TG10 Gränssnitt Tentamenstillfälle Exam Ladok på webb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TG10 Gränssnitt Tentamenstillfälle Exam Ladok på webb"

Transkript

1 TG10 Gränssnitt Tentamenstillfälle Exam Ladok på webb

2 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare Tord Ekberg Andreas Hed Lagt till information om notifieringar i samband med deltagarlistor för tentamenstillfälle David Andersson Ny utsökning möjlig - Alla med resultatkod Magnus Böhlin Ny skärmbild för TG10-admin Thom Jönsson Information om förhandsgranskning innan mail skickas till studenter via knappen Notifiera anmälda studenter Magnus Böhlin Lägger till stycke om att administratör kan kringgå terminsregistreringskontroll Thom Jönsson Information om knappen Rätt till hjälpmedel i studentvyn Rikard Skelander Korrekturläsning. Lagt till nya bilder Magnus Böhlin Lärarrollen får inte längre skapa nytt/ändra tentamenstillfälle eller anmäla/avanmäla studenter till tentamenstillfälle Thom Jönsson Lagt till information om möjlighet att via TGadmin tillåta lärare att skapa och ändra tentamenstillfällen, samt anmäla och avanmäla studenter.

3 Tord Ekberg (11) Innehållsförteckning 1 INLEDNING SYFTE MÅLGRUPPER BESKRIVNING GRÄNSSNITT INSTÄLLNINGAR ADMINISTRATÖR SÖKA TENTAMENSTILLFÄLLEN SÖKRESULTAT Deltagarlista Notifiera anmälda studenter Konfiguration av notifieringsmeddelandet Ändra ett befintligt tentamenstillfälle SKAPA TENTAMENSTILLFÄLLE STUDENTVY Rätt till hjälpmedel... 11

4 Tord Ekberg (11) 1 Inledning 1.1 Syfte Tjänsten TG10 hanterar administration av tentamenstillfällen och anmälan till tentamenstillfällen. Tjänsten används av såväl studenter, administratörer och lärare. Tjänsten är ett gränssnitt för T Målgrupper Dokumentet vänder sig till två målgrupper 1. Verksamhetspersonal 2. Utvecklare 1.3 Beskrivning Tjänsten omfattar både administration av tentamenstillfälle samt anmälan till ett tentamenstillfälle. Såväl studenter, lärare och administratörer arbetar i tjänsten. Lärarrollen får normalt inte skapa eller ändra tentamenstillfällen, eller anmäla eller avanmäla studenter. En lärare kan inte se vilka som har anmält sig till ett anonymiserat tentamenstillfälle. Använder en lärare möjligheten att se studentvy är alla anonymiserade tentamenstillfällen bortsorterade både från Anmäld och Ej anmäld. För TG10 finns även en administrationsdel i administrationsgränssnittet (TG-admin) där det finns möjlighet att ange vissa inställningar som ska gälla för tentamenstillfällen på lärosätet.

5 Tord Ekberg (11) 2 Gränssnitt 2.1 Inställningar administratör Om Ort är markerad visas en dropdown med orter i flikarna Sök tentamenstillfälle, Nytt tentamenstillfälle samt vid ändring av tentamenstillfälle. Egendefinierad ort fungerar på samma sätt som ovan. Skriv in och lägg till egna orter och spara därefter ändringarna. Om Kontrollera provuppsättning är markerad visas enbart tentamenstillfällen som har senaste provuppsättningen för studenter i studentvyn. Om Tillåt administratör att göra tentamensanmälan är markerad kan en administratör anmäla studenter som redan har resultat på kursen eller provet. Om Hindra anmälan/avanmälan efter sista anmälningsdag är markerad är tentamenstillfället låst för anmälan och avanmälan efter sista anmälningsdagen. Om Tillåt lärare att skapa och ändra tentamenstillfällen, samt anmäla och avanmäla studenter är markerat har lärar-rollen samma rättigheter som administratörs-rollen i TG10. Längs ner kan en mottagaradress anges för studenter som efterfrågar hjälpmedel. Om detta fält lämnas blankt visas inte knappen Rätt till hjälpmedel i studentvyn.

6 Tord Ekberg (11) 2.2 Söka tentamenstillfällen Förstasidan i portletten. Här kan man ange parametrar som används vid sökning av tentamenstillfällen. Om personnummer anges genomförs sökningen på enbart det. Väljer man Endast tillfällen med resultatkod är det en annan typ av utsökning som genomförs, där endast tentamenstillfällen som har resultatkod kommer med. Det finns också färre begränsningsmöjligheter i detta läge.

7 Tord Ekberg (11) 2.3 Sökresultat Så här kan ett sökresultat se ut: Nederst är ett tentamenstillfälle med resultatkod. I detta exempel visas vilken kurs och prov som ingår i resultatkoden. Detta väljs genom att trycka på pilen i kolumnen längst till vänster. Genom att trycka på den blå informationsknappen öppnas en sida som visar mer information om tentamenstillfället, till exempel tentamensdatum, tentamenssal och ort Deltagarlista Under knappen Deltagare visas studenterna som är anmäla till tentamenstillfället. Här kan man också anmäla fler studenter genom att ange deras personnummer.

8 Tord Ekberg (11) Om terminsregistreringskontrollen inte godkänner studenten så kan den kringgås. Administratören får en popup-fråga Notifiera anmälda studenter Knappen Notifiera anmälda studenter används för att skicka e-post till de studenter som är anmälda till tentamenstillfället och har en e-postadress. Klickar man på denna knapp visas en dialogruta som möjliggör förhandsgranskning och editering av meddelandet innan det skickas. Här finns också möjlighet att ändra avsändarens e-postadress Konfiguration av notifieringsmeddelandet I filerna base-messages_sv.properties och base-messages_en.properties finns det två properties som styr innehållet och utseendet av meddelandet som initialt skapas när man klickar på knappen Notifiera anmälda studenter.

9 Tord Ekberg (11) tg10. .notification.subject = Examinationstillf\u00E4llet har \u00e4ndrats tg10. .notification.message = \u00c4ndring:\n{1} f\u00f6r {0}({10})\nDatum: {2}\nTid: kl {6}-{7}\nSal: {5}\nOrt: {8}\n\u00D6vrigt: {9} Den första av dessa styr ärenderaden i meddelandet och den andra själva meddelandet. Man kan fylla på meddelandet med information om tentamenstillfället genom indexerade parametrar, t ex {3} refererar till parametern med index 3. För att få radbrytningar används \n. Index till tillgängliga parametrar är: 0. Kursnamn svenska 1. Provbenämning svenska 2. Provdatum 3. Kursnamn engelska 4. Provbenämning engelska 5. Sal 6. Starttid 7. Sluttid 8. Ortsbenämning 9. Fritext 10. Kurskod Exempel tg10. .notification.message = {1} f\u00f6r {0}\nDatum {2} mellan kl {6} och {7} i {5}. Vilket skulle kunna bli: Tentamen för Arkitektur A Datum mellan kl 0900 och 1500 i NA333 Notera att å, ä och ö måste skrivas i unicode. Det vill säga: å=\u00e5, ä=\u00e4, ö=\u00f6, Å=\u00C5, Ä=\u00C4, Ö=\u00D6 För att skriva ut en deltagarlista rekommenderar vi i nuläget att söka upp det tentamenstillfället man vill ha en lista över, trycka på deltagarknappen, markera personerna i listan och kopiera texten. Öppna upp t.ex. Word, ändra sidlayout till liggandes, klistra in personerna och välj att skriva ut.

10 Tord Ekberg (11) Ändra ett befintligt tentamenstillfälle Tryck på knappen Ändra för att komma åt och göra ändringar i ett tentamenstillfälle. Tid, sal, datum, ort, egendefinierad ort, anonym tentamen och ställa in/ta bort ett tentamenstillfälle är möjliga att ändra. Om ändringen går bra kommer ett meddelande upp: 2.4 Skapa tentamenstillfälle För att skapa ett tentamenstillfälle måste man först välja om det ska vara uppbyggt på en resultatkod. Om resultatkod väljs får man manuellt fylla i den kod som ska gälla. För ett tillfälle utan resultatkod måste först institution väljas och sedan kurs och prov. Om någon information saknas kommer en varningstext att visas direkt under det fält som saknas eller skrivas ut överst på sidan.

11 Tord Ekberg (11) Med rutan Kontroll av provuppsättning markerad skrivs en varningstext ut i gult överst på sidan om ett tillfälle skapas på en kurs som inte har senaste provuppsättningen. När man trycker på knappen Spara blir alla fält blir tomma och tentamenstillfället har skapats. Ett meddelande om att ett nytt tillfälle har skapats visas: 2.5 Studentvy Studenter som använder tjänsten möts av vyn ovan. Här visas både möjliga och redan genomförda tentamensanmälningar. Studenten kan anmäla sig, se ytterligare information om tentamenstillfället ( ) och avanmäla sig på en redan genomförd tentamensanmälan Rätt till hjälpmedel Studenter som efterfrågar hjälpmedel kan skicka e-post om detta via knappen Rätt till hjälpmedel som är placerad längst till höger i bilden nedan. Denna knapp visas endast för studenten om en mottagande e-postadress har angetts i administratörsgränssnittet (se rubriken Inställningar administratör).

Tentamensanmälan på studentwebben

Tentamensanmälan på studentwebben Utbildningsavdelningen Tentamensanmälan på studentwebben Innan studenten kan anmäla sig till tentamen måste tentamenstillfället vara uppdaterat av institutions-sekreterare och ev. tentamenssamordnare.

Läs mer

andra vid AAA. ett fåtal kollegor så kan du om du En administratör som listor

andra vid AAA. ett fåtal kollegor så kan du om du En administratör som listor 1 Tentamensadministration i Ladok på webb (LPW) I LPWs tjänst för tentamensadministration lägger du upp tentamenstillfällen för salstentor och andra tentor, t ex hemtentor som studenterna sedan anmäler

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Ladok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Uppdok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Ladok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Ladok grundkurs Resultatrapportering Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Systemförvaltning Ladok/SISU Kontakta oss ladok@su.se Tfn 08-16 tfn 3989 (kl 10-12 må-to) www.su.se/ladok www.su.se/sisu

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Administrera tentamensanmälningar

ANVÄNDARMANUAL. Administrera tentamensanmälningar 1 LTH:s kansli Camilla Hedberg ANVÄNDARMANUAL Administrera tentamensanmälningar http://ladokportal.lu.se/ Postadress Box 118, 221 00 LUND Besöksadress John Ericssonsväg 3 Telefon 046-222 71 99 Fax E-post

Läs mer

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Jirina Fahlén Jonsson, Studerandeavdelningen Maja Fager/Jeanette Elmquist, Lokaloch Serviceavdelningen

Läs mer

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Jirina Fahlén Jonsson, Studerandeavdelningen Maja Fager/Jeanette Elmquist, Lokaloch Serviceavdelningen

Läs mer

MinPlan - kurs- och tentamensanmälan v. 1.2 ( )

MinPlan - kurs- och tentamensanmälan v. 1.2 ( ) MinPlan - kurs- och tentamensanmälan v. 1.2 (19.2.2007) 1. Kursanmälan 1 1.1 Kursanmälan öppen 1 1.2 Anmälan till kurs 1 1.3 Anmälan till kurser utanför studieplanen 1 1.4 Återta anmälan 2 1.5 Bekräftan

Läs mer

Aktivitetstillfällen

Aktivitetstillfällen Aktivitetstillfällen Startsida För att kunna skapa ett aktivitetstillfälle måste du söka fram ett kurstillfälle. Klicka på Studiedokumentation och sedan på Kurs. Skriv sedan in antingen kursens benämning

Läs mer

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet

Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Arbetsrutin för anonym tentamen- och betygsrapportering Salstentamen bokade via elektroniska tentamensystemet Jirina Fahlén Jonsson, Studerandeavdelningen Maja Fager/Jeanette Elmquist, Lokaloch Serviceavdelningen

Läs mer

Tjänstespecifikation TG05

Tjänstespecifikation TG05 Tjänstespecifikation TG05 Gränssnitt Resultatuppföljning på Monitoring course performance Ladok på webb : 2016-05-10 Ändringshistorik Av Kommentar Godkännare 2011-06-21 Jenny H Svensson Skapad 2011-06-23

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 Ladok Resultatrapportering på prov RS01 Resultatrapportering på prov RS01 1 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 1. Inläggning av betyg på prov RS01 2 2. Examens /projektarbete

Läs mer

1. Definitioner av begrepp inom examination Mata in information om tentamina Skapa en allmän tentamen... 6

1. Definitioner av begrepp inom examination Mata in information om tentamina Skapa en allmän tentamen... 6 Innehåll 1. Definitioner av begrepp inom examination... 5 2. Mata in information om tentamina... 6 2.1. Skapa en allmän tentamen... 6 2.1.1. Boka utrymme i resursbokningen, namnge tentamen och förflytta

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna.

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Att ta fram sitt schema i remissen. 1. Kopiera webbadressen och klistra in i adressfältet på din webbläsare;

Läs mer

Aktivitetstillfällen. Väl inne på en kurs, klicka på Aktivitetstillfällen.

Aktivitetstillfällen. Väl inne på en kurs, klicka på Aktivitetstillfällen. Aktivitetstillfällen För att kunna skapa ett aktivitetstillfälle behöver du först söka fram ett kurstillfälle. Det görs genom att först klicka på studiedokumentation och sedan klickar på fliken Kurs. Skriv

Läs mer

Manual - LPW, alla funktioner

Manual - LPW, alla funktioner Manual - LPW, alla funktioner Innehållsförteckning Tentamensadministration LPW - allmänt Skapa ett nytt tentamenstillfälle Kopiera ett befintligt tentamenstillfälle Ändra ett befintligt tentamenstillfälle

Läs mer

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT 2017-01-20 / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 Nya processen 2017-01- / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 2 20 Resultatrapportering

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Förbereda resultatrapportering. Rapportera resultat. Attestera. resultat

Förbereda resultatrapportering. Rapportera resultat. Attestera. resultat RESULTAT RAPPORTERA 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Förbereda resultatrapportering Administratör lägger till resultatrapportörer och attestanter till kurser/kurstillfällen Rapportera resultat Resultatrapportör

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Administrera anonyma tentamina och tentamensanmälningar

ANVÄNDARMANUAL. Administrera anonyma tentamina och tentamensanmälningar 1 LTH:s kansli Camilla Hedberg ANVÄNDARMANUAL Administrera anonyma tentamina och tentamensanmälningar Ladokportalen för anställda http://ladokportal.lu.se/ samt Ladok Nouveau Postadress Box 118, 221 00

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial utvecklas efterhand och publiceras på Ladok.se: Aktuellt

Läs mer

Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen. Rutindokument

Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen. Rutindokument Rutindokument Administrera betygsrapportering Koppla medarbetare till kurs och kurstillfälle Följ betygsrapporteringsprocessen Upprättad av Studerandeavdelningen Gäller från 2017-12-11 Skapa genvägar till

Läs mer

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Lunchseminarium 2018-04-26 Annika Björklund, Studentavdelningen Katarina Adenmark, IT-avdelningen Eva Pärt Enander, IT-avdelningen

Läs mer

Arbetsrutin för tillgodoräknande

Arbetsrutin för tillgodoräknande Arbetsrutin för tillgodoräknande Beslut om tillgodoräknande av prov eller kurs görs av institutionen som också lägger in uppgifterna i Ladok. Tillgodoräknandeblankett och de Lokala regler för tillgodoräknande

Läs mer

Att skapa tentamenstillfälle i Inspera med anmälda studenter från Ladok (T10)

Att skapa tentamenstillfälle i Inspera med anmälda studenter från Ladok (T10) Att skapa tentamenstillfälle i Inspera med anmälda studenter från Ladok (T10) Viktigt! Påminn studenterna att de måste ha med sig/kunna sina inloggningsuppgifter, ex absd14@student.bth.se till tentamenstillfället.

Läs mer

Mina Sidor kursmanual

Mina Sidor kursmanual Mina Sidor kursmanual Innehåll Hitta kurs... 2 Skapa kurs eller aktivitet... 4 Skapa aktivitet eller kurstillfälle... 4 Lägg till inbjudan... 9 Lägg till Anordnare... 9 Lägg till Medverkande... 10 Skapa

Läs mer

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar.

PM Datum 2013-01-09. Instruktioner Wordmallar Här följer en kortfattad instruktion i hur du använder Universitets- och högskolerådets Wordmallar. PM Datum 2013-01-09 Postadress Box 45093 104 30 Stockholm Besöksadress Wallingatan 2 111 60 Stockholm Telefon 010-470 03 00 Org nr 202100-6487 www.uhr.se Lathund Wordmallar Om hur man använder Universitets-

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Introduktion till betaversionen av mediaportalen

Introduktion till betaversionen av mediaportalen Introduktion till betaversionen av mediaportalen beta.play.du.se Den här manualen beskriver övergripande hur man hittar i mediaportalen samt hur man hanterar innehåll som lärare. Skapad: 2013-05-30 Version

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte Version 1.2, uppdaterad mars 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2016-12-07 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. Version 1.2 maj 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna i VFUportalen.

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019 Grupper I den nationella lathunden Administrera resultatrapportering finns ett avsnitt där man går igenom hur man gör grupper i systemet. Vi har lyft ut den delen och här gjort en egen manual för det.

Läs mer

Handhavandeguide: Studentgränssnittet Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Studentgränssnittet Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Studentgränssnittet Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.17.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media Manual Astrakan Kursplan ESF Edition Publikt användargränssnitt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehållsförteckning Publikt användargränssnitt... 3 Allmän... 3 Personlig... 4 Presentation av Kurstillfälle...

Läs mer

Selma - Manual Administration

Selma - Manual Administration Selma - Manual Administration Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning Innehåll 1. Inför nytt läsår 3 2. Defaultvärde för sökandewebben 4 3. Administration>Läsår 5 4. Administration>Redigera 7 5. Administration>Katalogdata

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Studentcentrum, Ladok Version 1.0 2012-07-01 SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Resultatrapportering i Ladok... 3 Helårsprestation

Läs mer

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov 2016-11-21 Sid 1 (12) Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov Syftet med delfunktionen är att kunna dokumentera studenter som får tillgodoräkna sig ett prov eller del av prov med studier från

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer

Skapa aktivitet för nätverksmotorer Skapa aktivitet för nätverksmotorer För att skapa en aktivitet behöver du vara inloggad på nätverkets hemsida. När du skapar en aktivitet måste du som motor ansöka om att få visa den i gemensamma På Gångkalendern

Läs mer

Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt

Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt Hämta projektkonfiguration från SharePoint till ett lokalt projekt Du kan använda synkroniseringsfunktionen för att hämta projektkonfiguration från ett SharePoint-bibliotek till ett tomt lokalt projekt.

Läs mer

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2 2009-08-20 Manual för Typo3 version 4.2 1 2 Innehåll: 1. Allmänt 4 2. Grunderna i Typo3 5 2.1 Knappar 5 2.2 Inloggning 5 2.3 Den inledande vyn 6 2.4 Sidträdet 7 3. Sidor 8 3.1 Skapa en ny sida 8 3.1.1

Läs mer

Tjänstefördelning 2.0. Användarhandledning. (Utkast)

Tjänstefördelning 2.0. Användarhandledning. (Utkast) Tjänstefördelning 2.0 Användarhandledning (Utkast) Introduktion... 3 Inloggning... 3 Menyval... 4 Inställningar... 4 Personöversikt... 6 Lägg till lärare... 7 Scenario 1: Lägg till person inom universitet....

Läs mer

Författare DNR: Diarienummer. Manual för Mittuniversitetets Officemallar

Författare DNR: Diarienummer. Manual för Mittuniversitetets Officemallar 2016-12-20 Författare DNR: Diarienummer Innehållsförteckning Allmänt om Wordmallarna... 2 Fliken Mittuniversitetet... 2 Skapa ett nytt dokument... 2 Dialogrutor... 3 Fylla i ett dokument... 4 Fylla i ett

Läs mer

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok 1 Certifiering av Ladok-användare Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Version 1.1 2011-01-12 1 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 18

Handbok för registervård. - Del 18 Handbok för registervård - Del 18 Sida 2 av 12 Innehåll 1 FAQ-SIDA UNDER REGISTERVÅRDSIDAN PÅ LADOK3-WIKIN... 3 1.1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 18... 3 1.2 TILLÅTNA TECKEN... 3 1.3 RESULTAT PÅ KÖRNINGARNA...

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey

Kursvärderingsenkät i KI Survey 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 160203 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Granskad: 2013-08-08 Innehållsförteckning Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina

Läs mer

Lathund: kursresultat inom program

Lathund: kursresultat inom program KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Lathund: kursresultat inom program Version 1.0, 190308 Karin Hellmalm Om kursresultat inom program Lathunden visar hur man för ett programtillfälle (kurspaketeringstillfälle)

Läs mer

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data 5HVLVWHQVWDEHOO Tack för att du valde programmet 5HVLVWHQVWDEHOO! Vi hoppas att programmet ska vara till stor hjälp i ditt arbete. Har du synpunkter på programmet är du mycket välkommen att höra av dig

Läs mer

Juridikutskrifter från word-mallar

Juridikutskrifter från word-mallar BITNET Skapad av: Otto Tuvesson Juridikutskrifter från word-mallar Detta dokument beskriver hur du gör för att komma igång med att skriva ut juridikdokument i Bitnet utifrån mallar du skapat i word. Processen

Läs mer

Bokningslista Handledare

Bokningslista Handledare XXX Bokningslista Handledare Manual v. 5 Bokningslista v. 4, Handledarmanual Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild

Läs mer

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Webbanmälan. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Webbanmälan Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Webbanmälan... 1 1.1 Användningsområde... 1 1.2 Inställningar för Webbanmälan... 1 Fliken Anmälan... 1 Fliken Frågor... 2 Fliken E-post...

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

MinPlan: Att komma igång och hitta information

MinPlan: Att komma igång och hitta information MinPlan: Att komma igång och hitta information 28.8.2012 Monica Nerdrum Åbo Akademi Lärcentret Fänriksgatan 3 B 28.8.2012 1 Lärandemål för denna kurs Efter godkänd kurs förväntas deltagaren kunna: Använda

Läs mer

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

11.0.0 W i n T i d. Nyheter version 11.0.0 och Dashboard version 4.0.0 Logica Norge AS

11.0.0 W i n T i d. Nyheter version 11.0.0 och Dashboard version 4.0.0 Logica Norge AS 11.0.0 W i n T i d Nyheter version 11.0.0 och Dashboard version 4.0.0 Logica Norge AS Innehållsförteckning OM DOKUMENTET... 4 1.1 DOKUMENTETS ANVÄNDNING... 4 1.2 VEM ÄR DOKUMENTET SKRIVET FÖR?... 4 1.3

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Tips och guide Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Studentportalen har många funktioner som lärare och administratörer kan använda i undervisning och studieadministration. Välj vilka som passar

Läs mer

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor

Hemsida. Lathund för medlemsföreningar. Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan. Syfte med medlemsföreningens sidor Hemsida Lathund för medlemsföreningar 2015 10 13 Funktioner för medlemsföreningar på hemsidan Varje medlemsförening har en egen sektion på scuf.se Styrelsen kan redigera sin medlemsförenings sidor, skriva

Läs mer

Instruktioner för bineros webmail.

Instruktioner för bineros webmail. Instruktioner för bineros webmail. För er som skaffat mejladress på civil2.se kommer här instruktioner på vanliga funktioner i bineros webbmejl. 1. Logga in 2. Webbmejlens innehåll 3. Börja mejla 4. Inställningar

Läs mer

Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura

Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura När du loggar in i websesam finns rubriken efaktura i menyn till höger. Här kan du söka fram fakturor du vill granska på två olika sätt: a) Ange vilken

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för KA11 Kurser och prov - utdata (ny funktion 2005) 2016-02-04 Beteckning: Carina Ytterström 2016-02-04 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2005-11-10 Carina

Läs mer

Kom igång med KronoX

Kom igång med KronoX Kom igång med KronoX Manual för personal Version 1.1 Innehåll 1. Starta KronoX och logga in... 1 2. Klientens funktioner... 2 2.1. Förklaring till alla kolumner... 3 2.2. KronoX-klientens meny... 4 2.3.

Läs mer

Manual för Min enhet

Manual för Min enhet Carin Rosenqvist Sida: 1 (7) Manual för Min enhet Carin Rosenqvist Sida: 2 (7) Innehåll 1 Basfakta... 2 2 Min enhet... 2 3 Mina låneenheter... 5 4 Excelfil och sökningar... 6 5 Att skapa ett serviceärende...

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

KURSINFO. Generellt. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast jean

KURSINFO. Generellt. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast jean KURSINFO Generellt Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-04-15 1.0 Första utkast jean 2016-10-10 1.1 Reviderad kura Innehåll Versionsförteckning... 1 Allmän information för KursInfo...

Läs mer

Utbildning Förening. Senast uppdaterad:

Utbildning Förening. Senast uppdaterad: Utbildning Förening För att få upp fliken utbildning krävs det att man har rollen Utbildningsansvarig förening. På denna flik får man en samlad bild över all utbildning som föreningen genomfört. Det går

Läs mer

OBS! Applikationen uppdateras då och då vilket innebär att även instruktionen kan ändras något.

OBS! Applikationen uppdateras då och då vilket innebär att även instruktionen kan ändras något. Arrangemang via webb Arrangemang via webb eller Registrera arrangemang är en webbapplikation där cirkelledare samt utbildnings- och studieansvariga kan logga in och anmäla nya arrangemang samt anmäla deltagare.

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik NyA-webben Användarmanual för Listor och Statistik Innehåll Innehåll... 2 Sekretess... 3 In- och utloggning... 3 Inställningar... 6 Listor... 6 Sökandelistor... 6 Adresslistor... 8 Etikettlistor... 9 E-postlistor...

Läs mer

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar

Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5. Full Spårbarhet. Full spårbarhet av dina DHL sändningar Användarmanual DHL ACTIVETRACING 3.5 Full Spårbarhet Full spårbarhet av dina DHL sändningar Benutzerhandbuch, November 2009 Seite 2 Innehållsförteckning Introduktion... 3 1.Åtkomst 4 2. Registrering...

Läs mer

Mitt Kursbibliotek manual för administratörer

Mitt Kursbibliotek manual för administratörer Mitt Kursbibliotek manual för administratörer Mitt Kursbibliotek är en tjänst för administration och presentation av kurslitteratur och annat material som är viktigt för en viss kurs. Det är möjligt att

Läs mer

Kravlista och Kravspecifikation RV03

Kravlista och Kravspecifikation RV03 Kravlista och Kravspecifikation RV03 2015-06-09 Bengt Reinholdsson 2015-06-24 2 (20) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2015-06-09 Bengt Reinholdsson Marita Nilsson 2015-06-24 Hooshmand Shadman

Läs mer

Tillgodoräknande alla nivåer

Tillgodoräknande alla nivåer Tillgodoräknande alla nivåer Till dess att KI tar elektroniska ärendehanteringsdelen i drift så fortsätter hanteringen och beslutsfattandet av tillgodoräknande på blanketter. Ett tillgodoräknande i Ladok

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK)

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) 180528 1 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av

Läs mer

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11)

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11) Lou Lagusson 2010-07-06 1 (11) Intyg Innehållsförteckning 1 UT20 Intyg... 2 1.1 Syfte med funktionen... 2 1.2 Behörighet till funktionen... 2 1.3 System- och användarpreferenser... 2 1.4 Formulär/Delfunktioner...

Läs mer

WISEflow Guide för Administratör

WISEflow Guide för Administratör WISEflow Guide för Administratör 2017-04-25 Innehåll LOGGA IN I WISEFLOW...1 SIDAN ÖVERSIKT...1 SKAPA ETT FLOW...1 INSTÄLLNINGAR FÖR FLOW...2 FLIKEN ALLMÄNT... 2 FLIKEN TENTAMENS/PROV-INNEHÅLL... 3 RELATIONER...

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida

Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Snabbguide Hemsidan I denna guide kommer det att visas hur man skapar en nyhet, aktivitet och anmälningsfunktion på Denselns idrottonline-sida Skapa nyhet Alla ändringar du gör för en nyhet sparas automatiskt.

Läs mer

Lathund: Programplanering Innevarande version vid senaste uppdatering:

Lathund: Programplanering Innevarande version vid senaste uppdatering: Lathund: Programplanering Innevarande version vid senaste uppdatering: 0.97.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3

Lathund Bokning. Senselogic AB Version 2.3 Lathund Bokning Senselogic AB Version 2.3 Innehållsförteckning 1 Bokning... 1 1.1.1 Användningsområde... 1 1.1.2 Inställningar för Bokning... 2 Fliken Resurs, Kategori och Plats... 2 Fliken Formulär...

Läs mer

Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen. Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt)

Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen. Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt) Resultatrapportering på hel kurs via Lärarportalen Karolina Tuvesson Leif Lagebrand reviderad 2012-09-05 (revidering kommer ske kontinuerligt) Gå till www.bth.se/nyalararportalen Välj Resultatrapportering,

Läs mer

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs. Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.se Ärendetyp Datum 2007-01-04 1(6) Elementär Websurveyandvänding

Läs mer

So ka artiklar och annan litteratur

So ka artiklar och annan litteratur 1 So ka artiklar och annan litteratur UB:s startsida är en bra startpunkt när du ska söka litteratur vare sig du letar efter böcker eller artiklar. Sökrutan är nästan det första du lägger märke till. Bakom

Läs mer

Omregistrerade studenter i Studentportalen

Omregistrerade studenter i Studentportalen Guide Omregistrerade studenter i Studentportalen Senast uppdaterad: 2015-02-16 Innehåll Deltagarlistan på ett kurstillfälle... 2 Omregistrerade studenter... 2 Rekommenderade rutiner vid en omregistrering...

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle.

Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle. Lathund för hantering av kalender och schema funktioner i TimeEdit och Moodle. Alla lokaler som bokas i universitetets lokaler hamnar i TimeEdit. Detta är gäller alltså alla lokaler som bokas via Annette

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Lathund: Bevisförberedelser Innevarande version vid senaste uppdatering:1.18.0

Lathund: Bevisförberedelser Innevarande version vid senaste uppdatering:1.18.0 Lathund: Bevisförberedelser Innevarande version vid senaste uppdatering:1.18.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer