Ajourneringar: för fika för lunch för fika

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ajourneringar: för fika för lunch för fika"

Transkript

1 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl Ajourneringar: för fika för lunch för fika Ledamöter Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Josef Sannholm (S) Åke Granath (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Caroline Henriksson (UP) Tjänstgörande ersättare Börje Andersson (V) för Josef Sannholm (S) David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Ewa Tillander (C) för Thommy Carlin (SD) Tove Dahl (S) för Louise Åsenfors (S) Johanna Ramneskär (M) för Caroline Henriksson (UP) Ersättare Johanna Ramneskär (M) David Skälegård (MP) Övriga Från kultur och fritid Anna Svensson, avdelningschef kultur samt tf. förvaltningschef Carina Wiberg Borgh, administrativ chef samt tf. förvaltningschef Utses att justera Monica Bang Lindberg Justeringens plats och tid Kultur och fritid, 22 oktober kl Paragrafer Underskrift sekreterare Josefin Florell Underskrift ordförande Annelie Högberg Underskrift justerande Monica Bang Lindberg BEVIS och ANSLAG om justeringens tillkännagivande Sammanträde Förvaras hos Kultur och fritid Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Underskrift Josefin Florell

2 Josefin Florell, sekreterare Anna-Helena Wiechel, utvecklare Monica Laigar Strandberg, ekonom Carl Casimir, kommunantikvarie Malin Bengtsson, enhetschef Maria Lehto, avdelningschef unga Emil Palmqvist, enhetschef Stellan Hedendahl, strateg Lise-Lotte Henriksson, fritidsledare Anna Reinhardt, avdelningschef fritid Övriga Inger Gillberg-Carlsson, förtroendevald revisor Lena Henriksson, förtroendevald revisor Bo Sandell, förtroendevald revisor

3 126 Dnr KFN Upprop och val av justerande samt bestämmande av tid för justering föreslår att utse Monica Bang Lindberg (L) till justerare. Justeringen föreslås äga rum på kultur och fritid, måndag den 22 oktober klockan utser Monica Bang Lindberg (L) till justerare. Justeringen äger rum på kultur och fritid, måndag den 22 oktober klockan

4 127 Dnr KFN Information: Lovstöd Lise-Lotte Henriksson, fritidsledare, informerar om kultur och fritids arbete med lovstöd, vilket är stöd till aktiviteter under skolledigheter. Ordförande tackar för informationen.

5 128 Dnr KFN Information: Unga kommunutredare 2018 Maria Lehto, avdelningschef unga, informerar om den utredning som genomförts av ungdomar som sommarjobbat på kultur och fritid. Ordförande tackar för informationen.

6 129 Dnr KFN Information om bronsskulptur till Drottninggatan Carl Casimir, kommunantikvarie, informerar om samt visar en modell av en skulptur som ingår i den konstnärliga gestaltningen av Drottninggatan. Ordförande tackar för informationen.

7 130 Dnr KFN 2018/00095 Medborgarförslag från Per Byding gällande modern medborgardialog om konstverken på Kungsgatan Förslagsställaren önskar en modern medborgardialog om konst till Kungsgatan. Ett sådant beslut är redan fattat i Kf ( ), att om möjligt genomföra en medborgardialog inför konstnärlig gestaltning av Kungsgatan och del av Drottninggatan.. Dock var det så att när beslutet om extra medel till konstnärlig gestaltning togs valde man vid att på sittande möte lägga till just den formuleringen Anledningen var att den frågan inte var utredd och beredd för beslut och att man därför inte visste om det skulle vara möjligt. Medborgardialog kring kommunens offentliga konst kan vara angelägen och främja demokratin, men är på inget sätt lätt att genomföra och ska därför heller inte göras med en klackspark. Kultur och fritidsförvaltningen har en del kunskaper om vad man kan nå och vilka fällor som finns på vägen. I just detta fallet ser vi att det blir svårt att i sent skede lägga till en medborgardialog då vi befinner oss i upphandling med flera utdelade skissuppdrag och inte vill försena processen. Möjligen skulle det kunna ske till den sista delen, steg 3 som gäller den östra delen av Kungsgatan. Av det skälet sökte förvaltningen också medel från Statens konstråd. Tyvärr blev det ett avslag som just meddelats. Samtidigt har vi besked om att förvaltningen ska spara både mycket pengar och tjänster, varför vi sannolikt inte klarar av den typen av utmaning, kanske inte ens att söka mer medel. Ska en medborgardialog genomföras bör det ske med eftertanke och noggrannhet, en snabbvariant är inte meningsfull. En medborgardialog får t ex inte utesluta någon, alla måste kunna delta. Det gäller oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion, funktionsvariationer och ålder. Dialog är inte samma sak som direktdemokrati. Delaktighet ersätter heller inte den representativa demokratin. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Protokollsutdrag Kommunfullmäktige Medborgarförslag från Per Byding gällande modern medborgardialog om konstverken på Kungsgatan avslår förslaget om medborgardialog för Kungsgatans konst eftersom en sådan sannolikt kommer att kräva mer resurser än tillgängliga medel. anser dock att medborgardialoger kring konst är både intressanta och viktiga.

8 131 Dnr KFN 2018/00098 Medborgarförslag från Per Byding om att avsätta ett område i Uddevalla till en kulturpark för amatörer Önskemålet från förslagsställaren syftar till att kommunen ska iordningställa en yta till en kreativ plats, för amatörer med konstnärliga alster. Förslag på plats är rundeln bakom den tilltänkta aktivitetsparken i Skeppsviken, mellan den syriska hästen och bangolfen. Frågan om vem som ska få ställa ut, om det krävs tillstånd etc, tycker förslagsställaren är en politisk fråga. Våren 2019 kommer bygget av aktivitetsparken starta. Hur området är tänkt att nyttjas finns det skisser på, men först när området börjar användas ser man hur man skulle kunna komplettera det med t ex konst. Just rundeln är tänkt att innehålla en scen och stora delar av den rektangulära ytan bredvid är också intecknade. Bergen runt är ännu inte inräknade. Konst som komplement här kan ev vara bra, men den diskussionen bör nog inte avgöras förrän Visst kunde det vara fint med en plats för amatörkonstnärer, inte bara för amatörerna själv utan säkert även andra. Men att driva en sådan sak med kommunala medel känns tveksamt och i nulägets ekonomiskt pressade tider oförsvarbart. Däremot ställer vi gärna upp för den förening som kanske kan skapas för ändamålet. På kultur och fritid finns en enhet för föreningsstöd som de som vill skapa en sådan förening kan tala med, diskussioner om hur man kan arbeta med konst kan föreningen ta när det blir aktuellt med enheten för offentlig kultur. Bildas det en förening för ändamålet tar vi gärna upp diskussionen igen efter att aktivitetsparken etablerats. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Protokollsutdrag kommunfullmäktige Medborgarförslag från Per Byding om att avsätta ett område i Uddevalla till en kulturpark för amatörer avslår förslaget från privatpersonen Per Byding angående en kulturpark för amatörer.

9 132 Dnr KFN 2018/00097 Medborgarförslag från Per Byding om att starta Facebookgruppen Konst i Uddevalla Ärendet avser ett medborgarförslag från Per Byding med förslag om att kommunen startar en modererad Facebooksida för dialog kring konst. Förvaltningen anser att den bör genomföra medborgardialog kring konsten när det ges reell möjlighet för medborgarna att påverka, det vill säga en friare hantering av medlen för konst. Förvaltningen anser dock att en modererad Facebooksida för konst inte är aktuell då det arbetet är för tidskrävande i förhållande till förvaltningens uppdrag. Uddevalla kommun har en modererad Facebooksida för kommunikation med medborgarna där även konst kan diskuteras. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse, Medborgarförslag från Per Byding om att starta Facebookgruppen Konst i Uddevalla, Bilaga till medborgarförslag från Per Byding, Kommunfullmäktiges protokollsutdrag avslår medborgarförslaget om en modererad Facebooksida för konst.

10 133 Dnr KFN 2018/00094 Medborgarförslag från Per Byding om att utreda energibesparingen för att anlägga en simhall och en ishall vägg i vägg i Skeppsvikenområdet Inkommit medborgarförslag från Per Byding avser att utreda energibesparingen för att anlägga en simhall och en ishall vägg i vägg. Per föreslår att utreda Skeppsviken som anläggningsplats för en ny ishall och för en ny simhall. Medborgarförslaget syftar även till att utreda de energivinningar som utgörs när man anlägger en ishall och ett badhus i anslutning till varandra. Uddevalla kommun har fattat en rad beslut kring ny simhall i Uddevalla, däribland innehåll och funktion, placering och hur mycket det får kosta. Gällande ny ishall i Uddevalla finns för närvarande inget behov eller uppdrag att utreda nyanläggning. Därmed blir svaret till förslagsställaren en hänvisning till pågående badhusprocess. sunderlag Förvaltningens tjänsteskrivelse Kommunfullmäktiges protokollsutdrag Medborgarförslag från Per Byding om att utreda energibesparingen för att anlägga en simhall och en ishall vägg i vägg i Skeppsvikenområdet Kommunfullmäktiges protokollsutdrag besvarar medborgarförslaget om nytt badhus i Skeppsviken med att hänvisa till tidigare fattat beslut om placering av Framtidens bad i Uddevalla. avslår medborgarförslaget gällande byggnation av ny ishall vid Skeppsvikenområdet med hänvisning till att kommunen inte har för avsikt att bygga en ny ishall.

11 134 Dnr KFN 2018/00099 Medborgarförslag från Per Byding om att utvalda politiker ska besöka Skeppsviken Medborgarförslaget från Per Byding handlar om att genomföra ett platsbesök på Skeppsviken i Uddevalla tillsammans med berörda politiska instanser, bland annat s ledamöter. Besöket ska syfta till en ökad förståelse för platsens förutsättningar för en nyanläggning av sim- och ishall. Förslaget är kopplat till ett annat medborgarförslag från samma förslagsställare, där en nyanläggning av simoch ishall på Skeppsviken inklusive energianalys av dess synergier föreslås. Uddevalla kommun har fattat en rad beslut kring ny simhall i Uddevalla, däribland innehåll och funktion, placering och hur mycket det får kosta. Enligt beslut från kommunfullmäktige, , ska placeringen för det nya badhuset vara Windingsborg. Gällande ishall i Uddevalla finns inget behov eller uppdrag att utreda eller projektera en nyanläggning. Med anledning av detta, samt att beslut om placering av ny simhall är fattat, är det inte aktuellt för kultur och fritidsnämndens ledamöter att besöka Skeppsviken. sunderlag Kultur och fritids tjänsteskrivelse Kommunfullmäktige protokollsutdrag Medborgarförslag från Per Byding om att utvalda politiker ska besöka Skeppsviken Kommunfullmäktiges protokollsutdrag avslår medborgarförslaget om att kultur och fritidsnämndens ledamöter ska besöka Skeppsviken.

12 135 Dnr KFN 2018/00069 Medborgarförslag från Tobias Hagberg om kommunal badplats vid Grindsjön Inkommit medborgarförslag från Tobias Hagberg avser markköp och nyanläggning av kommunal badplats, vid Grindsjön. Förslagsställaren nämner att det fina läget med dess förutsättningar såsom mark, befintlig naturstrand m.m. gör att Grindsjön är ett perfekt ställe för en ny kommunal badplats. Förvaltningen tar med sig Tobias önskemål om en eventuell framtida badplatsutveckling till den badplatsutredning som pågår. sunderlag s tjänsteskrivelse Kommunfullmäktige Medborgarförslag från Tobias Hagberg om kommunal badplats vid Grindsjön inkluderar önskemålet om badplats vid Grindsjön i pågående badplatsutredning och ser därmed medborgarförslaget som besvarat.

13 136 Dnr KFN 2018/00132 Ansökan om verksamhetsbidrag till bokprojektet Musiklivet i Uddevalla Ansökan om kr har inkommit från Projektgruppen dokumentation Uddevallas musikliv, Studiefrämjandet. Förvaltningen anser att boken är av stort värde för Uddevalla och att ansökan bör beviljas. Ärendet avser ansökan om medel för att kunna trycka och ge ut en bok om Uddevalla kommuns musikliv från 1925 till dags dato. Författarna har arbetat med boken under närmare två års tid. Innehållet är främst baserat på ca 90 intervjuer med olika musikpersonligheter med Uddevallaanknytning, samt information från tidningsartiklar, websidor etc. Boken kommer att omfatta runt 30 kapitel, sidor och flera hundra fotografier. Förvaltningen anser att denna dokumentation av Uddevallas musikliv är av stort värde, det är sällan en möjlighet av det här slaget presenteras. Det är en dokumentation av vår nutidshistoria som lyfter fram bredden och omfattningen av vår stads musikliv under en lång period. Vad kan musiken säga om en stad, en människa, en tid? Sångtexter, klädstilar och musiken berättar om drömmar, kärlek och viljan till förändring. Ett arbete av det här slaget skulle på annat sätt vara både mycket tidskrävande och kostsamt. Nu görs detta av ideella, engagerade människor och det bör Uddevalla kommun både uppmuntra och stödja. Det finns ett antal böcker om Sveriges nutida musikhistoria, men ingen med fokus på Uddevalla. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse , KFN 2018/00132 Musiklivet i Uddevalla kostnadsbudget, Ansökan om verksamhetsbidrag till bokprojektet dokumentation Uddevallas musikliv beviljar kr till boken Musiklivet i Uddevalla, under förutsättning att boken ges ut.

14 137 Dnr KFN 2018/00133 s av- och slutrapportering av kommunfullmäktigeuppdrag Kultur och fritidsförvaltningen har under året 2018 arbetat med och genomfört en rad politiska uppdrag. I ärendebeskrivningen finns kultur och fritidsförvaltningens slutrapportering på uppdraget; Kultur- och fritidsnämnden har utifrån flerårsplan fått i uppdrag att under 2018 utöka bemanningen för fritidsverksamheten på Tureborgs mötesplats samt beställ projektering av tillfälligt bad på Landbadet. Därtill finns en beskrivning av pågående kommunfullmäktigeuppdrag som av förvaltningen inte bedöms bli klara under utsatt tid. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse föreslår kommunfullmäktige att godkänna rapporteringen på uppdraget att utöka bemanningen för fritidsverksamhet på Tureborgs mötesplats och därmed avsluta uppdraget. föreslår kommunfullmäktige att godkänna rapporteringen på uppdraget Beställ projektering av tillfälligt bad på Landbadet och därmed avsluta uppdraget begär förlängning av kommunfullmäktige för uppdraget att under 2017 anlägga en aktivitetspark till begär förlängning av kommunfullmäktige för uppdraget att under 2017 upprusta Landbadet så att verksamhet kan bedrivas till begär förlängning av kommunfullmäktige för uppdraget att under utveckla området Gustavsberg/Landbadet/Bodele/Skeppsviken med utökat friluftsliv och mötesplats Bodele till

15 138 Dnr KFN 2018/00146 Samråd kring detaljplan: Ny brandstation vid Västgötavägen Uddevalla kommun planerar, tillsammans med Räddningstjänstförbundet Mittbohuslän, att bygga en ny brandstation, då nuvarande är i sämre skick. En ny placering krävs, då framkomligheten för utryckningsfordonen för närvarande begränsas av återkommande översvämningar på Bastionsgatan, samt av trafikstockningar. Räddningstjänstförbundet föreslår att placeringen av brandstationen ska vara invid Västgötavägen, i nära anslutning till väg 44, på detaljplaneområde Halla-Stenbacken 1:89. Förslaget har varit föremål för förprövning. Kultur och fritidsförvaltningen framförde då att området kan, med hjälp av upprustning och tydlig skyltning, öka intresset för det anslutande friluftsområdet på Samnerödsberget. Sedan planärendet behandlats på förprövning har kultur och fritidsförvaltningen fått två utredningsuppdrag, med potentiellt stark strategisk påverkan på Rimnersområdet med omnejd. s ansvarsområden berörs till viss del av byggnationen av ny brandstation. Det rör sig dels om logistiska lösningar för angöring till Rimnersområdet på ett tryggt och säkert sätt, dels om den konstnärliga gestaltningen i och omkring byggnaden. sunderlag Kultur och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse Sändlista kungörelse om samråd kring detaljplan, ny brandstation vid Västgötavägen Plankarta A1, ny brandstation vid Västgötavägen Planbeskrivning, ny brandstation vid Västgötavägen Kungörelse om samråd kring detaljplan, ny brandstation vid Västgötavägen lyfter behovet av att i samband med upprustningen av området kring Halla-Stenbacken ta närheten till friluftsområdet Rimnersområdet- Samnerödsberget i beaktande, och förbättra stråkets koppling till Strandpromenaden. påpekar det eventuellt ökade intresset för Rimnersområdet framöver på grund av bland annat SM standard på Rimnersvallen och de konsekvenser som utvecklingen kan få på Halla-Stenbacken i form av ökad trafik (såväl gång-, cykel-, kollektiv-, och biltrafik) och ökat behov av parkeringsplatser i anslutning till planområdet. betonar vikten av den gestaltning byggnaden ges såväl gällande konstnärlig gestaltning som arkitektur, då den utgör landmärke till Uddevalla tätort.

16 139 Dnr KFN 2018/00149 Detaljplan för Restenäs-Strand 2:6 Samhällsbyggnadsförvaltningen har tillsänt Kultur och fritid ett förslag till detaljplan för Resteröds-Strand 2:6 för remiss och som del i samrådet. Området är beläget 4,5 km från Ljungskile nära Fräknestranden, några hundra meter öster om väg 675. Syftet är att pröva lämpligheten för bostadsbebyggelse fördelade på 12 tomter i området. Placeringen av bebyggelsen verkar genomtänkt och borde kunna innebära att bebyggelsen kan anpassas efter terrängen, vilket den också bör göra. Plansprängningar bör dock inte tillåtas. Maximal marknivåförändring borde kunna sättas till 0,5 m per tomt. Planerad detaljplan ser inte ut att strida mot Riksintresse eller andra skydd i området. En arkeologisk utredning har genomförts på platsen och lett till borttagande av en fornlämning. Om det mot förmodan inte går att bebygga området har denna borttagits i onödan. Stenmurar i området kan när planen genomförts bevaras, vilket är bra både generellt för kulturlandskapet och för kommande boende. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Detaljplan för Resteröds-Strand 2:6 sändlista Detaljplan för Resteröds-Strand 2:6 följebrev Detaljplan för Resteröds-Strand 2:6 planbeskrivning Detaljplan för Resteröds-Strand 2:6, plankarta Förvaltningens förslag till beslut godtar förslag till detaljplan för Resteröds-Strand 2:6 om plansprängning av tomtmark kan undvikas. Förslag till beslut på mötet Niklas Moe (M) föreslår följande alternativa beslut: godtar förslag till detaljplan för Resteröds-Strand 2:6. Monica Bang Lindberg (L), Ewa Tillander (C) och Anibal Rojas Jourquera (KD) ställer sig bakom Niklas Moes (M) förslag. sgång Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att nämnden godkänner förvaltningens förslag till beslut.

17 godtar förslag till detaljplan för Resteröds-Strand 2:6 om plansprängning av tomtmark kan undvikas. Reservation Niklas Moe (M), Monica Bang Lindberg (L), Ewa Tillander (C) och Anibal Rojas Jourquera (KD) reserverar sig mot beslutet till förmån för Niklas Moes (M) förslag.

18 140 Dnr KFN 2018/00148 Samråd: Detaljplan för Restenäs 2:116 Samhällsbyggnadsförvaltningen har tillsänt Kultur och fritid ett förslag till detaljplan för Restenäs 2:116 för remiss och som del i samrådet. Området är beläget 3,4 km från Ljungskile vid Fräknestranden, just öster om väg 675 och är kvm stort. Syftet är att pröva lämpligheten i en höjning och komplettering av byggrätter i befintligt planlagt område. Genom framdragning av kommunalt VA kan byggnader för åretruntboende prövas. Idag gäller Byggnadsplan för fritidsändamål, Restenäs 2:116 m fl, upprättad I denna plan stämmer inte vägdragningen vilket också behöver ändras. Planförslaget har stöd i Översiktsplanen. Utöver befintliga tomter skapas möjlighet till tre nya tomter. Området ligger i en kulturmiljö varför det kan vara extra angeläget att inte förändra markförhållandena för mycket. Risken finns att man anser det enklast att spränga, schakta och flytta markmassor alldeles för mycket, det har vi tyvärr sett i andra byggnationer i närtid. Byggnationen bör anpassas till terrängen, inte tvärtom. Av det skälet föreslås en gräns för marknivåförändring på max 0,5 meter per tomt. I planförslaget är det svårt att utläsa var de tre tillkommande tomterna kan skapas. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Detaljplan för Restenäs 2:116, sändlista Detaljplan för Restenäs 2:116, planbeskrivning Detaljplan för Restenäs 2:116, plankarta Detaljplan för Restenäs 2:116, översiktskarta Detaljplan för Restenäs 2:116, följebrev Förvaltningens förslag till beslut godtar förslag till detaljplan för Restenäs 2:116 om plansprängning av tomtmark kan undvikas. Förslag till beslut på mötet Niklas Moe (M) föreslår följande alternativa beslut: godtar förslag till detaljplan för Restenär 2:116. Monica Bang Lindberg (L), Ewa Tillander (C) och Anibal Rojas Jourquera (KD) ställer sig bakom Niklas Moes (M) förslag. sgång Ordförande ställer förslagen mot varandra och finner att nämnden godkänner förvaltningens förslag till beslut.

19 godtar förslag till detaljplan för Restenäs 2:116 om plansprängning av tomtmark kan undvikas. Reservation Niklas Moe (M), Monica Bang Lindberg (L), Ewa Tillander (C) och Anibal Rojas Jourquera (KD) reserverar sig mot beslutet till förmån för Niklas Moes (M) förslag.

20 141 Dnr KFN 2018/00147 Samråd av detaljplan: Windingsborg 1 m.fl. (Framtidens bad) Den bearbetade detaljplanen för ett nytt badhus i Uddevalla med tillhörande samrådsredogörelse innehåller många positiva delar. Dock kan den behöva kompletteras med avseende på följande aspekter: Skapa ett sammanhängande grönområde Kultur och fritid förtydligar fördelar med att stänga Asplundsgatans västra del Förtydliga hur bostadsbebyggelse ovanpå parkeringsanläggningen påverkar gestaltningen Planera för andra trafikslag genom att öka antalet cykelparkeringar Anslut den föreslagna bron till Junogatan istället för Asplundsgatan Dokumentation av rivna byggnader Dessa aspekter utvecklas i Kultur och fritids yttrande. sunderlag Tjänsteskrivelse Kultur och fritid Kultur och fritids yttrande Windingsborg 1 m.fl., sändlista Windingsborg 1 m.fl., samrådsredovisning Windingsborg 1 m.fl., planbeskrivning Windingsborg 1 m.fl., illustrationskarta Windingsborg 1 m.fl., plankarta Windingsborg 1 m.fl., kungörelse s lämnar sitt yttrande som svar på detaljplanen för kv Windingsborg 1 m fl, framtidens bad, och tillhörande samrådsredogörelse,

21 142 Dnr KFN 2018/00153 Ändring av kultur och fritidsnämndens sammanträdesdatum för juni och december 2018 s sammanträdesdatum för juni och december krockar med kommunstyrelsens sammanträden. s sammanträde den 19 juni ska därför istället äga rum tisdag den 11 juni. s sammanträde den 18 december ska därför istället äga rum den 19 december. sunderlag Kultur och fritids tjänsteskrivelse s protokollsutdrag Kommunstyrelsens protokollsutdrag fastställer den 11 juni och 19 december som nya sammanträdesdatum.

22 143 Dnr KFN Nämndens egna överläggningar: Utvärdering av samarbete mellan nämnd och förvaltning samt arbete med internkontrollplan.

23 144 Dnr KFN Förvaltningschefen informerar Anna Reinhardt, avdelningschef fritid, informerar om att Västkuststiftelsen tagit tillbaka samordningsansvaret för Bohusleden och Kuststigen. Anna Reinhardt informerar även om projektet Hållbart friluftsliv, som är en samordning av kommunens arbete med friluftsfrågor. Maria Lehto, avdelningschef unga, informerar om planerade organisationsförändringar inom avdelningen. Anna Svensson, avdelningschef kultur, informerar om kulturpris, kulturstipendium och ungdomsledarstipendier. På novembernämnden fattas beslut om stipendiater och vinnare. Priser och stipendier delas ut den 11 december.

24 145 Dnr KFN Ordförande informerar Ordförande informerar om följande: är inbjuden till en guidad visning av utställningen ICORN på Bohusläns museum, den 23 oktober klockan En avslutningsaktivitet för kultur och fritidsnämnden äger rum den 28 november klockan Länsstyrelsen har beslutat om tillstånd för tillfällig överbyggnad på fastigheten Gustavsberg 1:24 (Landbadet). Konferensen Attraktiva kommuner äger rum den 13 november i Trollhättan. Nämndens ledamöter är välkomna att delta. Uddevalla kommun har haft besök från Kina, som aviserat intresse för kulturutbyte med ungdomar i form av gemensamma aktiviteter.

25 146 Dnr KFN 2018/00009 Redovisning av anmälningsärenden 2018 godkänner redovisningen av följande anmälningsärenden: Avsiktsförklaring avseende fastigheterna Stadsfjället 1-93 m.fl. Bulidsområdet, mellan Fortifikationsverket och kommunen KF KS Tjänsteskrivelse KLK Bestämmande av sammanträdesdagar för kommunfullmäktige 2019, beslut KF Fastställande av kriterier och principer för Gestaltningsrådet SBN , 455 SBN Tjänsteskrivelse KLK KFN avrapportering av uppdrag från KF om Ljungskile bibliotek, beslut KF Länsstyrelsens beslut om tillfällig överbyggnad på fastigheten Gustavsberg 1-24

26 147 Dnr KFN 2018/00008 Redovisning av delegationsbeslut 2018 godkänner redovisningen av följande delegationsbeslut: enligt delegation nr 12, om förlängning av lönebidrag, Bohuslän-Dals parasportförbund

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP)

David Skälegård (MP) för Louise Åsenfors (S) Karin Johansson (KD) för Caroline Henriksson (UP) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-11.57, ajournering kl. 10.05-10.25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09:

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde, Bäve, kl Nämndens egna överläggningar 09: Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Nämndsammanträde, Bäve, kl.15.00 15.30 Nämndens egna överläggningar 09:00-15.00 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.08:30-16.07 Nämndens egna överläggningar pågick 8.30 15.00 Nämndsammanträdet inleddes 15.00 Ajournering

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Katarina Hansson, förvaltningschef Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Romanen, kl. 09.00 till 15.53 med paus för fika kl. 10.13 till kl. 10.35 samt 14.13 till 14.40 och för lunch kl. 11.56 till kl. 13.15. Monica Bang Lindberg

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden Nämndsammanträde Lanegården, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Nämndsammanträde Lanegården, kl.09:00-12.00 Ajournering kl. 9.50 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46

Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 31-46 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-14.08 Ajournering kl. 10.03 10.30, för lunch kl.11.52 12.30 samt kl. 13.37 13.43 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L),

Läs mer

Ajournering till och till 15.16

Ajournering till och till 15.16 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Bäve, kl 09.02 till kl. 15.34 med avbrott för fika/paus kl. 09.58 till 10.19, kl. 11.10 till 11.15 och 14.30 till 14.50 samt för lunch kl. 12.15 till 13.00. Ajournering

Läs mer

Ajournering kl

Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00 12.15 Ajournering kl. 10.10 10.40 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15

2015-06-11. Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Sammanträde Plats och tid Bjursjöstugan kl. 9.00-11.05 Ajournering 9.37-9.39 samt 9.41-10.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD)

Läs mer

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl

Kultur och fritidsnämnden nämndsammanträde, kl.09: Ajournering kl Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga nämndsammanträde, kl.09:00-12.15 Ajournering kl. 9.58 10.20 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande

Läs mer

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C)

Monica Bang Lindberg (L), Ordförande Gösta Dahlberg (M), 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S), 2:e vice ordförande Torsten Torstensson (C) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 10.0 till 14.17 med avbrott för lunch 11.53 till 12.30 samt ajournering 10.58-11.04 och 13.32-13.41.

Läs mer

10.10 samt

10.10 samt Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9.00-12.55. Ajournering kl. 10.04-10.10 samt 10.33-10.50. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang

Läs mer

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31

Caroline Henriksson (UP) Ewa Tillander (C) Karin Johansson (KD) Börje Andersson (V) David Skälegård (MP) 26-31 Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-14.00 samt sammanträdesrum Oddevall kl 14.00-14.50. Ajournering kl. 11.32 11.50, för lunch kl. 11.53 13.00, fortsatt ajournering till 13.09,

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V)

Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Christer Johansson (V) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-15.14 Ajournering kl. 9.44 10.15, 11.01 11.22, 11.35 12.05, för lunch 12.30 13.15 samt 14.36 15.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie

Läs mer

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29

Annelie Högberg (S), Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Noord (S), jäv 29 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Nämndsammanträde, kl.09:00-16.00 Ajournering kl. 10.10-10-30, för lunch 12.20-13.00, 13.25-13.30, 13.55-14.00, 14.10-14.16 samt 15.05-15.20 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47

Maria Nilsson (S) för Annelie Högberg (S) Josef Sannholm (S) för Robert Wendel (S) 45-47 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Rimnershallen, sammanträdesrum 2, kl. 09.00 till 13.35. Nämnden ajournerade sig mellan klockan 11.30 till 11.35, 13.04 till

Läs mer

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP)

Ajournering Anibal Rojas Jourquera (KD) Åsa Dahl (S) Ann-Catrin Wikblad (S) Christer Johansson (V) Lars Eide Andersson (MP) Sammanträde Plats och tid Rimnershallen sammanträdesrum 1 kl. 9.00-11.00 Ajournering 9.45 10.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP)

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Bäve. Nämndsammanträde kl. 09.03 till kl. 10.48 med avbrott för ajournering och fika kl. 09.24 till 10.04. Nämndens egna överläggningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Carl-Gustav Gustafsson (L) för Margareta Lundh (M) Nina Andersson (C) för Hosam Waarie (C) 1-3

Carl-Gustav Gustafsson (L) för Margareta Lundh (M) Nina Andersson (C) för Hosam Waarie (C) 1-3 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sammanträdesrum Hedegärde, klockan 09.04 till klockan 10.34 med ajournering för fika mellan klockan 09.30 och 09.50 Rättelse 2019-01-21, Josefin

Läs mer

31Medborgarförslag angående Folkets Park

31Medborgarförslag angående Folkets Park 157 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-01-09 31Medborgarförslag angående Folkets Park Dnr KF 2012/0102 Sammanfattning Ulf Berggren har föreslagit att Folkparksbyggnaden

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden

Protokoll Kultur och fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Regionteater Väst, Uddevalla, kl.09:00-13.00 Ajournering kl. 9.19 9.21 och 9.30 9.34 samt för paus kl. 10.10 11.30 Annelie Högberg (S), Ordförande Monica Bang Lindberg

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (17) Plats och tid Bildhuggaren, måndagen den 28 januari 2019 kl 15:00-17:00 ande Bengt Ferm (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Andreas Dahlborg (L) Kenneth Grad (C) Thomas

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14.

Ajourneringar: till till för presskonferens och lunch till för överläggning till 14. Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl 09.00-14.44. Ajourneringar: 10.33 till 10.45 11.21 till 13.00 för presskonferens och lunch 13.05 till 13.13 för överläggning 13.57 till 14.01 Ledamöter

Läs mer

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson

Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning Demokratiberedning. Sebastian Johansson Kallelse Föredragningslista Demokratiberedning 1(1) 2019-04-04 Sammanträde Demokratiberedning Plats och tid Kompassen, stadshuset kl. 09:00 torsdagen den 11 april 2019 Ordförande Sekreterare Elving Andersson

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid.

Protokoll. Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Ewa (S) Från. Kultur ochh fritid Annelie Högberg Plats och tid. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande Sammanträdesrum

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD)

Ajournering kl , och Anibal Rojas Jourquera (KD) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde kl. 9.00-12.01 Ajournering kl. 9.11-9.13, 9.47-10.00 och 10.08-10.22 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 9 Monica Bang Lindberg (L) Vice ordförande,

Läs mer

Ajournering

Ajournering Sammanträde Plats och tid Hedegärde kl. 09.00-12.00 Ajournering 10.24-10.44 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande 1 Annelie Högberg

Läs mer

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S)

Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe (M) Anibal Rojas Jourquera (KD) Petra Ekerum (S) Sammanträde Plats och tid Bokenäs bygdegård kl. 9.00-14.30 Ajournering kl. 10.00-10.20, 11.15-11.24 samt för lunch 12.30-13.10. Ledamöter Tjänstgörande ersättare Annelie Högberg (S) Ordförande Niklas Moe

Läs mer

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129)

~;~~a ~.~f?=... f. ~.. ff~~... l..<v,. ~.f!ltl..~-<c,..- Stef~ Sk1.'J. o ~gl%d Lars-Olof LaxlOt (I 129) Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-15.30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V) tjänstgörande ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-1 0:20 Alf Gillberg (S), Ordförande David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Anna Tora Huss (MP) t.o.m. 23, kl. 10:10 Martin

Läs mer

Ajournering kl samt för lunch

Ajournering kl samt för lunch Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl. 9-14.06 Ajournering kl. 10.30-11.00 samt för lunch 12.45-13.13 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08

Protokoll. Niklas Moe (M) Ekerum (S) Petra. Tillander (C) Josef Sannholm. Ewa. Kultur och fritidd. Annelie Högberg 2015-12-18 2016-01-08 fritidsnämnden Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrift sekreteraree Underskrift ordförande Underskrift justerande

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 11 december 2017 kl 16:00-19:15 ande Per Gren (S), Ordförande Thomas Carlsson (S) Ewa Jägevall (L) Kenneth Grad (C) Peter Eclund (KD) Hampus Borg (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S)

Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) David Skälegård (MP) för Annelie Högberg (S) Ewa Tillander (C) för Josef Sannholm (S) Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sällskapet Lelångenbanans föreningslokal, Ängebacken kl.09:00 därefter sammanträdesrum Hedegärde i Stadshuset Ajournering klockan 11:14 till

Läs mer

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd.

Protokoll. kl Niklas Moe (M) Josef Sannholm. Åsenfors. Tillander (C) Ewa. Från. Thommy Carlinn Kultur och fritidd. Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-13.30. Ajournering kl. 10.07-10.30 samt för lunch 11.50-12.45 Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 1-5 2 1.Information överläggningar... 5 2. Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2017-2019... 6 3. Inriktning för Alingsås museum... 8 4. Fyllnadsval av ordförande vice ordförande

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Madelene Johansson. Bo Göthesson. Inge Löfgren ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Madelene Johansson. Bo Göthesson. Inge Löfgren ANSLAGSBEVIS: 1 (9) Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2016-08-24 kl. 09.15-11.30 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Bo Göthesson (S), ordf. Mikael Wennergren (LP), vice ordf.

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Sammanträde Plats och tid Ledamöter kultur och fritids- och Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-14:40 Kenneth Engelbrektsson (S), Ordförande Monica Bang Lindberg (L) från kl. 13:45 Vivian Uddén (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50

Ajournering kl samt kl Thommy Carlin (SD) Caroline Henriksson (UP) 40-50 Sammanträde Plats och tid Brandstationen kl. 9.00-12.03. Ajournering kl. 9.37-9.45 samt kl. 11.14-11.20 Ledamöter Annelie Högberg (S) Ordförande, jäv 42 Monica Bang Lindberg (FP) Vice ordförande, ordförande

Läs mer

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Marie-Louise Ekberg (S)

Anibal Rojas Jourquera (KD) Sara Ibrahim (FP) Ann-Catrin Wikblad (S) Marie-Louise Ekberg (S) Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Kasen, mötet börjar kl. 9:00 Ajournering kl. 9:20 9:26 samt 11:05-11:19 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande

Läs mer

Byggnads- och trafiknämnden

Byggnads- och trafiknämnden Plats och tid Bonaren, torsdagen den 6 oktober 2016 kl 17:00 19:00 ande Gunnel Johansson (S), Ordförande Kenth Wengholm (M), 1:e vice ordförande Jan Holm (S) Jan Gustafsson (C) Jan Lundqvist (KD) Erlinda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16:00 Beslutande Övriga deltagare (S) Magnus Nyström, ordförande (S) Leif Danielsson (S) Anna-Karin Lundström (S) Kjell Lidman (S) Tomas Eklund (S) Isabella

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 6 mars 2018 kl 15:00-17:10 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Orvar Andersson (KD) Kenneth

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (9) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2015-05-18 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 18 maj 2015, kl. 15.15-16.12 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA.

Protokoll 1 (15) Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef Peter Dahl, Projektledare Gata/VA. Protokoll 1 (15) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Selma, kommunhuset, 2018-01-16, kl. 17.00 18.30 Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Planarkitekt Håkan Svensson, Driftchef

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Aktivitetshuset, måndagen den 11 juni 2018 kl 16:20-18:30 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Orvar Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden 2019-01-22 Innehållsförteckning Ärende 1 Information till nämndens ledamöter och bildspel om förvaltningen... 2 2 Val av ersättare till fritids- och kulturnämndens presidium... 3 3 Val av representant

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Kultur- fritidsnämnden 2 1 Information överläggningar 2 Kultur- fritidsnämndens flerårsstrategi 2018-2020 3 Nytecknande av hyreskontrakt med Fabs angående lokal i Nolhagahallen 3 Plats tid Lokalen Sunnerö,

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Bo Göthesson ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2016-05-12 kl. 09.15 11.45 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Bo Göthesson (S), ordf. Mikael Wennergren (LP), vice ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00

Protokoll Kultur och fritidsnämnden 2013-11-21. Kultur och fritidsnämnden Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Sammanträde Plats och tid /Sammanträdesrum Hedegärde/ kl. 9:00 Ledamöter Johan Wiktorsson (M) Ordförande Monica Bang Lindberg (FP) 1:e vice ordförande Annelie Högberg (S) 2:e vice ordförande jäv under

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ --

Protokoll. Demokratiberedning. Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada Perez (S) ~~~ -- Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.08:30-10:00, med ajournering kl. 9:15-9:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) LisbethEstrada

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-06-25 Plats och tid Kvarnängens IP, lektionssal, 2019-06-25 kl. 16:00-17:15 Beslutande Maria Gard Günster (C), Ordförande Per Malmsten (M) 1:e vice ordförande Christina

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Samhällsbyggnadsutskottet

Samhällsbyggnadsutskottet Sammanträdesdatum Tid: 08:30-11:00 Plats: Skeppet ande Göder Bergermo (L), ordförande Olof Lundberg (S), vice ordförande ej 64 pga. jäv. Melisa Nilsson (S) ersätter Olof Lundberg (S) 64 Gunnar Lidén (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2017-09-14 1 (13) Plats och tid Sr Ormön, Kommunhuset, Östhammar, kl. 13:00-16:45 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Lisa Landberg

Läs mer

David Skälegård (MP) jäv 119. Från Kultur och fritid Katarina Hansson, förvaltningschef Josefin Florell, sekreterare

David Skälegård (MP) jäv 119. Från Kultur och fritid Katarina Hansson, förvaltningschef Josefin Florell, sekreterare Sammanträde Plats och tid Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09.00 till 16.04 10.09 till 10.30, 12.02 till 13.03, 13.33 till 13.37, 14.07 till 14.21, 14.24 till 14.36, 14.55 till 15.15 Ledamöter Tjänstgörande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 25-29

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2013-06-10 25-29 Kultur- fritidsnämnden 25-29 2 Graffiti Plank Alingsås...6 Motion om att införa omsorgsnorm - Lena Klevenås (MP)...7 sutrdrag - Remiss KSAU 60 om användningen av Turbinhuset - Lena Klevenås (MP)...9 Delegationsbeslut

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Plats och tid Skogsbo, Baggensfjärden, 2015-05-13, 10.00 11:40. Beslutande Ledamöter Anders Gullander (FP) Monica Pettersson (M) Mikael Lindström (S) Malin

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga

Klockan 16:00-17:10, A-salen, Kommunalhuset, Kommunalvägen Samtliga SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 september 2017 KS-2016/2919 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Rådet för fysisk planering Nej Sammanträdesdag 4 september 2017 Tid och plats Klockan 16:00-17:10, A-salen,

Läs mer

Protokoll. Niklas Moe (M) (S) Ewa. Från. Josef Sannholm. kultur och h fritid. Paragrafer Kultur och fritidd

Protokoll. Niklas Moe (M) (S) Ewa. Från. Josef Sannholm. kultur och h fritid. Paragrafer Kultur och fritidd Sammanträde Plats och tid Ledamöter Sammanträdesrum Rödön, kl.09:00-12.30 Ajournering kl. 9.22 9.28, 10.33 10.40 samt 11.58 12.04 Annelie Högberg (S), Ordförande 96-999 Monica Bang Lindberg (L), Vice ordförande,

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl. 08.30-11.05 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.25-10.50 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30

Demokratiberedning. Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kajutan, kl.08:30-11:30 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande David Sahlsten (KD) Anna Tora Huss (MP) Cornelia Kirpensteijn,

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum Blå, , kl. 13: Hans-Åke Jönsson (C) Magnus Jonsson (S) Anita Rosén (L) BrittMarie Hansson (S)

Plats och tid: Sammanträdesrum Blå, , kl. 13: Hans-Åke Jönsson (C) Magnus Jonsson (S) Anita Rosén (L) BrittMarie Hansson (S) Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott Plats och tid: Sammanträdesrum Blå, 2019-08-13, kl. 13:00-15.00 Beslutande: Tomas Fjellner (M) Hans-Åke Jönsson (C) Magnus Jonsson (S) Anita Rosén (L) BrittMarie

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.09:00-10:00 Alf Gillberg (S), Ordförande Ralph Steen (L), l :e vice ordförande Maria Nilsson (S) Nina Bergman, utredare, kommunledningskontoret

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2012-04-17, kl 13:15-14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Anders Malm (M) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Tony Asp (S) tjänstgörande

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2012-02-15 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Rum Kumla, Stadshuset, 2012-02-15, klockan 14:00-15.20 Beslutande Elin Riberg Wirf (MP) Eva Palmqvist (S) Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Marie Eriksson

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott. Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Sammanträde Plats och tid Stadshuset, lokal Kasen, kll3:30-14:30 Ledamöter Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-04-15 Innehåll 22 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 23 Redovisning av delegationsbeslut... 30 24 Delgivningar... 31 25 Månadsuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-02-12 1 (9) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 12 februari Kl: 09:20 11:05 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Protokoll. Josef Sannholm jäv 119

Protokoll. Josef Sannholm jäv 119 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sammanträdesrum Hedegärde, kl.09:00-11.50 Ajournering kl. 9.20-9.25 samt 9.45-10.15 för fika Annelie Högberg (S), Ordförande

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Kultur- fritidsnämndens 12-15 2 Motion från Jan Gustavsson (V) angående anläggandet av fler boulebanor...6 Remiss KSAU 61 om kulturstrategi för barn unga - Lena Klevenås (MP)...8 Lokalförsörjningsplan

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2018-01-08-2018-01-22 Ändring av detaljplan A159 för Fiolen 2 i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning till

Läs mer

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00

Protokoll. Demokratiberedning. Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga Stadshuset, Kompassen, vån 4, kl.09:00-10:00 Ralph Steen (L), l :e vice ordforande Hosam Waarie (C) David Sahlsten (KD) Maria Nilsson (S) Denise Olsson Bergqvist,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Anmälan av delegationsbeslut... 75 59 Målgruppsbidrag studieförbunden... 76 60 Ekonomiskt stöd till studieförbunden/sisu... 77 61 Motion angående uppförande

Läs mer