Copernicus Nyheter Version v201603_2. Sid 1

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Copernicus Nyheter Version v201603_2. Sid 1"

Transkript

1 Copernicus Nyheter Version v201603_2 Sid 1

2 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 4 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 4 TIDRAPPORTERING... 4 Nya parametrar för sökdialoger Projekt och Kund/Projekt... 6 NYHETER WEBB MODULEN FÖR PROJEKT... 6 PROJEKTPLANERING... 6 Returnera transaktion från Attest projektplanering... 6 Planering med tillgänglig tid... 6 Fördela planering enligt netto... 6 Sök plan... 7 Flerval i planegenskaper... 7 Rapportering i plan... 7 Resurslista nya kolumner... 8 Resursanvändning Rapporterat Justering av timmar... 9 RESURSPLANERING... 9 Planering linje - toolbar... 9 PORTFÖLJHANTERING... 9 Sökningar... 9 Sök plan i statusrapport Sökning av flerval i planegenskaper DOKUMENTHANTERING Rapportgenerator Destinationer NYHETER MODULEN FÖR PROJEKTREDOVISNING PROJEKTREGISTER Kombinationskontroller för projekt har utökats Automatisk generering av avräkningsfaktura vid projektavslut MEDARBETARREGISTER Rapport Kombinationskontroller medarbetareregister Ny flik Dashboards FAKTURERING Möjlighet att ändra på transaktioner via Detaljerat underlag Möjlighet att justera timmar på tidstransaktioner via Detaljerat underlag Nya kolumner med transaktionsdatum och förrättningsdatum Rapporterna Faktureringsunderlag kan skrivas ut med förrättningsdatum Automatiserad fakturering Automatisk justering i fakturaguide ORGANISATIONSFÖRÄNDRINGAR Skapa lista från fil VERKTYG Utläsning SIE4E Redovisningsuppgifter för revision UTLÄSNINGAR Kontrollprogram för parametersättning PLANERING Egna fält planering NYHETER MODULEN FÖR KUNDRESKONTRA Dubblettkontroller automatisk inbetalning Automatiserad hantering av kravkod och kravspärr vid kreditering av faktura Exicom AB sid 2(20)

3 NYHETER MODULEN FÖR LEVERANTÖRSRESKONTRA UTBETALNINGSSÄTT Betalningsfria dagar har lyfts till webben NYHETER GENERELLA FÖRÄNDRINGAR JAVA WEB START Exicom AB sid 3(20)

4 Allmänt om nyhetsdokumentationen För denna version gäller följande rekommendationer och krav avseende webläsare och andra stödprogramvaror: Programvara Rekommenderad version Java 8u111 eller 8u112 IE Explorer IE 11 eller 10 Mozilla Firefox Progress Open Edge OE Tomcat Nyheter Webb Modulen för Tid Tidrapportering I veckotidrapporten har funktion införts som visar vilka aktiviteter som är tilldelade till användaren. Detta gäller för projekt som är kopplade till en projektplan. Här nedan följer exempel som beskriver hur veckotidrapporten fungerar vid de olika inställningarna i planegenskaper. Inställningar i planegenskap Tidrapportör får koppla sig till avsedda aktiviteter Ja Nej Ja, men enbart upplagda resurser Exempel med inställning Ja, Användaren kopplar sig till aktiviteter i veckotidrapportens dialog Sök kund/projekt. Efter koppling till en aktivitet ges tillgång till alla aktiviteter visade under rubrik Tilldelade och Ej tilldelade. Exempel med inställning Nej, Projekt/Plan visas i dialogen Sök Kund/projekt men är inte tillgänglig för koppling. Exicom AB sid 4(20)

5 Exempel med inställning Ja, men enbart upplagda resurser, Är resursen upplagd i planens resurslista har användaren tillgång till planens aktiviteter. Användaren väljer en aktivitet och tidrapporterar på den. Efter val av aktivitet och tidrapportering på aktivitet visas den valda aktiviteten under rubrik Tilldelade och övriga under rubrik Ej tilldelade. Är medarbetare redan tilldelad en aktivitet i planen visas dessa under rubrik Tilldelade. Exicom AB sid 5(20)

6 Nya parametrar för sökdialoger Projekt och Kund/Projekt Verktyg > Underhåll > Sidinställningar > Sidor utan menyalternativ Sökdialogerna Projekt och Kund/Projekt har kompletterats med parameter Visa endast eget kontors projekt. Om parametern är satt till Ja visas endast projekt för inloggad medarbetares kontor samt projekt med kontor blank i sökresultaten. Sökdialogerna finns i följande vyer: Sök Kund/Projekt Tidrapport Dagtidrapport Paletten Reseräkning Sök Projekt Dagtidrapporten, sökning med Ctrl F i fält Projekt Planegenskaper Nyheter Webb Modulen för Projekt Projektplanering Returnera transaktion från Attest projektplanering När en transaktion returneras från Attest projektplanering skapas en omvänd transaktion. I och med att tidrapportören åter lämnar in sin tidrapport landar båda transaktionerna hos projektledaren för attest. Det har tidigare varit möjligt för projektledaren att returnera en eller båda dessa transaktioner till tidrapportören. Från och med denna version av Copernicus har möjligheten att returnera dessa två transaktioner tagits bort. En transaktion kan endast returneras en gång och tillhörande vändningstransaktion kan aldrig returneras. Valet för retur är för dessa transaktioner borttaget och transaktionerna är endast möjliga att attestera när de åter lämnats in av tidrapportören. Genom att attestera både den returnerade transaktionen och vändningstransaktionen som skapats vid returtillfället tar de två transaktionerna ut varandra och det finns därför inget behov av att kunna returnera dessa transaktioner igen. Planering med tillgänglig tid I Resursanvändningen har det införts planering på medarbetare med hänsyn till bokad tid i alla projektplaner. Fördela planering enligt netto Planering på medarbetare med hänsyn till bokad tid i andra planer och planering på andra aktiviteter i aktuell plan. Med en företagsinställning väljer man planering enligt tillgänglig tid eller fördelning av planering enligt netto. Exicom AB sid 6(20)

7 Företagsinställning: Vid inställning Ja fördelas planerad tid med hänsyn till bokningar i alla planer och planerad tid i egna planen. Sök plan I funktionen för sök plan har kolumner för tillgängliga plan- och projektegenskaper införts. Vyhantering ger möjlighet att skapa vyer med olika innehåll av plan- och projektegenskaper. Tillgängliga egenskaper för plan och projekt finns valbara i sök plan. Flerval i planegenskaper I planegenskaper under egna fält finns möjlighet att lägga till egenskaper med flerval. Använd CTRL för att markera flera i fältet. Se exempel Rymden i bild nedan. Egna fält skapas i Registervård>Planering>Tabeller>Egna fält planering. Rapportering i plan Användaren har möjlighet att välja ett datumintervall för visning av tidstransaktioner i flik rapportering i resursanvändning. Nytt val har lagts till med innehåll Transaktionsdatum från/till i flik rapportering. Exicom AB sid 7(20)

8 Resurslista nya kolumner Nya kolumner med alla tillgängliga värdetyper för tid har lagts till i resurslista. Värdetyper presenteras med hjälp av vyer. Tillgängliga värdetyper i resurslista. Exicom AB sid 8(20)

9 Resursanvändning Rapporterat Justering av timmar Funktion för att justera antal timmar på ofakturerade tidstransaktioner Nu finns möjlighet att aktivera funktion för att kunna justera antal timmar på ofakturerade tidstransaktioner i vyn Rapporterat. Funktionen kräver dels att fält Justering i planering är satt till Ja i Företagsuppgift PR, flik Parametrar och dels att parameter Användare får justera timmar är satt till Ja under Verktyg > Underhåll > Sidinställningar > Projektledare > Planering resursanvändning. Justering görs genom att högerklicka på en transaktion och välja Justera timmar. För att spara justeringen klickar man OK och sedan Spara i fönstret Rapporterat. Resursplanering Planering linje - toolbar I funktionen Planering linje har enhet tid, sortering och ansvarig flyttats till toolbar. Portföljhantering Sökningar I funktionen för sök plan har kolumner för tillgängliga plan- och projektegenskaper införts. Vyhantering ger möjlighet att skapa vyer med olika innehåll av egenskaper. Exicom AB sid 9(20)

10 Sök plan i statusrapport Sök plan har ersatt selektering i portföljens statusrapport. Vyhantering och brytdatum fungerar som tidigare. Sökning av flerval i planegenskaper För planegenskap med flerval kan sökning göras på valbar kombination. 1. Sökes bara ett alternativ blir sökresultatet alla förekomster av alternativet. 2. Sökes flera val blir sökresultatet endast de planer som uppfyller valet. 3. Använd villkorskombinationen OCH/ELLER för att bredda sökresultatet. Dokumenthantering Rapportgenerator Destinationer Funktion för att skapa och placera kopior av Statusrapporter från Rapporgeneratorn Nu finns möjlighet att aktivera funktion för att kunna skapa Statusrapporter via Rapportgeneratorn för hel Portfölj. I samband med att rapporterna skapas läggs också en pdf-kopia på vald plats på nätverket. Konfiguration av funktionen kan ske med flera olika platser för placering av filer och den bearbetning som skapar rapporter och kopior kan läggas som fast bearbetning. Nyheter Modulen för projektredovisning Projektregister Kombinationskontroller för projekt har utökats Registervård > Projektregister > Tabeller > Kombinationskontroller Den befintliga funktionen för kombinationskontroller på projekt har utökats med möjlighet att ha underliggande villkor för specifika fält i en kontroll. Till exempel kan man specificera giltiga kunder i en kontrollista och under respektive kund ange vilka kostnadsställen som är giltiga för respektive kund eller intervall av kunder. På så sätt kan fler kontroller göras i en och samma kontrollista och därmed minska behovet av nya projektmallar (då kontrollistan knyts till en mall). För fält i huvudtabellen vars regel är Giltiga värden tillåts att skapa underliggande kontroller. Fälten Nummerserie och Statistikbegrepp/grupp är undantagna och tillåts inte ha underliggande kontroller, felsignal ges om man försöker skapa detta. Exicom AB sid 10(20)

11 I den underliggande kontrollen går det bra att ange såväl giltiga som ej giltiga värden för fälten. Kontrollerna utförs vid nyupplägg och ändring av projekt via registervårdens projektregister, projektformulär och projektrummet. Felsignaler som ges har förtydligats för att ge användaren tydligare information om vad som är fel och vilka värden som är tillåtna. Kontroller utförs för både huvud- och undertabellens villkor. Undertabellens villkor styr över eventuella överliggande kontroller om det uppstår konflikt. Kombinationskontroller för Medarbetarregistret omfattas inte av den utökade funktionaliteten. Tabellen Kombinationskontroller avseende projektkontroller kan nu även skrivas ut som en rapport och nås under Rapportbeställning > Rapporter > Projektregister > Kombinationskontroller. Automatisk generering av avräkningsfaktura vid projektavslut Det finns nu möjlighet att sätta upp fastpris projekt med automatisk generering av avräkningsfaktura vid projektavslutet. Funktionen effektiviserar projektavslut framförallt då det finns många fastpris projekt att avsluta genom en avräkningsfaktura. Det går att ange hur stor upp- respektive nedjustering som automatiskt får läggas till vid avslutet. När projekt läggs till för statusändring via Verktyg > Registervård > Projektregister > Ändra status projekt > Arkiv > Ny/Skapa lista/skapa lista massavslut är selekteringen kompletterad med en combo box Avräkning. Denna combo box aktiveras och kan ändras till ja eller nej då statusändringen projektet ska genomgå är satt till att gå från Aktiv till Avslutad. Samma combo box finns då statusändringar av projekt läggs till via Rapportbeställning > Bearbetningar > Ändra status projekt > Skapa lista/projekt ändrar status/skapa lista massavslut. Då funktionen för automatisk avräkningsfakturering av projekt används kan även transaktioner för uppeller nedjustering automatiskt skapas. Hur stora upp- respektive nedjusteringar som får läggas till automatiskt styrs via nya parametrar under Verktyg > Registervård > Företagsuppgift PR > Företagsuppgifter > Fakturaparametrar > Fakturering. Exicom AB sid 11(20)

12 Det är möjligt att ange en begränsning för hur stor en upp- eller nedjustering får vara i kronor eller som en procentsats av fastpriset på projektet. Om den eventuella justeringstransaktionen som skapas då avräkningsfaktura genereras överskrider något av de angivna värdena, landar projektet under Urval: Problem. Det är möjligt att ange noll kronor i parametrarna som styr justeringsgränserna vilket innebär att ingen justeringstransaktion får skapas överhuvudtaget. Genom att ange noll kronor som gräns finns det möjlighet att stoppa alla automatiska avräkningsfakturor som får en justeringstransaktion och kontrollera dessa manuellt innan projektet avslutas. Samtliga vyer under Urval i Verktyg > Registervård > Projektregister > Ändra status projekt har kompletterats med 4 nya kolumner: Justerat belopp, Avvikande justerare, Avräkna projekt samt Feltext. Justerat belopp Justeringstransaktionens värde visas här, beloppet räknas fram som skillnaden mellan Upparbetat ofakturerat och Fakturerat men ej avräknat aconto. Avvikande justerare Om inläsning av projekt för projektavslut via Mina dokument tillämpas visas här medarbetarnumret för den justerare som är angiven i exceldokumentet som lästs in. Avräkna projekt Visar om projektet ska avräknas automatiskt mot aconto eller inte. Feltext Visar felmeddelandet varför en bearbetning inte lyckades gå igenom (samma meddelande som även visas under varningstriangeln ). En ny inläsningsrutin till Mina dokument finns uppsatt för att förenkla avslut av större mängder projekt, genom inläsning av ett exceldokument med uppgifter om avslutet som gör att projekten placeras under selekteringen Lista i Verktyg > Registervård > Projektregister > Ändra status projekt. Kontakta Exicom för mer info och hjälp att sätta upp inläsningsrutinen. Det har tillkommit en ny rapport under Rapportbeställning > Rapporter > Ändra status projekt > Projekt i urval problem. Denna rapport skriver ut en sammanställning av samtliga projekt som ligger under Urval: Problem i Verktyg > Registervård > Projektregister > Ändra status projekt. Rapporten skriver bland annat ut Exicom AB sid 12(20)

13 information om projektnummer och felorsak. Felen behöver hanteras manuellt för att projektet ska kunna avslutas. Rapporten kan skrivas ut på klocka för att löpande kontrollera projekt som inte kunnat avslutas. Kontakta Exicom för mer information om funktionen automatisk generering av avräkningsfaktura och justering. Medarbetarregister Rapport Kombinationskontroller medarbetareregister Tabellen Kombinationskontroller avseende medarbetarregistrets kontroller kan nu skrivas ut som en rapport och nås under Rapportbeställning > Rapporter > Medarbetarregister > Kombinationskontroller. Ny flik Dashboards I medarbetarregistret finns en ny flik, Dashboards, denna är inte i funktion ännu utan en förberedelse för kommande funktionalitet. Fakturering Möjlighet att ändra på transaktioner via Detaljerat underlag För att underlätta vid webbfakturering finns nu möjlighet att ändra fakturatext, arbetstyp och utpris på ofakturerade transaktioner (tid, inköp och material) direkt på transaktionerna i Detaljerat underlag. Rättighet till att ändra ges via parametrar per fält i Verktyg > Underhåll > Sidinställningar > Projektledare > Detaljerat underlag. Om användaren har rättighet att ändra visas en ändrasymbol och meny Ändra på transaktioner. En dialog för ändring öppnas och endast de fält som användaren har rättighet att ändra är editerbara. Ändra och klicka OK. Exicom AB sid 13(20)

14 När ändring gjorts sparas den genom att klicka på Spara i vyn Detaljerat underlag. Vyn laddas då om och uppdateras med ändringarna. Möjlighet att justera timmar på tidstransaktioner via Detaljerat underlag För att underlätta vid webbfakturering finns nu möjlighet att justera timmar på ofakturerade tidstransaktioner i Detaljerat underlag. Rättighet till att justera ges via parametrar per fält i Verktyg > Underhåll > Sidinställningar > Projektledare > Detaljerat underlag. Om användaren har rättighet att justera visas en justeringssymbol och meny Justera timmar på tidstransaktioner. En dialog för justering öppnas. Justera timmar, ange eventuell Orsak och Kommentar och klicka OK. En justeringsnod och uppgift om att ändringar är gjorda visas. När justering gjorts sparas den genom att klicka på Spara i vyn Detaljerat underlag. Vyn laddas då om och uppdateras med ändringarna, justeringsnoden försvinner och timmarna och justeringsbeloppet visas summerat till grundtransaktionen (justeringen är dock sparad som en justeringstransaktion). Nya kolumner med transaktionsdatum och förrättningsdatum Två nya kolumner med rubrikerna Transaktionsdatum och Förrättningsdatum har tillkommit i standardvyerna Detaljerat underlag samt Kommentarer under Projektledare > Fakturering. I kolumnerna Exicom AB sid 14(20)

15 visas respektive datum för varje tidstransaktion i båda vyerna, i Detaljerat underlag visas transaktionsdatum även för övriga transaktionstyper. Kolumnerna kan döljas genom att klicka i rubriklisten för kolumnerna, välj Ta bort kolumn och klicka på rubriknamnet. Samma kolumner finns även tillagda i steget Transaktioner i faktureringsguiderna. Här ligger de nya kolumnerna som möjliga att ta fram och kan sparas i en personlig vy, de ligger alltså inte med i standardvyn. Rapporterna Faktureringsunderlag kan skrivas ut med förrättningsdatum Ett antal rapporterna kan numer skrivas ut med information om antingen förrättningsdatum eller transaktionsdatum för de ingående transaktionerna. Vilket datum rapporterna skrivs ut med styrs via en ny parameter, Visa datum för tid, under Verktyg > Registervård > Företagsuppgift PR > Företagsuppgifter > Fakturaparametrar > Detaljer, under rubriken Faktureringsunderlag. Den nya parametern kan sättas till Förrättningsdatum eller Transaktionsdatum och valet avgör med vilket datum rapporterna skrivs ut. Förvalt värde är Transaktionsdatum. Rapporter som berörs av företagsinställningen är: Faktureringsunderlag Avdelning Faktureringsunderlag Kund/Projekt Faktureringsunderlag PL Faktureringsunderlag Period Avd/Pled Faktureringsunderlag Period Kund/Projekt Faktureringsunderlag Produktkod Faktureringsunderlag Projektadmin Faktureringsunderlag Projektledare Rapporterna finner du under Rapportbeställning > Rapporter > Fakturering > Faktureringsunderlag. Automatiserad fakturering Ny rutin finns för automatisering av fakturering. Rutinen är en tilläggsfunktion och kräver funktionsaktivering av Exicom. Den automatiserade faktureringen passar verksamheter där man löpande följer upp projekt, t ex veckovis och där faktureringen inte innebär så mycket förändringar. Det förutses att attest, flytt, prisförändringar etc. har skett innan fakturan ställs ut. Den passar också när fakturering sker av betalplan för fastprisprojekt. Nyttan är en förenklad faktureringsprocess som ger tidseffektivisering. Rutinen innehåller påminnels eller helt automatisk faktura. Om påminnels används skickas mail till projektets fakturerare när det är dags att fakturera. Mailet innehåller en länk till att starta fakturaguide, så att fakturering kan ske direkt från länken i mailet. Om single-sign-on tillämpas sker automatisk inloggning till Copernicus. När faktureraren slutför fakturaguide skickas fakturan för utskrift eller granskning av handläggare. Alternativet är automatisk faktura, då skapas fakturan med automatik och mail skickas till faktureraren med länk till den färdiga fakturan så att chans finns att eventuellt stoppa eller ändra innehållet. Annars godkänns den med automatik efter visst antal dagar. Exempel på mail: Exicom AB sid 15(20)

16 Rutinen slås på för de fakturerare som önskar påminnelse eller automatisk faktura. Det görs genom parameter i medarbetarregistret. Dessförinnan måste funktionsaktivering och parametersättning ha lagts upp. Styrning av rutinen sker genom upplägg av fakturatyper, som antingen kan vara generella eller gälla för vissa fakturerare och/eller projekt. Se mer i Copernicus referensmanual Rapportbeställning>Bearbetningar>Fakturering>Automatiserad fakturering. Arbete pågår även med att fram ny förenklad fakturaguide som kommer användas i den nya rutinen. Den kommer dock i kommande version. I den här versionen kan befintliga fakturaguider användas. Automatisk justering i fakturaguide I samband med nya rutinen för automatiserad fakturering har tillägg gjorts för automatisk justering i fakturaguide. Det innebär att om fakturerare ändrar belopp i fakturalayouten så sker en automatisk justering av differensen mot fakturans transaktioner. Automatisk justering kan ske både för typen Justering (dvs Tid, Inköp eller Material) och för typen Aconto (vilken används vid fakturering av aconto). Om bild Justering finns med i fakturaguiden kommer den bilden att visas men med en färdig justeringsrad. Om automatisk justering ska tillämpas anges per fakturaguide. Det går att ange att det enbart ska ske för fakturor som inte är samlingsfakturor, samt att det ska gälla vissa belopp. Se mer i Copernicus referensmanual Verktyg>Registervård>Projektfakturering>Selekteringar faktureringsguider, samt Projektledare>Fakturering avsnitt Bild Justering. Organisationsförändringar Skapa lista från fil Parameter har tillförts för att kunna undanta kontroller vid inläsning av underlag avseende Medarbetare byter avdelning Vid inläsning av underlag för skapande av lista i Förslag från fil, går det att undanta kontroller som att mottagande avdelning är kopplad till ett aktivt kostnadsställe. Inställning återfinns under Företagsuppgifter PR, Företagsparametrar och Parametrar. Exicom AB sid 16(20)

17 Verktyg Utläsning SIE4E Redovisningsuppgifter för revision Nu finns en ny utläsning för redovisningsuppgifter i SIE-format, SIE 4E, som kan exporteras från Copernicus och läsas in i system som kan importera filer av detta format. Utläsningen är en tilläggsfunktion. För mer information och beställning, kontakta er affärsansvarige hos Exicom Software. Utläsningar Kontrollprogram för parametersättning För Connector Redovisning med Oracle E1 och PUMA finns nu kontrollprogram för att kontrollera generell parametersättning av utläsningarna samt mappning av konton och arbetstyper till mottagande system. Innan filer läses ut ska kontrollprogrammen köras och rapporter över kontrollresultaten skrivas ut. Eventuella saknade parametersättningar och mappningar ska åtgärdas och därefter kan utläsningar göras. Kontrollprogrammen finns i webbgränssnittet under Rapportbeställning > Bearbetningar > Utläsningar och heter, Kontroll parametrar Bokföringsfiler till PUMA Kontroll parametrar Fakturafil E1 Inga selekteringar finns. När bearbetningarna körts finns resultatet tillgängligt för utskrift. Endast senaste bearbetningarnas resultat sparas. En ny kontrollbearbetning tar bort tidigare resultat och det nya sparas. Rapporterna finns i webbgränssnittet under Rapportbeställning > Rapporter > Utläsningar och heter, Felrapport parametrar Bokföringsfiler till PUMA Felrapport parametrar Fakturafil till Oracle E1 Inga selekteringar finns. Planering Inställningar för planering återfinns under Registervård>Planering>Tabeller. Egna fält planering En ny typ av fält har utvecklats för planegenskaper. Fältet är en undertabell med flerval. Med flerval avses att flera alternativ kan markeras i fältet. Exicom AB sid 17(20)

18 Det nya fältet visas i planegenskaper där flera val markeras med hjälp av CTRL. Nyheter Modulen för Kundreskontra Dubblettkontroller automatisk inbetalning Inläsning av filer avseende automatisk hantering av inbetalningar kontrolleras med avseende på dubbletter. Kontrollprogram finns för de 3 inläsningar som i nuläget kan användas för automatiserad hantering, Bankgirot, BGMax, Nordea, TotalIN samt DanskeBank, OFU(ISO XML20022). Kontroll sker på filnivå med kontroll av start och slutpost samt på transaktionsnivå, på transaktionslöpnummer. En fil innehållande dubbletter eller felaktigheter enligt ovan kommer att visas upp i gränssnitt för Automatiska Inbetalningar med en specifik symbol och upplysning om varför fil avvisats och utan att det skett någon bokföring. Det går också att konfigurera ett e-postmeddelande som skapas då fil inte accepteras av systemet. Automatiserad hantering av kravkod och kravspärr vid kreditering av faktura Vid kreditering av faktura har man behövt hantera förändring av kravkod och kravspärr på kreditfakturan sett utifrån vad motsvarande debet har för uppgifter. Detta kan nu automatiseras utifrån ett konfigurerbart regelverk där uppgifter kan sättas utifrån förhållanden som om debetfaktura är helt, delvist eller obetald. Konfigurationen återfinns i Registervård och Företagsparametrar Kundreskontra. Sättning av kravkod och spärr görs i samband med att kreditfaktura överförs till Kundreskontra vid bokföring av dessa. Nyheter Modulen för Leverantörsreskontra Utbetalningssätt Betalningsfria dagar har lyfts till webben Betalningsfria dagar har lyfts till Registervården på webb och kan registreras per utbetalningssätt under Registervård > Leverantörsreskontra > Tabeller > Utbetalningssätt. Exicom AB sid 18(20)

19 Nyheter Generella förändringar Java Web Start I den här versionen är ett antal webbvyer möjliga att köra i Java Web Start istället för Java Applets. Det gör att Chrome kan användas som webbläsare, förutom Internet Explorer och Firefox. Java Web Start funktionsaktiveras av Exicom om det ska användas istället för Java Applets. Följande webbvyer är nu möjliga att köra i Java Web Start: Dagtidrapporten Paletten Planering Linje Transaktioner Attest projektplanering Min resursanvändning Java Web Start fungerar annorlunda än Java Applets. Vyn öppnas i eget fönster, den öppnas direkt när du väljer menyval i Copernicus menyrad. Information visas då om att funktionen visas i eget fönster. Där ligger också en länk till att öppna vyn på nytt, om du råkat stänga vyn. Exicom AB sid 19(20)

20 Exicom AB sid 20(20)

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201701_2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Prestandaförbättring i dagtidrapporten... 3

Läs mer

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201601_2

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201601_2 Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201601_2 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Borttag av Månadstidrapporten, Månadsattest

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201203/2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201203/2. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201203/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201203/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201703_2

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201703_2 Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201703_2 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 4 MODULEN FÖR PROJEKT... 4 PROJEKTPLANERING... 4 Möjligt att skapa projekt och plan samtidigt från projektrummet...

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201502-3 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR PROJEKT... 3 PROJEKTPLANERING... 3 Behörigheter vid skapa plan... 3 Nya värdetyper,

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201403-2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 REGISTERVÅRD... 3 Nya register som finns tillgängliga i Registervård webb... 3 Fritextssökning i Copernicus

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201401/2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201401/2. Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201401/2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Undanta projekt från obligatoriska nivåvalideringar

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201303-1 Sid 1 Innehållsförteckning NYHETER WEBB FUNKTIONEN FÖR REGISTERVÅRD... 3 REDOVISNING... 3 REGISTERVÅRD... 3 Bläddra mellan registerposter... 3 Nytillkomna register

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201201/2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201201/2. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201201/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201201/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus information

Copernicus information Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus information

Läs mer

Copernicus information

Copernicus information Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus information

Läs mer

SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014

SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014 SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014 Silber Software AB Tel. +46 8 506 409 00 info@silbersoftware.com Organisationsnummer Stureplan 4A Fax. +46 8 506 409 01 www.silbersoftware.com 556728-3584

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201402-3 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 4 SPRÅKÄNDRINGAR... 4 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID...... 4 TIDRAPPORTERING... 4 Dagtidrapport koppla

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201202/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201202/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.42A sp05 tillägg 4 (2015-09-03) ROT- och Hushållsarbete (Rut) På www.skatteverket.se kan du läsa om vilka regler som gäller för dig som

Läs mer

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING Entré INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING AHLSELL OFFICE KUNDRESKONTRA... - 2 - Innehåll i Ahlsell Office Kundreskontra... - 2 - KUNDRESKONTRA... - 3 - Fakturalista... - 4 - Kort beskrivning av funktioner i fakturalistan...

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201502p1. id 1

Copernicus Nyheter Version v201502p1. id 1 Copernicu Nyheter Verion v201502p1 id 1 S Innehållförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Dagtidrapporten... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR

Läs mer

Lägga upp nytt projekt

Lägga upp nytt projekt Lägga upp nytt projekt Nya projekt läggs upp i menyn Register - Projekt - Projekt. Nummer Välj ett nummer som inte tidigare har använts. Projektnumret är numeriskt och kan vara 14 positioner långt. Har

Läs mer

Nyhetsdokument version 3 5.1

Nyhetsdokument version 3 5.1 Nyhetsdokument version 3 5.1 Produkt Version Releasedatum Mikromarc 3 5.1 14. november 2011 Ny och förbättrad funktionalitet Nedanför finner du en kort beskrivning av ny och ändrad funktionalitet i denna

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Arbetsgång Fakturaspecifikation

Arbetsgång Fakturaspecifikation Arbetsgång Fakturaspecifikation Innehåll INLEDNING... 3 ARBETSGÅNG... 3 SKAPA FAKTURASPECIFIKATION... 4 REDIGERA FAKTURASPECIFIKATION... 8 Ta bort rad... 9 Lägg till rad... 10 Slåsamman/radera rader...

Läs mer

Skattereduktion för husarbete

Skattereduktion för husarbete Skattereduktion för husarbete Gäller från Pyramid Business Studio 3.40B sp5 (2010-03-09) Husarbete/ROT-avdrag Övergångsbestämmelsen att kunden själv kunde ansöka om skattereduktion i sin deklaration upphörde

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring)

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1

Läs mer

EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING

EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING EXFLOW DYNAMICS NAV ELEKTRONISK FAKTURAHANTERING 2009-05-14 ExFlow är en tilläggsapplikation för Microsoft Dynamics NAV som effektiviserar och rationaliserar hanteringen av leverantörsfakturor och inköp.

Läs mer

Release Notes PP7 Ver

Release Notes PP7 Ver Release Notes PP7 Ver 2019.2 Gäller alla program, images för både Windows, webb och mobil samt databas och rot-databas! Allmänt Global sökning på kundfaktura genererade ett error vid öppning av kundfakturafråga

Läs mer

Registervård Fakturaspecifikation

Registervård Fakturaspecifikation Registervård Fakturaspecifikation Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Innehåll INLEDNING... 3 GRUNDREGISTER... 3 STYRPARAMETRAR FAKTURERING... 4 INSTÄLLNINGAR SOM GÄLLER FÖR FAKTURASPECIFIKATION I SYSTEMRUTINER...

Läs mer

Marathon Tid. Betyder att dagen är färdigrapporterad. Dagar utan rapporteringskrav, exempelvis helgdagar, är redan från början grönmarkerade.

Marathon Tid. Betyder att dagen är färdigrapporterad. Dagar utan rapporteringskrav, exempelvis helgdagar, är redan från början grönmarkerade. Marathon Tid... 3 Tidrapportering... 3 Massinmatning... 8 Avprickning... 9 Projektbudget... 10 Medarbetarbudget... 11 Byt medarbetare... 11 Summa projekt... 12 Daglista... 13 Veckoöversikt... 14 Funktioner...

Läs mer

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.1.2 TILLÄGG TILL

Läs mer

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning.

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Med marknadens vassaste system och ett brett spektrum av

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Lön)

Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Administratörsmanual Companyexpense (Lön) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 3 2.1 Översikt

Läs mer

Många nyheter baserar sig på beställningar från olika Exder-kunder. Saknar du något i Exder kontakta oss!

Många nyheter baserar sig på beställningar från olika Exder-kunder. Saknar du något i Exder kontakta oss! Sida 1 av 15 Ny version av Exder 2003-03-19. Andra versionen av Exder i år. I denna version har vi ägnat mest tid åt hanteringen av varucertifikat. Dels geno förbättra rutinerna i Exder EPC för att skapa/skicka

Läs mer

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206

Visma Proceedo. Att attestera - Manual. Version 1.2 / 131206 Visma Proceedo Att attestera - Manual 1 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1) ALLMÄNT OM ATTESTERING/GODKÄNNANDE... 3 2) ATTESTNIVÅER OCH DELEGERING... 4 3) NYA BESTÄLLNINGAR ATT GODKÄNNA...

Läs mer

Rapporten visar vilka av dina kundfakturor som förfallit till betalning och ännu inte blivit betalda.

Rapporten visar vilka av dina kundfakturor som förfallit till betalning och ännu inte blivit betalda. Kundreskontra Avstämningslista utredningskonto Ska du tömma utredningskontot för inkomster? Rapporten visar vilka inkomster som bokats in på utredningskontot och vilka inkomster som bokats ut därifrån

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering A r b e t s g å n g f ö r H u s a r b e t e Sida 1 Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Innehåll Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering... 1 Så här skapar du en faktura

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor

Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor Proceedo Manual V1.1 - Granska och attestera fakturor 1. Systemkrav... 2 2. Inloggning... 2 3. Välkomstsida... 3 4. Vad innebär det att granska/attestera en faktura?... 4 5. Nya fakturor dina fakturor

Läs mer

Finans Scala Bruk 2010. Maria Åhrberg

Finans Scala Bruk 2010. Maria Åhrberg Finans Scala Bruk 2010 Maria Åhrberg SIE4 Bokföring-Redovisning / Övrigt / Specialrutiner / Exportera transaktioner Välj Bokföringsdatum från och med till och med Välj exporttyp 1, Exportera i SIE 4 format

Läs mer

PX e-fakturering v3 för PX Control 6.3

PX e-fakturering v3 för PX Control 6.3 PX e-fakturering v3 för PX Control 6.3 Användarhandledning Innehållsförteckning PX e-fakturering...1 Allmänt om PX e-fakturering...3 Register...11 Operationer...29 Skriv ut...37 i PX e-fakturering Välkommen

Läs mer

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring)

Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Administratörsmanual Companyexpense (Bokföring) Companyexpense Svenska AB 556977-0075 companyexpense.se 0771 584 886 info@companyexpense.se Innehållsförteckning 1. Kom igång 2 2. Min organisation 2 2.1

Läs mer

Syfte Denna användarmanual beskriver hur databasen RunerevA används.

Syfte Denna användarmanual beskriver hur databasen RunerevA används. Bilaga 2, Användarmanual Syfte Denna användarmanual beskriver hur databasen RunerevA används. Innehåll 1 Arbeta med Alice... 2 1.1 Logga in... 2 1.2 Meny... 2 1.3 Avsluta... 3 1.4 Logga in... 3 1.5 Timpriser...

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.68 november 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kontrakt... 3 Besiktningsbokning

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för reparationsarbete, ombyggnadsarbete och hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida.

Läs mer

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31 Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31 1/20 Dokumenthistorik: Revision Datum Utförd av Kommentar 1.0 2017-10-20 Jonte Rydberg Första utgåva 1.7 2018-11-08 Jonte Rydberg Uppdaterat info för

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

Fakturering/Kundreskontra

Fakturering/Kundreskontra Fakturering/Kundreskontra Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Eskilstuna kommun Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-28

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27 Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27 1/17 Dokumenthistorik: Revision Datum Utförd av Kommentar 1.0 2017-10-20 Jonte Rydberg Första utgåva 1.7 2018-11-08 Jonte Rydberg Uppdaterat info för

Läs mer

Nyheter i version 3.2. Landlord. Global Snabbsök utökad funktion

Nyheter i version 3.2. Landlord. Global Snabbsök utökad funktion Landlord Global Snabbsök utökad funktion Möjligheten att söka i hela systemet har nu kompletterats med en funktion att kunna spara en gemensam profil för vilka delar, objekt och fält, som sökningar ska

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

RUTINBESKRIVNING DIGITAL FAKTURAHANTERING EDGE

RUTINBESKRIVNING DIGITAL FAKTURAHANTERING EDGE RUTINBESKRIVNING DIGITAL FAKTURAHANTERING EDGE INNEHÅLLSFÖRTECKNING HSB Digital fakturahantering EDGE... 1 1. Startsidan... 2 1.1 Åtgärder i startsidan... 4 2. Fakturabild och fakturainformation... 5 2.1

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB. Fabriksgatan 4 LIDKÖPING Utgåva 1-2017 Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Uppdateringar hämtas via Liveupdate. Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Ny uppdatering

Läs mer

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland

Handledning. Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Handledning Att skicka elektronisk fristående Svefaktura 1.0 via eprinter till Landstinget i Östergötland Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad:

Läs mer

INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE

INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE INEXCHANGE FAKTURASKRIVARE MENY 3 Kom igång 3 Introduktion 4 Aktivera tjänst 5 Installation av fakturaskrivaren 6 Överför exempelfakturor 7 Granska och godkänn exempelfakturorna 8 Skicka dina fakturor

Läs mer

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014.

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. RELEASE 14.3 Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. i andra webbläsare än Internet Explorer I och med denna release har vi migrerat alla de sidor man som kundföretag

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

Intrastatregistrering och -rapportering

Intrastatregistrering och -rapportering INTRASTATREGISTRERING OCH -RAPPORTERING Intrastatregistrering och -rapportering INNEHÅLL 1 OM INTRASTAT... 2 2 INSTÄLLNINGAR FÖR INTRASTAT... 3 3 INTRASTATREGISTRERING... 5 4 RAPPORTUTSKRIFT... 6 5 INTRASTATRAPPORTERING...

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland

Läs mer

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra.

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra. Leverantörsreskontra I leverantörsreskontran registrerar du alla leverantörsfakturor som kommer till ditt företag. De kan gälla kostnader för materialinköp men även kostnader för telefon, el, hyra o s

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Prognosavstämning och successiv vinstavräkning

Prognosavstämning och successiv vinstavräkning Prognosavstämning och successiv vinstavräkning Sida 1 av 36 Innehåll BAKGRUND... 3 INSTÄLLNINGAR... 3 Systeminställningar projektredovisning II... 3 Styrparametrar internredovisning... 4 HANTERING... 7

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har vi fokuserat på att få in punkter från den önskelista som finns från

Läs mer

PP7Mobilemanual 1. Med PP7 Mobile har du alltid dina projekt med dig i fickan. Mobilappen är enkel att använda

PP7Mobilemanual 1. Med PP7 Mobile har du alltid dina projekt med dig i fickan. Mobilappen är enkel att använda PP7Mobilemanual 1 PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning i desktop

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i 12.2. Senast uppdaterad: 2012-02-20

Webforum. Nya funktioner i 12.2. Senast uppdaterad: 2012-02-20 Webforum Nya funktioner i 12.2 Senast uppdaterad: 2012-02-20 Contents Översikt... 3 Dokumenthantering... 4 Visningsfiler... 4 Publicerade dokumentsamlingar - logg... 6 Projektplanering... 7 Planering Detaljer...

Läs mer

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete.

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete. H U S A R B E T E Sida 1 Husarbete Du kan på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen Husarbete. Nedan beskrivning är för dig som använder det nya grundboksutseendet.

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra

Nyhetsdokument Vitec Hyra Nyhetsdokument Vitec Hyra Version 1.70 mars 2019 Reviderat 2019-03-20 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Innehållsförteckning Inledning... 3 Inställningar/Grunddata...

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Handbok. Inventarier

Handbok. Inventarier Handbok Inventarier Innehållsförteckning 1. Allmänt...3 2. Kom igång...3 2.1. Baskonton för inventarier...3 2.2. Verifikatserie för inventarier...4 2.3. Inställningar för inventarier...5 2.4. Inventariekategorier...5

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart - Nätanmälan. Den är skriven för att kunna användas av alla installatörer. Manualen kan användas

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v5.3

Innehåll. Förändringar i v5.3 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 DuoSTATION Manager... 3 Allmänt... 3 Ärenden... 3 Information... 3 Organisationer... 3 Debitering... 3 Utrustningar... 4 Inventering... 4 Metering... 4 IT

Läs mer

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet

F22 Attestant INNEHÅLL. Karolinska Institutet F22 Attestant INNEHÅLL 1 Generellt...1 1.1 Beskrivning av rutinen...1 1.1.1 Koppling till övriga rutiner...1 1.1.2 Navigationsväg...1 1.1.3 Arbetsflödet...1 2 Ansvar attestant...2 3 Attestera faktura...3

Läs mer

Nyheter i. från 2014-05-26

Nyheter i. från 2014-05-26 Nyheter i från 2014-05-26 Sida 2 av 12 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. ADMINISTRATION... 4 2.1. Riskhanteringsmallar... 4 3. HÄNDELSER & RISKHANTERING... 5 3.1. Anställningsenhet är obligatorisk

Läs mer

Arbeta löpande med ekonomisystemets Tid- och projektredovisning

Arbeta löpande med ekonomisystemets Tid- och projektredovisning Arbeta löpande med ekonomisystemets Tid- och projektredovisning Tid- & Projekt är anpassningsbart och kan tjäna flera olika syften. Den arbetsgång som beskrivs i detta dokument kan läsas som en allmän

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Handbok Inköp och Faktura IoF

Handbok Inköp och Faktura IoF Handbok Inköp och Faktura IoF Attestering och kontering av fakturor 2014-05-22 Innehållsförteckning 1. Inloggning... 3 1.1 Länk i mailet... 3 1.2 Kommunprogram... 3 2. Brevlådan... 4 2.1 Förnya bilden...

Läs mer

Manual Attestering av fakturor på webb

Manual Attestering av fakturor på webb Manual Attestering av fakturor på webb Innehåll Förutsättningar...2 Mail och inloggning...3 Ekonomisk attest...5 Åtgärdsknappar för ekonomisk attestant... 10 Alternativ 1 - Fakturan är korrekt... 11 Alternativ

Läs mer

Räntefakturering. Systeminställningar

Räntefakturering. Systeminställningar Räntefakturering Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

efact Sök Sök/Rapporter (2008-04-18)

efact Sök Sök/Rapporter (2008-04-18) efact Sök Sök/Rapporter (2008-04-18) Sök För att söka efter fakturor, tryck Alt + Ö eller klicka på Sök i den övre menyraden. Man kan söka på tre olika typer av värden; 1. Fakturavärden. Information knutet

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

1 Tekniska förutsättningar In- och utloggning Inloggning Utloggning... 4

1 Tekniska förutsättningar In- och utloggning Inloggning Utloggning... 4 2016-11-22 DNR LIU-XXXX-YYYYY 1(15) Grundfunktioner Sammanfattning Denna manual omfattar de grundläggande och gemensamma funktionerna som finns i Raindanceportalen. Manualen beskriver tekniska förutsättningar,

Läs mer

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Nordea

Nytt betalsätt ISO Europastandard för Nordea Nytt betalsätt ISO20022 - Europastandard för Nordea I version 2018.1 har vi lagt till formatet ISO 20022 vilket gör att du som har Nordea som bank kan skicka eurobetalningar (SEPA-betalningar) och alla

Läs mer

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 7.1 2015-08-13

TIPS OCH KÄNDA FEL. BOOK-IT version 7.1 2015-08-13 TIPS OCH KÄNDA FEL BOOK-IT version 7.1 2015-08-13 Axiell Sverige AB, Box 24014, 224 21 Lund Fältspatv. 4, 224 21 Lund, tel: 046-2700 400, e-post: axiellsverige@axiell.com Innehållsförteckning Klient...

Läs mer