1.1 Organisation: Elevhälsan. Ledningsgrupp rektor + 3 st. utvekclingsledare + representant elevhälsan. Arbetslag 3. Arbetslag 1.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1.1 Organisation: Elevhälsan. Ledningsgrupp rektor + 3 st. utvekclingsledare + representant elevhälsan. Arbetslag 3. Arbetslag 1."

Transkript

1 1(16)

2 Innehåll 1. Inledning 2. Skolans prioriterade utvecklingsområden 3. Normer och värden 4. Kunskaper 5. Elevernas ansvar och inflytande 6. Skola och hem 7. Bedömning och betyg 8. Föreläggande utifrån Skolinspektionsbeslut vid tillsynen Rektorns sammanfattande analys av kvalitetsredovisningen 2(16)

3 1. Inledning Årets kvalitetsredovisning har sin grund i de utvärderingar som gjordes i slutet av läsåret 16/17. Underlaget är hämtat från SKL:s enkäter, läsårets betygskatalog, resultatkonferenser på skolan och nationella prov. I ledningsgruppen har vi arbetat fram kvalitetsredovisningen med underlag från respektive arbetslag. 1.1 Organisation: Under det gångna läsåret har ny rektor tillsatts och en ny organisation har skapats genom att gå från fyra arbetslag till tre arbetslag (se organisationsmodellen nedan). Skolenheten leds av rektorn och till sin hjälp för att driva det dagliga arbetet finns det tre utvecklingsledare som leder sina respektive arbetslag. Utvecklingsledarna och en representant från elevhälsan tillsammans med rektorn utgör skolans ledningsgrupp. Utvecklingsledarna har 20 procent nedsatt tid från undervisning för att driva utvecklingsfrågor på skolan och i arbetslagen. Såväl arbetslag som ledningsgrupp träffas kontinuerligt varje vecka. Elevhälsa finns dagligen på skolan, bestående av skolsköterska, kurator, specialpedagog och socialpedagog. På skolan går det cirka 340 elever, som är uppdelade på 14 klasser. Vi har tre idrottsprofiler, en kulturprofil (musik, bild och drama/litteratur) samt en no-profil. Vi har ett samarbete med biblioteket som har en bemannad filial hos oss. Vi har även påbörjat ett samarbete med Alléskolan och Kulturskolan för att kunna utveckla våra profiler. Elevhälsan Arbetslag 3 Ledningsgrupp rektor + 3 st. utvekclingsledare + representant elevhälsan Arbetslag 1 Arbetslag 2 3(16)

4 1.2 Det systematiska kvalitetsarbetet: Utifrån huvudmannens årshjul har vi valt att bryta ner det till ett verksamhetsnära årshjul, som gäller för Trantenskolan. Vi kommer under läsåret 17/18 att utveckla bilden tillsammans med eleverna och personalen, för att få en synlig bild av vad det är vi faktiskt gör samt hur det följs upp. Vi kommer även att utveckla detta årshjul till ett pedagogiskt årshjul, som ska visa på elevernas utveckling och deras kunskapsuppföljning. Utifrån årshjulen är vår förhoppning att vi får en överskådlig bild av verksamhetsåret och vad det innefattar. För att kunna följa en röd tråd genom det systematiska kvalitetsarbetet utgår vi från kvalitetsredovisningen och dess analys som lägger grunden för vår utvecklingsplan. Rektorns ledarskap och skolans organisation ger förutsättningarna för att lärarna ska göra ett bra arbete och trivas samt för att arbetssättet och dess aktiviteter ska genomsyra verksamheten. Hur väl varje del fungerar leder sedan till resultat i form av betyg och hög nöjdhet. Alla delar i verksamheten behöver fungera för att nå en ökad måluppfyllelse. 4(16)

5 2. Skolans prioriterade utvecklingsområden Utifrån den kulturanalys som gjordes under 2015/2016 på uppdrag av Region Örebro län har Transtenskolan utkristalliserat fyra utvecklingsområden, vilket har skrivits ner i skolans utvecklingsplan (se nedan). För att vi ska kunna fortsätta arbeta utifrån dessa behöver vi få analysen från kvalitetsredovisningen, för att sedan kunna se vilka aktiviteter som kan kopplas till vilka mål. Det är viktigt att bildningsnämndens mål och skolans utvecklingsområden följs åt, så att den röda tråden blir synlig för elever och personal på skolan. Utvecklingsområden är komplext och innebär att de behöver grundas utifrån en tydlig analys och vara adaptiv för att leda till en positiv utveckling. Det långsiktiga målet är att utveckla Transtenskolans förmåga att skapa förutsättningar för framgångsrik undervisning. Analysen utifrån denna kvalitetsredovisning ger oss underlaget för vår utvecklingsplan och dess områden. Utvecklingsplanen visar på fyra områden: - Normer och värden, med mål att öka trygghet genom ett väl förankrat värdegrundsarbete. - Kunskaper, där alla elever ska nå minst E. Detta genom implementerande av bl.a. BFL och tydliga rutiner. - Elevers ansvar och inflytande, med målet att eleverna kan påverka sin utbildning genom bl.a. elev- och klassråd. - Skola och hem, använda edwise för information och hålla föräldraforum. Dessa områden har kompletterats av skolans likabehandlingsplan, som detta år har handlat om att öka elevernas trygghet och minska kränkande behandling. Detta kommer vi arbeta vidare med som en naturlig del i värdegrundsarbetet. Kommande läsår (2017/2018) kommer vi fokusera på värdegrundsarbetet, samt att ge en positiv bild av skolan och dess arbete. Eleverna ska känna sig stolta över att gå på Transtenskolan samtidigt som det ska finans en stolthet i personalgruppen att få arbeta med de elever vi har på skolan. Föräldrarna ska känna att de kan lita på skolan samt att de ska ha en inblick i vad skolan arbetar med och på vilket sätt. Med andra ord kommer vi kommande verksamhetsår fokusera på: - Eleven och eleven i centrum. För att lyckas med det, att få till stånd en attraktiv skola som vi kan vara stolta över, måste vi minska omsättningen på lärarna och få dem att stanna på skolan. Detta kommer leda till ett lugn och en trygghet som gynnar eleverna, vilket leder till att öka antalet elever med godkända resultat i alla ämnen. Det i sin tur innebär att vi kommer behöva genomföra en del organisationsförändringar. Vi behöver arbeta för en mer flexibel organisation, där vi får diskutera och utveckla de pedagogiska frågor vi brinner för. 5(16)

