TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden"

Transkript

1 Kallelse 1 (19) Tid Onsdagen den 28 Maj 2014 klockan 09:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 88 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 89 Tertialbokslut per den 30 april 2014 / delårsrapport nr Statistik om förskola - rapport 91 Plan för utveckling av fritidshemmen 92 Granskning av kommunens planering inför befolkningsförändringar 93 Konsekvensbeskrivning avseende åtgärds- och utförandeplan kopplad till utredningen av om och hur stöd till barn med särskilda behov kan förbättras 94 Patientsäkerhetsberättelse för psykologverksamheten inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun för Verksamhetsberättelse för psykologer inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun Patientsäkerhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan (skolhälsovården) i Trelleborgs kommun för Verksamhetsberättelse för skolhälsovården Trelleborgs kommun som en framtida aktör för utbildning kring biogas och hållbar utveckling 99 Miljömålsprogram , del 2 Natur och landsbygd i levande mångfald Förslag - lokala miljömål samt underlagsrapport 100 Erbjudande att ta emot donation Harriet och Sten Schlyters stipendium 101 Förvaltningen informerar 102 Sammanställning över ledamöters och ersättares skol- och förskolebesök under mandatperioden Delegationsärende 104 Anmälningsärenden Från och med februari 2014 ska följande två frågor besvaras vid beslut i. 1. Har berörda barn och elever tillfrågats och vilka är deras synpunkter? 2. På vilka andra sätt har barn och elevers perspektiv påverkat underlaget? Trelleborgs kommun Telefonväxel: E-post: trelleborgs.kommun@trelleborg.se Postadress: Trelleborg Org.nr:

2 2 (19) Glöm inte att meddela om du får förhinder till Amela Selimagic, e-post: Lars Mikkelä Ordförande Ledamöter Lars Mikkelä (M) Sven Lindkvist (S) Roland Hansson (KD) Anitha Lata (S) Charlotte Odell Zinn (M) Vakant (SD) Dag Håkansson (M) Lars-Erik Nilsson (S) Lars-Ingvar Andersson (C) Vakant (S) Henrik Silfverstolpe (FP) Håkan Lerstorp (SD) Gull-Britt Persson (MP) Mats Hansson (S) Ersättare Aino Vastagh (M) Jonas Gustafsson (S) Åke Svensson (KD) Andréas Persson (S) Veronica Rubin (M) Vakant (SD) Christer Rönnhage (M) Vita Åstrand (S) Christina Björklund (C) Chadia Mårtensson (S) Ylva Ekstrand (FP) Leif Roos (SD) Britten Morän-Jystrand (MP) Kristina Mähler (S) Deltagande tjänstemän Jytte Lindborg Magnus Wikström Ann Heide-Spjuth Barbro Ekerlund Calle Karlsson André Hansson Amela Selimagic

3 3 (19) 88 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista xx och xx föreslås jämte ordförande justera bildningsnämndens protokoll. beslutar att utse xx och xx att jämte ordförande justera protokollet och bestämmer att justering ska ske onsdagen den 4 juni 2014 på bildningsförvaltningen.

4 4 (19) 89 Tertialbokslut per den 30 april 2014 / delårsrapport nr DnrBIN 2013/11 Kommunstyrelsen och nämnderna ska lämna sedvanligt tertialbokslut per den 30 april 2014/delårsrapport nr Beredning - arbetsutskott Verksamhetscontroller André Hansson redogör för ärendet. Handlingar delas ut. Diskussion förs. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att lägga rapporten till handlingarna.

5 5 (19) 90 Statistik om förskola - rapport DnrBIN 2011/136 beslutade den 13 april 2011, 89, att uppdra åt dåvarande skolförvaltning att fortsättningsvis redovisa förskolestatistik per tertial istället för per månad samt att komplettera statistiken om barngruppsstorlek m.m med de jämförelsetal, som enkelt kan tas fram. Statistikrapport bifogas handlingar. Beredning arbetsutskottet Utvecklingssamordnare Barbro Ekerlund redogör för ärendet. Diskussion förs. Arbetsutskottet begär en utveckling av rapporteringen så att längden på barnens tidsvistelse redovisas i statistiken. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att lägga statistikrapporten till handlingarna samt att till nästa arbetsutskott komma med ett förslag på hur rapporteringen kan utvecklas där längden på barnens förskolevistelse redovisas i statistiken.

6 6 (19) 91 Plan för utveckling av fritidshemmen DnrBIN 2014/668 Skolinspektionen har under flera år utfärdat nationell kritik över hur fritidshemsverksamheten bedrivs i landet. Även vid skolinspektionens granskning av Trelleborgs skolors fritidshem framfördes kritik. Med anledning av detta tillsatte förvaltningschefen en arbetsgrupp som fick i uppdrag att ta fram en plan för utveckling av fritidshemmen. Planen tar upp aktuella utvecklingsområden som identifierats genom arbetsgruppens besök på samtliga fritidshem samt Skolinspektionens rapport och fokuserar på följande rubriker: fritidshemmens uppdrag, pedagogisk utgångspunkt, elevernas utveckling och lärande, elever i behov av särskilt stöd, mål och uppföljning, samarbete mellan olika skolformer, samverkan med vårdnadshavare samt systematiskt kvalitetsarbete. Planen ska kontinuerligt följas upp och revideras senast juni Barns och elevers delaktighet Enligt en rutin för att kontrollera om barn och elever har fått möjlighet att vara delaktiga i arbetet med ärenden som behandlas i bildningsnämnden ska två frågor besvaras med egen rubrik i samtliga tjänsteskrivelser till nämnden. Har berörda barn och elever tillfrågats och vilka är deras synpunkter? Arbetet med planen för utveckling av fritidshemmen bygger på att gemensamt konkretisera och förtydliga gällande styrdokument för verksamheten, Eleverna kommer att vara delaktiga vid planens genomförande och i det systematiska kvalitetsarbetet. På vilka andra sätt har barns och elevers perspektiv påverkat underlaget? Styrdokumenten för fritidshemmen är framtagna i syfte att tillgodose elevernas behov. Plan för utveckling syftar till att stödja arbetet med ökad likvärdig utbildning. Beredning arbetsutskott Utvecklingssamordnare Barbro Ekerlund redogör för ärendet. Diskussion förs. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att ställa sig bakom Plan för utveckling av Fritidshemmen i Trelleborgs kommun.

7 7 (19) 92 Granskning av kommunens planering inför befolkningsförändringar DnrBIN 2014/715 PwC har på uppdrag av kommunens revisorer i Trelleborgs kommun genomfört en granskning av om styrelsen och nämnderna säkerställer att det finns en ändamålsenlig planering och beredskap inför befolkningsförändringar. Granskningen har avgränsats till att avse kommunstyrelsen, socialnämnden och bildningsnämnden. Revisionen har vid sammanträde beslutat att anta föreliggande revisionsrapport såsom sin egen. Från kommunstyrelsen, socialnämnden och bildningsnämnden önskar revisorerna svar på de bedömningar som görs i revisionsrapporten senast i april Beredning arbetsutskott Administrativ chef Calle Karlsson redogör för ärendet. Diskussion förs. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att svara kommunens revisorer enligt förvaltningens yttrande.

8 8 (19) 93 Konsekvensbeskrivning avseende åtgärds- och utförandeplan kopplad till utredningen av om och hur stöd till barn med särskilda behov kan förbättras DnrBIN 2014/8 beslutade den 29 januari 2014 att ge bildningsförvaltningen i uppdrag att utreda effekterna av ändrad lagstiftning och andra faktorer kring barn i behov av särskilt stöd, att föreslå möjliga förändringar i organisation, arbetssätt och resurser för att barn i behov av särskilt stöd skall få det, att i utredningen analysera skillnader mellan skolor i Trelleborgs kommun och gentemot andra kommuner samt att återkomma till bildningsnämnden i mars 2014 med analys och förslag på förändringar. Bildningsförvaltningens utredning och förslag på åtgärder (se bilaga) presenterades för bildningsnämnden den 26 mars. beslutade då att ge bildningsförvaltningen i uppdrag att ta fram en åtgärds- och utförandeplan, kopplad till utredningen, och att redovisa denna till bildningsnämnden i april Åtgärds- och utförandeplanen (se bilaga) presenterades för bildningsnämnden den 30 april. Planen innehåller åtgärder som föreslås genomföras med start successivt under åren Med start hösten 2014 föreslås en utökning av tal- och språkteamet samt en utökning av resursskolan Borgens verksamhet med två grupper för elever i låg- och mellanstadiet. beslutade att ge förvaltningen i uppdrag att göra en konsekvensbeskrivning av vad det skulle innebära att sätta igång med åtgärds- och utförandeplanen.

9 9 (19) 94 Patientsäkerhetsberättelse för psykologverksamheten inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun för 2013 DnrBIN 2014/669 Patientsäkerhetsberättelse för psykologverksamheten har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Beredning arbetsutskottet Resurschef Ann Heide- Spjuth redogör för ärendet. Diskussion förs. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten samt att översända den upprättade Patientsäkerhetsberättelsen för psykologverksamheten 2013 till Kommunstyrelsen för kännedom.

10 10 (19) 95 Verksamhetsberättelse för psykologer inom bildningsförvaltningen i Trelleborgs kommun 2013 DnrBIN 2014/670 Verksamhetsberättelse för psykologer inom bildningsförvaltningen har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Beredning arbetsutskottet Resurschef Ann Heide- Spjuth redogör för ärendet. Diskussion förs. Arbetsutskottet förelår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten samt att översända den upprättade Verksamhetsberättelsen för psykologer 2013 till Kommunstyrelsen för kännedom.

11 11 (19) 96 Patientsäkerhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan (skolhälsovården) i Trelleborgs kommun för 2013 DnrBIN 2014/671 Patientsäkerhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Beredning arbetsutskottet Resurschef Ann Heide- Spjuth redogör för ärendet. Diskussion förs. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten samt att översända den upprättade Patientsäkerhetsberättelse för den medicinska delen av elevhälsan till Kommunstyrelsen för kännedom.

12 12 (19) 97 Verksamhetsberättelse för skolhälsovården 2013 DnrBIN 2014/672 Verksamhetsberättelse för skolhälsovården 2013 har upprättats och ska lämnas som rapport till bildningsnämnden i egenskap av s.k. vårdgivare. Beredning arbetsutskott Resurschef Ann Heide- Spjuth redogör för ärendet. Diskussion förs. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporten samt att översända den upprättade Verksamhetsberättelse för skolhälsovården 2013 till Kommunstyrelsen för kännedom.

13 13 (19) 98 Trelleborgs kommun som en framtida aktör för utbildning kring biogas och hållbar utveckling DnrBIN 2014/714 Henrik Silfverstolpe (FP) och Ylva Ekstrand (FP) har för Femklövern lämnat ett skriftligt förslag till bildningsnämnden. Femklövern föreslår bildningsnämnden besluta att ge förvaltningen i uppdrag att utreda hur kvalificerade yrkesutbildningar till biogastekniker respektive biogasutbildning (miljökompetens) för ekonomer kan skapas och starta i Trelleborg, att ta vara på möjligheter för samarbete med BIOGASSYS, samt att återkomma med lägesrapport till i augusti Beredning arbetsutskottet Ordförande redogör för ärendet. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att ge förvaltningen i uppdrag att utreda hur kvalificerade yrkesutbildningar till biogastekniker respektive biogasutbildning (miljökompetens) för ekonomer kan skapas och starta i Trelleborg, att ta vara på möjligheter för samarbete med BIOGASSYS, samt att återkomma med lägesrapport till i augusti 2014.

14 14 (19) 99 Miljömålsprogram , del 2 Natur och landsbygd i levande mångfald Förslag - lokala miljömål samt underlagsrapport DnrBIN 2012/2336 Avdelningen för Hållbar Utveckling, Samhällsbyggnadsförvaltningen, har nu arbetat fram ett underlagsdokument för temadel 2 Natur och landsbygd i levande mångfald samt formulerat förslag till lokala miljömål. De föreslagna lokala miljömålen har formulerats som konkreta mätbara mål men även som generella inriktningsmål. Generellt gäller att arbetet för att nå målen ska påbörjas och startas omedelbart eller att arbetet redan har startat. Hålbar Utveckling önskar få in synpunkter på Miljömålsprogram del 2 senast den 13 juni Beredning arbetsutskottet Ordförande redogör för ärendet. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att inte ha något att erinra mot förslaget till Trelleborgs kommuns miljömålsprogram , del 2 Natur och landsbygd i levande mångfald med tillägget att är det viktigt att barn och ungas dvs. våra elevers synpunkter tas till vara i våra lokala miljömål genom en levande dialog.

15 15 (19) 100 Erbjudande att ta emot donation Harriet och Sten Schlyters stipendium DnrBIN 2013/1595 Harriet och Sten Schlyter har i testamente förordnat följande till förmån för Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Harriet och Sten Schlyters stipendium skall utdelas i samband med avläggande av studentexamen i vid Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Mottagare ska vara den flickan och pojken som är bäst i ämnet matematik. Detta ska avgöras av rektor för Söderslättsgymnasiet i Trelleborg. Mottagarna ska vidare vara födda i Trelleborgs stad eller på Söderslätt inom Trelleborgs kommun. Föräldrarna skall vara födda svenska och vara svenska medborgare. Båda mottagarna ska erhålla lika mycket. Stipendiet ska utgöras av avkastningen av kapitalet kalenderåret före skolavslutningen. Stipendiet ska utgöras av avkastningen av kapitalet kalenderåret före skolavslutningen. Yttrande I 2 kap. 5 diskrimineringslagen (2008:567) anges att den som bedriver verksamhet som avses i skollagen (2010:800) eller annan utbildningsverksamhet inte får diskriminera något barn eller någon elev, student eller studerande som deltar i eller söker till verksamheten. Att dela ut stipendier på det sätt som anges i Harriet och Sten Schlyters testamente strider sannolikt mot ovanstående diskrimineringsförbud samt mot likabehandlingsprincipen. Beredning arbetsutskottet Ordförande redogör för ärendet. Diskussion förs. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att avstå från att ta emot donationen, med hänvisning till vad som anges under rubriken yttrande i ovanstående text.

16 16 (19) 101 Förvaltningen informerar DnrBIN 2014/214 Förvaltningschefen och andra tjänstemän kommer att lämna allmän övergripande information i olika aktuella frågor. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna redogörelsen.

17 17 (19) 102 Sammanställning över ledamöters och ersättares skol- och förskolebesök under mandatperioden DnrBIN 2011/198 beslutade den 15 juni 2011, 127, enligt Femklöverns förslag att nämndens ledamöter och ersättare - när det gäller förskola, grundskola och särskola inte enbart skall vara knutna till en skolenhet, - efter överenskommelse med rektor kan besöka valfri enhet, - kan få ersättning motsvarande sammanträdesersättning för upp till 20 timmar per läsår för besök på skolenheter, - rapporterar gjorda besök till nämndssekreteraren, samt att nämnden vid varje sammanträde får en sammanställning över gjorda besök. Sammanställning kommer att redovisas till nämndens sammanträde enligt rutinen. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga sammanställningen till handlingar.

18 18 (19) 103 Delegationsärende DnrBIN 2014/146 beslutade den 15 juni 2011, 116, om en ny delegationsordning. beslutade den 19 oktober 2011, 182, den 25 januari 2012, 14, och den 27 juni 2012, 110, att revidera delegationsordningen. Delegater har återrapporterat delegationsbeslut i delegationsprotokoll med utgångspunkt från delegationsordningen. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga redovisade delegationsprotokoll till handlingarna.

19 19 (19) 104 Anmälningsärenden DnrBIN 2014/3 Förteckning över anmälningsärenden har upprättats. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att lägga anmälningsärenden till handlingar.

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (15) Tid Onsdagen den 25 Juni 2014 klockan 17:00 Plats Ärenden Sessionssalen, Rådhuset 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106 Samråd kring detaljplan för

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (26) Tid Onsdagen den 30 april 2014 klockan 09:00 Plats Sessionssalen, Rådhuset Ärenden 63 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 64 Möjligheter med mer resurser

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (25) Tid Onsdagen den 29 april 2015 klockan 15:00 Plats Konferensrum, Sjöormen, Johan Kocksgatan 4,4:e vån Ärenden 73 Upprop 74 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (28) Tid Onsdagen den 25 Mars 2015 klockan 15:00 Plats Liljeborgsskolan, Engelbrektsgatan 5, Trelleborg Ärenden 29 Upprop 30 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25)

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25) Protokoll 1 (25) Mötesdatum Innehåll 142 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 143 Uppdrag att ta fram en plan för införande av elevdatorer i grundskolan 144 Lägesrapport

Läs mer

Efternam n * E-postadres s

Efternam n * E-postadres s TRELLEBORG S KOMMU N Medborgarförsia g Kommunstyrelse n Obs! Obligatorisk Förslagsställar Förnam n * TRELLEBORG S KOMMU N Kommunstyrelse n 2014-02 - 0.7 a fäl t markera s me d rö d ra m e Efternam n *

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (14) Tid Onsdagen den 24 juni 2015 klockan 16:00 Plats Ärenden Malmrossalen, Hamngatan 9, Trelleborg 104 Upprop 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (17) Tid Onsdagen den 30 mars 2016 klockan 15:00 Plats Ärenden Pilevallskolan, 33 Upprop 34 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 35 Uppföljning om antalet barn

Läs mer

Ärenden. Sessionssalen

Ärenden. Sessionssalen Kallelse 1 (7) Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2018-12-07 KS 2018/968 Tid Torsdagen den 13 december 2018 klockan 16.00 Plats Sessionssalen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 350 Upprop 351 Fastställande

Läs mer

Skolnämnden 2009-09-22

Skolnämnden 2009-09-22 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 119 Föredragningslistan 120 Information om hur Väståkraskolan arbetar för att förbättra elevernas resultat och måluppfyllelse 121 Delårsrapport/tertial

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Tekniska nämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Tekniska nämnden Protokollsutdrag 1 (6) Mötesdatum Plats och tid Sessionssalen kl. 17.00-21.00 Beslutande Eric Samuelson (M) Alf Hansson (S) Leif Sjögren (C), 112-119 Bengt Andersson (SD) Gösta Kullenberg (M) Robert Borg

Läs mer

Skolnämnden 2009-02-24

Skolnämnden 2009-02-24 TRELLEBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL INNEHÅLL 25 Föredragningslistan 26 Tidplan för budgetarbetet under 2009 information 27 Redovisning av paviljonger och kostnader rapport 28 Statistik om förskola

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2014-09-15 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 15.00-16.00 Beslutande Birgitta Kahn (MP), ordförande Kenth Carlsson (KD), vice ordförande Ulla Bäckman (M) Marianne Ohlsson

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 09.00-12.20 Beslutande Ulf Bingsgård (M) Catherine Persson (S) Tina Järvenpää (FP) Nils-Gunnar Snygg (S) Lars Mikkelä (M) Helmuth Petersén (SD) Ina

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering

PROTOKOLL Gymnasienämnden Plats och tid Asarumssalen, klockan 13: , ajournering sid 1 av 15 Plats och tid Asarumssalen, klockan 13:15 15.40, ajournering 14.40 15.00 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice ordförande (S) Fredrik Nilsson

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta

Sammanträdet inleds med utdelning av Kils kommuns pedagogpris 2015, kaffe och tårta BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-06-10 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 10 juni 2015, kl. 15.00 OBS! Gemensamt möte med socialnämnden kl. 13.00-15.00

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-09-22 Ärendelista 80 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 81 Dnr 2016-000163 Remiss av förslag från barn- och ungdomskonferensen

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-29 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-29 1 (15) 2012-03-29 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Edsbyn sammanträdesrum A, torsdag 29 mars 2012, kl. 9:00-12:00. ande Ledamöter Håkan Englund (S), ordförande Susanne Jeffrey (MP), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, lokal Boken kl Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Boken kl. 08.15-11.05 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Mikael Malm (S), 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke

Läs mer

KALLELSE OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30.

KALLELSE OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30. 1 (19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2018-01-09 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 16 januari 2018 kl. 08:00 Plats Sessionssalen OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30. Är Du

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Anitha Lata (S) Catherine Persson (S) Helmuth Petersén (SD) Ina Liljeberg (M) Lars Mikkelä (M) Nils-Gunnar

Läs mer

PROTOKOLL Gymnasienämnden

PROTOKOLL Gymnasienämnden sid 1 av 12 Plats och tid Rhone, klockan 13:15 15.45 Beslutande: Paul Hedlund Ordförande (L) Cecilia Holmberg Ledamot (M) Johnny Persson Vice Ordförande (S) Mona Wettergren Ledamot (SD) Torgny Lindqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-24 Ärendelista 96 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 97 Dnr 2016-000107 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 28 september 2010

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 28 september 2010 NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2010-09-23 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.00, 10.00-12.20 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 Innehållsförteckning Ärende 66 Redovisning av elev- och föräldraenkät... 3 67 Ekonomisk rapport tertial 2 och delårsbokslut... 4 68 Budget 2019-2021... 5 69 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-04-23, kl. 15:00-16:45 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Centralskolan, Norra skolan kl

Centralskolan, Norra skolan kl 1 (9) Plats och tid Centralskolan, Norra skolan kl. 13.00-15.30 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Veronicha Pettersson,

Läs mer

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 47 Anette Ek Lindqvist, 48. Annica Holmbom (M) ANSLAG / BEVIS

Kerstin Fors-Mattsson, skolchef Carola Hansson, sekreterare Helen Isaksson, rektor, 47 Anette Ek Lindqvist, 48. Annica Holmbom (M) ANSLAG / BEVIS Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk, klockan 09.30 11.55 Beslutande ledamöter: Sven Holmqvist (S), ordförande Tord Larsson (S), v ordf Johan Agetoft (S) Anna-Karin Jonsson Kvist (S)

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) 1(12) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.00 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-10-15, kl. 08:03-10:58 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Charlott Enocson (M) Pia Johnson (S) Christian

Läs mer

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Kallelse 1 (25) Bildningsnämnden Datum Diarienummer 2019-02-08 BIN 2019/353 Tid Onsdagen den 13 februari 2019 klockan 17.00 Plats Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Skolnämnden. Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. 1(15) Plats och tid Beslutande Närvarande ej tjänstgörande ersättare Linden, Nybrogatan 15, torsdagen den 26 januari 2017 kl 08:15-11:00 med ajournering 09:30-09:50. Ledamöter Ann-Christine Myrgren (S),

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet. 30 Patientsäkerhetsberättelse för Elevhälsans medicinska insats

Ärendeförteckning. Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet. 30 Patientsäkerhetsberättelse för Elevhälsans medicinska insats Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 7 Ärendeförteckning 30 Patientsäkerhetsberättelse för Elevhälsans medicinska insats 31 Patientsäkerhetsberättelse för logopeder och psykologer i Centrala

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Anders Björklund (ÅÅ)

Anders Björklund (ÅÅ) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-05-04 1 (9) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 2:a våningen 16.30 17.45 Beslutande Ewa Wemby (M) Heléne Fritzon

Läs mer

Ekonomi- och målstyrning inom barn- och. genomförd granskning

Ekonomi- och målstyrning inom barn- och. genomförd granskning Revisionsrapport Vänersborgs kommun Monica Axelsson September 2011 Ekonomi- och målstyrning inom barn- och ungdomsnämndenuppföljning av tidigare genomförd granskning Innehållsförteckning 1 Sammanfattning

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016,

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 20 april 2016, Sammanträdesdatum 216-4-2 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 2 april 216, 15. 16.5 Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05

Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05 1(17) Plats och tid Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordforande Ingmar Bernthsson (S), vice ordforande Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Stephan Hellqvist

Läs mer

Vårdgivarens utseende av verksamhetschef för den medicinska och psykologiska delen av elevhälsan inom barn- och skolnämndens ansvarsområde

Vårdgivarens utseende av verksamhetschef för den medicinska och psykologiska delen av elevhälsan inom barn- och skolnämndens ansvarsområde Barn- och skolförvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (7) Kvalitet- och myndighetsavdelningen Anna Palm 046-359 61 94 anna.palm@lund.se Barn- och skolnämnden Vårdgivarens utseende av verksamhetschef för den medicinska

Läs mer

Grundskolenämnden. Protokoll Gn 548/2015. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan, Ringgatan 32

Grundskolenämnden. Protokoll Gn 548/2015. Datum: Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan, Ringgatan 32 Protokoll Gn 548/2015 Grundskolenämnden Datum: 2015-06-11 Klockan: 13:30-16:30 Plats: Dojan, Ringgatan 32 Närvarande ledamöter Jessica Ekerbring (S) Seydou Bahngoura (C) 36-43, 45-55 Maria Haglund (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 21 21 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.15 Beslutande Karlsson, Gunilla (s) ordförande Wilhelmsson, Anders (s) Glans, Monika (fp) Åkerman, Lizette (s) Gavrilids, Georgies (s) Andersson, Annika

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Ajournering mellan 18 och 19 klockan

Ajournering mellan 18 och 19 klockan li Alvesta _,immun 1 (11) Plats och tid Vislandaskolan, sal Färjestaden den 10 april 2018 kl. 13:15-15.40 Ajournering mellan 18 och 19 klockan 15.15-15.35 Justerade paragrafer 14-22 Dnr: NUT 2018/001.006

Läs mer

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017,

Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, PLATS OCH TID Kommunkontoret, loklal Mellanfryken, onsdag 25 januari 2017, 15.00 17.10 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Jessica Hildén (S), ordförande Albert Langenbach (M), vice ordförande Robin Johansson

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO

Sammanträdesdatum Lena Ohlsson (M), vice ordförande. Lars Nilsson, personalrepresentant SACO 1 1 (1) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Rådhus Skåne, rum 310 14:00-15:10 Ulrika Tollgren (S), ordförande Qazim Hasanaj (S) Lena Ohlsson (M), vice ordförande Anna Pettersson (S) Sabina

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 21 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 22 Delgivningar 2018/4005 5 23 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018 6-7 24 Budget 2019 2017/4098

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-11-09 15:00-17:00 Rådsalen ande ledamöter Ronny Larsson (S) (ordförande) Jan-Olov Carlsson (S) Anna Gransten (MP) Fredrik Lundquist (M) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Plats och tid Västergården, Askersund, den 14 september 2010, kl 13.00-16.30 Beslutande Siv Ahlstrand (S), ordförande Johan Calais (S) Lennart Andersson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL PERSTORPS KOMMUN. Barn- och utbildningsnämnden ANSLAG/BEVIS 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.40 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Mikael Malm, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist, (PF) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) ledamot

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-04-25 Ärendelista 39 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 40 Dnr 2017-000018 Yttrande över förstudie av utbyggnad av Glänningesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Grundskolenämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-01-29 kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Grundskoleförvaltningen, Rönnblomsgatan 6B, konferensrum E0-1 Ledamöter Anders Rubin (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-06-17 Plats B-salen Tid Kl. 13:00 17:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus Jisborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

Driftnämnden kultur och skola

Driftnämnden kultur och skola Driftnämnden kultur och skola Tid: kl. 09:00-15:00 Plats: Katrineberg, Sörbysalen, Granhem Ledamöter Maud Lanne (S), vice ordförande Anders Ekström (M) Sven-Anders Svensson (C) Christina Corin (MP) Camilla

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 61 61 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.30 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizethe (S) Gavrilids, Georgios (S) Sagna, Ben Ibou (S) Persson, Gunni

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-08 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 15 januari 2019 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-06-23 Ärendelista 63 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 64 Dnr 2015-000287 Plansamråd - ändring av detaljplan för del av

Läs mer

Nämnden för Förskola & Grundskola

Nämnden för Förskola & Grundskola KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Omsorgens Hus Klockan 15:00.16:20 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Jan Eric Knutas (L), 1:a vice ordförande Maj-Britt Rane

Läs mer

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S)

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S) l - l BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (12) Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafer: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-05-12 Klockan 18.00-18.40 Sammanträdesrum

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för lärande

Kommunstyrelsens utskott för lärande 1(10) Kommunstyrelsens utskott för lärande Plats och tid: Tingssalen, kommunhuset, 2019-03-13 kl. 09:00 11:15 Beslutande: Susann Lindblad (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S), vice ordförande Carina

Läs mer

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00

Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 KALLELSE 2019-02-21 1 (19) Plats och tid Mejerigatan 4 Torsdagen den 28 februari 2019 kl 13:00 Kallade ledamöter För kännedom Margareta Johansson (KD), ordförande Lars-Håkan Persson (M), 1:e vice ordf

Läs mer