Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP)"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Rimnershallen sammanträdesrum 1 kl Ajournering Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande samt Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Josef Sannholm (S) för Petra Ekerum (S) Johanna Ramneskär (M) för Caroline Henriksson (UP) Karin Johansson (KD) för Thommy Carlin (SD) Ewa Tillander (C) för Monica Bang Lindberg (FP) Börje Andersson (V) Katarina Hansson förvaltningschef, kultur och fritid Anna-Helena Wiechel sekreterare, kultur och fritid Monica Laigar Strandberg ekonom, kultur och fritid Ulrica Wallin enhetschef, kultur och fritid Magnus Dejevik avdelningschef fritid, kultur och fritid Gunilla Svensson bibliotekschef, kultur och fritid Bengt Alm enhetschef, kultur och fritid Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Niklas Moe (M) Kultur och fritid, stadshuset onsdag 28 oktober kl Anna-Helena Wiechel Annelie Högberg Niklas Moe Paragrafer BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kultur och fritid Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Underskrift Anna-Helena Wiechel

2 Stellan Hedendahl avdelningschef kultur, kultur och fritid Malin Bengtsson badmästare, kultur och fritid Katie Svensson praktikant fritidsavdelningen, kultur och fritid

3 99 Dnr KFN 2670/51 Upprop och val av justerande samt bestämmande av tid för justering utser Niklas Moe (M) till justerare. Justering äger rum onsdag den 28 oktober kl på kultur och fritid.

4 100 Dnr KFN 2015/00046 Medborgarförslag från Martin Rogersson om att införa motionssimning samtidigt som simskolor och simträning pågår Sammanfattning Förslagsställaren, Martin Rogersson har lämnat in ett medborgarförslag avseende hans önskemål om att kunna få motionssimma samtidigt som simskolor och simträningar pågår i simhallen, under lördagar och söndagar. Kommunfullmäktige beslutar att överlåta till kultur och fritidsnämnden att besluta i ärendet. Förslagsställaren vill få möjlighet att motionsträna simning, i samband med att hans barn simtränar på Walkesborgsbadet för Uddevalla sim. Tidpunkten för de tillfällen som förslagsställaren talar om är tider som ligger utanför simhallens ordinarie öppettider. Alla tider som ligger utanför simhallen ordinarie öppettider finns tillgängliga för vilken brukare som helst att hyra in sig på. Den som hyr äger också då verksamheten i avsedd anläggning. Om förslagställaren vill simträna under dessa tider finns alternativet att denne gör det under simföreningens regi, då föreningen äger verksamheten och även ansvar. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Medborgarförslag från Martin Rogersson Protokollsutdrag kommunfullmäktige 68 Dnr KS 2015/00157 Kultur och Fritidsnämnden avser att ta förslaget i beaktande vid verksamhetsplanering av nytt badhus. I övrigt hänvisas till de gällande öppettider som råder för allmänheten på Walkesborgsbadet. Utanför simhallens öppettider som förening bedriver simskolor och simträning är det stängt för allmänheten. Under dessa tider finns ingen verksam personal på plats från kommunens sida, vilket innebär att det inte finns några badvakter i tjänst.

5 101 Dnr KFN 2015/00094 Medborgarförslag från Stig Axelsson om att alla som fyllt 75 år och har ett busskort skall få tillgång till fritt bad i badhuset Sammanfattning Förslagsställaren, Stig Axelsson, har lämnat in ett medborgarförslag avseende att alla som fyllt 75 år och har ett subventionerat busskort ska få tillgång till kostnadsfritt bad på Walkesborgsbadet. Kommunfullmäktige beslutar att överlåta till kultur och fritidsnämnden att besluta i ärendet sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Medborgarförslag från Stig Axelsson Protokollsutdrag kommunfullmäktige beslutar att erbjuda alla ålderspensionärer samt sjukpensionärer 50 % rabatt på entré till bad liksom till träningshall. För att få intäktsbudget i bättre balans ser vi det som nödvändigt att behålla en taxa. Utifrån att besökarantalet i simhallen minskar, så minskar också intäkterna.

6 102 Dnr KFN 2015/00093 Medborgarförslag från Ulf G Eriksson om att Kulturskolan får en filial på Dalaberg Sammanfattning Ulf G Eriksson föreslår att kulturskolan ska få en filial på Dalaberg. I området finns många människor med olika kulturell bakgrund som man bör ta tillvara på. En filial kommer att medverka till integration och motverka utanförskap. Kulturskolan genomförde Gustafsbergsspelet sommaren 2014 och förslagsställaren hoppas att det kan bli ett spel på Dalaberg om några år, om en filial till Kulturskolan på Dalaberg startas. Kulturskolan har idag inte möjlighet att ta emot alla som vill delta i vår verksamhet. Vi har en kö på ca 300 personer. Verksamheten är personalkrävande och kostnaden för pedagoger/lärare utgör den största budgetposten t style="font-size: 12.0pt;" color=red face="times New Roman">. Vår ambition är naturligtvis att alla som vill ska kunna delta men tyvärr finns idag inte de ekonomiska resurserna att erbjuda alla som vill en plats i verksamheten. Ett långsiktigt mål är att ha aktiviteter på fler platser i kommunen. Dalaberg är ett av flera geografiska områden. Under läsåret har ett utvecklingsarbete inletts där en arbetsgrupp inom Avdelningen Kultur fått i uppdrag att ta fram förslag på hur Avdelningen Kulturs aktiviteter, inklusive Kulturskolan, kan bli mera tillgängliga. Höstens fokusområde är Dalaberg och en rapport ska finnas klar i januari sunderlag Medborgarförslag från Ulf G Eriksson Protokollsutdrag kommunfullmäktige Med hänvisning till pågående utvecklingsarbete och ekonomisk ram beslutar kultur och fritidsnämnden att avslå medborgarförslaget, men ställer sig bakom förslaget att öka tillgängligheten till kulturskolan. Anteckning Under handläggningen av detta ärende lämnar Monica Bang Lindberg (FP) sammanträdet och ersätts av Ewa Tillander (C)

7 103 Dnr KFN 2015/00049 Medborgarförslag från Thomas Morkvist angående att göra Hasselbackshuset till ett kulturhus Sammanfattning Thomas Morkvist föreslår att Hasselbackshuset vid torget ska bli ett kulturhus med galleri, ateljé, verkstad, affär och servering m.m. Kommunfullmäktige beslutade att överlåta åt kultur och fritidsnämnden att besluta i ärendet. Thomas Morkvists förslag är att huset ska göras om till ateljé och lägenhet för att konstnärer ska kunna jobba under en begränsad period (artists in residence). Där skulle det också kunna vara lokaler för workshop, utställningar, butik och servering. Vad gäller just de föreslagna lokalerna är dessa nu uthyrda till en hyrestagare som också har utvecklingsidéer för fastigheten och staden. Kultur och fritids möjlighet att gå in i större projekt liknande det föreslagna är samtidigt av budgetskäl starkt begränsade. Men de framförda tankarna bär vi gärna med oss till andra kommande sammanhang i t.ex. en utbyggnad av Bohusläns museum. sunderlag Medborgarförslag från Thomas Morkvist Protokollsutdrag KF beslutar att avslå medborgarförslaget, men bär med sig förslaget i kommande sammanhang.

