Kvalitetsredovisning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning"

Transkript

1 Bildningsförvaltningen Catharina Lindvall-Scharmer (17) Kvalitetsredovisning Stocksätterskolan Foto: Sara Arnald

2 2(17) Sammanfattning Under året har elevantalet ökat med ca 30 elever och vi har tagit emot fler nyanlända elever jämfört med tidigare år. Detta innebär också att antalet personer som arbetar på skolan blivit fler. 3 st extratjänster som är anställda via arbetsmarknads- och integrationsenheten (AMI) har varit ett välkommet tillskott i personalgruppen. Ett av målen under detta läsår har varit att samla allt systematiskt kvalitetsarbete i ett digitalt årshjul och vi ser det fyller en viktig funktion. Vi kommer att fortsätta utvecklingen med detta för att ännu mera tydliggöra det systematiska kvalitetsarbetet där utvecklingsplanen är en viktig del. Elevernas delaktighet och inflytande har ökat bl.a genom ett aktivt arbete med våra olika råd: elevråd, matråd och städråd. Elevrådsbloggen, elevrådet.se, har bidragit till att synliggöra elevmedverkan samt elevernas möjligheter till inflytande. Vi har en låg svarsfrekvens på vår föräldraenkät men hög besöksfrekvens på våra bloggar. Tack vare den transparens som bloggarna ger kan den låga svarsfrekvensen vara en förklaring till att enkäten inte anses lika viktigt som på i andra verksamheter. Vi ska dock arbeta medvetet för att höja svarsfrekvensen till nästa år. Delar av elevhälsoteamets kompetenser i form av specialpedagog samt kurator har funnits på plats under året på heltid vilket varit en styrka i elevhälsoarbetet. Vi ser dock ett behov av att strukturera upp detta arbete mer för att tydliggöra elevhälsoteamets uppdrag samt fokusera mer på det förebyggande och hälsofrämjande arbetet i hela verksamheten. De gemensamma insatser som har gjorts under året gällande värdegrundsarbetet har gett goda resultat bl.a i form av ett förbättrat språkbruk. Tryggheten på fritidshemmet har ökat tack vare medvetet värdegrundsarbete. Utifrån läsåret som gått ser vi ett behov av att skapa en likabehandlingsgrupp som arbetar för en ökad samsyn i hela personalgruppen och för elevernas trygghet samt det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. Vi kan se att arbetet med tidiga insatser ger ökad måluppfyllelse. Utifrån årets resultat på nationella prov och betyg ser vi att vi behöver utveckla arbetet med tillgängliga lärmiljöer och varierad undervisning som når alla elever. Alla ska ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt! En utmaning som vi behöver ta oss an är att öka måluppfyllelsen för våra nyanlända elever genom att ge de bästa förutsättningarna för deras lärande. Det finns ett påbörjat arbete med att tydliggöra fritidshemmets verksamhet och arbete utifrån det nya läroplanskapitlet. Detta kommer att fortsätta och utvecklas nästkommande läsår.

3 3(17) Innehållsförteckning 1 Inledning Beskrivning av verksamheten och organisationen Systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete Analys Utvecklingsområden Övergripande mål och riktlinjer för utbildningen Normer och värden Analys Utvecklingsområden Kunskaper Analys Analys Utvecklingsområden Elevernas ansvar och inflytande Analys Utvecklingsområden Skola och hem Utvecklingsområden Fritidshemmet Analys Utvecklingsområden Rektors slutsatser och enhetens nya mål... 16

4 4(17) 1 Inledning 1.1 Beskrivning av verksamheten och organisationen Stocksätterskolan är en F-6 skola med ca 300 elever fördelade på tre arbetsenheter, Ängen F, Eken 1-3 och Rönnen 4-6. Varje arbetsenhet har ett fritidshem och våra verksamheter har gemensamma lokaler. 115 barn är inskrivna på fritidshemmet. Skolan är belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till naturen, ett naturligt inslag i både fritidsverksamhet och undervisning. I direkt anslutning till vår skolgård finns sedan några år tillbaka en idrottspark vilken vi i skolan utnyttjar för såväl rastverksamhet som olika fysiska aktiviteter under skoldagen. På skolan finns också en förskola. Eleverna kommer både från närliggande villaområden samt det intilliggande hyreshusområdet. Organisation läsåret 17/18 Stocksätterskolan är en interkulturell skola. För närvarande har ca 60% av eleverna annat modersmål än svenska. Till Förberedelseklassen kommer årligen ca 20 elever. Arbetet är organiserat i tre arbetslag, åk F-3, åk 4 6 och fritids. Schemaläggning, planering, elevvård o.s.v. sker på gemensam basis. Skolans tre utvecklingsledare ansvarar för utvecklingsarbetet i resp. arbetslag. Det finns ett aktivt elevråd, matråd och städråd samt en trivselgrupp med representanter från elever och personal på skolan. Skolans hemsida och klassernas bloggar används för att skapa delaktighet och inflytande. Skolan har ett trygghetsteam med representanter från arbetslagen och elevhälsoteamet. Elevhälsoteamets kompetenser i form av kurator samt specialpedagog finns, från och med höstterminen 2017, på heltid i vår verksamhet. Elevhälsoteamets övriga kompetenser finns att tillgå vissa dagar i veckan samt utifrån behov.

5 5(17) Vi har skapat ett digitalt årshjul för vårt systematiska kvalitetsarbete. I detta ingår verksamhetens och förvaltningens löpande arbete under året. Hjulet byggs ut terminsvis.

6 6(17) 2 Systematiskt kvalitets- och utvecklingsarbete Skolans mål Vårt digitala årshjul används som ett naturligt verktyg i hela verksamheten och underlättar pedagogernas arbete med det systematiska kvalitetsarbetet. Utvecklingsplanen används som ett stöd i verksamheten och utvärderingar/analyser är viktiga verktyg för att utveckla både skola och fritids Analys Implementering av det digitala årshjulet har tagit olika lång tid för de olika arbetslagen och enskilda pedagoger. Trots detta har årshjulet underlättat för arbetslagen i det systematiska kvalitetsarbetet bl.a med tanke på att allt material/underlag finns på ett ställe. Tillgängligheten har dock inte varit lika tydlig för alla. Utvärderingen av utvecklingsplanen behöver systematiseras för att den ska bli ännu mer levande och vara det stöd som den är tänkt att vara Utvecklingsområden Förtydligande av innehållet i årshjulet i alla delar samt tillgängligheten. Utvecklingsplanen behöver utformas så att den är mer tillgänglig för pedagogerna med tydligare mål. Utvecklingsplanen ska vara mer levande i arbetslagsarbetet. Utvärdering och analys utifrån ett utvecklingsområde i taget. Utvärderingen av de olika områdena i utvecklingsplanen utvärderas på ett mer systematiskt sätt och alla utvärderingar skrivs in löpande i utvecklingsplanen. Röda tråden-arbetet struktureras upp med utvecklingsplanen i fokus.

7 7(17) 3 Övergripande mål och riktlinjer för utbildningen 3.1 Normer och värden Bildningsnämndens mål Vi ska arbeta med värdegrundsfrågor och socialt förebyggande och hälsofrämjande. Ogiltig frånvaro ska minska, antalet elever med ogiltig frånvaro med mer än 10 % ska vara 0. Skolans mål Samtliga elever på skolan ska vara trygga och få vara som de vill. Alla ska ha kamrater att vara med på rasterna Analys Elever med hög frånvaro har ökat innevarande läsår trots att pedagogerna har ett nära samarbete med elevhälsoteamet och vårdnadshavare. I den kommungemensamma enkäten anger 88% av eleverna i årskurs 3-6 att de känner sig trygga i skolan. Det är en minskning jämfört med förra året. Skolans trivselenkät som alla elever genomför visar att 2,8% av eleverna i årskurs 3-6 inte har någon att vara med på rasterna och motsvarande siffra bland de yngre är 6%. Detta innebär att tryggheten bland de yngre har minskat samtidigt som den ökat bland de äldre. Fritidshemmets trivselenkät visar att samtliga elever med något enskilt undantag är trygga på fritids och sociogrammet som fritidspersonalen genomför två gånger per år visar att majoriteten av eleverna har en kamrat att vara med. I det sociala samspelet behöver vuxna finnas till hands och stötta i leken när elever inte blir valda. En av fritidsavdelningarna har arbetat mer medvetet med värdegrunden vilket gett ett positivt resultat. Vi har arbetat medvetet med olika typer av värdegrundsarbeten i hela verksamheten och dessa har utvärderats i samtliga

