Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 15 januari 2019 Kl Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl i Tjustsalen, Rådmannen och Juristen Ärendelista och förteckning över särskilt kallade bifogas. Ann-Margret Knutsson (S) är i tur att justera. Ordinarie ledamot som inte har möjlighet att närvara kontaktar själv sin personliga ersättare alternativt meddelar nämndsekreterare Birgitta Aldebert barn- och utbildningskontoret, tfn , e-post: birgitta.aldebert@vastervik.se för inkallande av ersättare. Presskonferens äger rum onsdag 16 januari kl i konferensrum Lagmannen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik. Marcus Fridlund Ordförande Birgitta Aldebert sekreterare, Västervik, Besöksadress Fabriksgatan 21, Växel E-post: barn.utbildning@vastervik.se Webbplats:

2 Särskilt kallade till barn- och utbildningsnämndens sammanträde 15 januari Kl Barn- och utbildningskontoret - Presentation av barn- och utbildningskontoret Kl Förvaltningscontroller David Johansson, verksamhetschef för förskolor Christine Andersson, grundskolechef Ewa Myhrén, gymnasiechef Jörgen Jonsson och rektor Vuxenutbildningen Emma Sohlman - Information om barn- och utbildningsnämndens verksamhetsområden., Västervik, Besöksadress Fabriksgatan 21, Växel E-post: barn.utbildning@vastervik.se Webbplats: 2 (2)

3 LL 1 (16) Ärendelista till barn- och utbildningsnämndens sammanträde 15 januari Upprop och val av justerare. 2. En reformering av barn- och utbildningsnämndens arbetssätt i Västerviks kommun 3. s sammanträdesplan Val av antagningsutskott 5. Val av representanter i kostrådet 6. Val av kontaktpolitiker 2019/ Riktlinjer för kontaktpolitikerbesök 8. Ordförandens deltagande vid ordförandekonferenser och utvecklingsdagar 9. Ordförandebeslut delegation 10. Skolriksdag Inbjudningar och kallelser 12. Rapporter 13. Rapporter från kontaktpolitikerbesök 14. Anmälan om delegationsbeslut 15. Meddelanden

4 (16) 1. Upprop och val av justerare utser en justerare att tillsammans med ordförande justera dagens protokoll. I tur att justera är Ann-Margret Knutsson (S) (tfn)

5 (16) 2. En reformering av barn- och utbildningsnämndens arbetssätt i Västerviks kommun Dnr 2019/8-006 Ordförande Marcus Fridlund (S) kommer vid barn- och utbildningsnämndens sammanträder redogöra för förslag till nytt arbetssätt för barn- och utbildningsnämnden. Förslaget innebär att inte tillsätta något arbetsutskott för barn- och utbildningsnämnden. Förslaget innebär också att barn- och utbildningsnämnden ska eftersträva samma upplägg på sammanträdena som övriga nämnder har, d v s ärendegenomgång, gruppmöte och beslutsomgång. Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för förslaget nytt arbetssätt för barn- och utbildningsnämndens sammanträden. Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning, att barn- och utbildningsnämnden inte väljer något arbetsutskott, att barn- och utbildningsnämnden ställer in samtliga planerade sammanträden med barn- och utbildningsnämndens arbetsutskottet 2019, att barn- och utbildningsnämndens sammanträden startar klockan 08.00, att arbetsgången blir: barn- och utbildningskontoret informerar, ärendegenomgång, gruppmöten, beslutsomgång, politikerna har ordet, att barn- och utbildningskontoret får i uppdrag att göra de förändringar som krävs i styrdokumenten där barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott har uppdrag, att barn- och utbildningskontoret får i uppdrag att ta fram en ny sammanträdesplan för 2019 samt att utvärdering av inställda sammanträden med barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott ska göras hösten (tfn)

6 (16) 3. s sammanträdesplan 2019 Dnr 2018/ beslutade att anta den vid sammanträdet redovisad sammanträdesplan för barn- och utbildningsnämnden Ordförande Marcus Fridlund (S) föreslår att sammanträdesplanen revideras med att ta bort samtliga sammanträden för barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Att sammanträdesplanen revideras med att ändra starttiden för barn-och utbildningsnämndens sammanträden från klockan till klockan Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för förslag till reviderad sammanträdesplan för barn- och utbildningsnämnden Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att godkänna redovisad reviderad sammanträdesplan för barn- och utbildningsnämnden (tfn)

7 (16) 4. Val av antagningsutskott Dnr 2019/002 ska utse ledamöter och ersättare i gymnasieskolans antagningsutskott för mandatperiod Föregående mandatperiod har antagningsutskottet bestått av tre ledamöter (presidiet). Ordförande Marcus Fridlund (S) kommer vid barnoch utbildningsnämndens sammanträde redogöra för ärendet. Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för förslag att barn- och utbildningsnämndens presidium utses att ingå i gymnasieskolans antagningsutskott under mandatperioden Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att barn- och utbildningsnämndens presidium utses att ingå i gymnasieskolans antagningsutskott under mandatperioden (tfn)

8 (16) 5. Val av representanter i kostrådet Dnr 2019/ ska utse representanter i kostrådet för mandatperioden Föregående mandatperiod har kostrådet bestått av två ledamöter och två ersättare. I kostrådet ingår elevrepresentanter från högstadieskolorna, gymnasiet, kostenheten, skolhälsovården och politiker. Kostrådet sammanträder två gånger per termin. Ordförande Marcus Fridlund (S) kommer vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde redogöra för ärendet. Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för förslaget att en ledamot och en ersättare från majoriteten och en ledamot och en ersättare från oppositionen utses att ingå i kostrådet Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning, att en ledamot och en ersättare från majoriteten och en ledamot och en ersättare från oppositionen utses att ingå i kostrådet samt att partigrupperna får i uppdrag att till barn- och utbildningsnämndens sammanträde 15 januari 2019 presentera förslag på representanter (tfn)

9 (16) 6. Val av kontaktpolitiker 2019/2020 Dnr 2019/ För att öka barn- och utbildningsnämndens kunskap om det arbete som sker i verksamheterna ska kontaktpolitiker utses för respektive förskola/skola för att göra kontaktpolitikerbesök. Kontaktpolitiker väljs på två år i samband med ny mandatperiod. Uppdragen omprövas när halva mandatperioden passerat. Kontaktpolitiker ska väljas för perioden Syftet med kontaktpolitikerbesöken är: Samtal med medarbetare, barn och elever Samtal kring lokala styrdokument och det pågående systematiska kvalitetsarbetet Rundvandring i lokalerna Besök i barngrupp, på fritidshemmet eller på lektioner. Mål: Att följa och bli förtrogen med verksamheten i förhållande till nationella och kommunala styrdokument. Att främja goda relationer mellan arbetsgivare, barn, elever, hem och medarbetare. Ordförande Marcus Fridlund (S) kommer vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde redogöra för förslag gällande kontaktpolitiker för respektive förskola och skola. Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för förslag gällande kontaktpolitiker för barn- och utbildningsnämnden. Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att bifalla redovisat förslag gällande kontaktpolitiker för barn- och utbildningsnämnden (tfn)

10 (16) 7. Riktlinjer för kontaktpolitikerbesök Dnr 2016/ beslutade om checklista för barn- och utbildningsnämndens kontaktpolitiker att använda inför kontaktpolitikerbesök. Ordförande Marcus Fridlund (S) föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta ge barn- och utbildningskontoret i uppdrag att ta fram förslag till reviderad checklista. Ordförande Marcus Fridlund (S) kommer vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde redogöra för ärendet. Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för ärendet. Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att bifalla redovisat förslag att barn- och utbildningskontoret ges i uppdrag att ta fram ett förslag till reviderad checklista för kontaktpolitiker (tfn)

11 (16) 8. Ordförandens deltagande vid ordförandekonferenser och utvecklingsdagar Dnr 2019/ beslutade att ordförandena i barn- och utbildningsnämnden erhåller ersättning enligt arvodesreglementet för deltagande vid ordförandekonferenser och utvecklingsdagar mandatperioden Ordförande Marcus Fridlund (S) föreslår att ordförandena ska erhålla ersättning enligt arvodesreglementet för deltagande vid ordförandekonferenser och utvecklingsdagar mandatperioden Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för förslaget att ordförandena ska erhålla ersättning enligt arvodesreglementet för deltagande vid ordförandekonferenser och utvecklingsdagar mandatperioden Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att ordförandena ska erhålla ersättning enligt arvodesreglementet för deltagande vid ordförandekonferenser och utvecklingsdagar mandatperioden (tfn)

12 (16) 9. Ordförandebeslut - delegation Dnr 2019/ Enligt kommunallagen får en nämnd uppdra åt ordföranden eller annan ledamot som nämnden har utsett att besluta på nämndens vägnar i ärenden som är så brådskande att nämndens avgörande inte kan avvaktas. Sådana beslut skall anmälas vid barn- och utbildningsnämndens nästa sammanträde. I barn- och utbildningsnämndens delegationsordning står angivet att barn- och utbildningsnämndens ordförande får besluta på nämndens vägnar i ärenden som är så brådskande att nämndens avgörande inte kan avvaktas. Ordförande ska, om så är möjligt rådfråga barn- och utbildningsnämndens presidium före beslut av större vikt. Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för ärendet. Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad information (tfn)

13 (16) 10. Skolriksdag 2019 Dnr 2018/ Skolriksdag 2019 är en konferens som äger rum på Stockholm Waterfront Congress Centre 6-7 maj Skolriksdagen är Sveriges största mötesplats för huvudmän, tjänstemän, rektorer och förskolechefer. beslutade att barnoch utbildningsnämndens presidium, två från majoriteten och två från oppositionen deltar från barn- och utbildningsnämnden vid Skolriksdag 6-7 maj 2019 i Stockholm. Ordförande Marcus Fridlund (S) kommer vid barn- och utbildningsnämndens sammanträde föreslå att barn- och utbildningsnämnden beslutar utse deltagare från barn- och utbildningsnämnden att delta vid Skolriksdag Presidiets behandling av ärendet Ordförande Marcus Fridlund (S) redogör för ärendet. Presidiet föreslår barn- och utbildningsnämnden besluta att godkänna lämnad redovisning samt att barn- och utbildningsnämnden beslutar utse deltagare från barn- och utbildningsnämnden att delta vid Skolriksdag (tfn)

14 (16) 11. Inbjudningar och kallelser Dnr 2019/ Ordförande Marcus Fridlund (S) kommer vid arbetsutskottets sammanträde redogöra för inkomna inbjudningar och kallelser ställda till barn- och utbildningsnämnden (tfn)

15 (16) 12. Rapporter (tfn)

16 (16) 13. Rapporter från kontaktpolitikerbesök (tfn)

17 (16) 14. Anmälan om delegationsbeslut Barn- och utbildningschefens beslut Dnr 2019/ Anmälan av delegationsbeslut gällande personer som fått anställningar inom barn- och utbildningsförvaltningen med tillträde Dnr 2019/ Anmälan av delegationsbeslut gällande personer som fått förlängd anställning inom barn- och utbildningsförvaltningen med tillträde Övrigt Dnr 2018/ Skolskjutssamordnares beslut att avslå ansökan om ansökan om ändring av upphämtningsplats under vinterperioden för elev vid Ljungbergaskolan. Dnr 2018/ Skolskjutssamordnares beslut att avslå ansökan om byte av avstigningsplats vid skolskjuts under vinterperioden för elev. Dnr 2018/ Skolskjutssamordnares beslut att bevilja ansökan om skolskjuts efter flytt till annat upptagningsområde för elev vårterminen Dnr 2018/ Skolskjutshandläggares beslut att bevilja ansökan om skolskjuts för elev som valt att gå i annan kommunal grundskola än den som kommunens skulle placera eleven vid. Dnr 2019/ Skolskjutssamordnares beslut att bevilja ansökan om skolskjuts efter flytt till annat upptagningsområde för elev Dnr 2019/ Skolskjutssamordnares beslut att bevilja ansökan om skolskjuts vid växelvis boende för elev vid Alphaskolan läsåret 2019/ (tfn)

18 (16) 15. Meddelanden Dnr 2018/ Västerviks kommun beslutade 22 oktober 2018 att avslå ansökan om mottagande av en elev i grundsärskolan. Skolväsendets överklagandenämnds beslut att bifalla överklagandet och förordnar att elev ska tas emot i grundsärskolan. Dnr 2019/ Rapport sammanställning kränkande behandlingar daterad Dnr 2018/ Förvaltningsrättens avgörande att avslå överklagan gällande ansökan om ändring av på- och avstigningsplats avseende skolskjuts för elev (tfn)

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-03 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 11 december 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21,

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-10 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 5 februari 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-04-03 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 16 april 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 08.00

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-08-21 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 10 september 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-05-15 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 28 maj 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 08.00

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-15 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Onsdag 28 november 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21,

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-02-28 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Onsdag 6 mars 2019 Kl. 08.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 08.00

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl 1 (5) 2015-09-01 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl. 15.45 16.10 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl 1 (6) 2016-11-29 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 november 2016 kl. 14.30 15.50. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Kajsa Andersson (S)

Läs mer

Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30.

Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30. 1 (41) 2015-02-03 Plats och tid Beslutande Miniaulan, Västerviks Gymnasium 2 februari 2015 kl. 13.00 16.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen Henriksson (S)

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2018-05-21 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 29 maj 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 09.00

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2018 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2018 kl 1 (32) 2018-11-28 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2018 kl. 10.30 15.50. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Kajsa Andersson (S)

Läs mer

Svar på motion om försöksverksamhet med kontorslandskap i miniatyr i skolan

Svar på motion om försöksverksamhet med kontorslandskap i miniatyr i skolan Barn- och utbildningsförvaltningen 2019-03-15 Grundskolechef Ewa Myhrén 0490-254626 ewa.myhren@vastervik.se Dnr 2019/110-109 Svar på motion om försöksverksamhet med kontorslandskap i miniatyr i skolan

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 1 (5) 2014-12-01 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 december 2014 kl. 16.00 17.30 Christin Rampeltin

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 maj 2019 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 maj 2019 kl 1 (34) 2019-05-28 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 maj 2019 kl. 08.30 15.50. Marcus Fridlund (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Annette

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10.

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10. 1 (5) 2013-11-26 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 november 2013 kl. 16.00 17.10. Christin Rampeltin Molin (M) ordförande Rickard Åberg (M) Bertil Gyllenram,

Läs mer

Motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan svar

Motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan svar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2018-09-11 12 (21) Ks 305 Motion om lokalsituationen på Marieborgsskolan svar Dnr 2018/46 109 Johannes Regell (SV) har i skrivelse 23 januari 2018 lämnat en motion

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl 1 (11) 2013-03-26 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 26 mars 2013 kl. 16.30 17.50 Christin Rampeltin Molin (M), ordförande Margareta Nilsson (M) Bo Andersson (M)

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 mars 2019 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 mars 2019 kl 1 (31) 2019-03-06 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 6 mars 2019 kl. 08.30 15.30. Marcus Fridlund (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Annette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (23) Kommunhuset, Rådmannen, Västervik 15 maj 2018 kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (23) Kommunhuset, Rådmannen, Västervik 15 maj 2018 kl Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (23) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådmannen, Västervik 15 maj 2018 kl. 13.00 14.45. Gunnar Jansson, (S) ordf Anette Torstensson, (C) Elin Landerdahl,

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsförvaltningen 2018-08-27 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 4 september 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl 1 (22) 2014-10-07 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 oktober 2014 kl. 13.00 15.45 Christin Rampeltin

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 17 oktober 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 17 oktober 2017 kl 1 (28) 2017-10-17 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 17 oktober 2017 kl. 10.30 15.20 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/

Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 22 (31) 2018-05-07 Ks 193 Motion om att ge lärare stöd att hantera sociala problem bland barn och elever förslag till svar Dnr 2017/301-109 Johannes Regell (SV) har

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5)

Bevis om att justerat protokoll är anslaget. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) 1 (5) 2016-05-31 Plats Tingssalen, och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 31 maj 2016 kl. 14.30 15.15. Beslutande Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 april 2019 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 april 2019 kl 1 (33) 2019-04-16 Plats och tid Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 16 april 2019 kl. 08.30 16.15. Beslutande Marcus Fridlund (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Annette

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl 1 (25) 2015-04-14 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 april 2015 kl. 13.00 16.50. Gunnar Jansson (M) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Nisreen

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl 1 (10) 2017-05-30 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 30 maj 2017 kl. 13.00 13.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Malin

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2018-04-17 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 24 april 2018 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl. 09.00

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 september 2019 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 september 2019 kl 1 (32) 2019-09-10 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 september 2019 kl. 08.30 15.25. Marcus Fridlund (S) ordförande Andreas Johansson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl ,

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl , 1 (47) 2015-09-01 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 1 september 2015 kl. 13.00 15.45, 16.10 17.00 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-01-31 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 februari 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum 1 Ärendeförteckning sid. 95 Val av justerare... 3 96 Fastställande av ärendelista... 4 97 Nytt arbetssätt för budget- och verksamhetsplanering... 5 98 Analys och slutsatser av det systematiska kvalitetsarbetet

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2017 kl 1 (34) 2017-11-28 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 28 november 2017 kl. 10.30 16.30. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

Ärendebalans barn- och utbildningsnämnden 2018

Ärendebalans barn- och utbildningsnämnden 2018 Nämndsekreterare 2018-11-27 Birgitta Aldebert 0490-25 42 17 Dnr 2018/705-004 birgitta.aldebert@vastervik.se Ärendebalans barn- och utbildningsnämnden 2018 Ärendeberedning Lokal: Magnus kontor Arbetsutskott

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 december 2016 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 december 2016 kl 1 (34) 2016-12-13 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 december 2016 kl. 13.00 16.00. Gunnar Jansson (S) ordförande Kajsa Andersson (S) Tomas Sundell (S) Annette

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens delegationsordning. Innehållsförteckning

Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens delegationsordning. Innehållsförteckning Utbildningsnämnden 2019-01-29 Utbildningsnämndens delegationsordning Innehållsförteckning A. Delegation utbildningsnämnden...2 B Anmälan av delegationsbeslut...2 C. Särskilda föreskrifter...2 D. Verkställighetsåtgärder...2

Läs mer

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT

PROTOKOLL UN ARBETSUTSKOTT 2014-12-02 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Pia Möller (M) Göran Bengtsson (M) Louise Stjernquist (FP) Kerstin Björkäng Wirehed

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

14. Motion om anpassning av yrkesprogrammen på Västerviks Gymnasium till verklighetens behov svar Dnr 2017/

14. Motion om anpassning av yrkesprogrammen på Västerviks Gymnasium till verklighetens behov svar Dnr 2017/ Kommunfullmäktige 27 (46) 2017-10-30 Kf Ks 313 14. Motion om anpassning av yrkesprogrammen på Västerviks Gymnasium till verklighetens behov svar Dnr 2017/196-109 Elin Landerdahl (M) har 16 maj 2017 lämnat

Läs mer

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017,

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, 15.00 17.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande Robin Johansson

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 oktober 2015 kl

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 oktober 2015 kl 1 (35) 2015-10-13 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 13 oktober 2015 kl. 13.00 17.30 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Malin

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-23 Ärendelista 63 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 64 Dnr 2015-000287 Plansamråd - ändring av detaljplan för del av

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 15 november 2016 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 15 november 2016 kl 1 (31) 2016-11-15 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 15 november 2016 kl. 13.00 17.10. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (25)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (25) Barn- och utbildningsnämnden arbetsutskott 1 (25) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Rådmannen, Västervik 25 september 2018 kl. 13.00 15.50. Gunnar Jansson, (S) ordf Anette Torstensson, (C) Elin Landerdahl,

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/14 Plats och tid Gyllenhjelmssalen, Kommunhuset Strängnäs, kl. 18.00-20:00, med ajournering kl.18.35-18.45. Paragrafer 136-149 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Se deltagarlista

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (BUN) DELEGATIONSORDNING (Antagen av BUN BUN 25, reviderad av BUN BUN 69 och BUN )

Barn- och utbildningsnämnden (BUN) DELEGATIONSORDNING (Antagen av BUN BUN 25, reviderad av BUN BUN 69 och BUN ) Barn- och utbildningsnämnden (BUN) DELEGATIONSORDNING (Antagen av BUN 2010-02-24 BUN 25, reviderad av BUN 2011-06-15 BUN 69 och BUN 2011-09-14 ) Förteckningen omfattar: BUN:s beslut om delegation samt

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-24 Ärendelista 96 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 97 Dnr 2016-000107 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Björkskolan 14:30-17.00 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson (C) Kristina Brundin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Utbildningsnämnden BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen 1(12) Paragrafer Sekreterare. 1(12) Sammanträdesprotokoll Blad 1 (2) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Solweig Ericsson-Kurg (FP) Linda Hägglund (S) Clas-Göran Borrman (S) Lars

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Motion om systematiska hälsosamtal i årskurs 1 på gymnasiet förslag till svar Dnr 2017/

Motion om systematiska hälsosamtal i årskurs 1 på gymnasiet förslag till svar Dnr 2017/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 23 (31) 2018-05-07 Ks 194 Motion om systematiska hälsosamtal i årskurs 1 på gymnasiet förslag till svar Dnr 2017/429-109 Elin Landerdahl (M) har i skrivelse 13 december

Läs mer

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP)

Datum 2015-01-08. Maria Hilding-Guidoum (S) Dhuha Al Azzawi (S) Petra Lindroos Jonasson (V) Agnes Utter (MP) Ewa Wiklander (FP) Dan Aria Sucuri (FP) 1(14) Plats och tid Stora Björn, Nya Kyrkogatan 21, 09.00-10.30 ande Ledamöter Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD), vice ordförande Kajsa Adolfsson (S) Bo Andersson (S) Carina Johansson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S)

Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina Erdtman (S) Ulla Bratt (S) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M) Sören Forslund (M) Catharina

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 maj 2018 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 maj 2018 kl 1 (39) 2018-05-29 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 29 maj 2018 kl. 10.30 15.25. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2014-06-10 Gymnasienämnd Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, Stadshuset, 2014-06-10, klockan 15:00-16:10 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Jeanette Widström (S) Lennarth Helgesson (M) Thomas

Läs mer

Delegeringsordning för barn- och utbildningsnämnden

Delegeringsordning för barn- och utbildningsnämnden BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN 2014-01-29 Delegeringsordning för barn- och utbildningsnämnden Antagen 2014-01-29, BUN 4/14 Delegeringsbesluten skickas till nämndsekreteraren för anmälan till barn-

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Grimsnäs Herrgård, kl. 8.00 15.00 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Lina Cesar (s) Ahmed Yonis Warsame (s) Monika Stasny (s) Anton Håkansson (s) Kristina Eriksson (c) v. ordf. Marcus

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(19) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 15.45 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 november 2014 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 november 2014 kl 1 (31) 2014-11-04 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 november 2014 kl. 13.00 16.25 Christin Rampeltin

Läs mer

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 november 2015 kl. 13.00 16.30

Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 november 2015 kl. 13.00 16.30 1 (32) 2015-11-10 Plats och tid Beslutande Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 november 2015 kl. 13.00 16.30 Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Se särskild närvarolista

Se särskild närvarolista Plats och tid Beslutande Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred onsdagen den 17 oktober 2018 kl. 13:00 16:00 Se särskild närvarolista Övriga deltagande Martin Snickars, barn- och utbildningschef Anna-Karin

Läs mer

4 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall januari Information tidsplanering för budget- och bokslutarbete under 2011

4 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall januari Information tidsplanering för budget- och bokslutarbete under 2011 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-01 1 Meddelanden 2 Anmälan om delegationsbeslut 3 Bokslut 2010 4 Redovisning av ekonomisk rapport och ekonomiskt utfall januari 2010 5 Information tidsplanering för

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden

Reglemente för barn- och utbildningsnämnden Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: Kommunfullmäktige 2015-04-29, 62 Ansvarig: Skolchefen Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden Följas upp: Minst

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2018-10-03 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 9 oktober 2018 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 december 2013 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 december 2013 kl 1 (31) 2013-12-10 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 10 december 2013 kl. 13.00 17.00 Christin Rampeltin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(21) Plats och tid Grindskolan, Timotejgatan 4, Norrtälje kl. 14.00 15.45 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Marita Jeansson (S) Conny Andersson (S) Anders Leander (S), tjg. ersättare Emelie

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 september 2018 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 september 2018 kl 1 (36) 2018-09-04 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 september 2018 kl. 10.30 15.40. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 21 februari kl. 13.30 16.00 Beslutande C Leif Sternfeldt, ordförande KD Rune Imberg tjänstgör för Elise Benjaminsson (M) S Jessica Rodén L Niklas

Läs mer

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret

Ingrid Markström Barn- och utbildningskontoret Plats och tid Norrtäljesalen onsdagen den 16 januari 2019 kl. 14. 14.45 Ledamöter Patrik Dahl (C) ordförande Jörgen Jansson (M) Gustav Palm (M), tj ersättare Nina Jones (M) Sören Forslund (M) Peter Cederholm

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00.

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00. 1 (35) 2014-09-02 Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 2 september 2014 kl. 13.00 16.00. Christin

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset Ljusdal, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 10:00

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset Ljusdal, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 10:00 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset Ljusdal, torsdagen den 19 oktober 2017 kl 10:00 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), ordförande Kristina Michelson (S), 1:e vice ordförande Nathalie

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (L) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn:

Gunnel Orselius-Dahl (L) Ordförande Martin From Sekreterare Tfn: KALLELSE UTBILDNINGSNÄMNDEN 2018-04-26 Tid och plats 17:30 Bällstarummet Övriga kallade Henrik Lennermark, Utbildningschef, facklig representant Lärarnas riksförbund, facklig representant Lärarförbundet,

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 18 mars 2019 kl 13:00-15:00 ande Urban Persson Anders Larsson Marina Karlsson Ann-Sofie Törnqvist Jenny Svanqvist Birgitta Yngvesson Elizabeth Strid Ingela

Läs mer

Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl

Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl Plats och tid Ledamöter Övriga närvarande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Norrtälje onsdagen den 20 februari 2019 kl. 14.00-15.50 Patrik Dahl (C) (ordförande) Jörgen Jansson (M) Elisabet Ek

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Agneta Brus. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(23) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-16.20 ande Ersättare Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Conny Andersson (S) Ulla Bratt (S) Anders Leander

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämnden 2010-12-16 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, 17.00 18.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M) Ingela Wastegård (M) Ammi Henriksson (KA) Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Förvaltnings AB 2015-06-03

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Förvaltnings AB 2015-06-03 Styrelsen för Västerviks Kommuns 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 3 juni 2015 kl. 8.15 8.40 Beslutande Tomas Kronståhl (S), ordf. Mats Hugosson (C) Gunnar Jansson (S) Harald

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2017 kl

Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2017 kl 1 (25) 2017-03-07 Plats och tid Beslutande Tingssalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2017 kl. 10.30 15.35. Gunnar Jansson (S) ordförande Ann-Margret Knutsson (S) Tomas Sundell (S) Marcus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(10) Plats och tid Tjädern sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 15.30. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Eva-Lena Blom,

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2018-01-30 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 6 februari 2018 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-09.45 Beslutande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke (S), 2:e vice ordförande Figge Bergqvist

Läs mer