TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden"

Transkript

1 Kallelse 1 (26) Tid Tisdagen den 22 November 2016 klockan 10:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 161 Upprop 162 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 163 Avvikelserapport - Tillbyggnad Skegrie skola 164 Samråd - Detaljplan för Kattegatt 20 m.fl. Thysells i Anderslöv, Trelleborgs kommun 165 Brister i den fysiska arbetsmiljön, Ajgeldingerska villan 166 Brister i den fysiska arbetsmiljön, Prästkragens förskola 167 Medborgarförslag: Eleverna på Serresjöskolan och barn i närheten önskar en mini-skatepark på skolgården 168 Utvecklingsarbete gällande elever i riskzonen 169 Kvartettens förslag: Effektivitetsutredning 170 Borgerliga gruppens förslag: Större inflytande för eleverna 171 Borgerliga gruppens förslag: Digital lovskola 172 Fritidsnämndens remiss angående Fritidspolitiska mål 173 Sammanträdestider för bildningsnämnden och dess arbetsutskott samt tider för utbildningsdagar 174 Förvaltningen informerar 175 Anmälningsärenden 176 Delegationsärenden 177 Sammanträdestider bildningsnämnden hösten 2016 Från och med februari 2014 ska följande två frågor besvaras vid beslut i bildningsnämnden: 1. Har berörda barn och elever tillfrågats och vilka är deras synpunkter? 2. På vilka andra sätt har barn och elevers perspektiv påverkat underlaget? Glöm inte att meddela om du får förhinder till Simon Berg, e-post: simon.berg@trelleborg.se Sven Lindkvist Ordförande Trelleborgs kommun Telefonväxel: E-post: trelleborgs.kommun@trelleborg.se Postadress: Trelleborg Org.nr:

2 2 (26) Ledamöter Sven Lindkvist (S) Lars Mikkelä (M) Lars Hemzelius (SÖS) Gull-Britt Persson (MP) Susana Apostolovska (M) Mathias Andersson (SD) Pernilla Linde (C) Ylva Ekstrand (L) Anitha Lata (S) Mats Hansson (S) Roland Hansson (M) Ersättare Kristina Mähler (S) Vakant (M) (M) Rolf Andersson (SÖS) Britten Morän-Jystrand (MP) Bertil Tomelius (M) Fredrik Karlsson (SD) Maj-Lis Fredriksson (C) Sverrir Valgeirsson (L) Kouder Mere (S) Vita Åstrand (S) Fatmir Seremeti (M) Deltagande tjänstemän André Levin Calle Karlsson Simon Berg

3 3 (26) 161 Upprop Nämndsekreteraren genomför upprop

4 4 (26) 162 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista XX och XX föreslås jämte ordförande justera bildningsnämndens protokoll den 29 november. beslutar att utse XX och XX att jämte ordförande justera protokollet och bestämmer att justering ska ske den 29 november på bildningsförvaltningen.

5 5 (26) 163 Avvikelserapport - Tillbyggnad Skegrie skola DnrBIN 2016/94 Information i ärendet redovisas på sammanträdet. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporteringen och ge förvaltningschefen i uppdrag att föra en dialog med serviceförvaltningen gällande ett eventuellt behov av paviljonger som tillfällig lösning på lokalbrist.

6 6 (26) 164 Samråd - Detaljplan för Kattegatt 20 m.fl. Thysells i Anderslöv, Trelleborgs kommun DnrBIN 2016/450 Ett förslag till rubricerad detaljplan är utställt för samråd under tiden 17 oktober 14 november Synpunkter på planförslaget ska vara samhällsbyggnadsnämnden tillhanda senast den 14 november. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för vårdcentral, särskilt boende, skola och centrumverksamheter samt cirka 120 nya bostäder i området. Beredning Förslaget möjliggör för ca 120 nya bostäder inom planområdet. Byggnationen finns med i kommunens bostadsbyggnadsplan med totalt 150 nya bostäder fördelade över åren De föreslagna bostäderna inom planområdet ska alltså vara beaktade i den befolkningsplan som nämnderna ska ha som underlag för sin planering. Enligt den uppdaterade lokalutredning som bildningsnämnden antog i september 2016 kommer behovet av förskoleplatser i Anderslöv att avta något de närmaste åren för att åter öka från I slutet av planeringsperioden, år 2022, är behovet på ungefär samma nivåer som idag. Det finns dock ett behov att ersätta befintliga förskoleplatser i paviljonger och andra lokaler som i grunden inte är avsedda för förskoleverksamhet. Lokalutredningen föreslår en ny förskola med 5 avdelningar som ska ersätta Backens förskola i paviljonger (2 avd), kvarvarande paviljonger på Söderängens förskola (1 avd) och Orrens förskola i lägenhetslokaler (2 avd). är därutöver öppen för en diskussion kring att även ersätta Smörblommans förskola (2 avd) inom ramen för Thysells-projektet. Mot bakgrund av ovanstående är behovet i Anderslöv, när det gäller förskola, platser för ca barn. Förutsättningarna när det gäller omfattningen påverkas bl.a. av tillgänglig friyta. Enligt förslaget till detaljplan bör denna uppgå till ca kvm/barn. Oavsett omfattning bör nya förskolelokaler utformas för att möjliggöra verksamhet i mindre och olika stora barngrupper. Forskning visar att mindre barngrupper för de yngre barnen i förskolan är en viktig kvalitetsfaktor. På uppdrag av regeringen har skolverket tagit fram riktmärken för barngruppers storlek i förskolan. Utöver förskola är det, för bildningsnämndens del, även lokaler för öppen förskola, som en del i en ny familjecentral, som har diskuterats inom ramen för Thysells-projektet. Lokalbehoven för öppen förskola bedöms motsvara ca en förskoleavdelning. Lokalerna utformas och placeras lämpligen så att de kan användas som öppen förskola eller som en avdelning av förskolan.

7 7 (26) s arbetsutskott är sammantaget positiv till detaljplaneförslaget som skapar möjligheter att ge förskoleverksamheten i Anderslöv tillgång till bättre och mer ändamålsenliga lokaler. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att besvara förslaget till detaljplan för Kattegatt 20 m.fl., Thysells i Anderslöv, Trelleborgs kommun med den av arbetsutskottet föreslagna reviderade ändringen av svaret.

8 8 (26) 165 Brister i den fysiska arbetsmiljön, Ajgeldingerska villan DnrBIN 2016/466 beslutade den 28 april 2016 att ge förvaltningschefen i uppdrag att återkomma till bildningsnämnden i maj månad med en sammanställning av brister i den fysiska arbetsmiljön på Väståkraskolan samt till bildningsnämnden i juni månad med en sammanställning avseende brister på övriga förskole- och skolenheter, att sammanställningar av brister i den fysiska arbetsmiljön ska översändas till servicenämnden för åtgärd samt att begära av servicenämnden att de återkommer till bildningsnämnden senast i september månad med en sammanställning, utifrån påtalade brister och egna inventeringar, som inkluderar redan vidtagna samt planerade åtgärder. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att översända sammanställningen av brister i den fysiska arbetsmiljön på Ajgeldingerska villan till servicenämnden för åtgärd, samt att begära av servicenämnden att de återkommer till bildningsnämnden senast i januari månad med en sammanställning av brister på Ajgeldingerska villan, påtalade och utifrån egna inventeringar, som inkluderar redan vidtagna samt planerade åtgärder. att förvaltningschefen samlar in återrapporteringen från servicenämnden för att ge bildningsnämnden en möjlighet att följa upp ärendena.

9 9 (26) 166 Brister i den fysiska arbetsmiljön, Prästkragens förskola DnrBIN 2016/469 beslutade den 28 april 2016 att ge förvaltningschefen i uppdrag att återkomma till bildningsnämnden i maj månad med en sammanställning av brister i den fysiska arbetsmiljön på Väståkraskolan samt till bildningsnämnden i juni månad med en sammanställning avseende brister på övriga förskole- och skolenheter, att sammanställningar av brister i den fysiska arbetsmiljön ska översändas till servicenämnden för åtgärd samt att begära av servicenämnden att de återkommer till bildningsnämnden senast i september månad med en sammanställning, utifrån påtalade brister och egna inventeringar, som inkluderar redan vidtagna samt planerade åtgärder. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att översända sammanställningen av brister i den fysiska arbetsmiljön på Prästkragens förskola till servicenämnden för åtgärd, samt att begära av servicenämnden att de återkommer till bildningsnämnden senast i januari månad med en sammanställning av brister på Prästkragens förskola, påtalade och utifrån egna inventeringar, som inkluderar redan vidtagna samt planerade åtgärder.

10 10 (26) 167 Medborgarförslag: Eleverna på Serresjöskolan och barn i närheten önskar en mini-skatepark på skolgården DnrBIN 2016/15 I ett medborgarförslag från Serresjöskolans elevråd framförs önskemål om en mini-skatepark på skolgården. Elevrådet framför bl.a. att det finns många med ett sådant intresse som gillar att åka på fritiden och att det kunde bli ett bra samlingsställe för barn och ungdomar. Vid sammanträde den 26 september 2016 beslutade kommunfullmäktige skicka medborgarförslaget till bildningsnämnden för beslut. Beredning har tidigare, vid två tillfällen, behandlat medborgarförslag som avser skolgården på Fågelbäcksskolan. I samband med det första medborgarförslaget, från elevrådet på Fågelbäcksskolan, svarade bildningsnämnden bl.a. att beslut om ev. åtgärder måste fattas med hänsyn till en likvärdig bedömning av ev. brister i utemiljön på kommunens övriga grundskolor samt ställas i relation till vad som är möjligt givet att åtgärderna ska finansieras och bekostas. Dessutom måste alla åtgärder genomföras i samverkan med servicenämnden och serviceförvaltningen fastighetsavdelning, som äger och förvaltar kommunens fastigheter. beslutade att samtliga elevrådsordförande i kommunens egna grundskolor skulle bjudas in till ett seminarium med syfte att kartlägga behov och önskemål samt för att diskutera vad som utgör en bra skolgårdsmiljö. Seminarium kring skolgårdar Vid behandling av det andra medborgarförslaget i september 2016 hade ett seminarium kring skolgårdar precis genomförts på Väståkraskolan i Anderslöv. Vid seminariet deltog två elevrådsrepresentanter och en personalrepresentant från varje grundskola samt berörda tjänstemän från bildningsförvaltningen, serviceförvaltningen, samhällsbyggnadsförvaltningen och kommunledningsförvaltningen. Seminariet arrangerades i samarbete med landskapsarkitekter från Sigma Civil i Malmö och forskare från SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) i Alnarp. Deltagarna fick ta del av aktuell forskning kring barns utevistelse samt introducerades till en metod för bedömning/kartläggning av skolgården. Fortsatt utvecklingsarbete Det genomförda seminariet är tänkt som ett startskott för ett fortsatt utvecklingsarbete kring kommunens skolgårdar. Avsikten är att de deltagande elevrådsrepresentanterna ska ta med sig den metod de fick ta del av vid seminariet, tillbaka för genomförande med fler elever på den egna skolan. Materialet från respektive skola, som alltså ska visa elevernas tankar,

11 11 (26) synpunkter och önskemål kring sin egen skolgård, bör också kompletteras med en objektiv och likvärdig kartläggning/bedömning av samtliga skolgårdar. Tanken är att underlag som tas fram enligt ovan ska kunna ligga till grund för beslut om en plan med avsatta resurser för utveckling av kommunens skolgårdar. Bildningsförvaltningen bedömer i dagsläget att kartläggningen av skolgårdar ska kunna genomföras under vårterminen Analys av underlag och utarbetande av plan för utveckling skulle i så fall kunna påbörjas under hösten 2017 för beslut någon gång våren/sommaren Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att besvara medborgarförslaget med föreliggande förslag till yttrande.

12 12 (26) 168 Utvecklingsarbete gällande elever i riskzonen DnrBIN 2016/457 Ett utredningsarbete har satts igång av Jonas Lovén för att redovisa konceptet med utvecklingsarbetet innan det i nästa steg sätts i relation till praktikaliteter så som lokalbehov, bemanning och ekonomi. Resultatet kommer behandlas tillsammans med gymnasieutredningen. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna rapporteringen.

13 13 (26) 169 Kvartettens förslag: Effektivitetsutredning DnrBIN 2016/473 har i verksamhetsplanen för 2016 beslutat att en utredning ska påbörjas för att kunna identifiera möjliga effektiviseringar. Vidare konstaterade en förstudie av en extern leverantör att förvaltningssammanslagningen som gjordes 2011, mellan dåvarande gymnasieoch vuxenutbildningsförvaltningen och skolförvaltningen lämnade en del organisatoriska kvarlevor. I budgetskrivelsen 2017 med flerårsplan beskrevs att gymnasieverksamheten i Trelleborgs kommun har en nettokostnadsavvikelse som är knappt 10 % högre än, den av SKL framräknade, referenskostnaden. Kvartetten föreslår därför bildningsnämnden besluta att ge förvaltningschefen i uppdrag att genomföra utredningen med ett särskilt fokus på att förklara gymnasiets höga nettokostnadsavvikelse, elevernas förhållandevis låga resultat samt om organisationen bidrar till en hög måluppfyllelse. att förvaltningschefen ska återkomma till bildningsnämnden med utredningen i början av 2017.

14 14 (26) 170 Borgerliga gruppens förslag: Större inflytande för eleverna DnrBIN 2016/459 Den borgerliga gruppen i bildningsnämnden har genom Lars Mikkelä (M) lämnat in förslag till bildningsnämnden avseende ökade möjligheter för elever att inkomma med synpunkter kring förslag till detaljplaner. Den borgerliga gruppen föreslår att bildningsnämnden i fortsättningen ger eleverna möjlighet att lämna synpunkter på detaljplaner med utgångspunkt i materialet i samrådsfasen men att elevernas synpunkter skickas som remissvar i granskningsfasen. Utifrån den organisationsöversyn som just nu är under genomförande så är det som beskrivs i förslaget en av frågorna som är identifierade vilken det också kommer skapas en process för. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att förslaget ska beaktas i arbetet med att utveckla organisationen utifrån den nulägesbild av organisationen som togs fram av Valcon.

15 15 (26) 171 Borgerliga gruppens förslag: Digital lovskola DnrBIN 2016/458 Den borgerliga gruppen i bildningsnämnden har genom Lars Mikkelä (M) lämnat in förslag till bildningsnämnden avseende digital lovskola. Den borgerliga gruppen föreslår att bildningsnämnden ger bildningsförvaltningen i uppdrag att utreda hur utbildning och stöd under loven kan utformas som distansundervisning med hjälp av de digitala verktyg som redan finns. att bedöma ekonomiska konsekvenser såväl som resultatmässiga vinster med en sådan satsning, samt att återkomma till bildningsnämnden senast i april Förvaltningschefen har efter beslut i bildningsnämnden fått i uppdrag att utreda förutsättningarna för en lov/sommarskola i syfte att bidra till ökad måluppfyllelse och återkomma under våren Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att avslå förslaget med hänsyn till tidigare beslut.

16 16 (26) 172 Fritidsnämndens remiss angående Fritidspolitiska mål DnrBIN 2016/456 Ett dynamiskt, inkluderande och engagerande idrotts- och fritidsliv är av stor vikt för Trelleborgs kommun och dess invånare. De positiva aspekterna av ett aktivt och meningsfullt liv påverkar hela samhället och folkhälsan. De mötesplatser som skapas inom idrotten och genom andra fritidsaktiviteter är viktiga för många Trelleborgsbor oavsett ålder, kön, socioekonomisk bakgrund, etnicitet och funktionsvariation. Fritidspolitiken är ett av de medel som finns för att utveckla kommunen i rätt riktning för att stå rustad inför framtidens utmaningar. Det är viktigt att Trelleborgs invånare uppfattar fritidsutbudet i kommunen som attraktivt, varierande, innehållsrikt och tillgängligt. Fritidsnämnden beslutade , 81 genom verksamhetsplanen för 2015 att ta fram ett idrotts- och fritidspolitiskt program. Programmet är tänkt att stärka förutsättningarna för att alla kommunens medborgare ska ha möjlighet till ett aktivt liv. Dessutom ska programmet ge vägledning till nya satsningar, utvecklingsområden och framtida aktiviteter. Genom programmet ska medborgare, föreningar, politiker och andra aktörer få förståelse för riktningen för fritidsnämndens verksamhet de kommande åren. Fritidsnämnden vill stärka och utvecklas idrotts- och fritidslivet i Trelleborg. Det idrotts- och fritidspolitiska programmet ska spegla samhällets trender och relatera till de utmaningar och möjligheter som finns i samhället. Programmet ska genom långsiktiga mål och konkreta åtgärder skapa kontinuitet som möjliggör positiv utveckling. Tre målområden är prioriterade för fritidsnämnden att arbeta med: Anläggningar och mötesplatser Utan tider i/på anläggningar finns det inte möjligheter för föreningarna att utvecklas. Det är en förutsättning för ett rikt idrotts- och fritidsliv att det finns tillräckligt med anläggningar för det behov som finns i kommunen. Att föreningar idag måste säga nej till barn och unga som vill vara aktiva är förödande för utvecklingen av idrotts- och fritidslivet i kommunen. Fritidsnämnden ska dessutom arbeta med utveckling av nya verksamheter och idrotter för att bredda utbudet av idrotter och det krävs mötesplatser och anläggningar för att kunna göra det. Allas rätt att vara med på lika villkor Fritidsnämnden ska arbeta för att stärka förutsättningarna för bland annat personer med funktionsvariationer i idrottslivet. Nämnden ska också utveckla fritidsgårdarnas arbete med att skapa tillåtande och engagerande miljöer som lockar fler kommuninvånare till sina verksamheter. Dessutom ska Fritidsnämnden arbeta vidare med jämställdhet och grundläggande värderingar där alla deltar på lika villkor i föreningslivet. I dagens samhälle är det viktigt att inkludera alla människor för att utveckla kommunen i en positiv riktning.

17 17 (26) Stödja föreningar och utveckling av fritidslivet Fritidsnämnden ska stödja föreningar i satsningar på fler aktiva barn och unga, stödja ledarutveckling i föreningar och hitta sätt att effektivisera och avlasta föreningarnas administrativa börda. Att hitta utvecklingsmöjligheter och arbeta aktivt för att Fritidsnämndens verksamheter ska följa med utvecklingen är också prioriterat. Arbetet med Trelleborg Tillsammans och övrig samverkan med ideell sektor ska fortsätta och utvecklas. Beredning De tre målområden vilka är prioriterade för det fortsatta arbetet inom fritidsnämnden ser bildningsförvaltningen positivt på, men de får inte förenas med extra kostnader för bildningsnämnden gällande barn, elever och studerande i verksamheten. Att skapa ett hållbart idrotts- och fritidsliv där alla har samma möjligheter att på lika villkor delta är viktigt för integrationen och den sociala gemenskapen i kommunen. Med ett aktivt fritidsliv skapas arenor för integration, förståelse för närmiljön och den samhälleliga omgivningen. Att ge så bra möjligheter och förutsättningar som möjligt för barn, elever och studerande i Trelleborgs kommun är målet för bildningsförvaltningen. Genom att tillhandahålla anläggningar och mötesplatser skapas förutsättningar för ungas utveckling. Bildningsförvaltningen ser gärna att anläggningarna är i anslutning till skolenheterna i kommunen för att skapa naturliga och drogfria mötesplatser vilket är positivt för tryggheten och ger en stimulerande fritid. ser positivt på förslaget som presenterats och uppmuntrar till utbildningsinsatser ute på skolenheterna. Bildningsförvaltningen föreslår bildningsnämnden besluta att ställa sig positiva till förslaget om fritidspolitiska mål för Trelleborgs kommun.

18 18 (26) 173 Sammanträdestider för bildningsnämnden och dess arbetsutskott samt tider för utbildningsdagar DnrBIN 2016/6 De kommande sammanträdestiderna för bildningsnämnden, dess arbetsutskott, gruppmöten, verksamhetsberedningar och utbildningsdagar 2017 presenteras. Arbetsutskottet föreslår bildningsnämnden besluta att godkänna förslaget.

19 19 (26) 174 Förvaltningen informerar DnrBIN 2016/247 Förvaltningschefen lämnar allmän övergripande information i olika aktuella frågor. föreslås besluta att godkänna informationen.

20 20 (26) 175 Anmälningsärenden DnrBIN 2016/10 Förteckning över anmälningsärenden har upprättats från migrationsverket inkommet beslut gällande ärende om ersättning för kostnader avseende utbildning mm för asylsökande barn m.fl. enligt 5 och 6 förordningen (2002:1118)om statlig ersättning för asylsökande m.fl. Dnr 2016/20: från migrationsverket inkommet beslut gällande ärende om ersättning för kostnader avseende utbildning mm för asylsökande barn m.fl. enligt 5 och 6 förordningen (2002:1118)om statlig ersättning för asylsökande m.fl. Dnr 2016/20: från skolverket inkommet beslutsmeddelande gällande statsbidrag för fritidshemssatsningen bidragsåret 2016/17. Dnr 2016/2: från skolverket inkommet beslutsmeddelande gällande statsbidrag för lågstadiesatsningen bidragsåret 2016/17. Dnr 2016/2: utgående skrivelse från förvaltningschefen gällande bestridande av faktura Södans sportbar/juristfirman Björn Olsson Dnr 2014/441: utgående skrivelse från förvaltningschefen gällande bestridande av faktura Södans sportbar. Dnr 2014/441: inkommen skrivelse från Kultur och fritidsförvaltningen. Dnr 2016/441: inkommen skrivelse från juristfirman Björn Olsson. Dnr 2016/441: från skolinspektionen inkommet beslut gällande uppföljning för vuxenutbildningen. Dnr 2016/82: från skolinspektionen inkommet beslut gällande uppföljning för vuxenutbildningen. Dnr 2016/82: från skolinspektionen inkommet beslut gällande uppföljning för förskoleklass och grundskola Dnr 2016/82: från migrationsverket inkommande beslut gällande ärende om ersättning för kostnader avseende utbildning mm för asylsökande barn m.fl.

21 21 (26) enligt 5 och 6 förordningen (2002:1118)om statlig ersättning för asylsökande m.fl. Dnr 2016/20: från skolinspektionen inkommet beslut efter kvalitetsgranskning av utbildningen på språkintroduktion i gymnasieskolan vid Söderslättsgymnasiet Ro 4. Dnr 2016/82: från migrationsverket inkommet beslut gällande ärende om ersättning för kostnader avseende utbildning mm för asylsökande barn m.fl. enligt 5 och 6 förordningen (2002:1118)om statlig ersättning för asylsökande m.fl. Dnr 2016/20: från migrationsverket inkommet beslut gällande ärende om ersättning för kostnader avseende utbildning mm för asylsökande barn m.fl. enligt 5 och 6 förordningen (2002:1118)om statlig ersättning för asylsökande m.fl. Dnr 2016/20: ån migrationsverket inkommet beslut gällande ärende om ersättning för kostnader avseende utbildning mm för asylsökande barn m.fl. enligt 5 och 6 förordningen (2002:1118)om statlig ersättning för asylsökande m.fl. Dnr 2016/20: från migrationsverket inkommet beslut gällande ärende om ersättning för kostnader avseende utbildning mm för asylsökande barn m.fl. enligt 5 och 6 förordningen (2002:1118)om statlig ersättning för asylsökande m.fl. Dnr 2016/20: från skolverket inkommet beslutsmeddelande gällande statsbidrag för undervisning under skollov för sommarlovet Dnr 2016/2: från skolinspektionen inkommet beslut gällande anmälan om skolsituation för elev vid Skegrie skola. Dnr 2016/460: från skolverket inkommet beslut gällande statsbidrag för personalförstärkningar inom elevhälsan och när det gäller specialpedagogiska insatser för höstterminen Dnr 2016/2: från skolverket inkommet beslut gällande statsbidrag för kompetensutveckling av lärare i yrkesämnen för bidragsår Dnr 2016/2: från BEO inkommet beslut gällande uppföljning av beslut gällande skyldigheten att motverka kränkande behandling vid Fågelbäcksskolan. Dnr 2016/239:8

22 22 (26) från skolinspektionen inkommen anmälan om kränkande behandling vid Fågelbäcksskolan. Dnr 2016/474: från servicenämnden inkommet protokollsutdrag gällande fysisk arbetsmiljö på Högalids förskola. 2016/415: från skolinspektionen inkommet beslut gällande anmälan avseende Halmstads kommun och Trelleborgs kommun. Dnr 2016/372: från servicenämnden inkommet protokollsutdrag gällande revidering av kostpolicy. Dnr 2015/841: inkommet beslutsmeddelande från skolverket gällande statsbidrag för kostnader för samordnare av frågor som rör utveckling av verksamhet för nyanlända elever för höstterminen Dnr 2016/2: från skolverket inkommet beslutsmeddelande gällande statsbidrag för handledare i läs- och skrivutveckling lärsåret 2016/17. Dnr 2016/2: inkommet protokollsutdrag från serviceförvaltningen gällande fysisk arbetsmiljö Pilevallskolan. Dnr 2016/416: inkommet protokollsutdrag från servicenämnden gällande paviljongetablering Kattebäckskolan. Dnr 2016/220: från skolinspektionen inkommen anmälan om kränkande behandling vid Liljeborgsskolan. Dnr 2016/479: från skolinspektionen inkommet uppföljningsbeslut gällande kvalitetsgranskning av läs- och skrivundervisning mm åk 4 Smygeskolan. Dnr 2015/149: från skolverket inkommet beslut gällande statsbidrag för hjälp med läxor eller annat skolarbete 2016 för huvudmän inom skolväsendet. Dnr 2016/2: från Trelleborgs kommun revisorerna inkommen granskningsrapport gällande skolbiblioteken. Dnr 2016/402:5 föreslås besluta att lägga anmälningsärendena till handlingarna.

23 23 (26) 176 Delegationsärenden DnrBIN 2016/11 beslutade den 15 juni 2011, 116, om en ny delegationsordning. Delegater har återrapporterat delegationsbeslut i delegationsprotokoll med utgångspunkt från delegationsordningen. Förvaltningschef 2016/256:3 delegation inom bildningsförvaltningen Investeringsram 2016 Verksamhetschef grundskola 2016/8: Beslutsmeddelande gällande prövning/särskild placering i fritidshem. 3 st beviljade Verksamhetschef förskolan 2016/2:/138 Rekvisition av statsbidrag för omsorg på obekväm tid jul-dec /8:46 Beslutsmeddelande gällande särskild prövning/placering i förskola. 1 st beviljad 2016/164:3 Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter inom systematiskt arbetsmiljöarbete SAM och/eller brandskyddsuppgifter inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA) till rektor/förskolechef/chef i verksamheterna inom bildningsförvaltningen 2016/164:4 Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter inom systematiskt arbetsmiljöarbete SAM och/eller brandskyddsuppgifter inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA) till rektor/förskolechef/chef i verksamheterna inom bildningsförvaltningen 2016/164:5 Tilldelning av arbetsmiljöuppgifter inom systematiskt arbetsmiljöarbete SAM och/eller brandskyddsuppgifter inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA) till rektor/förskolechef/chef i verksamheterna inom bildningsförvaltningen Administrativ chef 2016/16: , , 424, , 448 Beslut om skolskjuts 10 st beviljade 2016/16:423, 425, 440, 444 Beslut om skolskjuts 4 avslag Enhetschef barn och elevregistrering 2016/7:39-50 Överenskommelse om interkommunal ersättning 12 st Anmälda delegationsbeslut rektor Helena Kindh 1. Utseende att ställföreträdande rektor i perioden Björn Bingåker Annica Liersch Cecilia Hansson Stefanie Sennevall Magnus Meijer Enligt delegationsordningen punkt 5.1 BIN 2016/477 handling 2

24 24 (26) 2. Utseende att ställföreträdande rektor i perioden Björn Bingåker Enligt delegationsordningen punkt 5.1 BIN 2016/477 handling 3 Anmälda delegationsbeslut Förskolechef Maggie Åkerblom 1. Utseende att ställföreträdande Förskolechef i perioden Britt Martinsson Enligt delegationsordningen punkt 1.1 BIN 2016/478 handling 1 2. Utseende att ställföreträdande Förskolechef i perioden Ann-Britt Björklund Enligt delegationsordningen punkt 1.1 BIN 2016/478 handling 2 3. Utseende att ställföreträdande Förskolechef i perioden Majvi Wijk Enligt delegationsordningen punkt 1.1 BIN 2016/478 handling 3 4. Utseende att ställföreträdande Förskolechef i perioden Jeanette Olsson Enligt delegationsordningen punkt 1.1 BIN 2016/478 handling 4 5. Utseende att ställföreträdande Förskolechef i perioden Jeanette Olsson Enligt delegationsordningen punkt 1.1 BIN 2016/478 handling 5 6. Utseende att ställföreträdande Förskolechef i perioden Jeanette Olsson Enligt delegationsordningen punkt 1.1 BIN 2016/478 handling 6 Anmälda delegationsbeslut Rektor Åsa Pålsson Utseende av ställföreträdande rektor i samband med sjukskrivning i perioden 7-11.november 2016 enl. delegationsordningen 5.1 Förskolchef Mona Lindahl Diarienummer BIN 2016/72 Anmälan av kränkande behandling enl. 6 kap. 10 Skollagen enl delegationsordningen st diarieförda i elevkort LGF2016/78, Anmälda delegationsbeslut Rektor Ingela Berglund, Kattebäckskolan KBS 2016/63. Anmälan med tillhörande beslut om utredning av kränkande behandling, 1st, enligt 5:8 KBS 2016/64, KBS 2015/, KBS 2015/59, KBS 2015/59, KBS 2015/59 Anmälan med tillhörande beslut om utredning av kränkande behandling, 5 st, enligt 5:8.

25 25 (26) Beredning Förvaltningschef Jytte Lindborg redogör för ärendet. föreslås besluta att lägga redovisade delegationsprotokoll till handlingarna.

26 26 (26) 177 Sammanträdestider bildningsnämnden hösten 2016 DnrBIN 2016/437 Gymnasieberedningen ska delta på konferens november. s sammanträde 21 december kommer genomföras på Östra Grevie folkhögskola. Anmälan om deltagande behöver inkomma till nämndsekreteraren senast den 8 december. föreslås besluta enligt förslag.

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (28)

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (28) Protokoll 1 (28) Mötesdatum Innehåll 161 Upprop 162 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 163 Samråd - Detaljplan för Kattegatt 20 m.fl. Thysells i Anderslöv, Trelleborgs

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (17) Tid Onsdagen den 30 mars 2016 klockan 15:00 Plats Ärenden Pilevallskolan, 33 Upprop 34 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 35 Uppföljning om antalet barn

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (14) Tid Onsdagen den 24 juni 2015 klockan 16:00 Plats Ärenden Malmrossalen, Hamngatan 9, Trelleborg 104 Upprop 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (28) Tid Onsdagen den 25 Mars 2015 klockan 15:00 Plats Liljeborgsskolan, Engelbrektsgatan 5, Trelleborg Ärenden 29 Upprop 30 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (15) Tid Onsdagen den 25 Juni 2014 klockan 17:00 Plats Ärenden Sessionssalen, Rådhuset 105 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 106 Samråd kring detaljplan för

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (25) Tid Onsdagen den 29 april 2015 klockan 15:00 Plats Konferensrum, Sjöormen, Johan Kocksgatan 4,4:e vån Ärenden 73 Upprop 74 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (19) Tid Onsdagen den 28 Maj 2014 klockan 09:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 88 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 89 Tertialbokslut per den 30 april

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp

Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Tjänsteskrivelse 1 (5) Datum Diarienummer 2018-10-04 BIN 2018/3222:4 Calle Karlsson Stabschef calle.karlsson@trelleborg.se 0410-73 39 35 Nybyggnad av förskola inom Södra Gränstorp Ärendebeskrivning I december

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (26) Tid Onsdagen den 30 april 2014 klockan 09:00 Plats Sessionssalen, Rådhuset Ärenden 63 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 64 Möjligheter med mer resurser

Läs mer

Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer:

Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer: Datum: kl 08:30-11:45 Paragrafer: 253-269 Plats: Konferensrummet, Gullstensskolan, Gullspång Underskrifter Anja Nyström Ordförande Susanne Karlsson Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Pia

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

Bildningsnämnden (13)

Bildningsnämnden (13) Bildningsnämnden 2016-09-19 1(13) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Ann Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen

Ärenden. Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Kallelse 1 (25) Bildningsnämnden Datum Diarienummer 2019-02-08 BIN 2019/353 Tid Onsdagen den 13 februari 2019 klockan 17.00 Plats Serviceförvaltningen, Dunkerska salen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid

Läs mer

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66

Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, NR ÄRENDE DNR. Val av protokolljusterare Godkännande av dagordning BUN 16/66 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-12-14 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 14 december 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Val av protokolljusterare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 25-30 Utses att justera Justeringens plats och tid Torgny Helgesson Måndag

Läs mer

Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018

Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018 Rapport 1 (5) Datum Diarienummer 2019-03-07 BIN 2019/773 Emma Rydgren Myndighetshandläggare emma.rydgren@trelleborg.se Nyanländas lärande - halvårsrapport 2018 Ärendebeskrivning Bildningsnämndens arbetsutskott

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2013-11-13 Tid 17:00 Plats Kumla skola, Aulan Ordförande Sekreterare Anki Svensson Michael Martinsson Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten Snacka förskola och skola!

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25)

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (25) Protokoll 1 (25) Mötesdatum Innehåll 142 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 143 Uppdrag att ta fram en plan för införande av elevdatorer i grundskolan 144 Lägesrapport

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Servicenämnden. Innehåll. Protokoll 1 (15)

TRELLEBORGS KOMMUN Servicenämnden. Innehåll. Protokoll 1 (15) Protokoll 1 (15) Mötesdatum Innehåll 125 Val av justerare och tid för justering samt förändringar i dagordningen 126 Rapport - energieffektivisering 127 Medborgarförslag - Satsa på skolmaten 128 Redovisning

Läs mer

Ärenden. Sessionssalen

Ärenden. Sessionssalen Kallelse 1 (7) Kommunstyrelsen Datum Diarienummer 2018-12-07 KS 2018/968 Tid Torsdagen den 13 december 2018 klockan 16.00 Plats Sessionssalen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 350 Upprop 351 Fastställande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 18.45 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Grundskolenämnden 1 (6) Sammanträdestid 2014-01-29 kl 9.00 Kallelse och föredragningslista Plats Grundskoleförvaltningen, Rönnblomsgatan 6B, konferensrum E0-1 Ledamöter Anders Rubin (S), ordförande

Läs mer

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-06-03 KFN 2019/14 Tid Onsdagen den 12 juni 2019 klockan 9.00 15.00 Sammanträde, kaffe/te och smörgås klockan 9.00 på Söderslättshallen,

Läs mer

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun.

Beslut för förskola. efter tillsyn i Motala kommun. Beslut Dnr :5784. Motala kommun. Dnr 43-2017:5784 Motala kommun Motala.kommun@motala.se för förskola efter tillsyn i Motala kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (8) Skolinspektionens beslut Föreläggande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

1 Barnomsorgskön; redovisning BUN 16/39. 2 Verksamhetsplan BUN 16/34. 3 Bidrags- och ersättningsbelopp 2016; interkommunal ersättning, rättelse

1 Barnomsorgskön; redovisning BUN 16/39. 2 Verksamhetsplan BUN 16/34. 3 Bidrags- och ersättningsbelopp 2016; interkommunal ersättning, rättelse BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-01-27 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 27 januari 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden

TRELLEBORGS KOMMUN Bildningsnämnden Kallelse 1 (29) Tid Onsdagen den 30 september 2015 klockan 13:00 Plats Polisens sammanträdesrum Ärenden 117 Upprop 118 Val av justerare, tid och plats för justering samt föredragningslista 119 Återrapportering:

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-12-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl. 17:00 19:30 Utses att justera Christer Olsson Justeringens plats och datum Kommunhuset 2015-12-21

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29

Utbildningsnämndens protokoll 2015-01-29 Datum: Torsdagen den 29 januari 2015 Tid: 16.00 18.20 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Tisdagen den 3 februari 2015 Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Michael Grönlund (M) Underskrifter:

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 3 december Tid: 15.00 19.35 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 december Paragrafer: 89-99 Utses att justera: Kenny Stolpe (MP) Underskrifter:

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Hasselbackens förskola, Edenryd kl. 09:00-11:30 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (Alt)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Kommunhuset 29 november kl. 13.30 16.55 Paus 15.25 15.50 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD Rune Imberg 53 56 S Urban

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Kommunhuset kl. 15:00-18:00 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande Mikael Malm (S), 2:e vice ordförande Yvonne Långström (PF),

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Lilla A-salen, Kommunhuset, Tierps köping, kl. 08:30-12:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 55-61 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal (C) 20

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Kallelse/underrättelse 2018-12-10 1(13) Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna Beslutande ledamöter Arne Augustsson (C), ordförande Thorbjörn Bäckrud (KD), vice ordförande Nea

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Bildningsnämnd 2012-03-20 1 (8) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 13:00 13:30 Birgith Olsson Johansson (S), ordf., Mattias Öberg (S), Anneli

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2013-03-07 BUN 21 VERKSAMHETSBESÖK... 1 BUN 22 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 2 BUN 23 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 24 PLAN FÖR BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-24 Ärendelista 96 Dnr 2016-000076 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2016 97 Dnr 2016-000107 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2

Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08: , ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 1(14) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 11 januari 2019 kl. 08:30-14.10, ajournering för lunch 12:00-12:45 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Kulturskolan kl. 14:30 16.15 ande Kristina Eriksson (C) Ordf. Ahmed Yonis Warsame (S) Andreas Eidevåg (S) tj. Ers. Anton Håkansson (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00

Föredragningslista. Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum. Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07. kl 16.00 Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-07 Kallelse/Underrättelse Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 7 mars 2012, kl 16.00 S och C har gruppmöte måndag 5 mars,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2015-12-01 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 1 december 2015 klockan 14.00 18.00 Beslutande Mikael Hahn (S), ordförande Agneta Lindberg (S) Mikael Engström (S) Patrik Karlsson (VF)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) 2010-12-14 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Rådhuset, lokal Bjällerup B, tisdagen den 14 december 2010 klockan 15.00 17.45. Annica Carlstedt (M), ordf Helene

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

Sekreterare:... Madelene Johansson. Anslagsbevis: Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/10 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2019-02-06, kl. 14.00 15.45 Lokal: Ledamöter: Monica Andersson (C) ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Stefan Jansson (S) Margareta Carlsson (S) Leif

Läs mer

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum:

ANSLAGSBEVIS: Förvaringsplats: Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum: Justeringsdatum: 1/9 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2016-04-22, kl. 09.00-11.45 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders C Nilsson (S) Margareta

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Sven Olsson,

Läs mer

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden

Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden 2019-01-08 Kallelse till sammanträde med barn- och utbildningsnämnden Tisdag 15 januari 2019 Kl. 10.30 Barn- och utbildningsnämnd Tjustsalen, Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik Gruppmöten från kl.

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Utbildningsutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid Notariet,tisdagen den 5 november 2018 kl 10.00-15.00 Beslutande Tuva Bojstedt (KD), ordförande Jonas Erlandsson (S), v ordförande Leif Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset 8 november kl. 13.30 17.05 Paus 15.00 15.25 Beslutande L Sofia Sjöstrand, ordförande M Magnus Lilliecrona tjänstgör för Anders Lindahl (M) 102

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 14 maj 2019 klockan 14.00 17.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Ann Wallnedal (LPo) Louise Björkman (M) Urban

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-28 Ärendelista 51 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 52 Dnr 2017-000126 Skolskjutsplan 2017/2018 53 Dnr 2013-000246 Avbeställning

Läs mer

4 Information om lärarlönelyftet KS 2016/720 Föredragande: Arvo Niiholm, Fackliga representanter

4 Information om lärarlönelyftet KS 2016/720 Föredragande: Arvo Niiholm, Fackliga representanter Datum: kl 08:30 Plats: Ordförande Anja Nyström Konferensrummet, Gullstensskolan, Gullspång Sekreterare Susanne Karlsson Vid ordinarie ledamots förhinder kontaktas i första hand personlig ersättare. Vid

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl 1 (18) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 31 maj 2011, Vargmötet, barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, kl. 08.30 10.30 Raimo Vuojärvi

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Datum och tid Plats 2016-11-09 15:00-17:00 Rådsalen ande ledamöter Ronny Larsson (S) (ordförande) Jan-Olov Carlsson (S) Anna Gransten (MP) Fredrik Lundquist (M) Kjell Johansson (C) Per-Henrik Jerlström

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14)

Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Bildningsnämnden 2015-11-23 1(14) Plats och tid Nämndrummet kommunhuset, Skoghall kl. 13.00-15.45 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 18.45 21.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning

Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning Rapport 1 (5) Datum 2015-09-06 Chef Antagning/SYV -enheten Håkan Smidvall 0410-73 36 03 hakan.smidvall@skola.trelleborg.se Återrapportering angående helhetslösning för studie- och yrkesvägledning Sammanfattning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-23 1 Innehållsförteckning Ärende 63 Val av representant till skyddskommittén... 3 64 Val av ersättare till presidiet... 4 65 Aktuell betygsstatistik... 5 66 Information om öppna förskolan/familjecentralen...

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23

december 2015, 15.00 1 Revisorernas grundläggande granskning 2015 BUN 15/96 2 Barnomsorgskön BUN 15/23 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-12-09 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Nedre Fryken, onsdag 9 FÖREDRAGNINGSLISTA december 2015, 15.00 ÄRENDE Val av protokolljusterare Godkännande

Läs mer

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot

Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C) ledamot Tuula Ojala (S) ledamot Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Österön, kl. 08.00-10.30 Beslutande Anette Karlsson (M) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Leif Jonegård (L) ledamot Helena Hallerhed (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

KALLELSE OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30.

KALLELSE OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30. 1 (19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2018-01-09 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 16 januari 2018 kl. 08:00 Plats Sessionssalen OBS! Allmänhetens frågestund är kl 10:00-10:30. Är Du

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (17) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2019-01-31 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 5 februari 2019 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

Åke Fagervall. Camilla Mattila ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden

Åke Fagervall. Camilla Mattila ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdag 28 augusti 2018, kl 09:00-12:30 ande Åke Fagervall (NS) Åsa Alanentalo (KD) Ylva Ylinenpää Sannemalm (C) Riitta Björk (C) Magnus Pettersson (ÖFA)

Läs mer

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S)

~~-.::J/d et~ Justerande Laila Olsen (S) l - l BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (12) Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafer: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-05-12 Klockan 18.00-18.40 Sammanträdesrum

Läs mer

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

KALLELSE BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 1 (14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE 2018-10-03 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Tid tisdagen den 9 oktober 2018 kl. 08:30 Plats Sessionssalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-01-26 1 Innehållsförteckning Ärende 1 Aktuell betygsstatistik åk 6... 3 2 Aktuell betygsstatistik åk 7-9... 4 3 Ekonomisk månadsrapport... 5 4 Intern kontrollplan för barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018

1 Resultatsammanställning läsåret 2017/ Ekonomisk uppföljning per den 31 juli Skolinspektionens tillsyn av Tyresö kommun 2018 KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (16) Datum 2018-08-29 Tid 18:00 Plats Bollmora Ordförande Sekreterare Anki Svensson Carl Lidén Högselius Dagordning 1 Resultatsammanställning läsåret 2017/2018 2 Ekonomisk uppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Sammanträdestid: 2015-03-25 kl. 09.00-11.45 Ajournering kl. 10.15-10.40 ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: 2015-03-25 kl. 09.00-11.45 Ajournering kl. 10.15-10.40 ANSLAGSBEVIS: Utbildningsnämnden 2015-03-25 1/17 Sammanträdestid: 2015-03-25 kl. 09.00-11.45 Ajournering kl. 10.15-10.40 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Kent Olsson (M), ordförande Jeanette Janson (LP)

Läs mer

Ärenden. Söderslättshallen

Ärenden. Söderslättshallen Kallelse 1 (15) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-08-08 KFN 2019/15 Tid Onsdagen den 21 augusti 2019 klockan 15.30 Plats Söderslättshallen Ärenden Nr Ärende Föredragande Tid 66 Mötets

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (14) Protokoll 1 (14) Mötesdatum Innehåll 86 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 87 Informationsärenden 88 Delegationsärenden 89 Rapporter och skrivelser 2015 90 Övrigt 91 s verksamhetsplan

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1 Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Torsdagen den 22 december, 14.00 Frösjön/Lockvattnet, Västra Storgatan 15, Gnesta Ajournering 15.00 15.10 ande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

Primärvården i Varberg

Primärvården i Varberg Föredragningslista Sammanträdesdatum 2004-09-30 Primärvården i Varberg Tid: Tid: Torsdag 30 september 2004 kl 15:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Borgerliga gruppen träffas 29/9 kl

Läs mer

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder tisdagen den 12 september 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen, plan 4

Utbildningsnämnden kallar till sammanträde. Beredningen sammanträder tisdagen den 12 september 2017 kl. 15:00 i Dalkarlen, plan 4 UBK2000, v1.0, 2014-04-28 KALLELSE 1 (8) kallar till sammanträde Tid: tisdagen den 19 september 2017, kl. 15:00 Plats: OBS! Hagnässkolan, Hagnäsvägen 1, 196 37 Kungsängen Ordförande: Rolf Nersing (S) Sekreterare:

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2016-02-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, kl. 13.00-15.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(16)

Sammanträdesprotokoll 1(16) Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 17.00 20.25 Majja Neverland (V), ordförande Robin Bergman (S)

Läs mer

Bildningsnämnden (16)

Bildningsnämnden (16) Bildningsnämnden 2016-10-24 1(16) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) Anne-Marie Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef

Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jenny Dahlin, verksamhetschef Hagfors skolområde Jan Lilja, tf barn- och bildningschef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Sammanträdesrummet, övrevåningen, Hagfors stadshus kl 10:35 11:05 Beslutande Övriga Lena Svensson (S) Hans-Olov Stöllman (S) Jan Klarström (SD) Jan Sandström (S)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:30-15:55, ajournering kl. 14.40-14.55 Beslutande Ledamöter Jan Wiklund (M), ordförande Kristina Bolinder (C) Johanna

Läs mer