Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201601_2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201601_2"

Transkript

1 Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201601_2

2 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Borttag av Månadstidrapporten, Månadsattest och Saknad tid per månad... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR PROJEKT... 3 LINJECHEF... 3 Default inställning fördelning av tid... 3 Förändra planering manuellt... 4 Planering linje Tillgänglighet med klockslagsschema... 4 PROJEKTPLANERING... 5 Boka direkt och lämna tillbaka tilldelad tid i resurslista... 5 Skapa förfrågan i resurslista... 6 Lämna tillbaka tid för resursförfrågan... 7 Rapportgenerator... 7 PORTFÖLJHANTERING... 8 Hantering av parallella statusrapporter... 8 NYHETER MODULEN FÖR PROJEKTREDOVISNING... 8 PROJEKTREGISTER... 8 Nya fält i projektregister... 9 Nya fält i produktkoder... 9 MEDARBETARREGISTER... 9 Prislistor kan anges med gällande datum... 9 KALENDARIUM Klockslagsschema PERIODBEARBETNING Produktbaserade tjänster JOBBKÖ Lyft av jobbkön till webbgränssnittet NYHETER GENERELLA FÖRÄNDRINGAR REGISTERVÅRD Felhantering och laddning av sida när registerpost sparas RAPPORTBESTÄLLNING Favoriter under Rapportbeställning Ny rapport för produktbaserade tjänster Exicom Software AB sid 2(11)

3 Allmänt om nyhetsdokumentationen För denna version gäller följande rekommendationer och krav avseende webbläsare och andra stödprogramvaror: Programvara Rekommenderad version Java 1.8u66 build 18 eller 1.7u80 IE Explorer IE 11 eller 10 Mozilla Firefox Progress Open Edge OE Tomcat Nyheter Webb Modulen för Tid Tidrapportering Borttag av Månadstidrapporten, Månadsattest och Saknad tid per månad Vi har valt att ta bort funktionen Månadstidrapporten med tillhörande Månadsattest och Saknad tid per månad. Befintlig tidrapportering via Dagtidrapporten, Veckotidrapporten eller Paletten påverkas inte och Veckoattest och Saknad tid per månad är oförändrat. Nyheter Webb Modulen för Projekt Linjechef Default inställning fördelning av tid En inställning har införts som ger default inställning i utlägg av tid via menyval lägg ut tid och fördela tid. Företagsinställning görs i Underhåll>Sidinställningar>Planering linje i fält fördela enligt. Fördelningsregler är Fördela enligt tillgänglig tid, schema och utan kontroll. Inställningen kan göras personlig. Exicom Software AB sid 3(11)

4 Förändra planering manuellt I menyval förändra planering har möjlighet att manuellt lägga ut tid införts. Timmar skrivs in i celler på medarbetare som ska bokas i planen. De timmar som finns bokade på rollen räknas ned allteftersom timmar läggs ut på medarbetare. Timmar kan bara läggas ut på schemalagda dagar. Planering linje Tillgänglighet med klockslagsschema Om medarbetarna har schema av typen Klockslagsschema (se mer under punkten Kalendarium) så visas den schemalagda tiden i flik Tillgänglighet. Schemalagd tid visas som en gul linje och arbetstid visas i timmar och minuter. Vid mouse over visas detaljerad information om arbetstid och rast. I övre fönstret visas all tid såsom tidigare i timmar och hundradelar. Det går att lägga in tillgänglighet utanför schemalagd tid, den visas då som en grön linje och är av typen Extrapass, dvs den påverkar ingenting i grundschemat men medarbetaren finns tillgänglig för t ex övertidsarbete. Om medarbetarna har schema av typen Dagsschema går det att lägga in tillgänglighet och denna blir då av typen Extrapass. Exicom Software AB sid 4(11)

5 Projektplanering Förändringar har gjorts i Resursanvändning>Resurslista för funktionerna skapa förfrågan, boka direkt och lämna tillbaka tilldelad tid. I resurslista visas knappar för att boka direkt och skapa förfrågan. Dessa knappar är nedtonade. Knapparna aktiveras när användaren markerar resursbehov i resurslistan. Boka direkt och lämna tillbaka tilldelad tid i resurslista I resurslista kan man boka direkt genom att markera planerat behov. När markering av behov gjorts aktiveras knapp för att boka direkt i nedre delen av fönstret. - Markera allt behov som visas i resurslistan med knapp. - Möjlighet att markera behov i enskilda celler. - När behov markerats aktiveras knapp för Boka direkt i nedre delen av fönstret. Boka direkt från menyval på resurs. - Dialog boka behov visar hela intervallet där behov finns. - Dialogen visar vald upplösning i resursanvändning. - Markering av hela behovet görs i cellerna. Finns det ett negativt behov inom tidsintervallet visas i dialogen texten boka behov och det finns tid att lämna tillbaka som information. Om det negativa behovet inte ska lämnas tillbaka måste tidsintervallet ändras till att omfatta bara positiva värden. Exicom Software AB sid 5(11)

6 Lämna tillbaka tilldelad tid från menyval - Visar hela det bokade intervallet från brytdag i dialogen. - Dialogen visar vald upplösning i resursanvändning. - Klicka på kappen beräkna för att visuellt se hur mycket tid som lämnas tillbaka. - Klicka därefter på OK. Menyval skapa behov i resurslista - Dialog lägg ut tid i % av arbetstid - Max enligt tillgänglig tid eller utan kontroll - Ingen tid läggs ut på medarbetare utan schema. Manuellt behov i resurslista - Behov går inte att skriva in på ej schemalagda dagar. Skapa förfrågan i resurslista I resurslista kan man skapa resursförfrågan genom att markera planerat behov. När markering av behov gjorts aktiveras knapp för att skapa förfrågan i nedre delen av fönstret. - Markera allt behov som visas i resurslistan med knapp. - Möjlighet att markera behov för en resurs genom att markera i någon cell på raden. - När behov markerats aktiveras knapp för Skapa förfrågan i nedre delen av fönstret. Exicom Software AB sid 6(11)

7 Lämna tillbaka tid för resursförfrågan I Copernicus kan boka tid direkt avaktiveras med en inställning. När boka direkt är avaktiverad och endast resursförfrågan används lämnas timmar tillbaka med en ny resursförfrågan. Lämna tillbaka tilldelad tid från menyval - Visar hela det bokade intervallet från brytdag i dialogen. - Dialogen visar vald upplösning i resursanvändning. - Klicka på kappen beräkna för att visuellt se hur mycket tid som lämnas tillbaka. - Klicka därefter på OK. - Därefter måste förfrågan skickas för att lämna tillbaka tiden. Klicka på Skapa förfrågan och Skicka förfrågan. Rapportgenerator Det har funnits ett stort behov av att kunna skapa rapporter direkt i Copernicus som t.ex. projektledare kan hämta med den senaste registrerade informationen. Nu finns det en Rapportgenerator framtagen där man kan skapa egna rapporter i HTML med information som hämtas från projektplaneringen. Det finns inget krav på program där rapporterna skapas, förslagsvis går det att använda Dreamweaver. Det går att ladda upp bilder och loggor som rapporten ska innehålla och tillgängliga fält är planegenskaper, resursanvändningens värdetyper, projektegenskaper samt statusrapporten prognostyper. Kontakta Exicom för att komma igång och skapa egna rapporter. Nedan är ett exempel på hur en rapport som är skapad i HTML kan se ut, Exicom Software AB sid 7(11)

8 Portföljhantering Hantering av parallella statusrapporter Det finns nu möjlighet att ha fler än en statusrapport per företag. Upplägg av prognostyper görs fortfarande på samma vis under Verktyg > Registervård > Portföljhantering > Tabeller > Prognostyper. I samma register har det tillkommit en ny tabell för hantering av Statusrapport. Här läggs nya statusrapporter upp och man kopplar på de prognostyper som statusrapporten ska innehålla. Samma prognostyp går att använda i flera statusrapporter. När man lägger till prognostyper i en statusrapport är sorteringen viktig att ta hänsyn till. Prognostyperna kommer lägga sig i stigande nummerordning och det är denna ordning som fälten kommer vara placerade i när projektledaren fyller i sin statusrapport. När man har skapat en ny statusrapport ska den kopplas på en portfölj under Verktyg > Underhåll > Portföljhantering > Portföljer. Befintliga kunder som vill fortsätta ha samma statusrapport på alla portföljer behöver inte göra någon åtgärd utan den statusrapport som ligger upplagd sen tidigare kommer automatiskt kopplas till alla befintliga portföljer. När en PL skapar en plan utan portfölj och skapar en ny statusrapport kommer PL kunna välja vilken statusrapport hen vill använda. Det kommer finnas en drop down-lista där företagets samtliga statusrapporter finns listade och då kan PL välja statusrapport från listan. Om planen kopplas till en portfölj så kommer den statusrapport som är kopplad till portföljen automatiskt skapas nästa gång PL skapar en statusrapport. Oavsett om PL använder sig av Skapa ny rapport eller Spara gällande som ny kommer ett varningsmeddelande om att en annan statusrapport kommer skapas, förutsatt att portföljen har en annan statusrapport än den som PL senast sparade. När PL skapar en plan med portfölj och skapar en ny statusrapport kommer hen inte kunna välja vilken statusrapport hen ska använda. Det kommer framgå vilken portfölj som är kopplad till planen samt vilken statusrapport som kommer skapas men valen går inte att ändra. Om en portfölj byter statusrapport kommer PL nästa gång hen skapar en ny rapport eller sparar en gällande som ny bli underrättad om att en annan statusrapport kommer skapas. Om den nya statusrapporten innehåller samma prognostyper som den gamla statusrapporten ska de fälten kopieras med och automatiskt vara ifyllda. Det har även skett förbättring kring hantering av prognostyper. Det går att ändra benämning på en prognostyp och alla värden på befintliga statusrapporter ska fortfarande vara synliga både i projektplaneringen och i portföljrummet. Nyheter Modulen för projektredovisning Projektregister För att stödja företag som arbetar med produktbaserade tjänster, där basen för intäktsvärdering inte skall ske utifrån rapporterade timmar eller inköp, utan från en rak periodisering av projektets fastpris har en bearbetning utvecklats som kan skapa materialtransaktioner för periodisering av intäkter. Rutinen benämns Periodisera produktbaserade tjänster. Projektregistret En ny parameter har tillförs projektregistret som behöver vara satt på de projekt som skall medtas i bearbetningen: Produktbaserad tjänst (Ja/Nej). Parametern gör en del valideringar i projektregistret samt verifierar vald produktkod. Exicom Software AB sid 8(11)

9 Produktkoder Prissättning Periodbearbetning Två nya typer av produktkoder kan skapas för periodisering Till registret för produktkoder har uppgift om arbetstyp lagts för skapande av materialtransaktioner i rutinen för Periodisera produktbaserade tjänster. Prissättning av tids- och inköpstransaktioner ändras så att de inte skapas några utpriser för projekt med parametern Produktbaserad tjänst satt till Ja. En ny rutin tillförs under Periodbearbetning för att skapa materialtransaktioner för produktbaserade tjänster. Rutinen körs en gång per månad i samband med periodskifte. För att automatisera rutinen skall koppling ske mot aktuell period enligt generella perioder. Nya fält i projektregister I projektregister har fält produktbaserad tjänst, period start, period slut samt fast antal månader lagts till. Nya fält i produktkoder I tabell för produktkoder har fält produktbaserad tjänst, periodisering, antal månader och arbetstyp lagts till. Medarbetarregister Prislistor kan anges med gällande datum Nu finns möjlighet att lägga in prissättning för medarbetare som börjar gälla from ett angivet datum. Det gör att det går att lägga in kommande prissättning innan den börjat gälla vilket underlättar registervård. Nya uppgiften för datum heter Gällande from under flik Prislistor i Medarbetarregistret. Det går också bra att lägga in prissättning utan att ange from datum genom att lämna datumet blankt. Datumet kan anges både för generellt pris (*) eller per arbetstyp. Prisprioritet, dvs vilket pris som ska hämtas om det finns angivet både för tex projekt och medarbetare, fungerar som tidigare (styrs av företagsinställning). Det är tidens förrättningsdatum som styr prissättningen, dvs det datum då tiden upparbetades. I exemplet nedan kommer tid som rapporteras in för datum tidigare än prissättas till 800kr. Tid from tom kommer prissättas till 900kr. Tid from prissätts till 950kr. Exicom Software AB sid 9(11)

10 Kalendarium Klockslagsschema Nu finns möjlighet att lägga scheman som är knutna till klockslag för när arbetet ska utföras. Alla tabeller i Kalendarium har fått ett nytt fält för Schematyp där Dagsschema motsvarar tidigare funktionalitet där antal arbetstimmar per dag anges i dagkod och Klockslagsschema som är den nya schematypen. De nya fälten som hör till Klockslagsschema finns endast i Registervård webb (ej i Backoffice). Klockslagsschema används med fördel för de som arbetar med klockslagsbokning i Planering linje, då visas schemat i fliken Tillgänglighet. Se mer under punkten Planering linje i detta dokument. För att driftsätta Klockslagsschema krävs att nya Dagkoder, Generella kalenderdagar, Scheman och Schemamallar läggs upp med typen Klockslagsschema. I Medarbetarregistret finns fält Schematyp för att ange vilken schematyp medarbetaren har, valen i Schema visar sedan endast scheman av vald typ. Medarbetarens Kalendarium måste även den vara av typen Klockslagsschema, vilket innebär att schematyp måste bytas vid kalenderårsskifte (framåt alternativt bakåt i tiden) då en medarbetare endast kan ha en Kalendariumpost per år. Om byte görs retroaktivt måste arbetstimmarna för Klockslagsschemat stämma överens med arbetstimmar som gällde innan bytet för tiden som redan passerat. Schematypen på registerposter går inte att ändra utan man måste lägga upp en ny post, det innebär att Kalendariumposten måste tas bort och skapas på nytt. För att byta schematyp retroaktivt kontakta gärna Exicom för att boka konsultstöd. Periodbearbetning Ny periodbearbetning för periodisering av produktbaserade tjänster. Produktbaserade tjänster Under Periodbearbetning har Periodisera produktbaserade tjänster lagts till. Jobbkö Lyft av jobbkön till webbgränssnittet Jobbkön har lyfts till webben. Funktioner som inte finns tillgängligt på webben är Visa selektering, Avbryt jobb och Detaljer. Det saknas också möjlighet att se inloggade användare, transaktionsmonitorn, systemstatus och händelsekedjor. Exicom Software AB sid 10(11)

11 Nyheter Generella förändringar Registervård Felhantering och laddning av sida när registerpost sparas I tidigare versioner av Copernicus laddas sidan om när en registerpost sparas. Från denna version laddas sidan inte längre om. För att uppmärksamma användaren på att gjord ändring sparats visas information i överkant av registerposten. Också felmeddelanden visas numer i överkant av registerpost. Tidigare visades de i en dialogruta. Ändringen avser endast registerposter och inte dess undertabeller. Rapportbeställning Favoriter under Rapportbeställning Från och med version p2 har möjligheten att lägga till favoriter under Rapportbeställning på webben tagits bort. Ny rapport för produktbaserade tjänster Ny rapport för produktbaserade tjänster har lagts till under Periodbearbetning>Övrigt>Produktbaserad tjänst. Exicom Software AB sid 11(11)

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201701_2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Prestandaförbättring i dagtidrapporten... 3

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201203/2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201203/2. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201403-2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 REGISTERVÅRD... 3 Nya register som finns tillgängliga i Registervård webb... 3 Fritextssökning i Copernicus

Läs mer

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201703_2

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201703_2 Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201703_2 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 4 MODULEN FÖR PROJEKT... 4 PROJEKTPLANERING... 4 Möjligt att skapa projekt och plan samtidigt från projektrummet...

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201303-1 Sid 1 Innehållsförteckning NYHETER WEBB FUNKTIONEN FÖR REGISTERVÅRD... 3 REDOVISNING... 3 REGISTERVÅRD... 3 Bläddra mellan registerposter... 3 Nytillkomna register

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201203/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201203/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201502-3 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR PROJEKT... 3 PROJEKTPLANERING... 3 Behörigheter vid skapa plan... 3 Nya värdetyper,

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201603_2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201603_2. Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201603_2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 4 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 4 TIDRAPPORTERING... 4 Nya parametrar för sökdialoger Projekt och Kund/Projekt...

Läs mer

Copernicus information

Copernicus information Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus information

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201201/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201201/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus information

Copernicus information Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus information

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201201/2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201201/2. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201401/2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201401/2. Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201401/2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Undanta projekt från obligatoriska nivåvalideringar

Läs mer

SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014

SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014 SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014 Silber Software AB Tel. +46 8 506 409 00 info@silbersoftware.com Organisationsnummer Stureplan 4A Fax. +46 8 506 409 01 www.silbersoftware.com 556728-3584

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201202/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201202/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Instruktion för att planera med uppgifter

Instruktion för att planera med uppgifter Instruktion för att planera med uppgifter Version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Att planera med uppgifter... 3 Allmänt... 3 Knyta person till uppgift... 3 På en dag i planeringen...

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201402-3 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 4 SPRÅKÄNDRINGAR... 4 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID...... 4 TIDRAPPORTERING... 4 Dagtidrapport koppla

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Webbklient för användare

Webbklient för användare Webbklient för användare Time Care Planering 4.2.30xx Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 1 (23) Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 2 (23) Innehållsförteckning

Läs mer

Summering av tider. Version Medvind Informationsteknik AB Sida 1

Summering av tider. Version Medvind Informationsteknik AB Sida 1 Summering av tider Version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Sida 1 Innehåll Allmänt... 3 Välja summering.... 3 Resultatet... 4 Olika visningar... 5 Vecka... 5 Uppdrag... 6 Välj vilka kolumner

Läs mer

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR

MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR MANUAL FÖR ADMINISTRATÖR Inloggning i appen Alla som vill använda webbappen måste börja med att logga in. Öppna webbläsaren i mobilen/datorn och skriv in m.xxx.timeplan.se. xxx byts ut mot företagets inloggningsnamn.

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Projektredovisning. Innehåll: 1. Grunddata för projekt. 2. Projektregistret. 3. Rapportera intäkter, kostnader och tidsåtgång

Projektredovisning. Innehåll: 1. Grunddata för projekt. 2. Projektregistret. 3. Rapportera intäkter, kostnader och tidsåtgång Projektredovisning Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

Kom igång med tid- och projektredovisning

Kom igång med tid- och projektredovisning Kom igång med tid- och projektredovisning För att enkelt komma igång att arbeta med Tid- & projektredovisning (Tid & Projekt) föreslår vi följande arbetsgång: 1. Företagsinställningar För att anpassa Tid

Läs mer

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR

Dexter. Grundfunktioner. Handledning för lärare 2006-10-05/BR Dexter Grundfunktioner Handledning för lärare 2006-10-05/BR IST, International Software Trading, Arabygatan 82, 352 46 VÄXJÖ, 0470-70 71 00, www.ist.biz Inloggning i Dexter Vi skall nu följa Karin Kronkvist,

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a

Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion. Version 15.2a Användarmeddelande (maj 2015) Ny programversion FLEX Reseräkning Bäste kund! Version 15.2a På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Reseräkning i version 15.2a. Bland nyheterna

Läs mer

PP7Mobile User s Guide

PP7Mobile User s Guide PP7Mobile User s Guide PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning

Läs mer

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014.

Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. RELEASE 14.3 Release 14.3 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 29 september 2014. i andra webbläsare än Internet Explorer I och med denna release har vi migrerat alla de sidor man som kundföretag

Läs mer

Kodrättigheter 3L Pro 2014. Kodrättigheter. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB

Kodrättigheter 3L Pro 2014. Kodrättigheter. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Kodrättigheter Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Innehåll KODRÄTTIGHETER... 3 STYRPARAMETRAR REDOVISNING... 3 RESURSGRUPP... 5 KOPPLA ANVÄNDARE TILL EN RESURS... 11 UPPLÄGGNING AV NY KONTERINGSKOD....

Läs mer

Inloggning till Symfoni

Inloggning till Symfoni Sidan 1 av 5 Inloggning till Symfoni Förutsättningar Symfoni för vårdgivare kunna logga in och i Symfoni för vårdgivare: Din vårdenhet måste vara registrerad i SLL:s vårdgivarregister Menuett, med rätt

Läs mer

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5 Inledning... 3 Innehåll... 3 F-skattsedel... 3 Remissen... 3 Streckkodläsare... 3 Indikator på FK-perioden... 3 Nya ikoner... 3 Utskrift av journalanteckningar... 4 Tidsmemo, utan patientkoppling... 4

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Sida 2/22 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompabilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompabilitetsvyn...

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Sida 2/14 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång (Pyramid Business Studio från version 3.41A) (2013-11-27) I detta dokument beskrivs arbetsgången i Pyramid rutin 962 Kontoersättning. Dialogen ger möjlighet att utföra

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a

Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion. Version 14.3a Användarmeddelande (november 2014) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 14.3a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning under i version 14.3a.

Läs mer

Mamuts Business Software 12.5 Justeringar är gjorda så att överföring fungerar till Mamuts Business Software version 12.5

Mamuts Business Software 12.5 Justeringar är gjorda så att överföring fungerar till Mamuts Business Software version 12.5 Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.4.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns två små rättningar. För att se nyhetererna i version

Läs mer

Användarmanual Vikariekalendern

Användarmanual Vikariekalendern Användarmanual Vikariekalendern Vikariekalendern är ett tilläggsprogram till Winlas Resurs där vikarier, poolanställda, m.fl. kan skriva in de tider då kan arbeta. Kalendern går att komma åt via Internet

Läs mer

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2

Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Installationsguide för FAR Komplett Offline 2.1.2 Denna guide gäller för installation av FAR Komplett Offline 2.1.2 på Windows XP, Windows Vista respektive Windows 7. Dialogrutorna kan skilja sig åt beroende

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24 Sida 2/11 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Användarmanual Brunskog Transportbokning.

Användarmanual Brunskog Transportbokning. Användarmanual Brunskog Transportbokning. Det finns två typer av användare i Brunskog Transportbokning. En enkel användare som endast kan boka en sändning och som inte har tillgång till de övriga funktioner

Läs mer

Skola24 Aktivera konto

Skola24 Aktivera konto Skola24 Aktivera konto Skola24 är ett helt webbaserat system för skoladministration. Skolpersonal, föräldrar och elever kan enkelt dela på information utan att någon programvara behöver installeras. Allt

Läs mer

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual

Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual IVL Svenska Miljöinstitutet Byggsektorns Miljöberäkningsverktyg Användarmanual Version 1.1 December 17, 2018 Författare: Anders Sidvall Nils Boberg 12/17/2018 Page 1 Innehållsförteckning INSTALLERA BYGGSEKTORNS

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB

WebViewer Manual för administratör. 2013 Nova Software AB WebViewer Manual för administratör 2 Manual WebViewer Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Introduktion... 3 2 Inställningar... 4 2.1 Uppdatera licensinformation... 4 2.2 Inmatning av användaruppgifter...

Läs mer

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Rapportgenerator... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Wizards... 2 1.3. Förutsättningar för arbete med

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller barnets förskola/fritidshem. 1 Allmänt 1.1 HJÄLP TILL ANVÄNDAREN

Frågor: Kontakta supporten på eller barnets förskola/fritidshem. 1 Allmänt 1.1 HJÄLP TILL ANVÄNDAREN Vårdnadshavare på förskola/fritidshem Systemet innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet ange tider för barnets

Läs mer

Version Grundschema. Chefswebb. Manual. Medvind Informationsteknik AB

Version Grundschema. Chefswebb. Manual. Medvind Informationsteknik AB Version 2018.1 Grundschema Chefswebb Manual Medvind Informationsteknik AB Innehåll Allmänt... 2 Att skapa ett schema... 3 Skapa ny planeringsgrupp... 3 Innehåll i planeringsgruppen... 4 Att göra ett nytt

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201502p1. id 1

Copernicus Nyheter Version v201502p1. id 1 Copernicu Nyheter Verion v201502p1 id 1 S Innehållförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Dagtidrapporten... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Vad är ManPlan. Du kan också lägga upp ditt kundregister i manplan så att du kan koppla ihop persoanl med både en resurs och kund.

Vad är ManPlan. Du kan också lägga upp ditt kundregister i manplan så att du kan koppla ihop persoanl med både en resurs och kund. Vad är ManPlan Med ManPlan schemalägger du personalens arbetspass och tilldelar personalen till företagets resurser. Resurser definerar du själv och kan vara olika från företag till företag beroende av

Läs mer

Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar på verkstad och montörtimmar med bil.

Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar på verkstad och montörtimmar med bil. Stamdata till serviceplanering De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Logga in.... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider.... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass...

Läs mer

Copyright Joliv AB 2011. Schema Version 4.5. Joliv AB Linslagargränd 1 721 30 Västerås Tel: 021-470 89 01 info@joliv.se www.joliv.

Copyright Joliv AB 2011. Schema Version 4.5. Joliv AB Linslagargränd 1 721 30 Västerås Tel: 021-470 89 01 info@joliv.se www.joliv. Copyright Joliv AB 2011 Schema Version 4.5 Schematurer Schemat i mobil KLINIK baseras på turer, och kan vara antingen rullande eller planeras dagsvis. Schematurer skapas i Admin/Turer. Skriv in namnet

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

Redigering av dokument - SaveToServer

Redigering av dokument - SaveToServer Utgiven av Datum Id: Version CANEA Support Team 2018-04-16 0289 3.0 Redigering av dokument - SaveToServer 1. Introduktion: Redigering av dokument med SaveToServer Är dokumentet i Microsoft Office format

Läs mer

UNDERHÅLLSVEBBEN HSB UPPSALA

UNDERHÅLLSVEBBEN HSB UPPSALA UNDERHÅLLSVEBBEN HSB UPPSALA 1 Förord Denna handledning vänder sig till användare av Incit Xpand och Underhållswebben. Syftet med handledningen är att ge programanvändaren grundläggande kunskaper i hur

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

BaraTrav fliken Poäng Version 2.2

BaraTrav fliken Poäng Version 2.2 BaraTrav fliken Poäng Version 2.2 I fliken Poäng reducerar du med villkor baserade på poängvärden för respektive häst Du kan reducera med villkor avseende poängsumma och/eller antal hästar inom specificerade

Läs mer

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Version 1.1, 2016-05-20 Innehåll Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan... 1 Förutsättningar att skapa en utbetalningsansökan... 1 1 Logga in i Min

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-04-03 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin

EVO DEV. EvodevExcel.GarpReportAddin EVO DEV EvodevExcel.GarpReportAddin Evodev AB web www.evodev.se epost info@evodev.se Telefon 033-4300300 Fax 033-126697 Innehåll Installera programmet 1 Installation 1 Registerinställningar 1 Start av

Läs mer

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015

Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Användarhandledning Time Care Pool och Personec för vikarier 2015 Göteborgs Stad Askim-Frölunda-Högsbo Bemanningspoolen förskola/skola/måltidsservice Tel. 031-366 33 03/29 vikariepool.barn.ungdom@afh.goteborg.se

Läs mer

Fastighetsägarna Dokument (Vitec Dokumentmall) Lathund, Vitec Hyra

Fastighetsägarna Dokument (Vitec Dokumentmall) Lathund, Vitec Hyra INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Fastighetsägarna Dokument (Vitec Dokumentmall) Lathund, Vitec Hyra VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C,

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a

Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion. Version 13.2a Användarmeddelande (maj 2013) Ny programversion FLEX Tidredovisning Version 13.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Tidredovisning i version 13.2a. Bland

Läs mer

Närvaro fritidshem - Vårdnadshavare

Närvaro fritidshem - Vårdnadshavare Närvaro fritidshem - Vårdnadshavare Närvaro fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet ange tider för barnets

Läs mer

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15)

Lathund för användare av BeSched. Version 10.1 1 (15) Lathund för användare av BeSched Version 10.1 1 (15) INLOGGNING WEBB http://beschedlyck/beschedweb Inloggningsbild Inloggningsbilden i BeSchedWebb. Användarid är Ditt personnummers 9 första siffror, initialt

Läs mer

PP7Mobilemanual 1. Med PP7 Mobile har du alltid dina projekt med dig i fickan. Mobilappen är enkel att använda

PP7Mobilemanual 1. Med PP7 Mobile har du alltid dina projekt med dig i fickan. Mobilappen är enkel att använda PP7Mobilemanual 1 PP7 Mobile är en del i PP7s produktserie och är beroende av PP7 Pro Desktop för att fungera. Modulen är optimerad för användning på mobiltelefon och/eller tablet. För användning i desktop

Läs mer

Kom igång med Etikettskrivaren 1. Ladda ner följande installationsprogram Ladda ner Drivrutiner för etikettskrivare Zebra

Kom igång med Etikettskrivaren 1. Ladda ner följande installationsprogram Ladda ner Drivrutiner för etikettskrivare Zebra Kom igång med Etikettskrivaren Följande är en lathund över de installationer/inställningar som behöver göras i ditt operativsystem för att skrivaren ska fungera fullt ut. Vi utgår ifrån att du har en skrivare

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning Nyheter Vad är nytt i Easy Planning 6.80 Detta är en stor uppdatering som innehåller många nya funktioner och ett flertal förbättringar. Vi rekommenderar alla våra kunder att göra denna uppdatering. Nyheter -

Läs mer

BM Användarmanual. IVL Svenska Miljöinstitutet. BM Användarmanual. Version 1.0 January 12, Författare: Anders Sidvall Nils Boberg

BM Användarmanual. IVL Svenska Miljöinstitutet. BM Användarmanual. Version 1.0 January 12, Författare: Anders Sidvall Nils Boberg IVL Svenska Miljöinstitutet BM Användarmanual Version 1.0 January 12, 2018 Författare: Anders Sidvall Nils Boberg 1/12/2018 Page 1 Innehållsförteckning INSTALLERA BM... 1 AVINSTALLERA BM... 3 GLÖMT LÖSENORD/ÄNDRA

Läs mer

Instruktion för avvikelserapportering. Medvind webb

Instruktion för avvikelserapportering. Medvind webb Instruktion för avvikelserapportering Medvind webb version 1.0 Medvind Informationsteknik AB 2009-05-05 Sida 1 Logga in... 3 Vad finns på min webbsida?... 5 Mina inställningar... 7 Vad kan jag rapportera

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27 Instruktion för installation av etikettskrivare 2.27 1/17 Dokumenthistorik: Revision Datum Utförd av Kommentar 1.0 2017-10-20 Jonte Rydberg Första utgåva 1.7 2018-11-08 Jonte Rydberg Uppdaterat info för

Läs mer

NYHETER ECIT SERVICES WEBBPORTAL

NYHETER ECIT SERVICES WEBBPORTAL NYHETER ECIT SERVICES WEBBPORTAL ECIT Services webbportal kommer den 19 november i en ny release med ny funktionalitet och diverse rättningar. I detta dokument en kort beskrivning över några av de förbättringar

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-11-12 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON

KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON KOM I GÅNG MED DIN HANDBOK STANDARD FRÅN THOLIN & LARSSON Kom i gång med din handbok Standard Innehåll 1 Börja redigera 2 Arbetsbordet 3 Redaktörsfliken 3.1 Uppstart: Att-göra-listor 4 Redigera innehåll

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-12-21 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31 Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31 1/20 Dokumenthistorik: Revision Datum Utförd av Kommentar 1.0 2017-10-20 Jonte Rydberg Första utgåva 1.7 2018-11-08 Jonte Rydberg Uppdaterat info för

Läs mer