Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor"

Transkript

1 Husbok för Bilprovningens huvudkontor Så fungerar vårt flexkontor

2 Med ansvarskänsla, närhet och kunden i fokus är Bilprovningen din trygghet för säkra fordon och bättre miljö.

3 Välkommen till Bilprovningens huvudkontor i Kista Entré Samarbete, spontana möten och informella kontakter kännetecknar ett flexkontor. Du har inte en fast arbetsplats utan använder hela kontoret som arbetsyta utifrån dina behov. Var du väljer att arbeta beror på hur dagen ser ut. Arbetssätt Ett flexibelt arbetssätt ska vara effektivt, utvecklande och stimulerande. Det ska stödja verksamhetens mål och leda till goda resultat. Arbetet kan göras på olika sätt, både på och utanför kontoret alternativt i hemmet eller på någon av våra stationer. Vilka arbetsuppgifter som kan skötas utanför kontoret och i vilken omfattning behöver du och din chef komma överens om utifrån verksamhetens behov. Möten I det flexibla kontoret finns möjligheter till planerade, men även spontana, mindre möten. Planerade möten bokas med eftertanke och omsorg. Läs och använd gärna våra mötesriktlinjer på intranätet under HK.

4

5 Trivsel & hänsyn För att vi ska trivas, ha roligt ihop och göra ett bra jobb är det några områden du behöver känna till och respektera. Öppenhet π Jag visar tillit till mina arbetskamrater och är öppen för att vi är olika. π Jag är öppen för att prova nya arbetssätt. π Jag ger konstruktiv feedback och gör det på ett respektfullt sätt. Ansvarstagande π Jag bidrar till en bra stämning. π Jag samarbetar och hjälper mina arbetskamrater. π Jag tar upp problem direkt med den det berör. π Jag kommer med förslag till förbättringar. π Jag anger var jag arbetar och hur jag kan nås. Arbetsro π Jag ger andra arbetsro genom att själv gå undan när jag bedömer att det behövs. π Jag markerar på ett vänligt sätt för andra när jag behöver arbeta ostört. π Jag respekterar andras behov av att jobba vid sitt skrivbord.

6 Jag skriver inte ut i onödan och sorterar avfall enligt angivna riktlinjer.

7 Trivsel & hänsyn Ljudmiljö π Jag tänker på att hålla en låg/normal samtalston. π Jag har låg volym på telefonen, gärna ljudlöst/vibration. Hänsyn π Jag planerar min arbetsdag med hänsyn. π Jag lämnar min arbetsplats ren och fräsch. π Jag undviker starka parfymer och annat som är allergiframkallande. Sekretess π Jag använder samtalsrummen för känsliga samtal och telefonsamtal. π Jag använder sekretessfilter till datorn när jag arbetar med känsliga uppgifter. π Jag plockar undan känsliga handlingar när jag lämnar skrivbordet. Gemensam ordning π Jag plockar undan efter mig och återställer ordningen. Papperssnålt och miljövänligt π Jag skriver inte ut i onödan och sorterar avfall enligt angivna riktlinjer.

8 Livlig Normal Lugn

9 Kontorsguiden Här kan du läsa mer om hur våra olika kontorsutrymmen och arbetsplatser är tänkta att fungera. I gröna zoner kan ljudnivån vara högre, t.ex. till följd av många samtidigt pågående telefonsamtal. I zoner som är blå är ljudnivån normal. Här förekommer vanligt arbete i normal samtalston. I orangemarkerade zoner är det lugnare. Där ska du kunna arbeta mer ostört.

10 Pentryt är vårt gemensamma pausutrymme. Här kan vi fika, sitta och jobba samt samla hela personalstyrkan.

11 Gemensamma utrymmen Lobbyn (blå zon) I lobbyn går det bra att ha informella möten med besökare eller kollegor. Besökare hämtas, efter avisering, i receptionen i huvudentrén. Alla får en besöksbricka med texten Besökare. Efter besöket eskorterar du din gäst till hissen. Pentryt (grön zon) Pentryt är vårt gemensamma pausutrymme. Här kan vi fika, sitta och jobba samt samla hela personalstyrkan. I pentryt kan du äta kalla medhavda rätter. Du bidrar till trivseln genom att plocka undan på bordet, torka efter dig och ställa in i diskmaskinen. Mat som behöver värmas äter du i restaurangen på entréplan där det finns mikrovågsugnar. Standardarbetsplats (blå zon) Du tar en plats som är ledig och placerar dig utifrån vilka du behöver samarbeta med för dagen. Skrivborden är utrustade med dockningsstation för bärbar dator, skärm, tangentbord och mus. Korttidsarbetsplats (blå zon) Här finns inga dockningsstationer. Du jobbar i din bärbara dator. Denna plats används som gästarbetsplats eller om du bara är inne på kontoret ett par timmar och inte behöver ett skrivbord.

12

13 Rum för bokade möten Bokningsbara mötesrum (blå zon) Bokningsbara mötesrum bokas via outlook. Mötesrum Beslutsam (20 platser) Rummet är utrustat med kanon, hörslinga, whiteboard och konferenstelefon. Mötesrum Nyfiken (8 platser) Rummet är utrustat med kanon, whiteboard och konferenstelefon. Mötesrum Fiffig (8 platser) Rummet är utrustat med kanon, whiteboard och konferenstelefon. Mötesrum Modig (6 platser) Rummet är utrustat med kanon, whiteboard och konferenstelefon. Inställda möten bokas av i god tid. Se också till att avsluta mötet på utsatt tid så att nästa användare får tillgång till rummet i tid. Om ett rum inte har tagits i bruk 15 minuter efter bokad tid är det ledigt för andra. Vid behov av större konferensrum eller om det är fullbokat på kontoret finns möjlighet att, enligt prislista, boka konferenslokaler i huset:

14 Ange på tavlan utanför rummet hur länge mötet pågår så att de som behöver ett rum vet när det förväntas bli ledigt.

15 Rum för obokade möten Ange på tavlan utanför rummet hur länge mötet pågår så att de som behöver ett rum vet när det förväntas bli ledigt. Mötesrum Väddö (6 platser, blå zon) Rummet är utrustat med en soffa för tre personer samt tre fåtöljer. Mötesrum Grinda, Möja och Utö (4 platser, blå zon) Rummen är utrustade med monitor, whiteboard och konferenstelefon. Samtalsrum (orange zon) Det finns åtta mindre samtalsrum med 2-3 platser i varje. Rummen används till mindre, ostörda möten, när du behöver tala ostört i telefon eller om du behöver sitta och jobba en stund i avskildhet. De åtta samtalsrummen är: Alfa, Beta, Gamma, Delta, Epsilon, Zeta, Iota och Sigma. Biblioteket (orange zon) I biblioteket kan du sitta om du behöver samarbeta, stämma av frågor utan att boka möten eller jobba utan skrivbord. Tänk på att hålla ljudnivån nere då det är arbetsplatser runt omkring.

16

17 Kontorsstöd & post Skrivare och kontorsmaterial Det finns ett gemensamt rum utrustat med kontorsmaterial och två kombinerade skrivare/skannare/kopiatorer. För att skriva ut behövs en personlig kod. Post Utanför skrivarrummet finns personliga postfack där du även lägger avgående post. Fax Faxar gör du via funktionen i Outlook. Källsortering Källsortering finns i skrivarrummet, i pentryt och i närheten av de obokningsbara mötesrummen. Vid varje källsorteringsstation finns en karta som visar i vilket kärl avfallet ska kastas. Felanmälan Felanmälan av kontorsutrustning (t.ex kaffemaskin, kopiatorer och möbler) görs till Övrig service i Kista Entré:

18 Kista Entré erbjuder bland annat restaurang, café, gym, cykelrum och parkering.

19 Nycklar, larm och faciliteter Alla HK-medarbetare får en personlig inpasseringsbricka som går till huvudentrén, hissarna och kontoret. Kommer du först är lokalen larmad. Då trycker du # och håller brickan mot läsaren, därefter din kod. Övrig tid räcker det att hålla upp kortet mot läsaren. Larm Larmet slås på automatiskt. Avisering sker i god tid innan. För att larma av och köpa tid håller du upp brickan mot kortläsaren innanför entrédörren i lobbyn. Arbete efter kontorstid Efter kontorstid och på helgerna använder du inpasseringsbrickan för att komma in i huvudentrén, hissarna och kontoret. Övriga faciliteter Kista Entré erbjuder en mängd olika faciliteter som till exempel restaurang, café, gym, cykelrum och parkering. Mer information finner du på webben:

20 Våra kärnvärden Kundkvalitet Affärsmässighet Ansvarsfull företagskultur

Handbok för verksamma

Handbok för verksamma Handbok för verksamma Ver 8.0 20121001 Prisuppgifter finns inte i denna Handbok. Du hittar priser på www.motesrum.se Nyheter i denna version: 8.0 Uppläggningsavgift kap 11 8.1 Uppläggningsavgift kap 11.

Läs mer

Gå med + www.plushuset.com

Gå med + www.plushuset.com Gå med + Tanken med Plushuset är ganska enkel. Du som hyr kontor här ska alltid få lite extra i form av service, valmöjligheter och lägre hyra. Första inflyttning är planerad att ske vid årsskiftet 2015/16.

Läs mer

Din arbetsmiljö vem bryr sig?

Din arbetsmiljö vem bryr sig? Din arbetsmiljö vem bryr sig? 2 INNEHÅLL Friskfaktorer...4 Arbetsplatsens utformning...6 Du och chefen... 10 Balans i arbetslivet... 12 Vi är varandras arbetsmiljö... 14 Om din arbetsmiljö behöver förbättras...17

Läs mer

Sju frågor och lika många svar om miljöförvaltningens avgifter INFORMATION TILL FÖRETAG SOM HANTERAR LIVSMEDEL. Miljöförvaltningen

Sju frågor och lika många svar om miljöförvaltningens avgifter INFORMATION TILL FÖRETAG SOM HANTERAR LIVSMEDEL. Miljöförvaltningen Sju frågor och lika många svar om miljöförvaltningens avgifter INFORMATION TILL FÖRETAG SOM HANTERAR LIVSMEDEL Miljöförvaltningen Sju vanliga frågor och svar Funderar du ibland på hur vi på miljöförvaltningen

Läs mer

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Egnahemsgatan 13 VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Välkommen till Egnahemsgatan 13! Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och funktionshindersomsorg. I vård- och omsorgsnämndens servicedeklarationer

Läs mer

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden

Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Mål- och inspirationsdokument för Falkenbergs förskolor Alla ska lyckas! idag och för framtiden Vi växer för alla barn Falkenbergs förskoleverksamhet är idag full av nya processer, utveckling och engagemang.

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg

Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg Kapitel 1 Personcentrerad vård och omsorg Det är morgon på ett demensboende. Undersköterskan Maria kommer in till Gustaf som just har vaknat. I den här situationen och i många andra situationer under sin

Läs mer

STÖD VID MÖTEN. Om det här materialet

STÖD VID MÖTEN. Om det här materialet STÖD VID MÖTEN Om det här materialet Det är ofta i möten med okända människor och miljöer som en person med Aspergers syndrom upplever svårigheter. Här presenteras materialet "Stöd vid möten", som på ett

Läs mer

fokusera på dina möten och allt går lite enklare

fokusera på dina möten och allt går lite enklare VERSION 3. 2007. fokusera på dina möten och allt går lite enklare Idéverktyg 5 svenska Mötesmodeller och 1 Mötesbarometer som förenklar och förbättrar Bäste mötesledare! Innehåll Inför mötet 4 Mötesbarometern

Läs mer

Arbetssätt och metoder inom LSS-verksamheter Lotte Alsterdal Kristina Engwall Hjördis Gustafsson

Arbetssätt och metoder inom LSS-verksamheter Lotte Alsterdal Kristina Engwall Hjördis Gustafsson FoU-Södertörns Skriftserie nr 82/10 Arbetssätt och metoder inom LSS-verksamheter Lotte Alsterdal Kristina Engwall Hjördis Gustafsson Innehållsförteckning Metoder och arbetssätt... 4 Tillvägagångssätt...

Läs mer

HANDBOK FÖR ENTREPRENÖRER

HANDBOK FÖR ENTREPRENÖRER HANDBOK FÖR ENTREPRENÖRER I denna handbok beskriver vi på ett enkelt sätt hur vi vill att vårt samarbete med dig och ditt företag ska fungera. Det är inga konstigheter utan handlar bara om ett bra bemötande

Läs mer

POSTENS MÖTESPLATS För att möta framtidens krav behövde Posten öppna transparanta lokaler som bjuder in till möten och kontakter. Läs mer på sidan 13

POSTENS MÖTESPLATS För att möta framtidens krav behövde Posten öppna transparanta lokaler som bjuder in till möten och kontakter. Läs mer på sidan 13 ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS MODERNA KONTORET DIN GUIDE TILL EN SMARTARE KONTORSLÖSNING FOTO:THERESE ALDGÅRD MAJ 2006 Framtiden ställer krav på kreativitet, flexibilitet

Läs mer

Välkommen att känna sig inkluderad!

Välkommen att känna sig inkluderad! Välkommen att känna sig inkluderad! Lärgruppsplan Välkommen att känna sig inkluderad! Denna lärgruppsplan hör ihop med kortfilmen Välkommen att känna sig inkluderad! En film framtagen av SISU Idrottsutbildarna

Läs mer

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad. Lättläst VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? Lättläst VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

Chefen & Utvecklingssamtalen

Chefen & Utvecklingssamtalen Chefen & Utvecklingssamtalen INNEHÅLL Delat ansvar 4 Utvecklingssamtalet 5 Innan samtalet 6 Under samtalet 8 Utvecklingssamtal i grupp 15 Källor & Boktips 18 Ledarna maj 2011 2 På nästan alla arbetsplatser

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning

Innehållsförteckning. 1. Hyreskontrakt och hemförsäkring. 2. Besiktningsprotokoll. 3. Områdeskarta. 4. Före din inflyttning. 5. Dags för inflyttning Välkommen...till din nya lägenhet och som hyresgäst hos Vänersborgsbostäder. Vi är glada för att du har valt oss som hyresvärd och vi hoppas att du kommer trivas i din lägenhet! Vi har en vision att vara

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel

En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel En bok kan förändra livet. En bokcirkel kan förändra världen. Samtalsmodell för bokcirkel 1 Samtalsmodell för bokcirkel Läsning och livstolkning Livstolkning är något vi håller på med hela tiden: Vi försöker

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA En guide till dig som ska ha en LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA 1 INNEHÅLL 2 Hur guiden kan användas... 2 3 Mentorprogrammets upplägg... 3 3.1 Mål med mentorprogrammet... 3 3.2 Utformning av mentorprogrammets...

Läs mer

Utbildningen Förenkla - helt enkelt. För kommuner som vill förbättra sina företagskontakter

Utbildningen Förenkla - helt enkelt. För kommuner som vill förbättra sina företagskontakter Utbildningen Förenkla - helt enkelt För kommuner som vill förbättra sina företagskontakter Sveriges Kommuner och Landsting tillsammans med Tillväxtverket erbjuder alla kommuner i Sverige en utbildning,

Läs mer

Så får vi det bra på jobbet

Så får vi det bra på jobbet Så får vi det bra på jobbet Ett studiematerial som utvecklar arbetsgruppen Innehåll Övning 1 Vad är en bra arbetsgrupp? 4 Studera FIRO en teori om gruppers utveckling 5 Övning 2 Hur fungerar vår egen arbetsgrupp?

Läs mer

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans

Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 9 Butiken är scenen Du är viktig Vi vågar Vi har koll Vi är starka tillsammans 8 11 Varje dag är en ny föreställning. Vi lyssnar aktivt på våra kunder, för att bli bättre. Vi tar personligt ansvar för

Läs mer

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR!

RÄDDA VÄRLDEN SPARA DINA PENGAR! Joel Ström, Caroline Lindgren, Emilia Fagerberg, Dennis Berg, Julia Ärleskog, Daniel Holst, Josephine Jansson, Sebastian Moholm, Linus Blomqvist, Jonas Karlsson. Brinellgymnasiet nässjö klass Te08 RÄDDA

Läs mer

Känn dig som hemma när du jobbar borta.

Känn dig som hemma när du jobbar borta. Känn dig som hemma när du jobbar borta. 1 Företagsboende med plats för livet StayAt är alternativet till traditionella hotellrum. En plats där du kan känna dig som hemma, samtidigt som du får ett gästvänligt

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

Trädgårdsstadsskolan. Information A till Ö. Läsåret 2012/2013

Trädgårdsstadsskolan. Information A till Ö. Läsåret 2012/2013 Trädgårdsstadsskolan Information A till Ö Läsåret 2012/2013 Innehållsförteckning Introduktion...3 Allergier och specialkost...4 Arbetsmaterial...4 Besök till skolan...4 Betyg...4 Bilparkering...5 Borttappade

Läs mer

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen.

Man dömer sig själv efter situation, men andra dömer man bara efter handling - man vet inte situationen. När ska vi som kollegor ge varandra feedback? Generellt Det kan finnas naturliga orsaker till beteendet så man behöver kanske inte ge feedback till allt. Man måste också bedöma läget angående dagsformen

Läs mer