8 8(17) årskurser. Detta har dock inte gett den effekt som vi önskat med tanke på minskad trygghet men språkbruket har blivit bättre på grund av ett medvetet gemensamt arbetet med språket i hela verksamheten. Fritidsarbetslaget har genomfört en internetbaserad utbildning gällande lärmiljöer via SPSM samt fått kompetensutveckling av kommunens psykolog med fokus på hjärnans utveckling. Detta har varit ett led i det påbörjade arbetet med fokus på anpassade och tillgängliga lärmiljöer Utvecklingsområden Pedagogerna genomför planerad observation och analys av leken på fritidshemmet som underlag för diskussion i arbetslaget. Utveckla arbetet med rastaktiviteter och involvera mer personal i detta arbete. Utöka närvaron av vuxna under hela skoldagen som möjliggörs genom goda förutsättningar i schemat. Fortsatt gemensamt värdegrundsarbete i personalgruppen mot en ökad samsyn för högre måluppfyllelse tillsammans med elevhälsoteamet. En plan görs för läsårets arbetsplatsträffar och konferenser. Skolans likabehandlingsarbete ska implementeras och utvecklas. Kurator och en förstelärare med specifikt uppdrag ansvarar för att detta genomförs tillsammans med skolans likabehandlingsgrupp. Frånvarorutinen behöver implementeras och följas. Kurator följer upp frånvaron och lyfter den på bollplanken där det behövs samt i elevhälsoteamet. 3.2 Kunskaper Bildningsnämndens mål Alla elever ska kunna läsa i skolår 1. Tidig upptäckt tidig insats Antalet barn som kan läsa de lämnar åk 1 ska årligen öka för att 2018 vara 100 %. 86% av eleverna kan läsa på svenska vilket är en ökning jämfört med förra året då siffran var 68%. Andelen elever som når ämnesbetyget A i åk 6 och 9 ska årligen öka fram till 2018.

9 9(17) I år har 33% av eleverna betyget A i minst ett ämne vilket är färre jämfört med förra året då andelen var 40%. Andelen elever med betyget A i minst ett ämne de läser ska årligen öka. Skolans mål Vi ska nå högre måluppfyllelse i samtliga ämnen Nationella ämnesprov Årskurs 3 Matematik 100,0% 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0% Klarat kravet för respektive delprov i Matematik delprov A delprov B delprov C delprov D delprov E delprov F1 delprov F2 delprov G1 delprov G2 38% av samtliga elever som genomfört proven har klarat samtliga delprov. Om vi räknar bort elever som missat ett delprov är det 68% som har klarat proven. Svenska/svenska som andraspråk 110,0% 90,0% 70,0% 50,0% Klarat kravet för respektive delprov i Svenska delprov A delprov B delprov C delprov D delprov E delprov F delprov G delprov H

10 10(17) 67% av eleverna som läser svenska har klarat samtliga delprov och 20% av eleverna som läser svenska som andraspråk har klarat samtliga delprov Analys Årskurs 3 I matematikundervisningen behöver vi träna mer på matematiska ord och begrepp och utöka samarbetet med modersmålslärare och studiehandledare för att ge eleverna möjlighet att förstå olika begrepp på sitt modersmål och ge rikliga möjligheter att prata matematik. Vi behöver också fokusera mer på praktisk matematik och även använda uteklassrummet i undervisningen. Skriftliga räknemetoder och problemlösning samt arbete med bråk och division behöver föras in tidigt i undervisningen för en ökad matematisk förståelse samt ge eleverna större möjligheter att befästa sina kunskaper. Elever som läser svenska har missat på delproven som handlar om att de ska skriva en berättande text med handling och innehåll samt läsförståelse av en berättande text. Majoriteten av eleverna som läser svenska som andraspråk klarar att samtala och diskutera elevnära texter. Trots att många av eleverna som läser svenska som andraspråk inte når upp till kraven så är det många som har kommit långt när det gäller att förstå högläsning samt skriva texter med handling och innehåll. I undervisningen behöver vi ge eleverna mer möjligheter att träna på och förstå längre texter samt träna på meningsbyggnad och stavning. Årskurs 6 Matematik, andelen elever per provbetyg A 57,7 11,1 6,1 23,3 3,0 3,8 B 15,4 8,3 12,1 36,7 6,1 11,5 C 15,4 36,1 27,3 16,7 21,2 7,7 D 3,8 22,2 18,2 20,0 24,2 23,1 E 0,0 16,7 27,3 3,3 36,4 46,2 F 7,7 5,6 9,1 0,0 9,1 7,7 ej deltagit 3,7 0,0 5,7 3,2 5,7 7,1 92% av eleverna som genomfört proven når en godkänd nivå, andelen elever som når ett högre provbetyg (A eller B) har ökat från 9% till 15% Svenska/svenska som andraspråk, andelen elever per provbetyg A 0,0 2,9 0,0 3,3 3,0 0,0 B 3,7 17,1 24,2 13,3 6,1 8,0 C 29,6 17,1 30,3 23,3 18,2 28,0

11 11(17) D 22,2 40,0 15,2 26,7 12,1 20,0 E 25,9 14,3 30,3 30,0 36,4 12,0 F 18,5 8,6 0,0 3,3 24,2 32,0 ej deltagit 0,0 0,0 5,7 3,2 5,7 10,7 SVA 25,9 28,6 34,3 45,2 37,1 39,3 88% av eleverna som läser svenska når en godkänd nivå 25% av eleverna som läser svenska som andraspråk når en godkänd nivå Engelska, andelen elever per provbetyg A 19,2 17,1 3,0 16,1 17,6 12,0 B 15,4 17,1 27,3 25,8 26,5 20,0 C 42,3 17,1 18,2 16,1 17,6 12,0 D 3,8 20,0 18,2 12,9 8,8 16,0 E 15,4 22,9 15,2 25,8 23,5 16,0 F 3,8 5,7 18,2 3,2 5,9 24,0 ej deltagit 3,7 0,0 5,7 0,0 2,9 10,7 76% av eleverna som genomfört proven når en godkänd nivå Betyg årskurs 6 vt 2018 Ämne - F E D C B A % % % % % % % Biologi Bild Engelska Fysik Geografi Historia Hem och konsumentkunskap Idrott och hälsa Kemi Matematik Musik Religionskunskap Samhällskunskap Slöjd Svenska Svenska som andraspråk Teknik

12 12(17) Analys Årskurs 6 Tal och läsförmågan i engelskan är högre jämfört med skrivförmågan och där behöver vi hitta andra sätt att arbeta t.e.x genom att använda det digitala verktyget Read Theory som kan användas redan från årskurs 3. Detta verktyg kan användas av eleverna närsomhelst, även utanför lektionstid vilket medför att lärandet är individanpassat och kan ske kontinuerligt på elevernas villkor. De elever som fått höga resultat i detta verktyg via quiz når även höga resultat på nationella proven. Vi ser att majoriteten av eleverna som inte lyckas klara nationella proven läser enligt kursplanen svenska som andraspråk. Det visar även resultaten i nationella proven i engelska och vi ser sambandet med att eleverna lär sig två nya språk parallellt. Våra nyanlända elever har varierande kunskaper i engelska när de börjar sin skolgång här. Under året har det gjorts försök att ge eleverna möjlighet att lära sig engelska via sitt modersmål men p.g.a att läraren slutade blev insatsen kortvarig och därför svår att utvärdera. Vår bedömning utifrån samlad erfarenhet är att detta skulle kunna bidra till ökad måluppfyllelse för våra nyanlända elever. En väl planerad sommarskola under en längre period skulle ge våra nyanlända elever större möjligheter att inte tappa delar av sina svenska språkkunskaper under sommarlovet. I matematiken ser vi att flera av eleverna behöver förbättra sin förmåga att kommunicera och resonera. Vi behöver involvera studiehandledarna mer i detta så att alla elever får möjlighet att visa dessa förmågor på sitt modersmål. I idrotten är det simningen som gör att eleverna inte får betyg och här behöver vi ge eleverna mer möjligheter att simträna. När det gäller betygen för vissa elever i musik och idrott finns det en utmaning i att nå alla elever och vårdnadshavare oavsett bakgrund. I ämnet slöjd ser vi en ökad måluppfyllelse. En av orsakerna är att dokumentation och utvärdering höjer kvalitén p.g.a den formativa bedömningen som sker kontinuerligt. Elever ges också möjlighet att redovisa/dokumentera på sitt modersmål vilket ger goda förutsättningar för bra resultat. Det finns forskning som påvisar att elever som får använda sitt starkaste språk, parallellt med andraspråket, når högre måluppfyllelse Utvecklingsområden Organisera för en riktad undervisning i svenska som andraspråk för att nå en högre måluppfyllelse. Involvera fritids mer i kunskapsuppföljningar för att stötta eleverna i deras lärande. Fokusera mera på undervisningsuppdraget på fritidshemmet för att bli mera involverade i elevernas måluppfyllelse.

13 13(17) För att nå en högre måluppfyllelse i idrott ge eleverna fler möjligheter att träna simning även utanför skoltid. Tydliga rutiner gällande kunskapsuppföljningar som ett underlag för planering av undervisningen. Sprida goda undervisningsstrategier och exempel mellan kollegor. Utveckla undervisningen i matematik för förskoleklass - årskurs 3 genom bl.a genom att delta i SKL:s satsning styrning och ledning matematik tillsammans med nationellt centrum för matematik (NCM). Inför läsåret 18/19 kommer alla årskurser att få undervisning i matematik i halvklass vid ett tillfälle i veckan för att ge bättre förutsättningar för en individanpassad undervisning. Studiehandledare behöver involveras mer i planeringen av undervisningen bl.a genom att ta del av de pedagogiska planeringarna. Medvetet arbete med att utveckla skolans gemensamma lärmiljöer både ute och inne i ett nära samarbete med elevhälsoteamet. 3.3 Elevernas ansvar och inflytande Bildningsnämndens mål Elevens upplevelse av inflytande i undervisningen ska årligen öka för att 2018 vara 100 %. Elevinflytandet ska årligen öka från idag, där 86 % av eleverna anger att de har inflytande, till att 2018 vara 100 %. Skolans mål Eleverna upplever att de kan påverka hur de ska arbeta i de olika ämnena och är med och planerar sitt arbete i skolan Analys Svaren i den kommungemensamma enkäten för eleverna i årskurs 3-6 visar att en betydligt större andel av eleverna upplever att de får vara med och planera sitt arbete i skolan (73% jämfört med 59% förra året). Upplevelsen

14 14(17) av hur man som elev kan påverka hur man arbetar i de olika ämnena är ungefär lika jämfört med förra året (70% jämfört med 72%). Eleverna har engagerat sig i våra olika råd på skolan. 81 % av eleverna i årskurs 3-6 upplever att klassrådet fungerar bra i den egna klassen. Elevrådet och elevrådsbloggen har tydliggjort arbetet med elevdemokrati och gett pedagogerna vägledning i det pågående arbete i klassrummet. 92 % av eleverna tycker att elevrådet får vara med och påverka saker som är viktiga för eleverna på skolan Utvecklingsområden Samtlig personal på skolan behöver utveckla och fördjupa sig i kap 2.3 om elevernas ansvar och inflytande och ha pedagogiska diskussioner om hur vi ska arbeta med elevinflytande i undervisningen. 3.4 Skola och hem Bildningsnämndens mål Vårdnadshavare och elever ska vara nöjda med våra skolor. Idag uppger 88 % av vårdnadshavarna att de är nöjda med skolans bemötande, 2018 ska det vara 97 %. Jag känner mig välkommen när jag besöker verksamheten Personalen är intresserade av att ha bra kontakt med mig Jag känner mig trygg när mitt barn är i verksamheten Skola Fritidshem 99% Inget resultat 91% Inget resultat 90% Inget resultat Skolans mål Samma som bildningsnämndens mål Utvecklingsområden Medvetet arbete för en ökad svarsfrekvens på den kommungemensamma enkäten från vårdnadshavare (30% 2018) Implementera handlingsplanen för föräldrasamverkan och arbeta efter den.

15 15(17) 4 Fritidshemmet Skolans mål Fritidshemmet ska vara ett komplement till skolan för att nå en högre måluppfyllelse. Eleverna ska känna glädje och trygghet i vår verksamhet. Verksamhetens arbete ska utgå från det nya avsnittet i läroplanen Analys Samsynen i verksamheten gällande fritidshemmets uppdrag har ökat men vi måste fortsatt arbeta för en högre samsyn och jobba utifrån att vi har en gemensam lärmiljö och tillgänglighet kring våra elever i skolans hela verksamhet. Vi har en fortsatt utmaning i effektivare möten mellan pedagoger i skola och på fritids. Ett medvetet arbete med att utveckla kamratrelationerna har bidragit till en ökad trygghet på fritidshemmet. Arbetet med tydliga planeringar och utvärderingar behöver utvecklas Utvecklingsområden Alla barn ska känna sig trygga, fortsatt medvetet arbete med värdegrunden. Mer medvetet arbete med undervisningsbegreppet på fritidshemmet och arbeta mer med tema i verksamheten. Öka samarbetet med föreningslivet och samhället och ge eleverna ökade möjligheter till inflytande i verksamheten. Genom att använda digitala verktyg i arbetet med pedagogiska planeringar och övrig dokumentation synliggör vi verksamheten på ett tydligt sätt.

16 16(17) 5 Rektors slutsatser och enhetens nya mål Vi ser framför oss ett läsår med många nya utmaningar. Vi måste arbeta för att få till en effektivare organisation som möter våra nyanlända elever och elever som läser svenska som andraspråk på ett mer optimalt sätt. Undervisningen måste utvecklas och anpassas för alla elever. Ett led i detta blir att vi kommer att avveckla förberedelseklassen och direktintegrera våra nyanlända elever med språkligt stöd i klass när de börjar hos oss. Vi kommer också att ha riktad undervisning i svenska som andraspråk för de elever som har rätt till detta. Under läsåret har flera pedagoger samt skolledning deltagit i en universitetsutbildning kring nyanländas lärande vilket har ökat medvetenheten kring nyanländas skolframgång och utvecklingen av det arbetet på vår skola. Nästa steg i vårt arbete med digitaliseringen blir att ansöka om att bli en Apple Distinguished School. Detta arbete kommer att starta med en utbildning för samtlig personal vid skolstart och under höstterminen är målet att 75% av undervisande lärare ska bli Apple Teachers. Med tanke på att vi under flera års tid arbetat med att utveckla vårt digitala kunnande och användande av digitala undervisningsstrategier, genom att bland annat ha workshops kollegor emellan, känner vi oss väl rustade att möta de nya skrivningarna i läroplanen. Vi har fått ytterligare kvitto på att vi ligger i framkant när det gäller arbetet med våra bloggar genom att två av dem, elevrådet.se och slojd.ikt.se tog fina priser i webbstjärnans tävling. Detta bidrar till en stark gemenskap och stolthet i hela verksamheten. Vi kommer att delta i ett projekt tillsammans med SKL och NCM som innebär att matematiklärarna som undervisar mot de yngre åldrarna kommer att få kompetensutveckling i en undervisningsmodell som ska användas i matematikundervisningen för ökad måluppfyllelse. Projektet innebär också att skolan deltar på nätverkskonferenser tillsammans med andra skolor från fyra olika kommuner för att sprida goda erfarenheter sinsemellan. Denna satsning pågår under två år. Värdegrundsarbetet är ett arbete som kommer att fortlöpa under nästa läsår och vi kommer att skapa en likabehandlingsgrupp som arbetar för att levandegöra arbetet med likabehandling i verksamheten och stötta arbetslagen i det främjande likabehandlingsarbetet. Det kollegiala lärandet kommer att tydliggöras och utvecklas bl.a genom att utveckla arbetet i ämnesgrupperna för en ökad måluppfyllelse. Vi kommer att ha kontinuerliga kollegiala diskussioner gällande bedömning, extra anpassningar, kunskapsuppföljningar etc föra att nå en ökad samsyn i hela verksamheten kring dessa saker. Kunskapsuppföljningarna kommer att struktureras och tydliggöras. Specialpedagoglyftet, som merparten av

17 17(17) pedagogerna deltagit i, har ökat medvetenheten kring bland annat anpassad undervisning och arbetet kring detta. Utvecklingsledarens ansvar i att leda arbetslagsarbetet mot ökad måluppfyllelse behöver synliggöras och arbetet kommer att utgå från tydliga gemensamma dagordningar med fokus på målen i vår gemensamma utvecklingsplan. Denna kommer att utvärderas med jämna mellanrum så att innehållet hålls levande och aktualiseras vid flera tillfällen under terminen. Årets medarbetarenkät visar att vi har en ökad nöjdhet hos medarbetarna i samtliga delar som undersökts jämfört med förra enkäten som genomfördes för två år sedan. Alla anser att arbetet är meningsfullt och att det finns en stor möjlighet att utvecklas, lära sig nya saker och att allas kompetens används på bästa sätt. Tydligt är att det hör samman med tydliga mål och förväntningar i verksamheten. Den fysiska arbetsmiljön har förbättrats vilket beror bl.a på skolans ombyggnation och satsningen på digitala verktyg. Det finns fortsatt stort förtroende för ledningen på skolan. Vi ser fram emot fortsatt arbete med att göra en bra skola ännu bättre med våra ledord KUNSKAP, GLÄDJE och TRYGGHET i fokus! Hallsberg Catharina Lindvall-Scharmer Rektor Veronie Lejonord Biträdande rektor

Utvecklingsplan läsåret 16/17

Utvecklingsplan läsåret 16/17 Utvecklingsplan läsåret 16/17 Stocksätterskolan 1. Inledning I Hallsbergs kommun bygger vi landets bästa förskola och skola. Det betyder att våra strategier och arbetssätt är inriktade på att nå alla barn

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Stocksätterskolan Kvalitetsredovisning Läsåret 2016/2017

Stocksätterskolan Kvalitetsredovisning Läsåret 2016/2017 Stocksätterskolan Kvalitetsredovisning Läsåret 2016/2017 Kulturprojekt årskurs 3 Ekehagens forntidsby Programmering i årskurs 5 tillsammans med vår utbildningsminister Gustav Fridolin. 1(17) Innehåll 1.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Visättraskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Systematiskt kvalitetsarbete När man ser till en för läsåret 2014/2015 kan man se att en överlag ligger högre än vad de gjorde föregående

Läs mer

Stocksätterskolan. Kvalitetsredovisning 2018/19

Stocksätterskolan. Kvalitetsredovisning 2018/19 Stocksätterskolan Kvalitetsredovisning 2018/19 Stocksätterskolan 2019 2019-06-28 2(23) Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 1.1 Beskrivning av verksamheten och organisation... 4 2 Systematiskt kvalitets-

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 17/18

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 17/18 LÅNGÄNGSKOLAN Utvecklingsplan läsåret 17/18 1 Innehållsförteckning: Sida 1. Inledning s. 3 2. Långängskolan F-6 s. 4 2.1 Det systematiska kvalitetsarbetet s. 6 3. Nuläge s. 7 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2015-2016 Tomtbergaskolan Rektor Boel Ehrenberg 2. Systematiskt kvalitetsarbete Fyra områden har satt rejäla spår i undervisningen och i fritidsverksamheten. Det första är

Läs mer

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 16/17

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 16/17 LÅNGÄNGSKOLAN Utvecklingsplan läsåret 16/17 1 Innehållsförteckning: Sida 1. Inledning s. 3 2. Långängskolan F-6 s. 4 2.1 Det systematiska kvalitetsarbetet 3. Nuläge s. 6 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Utvecklingsplan läsåret 15/16. Stocksätterskolan

Utvecklingsplan läsåret 15/16. Stocksätterskolan Utvecklingsplan läsåret 15/16 Stocksätterskolan 1. Inledning I Hallsbergs kommun bygger vi landets bästa förskola och skola. Det betyder att våra strategier och arbetssätt är inriktade på att nå alla barn

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Kronan 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR slutversion 1. Kunskaper Kartläggningen i förskoleklass vårterminen visar i svenska ett mycket positivt resultat i språkutvecklingsarbetet. Även kartläggningen i matematik visar också ett positiv resultat,

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lextorpsskolan F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016

Åtagandeplan. Sorgenfriskolan Läsår 2015/2016 Åtagandeplan Sorgenfriskolan Läsår 2015/20 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Beskrivning av skolan... 3 3 Sammanfattning: Skolans lägesbedömning... 3 4 Skolans utvecklingsområden/ åtaganden för läsåret...

Läs mer

STOCKSÄTTERSKOLAN. F - 6 skola. Stocksätterskolans digitala resa. Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats

STOCKSÄTTERSKOLAN. F - 6 skola. Stocksätterskolans digitala resa. Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats STOCKSÄTTERSKOLAN F - 6 skola Belägen i norra Hallsberg med direkt närhet till natur och spontanidrottsplats 320 elever varav 60 % med annat modersmål En mångkulturell skola som arbetar med ett språkutvecklande

Läs mer

Utvecklingsplan läsåret 15/16

Utvecklingsplan läsåret 15/16 Utvecklingsplan läsåret 15/16 Stocksätterskolan 1. Inledning I Hallsbergs kommun bygger vi landets bästa förskola och skola. Det betyder att våra strategier och arbetssätt är inriktade på att nå alla barn

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

1. INLEDNING BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE FÖRUTSÄTTNINGAR... 4

1. INLEDNING BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 Verksamhetsrapport för Kvarnsvedens skola läsåret 2014/2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE... 4 3. FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 3.1. Pedagogisk personal...

Läs mer

1.1 Organisation: Elevhälsan. Ledningsgrupp rektor + 3 st. utvekclingsledare + representant elevhälsan. Arbetslag 3. Arbetslag 1.

1.1 Organisation: Elevhälsan. Ledningsgrupp rektor + 3 st. utvekclingsledare + representant elevhälsan. Arbetslag 3. Arbetslag 1. 1(16) Innehåll 1. Inledning 2. Skolans prioriterade utvecklingsområden 3. Normer och värden 4. Kunskaper 5. Elevernas ansvar och inflytande 6. Skola och hem 7. Bedömning och betyg 8. Föreläggande utifrån

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Åsaka skola 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR 1. Kunskaper I vårt rektorsområde har vi två skolor Nya Östra och Östra strö. På Nya Östra går 240 elever i åk F-6 elevunderlaget är mångkulturellt med ca 20 språk representerat. Gruppernas sammansättning

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016

Verksamhetsplan. Vimarskolan Åk 7-9 2015/2016 Vimarskolan Åk 7-9 Tillsammans når vi toppen! Förbättringsområden inom förskola och grundskola enligt Nämndsplanen för styrning av barn- och utbildningsförvaltningen 2014 Nämndsplanen för styrningen av

Läs mer

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem

Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Kvalitetsrapport Rockhammars skola och fritidshem Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Kunskaper, bedömning och betyg... 4 3. Enhetens prioriteringar i kvalitetsarbetet...

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Trångsundsskolan är en skola i utveckling. Under läsåret har vi arbetat väldigt mycket med att få en struktur

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan 7-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan 7-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Tranängskolan 7-9 2013-09-11 Annika Källman Jonny Axelsson 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 4-9 2012

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 4-9 2012 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2012 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING FRIDASROSKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING FRIDASROSKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Generellt sett ser vi att eleverna nått goda resultat. Nästan alla elever i årskurs 1 har nått kommunens läsmål. Dock är resultatet något sämre för årets ettor än för förra årets trots den

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Marieskolan med fritidshem Läsår 2018/2019 Planen gäller från: 2018-08-16 Planen gäller till: terminsstart 2019-08- Utvärdering och revidering

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Introduktionsprogrammen

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Introduktionsprogrammen Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Introduktionsprogrammen Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Uppföljning av prioriterade... 3 2.1 Utveckling och lärande / Kunskaper/Kunskaper... 3 2.1.1 Inget

Läs mer

UTVECKLINGSPLAN Hallsbergs kommun Bildningsförvaltningen

UTVECKLINGSPLAN Hallsbergs kommun Bildningsförvaltningen UTVECKLINGSPLAN 2015-2018 Hallsbergs kommun Bildningsförvaltningen Inledning I Hallsbergs kommun bygger vi landets bästa förskola och skola. Det betyder att våra strategier och arbetssätt är inriktade

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan

Kvalitetsdokument 2012, Grundskola. Re 337 Kevingeskolan Kvalitetsdokument 2012, Grundskola Re 337 Kevingeskolan Innehållsförteckning 1 Resultatrapportering och analys... 3 1.1 Resultat på nationella prov...3 1.2 Antalet elever som når kunskapsmålen i åk 6...4

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kvalitetsrapport. Stadsskogsskolan

Kvalitetsrapport. Stadsskogsskolan Kvalitetsrapport Stadsskogsskolan Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 6 3.

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR 1. Kunskaper Styrkan för Norrevångsskolan är att vi är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Enligt medarbetarenkät som görs varje år trivs även personalen på skolan. På skolan finns det ca

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation...

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18

Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Utvecklingsplan, Strömsskolan, läsåret 17/18 Vision: Strömsskolan - en trygg och trivsam skola med höga resultat. Vi kan, vi vill och vi vågar! Bakgrund och syfte: Utvecklingsplanen ska konkretisera och

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Åsaka fritidshem 2015

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Åsaka fritidshem 2015 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Åsaka fritidshem 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 4 I

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9))

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9)) 4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor 2013-2013 (Nordlyckeskolan (7-9)) Områden Verksamhetens mål/ utvecklingsfrågor Senaste kommentaren GODA UPPVÄXTVILLKOR NORMER OCH VÄRDEN - Samtliga verksamheter

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015

Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 januari 2016 Sjötorpsskolan Systematiskt kvalitetsarbete år 2015 Instruktioner Matematik Under det gångna läsåret har ett av målen varit att öka en i matematik. et ökar men inte tillräckligt. I årskurs

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 2.3

Läs mer

Kvalitetsrapport. Brotorpsskolan

Kvalitetsrapport. Brotorpsskolan Kvalitetsrapport Brotorpsskolan Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 6 3. Enhetens

Läs mer

Kållekärrs och Långekärrs skolor

Kållekärrs och Långekärrs skolor Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Kållekärrs och Långekärrs skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Hans Persson 150814 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

Elevhälsoteamets representanter har en tydlig roll-, ansvars- och arbetsuppgiftsfördelning. Bilaga 1.

Elevhälsoteamets representanter har en tydlig roll-, ansvars- och arbetsuppgiftsfördelning. Bilaga 1. Utbildningsförvaltningen Elevhälsoteamets uppdrag och organisation Verksamhetsplan år 2017 Elevhälsoteam BECKOMBERGASKOLAN Skolans elevhälsa Elevhälsoteamet (EHT) består av: (befattningar som ingår inklusive

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 217/218 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för skolan läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation... Fel!

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 1-3 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 1-3 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Stavreskolan 1-3 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Korsberga skola F-6 Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Vi kände behov av att prata mer om matematiken

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Stenungskolan har inför läsåret 18/19 ca 420 elever. Personalen består av både pedagoger och resurspersonal och är totalt 46 stycken. Stenungskolan är en 7-9 skola med tre åldershomogena

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling/ Likabehandlingsplan Gullstensskolan F- 6, fritidshem samt grundsärskolan 2017-2018 Likabehandlingsplan 2017-2018 Gullstensskolan yngre Förord En likabehandlingsplan

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se Rapport med fokus på normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning Engelbrektsskolan våren 2018 stockholm.se Anita Fagervall Bodil Torelm Utbildningsförvaltningen Stockholms Stad 1 Innehåll

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs

Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs 7-9 2017-2018 Mål och visioner: 1. Pedagogiskt ledarskap. I klassrummet är lärarens kompetens den viktigaste faktorn för elevens lärande. Utanför klassrummet är det

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Insjöns skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

VISÄTTRASKOLANS MATEMATIKUTVECKLINGSPLAN

VISÄTTRASKOLANS MATEMATIKUTVECKLINGSPLAN VISÄTTRASKOLANS MATEMATIKUTVECKLINGSPLAN Syftet med den här utvecklingsplanen är att synliggöra hur vi på Visättraskolan ska arbeta för att all undervisning på vår skola ska vara matematik- och kunskapsutvecklande.

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan 4-9 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan 4-9 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer