TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden"

Transkript

1 Kallelse 1 (29) Tid Onsdagen den 30 september 2015 klockan 13:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 117 Upprop 118 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 119 Återrapportering: Uppdrag att föreslå helhetslösning för vägledning i Trelleborg 120 Remiss: Uppföljning av granskning av kommunens kris- och säkerhetsarbete 121 Statistik om förskola - rapport 123 Motion: Renodla ansvaret för idrottslokaler i kommunen 124 Remiss: Riktlinjer för bostadsförsörjningen i Trelleborgs kommun 125 Planprogram för kvarteret Herkules, Rådhuskvarteret, Trelleborgs kommun 126 Om - och tillbyggnad Lillevångskolan och Vannhögskolan 127 Verksamhetsplan för bildningsnämnden 128 Lokalutredning förskola och grundskola 129 Investeringsplan Revidering av delegationspunkt för gymnasiesärskolan 131 Uppföljning av sommarskola Avrapportering från programråden 133 Remiss: Åtgärder för finskt förvaltningsområde 134 Avrapportering om kränkande behandling 135 Verksamhetsplan för logopeder inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun 2015/ Verksamhetsplan för elevhälsans psykologiska insatser i Trelleborgs kommun 2015/ Verksamhetsplan för elevhälsans medicinska del (skolhälsovården) inom Trelleborgs kommun 2015/ Förvaltningen informerar 139 Anmälningsärende 140 Delegationsärende Trelleborgs kommun Telefonväxel: E-post: trelleborgs.kommun@trelleborg.se Postadress: Trelleborg Org.nr:

2 2 (29) Från och med februari 2014 ska följande två frågor besvaras vid beslut i. 1. Har berörda barn och elever tillfrågats och vilka är deras synpunkter? 2. På vilka andra sätt har barn och elevers perspektiv påverkat underlaget? Glöm inte att meddela om du får förhinder till Amela Selimagic, e-post: Sven Lindkvist Ordförande Ledamöter Sven Lindkvist (S) Lars Mikkelä (M) Lars Hemzelius (SÖS) Gull-Britt Persson (MP) Susana Apostolovska (M) Mathias Andersson (SD) Pernilla Linde (C) Ylva Ekstrand (FP) Anitha Lata (S) Mats Hansson (S) Roland Hansson (M) Ersättare Kristina Mähler (S) Birgitta Sandblom (M) Rolf Andersson (SÖS) Britten Morän - Jystrand (MP) Bertil Tomelius (M) Fredrik Karlsson (SD) Maj-Lis Fredriksson (C) Sverrir Valgeirsson (FP) Kouder Mere (S) Vita Åstrand (S) Fatmir Seremeti (M) Deltagande tjänstemän Amela Selimagic André Hansson Ann Heide-Spjuth Calle Karlsson Jytte Lindborg Magnus Wikström Serene Rosberg

3 3 (29) 117 Upprop Nämndsekreteraren genomför upprop.

4 4 (29) 118 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista xx (xx) och xx (xx) föreslås jämte ordförande justera bildningsnämndens protokoll. beslutar att utse xx och xx att jämte ordförande justera protokollet och bestämmer att justering ska ske onsdagen den 7 oktober på bildningsförvaltningen.

5 5 (29) 119 Återrapportering: Uppdrag att föreslå helhetslösning för vägledning i Trelleborg DnrBIN 2013/1601 beslutade den 30 april 2014 att ställa sig bakom den föreslagna handlingsplanen för studie- och yrkesvägledning i Trelleborgs kommun. Nyckeltal och effektmål ska vara noll (0), avhopp och omval noll (0) samt att återrapportering skall ske till bildningsnämnden regelbundet. beslutade den 25 mars 2015 att en återrapportering i ärendet ska ske i september Intresset från förskolor och grundskolor med att medverka till att införa en helhetslösning för studie- och yrkesvägledningen är stort. Bara på ett år har det skett en mycket positiv förändring. Förändringen beror delvis på engagerade förskolechefer, rektorer, lärare och studie- och yrkesvägledare, det vill säga allas ansvar. Verksamheten står inför många spännande utmaningarna inför detta läsår. Exempel på utmaningar är bland annat att införa lägsta nivå och likvärdighet så att alla elever har samma möjligheter till att få studie- och yrkesvägledning. En annan utmaning är att utöka samverkan med näringslivet. Rutiner för att motverka avhopp är implementerade och samverkan med både Arbetsmarknadsförvaltningen och Arbetsförmedlingen har utvecklats. Långsiktigt är jag övertygad om att en helhetslösning för studie- och yrkesvägledningen inom bildningsförvaltningen är ett mycket bra koncept för att motverka avhopp, matcha eleverna mot aktuell arbetsmarknad, medverka till att öka elevernas resultat och att det i sin tur bereder vägen för ungdomarna till en trygg framtid. Rapport bifogas med handlingar. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna redovisningen.

6 6 (29) 120 Remiss: Uppföljning av granskning av kommunens kris- och säkerhetsarbete DnrBIN 2015/782 Revisorerna har gjort en uppföljning på 2013 års granskning av kommunens kris och - säkerhetsarbete och funnit brister. Uppföljningen skickas nu på remiss till samtliga nämnder. År 2013 genomförde kommunrevisionen en granskning av kommunens krisoch säkerhetsarbete avseende risk- och sårbarhetsanalyser och det systematiska brandskyddsarbetet. Revisionen fann flera brister i ändamålsenligheten. Revisionens bedömning var att kommunstyrelsen inte hanterade kris - och säkerhetsfrågor helt ändamålsenligt med avseende på arbetet med risk- och sårbarhetsanalyser samt det systematiska brandskyddsarbetet. För revisionsåret 2015 har kommunrevisionen beslutat att göra en uppföljning av granskningen. Syftet med uppföljningen har varit att undersöka vad som har skett sedan tidigare granskning. Av uppföljningen framgår att kommunrevisionens bedömning i föregående granskning angående risk- och sårbarhetsanalyser kvarstår, dvs. revisionen bedömer att kommunstyrelsens hantering inte kan anses vara ändamålsenlig. Det finns fortfarande brister i styrning och uppföljning. Yttrande Bildningsförvaltningen har varit delaktiga i den kommunövergripande risk- och sårbarhetsanalysen. Bildningsförvaltningen kommer fortsättningsvis att följa och vara delaktiga i Trelleborgs kommuns krav och riktlinjer. I övrigt har bildningsförvaltningen inget att erinra. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att yttra sig enligt förvaltningens förslag.

7 7 (29) 121 Statistik om förskola - rapport DnrBIN 2015/139 beslutade den 13 april 2011, 89, att uppdra åt dåvarande skolförvaltning att fortsättningsvis redovisa förskolestatistik per tertial istället för per månad samt att komplettera statistiken om barngruppsstorlek m.m. med de jämförelsetal, som enkelt kan tas fram. Statistikrapport bifogas med handlingar. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att lägga statistikrapporten till handlingarna.

8 8 (29) 123 Motion: Renodla ansvaret för idrottslokaler i kommunen DnrBIN 2015/408 I en motion till kommunfullmäktige i Trelleborg yrkar Lars Mikkelä (m) att kommunfullmäktige ska ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda för- och nackdelar, ur både organisatorisk och ekonomisk synvinkel, av att renodla ansvaret för kommunens idrottshallar och anläggningar till förslagsvis fritidsnämnden samt återkomma med förslag i god tid till investeringsdialogen hösten Kommunledningskontoret har skickat motionen på remiss till bildningsnämnden, servicenämnden och fritidsnämnden för att få berörda nämnders syn på problematiken. Efter att svarstiden har förlängts ska nämndernas yttranden vara kommunledningskontoret tillhanda senast den 12 oktober Yttrande Berörda förvaltningar har samverkat i beredningen av aktuellt ärende. Samtliga förvaltningar är i grunden positiva till en renodling av ansvaret för idrottslokaler i fritidsnämndens regi. Likande tankar har diskuterats på tjänstemannanivå i samband med samverkan kring idrottslokaler tidigare. Kultur- och fritidsförvaltningen har en organisation för och med kompetens att effektivt förvalta och hyra ut idrottslokaler med tillhörande utrustning. Bildningsförvaltningen och till viss del även serviceförvaltningen är organiserade och bemannade för ett annat uppdrag. I många fall är det också fritidsnämndens och föreningsverksamheternas behov som är dimensionerande för ex. en idrottshalls storlek, vilken utrustning som ska finnas, om det behövs läktare etc. Genom att lägga ansvaret och kostnaderna för idrottslokalerna hos fritidsnämnden, och låta bildningsnämnden betala för de lokaler som behövs för att ge eleverna den idrottsundervisning som de har rätt till, kan kostnaderna för idrottsundervisningen respektive föreningsverksamheten, och ev. andra verksamheters behov, synliggöras på ett bättre sätt i redovisningen. Idag disponerar kommunens skolor idrottshallarna skoldagar mellan kl Det är viktigt att grundskolornas behov och tillgång till idrottslokaler fortsatt prioriteras, men genom att öppna upp för att släppa in andra verksamheter under del av det som har varit skolans tid, på skolornas villkor, bör det finnas potential att öka nyttjandegraden i lokalerna. Samtliga berörda förvaltningar vill understryka att förändringar i ansvarsfördelningen och hanteringen av kommunens idrottslokaler måste vara kostnadsneutrala. Innan beslut om att genomföra förändringar kan fattas måste förutsättningar och villkor utredas närmare. Status på lokaler och inventarier bör inventeras och skolornas behov vad avser tillgång till lokaler och utrustning, lokalvård mm. måste definieras som grund för framtida avtal och ekonomisk reglering mellan

9 9 (29) berörda nämnder. För att säkerställa att förslag till framtida avtal och rutiner blir bra för verksamheterna som ska nyttja idrottslokalerna är det viktigt att verksamheterna involveras i arbetet. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att besvara motionen Renodla ansvaret för idrottslokalerna i kommunen med förvaltningens yttrande.

10 10 (29) 124 Remiss: Riktlinjer för bostadsförsörjningen i Trelleborgs kommun DnrBIN 2015/634 Förslag på riktlinjer för bostadsförsörjning i Trelleborgs kommun arbetades fram under hösten Efter beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott den 21 januari 2015 skickades förslaget för yttrande till kommunerna inom samarbetet MalmöLundregionen, Länsstyrelsen i Skåne län samt Region Skåne. Yttranden med synpunkter inkom från Länsstyrelsen i Skåne län, Region Skåne, Malmö stad och Vellinge kommun. Mot bakgrund av inkomna synpunkter föreligger ett reviderat förslag till riktlinjer för bostadsförsörjningen i form av dokument med namn Förslag på riktlinjer KF Vid sitt sammanträde den 3 juni 2015 beslutade kommunstyrelsen återremittera förslaget till riktlinjer för bostadsförsörjningen i Trelleborgs kommun till kommunens samtliga nämnder och bolag. Yttranden ska vara kommunstyrelsen tillhanda senast den 1 oktober Tjänsteskrivelse med remissvar bifogas med handlingar. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att besvara remissen avseende förslag till riktlinjer för bostadsförsörjningen i Trelleborgs kommun med förvaltningens yttrande.

11 11 (29) 125 Planprogram för kvarteret Herkules, Rådhuskvarteret, Trelleborgs kommun DnrBIN 2015/687 Ett planprogram för kvarteret Herkules, Rådhuskvarteret, finns utställt för programsamråd under tiden 29 juni 18 september. Synpunkter på programmet ska vara samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 18 september. Syftet med planprogrammet är att ange förutsättningar, mål och riktlinjer för Trelleborgs första finrum efter Centralstationens öppnande. - Områdets potential vilka funktioner ska ta kommunens största parkeringsytas plats, 100 m från Centralstationen? - Definition av boendekvaliteter tillgång till grön utemiljö, skala, ljudmiljö. - Konsekvenser av ändrad syn på resande förslag till en sänkt p-norm samt möjlighet till p-köp. Enligt plan- och bygglagen ska kommunen ange planens utgångspunkter och mål i ett särskilt program om kommunen bedömer att det behövs för att underlätta detaljplanearbetet. Ett planprogram är inte juridiskt bindande utan behöver efterföljas av detaljplanering för att tillskapa byggrätter och övriga bestämmelser. Det aktuella området förväntas delas upp i flera detaljplaner med separata tidplaner. Barns och elevers delaktighet Enligt en rutin för att kontrollera om barn och elever har fått möjlighet att vara delaktiga i arbetet med ärenden som behandlas i bildningsnämnden ska två frågor besvaras med egen rubrik i samtliga tjänsteskrivelser till nämnden. Har berörda barn och elever tillfrågats och vilka är deras synpunkter? Rutiner för att identifiera, och involvera barn och elever i arbetet med, detaljplaner som är av intresse för barn och unga finns inom ramen för barns och ungas delaktighet i samhällsplaneringen. Som en del av arbetet med aktuellt planprogram genomfördes en workshop med elever i åk 5 på Liljeborgsskolan den 22 september Resultatet från workshopen redovisas i planprogrammet (s 19 och 52) samt i bilaga till planprogrammet (daterad ). På vilka andra sätt har barns och elevers perspektiv påverkat underlaget? Bildningsförvaltningens synpunkter syftar till att säkerställa tillgången till skoloch förskoleplatser i bra och ändamålsenliga lokaler. Det är bildningsförvaltningens bedömning att barn- och elevperspektivet är tydligt i förvaltningens lokalförsörjningsarbete.

12 12 (29) Yttrande Den planerade bostadsbebyggelsen inom planområdet kommer att medföra ett ökat behov av förskole- och skolplatser i området. I arbetet med att analysera de framtida lokalbehoven för bildningsnämndens verksamheter förutsätter bildningsförvaltningen att ökningen av antalet barn i förskole- och skolåldern, till följd av den planerade bebyggelsen, finns med i kommunens befolkningsplan. I den senaste analysen av framtida lokalbehov (utifrån befolkningsplanen) har stora behov av ytterligare förskole- och skolplatser i centrala Trelleborg identifierats. En planerad förtätning av staden med ett stort antal nya bostäder medför ökande barnantal. Utöver den planerade bostadsbyggnationen inom kvarteret Herkules planeras ex. bostäder inom fastigheterna Bävern (Centralskolan), Betan (Sockerbrukstomten), Sparven (Forum) samt Övre och Signalen under de närmste åren. För att det ökande behovet av förskole- och skolplatser ska kunna tillfredsställas måste tillgången till mark där det är möjligt att bygga förskola och skola tillgodoses. Beredning Arbetsutskottet belyser att det saknas plats för en förskola i detaljplanen samt att det behövs ett samrådsförfarande med serviceförvaltningen och samhällsbyggnadsnämnden kring behoven att tillgodose bildningsnämndens lokalbehov. Arbetsutskottet lyfter att bildningsnämndens lokalbehov för skola/förskola bör framöver preciseras tydligare i nämndens yttranden till detaljplaner. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att besvara förslaget till planprogram för kvarteret Herkules, Rådhuskvarteret, med förvaltningens yttrande.

13 13 (29) 126 Om - och tillbyggnad Lillevångskolan och Vannhögskolan DnrBIN 2014/191 Sedan tidigare föreligger ett färdigprojekterat förslag avseende om - och tillbyggnad av Lillevångskolan och Vannhögskolan. Projektet innebar från början en tillbyggnad till Lillevångskolan och en uppfräschning av befintliga lokaler som beräknades kosta 76 mnkr. Efter att vissa funktioner har tillkommit i projektet och behov att riva stora delar av befintlig konstruktion (allt utom pelare med grundläggning, balkar och takbjälklag) har visats föreligga, innebär det projekterade förslaget i princip en nybyggnad av båda skolorna. Förslaget har kostnadsberäknats till 280 mnkr (inkl. 40 mnkr för ny sporthall). Som en del av en uppdatering av tidigare lokalutredningar avseende grundskolans och förskolans kommande lokalbehov har en extern konsult under våren och sommaren 2015 granskat det projekterade förslaget. I utredningen konstaterar konsulten att det genom att riva även de sista delarna av befintliga byggnader (utom storkök) bör uppstå goda förutsättningar att fritt planera areaeffektiva, driftssnåla och trivsamma lokaler i en helt ny skola. Genom detta borde investeringskostanden kunna bli densamma som, eller lägre än vid ombyggnader, liksom även framtida drifts- och verksamhetskostnader. Avvikelserapport Den 15 september 2015 behandlar servicenämnden rubricerat ärende i form av en avvikelserapport för investeringsprojektet. Servicenämnden föreslås besluta att lämna avvikelserapport avseende projektet till kommunstyrelsen, både på grund av att kostnaden för projektet beräknas bli betydligt högre än budgeterat investeringsanslag men också för att projektet har fått en annan inriktning samt att projektering enligt skolutredningens intentioner påbörjas och att genomförd projektering för befintligt projekt används i så stor utsträckning som möjligt. Serviceförvaltningens tjänsteskrivelse i ärendet, daterad , bifogas. Serviceförvaltningens avvikelserapport bifogas med handlingar. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att ställa sig bakom det förnyade förslaget avseende om- och tillbyggnad av Lillevångskolan och Vannhögskolan som servicenämnden föreslås besluta om.

14 14 (29) 127 Verksamhetsplan för bildningsnämnden DnrBIN 2015/22 Verksamhetsplan kommer att skickas ut innan de politiska gruppmötena. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att anta verksamhetsplanen för bildningsnämnden samt att översända den till Kommunstyrelsen.

15 15 (29) 128 Lokalutredning förskola och grundskola DnrBIN 2015/468 Våren 2015 uppdrog bildningsnämnden åt förvaltningschefen att tillse en uppdatering av tidigare lokalutredningar avseende förskolan och grundskolan. Bildningsförvaltningen anlitade i sin tur en extern konsult för arbetet. Den 24 juni presenterades ett första utkast av den uppdaterade lokalutredningen för inbjudna skolledare, politiker och tjänstemän. De som närvarade fick också möjlighet att jobba i grupper kring utredningen utifrån ett antal övergripande frågeställningar. Gruppernas synpunkter dokumenterades (se bilaga). Inför bildningsnämndens sammanträde föreligger den justerade och färdigställda lokalutredningen för beslut. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att fastställa lokalbehoven utifrån lokalutredningen samt att översända lokalutredningen till kommunstyrelsen och samtliga nämnder i Trelleborgs kommun.

16 16 (29) 129 Investeringsplan DnrBIN 2015/804 Information kommer att lämnas på sammanträdet. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att föreslå kommunfullmäktige att besluta enligt redovisat förslag till investeringsplan för bildningsnämnden.

17 17 (29) 130 Revidering av delegationspunkt för gymnasiesärskolan DnrBIN 2015/25 beslutade den 27 januari 2015, 11, att revidera bildningsnämndens delegationsordning. Det är nu aktuellt att ändra delegeringen för inskrivning till gymnasiesärskolan. Delegeringen föreslås ändras från rektor till resurschef eftersom den juridiska rekommendationen är att delegation för inskrivning till gymnasiesärskolan ska ligga på resurschef. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att ändra delegationsordningen efter förvaltningens förslag.

18 18 (29) 131 Uppföljning av sommarskola 2015 DnrBIN 2015/786 Sommarskola 2015 har bedrivits på Söderslättsgymnasiet, Vannhögskolan (matematik) samt Liljeborgsskolan 7-9 (engelska). Återrapportering engelska på Liljeborgsskolan: Under sommarskolan i engelska deltog i år 14 unika elever, dock fördelat med lite variation över dagarna. Av dessa 14 ungdomar var det jämt fördelat mellan könen, dvs. 7 pojkar och 7 flickor. I utvärderingen som jag gjorde i samband med avslutningen av veckan, var 100 % (!) av eleverna nöjda med sommarskolan och kände att de hade lärt sig väldigt mycket. De uttryckte att de fått en möjlighet att se sina egna styrkor och att de kände sig förberedda inför åk 9 och de nationella proven, som de var oroliga över. Jag tror att eleverna ger sig på nians kurs i engelska med större självkänsla och tro på en positiv utveckling hos sig själva. För att göra en djupare bedömning av resultaten behöver både terminsbetygen vt-14/ht-14 samt slutbetygen analyseras. Återrapportering matematik på Vannhögskolan: Det här året var det 23 elever som anmält sig då anmälningstiden gått ut. Därför beslöt vi att bara göra en grupp av dem. Sedan duggade anmälningarna in lite pö om pö och eftersom det var svårt att sätta ny deadline, togs alla med. Detta gjorde att vi fick en grupp som blev lite väl stor. Detta märks tydligt i elevernas utvärdering, där många tycker att gruppen var för stor. Själv tycker jag att detta var synd, eftersom det kunde blivit två väldigt bra grupper av årets sommarmatteelever om vi från början vetat om och kunnat planera för det! En del anmälningar fastnade ute på skolorna (det var alltså inte eleverna som anmält försent), men det fanns också sena anmälningar och det gick inte att skilja dessa båda kategorier åt vi visste inte vilka som var vilka. Här finns ett förbättringsområde. Gruppstorleken gjorde att det var svårt att individualisera i samma utsträckning som man skulle önska. Många elever var vana vid undervisning i mindre grupp och upplevde sommarmatten som helklassundervisning vilket framgår av utvärderingen. Detta till trots, vågade många vara muntligt aktiva och tolka, värdera, analysera och argumentera för olika lösningsstrategiers för- och nackdelar vilket ju är mycket viktiga mål inom matematikundervisningen! Här tror jag att mattelyftet spelat stor roll jag upplevde att eleverna i mycket högre grad än tidigare år visade sig vana vid att delta i mattematiska diskussioner i klassrumsmiljö! Klart positivt! Många elever vågade fråga och lite av tabut att inte våga visa sig dum bröts. Många elever upplevde att de lärde sig vilket också syns i elevernas utvärdering. Positivt är att man även i år valt att ha kurserna i engelska och matematik på olika veckor, så att eleverna hade möjlighet att delta i båda vilket en hel del gjorde! De flesta av de elever som valt engelska hade också matte.

19 19 (29) Årets kurs lockade elever med relativt stora variationer i kunskapsmässig bakgrund. De flesta tillhörde dock målgruppen, dvs. elever med F eller E i betyg. (Det fanns en elev som hade A!) Spridningen bidrog till goda diskussioner och en ökad möjlighet att lära av varandra, som är mycket positiv. Gruppens generella inställning till matematik påverkas också positivt av dragare med matematiskt intresse det smittar! I år är könsfördelningen mycket jämnare än tidigare år: 15 pojkar, 18 flickor. Detta stämmer ganska väl med betygsstatistiken för målgruppen i år. Bland årets elever fanns ett ganska stort antal elever med klara, uttalade positiva förväntningar och ambitioner elever som verkligen ville lära sig något och var beredda att arbeta för det! Dessa elever fick ett mycket positivt inflytande på resten av gruppen de tillförde perspektiv till diskussionerna, engagemang och vilja att lära. Dessa elever betydde mycket för den positiva stämning vi fick i gruppen. En överväldigande majoritet svarar de två mest positiva alternativen. Detta gäller alla frågor. Även i år ses en klar korrelation mellan egen arbetsinsats och upplevelsen av nytta. Grundskoleelever första perioden, måndag 15 juni fredag 3 juli (tre veckor) på Söderslättsgymnasiet: Under sommarlovets första tre veckor erbjöds sommarskola för elever från årskurs 9 som saknade godkänt betyg i engelska, svenska eller matematik. Endast sex anmälningar kom in, varav endast två frekventerade sommarskolan. En av dessa elever lyckades bli godkänd i matematik. Det låga elevantalet var en bottennotering; intresset för sommarskola för elever från årskurs 9 har sjunkit successivt under de tre senaste åren. Gymnasieelever andra perioden, måndag 3 augusti fredag 21 augusti (tre veckor) på Söderslättsgymnasiet: Under sommarlovets sista tre veckor erbjöds sommarskola för elever på Söderslättsgymnasiet som saknade godkänt betyg i en eller flera gymnasiekurser. Här var söktrycket avsevärt högre, och det inkom 77 anmälningar. Av dessa var det 65 elever som kom till sommarskolan. Närvaron hos dessa elever varierade kraftigt från elev till elev, några elever valde att jobba till större del på egen hand hemma och komma till sommarskolan för återkoppling. 39 elever valde att skriva slutprov och i skrivande stund vet vi att 5 elever lyckades uppnå betyget E eller bättre i prövad kurs. Vi avvaktar rapport från fler betygsättande lärare och uppdaterar sommarskolerapporten varefter uppgifter inkommer. Söktrycket från gymnasieelever fortsätter att vara högt, med något fler anmälningar än vad som inkom sommaren Matematik är som tidigare det mest representerade ämnet. Förvaltningens reflektion: Sommarskolan i årskurs 8 och årskurs 9 har bedrivits i ett flertal år. Sommarskolan i matematik är alltid välbesökt och får goda omdömen. Sommarskolan i engelska har färre elever men får alltid positiv feedback. Matematikgruppen på 34 elever är alldeles för stor och kommer till nästa år att delas i två grupper. I våra diskussion med ansvariga rektorer framkommer det att sommarskola med fördel skulle kunna ligga mellan årskurs 7 och årskurs 8. Förvaltningen konstaterar att sommarskolan på gymnasiet fungerar alldeles utmärkt. Eleverna på Söderslättsgymnasiet har dessutom möjlighet att få stöd på höstlov, sportlov och påsklov. Verksamgetscheferna för grundskolan och gymnasiet har tillsatt en arbetsgrupp för att göra en fördjupad

20 20 (29) utvärdering av sommarskola. Syftet med arbetsgruppen är att undersöka sommarskolans framtida utformning och möjligheter. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna redovisade rapporter om sommarskola 2015.

21 21 (29) 132 Avrapportering från programråden DnrBIN 2015/138 Vid bildningsnämndens möte beslutade att ge bildningsförvaltningen i uppdrag - att hitta en modell för de studieförberedande programmen som inte har lyckats fullfölja strukturen för programrådsarbetet, - att fortsätta med arbetet att implementera den beslutade strukturen för programrådsarbetet vid Söderslättsgymnasiets samtliga program samt, - att redovisning i ärendet ska ske till nämnden efter varje avslutad skoltermin och att tidigare anmärkningar ska ingå i redovisningen Rapporter från programråden bifogas handlingar. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att delegera uppföljningen av programråden på Söderslättsgymnasiet till verksamhetsberedningen för gymnasiet samt att beredningsgruppen ska återkomma till nämnden om uppföljningen inte fungerar.

22 22 (29) 133 Remiss: Åtgärder för finskt förvaltningsområde DnrBIN 2015/642 Kommunstyrelsen beslutade på sitt sammanträde att återremittera förslaget till åtgärder för finskt förvaltningsområde till samtliga nämnder. Som en av 49 kommuner ingår Trelleborgs kommun sedan den 1 februari 2015 i finskt förvaltningsområde. Detta innebär att barn har rätt till förskola helt eller delvis på finska, att äldre har rätt till äldreomsorg helt eller delvis på finska samt att medborgare har rätt att kommunicera med myndigheter på finska, såväl muntligt som skriftligt. En översiktlig kartläggning har gjorts i syfte att få till en samlad nulägesbild av hur det ser ut i Trelleborgs kommun gällande kundtjänst, förskola och skola, äldreomsorg samt utbud av litteratur på biblioteket. För mer information om bakgrunden till beslutet att ansöka om anslutning till finskt förvaltningsområde, fakta om lagen gällande nationella minoriteter etc. se protokollsutdrag från kommunfullmäktiges sammanträde 21/ , 181. Information kommer att lämnas på sammanträdet. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta enligt förvaltningens förslag.

23 23 (29) 134 Avrapportering om kränkande behandling DnrBIN 2015/4 beslutar den 29 februari 2012 att uppdra åt förvaltningen att fortsättningsvis efter varje termin avrapportera till nämnden om antalet anmälningar om kränkande behandlingar etc. med redovisning av åtgärder och kommentarer om avvikelser etc. Avrapportering kommer att lämnas på sammanträdet. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna redogörelsen.

24 24 (29) 135 Verksamhetsplan för logopeder inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun 2015/2016 DnrBIN 2015/783 Verksamhetsplan för logopeder inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun 2015/2016 har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att anta verksamhetsplan för logopeder inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun för läsåret 2015/2016 enligt redovisat förslag.

25 25 (29) 136 Verksamhetsplan för elevhälsans psykologiska insatser i Trelleborgs kommun 2015/2016 DnrBIN 2015/784 Verksamhetsplan för elevhälsans psykologiska insatser i Trelleborgs kommun 2015/2016 har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Arbetsutskottet förslår bildningsnämnden beslutar att anta verksamhetsplan för elevhälsans psykologiska insatser i Trelleborgs kommun för läsåret 2015/2016 enligt redovisat förslag.

26 26 (29) 137 Verksamhetsplan för elevhälsans medicinska del (skolhälsovården) inom Trelleborgs kommun 2015/2016 DnrBIN 2015/785 Verksamhetsplan för elevhälsans medicinska del (skolhälsovården) inom Trelleborgs kommun 2015/2016 har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att anta verksamhetsplan för elevhälsans medicinska del (skolhälsovården) inom Trelleborgs kommun för läsåret 2015/2016 enligt redovisat förslag.

27 27 (29) 138 Förvaltningen informerar DnrBIN 2015/299 Förvaltningschefen och andra tjänstemän kommer att lämna allmän övergripande information i olika aktuella frågor. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna informationen.

28 28 (29) 139 Anmälningsärenden DnrBIN 2015/10 Förteckning över anmälningsärenden har upprättats. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga anmälningsärenden till handlingar.

29 29 (29) 140 Delegationsärende DnrBIN 2015/11 beslutade den 15 juni 2011, 116, om en ny delegationsordning. beslutade den 27 januari 2015 att revidera delegationsordningen. Delegater har återrapporterat delegationsbeslut i delegationsprotokoll med utgångspunkt från delegationsordningen. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga redovisade delegationsprotokoll till handlingarna.

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (14) Tid Onsdagen den 24 juni 2015 klockan 16:00 Plats Ärenden Malmrossalen, Hamngatan 9, Trelleborg 104 Upprop 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (17) Tid Onsdagen den 30 mars 2016 klockan 15:00 Plats Ärenden Pilevallskolan, 33 Upprop 34 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 35 Uppföljning om antalet barn

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (28) Tid Onsdagen den 25 Mars 2015 klockan 15:00 Plats Liljeborgsskolan, Engelbrektsgatan 5, Trelleborg Ärenden 29 Upprop 30 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (25) Tid Onsdagen den 29 april 2015 klockan 15:00 Plats Konferensrum, Sjöormen, Johan Kocksgatan 4,4:e vån Ärenden 73 Upprop 74 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (15) Tid Onsdagen den 25 Juni 2014 klockan 17:00 Plats Ärenden Sessionssalen, Rådhuset 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106 Samråd kring detaljplan för

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (19) Tid Onsdagen den 28 Maj 2014 klockan 09:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 88 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 89 Tertialbokslut per den 30 april

Läs mer

Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning

Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning Rapport 1 (5) Datum 2015-09-06 Chef Antagning/SYV -enheten Håkan Smidvall 0410-73 36 03 hakan.smidvall@skola.trelleborg.se Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning Sammanfattning

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning

Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning Rapport 1 (5) Datum 2015-10-12 Chef Antagning/SYV -enheten Håkan Smidvall 0410-73 36 03 hakan.smidvall@skola.trelleborg.se Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning Sammanfattning

Läs mer

Investeringsplan bildningsnämnden 2017-2021

Investeringsplan bildningsnämnden 2017-2021 Tjänsteskrivelse 1 (6) Datum Diarienummer 2015-09-23 BIN 2015/804 Administrativ chef Calle Karlsson 0410-73 39 35 calle.karlsson@trelleborg.se Investeringsplan bildningsnämnden 2017-2021 Bakgrund Den 22

Läs mer

Ärenden. Sessionssalen

Ärenden. Sessionssalen Kallelse 1 (7) Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2018-12-07 KS 2018/968 Tid Torsdagen den 13 december 2018 klockan 16.00 Plats Sessionssalen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 350 Upprop 351 Fastställande

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (26) Tid Onsdagen den 30 april 2014 klockan 09:00 Plats Sessionssalen, Rådhuset Ärenden 63 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 64 Möjligheter med mer resurser

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18) Protokoll 1 (18) Mötesdatum Innehåll 72 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 73 Informationsärenden 74 Delegationsärenden 75 Rapporter och skrivelser 2015 76 Övrigt 77 Delårsrapport

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Kallelse 1 (25) Bildningsnämnden Datum Diarienummer 2019-02-08 BIN 2019/353 Tid Onsdagen den 13 februari 2019 klockan 17.00 Plats Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-12-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Val av protokolljusterare

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25)

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25) Protokoll 1 (25) Mötesdatum Innehåll 142 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 143 Uppdrag att ta fram en plan för införande av elevdatorer i grundskolan 144 Lägesrapport

Läs mer

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA december 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare Godkännande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. 1(15) Plats och tid Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. Ledamöter Ann-Christine Myrgren (S),

Läs mer

Skolnämnden 2009-09-22

Skolnämnden 2009-09-22 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 119 Föredragningslistan 120 Information om hur Väståkraskolan arbetar för att förbättra elevernas resultat och måluppfyllelse 121 Delårsrapport/tertial

Läs mer

Skolnämnden 2009-02-24

Skolnämnden 2009-02-24 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 25 Föredragningslistan 26 Tidplan för budgetarbetet under 2009 information 27 Redovisning av paviljonger och kostnader rapport 28 Statistik om förskola

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-01-31 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 februari 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson

Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande Anders Malmgren (M) Maria Truedsson 2019-10-09 1 (14) Plats och tid Beslutande Höörs kommun, Kommunhuset, Konferensrum Backasalen Onsdagen den 9 oktober 2019 kl. 14:00 16:00 Johan Ohlin (SD), Ordförande Hans-Göran Larsson (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

KALLELSE OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30.

KALLELSE OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30. 1 (19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2018-01-09 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 16 januari 2018 kl. 08:00 Plats Sessionssalen OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30. Är Du

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (26) Tid Tisdagen den 22 November 2016 klockan 10:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 161 Upprop 162 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 163 Avvikelserapport

Läs mer

KALLELSE 2014-12-11. Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11. Kallelse

KALLELSE 2014-12-11. Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11. Kallelse KALLELSE 2014-12-11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11 Kallelse 1 KALLELSE 2014-12-11 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid: Rum 429, stadshuset Ängelholm, 2014-12-11, klockan 14:00 Ärenden:

Läs mer

Bildningsnämndens arbetsutskott (15) Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Lars Westling (S)

Bildningsnämndens arbetsutskott (15) Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Lars Westling (S) Bildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-03 1(15) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-17.10 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Lars Westling (S) Övriga

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S)

Utbildningsnämndens arbetsutskott Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S) 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 13:00-14:45 ande närvarande Gunnel Orselius-Dahl (L) (ordförande), Zarah Sjökvist (M) (vice ordförande), Agneta Westerberg (S) Övriga närvarande Henrik Lennermark (Utbildningschef),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.15 Vissa personuppgifter kan vara radera p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr (S),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Grundskolenämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-01-29 kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Grundskoleförvaltningen, Rönnblomsgatan 6B, konferensrum E0-1 Ledamöter Anders Rubin (S), ordförande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-03-20 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita

Läs mer

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad

Protokoll. Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskottet för utbildning, integration och arbetsmarknad 1 arbetsutskottet för utbildning, integration 2 Plats och tid Duvemåla, Kungsgatan 9 Paragrafer 29-34 kl. 13:30-15:30 ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Anne Gunnevik (L)

Läs mer

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 11 juni 2014

Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integration) 11 juni 2014 Navi (Nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och 11 juni 2014 Sid Justering... 3 38 Anmälnings- och delegeringsärenden Navi 2014-06-11... 4 39 Månadsrapport maj 2014... 5 40 Delårsrapport 1 - Verksamhetsuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2012-10-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den.15 oktober 2012, kl. 15 45-17 00 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

1 Barnomsorgskön; redovisning BUN 16/39. 2 Verksamhetsplan BUN 16/34. 3 Bidrags- och ersättningsbelopp 2016; interkommunal ersättning, rättelse

1 Barnomsorgskön; redovisning BUN 16/39. 2 Verksamhetsplan BUN 16/34. 3 Bidrags- och ersättningsbelopp 2016; interkommunal ersättning, rättelse BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-01-27 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 27 januari 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018

Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018 Rapport 1 (5) Datum Diarienummer 2019-03-07 BIN 2019/773 Emma Rydgren Myndighetshandläggare emma.rydgren@trelleborg.se Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018 Ärendebeskrivning Bildningsnämndens arbetsutskott

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-17:40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Karpen kl. 15:00-16:50 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande Yvonne Långström (PF), ledamot Anette Lantz (M), ledamot Lis-Beth

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl Utbildningsnämnden 2009-10-15 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 15 oktober 2009, kl. 17.00-19.00 Beslutande Elisabeth Rydström (C),ordförande Jörgen

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Maria Gottschalk (SD) Marcus Möller (SD) Kerstin Andersson (S) Sofia Hultberg (C) Linda Camper (S)

Maria Gottschalk (SD) Marcus Möller (SD) Kerstin Andersson (S) Sofia Hultberg (C) Linda Camper (S) 1(12) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhuset, Bjömekullasalen 18.00 19.45 Ajournering 19.00 19.15 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Nils Persson (KD) Gun Friberg (S) Maria

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-06-11 Utbildningsnämndens arbetsutskott Tid och plats 2015-06-11 - i Kommunhuset klockan 13.00-15.30 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - 1:e vice ordförande Leif Svensson (S) - 2:e vice ordförande Gunilla Edman (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-14 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 14 mars 2012, kl. 08.00-12.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian

Läs mer

Beslut för grundskola

Beslut för grundskola Dnr 44-2016:947 Al-Azhar Stiftelsen i Örebro Org.nr. 875002-8402 för grundskola efter tillsyn i Al-Azharskolan i Örebro i Örebro kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

Ärenden. Trelleborgs Museum

Ärenden. Trelleborgs Museum Kallelse 1 (14) Kultur- och Fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-01-21 KFN 2019/10 Tid Onsdagen den 30 januari 2019 klockan 9.00 16.00 Plats Trelleborgs Museum Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 1 Fastställande

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.15-09.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-06-10 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 10 juni 2015, kl. 15.00 OBS! Gemensamt möte med socialnämnden kl. 13.00-15.00

Läs mer

Ann-Christine Myrgren (S), Ordförande Åke Hamrin (V), 1:e vice ordförande Anna Davis (M), 2:e vice ordförande

Ann-Christine Myrgren (S), Ordförande Åke Hamrin (V), 1:e vice ordförande Anna Davis (M), 2:e vice ordförande 1(18) Plats och tid Rådhuset, torsdag den 28 september 2017 kl 08:15-11:40 med ajournering 09:30-09:45 Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Justerare Ledamöter Ann-Christine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Söderslättshallen, Stora konferensrummet. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen, Stora konferensrummet. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (11) Kulturnämnden Datum Diarienummer 2018-08-15 KN 2018/20 Tid Onsdagen den 29 augusti 2018 klockan 15.00 Plats Söderslättshallen, Stora konferensrummet Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 1

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens 2013-04-25 Plats: Lilla Sess Tid: 2013-04-30 kl. 8:30 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare och överlämna kallelsen med samtliga handlingar till honom/henne.

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-08 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 15 januari 2019 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14) Protokoll 1 (14) Mötesdatum Innehåll 77 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 78 Informationsärenden 79 Delegationsärenden 80 Anmälningsärenden 81 Övrigt 82 Reviderade riktlinjer för

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(1) ÅSTORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18. - 21.1 Ajournering 2.25-2.55 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SD) Paul Ericsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M

Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson (M 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-15.15 Beslutande Kari Staatsen (HEL), ordförande Birgitta Olsson (HEL) Sylvia Jonasson (C) Lena Olsson (S) Hanna Andersson

Läs mer

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 2016-08-30 1 (19) Plats och tid Hörby sportcenter, Byggmästareg 6 Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande, 182-190 Göran Dahlgren

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2014-12-02 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Göran Bengtsson (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Kolabacken, kommunhuset

Kolabacken, kommunhuset 2015-12-07 1 (17) Byrsell, Göran Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-12-14 Plats Kolabacken, kommunhuset Tid 17:30 Ledamöter Ersättare Gustav Schyllert (M), Ordförande Anna Tinglöf (M), 1:a vice ordförande

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(12) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Emelie Löthgren (C) 28-33 Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (6) Mötesdatum Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN I PEDAGOGEN

PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN I PEDAGOGEN PM TILL UTSKOTTETS BEREDNING DEN 9 APRIL 2014 KLOCKAN 09.00 I PEDAGOGEN 1(8) Ärende nr 2 Information om Kulturhuset Kristallen Sammanfattning - Öppet under hela sommaren. - Två klasser kvar från Paradisskolan

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Utbildningsnämnden. Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00. Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Utbildningsnämnden Tid: Torsdagen den 4 februari kl. 16:00 Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för justering 3. Godkännande

Läs mer

Ajournering mellan 18 och 19 klockan

Ajournering mellan 18 och 19 klockan li Alvesta _,immun 1 (11) Plats och tid Vislandaskolan, sal Färjestaden den 10 april 2018 kl. 13:15-15.40 Ajournering mellan 18 och 19 klockan 15.15-15.35 Justerade paragrafer 14-22 Dnr: NUT 2018/001.006

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Thomson Giggi UBN Genomlysning av studie- och yrkesvägledning

Handläggare Datum Diarienummer Thomson Giggi UBN Genomlysning av studie- och yrkesvägledning uppnluf UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Thomson Giggi 2016-03-21 UBN-2016-0861 Utbildningsnämnden Genomlysning av studie- och yrkesvägledning Förslag till beslut Utbildningsnämnden

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-02-27 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 mars 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 67 Protokolljusterare och fastställande av föredragningslista 3 68 Delårsbokslut augusti 2015, med helårsprognos (Tertial 2) 4 69 Yttrande till mål och budget 2016-2018 5 70 Undervisningstid

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Köping en av Sveriges bästa skolkommuner. Skolplan 2011-2014

Köping en av Sveriges bästa skolkommuner. Skolplan 2011-2014 Köping en av Sveriges bästa skolkommuner Skolplan 2011-2014 Vår verksamhetsplan Barn- och utbildningsnämnden och kommundelsnämnden har antagit en skolplan för 2011-2014. I Köpings kommuns skolplan finns

Läs mer