6 3. Normer och värden Grundskola, förskoleklass och fritidshem Bildningsnämndens mål Vi ska arbeta med värdegrundsfrågor och socialt förebyggande och hälsofrämjande. Ogiltig frånvaro ska minska, antalet elever med ogiltig frånvaro med mer än 10% ska vara 0. Målet är uppfyllt på vår enhet Uppfyllt Delvis uppfyllt Ej uppfyllt x Transtenskolans mål: - Alla elever ska känna sig trygga på Transtenskolan. - Antal elever med ogiltig frånvaro över 10 procent ska vara noll. Aktiviteter: - Aktivt arbete med värdegrundsfrågor i klasserna. Socialpedagog tillsammans med trygghetsteamet kommer arbeta fram en långsiktig plan för hur vi ska arbeta med värdegrundsfrågorna. Det ska byggas upp en bank med tips och idéer på värdegrundsarbetet och vad som kan tänkas tas upp i de olika årskurserna. - Följa kommunens frånvaromodell. - Kartläggning av skolans klasser och dess klimat i samband med djupintervjuerna inför likabehandlingsplanen. Bedömning och resultat: Skolans enkät som vi genomför årligen visar att 94 procent av de svarande eleverna känner sig trygga. Vi har under året minskat elever med ogiltig frånvaro, men har inte nått skolans mål på noll procent. Vi har haft djupintervjuer hos eleverna i samband med kartläggningen till likabehandlingsplanen. Uppfyllt Delvis uppfyllt Ej uppfyllt x Analys: Trygghet: Den samlade bilden av SKL:s enkät anger att 92 procent av eleverna känner sig trygga i skolan (stämmer helt och hållet, stämmer ganska bra). I elevhälsans enkät framgår också att eleverna känner sig trygga i skolan, 94 procent. (känner mig alltid trygg, känner mig oftast trygg). I elevhälsans enkät framgår det att eleverna känner sig mindre trygga på platser där det saknas vuxna. Eleverna önskar att det skulle finnas fler vuxna i cafeterian, i korridorerna samt i matsalen. Merparten av Transtenskolans elever känner sig trygga, dock är vi inte i mål förens vi har en siffra som visar 100%. Aktiviteten med värdegrundsarbete i klasserna var planlagd att genomföras under mentorstiden och har genomförts med skiftande karaktär. Skolan har inte haft en gemensam målbild med värdegrundsarbetet, utan varje arbetslag har valt att lösa det på olika sätt. Därav ser vi en skillnad i skolans enkät gällande elevernas upplevelse av att de har arbetat med 6(16)

7 frågor som handlar om värdegrund, normer, diskriminering och kränkande behandling. Aktiviteten kartläggning i skolans klasser (likabehandlingsplanen) ger enskilda elevers bild av tryggheten på skolan. Överlämningen skapar goda förutsättningar för att jobba med trygghet samt att få en överblick kring klassernas gruppdynamik. Ogiltig frånvaro över 10 procent: Aktiviteten att följa kommunens frånvaromodell har inte efterlevts. Vi har inte lyckats med implementeringen av kommunens gemensamma frånvaromodell. Den måste implementeras bättre, så att den blir ett levande dokument och att vi får väl fungerande rutiner för hur vi ska hantera frånvaron på Transtenskolan. Det viktiga är tidig upptäckt och att eleven tillsammans med sina föräldrar kontaktas omgående för att kunna upprätta en långsiktig plan gällande främjande av närvaro. Skola och hem måste ha ett nära samarbete för att lyckas minimera frånvaron i skolan. Åtgärder för utveckling: Sammanfattningsvis har vi tydliga indikationer på att trygghet och skolnärvaro går hand i hand, vilket innebär att vi måste fortsätta vårt arbete i klasserna och engagera oss i värdegrundsfrågorna som kan bidra till ett gott klimat på skolan. Det behöver bli mer synligt i vad vi gör runt värdegrundsarbetet med våra elever. Dessutom behövs en analys av vilka effekter det får på lärandet och dess utveckling. Vi är för dåliga på att sätta ord på vad det är vi gör och varför vi väljer att göra det vi gör. Eleverna behöver bli mer delaktiga i arbetet och dess utformning. Styrkan på Transtenskolan är relationsbyggandet, personal-personal, personal-elev, elev-elev och det ska vi dra nytta av. Utifrån det har vi stora möjligheter att jobba med elevinflytandet som är ett av våra utvecklingsområden. Vi behöver få med oss eleverna i arbetet och processen. Eleverna behöver berätta för oss vad vi kan göra tillsammans för att skapa lugn och ro i korridorerna, matsalen och cafeterian. För att förbättra tryggheten på skolan behöver vi vara fler vuxna ute i verksamheten. Ytterligare en åtgärd är att värdegrundsarbetet måste synliggöras i den dagliga verksamheten; undervisningen och rasterna måste kontinuerligt arbeta med värdegrunden utifrån läroplanens första kapitel. Frånvaromodellen måste implementeras ytterligare så att den blir ett levande dokument. 7(16)

8 4. Kunskaper Grundskola, förskoleklass och fritidshem Bildningsnämndens mål Andelen elever som når ämnesbetyget A i åk 6 och 9 ska årligen öka fram till Vi ska ligga bland de 50% bästa kommunerna i landet när det gäller att nå A-nivån på nationella ämnesproven 2015, för att 2018 ligga bland de 25% bästa. Andelen elever med betyget A i minst ett ämne de läser ska årligen öka. Målet är uppfyllt på vår enhet Uppfyllt Delvis uppfyllt Ej uppfyllt Transtenskolans mål: - Elevernas genomsnittliga meritvärde ska successivt öka och ligga över rikets snitt. - Samtliga elever ska vara behöriga för gymnasiestudier. - Alla elever ska veta vad de ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. Aktiviteter: - Följa skolans lektionsmall - Didaktiska besök mellan lärare - Ämneskonferenser varje vecka för gemensam planering och bedömning där det finns möjlighet att titta på elevexempel för att kunna arbeta för en likvärdig bedömning. Bedömning och resultat: Transtenskolans betygsresultat har de senaste sju åren förbättrats markant, även om betygsresultatet 2016 var något lägre än året innan var 71 procent av eleverna godkända i alla ämnen, vilket i förhållande till elevunderlaget var något sämre än förväntat är det 75 procent av eleverna i årskurs 9 godkända i alla ämnen, vilket är det bästa resultatet på många år. Ca 84 procent av eleverna är godkända för gymnasieprogram 2017 jämfört med 81 procent Det ämne som lyckas nå upp till den högsta måluppfyllelsen är svenskan, men då behöver vi ha med i beaktningen att svenska som andraspråk är ett enskilt ämne och därmed hamnar våra nyanlända elever utanför den statistiken. Under det gångna läsåret har det börjat ett tjugotal nyanlända elever på Transtenskolan. De eleverna har gjort en fantastisk utveckling, dock är det svårt att få med sig fullständiga betyg från grundskolan på en sådan kort tid. Föregående år visade betygsstatistiken att det är betygen E och D som merparten av våra elever får, vilket även är fallet i år. Matematik och biologi är de ämnen som flest antal elever får betyg F i. Idrott och hälsa och spanska är de ämnen där procentuellt flest elever erhåller det högsta betyget A i årskurs 9, Det är få elever som når betyget A på de nationella proven. En tänkbar förklaring kan vara att eleverna är ovana vid själva provsituationen, att de inte känner sig trygga i de olika ämnena. Det är av yttersta vikt att de förlitar sig på sina kunskaper som de har fått till sig genom undervisningen och att vi stärker dem i vad de kan. Vår utvärdering visar att alla lärare inte följer skolans lektionsmall fullt ut. Ämneskonferenser x 8(16)

9 är inplanerade varje vecka enligt kalendarium. Vad gäller didaktiska besök har vi inte nått ända fram i och med att alla ska besöka sina kollegor två gånger per termin. Årskurs 9 Nationella ämnesprov Ämnesprov åk Antal elever som deltagit i samtliga delprov och andelen (%) av dessa som nått betyget E-A på samtliga delprov och andelen elever som fått A som provbetyg. Antal elever som deltagit på samtliga delprov nej ja Andel (%) som nått betyg E-A på samtliga delprov Andel (%) som nått prov-betyget A Antal elever som deltagit på samtliga delprov nej ja Andel (%) som nått betyg E- A på samtliga delprov Andel (%) som nått provbetyget A Engelska 14 st 81 st 86,4 % 11,1 % 6 st. 94 st. 89,5 % 10,5 % Matematik 13 st 82 st 68,3 % 1,2 % 9 st. 91 st. 89,1 % 2,2 % Svenska 10 st 85 st 88,2 % 3,5 % 5 st. 95 st. 100 % 5,2 % SO (Geografi/religion) 12 st 83 st 84,3 % 6,0 % 9 st. 91 st. 87,0 % 10,9 % NO (Fysik/kemi) 20 st 75 st 72,0 % 0,0 % 45 st. 55 st. 54,7 % 0,0 % Betyg åk 9 Ämne - och F E och D C och B A % Biologi 15,8 46,3 26,3 11,6 Bild 2,2 52,6 39,0 6,3 Engelska 10,6 41,1 34,8 13,7 Fysik 11,6 55,8 30,5 2,1 Geografi 11,6 50,5 17,9 20,0 Historia 10,6 50,5 17,9 21,1 Hem och konsumentkunskap % % % 6,3 43,1 37,9 12,6 Idrott och hälsa 11,6 23,2 27,3 37,9 Kemi 11,6 50,5 30,5 7,4 Franska 0,0 40,0 40,0 20,0 Spanska 0,0 25,0 41,6 33,3 Tyska 0,0 23,5 58,8 17,6 Matematik 12,7 54,8 29,5 3,2 Musik 4,2 40,0 46,3 9,5 Religion 13,7 45,2 24,2 16,8 Samhällskunskap 15,8 45,2 21,0 17,9 9(16)

10 Slöjd 7,4 45,3 41,0 6,3 Svenska 1,2 34,8 40,7 23,3 Svenska som andraspråk 66,7 33,3 0,0 0,0 Teknik 3,2 44,2 47,4 5,3 Uppfyllt Delvis uppfyllt Ej uppfyllt x Analys: Om flertalet av skolans personal följer skolans lektionsmall tror vi att det ökar tryggheten och ordningen i klassrummet. Detta skulle innebära att fler elever når sina mål i de olika ämnena, vilket i sin tur leder till att fler elever blir behöriga för gymnasiestudier. En annan aktivitet som vi tror bidrar till en ökad måluppfyllelse är de didaktiska besöken. Att lärarna besöker varandra för att få nya uppslag och idéer samt ren praktiskt didaktisk utveckling. Detta ger i längden eleverna ett mer lustfyllt lärande. Ämneskonferenser har genomförts enligt skolans kalendarium varje vecka. Detta ger resultat på så vis att eleverna tydligare vet hur de ska nå nästa steg i betygsstegen samt vad de behöver för att uppnå målen i skolans ämnen. Ser vi till ett separat ämne som matematik och dess utveckling de senaste åren, kan vi notera att glappet mellan de elever som når godkända betyg och de som tyvärr inte uppnår godkända betyg har minskat. Vi har de senaste åren närmat oss riket. Dock behöver vi vara medvetna om att vi inte är i mål förens vi har full behörighet i alla ämnen. (Se diagram nedan). 10(16)

11 En annan sak vi har uppmärksammat är att lusten till att lära hänger samman med måluppfyllelsen. Enkäten från SKL visar på ganska låga siffror gällande lusten att lära, vilket vi kommer behöver arbeta med kommande läsår. Se tabellen nedan: Fråga 7: Skolarbetet gör mig så nyfiken att jag får lust att lära mig mer. Stämmer helt och hållet/stämmer ganska bra Stämmer ganska dåligt/stämmer inte alls 2017 A-lag 1 A-lag 2 A-lag 3 49% 51% 53% 44% 48% 47% 44% 55% Ser vi till den klass som upplever en lust till att lära där eleverna samtidigt upplever att lärarna har höga förväntningar på dem kontrasterat måluppfyllelsen, får vi en ganska entydig bild. I tabellen nedan ser vi två klasser i ett och samma arbetslag, med andra ord samma undervisande lärare. Måluppfyllelsen, uträknat i snittpoäng kontra lusten att lära: Fråga 7, lusten att lära (stämmer helt och hållet/stämmer ganska bra) Snittpoäng (medelvärde för klassen/elev) Klass A (antal elever: 23 st.) 41% av klassen upplever det. 222 poäng Klass B (antal elever: 23 st.) 26% av klassen upplever det. 163 poäng Här ser vi tydligt att lusten till att lära hänger samman med en positiv måluppfyllelse. Åtgärder för utveckling: Vi behöver börja arbeta tidigare med våra elever. Tidig upptäckt och tidiga insatser i att förändra och förfina vår undervisning. Vi behöver kartlägga eleverna och se var de befinner sig för att sedan kunna planera vår undervisning. Vi behöver analysera resultaten mer kontinuerligt för att utifrån den sedan kunna förändra vår undervisning, så att vi säkerställer att alla elever är med på tåget. Vi behöver utveckla vår verktygslåda så att verktygen som vi använder kommer passa det elevunderlag vi har. Alla lärare behöver ha olika verktyg i sin verktygslåda för att kunna få med sig en hel klass/grupp. Den utökade verktygslådan får vi genom det kollegiala lärandet. Vi behöver se varandras praktiker och det gör vi genom att skugga varandra och sedan träna oss på att ge feed-back. En sammansvetsad personalgrupp, med ett öppet och tillåtande klimat är en central del i den lärande organisationen. Målet är att samtliga elever ska nå minst E i betyg i samtliga ämnen. 11(16)

12 5. Inflytande och ansvar Grundskola, förskoleklass och fritidshem Bildningsnämndens mål Elevens upplevelse av inflytande i undervisningen ska årligen öka för att 2018 vara 100%. Elevinflytandet ska årligen öka från idag, där 87% av eleverna anger att de har inflytande, till att 2016 vara 95%. Målet är uppfyllt på vår enhet Uppfyllt Delvis uppfyllt Ej uppfyllt Transtenskolans mål: - Alla elever ska känna att lärarna tar hänsyn till deras åsikter. - Att alla elever vet hur de kan påverka genom klass- och elevråd. Bedömning och resultat: I SKL:s enkät framgår det att 61 procent av eleverna upplever att lärarna tar hänsyn till deras åsikter. Det bedöms att merparten av eleverna vet hur man påverkar och att de kan påverka genom elevrådet på skolan. Ser vi till riket har Hallsberg en negativ trend gällande upplevelsen av att lärarna tar hänsyn till elevernas åsikter (se diagrammet nedan). x Uppfyllt Delvis uppfyllt Ej uppfyllt x 12(16)

13 Analys: Varje klass hade två representanter i elevrådet. Elevrådet har samverkat med skolans ledningsgrupp vid flertalet tillfällen, dels som deltagare på ledningsgruppsmöten, dels vid möten med enskilda representanter från ledningsgruppen. I edwise har elevrådet haft ett rum där skolans elever och lärare har varit inbjudna. Där har bland annat protokoll publicerats. Elevrådet har även detta läsår deltagit i aktiviteter med Sveriges elevråd, SVEA. Minst varannan vecka genomförde samtliga klasser klassråd på mentorstiden. Flera av klasserna publicerade sedan protokollen i en klassblogg i edwise där klasskamrater och vårdnadshavare kunde kommentera. Åtgärder för utveckling: Vi behöver stärka elevernas inflytande och deras upplevelse av att de kan vara med och påverka. Att det enbart är 61 procent av eleverna som upplever att lärarna tar hänsyn till deras åsikter, är en för låg siffra. Här finns det en skiljelinje mellan eleverna och lärarna, då lärarna upplever att de arbetar aktivt för ett reellt elevinflytande, medan eleverna inte uppmärksammar det. Här behöver vi tydliggöra för varandra, vad vi menar och i vilken mån eleverna är med och påverkar bl.a. sin undervisning samt vad eleverna vill vara med och påverka. Vi behöver stärka elevrådet och dess funktion på skolan, att de blir mer synliga och får fatta fler beslut som rör eleverna och deras vardag i skolan. 13(16)

14 6. Skola och hem Grundskola, förskoleklass och fritidshem Bildningsnämndens mål Vårdnadshavare och elever ska vara nöjda med våra skolor. Idag uppger 88% av vårdnadshavarna att de är nöjda med skolans bemötande, 2015 ska vi ha 92% för att 2018 vara 97%.. Målet är uppfyllt på vår enhet Uppfyllt Delvis uppfyllt Ej uppfyllt Transtenskolans mål: - Alla vårdnadshavare ska ha inlogg i edwise. - Alla klasser ska ha minst två representanter i föräldraforum. Bedömning och resultat: I årets enkät var det 93 st. vårdnadshavare som svarade på enkäten. Av dessa känner sig 84 procent välkomnande till skolan. 83 procent av de vårdnadshavare som har svarat på enkäten uppger att de har ett konto i edwise. x Uppfyllt Delvis uppfyllt Ej uppfyllt X Analys: Under läsåret hade inte alla vårdnadshavare haft konto i edwise (17 procent av vårdnadshavarna som besvarade enkäten uppgav att de inte hade något konto på edwise). Vid höstterminen och vårterminens föräldra-/klassmöten har vårdnadshavare, i anslutning till mötena, erbjudits hjälp med edwise. På vårterminen har det inte varit någon vårdnadshavare som kommit för att få hjälp med edwise. Inbjudan till mötena har skett digitalt samt genom att elever har haft med sig en inbjudan hem. Det kan vara en orsak till att vi eventuellt inte nått samtliga vårdnadshavare. Arbetet med att ta fram gemensamma områden för föräldramöten i de olika årskurserna har framför allt skett inom kollegiet. Ett upplägg för vårens och höstens möten, med de olika skolåren från och med kommande läsår är under utformning. Diskussioner och utvärderingar av utvecklingssamtal och föräldra-/klassmöten har genomförts. Flera av klasserna har skapat en klassblogg i edwise (flik i arbetslagets rum) där klasskamrater, vårdnadshavare och lärare har kunnat göra inlägg. Våra föräldraforum, som vi kallar pedagogiskt café, har inte varit så välbesökta även om vi har haft olika teman som hör till vår vardag med eleverna. Temana har varit studie- och yrkesvägledning och hur vi på skolan arbetar med Digilär och edwise, samt hur vårdnadshavarna kan följa elevernas utveckling. Åtgärder för utveckling: Vi måste fortsätta att arbeta för att alla vårdnadshavare på Transtenskolan ska ha inlogg i edwise, för att ges möjlighet att vara delaktiga i sina barns skolgång. För att öka 14(16)

15 vårdnadshavares svarsfrekvens i SKL:s enkät ska enkäten vara ett inslag i vårens klassmöte på Transtenskolan. Inbjudan till höstens föräldra-/klassmöten ska skickas per brev. Samtliga klasser ska ha en flik i arbetslagets rum för att öka möjligheten för delaktighet för vårdnadshavare. Fortsatt arbete med att utveckla det pedagogiska caféet. Vi behöver synliggöra träffarna och dess innehåll för att få upp attraktionskraften. 15(16)

16 7. Rektorns sammanfattande analys av kvalitetsredovisningen Underlaget i denna kvalitetsredovisning visar på att Transtenskolan behöver arbeta aktivt för att höja elevernas måluppfyllelse. För att nå en högre måluppfyllelse bör lärarens uppdrag synliggöras samt utgå från en humanistisk kunskapssyn. Vilket innebär att vi alltid har höga förväntningar på våra elever. Vi menar att alla kan lyckas och att det är skolans uppdrag att undanröja de eventuella hinder som finns. Eleverna ska bli medvetna om sin lärsituation och kunskapsutveckling. De ska bli medvetna om detta med hjälp av edwise (skolans lärplattform) samt utvecklingssamtalen. Eleverna ska uppleva att de kan vara med och påverka sin skolgång och kunskapsutveckling, elevinflytandet bör öka. Vi ska arbeta för en inkluderande lärmiljö. I första kapitlet i Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 står det: Hänsyn ska tas till elevernas olika förutsättningar och behov. Det finns också olika vägar att nå målet. Skolan har ett särskilt ansvar för de elever som av olika anledningar har svårigheter att nå målen för utbildningen. Därför kan undervisningen aldrig utformas lika för alla. Vi behöver bli bättre på att kommunicera om kvalitén på skolan och hur det gynnar våra elever. Lyckas vi genomföra våra mål är ett önskvärt resultat för eleverna: - Att det ges en återkoppling som utvecklar lärandet. - Att vi lyckas aktivera eleverna som resurser för varandra. - Att vi förmår eleverna att ta lärandet i egna händer och - att mål- och betygskriterier tydliggörs. Transtenskolan ska bli en lärande organisation, där vi förfinar och utvecklar vår verksamhet kontinuerligt. För att bli det behöver vi tillsammans med all personal och alla elever utforma en gemensam värdegrund som realiseras i vardagen. Utifrån värdegrunden kan vi sedan ta vara på varandras resurser i det pedagogiska arbetet. Detta för att bygga goda relationer, få god måluppfyllelse och känna stolthet för vår skola. Skolans trygghetsteam ska arbeta för att främja arbetet och implementeringen av värdegrundsarbetet genom vår likabehandlingsplan, där fokus är att planen skall hållas levande under hela läsåret. Huvudmålet är att göra alla elever, personal och vårdnadshavare delaktiga i värdegrundsarbetet genom bland annat samarbete med elevråd och föräldraråd. Implementeringen av likabehandlingsplanen hos eleverna sker i klasserna och ansvaras av mentor med stöttning av elevhälsan. Syftet är att stärka relationerna mellan eleverna för att öka tryggheten och gemenskapen på skolan. Alla prioriterade områden kommer att leda till en ökad måluppfyllelse med fler nöjda elever och personal på Transtenskolan. 1. Från normer och värden, med fokus att utforma en gemensam plattform som värdegrunden skall vila på. 2. Med ett större fokus på kunskapsutveckling följt av tätare uppföljningar och analyser. 3. Till ett ökat elevinflytande med större medvetenhet på den individuella utvecklingen. Hallsberg Cecilia Lindskog Rektor 16(16)

Transtenskolan. utvecklingsplan läsåret 2015/2016

Transtenskolan. utvecklingsplan läsåret 2015/2016 Transtenskolan utvecklingsplan läsåret 2015/2016 1. Inledning I Hallsbergs kommun bygger vi landets bästa förskola och skola. Det betyder att våra strategier och arbetssätt är inriktade på att nå alla

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING NORREVÅNGSSKOLAN 7-9 LÄSÅR 1. Kunskaper Styrkan för Norrevångsskolan är att vi är en skola där eleverna känner sig trygga och trivs. Enligt medarbetarenkät som görs varje år trivs även personalen på skolan. På skolan finns det ca

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram

Behörighet gymnasieskolans yrkesprogram 1. Kunskaper Sett till alla elever på skolan minskar behörigheten till gymnasieskolans yrkesprogram något, ner till 85,7 % från 88,5 % föregående läsår. Skolan har under läsåret 2017/2018 haft större andel

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Transtenskolan. utvecklingsplan läsåret 2016/2017

Transtenskolan. utvecklingsplan läsåret 2016/2017 Transtenskolan utvecklingsplan läsåret 2016/2017 1. Inledning I Hallsbergs kommun bygger vi landets bästa förskola och skola. Det betyder att våra strategier och arbetssätt är inriktade på att nå alla

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Kronan 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 16/17

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 16/17 LÅNGÄNGSKOLAN Utvecklingsplan läsåret 16/17 1 Innehållsförteckning: Sida 1. Inledning s. 3 2. Långängskolan F-6 s. 4 2.1 Det systematiska kvalitetsarbetet 3. Nuläge s. 6 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 17/18

LÅNGÄNGSKOLAN. Utvecklingsplan läsåret 17/18 LÅNGÄNGSKOLAN Utvecklingsplan läsåret 17/18 1 Innehållsförteckning: Sida 1. Inledning s. 3 2. Långängskolan F-6 s. 4 2.1 Det systematiska kvalitetsarbetet s. 6 3. Nuläge s. 7 4. Prioriterade utvecklingsområden

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Tranängskolan 7-9 2013-09-11 Annika Källman Jonny Axelsson 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2017:5633 Avesta kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Åvestadalskolan i Avesta kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut 2013-11-12 Estniska Skolan i Stockholm Rektorn vid Estniska Skolan i Stockholm Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Estniska Skolan i Stockholm Stockholms kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Bildningsförvaltningen Cecilia Lindskog, 0582-68 52 68 Cecilia.lindskog@edu.hallsberg.se RAPPORT 1(22) Kvalitetsredovisning Transtenskolan 2017 2018 2(22) Sammanfattning Denna kvalitetsrapport visar hur

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Orsaskolan Järnvägsgatan 20 79430 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 2034 Grundskola 194910 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Åsaka skola 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2016-2017 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Kvalitetsrapport. Stadsskogsskolan

Kvalitetsrapport. Stadsskogsskolan Kvalitetsrapport Stadsskogsskolan Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 6 3.

Läs mer

Kvalitetsanalys. Länghemskolan

Kvalitetsanalys. Länghemskolan Kvalitetsanalys Länghemskolan Innehållsförteckning Resultatet av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete i verksamheten... 8 Övriga mål

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING ÖSTRA-ÖSTRA STRÖ REKTORSOMRÅDE LÄSÅR 1. Kunskaper I vårt rektorsområde har vi två skolor Nya Östra och Östra strö. På Nya Östra går 240 elever i åk F-6 elevunderlaget är mångkulturellt med ca 20 språk representerat. Gruppernas sammansättning

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10013 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Magelungsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Tillsyn i Magelungsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING MARIESKOLAN LÄSÅR slutversion 1. Kunskaper Kartläggningen i förskoleklass vårterminen visar i svenska ett mycket positivt resultat i språkutvecklingsarbetet. Även kartläggningen i matematik visar också ett positiv resultat,

Läs mer

Inriktning Kommun Kommunkod

Inriktning Kommun Kommunkod Skolblad avseende Prolympia, Umeå Umestans företagspark, hus 1 90347 UMEÅ Tel Fax wwwprolympiase Huvudman Fristående Inriktning Kommun Kommunkod Allmän Umeå 2480 Skolform Grundskola Skolkod 248011101 Skolid

Läs mer

Kommun Kommunkod. 77,4 - andel (%) elever som är behöriga till yrkesprogram. 87,5 - andel (%) elever som är behöriga till högskoleförberedande program

Kommun Kommunkod. 77,4 - andel (%) elever som är behöriga till yrkesprogram. 87,5 - andel (%) elever som är behöriga till högskoleförberedande program Skolblad avseende Porfyrvägen 11 80631 GÄVLE Tel Fax www.skola.gavle.se/storasatra Huvudman Kommunal Kommun Kommunkod Gävle 2180 Skolform Grundskola Skolkod 218000601 Skolid 04172 Skolbladet presenterar

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Orsaskolan Järnvägsgatan 20 79430 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 20 Grundskola 19694910 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR

KVALITETSSAMMANFATTNING VÄSTRA SKOLAN LÄSÅR 1. Kunskaper Västra skolan är en dynamisk skola som speglar samhället i stort med elever från alla samhällskikt och från många delar av världen. Skolan präglas av ett starkt engagemang hos personalen och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Introduktionsprogrammen

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014. Introduktionsprogrammen Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Introduktionsprogrammen Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Uppföljning av prioriterade... 3 2.1 Utveckling och lärande / Kunskaper/Kunskaper... 3 2.1.1 Inget

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Kvalitetsuppföljning läsår 2014-2015. Karlbergsskolan

Kvalitetsuppföljning läsår 2014-2015. Karlbergsskolan Kvalitetsuppföljning läsår 2014-2015 Karlbergsskolan Köpings kommun Rapporten skriven av: Ragnar Larsson och Cecilia Binbach 2015-06-17 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Innehåll

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Åstorps kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kvidinge skola belägen i Åstorps kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2014:8163 Munkfors kommun kommun@munkfors.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Munkfors kommun 2(14) Tillsyn i Munkfors kommun har genomfört tillsyn av Munkfors kommun under våren

Läs mer

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Dackeskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 Ansvarig för planen Johan Wingren - Rektor Vår vision Dackeskolans

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Dnr 43-2015:9129 Svedala kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Naverlönnskolan belägen i Svedala kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress:

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 6 3. Enhetens

Läs mer

Kommun Kommunkod Skolform

Kommun Kommunkod Skolform Skolblad avseende Hedekas skola Färgelandavägen 1 45054 HEDEKAS Tel 0524-18045 Fax 0524-18025 wwwmunkedalse Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Skolform Munkedal 1430 Grundskola Skolkod 143000401 Skolid 02595

Läs mer

Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor

Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor Systematiskt kvalitetsarbete Det systematiska kvalitetsarbetet är reglerat i skollagen, 4 kap och regleras på nationell-, huvudmannaoch enhetsnivå. Huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Bildningsförvaltningen Catharina Lindvall-Scharmer 0582-685402 catharina.lindvall-scharmer@edu.hallsberg.se 1(17) Kvalitetsredovisning Stocksätterskolan 2017 2018 Foto: Sara Arnald 2(17) Sammanfattning

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10921 Gällivare kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Gällivare kommun Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Trångsundsskolan är en skola i utveckling. Under läsåret har vi arbetat väldigt mycket med att få en struktur

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolan 7-9

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolan 7-9 Kvalitetsanalys 14/15 Tranängskolan 7-9 Innehållsförteckning Förutsättningar... 3 Resultatet av årets verksamhet... 4 Normer och värden... 4 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 8 Arbete

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Maria Sjödahl Nilsson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Maria Sjödahl Nilsson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Maria Sjödahl Nilsson Innehåll 1. Kunskapsuppdraget... 3

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lextorpsskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lextorpsskolan F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Uppföljning av skolresultat - VT 2019

Uppföljning av skolresultat - VT 2019 s. 1 (6) FÖRVALTNINGEN FÖR UTBILDNING, KOST, KULTUR OCH FRITID 2019-07-30 Vår referens: Svenjohan Davidson Direkttel: 040-641 13 42 E-post: Svenjohan Davidson@lomma.se Diarienr: BUN/2018:186 Er referens:

Läs mer

En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans

En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans Utbildningsstatistik 2013-11-28 1 (8) En beskrivning av terminsbetygen våren 2013 i grundskolans årskurs 6 I denna promemoria redovisas terminsbetygen vårterminen 2013 för elever i årskurs 6. Betygssättningen

Läs mer

Kvalitetsanalys. Dalstorpskolan

Kvalitetsanalys. Dalstorpskolan Kvalitetsanalys Dalstorpskolan Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 11 Arbete i verksamheten... 13 Övriga mål enligt

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 4 Dnr 43-2015:8971 Linköpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Björn kärrskolan belägen i Linköpings kommun 2 (9) Tillsyn i Björnkärrskolan har genomfört tillsyn av Linköpings

Läs mer

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod

Kommunal. Kommunkod Skolform Skolenhetskod Skolblad avseende Bergetskolan Gillevägen 1 79433 ORSA Tel Fax Huvudman Kommun Kommunkod Skolform Skolenhetskod Kommunal Orsa 2034 Grundskola 44551665 http://wwworsase Skolbladet presenterar den valda

Läs mer

ein Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lilla Alby skola belägen i Sundbybergs kommun Beslut

ein Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter tillsyn i Lilla Alby skola belägen i Sundbybergs kommun Beslut ein Beslut Sundbybergs kommun Beslut efter uppföljning för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Lilla Alby skola belägen i Sundbybergs kommun Box 23060; 104 35 Stockholm 2 (9) Uppföljning av tillsyn

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Skolblad avseende Stora Sätraskolan. Antal elever läsåret 09/10. Andel elever berättigade till modersmålsundervisning läsåret 09/10

Skolblad avseende Stora Sätraskolan. Antal elever läsåret 09/10. Andel elever berättigade till modersmålsundervisning läsåret 09/10 Skolblad avseende Stora Sätraskolan Porfyrvägen 11 80631 GÄVLE Tel 026-179871 Fax 026-179290 www.skola.gavle.se/satra Huvudman Kommun Kommun Kommunkod Gävle 2180 Skolform Grundskola Skolkod 218000601 Skolid

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Västervångskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1-9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9))

4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor (Nordlyckeskolan (7-9)) 4. Verksamhetens mål och utvecklingsfrågor 2013-2013 (Nordlyckeskolan (7-9)) Områden Verksamhetens mål/ utvecklingsfrågor Senaste kommentaren GODA UPPVÄXTVILLKOR NORMER OCH VÄRDEN - Samtliga verksamheter

Läs mer

Verksamhetsrapport Valla skola

Verksamhetsrapport Valla skola Verksamhetsrapport V skola Rektor: Ann-Britt Eriksson : 2017-09-07 www.katrineholm.se 2 (9) Vår handläggare Verksamhetsrapport för V skola september 2017 V skola är en kommunal grundskola i Katrineholms

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016. Rombergaskolan

Verksamhetsplan 2015/2016. Rombergaskolan Verksamhetsplan 2015/2016 Rombergaskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten Målgruppen är Rombergaskolans elever inom förskoleklass, grundskola och fritidshem. Vision Alla barn och ungdomar i Enköpings

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2014

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2014 Barn och utbildning Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2014 Ferlinskolan Gun Palmqvist rektor Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse... 2 1.1 Kunskaper....2 1.1.1 Måluppfyllelse...2

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2015-2016 Tomtbergaskolan Rektor Boel Ehrenberg 2. Systematiskt kvalitetsarbete Fyra områden har satt rejäla spår i undervisningen och i fritidsverksamheten. Det första är

Läs mer

Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs

Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs Utvecklingsplan Fuxernaskolan Årskurs 7-9 2017-2018 Mål och visioner: 1. Pedagogiskt ledarskap. I klassrummet är lärarens kompetens den viktigaste faktorn för elevens lärande. Utanför klassrummet är det

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2018:7199 Enköpings kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i S:t Iliansskolan i Enköpings kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2015-2016 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Grimsåsskolan

Kvalitetsanalys 15/16. Grimsåsskolan Kvalitetsanalys 15/16 Grimsåsskolan Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 4 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 15

Läs mer

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation...

Läs mer