Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S)"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sällskapet Lelångenbanans föreningslokal, Ängebacken kl.09:00 därefter sammanträdesrum Hedegärde i Stadshuset Ajournering klockan 11:14 till 11:20 samt för lunch 11:45 till 12:30. Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Louise Åsenfors (S) Åke Granath (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S) Ersättare Övriga Karin Johansson (KD) Från Kultur och fritid Carina Wiberg Borgh, tf förvaltningschef Anna-Helena Wiechel, sekreterare Josefin Florell, utredare Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Thommy Carlin (SD) Kultur och fritid måndagen den 23 april klockan 9:00. Anna-Helena Wiechel Monica Bang Lindberg Thommy Carlin Paragrafer BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kultur och fritid Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Underskrift Anna-Helena Wiechel

2 Maria Carlgren, enhetschef Anna Reinhardt, avdelningschef Torben Larsson, utvecklare Kristina Mars, utvecklare Malin Bengtsson, enhetschef Anna Svensson, avdelningschef Övriga Per Byding, förslagsställare

3 47 Dnr KFN Information från Sällskapet Lelångenbanan Föreningen Sällskapet Lelångenbanan informerar om verksamheten och förevisar utställningen i föreningens lokaler. Ordförande tackar för informationen och förevisningen.

4 48 Dnr KFN Upprop och val av justerande samt bestämmande av tid för justering föreslår att utse Thommy Carlin (SD) till justeringsperson. Justeringen föreslås äga rum måndag den 23 april klockan 9:00 på Kultur och fritid. utser Tommy Carlin (SD) till justeringsperson. Justeringen äger rum den 23 april klockan 9:00 på Kultur och fritid.

5 49 Dnr KFN Ändring i föredragningslistan Informationsärendet från avdelning Kultur om Kulturpoolen skjuts till nästa sammanträde.

6 50 Dnr KFN 2018/00021 Medborgarförslag från Carina Antonsson om firande med lasershow Carina Antonsson har till kommunen inkommit med ett förslag om att ersätta fyrverkerierna vid nyårsfirandet med en lasershow. I ett tidigare ärende, Dnr KFN 2017/00152, behandlades en remiss med tre medborgarförslag i samma ärende. Dessa har kommunstyrelsen beslutat vara besvarade med hänvisning till att kultur och fritidsnämnden avser att utreda frågan. Medborgarförslaget argumenterar för att ersätta fyrverkerierna på nyårsafton med en lasershow, med argumentet att djur lider av det ljud som fyrverkerier skapar. Det är tänkbart att förändra upplägget för kommunens nyårsfirande. Kommunala nyårsfyrverkerier är ersatta med lasershower i flera kommuner. Förutom det höga ljud som fyrverkerier orsakar, vilket skapar rädsla hos många djur, anses fyrverkerier innehålla flera kemiska preparat som inte är miljövänliga. Samtidigt är fyrverkerierna ett uppskattat inslag på nyårsafton som samlar många betraktare och fyrverkerierna kan ses från långt håll och därmed komma många till del. Dessutom visar utvärderingen från lasershowen i Boden att det inte är alltigenom positivt med laser. Det är betydligt dyrare än fyrverkerier, kan inte ses utan dimma/ tillagd rök och laserstrålar kan vara skadliga. Frågan huruvida Uddevalla kommun ska sluta med nyårsfyrverkerier kräver närmare utredning, inte bara till förmån för laser utan andra alternativ bör också övervägas. Ett ändrat upplägg kan också få ekonomiska konsekvenser som bör utredas. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Protokollsutdrag kommunfullmäktige Medborgarförslag från Carina Antonsson gällande lasershow i stället för fyrverkeri Förvaltningens förslag till beslut beslutar att utreda frågan om formen för nyårsfirande. Därmed anses medborgarförslaget vara besvarat. Förslag till beslut på mötet Caroline Henriksson (UP) föreslår följande tillägg till förvaltningens förslag till beslut: Att under utredningens gång beakta att vid behov kunna agera snabbt med utökat förbud av privat brukande av fyrverkerier, om det kommunala fyrverkeriet utgår. Niklas Moe (M), Louise Åsenfors (S) föreslår avslag på tilläggsattsatsen.

7 sgång Ordförande ber nämnden ta ställning till förvaltningens förslag till beslut och finner att nämnden bifaller det. Därefter ber ordförande nämnden ta ställning till Henrikssons (UP) tilläggsförslag och finner att nämnden avslår det. beslutar att utreda frågan om formen för nyårsfirande. Därmed anses medborgarförslaget vara besvarat. Ajournering Under handläggningen av ärendet ajournerade sig nämnden klockan 11:14 till 11:20.

8 51 Dnr KFN 2018/00020 Medborgarförslag från Lin Rylander om att fyrverkerier på nyår bör bytas ut Lin Rylander har till kommunen inkommit med ett förslag om att ersätta fyrverkerierna vid nyårsfirandet med en lasershow. I ett tidigare ärende, Dnr KFN 2017/00152, behandlades en remiss med tre medborgarförslag i samma ärende. Dessa har kommunstyrelsen beslutat vara besvarade med hänvisning till att kultur och fritidsnämnden avser att utreda frågan. Medborgarförslaget argumenterar för att ersätta fyrverkerierna på nyårsafton med en lasershow, med argumentet att djur lider av det ljud som fyrverkerier skapar. Det är tänkbart att förändra upplägget för kommunens nyårsfirande. Kommunala nyårsfyrverkerier är ersatta med lasershower i flera kommuner. Förutom det höga ljud som fyrverkerier orsakar, vilket skapar rädsla hos många djur, anses fyrverkerier innehålla flera kemiska preparat som inte är miljövänliga. Samtidigt är fyrverkerierna ett uppskattat inslag på nyårsafton som samlar många betraktare och fyrverkerierna kan ses från långt håll och därmed komma många till del. Dessutom visar utvärderingen från lasershowen i Boden att det inte är alltigenom positivt med laser. Det är betydligt dyrare än fyrverkerier, kan inte ses utan dimma/ tillagd rök och laserstrålar kan vara skadliga. Frågan huruvida Uddevalla kommun ska sluta med nyårsfyrverkerier kräver närmare utredning, inte bara till förmån för laser utan andra alternativ bör också övervägas. Ett ändrat upplägg kan också få ekonomiska konsekvenser som bör utredas. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Protokollsutdrag kommunfullmäktige Medborgarförslag från Lin Rylander gällande lasershow i stället för fyrverkeri beslutar att utreda frågan om formen för nyårsfirande. Därmed anses medborgarförslaget vara besvarat.

9 52 Dnr KFN 2018/00015 Medborgarförslag från Sara Anderson om laser i stället för fyrverkerier på nyår Sara Anderson har till kommunen inkommit med ett förslag om att ersätta fyrverkerierna vid nyårsfirandet med en lasershow. I ett tidigare ärende, Dnr KFN 2017/00152, behandlades en remiss med tre medborgarförslag i samma ärende. Dessa har kommunstyrelsen beslutat vara besvarade med hänvisning till att kultur och fritidsnämnden avser att utreda frågan. Medborgarförslaget argumenterar för att ersätta fyrverkerierna på nyårsafton med en lasershow, med argumentet att djur lider av det ljud som fyrverkerier skapar. Det är tänkbart att förändra upplägget för kommunens nyårsfirande. Kommunala nyårsfyrverkerier är ersatta med lasershower i flera kommuner. Förutom det höga ljud som fyrverkerier orsakar, vilket skapar rädsla hos många djur, anses fyrverkerier innehålla flera kemiska preparat som inte är miljövänliga. Samtidigt är fyrverkerierna ett uppskattat inslag på nyårsafton som samlar många betraktare och fyrverkerierna kan ses från långt håll och därmed komma många till del. Dessutom visar utvärderingen från lasershowen i Boden att det inte är alltigenom positivt med laser. Det är betydligt dyrare än fyrverkerier, kan inte ses utan dimma/ tillagd rök och laserstrålar kan vara skadliga. Frågan huruvida Uddevalla kommun ska sluta med nyårsfyrverkerier kräver närmare utredning, inte bara till förmån för laser utan andra alternativ bör också övervägas. Ett ändrat upplägg kan också få ekonomiska konsekvenser som bör utredas. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Protokollsutdrag kommunfullmäktige Medborgarförslag från Sara Andersson gällande lasershow i stället för fyrverkeri beslutar att utreda frågan om formen för nyårsfirande. Därmed anses medborgarförslaget vara besvarat.

10 53 Dnr KFN 2017/00116 Medborgarförslag från Olof Hansson gällande konstsnöspår i Sandersdalar eller annan lämplig plats Olof Hansson har skickat in ett medborgarförslag om att kommunen ska ordna konstsnöspår för skidåkning i Sanders dalar eller på annan lämplig plats. Kultur och fritidsförvaltningen har i mars 2018 avslutat en utredning (Dnr 2016/00055) kring anläggande av konstsnöanläggning tillsammans med Uddevalla IS i Sanders dalar. I protokollsutdrag , Utveckling av Sandersdals området har kultur och fritidsnämnden fattat beslut om att det i dagsläget inte är aktuellt att Uddevalla kommun ska fortsätta arbetet att planera, utveckla och driva en konstsnöanläggning i Sanders dalar då UIS inte längre har möjlighet att vara drivande i detta projekt sunderlag Tjänsteskrivelse KFN , Dnr 2017/00116 Protokollsutdrag , Utveckling av Sandersdals området Protokollsutdrag från Kommunfullmäktige Medborgarförslag från Olof Hansson Dnr 2017/00116 beslutar att avslå medborgarförslaget.

11 54 Dnr KFN 2018/00041 Medborgarförslag från Per Byding om upprustning av Herrestadsfjällets leder och stugor Per Byding har genom ett medborgarförslag föreslagit att kommunen ska rusta upp stugor och leder på Herrestadsfjället. Per föreslår att arbetet kan ske med hjälp av arbetskraft från Arbetsförmedlingen. Kultur och fritidsförvaltningen har inlett ett samarbete med Skogsstyrelsen för att hitta lämpliga arbetsuppgifter till deras arbetsmarknadslag som planeras starta i slutet av april. Det är i dagsläget inte klart i vilken omfattning dessa lag kommer att arbeta med kommunens arbetsuppgifter eller vad de kan komma att utföra men ett samarbete kan bli positivt för båda parter. Det är Friluftsfrämjandet i Uddevalla som sköter om flera av de stugor och leder som finns på Herrestadsfjället. Kommunen har sedan lång tid tillbaks ett samarbete med Friluftsfrämjandet och andra föreningar kring skötsel av stugor och leder och bidrag betalas för tillsyn och löpande underhåll. Många av stugorna och lederna är väl underhållna men det finns på vissa håll behov av både upprustning och underhåll. Kultur och fritidsförvaltningen arbetar med en sammanställning och inventering av för friluftslivet viktiga anläggningar, i denna ingår underhållsbehov som en parameter. Ett syfte med sammanställningen är att vi ska kunna nyttja eventuella resurser, t.ex. arbetsmarknadsprojekt som är i behov av lämpliga arbetsuppgifter på ett effektivt sätt. sunderlag Tjänsteskrivelse , Dnr KFN 2018/00041 Protokollsutdrag KF Medborgarförslag från Per Byding om upprustning av Herrestadsfjällets leder och stugor anser att medborgarförslaget från Per Byding ligger väl i linje med det arbete som enligt ovan beskrivning pågår inom förvaltningen och beslutar att medborgarförslaget därmed anses besvarat.

12 55 Dnr KFN 2018/00053 Bidragsansökan från Föreningen Kulturens Hus gällande inköp av luftvärmepump Föreningen Kulturens Hus har kommit in med ansökan om bidrag till inköp och installation av en luftvärmepump i föreningens verksamhetslokal på Hälle Lider 12 i Ljungskile. Föreningen ansöker om kronor, vilket är den totala kostnaden. Luftvärmepumpen som installerades 2007 och som nu inte längre är i funktion har genomgått kontroll av auktoriserad verkstad. Denna bedömer vidare att pumpen ej är i kondition att reparera. Föreningen avser införskaffa en luftvärmepump enligt bifogad offert. Denna värmepump har en rad fördelar när det gäller miljöpåverkan. Förutom att den är energieffektiv i högt driftläge har den även fördelar när det gäller möjligheter att ställa in den på automatiskt låg drift när lokalerna inte används. Förvaltningen anser att denna åtgärd är en förutsättning för att föreningen ska kunna bedriva en bra verksamhet. Investeringen skulle även gagna miljön då de nya modellerna av värmepumpar är mer effektiva än äldre modeller. Återrapportering Återrapportering sker inte till kultur och fritidsnämnden då övriga i kategorin Kulturföreningar inte redovisar för beviljat årligt verksamhetsbidrag sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Bidragsansökan från Föreningen Kulturens Hus gällande inköp av luftvärmepump beviljar Föreningen Kulturens Hus kronor till inköp och installation av en luftvärmepump enligt bifogad offert.

13 56 Dnr KFN 2018/00039 Remiss av Medborgarförslag från Glenn Svanberg och Weronika Dobrycka om barns aktiviteter utanför skoltid En remiss från Barn- och utbildningsförvaltningen har skickats till Kultur- och fritidsförvaltningen med anledning av ett medborgarförslag om barns aktiviteter utanför skoltid. Större delen av de föreslagna aktiviteterna bedrivs idag av kulturskolan på kvällstid, men det behöver inte utesluta att de även erbjuds under fritidstid. Det krävs dock att grundskolan upplåter kommunens lokaler och att våra två förvaltningar kan samutnyttja dem. Kulturskolan kan med dagens resurser inte fördela lärartjänster till fritidstid för kostnadsfritt deltagande, dock skulle det vara möjligt att förlägga kurser med inskrivna barn i skolan. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Remiss från Barn och utbildningsförvaltningen KF Medborgarförslag från Glenn Svanberg och Weronica Dobrzycka godkänner remissvaret.

14 57 Dnr KFN 2018/00056 Fördelning av bidrag till pensionärsföreningar 2018 I budget för 2018 har kr avsatts till bidrag för pensionärsorganisationer som är verksamma i Uddevalla kommun. Förvaltningen har med ledning av de uppgifter som inlämnats av pensionärsföreningarna om sin verksamhet för 2017, upprättat förslag till fördelning av kr kronor fördelats för lokalkostnader och resterande del, kronor, fördelats som ett generellt stöd med föreningens medlemsantal som grund. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse med bilagor; 1: Förslag till fördelning av 2018 års bidrag till pensionärsföreningar, 2: Tabell pensionärsbidrag 2018

15 beviljar Forshälla PRO Lane-Ryrs Pensionärsförening Skogslyckans PRO Skredsviks PRO SPF Fräkne SPF Hafsten SPF Viken Sv. Kommunalpens. Förbund Södertullskyrkans RPG Uddevalla Bridgeveteraner Uddevalla-Ljungskile PRO Vision Seniorer Uddevalla Onsdagsbridgen 7NT Uddevalla Aktiva Seniorer i Uddevalla kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr

16 58 Dnr KFN 2018/00051 Utnämning av ett dataskyddsombud för kultur och fritid EU:s dataskyddsförordning och ändrad svensk lagstiftning kommer att ersätta personuppgiftslagen (PUL) fr.o.m. den 25 maj Varje nämnd är personuppgiftsansvarig. Kommundirektörens ledningsgrupp beslutade 8 november 2016 att starta upp ett projekt för att förbereda kommunen inför den nya dataskyddsförordningen som förutom skärpta regler innebär ökad tillsyn från Datainspektionen och risk att drabbas av sanktionsavgifter. I dataskyddsförordningen finns ett krav på att varje nämnd ska ha ett dataskyddsombud istället för personuppgiftsombud. En kommun kan välja att ha ett dataskyddsombud för samtliga nämnder. Enligt beslut från kommundirektörens ledningsgrupp 23 maj 2017 bör ordningen att varje nämnd utser var sitt ombud ändras fr.o.m. 25 maj 2018 till att ett dataskyddsombud utnämns för samtliga kommunens nämnder. Detta för att samla kompetens och öka samordningen i kommunen. För att dataskyddsombudets uppdrag ska fungera på ett effektivt sätt måste en dataskyddshandläggare utses inom varje förvaltning. Detta kan vara dagens personuppgiftsombud. sunderlag Tjänsteskrivelse kultur och fritid Kommunledningskontorets tjänsteskrivelse utser Mathias Karlsson som dataskyddsombud för kultur och fritidsnämnden fr.o.m Josefin Florell som dataskyddshandläggare för kultur och fritidsnämnden fr.o.m

17 59 Dnr KFN 2018/00052 Revidering av s dokumenthanteringsplan enligt den kommunövergripande klassificeringsstrukturen Kommunfullmäktige beslutade hösten 2017 att Uddevalla kommun skulle övergå till en processorienterad arkivredovisning för sortering och klassificering av sin arkivbildning. Det beslutades också om en kommunövergripande klassificeringsstruktur som ska klassificera processerna och de handlingar som tillhör dessa. s dokumenthanteringsplan har reviderats och anpassats till den kommungemensamma klassificeringsstrukturen. Handlingarna har sorterats in under processerna. Gallringsfrister samt överenskommelse med arkivmyndigheten om överlämnande av handlingar som ska bevaras finns kvar. Klassificeringen är uppdelad i 10 verksamhetsområden. Verksamhetsområde 1-2 innehåller processer som är kommungemensamma. Dessa beslutas av kommunstyrelsen. Verksamhetsområde 3-10 innehåller verksamhetens processer. 1. Styr och ledningsprocesser Politiskt beslutsfattande, verksamhetsledning, kvalitetsledning osv. 2. Stödjande verksamhet Personaladministration, ekonomi, upphandling osv. 3. Kärnverksamhetsprocesser Borgerliga ceremonier, bibliotek, bygglov, osv. s kärnprocesser hittas under verksamhetsområde 3 Samhällsservice, 4 Samhällsbyggnad, 5 Trygghet och säkerhet, 6 Miljö och hälsoskydd och 10 Kultur och fritid. sunderlag Kultur och fritids tjänsteskrivelse s dokumenthanteringsplan Kommunstyrelsens dokumenthanteringsplan, verksamhetsområde 1 och 2 godkänner den reviderade dokumenthanteringsplanen enligt den kommunövergripande klassificeringsstrukturen.

18 60 Dnr KFN 2018/00057 Omprövning av beslut om avfallshantering på badplatser i Uddevalla Som ett resultat av bilagd Badplatsutredning dnr: 2006:10 beslutade förvaltningen att ta bort avfallsbehållare på alla kommunala badplatser. Sedan detta beslutades har avfall ansamlats på Uddevallas badplatser i varierande mängd. Ett pilotprojekt med fullskalig avfallssortering har 2017 testats på Landbadet med positivt utfall. Enligt miljölagstiftning ansvarar kommunen för allt avfall som finns på kommunal mark. Med hänvisning till detta samt till Uddevalla kommuns avfallsplan vill förvaltningen ompröva beslutet som togs utifrån Badplatsutredning 2006:10. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Badplatsutredning Dnr: 2006:10 beslutar att behovspröva hantering av avfall på kommunala badplatser.

19 61 Dnr KFN 2018/00058 Ändring av datum för kultur och fritidsnämndens sammanträde i augusti 2018 s sammanträde den 23 augusti ska istället äga rum den 30 augusti. sunderlag Kultur och fritids tjänsteskrivelse s protokollsutdrag beslutar att augusti månads sammanträde äger rum den 30 augusti.

20 62 Dnr KFN Förvaltningschefen informerar Anna Reinhardt, avdelningschef fritid, föredrar för nämnden de senaste händelserna kring konsekvenserna av beslutet avseende föreningen Uddevalla Ridklubbs begäran om hyresfrihet.

21 63 Dnr KFN Ordförande informerar Nästkommande vecka kommer presidiet att möta Föreningen Uddevalla Gymnastik och Parkour. Information om konferens Gestaltad livsmiljö den 3-4 maj i Kungsbacka. Länk till konferens skickas till ledamöter.

22 64 Dnr KFN 2018/00008 Redovisning av delegationsbeslut 2018 godkänner redovisningen av följande delegationsbeslut: enligt delegation nr 12, om förlängning av lönebidrag, Ljungskile Tennisförening enligt delegation nr 12, om nytt lönebidrag, Stiftelsen UVhuset, Lotcen enligt delegation nr 12, om nytt lönebidrag, IK Orient enligt delegation nr 12, om nytt lönebidrag, Studieförbundet Vuxenskolan Väst enligt delegation nr 12, , 13 om förlängning av lönebidrag, IK Oddevold

23 65 Dnr KFN 2018/00009 Redovisning av anmälningsärenden 2018 godkänner redovisningen av följande anmälningsärenden: om medel Konstvandring 2018 om medel till Elinorspelens 10-årsjubileum Deltagande av förtroendevalda på bo och leva-mässan 2018, beslut KS Deltagande av förtroendevalda på bo och leva-mässan 2018, tjänsteskrivelse KLK Förändring av antagen fördelningsmodell för nyanländas etablering, beslut KS Förändring av antagen fördelningsmodell för nyanländas etablering, tjänsteskrivelse KLK Gula Villan, mötesanteckningar Medborgarförslag Anders Forsgren nyårsfirande, Protokollsutdrag KS Medborgarförslag Anders Forsgren nyårsfirande, Tjänsteskrivelse KLK Medborgarförslag Lena Wassenius nyårsfirande, Protokollsutdrag KS Medborgarförslag Lena Wassenius nyårsfirande, Tjänsteskrivelse KLK Medborgarförslag Per Byding nyårsfirande, Tjänsteskrivelse KLK Medborgarförslag Per Byding, Protokollsutdrag KS Möjlighet att bilda kulturreservatet Landeriet Emaus, beslut SBN Möjlighet att bilda kulturreservatet Landeriet Emaus, tjänsteskrivelse SB Nämndernas internkontrollplaner, Protokollsutdrag KS Nämndernas internkontrollplaner, Tjänsteskrivelse KLK Remissyttrande angående bygglov för nybyggnad av mur och utvändig ändring av fasadbelysning samt marklov Uddevalla kommuns uppdrag till Regionteater Väst , uppdatering

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Rimnershallen, sammanträdesrum 2, kl. 09.00 till 13.35. Nämnden ajournerade sig mellan klockan 11.30 till 11.35, 13.04 till

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.08:30-16.07 Nämndens egna överläggningar pågick 8.30 15.00 Nämndsammanträdet inleddes 15.00 Ajournering

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden. Monica Bang Lindberg. Anna-Helena Wiechel

Kultur och fritidsnämnden. Monica Bang Lindberg. Anna-Helena Wiechel Kallelse Föredragningslista Kultur och fritidsnämnden 1(2) 2018-04-11 Sammanträde Plats och tid Ordförande Sekreterare Kultur och fritidsnämnden Sällskapet Lelångenbanans föreningslokal, Ängebacken kl.

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Nämndsammanträde Lanegården, kl.09:00-12.00 Ajournering kl. 9.50 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V)

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-15.14 Ajournering kl. 9.44 10.15, 11.01 11.22, 11.35 12.05, för lunch 12.30 13.15 samt 14.36 15.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50

Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:50 Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Jan-Olof

Läs mer

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-14.08 Ajournering kl. 10.03 10.30, för lunch kl.11.52 12.30 samt kl. 13.37 13.43 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L),

Läs mer

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Sammanträde Plats och tid Bjursjöstugan kl. 9.00-11.05 Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Läs mer

Ajournering till och till 15.16

Ajournering till och till 15.16 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve, kl 09.02 till kl. 15.34 med avbrott för fika/paus kl. 09.58 till 10.19, kl. 11.10 till 11.15 och 14.30 till 14.50 samt för lunch kl. 12.15 till 13.00. Ajournering

Läs mer

Ajournering kl

Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00 12.15 Ajournering kl. 10.10 10.40 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-16.00 Ajournering kl. 10.10-10-30, för lunch 12.20-13.00, 13.25-13.30, 13.55-14.00, 14.10-14.16 samt 15.05-15.20 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-14.00 samt sammanträdesrum Oddevall kl 14.00-14.50. Ajournering kl. 11.32 11.50, för lunch kl. 11.53 13.00, fortsatt ajournering till 13.09,

Läs mer

Ajournering kl samt för lunch

Ajournering kl samt för lunch Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-14.06 Ajournering kl. 10.30-11.00 samt för lunch 12.45-13.13 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-12.15 Ajournering kl. 9.58 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Regionteater Väst, Uddevalla, kl.09:00-13.00 Ajournering kl. 9.19 9.21 och 9.30 9.34 samt för paus kl. 10.10 11.30 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50 Sammanträde Plats och tid Brandstationen kl. 9.00-12.03. Ajournering kl. 9.37-9.45 samt kl. 11.14-11.20 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 42 Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande, ordförande

Läs mer

10.10 samt

10.10 samt Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9.00-12.55. Ajournering kl. 10.04-10.10 samt 10.33-10.50. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Kommunstyrelsen Ingemar Samuelsson

Kallelse Föredragningslista Kommunstyrelsen Ingemar Samuelsson Kallelse Föredragningslista Kommunstyrelsen 1(4) 2018-03-19 Sammanträde Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, Bäve kl. 11:00 onsdagen den 28 mars 2018 Ordförande Sekreterare Ingemar Samuelsson Annica

Läs mer

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10: Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn,

Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10: Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn, TJÖRNS KOMMUN 2019-01-09 Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset i Skärhamn kl. 10:30 11.20 Utses att justera Rikard Larsson (S) Justeringens plats och datum Kommunhuset i Skärhamn,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordforande Said Olsson

Läs mer

Protokoll. Valnämnden Stadshuset, sammanträdesrum Varvet, vån 5, kl.l?:00-17:30

Protokoll. Valnämnden Stadshuset, sammanträdesrum Varvet, vån 5, kl.l?:00-17:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Stadshuset, sammanträdesrum Varvet, vån 5, kl.l?:00-17:30 Sebastian Grip Nilsson (S), Ordförande Fredrik Södersten (M), Vice ordförande Erik Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Sammanträde Plats och tid Bokenäs bygdegård kl. 9.00-14.30 Ajournering kl. 10.00-10.20, 11.15-11.24 samt för lunch 12.30-13.10. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid VIVA, vuxenutbildningen, Skolgatan 3, onsdagen den 16 maj 2018, klockan 16.00-18.00 ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S), Mikael Peterson (S),

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-14:40 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande (M)

Läs mer

Ajournering

Ajournering Sammanträde Plats och tid Hedegärde kl. 09.00-12.00 Ajournering 10.24-10.44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande 1 Annelie Högberg

Läs mer

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14.

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14. Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl 09.00-14.44. Ajourneringar: 10.33 till 10.45 11.21 till 13.00 för presskonferens och lunch 13.05 till 13.13 för överläggning 13.57 till 14.01 Ledamöter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 13:00 fredagen den 4 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 13:00 fredagen den 4 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 13:00 fredagen den 4 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid.

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande Sammanträdesrum

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08 fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Kl. 17:00 torsdagen den 3 januari 2019, Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Lisbeth Bolin (C), Ordförande Lars-Göran

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Ajourneringar: för fika för lunch för fika

Ajourneringar: för fika för lunch för fika Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 09.00-15.12 Ajourneringar: 09.59-10.20 för fika 11.40-12.32 för lunch 14.39-15.00 för fika Ledamöter Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Sammanträde Plats och tid S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Ledamöter Stehm Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 15:00-15.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Christer Brodén (S) Stig Svedin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag.

Behandlade ärenden. 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 1 Fritidsnämnden 2010-01-27 Behandlade ärenden 1 Kommitté elitutmärkelse och ledarstipendium. 2 Hässleholms Freeflow Football Club: Ansökan om bidrag. 3 Budgetbokslut per 2009-12-31. 4 Uppföljning av verksamhetsmål

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~...

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. stadshuset, lokal Kasen, kl =~~LJ~h~~~= !fi{..d.~... Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.45 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande, kl. 13.30-14.25

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Ledamöter Ersättare Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd.

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-13.30. Ajournering kl. 10.07-10.30 samt för lunch 11.50-12.45 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Romanen, kl. 09.00 till 15.53 med paus för fika kl. 10.13 till kl. 10.35 samt 14.13 till 14.40 och för lunch kl. 11.56 till kl. 13.15. Monica Bang Lindberg

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Thomas Sellin (S) tjg för Christer

Läs mer

Kultur och fritidsnämndens protokoll 2013-09-24

Kultur och fritidsnämndens protokoll 2013-09-24 Datum: Tisdagen den 24 september 2013 Tid: 18.00-20.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD)

Carina Davidsson (V) Angela Hafström (L) Anders Svensson (SD Ekaterina Wetterbrandt (SD) Barn- och utbildningsnämnden 2019-05-14 1 Plats och tid Rumlaborg kl. 13:00-15:50 Beslutande: Anna Carlsson (S), ordförande Bo Högberg (S) Martin Karlsson (S), tjänstgörande ersättare Magnus Johansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo

Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-07. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Sara Ingo SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Blå salen, stadsbiblioteket kl 18.00 20.00 Beslutande Se bifogad deltagarlista Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagande Se

Läs mer

Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt

Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt 1(6) Kommunstyrelsen Plats och tid: KS-rummet, 2015-12-01 kl. 13:15-15:55 Beslutande: Övriga deltagare: Anna Hed (C) Malin Höglund (M) Bernt Persson (S) Anna-Carin Rydstedt (S) David Örnberg (V) Åke Knutz

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Torshälla stads nämnd

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Torshälla stads nämnd 1(8) Plats och tid Stora konferensrummet, Brogatan 13, klockan 13.00 17.00 ande Lars-Göran Karlsson (S) ordförande Eine Ikonen (S) Leif Thorstenson (S) Lena Blomkvist (S) Kjell Monéus (M) Per-Olof Wärring

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt

Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Protokoll Ks 55/2014 Kommunstyrelsens utskott för näringsliv och tillväxt Datum: 2014-10-21 Klockan: 09.00 10.00 Plats: Dialogen, Rådhuset Närvarande ledamöter Lennart Bondeson (KD) Ia Malmqvist (MP) Roger

Läs mer

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande

2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande 2011-11-10 2015-04-27 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 27 april, 2015, kl. 13.00 15.15. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Yoomi Renström (S) Ordförande Mikael Jonsson

Läs mer

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S), ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (16)

Sammanträdesprotokoll 1 (16) Sammanträdesprotokoll 1 (16) Plats och tid Sammanträdesrum Backa, stadshuset kl. 10:00-14:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Marianne Hedkvist Justeringens plats och tid Fastighets-

Läs mer

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Bildningsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Martin Rosdahl (C) Kim Hellström (SD) Èmilie Lundgren (S), vice

Läs mer

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Mathias Johansson (SD) Martin Svenberg Rödin. Karin Kvist Ekholm. Ärende. 1. Godkännande av extraärende 10

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Mathias Johansson (SD) Martin Svenberg Rödin. Karin Kvist Ekholm. Ärende. 1. Godkännande av extraärende 10 REGISTER 1(1) Tid: Tisdagen den 2 april 2019 kl. 14.00 Plats: Förslag till justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Tisdagen den 2 april 2019, direkt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:10 Beslutande Ledamöter Anders Landin (L), Ordförande Arijeta Reci (S), 1:e vice ordförande Christoffer Nordmark (M) Karl-Erik Rosén (M) Cecilia Birgersson (C) Annika

Läs mer

Sammanträdesrum 3, Stadshuset, , kl. 8:30-9:05 Lars Johnsson (M) ordförande Hanna Nilsson (SD) vice ordförande Lena Wallentheim (S)

Sammanträdesrum 3, Stadshuset, , kl. 8:30-9:05 Lars Johnsson (M) ordförande Hanna Nilsson (SD) vice ordförande Lena Wallentheim (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum 3, Stadshuset,, kl. 8:30-9:05 Lars Johnsson (M) ordförande Hanna Nilsson (SD) vice ordförande Lena Wallentheim (S) Tjänstgörande

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Jan Holmqvist, kommunchef, sekreterare Jan Fransson, Mediacenter Jönköping 98. Bruno Poulsen (S) och Mats Hermansson (M)

Jan Holmqvist, kommunchef, sekreterare Jan Fransson, Mediacenter Jönköping 98. Bruno Poulsen (S) och Mats Hermansson (M) Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 19 oktober 2015 klockan 19.00 20.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Marie Svensson (C), Lena Persson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C)

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 10.0 till 14.17 med avbrott för lunch 11.53 till 12.30 samt ajournering 10.58-11.04 och 13.32-13.41.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (8) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 18 mars 2019 kl 15:00-18:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Stefan Grad (C) Torbjörn Andersson (L) Hans Dahm (S) Mathias Kyller (M) Annika Singleton

Läs mer

Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Nils Erik Falk (C) Isa Wallmyr (KD)

Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Nils Erik Falk (C) Isa Wallmyr (KD) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Einar Wängmark (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Ulla Mortimer (M) Nils Erik Falk (C) Isa Wallmyr (KD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Bäve. Nämndsammanträde kl. 09.03 till kl. 10.48 med avbrott för ajournering och fika kl. 09.24 till 10.04. Nämndens egna överläggningar

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare 1(18) Plats och tid ande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, torsdagen den 13 oktober 2016 klockan 17:00 18:30. Ledamöter Se separat närvarolista. Ersättare Se separat närvarolista.

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Marie-Louise Ekberg (S) Daniel Eklund (S) Stig Marklund (MP) Stadshuset, Kultur och fritid 2013-06-19 kl. 8:00. Carina Wiberg Borgh

Marie-Louise Ekberg (S) Daniel Eklund (S) Stig Marklund (MP) Stadshuset, Kultur och fritid 2013-06-19 kl. 8:00. Carina Wiberg Borgh SAMMANTRÄDE Kultur och fritidsnämnden PLATS OCH TID Sammanträdesrum Romanen, Stadsbiblioteket kl. 9:00-12:10. Ajournering klockan 9:34-9:36, 10:01-10:09 och 11:20-11:45 LEDAMÖTER TJÄNSTGÖRANDE ERSÄTTARE

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer