Verksamhetsberättelse 2012 WAWE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse 2012 WAWE"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse 2012

2 Innehållsförteckning Inledningen... 4 Skillnader mot verksamhetsplanen... 5 Stormöten... 5 Extrainsatt stormöte Ordinarie stormöte Utvärdering av stormötet... 5 Ekonomi... 5 Handkassor... 5 Bokföringsprogram... 5 Dokumentation... 5 Dilemmat med lärande inom studentföreningar... 6 Dropbox... 6 Wiki... 6 Postmöten... 7 Medlemsregister... 7 Informationsspridning... 7 Litteraturmarknad... 7 Hemsidegrupp... 7 Facebookgrupp... 7 Rekryteringsverksamhet... 7 Studiesocial verksamhet... 7 Idrottstid... 7 Arbetsmarknadsbevakning... 8 Case... 8 Nationellt samarbete... 8 Alumnverksamhet... 8 W-dagen (Jubileum)... 9 Hållbar utvecklingsutställning... 9 Kompetensprofil... 9 Sångbok (15)

3 Kunskapsmatris...10 Årsbok...10 Grillkväll med alumner...10 Fadderfrukost...10 Verksamheter och arrangemang som gått enligt plan...11 Föreningsverksamhet...11 Förbundet Unga Forskare (FUF)...11 Uppsala Studentkår (US)...11 Ekonomisk redovisning...11 Studiebevakning...11 Informationsspridning...11 Arbetsmarknadsbevakning...11 Studiesocial verksamhet...11 Rekryteringsverksamhet...12 Festverksamhet...12 Internationell verksamhet...12 UTN:s fullmäktige...12 UTN:s valberedning...12 Studiemys...12 Styrelsetröjor...12 Affisch på styrelsen...12 Tygmärke och overaller...12 Mottagningen...12 Infolunch...13 Engagerade under året...14 Vårterminen...14 Höstterminen...14 Kontaktpersoner projekt (15)

4 Inledning Under verksamhetsåret 2012 har aktiviteter och verksamhet inom föreningen utförs utifrån verksamhetsplanen gällande VT12 (antagen vid stormöte ) respektive verksamhetsplanen gällande HT12 (antagen vid stormöte ), tillsammans kallade verksamhetsplanen för I detta dokument har främst sammanfattas sådant som har skiljt sig från verksamhetsplanen eller som på något annat sätt har varit utöver det vanliga, och det kommer därför först. Aktiviteter och verksamheter som har gått precis som planerat återfinns i dokumentets andra stycke. Efter det kommer namnen på alla personer som innehaft någon post i föreningen under året, och avslutningsvis namn på personer som vari engagerade i några av föreningens projekt under året. Det mesta av dokumentet har jag självständigt sammanställt och eventuella felaktigheter kan ingen annan skyllas för. Speciellt tack till Joel för den ekonomiska sammanfattningen och Amanda för korrekturläsningen. Året 2012 har varit ett mycket intressant och lärorikt. Jag hoppas att sektionsföreningen fortsätter att vara en plats för personlig utveckling och glädje så som den varit för mig under året. Uppsala Håkan Emilsson 4 (15)

5 Skillnader mot verksamhetsplanen Stormöten Extrainsatt stormöte Nyval av vice ordförande tillika studiesocialt ansvarig samt alumnansvarig. Ordinarie stormöte Utöver ordinarie verksamhet så reviderades stadgarna gällande medlemskap och posten idrottsansvarig. Utvärdering av stormötet Efter höstens ordinarie stormöte gjorde styrelsen på eget initiativ en utvärdering om stormötet både bland medlemmar, valberedning och styrelseledamöter. Majoriteten av styrelsen delade åsikten att stormötet måste utvecklas för att inte långsiktigt tappa förtroendet för bland studenterna på W. Styrelsen har sett en tendens att studenter från de lägre årskurserna skräms bort från stormötet eftersom diskussionen ofta hamnar på en mycket byråkratisk nivå, vilket snarare exkluderar personer från att delta i diskussionen än snabbar på processen. Åsikterna finns sammanfattade och arbetet kommer fortsätta med att utveckla stormötet så att det intresserar ett bredare segment av W:are. Ekonomi Under 2012 har haft sin största omsättning i :s historia. Det beror till största del på att genofört och varit ansvriga för fler stora evenemang så som jubileum, kwxfqgasquen och winterweek. Handkassor Ett fokusområde har varit de olika handkassor som föreningen använder sig av vid olika evenemang. Målet har varit att få en bättre dokumentation och bokföring för handkassorna. Riktlinjer har tagits fram för att förbätta kontrollen och göra de lättare vid försäljnng. Ett kassaskrin har köpts in som ska användas som föreningens enda handkassa med ett konstant innehåll på 2500 kr. Rutinen ska vara att efter varje evenemang sätta in kontanter på banken. Bokföringsprogram Att bokföra i exel med hemmabyggda bokföringsmetoder har blivit svårare och svårare på grund av föreningens höga omsättning. Under hösten beslutades därför att skaffa ett bokföringsprogram. Bokförinsprogrammet Fortnox valdes då UTN använder sig av samma och detta underlättar vid ett eventuellt behov av stöd från någon som kan programmet. Arbetet med att köpa in och starta upp bokförigsprogrammet blev klart i början av 2013 och med började användas i februari Arbetet med att dokumentera kunskap om programmet kommer att fortgå under hela Dokumentation 5 (15)

6 Förutom ordinarie dokumentation av styrelsens, förtroendevaldas och kommittéer och arbetsgruppers arbete så har ett projekt för att öka tillgängligheten i dokumenterade erfarenheter genomförts. Dilemmat med lärande inom studentföreningar Varje år skapas en mängd dokumentation inom föreningen (testamenten, verksamhetsplaner, verksamhetsberättelse, budget, bokslut, revisorberättelse, styrdokument, mötesprotokoll och anteckningar). Tiden det tar att upprätta, underhålla och katalogisera all denna information är betydande och arbetet hamnar till stor del på styrelsen, speciellt sekreteraren. Syftet med dokumentationen uppnå detta syfte så behöver informationen inte bara sparas, den måste även göras tillgänglig. Under året har styrelsen därför arbetet för att utveckla tillgängligheten av föreningens erfarenheter. Dropbox Styrelsen har under året haft en gemensam dropbox där man har kunnat dela filer mellan varandra. Här har även filer från tidigare år funnits, vilket har underlättat både styrelsens arbete och andra medlemmars arbete eftersom alla styrelseledamöter då haft enkelt att hitta styrdokument, handlingar och protokoll från möten under året och tidigare år. Wiki Det som är svårt att fånga i de formella dokumenten är ofta själva erfarenheterna man har fått efter att ha gjort ett event eller utrett en fråga. Beslut finns dokumenterade, men sällan tankegången bakom och den ursprungliga frågeställningen. Vad har föreningen haft för idéer och projekt förut? Vågtoppenpristagare? Hur tänkte man förra gången man reviderade stadgarna? Vad var tanken med W-dagen från början? Vem var Lars Håkansson och varför ska vi bjuda honom på ett jubileum? Vad hade föreningen för medlemsregister för 5 år sedan? Sådana frågeställningar har alltid funnits inom föreningen och om man skulle kunna samla den erfarenhet som under årens gång har genererats och sedan fallit i glömska så skulle man slippa arbeta med samma frågor om och om igen utan kanske utvecklas ännu mer. Men för att göra det så behövs ett så enkelt system för erfarenhetssparande att de nuvarande engagerade tycker att det tar en rimlig mängd tid i jämförelse med den tid de faktiskt lägger ner. Det måste även vara tydligt att det ger dem något, att de faktiskt aktivt går in och söker kunskap i systemet. Under året har vi därför gjort försökt med en egen wiki där alla i styrelsen har kunnat gå in och läsa, skriva och redigera sidor ungefär som på wikipedia. Projektet fyller sitt syfte ganska bra, men det kommer krävas tid och fasta rutiner för att implementera det, och det borde vara upp till varje års styrelse att bestämma om man ska avsätta tid för något som inte bär frukt förrän en bra bit in i framtiden. Så vi hoppas att kunskapen om att systemet ska finnas kvar så att det åter kan tas i bruk om behovet och intresset flammar upp igen. 6 (15)

7 Postmöten För att lättare kunna sätta personliga mål och öka engagemanget inom styrelsen så har ordföranden under höstterminen haft två postsamtal med respektive styrelseledamot. Detta har varit mycket uppskattat och uppnått önskade effekter. Det har även varit ett bra sätt att lyfta orosmoment innan de leder till konflikter och lett till personlig utveckling. Medlemsregister Under 2012 har behovet av ett väl fungerande medlemsregister blivit mer och mer uppenbart. För att söka pengar från Förbundet Unga Forskare (FUF) vilket är en stor och viktig bidragsgivare behövs personuppgifter på medlemmarna. För att kunna sprida information på ett effektivt och smidigt sätt till segment av medlemmar behövs uppdaterade kontaktuppgifter och ett sätt för medlemmarna att interagera, så att de själva kan välja vilka nyheter de är intresserade av att få. När UTN blir egen kår så kommer UTN har behov att ha ett bättre och mer komplext medlemsregister. Det finns idéer på att sammanfoga allt detta till en process där UTN och sektionerna utvecklar ett medlemsregister tillsammans. Detta kommer t.ex. göras på en workshop som UTN arrangerar under våren. Informationsspridning Litteraturmarknad På förekommen anledning har en litteraturmarknad skapats och integrerats med hemsidan. Hemsidegrupp Någon hemsidegrupp har inte funnits då webbmästaren inte ansett sig ha behov av en sådan. Facebookgrupp Mycket marknadsföring har skett via facebook och det har skapats en grupp för alla W:are, W Uppsala. Rekryteringsverksamhet Fotoprojekt Ett projekt genomfördes under hösten där studenter fotades och sedan fick ge en kort motivering till varför de valde W. Detta material kommer förhoppningsvis användas inom rekryteringsverksamheten under Studiesocial verksamhet Idrottstid Föreningen har under året haft en mer kontinuerlig idrottsverksamhet än tidigare och idrottsansvarig har därför skrivits in i stadgarna som en post som kan sökas på föreningens 7 (15)

8 stormöte för en period av ett år. Idrottstiden har fått en egen post i budgeten för betalning av hallhyra och inköp av materiel. Arbetsmarknadsbevakning Utöver traditionell arbetsmarknadsbevakning så har ett case genomförts under året. Case Den 18-april genomfördes ett case tillsammans med Vectura för W:are, byggare och landskapsarkitekter. Under hösten skulle ett case genomförts tillsammans med Naturvårdsverket, men det var tvunget att ställas in med kort varsel och genomfördes istället under VT13. Nationellt samarbete Ekosystemteknik Lund Samarbetet med Ekosystemteknik (W) i Lund har fortsatt under terminen. En hemsida har under året köpts och ska snart tas i bruk (miljoingenjorer.se) för att marknadsföra programmen tillsammans mot näringslivet. Diskussionen om en gemensam konferens på temat miljöteknik har fortsatt. SLU Under året har ett samarbete med SLU utvecklats. Styrelserna (W, ULS och ES) har träffats för att lära känna varandra och samarbetet ska fortsätta även under Det viktigaste samverkansområdet verkar vara studiebevakning, men många samarbetsmöjligheter finns även inom näringslivsbevakning och studiesocial verksamhet. Alumnverksamhet Arbetet med att få kontakt med alumner har varit extra intensivt under året inför jubileet. W- dagskommittén har gjort det störta arbetet och eftersom alumnansvarig även har varit del i W- dagskommittén så har mycket av alumnverksamheten skötts därigenom. Till gasquen på W- dagen kom totalt 160 alumner. Ambitionen har varit att samla dessa kontaktuppgifter för att kunna använda i framtiden. Alumnansvarig och ordföranden har även arbetat med ett samarbete med Uppsala Universitet för att föreningen ska kunna få tillgång till alla W-alumner som skriver in sig i det systemet. Samarbetet har lett till att föreningen kan, via UTN eller alumnansvarig på Teknat Samverkan, få ut kontaktuppgifter till alla som skriver in sig i databasen och går med i gruppen W-Alumn. Systemet är fortfarande inte helt optimalt och det är ganska svårt att hitta denna gruppen. En grund finns för kommande generationer av W:are. En fundering på om W inte borde ha en regelrätt alumnförening i stil med STS-Alumn och Alumni-X har grott. Under året har två alumnkvällar Owanför Wattenytan arrangerats och stöd har erhållits från programsamordnaren för att även i framtiden kunna arrangera två kvällar per år. 8 (15)

9 W-dagen (Jubileum) Arbetet inför W:s 20-årsjubileum startade redan i början av året på uppmaning av Anders Ekman. Ett brett angreppssätt togs genom att kalla till en workshop i Vecturas lokaler nere vid Stora Torget för att utvärdera tidigare W-dagar och spåna idéer och koncept. Resultatet av workshopen var att Jubileet skulle vara en väl integrerad del av konceptet W-dagen. Historiskt sett startade W-dagen i och med W:s 10-årsjubileum 2003 och har sedan dess utvecklats till en ren arbetsmarknadsdag, men vi bestämde att det var dags att kombinera de båda konceptet under det välkända namnet igen. En annan sak som utvärderades var organisationsstrukturen. En tajtare grupp eftersträvas, och vi bestämde att det vore en fördel att ha specifika poster och en urvalsprocess för att tillsätta dessa. Allt detta ska genomföras med en gruppstruktur som fick inspiration från kommittéer inom UTN, men med lämpliga modifikationer för ändamålet. En sak vi alla var överens om på workshopen var att vi borde tillsätta projektledare samt vice projektledare på stormötet, men låta dessa välja sina respektive gruppchefer och att de sedan skulle vara med och välja sina grupper (allt enligt vanlig ordning inom t.ex. UTN). Det beslutet fick sedan konsekvenser inför stormötet när det blev tydligt att det stred mot stadgarna (företagskontakt för W-dagen skall enl. revideringen av stadgarna tillsättas på stormötet). Styrelsen gav aldrig valberedningen i uppdrag att utlysa någon företagskontakt inför stormötet, och valberedningen (som i sig är ett fristående organ icke underställt styrelsen) utlyste aldrig någon företagskontakt. Utvärderingen av W-dagen 2013 som hölls med W-dagspresidiet, styrelsen och revisor den bekräftar av organisationsformen för W-dagen 2013 fungerade mycket bra och var väl avvägd för ändamålet. Styrelsens beslut att motgå stadgarna kan diskuteras, men är snarare ett tecken på hur svårt det är att vara helt insatt i föreningspraxis. Fokus bör istället läggas på att utbilda nya generationer av W-engagerade och att sprida den kunskapen man tillskansar sig till sina efterträdare. Hållbar utvecklingsutställning I och med det internationella toppmötet i Stockholm den 25-april arrangerades en utställning på Ångström om miljöteknik. Projektledare och ekonomiskt ansvarig utlystes och valdes av styrelsen. En grupp på ungefär 10 personer tillsattes och resultatet var posters som sattes upp utanför Siegbahnsalen under de tre dagar som toppmötet höll på. Kompetensprofil Kompetensprofilen ska vara ett tryckt material som beskriver vad en W-student lär sig under utbildningen för att kunna delas ut till arbetsgivare när man söker jobb. Texter som beskriver vad en W-student kan efter olika årskurser finns, men de har inte satts ihop till ett häfte och det saknas bilder. Projektet har under året drivits av vårterminens rekryteringsansvarig som sedan under hösten har fortsatt arbetet. Arbetet fortsätter under VT13. Sångbok 9 (15)

10 En sångbok har sammanställts, trycks och distribuerats av en sångboksgrupp. Sångböcker som finns kvar lagerhålls av styrelsen. En sångbokssittning gjordes på Uthgård i och med lanseringen av sångboken och denna var mycket uppskattad av de besökande. Kunskapsmatris Arbetet med kunskapsmatrisen har lagts ner. Årsbok Projektet årsbok genomfördes aldrig. Detta projekt är inte med i verksamhetsplanen för VT13. Grillkväll med alumner Grillkväll med alumner under våren har inte genomförts. Detta projekt är inte med i verksamhetsplanen för VT13. Ett projekt dit alumner kan bjudas in finn med i verksamhetsplanen för VT13 och heter exjobbspub. Fadderfrukost Det som förut kallats faddermys blev istället en fadderfrukost på måndagen innan faddrarna fick sina reccar eftersom styrelsen tyckte att det passade bättre (efter fadderutbildningen är det många som vill hem, på måndagen är det bra att samlas i tid). Julkort Innan jul trycktes och skickades julkort till personer relaterade till programmet och företag och föreläsare som föreningen har varit i kontakt med under året. 10 (15)

11 Verksamheter och arrangemang som gått enligt plan Föreningsverksamhet Stormöte Ordinarie stormöte har hålls varje termin, och inför dessa har valfläsk arrangerats av föreningens valberedning. Även ett förmöte arrangerades inför höstens stormöte, men närvaron var inte stor. Styrelseöverlämning Styrelseöverlämning har arrangerats i slutet av varje termin. Styrelsen har åkt på teambuilding i början av varje termin, till Fjällnora respektive Lunsentorpet. Förbundet Unga Forskare (FUF) Under året har bidrag sökts och beviljats från FUF. Uppsala Studentkår (US) Under året har bidrag sökts och beviljats från Teknatsektionen inom US. Ekonomisk redovisning Under året har kassören bokfört ekonomin i föreningen och resultatet finns i årets bokslut. Revisorn har fortlöpande varit delaktig i arbetet med ekonomin. Studiebevakning Under året har studierådet bevakat utbildningen genom att sammanställa kursutvärderingar, hjälp programsamordnaren med underlag till HSV-utvärderingen och framfört åsikter på programrådet. För att underlätta studiebevakningen så har ett kursutvärderingshappening arrangerats varje termin. Informationsspridning Webbmästaren har skött hemsidan och hållt den uppdaterad. Nyhetsbrev har skickats ut regelbundet till föreningens medlemmar. Affischer har trycks via UTN vid speciella events. Event har ofta marknadsförts via facebook och då har klubbmästaren och/eller webbmästaren ofta varit delaktiga. Arbetsmarknadsbevakning Företagskontakten har arrangerat lunchföredrag med SGU, studiebesök på Käppalaverket, case med Vectura och hjälp till i arbetet inför W-dagen. Studiesocial verksamhet 11 (15)

12 Studiesocialt ansvarig i styrelsen har kallat till möten med skyddsombudsgruppen, arrangerat en rundvandring på SLU för W1 i samband med kursstart läsperiod 3 och varit på möten med studiesociala utskottet på UTN. Idrottstiden har varit en del av den studiesociala verksamheten. Studiesocialt ansvarig har även arrangerat tävlingen om att ränna W-flotten som föreningen sponsrar vid årets Forsränning. Rekryteringsverksamhet Rekryteringsansvarige har skickat iväg hemortsambassadörer till sina gamla skolor för att prata om Teknat och W. Kontakt med valberedningen och utveckling och utvärdering av valprocessen inför stormöten har utförts av rekryteringsansvarig. Festverksamhet Klubbmästaren har arrangerat fester för programmets studenter och tillsammans med andra program. En skidresa till Åre har arrangerats likaså tacksittning, nationsrundvandring, dam/herrmiddag, tältsittning under mottagningen, kräftskiva och en KWXQF-gasque. Internationell verksamhet Internationellt ansvarig har arrangerat en internationell kväll per termin. UTN:s fullmäktige Studenterna på Civilingenjörsprogrammet i Miljö- och Vattenteknik har under året representerats inom UTN genom två mandat i UTN:s fullmäktige. UTN:s valberedning Studenterna på Civilingenjörsprogrammet i Miljö- och Vattenteknik har under året representerats inom UTN:s valberedning med en ledamot. Studiemys Studiemys har under höstterminen arrangerats av handlingskraftiga indidiver på programmet och var mycket uppskattat av de studenter som närvarade. Styrelsetröjor Styrelsen har varje termin beställt styrelsepikéer med namn och post. Affisch på styrelsen En affisch på styrelsen har gjorts varje termin och satts upp på föreningens anslagstavlor. Tygmärke och overaller Tygmärken har funnits till försäljning men är inte slut än. Intresset finns för att beställa W- overaller men beställningen ska genomföras först nästa år. Mottagningen 12 (15)

13 Under mottagningen var en stor del av styrelsen faddrar. Det var ett bra sätt att göra studenterna medvetna om redan från början, och sprida kunskap om vad föreningen, sektionen och UTN är och hur de verkar. Det var även ett bra sätt att lugna rykten om t.ex. läspe i 22 p b i på p i vi på hur mycket vi studenter tillsammans lyckas påverka. Infolunch Efter mottagningen hölls en infolunch då reccarna informerades om :s verksamhet och möjligheter att engagera sig. 13 (15)

14 Engagerade under året Vårterminen Ordförande - Håkan Emilsson Kassör - Joel Nordin Sekreterare - Nicole Österberg Webbmästare - Benjamin Selling Vice ordförande tillika studiesocialt ansvarig - Johanna Frid Klubbmästare - Ingela Filipsson Företagskontakt - Kim Scherrer Studierådsordförande - Sofia Hedberg Rekryteringsansvarig - Anna Sporre Projektledare W-dagen - Angelica Hummel Ekonomiskt ansvarig W-dagen - Ingrid Boklund Företagsansvarig W-dagen - Ville Feltelius Projektledare Hållbar utvecklingsutställningen - Kar-Martin Calestam Ekonomiskt ansvarig Hållbar utvecklingsutställningen - Edvard Nordenskjöld Vice klubbmästare - Filippa Schmeds Internationellt ansvarig - Hannes Öckerman Alumnansvarig - Edvard Nordenskjöld Revisor - Johanna Frid FUM-ledamot - Tova Forkman UTN:s valberedning - Caroline Wright FUM-suppleant - Ellinor Ryd FUM-suppleant - Emelie Larsson Valberednare W1 - Anders Karlsson Valberednare W2 - Jessica Lindmark Valberednare W2 - Amanda Jonsson Valberednare W3 - Julia Tirén Valberednare W4 - Emelie Larsson Idrottsansvarig - Oskar Sjöberg Idrottsansvarig - Lovisa Sandström Höstterminen Ordförande - Håkan Emilsson Kassör - Joel Nordin Sekreterare - Nicole Österberg 14 (15)

15 Webbmästare - Benjamin Selling Vice ordförande tillika studiesocialt ansvarig - Amanda Olsson Klubbmästare - Jonas Helander-Claesson Företagskontakt - Fredrik Lagermalm Studierådsordförande - Johanna Frid Rekryteringsansvarig - Sara Maier Projektledare W-dagen - Emma Moberg Ekonomiskt ansvarig W-dagen - Karin Haglund Vice klubbmästare - Anders Karlsson Internationellt ansvarig - Filippa Rydwik Alumnansvarig - Jens Kluge Revisor - Anders Ekman FUM-ledamot - Tova Forkman UTN:s valberedning - Caroline Wright FUM-suppleant - Ellinor Ryd FUM-suppleant - Emelie Larsson Valberednare W2 - Annette Frykman Valberednare W2 - Johanna Krona Valberednare W3 - Erika Hagström Valberednare W4 - Ingela Filipsson Valberednare W5 - Michael Holmström Idrottsansvarig - Oskar Sjöberg Idrottsansvarig - Lovisa Sandström Kontaktpersoner projekt Projekt Namn Studiemys Anders Ekman, Edvard Nordenskjöld, Hannes Öckerman Sångbok Anders Ekman, Tove Dahlström mfl Programmatris Anders Ekman, Ida Enjebo Kompetensprofil Anna Sporre, Anders Ekman 15 (15)

DATUM: TID: PLATS: Å Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad

DATUM: TID: PLATS: Å Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad DATUM: TID: 12.15 PLATS: Å4004 BILAGOR 1 Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad Närvarande Håkan Emilsson, Ordförande Amanda Olsson, Vice ordförande tillika studiesocialt ansvarig Joel Nordin,

Läs mer

Verksamhetsplan för WAWE vårterminen Emelie Larsson, Ordförande 2011

Verksamhetsplan för WAWE vårterminen Emelie Larsson, Ordförande 2011 Verksamhetsplan för WAWE vårterminen 2012 Emelie Larsson, Ordförande 2011 Innehåll 1 Syfte och åtaganden...1 1.1 Verksamhetsplanens syfte...1 2 Kontinuerlig verksamhet...1 2.1 Dokumentation...1 2.2 Medlemskap

Läs mer

Verksamhetsplan WAWE. Höstterminen

Verksamhetsplan WAWE. Höstterminen 2013-04-10 1 Verksamhetsplan WAWE 1 Innehållsförteckning 2 Innehåll... 3 3 Kontinuerlig verksamhet... 3 3.1 Studiebevakning... 3 3.2 Ekonomisk redovisning... 3 3.3 Dokumentation... 3 3.4 Överlämning...

Läs mer

Verksamhetsplan för WAWE vårterminen 2013

Verksamhetsplan för WAWE vårterminen 2013 Verksamhetsplan för WAWE vårterminen 2013 1 INNEHÅLL... 1 2 KONTINUERLIG VERKSAMHET... 2 2.1 STUDIEBEVAKNING...2 2.2 EKONOMISK REDOVISNING...2 2.3 DOKUMENTATION...2 2.4 ÖVERLÄMNING...2 2.5 ARBETSMARKNADSBEVAKNING...2

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 WAWE

Verksamhetsplan 2015 WAWE Verksamhetsplan 2015 WAWE W-styrelsen 28 november 2014 1 Innehåll 1 Studiebevakning 4 1.1 Kursutvärderingshappenings......................... 4 2 Ekonomisk redovisning 4 3 Ekonomiskt bidrag 4 4 Projektfond

Läs mer

Verksamhetsplan för WAWE höstterminen 2011

Verksamhetsplan för WAWE höstterminen 2011 Verksamhetsplan för WAWE höstterminen 2011 Verksamhetsplanens ändamål Verksamhetsplanen skall näst efter WAWEs (föreningens) stadgar vara det högsta styrdokumentet för föreningen. De riktlinjer och bestämmelser

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 WAWE. W-styrelsen 27 maj 2016

Verksamhetsplan 2016 WAWE. W-styrelsen 27 maj 2016 Verksamhetsplan 2016 WAWE W-styrelsen 27 maj 2016 1 Innehåll 1 Studiebevakning 3 1.1 Kursutvärderingshappenings......................... 3 2 Ekonomisk redovisning 3 3 Ekonomiskt bidrag 3 4 Projektfond

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 W-SEKTIONEN VID UPPSALA TEKNOLOG- OCH NATURVETARKÅR WAWE Ida Enjebo Ordförande 2013 Innehåll Förord... 3 1 Verksamhet under vårterminen 2013... 5 1.1 Studiebevakning... 5 1.2 Ekonomisk redovisning, FUF,

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår

Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår Stadgar för Kemisektionen vid Uppsala teknolog- och naturvetarkår Kapitel 1 Allmänna stadgar 1. Studentföreningen Kemisektionen härefter kallad K-sektionen är en sammanslutning av studenterna på civilingenjörsprogrammet

Läs mer

Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3

Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Föreningen Energisystemteknologerna Sida 1 av (15) Innehållsförteckning Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Organisation 4 Stadgar 4 Medlemmar 4 Stormöten 4 Styrelse 4 Styrelsemöten 5 Stormöten 5 Föreningspolicy

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 WAWE. WAWE:s styrelse HT18

Verksamhetsplan 2019 WAWE. WAWE:s styrelse HT18 Verksamhetsplan 2019 WAWE WAWE:s styrelse HT18 21 november 2018 1 Innehåll 1 Studiebevakning 5 1.1 Sektionsråd.................................. 5 1.2 Kursutvärderingshappenings.........................

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Föreningen Energisystemteknologerna

Föreningen Energisystemteknologerna Föreningen Energisystemteknologerna, Sida 1 av (15) Innehållsförteckning Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Organisation 3 Stadgar 3 Medlemmar 4 Stormöten 4 Styrelse 4 Styrelsemöten 4 Stormöten 5

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , ,

Reglemente Fastställda vid stormöte Reviderade vid stormöte , , Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reviderade vid stormöte 2014-11-12, 2015-10-28, 2016-04-20 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande...............................

Läs mer

Styrelsen 3 Ekonomi 3 Hemsidan 3 Bidrag 3 UTN 4 Rum 4. Programrådet 5 Studieträffa 5. Kultur, arrangemang & fritid 6

Styrelsen 3 Ekonomi 3 Hemsidan 3 Bidrag 3 UTN 4 Rum 4. Programrådet 5 Studieträffa 5. Kultur, arrangemang & fritid 6 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2011/2012 Innehåll Uppsala Datavetare 3 Styrelsen 3 Ekonomi 3 Hemsidan 3 Bidrag 3 UTN 4 Rum 4 Studiebevakning 5 Programrådet 5 Studieträffa 5 Kultur, arrangemang & fritid 6 Märken

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2010

Verksamhetsberättelse 2010 W-SEKTIONEN VID UPPSALA TEKNOLOG- OCH NATURVETARKÅR Verksamhetsberättelse 2010 WAWE Josefin Svensson, Ordförande 2010 Innehållsförteckning Period: 2010-01-01-2010-06-30... 6 Styrelsen och föreningen...

Läs mer

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26

Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Reglemente Fastställda vid stormöte 2014-03-26 Innehåll Sida 1 Föreningsaktiva 1 2 Föreningsstyrelsen 1 2.1 Ordförande............................... 1 2.2 Vice ordförande tillika ekonomiskt ansvarig.............

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 W-SEKTIONEN VID UPPSALA TEKNOLOG- OCH NATURVETARKÅR Verksamhetsberättelse 2011 WAWE Emelie Larsson, Ordförande 2011 Innehållsförteckning Period: 2011-01-01-2011-06-30... 1 Styrelsen och föreningen... 2

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan ! Verksamhetsbeskrivning Ensammanfattningavtaktiskochstrategisk verksamhetsplan Sektionen och styrelsen Sektionen och styrelsen ska Verka för ökat sektionsengagemang Ett utbrett sektionsengagemang hos

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

<VERKSAMHETSPLAN> <2015> Förslag 2015-02- 06. Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015

<VERKSAMHETSPLAN> <2015> Förslag 2015-02- 06. Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015 Förslag 2015-02- 06 Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015 1 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Föreningens syfte & mål... 3 Organisation... 3 Medlemmar... 3 Styrelse... 3 Styrelsemöten...

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift.

3 Medlemmar Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Medlemsavgiften är 0 kr. Föreningen har ingen medlemsavgift. Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2013 11 12 2014 05 13 Raderat Tillagt Omformulerat från Omformulerat till Flyttat från Flyttat till Tänk: Rött, lila och blått ska bort

Läs mer

Projektplan W-dagen 2015

Projektplan W-dagen 2015 Projektplan W-dagen 2015 Författare: Victoria Eriksson Russo, Emelie Johansson Datum godkänd: 2014-08-20 1(11) Innehållsförteckning Projektbeskrivning...3 Syfte...3 MålochVisioner...3 Kommitté...4 Urvalsprocessen...4

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE

IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE IDROTTSVETENSKAPLIGA FÖRENINGENS ÅRSMÖTE Datum: 2015-05-28 Tid: 17:00 Plats: Tryggheten, plan 1 i Samhällsvetarhuset plan Närvarande med rösträtt (röstlängd): Närvarande utan rösträtt: FORMALIA Punkt Ärende

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016. Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2015 - juni 2016 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter.

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Reviderad 2014-09- 18 Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr. 817606-6333) Föreningen Energisystemteknologerna ES-sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 23 november 2011 1 Mötets öppnande Styrelseordförande Martin

Läs mer

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2011-03-14 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 5 6 s styrelse 5 7 Utskott 6 8 Sociala utskottet

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-10-14 Styrelsemöte 2014, 14 oktober 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Hanna Sofia N, Melinda P, Fredrik T, Hanna Maria N, Jonatan P, Art V, Hannah E, Ebba D, Tor M, Julia M,

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Föreningen Uppsala Tekniska Fysikers strategiska och taktiska verksamhetsplan 2016 Verksamhetsbeskrivning 2 (16) INLEDNING... 3 Inledning... 3 Definitioner... 3 SEKTIONEN OCH STYRELSEN...

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr ) ES- sektionen, Uthgård Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 11 maj 2015 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.35 av styrelsens ordförande Emma Wiesner

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

MOTION OM STADGEREVIDERING

MOTION OM STADGEREVIDERING MOTION OM STADGEREVIDERING Bakgrund Till F STORM ht14 inkom det en motion där motionsskrivarna tyckte att stadgarna var bristfälliga och saknade vitala delar samt var överlag stökiga. F STORM beslutade

Läs mer

Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-12-11. Styrelsen tillsatte en grupp som arbetade med underlag från det senaste stormötet.

Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-12-11. Styrelsen tillsatte en grupp som arbetade med underlag från det senaste stormötet. Stormöte, PROTOKOLL Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: torsdag 11 december 2014 kl. 17.00 Plats: Hollywood, Kårhuset Ärenden: 1. Mötet öppnas 2. Val av mötessekreterare: Louise Lyckvik väljs

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

Logistiksektionens styrelsemöte 2014-12-17 Tid: 17.15 19.00 Plats: Tp41 Närvarande:

Logistiksektionens styrelsemöte 2014-12-17 Tid: 17.15 19.00 Plats: Tp41 Närvarande: Logistiksektionens styrelsemöte 2014-12-17 Tid: 17.15 19.00 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Lövdahl, vice ordförande och rekryteringsansvarig Alice Jensen Kjellberg, vice sekreterare, näringslivs- och

Läs mer

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-07- 23 Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice

Läs mer

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala

Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala Stormöte Föreningen Energisystemteknologerna (org.nr 817606-6333) ES- sektionen, Uthgård 752 37 Uppsala 18 november 2014 1 Mötets öppnande Mötet öppnades klockan 17.21 av styrelsens ordförande Emma Wennberg

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 Senast reviderad: 2012-11-25 STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS-SEKTIONEN Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Verksamhetsplan juli juni Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli juni Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2016 - juni 2017 Sektionen för Energi och miljö 1 Inledning Syfte En verksamhetsplan är en beskrivning av vad sektionen vill uppnå under kommande verksamhetsår. Den ger alltså ett

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande.

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Närvarande: Lisa Roslund, ordförande samt festerichef Escort Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Valerie Dahl, studienämndsordförande

Läs mer

Kårstyrelsesammanträde 2 13/14

Kårstyrelsesammanträde 2 13/14 Kårstyrelsesammanträde 2 13/14 Protokoll Datum: Tid: Lokal: 2013-09-26 17.15 MC323 F13-2 FORMALIA ANMÄRKNING F13-2.1 Mötets öppnande Mötet öppnas klockan 17.22 F13-2.2 Avstängning av mobiltelefoner På

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande tillika sekreterare... 2 Kassör... 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster... 3 Ledamot med ansvar för studiefrågor...

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

Propositionangående antagande av nya stadgar

Propositionangående antagande av nya stadgar Propositionangående antagande av nya stadgar Bakgrund: Styrelsen har under året som gått vid ett flertal tillfällen rådfrågat stadgarna i olika situationer. Ibland har stadgarna varit till hjälp, men många

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Antagna VT 1995 Senaste revidering 2015-11-24 Innehållsförteckning 1 Benämning och ändamål.. 3 2 Medlemskap.. 3 3 Organisation.....3 4 Stormöte.....4 5 Valberedning..

Läs mer

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14

Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 Bilaga 2 Sammanfattning av samtliga beslut som fram tills nu har tagits av KS 13/14 KS möte 10/7-2013 Fattade beslut Firmateckning Attesträtt Förste Kårstyrelseledamot Ansvarsområden Kårstyrelsen Tidsrapportering

Läs mer

Protokoll. Bilagor. SSTSS stormöte Tid: tisdag 10 maj kl Plats: Häggsalen, Ångströmlaboratoriet

Protokoll. Bilagor. SSTSS stormöte Tid: tisdag 10 maj kl Plats: Häggsalen, Ångströmlaboratoriet SSTSS stormöte 2016-05-10 Protokoll Tid: tisdag 10 maj kl. 15.15 Plats: Häggsalen, Ångströmlaboratoriet Bilagor A. Närvarolista B. Föredragningslista C. Verksamhetsplan HT 2016 D. Budgetförslag HT 2016

Läs mer

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR BEFATTNINGBESKRIVNINGAR Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) 2014 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 2 2. STYRELSEN... 3 3. ORDFÖRANDE... 4 4. VICE ORDFÖRANDE... 5 5. SKATTMÄSTARE... 6 6. SEKRETERARE...

Läs mer

PROTOKOLL 1. MÖTET ÖPPNADES 2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING STORMÖTE 1(6) VID UPPSALA TEKNOLOG- OCH NATURVETARKÅR DATUM: TID: 15:15

PROTOKOLL 1. MÖTET ÖPPNADES 2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING STORMÖTE 1(6) VID UPPSALA TEKNOLOG- OCH NATURVETARKÅR DATUM: TID: 15:15 1(6) VID UPPSALA TEKNOLOG- OCH NATURVETARKÅR PROTOKOLL STORMÖTE DATUM: 2012-05-14 TID: 15:15 PLATS: UPPSALA ÅNGSTRÖMSLABORATORIET SAL 2001 NÄRVARANDE: SE BILAGA 1 1. MÖTET ÖPPNADES Stormötet öppnades av

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll

Logistiksektionen Logistiksektionen Protokoll 20120914 Logistiksektionen styrelsemöte 20120912 Närvarande: Jonas Hutter, ordförande Erica Andersson, sekreterare Victor Ottosson, studienämndsordförande KTS Viktor Westin, studienämndsordförande FTL

Läs mer

G. Proposition: Vägledande dokument gällande överlämning och hantering av testamenten

G. Proposition: Vägledande dokument gällande överlämning och hantering av testamenten STS- sektionens Stormöte 2014-11- 20 Protokoll Tid: torsdag 20 november kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmlaboratoriet Bilagor A. Närvarolista B. Föredragningslista C. Verksamhetsplan HT 2014 D. Budgetförslag

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2(5) Kapitel I: Inledande bestämmelser 1 Definitioner FUTF: Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker F-STORM:

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02

Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02 Protokoll för IT-sektionens stormöte 2014-12-02 Styrelsens medlemmar: Matilda Trodin (Ordförande), Erik Engervall (Vice Ordförande), Adam Wendelin (Sekreterare), Albin Sundqvist (Sportchef), Karolina Vänglund

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg

Utrikespolitiska Föreningen Göteborg The Society of International Affairs in Gothenburg Protokoll Årsmöte 2013-01-17 Tid: 17:00 Plats: B210, Statsvetenskapliga fakulteten, Sprängkullsgatan 19, Göteborg Närvarande tillika röstberättigade: Emili Börjesson, mötessekreterare (ej röstberättigad)

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1 Visionen 1.1 Inledning Visionen är en långsiktig beskrivning av i vilken riktning vi vill att sektionen ska röra sig. Visionen innehåller önskningar av relativt abstrakt

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01

Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 Svenska Vitiligoförbundet S T A D G A R 2008-05-01 1 Förbundets namn och ställning Förbundets namn är Svenska Vitiligoförbundet. Förbundet är religiöst och partipolitiskt obundet. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

- sektionens Verksamhetsberättelse 2014

- sektionens Verksamhetsberättelse 2014 - sektionens Verksamhetsberättelse 2014 Författare: SFINX styrelsemedlemmar under 2014. Innehållsförteckning Inledning Ord till nästa års verksamhet Ledning och samordning Styrelsen Revisorer Valberedningen

Läs mer

4. Utvärdering av Kårkorrespondenter med representant från Consensus

4. Utvärdering av Kårkorrespondenter med representant från Consensus Sektionsmöte Dag: 27/4-11 Tid: 16.00 Plats: Almen, HU Närvarande: Mårten Berg, Linda Hageström, Frida Johnson, Minna Juntura, Emelie Allenius, Cecilia Lindgren, Johanna Malmgren och Therese Björn Johansson

Läs mer

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018

JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 JSS styrelsemöte protokoll 14 januari 2018 8.30-12.30 Närvarande Lovisa Kronsporre, ordförande John-Erik Bergkvist, vice ordförande Abelone Tischben-Madsen, ledamot Lina Arvidsson, ledamot Jonatan Arblom

Läs mer

Föreningen IT-Sektionen i Uppsala. Stadgar

Föreningen IT-Sektionen i Uppsala. Stadgar Föreningen IT-Sektionen i Uppsala Stadgar gillad och antagen av årsmötet 2001 reviderad av årsmötet 2002 reviderad av årsmötet 2005 reviderad av årsmötet våren 2007 reviderad av årsmötet hösten 2008 reviderad

Läs mer

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16 Styrelseposter i verksamhetsåret 15/16 Samtliga styrelseposter skriver testamente till sin efterträdare samt ser till att dela dessa med samtliga i styrelsen. Avgående styrelsemedlem ska finnas tillgänglig

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Innehållsförteckning Verksamhetsplan för Uppsala Datavetare, 2016 3 Inledning 3 Syfte 3 Omfattning 3 Användning 3 Organisationsmål 3 Mål gällande organisationen

Läs mer

Ellinor Lager Maria Persson Theresa Kampmeier. HDK (design ba) Jonas Sandstedt Karin Johansson Hanna Jacobssen

Ellinor Lager Maria Persson Theresa Kampmeier. HDK (design ba) Jonas Sandstedt Karin Johansson Hanna Jacobssen 1 DAGORDNING KONSTKÅREN FULLMÄKTIGE #1 SAL 305, HDK TORS 25/10-2012 16.30-18.30 NÄRVARANDE Presidium* Styrelsen* Röstberättigade ledamöter* Kalle Stenbäcken Anna Brumark Anna Bergquist (design ba) AKADEMIN

Läs mer

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol.

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Nordpols stadgar Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Kapitel 2 - Föreningens syfte och målsättning 2. Nordpol är en ideell politiskt- och religiöst obunden studerandeförening vars

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08. Senast reviderad: 2015-07-15

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08. Senast reviderad: 2015-07-15 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 2012-11-25 2014-01-13 2014-06-08 Senast reviderad: 2015-07-15 Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer