Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Bokenäs bygdegård kl Ajournering kl , samt för lunch Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Åsa Noord (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Caroline Henriksson (UP) Börje Andersson (V) för Ann-Catrin Wikblad (S) Johanna Ramneskär (M) för Monica Bang Lindberg (L) Karin Johansson (KD) för Thommy Carlin (SD) Ewa Tillander (C) för Caroline Henriksson (UP) Ersättare Josef Sannholm (S) Ewa Tillander (C) Övriga Från kultur och fritid: Katarina Hansson, förvaltningschef Anna-Helena Wiechel, sekreterare Carl Casimir, kommunantikvarie Magnus Dejevik, avdelningschef fritid Gunilla Svensson, bibliotekschef Bengt Alm, enhetschef Utses att justera Åsa Noord (S) Justeringens plats och tid Kultur och fritid måndag den 23 maj kl Paragrafer Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Anna-Helena Wiechel Annelie Högberg Åsa Noord BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kultur och fritid Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Underskrift Anna-Helena Wiechel

2 Torben Larsson, handläggare Monica Laigar Strandberg, ekonom Carina Wiberg Borgh, administrativ chef Sofie Ludvigsson, utvecklare Anna Reinhardt, enhetschef Malin Bengtsson, badmästare Stellan Hedendahl, kultursekreterare Anders Krylberg, fritidsintendent Maria Lehto, avdelningschef Unga Övriga Sixten Andersson, skolelev Louise Åsenfors, blivande ersättare i kultur och fritidsnämnden Marita Wiktorsson, Dragsmarks och Bokenäs bygdegårdsförening Malin Lönnvald, Per Johansson och Marie Hallgren, Bokenäs IF

3 56 Dnr KFN 2670/51 Upprop och val av justerande samt bestämmande av tid för justering Sammanfattning Till justeringsperson föreslås Åsa Noord (S). Justeringen föreslås äga rum på kultur och fritid, stadshuset, måndag den 23 maj kl Beslut Åsa Noord (S) utses som justeringsperson. Justeringen äger rum på kultur och fritid, stadshuset, måndag den 23 maj kl

4 57 Dnr KFN 2683/68 Ändring i föredragningslistan Beslut beslutar att tidigarelägga ärende 5, Ljungskile tennisförening, ansökan om särskilt bidrag till punkt 4 på dagordningen. Därmed blir ärende 4, Medborgarförslag från Wiktor Richardsson om att bygga om en konstgräsplan (Zlatan court) i Ljungskile centrum framflyttat till punkt 5 på dagordningen.

5 58 Dnr KFN 2704/79 Information från Bokenäs Dragsmarks Bydgegårdsförening Sammanfattning Marita Wiktorsson, ordförande i Bokenäs Dragsmarks Bygdegårdsförening, presenterar föreningens historia och verksamhet. Ordförande tackar för informationen.

6 59 Dnr KFN 2704/80 Information från Bokenäs IF Sammanfattning Malin Lönnvald, Per Johansson och Marie Hallgren, styrelseledamöter i föreningen Bokenäs IF, presenterar föreningens historia och verksamhet. Ordförande tackar för informationen.

7 60 Dnr KFN 2016/00046 Ljungskile Tennisförening, ansökan om särskilt bidrag Sammanfattning Ljungskile Tennisförening har lämnat in en ansökan om bidrag som utgår från ökade omkostnader samt uteblivna intäkter p.g.a. avsaknad av egna utebanor under säsongen Föreningens tidigare utebanor har sedan föregående år rivits med anledning av byggnation av en ny fastighet. Arrendeavtalet med föreningen för de gamla banorna är uppsagt i laga ordning. Byggnationen av nya utebanor och processen kring placering av desamma har varit lång vilket medför att föreningen kommer stå utan banor Föreningen är beviljade bidrag av kommunen till nybyggnationen, dock pågår detaljplaneprocess för området där den nya anläggningen ska byggas. I gällande bidragsnorm finns inget bidragform som avser denna typ av bidrag, då förvaltningen har som uppdrag av nämnden att verkställa gällande bidragsnorm föreslås avslag på ansökan. har dock möjlighet att göra avsteg från gällande norm. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse från kultur och fritidsförvaltningen Ansökan från Ljungskile Tennisförening Förvaltningens förslag till beslut I enlighet med tjänsteskrivelsen och gällande bidragsnorm föreslås kultur och fritidsnämnden avslå Ljungskile Tennisförenings ansökan om bidrag. Förslag till beslut på mötet Annelie Högberg (S) föreslår att ersätta förvaltningens förslag med följande: Kultur och fritidsnämnden beviljar Ljungskile Tennisförening ett engångsstöd om kr till tränings- och seriespelsverksamhet för barn och ungdomar. Stödet som beviljas är utanför befintlig bidragsnorm och av engångskaraktär då det avser ge föreningens medlemmar goda förutsättningar under 2016 trots att föreningen under året inte har egna utebanor att tillgå. Caroline Henriksson (UP), Niklas Moe (M), Johanna Ramneskär (M), Karin Johansson (KD), Anibal Rojas Jourquera (KD) ställer sig bakom Annelie Högbergs (S) förslag. Beslutsgång Ordförande ställer förvaltningens förslag mot sitt eget och finner att nämnden beslutar i enlighet med ordförandes förslag.

8 Beslut beviljar Ljungskile Tennisförening ett engångsstöd om kr till tränings- och seriespelsverksamhet för barn och ungdomar. Stödet som beviljas är utanför befintlig bidragsnorm och av engångskaraktär då det avser ge föreningens medlemmar goda förutsättningar under 2016 trots att föreningen under året inte har egna utebanor att tillgå.

9 61 Dnr KFN 2016/00053 Medborgarförslag från Wiktor Richardsson om att bygga en konstgräsplan (modell Zlatan-Court) i Ljungskile centrum Sammanfattning Förslagsställaren, Wictor Richardsson, har lämnat in ett medborgarförslag där han föreslår att kommunen ska bygga en konstgräsplan utanför LSK-shoppen i Ljungskile. Kommunfullmäktige har överlåtit till kultur och fritidsnämnden att besluta i ärendet. Kultur och fritidsförvaltningen är generellt sett positiva till att utveckla aktiva mötesplatser. För att på bästa sätt placera framtida näridrotts-/spontanidrottsytor i förhållande till olika parametrar behöver en kartläggning göras, bl.a. de demografiska aspekter, målsättningar m.m. Då erfarenhet av tidigare anlagda näridrottsplatser visar att det främst är pojkar som besöker dem är det i framtida etableringar viktigt att definiera målgrupp samt vad olika målgrupper är intresserade av att göra på platsen. Beslutsunderlag Förvaltningens tjänsteskrivelse Medborgarförslag från Wiktor Richardsson m.fl. Kommunfullmäktiges protokollutdrag Beslut anser i likhet med förslagsställarna, Wictor Richardsson m.fl., att det är viktigt med ytor som ger möjlighet till olika aktiviteter. Dessa ytor ger en utökad möjlighet till barn och unga att mötas och vara aktiva tillsammans vilket är en förutsättning för positiv utveckling av folkhälsan. För att definiera platser för etablering av nya näridrotts-/spontanidrottsplatser behöver utredning göras, utredningen behöver också definiera kostnader och finansiering av dessa ytor.

10 62 Dnr KFN 2016/00052 Ansökan om verksamhetsbidrag från Ängöns vävstuga Sammanfattning Föreningen Ängöns Vävstuga har kommit in med ansökan om kommunalt föreningsbidrag som kulturförening. Föreningen bildades formellt i februari 2016 men har bedrivit verksamhet i sin nuvarande lokal på Södergatan sedan i början av år Deras mål är att väcka och upprätthålla intresset för den allmänna väv- och textilkulturen. Föreningen ansöker om kr i bidrag för verksamhetsåret Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Ansökan Kulturbidrag för Ängöns vävstuga i Uddevalla PM Dnr KFN 2015/00147 Beslut beviljar föreningen Ängöns vävstuga i Uddevalla 9000 kronor i verksamhetsbidrag för år 2016.

11 63 Dnr KFN 2016/00055 Utveckling av Sanders dals-området Sammanfattning Under vintersäsongen har kultur och fritidsförvaltningen genom sin fritidsavdelning stöttat Uddevalla Idrottssällskap (UIS) med pilotprojektet konstsnö i Sanders Dalar. Föreningen beviljades ett kontant bidrag för projektet och fick även stöd med olika delar av förberedelserna för att göra anläggandet möjligt. Pilotprojektet kan inte ses som annat än en succé ett stort antal medborgare i Uddevalla har erbjudit en vinteranläggning med möjlighet att åka både pulka och skidor. Projektet lyckades verkligen med sin ambition att skapa en mötesplats som erbjöd aktiviteter för alla åldrar, en folkhälsosatsning som alla i kommunen kunde ta del av, kostnadsfritt. Efter avslutad säsong har förvaltningen haft dialog med föreningen för att stämma av erfarenheter av pilotprojektet och har samtidigt fått ta dela av föreningens vision för framtida utveckling av Sanders dalar. Visionen innebär en satsning på en permanent konstsnöanläggning som på ett enklare och mer effektivt sätt kan erbjuda en än mer attraktiv anläggning. Kultur och fritidsförvaltningen ser denna satsning som ett bra sätt att skapa en av förutsättningarna för det goda livet i staden, en positiv folkhälsosatsning i ett bostadsnära område med god tillgänglighet. Av denna anledning vill förvaltningen att nämnden beslutar om att uppdra åt densamma att fortsätta dialogen med föreningen och utreda framtida förutsättningar för en permanent konstsnöanläggning i Sanders Dalar Beslutsunderlag Kultur och fritidsförvaltningen tjänsteskrivelse Beslut För att utveckla Sanders dals-området i linje med årets pilotprojekt beslutar kultur och fritidsnämnden att ge förvaltningschefen i uppdrag att fortsätta den påbörjade dialogen med Uddevalla Idrottssällskap samt vidare utreda förutsättningar avseende etablering av en permanent konstsnöanläggning.

12 64 Dnr KFN 2013/00171 Upprättande av kulturplan Sammanfattning Kommunfullmäktige har gett i uppdrag att ta fram en kulturplan. Avdelningen kultur har samarbetat med förvaltningarna, kulturföreningar, organisationer samt haft kontakt med andra aktörer. Utifrån det arbetsmaterialet har det skrivits en kulturplan och en bilaga som innehåller förslag till mål och strategier. Syftet är att genom samarbete göra så att Uddevalla kommun ger goda möjligheter till hög livskvalitét och väl utvecklade förutsättningar för kulturupplevelse och kreativitet. Förslag till kulturplan har varit på remiss hos kommunens nämnder. Alla är positiva och tillstyrker förslaget till Kulturplan. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Kulturplan Förslag till mål och strategier för kulturplanen Kulturen i Bohusläns hjärta, arbetsmaterial Protokollsutdrag SBN Protokollsutdrag BUN Protokollsutdrag SOC Beslut föreslår kommunfullmäktige att anta Kulturplan för Uddevalla kommun, Kulturen i Bohusläns hjärta.

13 65 Dnr KFN 2016/00050 Samrådshandling rörande detaljplan Tjöstelsröd 1:14 Sammanfattning Samhällbyggnadsförvaltningen har tillsänt Kultur och fritid ett förslag på ny plan för fastigheten Tjöstelsröd 1:14 i Ljungskile för remissyttrande. Planområdet omfattar ca kvm och är beläget just öster om Arendalsvägen och söder om Pilvägen i centrala Ljungskile. Fastigheten har till nyligen inrymt vårdcentral. Syftet med planförslaget är att pröva områdets lämplighet för uppförande av bostäder i flerbostadshus. Planförslaget är svårt att ta ställning till då såväl planbeskrivning som plankarta innehåller knapphändiga uppgifter om vad man vill ska kunna ske på platsen. Att inte mer söka styra vilken bebyggelseutveckling vi vill ha i centrala Ljungskile är förvånande. Bara Bostäder. 4 kap 5 punkt 3 PBL, Högsta byggnadssarea i kvadratmeter och Högsta nockhöjd i meter över angivet nollplan, 4 kap 11 punkt 1 eller 16 punkt 1t PBL uttrycker inte åt vilket håll man vill att samhället ska utvecklas och hur det då ska gestaltas. I förslagets begränsade uppgifter anges som maximal byggnadshöjd endast maximal plushöjd, d v s höjd över havet, till 19 meter. Hur många våningar det innebär framgår inte. På flera platser i beskrivningen görs också jämförelser med pågående femvånings nybyggnation på den gamla tennisplanen i närheten. Men genom att jämföra höjdkurvor med fastighetens befintliga bebyggelse, kan vi anta att tillåtligheten gäller för eventuell ny bebyggelse av ungefär likartad höjd som befintlig. På plankartan verkar befintlig byggnads yttre former ha ritats in och den byggbara ytan begränsas i den nya planen till 700 kvm byggnadsyta, vilket ungefär verkar vara samma yta som befintlig bebyggelse, På dessa grunder kan vi därför dra slutsatsen att det sannolikt inte planeras för någon större förändring av fastigheten i nuläget, annat än användningssättet, varför vi inte har anledning att säga nej till förslaget. Men en större tydlighet vad gäller användning av tomt och bebyggelsens placering på denna, tillåten förändring av tomtmark, eventuellt prickad mark närmast Arendalsvägen för att passa in längs gatan, tillåtna taklutningar, fasadmaterial, kanske t o m en något högre byggrätt, mm, hade bättre kunnat påverka bebyggelseutvecklingen i positiv riktning. Risken är överhängande att om befintlig bebyggelse står kvar men utsätts för skada genom t ex brand så kommer begäran om ny plan med större exploatering att inlämnas, vilket kräver nya kommunala resurser för nytt planeringsarbete. Det är inte bra att låta ytliga frimärksplaner styra utvecklingen. Beslutsunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Div handlingar från Samhällsbyggnadsförvaltningen

14 Beslut godtar föreslagen detaljplan för Tjöstelsröd 1:14 i Ljungskile och anmäler samtidigt att vi föredrar mera genomarbetade planer i större sammanhang framför s k frimärksplaner.

15 66 Dnr KFN 2016/00056 Delårsbokslut 2016 Sammanfattning redovisar ett överskott mot den periodiserade budgeten med 1,5 mkr. Överskottet för perioden består framförallt av högre intäkter, lägre personalkostnader samt lägre kapitalkostnader än budgeterat. Prognosen för helåret består av både av negativa som positiva avvikelser mot budgeten. Minskade intäkter på Walkesborgsbadet och högre verksamhetskostnader för kultur och fritid än budgeterat täcks upp av beräknade överskott på övriga delar. Det är dels personalkostnader, där vakanser uppstår under delar av året. Minskad lokalhyra för Idrottshallen samt att omprioriteringar för investeringar med senare aktivering leder till lägre kapitalkostnader. De finansiella intäkterna kommer att ge ett överskott för året. I prognosen för året beräknas ett överskott på 0,4 mkr för kultur och fritidsnämnden. Investeringarna 2016 beräknas blir högre än budgeterade utifrån ett tilläggsbeslut om upprustning av Landbadet på 5,6 mkr. Beslutsunderlag Kultur och fritids tjänsteskrivelse Delårsrapport april 2016, kultur och fritidsnämnden Bilaga 1 Resultaträkning Bilaga 2 Investeringar - specifikation Beslut godkänner delårsbokslutet

16 67 Dnr KFN 2702/34 Information: Avtalsuppföljning Magnus Dejevik, avdelningschef fritid, redogör för reklamavtalsarbetet med föreningar.

17 68 Dnr KFN 2704/85 Information om Bada Fräscht- kampanjen Malin Bengtsson, badmästare, redogör för nämnden om Bada Fräscht kampanjen i Walkesborgsbadet.

18 69 Dnr KFN 2704/84 Kultur och fritid på Bokenäset Personal från kultur och fritid beskriver verksamheter och aktiviteter på Bokenäset som har anknytning till nämndens uppdrag.

19 70 Dnr KFN 2670/55 Förvaltningschefen informerar Förvaltningschef svarar på frågor från ledamöter Förvaltningschef beskriver, tillsammans med enhetschef Anna Reinhardt, det pågående arbetet med uppbyggnaden av Fritidsbank Förvaltningschef redogör för planerna med fritidsgård, bibliotek och fullmåttshall vid den framtida grundskolan i Källdal.

20 71 Dnr KFN 2670/54 Ordförande informerar Majoritetens budget är klar. Tillskott i budgeten på 2 miljoner kronor för kultur och fritid för Kulturskoleutredningen har i dagarna presenterat förslag till statsbidrag för kulturskolorna. Kultur och fritid bevakar frågan. Septembernämnden kommer äga rum på Regionteater Väst. Boende för en eventuell fristadsperson i kommunen är arrangerat. Glasskiosken på före detta Folkets park finns på byggprogrammet på Östrabo gymnasieskola för renovering och fortsatt hantering

21 72 Dnr KFN 2016/00002 Redovisning av anmälningsärenden Beslut godkänner redovisningen av följande anmälningsärenden: Beslut KF Kommunens årsredovisning 2015 Kommunens årsredovisning 2015 Beslut KF om innehåll, funktion och placering i Framtidens bad Beslut KF om att avbryta privatiseringsprocessen av bowlinghallen Beslut KS om mötesplatserna Dalaberg och tureborg inkl. tjänsteskrivelse samt protokoll från arbetsmarknadsutskottet och centrala samverkansgruppen Sammanställning Ris och Ros 2016 tertial 1

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.08:30-16.07 Nämndens egna överläggningar pågick 8.30 15.00 Nämndsammanträdet inleddes 15.00 Ajournering

Läs mer

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Sammanträde Plats och tid Bjursjöstugan kl. 9.00-11.05 Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Regionteater Väst, Uddevalla, kl.09:00-13.00 Ajournering kl. 9.19 9.21 och 9.30 9.34 samt för paus kl. 10.10 11.30 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-14.08 Ajournering kl. 10.03 10.30, för lunch kl.11.52 12.30 samt kl. 13.37 13.43 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L),

Läs mer

Ajournering

Ajournering Sammanträde Plats och tid Hedegärde kl. 09.00-12.00 Ajournering 10.24-10.44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande 1 Annelie Högberg

Läs mer

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-14.00 samt sammanträdesrum Oddevall kl 14.00-14.50. Ajournering kl. 11.32 11.50, för lunch kl. 11.53 13.00, fortsatt ajournering till 13.09,

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08 fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande

Läs mer

Ajournering kl

Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00 12.15 Ajournering kl. 10.10 10.40 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Nämndsammanträde Lanegården, kl.09:00-12.00 Ajournering kl. 9.50 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-16.00 Ajournering kl. 10.10-10-30, för lunch 12.20-13.00, 13.25-13.30, 13.55-14.00, 14.10-14.16 samt 15.05-15.20 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD)

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-12.01 Ajournering kl. 9.11-9.13, 9.47-10.00 och 10.08-10.22 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 9 Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande,

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V)

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-15.14 Ajournering kl. 9.44 10.15, 11.01 11.22, 11.35 12.05, för lunch 12.30 13.15 samt 14.36 15.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie

Läs mer

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP)

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Sammanträde Plats och tid Rimnershallen sammanträdesrum 1 kl. 9.00-11.00 Ajournering 9.45 10.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP)

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) (S) Ewa. Från. Josef Sannholm. kultur och h fritid. Paragrafer Kultur och fritidd

Protokoll. Niklas Moe (M) (S) Ewa. Från. Josef Sannholm. kultur och h fritid. Paragrafer Kultur och fritidd Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Rödön, kl.09:00-12.30 Ajournering kl. 9.22 9.28, 10.33 10.40 samt 11.58 12.04 Annelie Högberg (S), Ordförande 96-999 Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande,

Läs mer

Arbetsmarknadsutskottet

Arbetsmarknadsutskottet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Samordningsförbundet Väst, kl. 8:30-11:00, med ajournering kl. 9:45-10:00 Evy Gahnström (V) Ordförande Carin Ramneskär (M) Vice ordförande Magnus Jacobsson (KD)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-12.15 Ajournering kl. 9.58 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Romanen, kl. 09.00 till 15.53 med paus för fika kl. 10.13 till kl. 10.35 samt 14.13 till 14.40 och för lunch kl. 11.56 till kl. 13.15. Monica Bang Lindberg

Läs mer

Ajournering till och till 15.16

Ajournering till och till 15.16 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve, kl 09.02 till kl. 15.34 med avbrott för fika/paus kl. 09.58 till 10.19, kl. 11.10 till 11.15 och 14.30 till 14.50 samt för lunch kl. 12.15 till 13.00. Ajournering

Läs mer

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50 Sammanträde Plats och tid Brandstationen kl. 9.00-12.03. Ajournering kl. 9.37-9.45 samt kl. 11.14-11.20 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 42 Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande, ordförande

Läs mer

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd.

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-13.30. Ajournering kl. 10.07-10.30 samt för lunch 11.50-12.45 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Ajournering kl samt för lunch

Ajournering kl samt för lunch Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-14.06 Ajournering kl. 10.30-11.00 samt för lunch 12.45-13.13 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Ajourneringar: för fika för lunch för fika

Ajourneringar: för fika för lunch för fika Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 09.00-15.12 Ajourneringar: 09.59-10.20 för fika 11.40-12.32 för lunch 14.39-15.00 för fika Ledamöter Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid.

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande Sammanträdesrum

Läs mer

Marie-Louise Ekberg (S) Daniel Eklund (S) Stig Marklund (MP) Stadshuset, Kultur och fritid 2013-06-19 kl. 8:00. Carina Wiberg Borgh

Marie-Louise Ekberg (S) Daniel Eklund (S) Stig Marklund (MP) Stadshuset, Kultur och fritid 2013-06-19 kl. 8:00. Carina Wiberg Borgh SAMMANTRÄDE Kultur och fritidsnämnden PLATS OCH TID Sammanträdesrum Romanen, Stadsbiblioteket kl. 9:00-12:10. Ajournering klockan 9:34-9:36, 10:01-10:09 och 11:20-11:45 LEDAMÖTER TJÄNSTGÖRANDE ERSÄTTARE

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Sammanträde Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S) 2:e vice ordförande jäv under

Läs mer

31Medborgarförslag angående Folkets Park

31Medborgarförslag angående Folkets Park 157 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-09 31Medborgarförslag angående Folkets Park Dnr KF 2012/0102 Sammanfattning Ulf Berggren har föreslagit att Folkparksbyggnaden

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C)

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 10.0 till 14.17 med avbrott för lunch 11.53 till 12.30 samt ajournering 10.58-11.04 och 13.32-13.41.

Läs mer

10.10 samt

10.10 samt Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9.00-12.55. Ajournering kl. 10.04-10.10 samt 10.33-10.50. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus 1 (11) Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2016-12-08 kl. 09.20-12.05 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Bo Göthesson (S), ordf. Mikael Wennergren (LP), vice ordf.

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Hörby, Christian Kruse Tisdagen den 20 maj 2014 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), Ordförande Pelle Skerup (M), Vice ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Marie-Louise Ekberg (S)

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Marie-Louise Ekberg (S) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. 1/12 Plats och tid Länsmuseet, Nyköping, Kommunhuset Strängnäs kl. 19:30-20.30 Paragrafer 42-51 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2016-05-12 kl. 09.15 11.45 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Bo Göthesson (S), ordf. Mikael Wennergren (LP), vice ordf.

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-06-03 KFN 2019/14 Tid Onsdagen den 12 juni 2019 klockan 9.00 15.00 Sammanträde, kaffe/te och smörgås klockan 9.00 på Söderslättshallen,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-01-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Information till nämndens ledamöter och bildspel om förvaltningen... 2 2 Val av ersättare till fritids- och kulturnämndens presidium... 3 3 Val av representant

Läs mer

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14.

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14. Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl 09.00-14.44. Ajourneringar: 10.33 till 10.45 11.21 till 13.00 för presskonferens och lunch 13.05 till 13.13 för överläggning 13.57 till 14.01 Ledamöter

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M)

Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Hedegärde, klockan 09.00 till 14.18. Under sammanträdet ajournerade sig nämnden klockan 09.34 till 09.40, 09.56 till 10.43, 11.09 till 11.36, 13.10 till

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra.

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0(11) 2011-11-23 Behandlade ärenden 45 Budgetuppföljning per 2011-10-31. 46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och 2012. 47 Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. 48

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl.l ;:~~~a~ <?.~ 8~~~+'/... BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl.l3.30-15.25 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordforande Said Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum 2015-10-22 Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-22 Ärendelista 100 Dnr 2015-000115 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2015 101 Dnr 2015-000170 Redovisning av huvudmannens systematiska kvalitetsarbete

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 25 september 2013

Kultur- och fritidsnämnden 25 september 2013 Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 25 september 2013 Sid Justering... 3 73 Dagordning... 4 74 Information... 5 75 Delårsrapport 2, 2013... 6 76 Ansökan om komplettering av verksamhetsbidrag

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida.

Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Se deltagarlista på nästa sida. Kultur- och fritidsnämnd 1/10 Plats och tid Kulturhuset Multeum, Strängnäs kl. 17:30-19.00 med ajournering kl. 18:35 18:45. Paragrafer 52-58 Beslutande Se deltagarlista på nästa sida. Närvarande ersättare

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Tid: 08:30-11:00 Plats: Skeppet ande Göder Bergermo (L), ordförande Olof Lundberg (S), vice ordförande ej 64 pga. jäv. Melisa Nilsson (S) ersätter Olof Lundberg (S) 64 Gunnar Lidén (M)

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-08-22 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Sammanträdet ajourneras 16.35-16.50 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-22 Ärendelista 6 Dnr 2019-000003 Internbudget 2019 7 Dnr 2019-000001 Vägledande riktlinjer för ekonomiskt bistånd 2019 8 Dnr 2018-000340 Detaljplan för Skummeslöv

Läs mer

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Kompassen, kl.l3:00-15:30 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen Annelie Högberg (S), kommunstyrelsen t.o.m.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum 1 klockan 08:30

Kommunhuset, sammanträdesrum 1 klockan 08:30 M OSBY 1(8) Plats och lid Beslutande Kommunhuset, sammanträdesrum 1 klockan 08:30 Marika Bjerstedt Hansen (S), ordförande Niklas Larsson (C), vice ordförande Arne Gustavsson (S), tjänstgör för Daniel Landin

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kultur & fritid, Gymnasiegatan 29, måndagen den 5 december 2016 kl 17:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande Roger Magnusson (S) Stefan Grad (C) Torbjörn

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 27 april 2017 kl. 13.30 16.20 Beslutande S Urban Jernberg, ordförande M Anders Lindal tjänstgör för

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-09-14 1 (13) Plats och tid Sr Ormön, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:45 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Lisa Landberg

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-18 Innehållsförteckning Ärende 23 Uppdrag från Kf om utredning av lokal för teknikintresserade ungdomar... 28 24 Bidrag till verksamhet för funktionshindrade 2017... 29 25

Läs mer

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 2016-04-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 Stefan Lissmark (S) Anna Palm (M) Fredrik Hanell (MP) Susanne Asserfors (S) Maria Truedsson (MP) Christer Olsson

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (20) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-08-06 1 (20) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S)

Urban Berglund (KD) för Alf Nilsson (S) 1 (10) Plats och tid Flötsen, Verkstadsgatan 1, onsdagen den 30 maj 2018 kl 08:30-11:45 Beslutande Niklas Svalö (S), Ordförande Lars Karlsson (S), 1:e vice ordförande Sven-Ingvar Blixt (L) Ninnie Lindell

Läs mer

Protokoll 1. Mats Wallin (S) Lisbeth Eklund (S) Lars-Erik Byström (S) Karina Nordgren (S) Anders Wallgren (M) Ida Lindström (C) Bengt Molander (FP)

Protokoll 1. Mats Wallin (S) Lisbeth Eklund (S) Lars-Erik Byström (S) Karina Nordgren (S) Anders Wallgren (M) Ida Lindström (C) Bengt Molander (FP) Plats och tid Timrå kommun 14:00 Protokoll 1 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Mats Wallin (S) Lisbeth Eklund (S) Lars-Erik Byström (S) Karina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Miljö- och byggnadsnämnden 13 november 2013 1 9) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-12.00 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman Felth, ordförande Henric Forsberg Stefan Andersson Iréne Frisk

Läs mer

Miljönämnden. Protokoll Mn 174/2014. Datum: Klockan: 09:00-11:00 Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II

Miljönämnden. Protokoll Mn 174/2014. Datum: Klockan: 09:00-11:00 Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II Protokoll Mn 174/2014 Miljönämnden Datum: 2015-09-15 Klockan: 09:00-11:00 Plats: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus II Närvarande ledamöter Per Lilja (S) Ordförande Lilla Alkman (KD) Gunilla Neogard (S) Arne

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer