Frågor och svar. Södertäljes nya stadshus

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Frågor och svar. Södertäljes nya stadshus"

Transkript

1 Frågor och svar

2 Frågor och svar Här redovisas svar på de frågor och synpunkter som lämnades i samband med att systemhandlingar för vårt nya stadshus skickades ut till samtliga kontor. Sedan ni lämnade synpunkter och ställde ett antal frågor före sommaren har projektgruppen bearbetat dessa, förändrat och anpassat huset efter inkomna synpunkter som gruppen bedömt som viktiga att ta hänsyn till. Vi har valt att sammanställa svar på frågorna under ett antal rubriker då många av frågorna har berört samma områden. Vill du veta mer eller saknar svar på någon fråga så kan du höra av dig via e-post till stadshusprojektet@sodertalje.se. Kontorsplan Många frågor och synpunkter berörde kontorsplanen och den egna arbetsplatsen. Öppna lösningar En av frågeställningarna gäller de öppna lösningarna och om det finns möjlighet att få cellkontor för de som behöver. Grundprincipen i det nya stadshuset är öppna lösningar för alla men husets konstruktion är utformat på ett sådant sätt att det finns möjligheter att skapa ett antal cellkontor på varje plan. Arbetsplatser Arbetsplatserna kommer att baseras på ett grundkoncept som innebär att arbetsplatsen är lika för alla som kommer att arbeta i stadshuset. Konceptet ger möjlighet att komplettera arbetsplatserna med sidobord i två olika storlekar. Val av möbler, avskärmning och placering i huset kommer också att ge möjligheter att skapa lite olika arbetsmiljöer där man kan ta viss hänsyn till olika arbetsuppgifter. På varje våningsplan finns också utrymme för gemensam förvaring, t ex referensbibliotek. Samtliga arbetsplatser utrustas med bärbara datorer med möjlighet till trådlös uppkoppling så att man enkelt kan ta datorn med sig till ett tyst rum eller mötesrum. Dockningsstation för datorn finns självklart. IP-telefoni införs vilket innebär att vi bara har en telefon. Förvaring Ytterkläder, väskor m.m. kommer att kunna förvaras i skåp vid arbetsplatsen eller på annan plats på våningsplanet. Exakt utformning av detta pågår i inredningsprojekteringen. Besökare har möjlighet att hänga sina ytterkläder i konferens- och mötesrum när man nyttjar dessa eller i låsbara skåp i teaterfoajén. Tysta rum I stadshuset finns tysta rum som inte går att boka utan skall kunna användas för enskilda samtal eller om man har behov av att sitta ostört en kortare stund. Antalet tysta rum uppgår till fyrtiotvå stycken i hela huset vilket innebär att det finns ett tyst rum på tio personer. Sammanträdesrum Antalet sammanträdesrum och mötesrum baseras på tidigare utredningar i programskedet. Rummen finns i huset på plan 1 där sessionssal och nämndsalar finns, men också på varje våningsplan. Vi kommer att kunna boka rummen via datorn och de är självklart låsbara. De utrustas också med AV-utrustning som anpassas efter våra behov.

3 Kontorsservice En yta för kontorsservice finns på varje våningsplan där skrivare, fax och annan utrustning placeras. Det kommer inte att vara möjligt att ha en personlig skrivare. Alla utskrifter kommer att styras från dator till kontorsservice delen. Alla utskrifter sker säkert vilket innebär att du kommer att ha en egen personlig kod som du slår in för att få ut dina utskrifter. Här sorterar vi miljömässigt och hämtar det kontorsmaterial som vi behöver. Posten som levererats från vaktmästeriet hämtar vi i våra postfack. På entréplanet finns också en copyshop som kommer att ta hand om större utskrifter och ansvarar för internservicen i huset. Skiss på kontorsservice del på kontorsplan Arkiv Arkiv finns på varje våningsplan i den gemensamma servicedelen. Utanför arkiven placeras också så kallade sökstationer som kan användas för att söka efter arkiverat material. På plan 0 finns dessutom ett stort arkiv för samhällbyggnadskontoret behov. Ljudmiljö Många har frågat och är oroade över ljudmiljön i kontorslandskapen med risk för olika störningar av olika slag. Självklart har vi arbetat för att minska riskerna för störande ljud för medarbetarna, men samtidigt innebär kontorslandskap per definition en annan typ av arbetsmiljö. Kontorslandskapet innebär risker i form av ljud och koncentrationssvårigheter, men också möjligheter i form av effektivare samarbete, man träffar och känner fler medarbetare, öppnare stämning m.m. För projektet har det varit viktigt att minimera riskerna genom bra vägg- och takmaterial, dämpade ljudsignaler på telefonerna, en tydlig överenskommelse om hur vi som medarbetare samtalar och beter oss i lokalerna. Ett av delprojekten arbetar just nu med att ta fram regler och rutiner för hur vi skall arbeta i det nya stadshuset. Motverka höjdskräck Flera personer har uttalat en rädsla för höjder, att man inte vågar gå över bryggor i atriet, mellan de olika huskropparna i synnerhet som väggarna där är glasade. Projektgruppen har arbetat med att ta fram lämpliga räcken, halvtransparanta glaspartier som skall ge en känsla av vägg och väl tilltagna spänger för att minska höjdkänslan mot atriet och väl tilltagna spänger för att minska höjdkänslan mot atriet. Våningsplanen förbereds dessutom för att vi skall kunna glasa in våningsplanen om vi vill göra det i framtiden.

4 Pentry En större fikaplats finns vid östra fasaden och den ska enligt programmet inrymma ca tjugofem sittande och tjugofem stående. I detta pentry på varje plan kommer det inte att finnas några microvågsugnar utan de finns på annan plats i huset. Kylskåpet är dimensionerat för medhavd mat. Det finns också två diskmaskiner i pentry delen. Medhavd lunch skall inte ätas i pentryna eftersom vi har skapat ett personalpentry på plan 8. Skiss på vy från en av bryggorna Kaffestationer På planen kommer det också att finnas tre kaffestationer, en i pentryt, en annan kaffestation finns bakom hissarna och kan betjäna den befintliga kontorsdelen samt ytterligare en kaffestation utanför mötesrummen. På plan 8 har projektet efter de synpunkter som lämnats utvecklat ett personalpentry där man kan värma och äta sin medhavda matlåda. På detta plan finns också två sammanträdesrum samt en lounge. Här kommer vi även att kunna njuta av utsikten över staden från en takterrass med sittmöjligheter. Skiss på vy från plan 8

5 Teknisk utrustning En del frågor har också handlat om oro för den ökade strålning som mobilitet kan medföra. Vi kommer naturligtvis att välja telefoner och annan teknisk utrustning utifrån den bästa kunskapen om strålning som finns tillgänglig. Det kommer att vara viktiga delar i underlaget för upphandlingen av sådan utrustning. Inomhusmiljö Inomhusmiljön anpassas utifrån de krav som ställs på kontorsarbetsplatser. Speciella klimatberäkningar har gjorts för dimensionering av solskydd och komfort kyla. Dimensioneringen av ventilation baseras på det antal personer som skall kunna vistas i rummen men där också ventilationsanläggningen överdimensioneras för att säkerställa ventilationen. Särskilt PM finns upprättad för ljudmiljön i huset. Ljusförhållandet i huset kommer att klaras av även vid direkt solsken tack vare sol avskärmning och invändigt bländskydd. Skiss på omklädningsrum Omklädningsrum Det kommer att finnas dusch och omklädnad för personalen. Några har också saknat utrymme för personalens välbefinnande och friskvård i lokalerna. Ett utrymme för styrketräning och motionscyklar har efterfrågats. I det nya stadshuset kommer det inte att finnas några utrymmen för styrketräning. På plan 0 finns det omklädningsrum med dusch för personal. Säkerhet Säkerhet och sekretess har varit återkommande frågor från flera personer. När det gäller säkerheten i huset så har kommunens säkerhetsavdelning på Sbk deltagit i arbetet med att skapa olika säkerhetszoner i huset samt att se över skalskydd för fastigheten. Eftersom det är ett helt öppet hus, d.v.s. har man väl kommit innanför säkerhetszonen kan man som besökare röra sig fritt i huset, kommer vi att behöva arbeta med tydliga regler när det gäller besökare i huset. Som vi ser det nu måste externa besökare tas emot i entrén, mottagaren måste ansvara för besöket under tiden besökaren befinner sig innanför säkerhetszonen. Olika enheters behov av sekretess kommer att hanteras vid inplaceringen av personal i stadshuset. Reception Receptionen ligger på plan 0 och blir gemensam för hela huset. Receptionen kan nås av dem som arbetar inne i huset via copyshopen. På plan 0 finns även ett infocenter med möjligheter till utställningar och övrig information. Sökstationer utrustade med datorer placeras här för publikt bruk. På plan 0 finns också en orienteringstavla till personalens placering i huset samt övrig information om vad som händer i huset. I receptionen kommer du även att kunna köpa biljetter till olika evenemang.

6 Restaurang Restaurangen i stadshuset kommer att drivas av en extern leverantör. För närvarande håller vi på att ta fram ett koncept för detta. Restaurangen skall servera lunch dagligen och vara öppen för allmänheten. Vid arrangemang på stadsscenen eller i Trombon skall restaurangen t ex. kunna servera en teatermeny. Tanken är också att restauratören skall ta ansvar för kaffestationerna på alla våningsplan och att vi vid behov skall kunna beställa fika till sammanträden. Parkering Parkeringsplatser för kommunens tjänstebilar ordnas på baksidan av stadshuset. Parkeringsytorna vid centralstationen utökas och Sbk håller även på att se över möjligheterna till att iordningställa p-platser vid Mörten. Speciella p-platser för handikappade iordningställs vid stadshuset. Vi ser också över möjligheterna att skapa en bilpool som man kan vända sig till vid behov av bil i samband med tjänsteutövande utanför stadshuset. Cykelställ för de som cyklar iordningställs på tre platser runt huset.

VÄLKOMMEN TILL TIME BUILDING

VÄLKOMMEN TILL TIME BUILDING Tid är det som förhindrar att allting händer på samma gång. Albert Einstein VÄLKOMMEN TILL TIME BUILDING En företagsmiljö i tiden. Ambitionen är att skapa en inspirerande mötesplats för både hyresgäster

Läs mer

Ditt nästa kontor? Sveavägen 9

Ditt nästa kontor? Sveavägen 9 Ditt nästa kontor? Sveavägen 9 14 tr, 545 kvm, City Sveavägen 9, 14 tr City Rymd och ljusinsläpp Ledig yta: 545 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 30 45 Tillträde: Omgående Utsikt Konferens Reception

Läs mer

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott.

Antal svarande i kommunen 32 Andel svarande i kommunen, procent 43 Kategorier ångest? Mycket dåligt Totalt Nej. Någorlunda. Mycket gott. Resultat för särskilt boende 203, per kön, åldersgrupp, hälsotillstånd, 863 Hällefors F Hur bedömer du ditt allmänna hälsotillstånd? F2 Har du besvär av ängslan, oro eller ångest? gott gott Någorlunda

Läs mer

Ditt nästa kontor? Sveavägen 9

Ditt nästa kontor? Sveavägen 9 Ditt nästa kontor? Sveavägen 9 10 tr, 544 921 kvm, City Sveavägen 9, 10 tr City Plats för gemenskap och informella möten Ledig yta: 544 921 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 30 65 Tillträde: Omgående

Läs mer

Checklista för kognitiv tillgänglighet

Checklista för kognitiv tillgänglighet Checklista för kognitiv tillgänglighet Handledning Checklistan är gjord för att underlätta arbetet med kognitiv tillgänglighet på din enhet. Checklistan består av två delar: denna handledning och ett formulär.

Läs mer

EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG

EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG EN MÖTESPLATS FÖR NYTÄNKANDE FÖRETAG GT30 på Grev Turegatan i Stockholm är mer än bara fina kontor i bästa läge. Mycket mer. Det är en inspirerande mötesplats för nyskapande företag i olika branscher.

Läs mer

Kungsgatan 57. Stockholm

Kungsgatan 57. Stockholm Kungsgatan 57 Stockholm 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000 människor bor i

Läs mer

Ditt nästa kontor? Kanalgatan 3

Ditt nästa kontor? Kanalgatan 3 Ditt nästa kontor? Kanalgatan 3 56 kvm, Centrum Kanalgatan 3 Centrum Ledig yta: 56 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 4 6 Tillträde: Enligt överenskommelse Restaurang Yteffektivitet Buss 200 m Litet

Läs mer

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013

VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? - SÄRSKILT BOENDE I HÖGANÄS KOMMUN 2013 SÄRSKILT BOENDE - 2013 1 (13) VAD TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN? Vad tycker de äldre om äldreomsorgen är en rikstäckande undersökning av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden.

Läs mer

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme

Förslag på lektionsupplägg: Dag 1- en lektionstimme MiniKonsulter Fångar upp elevernas naturliga kreativitet och nyfikenhet genom problemlösning i arbetslivet samt ökar elevernas naturliga intresse för problemlösning och innovationer. Skapar och bibehåller

Läs mer

Kärnan. Meny och aktiviteter

Kärnan. Meny och aktiviteter Kärnan Meny och aktiviteter Välkomna! Alla seniorer boende i Sjöbo kommun är välkomna till oss på mötesplats Kärnan. Du är välkommen till våra lokaler där du kan träffa andra människor och känna gemenskap

Läs mer

BYGG OCH MILJÖKONTORET INTERN MILJÖPLAN

BYGG OCH MILJÖKONTORET INTERN MILJÖPLAN BYGG OCH MILJÖKONTORET INTERN MILJÖPLAN INNEHÅLLSFÖRTECKNING ÖVERGRIPANDE MÅL 1 DELMÅL FÖR KONTORET 1 TECKENFÖRKLARING 1 KONTORSMATERIEL OCH FÖRBRUKNINGSVAROR 1 PAPPER OCH KUVERT 1 LUNCHRUM 2 RESOR TILL

Läs mer

Ditt nästa kontor? Södra Tullgatan 4

Ditt nästa kontor? Södra Tullgatan 4 Ditt nästa kontor? Södra Tullgatan 4 330 kvm, Centrum Södra Tullgatan 4 Centrum Ledig yta: 330 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 18-25 Tillträde: Vid överenskommelse Utsikt Garage Buss 100 m 10:e våningen

Läs mer

ditt hälsotillstånd och dina personliga förhållanden är sekretessbelagda och således inte kommer att föras vidare.

ditt hälsotillstånd och dina personliga förhållanden är sekretessbelagda och således inte kommer att föras vidare. Wasagården är ett vård- och omsorgsboende. Wasagården är byggt 1971 och har tre avdelningar, Hillersro, Sjöhem och Duvnäs och består av totalt 40 lägenheter samt gemensamhetslokaler. Två av avdelningarna

Läs mer

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 725 kvm

Jakobsbergsgatan 16. Stockholm 725 kvm Jakobsbergsgatan 16 Stockholm 725 kvm Välkommen till Diligentia Jakobsbergsgatan 16 Yta: 725 kvm. Plan: 5 Husets karaktär Huset uppfördes i etapper mellan 1905-1967. Senaste renoveringen pågick mellan

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar.

Brogårdsbladet. Skanska etablerar sig. På Gång. Nr 3, februari 2008. Februari: Planeringen av mini-tvåorna i hus 35 blir klar. Nr 3, februari 2008 Brogårdsbladet Gemensamt nyhetsbrev från Alingsåshem och Hyresgästföreningen till hyresgästerna på Brogården i Alingsås. Skanska etablerar sig Nu är det snart dags att dra igång ombyggnationen

Läs mer

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter

TRYGGHETSBOENDE PÅ LINDGÅRDEN. Erland Skagerö Kontaktperson. Presentation av lägenheter Nu är det dags att fundera på om du vill bo i vårt nya trygghetsboende på Lindgården. Ta del av vårt erbjudande i detta prospekt och återkom om du har några frågor. TRYGGHETSBOENDE Erland Skagerö Kontaktperson

Läs mer

Amiralsgatan 17. Malmö

Amiralsgatan 17. Malmö Amiralsgatan 17 Malmö 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000 människor bor i våra

Läs mer

Ditt nästa kontor? Lilla Bommen 1

Ditt nästa kontor? Lilla Bommen 1 Ditt nästa kontor? Lilla Bommen 1 431 kvm, Lilla Bommen Gullbergsvass Lilla Bommen 1 Lilla Bommen Gullbergsvass Ledig yta: 431 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 26 28 Miljömärkning: LEED Guld Tillträde:

Läs mer

5 vanliga misstag som chefer gör

5 vanliga misstag som chefer gör 5 vanliga misstag som chefer gör och vad du kan göra för att undvika misstagen! www.helenastrom.se Telefon: +46(0)704 32 83 08 Inledning Först tänkte jag ge mina fem bästa tips till ledare. Men jag kom

Läs mer

1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm. Sveavägen 3820. En plats i solen.

1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm. Sveavägen 3820. En plats i solen. Tre starka punkter som talar för Ringvägen 100 i Stockholm 3 Sveavägen 3820. En plats i solen. 1. Närheten till service och kommunikationer. 2. Nyrenoverade kontorslokaler. 3. Centralt läge på Södermalm.

Läs mer

Hästholmsvägen 28, Nacka

Hästholmsvägen 28, Nacka Hästholmsvägen 28, Nacka Fakta Lokaltyp Kontor Område Danvikstull Storlek 590 kvm Lokalnummer 0364 Fin ledig kontorslokal med genomgående stavparkett i DanvikCenter vid Danvikstull i Nacka Denna lokal

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER

VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER BRF LINDHAGEN VÄLKOMMEN TILL ÖREBROS NYA SÖDER HSB ÄR INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika

Läs mer

du kan så långt det är möjligt påverka när och hur du får hjälp och stöd. din omsorg planeras och genomförs tillsammans med dig.

du kan så långt det är möjligt påverka när och hur du får hjälp och stöd. din omsorg planeras och genomförs tillsammans med dig. Nils Åbergs gata 2A Äldreboendet på Nils Åbergs gata 2 A är beläget i stadsdelen Kneippen syd, med närhet till Himmelstalundsområdet och Folkets park. Huset består av 66 lägenheter för särskilt boende,

Läs mer

Jobba femstjärnigt. vid Malmö Live

Jobba femstjärnigt. vid Malmö Live Jobba femstjärnigt vid Malmö Live Malmö Live torg och entré Ett kvarter fullt av möjligheter Malmö Live är ett arkitektoniskt utmärkande kvarter på Universitetsholmen. Här byggs konserthus, kongressanläggning,

Läs mer

Ditt nästa kontor? Linnégatan 89 C

Ditt nästa kontor? Linnégatan 89 C Ditt nästa kontor? Linnégatan 89 C Plan 5, 320 kvm, Östermalm Linnégatan 89 C, plan 5 Östermalm Ledig yta: 320 m 2 Typ: Kontor Antal arbetsplatser: 20 Miljömärkning: LEED Guld Tillträde: Enligt överenskommelse

Läs mer

Tänk på att logga in! Använd ditt citrixinlogg.

Tänk på att logga in! Använd ditt citrixinlogg. Tänk på att logga in! Använd ditt citrixinlogg. Då ser du nyheter som är riktade till Vård- och omsorgsförvaltningen. Dessutom ser du nyheter som gäller ditt område eller din enhet. Så här! I mittenspalten

Läs mer

Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor

Husbok för Bilprovningens huvudkontor. Så fungerar vårt flexkontor Husbok för Bilprovningens huvudkontor Så fungerar vårt flexkontor Med ansvarskänsla, närhet och kunden i fokus är Bilprovningen din trygghet för säkra fordon och bättre miljö. Välkommen till Bilprovningens

Läs mer

Kontor för upp till 30 personer med bara några trappsteg till takterrassen och takloungen..

Kontor för upp till 30 personer med bara några trappsteg till takterrassen och takloungen.. Kontor för upp till 30 personer med bara några trappsteg till takterrassen och takloungen.. Lindholmspiren 7, Göteborg, Kontor, 359 kvm Lokalbeskrivning 359 kvm kontor på översta våningsplanet. Här når

Läs mer

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Hösten 2015 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS

Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Barn på sjukhus FÖRBEREDELSETIPS FRÅN BARN- OCH UNGDOMSSJUKVÅRDEN, SUS Du är tryggheten Att vara ett stöd och en lugn, trygg punkt för ditt barn är om möjligt ännu viktigare när barnet hamnar på sjukhus.

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Baltzarsgatan 25 Djäknegatan 14-22. Malmö

Baltzarsgatan 25 Djäknegatan 14-22. Malmö Baltzarsgatan 25 Djäknegatan 14-22 Malmö 35 000 människor arbetar i kontor där vi står för värdskapet 1 300 000 unika kunder besöker de köpcentrum vi driver. 6 000 personer arbetar dessutom där. 20 000

Läs mer

Masthuggsterrassen 9C 2:a masthugget

Masthuggsterrassen 9C 2:a masthugget Masthuggsterrassen 9C 2:a masthugget nyproduktion i toppkl ass! bästa e xponering & personligt engagemang bästa exponering & personligt engagemang välkommen till Masthuggsterrassen 9C pris/bud: 3 495 000

Läs mer

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss!

Anhörigstöd. - så här fungerar det hos oss! Anhörigstöd - så här fungerar det hos oss! Vem finns anhörigstödet till för? Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som

Läs mer

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRINDSTUGAN WWW.ROSENDALUPPSALA.SE

BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRINDSTUGAN WWW.ROSENDALUPPSALA.SE BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN GRINDSTUGAN WWW.ROSENDALUPPSALA.SE ROSENDAL FASTIGHETER PRESENTERAR Kan du tänka dig? Tänk dig ett kvarter designat för att väcka lusten att umgås i hemmet, i restaurangen på hörnet

Läs mer

Vår resepolicy i praktiken

Vår resepolicy i praktiken Vår resepolicy i praktiken Det här dokumentet vänder sig till dig som undrar varför en resepolicy behövs, vad den tillför och hur den införs. På Trafikkontoret i Göteborg har vi en resepolicy för att kunna

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

Öka kunskapen om HBTQ-personers situation Ett värderingsarbete riktat till personalgrupper

Öka kunskapen om HBTQ-personers situation Ett värderingsarbete riktat till personalgrupper Öka kunskapen om HBTQ-personers situation Ett värderingsarbete riktat till personalgrupper Vad menas med HBTQ? HBTQ - Ett paraplybegrepp för homosexuella, bisexuella, transpersoner samt andra personer

Läs mer

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov.

Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Mycket funktionell kontorslokal i Solna Business Park som erbjuder många möjligheter. Planlösningen kan anpassas efter era behov. Typ Kontor Storlek 500-1015 kvm Adress Englundavägen 9-11 Område Solna/Solna

Läs mer

Månadens värdighetsfråga. Vård- och omsorgsförvaltningen

Månadens värdighetsfråga. Vård- och omsorgsförvaltningen Månadens värdighetsfråga Vård- och omsorgsförvaltningen Tävla och vinn fina priser till din verksamhet Från och med den 1 mars startar en tävling för medarbetare inom vård och omsorg: Månadens värdighetsfråga.

Läs mer

Världskrigen. Talmanus

Världskrigen. Talmanus Världskrigen I början av 1900-talet var det två stora krig, första och andra världskriget. Många barn hade det mycket svårt under krigen. Men de som krigade tyckte inte att de hade något ansvar för barnen

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET Meteorologiska institutionen. Generell miljöpolicy vid Meteorologiska institutionen

STOCKHOLMS UNIVERSITET Meteorologiska institutionen. Generell miljöpolicy vid Meteorologiska institutionen STOCKHOLMS UNIVERSITET Meteorologiska institutionen Generell miljöpolicy vid Meteorologiska institutionen Miljöpolicy MISU har som sin främsta verksamhet att bedriva forskning och utbildning inom det meteorologisk-oceanografiska

Läs mer

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS

BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL & LSS 1 (7) TYP AV DOKUMENT: BILAGA TILL RUTIN DOKUMENTATION SOL OCH LSS BESLUTAD AV: UPPDRAGSCHEF ANTAGEN: 19 JANUARI 2016 ANSVARIG: KVALITETSSAMORDNARE REVIDERAS: ÅRLIGEN SENAST REVIDERAD: 18 MAJ 2016 BILAGA

Läs mer

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Allé 93, Hammarby Sjöstad 201 kvm

HAMMARBY SJÖSTAD. Hammarby Allé 93, Hammarby Sjöstad 201 kvm Hur ser er drömlokal i idéernas Hammarby Sjöstad ut? Här får ni vara med och utforma både planlösning och design. Yta: 201 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Fartygstrafiken 2 Sidan 1 (6) Om

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon

Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon Egna anteckningar Till närstående som ska vara med vid samordnad vård- och omsorgsplanering via video eller telefon Kontakt Sjukhus Telefonnummer Kommun Telefonnummer Tid för mötet Primärvården Telefonnummer

Läs mer

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se

Träffpunkter. Februari, mars, april 2016. Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? www.goteborg.se Askim-Frölunda-Högsbo Februari, mars, april 2016 Träffpunkter Altplatsen Högsbotorpshemmet Kustträffen Solträffen Vill du få programbladet skickat hem med posten eller med e-post? kontakta Laine Henriksson,

Läs mer

Adress Englundavägen 7

Adress Englundavägen 7 Ljus lokal i utmärkt läge Typ Storlek 695 kvm Adress Englundavägen 7 Område Solna/Solna Business Park Lokalbeskrivning Den lediga lokalen ligger i Solna Business Park, den dynamiska företagsparken med

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011

KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 KVALITETSREDOVISNING LÄSÅRET 2010-2011 Öppna förskolan Familjecentralen Noltorps enhet ALINGSÅS Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se 1. Förutsättningar Beskrivning

Läs mer

Information från. Anhörigstödet. våren 2016

Information från. Anhörigstödet. våren 2016 Information från Anhörigstödet våren 2016 Hej! År 2015 går mot sitt slut, och det är dags att summera och planera inför nästa år. Året som gått har bjudit på många trevliga möten med er som är anhöriga

Läs mer

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete

Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Praktikrapport 2013-06- 05 Sofia Stoor 840327-0104 stoorsofia@gmail.com Styrelsen för internationellt utvecklingssamarbete Kommunikationsavdelningen Kvalificerad yrkespraktik inom samhällsvetenskapliga

Läs mer

Klockan är strax åtta och du skyndar dig över den öppna plats som binder samman Smålands Museum och WTC Växjö. Här, där dåtid möter nutid, vimlar det

Klockan är strax åtta och du skyndar dig över den öppna plats som binder samman Smålands Museum och WTC Växjö. Här, där dåtid möter nutid, vimlar det VÄXJÖ Klockan är strax åtta och du skyndar dig över den öppna plats som binder samman Smålands Museum och WTC Växjö. Här, där dåtid möter nutid, vimlar det av folk på väg till tåget och ut i världen. Själv

Läs mer

Design your story. skype. Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också.

Design your story. skype. Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också. Design your story skype Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också. Specialritat och prisbelönat UMGÄNGE Skypes chill out-område angränsar till entrén och receptionen. Här finns

Läs mer

Välkommen till din loggbok!

Välkommen till din loggbok! Loggbok för: 1 Välkommen till din loggbok! Den här boken är till för dig som ska träna med Minneslek. I loggboken får du information om arbetsminnet, veta hur träningen går till och ett schema där du kan

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS 4 220 KVM SAMNHÄNGANDE YTA

VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS 4 220 KVM SAMNHÄNGANDE YTA VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS 4 220 KVM SAMNHÄNGANDE YTA Beskrivning Mycket snyggt och effektivt stort kontor ca 4 220 kvm Ett stort härligt kontor för ca 200-250 medarbetare, ca 3 420 kvm samlat på ett

Läs mer

VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS

VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS VÄSTBERGAS BÄSTA KONTORSHUS Beskrivning Bra kontor modern hög standard till otroligt bra hyra Yteffektivt modernt kontor med öppen planlösning i. All upptänklig service finns i fastigheten, restaurang

Läs mer

Välkommen till Gävle Sjukhus

Välkommen till Gävle Sjukhus 2015-01-16 sida 1 (5) Välkommen till Gävle Sjukhus Gävle sjukhus upptagningsområde omfattar Gävleborgs län och delvis norra Uppland med totalt ca 340 000 invånare. Verksamheten är huvudsakligen förlagd

Läs mer

Skola i Trönninge 2015-04-07

Skola i Trönninge 2015-04-07 Trönninge Skola utformas som ett Kunskapscentrum, med privata hemvister och gemensamma lokaler som skall vara tillgängliga och avgränsningsbara efter skoltid. Skolan skall erbjuda en trygg och säker arbetsmiljö,

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Kvarteret Filantropen

Kvarteret Filantropen Kvarteret Filantropen Tryggt och bekvämt boende Tryggt och bekvämt boende för äldre i Glimåkra Västergatan 5 är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område mitt i centrala Glimåkra. I huset finns lägenheter

Läs mer

MODERNA FASTIGHETER I STOCKHOLMS MEST ATTRAKTIVA INDUSTRIOMRÅDE

MODERNA FASTIGHETER I STOCKHOLMS MEST ATTRAKTIVA INDUSTRIOMRÅDE MODERNA FASTIGHETER I STOCKHOLMS MEST ATTRAKTIVA INDUSTRIOMRÅDE MODERNA FASTIGHETER TVÅ FASTIGHETER NÄRA STOCKHOLM Smedmark Konsult AB äger och förvaltar två fastigheter i hjärtat av Arninges expansiva

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN

EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN MOT EN TRYGG OCH SÄKER FRAMTID EN RÄDDNINGSPLAN FÖR FAMILJEN 1 Ta dig ut ur en brinnande byggnad, men gå inte in i röken! En brand är alltid överraskande, och rummet börjar genast fyllas av rök som är

Läs mer

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare

Ang brevet från Malung-Sälens Kommun ang skriftlig brandskyddsredogörelse. Ska ni renovera lägenheten? Brandvarnare och varmvattenberedare 2016-06-07 Till Medlemmar i Brf Kalvheden, Sälen Nyhetsbrev Vill med detta brev informera om några av de punkter vi i styrelsen just nu arbetar med, samt informera er om några viktiga punkter inför sommaren

Läs mer

Välkommen till Örebros mest kreativa arbetsplats

Välkommen till Örebros mest kreativa arbetsplats Välkommen till Örebros mest kreativa arbetsplats Bli medlem i myoffice den moderna och kreativa arbets platsen myoffice är både en kreativ och flexibel arbetsplats samt ett modernt utrustat kontor. Ni

Läs mer

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas )

PROGRAM. Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter. Våren 2016. (Sparas ) PROGRAM Neuroförbundet Sydnärkes aktiviteter Våren 2016 (Sparas ) Hej alla goa medlemmar i Neuroförbundet Sydnärke! Nu börjar dagarna bli ljusare men än så länge biter vinterkylan i kinderna. Under hösten

Läs mer

I SaMa Ledarutveckling AB har medarbetarna, med programmet Personligt Ledarskap som bas, coachat över 1.000 personer alla typer av företag.

I SaMa Ledarutveckling AB har medarbetarna, med programmet Personligt Ledarskap som bas, coachat över 1.000 personer alla typer av företag. I SaMa Ledarutveckling AB har medarbetarna, med programmet Personligt Ledarskap som bas, coachat över 1.000 personer alla typer av företag. Vi arbetar med ett unikt handlingsinriktat träningsprogram för

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN

KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN KARTLÄGGNING INFÖR OCH UNDER INDIVIDPLAN Till dig som förälder/annan vuxen Inom Barn- och ungdomshabiliteringen ser vi det som viktigt att barnen och ungdomarna får vara delaktiga så mycket som möjligt

Läs mer

LIA handledarutbildning 22/10. Att vara handledare

LIA handledarutbildning 22/10. Att vara handledare LIA handledarutbildning 22/10 Att vara handledare What s in it for me? Fundera över hur du kan se den studerande som resurs på din arbetsplats Studerande som resurs Reflektion Inspiration extra hand kan

Läs mer

Lägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015.

Lägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015. Bilaga till Områdesfakta Tyr 3 2014-10-03 aktablad Tyr 3 Uthyrning och inflyttning ägenheterna i Tyr 3 hyrs ut via Skövdebostäders ordinarie bostadskö. Inflyttning i lägenheterna sker den 1 april 2015.

Läs mer

STOCKHOLMS INNERSTAD. Karlavägen 58, Östermalm 450 kvm. Fin hörnlokal med högt i tak

STOCKHOLMS INNERSTAD. Karlavägen 58, Östermalm 450 kvm. Fin hörnlokal med högt i tak Fin hörnlokal med högt i tak Yta: 450 kvm Typ av lokal: Kontor Fastighetsbeteckning: Ynglingen 10 Sidan 1 (5) Om lokalen Härlig lokal med storrumslösning i hörnet av Karlavägen/Sibyllegatan. Högt i tak,

Läs mer

E-beslut. 1. Skicka in ansökan via e-ansökan. 2. Beslut. 3. Våra ärenden

E-beslut. 1. Skicka in ansökan via e-ansökan. 2. Beslut. 3. Våra ärenden 1 (5) E-beslut Vissa av våra beslut skickas elektroniskt. Istället för vanliga brev i brevlådan skickas beslutsbrev för prishöjning till och med tak, prissänkning och utträde digitalt via e-post. De går

Läs mer

Sammanställning resvaneundersökning

Sammanställning resvaneundersökning Sammanställning resvaneundersökning Syftet med resvaneundersökningen har varit att få en översiktlig bild av hur resandet ser ut kring Alvesta resecentrum med koppling till parkeringen på östra sidan.

Läs mer

Fastighetsskötsel & trivselfrågor

Fastighetsskötsel & trivselfrågor Fastighetsskötsel & trivselfrågor 1. Hiss Om någon fastnat i hissen tillkalla alltid akut hjälp genom att ringa till hissjouren. Vid annat fel ringer Du också hissjouren. Ringer Du före kl 14.00 så åtgärdas

Läs mer

Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2

Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2 2013-10-23 1 (5) Dnr 2013/75 Information om utredning av lokaler 2 Vid nämndens möte 2013-06-04 informerades om ett första steg i utredningen om lokalfrågor inom nämndens ansvarsområde. Då redovisades

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LAHOLMS KOMMUN Sammanträdesdatum Sid Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Kommunala Pensionärsrådet 2013-06-05 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Duvan, Stadshuset, Laholm kl 09.00 12.25 Beslutande Thomas Jönsson (M), ordförande Stina Lindberg, PRO Birgit Hansson, PRO Arne Andersson,

Läs mer

BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO

BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO BRF SKILJEBO BO BEKVÄMT I HJÄRTAT AV SKILJEBO HSB Är INTE SOM ANDRA BYGGBOLAG TILL ATT BÖRJA MED ÄR VI INTE ETT BYGGBOLAG Vi på HSB bygger över hela landet från norr till söder, och vi bygger i olika stilar,

Läs mer

Hur gör jag med dokumenten?

Hur gör jag med dokumenten? Hur gör jag med dokumenten? Registrering och hantering av allmänna handlingar HÄRNÖSANDS KOMMUN October 8, 2015 1. Därför ska allmänna handlingar registreras... 2 1.1 Härnösands kommuns IT-stöd för dokument-

Läs mer

Hot och våld. Fastställt av: Förvaltning Gäller från: 2008-05-28 Senast redigerat:

Hot och våld. Fastställt av: Förvaltning Gäller från: 2008-05-28 Senast redigerat: Hot och våld HANDLINGSPLAN VID EKONOMISEKTIONEN Det är sällan ekonomisektionen utsätts för hot och våld. Det är dock viktigt att det finns en beredskap om det skulle ske. Rutiner och förhållningssätt All

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Egenkontroll. - ditt ansvar som verksamhetsutövare

Egenkontroll. - ditt ansvar som verksamhetsutövare Samhällsbyggnadsförvaltningen Miljöavdelningen Egenkontroll - ditt ansvar som verksamhetsutövare Som företagare är det ditt ansvar att veta hur din verksamhet påverkar omgivningen. Detsamma gäller även

Läs mer

Undersökning "Unga vuxna"

Undersökning Unga vuxna Undersökning "Unga vuxna" Så här fyller du i formuläret Läs igenom frågorna noga och kryssa i eller skriv in det eller de svar som stämmer bäst för dig personligen. Svaren läses av optiskt av en skanner.

Läs mer

Hjo kommuns medborgare ska ha tillgång till lättillgänglig och relevant information om kommunens verksamheter

Hjo kommuns medborgare ska ha tillgång till lättillgänglig och relevant information om kommunens verksamheter Kommunstyrelsens och byggnadsnämndens kompletterande mål för 2015 2(17) 3(17) Inledning Enligt Hjo kommuns målmodell ska kommunfullmäktige i budgetdokumentet besluta om ett antal kommunövergripande, prioriterade

Läs mer

OP 2010. Röster från män 70 år-

OP 2010. Röster från män 70 år- OP 2010 Röster från män 70 år- 1. Hur skulle du vilja förbättra miljön i Sandvikens kommuns olika centrum? Cykelbana efter Järbovägen. Av- och påfart Rv80- Järbovägen. Fler poliser. Det är en enorm förstörelse

Läs mer

Var: Ånga, 14 km nordöst om Nyköping. Väg 219 mellan Nyköping och Vagnhärad. Adress: Ånga Gård 611 93 Nyköping

Var: Ånga, 14 km nordöst om Nyköping. Väg 219 mellan Nyköping och Vagnhärad. Adress: Ånga Gård 611 93 Nyköping Tävlings PM Ångaloppet sprint 2014 Varmt välkomna till den andra upplagan av Ångaloppet sprint! Nedan följer viktigt information gällande loppet och vi ber er att läsa igenom punkterna. När: Lördagen den

Läs mer

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA

BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) BRA FÖR ALLA, NÖDVÄNDIG FÖR NÅGRA Tillgänglighetsdatabasen (TD) 1 Tillgänglighetsdatabasen (TD) 2 Förord Tillgänglighet handlar om att göra verksamheter och miljöer tillgängliga

Läs mer

SituAtionsplan 1:500. Handel/Kontor Polhemsplatsen. Station/Kontor. Nya Åkareplatsen. Hotel Post. Studentbostäder. Konferenshotell

SituAtionsplan 1:500. Handel/Kontor Polhemsplatsen. Station/Kontor. Nya Åkareplatsen. Hotel Post. Studentbostäder. Konferenshotell SituAtionsplan 1:500 Station/Kontor Handel/Kontor Polhemsplatsen N Nya Åkareplatsen Hotel Post Studentbostäder Konferenshotell Byggnaden som system AUT089 - JOHAN FRANZÉN A3 Plan 1 / ENTRÉPLAN 1:200 N

Läs mer

Avfallsutrymmen. Råd och anvisningar för. samt transportvägar

Avfallsutrymmen. Råd och anvisningar för. samt transportvägar Råd och anvisningar för Avfallsutrymmen samt transportvägar www.vafabmiljo.se kundservice@vafabmiljo.se Tel: 020-120 22 20 www.facebook.com/vafabmiljo Dessa råd och anvisningar gäller inom hela Västerås

Läs mer

Tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst

Tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst 1 (20) 20131211 Tillgängliga och användbara miljöer för utställningar och scenkonst Postadress: Regionens Hus 462 80 Vänersborg Besöksadress: Rosenlundsplatsen 2 411 20 Göteborg Telefon: 010-441 00 00

Läs mer

Lagadministration. 100913 Linda Emterby

Lagadministration. 100913 Linda Emterby Lagadministration För att lägga till lag ska man stå på organisationssida för en förening. Föreningen hittar man genom organisationsträdet under menyn Organisation eller genom att söka i Snabbsök efter

Läs mer

Resultat: EcoEffect Enkätundersökning för Brf Toppsockret

Resultat: EcoEffect Enkätundersökning för Brf Toppsockret Bostadsenkät lgh nr Resultat: EcoEffect Enkätundersökning för Brf Toppsockret Enkäten levererades till bostadsinnehavare (en per lägenhet) i mitten av maj 2011, och svaren lämnades av svarare i föreningsbrevlådan

Läs mer

Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som hyresgäst.

Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som hyresgäst. IVL Kortfakta Adress: Valhallavägen 81 Anläggninsnummer: A0043002 Byggår: Arkitekt: Erik Lallerstedt Allmänt Husansvar Fastigheten ägs och förvaltas av Akademiska Hus med IVL Svenska Miljöinstitutet som

Läs mer

KUNGSHOLMENS KORTTIDSHEM

KUNGSHOLMENS KORTTIDSHEM Sid 1 (5) KUNGSHOLMENS KORTTIDSHEM Inledning Kungsholmens korttidshem är beläget vid Fridhemsplan nära både stadsmiljö och parker. Vi erbjuder föräldrarna avlastning för barn och ungdomar mellan 7-23 år

Läs mer

Brismarksgården. Information till den enskilde och anhöriga

Brismarksgården. Information till den enskilde och anhöriga Brismarksgården särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Brismarksgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga.

Läs mer

Var: Ånga, 14 km nordöst om Nyköping. Väg 219 mellan Nyköping och Vagnhärad. Adress: Ånga Gård 611 93 Nyköping

Var: Ånga, 14 km nordöst om Nyköping. Väg 219 mellan Nyköping och Vagnhärad. Adress: Ånga Gård 611 93 Nyköping Tävlings PM Ångaloppet 2014 Varmt välkomna till den fjärde upplagan av Ångaloppet! Nedan följer viktigt information gällande loppet och vi ber er att läsa igenom punkterna. När: Söndagen den 10 augusti

Läs mer

Gestaltningsprogram. Bilaga till planbeskrivningen. Utställningshandling 1(6) SPN-00/0000

Gestaltningsprogram. Bilaga till planbeskrivningen. Utställningshandling 1(6) SPN-00/0000 Gestaltningsprogram Bilaga till planbeskrivningen SPN-00/0000 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljura 1:2, med närområde (bostäder vid Albrektsvägen) inom Ljura i Norrköping den 6 februari

Läs mer