Projektbeskrivning. Framtid Kvibille

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektbeskrivning. Framtid Kvibille"

Transkript

1 Projektbeskrivning Framtid Kvibille Samhällsbyggnadskontoret Januari 2018

2 UPPDRAG/BESLUT Kommunstyrelsen har fattat beslut om att utvecklingsprogram för Kvibille ska upprättas genom att anslå medel i planeringsdirektiv med budget för för start av utvecklingsprogram i Kvibille under 2018, enligt arbetsmodellen för befintliga och nya utvecklingsprogram (se KS 2013/0117, ) Kommunstyrelsen är beställare av projektet Framtid Kvibille. BAKGRUND/UTGÅNGSPUNKTER Serviceorternas betydelse Serviceorterna har pekats ut i den så kallade fingerstrukturen, bebyggelseutveckling i fem stråk, som är prioriterade att utvecklas i Framtidsplan 2030, strategisk översiktsplan för Halmstads kommun. Genom att peka ut i vilka orter det i första hand ska ske ett tillskott av bebyggelse kan utvecklingen koncentreras och positiva effekter på service och kollektivtrafik ge störst effekt. Det är i serviceorterna som kommunala prioriteringar och satsningar i form av skola, särskilda boenden, kvarboendemöjligheter för äldre samt hyreslägenheter i kommunal regi- kommer att ske. Viktigt att notera är att planavdelningen har ett uppdrag på att ta fram en detaljplan för att utveckla cirka 50 nya bostäder i Kvibille. Processerna för det pågående detaljplanearbetet och framtagande av utvecklingsprogram kommer på olika sätta att gå i varandra för att på bästa sätt nytta den samlade kompetensen. Utöver vad som nämns ovan bör skolfrågorna lyftas särskilt i kommunens planeringsarbeten för att skapa god beredskap när Halmstad växer och inför kommande generationer. Det är viktigt att lägga fokus på näringslivet både genom att behålla men också utveckla arbetstillfällen för att bland annat kunna säkra rekrytering av deltidsbrandmän till räddningstjänsten på orten. Förarbete 1990 bildades Kvibille allförening. Inför tidigare genomförda och pågående detaljplanearbeten i Kvibille har goda kontakter med föreningen upprättats. Inom Kvibille allförening finns ett antal arbetsgrupper som arbetar med utveckling och förbättringar inom ett avgränsat område eller i en specifik fråga. Föreningen deltar också aktivt i kommunen nätverk för lokal demokrati som riktar sig till samhällsföreningar.

3 Genom att Allföreningen bildades 1990 kunde samverkan mellan föreningarna utvecklas. Även samarbete och kontakter med kommun och andra myndigheter har efterhand blivit mycket positivt. Föreningen har sedan starten stärkt sammanhållningen mellan medlemsföreningarna och alla invånarna i Kvibille med omnejd. Under våren 2012 då arbetet med att ta fram den nya översiktsplanen (ÖP), Framtidsplan 2030, strategisk översiktplan för Halmstads kommun pågick hölls en invånardialog i Kvibille. Sammanfattning och analys finns att läsa i dokumentet Halmstads kommun i framtiden: Hur vill vi ha det?- Resultat från medborgardialog inför framtagandet av ny översiktsplan för Halmstads kommun. Geografiskt läge Kvibille ligger cirka femton kilometer nordost om Halmstad. GPS-koordinater: WGS84: N ', E ' Decimal: , Befolkning och bostäder I Kvibille bor cirka 1200 personer fördelat på cirka 500 hushåll. Det finns olika upplåtelseformer för boende såsom villor, bostadsrätter samt hyresrätter i Kvibille. Offentlig och kommersiell service Det finns en torgyta som definierar centrum i Kvibille. Kring torget finns kommersiell service bestående av bland annat livsmedelsaffär, bensinförsäljning och gästgiveri. Kvibille pizzeria som också finns i centrum Den offentliga servicen inrymmer förskoleverksamhet samt Kvibilleskolan med åldersblandad undervisning, för åldrarna 6-11 år. Eleverna är fördelade på fyra klasser, föreningsdrivet bibliotek med aktivitetslokal och kursverksamhet. Högstadieskola och vårdcentral med BVC, distriktssköterska och läkare finns i närliggande orten Getinge. Kvibille har ett rikt förenings- och näringsliv, allt från stora till små företag, idrottsföreningar och politiska föreningar. Kommunikationer Närheten till E 6:an ger utmärkta kommunikationer via motorväg söderut och norrut. Det finns goda bussförbindelserna till Halmstad centrum under vardagar dagtid, glesare under helgerna och kvällstid. Mellan Kvibille och Holm saknas cykelväg men från Holm in till Halmstad centrum finns det bilfri cykelväg.

4 SYFTE Projektet syftar till att utveckla serviceorten Kvibilles förutsättningar i en positiv riktning med hänsyn tagen till sociala, ekonomiska och ekologiska aspekter. Ett utvecklingsprogram beskriver den gemensamma viljeinriktningen och framtidsbilden för Kvibille. Programmet ska underlätta för olika aktörer att samarbeta mot den gemensamma framtidsbilden, och utgöra underlag i politiska beslut i frågor som rör Kvibilles framtid. MÅL Målet är att implementera modellen för utvecklingsprogram (KS 2013/0117, ) i orten Kvibille. Genom strukturerad dialog med invånare, näringsliv och föreningsliv verka för en positiv utveckling av serviceorten Kvibille i samverkan med kommunens tjänstemän hanteras alla frågor som rör Kvibille, oberoende av aktör, i en väl utarbetad process med förankring i kommunens visionsstyrningsmodell och budgetprocess. OMFATTNING, INNEHÅLL OCH AVGRÄNSNING Utvecklingsprogrammet omfattar serviceorten Kvibille i Halmstads kommun. Det tar cirka 1,5 år att ta fram ett utvecklingsprogram för en ort, därefter övergår programmet i en genomförandefas och ska ses över en gång per mandatperiod. Till programmet hör också en idélista (underlag till planeringsdirektiv) och en åtgärdslista (beslutade åtgärder). Projektet omfattar startskede med inledande inventering och analys, genomförande av datainsamling, sammanställning och framtagande av program samt idélista, samrådsförfarande, avstämning med referensgrupp, upprättande av åtgärdslista och slutningen antagande av program. Därefter övergår programmet i en genomförandefas. Kommunledningsförvaltningen är ansvarigt för projektet under bägge skeenden. Utvecklingsprogrammet består av; programhandling, idélista och åtgärdslista. PROJEKTORGANISATION Kommunstyrelsen är beställare av projektet och håller sig informerade genom kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott som utgör styrgrupp tillsammans med representanter för Kvibilles allförening. Projektledarskapet innehas av kommunledningsförvaltningen. Till referensgruppen begärs följande resurser: Mex utser referensgruppsdeltagare med kompetens inom mark- och avtalsfrågor. Teknik -och fritidsförvaltningen utser referensgruppsdeltagare med kompetens inom trafik och park. Byggnadskontoret utser referensgruppsdeltagare med kompetens inom bygglov och byggnadsutformning.

5 Barn- och ungdomsförvaltningen utser referensgruppsdeltagare med kompetens inom planering av förskola och skola. Kulturförvaltningen utser referensgruppsdeltagare med kompetens inom kulturella angelägenheter och ungas sysselsättning. Hemvårdsförvaltningen utser referensgruppsdeltagare med kompetens om äldres behov. Trygghetssamordning. Samhällsbyggnadskontorets uppdrag omfattar vidare eventuella beställningar av undersökningar och utredningar som krävs för framtagandet eller genomförande av åtgärder inom programmet. Identifierade intressenter berörda av utvecklingsprogrammets framtagande och genomförande är bland andra; Kvibille allförening, HFAB, övrigt förenings- och näringsliv i Kvibille med omnejd. SÄRSKILDA PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR ARBETSPROCESS OCH RESULTAT Framtagande av utvecklingsprogram Projektet sträcker sig från framtagande av program till genomförande. Denna uppdragsbeskrivning fokuserar för tillfället på framtagande av programmet. Projektet ska uppfylla de syften och mål som angetts i denna uppdragsbeskrivning. Genomförande av utvecklingsprogram Arbetet med utvecklingsprogrammet följer en årsbaserad cykel innehållande tre styrgruppsmöten med avstämningar och förslag till verksamhetsberedningen samt minst ett stormöte för inhämtning av synpunkter från allmänheten. Uppskattad tidsåtgång är 8 timmar/år från 2019 och framåt för referensgruppens medlemmar eller motsvarande. Programmet ska innehålla en åtgärdslista och underlag till planeringsdirektiv som uppdateras kontinuerligt. En lista på genomförda åtgärder ska också upprättas för att dokumentera arbetets gång. Utvecklingsprogrammet ska ses över en gång per mandatperiod. TIDPLAN Eftersom varje område är unikt med sina förutsättningar är tidsplanen ungefärlig och måste innehålla ett visst mått av flexibilitet. Aktivitet Klart Projektbeskrivning Februari 2018 Övergripande planering

6 Bilda referensgrupp Bilda styrgrupp Förarbete/inventering av området Invånardialog Mars 2018 Bearbeta material och ta fram ett utkast Möte med referensgruppen Styrgruppsmöte/beslut om samråd Juni 2018 Styrgruppsmöte/samrådsredogörelse September 2018 Bearbetning av program med hänsyn till inkomna synpunkter Styrgruppsmöte Beslut om antagande Februari 2019 Referensgruppsmöte Foto/lay out Tryck och utskick Bjud in media till intervju med projektägare Återkoppling till berörda April 2019 Genomförande av utvecklingsprogram RISKBEDÖMNING I projekt Framtid Kvibille föreslås en person arbeta med projektet som projektledare och administratör vilket skapar en sårbar organisation om projektledaren av olika anledningar inte kan fullfölja arbetet. Tidigare erfarenhet saknas eftersom inget utvecklingsprogram har slutförts i sin nuvarande form med aktuell organisation, vilket innebär en risk att budget, tidsplan och tidsåtgång kommer att behöva justeras under arbetets gång. Ett stort ansvar för projektets genomförande vilar på Kvibille allförening, som också är delägare i projektet. Samarbetet mellan tjänstemän, politiker och Kvibille allförening är nyckeln till framgång.

7 FINANSIERING/RESURSER I Halmstads kommuns planeringsdirektiv med budget är det budgeterat 300 kkr för 2018, uppstart av nytt utvecklingsprogram i Kvibille. Finansieringen täcker projektledarens arbetstid, administrativa kostnader, inklusive referensgruppens arbetstid. För samhällsbyggnadskontoret Sapna Billengren Lindström

Framtid Simlångsdalen

Framtid Simlångsdalen Framtid Simlångsdalen Projektbeskrivning April 2015 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Projektbeskrivning för Framtid Simlångsdalen Innehåll Bakgrund... 2 Omvärldsanalys... 2 Geografiskt läge... 2 Befolkning och

Läs mer

Utvecklingsprogram för stadsdelen Vallås. - Framtid Vallås

Utvecklingsprogram för stadsdelen Vallås. - Framtid Vallås Utvecklingsprogram för stadsdelen Vallås - Framtid Vallås Utvecklingsprogrammet beskriver den gemensamma framtidsbilden och viljeinriktningen för Vallås. Programmet har tagits fram i dialog med invånare,

Läs mer

Framtid Kvibille. Samrådsversion

Framtid Kvibille. Samrådsversion Framtid Kvibille Samrådsversion 1 Förord Utvecklingsprogrammet Framtid Kvibille är ett samverkansprojekt mellan Halmstads kommun och invånarna, verksamma och på andra sätt berörda i Kvibille. Kommunen

Läs mer

UTVECKLINGSPROGRAM FÖR TRÖNNINGE FRAMTID TRÖNNINGE

UTVECKLINGSPROGRAM FÖR TRÖNNINGE FRAMTID TRÖNNINGE UTVECKLINGSPROGRAM FÖR TRÖNNINGE FRAMTID TRÖNNINGE Antaget av kommunstyrelsen den 15 november 2016 FÖRORD Utvecklingsprogrammet beskriver den gemensamma framtidsbilden och viljeinriktningen för Trönninge.

Läs mer

En guide till att arbeta med utvecklingsprogram

En guide till att arbeta med utvecklingsprogram En guide till att arbeta med utvecklingsprogram En steg-för-steg-modell Inledning Denna guide som du nu läser är framtagen för att utgöra exempel på hur kommuner kan arbeta med utvecklingsprogram. Guiden

Läs mer

UTVECKLINGSPROGRAM FÖR VALLÅS FRAMTID VALLÅS Antaget av Kommunstyrelsen

UTVECKLINGSPROGRAM FÖR VALLÅS FRAMTID VALLÅS Antaget av Kommunstyrelsen UTVECKLINGSPROGRAM FÖR VALLÅS FRAMTID VALLÅS 2035 Antaget av Kommunstyrelsen 2016-01-19 4 FRAMTIDSBILD VALLÅS 2035 Vallås är det gröna bostadsområdet där park, natur och grönytor står i fokus. Centrum

Läs mer

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( )

Ersättare Kjell Helgesson (C), Sofia Levin (S)( ), Per Carlsson (L), Arnold Gustavsson ()( ) Kommunstyrelsen 2016-11-15 1(15) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15 november 2016 kl 09:00-15:25 ande Ledamöter Carl Fredrik Graf (M) Henrik Oretorp (C) Anders Rosén (S) Suzanne Åkerlund (L)

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Ortsdialoger

Uppdragsbeskrivning Ortsdialoger 2018-04-06 BILAGA TILL TJÄNSTEUTLÅTANDE ORTSDIALOGER I SERVICEORTER, 2018-04-06, BN 2018/00331 1/5 Stadsbyggnadsförvaltningen Eva Widergren Förslag inför godkännande i BN Uppdragsbeskrivning Ortsdialoger

Läs mer

Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2016

Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2016 HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens verksamhetsplan 2016 KS 2015-XX-XX XX KS 2015-XX-XX XX Version 0,1 1. Kommunstyrelsens mål Kapitlet har utgångspunkt i de mål som beslutats i Planeringsdirektiv med budget

Läs mer

Tyck till om din framtid!

Tyck till om din framtid! Tyck till om din framtid! 16 000 Krokomsbor 2030 var ska alla bo? Var ska vi bygga? Under 2018 och 2019 ska Krokoms kommun bestämma hur tätorten Krokom med omnejd ska växa på lång sikt. I det arbetet vill

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen

Samhällsbyggnadsförvaltningen Resultat dialogen Naturen är en förutsättning för att kunna erbjuda bra boendemiljöer och locka till sig nya invånare, men även besökare vilket ökar turismen. Detta är något som efterfrågas bland både

Läs mer

Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden

Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden Kommunstyrelsens handling nr 27/2012 Projektdirektiv Översiktsplan Katrineholm - Staden och landsbygden Godkänd av kommunstyrelsen, 100 2 (10) Innehållsförteckning Bakgrund... 3 Syfte och mål med projektet...

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN

Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika KTN UREN Ärende nr i :!1:!nläninden r /1/4 K-7 VG Män.... KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Strömberg Annika 2016-05-23 KTN-2014-0135 Kulturnämnden Förslag till direktiv samt projektplan för

Läs mer

Projektplan för nytt bostadsförsörjningsprogram. KS

Projektplan för nytt bostadsförsörjningsprogram. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-23 200 för nytt bostadsförsörjningsprogram. KS 2015-221 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

FRAMTID GETINGE BÄSTA LÄGET

FRAMTID GETINGE BÄSTA LÄGET Antaget av kommunstyrelsen 2013-09-03, KS 231 UTVECKLINGSPROGRAM FRAMTID GETINGE BÄSTA LÄGET MÖTESPLATSER, SKOLA OCH FRITID BOENDE OCH KOMMUNIKATIONER INFORMATION OCH MARKNADSFÖRING NÄRINGSLIV OCH ARBETE

Läs mer

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och

Utsikt - Ett projekt kring missbruksproblematik och Innehåll 1. Inledning 4 1.1 Projektets bakgrund... 4 2 Projektbeskrivning 4 2.1 Uppdragsbeskrivning... 4 2.2 Syfte... 4 2.3 Mål... 4 2.4 Avgränsningar... 4 2.5 Framgångsfaktorer... 4 2.6 Risker... 5 Utsikt

Läs mer

UTVECKLINGSPROGRAM FÖR SIMLÅNGSDALEN FRAMTID SIMLÅNGSDALEN - HELA LIVET

UTVECKLINGSPROGRAM FÖR SIMLÅNGSDALEN FRAMTID SIMLÅNGSDALEN - HELA LIVET UTVECKLINGSPROGRAM FÖR SIMLÅNGSDALEN FRAMTID SIMLÅNGSDALEN - HELA LIVET Antaget av Kommunstyrelsen den 7 juni 2016 FÖRORD Utvecklingsprogrammet beskriver den gemensamma framtidsbilden och viljeinriktningen

Läs mer

Projektdirektiv. Projektnamn: Projektägare: Styrgrupp: Projektledare: Startdatum: Januari 2010. Slutdatum: December 2019.

Projektdirektiv. Projektnamn: Projektägare: Styrgrupp: Projektledare: Startdatum: Januari 2010. Slutdatum: December 2019. Projektnamn: Färdplan Flen Projektägare: Kommunfullmäktige Styrgrupp: Kommunstyrelsens arbetsutskott, Lars Rådh, Sari Eriksson, Karin Lindgren och Arne Fältin Projektledare: Karina Krogh Startdatum: Januari

Läs mer

Lupp enkätundersökning (lokal uppföljning av ungdomspolitik)

Lupp enkätundersökning (lokal uppföljning av ungdomspolitik) Datum 2012-11-05 Projektplan Lupp enkätundersökning (lokal uppföljning av ungdomspolitik) 2012 2 Projektplan Lupp 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA 1. Uppdragsgivare och uppdragstagare 3 2. Inledning och

Läs mer

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt

Projekthandbok. administrativa utvecklingsprojekt administrativa utvecklingsprojekt Dokumentet uppdaterat oktober 2018 Innehållsförteckning 1. Syfte och bakgrund 3 2. Projekt som arbetsform 3 3. Projektportföljen kriterier och funktion 3 Projekt som inte

Läs mer

Arbetsgång Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del staden. Datum: 2014-06-09 Projektledare: Sara Eresund

Arbetsgång Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del staden. Datum: 2014-06-09 Projektledare: Sara Eresund Arbetsgång Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del staden Datum: 2014-06-09 Projektledare: Sara Eresund Innehållsförteckning Projektorganisation... 2 Projektägare... 2 Styrgrupp... 2 Projektledaren...

Läs mer

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY

RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY 1 (7) RIKTLINJER VID TILLÄMPNING AV PROJEKTPOLICY Inledning Syftet med denna projektpolicy är att skapa en tydlig och enhetlig styrning och struktur för projektarbete i kommunen. Målet med projekt i Strömsunds

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-01-26 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:30-11:50 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson

Läs mer

Framställan om initiering av förstudie för GIS-samordning

Framställan om initiering av förstudie för GIS-samordning 1(5) KS 2011/0243 Framställan om initiering av förstudie för GIS-samordning Sammanfattning Kommunfullmäktige beslutade i budget 2011 att ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda hur kommunens GIS-verksamhet

Läs mer

Kommunal serviceplan för Vingåkers kommun

Kommunal serviceplan för Vingåkers kommun Kommunal serviceplan för Vingåkers kommun 2011-2014 Flik 6.31 Kommunal serviceplan för Vingåkers kommun 2011-2014.doc Innehållsförteckning 1 Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Avgränsningar... 2 2 Begrepp...

Läs mer

Arbetsgång. Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd. Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12

Arbetsgång. Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd. Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12 Arbetsgång Översiktsplan 2030 Katrineholms kommun del landsbygd Projektledare: Sara Eresund Datum: 2015-08-12 1 Innehållsförteckning Projektorganisation... 3 Projektägare... 3 Styrgrupp... 3 Projektledaren...

Läs mer

Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell

Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell Beslut i kommunfullmäktige den 22 november 2007 STADSKONTORET 1. Bakgrund 1.1 - Hur har kommunens vision Halmstad 2020 och visionsstyrningsmodellen arbetats fram?

Läs mer

FRAMTID OSKARSTRÖM BÄSTA LIVSPLATSEN

FRAMTID OSKARSTRÖM BÄSTA LIVSPLATSEN Antaget av kommunstyrelsen 2013-02-26, KS 59 UTVECKLINGSPROGRAM FRAMTID OSKARSTRÖM BÄSTA LIVSPLATSEN NÄRINGSLIV BOENDE UPPVÄXT IDENTITET ARBETSGRUPP Mattias Bjellvi, Samhällsbyggnadskontoret, projektledare

Läs mer

Framtid Getinge. - Bästa läget. Antaget av kommunstyrelsen den 3 september 2019

Framtid Getinge. - Bästa läget. Antaget av kommunstyrelsen den 3 september 2019 Framtid Getinge - Bästa läget 1 Antaget av kommunstyrelsen den 3 september 2019 Förord Framtid Getinge- centrumutvecklingsprogram, startades som ett EU-projekt, 2013 Sociala aspekter och medborgardialog

Läs mer

Cultural Planning på Tjörn. Möjligheternas ö

Cultural Planning på Tjörn. Möjligheternas ö Cultural Planning på Tjörn Tjörns Kommun Ligger på en ö ca en timme norr om Göteborg 15 000 invånare vintertid, 40 000 invånare sommartid Åldrande befolkning Många företagare (1800 företag) Ca hälften

Läs mer

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida

Linda Larsson Sekreterare. Ärende Beteckning Sida Planutskott 2013-10-10 Plats: Lilla sessionssalen, medborgarhuset, Arlöv Tid: 2013-10-17 kl. 9:00 Vid eventuellt förhinder var god meddela Er ersättare. Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom.

Läs mer

Projektbeskrivning Nya Ostkustbanan 2014

Projektbeskrivning Nya Ostkustbanan 2014 Projektbeskrivning Nya Ostkustbanan 2014 2013-09-19 Projektbeskrivning Nya Ostkustbanan 2014 1. Inledning Mellan 2011-2013 pågår projekt Nya Ostkustbanan. Projektets övergripande syfte är att uppnå en

Läs mer

Projektdirektiv Vision Mölndal 2022

Projektdirektiv Vision Mölndal 2022 1(10) Kommunledningskontoret HR-avdelningen Kristian Käll Projektdirektiv Vision Mölndal 2022 Inledning Bakgrund Mölndal och Västsverige kommer inom de närmaste 10 åren att befinna sig en aktiv utvecklingsfas.

Läs mer

Projektplan inför handlingsplan mot ekonomisk utsatthet bland barn.

Projektplan inför handlingsplan mot ekonomisk utsatthet bland barn. Tjänsteskrivelse 2015-05-20 Handläggare: FHN 2014.0050 Folkhälsonämnden Projektplan inför handlingsplan mot ekonomisk utsatthet bland barn. Sammanfattning Den 7 januari beslutade kommunstyrelsen att uppdra

Läs mer

Ortsanalys och utvecklingsplan för Kvicksund

Ortsanalys och utvecklingsplan för Kvicksund 2016-05-18 Dnr 2016/422-KS-249 Mikael Forsberg planarkitekt Västerås stad Pernilla Lindström översiktsplanerare Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen Uppdragsbeskrivning Ortsanalys och utvecklingsplan för

Läs mer

Projektplan för Vision 2025

Projektplan för Vision 2025 Projektplan för Vision 2025 1(4) 1 Inledning Projektet innebär att via ett processarbete ta fram förslag till åtgärder och aktiviteter för att uppnå visionen 25 000 invånare år 2025. Faserna och målen

Läs mer

Projektdirektiv. Ledarakademi Skola. Upprättad av Marie Holm, programdirektör Barn och utbildning och Karolina Samuelsson, personaldirektör 1 (7)

Projektdirektiv. Ledarakademi Skola. Upprättad av Marie Holm, programdirektör Barn och utbildning och Karolina Samuelsson, personaldirektör 1 (7) Projektdirektiv Ledarakademi Skola Upprättad av Marie Holm, programdirektör Barn och utbildning och Karolina Samuelsson, personaldirektör 1 (7) Innehållsförteckning 1 Beställare... 3

Läs mer

1(8) Dnr: Venus, Sirius och. Mars. Datum: Datum och beslut: Text

1(8) Dnr: Venus, Sirius och. Mars. Datum: Datum och beslut: Text 1(8) Dnr: Mars. Venus, Sirius och Datum: 2015-02-17 Datum och beslut: Text Inledning... 4 1.1 Bakgrund... 4 1.2 Verksamhetens övergripande mål och strategier... 4 2 Beställare... 5 3 Mål... 5 3.1 Effektmål...

Läs mer

PROJEKTPLAN VISION FÖR STENUNGSUND

PROJEKTPLAN VISION FÖR STENUNGSUND STENUNGSUNDS KOMMUN PROJEKTPLAN VISION FÖR STENUNGSUND Typ av dokument Projektplan Dokumentägare T.f. Projektberedning för vision för Stenungsund Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Beslutsdatum

Läs mer

Årsplan 2014 Uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar

Årsplan 2014 Uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar Uppdrag till kommunfullmäktiges beredningar 2013-12-11 Kommunfullmäktiges presidium KS13.1069 Innehåll Inledning 5 1 Uppföljning av målen i Vilja och mål ur ett medborgarperspektiv 6 2 Framtidsbild 2018

Läs mer

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN

VOKALEN 3 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING. tillhörande ändring av detaljplan 496 för. Vallås, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 496 för VOKALEN 3 Vallås, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande KS 2012/0346 Kommunstyrelsen 2012-11-27 Plan Ä 49 K Samhällsbyggnadskontoret

Läs mer

Förslag till revideringsprocess av Lunds program för ekologiskt hållbar utveckling LundaEko Dnr KS 2011/0824

Förslag till revideringsprocess av Lunds program för ekologiskt hållbar utveckling LundaEko Dnr KS 2011/0824 Kommunkontoret Projektplan 1 (8) Avdelningen för miljöstrategi, folkhälsa och säkerhet Anna-Karin Poussart 046-359 42 37 anna-karin.poussart@lund.se Kommunstyrelsens miljö- och häsloutskott Förslag till

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Kvibille Allförening Verksamhetsplan för Kvibille Allförening 2014. Inledning Allföreningen kommer att fortsätta att utveckla servicen och demokratin tillsammans med ortsbefolkningen.

Läs mer

Handlingsplan för ny översiktsplan. Inriktning. Upplägg av ny översiktsplan. Strukturbild i ny översiktsplan

Handlingsplan för ny översiktsplan. Inriktning. Upplägg av ny översiktsplan. Strukturbild i ny översiktsplan för ny översiktsplan Inriktning Upplägg av ny översiktsplan I maj 2011 trädde en ny plan- och bygglag ikraft som betonar översiktsplanens strategiska funktion. Genom att översiktsplanen ska aktualitetsförklaras

Läs mer

Lars Puss (M), ordförande Bertil Andersson (S) Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman (MP) Anna-Lena Cumtell (KD) Tony Stané (S) ( , )

Lars Puss (M), ordförande Bertil Andersson (S) Rose-Marie Edlund (S) Tove Bergman (MP) Anna-Lena Cumtell (KD) Tony Stané (S) ( , ) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2016-05-24 1(24) Plats och tid: Lokal Oskarström, Rådhuset kl 08:30-11:20 Beslutande: Lars Puss (M), ordförande Bertil Andersson (S) Rose-Marie Edlund (S) Tove

Läs mer

Reviderad projektplan för framtagande av Trafikplan KS-2012/400

Reviderad projektplan för framtagande av Trafikplan KS-2012/400 Göran Nilsson Ordförandens förslag Diarienummer Kommunstyrelsens ordförande Datum KS-2012/400 2012-12-03 Kommunstyrelsen Reviderad projektplan för framtagande av Trafikplan KS-2012/400 Förslag till beslut

Läs mer

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50

Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN. Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 Dnr 03/18 HANDLINGSPLAN 2004 2007 Antagen av kommunfullmäktige 2004-06-14, 50 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 2 1. Insatsområde: Leva, bo och flytta till... 3 1.1 Boende... 3 1.2 Kommunikationer... 3

Läs mer

Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete

Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete 6 november 2013 Dnr KS 190/2013 Strategisk planering Mirja Thårlin Kommunstyrelsen Västerhaninges utvecklingsprogram rapport av pågående utvecklingsarbete Det reviderade utvecklingsprogrammet för Västerhaninge

Läs mer

Projektplan Integrationsstrategi

Projektplan Integrationsstrategi Projektplan Integrationsstrategi Bakgrund Kommunfullmäktige tog i samband med målarbetet 2011 ett beslut om under 2012 arbeta fram en strategi för integration. Uppdraget riktades till kommunstyrelsen,

Läs mer

Bostadsförsörjningsprogram Eslöv, arbetsprocessen

Bostadsförsörjningsprogram Eslöv, arbetsprocessen Bostadsförsörjningsprogram Eslöv, arbetsprocessen Organisation En projektledare, ingen arbetsgrupp Kommunstyrelsens arbetsutskott politisk styrgrupp Bostadspolitiska mål hämtade från Vision och Handlingsprogram

Läs mer

Program med riktlinjer för uppföljning och insyn av verksamheter som bedrivs av privata utförare

Program med riktlinjer för uppföljning och insyn av verksamheter som bedrivs av privata utförare Program med riktlinjer för uppföljning och insyn av verksamheter som bedrivs av privata utförare 2016 2019 Antaget av kommunfullmäktige 2016-09-26 DOKUMENT 1 (4) DATUM 2016-07-06 Dnr KS/2016/0240 KOMMUNSTYRELSEN

Läs mer

Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017

Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017 Gör jämlikt gör skillnad i Karlskoga och Degerfors 2017 Projektplan Uppdragsgivare Folkhälsonämnden Godkänd Ulrika Lundgren Ansvarig för dokumentet Cecilia Ljung Diarienummer 2017.0092 Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Genomfo rda a tga rder

Genomfo rda a tga rder Genomfo rda a tga rder 2014-03-04 (Efter beslut i styrgrupp) Föreningar har möjlighet att använda skolans lokaler utanför skoltid Beskrivning: Det finns nu möjlighet för föreningar och andra aktörer att

Läs mer

Skövde kommuns handlingsplan för förbättrat företagsklimat.

Skövde kommuns handlingsplan för förbättrat företagsklimat. Skövde kommuns handlingsplan för förbättrat företagsklimat. Sektor samhällsbyggnad, 2015-02-26 2 Innehållsförteckning Inledning... 4 Bakgrund... 4 Gemensamma utvecklingsområden för Skövde kommun och företagarna

Läs mer

Fler medborgare och mer demokrati!

Fler medborgare och mer demokrati! Fler medborgare och mer demokrati! Cultural Planning som metod för samhällsutveckling på Tjörn Tjörns Kommun Ligger på en ö ca en timme norr om Göteborg 15 000 invånare vintertid, 40 000 invånare sommartid

Läs mer

Nytt idrottspolitiskt program arbetsprocess och tidsplan

Nytt idrottspolitiskt program arbetsprocess och tidsplan IDROTTSFÖRVALTNINGEN STABEN FÖR IDROTT OC H FOLKHÄLSA DNR 402/666/11 SID 1 (5) 2011-09-02 IDN 2011-09-22 Handläggare: Magnus Åkesson Telefon: 508 27 638 Till idrottsnämnden Förvaltningens förslag till

Läs mer

Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare på uppdrag av Åtvidabergs kommun

Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare på uppdrag av Åtvidabergs kommun Program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av privata utförare på uppdrag av Fastställt av: : 2016-09-28, 96 Dnr: ATVKS 2015-00650 003 För revidering ansvarar: Kommunledningsförvaltningen

Läs mer

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2

Projektplan. Lönsamhet och attityder steg 2 Projektplan Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Lönsamhet och attityder steg 2 Projektperiod 1 december 2013 15 november 2014 Bakgrundsbeskrivning Ideella föreningen

Läs mer

Medborgarbudget. 2. Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutar att avsätta 2 mnkr från investeringsbudgeten till pilotprojektet medborgarbudget.

Medborgarbudget. 2. Spånga-Tensta stadsdelsnämnd beslutar att avsätta 2 mnkr från investeringsbudgeten till pilotprojektet medborgarbudget. Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning Stadsdelsutveckling Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.6.-456-2016 Sida 1 (9) Reviderat 2017-03-27 Handläggare Sandra Wetterstrand 08-508 033 79 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd

Läs mer

Markan/Ungdomens Hus - fortsatt utredning av framtida verksamhet

Markan/Ungdomens Hus - fortsatt utredning av framtida verksamhet TJÄNSTESKRIVELSE 1(5) Datum Diarienummer 2018-06-01 KLK 2018/57 Handläggare Projektledare Catharina Hjalmarsson Kulturförvaltningen 0451-26 71 03 catharina.hjalmarsson@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET. Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument?

PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET. Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? PROJEKTPLAN FÖR UTVECKLINGSPROJEKTET Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? Hur kan fullmäktige använda återredovisningen från nämnderna som styrinstrument? Datum:

Läs mer

Handbok för det interna miljömålsarbetet

Handbok för det interna miljömålsarbetet Handbok för det interna miljömålsarbetet Sida 1 av 7 Gemensamma mål för en gemensam framtid I Sverige har vi beslutat om sexton nationella miljömål. De anger riktningen på arbetet mot ett hållbart samhälle.

Läs mer

Antagande av Aktualitetsprövning av Översiktsplan 2040 och uppdrag att ta fram Översiktsplan 2050 för Norrtälje kommun

Antagande av Aktualitetsprövning av Översiktsplan 2040 och uppdrag att ta fram Översiktsplan 2050 för Norrtälje kommun 2018-02-16 KS 17-641 Sid 1 av 6 Handläggare: Olof Johansson Till Titel: Översiktsplanerare Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott E-post: olof.johansson@norrtalje.se Antagande av Aktualitetsprövning

Läs mer

Prioriterade nyckeltal

Prioriterade nyckeltal Dnr: MAHR 61-2014/600 1 (av 7) Projektplan Beslutsdatum: Beslutande: Dokumentansvarig: 2015-05-04 Styrgruppen Madeleine Hulting Revisionsinformation Version Datum Kommentar 1.1 2015-04-23 Utkast till projektgrupp

Läs mer

Projektdirektiv Katrineholm 100 år Kommunledningsförvaltningen

Projektdirektiv Katrineholm 100 år Kommunledningsförvaltningen Kommunstyrelsens handling nr 46/2015 Projektdirektiv Katrineholm 100 år Godkänd av kommunstyrelsen 2015-09-30, 190 2 (10) Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 BAKGRUND... 4 SYFTE OCH MÅL MED

Läs mer

Styrgruppsmöte Överenskommelsen

Styrgruppsmöte Överenskommelsen Styrgruppsmöte Överenskommelsen Minnesanteckningar 1 (5) Styrgruppsmöte Överenskommelsen Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, Lund, klockan 10:00-11:15 Ledamöter Övriga Elin Gustafsson (S) ordf. Philip Sandberg

Läs mer

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ

Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ 1(6) Projektnamn: Resultatuppföljning på alla nivåer (delprojekt inom Ett lärande Väsby) Projektledare: Daniel Santesson, Strategisk Controller Checklista inför beslut, BP1 JA NEJ Projektorganisationen

Läs mer

Handlingsplan för svenskt vattenbruk. Kickoff Arlanda 25 sept 2013

Handlingsplan för svenskt vattenbruk. Kickoff Arlanda 25 sept 2013 Handlingsplan för svenskt vattenbruk Kickoff Arlanda 25 sept 2013 Program 10.00 Välkomna och kort bakgrund, Niclas Purfürst, avdelningschef Landsbygdsavdelningen, Jordbruksverket 10.15 Syftet med handlingsplanen

Läs mer

Projektplan. Deltagande i Uthållig kommun etapp 3. Eva Larsson, Kommunledningskontoret och Johan Nilsson, Stadsbyggnadsförvaltningen

Projektplan. Deltagande i Uthållig kommun etapp 3. Eva Larsson, Kommunledningskontoret och Johan Nilsson, Stadsbyggnadsförvaltningen Projektplan Deltagande i Uthållig kommun etapp 3 Eva Larsson, Kommunledningskontoret och Johan Nilsson, Stadsbyggnadsförvaltningen 2012-07-04 Mora kommun deltar tillsammans med ett 30-tal andra svenska

Läs mer

Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län

Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län Förstudie unga med funktionshinder i Västerbottens län Projektansökan till Samordningsförbunden, Umeå, Skellefteå och Lycksele Deltagande parter bakom projektförslag Arbetsförmedlingen rehab Försäkringskassan

Läs mer

redovisad som kommer att planeras i fortsatt samverkan mellan parterna.

redovisad som kommer att planeras i fortsatt samverkan mellan parterna. Mellan Bollebygds kommun (org. nr. 212000-2973) nedan kallad Kommunen och Stefan Söderkvist Fastighets AB (org. nr. 556521-6107) med dess konsult Göran Mellberg Invest AB, har träffats följande Samverkansavtal

Läs mer

Policy för verksamhetsstyrning

Policy för verksamhetsstyrning Policy för verksamhetsstyrning Antagen av 20150929, 105 Bakgrund Halmstads kommuns policy för verksamhetsstyrning är framtagen för att fastställa hur arbetet med planering, genomförande, uppföljning och

Läs mer

Omslagsbild: Christer Engström/ETC BILD. Kartbilderna har medgivande från lantmäteriverket 1998. Ur GSD Blå kartan, diarienummer 507-97-157.

Omslagsbild: Christer Engström/ETC BILD. Kartbilderna har medgivande från lantmäteriverket 1998. Ur GSD Blå kartan, diarienummer 507-97-157. Växtplats Ulricehamn, Översiktsplan 2001 för Ulricehamns kommun, antogs av kommunfullmäktige 2002-02-21, 12. Planen består av tre häften, del 1 Mål och strategier, del 2 Kunskapskälla och del 3 Konsekvensbeskrivning,

Läs mer

Ny näringslivsstrategi för Malmö stad - direktiv

Ny näringslivsstrategi för Malmö stad - direktiv Ny näringslivsstrategi för Malmö stad - Gunnar Bergström Näringsliv 040-34 40 34 2016-01-08 3 2 (10) Innehållsförteckning 1. BASFAKTA... 3 1.1. BAKGRUND... 3 1.2. UPPDRAGET... 3 1.3. BESTÄLLARE... 5 1.4.

Läs mer

TRÖNNINGE 15:16 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan 890 för. Trönninge, HALMSTADS KOMMUN

TRÖNNINGE 15:16 PLANBESKRIVNING TILLÄGG TILL. tillhörande ändring av detaljplan 890 för. Trönninge, HALMSTADS KOMMUN TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING agård Trönninge Idrottsplats Skola Tuvasgården Östergård AntagandeHANDLING tillhörande ändring av detaljplan 890 för TRÖNNINGE 15:16 Trönninge, HALMSTADS KOMMUN Enkelt förfarande,

Läs mer

Genomlysning av välfärdsförvaltningens

Genomlysning av välfärdsförvaltningens Genomlysning av välfärdsförvaltningens verksamheter Projekt- och processbeskrivning Detta dokument är en övergripande beskrivning av uppdraget att genomlysa välfärdsförvaltningens verksamheter, vilket

Läs mer

Service- och landsbygdsutvecklingsplan för Borgholms kommun 2014-2018

Service- och landsbygdsutvecklingsplan för Borgholms kommun 2014-2018 Antagen KF 2014-05-26 105 1(5) Service- och landsbygdsutvecklingsplan för Borgholms kommun 2014-2018 Innehållsförteckning 1 Inledning 2 1.1 Syfte 2 1.2 Avgränsning 2 2 Begrepp 2 3 Mål 3 4 Boende och fritid

Läs mer

1 800 äldre har tyckt till. Ett helhetsgrepp för en äldrevänlig stad. Åtta områden

1 800 äldre har tyckt till. Ett helhetsgrepp för en äldrevänlig stad. Åtta områden En äldrevänlig stad Hur är det att åldras i Uppsala med omnejd? Här är ett urval ur rapporten som bygger på en medborgardialog med Uppsalas 60 plussare. 1 Ett helhetsgrepp för en äldrevänlig stad Uppsala

Läs mer

Uppföljning. Framtid Oskarström & Framtid Getinge 2014-10-22 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET. Samhällsbyggnadskontoret Henrik Håkansson

Uppföljning. Framtid Oskarström & Framtid Getinge 2014-10-22 SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET. Samhällsbyggnadskontoret Henrik Håkansson Uppföljning Framtid Oskarström & Framtid Getinge 2014-10-22 Samhällsbyggnadskontoret Henrik Håkansson SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET 2014-10-22 Innehåll Uppföljning av Framtid Oskarström och Framtid Getinge...

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB

ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB ÄGARDIREKTIV FÖR HALMSTADS NÄRINGSLIVS AB Organisationsnummer 556509-7663 Bolagets syfte Det kommunala ändamålet med Halmstads Näringslivs AB:s verksamhet är enligt bolagsordningen, att allmänt främja

Läs mer

Vision centrumutveckling

Vision centrumutveckling Vision centrumutveckling Habo kommun Antagandehandling 2013-11-28 1. Bakgrund Bostadsförsörjningsplan blir en centrumutvecklingsplan År 2010 beslutade kommunstyrelsen i Habo att kommunen skulle ta fram

Läs mer

Fördjupning av översiktsplanen för Norra Vallentuna & Lindholmen (FÖP)

Fördjupning av översiktsplanen för Norra Vallentuna & Lindholmen (FÖP) Fördjupning av översiktsplanen för Norra Vallentuna & Lindholmen (FÖP) Informationsmöte 2014-01-30 Kvällens upplägg Välkomna! Mats Eriksson, planchef, Vallentuna kommun Vallentuna i regionen Lisette Calleberg,

Läs mer

Program för uppföljning av privata utförare

Program för uppföljning av privata utförare Program för uppföljning av privata utförare Typ av dokument Beslutat av Beslutsdatum Diarienummer Program Kommunfullmäktige 2017-12-18 0668/17 Dokumentägare Giltighetstid Framtagen av Reviderad Sektor

Läs mer

Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar 1:1, Stavlund

Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar 1:1, Stavlund TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-02 1/4 Handläggare Jörgen Altin Startbesked för genomförande av etapp 2 för exploateringsprojekt Bresshammar

Läs mer

Bostadsförsörjning, markpolitik, planering och genomförande Göteborg 31 augusti 2016

Bostadsförsörjning, markpolitik, planering och genomförande Göteborg 31 augusti 2016 Bostadsförsörjning, markpolitik, planering och genomförande Göteborg 31 augusti 2016 Kommunernas bostadspolitiska uppgift Kommunerna ska planera för bostadsförsörjningen bedriva en ändamålsenlig bostadspolitik

Läs mer

Genomfo rda a tga rder

Genomfo rda a tga rder Genomfo rda a tga rder 2014-03-04 (Efter beslut i styrgrupp) Föreningar har möjlighet att använda skolans lokaler utanför skoltid Beskrivning: Det finns nu möjlighet för föreningar och andra aktörer att

Läs mer

SOLNA STAD Stadsledningsförvaltningen KS/2015:604 TJÄNSTESKRIVELSE

SOLNA STAD Stadsledningsförvaltningen KS/2015:604 TJÄNSTESKRIVELSE SOLNA STAD Stadsledningsförvaltningen 2015-12-11 KS/2015:604 TJÄNSTESKRIVELSE Principöverenskommelse mellan Trafikverket och Solna stad inför utredning av tunnelförläggning av Huvudstaleden i Solna och

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet Tid: 2016-09-28 kl.09.00-12.00 Plats: Regionens hus, sal B 11 Tidsplan och arbetsstruktur för ny kulturplan 2018-2020 Diarienummer:

Läs mer

Näringslivsrådets reglemente

Näringslivsrådets reglemente Kommunfullmäktige REGLEMENTE Antagen av Kommunfullmäktige 1(5) Paragraf 2015-10-26 119 Rev. 2017-06-19 107 Näringslivsrådets reglemente 2(5) Innehåll 1 Näringslivsrådets reglemente... 3 1.1 Inledning...

Läs mer

Rävlanda. 4 december 2018

Rävlanda. 4 december 2018 Rävlanda 4 december 2018 Kommundelsdialog 19:00-19:10 Per Vorberg hälsar välkomna 19:10-19:30 Vad är en översiktsplan? 19:30 20:20 Workshop - Orten med ord: Övning 1: Vad karaktäriserar din ort? Övning

Läs mer

Bostadsförsörjning, markpolitik, planering och genomförande

Bostadsförsörjning, markpolitik, planering och genomförande Bostadsförsörjning, markpolitik, planering och genomförande Kommunernas bostadspolitiska uppgift Kommunerna ska planera för bostadsförsörjningen bedriva en ändamålsenlig bostadspolitik ansvara för samhällsplaneringen

Läs mer

Projektplan för att ta fram åtgärdsprogram för blå- och grönstrukturen

Projektplan för att ta fram åtgärdsprogram för blå- och grönstrukturen Projektplan för att ta fram åtgärdsprogram för blå- och grönstrukturen Projektbeställare Samhällsbyggnadsförvaltningen Projektledare Kristina Eriksson Datum 2016-04-18 Version 2.0 Projekt-, ärendenr. KS

Läs mer

Projektbeskrivning över Projekt 24-timmarskommunen i Halmstad

Projektbeskrivning över Projekt 24-timmarskommunen i Halmstad Arbetsgruppen för projektbeskrivning över Projekt 24-timmarskommunen i Halmstad 2005-03-09 Projektbeskrivning över Projekt 24-timmarskommunen i Halmstad Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Förord... 3 2 Syfte,

Läs mer

Sammanställning av invånardialog 8 maj i Kvibille. Varje mening motsvarar en post-it-lapp.

Sammanställning av invånardialog 8 maj i Kvibille. Varje mening motsvarar en post-it-lapp. Sammanställning av invånardialog 8 maj i Kvibille. Varje mening motsvarar en post-it-lapp. Leva & bo Flytta Kvibille XXXklubb tex bakom Kvibille smide så att fler tomter kan skapas längs vägen mot Susegård.

Läs mer

Riktlinjer och åtgärder. Lunds kommun

Riktlinjer och åtgärder. Lunds kommun Riktlinjer och åtgärder för att öka bostadsbyggandet i Lunds kommun Kommunfullmäktige 2013-11-28 Innehåll Inledning...1 Effektiva processer...1 Enkla och flexibla regler...4 Ökad konkurrens...4 Ökad samverkan

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Regler för medborgardialog i Sollentuna kommun Antagna av kommunstyrelsen 2014-02-19 33, dnr 2014/0066 KS.030 Innehåll Inledning... 2 Definition... 2 Skillnad mellan medborgardialog och brukardialog...

Läs mer

Organisation Tidplan (Extern och Intern) Disposition och Format Planstrategin ett utkast

Organisation Tidplan (Extern och Intern) Disposition och Format Planstrategin ett utkast Organisation Tidplan (Extern och Intern) Disposition och Format Planstrategin ett utkast Styrgrupp: Kommunstyrelse n AU + ordf i SBN Projektägare David Sundström Projektledare Helhet Jessica Nilsson Projektledare

Läs mer

1 För mer utförlig information se underlaget som togs fram i samband med Framtidskonferensen.

1 För mer utförlig information se underlaget som togs fram i samband med Framtidskonferensen. 1 Nedan följer en sammanställning av den framtidskonferens som genomfördes under 27-28 januari 2011. Förtroendevalda politiker bjöds då in till en konferens med syfte att inleda arbetet med att se över

Läs mer

El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag 44

El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag 44 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-03-31 Kultur- och fritidskontoret Dnr KOF 2015-160 Christin Ericsson Lina Marcusson Kultur- och fritidsnämnden El Sistema och annan klassisk kultur redovisning av budgetuppdrag

Läs mer

Program för uppföljning och insyn av verksamhet som bedrivs av privata utförare

Program för uppföljning och insyn av verksamhet som bedrivs av privata utförare Program för uppföljning och insyn av verksamhet som bedrivs av privata utförare Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen

Läs mer