Copernicus information

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Copernicus information"

Transkript

1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A Stockholm, Sweden Phone: Fax: VAT no: SE info@exicom.se Copernicus information Årsskifte 2013/2014

2 Innehållsförteckning ALLMÄNT RUTINER FÖR NYTT RÄKENSKAPSÅR... 3 NYTT RÄKENSKAPSÅR - ÅRSÖVERFÖRING... 3 KONTOPLAN... 6 PERIODTABELL... 6 GENERELLA PERIODER... 6 TESTDATUM... 7 ANKOMSTNUMMERSERIE... 7 REGISTERVÅRD KODPLAN... 7 SALDOBANKER RUTINER VID ÅRSSKIFTE, OBEROENDE AV RÄKENSKAPSÅR R... 8 BETALNINGSFRIA DAGAR... 8 BANK- OCH PLUSGIROT... 8 KALENDARIUMRUTINER... 8 Rekonstruktion av schemalagd tid VECKOTABELL AVSLUTA PROJEKT RESERÄKNING EVENTUELLA PRISÄNDRINGAR FÖR TRAKTAMENTE ETC EXICOM AB Sid 2(10)

3 Allmänt Det första avsnittet i denna information vänder sig till kunder som påbörjar nytt räkenskapsår 1 januari Det andra avsnittet vänder sig till samtliga kunder, oberoende av räkenskapsår, och handlar om förändringar som måste göras p.g.a. kalenderårsskifte. 1. Rutiner för nytt räkenskapsår Nytt räkenskapsår - Årsöverföring Denna rutin utförs i samband med att man står inför ett nytt räkenskapsår eller att man behöver öppna upp nästkommande räkenskapsår p.g.a. behov av att budgetera eller t.ex. periodisera in i det nya året. Rutinen för att öppna nytt räkenskapsår finns dels i Copernicus Text under menyval RE27 och dels i Copernicus Grafisk under menyn Redovisning. Var ni gör årsöverföringen beror på om ni tagit grafisk redovisning i drift eller ej. Rutinen består av ett antal steg, som kan delas upp och ske vid olika tillfällen. Rutin i Copernicus Grafisk Redovisning 1. Öppna nytt räkenskapsår Menyval: Redovisning - Verktyg Periodbokslut/Årsbokslut - Öppna nytt räkenskapsår Första steget är att öppna nytt räkenskapsår för Välj Ja i Kopiera kontoplan, Kopiera styrkoder och Kopiera tabeller. Om man väljer Nej så innebär det att man måste lägga upp kontoplanen manuellt för det nya året. Starta körning genom att klicka OK. Kontrollera därefter EXICOM AB Sid 3(10)

4 i Jobbkön att jobbet har gått bra. När körningen är klar är det nya året öppet för budgetering och periodisering. 2. Uppdatering verifikationer Menyval: Redovisning - Verktyg - Uppdatering verifikation Innan Årsöverföring görs måste alla verifikationer vara Definitiva. Denna rutin låser alla verifikationer och byter deras status från Preliminär till Definitiv. Efter uppdatering är en verifikation inte längre möjlig att ändra. Observera att ett flertal verifikationstyper är definitiva direkt efter registrering, beroende på parametersättning i Företagsuppgifter. 3. Årsöverföring Menyval: Redovisning - Verktyg Periodbokslut/Årsbokslut - Årsöverföring Nästa steg är att öppna räkenskapsåret för all form av bearbetning, d.v.s. status Löpande Redovisning. Du ska vara inloggad i innevarande räkenskapsår (2013) för att kunna årsöverföra det till nästa (2014). Innevarande räkenskapsår ska ha status Löpande redovisning. Årsöverföringen innebär att de aktuella utgående saldona på balanskontona (med status Definitiv ) överförs till påföljande räkenskapsårs ingående balanser. När man har öppnat ett år för löpande redovisning kommer man vid inloggning i Copernicus automatiskt in i det nya året. Vilket innebär att om man arbetar med båda åren måste vara uppmärksam på att man arbetar i rätt år. När årsöverföringen är gjord kan tidrapportering och registrering av verifikationer ske på det nya året. 4. Löpande IB-överföring Menyval: Redovisning - Verktyg Periodbokslut/Årsbokslut - Löpande IB-överföring EXICOM AB Sid 4(10)

5 Följande steg, Löpande IB-överföring, bör ske med jämna mellanrum i och med att bokningar görs i det föregående räkenskapsåret som påverkar de ingående saldona som inledningsvis årsöverfördes. Observera att endast definitiva verifikationer medtas i IB-överföringen. Du ska vara inloggad i räkenskapsår 2013 när överföring ska ske till räkenskapsår Lås periodtabellen Menyval: Redovisning Tabeller - Periodtabell Om du inte har gjort det löpande under året, så bör du låsa periodtabellen. Genom att ändra en periods status till Låst, är det inte längre möjligt att registrera verifikationer på perioden. Se till att all bokföring för aktuell period är bokförd och uppdaterad innan du låser perioden. 6. Lås bokslut Menyval: Redovisning - Verktyg Periodbokslut/Årsbokslut - Låsning bokslut När årsbokslutet för det föregående räkenskapsåret är färdigt finns möjlighet att låsa det så att inga värden hädanefter kan påverkas. Observera att ett räkenskapsår ej kan låsas om inte alla verifikationer är uppdaterade och definitiva. Kontrollera att tidrapporter, fakturor och verifikationer (kontrollera även i periodtabellen för räkenskapsår 2013 att inga perioder ligger märkta med asterisker) är uppdaterade innan Låsning bokslut körs. Rutin i Copernicus Text RE27 1. Öppna nytt räkenskapsår RE2711 Första steget är att öppna nytt räkenskapsår för 2014 i RE2711, Öppna nytt Räkenskapsår, genom att välja JA. Svara JA om du vill kopiera kontoplan, styrkoder och tabeller. Om man svarar NEJ på denna fråga innebär det att man måste lägga upp kontoplanen manuellt för det nya året. Nu är det nya året öppet för budgetering och periodisering. 2. Uppdatering verifikationer RE16 Denna rutin låser alla verifikationer och byter status från Preliminär till Definitiv. Efter uppdatering är en verifikation inte längre är möjlig att ändra. Observera att ett flertal verifikationstyper är definitiva direkt efter registrering, beroende på parametersättning i RE01. EXICOM AB Sid 5(10)

6 3. Årsöverföring RE2712 Nästa steg är att öppna räkenskapsåret för all form av bearbetning, d.v.s. status Löpande Redovisning. Årsöverför innevarande räkenskapsår i RE2712, Årsöverföring. Du måste stå i innevarande räkenskapsår (2013) för att kunna årsöverföra det. Innevarande räkenskapsår ska ha status Löpande redovisning. Årsöverföringen innebär att de aktuella utgående saldona på balanskontona (med status Definitiv ) överförs till påföljande räkenskapsårs ingående balanser. När man har öppnat ett år för löpande redovisning kommer man vid inloggning i Copernicus automatiskt in i det nya året. Vilket innebär att om man arbetar med båda åren måste vara uppmärksam på att man arbetar i rätt år. När årsöverföringen är gjord kan tidrapportering och registrering av verifikationer ske på det nya året. 4. Löpande IB-överföring RE2713 Följande steg, Löpande IB-överföring, RE2713 bör ske med jämna mellanrum i och med att bokningar görs i det föregående räkenskapsåret som påverkar de ingående saldona som inledningsvis årsöverfördes. Observera att endast definitiva verifikationer medtas i IBöverföringen. Du ska vara inloggad i räkenskapsår 2013 när överföring ska ske till räkenskapsår Lås periodtabellen RE0104 Om du inte har gjort det löpande under året, så bör du låsa periodtabellen i RE0104 genom att ändra en periods status till Låst, är det inte längre möjligt att registrera verifikationer på den. Se till att all bokföring för aktuell period är bokförd och uppdaterad innan du låser perioden. 6. Lås räkenskapsår RE2714 När årsbokslutet för det föregående räkenskapsåret är färdigt finns möjlighet att låsa det så att inga värden hädanefter kan påverkas, vilket sker i RE2714. Observera att ett räkenskapsår ej kan låsas om inte alla verifikationer är uppdaterade och definitiva. Kontrollera att tidrapporter, fakturor och verifikationer (kontrollera även i periodtabellen, RE0104, för räkenskapsår 2013 att inga perioder ligger märkta med asterisker) är uppdaterade innan RE2714 körs. Kontoplan Tänk på att kontoplanen kopieras vid det tillfälle det nya räkenskapsåret öppnas. Om det är öppnat tidigt (för budgetering t.ex.) så innebär det att nyupplägg/ändring av konton efter det tillfället måste göras både i pågående och kommande räkenskapsår. Periodtabell Menyval RE0104 i Copernicus Text. Menyval Redovisning Tabeller Periodtabell i Copernicus Grafisk. Öppen = öppen för all registrering i perioden. Stängd = stängd från integrerade system som PR, LR, KR i aktuell period. Låst = låst för all registrering för låst period gäller även manuell registrering av verifikationer. PR Öppen = Projektföring via RE04 är öppen. PR Stängd = Projektföring via RE04 är stängd. Generella perioder Om ni använder tabellen Generella perioder så ska nya räkenskapsårets perioder läggas upp. Funktionen Generella perioder nås i PR Företagsuppgifter, flik Adress och i menyval Tabeller Generella perioder. EXICOM AB Sid 6(10)

7 Observera! Vi rekommenderar att man lägger upp generella perioder för hela det kommande räkenskapsåret på en gång även då man har brutet räkenskapsår eftersom t ex en rekonstruktion som selekteras enligt generella perioder endast körs för de perioder som finns upplagda här som generella perioder. Testdatum För att undvika oönskade bokningar i det årsöverförda räkenskapsåret kan testdatum i: Leverantörsreskontra Kundreskontra Projektredovisning Anläggningsredovisning Internreskontra LR0102 KR0102 PR Företagsuppgift, flik Parametrar AR0102 IR02 sättas till 14/01/01 14/12/31 så att bokningar kan ske för det nya räkenskapsåret. Det innebär att ingen bokföring kan ske från de integrerade delsystemen till redovisningen på fel år. Periodtabellen i redovisningen måste vara öppen för att registrering ska kunna göras i det nya räkenskapsåret. Övriga perioder kan öppnas respektive stängas efter hand. Ankomstnummerserie Tänk på att nummerserier som används vid t.ex. ankomstbokning av leverantörsfakturor inte är bundna till räkenskapsår. Det innebär att fakturor med fakturadatum i det gamla respektive nya räkenskapsåret får nummer ur serien i den ordning de registreras under den tid då både det gamla och nya räkenskapsåret är öppet för registrering. För att i möjligaste mån undvika detta kan man rapportera in allt på det gamla året innan man börjar med det nya och eventuella sent inkomna leverantörsfakturor kan läggas in på det nya året. Om nya nummerserier ska läggas upp för det nya räkenskapsåret så görs även detta när man är klar med rapportering i det gamla räkenskapsåret. Ankomstnummerserie för Leverantörsfakturor läggs upp i LR0109. Registervård kodplan Kontrollera att slutdatum inte är satt tidigare än förväntat på konto, kostnadsställe och kostnadsbärare. Då det nya räkenskapsåret öppnats är det möjligt att gå in i kontoplanen och ändra huruvida kontot kräver kostnadsställe och/eller kostnadsbärare. Detta för att det inte finns någon balans på kontot. Så fort transaktioner registrerats på kontot försvinner möjligheten att ändra. Om ni avser att göra en ändring enligt ovan, kontakta Exicom för konsultation då detta kräver en del manuell hantering av IBvärden (om regel ändras på balanskonton) på det nya räkenskapsåret. Saldobanker Saldobanker skapas med automatik för det nya räkenskapsåret när bearbetningar som använder saldobankerna körs. Saldobanker behöver inte läggas upp manuellt vid räkenskapsårsskifte. EXICOM AB Sid 7(10)

8 2. Rutiner vid årsskifte, oberoende av räkenskapsår Betalningsfria dagar LR0108, Betalningsfria dagar. För varje betalningssätt ska betalningsfria dagar läggas upp. Ange betalningssätt och år Nollställ registret genom att trycka N på valraden, ange första dag för lördag och komplettera sedan manuellt med övriga betalningsfria dagar än lördag/söndag. Det är viktigt att man genomför denna rutin för alla betalningssätt som inte kan ske på helger, exempelvis bankgirot och plusgirot. I annat fall kan man få differenser mellan Copernicus och dessa system. Bank- och PlusGirot Kontrollera giltighet för sigillnycklar för leverantörsbetalningar/löneutbetalningar med Bank- och PlusGirot. Kalendariumrutiner Skapa nya schemamallar för år 2014 och kopiera ut dessa till medarbetarna. Om Copernicus Planering används ska även de scheman som används för projekt- och resursplanering uppdateras för år Registrera generella kalenderdagar ar för år 2014 (t ex nyårsdagen, påsk, midsommar, julafton). Generella kalenderdagar nås från Kalendarium Tabeller Generella kalenderdagar. Välj 2014 i Typ och klicka på Sök. Därefter kan du lägga till dagar för EXICOM AB Sid 8(10)

9 Skapa schemamallar för år 2014 Schemamallar nås från Kalendarium Tabeller Schemamallar. Välj 2014 i Typ och klicka på Sök. Därefter kan du skapa Schemamallar för Ange schemanummer för vilken du vill skapa en mall och klicka Spara. Gå till cykler och ange den cykel som ska gälla för schemamallen. Vid generering av nya schemamallar med veckocykel anger du from årets första måndag (= 6/1 2014) tom årets sista dag 31/ Därefter väljer man Generera på flik Allmän. Efter generering av scheman får du komplettera med den dag som ligger utanför genereringen (1/1 2014), samt ändra de dagar som inte stämmer (exempelvis dag före helgdag). Kopiera ut scheman till medarbetarna för år 2014 via Kopiering av schema Kalendarium Verktyg Kopiering av schema. Funktionen ger möjlighet att kopiera ut schema till alla/flera medarbetare i en bearbetning. Rutinen är att man lägger till många medarbetare i ett förslag för att vid ett senare tillfälle verkställa utkopieringen av schema till samtliga medarbetare i förslaget. Via en knapp Lägg till medarbetare i lista genereras ett nytt förslag av medarbetare för kopiering av schema. I selektering anges: Kalenderår Schemamall from tom Datumintervall from tom Kontor EXICOM AB Sid 9(10)

10 Avdelning from tom Medarbetarform Ersätt redan genererat schema Ja/Nej. Nollställ Ja/Nej. Möjlighet att nollställa alla scheman enligt angiven selektering. Efter att förslaget är kontrollerat och eventuellt redigerat väljer man Verkställ kopiering via en knapp. Schemamallar enligt förslaget kopieras då ut per medarbetare enligt respektive schemamall. Kopiering sker endast för det datumintervall man angivit vid selekteringen Lägg till medarbetare i lista. För respektive medarbetare kopieras kopplad schemamall, enligt inställning i fältet Schema i medarbetarregistret, ut utifrån schemamallens cykler och generella kalenderdagar samt schemamallens uppgenererade arbetstid för kalenderåret. Fältet Kopiera schema i medarbetarregistret måste vara satt till Ja för att medarbetaren ska medtas. För ytterligare information om funktionen, se separat dokumentation Kalendarium Avstämning utkopierat schema För att stämma av att alla medarbetare har fått ett utkopierat schema så kan man ta ut rapporten schemalagd tid som man hittar under Kalendarium rapporter schemalagd tid. Där kan man välja hur man vill selektera rapporten på medarbetare, avdelning, kortnamn eller personalkategori. I rapporten ser man om en medarbetare saknar schema genom att det står 0 dagar och 0 timmar. Rekonstruktion av schemalagd tid Då Copernicus Resursplanering används ska rekonstruktion av schemalagd tid köras då schema genererats för samtliga medarbetare. Rekonstruktionen krävs för att schemalagd tid ska aggregeras i organisationsstrukturen i resursuppföljning, resurshistogram och planering linje. Rekonstruktionen nås i Verktyg Rapporter Rekonstruktion PPST/PPSM/PPST PR och ska köras för det nya räkenskapsåret. Veckotabell Menyval PR Företagsuppgift Tabeller - Vecka Om tabellen Vecka används ska denna kompletteras med veckor för Tabellen används då man vill att alla tidstransaktioner för en given vecka ska få ett givet transaktionsdatum. Detta kan t ex användas för veckor som sträcker sig över månadsbryt då man vill att hela veckan ska tillhöra en av månaderna. Det kan även användas för att lägga upp veckor som ska hänföras till annan period än kalendermånad. Avsluta projekt Inför varje årsskifte är det bra att gå igenom vilka projekt man ska avsluta i och med årsskiftet. Se separat dokument om Ändra status projekt. Reseräkning eventuella prisändringar för traktamente etc. För kunder som använder Reseräkningsmodulen är det viktigt att tänka på att eventuella prisförändringar för traktamenten etc. måste vara inlagda innan registrering av reseräkningar, som ska prissättas enligt nytt pris, påbörjas. För vidare information om registervård Reseräkning se dokumentation för Reseräkningsmodulen. Om ni har några frågor kring ovanstående information är ni välkomna att kontakta oss på Exicom Support via e-post, support@exicom.se, eller på telefon Med vänlig hälsning Exicom Support EXICOM AB Sid 10(10)

Copernicus information

Copernicus information Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus information

Läs mer

SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014

SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014 SilberPlan version 9 information Årsskifte 2013/2014 Silber Software AB Tel. +46 8 506 409 00 info@silbersoftware.com Organisationsnummer Stureplan 4A Fax. +46 8 506 409 01 www.silbersoftware.com 556728-3584

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201203/2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201203/2. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201203/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201203/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret Årsskiftesrutiner Flertalet byter räkenskapsår i samband med nytt kalenderår. Men checklistan gäller även för dig som bryter räkenskapsåret vid annan tidpunkt på året. Man följer samma rutiner. Det är

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201201/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201201/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201201/2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201201/2. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Lathund - Årshantering i Entré Windows

Lathund - Årshantering i Entré Windows Lathund - Årshantering i Entré Windows Innan du börjar på ett nytt år är det några saker du bör gå igenom. VARJE ÅR Skapa ett nytt redovisningsår Detta går att göra när som helst under det föregående året.

Läs mer

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201703_2

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201703_2 Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201703_2 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 4 MODULEN FÖR PROJEKT... 4 PROJEKTPLANERING... 4 Möjligt att skapa projekt och plan samtidigt från projektrummet...

Läs mer

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ...

LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... Hantverksdata Entré Lathund Nytt Bokföringsår i Entré Innehåll LATHUND NYTT BOKFÖRINGSÅR I ENTRÉ... - 1 - Varje år... - 1 - Skapa ett nytt redovisningsår... - 1 - Föra över Utgående balanser... - 1 - Vid

Läs mer

Årsrutin. Visma Control

Årsrutin. Visma Control Innehållsförteckning RUTINER VID ÅRSSKIFTE I VISMA CONTROL... 3 1 SKAPA NYTT ÅR... 3 2 AKTIVERA KALENDER... 4 3 BOKNING AV BERÄKNAT RESULTAT... 4 4 LÅS FÖREGÅENDE ÅR... 5 5 BYT ÅR... 5 6 LÅS PERIODER...

Läs mer

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201601_2

Sid 1. Copernicus Nyheter Version v201601_2 Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201601_2 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Borttag av Månadstidrapporten, Månadsattest

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201202/1. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201202/1. Sid 1 Solutions for Enterprise P roject Management Stureplan 4A 114 35 Stockholm, Sweden Phone: +46 8 506 409 00 Fax: +46 8 506 409 01 VAT no: SE5560953225 www.exicom.se info@exicom.se Copernicus Nyheter Version

Läs mer

Årsrutin. Visma Control

Årsrutin. Visma Control Årsrutin Visma Control Innehållsförteckning RUTINER VID ÅRSSKIFTE I VISMA CONTROL 1 SKAPA NYTT ÅR 3 2 AKTIVERA KALENDER 4 3 BOKNING AV BERÄKNAT RESULTAT 5 4 LÅS FÖREGÅENDE ÅR 5 5 BYT ÅR 6 6 LÅS PERIODER

Läs mer

Memo vid årsskifte. Gäller Pyramid Business Studio från version 3.39A (25 november 2014)

Memo vid årsskifte. Gäller Pyramid Business Studio från version 3.39A (25 november 2014) Memo vid årsskifte Gäller Pyramid Business Studio från version 3.39A (25 november 2014) Memo vid årsskifte ger dig en sammanställning över de delar av arbetet i Pyramid som inför och efter årsskiftet kräver

Läs mer

ÅRSSKIFTESKÖRNING 3L Pro

ÅRSSKIFTESKÖRNING 3L Pro Sidan1(25) Innehållsförteckning Årsskifteskörning... 2 1. Redovisningsperioder... 3 2. Periodavslut... 4 3. Avsluta bokföringsår... 6 4. Påbörja bokföringsår... 7 5. Kontrollera styrparametrar Redovisning...

Läs mer

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs!

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs! Nytt konto Gör så här: Välj Ny eller tryck på Ctrl-N. Skriv in kontonummer, benämning och övrig information. Glöm inte att ange momsrapportkod om kontot ska redovisas i momsrapporten. Uppgifter om SRU-koder

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1

Copernicus Nyheter Version v201701_2. Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201701_2 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR TID... 3 TIDRAPPORTERING... 3 Prestandaförbättring i dagtidrapporten... 3

Läs mer

Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor

Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor Rutinbeskrivning Avstämningsmall Övriga Bilagor BR Bilagor Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. ALLMÄNT... 3 2. BR-BILAGOR... 4 2.1 STARTFLIKEN BALANSKONTON... 4 2.2 SPECIFIKATIONER TILL BILAGA...

Läs mer

Förloppet kan se ut enligt följande:

Förloppet kan se ut enligt följande: Årsbokslut Övergång till nytt bokföringsår sker i flera steg, eftersom de sista bokningarna på gamla året kanske inte är klara på flera månader. Förloppet kan se ut enligt följande: 1. Normalt månadsbokslut

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201303-1 Sid 1 Innehållsförteckning NYHETER WEBB FUNKTIONEN FÖR REGISTERVÅRD... 3 REDOVISNING... 3 REGISTERVÅRD... 3 Bläddra mellan registerposter... 3 Nytillkomna register

Läs mer

Checklista vid årsavslut. - Pyramid 4. Checklista vid årsavslut. Pyramid Business Studio

Checklista vid årsavslut. - Pyramid 4. Checklista vid årsavslut. Pyramid Business Studio Checklista vid årsavslut - Pyramid 4 Pyramid Business Studio 2017-11-29 Checklista vid årsavslut Checklista vid årsavslut ger dig en sammanställning över de rutiner i Pyramid som bör kontrolleras och uppdateras

Läs mer

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång

Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång Kontoersättning i Pyramid - Arbetsgång (Pyramid Business Studio från version 3.41A) (2013-11-27) I detta dokument beskrivs arbetsgången i Pyramid rutin 962 Kontoersättning. Dialogen ger möjlighet att utföra

Läs mer

24SevenOffice Systemdokumentation. Uppdaterad 2012-03-28

24SevenOffice Systemdokumentation. Uppdaterad 2012-03-28 24SevenOffice Systemdokumentation Uppdaterad 2012-03-28 Systemdokumentation Redovisningsplan Baskontoplanen med anvisningar används, standardversion följs. Kunden kan anpassa kontoplanen efter önskemål

Läs mer

Förloppet kan se ut enligt följande:

Förloppet kan se ut enligt följande: Årsbokslut Övergång till nytt räkenskapsår sker i flera steg, eftersom de sista bokningarna på gamla året kanske inte är klara på flera månader. Förloppet kan se ut enligt följande: 1 Normalt månadsbokslut

Läs mer

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18

Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Uppdaterad 2014-11-18 Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.1.2 TILLÄGG TILL

Läs mer

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg

XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg XOR Compact 5.0.4 Konverteringsverktyg Innehållsförteckning Förbered XOR Compact S företag för konvertering... 1 Förbered konvertering av företag i XOR Compact S... 1 A. Att tänka på före konverteringen...

Läs mer

Att tänka på vid upplägg av företag

Att tänka på vid upplägg av företag Att tänka på vid upplägg av företag Innehåll STYRPARAMETRAR/ REDOVISNING... 1 Kontoplan... 4 Objekt... 5 Kostnadsställe... 5 Projekt... 6 STYRPARAMETRAR LEVERANTÖRER... 6 Leverantörer... 8 STYRPARAMETRAR

Läs mer

Omföra moms i PromikBook

Omföra moms i PromikBook Omföra moms i PromikBook För varje momsredovisningsperiod, vare sig du använder 1, 3 eller 12 månader när du redovisar din moms till skatteverket, så ska momsen omföras efter varje period. Detta innebär

Läs mer

Arbetsgång vid reskontraavstämning

Arbetsgång vid reskontraavstämning Arbetsgång vid reskontraavstämning (Gäller Pyramid Business Studio 3.41A-3.42A) (2016-09-01) Nedan beskrivs arbetsgången i rutin 991 Reskontra-avstämning. Avstämning görs mellan aktuella balanskonton och

Läs mer

Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter

Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter Minikurs Ekonomitips och användbara rapporter Föreläsare: Örjan Brolin och Stefan Hylenius, (i Jönköping föreläser Claes Groening) I denna minikurs får du ta del av ett antal ekonomirelaterade tips. Vi

Läs mer

Må nådsskifte. Innehåll SEPTEMBER 2014

Må nådsskifte. Innehåll SEPTEMBER 2014 SEPTEMBER 2014 Må nådsskifte Innehåll Bokför klart allt i månaden... 2 Avstämning... 3 Kundfodringar... 3 ROT-fordran kund... 3 ROT-fordran Skatteverket... 4 Leverantörsskulder... 5 Avstämning reskontror...

Läs mer

Prognosavstämning och successiv vinstavräkning

Prognosavstämning och successiv vinstavräkning Prognosavstämning och successiv vinstavräkning Sida 1 av 36 Innehåll BAKGRUND... 3 INSTÄLLNINGAR... 3 Systeminställningar projektredovisning II... 3 Styrparametrar internredovisning... 4 HANTERING... 7

Läs mer

Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet

Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet Företagsinställningar Du börjar med att ställa in hur du övergripande vill arbeta med programmet i menyn Arkiv - Företagsinställningar

Läs mer

Checklista vid årsavslut

Checklista vid årsavslut Checklista vid årsavslut Gäller Pyramid Business Studio från version 3.42A (28 oktober 2016) Checklista vid årsavslut ger dig en sammanställning över de rutiner i Pyramid som bör kontrolleras och uppdateras

Läs mer

6. Nytt kalenderår. Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL

6. Nytt kalenderår. Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL 6. Nytt kalenderår Nytt kalenderår i Access Nytt kalenderår i SQL VIKTIGT! Om du arbetar i vår Cloud-miljö eller en liknande miljö, där flera användare arbetar med samma databaser/företag är det väldigt

Läs mer

Fortnox koppling i Capego Bokslut

Fortnox koppling i Capego Bokslut i Innehåll i...2 Administration Fortnox integration...2 Personlig koppling...2 Ny klient direkt från Fortnox Digital Byrå...3 Ny klient vid fristående databas/koppla på Fortnox i efterhand...4 Viktigt

Läs mer

1. Kontrollera att det finns en aktuell säkerhetskopia. G» 2. Skapa ett nytt räkenskapsår i Hogia Admin eller direkt i ekonomisystemet (se punkt 3).

1. Kontrollera att det finns en aktuell säkerhetskopia. G» 2. Skapa ett nytt räkenskapsår i Hogia Admin eller direkt i ekonomisystemet (se punkt 3). NU ÄR DET DAGS FÖR ÅRSSKIFTE 2012/2013 OBS! Informationen gäller för dig som har Hogia Ekonomi Compact Edition, Hogia Ekonomi, Branschversioner av Hogia Ekonomi samt Hogia Affärssystem! Det är flera olika

Läs mer

Checklista Omvänd Moms

Checklista Omvänd Moms Checklista Omvänd Moms Omvänd betalningsskyldighet inom byggsektorn har gällt sedan 1 juli 2007. Det innebär att köparen redovisar byggsäljarens utgående moms. För att kunna skapa en omvänd momsfaktura

Läs mer

Leverantörsbetalningar

Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Leverantörsbetalningar Skapa betalningar Lista skapade betalningar Korrigera/skicka skapade betalningar Utskrift skapade betalningar Godkänna betalningar Leverantörsbetalningar Inställningar

Läs mer

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio

ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio ÅRSSKIFTE Pyramid Business Studio 2 december 2004 Memo för årsskifte Pyramid Business Studio Denna sammanställning innehåller de vanligast förekommande frågorna inför och efter årsskiftet och redovisar

Läs mer

boka tiden redan nu Enkla onlinebokningar för dig med behov av en ren bokningstjänst

boka tiden redan nu Enkla onlinebokningar för dig med behov av en ren bokningstjänst boka tiden redan nu Enkla onlinebokningar för dig med behov av en ren bokningstjänst Fördelar med vår tjänst är enkelhet och kraftfullhet: Ingen reklam, inga reklamutskick och dina uppgifter delas inte

Läs mer

Finans Scala Bruk 2010. Maria Åhrberg

Finans Scala Bruk 2010. Maria Åhrberg Finans Scala Bruk 2010 Maria Åhrberg SIE4 Bokföring-Redovisning / Övrigt / Specialrutiner / Exportera transaktioner Välj Bokföringsdatum från och med till och med Välj exporttyp 1, Exportera i SIE 4 format

Läs mer

Gårdavägen 4, 412 50 Göteborg Telefon 031-733 06 06

Gårdavägen 4, 412 50 Göteborg Telefon 031-733 06 06 Telefon Onsdagen den 21 November 2012 1. ATT GÖRA INNAN ÅRSKIFTET 1.1. Lägg upp det nya året och skapa nya register - Starta upp Administrationskonsolen. (Administration Console). Öppna mappen Företag

Läs mer

Kom igång med Smart Bokföring

Kom igång med Smart Bokföring Innehåll Hogia-ID... 3 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 4 Startsidan... 7 Guide 2 Bokföring... 8 Inställningar... 10 Organisation... 10 Kontoinställningar... 11 Bokföring... 12 Ingående balans...

Läs mer

Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet

Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet Kom igång med Integrerad Anläggningsredovisning i ekonomisystemet Företagsinställningar Du börjar med att ställa in hur du övergripande vill arbeta med programmet under Arkiv - Företagsinställningar -

Läs mer

Årsavslutning 2015-2016. Denna vägledning beskriver iscala version 3.0

Årsavslutning 2015-2016. Denna vägledning beskriver iscala version 3.0 Årsavslutning 2015-2016 Denna vägledning beskriver iscala version 3.0 Innehållsförteckning Inledning... 3 Administrationskonsolen... 3 Kopiering av kontoplanen... 5 Kopiering av parametrar och automatkonteringstabeller...

Läs mer

Handbok. Inventarier

Handbok. Inventarier Handbok Inventarier Innehållsförteckning 1. Allmänt...3 2. Kom igång...3 2.1. Baskonton för inventarier...3 2.2. Verifikatserie för inventarier...4 2.3. Inställningar för inventarier...5 2.4. Inventariekategorier...5

Läs mer

Registervård. Registervård

Registervård. Registervård Registervård Registervård I registervård underhåller du företagets och programmets register. Du väljer själv vilka åtgärder du vill utföra genom att markera dem och därefter klicka på knappen Utför. Gå

Läs mer

Årsavslutning 2013-2014. Denna vägledning beskriver iscala version 3.0

Årsavslutning 2013-2014. Denna vägledning beskriver iscala version 3.0 Årsavslutning 2013-2014 Denna vägledning beskriver iscala version 3.0 Innehållsförteckning Inledning... 3 Administrationskonsolen... 3 Kopiering av kontoplanen... 5 Kopiering av parametrar och automatkonteringstabeller...

Läs mer

För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Avdelning Ekonomihantering Redovisning Redovisningsbudgetar

För att använda budgetmodulen öppnas Budget fönstret. Välj Avdelning Ekonomihantering Redovisning Redovisningsbudgetar Budget Budgetmodulen i Navision används för att skapa den budget som önskas. Det är möjligt att skapa flera budgetar för samma period. När budgeten är skapad, används den för jämförelse med de faktiska

Läs mer

Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut första gången

Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut första gången Övergång från Hogia Ekonomi till Hogia Audit/Bokslut första gången Öppna kunden/företaget och aktuellt år i Hogia Ekonomi, Hogia Audit/Bokslut ska vara stängt. Klicka på Audit/Bokslut som ligger under

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet:

För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Räntor och påminnelser kunder För att kunna använda räntor och påminnelser skall följande punkter upprättas i systemet: Bokföringskonto till ränteintäkter från kunder Bokföringskonto till kreditering av

Läs mer

Specifikation av balanskonton vid bokslut

Specifikation av balanskonton vid bokslut Alla poster som universitetet redovisar på balanskonton vid bokslut ska specificeras. Saldot på balanskontot ska styrkas med underlag (faktura, rekvisition etc) som visar varför vi har bokfört på just

Läs mer

Skattedeklaration 2007 i Pyramid 2.55 och 2.56

Skattedeklaration 2007 i Pyramid 2.55 och 2.56 2007-02-28 Skattedeklaration 2007 i Pyramid 2.55 och 2.56 Ny momsdel i skattedeklarationen från 2007 (28 februari 2007) Till årsskiftet införs en ny skattedeklaration för momsredovisning. För dig som bara

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som tillkommit under våren 2012 i FLEX Lön. Bland nyheterna kan nämnas en funktion

Läs mer

Registervård Tidredovisning

Registervård Tidredovisning Registervård Tidredovisning Sida 1 av 16 Innehåll GRUNDREGISTER... 3 TIDKOD... 3 ARBETSARTER... 4 KATEGORI... 5 KONTERING / TIDKODER... 6 PRISLISTOR... 8 TILLÅTNA TIDKODER/ANSTÄLLNINGSFORM... 9 LÅS/LÅS

Läs mer

Kvalitetssäkra lönekonteringen i PersonecP med UDP:n

Kvalitetssäkra lönekonteringen i PersonecP med UDP:n Kvalitetssäkra lönekonteringen i PersonecP med UDP:n Karin Helmrich karin.helmrich@orebro.se 019-21 17 24 Örebro kommun 137 120 invånare 11 000 anställda Årets resultat:108 Miljoner kronor Omsättning:

Läs mer

ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls.

ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Bokslut i ADJob 4.5 ADJob 4.5 ADJob Nordic AB 1985-2013. Alla rättigheter förbehålls. Programmet ADJob med dokumentation levereras under licens och får enbart användas och kopieras i enlighet med de villkor

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid

Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Kassaavstämning Gäller Pyramid Business Studio från och med version 3.40B (2012-10-24) Kassaavstämning och inställningar för betalning i Pyramid Detta dokument riktar sig till dig som vill veta mer om

Läs mer

Rapportkontoplan hantering

Rapportkontoplan hantering Rapportkontoplan hantering Sida 1 av 11 Innehåll Att kopiera kontoplan till rapportkontoplan... 3 Namn på rapportkontoplan... 5 Rapportkontoplan... 6 Kopiering av rapportkontoplan... 9 Klienthantering...

Läs mer

Avskrivningar med hjälp av automatkonteringar

Avskrivningar med hjälp av automatkonteringar Avskrivningar med hjälp av ar Automatkonteringen i Entré Windows kan användas för en mängd syften. Ett av dem är att använda periodiseringsfunktionen för att automatiskt lägga upp verifikat som gör avskrivningar

Läs mer

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het

E t t E k o n o m i s y s t E m s p E c i E l lt a n pa s s at f ö r s v E n s k a k yrka n s v E r ksam het E t t e k o n o m i s y s t e m s p e c i e l lt a n p a s s at för Svenska kyrkans verksamhet Aveny Ekonomi Aveny Ekonomi Med Aveny Ekonomi erbjuder Eniac Data det optimala verktyget för effektiv redovisning

Läs mer

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2

1.1 Inbjudan Inloggning Viktigt att tänka på 2 Tidrapportering TIDRAPPORTERING 1 1 VAD BEHÖVS 2 1.1 Inbjudan 2 1.2 Inloggning 2 1.3 Viktigt att tänka på 2 2 UPPBYGGNAD 3 2.1 Startsida 3 2.2 Profilsida 4 2.3 Schema 6 2.4 Tidrapport 7 2.4.1 Översikt

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0

Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.6.0 Nyheter Hybron MPS version 6.5.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Koppling SPCS...2-3 2.1 Förutsättningar...2-3 2.1.1...Allmänt...2-3 2.1.2...Småregister

Läs mer

Copernicus Nyheter Version v Sid 1

Copernicus Nyheter Version v Sid 1 Copernicus Nyheter Version v201502-3 Sid 1 Innehållsförteckning ALLMÄNT OM NYHETSDOKUMENTATIONEN... 3 NYHETER WEBB MODULEN FÖR PROJEKT... 3 PROJEKTPLANERING... 3 Behörigheter vid skapa plan... 3 Nya värdetyper,

Läs mer

Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar på verkstad och montörtimmar med bil.

Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar på verkstad och montörtimmar med bil. Stamdata till serviceplanering De angivna menyhänvisningarna refererar till Navigationsrutan i Navision. Arbetstyper Arbetstyper kan användas för att styra olika priser på resurser, t.ex. montörtimmar

Läs mer

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra.

Leverantörsreskontra. Företagsunderhåll/Leverantörsreskontra Gå till Arkiv Företagsunderhåll Leverantörsreskontra. Leverantörsreskontra I leverantörsreskontran registrerar du alla leverantörsfakturor som kommer till ditt företag. De kan gälla kostnader för materialinköp men även kostnader för telefon, el, hyra o s

Läs mer

Raindance-guide: Anläggningsregistrering

Raindance-guide: Anläggningsregistrering Raindance-guide: Anläggningsregistrering 1 Innehåll Anläggningsredovisning... 2 Kriterier för överföring till preliminärt anläggningsregister... 2 Överföring till definitivt anläggningsregister... 2 Anläggningstyper...

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

Kvartal , anvisningar och kontrollpunkter

Kvartal , anvisningar och kontrollpunkter 2018-09-18 1(11) Kvartal 3 2018, anvisningar och kontrollpunkter Förutsättningar Beloppsgräns 100 tkr gäller periodisering av enstaka kostnader och intäkter (förutbetalda och upplupna) samt uppbokning

Läs mer

Schemalagd överföring till marknadsplats

Schemalagd överföring till marknadsplats HANDLEDNING FRÅN VITEC VITEC Schemalagd överföring till marknadsplats VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se/maklare info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360 61

Läs mer

Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor

Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor Innan bokföring Redovisningsansvariga kommer att få ett mail med en mall utskickad från EA. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa ny Start-PIN beställa kodbox spärra användare lägga till och ändra användares åtkomst

Läs mer

Tidrapportering i FLEX Portal

Tidrapportering i FLEX Portal Tidrapportering i FLEX Portal Inloggning När du startar FLEX Portal möts du av en inloggningsruta. Ange ditt användar id och mata in ditt lösenord. Klicka på OK. 2 Inloggning saknade inloggningsuppgifter

Läs mer

Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2)

Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2) 1 Raindance-guide: Kontroll periodiseringsbelopp (steg 2) Innehåll Vilka rapporter?... 1 Förberedande kontroll... 1 Särskild kontroll av projekt med inbetalningar före 2015... 3 Är de föreslagna periodiseringsbeloppen

Läs mer

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator Inläsning av bokföringsorder via Excelerator EA mailar ut mallar till redovisningsansvariga. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna Appcenter via https://appcenter.user.ki.se/rdweb/pages/en-

Läs mer

Produktnyheter ERP. REDOVISNING NYTT GRÄNSSNITT Juni 2016 Version 60:3

Produktnyheter ERP. REDOVISNING NYTT GRÄNSSNITT Juni 2016 Version 60:3 Produktnyheter ERP REDOVISNING NYTT GRÄNSSNITT Juni 2016 Version 60:3 0 Innehåll Innehållsförteckning... 0 Nytt gränssnitt Ekonomi Juni 2016... 2 Utskrifter Google Chrome... 2 Redovisning... 2 Hantera...

Läs mer

Nya standardkonton för redovisning av in- och utgående importmoms. I rutinen Kontoplan/Standardkonton har det tillkommit nya konton:

Nya standardkonton för redovisning av in- och utgående importmoms. I rutinen Kontoplan/Standardkonton har det tillkommit nya konton: Importmoms 2015 Från och med 2015-01-01 ska företag redovisa och betala importmoms till Skatteverket istället för till Tullverket. Detta innebär vissa förändringar i MONITOR och detta dokument förklarar

Läs mer

Skapa bokslutstransaktioner (kortperiodiska och årsbokslut)

Skapa bokslutstransaktioner (kortperiodiska och årsbokslut) Skapa bokslutstransaktioner (kortperiodiska och årsbokslut) I programmet finns det möjlighet att skapa så kallade bokslutstransaktioner för att simulera olika utfall utan att behöva registrera transaktionerna

Läs mer

Innehållsförteckning. Kassadagbok. Avstämning Månadsrapport

Innehållsförteckning. Kassadagbok. Avstämning Månadsrapport Opus Dental 2011 Innehållsförteckning Kassadagbok 4 Daglig överföring från omsättning... 6 Registrera... insättning/uttag mm 8 Avstämning... 10 Månadsrapport... 13 3 1 Kassadagbok Kassadagbok är en tilläggsfunktion

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 750. Pris från 2.990:- (6 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer). Leverantörsreskontra med utbetalningar Visma Compact 750 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Läs mer

Handbok för registrering av diagnostiska standarddoser. April 2015

Handbok för registrering av diagnostiska standarddoser. April 2015 Handbok för registrering av diagnostiska standarddoser April 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING REGISTRERING... 1 Klinikens och kontaktpersonens uppgifter... 2 Lägg till ny CT-skanner... 3 Begäran om ny skannermodell...

Läs mer

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a

Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion. Version 12.2a Användarmeddelande (Maj 2012) Ny programversion Version 12.2a Bäste Kund! Vi har nu släppt FLEX Tidredovisning version 12.2a. Bland nyheterna i denna version kan nämnas utökade möjligheter att kombinera

Läs mer

Användarmanual Brunskog Transportbokning.

Användarmanual Brunskog Transportbokning. Användarmanual Brunskog Transportbokning. Det finns två typer av användare i Brunskog Transportbokning. En enkel användare som endast kan boka en sändning och som inte har tillgång till de övriga funktioner

Läs mer

Medarbetarens ansvar i Självservice HR/Lön - Följande ska göras

Medarbetarens ansvar i Självservice HR/Lön - Följande ska göras Medarbetarens ansvar i Självservice HR/Lön - Följande ska göras 1. Kontrollera at dit schema i Självservice HR/Lön stämmer överens med dit arbetsschema. Du kan antingen kontrollera ditt schema i din kalender

Läs mer

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone

Version 2.0.4A. Tidrapportering med ctimesheet. För iphone Version 2.0.4A Tidrapportering med ctimesheet För iphone Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

Manual. Momsrapportering. 2014-09-08 NAB Solutions

Manual. Momsrapportering. 2014-09-08 NAB Solutions Momsrapportering Innehållsförteckning Claremont AB Momsrapportering... 1 1. Moms bokföringsinställningar... 3 1.1 Bokföringsinställningar för moms... 4 1.2 Inställningar för momsrapportering... 6 2 Momsrapporten

Läs mer

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso

2013-10-09. Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Rutinbeskrivning anläggningsredovisning AT Agresso Innehållsförteckning 1. AKTIVERA ANLÄGGNINGSTILLGÅNGAR... 3 1.1 AKTIVERING AV ANLÄGGNINGAR FRÅN FAKTUROR.... 3 1.2 KONTROLLERA ANLÄGGNINGEN I RUTINEN

Läs mer

ORBIT 5 SCHEMALÄGGNING AV OPERATIONSSALAR. Ur Evry s användarmanual för Orbit 5.4 1

ORBIT 5 SCHEMALÄGGNING AV OPERATIONSSALAR. Ur Evry s användarmanual för Orbit 5.4 1 ORBIT 5 SCHEMALÄGGNING AV OPERATIONSSALAR Ur Evry s användarmanual för Orbit 5.4 1 KALENDERAKTIVITETER För att kunna schemalägga lägger man upp kalenderaktiviteter för salar, personal och besök. För salar

Läs mer

Omföring Definitivbokföring huvudbokstransaktioner via web

Omföring Definitivbokföring huvudbokstransaktioner via web Inledning Avsnittet behandlar grunder och tillvägagångssätt vid verifikationsregistrering. Registrering i modulen Huvudbok kan inte generera utbetalningar, för detta finns andra moduler, istället används

Läs mer

Raindance-guide: Anläggningsregistrering

Raindance-guide: Anläggningsregistrering Raindance-guide: Anläggningsregistrering 1 Innehåll Anläggningsredovisning... 2 Kriterier för överföring till preliminärt anläggningsregister... 2 Överföring till definitivt anläggningsregister... 2 Anläggningstyper...

Läs mer

Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE

Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE Mamut Kunskapsserie, nr 3-2003 Mamut Business Software VERIFIKATSREGISTRERING EFFEKTIV VERIFIKATSREGISTRERING MED MAMUT BUSINESS SOFTWARE 2 INLEDNING INNEHÅLL Effektiv verifikatsregistrering med Mamut

Läs mer

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen.

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Bokföring Företagsunderhåll Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Gå till Arkiv Företagsunderhåll Bokföring. Om du markerar Kvantitetsredovisning

Läs mer

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar

Visma Analys. Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt. analysera, presentera och följ upp. Huvudboksanalys. Unik SIE-analys förenklar Visma Analys. Pris från 4.400:- (frakt och moms tillkommer). Värdefull hjälp som gör det enkelt och överskådligt Visma Analys analysera, presentera och följ upp Visma Analys är ett modernt och användarvänligt

Läs mer