TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden"

Transkript

1 Kallelse 1 (26) Tid Onsdagen den 30 april 2014 klockan 09:00 Plats Sessionssalen, Rådhuset Ärenden 63 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 64 Möjligheter med mer resurser i tidiga åldrar 65 Upphandling av Lekmaterial 66 Begäran om anslag för utökning av antalet förskoleplatser i Skegrie 67 Uppdrag till Utbildningsforum att förslå helhetslösning för vägledning i Trelleborg 68 Överenskommelse om idéburet - Offentligt Partnerskap 69 Ansökan från folkuniversitetet, Stiftelsen kursverksamheten vid Lunds universitet om godkännande som fristående huvudman 70 Ansökan från Nordens teknikerinstitut AB om godkännande som fristående huvudman 71 Ansökan från Move & Walk Sverige AB om godkännande som fristående huvudman 72 Ansökan från Fria Läroverken i Sverige AB om godkännande som fristående huvudman 73 Ansökan från lärande i Sverige om godkännande som fristående huvudman 74 Ansökan från Framtidsgymnasiet i Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad 75 Ansökan från Thoren Inovation School AB om godkännande om fristående huvudman 76 Ansökan från ThorenGruppen AB om godkännande som fristående huvudman 77 Ansökan från Hermods Ab om godkännande som fristående huvudman 78 Ansökan från ProCivitas Privata Gymnasium AB om godkännande som fristående huvudman 79 Ansökan från ProCivitas Privata Gymnasium AB om godkännande som fristående huvudman 80 Ansökan från Kunskapsskolan i Sverige AB om godkännande som fristående huvudman 81 Förvaltningen informerar Trelleborgs kommun Telefonväxel: E-post: trelleborgs.kommun@trelleborg.se Postadress: Trelleborg Org.nr:

2 2 (26) 82 Sammanställning över ledamöters och ersättares skol- och förskolebesök under mandatperioden Delegationsärende 84 Anmälningsärenden Från och med februari 2014 ska följande två frågor besvaras vid beslut i. 1. Har berörda barn och elever tillfrågats och vilka är deras synpunkter? 2. På vilka andra sätt har barn och elevers perspektiv påverkat underlaget? Glöm inte att meddela om du får förhinder till Amela Selimagic, e-post: Lars Mikkelä Ordförande Ledamöter Lars Mikkelä (M) Sven Lindkvist (S) Roland Hansson (KD) Anitha Lata (S) Charlotte Odell Zinn (M) Niklas Jönsson (SD) Dag Håkansson (M) Lars-Erik Nilsson (S) Lars-Ingvar Andersson (C) Vakant (S) Henrik Silfverstolpe (FP) Håkan Lerstorp (SD) Gull-Britt Persson (MP) Mats Hansson (S) Ersättare Jonas Gustafsson (S) Aino Vastagh (M) Chadia Mårtensson (S) Åke Svensson (KD) Veronica Rubin (M) Susanna Winterlin (SD) Andréas Persson (S) Christer Rönnhage (M) Vita Åstrand (S) Christina Björklund (C) Ylva Ekstrand (FP)

3 3 (26) Leif Roos (SD) Britten Morän-Jystrand (MP) Kristina Mähler (S) Deltagande tjänstemän Barbro Melander Jytte Lindborg Magnus Wikström André Hansson Ann Hejde-Spjuth Barbro Ekerlund Calle Karlsson Amela Selimagic

4 4 (26) 63 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista xx och xx föreslås jämte ordförande justera bildningsnämndens protokoll. beslutar att utse xx och xx att jämte ordförande justera protokollet och bestämmer att justering ska ske onsdagen den 7 maj 2014 på bildningsförvaltningen.

5 5 (26) 64 Möjligheter med mer resurser i tidiga åldrar DnrBIN 2013/1602 beslutade den 27 november 2013 att ge förvaltningen i uppdrag - att utreda vilka insatser som kan göras i tidiga åldrar för att stärka de grundläggande kunskaper som ligger till grund för senare kunskapsinhämtning, - att göra en bedömning av vilka effekter dessa insatser får på elevernas resultatutveckling, - att beskriva vilka omfördelningar och andra ekonomiska konsekvenser insatserna medför, - att undersöka möjligheter till extern finansiering(t.ex. EU-fonder), - att vid behov anlita externa resurser i utredningsarbetet, samt - att återkomma till nämnden senast i april Arbetsutskottet fick den 8 april information om utredningsrapporten som företaget IGO-R har genomfört samt information att IGO-R kommer att presentera rapporten på bildningsnämndens sammanträde den 30 april.

6 6 (26) 65 Upphandling av Lekmaterial DnrBIN 2014/579 Trelleborgs kommun (upphandlingsavdelningen) kommer inom kort att upphandla Lek-, bild- och undervisningsmaterial samt barncyklar och barnvagnar. Upphandlingsvärdet är ca 1,6 miljoner kr per år och berör endast bildningsförvaltningen inom kommunen. Bildningsförvaltningen ska i samråd med upphandlingsavdelningen, enligt upphandlingspolicyn för större upphandlingar, ta fram kravspecifikation samt bestämma utvärderingsprincip och ev. utvärderingskriterier. Övrigt som ingår i förfrågningsunderlaget ansvarar upphandlingsavdelningen för. ska endast beakta delar sidan 1 och 3 samt sidorna 9-11 i bilagan FFU (förfrågningsunderlaget). Övriga sidor ansvarar upphandlingsavdelningen för. har beslutat, 102 år 2012, om regler och rutiner för upphandling inom nämndens verksamheter. har den 26 mars 2014 diskuterat upphandlingen och har då beslutat, 56, att följande ska beaktas i upphandlingen, nämligen att behovslistan ska uppdelas så att det är möjligt att fler kan bli avtalsleverantörer, därmed kanske lokala leverantörer. Inköpssamordnaren i förvaltningen och personal från upphandlingsavdelningen har tagit fram ett förslag till kravspecifikation, utvärderingskriterier samt behovslista indelad i tre produktområden. Förvaltningen överlämnar materialet till nämnden för beslut. Absolut sekretess gäller för alla som mottager detta material. Barns och elevers delaktighet Enligt en rutin för att kontrollera om barn och elever har fått möjlighet att vara delaktiga i arbetet med ärenden som behandlas i bildningsnämnden ska två frågor besvaras med egen rubrik i samtliga tjänsteskrivelser till nämnden. Har berörda barn och elever tillfrågats och vilka är deras synpunkter? Behovslistan grundar sig på inköpsstatistik från nuvarande avtalsleverantörer för senaste året. Det innebär att det är de produkter som verksamheterna, framförallt förskolorna och grundskolorna, köpt in mest av (antal och värde) under denna tid, vilket bör innebära att barnen och eleverna har haft önskemål om och uppskattar det som inköpts. På grund av detta har barnen och eleverna därför inte involverats i arbetet med framtagandet av denna behovslista. Bildningsförvaltningen gör dessutom bedömningen att ärendet inte är av en sådan art att barnens/elevernas direkta deltagande i arbetet med framtagande av behovslistan hade varit meningsfullt. På vilka andra sätt har barns och elevers perspektiv påverkat underlaget? Ärendet handlar om upphandling av lek-, bild- och undervisningsmaterial, barncyklar och barnvagnar. Det är bildningsförvaltningens bedömning att barnoch elevperspektivet är tydligt i denna upphandling då inköpen är till barnen och eleverna inom förvaltningens verksamheter.

7 7 (26) Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna kravspecifikationen.

8 8 (26) 66 Begäran om anslag för utökning av antalet förskoleplatser i Skegrie DnrBIN 2014/578 Den sista december 2013 fanns det totalt 53 barn fler i kommunen, i åldrarna 1-5 år, jämfört med vad befolkningsprognosen som gjordes på våren 2013 prognostiserade. Detta motsvarar ett ökat behov av ca tre förskoleavdelningar och en del av det ökade behovet finns i Skegrie. För att Skegrie skola ska klara sig, när antalet elever ökar de närmaste åren, behöver skolan tillgång till ytterligare lokaler. Eftersom förskolorna i Skegrie, enligt befolkningsprognos 2013, skulle klara sig med tio avdelningar de närmaste åren (sex avdelningar i den nybyggda Slättens förskola och fyra avdelningar i paviljong på Ängens förskola) så får skolan tillgång till förskolan Körsbärsgårdens lokaler (två avdelningar), i direkt anslutning till skolan, fr.o.m. höstterminen Enligt bildningsförvaltningens uppgifter, per den 28 mars 2014 (en ögonblicksbild), kommer det att saknas minst en och en halv förskoleavdelning i Skegrie under läsåret För de barn som står i kö till hösten 2014 saknas det 9 förskoleplatser och dessutom står ytterligare 7 barn redan i kö för plats under våren Därutöver finns det ytterligare 29 folkbokförda barn i Skegrie som ännu inte har ställt sig i kö. Bildningsförvaltningen gör bedömningen att ungefär hälften av dessa barn kommer att ställa sig i kö för plats under hösten 2014 och våren När befolkningsprognos 2014 på delområdesnivå blir tillgänglig (i början av april) kommer bildningsförvaltningen att göra en ny analys kring förskoleplatsbehoven i Skegrie de närmaste åren. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att hos kommunfullmäktige begära - anslag om totalt kr till bildningsnämndens investeringsbudget år 2014 för inköp av utrustning och inventarier - anslag om totalt kr till bildningsnämndens driftsbudget år 2014 med anledning av ökade driftskostnader - anslag om totalt kr till bildningsnämndens driftsbudget år 2015 med anledning av ökade driftskostnader - att tillkommande behov av medel om totalt kr till bildningsnämndens driftsbudget med anledning av ökade driftskostnader tas med i budgetarbetet för år 2016

9 9 (26) 67 Uppdrag till Utbildningsforum att förslå helhetslösning för vägledning i Trelleborg DnrBIN 2013/1601 s Utbildningsforum beslutade den 7 november 2013 att ge förvaltningen i uppdrag att till Utbildningsforums sammanträde i mars 2014 ta fram förslag på ett mätbart effektmål samt att redovisa ett förslag till handlingsplan för studie- och yrkesvägledning. s arbetsutskott fick den 8 april en redovisning av uppdraget. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att ställa sig bakom den föreslagna handlingsplanen för studie och yrkesvägledning i Trelleborgs kommun samt att nyckeltal och effektmål ska vara noll (0) avhopp och noll (0) omval.

10 10 (26) 68 Överenskommelse om idéburet- Offentligt Partnerskap DnrBIN 2014/201 I oktober 2008 lades grunden till en nationell överenskommelse mellan regeringen, Sveriges kommuner och landsting samt den idéburna sektorn. I juni 2010 antog företrädare för Region Skåne och den idéburna sektorn den regionala överenskommelsen för Skåne. I maj 2013 har Skånes första lokala överenskommelse mellan idéburen sektor och Trelleborgs kommun arbetats fram och antagits av kommunfullmäktige i Trelleborg. Den lokala överenskommelsen i Trelleborg har fått namnet Trelleborg Tillsammans. Trelleborg Tillsammans har som mål att synliggöra och stärka den idéburna sektorn så att de stora möjligheterna till engagemang som finns idag kan fortsätta att utvecklas och bidra till trelleborgarnas välfärd. Trelleborg tillsammans utgår från sex gemensamma principer för samverkan, öppenhet och insyn, självständighet och oberoende, dialog, långsiktighet, kvalitet samt mångfald. Överenskommelsen om Idéburet - Offentligt Partnerskap har som ambition att vila på de principer och den värdegrund som formulerats i Trelleborg Tillsammans. På arbetsutskottets sammanträde den 8 april presenterades ett förslag till uppdrag för förvaltningen. Arbetsutskottet överlämnar ärendet till nämnden den 30 april. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att ge bildningsförvaltningen i uppdrag att utreda hur en neutral arena för folkhögskolor kan skapas i Trelleborg att beskriva hur folkhögskolor kan bidra till bildningsnivå i Trelleborg att i utredningen med hjälp av central kompetens bedöma juridiska aspekter att i utredningen bedöma konsekvenserna för den egna verksamheten, samt att återkomma till i 2014, med förslag på förändringar.

11 11 (26) 69 Ansökan från folkuniversitetet, Stiftelsen kursverksamheten vid Lunds universitet om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/241 Folkuniversitetet, Stiftelsen Kursverksamheten vid Lunds Universitet har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

12 12 (26) 70 Ansökan från Nordens teknikerinstitut AB om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/236 Nordens teknikerinstitut AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö kommun fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

13 13 (26) 71 Ansökan från Move & Walk Sverige AB om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/243 Move & Walk Sverige AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasiesärskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen.

14 14 (26) 72 Ansökan från Fria Läroverken i Sverige AB om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/244 Fria Läroverken i Sverige AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

15 15 (26) 73 Ansökan från lärande i Sverige om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/254 Lärande i Sverige AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

16 16 (26) 74 Ansökan från Framtidsgymnasiet i Sverige AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad DnrBIN 2014/324 Framtidsgymnasiet i Sverige AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

17 17 (26) 75 Ansökan från Thoren Inovation School AB om godkännande om fristående huvudman DnrBIN 2014/318 Thoren Innovation School har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

18 18 (26) 76 Ansökan från ThorenGruppen AB om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/317 ThorenGruppen AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

19 19 (26) 77 Ansökan från Hermods Ab om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/253 Hermods AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

20 20 (26) 78 Ansökan från ProCivitas Privata Gymnasium AB om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/373 ProCivitas Privata Gymnasium AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium Malmö i Malmö kommun fr.o.m. läsåret 2015/2016. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

21 21 (26) 79 Ansökan från ProCivitas Privata Gymnasium AB om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/374 ProCivitas Privata Gymnasium AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för nationellt godkänd idrottsutbildning vid den fristående gymnasieskolan ProCivitas Privata Gymnasium Malmö i Malmö kommun fr.o.m. läsåret 2015/2016. Trelleborgs kommun bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 2 gymnasieförordningen (2010: 2039). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

22 22 (26) 80 Ansökan från Kunskapsskolan i Sverige AB om godkännande som fristående huvudman DnrBIN 2014/372 Kunskapsskolan i Sverige AB har hos Skolinspektionen ansökt om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Malmö stad fr.o.m. läsåret 2015/2016. Ni bereds härmed tillfälle att yttra er över ansökan i enlighet med 2 kap. 5 skollagen (2010:800). Kommunens yttrande är ett viktigt underlag för Skolinspektionens prövning av ansökan. Syftet är att bedöma om etableringen av en den sökta utbildningen vid den fristående verksamheten skulle medföra påtagliga negativa följder för skolväsendet i kommunen. Den sydvästra delen av Skåne har en tydlig överetablering av gymnasieplatser vilket i en konkurrens om eleverna kommer att innebära ekonomiska följder för såväl enskilda huvudmän som för kommunala huvudmän. Trelleborgs kommun ser ingen anledning till att stödja en utbyggnad av gymnasieskolor i den sydvästra delen av Skåne under rådande situation.

23 23 (26) 81 Förvaltningen informerar DnrBIN 2014/214 Förvaltningschefen och andra tjänstemän kommer att lämna allmän övergripande information i olika aktuella frågor. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna redogörelsen.

24 24 (26) 82 Sammanställning över ledamöters och ersättares skol- och förskolebesök under mandatperioden DnrBIN 2011/198 beslutade den 15 juni 2011, 127, enligt Femklöverns förslag att nämndens ledamöter och ersättare - när det gäller förskola, grundskola och särskola inte enbart skall vara knutna till en skolenhet, - efter överenskommelse med rektor kan besöka valfri enhet, - kan få ersättning motsvarande sammanträdesersättning för upp till 20 timmar per läsår för besök på skolenheter, - rapporterar gjorda besök till nämndssekreteraren, samt att nämnden vid varje sammanträde får en sammanställning över gjorda besök. Sammanställning kommer att redovisas till nämndens sammanträde enligt rutinen. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga sammanställningen till handlingar.

25 25 (26) 83 Delegationsärende DnrBIN 2014/146 beslutade den 15 juni 2011, 116, om en ny delegationsordning. beslutade den 19 oktober 2011, 182, den 25 januari 2012, 14, och den 27 juni 2012, 110, att revidera delegationsordningen. Delegater har återrapporterat delegationsbeslut i delegationsprotokoll med utgångspunkt från delegationsordningen. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga redovisade delegationsprotokoll till handlingarna.

26 26 (26) 84 Anmälningsärenden DnrBIN 2014/3 Förteckning över anmälningsärenden har upprättats. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga anmälningsärenden till handlingar.

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (15) Tid Onsdagen den 25 Juni 2014 klockan 17:00 Plats Ärenden Sessionssalen, Rådhuset 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106 Samråd kring detaljplan för

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (19) Tid Onsdagen den 28 Maj 2014 klockan 09:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 88 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 89 Tertialbokslut per den 30 april

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (25) Tid Onsdagen den 29 april 2015 klockan 15:00 Plats Konferensrum, Sjöormen, Johan Kocksgatan 4,4:e vån Ärenden 73 Upprop 74 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (28) Tid Onsdagen den 25 Mars 2015 klockan 15:00 Plats Liljeborgsskolan, Engelbrektsgatan 5, Trelleborg Ärenden 29 Upprop 30 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25)

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25) Protokoll 1 (25) Mötesdatum Innehåll 142 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 143 Uppdrag att ta fram en plan för införande av elevdatorer i grundskolan 144 Lägesrapport

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (17) Tid Onsdagen den 30 mars 2016 klockan 15:00 Plats Ärenden Pilevallskolan, 33 Upprop 34 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 35 Uppföljning om antalet barn

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (14) Tid Onsdagen den 24 juni 2015 klockan 16:00 Plats Ärenden Malmrossalen, Hamngatan 9, Trelleborg 104 Upprop 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106

Läs mer

Efternam n * E-postadres s

Efternam n * E-postadres s TRELLEBORG S KOMMU N Medborgarförsia g Kommunstyrelse n Obs! Obligatorisk Förslagsställar Förnam n * TRELLEBORG S KOMMU N Kommunstyrelse n 2014-02 - 0.7 a fäl t markera s me d rö d ra m e Efternam n *

Läs mer

2012-10-09. Tommy Nilsson (SD) Kjell Bornhager (KD) Tony Nilsson (SD) Kerstin Ekstén (MP) Christer Björkegren (KD) Jan Björkman (MP)

2012-10-09. Tommy Nilsson (SD) Kjell Bornhager (KD) Tony Nilsson (SD) Kerstin Ekstén (MP) Christer Björkegren (KD) Jan Björkman (MP) 1(12) 2012-10-09 Nämndsekreterare Vesna Casitovski Tfn 040-42 Sammanträdesdatum Plats Herrestorpskolan, Vellinge, OBS! Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Carina Wutzler (M) (ordföranden) Gustav

Läs mer

Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap

Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap 1 Samverkan mellan Trelleborgs kommun och Glokala Folkhögskolan Överenskommelse om Idéburet - Offentligt Partnerskap Bakgrund I oktober 2008 lades grunden till en nationell överenskommelse mellan regeringen,

Läs mer

Ärenden. Sessionssalen

Ärenden. Sessionssalen Kallelse 1 (7) Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2018-12-07 KS 2018/968 Tid Torsdagen den 13 december 2018 klockan 16.00 Plats Sessionssalen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 350 Upprop 351 Fastställande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor

Tjänsteskrivelse Remissvar - Ansökningar, godkännande som huvudmän för fristående gymnasieskolor VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE BARN- OCH UNGDOMSFÖRVALTNING 2013-02-28 DNR UN 2013.039 BRITT-MARIE LÖVQUIST SID 1/2 ENHETSCHEF 0858785171 BRITT-MARIE.LOVQUIST@VALLENTUNA.SE UTBILDNINGSNÄMNDEN Tjänsteskrivelse

Läs mer

Skolnämnden 2009-02-24

Skolnämnden 2009-02-24 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 25 Föredragningslistan 26 Tidplan för budgetarbetet under 2009 information 27 Redovisning av paviljonger och kostnader rapport 28 Statistik om förskola

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(21) Plats och tid Sal C128, Rodengymnasiet, Baldersgatan 14, Norrtälje kl. 14.00-14.35 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) 1:e vice ordf. Sören Forslund (M) Britt-Inger Kjellberg

Läs mer

3 Förslag till kvartalsrapport med temaredovisning och ekonomisk uppföljning

3 Förslag till kvartalsrapport med temaredovisning och ekonomisk uppföljning 1(5) KALLELSE / UNDERRÄTTELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Plats: Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid: 2018-05-08 klockan 18:30 Gruppmöten: Borgerliga gruppen träffas kl. 17:30 i Stora Sessionssalen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Ansökningar om att starta eller utöka fristående skola inför läsåret 2015/16

Ansökningar om att starta eller utöka fristående skola inför läsåret 2015/16 1 (8) Ansökningar om att starta eller utöka fristående skola inför läsåret 2015/16 Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besök: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 10 www.skolinspektionen.se

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(22) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.45 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, onsdagen den 11 februari 2009, klockan 16.00 18.50 Beslutande Elisabeth Persson (s), Mikael Peterson (s), Camilla Dahl (s), Ingrid D. Andersson

Läs mer

Skolnämnden 2009-09-22

Skolnämnden 2009-09-22 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 119 Föredragningslistan 120 Information om hur Väståkraskolan arbetar för att förbättra elevernas resultat och måluppfyllelse 121 Delårsrapport/tertial

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(21) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00 15.25 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson

Remco Andersson Kommunhuset i Lomma, Paragrafer Maria Franzén Waljenäs. Robert Wenglén. Remco Andersson Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 10 maj 2016, kl. 15.00 17.40 Beslutande Robert Wenglén (M) Cia Barwén (M) Remco Andersson (L) ordförande

Läs mer

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10

BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN. Ärende nr 10 BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Ärende nr 10 Postadress: Barn och ungdomsförvaltningen, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 47 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post: barnochungdomsforvaltningen@karlstad.se

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (9) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 23 februari 2016 kl. 08.30 11.55 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

Anders Björklund (ÅÅ)

Anders Björklund (ÅÅ) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-05-04 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 2:a våningen 16.30 17.45 Beslutande Ewa Wemby (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Grundskolenämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-01-29 kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Grundskoleförvaltningen, Rönnblomsgatan 6B, konferensrum E0-1 Ledamöter Anders Rubin (S), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016,

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, Sammanträdesdatum 216-4-2 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 2 april 216, 15. 16.5 Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 09.00-12.20 Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä (M) Helmuth Petersén (SD) Ina

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 april 2014, 16:30-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 april 2014, 16:30-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 15 april 2014, 16:30-17.30 Beslutande Kristina Kinnman-Starck (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M)

Läs mer

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm

Veronica Almroth (L) Fm Martin Reteike (Mp) Fm Robert Larsson (M) Daniel Peterson (C) Alexander Hutter (S) Fm 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Plats och tid Fm: Verksamhetsbesök vid Stensbo Friskola 2019-04-08

Läs mer

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag

Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum. Sekreterare. Ärende Beteckning Förslag Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-07 Plats: Stora Dalslundskolans matsal i Åkarp Tid: 2014-10-14 kl. 19:00 Kl. 18:00 Gruppmöten på andra våningen i två konferensrum och i personalrum Vid eventuellt

Läs mer

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59

1 Inslag från verksamheten; presentation av underlaget Mons Backe. 2 Förslag till åtgärder för att hålla budget 2014 BUN 13/59 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 13.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Inslag från verksamheten;

Läs mer

BN AU PROTOKOLL

BN AU PROTOKOLL BN AU PROTOKOLL HEDEMORA KOMMUN ilu HEDEMORA 1(11) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-10.20 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-04-13 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S) Torbjörn Norén (S), ers. Laila Andrén (S) Hans Andersen (S),

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt

Bildningsnämnden (12) Ajournering samt Bildningsnämnden 2014-08-25 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.20 Ajournering 15.20-15.25 samt 15.30-15.35 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (16) Sida 1 (16) Plats och tid Mimers hus, sammanträdeslokal A403 klockan 13:00-17:30 ande Håkan Olsson (FP) Ordförande Anna Lifjorden (M) Benny Strandberg (KD) Mohamed Hama Ali (S) Johan Holmberg (S) Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69

1 Redovisning av barnomsorgskön BUN 16/39. 2 Aktuell information BUN 16/33. 3 Verksamhetsplan BUN 16/34. 4 Ekonomisk uppföljning BUN 15/69 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-20 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan

Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Idéburen sektor och Region Skåne i samverkan Akademi Näringsliv En förändrad omvärld med flera aktörer Offentlig sektor Engagerade medborgare Idéburen sektor Den idéburna sektorn omfattar organiserade

Läs mer

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Kallelse 1 (25) Bildningsnämnden Datum Diarienummer 2019-02-08 BIN 2019/353 Tid Onsdagen den 13 februari 2019 klockan 17.00 Plats Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid

Läs mer

Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05

Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05 1(17) Plats och tid Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordforande Ingmar Bernthsson (S), vice ordforande Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Stephan Hellqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-14 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Örskär (SR 2), Östhammar, kl. 08.30 14.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga deltagande Lisbeth Bodén, barn- och utbildningschef Per-Åke

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 11.10 12.30 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Jessica Bredenberg (S) Josefine Thimberg (S) ersättare

Läs mer

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40

Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 1(14) Plats och tid Paragrafer 22-34 Mörbyskolan, Vendevägen 94, Danderyd, kl.19:00 20:40 Beslutande Beslutande Ersättare Patrik Nimmerstam, ordf. (C) Inger Olsson-Blomberg, 1:e vice ordf (M) Lars-Gunnar

Läs mer

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ...

Bildningsnämnden (11) Joakim Björklund (S) Maria Kjällström, förvaltningschef Ameli Björling, sekreterare. ... Birgitta Kahn ... Bildningsnämnden 2014-10-27 1(11) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00-14.40 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Agneta Gottlow-Pettersson (KD) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) 2010-12-14 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Rådhuset, lokal Bjällerup B, tisdagen den 14 december 2010 klockan 15.00 17.45. Annica Carlstedt (M), ordf Helene

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 10.45 12.25 Beslutande: Sebastian Clausson (S), ordförande Jessica Bredenberg (S) Kristina Adolfsson (S) Peter Holm

Läs mer

Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning

Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning Rapport 1 (5) Datum 2015-09-06 Chef Antagning/SYV -enheten Håkan Smidvall 0410-73 36 03 hakan.smidvall@skola.trelleborg.se Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning Sammanfattning

Läs mer

5 Remiss dnr 32-2013:817; Ansökan från ThorénGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Karlstads kommun

5 Remiss dnr 32-2013:817; Ansökan från ThorénGruppen AB om godkännande som huvudman för en fristående gymnasieskola i Karlstads kommun BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, tisdag 26 mars 2013, kl. 15.30 FÖREDRAGNINGSLISTA OBS! Samling kl. 15.30 vid grindarna

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DATUM: 2015-03-23

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL DATUM: 2015-03-23 ' IJ ' ' BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (11) Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafer: Beslutande: 2015-03-23 14.30-15.15 Rådhuset, Sammanträdesrum Kyrkheddinge

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-04-22 Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-04-22, klockan 15:00-16:20 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Katarina Öberg (S) Tomas Voulo (M) Dan-Åke Moberg

Läs mer

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-06-17 Vår referens Hélen Salmose Utredare Tjänsteskrivelse Upphävande av riktlinjer för avtal/överenskommelse om pris för introduktionsprogram

Läs mer

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44

Ove Brodin (Utbildningschef) Anette Martinsson (Nämndsekreterare) Magnus Thilén (Gymnasiechef) Carina Bertilsson (Rektor) 42-44 1 / 18 Sammanträdesdatum Plats och tid De la Gardie Norra, Fabriksgatan, Entré 7 kl. 08:30-11:00 Ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Tomas Lidberg (S) (ordförande) Sofia Hellberg (S) (vice ordförande)

Läs mer

Ärende 12. Dnr: UN 18/30

Ärende 12. Dnr: UN 18/30 Ärende 12 1 (3) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-04-09 Utbildningskontoret Utbildningsnämnden Yttrande över remiss från Skolinspektionen avseende Thoréngruppen ABs ansökan om godkännande som huvudman för nyetablering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.00. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Bror Sterner (S) Mikael Sporgelin (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lina Erixson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M).

Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla Wolinder (L), Joel Peterson (V) och Hans Carlsson (M). Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Plats och tid Björskogsskolan, Valskog, onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 16.00 17.30 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S), Gunilla

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Utbildningsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-03-30 32 UTN 21/17 Yttrande över ansökan om godkännande som huvudman för utökning av befintlig fristående gymnasieskola vid Ingrid Segerstedts gymnasium, dnr

Läs mer

Nämnd för livslångt lärande NLL 2015/50

Nämnd för livslångt lärande NLL 2015/50 Protokoll 2015-04-22 Nämnd för livslångt lärande Nämnd för livslångt lärande Plats och tid Rum Kumla, 2015-04-22 klockan 14:00-15:25, 15:40-16:05 Beslutande Andreas Brorsson S Ordförande Oskar Svärd M

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. 1(15) Plats och tid Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. Ledamöter Ann-Christine Myrgren (S),

Läs mer

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD)

Carina Sjölund (M), Rebecka Burlind (FP), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 11juni 2013, klockan 16.00-17.35 ande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S), Margareta

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Anitha Lata (S) Catherine Persson (S) Helmuth Petersén (SD) Ina Liljeberg (M) Lars Mikkelä (M) Nils-Gunnar

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-03 1 (17) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Stadshuset den 3 februari 2015 klockan 13.30 14.55. Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael

Läs mer

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Christina Moths (C) tjänstgörande ersättare 45 47, Veronica Larsdotter Ek (S)

Mikael Hahn (S), ordförande. Monica Samuelsson (KD) Christina Moths (C) tjänstgörande ersättare 45 47, Veronica Larsdotter Ek (S) 2018-05-08 1 (10) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 8 maj 2018 klockan 13.30-16.42 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF) Malin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-09:50 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S)

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S) l - l BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (12) Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafer: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-05-12 Klockan 18.00-18.40 Sammanträdesrum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämnden. Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Debatten kl. 18:00-19:00 Beslutande ledamöter Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Camilla Wallhed (M) Magnus Danielsson (M) Michael Tranell (M) Mats Ahlbom

Läs mer

Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån. 1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Helena Heintz (MP)

Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån. 1. Val av justerare samt bestämmande av tid för justering I tur att justera är Helena Heintz (MP) Utbildningsnämnden Kallelse och föredragningslista 1 (18) Utbildningsnämnden 2017-05-17 Tid 17.00 Plats Mötesrum Tågvirket, St. Södergatan 47, 2:a vån Följande ärende ska behandlas: 1. Val av justerare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Utbildningsnämnden Lars Fornarve Håkan Gustafsson. Marianne Appelqvist BEVIS. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (16) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-11.45. Beslutande Britta Bergström (s) Leif Thor (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Skolnämnd nordost. Protokoll Sno 350/2010. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Vinön, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, 1 tr

Skolnämnd nordost. Protokoll Sno 350/2010. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Vinön, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, 1 tr Protokoll Sno 350/2010 Skolnämnd nordost Datum: 2011-01-11 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Vinön, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, 1 tr Närvarande ledamöter Johan Åqvist (FP) Inger Carlsson (S) Linda Smedberg

Läs mer

Tjänsteskrivelse Ärendenummer 1 (2) UAN2019/161 Utbildningsförvaltningen Måns Hellström Remiss från

Tjänsteskrivelse Ärendenummer 1 (2) UAN2019/161 Utbildningsförvaltningen Måns Hellström Remiss från Tjänsteskrivelse Ärendenummer 1 (2) 2019-02-25 UAN2019/161 Utbildningsförvaltningen 0171-625803 mans.hellstrom@enkoping.se Remiss från Skolinspektionen dnr SI 2019:874 Ansökan från Ljud & Bildskolan LBS

Läs mer

Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun inför läsåret 2019/2020

Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun inför läsåret 2019/2020 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2018-03-26 Utbildningskontoret Dnr BIN 2018-15 Åsa Carlsson Bildningsnämnden Ansökan, yttrande och beslut avseende ansökningar från fristående gymnasieskolor i Linköpings kommun

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (6) Mötesdatum Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2017-04-18 1 Innehållsförteckning Ärende 31 Besök av Kråkeryds förskole- och skolområde... 3 32 Ekonomisk månadsrapport... 4 33 Strategi för att minska barngruppernas storlek... 5 34 Uppföljning av kostpolitiskt

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP)

Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande Åsa Carlsson (FP) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2013-05-15 1 (28) Plats och tid Beslutande Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00 15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice ordförande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Safiren, vån. 3, IFO-huset, Tierps köping, kl. 08:30-11:30 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Åsa Sikberg Paragrafer 87-99 Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD)

Niels Madsen (M) Kenneth Bolinder (S) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Sten Claesson (SD) 1 (9) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 24 augusti 2016 kl 18:30-21:00 Beslutande Ersättare Caroline Wegner (S), ordförande Bertil Olsson (M), 2:e vice ordförande Kjell-Åke Johnsson (S) Mickael Persson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Bikupan kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Kristina Eriksson(C) vice ordf. Monika Stasny (S) Anton Håkansson (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) Marcus Dackling (M)

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-05-26, kl 10 Kallelse och föredragningslista Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Tjänstemän Sessionssalen, Stadshuset

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 14.00 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-04-24 1 Innehållsförteckning Ärende 25 Information från Hagabodaskolan... 3 26 Redovisning av Hagenskolans puls-projekt... 4 27 Ekonomisk månadsrapport... 5 28 Barn- och elevprognos 2018... 6 29 Aktuell

Läs mer