Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Skene

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Skene"

Transkript

1 Ansvarig utgivare: Hemsida: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad Handläggare: E-post: Christer Wettervik Ärende: Protokoll från ReKo Sjuhärads chefsgrupp Dokumentnivå: Protokoll Datum: Sidor: Utgåva nr: Dnr: Bilagor: Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Skene Närvarande: Christer Wettervik, ordförande Suzanne Guregård Kerstin von Sydow Mats Elm Ingegerd Eriksson Mariana Andersson Henry Freij Ulla-Britt Martinson Magnus Andersson Ewa Roslund Carin Bringestedt Bertil Martinsson Angela Bångsbo Margareta Andersson Frånvarande: John Henriksson SÄS SÄS Primärvården Södra Älvsborg Primärvården Södra Älvsborg Borås Stad Herrljunga kommun Marks kommun Svenljunga kommun Tranemo kommun Ulricehamns kommun Samrehab Mark-Svenljunga Beredningsgruppen ReKo Sjuhärad FoU Sjuhärad Välfärd Sekreterare Bollebygds kommun 12 Ordföranden öppnade mötet och hälsade välkommen. En kort presentation följde, då Christer Wettervik var nytillträdd ordförande. 13 Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Henry Freij, Marks kommun. 14 Föregående mötes protokoll Föregående mötes protokoll godkändes och lades till handlingarna. 1 (7)

2 15 Kompletterande åtgärder angående avvikelser i vårdsamverkan Gun Carlsson, primärvården, presenterade förslag till kompletterande åtgärder enligt tidigare uppdrag från ReKo Sjuhärads chefsgrupp, gällande avvikelser i vårdsamverkan. - att godkänna förslaget till kompletterande åtgärder gällande avvikelser i vårdsamverkan samt - att uppdra åt avvikelsegruppen att genomföra händelseanalys av två till tre ärenden av principiell karaktär. 16 Avvikelser i vårdsamverkan Årsrapport 2009 Gun Carlsson, primärvården, redovisade årsrapport 2009 avseende avvikelser i vårdsamverkan. Trenden av rapporterade avvikelser skiljer sig jämfört med tidigare år, då en minskning av ärenden registrerats. En förklaring kan vara införandet av systemet KLARA SVPL och beslut om att inte rapportera handhavandefel under införandeperioden. - att godkänna årsrapporten för 2009 avseende avvikelser i vårdsamverkan inom ReKo Sjuhärad. 17 Delregional samordningsgrupp SVPL/ReKo Sjuhärad Projektledare Eva Claesson informerade om att det idag finns cirka användare av systemet KLARA SVPL i Västra Götaland. Leverantören Siemens har gjort uppgraderingar i omgångar, varav den sista ska göras i december enligt upphandlingen. Systemet har goda förutsättningar att fungera bra. Nu finns redskapen som vi ska lära oss att använda. Återstår en del förbättringsarbete, t ex integrering mellan olika dokumentationssystem framför allt Melior, vilket chefsgruppen gav ordföranden i uppdrag att framföra till regionens IT-råd. Utvecklingsarbete pågår inom psykiatrin för att de ska bli mer delaktiga i KLARA SVPL. Problem finns dock i varje organisation. Sjukhuset följer inte alltid den gemensamma rutinen för Västra Götaland och fyller inte i de olika meddelandena med information så att det blir meningsfullt för övriga parter att fortsätta informationsöverföringen. Primärvården behöver öka antalet justerade vårdplaner. Läkarna där upplever att det inte finns tillräckligt med medicinsk information och justerar därför inte. Kommunerna behöver avsluta ärenden i högre grad. Sker inte detta låses ärendena och det blir omöjligt att påbörja ett nytt ärende om patienten åter behöver söka sjukhusvård. Detta kan medföra risker i patientsäkerheten. 2 (7)

3 Samarbete har skett under projektets gång med FoU Sjuhärad Välfärd som till hösten planerar en högskoleutbildning med inriktning på vårdplanering, som kommer att ske i form av reflekterande möten. Projektet har nu övergått i förvaltningsfas och projektledaren har fullföljt sitt ansvar för projektet och överlämnar en slutrapport med redovisning av projektets genomförande och resultat, reflektioner över gjorda erfarenheter samt förslag till förbättrande åtgärder. - att godkänna slutrapporten och avsluta projektet Implementering av gemensam rutin för samordnad vårdplanering samt IT-stödet KLARA SVPL samt - att uppdra åt ordföranden att skriva till regionens IT-råd om integration mellan KLARA SVPL och Melior. 18 Samverkansprojekt avseende Hjärtsvikt Redovisades slutrapport för samverkansprojektet avseende förbättring av vården för hjärtsviktspatienter. Chefsgruppen uttalade att de saknar det kommunala perspektivet i projektet och att dokument bör skrivas med så få specialuttryck som möjligt. Dessa kan finnas som bilagor. Det palliativa perspektivet ska också beaktas i det fortsatta arbetet. Påpekades också att förutsättningarna ändrats för primärvården, då hjärtsjuksköterskor inte finns med i kravspecifikationen för VG primärvård. - att förbättringsteamet hjärta-kärl i det fortsatta arbetet beaktar det kommunala perspektivet och att de uppmärksammar att krav på speciella hjärtsjuksköterskor inte finns med i kravspecifikationen för VG primärvård samt - att rapporter skrivs med så få specialuttryck som möjligt. 19 Samverkansprojekt Multisjuka äldre TryggVE modellen Bertil Martinsson informerade om SKL s inbjudan att söka medel till försöksverksamheter kring de mest sjuka äldre. Presenterades utkast till ansökan som ska göras tillsammans för hela södra Älvsborg. Medel kommer att sökas för två områden, dels processorienterade förbättringsmodeller, dels helhetsperspektiv på vård- och omsorgskedjan. Utvärderingen är tänkt att ske via FoU Sjuhärad Välfärd. Chefsgruppen ansåg att summan för utbildningar bör utökas i ansökan. 3 (7)

4 En utvecklingsgrupp tillsattes 1 februari 2010 för att förbättra omhändertagandet och vården av gruppen multisjuka och multisviktande äldre genom implementering av TryggVE modellen. Det har under arbetets gång framkommit behov av att konsultera den tidigare arbetsgruppen som bör ombildas till referensgrupp. - att godkänna upplägget av ansökan till SKL och att SÄS i egenskap av ordförande för ReKo Sjuhärad skickar in ansökan om medel till försöksverksamhet kring de mest sjuka äldre avseende finansiering av projektledning och utvärdering för hela Södra Älvsborg under förutsättning att vårdsamverkansgruppen KOLA tar motsvarande beslut samt - att den ursprungliga gruppen för projektet multisjuka äldre ombildas till referensgrupp och vid behov träffar utvecklingsgruppen TryggVE. 20 Uppdragshandling strokevård Suzanne Guregård föreslog att tjänsten som projektledare utökas till 50 % då strokevården är ett omfattande utvecklingsarbete och för att kunna beakta nationella och regionala riktlinjer inom området. SÄS har en person som är intresserad av projektledartjänsten. Ändringen ställdes mot tidigare utsänt förslag med projektledare på 10 %. Projekttid, syfte och omfattning i uppdraget kvarstår enligt utsänt förslag. - att tillsätta projektledare på 50 % för att leda arbetet i utvecklingsrådet för strokevården inom ReKo Sjuhärad samt - att i övrigt godkänna framtagen uppdragsbeskrivning för samverkansprojektet stroke. 21 Rapporter Samverkansrådet arbetsterapi och sjukgymnastik: Två personer har fått uppdrag om 20 % vardera att arbeta med kommunpsykiatri. Rapport ska lämnas i augusti Utvärdering av samverkansrådet planeras till hösten 2010 via FoU Sjuhärad Välfärd. Implementering av SOSFS 2008:20 utbildning planeras till hösten 2010 i Borås och Alingsås. Ingegerd Eriksson informerade om att MAR Lotta Jonsén slutar som kommunrepresentant i samverkansrådet. 4 (7)

5 Samverkansrådet psykisk hälsa: En av projektledarna som arbetar med kompetenshöjning inom området psykisk hälsa (KomBas) slutar 1 juni och tjänsten kommer inte att återbesättas. Övriga pågående arbeten inom samverkansrådet redovisades. Materialet kommer att skickas ut med protokollet. - att anteckna informationen till protokollet. 22 Ny närvårdsorganisation Informerades om att ett politiskt beslut tagits om att placera det nya närvårdskansliet på lasarettet i Alingsås med start 1 januari, Förslag till den nya närvårdsorganisationen är ute på remiss och svar ska lämnas i mitten av juni. När beslut tagits om den nya organisationen kommer en enhetschef att rekryteras. - att anteckna informationen till protokollet. Ömsesidig information 23 Herrljunga: Förslag till omstrukturering av äldreomsorgen har tagits fram för politisk beredning. FoU Sjuhärad Välfärd: Följer utvecklingen av den nya närvårdsorganisationen och arbetet med TryggVE. Behovsinventeringar pågår. Svenljunga: Omstrukturering av äldreomsorgen följer planen. Insamling till nytt kulturhus pågår. Stor andel psykisk ohälsa framför allt bland barn. Arbetet med att erbjuda ungdomar mellan 18 och 24 år praktikplats har lett till att 82 % av dessa idag har egen försörjning. Ulricehamn: Hela den kommunala organisationen kommer att ändras, både vad gäller ny nämndorganisation och ny förvaltningsorganisation. Biståndsbedömning har förenklats. Omfattande kostnadsökningar framför allt inom socialtjänsten. Primärvården: Nya förutsättningar med anledning av vårdvalet, vilket medfört stora besparingar. Brist på allmänläkare. Beställarna har uppmärksammats på behovet av logopeder i öppenvård. 5 (7)

6 Krav och kvalitetsboken kommer att justeras inför 2011.Rehabilitering och dietister finns inte med i kravboken. Personer inskrivna i korttidsboende samt personer med skyddad identitet ska betala den lägre patientavgiften. Jourcentralen har flyttat från SÄS och finns från 3 maj på Södra Torget. SÄS: Regionbeslut om att inte anlita hyrläkare inom psykiatrin efter Ekonomin ansträngd omställningsarbete pågår. AVA på SÄS/Skene stänger 1 juni. Ombyggnadsbeslut för Skene lasarett tas i juni. Planeras för ett omfattande omstruktureringsarbete. Mark: Delar av äldreboendet Lindäng avvecklat. Ny resursfördelningsmodell inom äldreomsorgen. Underbalanserad budget nya sparbeting. Rekrytering pågår av ny socialchef och ny äldreomsorgschef. Tranemo: Översyn av kommunorganisationen pågår. Stor omstrukturering inom äldreomsorgen. Försörjningsstödet inom hela IFO-området ökar. Samrehab: Fryst budget för 2010, huvudsakligen personalkostnader. Försök med att sjukgymnast arbetar tillsammans med ortoped på vårdcentral. Borås Stad: Omfattande organisationsförändring från januari Från 10 kommundelsnämnder till tre stadsdelsnämnder. Minskning med c:a 100 förtroendevalda. Kommunchefen har fått i uppdrag att organisera förändringen. - att anteckna informationen till protokollet. 24 Övriga frågor Marks kommun aktualiserade frågan om konsekvenser av minskad förskrivning av Apodos, vilket innebär merarbete för kommunen. Frågan återkommer vid nästa möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp. 25 Doktorsavhandling Öppna samtal mellan skilda kulturer Suzanne Guregård doktorerade våren 2009 med en avhandling om systematisk psykoterapi. Arbetet genomfördes genom möten mellan svenska terapeuter och flyktingfamiljer och några av mötena videofilmades. Därefter gjordes systematisk analys av samtalen för att bland annat se om patienten blev hörd, vem som var dominant i samtalen, vem som styrde innehållet och om det fanns frågor som undveks. 6 (7)

7 Suzanne presenterade på ett entusiasmerande sätt några exempel från avhandlingen. Suzanne har skrivit artiklar om forskningen och håller också föredrag om innehållet i avhandlingen. 26 Nästa möte Nästa möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp är onsdag 29 september, Christer Wettervik Ordförande ReKo Sjuhärads chefsgrupp Margareta Andersson Sekreterare Justerare Henry Freij Marks kommun 7 (7)

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp Primärvårdskansliet, Borås

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp Primärvårdskansliet, Borås Ansvarig utgivare: Hemsida: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad http://reko.vgr.se Handläggare: Epost: Kerstin von Sydow reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Protokoll från ReKo Sjuhärads chefsgrupp 2010-03-03 Dokumentnivå:

Läs mer

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Bollebygd

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Bollebygd Ansvarig utgivare: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad Hemsida: http://reko.vgr.se Datum: 2009-02-16 Handläggare: Epost: Sidor: Ingela Tuvegran reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Utgåva nr: Protokoll från chefsgruppens

Läs mer

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp Pulsen konferens, Borås

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp Pulsen konferens, Borås Ansvarig utgivare: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad Hemsida: http://reko.vgr.se Datum: 2010-12-08 Handläggare: Epost: Sidor: Christer Wettervik reko.sjuharad@vgregion.se 7 Ärende: Utgåva nr: Protokoll från

Läs mer

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp SÄS/Borås

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp SÄS/Borås Ansvarig utgivare: Hemsida: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad http://reko.vgr.se Handläggare: Epost: Christer Wettervik reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Protokoll från ReKo Sjuhärads chefsgrupp 2010-09-29 Dokumentnivå:

Läs mer

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp 2009-09-28 Borås Stad

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp 2009-09-28 Borås Stad Ansvarig utgivare: Hemsida: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad http://reko.vgr.se Handläggare: Epost: Ingela Tuvegran reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Protokoll från chefsgruppens möte 2009-09-28 Dokumentnivå:

Läs mer

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Ulricehamn

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Ulricehamn Ansvarig utgivare: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad Hemsida: http://reko.vgr.se Datum: 2008-09-22 Handläggare: Epost: Sidor: Kerstin von Sydow reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Utgåva nr: Protokoll från chefsgruppens

Läs mer

Protokoll fört vid möte med ReKo sjuhärads chefsgrupp Yxhammargården, Borås

Protokoll fört vid möte med ReKo sjuhärads chefsgrupp Yxhammargården, Borås Ansvarig utgivare: Hemsida: Vårdsamverkan ReKo sjuhärad http://reko.vgr.se Handläggare: Epost: Kerstin von Sydow reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Protokoll från chefsgruppens möte 2007-09-17 Dokumentnivå:

Läs mer

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Rydal

Protokoll fört vid möte med ReKo Sjuhärads chefsgrupp i Rydal Ansvarig utgivare: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad Hemsida: http://reko.vgr.se Datum: 2008-05-22 Handläggare: Epost: Sidor: Kerstin von Sydow reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Utgåva nr: Protokoll från chefsgruppens

Läs mer

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPLprojektet inom ReKo Sjuhärad i Borås

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPLprojektet inom ReKo Sjuhärad i Borås Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPLprojektet inom ReKo Sjuhärad 2010-01-14 i Borås Närvarande: Eva Claesson, Projektledare Ingrid Björkman, Tranemo kommun Berith Axelsson, Tranemo

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010 ReKo Sjuhärad

Verksamhetsberättelse 2010 ReKo Sjuhärad Ansvarig utgivare: Hemsida: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad http://reko.vgr.se Handläggare: Epost: Bertil Martinsson reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Beslutsunderlag Verksamhetsberättelse 2010 för ReKo Sjuhärad

Läs mer

Projektbeskrivning Implementation av IT-stöd för Samordnad vårdplanering

Projektbeskrivning Implementation av IT-stöd för Samordnad vårdplanering Dokument nr: Version: Status: S i d a : 1,0 Utgåva Dokumenttyp: Projekt: Projektnummer: Projektdokument IT-stöd för samordnad vårdplanering Implementation i ReKo Sjuhärad av IT-stöd för samordnad vårdplanering

Läs mer

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland 1.00 Utgåva (1)6 STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland Maj månads rapport 1.00 Utgåva (2)6 INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 GENOMFÖRDA AKTIVITETER SENASTE MÅNADEN...

Läs mer

Avvikelser i vårdsamverkan för perioden 1 januari 31 december 2009

Avvikelser i vårdsamverkan för perioden 1 januari 31 december 2009 1--1 Avvikelser i vårdsamverkan för perioden 1 januari 31 december 9 Bakgrund och syfte Vårdgivare inom ReKo Sjuhärad har sedan 3 arbetat med avvikelser i vårdsamverkan. Respektive huvudman/verksamhet

Läs mer

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås

Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad i Borås Minnesanteckningar från projektgruppen för det lokala SVPL-projektet inom ReKo Sjuhärad 2008-11-25 i Borås Närvarande: Eva Claesson, Projektledare Ingrid Björkman, Tranemo kommun Gun Carlsson, Primärvården

Läs mer

Närvarande: Svante Stomberg ordförande Borås Stad

Närvarande: Svante Stomberg ordförande Borås Stad fört vid möte den 14 november 2005 Chefgrupp ReKo sjuhärad Kl. 08.30 12.00 Närvarande: ordförande Borås Stad Ingela Tuvegran vice ordförande Kerstin von Sydow Mariana Andersson Magnus Hultin Perallan Orrbeck

Läs mer

Närvarande: Ingela Tuvegran, ordförande SÄS Kerstin von Sydow, vice ordförande Primärvården/Tandvården Södra Älvsborg

Närvarande: Ingela Tuvegran, ordförande SÄS Kerstin von Sydow, vice ordförande Primärvården/Tandvården Södra Älvsborg D:nr: 74/2004:19 Protokoll fört vid möte den 13 september 2004 Chefgruppen ReKo sjuhärad Kl. 08.30 12.00, Tranemo kommun Närvarande: Ingela Tuvegran, ordförande SÄS Kerstin von Sydow, vice ordförande Primärvården/Tandvården

Läs mer

Närvarande: Svante Stomberg, ordförande Ingela Tuvegran, vice ordförande

Närvarande: Svante Stomberg, ordförande Ingela Tuvegran, vice ordförande 2006/SN0008 01 fört vid Reko sjuhärads chefgruppmöte 2006-11-13 Primärvårdskansliet, Borås Närvarande:, ordförande Ingela Tuvegran, vice ordförande Kerstin von Sydow Mariana Andersson Lena Ehrnlund Magnus

Läs mer

_ ~ lil. Närvårdssamverkan Södra Älvsborg. ...,. '='t~~'i~~'d2...::::.. :-,.:~.. Styrgrupp närvård Södra Älvsborg. Underskrifter

_ ~ lil. Närvårdssamverkan Södra Älvsborg. ...,. '='t~~'i~~'d2...::::.. :-,.:~.. Styrgrupp närvård Södra Älvsborg. Underskrifter Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Styrgrupp närvård Södra Älvsborg Tid kl. 13:30-16:30 Plats Stadshuset, Borås Omfattning 32-43 Närvarande Göran Nyman Bengt Sernland Gunilla Bothem Suzanne Guregård Hans

Läs mer

PROTOKOLL STYRGRUPPNÄRVÄRD (6)

PROTOKOLL STYRGRUPPNÄRVÄRD (6) Närvårdssamverkan Säd ra Älvsborg Styrgrupp närvård Södra Älvsborg Tid kl. 13:30-17:00 Plats Borås Stad Omfattning 32-53 Närvarande Magnus Haggren John Henriksson Rita Johansson Gunnel Wessbo Maria Terins

Läs mer

Minnesanteckningar förda vid delregional samordningsorganisation för SVPL/Södra Älvsborg

Minnesanteckningar förda vid delregional samordningsorganisation för SVPL/Södra Älvsborg Minnesanteckningar förda vid delregional samordningsorganisation för SVPL/Södra Älvsborg 2011-02-22 Närvarande: Elisabeth Jonsson, Borås Stad Auli Karlsson, Borås Stad Ulrika Fasth, Herrljunga kommun Carina

Läs mer

Samverkansrådet för arbetsterapi och sjukgymnastik åren

Samverkansrådet för arbetsterapi och sjukgymnastik åren Samverkansrådet för arbetsterapi och sjukgymnastik åren 2005-2010 Bakgrund Av kvalitets- och patientsäkerhetsskäl är det viktigt att verksamheterna klargör ansvaret för planeringen och samordningen av

Läs mer

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010

Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Rapport från projekt Multisjuka äldre TryggVE-modellen November 2010 Ingela Thorell, Primärvården, projektledare Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 4 Arbetsformer...

Läs mer

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland ReKo Sjuhärad

STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland ReKo Sjuhärad 1.00 Utgåva 1 (5) STATUSRAPPORT för Samordnad vårdplanerings implementationsprojekt i Västra Götaland ReKo Sjuhärad Februari 2010 månads rapport 1.00 Utgåva 2 (5) INNEHÅLL 1 INLEDNING... 3 2 GENOMFÖRDA

Läs mer

Samverkansprojekt Strokevård Komplettering till huvudrapporten ReKo Sjuhärad

Samverkansprojekt Strokevård Komplettering till huvudrapporten ReKo Sjuhärad Samverkansprojekt Strokevård Komplettering 2009-11-30 till huvudrapporten 2009-09-17 ReKo Sjuhärad Inledning Arbetsgruppen för kartläggning av strokevården i ReKo Sjuhärad har fortsatt sitt arbete vid

Läs mer

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: tisdagen den 7 februari kl Plats:

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: tisdagen den 7 februari kl Plats: 1(6) Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: tisdagen den 7 februari kl. 9.00 15.30 Plats: Stadshuset Byggnadsnämndens stora sessionssal, plan 7, Borås Närvarande: Kerstin Thomsen

Läs mer

Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg

Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg Delregional samordningsgrupp SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 6 september kl. 9.00 14.30 Plats: Utsikten, Alingsås Närvarande: Auli Karlsson, Borås stad Berit Axelsson, Tranemo kommun Carina Rödebäck,

Läs mer

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa Dag: 25 februari, 2009 Tid: Plats: Primävårdskansliet, Solhem

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa Dag: 25 februari, 2009 Tid: Plats: Primävårdskansliet, Solhem 2009-02-25 1-13 1 (5) Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa Dag: 25 februari, 2009 Tid: 13.00 16.00 Plats: Primävårdskansliet, Solhem Närvarande Bengt-Arne Andersson, SÄS, ordförande Bertil

Läs mer

Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2011

Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2011 Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2011 Under 2011 när Närvårdssamverkansorganet i Södra Älvsborg bildades har det inte funnits någon arbetsgrupp som gemensamt har analyserat de rapporter om avvikelser

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan Plats:

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan Plats: de DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Måndagen den 18 februari klockan 9.00 15.30 Plats: SÄS Konferenscentrum, ingång 10. Lokal: Åke Bauer. Närvarande Kerstin Thomsen Alingsås

Läs mer

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa/södra Älvsborg

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa/södra Älvsborg Handläggare Eva Claesson Datum Paragrafer Sida 2010-11-26 45-58 1 (5) Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa/södra Älvsborg Dag: 2010-11-25 Tid: 13.30 16.30 Plats: Sammanträdesrummet, boendestödet,

Läs mer

Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2010

Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2010 Avvikelser i vårdsamverkan, Helårsrapport 2010 Bakgrund och syfte Vårdgivare inom ReKo Sjuhärad har sedan 2003 arbetat med avvikelser i vårdsamverkan. Respektive huvudman/verksamhet har handlagt och genomfört

Läs mer

Verksamhetsberättelse ReKo Sjuhärad

Verksamhetsberättelse ReKo Sjuhärad Ansvarig utgivare: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad Kerstin von Sydow Handläggare: Beredningsgruppen Bertil Martinsson Dokumentbenämning: Verksamhetsberättelse 2007- ReKo Sjuhärad Hemsida: http://reko.vgr.se

Läs mer

Arbetsutskott Styrgrupp närvård

Arbetsutskott Styrgrupp närvård P 1-21 Arbetsutskott Styrgrupp närvård Tid:, 08:30-12:00 Plats: Hälso- och sjukvårdskansliet, Borås Närvarande: Ullabritt Martinson Hans Holmberg Nils-Gunnar Främberg Anna Grill Eva Claesson Vice ordförande

Läs mer

fou sjuhärad välfärd och närvårdssamverkan södra älvsborg TryggVE-projektet kortversion av slutrapporter från projekt och utvärdering

fou sjuhärad välfärd och närvårdssamverkan södra älvsborg TryggVE-projektet kortversion av slutrapporter från projekt och utvärdering fou sjuhärad välfärd och närvårdssamverkan södra älvsborg TryggVE-projektet kortversion av slutrapporter från projekt och utvärdering TryggVE-projektet Denna broschyr sammanfattar slutrapporterna från

Läs mer

fou sjuhärad välfärd och närvårdssamverkan södra älvsborg TryggVE-projektet kortversion av slutrapporter från projekt och utvärdering

fou sjuhärad välfärd och närvårdssamverkan södra älvsborg TryggVE-projektet kortversion av slutrapporter från projekt och utvärdering fou sjuhärad välfärd och närvårdssamverkan södra älvsborg TryggVE-projektet kortversion av slutrapporter från projekt och utvärdering TryggVE-projektet Denna broschyr sammanfattar slutrapporterna från

Läs mer

Närvårdssamverkan. Protokoll, Ledningsgrupp Närvårdsområde Mark

Närvårdssamverkan. Protokoll, Ledningsgrupp Närvårdsområde Mark Närvårdssamverkan Protokoll, Ledningsgrupp Närvårdsområde Mark Datum/Tid, kl.0815-1050 Plats Mor Kerstins väg 11D, Kinna. Lokal: Gäddan Omfattning 12-24 Närvarande Lars Brickzén (Mark) David Lidin (Mark)

Läs mer

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås

Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Torsdagen den 26 mars kl 13.30 16.30 Plats Sammanträdesrummet Liden, Sdf Väster Omfattning 14-23 Närvarande Monica Svensson Joakim Cannerfors

Läs mer

Närvårdssamverkan. SVEN~JUNc;A KÖ~'IMUN I ~oc:a!i I'-.r: l:1den. ra Al i O 8 i. Protokoll Styrgrupp närvård Södra Älvsborg

Närvårdssamverkan. SVEN~JUNc;A KÖ~'IMUN I ~oc:a!i I'-.r: l:1den. ra Al i O 8 i. Protokoll Styrgrupp närvård Södra Älvsborg Närvårdssamverkan i SVEN~JUNc;A KÖ~'IMUN I ~oc:a!i I'-.r: l:1den ra Al i 2012-06 - O 8 i ~"----~,-",---,,,,------...j,diariem.!diiyieljiants:ocln I Protokoll Styrgrupp närvård Södra Älvsborg Tid kl. 08:30-12:30

Läs mer

ReKo s vårdplanering och informationsöverföringsgrupp

ReKo s vårdplanering och informationsöverföringsgrupp Slutrapport ReKo s vårdplanering och informationsöverföringsgrupp I gruppen har ingått: Marie Christiansson, Kommunerna SOL Per Häggblad, Primärvården, Margaretha Karlsson, Rehabilitering Sonja Nilsson,

Läs mer

Närsjukvård Sjuhärad. Arbetsdag 25 augusti 2016

Närsjukvård Sjuhärad. Arbetsdag 25 augusti 2016 Närsjukvård Sjuhärad Arbetsdag 25 augusti 2016 Agenda 25 augusti 2016 13.00-13.30 Deltagare och förväntningar En blick tillbaka Händelse under våren och aktuell status 13.30-14.10 Regional status och uppföljningsprocess

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 ReKo Sjuhärad

Verksamhetsberättelse 2009 ReKo Sjuhärad Ansvarig utgivare: Hemsida: Vårdsamverkan ReKo Sjuhärad http://reko.vgr.se Handläggare: Epost: Bertil Martinsson reko.sjuharad@vgregion.se Ärende: Beslutsunderlag Verksamhetsberättelse 2009 för ReKo Sjuhärad

Läs mer

Minnesanteckningar Referensråd

Minnesanteckningar Referensråd Minnesanteckningar Referensråd Datum: Tid: 13.15 16.00 Plats: Plan 8, Solhem Blå rummet Omfattning: P. 49-60 Närvarande: Charlotte Bliesener Falkenström, Närvårdskansliet, Ordförande Maria Björkman, Borås

Läs mer

Nä rvå rd ssa m ver ka n

Nä rvå rd ssa m ver ka n Nä rvå rd ssa m ver ka n Södra Älvsborg Protokoll, Ledningsgrupp Närvårdsområde Mark Datum/Tid 2013-01 -29, kl.0815-1100 Plats Mor Kerstins väg 11D, Kinna. Lokal: Gäddan Omfattning 1-10 Närvarande Carin

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan Plats:

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan Plats: DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG (DRAG) Minnesanteckningar Tid: Fredag 5 december 2014 klockan 9.00-13.00 Plats: Olovsholmsgatan 32, Borås Lokal Borgstena Omfattning: P 36-41 Närvarande Kerstin

Läs mer

Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad

Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad Minnesanteckningar Samordnad Vård och Omsorgsplanering (SVOP) Datum: 2018-05-31 Närvarande: Marie Elm, Borås Stad Eva Österlund Hjort, Borås Stad Linda Augustsson, Mark och Svenljunga kommun Raija Karlsson,

Läs mer

ÅRSRAPPORT OCH VERKSAMHETSBERÄTTELSE Dnr: Handläggare: Nils-Gunnar Främberg Beslutat datum: Verksamhetsberättelse Sakkod: 9

ÅRSRAPPORT OCH VERKSAMHETSBERÄTTELSE Dnr: Handläggare: Nils-Gunnar Främberg Beslutat datum: Verksamhetsberättelse Sakkod: 9 ÅRSRAPPORT OCH VERKSAMHETSBERÄTTELSE Dnr: 15-2012 Handläggare: Nils-Gunnar Främberg Beslutat datum: 2012-02-10 Verksamhetsberättelse Sakkod: 9 Årsrapport och Verksamhetsberättelse 2011 Inledning Detta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008 ReKo Sjuhärad

Verksamhetsberättelse 2008 ReKo Sjuhärad Verksamhetsberättelse 2008 ReKo Sjuhärad ReKo Sjuhärad har under 2008 arbetat intensivt inom tre nya områden. Multisjuka äldre där en arbetsmodell TryggVE tagits fram och börjat användas. Modellen bygger

Läs mer

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa

Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Minnesanteckningar Utvecklingsråd för personer med psykisk ohälsa Tid:, 8.30 12.00 Plats: Solhem, plan 8, lokal Blå rummet Omfattning: p. 60-70/2012 Närvarande: Bertil Martinsson Anneli Svensson Kerstin

Läs mer

Nä rvå rd ssa m ver ka n Södra Älvsborg

Nä rvå rd ssa m ver ka n Södra Älvsborg Nä rvå rd ssa m ver ka n Södra Älvsborg Protokoll, Ledningsgrupp Närvårdsområde Man Datum/Tid, kl.0815-1100 Plats Mor Kerstins väg 11D, Kinna. Lokal: Gäddan Omfattning 11-22 Närvarande Carin Bringestedt

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6)

Bollebygd, Mark och Svenljunga (6) 2010-08-18 1 (6) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 09.30 Beslutande Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke Persson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar

Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Utvecklingsråd barn och unga i utsatt situation Minnesanteckningar Tid: Plats: Boråsregionen Sjuhärads kommunalförbund Omfattning: 36 46/2013 Närvarande: Ordinarie deltagare Malin Camper Boråsregionen/Sjuhärads

Läs mer

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Södra Älvsborgs sjukhus (Borås och Skene) Statistik mars 218 och Trendriktning Distansmöten Juni 217- mars 218 Södra Älvsborg Borås sjukhus mars 218 12 1 8 6 4 Totalt antal möten Delaktiga vc Närhälsan

Läs mer

Slutrapport Multisjuka äldreprojektet

Slutrapport Multisjuka äldreprojektet Slutrapport Multisjuka äldreprojektet I oktober 2007 startades utvecklingsgruppen för Multisjuka äldre patienter på uppdrag av ReKo s chefsgrupp. Utvecklingsgruppen har bestått av två representanter från

Läs mer

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010

Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 1 Handläggare Datum Diarienummer Christina Lindström 2010-03-03 SkaS 33-2010 Minnesanteckningar - Vårdsamverkan Skaraborg den 23 februari, 2010 Närvarande Anders Hagman Stefan Håkansson Lars Gotthardsson

Läs mer

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland

Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland Genomförandeplan - Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland 2014-2015 Vårdsamverkansgruppering Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Kontaktperson Charlotte Bliesener Falkenström Avgränsning: Genomförandeplanen

Läs mer

Inrättande av barnhus i södra Älvsborg förfrågan från Sjuhärads kommunalförbund ert dnr 2014/SKF 0109

Inrättande av barnhus i södra Älvsborg förfrågan från Sjuhärads kommunalförbund ert dnr 2014/SKF 0109 1 (3) Tjänsteutlåtande Datum 2014-12-02 Diarienummer 484-2014:V180 Sjukhusledning Handläggare: Suzanne Guregård Telefon: 033-616 10 00 E-post: sas@vgregion.se Till styrelsen för Södra Älvsborgs Sjukhus

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål

Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Övergripande mål Verksamhetsplan 2016 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg* Bakgrund Närvårdssamverkan Södra Älvsborgs målgrupp är de patienter och grupper i befolkningen som samtidigt och samordnat har behov av vård- och

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg

Verksamhetsplan 2012 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg VERKSAMHETSPLAN 2012 Dnr: XX-2011 Handläggare: Nils-Gunnar Främberg Beslutat datum: 2011-XX-XX Styrande dokument Sakkod: A ARBETSMATERIAL Verksamhetsplan 2012 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Verksamhetsidé

Läs mer

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start

Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Med start Datum: 2016-02-03 Handläggare: Ann-Katrin Schutz Koncernkontoret Elisabeth Jonsson Boråsregionen Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016-2018 Med start 2016-04-01 Mellan Västra Götalandsregionen och kommunerna

Läs mer

Styrdokument - Riktlinjer för vårdsamverkan inom ReKo sjuhärad

Styrdokument - Riktlinjer för vårdsamverkan inom ReKo sjuhärad 004 05 10 74/04:1 Styrdokument riktlinjer för vårdsamverkan - ReKO sjuhärad Styrdokument - Riktlinjer för vårdsamverkan inom Herrljunga kommun 004 10 05 74/04:1 Styrdokument riktlinjer för vårdsamverkan

Läs mer

DRAG Ps. Varför? Statistik och avvikelser talar för brister. Hur? Egengranskning? Vad? Kvantitet och kvalitet i informationsöverföring.

DRAG Ps. Varför? Statistik och avvikelser talar för brister. Hur? Egengranskning? Vad? Kvantitet och kvalitet i informationsöverföring. Oktober 2014 träffades representanter med ansvar för den samordnade vårdoch omsorgsprocessen inom psykiatrin i Södra Älvsborg för att påbörja arbete att ta fram metoder för egengranskning och förbättringsarbete

Läs mer

Carin Bringestedt, förvaltningschef Emma Petersén, ekonom Kerstin Svensson, nämndsekreterare. Ann-Christine Simonsson

Carin Bringestedt, förvaltningschef Emma Petersén, ekonom Kerstin Svensson, nämndsekreterare. Ann-Christine Simonsson Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid SÄS Skene, Krukmakaregården plan 2, sjukvårdskansliet. 2009-11-11 klockan 09:00-12:00 Beslutande S Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen M Erik Arnell, Västra

Läs mer

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 20 mars kl Plats:

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 20 mars kl Plats: Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 20 mars kl. 9.00 15.30 Plats: Stadshuset Byggnadsnämndens stora sessionssal, plan 7, Borås Närvarande: Kerstin Thomsen Alingsås

Läs mer

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa /Södra Älvsborg

Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa /Södra Älvsborg 2010-04-20 12 28 1 (6) Minnesanteckningar - Samverkansrådet för psykisk hälsa /Södra Älvsborg Dag: 2010-04-09 Tid: 09:00 12:00 Plats: Blå rummet, Primärvårdskansliet, Solhem, Borås Närvarande Bengt-Arne

Läs mer

HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM:

HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM: HANDLINGSPLAN/AKTIVITETSPLAN TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 NÄRVÅRDSOMRÅDE ULRICEHAMN REV. DATUM: 2014-04-11 NÄRVÅRDSSAMVERKAN SÖDRA ÄLVSBORG VERKSAMHETSPLAN 2014 Verksamhetsplan 2014 Närvårdssamverkan Södra

Läs mer

Utvecklingsrådet för personer med psykisk ohälsa

Utvecklingsrådet för personer med psykisk ohälsa Utvecklingsrådet för personer med psykisk ohälsa Datum: 2015-08-27 Tid: 13.15 15.30 Plats: Röda Rummet Solhem Borås Omfattning: punkt 47-53 Närvarande: Pernilla Jansson ordf Britt Thorell Anders Thorstensson

Läs mer

Utvecklingsråd personer med psykisk ohälsa

Utvecklingsråd personer med psykisk ohälsa Utvecklingsråd personer med psykisk ohälsa Tid:, 8.30 10.20 Plats: Blår rummet, Solhem, Primärvårdskansliet, plan 8 Närvarande: Bertil Martinsson Bengt-Arne Andersson Catherine Larsson Gunilla Bothén Primärvården,

Läs mer

ReKo Sjuhärads webbplats -

ReKo Sjuhärads webbplats - 2010-0-01 1 (5) Inledning Beskrivningen av webbplatsens olika delar samt de viktigaste funktionerna och länkarna inom respektive del, är tänkt att fungera som en introduktion för att snabbt få en inblick

Läs mer

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Trygg och säker utskrivning i Skaraborg. Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Trygg och säker utskrivning i Skaraborg Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Rapport till styrgrupp Vårdsamverkan Skaraborg 13 september 2017 Malin Swärd, medicinskt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008

Verksamhetsberättelse 2008 Verksamhetsberättelse 2008 ReKo s vårdplanering och informationsöverföringsgrupp I gruppen ingår Marie Christiansson, Kommunerna SOL Per Häggblad, Primärvården Margaretha Karlsson, Rehabilitering Gun Carlsson,

Läs mer

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Tisdagen den 22 januari klockan Plats:

DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Tisdagen den 22 januari klockan Plats: de DELREGIONAL ARBETSGRUPP SVPL SÖDRA ÄLVSBORG Minnesanteckningar Tid: Tisdagen den 22 januari klockan 9.00 15.30 Plats: Borås, Stadshuset, Stadsbyggnadskontorets stora sessionssal Närvarande Kerstin Thomsen

Läs mer

Verksamhetshetsberättelse Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016

Verksamhetshetsberättelse Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016 Verksamhetshetsberättelse Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2016 ÅRSRAPPORT OCH VERKSAMHETSBERÄTTELSE Dnr: 2016/SKF004 Handläggare: Nina Brandström Beslutat datum 2017-01-27 Verksamhetsberättelse Sakkod:

Läs mer

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 6 december 2011 kl Plats:

Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 6 december 2011 kl Plats: Mötesnamn Delregional arbetsgrupp för SVPL Södra Älvsborg Tid: Tisdagen den 6 december 2011 kl. 9.00 14.30 Plats: Stadshuset Borås Närvarande: Maria Oskarsson Auli Karlsson Elisabeth Jonsson Annika Wester

Läs mer

Planeringsdag. Grand hotell Alingsås

Planeringsdag. Grand hotell Alingsås Planeringsdag Grand hotell Alingsås 2018-10-11 Politisk samrådsgrupp Nuläge Samverkansstruktur Samordningsgrupp AU Utvecklingsgrupp Barn och unga Utvecklingsgrupp Psykisk hälsa och missbruk Utvecklingsgrupp

Läs mer

Dokumentation från Seminarium 4 juni 2012 Samordning och planering mellan olika aktörer i vården

Dokumentation från Seminarium 4 juni 2012 Samordning och planering mellan olika aktörer i vården Dokumentation från Seminarium 4 juni 2012 Samordning och planering mellan olika aktörer i vården Välkommen Annette Carlson, ordförande för delregionalt samrådsorgan välkomnade alla, tjänstemän och politiker

Läs mer

Uppstartsmöte den 16 april 2015

Uppstartsmöte den 16 april 2015 Uppstartsmöte den 16 april 2015 Inledning Lena Lindahl, Tf. kanslichef på Närvårdskansliet hälsade alla välkomna. Presentation av närsjukvårdsteam Lidköping Marianne Alärd, koordinator och projektledare

Läs mer

Förhindrade att närvara: Ingela Tuvegran vice ordförande Gunnar Hellsten Lise-Lotte Risö- Bergerlind Thomas Linden

Förhindrade att närvara: Ingela Tuvegran vice ordförande Gunnar Hellsten Lise-Lotte Risö- Bergerlind Thomas Linden Protokoll från chefgruppens möte Protokoll 200/SN0008 701 Protokoll fört vid möte den 9 maj 200 Chefgrupp ReKo sjuhärad Kl. 08.30 12.00 Tingshuset, Bollebygd Närvarande: ordförande Borås Stad Kerstin von

Läs mer

Årsrapport/Verksamhetsberättelse

Årsrapport/Verksamhetsberättelse Tillsammans gör vi skillnad Årsrapport/Verksamhetsberättelse Närvårdssamverkan Södra Älvsborg 2017 Årsrapport/Verksamhetsberättelse DNR: 2017/SKF007 Beslutat datum: 2018-02-15 Sakkod: 2 Innehåll 1. Inledning...

Läs mer

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017

Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, Uppföljning 2017 Handlingsplan Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 Uppföljning 2017 Bakgrund Det goda livet för mest sjuka äldre i Västra Götaland, 2016-2018 är den tredje handlingsplanen för

Läs mer

Utvecklingsrådet Barn och unga vuxna i utsatt situation

Utvecklingsrådet Barn och unga vuxna i utsatt situation Utvecklingsrådet Barn och unga vuxna i utsatt situation Tid:, kl. 8.30 16.00 Plats: Yxhammarsgården, Borås Omfattning: 1-16/2013 Närvarande: Malin Camper Sjuhärads kommunalförbund Sven Ernstsson Barnpsykiatriska

Läs mer

Kommun Där vårdsamverkan sker i större utsträckning

Kommun Där vårdsamverkan sker i större utsträckning Kommun Bollebygd Borås Herrljunga Lerum Mark Svenljunga Tranemo Ulricehamn Vård och Vård och äldre sförvaltningen Stadsdel Öster, Väster och Norr Vård och Sektor Vårdoch omsorg ssektionen (avdelning äldre

Läs mer

DRAG startade december 2012 med att kartlägga och kategorisera problem

DRAG startade december 2012 med att kartlägga och kategorisera problem LÄKARE13 poäng Primärvård delaktighet. Läkarnas brist på planering för patienten. Epikris. Uppföljning läkare, läkemedel epikris, m.m. KVALITET13 poäng För snabba kallelser. Otillräckligt underlag. Snabba

Läs mer

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Lagen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Bakgrund Lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård, trädde i kraft den 1 januari 2018 Syftet med den nya lagen

Läs mer

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar

Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte minnesanteckningar Birgitha Olsson 2010-06-14 Närsjukvårdsgruppens Dalsland möte 2010-06-03 - minnesanteckningar Plats: Konferensrum Socialkontor, Melleruds kommun Närvarande: Kommun Carina Johansson MAS, Dals Eds kommun

Läs mer

. ~~. L,J,1... Eva österlu d Hjort

. ~~. L,J,1... Eva österlu d Hjort ~ Närvårdssamverkan Säd ra Älvsborg Närvårdsområde Herrljunga Ledningsgruppsmöte Datum/Tid Plats Omfattning 2014-12-18, kl. 8.15-10.00 Kommunhuset, Stensjön 25-31 Närvarande Elisabeth Skarnehall Eva österlund

Läs mer

Riktlinje för överrapportering avseende arbetsterapi och sjukgymnastik vid utskrivning från sjukhus

Riktlinje för överrapportering avseende arbetsterapi och sjukgymnastik vid utskrivning från sjukhus Riktlinje för överrapportering avseende arbetsterapi och sjukgymnastik vid utskrivning från sjukhus ÖVERRAPPORTERING VID UTSKRIVNING FRÅN SJUKHUS Dnr: 10-2013 Handläggare: Maria Olsson Godkänd av/datum:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009 Förbättringsteam Osteoporos

Verksamhetsberättelse 2009 Förbättringsteam Osteoporos Medlemmar i förbättringsteamet Verksamhetsberättelse 2009 Förbättringsteam Osteoporos Christina Fredriksson sjukgymnast Primärvårdsrehab Primärvården Borås/Bollebygd Jan Carlsson distriktsläkare Trandareds

Läs mer

Projektplan Samordnad vårdplanering

Projektplan Samordnad vårdplanering 1 Projektplan Samordnad vårdplanering Enligt lagstiftningen har regionen och kommunen en skyldighet att erbjuda patienterna en trygg och säker vård efter utskrivning från regionens slutna hälso- och sjukvård

Läs mer

Verksamhetsplan Närvårdssamverkan Södra Älvsborg

Verksamhetsplan Närvårdssamverkan Södra Älvsborg VERKSAMHETSPLAN D.nr:16-2012 Handläggare: Nils-Gunnar Främberg Beslutat datum: 2012-02-10 Styrande dokument Sakkod: 9 Verksamhetsplan 2012 2013 Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Bakgrund Närvårdssamverkan

Läs mer

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013

Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg. Dokumentation. Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Uppstartsdag för Vårdsamverkan Skaraborg Dokumentation Ambulansens konferenscentrum, Skövde 4 oktober 2013 Inledning Ny organisation skapar förutsättningar för operativt arbetssätt i samverkan kring patienten.

Läs mer

Minnesanteckningar

Minnesanteckningar Minnesanteckningar 170208 1. Inledning Vi hälsar Malin Nilsson välkommen. Malin är från 170220 verksamhetschef för psykiatrin i Skaraborg. Mötets punkter får en annan ordningsföljd än i utsänd dagordning.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2008 Förbättringsteam Osteoporos

Verksamhetsberättelse 2008 Förbättringsteam Osteoporos Medlemmar i förbättringsteamet Verksamhetsberättelse 28 Förbättringsteam Osteoporos Christina Fredriksson sjukgymnast Ekenäs sjukgymnastik en Jan Carlsson distriktsläkare Trandareds Vct en Håkan Sinclair

Läs mer

Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg

Värdeskapande samverkan i Mittenälvsborg 9. Nio punkter Den 23 oktober 2013 satte vi samverkansparter oss ner vid samma bord för att prata om de mest sjuka äldre. Vi upptäckte att vi hade väldigt olika bilder av vår gemensamma verklighet. Men

Läs mer

Rapport från. Samverkansrådet för rehabilitering

Rapport från. Samverkansrådet för rehabilitering Rapport från Samverkansrådet för rehabilitering 2006-08-18 Innehåll Inledning...3 Bakgrund...3 Uppdrag och arbetsuppgifter...4 Syfte med denna rapport...4 Metod...4 Arbetsform och ansvarsfördelning...

Läs mer

Nä rvå rd ssa m ver ka n Södra Älvsborg

Nä rvå rd ssa m ver ka n Södra Älvsborg Nä rvå rd ssa m ver ka n Protokoll, Ledningsgrupp Närvårdsområde Mark Datum/Tid 2011-11 -08, kl.0900-1130 Plats Mor Kerstins väg 11D, Kinna. Lokal: Viskan Omfattning 14-25 Närvarande Magnus Andersson (Mark)

Läs mer

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun

Bollebygd, Mark och Svenljunga 2010-04-20 1 (10) Margareta Löfgren, Marks kommun 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Samrehab, Skene Lasarett, Skene, klockan 09.00 11.45 Beslutande Ersättare Rune Petersson, Svenljunga kommun, ordförande Helén Eliasson, Västra Götalandsregionen Per-Åke

Läs mer

Projektplan Implementation av ny rutin och IT-stöd för samordnad vårdplanering

Projektplan Implementation av ny rutin och IT-stöd för samordnad vårdplanering 1 Dokumenttyp: Projekt: Projeknr: Projektplan Implementation av ny rutin och IT-tjänst för SVPL Utfärdat av: Utf datum: Godkänt av : Godk datum: Eva Claesson, Ingrid Björkman 2009-03-31 Projektplan Implementation

Läs mer

, Kommunstyrelsens Stora Sessionssal, Stadshuset PrimärvElrdsomrEldeschef, BorEls/Bollebygd. Primärv~rden, BorEls/Bollebygd

, Kommunstyrelsens Stora Sessionssal, Stadshuset PrimärvElrdsomrEldeschef, BorEls/Bollebygd. Primärv~rden, BorEls/Bollebygd Närvårdssamverkan Södra Älvsborg Närvårdsområde Borås Ledningsgrupp Närvårdsområde Borås Datum/Tid Plats Omfattning,08.00-10.00 Kommunstyrelsens Stora Sessionssal, Stadshuset 6-15 Närvarande Mats Elm Eva

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende

Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende Samverkan runt barn och unga med missbruk och beroende Presentation Styrgruppen för närvårdssamverkan sjuhärad 2017-09-01 Kay Eriksson Ordförande Uppdragsgruppen Barn och unga Varför skall vi samverka??

Läs mer