TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden"

Transkript

1 Kallelse 1 (25) Tid Onsdagen den 29 april 2015 klockan 15:00 Plats Konferensrum, Sjöormen, Johan Kocksgatan 4,4:e vån Ärenden 73 Upprop 74 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 75 Avrapporteringar från verksamhetsberedning 76 Begäran om anslag för lokaler i samband med utökning av Borgen 77 Avrapportering kring gemensamma mål för förskola/grunskola och socialtjänst 78 Verksamhetsberättelse för psykologer inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun Patientsäkerhetsberättelse för psykologverksamheten inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun Verksamhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan (skolhälsovården) Patientsäkerhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan (skolhälsovården) i Trelleborgs kommun Remiss: Nytt ledningssystem för Trelleborgs kommun 83 Ansökan om att starta fristående förskola 84 Remiss - Ändring av reglemente för arbetsmarknadsnämnden 85 Val av representant till Grön flagg verksamheten 86 Ansökan från Hermods Gymnasium AB om godkännande som ny huvudman för gymnasieskolan Hermods Gymnasium Malmö i Malmö kommun fr.o.m. den 1 januari Ansökan från Hermods Design & Construction College AB om godkännande som ny huvudman för Design & Construction College Malmö i Malmö kommun 88 Ansökan från ProCivitas Privata Gymnasium AB om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun fr.o.m. läsåret Ansökan från ProCivitas Privata Gymnasium AB om godkännande som huvudmanför nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående Trelleborgs kommun Telefonväxel: E-post: trelleborgs.kommun@trelleborg.se Postadress: Trelleborg Org.nr:

2 2 (25) gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun fr.o.m. läsåret att flytta Alstad skola 4-6 till Väståkra F-9 91 Förvaltningen informerar 92 Delegationsärende 93 Anmälningsärenden Från och med februari 2014 ska följande två frågor besvaras vid beslut i. 1. Har berörda barn och elever tillfrågats och vilka är deras synpunkter? 2. På vilka andra sätt har barn och elevers perspektiv påverkat underlaget? Glöm inte att meddela om du får förhinder till Amela Selimagic, e-post: amela.selimagic@trelleborg.se Sven Lindkvist Ordförande Ledamöter Sven Lindkvist (S) Lars Mikkelä (M) Lars Hemzelius (SÖS) Gull-Britt Persson (MP) Susana Apostolovska (M) Mathias Andersson (SD) Pernilla Linde (C) Ylva Ekstrand (FP) Anitha Lata (S) Mats Hansson (S) Roland Hansson (M) Ersättare Kristina Mähler (S) Birgitta Sandblom (M) Rolf Andersson (SÖS) Britten Morän - Jystrand (MP) Bertil Tomelius (M) Fredrik Karlsson (SD) Maj-Lis Fredriksson (C) Sverrir Valgeirsson (FP) Kouder Mere (S) Vita Åstrand (S) Fatmir Seremeti (M)

3 3 (25) Deltagande tjänstemän Jytte Lindborg Magnus Wikström Amela Selimagic André Hansson Ann Heide-Spjuth Barbro Ekerlund Calle Karlsson Serene Rosberg

4 4 (25) 73 Upprop Nämndsekreteraren genomför upprop.

5 5 (25) 74 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista xx (X) och xx (X) föreslås jämte ordförande justera arbetsutskottets protokoll. beslutar att utser xx och xx att jämte ordförande justera protokollet och bestämmer att justering ska ske onsdagen den 6 maj 2015 på bildningsförvaltningen.

6 6 (25) 75 Avrapporteringar från verksamhetsberedning DnrBIN 2015/239 Den 14 april 2015 fick arbetsutskottet information om förslag på nytt arbetsområde för verksamhetsberedningar till hösten 2015 som är att jobba med Skoinspektionens tillsynsrapporter och uppföljningen av rapporterna. Ny tillsynsinspektion kommer Skolinspektinen att påbörja våren Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att ge verksamhetsberedningar i uppdrag att hösten 2015 arbeta med uppföljningen av Skolinspektionens tillsynsrapporter.

7 7 (25) 76 Begäran om anslag för lokaler i samband med utökning av Borgen DnrBIN 2015/374 Borgen är en kommunövergripande särskild undervisningsgrupp för undervisning av elever i grundskolan med autismspektrumstörning eller annan liknande problematik. Sedan några år tillbaka föreligger ett identifierat behov att utöka verksamheten, som idag omfattar elever i åk 7-9 med en grupp i lokaler på Kasalagatan och en grupp på Vannhögskolan, för elever i de lägre årskurserna. Bildningsförvaltningens yttrande bifogas med handlingar. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att hos kommunfullmäktige begära - anslag om totalt kr till bildningsnämndens investeringsbudget år 2015 för inköp av utrustning och inventarier - anslag om totalt kr till bildningsnämndens driftsbudget år 2015 med anledning av ökade driftskostnader - att tillkommande behov av medel om totalt kr till bildningsnämndens driftsbudget med anledning av ökade driftskostnader tas med i budgetarbetet för år 2016

8 8 (25) 77 Avrapportering kring gemensamma mål för förskola/ grundskola och socialtjänst DnrBIN 2015/373 Rapport kring gemensamma mål för förskola/grundskola och socialtjänst bifogas med handlingar. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten.

9 9 (25) 78 Verksamhetsberättelse för psykologer inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun 2014 DnrBIN 2015/376 Verksamhetsberättelse för psykologer inom bildningsförvaltningen har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten samt att översända den upprättade verksamhetsberättelsen för psykologer 2014 till kommunstyrelsen för kännedom.

10 10 (25) 79 Patientsäkerhetsberättelse för psykologverksamheten inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun 2014 DnrBIN 2015/377 Patientsäkerhetsberättelsen för psykologverksamheten inom bildningsförvaltningen har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten samt att översända den upprättade patientsäkerhetsberättelsen för psykologverksamheten 2014 till kommunstyrelsen för kännedom.

11 11 (25) 80 Verksamhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan (skolhälsovården) 2014 DnrBIN 2015/378 Verksamhetsberättelse för skolhälsovården 2014 har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten samt att översända den upprättade verksamhetsberättelsen för den medicinska delen av elevhälsan 2014 till kommunstyrelsen för kännedom.

12 12 (25) 81 Patientsäkerhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan (skolhälsovården) i Trelleborgs kommun 2014 DnrBIN 2015/379 Patientsäkerhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten samt att översända den upprättade patientsäkerhetsberättelsen för den medicinska delen av elevhälsan till kommunstyrelsen för kännedom.

13 13 (25) 82 Remiss: Nytt ledningssystem för Trelleborgs kommun DnrBIN 2015/212 Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att skicka förslaget till nytt ledningssystem på remiss till kommunens samtliga nämnder. Bildningsförvaltningens yttrande bifogas. Arbetsutskottet beslutar att ställa sig bakom förvaltningens skrivelse samt att översända den till kommunstyrelsen.

14 14 (25) 83 Ansökan om att starta fristående förskola DnrBIN 2015/381 Ansökan om godkännande för att bedriva fristående förskola har inkommit från fyra personer. Verksamheten är tänkt att bedrivas som ett personalkooperativ och en ekonomisk förening. Tre av de sökande har tidigare arbetat på förskolan Kropp och Knopp och alla tre har lång erfarenhet av både kommunal och fristående verksamhet. Den fjärde sökande är lärare mot de tidiga åren i grundskolan, har studerat barn- och ungdomsvetenskap på Malmö högskola men har ingen formell behörighet som förskollärare. Denna sökande har fyra års yrkeserfarenhet som förskollärare. En av ägarna tänker söka förskollärarutbildning på distans. Ytterligare en förskollärare planeras att anställas efter hand som barnantalet ökar och budgeten medger nyanställning. Verksamheten är tänkt att bedrivas på Algatan 27 under förutsättning att övriga myndigheter ger sitt godkännande och bygglov beviljas. Lokalen omfattar 255 kvm. En inhägnad gård omfattande 400 kvm ligger på ett avstånd på 40 m från lokalerna. Förskolan skulle omfatta 2 avdelningar med 14 barn i varje. Det skulle innebära en yta på 9 kvm/barn inne och 14 kvm/ barn ute. Fastighetsägaren har inte lämnat in ansökan om bygglov utan avvaktar bildningsnämndens ställningstagande om de sökande godkänns som huvudmän. Under förutsättning att ansökan beviljas kommer lokalen att anpassas till förskoleverksamhet och bygglovsansökan lämnas. Den pedagogiska verksamheten ska utgå från förskolans läroplan och vara inspirerad av Reggio Emilia. Verksamheten kommer att följa kommunens regler vad gäller kö och taxa. Bildningsförvaltningens yttrande: Utdrag ur 2 kap. 5 skollagen. Enskilda får efter ansökan godkännas som huvudmän för förskola. Godkännande ska lämnas om den enskilde har förutsättningar att följa de föreskrifter som gäller för utbildningen och utbildningen inte innebär påtagliga negativa följder. Det är den kommun där verksamheten ska bedrivas som ska godkänna den fristående förskolan. Kommunen ska även ge bidrag till och ha tillsyn över verksamheten. Bildningsförvaltningens bedömning är att de sökande har långvarit erfarenhet av att bedriva förskoleverksamhet. De sökande uppfyller inte kravet på att i undervisningen använda förskollärare som har en utbildning som är avsedd för den undervisning som förskolläraren ska bedriva enligt 2kap. 13 skollagen. I övrigt uppfyller de sökande kraven som i dagsläget kan ställas på den pedagogiska verksamheten. Utdrag från belastningsregister har lämnats. Undertecknad har i samtal med de sökande påtalat bristen på förskollärare och de sökande är införstådda med att de måste anställa en legitimerad förskollärare för att få tillstånd att starta en förskola.

15 15 (25) Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att bifalla ansökan att bedriva fristående förskoleverksamhet under förutsättning att en formellt behörig förskollärare anställts vid start av verksamheten. Om verksamheten inte har kommit igång inom ett år ska ny ansökan lämnas till bildningsnämnden.

16 16 (25) 84 Remiss - Ändring av reglemente för arbetsmarknadsnämnden DnrBIN 2015/310 har mottagit remiss från kommunledningskontoret gällande ändring av reglemente för arbetsmarknadsnämnden. Kommunledningskontoret arbetar just nu med att ta fram nya reglementen till nämnderna. Kopplat till detta beslutade arbetsmarknadsnämnden den 12 januari Arbetsmarknadsnämnden godkänner föreliggande reviderad verksamhetsplan för 2015 med tillägget att utfallet av sommarjobb för unga skall återrapporteras till nämnden i samband med oktobersammanträdet, samt att vid kommande reglementes genomgång göra följande tillägg under 4:...åligger nämnden att beställa verksamheten av bildningsnämnden eller annan aktör... Med anledning av denna skrivelse ges bildningsnämnden härmed tillfälle att yttra sig över skrivelsen i arbetsmarknadsnämndens protokoll. För att ärendet skall kunna hanteras innan sommaren vill kommunledningskontoret ha svaret senast den 11 maj 2015 genom W3D3. Bildningsförvaltningens yttrande: anser inte att arbetsmarknadsnämndens reglemente skall förändras när det gäller beställning av SFI. Under de senaste åren har en rad effektiviseringar gjorts inom avdelningen för gymnasie - och vuxenutbildning. Dessa effektiviseringar har lett till att gymnasiet, vuxenutbildningen och SFI växt samman. Idag delar verksamheterna på lärare och samläsningar förekommer flitigt. Det bidrar till en övergripande ekonomisk effektivitet samtidigt som eleverna, i alla kategorierna, får tillgång till utbildningar som annars inte varit möjliga. Hastiga förändringar i underlaget för SFI påverkar hela Söderslättsgymnasiet. I en ny lagstiftning som kommer gälla från och med kommer SFI vara en del av vuxenutbildningen. Detta kommer att knyta ihop verksamheterna ytterligare. har anordnat SFI åt arbetsmarknadsnämnden sedan 2011 och elevernas behov tillgodoses både i den egna verksamheten och vid behov genom andra anordnare i det nätverk som bildningsförvaltningen byggt upp och hela tiden arbetar för att utveckla. Bildningsförvaltningen har skrivit på en avsiktsförklaring när det gäller en regional plattform för yrkes SFI. Avsiktsförklaringen omfattar 20 kommuner i Skåne och syftet är att kommunerna ska hjälpas åt att skapa bättre ekonomiska förutsättningar och kvalité i yrkes SFI. Den regionala plattformen har beviljats medel för att starta upp projektet till hösten Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att yttra sig enligt förvaltningens förslag.

17 17 (25) 85 Val av representant till Grön flagg verksamheten DnrBIN 2015/380 beslutade den 24 april 2013 att en grupp med politiker ska bildas för samordning av Grön Flagg i skolor och förskolor. I samband med att ny nämnd tillträde den 1 januari 2015 är det aktuellt att välja nya representanter. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att välja en representant från kvartetten och en representant från den borgerliga gruppen till Grön flagg verksamheten.

18 18 (25) 86 Ansökan från Hermods Gymnasium AB om godkännande som ny huvudman för gymnasieskolan Hermods Gymnasium Malmö i Malmö kommun fr.o.m. den 1 januari 2016 DnrBIN 2015/288 Hermods Gymnasium AB har hos Skolinspektionen ansökt om god kännande som ny huvudman för gymnasieskolan Hermods Gymnasium Malmö i Malmö kommun fr.o.m. den 1 januari Hermods AB bedriver idag sökt utbildning vid Hermods Gymnasium vid Hermods Gymnasium Malmö i Malmö kommun. Ansökan avser således prövning av godkännande som ny huvud man avseende en redan befintlig verksamhet. Trelleborgs kommun ges nu möjlighet att yttra sig över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Både lägeskommunens och närliggande kommuners yttranden är viktiga underlag för att Skolinspektionen ska kunna bedöma om en etablering av den sökta utbildningen skulle medföra påtagliga negativa följder för den del av skolväsendet som anordnas av det allmänna (kommunal verksamhet). Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att yttra sig att den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

19 19 (25) 87 Ansökan från Hermods Design & Construction College AB om godkännande som ny huvudman för Design & Construction College Malmö i Malmö kommun DnrBIN 2015/286 Hermods Design & Construction College AB har hos Skolinspektionen ansökt om god kännande som ny huvudman för gymnasieskolan Design & Construction College Malmö i Malmö kommun fr.o.m. den 1 januari Hermods AB bedriver idag sökt utbildning vid Design & Construction College i Malmö kommun. Ansökan avser således prövning av godkännande som ny huvud man avseende en redan befintlig verksamhet. Trelleborgs kommun nu möjlighet att yttra sig över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Både lägeskommunens och närliggande kommuners yttranden är viktiga underlag för att Skolinspektionen ska kunna bedöma om en etablering av den sökta utbildningen skulle medföra påtagliga negativa följder för den del av skolväsendet som anordnas av det allmänna (kommunal verksamhet). Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att yttra sig att den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

20 20 (25) 88 Ansökan från ProCivitas Privata Gymnasium AB om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun fr.o.m. läsåret 2016 DnrBIN 2015/333 ProCivitas Privata Gymnasium AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun fr.o.m. läsåret 2016/2017. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att yttra sig att den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

21 21 (25) 89 Ansökan från ProCivitas Privata Gymnasium AB om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun fr.o.m. läsåret 2016 DnrBIN 2015/327 ProCivitas Privata Gymnasium AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö kommun fr.o.m. läsåret 2016/2017. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att yttra sig att den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

22 22 (25) 90 att flytta Alstad skola 4-6 till Väståkra F-9 DnrBIN 2015/425 För att få möjlighet att uppfylla de ökade kraven i styrdokumenten och ge eleverna likvärdiga förutsättningar som i övriga Trelleborg, föreslår bildningsförvaltningen att eleverna i Alstad skola åk 4-6 flyttar till Väståkra åk F-9 från och med läsåret 15/16. Tjänsteskrivelse bifogas med handlingar. För att få möjlighet att uppfylla de ökade kraven i styrdokumenten och ge eleverna likvärdiga förutsättningar som i övriga Trelleborg, föreslår bildningsförvaltningen att bildningsnämnden beslutar att eleverna i Alstad skola åk 4-6 flyttar till Väståkra åk F-9 från och med läsåret 15/16.

23 23 (25) 91 Förvaltningen informerar DnrBIN 2014/214 Förvaltningschefen och andra tjänstemän kommer att lämna allmän övergripande information i olika aktuella frågor.

24 24 (25) 92 Delegationsärende DnrBIN 2015/11 beslutade den 15 juni 2011, 116, om en ny delegationsordning. beslutade den 19 oktober 2011, 182, den 25 januari 2012, 14, och den 27 juni 2012, 110, att revidera delegationsordningen. Delegater har återrapporterat delegationsbeslut i delegationsprotokoll med utgångspunkt från delegationsordningen. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga redovisade delegationsprotokoll till handlingarna.

25 25 (25) 93 Anmälningsärenden DnrBIN 2015/10 Förteckning över anmälningsärenden har upprättats. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden beslutar att lägga anmälningsärenden till handlingar.

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (28) Tid Onsdagen den 25 Mars 2015 klockan 15:00 Plats Liljeborgsskolan, Engelbrektsgatan 5, Trelleborg Ärenden 29 Upprop 30 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (17) Tid Onsdagen den 30 mars 2016 klockan 15:00 Plats Ärenden Pilevallskolan, 33 Upprop 34 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 35 Uppföljning om antalet barn

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (26) Tid Onsdagen den 30 april 2014 klockan 09:00 Plats Sessionssalen, Rådhuset Ärenden 63 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 64 Möjligheter med mer resurser

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (14) Tid Onsdagen den 24 juni 2015 klockan 16:00 Plats Ärenden Malmrossalen, Hamngatan 9, Trelleborg 104 Upprop 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (19) Tid Onsdagen den 28 Maj 2014 klockan 09:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 88 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 89 Tertialbokslut per den 30 april

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (15) Tid Onsdagen den 25 Juni 2014 klockan 17:00 Plats Ärenden Sessionssalen, Rådhuset 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106 Samråd kring detaljplan för

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Kallelse 1 (25) Bildningsnämnden Datum Diarienummer 2019-02-08 BIN 2019/353 Tid Onsdagen den 13 februari 2019 klockan 17.00 Plats Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid

Läs mer

Ärenden. Sessionssalen

Ärenden. Sessionssalen Kallelse 1 (7) Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2018-12-07 KS 2018/968 Tid Torsdagen den 13 december 2018 klockan 16.00 Plats Sessionssalen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 350 Upprop 351 Fastställande

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25)

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25) Protokoll 1 (25) Mötesdatum Innehåll 142 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 143 Uppdrag att ta fram en plan för införande av elevdatorer i grundskolan 144 Lägesrapport

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 67 Protokolljusterare och fastställande av föredragningslista 3 68 Delårsbokslut augusti 2015, med helårsprognos (Tertial 2) 4 69 Yttrande till mål och budget 2016-2018 5 70 Undervisningstid

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. 1(15) Plats och tid Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. Ledamöter Ann-Christine Myrgren (S),

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016,

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, Sammanträdesdatum 216-4-2 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 2 april 216, 15. 16.5 Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Reviderade riktlinjer för godkännande av enskild

Reviderade riktlinjer för godkännande av enskild TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Zejfa Buljugic 2019-03-27 UN 2019/0257 0480-45 30 06 Utbildningsnämnden Reviderade riktlinjer för godkännande av enskild barnomsorg Förslag till beslut

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(21) Plats och tid Sal C128, Rodengymnasiet, Baldersgatan 14, Norrtälje kl. 14.00-14.35 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) 1:e vice ordf. Sören Forslund (M) Britt-Inger Kjellberg

Läs mer

Ärende 14. Dnr: UN 18/32

Ärende 14. Dnr: UN 18/32 Ärende 14 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende ansökan om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning

Läs mer

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 1(14) Plats och tid Paragrafer 22-34 Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Inger Olsson-Blomberg, 1:e vice ordf (M) Lars-Gunnar

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden

Barn- och ungdomsnämnden 1 (20) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl 19.00-21.00. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Malin Karlsson (FP), Irene Öman (M), Hans Heneby (M),

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Martin Rosdahl (C) Kim Hellström (SD) Èmilie Lundgren (S), vice

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

2012-10-09. Tommy Nilsson (SD) Kjell Bornhager (KD) Tony Nilsson (SD) Kerstin Ekstén (MP) Christer Björkegren (KD) Jan Björkman (MP)

2012-10-09. Tommy Nilsson (SD) Kjell Bornhager (KD) Tony Nilsson (SD) Kerstin Ekstén (MP) Christer Björkegren (KD) Jan Björkman (MP) 1(12) 2012-10-09 Nämndsekreterare Vesna Casitovski Tfn 040-42 Sammanträdesdatum Plats Herrestorpskolan, Vellinge, OBS! Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Carina Wutzler (M) (ordföranden) Gustav

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsutskottet Bildningsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl. 13.00 15.00 Beslutande Kari Staatsen (Hela Edas Lista) ordförande Birgitta Olsson (Hela

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för lärande

Kommunstyrelsens utskott för lärande 1(9) Kommunstyrelsens utskott för lärande Plats och tid: Kyrkbyns skola, expeditionen, 2019-04-11 kl. 13:00 15:25 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S), vice ordförande

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån. 1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Helena Heintz (MP)

Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån. 1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Helena Heintz (MP) Utbildningsnämnden Kallelse och föredragningslista 1 (18) Utbildningsnämnden 2017-05-17 Tid 17.00 Plats Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån Följande ärende ska behandlas: 1. Val av justerare

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14) Protokoll 1 (14) Mötesdatum Innehåll 86 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 87 Informationsärenden 88 Delegationsärenden 89 Rapporter och skrivelser 2015 90 Övrigt 91 s verksamhetsplan

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Alléskolan, kl.13.30-16.30 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Rexhell, S Astrid-Marie Jonsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-17 1 (15) Plats och tid Hälsoäventyret, Östhammar, kl. 08.30 16.45 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Kristina Dhenstrand, biträdande barn- och utbildningschef Per-Åke Berg, nämndsekreterare

Läs mer

Övrig information Nämnddialog i Hammarbacksskolans aula börjar klockan Kragstarummet och Ormstarummet är bokade till förmöten

Övrig information Nämnddialog i Hammarbacksskolans aula börjar klockan Kragstarummet och Ormstarummet är bokade till förmöten KALLELSE BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 2018-05-22 Tid och plats 19:00 Bällstarummet Övriga kallade Henrik Lennermark, Utbildningschef, facklig representant Lärarförbundet, facklig representant Lärarnas riksförbund,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Grundskolenämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-01-29 kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Grundskoleförvaltningen, Rönnblomsgatan 6B, konferensrum E0-1 Ledamöter Anders Rubin (S), ordförande

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S)

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S) l - l BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (12) Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafer: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-05-12 Klockan 18.00-18.40 Sammanträdesrum

Läs mer

Riktlinjer för godkännande och bidrag till fristående förskola och annan pedagogisk omsorg

Riktlinjer för godkännande och bidrag till fristående förskola och annan pedagogisk omsorg Riktlinjer för godkännande och bidrag till fristående förskola och annan pedagogisk omsorg Antagen av utbildningsnämnden 6 oktober 2015 Godkännande av fristående verksamhet Inledning I dessa riktlinjer

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00

VALLENTUNA KOMMUN. Sammanträdesprotokoll. Barn- och ungdomsnämndens förskoleutskott Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 1 (1) Plats och tid Åbyrummet kl 08:15-09:00 ande närvarande Johan Skog (M) (ordförande), Gustav Elfström (S) Övriga närvarande Martin From (Nämndsekreterare), Christina Persson (VC förskola), Jeanette

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser.

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Klicka på denna ruta för att komma till barn- och ungdomsnämndens arbetsutskotts kallelser. Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Iréne Andersson (S) Övriga närvarande Stigert Pettersson

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(16) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje Kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell

Sture Pettersson. Stadshuset, sektor utbildning. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl 10.00-11.15 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Lennart Daghed (FP) 1:e vice ordförande Sture Pettersson (S) 2:e vice

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(22) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.45 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89.

Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier på anna.bonnevier@burlov.se eller 040-625 61 89. Utbildnings- och kulturnämnden 2015-04-08 Plats: Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-13 kl. 18:00 Kl. 17:00 Gruppmöten Vid eventuellt förhinder var god meddela er nämndsekreterare Anna Bonnevier

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-30 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-01-30 1 Barn- och ungdomsnämndens internbudget för 2014 2 Uppföljning av internkontrollplan år 2013 3 Verksamhetschef skolhälsovården

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2012-06-28 54 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2012 55 Handkassor och växelkassor inom barn- och ungdomsnämndens verksamhet

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2015-04-07 1 (7) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Marie Tidedal (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Skolnämnden 2009-02-24

Skolnämnden 2009-02-24 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 25 Föredragningslistan 26 Tidplan för budgetarbetet under 2009 information 27 Redovisning av paviljonger och kostnader rapport 28 Statistik om förskola

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Information om tilläggsbelopp läsåret 2017/2018

Information om tilläggsbelopp läsåret 2017/2018 Information om tilläggsbelopp läsåret 2017/2018 Anvisningar för ansökan om ersättning/tilläggsbelopp för barn/elever med omfattande behov av särskilt stöd. Denna information gäller förskola, förskoleklass,

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Riktlinjer anordnare fristående förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem

Barn- och utbildningsförvaltningen. Riktlinjer anordnare fristående förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Riktlinjer anordnare fristående förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem Sida 2 av 6 1. Inledning Riktlinjerna beskriver de rutiner som gäller för godkännande och bidrag för fristående förskola, fritidshem

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2012-08-29 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 29 augusti 2012 klockan 14.00 16.30 Roger Ödebrink,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, lokal 114, 14:00-16:00 ande Ersättare Anders Tell (S), ordf. Fredrik Axelsson (M), vice Malin Emilson (S) ordf. Qazim Hasanaj (S) Emma Bruce (S)

Läs mer

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153

Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola VFN153 Remiss gällande Fridaskolorna AB:s ansökan om godkännande som huvudman för en nyetablering av en fristående gymnasieskola 13 2019VFN153 Page 42 of 216 Sektorn för utbildning och kultur Elin Rosén Välfärdsnämnden

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:30-15:55, ajournering kl. 14.40-14.55 Beslutande Ledamöter Jan Wiklund (M), ordförande Kristina Bolinder (C) Johanna

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, 18.30-20.10 ande närvarade Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Roswitha Melzer (L), ordförande, Zarah

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S)

Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26 Olle Jansson (S) 1(8) 2014-05-19 Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-14.40 ande Ledamöter Bino Drummond (M), ordförande Patrik Dahl (C) Åsa Wennerfors (FP) 24-26

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämndens gymnasieutskott. Benny Gustafsson SÖDERHAMNS KOMMUN Nämnd Plats och tid Utses att justera Barn- och utbildningsnämndens förvaltningskontor, 08:00: - 09:00 Benny Gustafsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, 2015-04-14, kl 10:00

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-08 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 15 januari 2019 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Ärende 12. Dnr: UN 18/30

Ärende 12. Dnr: UN 18/30 Ärende 12 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende Thoréngruppen ABs ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (29) Tid Onsdagen den 30 september 2015 klockan 13:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 117 Upprop 118 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 119 Återrapportering:

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Inslag från verksamheten;

Läs mer

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11

1 (1) BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 2013-04-11 'tj'cr'ty'tj'tj r...r:-'~ ~ 1 (1) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BEHANDLADEÄRENDEN SAMMANTRÄDESDAG 74 Ansökan från Lejonskolan AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Kristianstads

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09. kl 15.30

Föredragningslista. Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09. kl 15.30 Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-09 Kallelse / Underrättelse Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 mars 2011, kl 15.30 Föredragningslista Ärende Dnr 1 Bokslut

Läs mer

Riktlinjer för godkännande att bedriva fristående förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Norrtälje kommun

Riktlinjer för godkännande att bedriva fristående förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Norrtälje kommun FÖRFATTNINGSSAMLING Riktlinjer för godkännande att bedriva fristående förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg i Norrtälje kommun Antagna i barn- och skolnämnden 2011-05-23, Bsn 49, reviderade 2012-06-08

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden

Sammanträdesprotokoll Humanistiska nämnden Plats och tid hus, kl. 15.00 18.25 Beslutande ledamöter Helena Koch (M), ordförande Bengt-Eric Sandström (FP), 1:e vice ordförande Elin Insulander Hjelm (S), 2:e vice ordförande Ann Larson (M) Esbjörn

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Torbjörn Norén (S), ers. Laila Andrén (S) Hans Andersen (S),

Läs mer