8 104 Dnr KFN 2015/00119 Investeringsbudget Sammanfattning I samband med budgetdialogen i mars 2015 redovisade kultur och fritidsnämnden investeringsbehov för planeringsperioden (KFN/2015:00041). Enligt kommunfullmäktiges beslut (KS 2015/00324, 147) fastställdes flerårsplanen totala investeringsnivån. Den beslutade investeringsnivån är mycket lägre än önskemålen som redovisades i budgetdialogen. Varje nämnd ska prioritera sina investeringar som man tänker genomföra inom tilldelade resurser. Efter genomgång av investeringsbehoven för kultur och fritidsnämndens verksamheter har omprioritering samt bortprioritering genomförts. För åren begär kultur och fritidsnämnden ett investeringsutrymme på 273,3 mkr. Ökade drift- och kapitalkostnader kan inte till största del finansieras inom tilldelat kommunbidrag för planperioden. sunderlag Förvaltningens tjänsteskrivelse Bilaga: Investeringar flerårsplan beslutar att investeringsbehovet för kultur och fritidsnämndens planerade investeringar är 16,0 mkr 2016, 67,3 mkr 2017 samt 190,0 mkr att i budget 2016 begära 5,0 mkr i investeringsutrymme för nämndens löpande investeringar. att i budget 2016 begära 8,0 mkr i investeringsutrymme för Framtidens bad. att i budget 2016 begära 3,0 mkr i investeringsutrymme för Herrestadsskolan, delfinansiering.

9 105 Dnr KFN 2015/00098 Konstnärlig utsmyckning av Sandlidens gruppbostad Sammanfattning En gruppbostad med 8 lägenheter håller på att byggas i bostadsområdet Äsperöd. I traditionell form har 1 % av nybyggnadskostnaden avsatts till konstnärlig utsmyckning. Denna procent baseras fortfarande på s k upphandlad entreprenörskostnad och ger denna gång ca :-. Projektet startade redan 2011 men fick avbrytas och läggas på is i två år av ekonomiska skäl. Nu är bygget återstartat och byggnaden beräknas vara färdigställd 31 mars Veckan därefter ska den konstnärliga utsmyckningen installeras. Till konstnärlig konsult har Yngve Brothén utsetts. Fyra möten har hållits med verksamhetschef och personal, samt Tekniska kontoret. Gruppen har diskuterat hur konst kan fungera relativt kända funktionshinder. Konstkonsulten har framlagt ett antal förslag till konstnärsnamn som diskuterats i gruppen. Konstnären Dan Perrin utvaldes att lämna skisser till konstnärlig utsmyckning. Vid senaste mötet presenterade konstnären sina skisser och gruppen enades om att be att ta beslutet att ge Dan Perrin utsmyckningsuppdraget. På dagens nämndmöte kommer konstnärens skisser att presenteras och beslut tas om fortsatt arbete. sunderlag Tjänsteskrivelse Mötesanteckningar , Skissavtal Förslag till beslut beslutar att konstnären Dan Perrin ska ges uppdraget att utföra konstnärlig utsmyckning av gruppboendet Sandliden. Förslag till beslut på sammanträdet Ordförande föreslår att ärendet återremitteras på grund av delvis felaktigt underlag. återremitterar ärendet till förvaltningen på grund av delvis felaktigt underlag.

10 106 Dnr KFN 2015/00117 Vägnamn vid Strand Lyckås Sammanfattning beslutade att, efter önskemål från fastighetsägare i Resteröds församling, fastställa vägnamnet Strandlyckås väg och att namnen Övre Strand- Lyckås väg och Nedre Strand- Lyckås väg därmed skulle utgå. Det gällde således en förkortning av vägnamn. Tyvärr blev också beslutstexten oavsiktligt förkortad. har enligt reglementet till uppgift att föreslå kommunfullmäktige namn på exempelvis vägar, inte besluta om dem. Av det skälet föreslås nu att beslutet : Att fastställa vägnamnet Strandlyckås väg och att namnen Övre Strand-Lyckås väg och Nedre Strand-Lyckås väg utgår upphävs och ersätts av: föreslår kommunfullmäktige att fastställa vägnamnet Strandlyckås väg och att namnen Övre Strand-Lyckås väg och Nedre Strand-Lyckås väg utgår. sunderlag Inkommen skrivelse från boende i området Skrivelse till boende i området Tjänsteskrivelse Namnberedningen Tjänsteskrivelse Kultur och fritid upphäver beslutet att fastställa vägnamnet 'Strandlyckås väg' och att namnen Övre Strand-Lyckås väg och Nedre Strand-Lyckås väg utgår och föreslår kommunfullmäktige att fastställa vägnamnet Strandlyckås väg samt att namnen Övre Strand-Lyckås väg och Nedre Strand-Lyckås väg därmed utgår.

11 107 Dnr KFN 2015/00121 Samrådsremiss: Detaljplan för del av Forshälla Strand 1:31 m.fl. Sammanfattning Inför utställning av förslag till detaljplan för Forshälla-Strand (Svensängen) 1:31 m fl har från Miljö och stadsbyggnadsförvaltningen utskickats en samrådsredogörelse över inkomna remissvar på tidigare planförslag. Här nämns s ställningstagande att inte tillåta större markförändringar än 0,5 meter och att vi efterfrågar förslag på hur man kan tillse att kommande bebyggelse får den anpassning som eftersträvas, för att bland annat behålla områdets karaktär, vilket är en tidigare beslutad ambition. Miljö och stadsbyggnadsförvaltningen säger att området är så kuperat att det är svårt att begränsa förändringar i marknivå mer än 1 meter inom 4,5 meter från tomtgräns och inte alls innanför dessa 4,5 meter. Kultur och fritidsförvaltningen hävdar att det motsatta gäller, dvs när terrängen är kuperad bör man vara extra försiktig och följa terrängen istället för att tillåta irreversibla åtgärder i landskapet. sunderlag Tjänsteskrivelse Samrådshandlingar, Forshälla-Strand 1:31 mfl Samrådshandlingar, Forshälla-Strand 1:31 mfl beslutar att kvarstå i sin uppfattning att endast maximalt 0,5 meters marknivåförändring bör tillåtas över hela tomtmarken för detaljplaneområdet Forshälla-Strand 1:31 m fl.

12 108 Dnr KFN 2015/00124 s sammanträdesdagar 2016 Sammanfattning Förslag till sammanträdesdagar för kultur och fritidsnämnden 2016 har upprättats. Förslaget innebär att kultur och fritidsnämnden sammanträder tredje torsdagen i varje månad, sex dagar före kommunstyrelsens sammanträden. Undantag gäller för mars och november, där kommunstyrelsen sammanträder tretton dagar efter kultur och fritidsnämnden. Augusti läggs som en inplanerad arbetsdag för nämndens internbudgetarbete. sunderlag Sammanträdeskalender 2016 kommunstyrelsen och kommunfullmäktige beslutar att kultur och fritidsnämndens sammanträden under 2016 ska vara följande dagar; den 21 januari, 18 februari, 17 mars, 21 april, 19 maj, 16 juni, 25 augusti, 22 september, 20 oktober, 17 november och 15 december. Nämndsammanträdena börjar kl. 9.00

13 109 Dnr KFN 2695/46 Information: Bibliotekets nya databaser Bibliotekschef Gunilla Svensson förevisar bibliotekets databas "Library Press Display" Ordförande tackar för informationen.

14 110 Dnr KFN 2695/47 Återrapporter gällande Bowlinghallen: prova- på- verksamhet samt ny taxekategori Avdelningschef fritid Magnus Dejevik rapporterade utfallet av bowlinghallens provapå-verksamhet för gymnasieungdomar samt den nya taxekategorin för dagtidsspel. Ordförande tackar för informationen.

15 111 Dnr KFN 2670/55 Förvaltningschefen informerar Förvaltningschefen informerar nämnden om att internbudgetarbetet försvåras av det nya livsmedelsavtalet kombinerat med beslutet om effekthemtagning och det faktum att inga analyser av följderna av effekthemtagningen gjorts. Futsal-VM kval pågår i Agnebergshallen.

16 112 Dnr KFN 2670/54 Ordförande informerar Ordförande rapporterar att stiftarna nu är överens gällande ekonomiska bidrag till Bohusläns museum.

