Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a"

Transkript

1 Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland nyheterna kan nämnas möjligheten att fritextsöka på projekt i FLEX Portal samt en ny WebApp som går att köra i alla webbläsare. Med vänlig hälsning Flex Datasystem

2 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 2 Innehåll Nyheter FLEX Tidredovisning... 3 Detaljer i OB-söklistan... 3 Lås scrollning av periodsammanställningen... 4 Projektsöklista i PC-stämpling webb anpassad för pekskärm... 5 Ändra projektadministrationsbehörighet från tidrapporten... 6 Fritextsökning i projektsöklistan i FLEX Portal... 8 Behörighet för att lägga till och ta bort projekt... 9 Utökad funktionalitet i projektimport FLEX HR Användare och lösenord Nyheter FLEX Schemaläggning Standard sorteringsordning Summatid per dag i planeringscykeln Information om projektens k-ställe i planer Förändring av rapport Planeringsöversikt per projekt Import av planering Nyheter FLEX WebApp... 16

3 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 3 Nyheter FLEX Tidredovisning Tänk på att du kan behöva göra inställningar under Arkiv Behörighetsgrupper FLEX Tidredovisning, flik Menyer, så att nya funktioner blir tillgängliga. Detaljer i OB-söklistan Det finns nu möjlighet att se detaljer på respektive OB-dagschema när du lägger in avvikelsedagar. Klicka på Inställningar och välj Avvikelsedagar från menyn. Högerklicka på en rad i kolumnen Dag-sch OB, så får du upp söklistan för OB-dagschemor. Klicka på knappen Detaljer. I vyn som kommer upp kan du nu se vilka inställningar som finns för markerat OBdagschema.

4 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 4 Funktionen är bland annat användbar om företaget använder flera olika OBdagschemor och du är osäker på vilket som ska väljas för en viss avvikelsedag. Tidigare var du tvungen att stänga fönstret Avvikelsedagar för att kunna titta på inställningarna på OB-dagschemor. Observera att knappen Detaljer bara finns tillgänglig på rader i avvikelsedagar där en personalkategori finns angiven. Detta beror på att de olika personalkategorierna kan ha olika regler för OB. Lås scrollning av periodsammanställningen Nu finns det en ny inställning som kan användas om ditt företag har många konteringskolumner i tidrapporten men du ändå vill att fler dagar ska vara synliga samtidigt i periodsammanställningen/periodredovisningen. Inställningen finns under Inställningar Styruppgifter, flik Konteringsuppg, och heter Lås endast t.o.m. konteringsnivå. Den är aktiverad om inställningen Lås konteringkolumnerna är markerad. Om du ställer in t.ex. konteringsnivå 2 så innebär det att konteringsdelen fram t.o.m. konteringsnivå 2, k-ställe, alltid kommer att vara synlig, resten kommer att scrollas med dagarna i sidled i periodsammanställningen/periodredovisningen. Detta påverkar tidrapporten både i FLEX Tidredovisning och i FLEX Portal.

5 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 5 Projektsöklista i PC-stämpling webb anpassad för pekskärm Nu finns möjlighet att få projektsöklistan i PC-stämpling webb anpassad till pekskärm. Det innebär att projekten i listan har lite större avstånd till varandra, så att de är lättare att peka på. För att aktivera den anpassade söklistan markerar du inställningen Projektsöklista anpassad för pekskärm i PC-stämpling webb som du hittar under Arkiv Systeminställningar, Flik Tidstämpling.

6 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 6 Exempel på projektsöklista anpassad för pekskärm: Ändra projektadministrationsbehörighet från tidrapporten För att ändra projektadministrationsbehörigheten för en användare var du tidigare tvungen att vara behörig till användarregistret för att komma åt det fönstret.

7 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 7 Nu finns möjligheten att komma åt projektadministrationsbehörigheterna från tidrapporten. För att aktivera åtkomst måste du avmarkera inställningen Dölj knappen Projekt -adm.behörigheter i FLEX Tidredovisning som finns under Arkiv Behörighetsgrupper FLEX Tidredovisning, Flik Övrigt. I tidrapporten visas då en ny ikon. Det gäller både FLEX Tidredovisning och FLEX Portal.

8 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 8 Observera att de projektadministrationsbehörigheter du ändrar är för den användare som är kopplad till den anställd vars tidrapport är öppen och alltså inte inloggad användare. Fritextsökning i projektsöklistan i FLEX Portal I söklistan för projekt i FLEX Portal finns nu en funktion för fritextsökning. Sökning görs både på projektets kod och benämning. Du söker genom att skriva in valfritt sökord i rutan Sök Projekt och trycker sedan på Enter eller klickar på knappen Sök. Listan kommer då att filtreras så att endast de projekt som omfattas av sökningen visas.

9 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 9 Behörighet för att lägga till och ta bort projekt En ny behörighetsinställning har tillkommit, som gör det möjligt att styra vilka behörighetsgrupper/användare som ska ha möjlighet att skapa nya projekt. Inställningen kan vara användbar om det finns vissa användare på företaget som ska vara behöriga att ändra på befintliga projekt men inte registrera nya. Den kan även vara användbar om projekten importeras från ett försystem och inga nya projekt ska registreras i FLEX Tidredovisning. Inställningen finns under Arkiv Behörighetsgrupper FLEX Tidredovisning Flik Övrigt och heter Behörig att lägga till och ta bort Projekt.

10 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 10 För alla befintliga kunder som uppdaterar till version 13.2a kommer denna inställning att vara markerad som standard eftersom motsvarande funktionalitet fanns innan denna inställning tillkom. Vid behov kan du sedan avmarkera inställningen för de behörighetsgrupper/användare som inte ska vara behöriga att lägga till och ta bort projekt.

11 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 11 Utökad funktionalitet i projektimport Projektimporten (Servicerutiner Import av Projekt ) har utökats med valet Avsluta projekt som ej importeras. Markeras denna ruta innebär det att alla befintliga projekt som inte är med i importfilen kommer att ändra status till Avslutad. FLEX HR Användare och lösenord För att öka säkerheten i kopplingen till FLEX HR kan du nu välja att använda en speciell användare vid anrop av FLEX HR webbservice. Detta kräver även ändringar i hur webbservicen är uppsatt. För att få hjälp med detta kan du vända dig till vår tekniska konsulting.

12 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 12 Nyheter FLEX Schemaläggning Följande nyheter rör funktioner som du endast kan använda om du har tillvalsmodulen Schemaläggning/Bemanning i din programlicens. I all text nedan utgår vi från att schemaläggning sker på konteringsnivån Projekt. I och med att det är en text du som kund själv kan ändra kan denna konteringsnivå kallas för något annat än Projekt i ditt företag, t.ex. Uppdrag eller Objekt. Standard sorteringsordning Det finns nu möjlighet att ställa in hur schemaläggningen ska vara sorterad när den öppnas. När schemaläggningen är öppen kan du sedan ändra sorteringsordningen genom att klicka i rubriken på andra kolumner. Inställningen för sorteringsordningen görs under Visningsalternativ och du kan välja mellan Anställningsnummer, Personalkategori, K-ställe och Namn. Observera att detta endast gäller schemaläggningen i FLEX Tidredovisning och inte i FLEX Portal.

13 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 13 Summatid per dag i planeringscykeln I planeringscykeln kan du nu se antalet planerade timmar för den markerade dagen. Den här nyheten gäller endast de företag som under Inställningar Styruppgifter Flik Schemaläggning har markerat inställningen Projekt styr schematider. Information om projektens k-ställe i planer För att du ska snabbt ska kunna se vilket k-ställe ett visst projekt är kopplat till finns det nu en tooltip som visar det i fliken Projekt i Planer.

14 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 14 Förändring av rapport Planeringsöversikt per projekt Rapporten Planeringsöversikt per projekt i gruppen Schema har kompletterats med behov och differens. Det innebär att du nu kan jämföra planerad tid per projekt med de aktuella behoven och få en bra översikt över en hel månad.

15 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 15 Import av planering En ny import har byggts som gör det möjligt att importera planering via en importfil. Funktionen kan exempelvis vara användbar om det är många anställda som under en dag ska planeras på en utbildning. Då kan du göra detta via importen istället för att du manuellt ändrar planeringen på alla anställda. Du hittar funktionen under Servicerutiner Import av planering. Inställningar för importen görs under Register Importmallar. Där måste du välja en importfil innan du kan starta importen.

16 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 16 Nyheter FLEX WebApp Under hösten 2011 lanserades FlexApp för iphone. Nu finns appen i en ny version som även fungerar på Android: Flex WebApp. FLEX WebApp är utvecklad för att erbjuda medarbetare en lättbegriplig, lättarbetad och mobil klient till FLEX Personalsystem. Appen körs direkt i webbläsaren på din telefon, du behöver därför inte gå in på exempelvis App Store för att ladda ner den. FLEX WebApp är en separat tilläggsmodul, som i dagsläget kan användas tillsammans med FLEX Tidredovisning eller FLEX Lön. Vid köp av tilläggsmodulen FLEX WebApp ingår även integrationsmodulen FLEX API. Med FLEX WebApp har du alltid full kontroll över ditt schema och dina saldon, var du än befinner dig.

17 FLEX Tidredovisning Användarmeddelande (maj 2013) 17 Du kan registrera din tidrapport direkt mot FLEX Tidredovisning. Dessutom kan du titta på dina lönespecifikationer från Flex Lön. Vill du veta mer om FLEX WebApp? En längre presentation i PDF-format finner du här: WebApp presentation.pdf.

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a

Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion. Version 14.1a Användarmeddelande (januari 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under 2013. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a

Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion. Version 14.2a Användarmeddelande (maj 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 14.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a

Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion. Version 11.3a Användarmeddelande (november 2011) Ny programversion Version 11.3a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 11.3a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas att systemet nu hanterar flera

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 15.2a. Bland

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under i version 14.3a.

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a

Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.1a Användarmeddelande (januari 2012) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 12.1a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under 2011 i FLEX Reseräkning. Med vänlig hälsning

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM

Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Integration mellan Flex Lön och Flex HRM Översikt Övergripande kan integrationen beskrivas med denna bild: Personuppgifter (valbart flöde) Lönetransaktioner och schema Flex Lön Lönespecifikationer och

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 15.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 15.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Plan i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. FLEX Reseräkning. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 12.2a Bäste Kund! I detta användarmeddelande kan du läsa om de nyheter som tillkommit i FLEX Reseräkning version 12.2a. Med vänlig

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.2 Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.2 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 14.2. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a

Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.2a Användarmeddelande (september 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.2a. Bland nyheterna

Läs mer

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning

FLEX Personalsystem. Uppdateringsanvisning FLEX Personalsystem Uppdateringsanvisning Innehållsförteckning UPPDATERING... 3 Allmänt... 3 Förberedelser... 3 Informera om uppdatering... 3 Ladda hem uppdateringsfiler... 4 Att observera vid uppdatering...

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Travel. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Travel Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Travel i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.3

Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion. Flex HRM Time. Version 14.3 Användarmeddelande (december 2014) Ny programversion Flex HRM Time Bäste kund! Version 14.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX HRM Time i version 14.3. Bland nyheterna

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion. Version 13.1a

Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion. Version 13.1a Användarmeddelande (januari 2013) Ny programversion FLEX Reseräkning Version 13.1a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning under 2012. Bland nyheterna

Läs mer

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel

Årsskiftesrutiner för Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel 1 (8) Kontek Travel Årsskiftesrutiner 2017 2 (8) Det börjar närma sig årsbyte i Kontek Travel. Här finner du instruktioner om hur du förbereder programmet för det nya året och hur du genomför årsbytet.

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 16.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 16.1a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Användarmeddelande. CSR förfrågan. Flex Lön 2016

Användarmeddelande. CSR förfrågan. Flex Lön 2016 Användarmeddelande CSR förfrågan Flex Lön 2016 Bäste kund! Snart är det dags att skicka in CSR-förfrågan till Centrala skatteregistret. På följande sidor finner du instruktioner om hur du skapar och skickar

Läs mer

Kontek Lön/Sesam version

Kontek Lön/Sesam version Kontek Lön/Sesam version 2016.50 Version 2016.50 innehåller följande förändringar. Import från försystem Vid import av filformat PAxml (2.0) kan föräldraledighet anges per barn Om du använder filformatet

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 15.3

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. Flex HRM Plan. Version 15.3 Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion Flex HRM Plan Bäste kund! Version 15.3 På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Plan i version 15.3. Bland nyheterna

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. FLEX Lön. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. FLEX Lön. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Lön Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 14.3a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual.

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual. Utgåva 2-2015 Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Heroma användarmanual Självservice i nya webben

Heroma användarmanual Självservice i nya webben Heroma användarmanual Självservice i nya webben Logga in i Självservice Logga in med ditt vanliga användarnamn och lösenord och klicka på Logga in. Har du glömt ditt lösenord klickar du på Glömt ditt lösenord?

Läs mer

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502

Inloggning i Skola24 Schema Artiklar Frånvaro Planering Omdöme Kontakter Skola24 MobilApp. Nova Software AB 1 (19) 502 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Ladda ner och konfigurera appen

Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner och konfigurera appen Ladda ner appen via App Store/Play Butik 1 2 1 Starta appen App Store/Play Butik och klicka på Sök. 2 Skriv 3frontoffice i sökrutan och tryck på Sök. 3 Klicka på Hämta följt

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.70. Release 2010-08-23 Easy Planning 6.70 1 Vad är nytt i Easy Planning 6.70 Denna uppdatering innehåller ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att göra en uppdatering för att få ett ännu mera lättarbetat

Läs mer

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

sektionsdata webb Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Skola24 MobilApp. Översikt. Inställningar

Skola24 MobilApp. Översikt. Inställningar Skola24 MobilApp Skola24 MobilApp ger möjlighet att ta del av information från Skola24 utan att vara inloggad på en dator. Åtkomst sker via en mobilapp för enheter med Android (telefon eller surfplatta)

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN

ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN VER 1.0 ANVÄNDARMANUAL BRUNSTKALENDERN 2015-04-20 1 (12) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND... 2 1.1 App-version... 2 2 2.1 ANVÄNDARE OCH BESÄTTNING... 2 Inloggning... 2 2.2

Läs mer

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5 Inledning... 3 Innehåll... 3 F-skattsedel... 3 Remissen... 3 Streckkodläsare... 3 Indikator på FK-perioden... 3 Nya ikoner... 3 Utskrift av journalanteckningar... 4 Tidsmemo, utan patientkoppling... 4

Läs mer

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner.

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. RengöringsSystemet V4 På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. Översikt över innehåll i bifogad dokumentation: Visa / Visa ej flikar/knappar i

Läs mer

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data 5HVLVWHQVWDEHOO Tack för att du valde programmet 5HVLVWHQVWDEHOO! Vi hoppas att programmet ska vara till stor hjälp i ditt arbete. Har du synpunkter på programmet är du mycket välkommen att höra av dig

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Plan, version 171

Användarmeddelande. Ny programversion. Flex HRM Plan, version 171 FORMsoft AB 2016 Användarmeddelande Ny programversion Flex HRM Plan, version 171 Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex HRM Plan, version 171. Bland nyheterna

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

Skola24 Schemavisning

Skola24 Schemavisning Skola24 Schemavisning För att schemat ska kunna visas måste det vara publicerat. Publicering görs genom att schemaläggaren väljer Arkiv Publicera aktuellt schema i Skola24 Schema. Schemauppgifterna blir

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

MEDARBETAREN APPEN Vitec Agrando AB Uppdaterad 21 mars 2019

MEDARBETAREN APPEN Vitec Agrando AB Uppdaterad 21 mars 2019 MEDARBETAREN APPEN Vitec Agrando AB support@agrando.se Uppdaterad 21 mars 2019 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. INTRODUKTION... 3 2. HEMSKÄRMEN... 4 3. KALENDER... 5 4. NY BOKNING... 6

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

WISEflow Guide för Administratör

WISEflow Guide för Administratör WISEflow Guide för Administratör Version 2.6.0 Innehåll SIDAN ÖVERSIKT...1 SKAPA ETT FLOW...1 FLOWTYPER... 2 INSTÄLLNINGAR FÖR FLOW...2 FLIKEN ALLMÄNT... 2 FLIKEN TENTAMENS/PROV-INNEHÅLL... 4 RELATIONER...

Läs mer

Pyramid Business Intelligence. Affärsinformation från din Pyramid till din iphone eller ipod (100913)

Pyramid Business Intelligence. Affärsinformation från din Pyramid till din iphone eller ipod (100913) Pyramid Business Intelligence Affärsinformation från din Pyramid till din iphone eller ipod (100913) Pyramid Business Intelligence (BI) Med Pyramid Business Intelligence (BI) kan du enkelt få ut samlad

Läs mer

Vår förening finns i Boappa

Vår förening finns i Boappa Vår förening finns i Boappa Boappa Vad är Boappa? Boappa är en boendeapp som förenklar kommunikationen från styrelsen och låter dig samarbeta med dina grannar. Meddelanden från styrelsen All information

Läs mer

Schemalagd överföring till marknadsplats

Schemalagd överföring till marknadsplats HANDLEDNING FRÅN VITEC VITEC Schemalagd överföring till marknadsplats VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360 61

Läs mer

ANVÄNDAR GUIDE CELLIBOT

ANVÄNDAR GUIDE CELLIBOT CELLIBOT CelliBot hjälper dig men inställningar och funktioner i Cellips telefonitjänst kopplad till Microsoft Teams telefoni. Du kan t.ex. logga ur Cellip 365 svarsgrupper, ställa om visningsnummer och

Läs mer

Kodrättigheter 3L Pro 2014. Kodrättigheter. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Kodrättigheter 3L Pro 2014. Kodrättigheter. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Kodrättigheter Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Innehåll KODRÄTTIGHETER... 3 STYRPARAMETRAR REDOVISNING... 3 RESURSGRUPP... 5 KOPPLA ANVÄNDARE TILL EN RESURS... 11 UPPLÄGGNING AV NY KONTERINGSKOD....

Läs mer

Besök 08. Användarmanual. Administration, registrera & inställningar. ANVÄNDARMANUAL Administration, registrera & inställningar

Besök 08. Användarmanual. Administration, registrera & inställningar. ANVÄNDARMANUAL Administration, registrera & inställningar Besök 08 Användarmanual Administration, registrera & inställningar ANVÄNDARMANUAL Administration, registrera & inställningar Innehåll Inställningsguiden, steg för steg... 3 Steg 1 (Licens)... 3 Steg 2

Läs mer

Välkommen till Capture.

Välkommen till Capture. Välkommen till Capture http://capture-app.com Välkommen till Capture! Med Capture kan du spara, se och dela dina bilder och videor på alla dina enheter mobil, surfplatta och PC/ Mac. När du har laddat

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

ANVÄNDAR GUIDE CELLIPBOT

ANVÄNDAR GUIDE CELLIPBOT CELLIPBOT CellipBot hjälper dig men inställningar och funktioner i Cellips telefonitjänst kopplad till Microsoft Teams telefoni. Du kan t.ex. logga ur Cellip 365 svarsgrupper, ställa om visningsnummer

Läs mer

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd

Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Användarhandbok SoftOne Lägg upp ny anställd Innehållsförteckning Allmän funktionalitet... 3 Modul Personal... 4 Anställda... 4 Registrera anställd... 5 Kontaktuppgifter... 6 XEMail... 7 Anställningsuppgifter...

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

FirstClass Hur du använder FirstClass.

FirstClass Hur du använder FirstClass. OPEN TEXT FirstClass Hur du använder FirstClass. Mars 2008 Peter Gustafsson, Skf Logga in på FirstClass För att starta FirstClass, dubbelklicka på FirstClass ikonen på skrivbordet eller på start-menyn.

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

TIDOMAT Portal 1.3.1 Nyheter för TIDOMAT Portal version 1.3.1

TIDOMAT Portal 1.3.1 Nyheter för TIDOMAT Portal version 1.3.1 Nyheter för TIDOMAT Portal version 1.3.1 Följande nyheter och förändringar har införts i TIDOMAT Portal version 1.3.1 efter version 1.3.0.5. Tilläggsmoduler Möjlighet att komplettera med Projekt redovisning.

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Manual för bemanning i operationsprogrammet

Manual för bemanning i operationsprogrammet [Publiceringsdatum] Manual för bemanning i operationsprogrammet 2018-12-03 Manualen beskriver hur du lägger in och planerar personal på bemanningsfliken i operationsprogrammet Öppna fliken Bemanning i

Läs mer

Självservice för Timanställda

Självservice för Timanställda SOLTAK AB Självservice för Timanställda Självservice HR/Lön 1 Innehåll Information... 3 Inloggning och lösenord... 3 Inloggning inifrån (när du är inloggad i kommunens nät)... 3 Inloggning utifrån (när

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Kom igång med Mina sidor

Kom igång med Mina sidor Kom igång med Mina sidor Administrera dina digitala läromedel 1 Välkommen till Mina sidor! Här hittar du dina digitala läromedel och kan enkelt administrera dem. Har du redan ett konto kan du hoppa direkt

Läs mer

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv

Manual för ehp och HP:s digitala arkiv Manual för ehp och HP:s digitala arkiv På www.hallandsposten.se/kundservice kan du hitta svar på många frågor gällande din prenumeration och hur du gör att aktivera ditt digitala konto och mycket mera.

Läs mer

Min Betong Thomas Betongs kundportal

Min Betong Thomas Betongs kundportal Min Betong Thomas Betongs kundportal Användarmanual - Kunder senast uppdaterad: 2017-09-10, version 8.1 Tel +46 0 104 50 50 00 info@thomasbetong.se www.thomasbetong.se 1 Innehåll 1 Inloggning... 3 1.1

Läs mer

Manual Telecall Remote

Manual Telecall Remote Manual Telecall Remote Per-Martin Hedström Version: 1.1 Datum: 2017-01-11 2 (26) Innehåll 1 Allmänt... 3 1.1 Revisionshistorik... 3 1.2 Sammanfattning... 3 2 Konfiguration... 4 2.1 TeleCall inställningar...

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Datatal Flexi Presentity

Datatal Flexi Presentity Datatal Flexi Presentity En snabbguide för Presentity Innehållsförteckning 1. Login 2 2. Hänvisa 3 2.1 Att sätta hänvisningar 3 2.2 Snabbknappar 4 2.3 Windows gadget 5 3. Samtal 5 4. Status 6 4.1 Exempel

Läs mer

Manual för Medarbetare appen. Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren.

Manual för Medarbetare appen. Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. Innehåll 1. Installera appen... 3 2. Logga in... 3

Läs mer

WinTid. Nyheter version

WinTid. Nyheter version 10.3.0 WinTid Nyheter version 10.3.0 Innehåll 1. OM DOKUMENTET... 3 1.1 DOKUMENTETS ANVÄNDNING... 3 1.2 VEM ÄR DOKUMENTET SKRIVET FÖR?... 3 1.3 UPPBYGGNAD OCH FÖRVARING... 3 1.4 ANSVARIG FÖR UNDERHÅLL

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0 Version 2.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 2.0 Sida 2/12 Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen

Läs mer

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan

Röstbrevlådan. 3FrontOffice. Röstbrevlådan i appen och mobilen Röstbrevlådan i appen och mobilen När du inte kan svara på ditt nummer är standardinställningen att inkommande samtal vidarekopplas till din röstbrevlåda i 3FrontOffice. Det gäller till exempel när du har ställt in

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning

Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning Samsung NVR SRN-473S/873S/1673S Quick guide till web/app anslutning Förberedelser Anslut dina Samsung kameror till PoE porten på NVR en. Anslut en nätverkskabel till Viewer porten på NVR en och koppla

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Office 365 Kompetens 2014 / MB

Office 365 Kompetens 2014 / MB Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Tema...2 E-post... 2 E-post inställningar (signatur)...2 E-posthistorik samt sökning...3

Läs mer

Att koppla FB till AD-inloggning

Att koppla FB till AD-inloggning Att koppla FB till AD-inloggning Helen Ekelöf 16. nov. 2017 (uppdaterad 10.april 2018) SOKIGO Box 315 731 27 Köping +46 (0)8 23 56 00 info@sokigo.com http://www.sokigo.com Org.nr: 556550-6309 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Versionsinformations för version 4.96

Versionsinformations för version 4.96 Versionsinformations för version 4.96 Denna version innehåller 2015 års samlade utveckling, som har utförts i versionerna 4.95, 4.95 B, 4.95 C samt 4.95 D 1 Version 4.95 D SMS-påminnelser Nu finns möjligheten

Läs mer

Ackordswebben. Versionsinformation V1.2

Ackordswebben. Versionsinformation V1.2 Ackordswebben Versionsinformation V Innehåll Innehåll 1 Introduktion 2 Sammanställning 2 Nyheter 2 Rättningar 3 Nyheter i detalj 4 1. Import/Export mallar & recept 4 Exportera recept/mallar 4 Importera

Läs mer