Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14."

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Josef Sannholm (S) Åke Granath (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Caroline Henriksson (UP) Tove Dahl (S) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Thommy Carlin (SD) Ersättare Johanna Ramneskär (M) Övriga Från Kultur och fritid Katarina Hansson, förvaltningschef Josefin Florell, sekreterare Torben Larsson, utvecklare Utses att justera Monica Bang Lindberg Justeringens plats och tid Kultur och fritid, 14 juni klockan Paragrafer Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerande Josefin Florell Annelie Högberg Monica Bang Lindberg BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kultur och fritid Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Underskrift Josefin Florell

2 Anna Reinhardt, avdelningschef Anna Svensson, avdelningschef Frida Häller, administratör Maria Carlgren, enhetschef Carl Casimir, kommunantikvarie Anna-Helena Wiechel, utvecklare Kristina Mars, utvecklare Johanna Alm, administratör Övriga Susanne Lindqvist, Utvärderingsringen Anders Lundkvist, Utvärderingsringen Susanna Dahlberg, Regionteater Väst Ida Ivarsson, Regionteater Väst Andreas Sollén, Regionteater Väst Sara Gustafsson, personalchef Ann-Louise Öhrn, kommunikationschef Peter Larsson, kommundirektör

3 81 Dnr KFN Upprop och val av justerande samt bestämmande av tid för justering föreslår att utse Monica Bang Lindberg till justerare. Justeringen föreslås äga rum torsdag den 14 juni klockan på Kultur och fritid utser Monica Bang Lindberg till justerare. Justeringen äger rum torsdag den 14 juni klockan på Kultur och fritid.

4 82 Dnr KFN Information från Regionteater väst Susanna Dalhberg, VD för Regionteater Väst, beskriver verksamheten. Ordförande tackar för informationen.

5 83 Dnr KFN 2018/00076 Utvärderingsringens översyn av det totala föreningsstödet i Uddevalla kommun Sammanfattning På uppdrag av kultur- och fritidsnämnden (KFN ) har förvaltningen genom Utvärderingsringen genomfört en total översyn av stödet till föreningar samt studieförbund i Uddevalla kommun. Uddevalla kommun tillsammans med föreningslivet spelar en stor roll i skapandet av ett rikt kultur- och fritidsliv i Uddevalla. För att skapa goda förutsättningar får därmed stödet till ideella föreningar en stor strategisk betydelse. Av kommunens cirka 300 ideella föreningar erhåller ca 200 föreningar i dagsläget någon form av kommunalt stöd. I kommunen finns ett antal styrinstrument som kan användas för att det stöd som ges till föreningslivet ska stämma överens med de politiska målsättningarna. Exempel på sådana styrinstrument är: Investeringar Valet av lokaler och anläggningar som kommunen bygger påverkar bl.a. om verksamhet kommer att vända sig till pojkar eller flickor, om det förstärker redan starka intresseinriktningar eller vänder sig till helt nya områden. Kontanta bidrag Även det kontanta stödet kan utformas för att stimulera och prioritera verksamhet för t.ex. olika åldrar, olika bostadsområden, jämställdhet eller integration. Taxor och avgifter Via skilda avgiftssystem kan deltagande, åldersgrupper, säsongsanpassad verksamhet eller arrangemangsvillkor påverkas. Tid och plats i lokaler/anläggningar I kommuner som själva äger och driver lokaler och anläggningar är detta förmodligen det starkaste politiska styrinstrumentet. Genom att styra vilka som ska få tillgång till lokaler och anläggningar samt när de ska få tider kan kommunen påverka allt från exempelvis tidig specialisering till jämställdhet. Översynen visar att det totala föreningsstödet till föreningar samt studieförbunden uppgår till ca 27,5 mkr kronor under 2016 vilket indikerar att styrinstrumentens utformning är av största vikt för att stödet ska ge effekter i den samhällsutveckling man strävar efter. Det totala stödet erhålls dels i form av olika kontanta bidrag och dels i form av olika typer av andra lokalrelaterade bidrag samt lokalsubventioner. De senare kan lätt bli dolda för mottagaren då de inte syns i form av direkt utbetalning till föreningen. I översynen ingår också en analys av föreningarnas upplevda nöjdhet med kommunens hanterande av föreningsbidragen och bokningen. Föreningarnas svar i sin helhet visar ett medeltal på nöjdhet på 3,91 (av 5), vilket är en mycket bra siffra. Ett utvecklingsområde är information och tydlighet kring regler för bidragsgivningen.

6 Förvaltningen har ett uppdrag att arbeta med brukares nöjdhet och detta område kan framöver utvecklas med hjälp av översynen. Översynens krav på vidare analys och utredning Översynen, som genomförts på 2016 års underlag, ger en bild av hur nuvarande stöd är utformat och dess effekter. Förvaltningen anser att en omfattande analys krävs för att kunna göra en adekvat bedömning av hur stödet eventuellt kan utformas för att på bästa sätt bidra till att uppfylla politiskt satta mål och uppdrag framöver. Genom en sådan analys av det samlade stödet kan förvaltningen presentera förslag på strategiska inriktningsbeslut för framtida föreningsstöd. Vidare utredning bör grundas på de fyra styrinstrumenten, investeringar, kontanta bidrag, taxor och avgifter samt tid och plats i lokal/anläggningar, dessa är baserade på Utvärderingsringens iakttagelser men också på förvaltningens resonemang utifrån översynen kopplat till övriga uppdrag och politiskt satta mål. Styrprinciperna påverkar såväl kortsiktiga fördelningsprinciper som långsiktig fördelningspolitik. En framtida utredning bör även syfta även till att öka kunskapen kring föreningsstödet och varför stödet utformats som det gjort. Utredningen/arna bör genomföras i tät dialog med nämnden samt i dialog med föreningslivet. sunderlag Utredning av det totala stödet till föreningar inom kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde i Uddevalla kommun 2016 inklusive bilaga 1 6, Utvärderingsringen Protokollsutdrag Kultur- och fritidsnämnden godkänner rapporten och avslutar uppdraget om Översyn av det totala föreningsstödet. Kultur- och fritidsnämnden ger förvaltningschef i uppdrag att utreda och föreslå eventuella förändringar i nuvarande former av stöd. Josef Sannholm (S) var frånvarande under beslutet.

7 84 Dnr KFN Ledamotsinitiativ: uppdrag till förvaltningschefen att fortsätta utvecklingen av ett idrottscentrum på Rimnersområdet Sammanfattning Ett av Kultur och fritids prioriterade områden är "Ett rikt kultur- och fritidsliv". Där finns en strategi rörande ändamålsenliga och tillgängliga mötesplatser för att tillgodose möjligheten att uppleva, delta, skapa och påverka. Utifrån detta föreslår ordförande att förvaltningschefen ges i uppdrag att utveckla Rimnersområdet till att bli ett idrottscentrum. Ordförande föreslår att förvaltningschefen ges i uppdrag att utreda Rimnersområdet till att bli ett idrottscentrum, i dialog med föreningslivet. Förslag till beslut på mötet Monica Bang Lindberg (L), Niklas Moe (M), Anibal Rojas (KD) och Karin Johansson (KD) lämnar följande förslag till beslut: Förvaltningschefen ges i uppdrag att utreda Rimnersområdet till att bli ett idrottscentrum, i dialog med politiska partierna och föreningslivet. sgång Ordförande ställer förslagen emot varandra och finner att nämnden godkänner Monica Bang Lindberg (L) med fleras förslag till beslut. Förvaltningschefen ges i uppdrag att utreda Rimnersområdet till att bli ett idrottscentrum, i dialog med politiska partierna och föreningslivet. Ajournering Under överläggningen ajournerade sig nämnden klockan 13:05 till klockan 13:13.

8 85 Dnr KFN 2018/00065 Synpunkter från HSO angående fördelning av föreningsbidrag Sammanfattning Det inkomna förslaget från Handikappsföreningarnas samarbetsorgan i Uddevalla med omnejd (HSO), handlar om att föreningsbidrag bör vara villkorat utifrån föreningslokalers tillgänglighet. Vidare anses att man som förening ska arbeta löpande med dessa frågor för att få bidrag från kommunen. I samtal med Jens Sahlin, vice ordförande för HSO, framförs att man upplever att det är ett stort problem att man inte har möjlighet att välja fritt bland föreningslivets verksamheter. Detta på grund av att många allmänna lokaler och föreningslokaler inte är anpassade till personer som har behov av hjälpmedel i form av till exempel rullstol. Förvaltningen anser med stöd av s verksamhetsplan att det är av stor vikt att arbeta för att alla grupper i samhället kan delta i fritidsaktiviteter på sina egna och lika villkor. Förvaltningen anser även att synpunkten går i linje med vad som redan behandlas inom ramen för den totala översynen av föreningsstödet. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Inkommet förslag från Handikappsföreningarnas Samarbetsorgan i Uddevalla med omnejd, (HSO) angående beviljande av föreningsbidrag anser att förslaget från Handikappsföreningarnas Samarbetsorgan (HSO) ligger väl i linje med det arbete som enligt ovan beskrivning pågår inom förvaltningen och anser därmed att förslaget från HSO är besvarat.

9 86 Dnr KFN 2018/00078 Donation till Uddevalla kommun av konstverk av Tore Kurlberg Sammanfattning Stiftelsen Tore Kurlbergs Efterlämnade Konstskatt beslutade att de vill donera tjugo målningar av sin framlidne donator och konstnär Tore Kurlberg till Uddevalla kommun. Tore Kurlberg , verkade huvudsakligen från Tjörn. Till donationen hör också ett tjugotal böcker om konstnären och han och hans hustru Märtas gärning för konsten. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Donationshandling Tore Kurlberg Efterlämnade Konstskatt Förslag till beslut beslutar att tacksamt mottaga en donation av tjugo målningar från stiftelsen Tore Kurlbergs Efterlämnade Konstskatt för att bilderna ska finnas tillgängliga för utlån till olika kommunala verksamheter. beslutar att tacksamt mottaga en donation av tjugo målningar från stiftelsen Tore Kurlbergs Efterlämnade Konstskatt för att bilderna ska finnas tillgängliga för utlån till olika kommunala verksamheter.

10 87 Dnr KFN 2018/00082 Remiss: Kommunens revisorers granskningsrapport, Uddevalla kommuns säkerhetsarbete och hot och våld Sammanfattning På uppdrag av revisorerna i Uddevalla kommun har Deloitte AB granskat om Uddevalla tillser att säkerhetsarbetet och arbetet för att minimera risk för hot och våld sker på ett ändamålsenligt sätt. Granskningen visar att Uddevalla kommun till stor del tillser att kommunens säkerhetsarbete och arbetet för att minimera risk för våld och hot mot medarbetare sker på ett ändamålsenligt sätt. Granskningen visade dock på ett antal förbättringsområden: sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Missiv Säkerhetsarbete Rapport Uddevalla kommuns säkerhetsarbete och hot och våld lämnar följande remissvar: Utökade arbetsuppgifter och ansvar bör inte läggas på förvaltningens krishandläggare eftersom det inte gynnar nämndens kärnuppdrag. förordar i stället en centralt placerad stödfunktion. har inget att erinra vad gäller den organisatoriska placeringen av säkerhetschef. har i dagsläget adekvata rutiner och riktlinjer för incidenter avseende hot och våld. s rutiner avseende tillbudsrapporteringen fungerar väl. lämnar följande påpekande till rapporten: Förtroendevalda politiker i Uddevalla kommun är inte anställda av sitt parti, utan är förtroendevalda.

11 88 Dnr KFN 2018/00081 Kultur och fritidsförvaltningens begäran om förlängning av nämnduppdrag Sammanfattning I Internbudget 2016 och verksamhetsplan för kultur och fritid, gavs förvaltningen i uppdrag att ta fram en fritidsplan i syfte att få en långsiktig inriktning på framtida beslut och verksamhet. Uppdraget beräknades vara avslutat Förvaltningen bedömer att uppdraget inte kommer vara avslutat vid ovan nämnda tidpunkt, varför förvaltningen begär förlängning av detsamma till och med sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse förlänger tiden för uppdraget att ta fram en fritidsplan i syfte att få en långsiktig inriktning på framtida beslut och verksamhet till

12 89 Dnr KFN 2017/00119 Etablering av ridanläggning i Uddevalla kommun Sammanfattning fick i uppdrag av kommunfullmäktige att utreda fortsatt behov av ridanläggning och hur en sådan skulle kunna utformas och bedrivas på annan plats i kommunen. Detta som en följd av en ändrad detaljplan för området Nöthult där en av kommunens ridanläggningar idag är lokaliserad (Kommunfullmäktiges protokoll ). Uppdraget har genomförts av konsultbolaget Kultura AB, i enlighet med kultur och fritidsnämndens verksamhetsplan Detta innebär att alla barn och ungdomar ges rätt till en meningsfull fritid, samt att öka delaktigheten för underrepresenterade målgrupper utifrån diskrimineringsgrunderna. I verksamhetsplanen anges även att förvaltningen skall arbeta för att tillgodose möjligheten att utifrån individens egna förutsättningar uppleva, delta, skapa och påverka. Uppdraget har utförts tillsammans med lokala föreningar som i dagsläget organiserar ridning samt är bidragsberättigade enligt kultur och fritidsnämndens beslutade regelverk. Uppdraget har även genomförts tillsammans med andra förvaltningar så som socialförvaltningen, kommunledningskontoret samt barn- och utbildningsförvaltningen. Intresse finns från ovan nämnda förvaltningar av en ridanläggning som en gemensam kommunal resurs. Utredaren har varit i kontakt med Svenska ridsportförbundet på såväl distriktsnivå som nationell nivå. Förvaltningen anser att ridutredningen: Värdeskapande hästkrafter går väl i linje med de strategiska mål och principer som behandlas i kultur och fritidsnämndens verksamhetsplan men även Uddevalla kommuns Vision och strategiska plan Förvaltningen anser att det finns stora fördelar med att använda anläggningen som en gemensam kommunal resurs. Detta bidrar till att sänka trösklarna för deltagande i aktiviteter och öka tillgängligheten till den samma. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse , KFN 2017/00119 Rapport: Värdeskapande hästkrafter, Kultura AB Kommunfullmäktiges protokoll

13 godkänner utredningen Värdeskapande hästkrafter. föreslår kommunfullmäktige att godkänna utredningen som slutrapportering av uppdraget att utreda fortsatt behov av ridanläggning och hur en sådan skulle kunna utformas och bedrivas på annan plats i kommunen. föreslår kommunfullmäktige att uppdra åt kultur och fritidsnämnden att initiera arbetet med etablering av ridverksamhet i anslutning till Uddevalla tätort. Arbetet ska ske i enlighet med utredningen Värdeskapande hästkrafters slutsatser och rekommendationer.

14 90 Dnr KFN 2015/00055 Lokalprogram framtidens bad Sammanfattning Enligt beslut från kommunfullmäktige angående byggnation av nytt badhus, , skulle kultur och fritidsnämnden ansvara för att ta fram ett lokalprogram för att definiera badets innehåll och funktion. uppdrog åt kultur och fritidsförvaltningen att ta fram ett lokalprogram för framtidens bad i Uddevalla. Lokalprogrammet arbetades fram i en bred medborgardialog där både de som idag använder kommunens bad och potentiella nya besökare fick möjlighet att föra fram sina önskemål på innehåll och funktion. antog det framtagna lokalprogrammet i sin helhet och beslutade att framtidens bad i Uddevalla kommun ska präglas av stadens identitet och rummets känsla. Kultur och fritidsnämnden beslutade även att badanläggningen ska ha en hög grad av energieffektivitet. I flerårsplan , KF , beslutade kommunfullmäktige om investeringens maxbelopp vilket sattes till 400 mkr. Kultur och fritidsförvaltningen anpassade lokalprogrammet för att rymmas inom beslutad budgetram under hösten Uppdraget genomfördes tillsammans med PP Arkitekter AB. Utgångspunkten för anpassning av lokalprogrammet var att behålla alla funktioner som det antagna lokalprogrammet beskriver och att göra de olika bassängerna mer flexibla för att uppnå detta. beslutade att PP arkitekters skissförslag för framtidens bad skulle användas som utgångspunkt för processen framöver, Förslaget var vid beslutet grovt kostnadsberäknat och skulle enligt indikationer rymmas inom angiven budgetram. Vid efterföljande mer precis kostnadsberäkning konstateras dock att anpassat lokalprogram fortsatt blev för omfattande för att rymmas inom budgeterad ram. Kommunfullmäktige beslutar att PP arkitekters skissförslag ska användas som utgångspunkt för byggnation av Framtidens bad samt att laget ska rymmas inom investeringsramen 400 mkr och att anpassningar därför ska göras enligt de möjligheter som framgår av utredningen. Utredningen som beslutet hänvisade till är Anpassning av lokalprogram för framtidens bad till flerårsplanens ram om maximalt 400 mkr för investeringen, , Kultur och fritidsförvaltningen. För att skapa förutsättningar att vid denna anpassning av lokalprogrammet nå hela vägen till balans mellan kostnadskalkyl och budgetram genomfördes först en mer detaljerad kostnadsberäkning av beskrivet lokalprogram. Denna kostnadsberäkning genomfördes av White arkitekter AB. Kostnadsberäkningen indikerade att de tidigare beskrivna möjliga anpassningarna inte skulle vara tillräckliga för att nå balans varför förvaltningen fick titta på ytterligare anpassningar/justeringar av lokalprogrammet. Förvaltningen har tillsammans med samhällsbyggnadsförvaltningen valt att utföra även denna anpassning av lokalprogrammet tillsammans med PP Arkitekter AB.

15 Kultur och fritidsförvaltningen rekommenderar i sin utredning att nämnden fattar beslut om de anpassningar som framgår i förvaltningens utredning, och som framgår i PP Arkitekters skissförslag I utredningen beskrivs de konsekvenser dessa anpassningar får på det ursprungliga lokalprogrammet och nämnden beslut avseende detta, Förvaltningens prioriteringar tar sin utgångspunkt i målsättningen med nuvarande verksamhet i Walkesborgsbadet vilka är - att bidra till simkunnighet och utökad vattenvana/säkerhethos besökare, genom att skapa förutsättningar att bedriva simundervisning - att bidra till friskvård och motion för allmänheten - att skapa förutsättningar för tränings- och tävlingsverksamhet för simidrotten samt för andra vattenverksamheters aktiviteter Förvaltningen utgår i sitt förslag från att framtidens bad ska uppfylla dessa målsättningar. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse , KFN 2015/00055 Kultur och fritidsförvaltningens utredningsrapport, , KFN 2015/00055 inklusive bilagor 1-6 Protokollsutdrag KF Protokollsutdrag KFN Protokollsutdrag KF Protokollsutdrag SBN Protokollsutdrag KF Protokollsutdrag KFN Protokollsutdrag KF Tjänsteskrivelse KLK , KS 2014/00223 Förvaltningens förslag till beslut godkänner förvaltningens utredningsrapport ( inklusive bilagor 1 6) samt föreslår för kommunfullmäktige att PP Arkitekter AB:s skissförslag används som lokalprogram vid byggnation av Framtidens bad i Uddevalla. Förslag till beslut på mötet s ordförande föreslår att ersätta förvaltningens förslag till beslut med följande: godkänner utredningen inklusive bilagor 1-6, samt föreslår Kommunfullmäktige att anta PP arkitekter AB skissförslag med en utökning till 10 banor i 50-metersbassängen.

16 föreslår Kommunfullmäktige att tillskjuta erforderliga investeringsmedel för att täcka utökningen av antalet banor i 50-metersbassängen. Caroline Henriksson (UP) ställer sig bakom ordförandes förslag till beslut. Monica Bang Lindberg (L), Niklas Moe (M), Anibal Rojas (KD) och Karin Johansson (KD) i den samlade Alliansen vill behålla möjligheten till det prestationslösa deltagandet samtidigt som vi vill utöka 50 metersbassängen till 10 banor. sgång Ordförande ställer de två förslagen till beslut mot varandra och finner att nämnden beslutar enligt ordförandes förslag. godkänner utredningen inklusive bilagor 1-6, samt föreslår Kommunfullmäktige att anta PP arkitekter AB skissförslag med en utökning till 10 banor i 50 meters bassängen. föreslår Kommunfullmäktige att tillskjuta erforderliga investeringsmedel för att täcka utökningen av antalet banor i 50-metersbassängen. Reservation Monica Bang Lindberg (L), Niklas Moe (M), Anibal Rojas (KD) och Karin Johansson (KD) reserverar sig mot beslutet till förmån för sitt eget förslag.

17 91 Dnr KFN 2018/00038 Medborgarförslag från Daniel Olsson om Uddevalla Event Arena Sammanfattning Medborgarförslag om att bygga en Uddevalla Event Arena har inkommit från förslagsställaren Daniel Olsson. Förslagsställaren beskriver i sitt förslag hur han ser att Uddevalla kommun hamnar efter i utveckling kopplat till andra kommuner i landet/regionen framförallt avseende utvecklingsfrågor som handlar om badhus och kulturhus. Förslaget som ges är att Uddevalla kommun bör satsa på en eventarena, Uddevalla Event Arena. Förvaltningen ansvara för olika anläggningar som finns till uthyrning kopplat till framförallt idrottsutövande föreningar i kommunen. De flesta anläggningarna är geografiskt placerade i relativt nära anslutning till skolor för att skapa samnyttjande, skolan använder lokalerna på dagtid och föreningslivet på kvällar och helger. För närvarande finns ett antal anläggningar som motsvarar olika krav från förbund inom riksidrottsförbundets specialistidrottsförbund, dock inte för högsta nivån i alla idrotter. Lokalresurserna är begränsade utifrån att alla föreningar inte kan få tillgång till allt de söker under vissa delar av året och på vissa veckodagar. Andra perioder under året finns stor andel onyttjade lokaler. Utifrån arrangerande kulturföreningar finns ett behov av scen för att skapa bättre förutsättningar för deras verksamheter. Kultur och fritidsförvaltningen anser att det finns brist på lokaler för vissa verksamheter, detta har förvaltningen lyft i kommunens lokalförsörjningsarbete. Vid nybyggnation, av t.ex. skolor, deltar förvaltningen för att skapa förutsättningar för utveckling för de verksamheter där brister finns. Förvaltningen ser bland annat att en så kallad blackbox skulle vara en bra utveckling för att skapa utrymme för kreativ verksamhet. Kultur och fritidsförvaltningen ser med bakgrund av detta inget behov av en eventarena. sunderlag Förvaltningens tjänsteskrivelse , KFN 2018/00038 Protokollsutdrag KF Medborgarförslag från Daniel Olsson om Uddevalla Event Arena beslutar att avslå medborgarförslaget.

18 92 Dnr KFN Förvaltningschefen informerar Förvaltningschefen informerar om följande punkter: Ordförande, vice ordförande och berörda tjänstemän har haft möte med Uddevalla Ridklubb om framtida arbete och avbetalningsplan för innevarande skuld till kommunen. En incident har inträffat på Dalabergs bibliotek. Kultur och fritid har blivit kontaktade av ägaren till Stenab arena angående kommande hyreshöjningar. Kultur och fritid har tillsammans med Räddningstjänsten inspekterat badplatser i kommunen, med fokus på säkerhetsaspekter. Vid inspektionen framkom att spången på Rödön är undermålig och utgör en risk, den har därför stängts av.

19 93 Dnr KFN Ordförande informerar Ordförande informerar om följande punkter: Uddevalla är en fristad åt en kulturarbetare som lever under hot. En utställning om fristadsverksamheten pågår nu på Bohusläns museum. Nämndens nästa sammanträde hålls den 30 augusti i Rådhuset och ägnas åt internbudgetarbete.

20 94 Dnr KFN 2018/00009 Redovisning av anmälningsärenden godkänner redovisningen av följande anmälningsärenden: Ny informationssäkerhetspolicy för Uddevalla kommun Protokollsutdrag KF Tjänsteskrivelse KLK Informationssäkerhetspolicy för Uddevalla kommun Delrapport sociala investeringsfonden förstärkt och samordnat familjestöd Protokollsutdrag BUN Tjänsteskrivelse BOU

21 95 Dnr KFN 2018/00008 Redovisning av delegationsbeslut godkänner redovisningen av följande delegationsbeslut: enligt delegation nr 12, om förlängning av lönebidrag, Mollöns Vänner/Gård enligt delegation nr 12, om förlängning av lönebidrag, Mollöns Vänner/Gård

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.08:30-16.07 Nämndens egna överläggningar pågick 8.30 15.00 Nämndsammanträdet inleddes 15.00 Ajournering

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Sammanträde Plats och tid Bjursjöstugan kl. 9.00-11.05 Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Läs mer

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-14.08 Ajournering kl. 10.03 10.30, för lunch kl.11.52 12.30 samt kl. 13.37 13.43 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L),

Läs mer

Ajournering till och till 15.16

Ajournering till och till 15.16 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve, kl 09.02 till kl. 15.34 med avbrott för fika/paus kl. 09.58 till 10.19, kl. 11.10 till 11.15 och 14.30 till 14.50 samt för lunch kl. 12.15 till 13.00. Ajournering

Läs mer

Ajournering kl

Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00 12.15 Ajournering kl. 10.10 10.40 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl 13 :30-15: 15 Ledamöter Ersättare Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande

Läs mer

10.10 samt

10.10 samt Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9.00-12.55. Ajournering kl. 10.04-10.10 samt 10.33-10.50. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2016-10-03 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Appuna, klockan 09:00-11:15 Ajournering klockan 10:10-10:30 Beslutande Elisabeth Moborg, S,ordförande Anneli Sjöstrand,

Läs mer

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-14.00 samt sammanträdesrum Oddevall kl 14.00-14.50. Ajournering kl. 11.32 11.50, för lunch kl. 11.53 13.00, fortsatt ajournering till 13.09,

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-16.00 Ajournering kl. 10.10-10-30, för lunch 12.20-13.00, 13.25-13.30, 13.55-14.00, 14.10-14.16 samt 15.05-15.20 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Romanen, kl. 09.00 till 15.53 med paus för fika kl. 10.13 till kl. 10.35 samt 14.13 till 14.40 och för lunch kl. 11.56 till kl. 13.15. Monica Bang Lindberg

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Nämndsammanträde Lanegården, kl.09:00-12.00 Ajournering kl. 9.50 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Sammanträde Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S) 2:e vice ordförande jäv under

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Regionteater Väst, Uddevalla, kl.09:00-13.00 Ajournering kl. 9.19 9.21 och 9.30 9.34 samt för paus kl. 10.10 11.30 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-12.15 Ajournering kl. 9.58 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Bäve. Nämndsammanträde kl. 09.03 till kl. 10.48 med avbrott för ajournering och fika kl. 09.24 till 10.04. Nämndens egna överläggningar

Läs mer

Ajournering kl samt för lunch

Ajournering kl samt för lunch Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-14.06 Ajournering kl. 10.30-11.00 samt för lunch 12.45-13.13 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Torsdag 26 januari 2017, klockan 13.15 17.30, paus 14.55-15.25 Plats Svansjörummet, kommunhuset Beslutande C Eva Åberg Andersson tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) 1-2,

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Rimnershallen, sammanträdesrum 2, kl. 09.00 till 13.35. Nämnden ajournerade sig mellan klockan 11.30 till 11.35, 13.04 till

Läs mer

Ajournering

Ajournering Sammanträde Plats och tid Hedegärde kl. 09.00-12.00 Ajournering 10.24-10.44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande 1 Annelie Högberg

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2016-05-18 1 (8) Plats och tid Rådrummet, kommunhuset, Tierps köping, kl. 18.00-20.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 15-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Sara Sjödal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(17) Tid Plats Torsdag 29 september 2016, klockan 13.15 18.00. Paus klockan 14.50-15.15. Svansjörummet, kommunhuset Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Ajourneringar: för fika för lunch för fika

Ajourneringar: för fika för lunch för fika Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 09.00-15.12 Ajourneringar: 09.59-10.20 för fika 11.40-12.32 för lunch 14.39-15.00 för fika Ledamöter Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl 18: Ulf Struwe (M) Stina von der Esch (KD) Mehie Lala (S) Lena Isoz (M), ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl 18: Ulf Struwe (M) Stina von der Esch (KD) Mehie Lala (S) Lena Isoz (M), ordförande Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2019-10-21 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl 18:00-19.00 ande ledamöter: Lena Isoz (M) ordförande Göran Hammarlund (L) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V)

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-15.14 Ajournering kl. 9.44 10.15, 11.01 11.22, 11.35 12.05, för lunch 12.30 13.15 samt 14.36 15.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie

Läs mer

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C)

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 10.0 till 14.17 med avbrott för lunch 11.53 till 12.30 samt ajournering 10.58-11.04 och 13.32-13.41.

Läs mer

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD)

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-12.01 Ajournering kl. 9.11-9.13, 9.47-10.00 och 10.08-10.22 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 9 Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande,

Läs mer

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP)

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Sammanträde Plats och tid Rimnershallen sammanträdesrum 1 kl. 9.00-11.00 Ajournering 9.45 10.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP)

Läs mer

Kanslienheten, torsdag 19 maj Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka. Justerare... Margareta Ahlm

Kanslienheten, torsdag 19 maj Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka. Justerare... Margareta Ahlm 1 Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 8.30-12.00 ande Tjänstgörande ersättare Bengt Storbacka (S), ordförande John Omoomian, (S) Margareta Ahlm (S) Susanne Karlsson (C), vice ordförande Anniette Lindvall

Läs mer

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare

Karim Najar (M) Olle Nykvist, Nämndsekreterare, Mathias Forsberg, Tillförordnad Kultur- och fritidschef Lars Björketun, Projektledare PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Dävensö,, 15:00 15:30 Ajournering Beslutande Övriga deltagare Ledamöter Andrée Wright, ordförande (MP) Naser Vukovic, 1:a vice ordförande (S) Paul Gustavsson, 2:e vice ordförande

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55. SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl13:30-15:55 Ledamöter SNAU Stefan Skoglund (S), ordförande 56-64 Lars-Olof Laxrot (V), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande 56-64 Elving

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd.

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-13.30. Ajournering kl. 10.07-10.30 samt för lunch 11.50-12.45 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR

Sammanträdesdatum Obs! Ändrad plats NR ÄRENDE DNR KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-20 PLATS OCH TID Fagerås bygdegård, torsdag 20 september 2018, 19.00 Obs! Ändrad plats FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två protokollsjusterare

Läs mer

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50 Sammanträde Plats och tid Brandstationen kl. 9.00-12.03. Ajournering kl. 9.37-9.45 samt kl. 11.14-11.20 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 42 Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande, ordförande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S)

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sällskapet Lelångenbanans föreningslokal, Ängebacken kl.09:00 därefter sammanträdesrum Hedegärde i Stadshuset Ajournering klockan 11:14 till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-09-14 1 (13) Plats och tid Sr Ormön, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:45 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Lisa Landberg

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Sammanträde Plats och tid Bokenäs bygdegård kl. 9.00-14.30 Ajournering kl. 10.00-10.20, 11.15-11.24 samt för lunch 12.30-13.10. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe

Läs mer

Beslutsrutiner vid uppförande av nya äldreboenden.

Beslutsrutiner vid uppförande av nya äldreboenden. UTDRAG 1 (4) Sammanträdesdatum 2017-06-15 54 Beslutsrutiner vid uppförande av nya äldreboenden. Dnr ON 2017/0064 Handlingar Tjänsteskrivelse 2017-05-29 Motion Beslutsrutiner vid uppförande av nya äldreboenden

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Carl-Gustav Gustafsson (L) för Margareta Lundh (M) Nina Andersson (C) för Hosam Waarie (C) 1-3

Carl-Gustav Gustafsson (L) för Margareta Lundh (M) Nina Andersson (C) för Hosam Waarie (C) 1-3 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, klockan 09.04 till klockan 10.34 med ajournering för fika mellan klockan 09.30 och 09.50 Rättelse 2019-01-21, Josefin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden 1 (9) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 16:25 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordförande KD Katarina Gustavsson, 2:e vice ordförande C Kristina

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt

ANSLAGSBEVIS , Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00. Plats och tid för justering. Avser paragrafer. Sekreterare Martha Anderstedt PROTOKOLL 1(13) Plats och tid, Folkets Hus, Smedjan, kl 14:00 ande Se nästa sida Övriga deltagare Se nästa sida Plats och tid för justering Avser paragrafer 72-80 Sekreterare Martha Anderstedt Ordförande

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl

Socialnämndens arbetsutskott stadshuset, lokal Kasen, kl Sammanträde Plats och tid stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Ersättare Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson (M) Carina Arrtonsson

Läs mer

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-06-03 KFN 2019/14 Tid Onsdagen den 12 juni 2019 klockan 9.00 15.00 Sammanträde, kaffe/te och smörgås klockan 9.00 på Söderslättshallen,

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare

Per Ahlin, kulturchef Cecilia Möller, förvaltningsdirektör Tim Greneby, avdelningschef bad Helena Wallner, nämnd- och utredningssekreterare 1(18) Plats och tid ande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, torsdagen den 13 oktober 2016 klockan 17:00 18:30. Ledamöter Se separat närvarolista. Ersättare Se separat närvarolista.

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2018-05-29, kl. 14.00-16.00 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders Söfting (S) ersätter Kent Olsson (M) Anders

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 8-12 2 Alingsås Ryttarsällskap...6 Investeringsbidrag 2013...7 Plan för hantering av av samhällsstörning extraordinära händelser - Kultur- fritidsnämnden...9 Delegationsbeslut 2013...10

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens 23-27 2 23 Tillfällig senareläggning av beslut om flerårsstrategi...4 24 Översyn av föreningsbidragen i kommunen som helhet...5 25 Kommunens samlade åtaganden 2013-2015, utifrån nämndernas

Läs mer

Rådhuset, stora salen, kl

Rådhuset, stora salen, kl 1 1 Plats och tid Rådhuset, stora salen, kl 16.00-19.35 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Marie-Louise Ekberg (S) Daniel Eklund (S) Stig Marklund (MP) Stadshuset, Kultur och fritid 2013-06-19 kl. 8:00. Carina Wiberg Borgh

Marie-Louise Ekberg (S) Daniel Eklund (S) Stig Marklund (MP) Stadshuset, Kultur och fritid 2013-06-19 kl. 8:00. Carina Wiberg Borgh SAMMANTRÄDE Kultur och fritidsnämnden PLATS OCH TID Sammanträdesrum Romanen, Stadsbiblioteket kl. 9:00-12:10. Ajournering klockan 9:34-9:36, 10:01-10:09 och 11:20-11:45 LEDAMÖTER TJÄNSTGÖRANDE ERSÄTTARE

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13 Socialnämnden 6-13 2 6 Information från förvaltningschef och avdelningschefer...5 7 Flerårsstrategi för Socialnämnden 2015-2017...6 8 Samverkansavtal mellan Föreningen Kvinnojouren Olivia och Alingsås

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ...

Fredrik Bergh barn- och utbildningschef, Lars-Erik Lindvall bitr. förvaltningschef, Ann- Katrin Öijwall nämndsekreterare. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 15juni 2017, klockan 16.00 17.45. Ajournering 16.50-17.00. ande Monica Lindgren (S), Margareta Johansson (S),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

David Skälegård (MP) jäv 119. Från Kultur och fritid Katarina Hansson, förvaltningschef Josefin Florell, sekreterare

David Skälegård (MP) jäv 119. Från Kultur och fritid Katarina Hansson, förvaltningschef Josefin Florell, sekreterare Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09.00 till 16.04 10.09 till 10.30, 12.02 till 13.03, 13.33 till 13.37, 14.07 till 14.21, 14.24 till 14.36, 14.55 till 15.15 Ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08 fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Arbetsmarknadsutskottet

Arbetsmarknadsutskottet Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Samordningsförbundet Väst, kl. 8:30-11:00, med ajournering kl. 9:45-10:00 Evy Gahnström (V) Ordförande Carin Ramneskär (M) Vice ordförande Magnus Jacobsson (KD)

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

Marcus Blomqvist, t.f. teknisk chef. Lars-Erik Granholm (KOSA) Kommunkontoret Djurås. Tuula Lindroth

Marcus Blomqvist, t.f. teknisk chef. Lars-Erik Granholm (KOSA) Kommunkontoret Djurås. Tuula Lindroth Tekniska nämnden 2016-12-15 1 (6) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 09.00-10.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M)

Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Hedegärde, klockan 09.00 till 14.18. Under sammanträdet ajournerade sig nämnden klockan 09.34 till 09.40, 09.56 till 10.43, 11.09 till 11.36, 13.10 till

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson

Underskrifter Sekreterare. Karin Kirkham. Ordförande. Susanne Norberg. Justerande. Katarina Gustavsson 1 (8) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 14:05 ande S Susanne Norberg, ordförande S Krister Johansson, 1:e vice ordförande M Christina Haggren, 2:e vice ordförande S Lena

Läs mer

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD)

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Teknikgatan 12 Klockan 15-17 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S), vice ordförande Bo

Läs mer