17 113 Dnr KFN 2015/00013 Redovisning av anmälningsärenden godkänner redovisningen av följande anmälningsärenden: KS Kommunstyrelsens sammanträdesdagar 2016 KS Kommunens ansvarsförsäkring KS Samverkanavtal med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden, gemensamma hälsoinsatser KS Justering av kommunbidrag 2015 Sammanställning Ris och ros 2015 tertial 2

18 114 Dnr KFN 2015/00011 Redovisning av delegationsbeslut godkänner redovisningen av följande delegationsbeslut: enligt delegation nr 12, om förlängning av lönebidrag enligt delegation nr 12, om nytt lönebidrag

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Sammanträde Plats och tid Bjursjöstugan kl. 9.00-11.05 Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.08:30-16.07 Nämndens egna överläggningar pågick 8.30 15.00 Nämndsammanträdet inleddes 15.00 Ajournering

Läs mer

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-14.00 samt sammanträdesrum Oddevall kl 14.00-14.50. Ajournering kl. 11.32 11.50, för lunch kl. 11.53 13.00, fortsatt ajournering till 13.09,

Läs mer

Ajournering

Ajournering Sammanträde Plats och tid Hedegärde kl. 09.00-12.00 Ajournering 10.24-10.44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande 1 Annelie Högberg

Läs mer

Ajournering kl

Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00 12.15 Ajournering kl. 10.10 10.40 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Kultur och fritidsnämnden. Anna-Helena Wiechel

Kallelse Föredragningslista Kultur och fritidsnämnden. Anna-Helena Wiechel Kallelse Föredragningslista 1(2) 2015-10-14 Sammanträde Kultur och fritidsnämnden Plats och tid Rimnershallen, sammanträdesrum 1, andra våningen, fredagen den 23 oktober 2015 kl.9.00 Ordförande Sekreterare

Läs mer

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD)

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-12.01 Ajournering kl. 9.11-9.13, 9.47-10.00 och 10.08-10.22 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 9 Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande,

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Sammanträde Plats och tid Bokenäs bygdegård kl. 9.00-14.30 Ajournering kl. 10.00-10.20, 11.15-11.24 samt för lunch 12.30-13.10. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08 fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-14.08 Ajournering kl. 10.03 10.30, för lunch kl.11.52 12.30 samt kl. 13.37 13.43 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L),

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Nämndsammanträde Lanegården, kl.09:00-12.00 Ajournering kl. 9.50 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50 Sammanträde Plats och tid Brandstationen kl. 9.00-12.03. Ajournering kl. 9.37-9.45 samt kl. 11.14-11.20 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 42 Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande, ordförande

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Regionteater Väst, Uddevalla, kl.09:00-13.00 Ajournering kl. 9.19 9.21 och 9.30 9.34 samt för paus kl. 10.10 11.30 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-12.15 Ajournering kl. 9.58 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V)

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-15.14 Ajournering kl. 9.44 10.15, 11.01 11.22, 11.35 12.05, för lunch 12.30 13.15 samt 14.36 15.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Sammanträde Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S) 2:e vice ordförande jäv under

Läs mer

Ajournering till och till 15.16

Ajournering till och till 15.16 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve, kl 09.02 till kl. 15.34 med avbrott för fika/paus kl. 09.58 till 10.19, kl. 11.10 till 11.15 och 14.30 till 14.50 samt för lunch kl. 12.15 till 13.00. Ajournering

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Marie-Louise Ekberg (S)

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Marie-Louise Ekberg (S) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

31Medborgarförslag angående Folkets Park

31Medborgarförslag angående Folkets Park 157 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-09 31Medborgarförslag angående Folkets Park Dnr KF 2012/0102 Sammanfattning Ulf Berggren har föreslagit att Folkparksbyggnaden

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-16.00 Ajournering kl. 10.10-10-30, för lunch 12.20-13.00, 13.25-13.30, 13.55-14.00, 14.10-14.16 samt 15.05-15.20 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45

Socialnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-14:45 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 2 1 Information överläggningar 2 Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2018-2020 3 Nytecknande av hyreskontrakt med Fabs angående lokal i Nolhagahallen 3 Plats tid Lokalen Sunnerö,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30

Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:30 Ledamöter Ersättare Övriga Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40

Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40 1 Utställningshallen, Partille Kulturum 18:00 18:40 15-22 Plats och tid Paragrafer Lotten Winström Carlsson (FP) Eva Magnusson (S) Mikael Carlsson (M) Jan Norberg (S) Jannike Hallonqvist (MP) Ordförande

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011.

Behandlade ärenden. 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden 2011. 1 Behandlade ärenden 14 Verksamhetsberättelse 2010 med resultat. 15 Kompletteringsbudget 2011. 16 Skötselbidrag 2011. 17 Förändringar i bidrags- och uthyrningsnormer. 18 Studiebesök/utbildningar för fritidsnämnden

Läs mer

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd.

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-13.30. Ajournering kl. 10.07-10.30 samt för lunch 11.50-12.45 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Mathias Johansson (SD) Martin Svenberg Rödin (M) Karin Kvist Ekholm. Ärende

REGISTER. Gullmarssalen, Kommunhuset Forum. Mathias Johansson (SD) Martin Svenberg Rödin (M) Karin Kvist Ekholm. Ärende REGISTER 1(1) Kultur- och fritidsnämnden Tid: Tisdagen den 4 juni 2019 kl. 13.00 Plats: Förslag till justeringsdatum: Justeringsperson: Ordförande: Sekreterare: Gullmarssalen, Kommunhuset Forum Tisdagen

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C)

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 10.0 till 14.17 med avbrott för lunch 11.53 till 12.30 samt ajournering 10.58-11.04 och 13.32-13.41.

Läs mer

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen

Protokoll. /.lfrl.. ~~... Paragrafer 19-23, Ann-Charlott Gustafsson. Soraya Zarza Lundberg. Kommunledningskontoret Kommunstyrelsen Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset Bäve, kl.13:00-15:30 med ajournering 14:15-14:25 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen ej 24 p.g.a. jäv Niklas Moe (M), kommunstyrelsen

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Stig Svedin (V) Göran Ljungblom

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Carl-Gustav Gustafsson (L) för Margareta Lundh (M) Nina Andersson (C) för Hosam Waarie (C) 1-3

Carl-Gustav Gustafsson (L) för Margareta Lundh (M) Nina Andersson (C) för Hosam Waarie (C) 1-3 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, klockan 09.04 till klockan 10.34 med ajournering för fika mellan klockan 09.30 och 09.50 Rättelse 2019-01-21, Josefin

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Romanen, kl. 09.00 till 15.53 med paus för fika kl. 10.13 till kl. 10.35 samt 14.13 till 14.40 och för lunch kl. 11.56 till kl. 13.15. Monica Bang Lindberg

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och Fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och Fritidsnämnden 1(8) Plats och tid Gullmarssalen på kommunhuset Forum, onsdagen den 11 september 2019 kl 14:00-16:40 Beslutande Ledamöter Martin Svenberg Rödin (M), Ordförande Anna Höglind (L), 1:e vice ordförande Rolf

Läs mer

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20

Protokoll. S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Sammanträde Plats och tid S odalnämndens arbetsutskott Stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15:20 Ledamöter Stehm Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot

Läs mer

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ...

Protokoll 1. Anna-Lena Fjellström och Kenneth Westberg Justeringens plats och tid Plåtslagarvägen 17 den 8 maj 2015 Underskrifter ... Protokoll 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 9:00- ande Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Peter Granåsen (FP) Roger

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 15:00-15.50 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Christer Brodén (S) Stig Svedin

Läs mer

Marie-Louise Ekberg (S) Daniel Eklund (S) Stig Marklund (MP) Stadshuset, Kultur och fritid 2013-06-19 kl. 8:00. Carina Wiberg Borgh

Marie-Louise Ekberg (S) Daniel Eklund (S) Stig Marklund (MP) Stadshuset, Kultur och fritid 2013-06-19 kl. 8:00. Carina Wiberg Borgh SAMMANTRÄDE Kultur och fritidsnämnden PLATS OCH TID Sammanträdesrum Romanen, Stadsbiblioteket kl. 9:00-12:10. Ajournering klockan 9:34-9:36, 10:01-10:09 och 11:20-11:45 LEDAMÖTER TJÄNSTGÖRANDE ERSÄTTARE

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden kl. 8:00 1(12) Innehållsförteckning

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden kl. 8:00 1(12) Innehållsförteckning Kultur- och fritidsnämnden 2019-01-30 kl. 8:00 1(12) Innehållsförteckning Sida Ärenden Informationer... 4 KFN 1/19 Redovisning Ränte- och amorteringsfria lån Skövde KIK och Skövde bandy... 5 KFN 2/19 Ombudgetering

Läs mer

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP)

Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén (M) Thomas Sahlström (C) Gert Svensson (S) Anna-Lena Engström (MP) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Aranäsgymnasiet Klockan 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande Lars Thelén

Läs mer

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer.

43 Information 1. Skrivelse från samrådsgruppen för handikapporganisationer. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2013-12-18 Behandlade ärenden fritidsnämnden 38 Budgetuppföljning 2013-11-30. 39 Fritidsgårdsbidraget 2014. Bilaga 1. 40 Mötesdagar för fritidsnämnden 2014. 41 Förändring av

Läs mer

Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, kl. 16:00-17:15

Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, kl. 16:00-17:15 PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-12-11 Plats och tid Sammanträdeslokal Landsort, hus A, plan 7, 2017-12-11 kl. 16:00-17:15 Beslutande Kjell Andersson (S) ordförande Daniel Jobark (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Datum. IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande

Datum. IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.30 ande Övriga närvarande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Kjell Persson (S) för

Läs mer

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Hörby, Christian Kruse Tisdagen den 20 maj 2014 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), Ordförande Pelle Skerup (M), Vice ordförande

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande

Protokoll. L~.~ f11.~~~~~ /1.4.d.f.!~-... Ann-Charlott Gustafsson. BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Kompassen, kl.l3:00-15:30 Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordforande kommunstyrelsen Niklas Moe (M), kommunstyrelsen Annelie Högberg (S), kommunstyrelsen t.o.m.

Läs mer

Medborgarförslag om placering av bordtennisbord utomhus. KS 2012-14

Medborgarförslag om placering av bordtennisbord utomhus. KS 2012-14 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-01-21 6 Medborgarförslag om placering av bordtennisbord utomhus. KS 2012-14 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Rimnershallen, sammanträdesrum 2, kl. 09.00 till 13.35. Nämnden ajournerade sig mellan klockan 11.30 till 11.35, 13.04 till

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11)

Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Kultur- och fritidsnämnden 2001-06-12 1(11) Plats och tid Lektionslokalen, Tånga hed, tisdag 2001-06-12, kl. 17.30-20.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal

Lena Träff med Stefan Carlsson som ersättare. Margareta Engström Nöstdal Fritids- och kulturnämnden 2016-10-6 Plats och tid Tornet 13.15-15.15 Beslutande Övriga deltagare Hans Ivarsson (C) ordförande Marianne Samuelsson (L) 1:e vice ordförande Lena Träff (S) 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Martin Telenius (KD) för Christina Nilsson (KD) Jan-Olof Andersson (S) för Stefan Skoglund. Stefan Skoglund (S) stadshuset C.

Protokoll. Martin Telenius (KD) för Christina Nilsson (KD) Jan-Olof Andersson (S) för Stefan Skoglund. Stefan Skoglund (S) stadshuset C. Sammanträde Plats och tid Ledamöter stadshuset, lokal Bäve, kl. 8:30-11:25 med ajournering 9:55-10:25 SN I Ann-Charlott Gustafsson (UP), ordförande Henrik Sundström (M), l :e vice ordförande 115-122 I

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Anna-Lena Fjellström (S) Marie Lodin (S) Gunnar Grönberg (S) Thomas Sellin (S) tjg för Christer

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista

A-salen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista 1 (8) Datum Tid Kl. 08.00-08.40 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Bengt-Åke Biller, kommunchef Britta Själander, sekreterare Ulla

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer