KVALITETSREDOVISNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KVALITETSREDOVISNING"

Transkript

1 KVALITETSREDOVISNING Broddetorpsskolan/Gudhems enhet Läsår 2009/2010 Margareta Lindmark Holm Rektor Insändes till BU-kontoret senast den 31augusti 2010

2 Kommuner och dess skolor, förskolor och fritidshem är enligt Förordning om kvalitetsredovisning, (1997:702) skyldiga att årligen upprätta skriftliga kvalitetsredovisningar som ett led i den kontinuerliga uppföljningen och utvärderingen av verksamheten. Kvalitets- och förbättringsarbete är ett medvetet skolutvecklingsarbete som bygger på att fokusera på mål och resultat skapa delaktighet arbeta långsiktigt och uthålligt fokusera på mål och resultat skapa delaktighet arbeta långsiktigt och uthålligt Under åren har det också framgått att det är viktigt att göra arbetet så enkelt och tydligt som möjligt. En bild av målstyrningsprocessen har här varit till god hjälp i att synliggöra och skapa gemensamma bilder av kvalitetsarbetet på olika nivåer. Denna redovisning liknar de vi tidigare utformat men från och med 2010/2011 kommer en ny modell att arbetas fram som bygger på nya skollagen.

3 Innehållsförteckning Del 1 Beskrivning av verksamheten Enhetens/skolans rutiner för kvalitetsarbete Del 2 Läroplanens och kommunens prioriterade områden: Redovisning av arbetsmetoder och måluppfyllelse inom: Normer och värden Elevernas ansvar och inflytande Skola och hem Skolan och omvärlden, VISA Betyg och bedömning Kunskaper Hälsa och livsstil Prioriterat av Barn- och utbildningsnämnden Skolans utvecklingsområde: Redovisning av arbetsmetoder och måluppfyllelse inom skolans valda utvecklingsområde Del 3 Del 4 Resultatöversikt Nationella prov Måluppfyllelse år 1-9 Betyg Meritvärde Förutsättningar/Nyckeltal Barngrupp Personal Timplan pedagogisk behörighet

4 Del 1. Beskrivning av verksamheten Broddetorpsskolan har under året haft elever. Förskoleklassen och år 1 har haft var sin mentor, men haft ett nära samarbete och arbetat mycket tillsammans. År 2-3 och 4-5 har arbetat åldersblandat och haft en mentor var, men delats under vissa lektioner för att arbeta åldershomogent. Svenska, matematik och engelska har prioriterats. Vid schemaläggningen har alla lärares kompetenser utnyttjas så långt det har varit möjligt. Skolan har under året kombinerat ämnesområden med pedagogisk utomhusverksamhet i skolskogen och har haft ett samarbete med Naturum. När skolan startade fick alla som började förskoleklassen en fadder i år 5 för att få en trygg början på skoltiden. Skolan har under året arbetat vidare med läsprojektet, med läsning på schemat tre dagar i veckan. Skolan har även arbetat med olika teman och då ibland haft åldersblandade grupper och ibland delat i pojk- och flickgrupper. Rutiner för kvalitetsarbete Skolan har under året avsatt tid för planering, utvärdering och uppföljning av verksamheten. Efter alla schemabrytande aktiviteter, såsom frukost- och hälsovecka, skolskogsveckor, Bubbelgum, har skriftliga utvärderingar gjorts. Då har både elevers och personals synpunkter dokumenterats. Skolans arbetsplan har följts upp under året.

5 Del 2. Läroplansområden Normer och värden Läroplanens strävansmål: Skolan skall sträva efter att varje elev utvecklar sin förmåga att göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper och personliga erfarenheter respekterar andra människors egenvärde tar avstånd från att människor utsätts för förtryck och kränkande behandling, samt medverkar till att bistå andra människor kan leva sig in i och förstå andra människors situation och utvecklat en vilja att handla också med deras bästa för ögonen och visar respekt för och omsorg om såväl närmiljön som miljön i ett vidare perspektiv Skolplanens önskvärda resultat: Barn och elever ska trivas och känna trygghet i förskole- och skolmiljön Alla medarbetare ska vara goda förebilder Genusperspektivet ska beaktas inom alla verksamheter Skolans Strategier / Metoder: Likabehandlingsplanen omarbetas så att den passar Broddetorpsskolan. Den ska synliggöras i verksamheten genom att elever och vuxna arbetar med den tillsammans. Välja och utbilda nya Skyddsänglar som ska arbeta aktivt mot kränkande behandling. Elevrådet med representanter ur varje klass träffas en gång i månaden. Varje elevråd föregås av ett klassråd. Skolan arbetar med värdegrundsfrågor bl a med hjälp av materialet Du duger och Livsviktigt. Varje elev i förskoleklassen får vid läsårets start en fadder i år 5. Fadderns uppgift är att ta hand om och ge den nya eleven trygghet. Resultat: Majoriteten av eleverna på skolan upplever att de är trygga i skolmiljön. Eleverna har fått ökade kunskaper och visar större respekt för närmiljö och miljön i ett vidare perspektiv. Likabehandlingsplanen omarbetades för att passa Broddetorpsskolan. Alla klasser tog del av den och den skickades hem vid läsårets början.

6 I början av läsåret valdes nya Skyddsänglar som utbildades. De har under året arbetat aktivt mot kränkande behandling och träffats regelbundet för att rapportera händelser till personalen. Elevrådet har träffats under året, men inte lika regelbundet. Alla elever har under året arbetat med värdegrundsfrågor, t ex med materialen Du duger, EQ-verksta n och Livsviktigt. Där har eleverna fått chansen att diskutera och ta ställning i etiska och genusinriktade frågor. De har också utvecklat den empatiska förmågan. Fadderverksamheten har gett de nya eleverna på skolan en ökad trygghet. Sammanfattande bedömning av måluppfyllelse gentemot läroplanens strävansmål: Ej godtagbar Mindre god God Mycket god X Motivering och grund för bedömning: Samtal med elever, föräldrar och Skyddsänglar. Skriftlig enkät till hemmen. Arbetslagets utvärderingar under året. Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: Omarbeta likabehandlingsplanen och hålla den levande tillsammans med eleverna under hela läsåret. Utöka arbetet med elevrådet med träffar en gång/månad. på enhetsnivå:

7 Elevernas ansvar och inflytande Läroplanens strävansmål: Skolan skall sträva efter att varje elev Tar ett personligt ansvar för sina studier och sin arbetsmiljö Successivt utövar ett allt större inflytande över sin utbildning och det inre arbetet i skolan och Har kunskap om demokratins principer och utvecklar sin förmåga att arbeta i demokratiska former. Skolans Strategier / Metoder: Byta ut dokumentationsmallarna i matematik mot diagnosmaterialet Diamant. Arbeta vidare aktivt med utvärderingar av vad man har lärt sig i slutet på veckan. Arbeta kontinuerligt med målen som eleverna är med och formulerar i IUP. Göra eleverna mer medvetna om IUP och målen. De äldre eleverna arbetar med egen planering och tränas successivt i att ta ett större ansvar. Skolan inför elevens val. Elevrådet med representanter ur varje klass träffas 1 gång/månad. Före elevrådet har varje klass klassråd. Inom vissa områden får eleverna vara med och planera arbetet. Låta elever få mer inflytande över arbetssätt och innehåll i vissa områden. Resultat: De flesta elever har tagit personligt ansvar för sina studier. Arbetsmiljön har varit bra, men kan förbättras, t ex ljudnivån. Eleverna har utövat inflytande över sitt arbete i skolan där tillfälle har getts, t ex temaarbete. Elevernas förmåga att arbeta demokratiskt har utvecklats, t ex genom elevrådsarbete. Diagnosmaterialet Diamant har förts in under året. Eleverna har i slutet på varje vecka utvärderat sitt arbete. Arbetet med IUP och målen har gett eleverna insyn och större möjlighet till ansvar. De äldre eleverna har arbetat med egen planering och tar större ansvar för sin inlärning. Under elevens val har eleverna fått möjlighet att välja olika ämnen att fördjupa sig i. Elevrådet har träffats sporadiskt under året.

8 Eleverna har inom vissa områden varit med och planerat arbetet, t ex i tema och praktiska ämnen. Sammanfattande bedömning av måluppfyllelse gentemot läroplanens strävansmål: Ej godtagbar Mindre god God Mycket god X Motivering och grund för bedömning: Personalens muntliga och skriftliga utvärderingar. Eleverna utvärderar skriftligt sitt arbete. Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: Fortsätta arbetet med diagnosmaterialet Diamant och få eleverna mer delaktiga. I arbetet med elevens val läggs teoretiska ämnen på höstterminen och praktiska ämnen på vårterminen. Få mer kontinuitet på elevrådets möten. Arbeta vidare aktivt med utvärderingar av vad eleverna har lärt sig i slutet på veckan. Fortsätta arbetet med måluppfyllelse och IUP. på enhetsnivå:

9 Skola och hem Läroplanens Riktlinje: Alla som arbetar i skolan skall Samarbeta med elevernas vårdnadshavare så att man tillsammans kan utveckla skolans innehåll och verksamhet Se även läraren skall Skolans Strategier / Metoder: Försöka hitta former för att få eleverna mer delaktiga i utvecklingssamtalen. Bibehålla en god kontakt med hemmen via hembrev och loggboksskrivande. Föräldraforum hålls två gånger per termin, alla föräldrar bjuds in att närvara. Samarbete med klassföräldrar. Resultat: Samarbetet med vårdnadshavare har under året fungerat mycket väl. Samarbetet med vårdnadshavare har skett genom hembrev, loggbok, föräldraforum och muntlig kontakt vid behov. Samarbetet med klassföräldrarna har varit värdefullt. De har varit till stor hjälp vid skolresor och skolans soaré. Föräldraforum har gett vårdnadshavare möjlighet att vara delaktiga i skolans verksamhet. Sammanfattande bedömning av måluppfyllelse gentemot läroplanens strävansmål: Ej godtagbar Mindre god God Mycket god X Motivering och grund för bedömning: Samtal med vårdnadshavare. Protokoll från föräldraforum. Kommentarer i logg-/kontaktböcker. Föräldramöte. Skriftlig enkät till hemmen.

10 Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: Bibehålla den goda kontakten med hemmen. Starta upp Unikum för kontakt därigenom. på enhetsnivå:

11 Skolan och omvärlden, VISA Läroplanens strävansmål: Skolan skall sträva efter att varje elev Inhämtar tilläckliga kunskaper och erfarenheter för att Kunna granska olika valmöjligheter och ta ställning till frågor som rör den egna framtiden, Få en inblick i närsamhället och dess arbets-, förenings- och kulturliv och Få kännedom om möjligheter till fortsatt utbildning i Sverige och i andra länder. Skolplanens önskvärda resultat: Barn och elever ska känna nyfikenhet och ges möjlighet att utveckla entreprenöriellt lärande under hela skoltiden. Alla medarbetare har ett gemensamt ansvar för att vägleda barn och elever inför fortsatta studier och arbetsliv. Alla verksamheter ska ha en VISA-plan (vägledning inför studier och arbetsliv) som följs upp årligen. Skolans Strategier / Metoder: Arbeta mer med VISA på hela skolan, t ex yrkesvecka. En gemensam VISA-plan för hela enheten har upprättats och ska under kommande år användas i verksamheten. Fortsatt samarbete med Naturum och Dalénium. Skolan deltar i kommunens kulturprogram. Elever från skolan gör studiebesök på olika företag. Några klasser provar på en skoldag på Stenstorps skolmuseum. Resultat: Eleverna har fått inblick i närsamhället och dess arbetsliv. Eleverna har fått kännedom om ett flertal yrken och vilken utbildning som krävs. Genom kulturutbudet har elever inspirerats att t ex spela instrument och läsa böcker. En gemensam VISA-plan för enheten har upprättats. Under året har skolan arbetat med VISA genom t ex yrkesveckor och teknikspanarna. Samarbetet med Naturum och Dalénium har inspirerat eleverna. Eleverna har tagit del av kommunens kulturutbud. Eleverna har gjort flera studiebesök på olika företag. De äldre eleverna (år 4-5) har gjort en VISA-dag på olika arbetsplatser.

12 Sammanfattande bedömning av måluppfyllelse gentemot läroplanens strävansmål: Ej godtagbar Mindre god God Mycket god X Motivering och grund för bedömning: Skriftlig utvärdering av eleverna efter VISA-dagarna Skriftlig och muntlig utvärdering av elever och personal efter yrkesveckorna. Personalens utvärdering av Naturum och Dalénium. Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: Se över vårt samarbete med Naturum. Se över VISA-planen inför kommande läsår. på enhetsnivå:

13 Betyg och bedömning Läroplanens strävansmål: Skolan skall sträva efter att varje elev Utvecklar ett allt större ansvar för sina studier och Utvecklar förmågan att själv bedöma sina resultat och ställa egen och andras bedömning i relation till de egna arbetsprestationerna och förutsättningarna Skolans Strategier / Metoder: Omarbeta och utveckla arbetet med skriftliga omdömen. Byta ut dokumentationsmallarna i matematik mot diagnosmaterialet Diamant. Låta eleverna vara med och bedöma och utvärdera sina egna arbeten. Eleverna i år 5 ska ha Hem- och konsumentkunskap och få omdömen i detta ämne. Resultat: Genom arbetet med IUP och dokumentationsmallar har eleverna fått möjlighet att ta ansvar för sina studier. Elevernas förmåga att bedöma sina resultat är en process som vi har sett början på. Arbetet med de skriftliga omdömena har utvecklats och elever och vårdnadshavare får tydligare information. Arbetet med Diamant i matematik har påbörjats. Eleverna har gett respons på andra elevers arbeten och bedömt sina egna arbeten i t ex bild. Eleverna i år 5 har haft Hem- och Konsumentkunskap och fått skriftliga omdömen i ämnet. Sammanfattande bedömning av måluppfyllelse gentemot läroplanens strävansmål: Ej godtagbar Mindre god God Mycket god X Motivering och grund för bedömning: Skriftlig enkät till hemmen. Personalens utvärdering. Utvecklingssamtalen.

14 Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: Vidareutveckla arbetet med Diamant och få eleverna mer delaktiga. Hitta fler metoder för att eleverna ska kunna bedöma och utvärdera sina egna arbeten. Fortsätta utveckla de skriftliga omdömena. på enhetsnivå:

15 Kunskaper Läroplanens strävansmål: Skolan skall sträva efter att varje elev Utvecklar nyfikenhet och lust att lära, Utvecklar sitt eget sätt att lära Utvecklar tillit till sin egen förmåga Känner trygghet och lär sig ta hänsyn och visa respekt i samspel med andra Lär sig utforska, lära sig ta hänsyn och visa respekt i samspel med andra Befäster en vana att självständigt formulera ståndpunkter grundade på såväl kunskaper som förnuftsmässiga och etiska överväganden Tillägnar sig goda kunskaper inom skolans ämnen och ämnesområden, för att bilda sig och få beredskap för livet Utvecklar ett rikt och nyanserat språk samt förstår betydelsen av att vårda sitt språk, Lär sig kommunicera på främmande språk Lär sig lyssna, diskutera, argumentera och använda sina kunskaper som redskap för att - formulera och pröva antaganden och lösa problem - reflektera över erfarenheter och - kritiskt granska och värdera påståenden och förhållanden, inhämtar tillräckliga kunskaper och erfarenheter för att kunna träffa väl underbyggda val av fortsatt utbildning och yrkesinriktning Skolplanens önskvärda resultat: Språk-, läs- och skrivutveckling samt matematik ska fokuseras för att öka barns och elevers måluppfyllelse. Biblioteken är en viktig resurs i detta arbete. Informations- och kommunikationsteknik ska ses som naturliga verktyg för alla elever Gymnasieskolan ska utvecklas och i samarbete med Gymnasium Skaraborg erbjuda ett attraktivt utbud för våra elever. Alla barn och elever ska få grundläggande kunskap om betydelsen av hållbar utveckling. Skolans strategier / Metoder: Arbeta vidare med läsloggarna. Vid schemaläggning beakta personalens kompetens. Fortsätta arbetet med Hållbar utveckling och fördjupa kunskaperna. Ge eleverna tillfällen till samarbete, reflektion och kommunikation. Variera arbetssätt som passar olika inlärningsstilar. Genom året kommer olika tematiska arbeten genomföras, både i åldersblandade och åldershomogena grupper.

16 Olika gruppkonstellationer (pojk- och flickgrupper, nivågrupper, mindre grupper etc) kommer att användas. Inomhus- och utomhuspedagogik. Olika metoder används vid läs- och skrivinlärning. Matematikundervisningen blandar praktiskt och teoretiskt arbete. Engelska förs in på ett lekfullt sätt redan från år 1. Genom arbetet med Livsviktigt tränar barnen respekt och hänsyn och lär sig lyssna, argumentera och diskutera. Inrikta undervisningen mer mot strävansmålen. År 0-1 har ett samarbetsprogram med Dalénium, Draken Bertas experiment. Resultat: Att lärarnas kompetens beaktats vid schemaläggningen har kommit eleverna tillgodo i undervisningen. De ges möjlighet att tillägna sig goda kunskaper inom skolans ämnen och ämnesområden. Arbetet kring hållbar utveckling och Grön flagg har gett eleverna en ökad förståelse och kunskap i dessa frågor. Eleverna lär sig att lyssna, diskutera och argumentera. De lär sig också att kritiskt granska påståenden och förhållanden. Under året har skolan blivit Grön flagg-certifierade. Eleverna har olika inlärningsstilar och genom att arbetssättet har varierats har de flesta nåtts. De får utveckla sitt eget sätt att lära och känna tillit till sin förmåga. Eleverna får större lust att lära genom olika undervisningssätt, t ex temaveckor och arbete i skolskogen. Eftersom värdegrundsarbete är schemalagt får eleverna kunskaper i vikten av att visa hänsyn och respekt och att ha ett vårdat språk, detta leder till ökad trygghet. Läsloggarna har under året använts, men med varierande resultat. Personalens kompetens har beaktats vid schemaläggning, särskilt matematik, svenska, engelska, SO och NO. Arbetet med hållbar utveckling har fortsatt, men kan utvecklats ytterligare. Engelska har till viss del införts med de yngre eleverna, men schemalagts från år 3. Sammanfattande bedömning av måluppfyllelse gentemot läroplanens strävansmål: Ej godtagbar Mindre god God Mycket god X Motivering och grund för bedömning: Observationer. Diskussioner med elever och i arbetslaget.

17 Elevernas och personalens utvärderingar. Skriftlig enkät till hemmen. Nationella prov i år 3 och 5. Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: Återgå till tomma läsloggar för de äldre. De yngsta har ingen alls, de lägger istället tiden på att prata om boken. Utveckla arbetet med hållbar utveckling och Grön flagg. Arbetet med Grön Flagg ska innefatta barnen i förskolan, fritids och skolan. Lägga mer vikt vid att synliggöra strävansmålen för eleverna. på enhetsnivå:

18 Hälsa och Livsstil Skolplanens önskvärda resultat: Barn och elever ska ges möjlighet att utveckla ett gott välbefinnande och en god psykosocial och fysisk hälsa. Alla medarbetare ska arbeta för en hälsofrämjande skola. Citta slow-andan ska genomsyra förvaltningens verksamheter Lokala Mål: Skolan skall sträva efter att varje elev Deltar i en frukost- och hälsovecka. Friskvård en gång i veckan. Skolans strategier / Metoder: Fortsätta att utveckla Frukost- och hälsoveckan. Förbättra arbetet med friskvården. Utveckla arbetet med Grön Flagg och Hållbar utveckling. En arbetsgrupp på enheten har bildats som arbetar övergripande med hälsofrågor. De fortsätter under året att utveckla arbetet. År 2 och 5 deltar i ICAs utbildning Kompis med kroppen. Det arbetet sprids även till övriga klasser. Resultat: Elevernas medvetenhet om fysisk och psyko-social hälsa har ökat. Frukost-och hälsoveckan och friskvården har bidragit till att utveckla elevernas medvetenhet kring hälsa. Arbetsgruppen som arbetar med hälsa har inspirerat personalen. Kompis med kroppen-arbetet medvetandegör vikten av motion och hälsosam kost. Sammanfattande bedömning av måluppfyllelse: Ej godtagbar Mindre god God Mycket god X Motivering och grund för bedömning: Elevers och personalens utvärderingar från frukost- och hälsoveckan. Observationer och diskussioner i arbetslaget. Spontana kommentarer från elever och föräldrar.

19 Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: Fortsätta arbetet med frukost- och hälsoveckan. Se till att alla elever får friskvård en gång/vecka. Fortsätta arbetet med hållbar utveckling och Grön flagg. på enhetsnivå:

20 Skolans eget utvecklingsområde

21 Läs- och skrivutveckling Lokala Mål: Skolan skall sträva efter att varje elev som lämnar vår enhet har fått en positiv upplevelse och inställning till skriftspråket vilket i sin tur gett en tilltro till deras egen förmåga att uttrycka sig. som slutar nian når minst målen för G i svenska och att alla elever utvecklat sitt skriftspråk så att de är litterata (=redskap att använda språket i vardagen). Skolans strategier / Metoder: Fortsätta utveckla läsprojektet, t ex att de yngre eleverna läser i smågrupper där alla har ett exemplar av boken. De äldre eleverna kan lyssna på och läsa för de yngre. Utveckla arbetet med läsloggen även för de yngre eleverna. Läsprojektet schemaläggs 3 gånger per vecka, 30 minuter varje gång. Biblioteket och skolan samarbetar för att får tillgång till bra litteratur. Eleverna testas med hjälp av olika screeningtester och de som behöver får extra stöd i form av undervisning med en vuxen eller små grupper. Svenska prioriteras vid schemaläggning (behörig lärare och mindre grupper). Förskoleklassen har mycket språklek. Förskoleläraren vidareutbildar sig inom läs- och skrivutveckling. Resultat: De flesta elever har fått en positiv upplevelse och inställning till skriftspråket. Eleverna i år 3 och 5 når uppnåendemålen i svenska. Läsprojektet har gett eleverna lust att läsa. Arbetet med läsloggarna har inte fungerat tillfredsställande. Eleverna har läst 30 min, 3 gånger i veckan. Genom biblioteket har skolan lånat boklådor och eleverna har kunnat låna enstaka böcker därifrån. Eleverna har testats med olika typer av screeningtester och de som har behövt stöd har fångats upp. Svenska har prioriterats när schemat har lagts för att få behöriga lärare och mindre grupper. Förskoleklassen har arbetat mycket med språklek. Förskoleläraren har avslutat sin läs- och skrivutbildning.

22 Sammanfattande bedömning av måluppfyllelse: Ej godtagbar Mindre god God Mycket god X Motivering och grund för bedömning: Nationella prov i år 3 och 5 och screeningtester. Personalens utvärdering av läsprojektet. Diskussioner i arbetslaget och med specialpedagog och speciallärare. Observationer och samtal med elever. Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: Utveckla läsprojektet, t ex så att alla elever får sitta i smågrupper tillsammans med en vuxen och läsa och prata om böcker. Man kan också ha ett färdigt bokschema, där man målar/kryssar i böcker man har läst. De äldre eleverna ska ha tomma läsloggar. De yngsta som inte läser själva har inga alls. De övriga har bokscheman. Fortsatt prioritering av svenska vid schemaläggning. på enhetsnivå:

23 Del 3. Resultatöversikt Uppföljning av måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 1 Utifrån kursplanemålen i år 3 och 5 bedöms måluppfyllelsen för eleverna i år 1 enligt nedan i respektive ämne Ämne elever totalt flickor UM flickor EUM pojkar UM Bild Idrott och hälsa Matematik Musik NO SO Svenska Svenska som andra språk 0 pojkar EUM Kommentar: Skolans åtgärder för utveckling:

24 Uppföljning av måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 2 Utifrån kursplanemålen i år 3 och 5 bedöms måluppfyllelsen för eleverna i år 2 enligt nedan i respektive ämne Ämne elever totalt flickor UM flickor EUM pojkar UM pojkar EUM Bild Idrott och hälsa Matematik Musik NO SO Svenska Svenska som andra språk Kommentar: Åtgärdsprogram finns för de som riskerar att ej uppnå målen. Skolans åtgärder för utveckling: Fortsätta arbeta enligt åtgärdsprogrammen och att utvärdera och förändra vid behov.

25 Uppföljning utifrån de nationella proven skolår 3 vårterminen år 2010 pojkar och flickor skolår 3 som uppnår kravnivån i svenska, sva och matematik på Nationella prov. Här redovisas det resultat som skolan matat in i Dexter för NP. Kommentarer till tabellen: Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: på enhetsnivå:

26 Uppföljning av måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 3 Utifrån kursplanemålen i år 3 och 5 bedöms måluppfyllelsen för eleverna i år 3 enligt nedan i respektive ämne Ämne elever totalt flickor UM flickor EUM Bild Engelska Hem- och konsumentkunskap Idrott och hälsa Matematik Musik NO SO Slöjd Svenska Svenska som andra språk Teknik pojkar UM pojkar EUM Kommentar: Det finns ett åtgärdsprogram i svenska, som har hjälpt till för att en elev ska nå målen i svenska. Skolans åtgärder för utveckling:

27 Uppföljning av måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 4 Utifrån kursplanemålen i år 5 bedöms måluppfyllelsen för eleverna i år 4 enligt nedan i respektive ämne Ämne elever totalt flickor UM flickor EUM pojkar UM Bild Engelska Hem- och konsumentkunskap Idrott och hälsa Matematik Musik NO SO Slöjd Svenska Svenska som andra språk Teknik pojkar EUM Kommentar: Skolans åtgärder för utveckling:

28 Uppföljning utifrån de nationella proven skolår 5 vårterminen år 2010 pojkar och flickor skolår 5 som uppnår kravnivån i svenska, sva, matematik och engelska på Nationella prov. Här redovisas det resultat som skolan matat in i Dexter för NP. Kommentarer till tabellen: Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: på enhetsnivå:

29 Uppföljning av måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 5 Utifrån kursplanemålen i år 5 bedöms måluppfyllelsen för eleverna i år 5 enligt nedan i respektive ämne samt även måluppfyllelsen avseende simkunnighet Ämne elever totalt flickor UM flickor EUM pojkar UM Bild Engelska Hem- och konsumentkunskap Idrott och hälsa Matematik Musik NO SO Slöjd Svenska Svenska som andra språk Teknik Simkunnighet Kommentar: pojkar EUM Skolans åtgärder för utveckling:

30 Måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 6 Utifrån kursplanemålen i år 9 bedöms måluppfyllelsen för eleverna i år 6 enligt nedan i respektive ämne Ämne Bild Biologi Engelska Fysik Geografi Hem-och konsument-kunskap Historia Idrott och hälsa Kemi Matematik Moderna språk, språkval Modersmål Musik NO Religion Samhällskunskap Slöjd SO Svenska Svenska som andra språk Teknik elever totalt Flickor UM flickor EUMpojkar UM pojkar EUM Kommentar: Förslag till åtgärder på enhetsnivå:

31 Måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 7 Utifrån kursplanemålen i år 9 bedöms måluppfyllelsen för eleverna i år 7 enligt nedan i respektive ämne Ämne Bild Biologi Engelska Fysik Geografi Hem-och konsument-kunskap Historia Idrott och hälsa Kemi Matematik Moderna språk, språkval Modersmål Musik NO Religion Samhällskunskap Slöjd SO Svenska Svenska som andra språk Teknik elever totalt flickor UM flickor EUM pojkar UM pojkar EUM Kommentar: Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: på enhetsnivå:

32 Måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 8 Givna betyg i samtliga ämnen vid vårterminen 2010 Ämne Bild Biologi Engelska Fysik Geografi Hem-och konsument-kunskap Historia Idrott och hälsa Kemi Matematik Moderna språk, språkval Modersmål Musik NO Religion Samhällskunskap Slöjd SO Svenska Svenska som andra språk Teknik elever G VG MVG EUM Kommentar: Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: på enhetsnivå:

33 Uppföljning utifrån de nationella proven skolår 9 vårterminen år 2010 pojkar och flickor skolår 9 som fått provbetyg MVG, VG, G, EUM (elever som ej uppnår målen) i svenska, matematik och engelska på Nationella prov. Här redovisas det resultat som skolan matat in i Dexter för NP. Kommentarer till tabellen: Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: på enhetsnivå:

34 Uppföljning av betygen vårterminen 2010 pojkar och flickor skolår 8 och skolår 9 som fått betygen MVG, VG, G, EUM ( elever som ej når målen) i svenska, matematik och engelska. Svenska MVG VG G EUM SVA MVG VG G EUM Engelska MVG VG G EUM Matematik MVG VG G EUM År 8 År 9 Pojkar Flickor Pojkar Flickor Totalt Totalt elever elever utan betyg i ett eller flera ämnen Kommentarer till tabellen: Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: på enhetsnivå:

35 Måluppfyllelse i samtliga ämnen i år 9 Givna betyg i samtliga ämnen vid slutbetyg vårterminen 2010 Ämne elever Bild Biologi Engelska Fysik Geografi Hem-och konsument-kunskap Historia Idrott och hälsa Kemi Matematik Moderna språk, språkval Modersmål Musik NO Religion Samhällskunskap Slöjd SO Svenska Svenska som andra språk Teknik Uppgifterna avser betyg före prövning Kommentar: Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: på enhetsnivå: G VG MVG EUM

36 Meritvärde för elever med slutbetyg från år Meritvärde elever med skriftlig bedömning Totalt antal skriftliga bedömningar obehöriga till NP Varav med åtgärdsprogram Pojkar Flickor Totalt Kommentarer: Förslag till åtgärder på verksamhetsnivå: på enhetsnivå:

37 Del 4: Nyckeltal (elever den 1 maj 2010) Elever förskoleklass 10 skolår varav modersmål varav svenska 2 SUMMA 64 träningsskola grundsärskola individintegr. 1 särskola SUMMA 65 fritidsgårdar musikskolan besök: elever: Jmf föreg.år: Jmf föreg.år: Kommentarer: Åtgärder för utveckling: Pedagogisk behörighet: Andel pedagogiskt behöriga lärare Andel obehöriga lärare

38 Timplan för skolan: TIMPLAN ENHET GUDHEM TORBJÖRNTORP BRODDETORP LÅ 2009/2010 Ämne år 1 år 2 år 3 år 4 år 5 år 6 år 7 år 8 år 9 År 1-9 Bild Hemkunskap Idrott Musik Slöjd Plus 80 min Svenska Engelska Matematik SO NO inkl Teknik år 7 80 min, år 9 40 min Språkval Elevens val Skolans val/studietid Elevens val läggs ut en vecka på ht Läsprojekt och en v på vt EQ Summa År 08/09 ingen slöjd i år 3 År 09/10 extra slöjdtid i år 4 År 10/11 extra slöjdtid i år 4-5 År 11/12 extra slöjdtid i år 4-6 År 12/13 extra slöjdtid i år 4_7 År 13/14 extra slöjdtid i år 4-8 År 14/15 extra slöjdtid i år min slöjd 90 min slöjd 90 min slöjd 90 min slöjd 90 min slöjd 90 min slöjd

39 Kommentarer:

KVALITETSREDOVISNING. Broddetorpsskolan. Grundskola inkl. förskoleklass inom enhet Gudhem. Läsår 2007/2008. Rektor

KVALITETSREDOVISNING. Broddetorpsskolan. Grundskola inkl. förskoleklass inom enhet Gudhem. Läsår 2007/2008. Rektor B KVALITETSREDOVISNING Broddetorpsskolan Grundskola inkl. förskoleklass inom enhet Gudhem Läsår 2007/2008 Christina Lindblad Rektor Insändes till BU-kontoret senast den 31augusti 2008 Innehållsförteckning

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011.

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Ållebergsskolan. Grundsärskola. Läsår 2010 / 2011. Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Ållebergsskolan Grundsärskola Läsår 2010 / 2011 Charlotta Robson Rektor Innehållsförteckning Del 1 Enhet Kyrkerörs vision Del

Läs mer

NORMER OCH VÄRDEN LÄRANDE OCH UTVECKLING ANSVAR OCH INFLYTANDE SAMARBETE MED HEMMET ÖVERGÅNG OCH SAMVERKAN OMVÄRLDEN

NORMER OCH VÄRDEN LÄRANDE OCH UTVECKLING ANSVAR OCH INFLYTANDE SAMARBETE MED HEMMET ÖVERGÅNG OCH SAMVERKAN OMVÄRLDEN 2008-2009 NORMER OCH VÄRDEN LÄRANDE OCH UTVECKLING ANSVAR OCH INFLYTANDE SAMARBETE MED HEMMET ÖVERGÅNG OCH SAMVERKAN OMVÄRLDEN Sammanställd av: Arbetslaget Holmsjö fritidshem Ansvarig: Rektor Ulf Ebbesson

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING KVALITETSREDOVISNING / Grundskola/grundsärskola inkl. förskoleklass / inom enhet Läsår 2009/2010 Rektor Insändes till BU-kontoret senast den 31augusti 2010 Kommuner och dess skolor, förskolor och fritidshem

Läs mer

Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11

Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11 Övergripande mål och riktlinjer - Lgr 11 2.1 NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Arbetsplan för Rösjöskolan Lpo94

Arbetsplan för Rösjöskolan Lpo94 Arbetsplan för Rösjöskolan Lpo94 Arbetsplan för Rösjöskolan Lpo94 Normer och värden Skolan skall sträva efter att varje elev utvecklar sin förmåga att göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Kyrkerörsskolan. Läsår 2010 / 2011. Anneli Jonsson / Charlotta Robson

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Kyrkerörsskolan. Läsår 2010 / 2011. Anneli Jonsson / Charlotta Robson Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Kyrkerörsskolan Läsår 2010 / 2011 Anneli Jonsson / Charlotta Robson Rektor 2010-11-08 Innehållsförteckning Del 1 Kyrkerörsskolans

Läs mer

2. Övergripande mål och riktlinjer

2. Övergripande mål och riktlinjer 2. Övergripande mål och riktlinjer I de övergripande målen anges de normer och värden samt de kunskaper som alla e lever bör ha utvecklat när de lämnar grundskolan. en anger inriktningen på skolans arbete.

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Vi arbetar aktivt för att varje elev ska utveckla sin förmåga att: *visa empati och förstå hur andra känner. *lyssna aktivt på andra.

Vi arbetar aktivt för att varje elev ska utveckla sin förmåga att: *visa empati och förstå hur andra känner. *lyssna aktivt på andra. Arbetsplan för fritidshemmen på Backaskolan och Lovisaskolan Mål enligt Lgr 11 Normer och värden Kan göra och uttrycka medvetna etiska ställningstaganden grundade på kunskaper om mänskliga rättigheter

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING KVALITETSREDOVISNING Trollet/Mösseberg Förskola / inom enhet Läsår 2009/2010 Karina Bronell Rektor Insändes till BU-kontoret senast den 31augusti 2010 Kommuner och dess skolor, förskolor och fritidshem

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan för 1-6 Stigens Friskola Läsåret 2016/2017 Arbetsplan läsåret 2016/2017 Normer och värden: Lgr 2011 säger att skolan aktivt och medvetet ska påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Kotten

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Kotten Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Kotten 2016-2017 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund 3 2. Mål och riktlinjer 4 2.1 Normer och värden 4 2.2 Utveckling och lärande 5-6 2.3 Barns inflytande

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2014-15. Laxå kommuns förskoleverksamhet

Kvalitetsredovisning Läsåret 2014-15. Laxå kommuns förskoleverksamhet Kvalitetsredovisning Läsåret 2014-15 Laxå kommuns förskoleverksamhet Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-28, 97, dnr BUN 2015057 611 1 Innehållsförteckning Utbildningens syfte: Sidan 3 Beskrivning av

Läs mer

Lokal arbetsplan för Tusenskönan.

Lokal arbetsplan för Tusenskönan. Lokal arbetsplan för Tusenskönan. Tusenskönans lokala arbetsplan bygger på läroplanen för det obligatoriska skolväsendet samt Landskrona stads skolplan. Arbetsplanen visar hur skolan vill organisera sin

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2017-2018 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Noltorpsskolans grundsärskola Läsåret 2014/2015 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Lust att lära Lärande Vi sätter Lärandet i centrum för barn, elever, medarbetare och ledare Samskapande

Läs mer

Lokal målplan Svenska Skolan i Wien och Lönnerberga der Bilingualer Kindergarten

Lokal målplan Svenska Skolan i Wien och Lönnerberga der Bilingualer Kindergarten Svenska Skolan i Wien Scheibelreitergasse 15 AT-1190 Wien Tel... +43-(0)1-320 79 80 E-Mail... svenskaskolan@svenskaskolan.at Website... www.svenskaskolan.at ZVR-Zahl 972744415 Wien 10 september 2018 Lokal

Läs mer

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Nordanstigs kommun Gnarps skola Dnr 53-2005:786 Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson

Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret Rektor Leif Hansson Barn- och utbildningsförvaltningen Nordmarks skola Nordmarks skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2016-2017 Rektor Leif Hansson Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse...

Läs mer

Föräldraråd den 29 september 2009

Föräldraråd den 29 september 2009 Närvarande: Föräldraråd den 29 september 2009 Föräldrar: Maria Loeb, Helena Gustafsson, Henrik Marken, Anna-Lena Ringsbacka och Mariana Dovebrant. Elever: Hanna Dahlqvist, Rebecca Holmkvist, Anna Carlsson,

Läs mer

Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor

Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor Skola: Norråsaskolan Rektor: Erik Thor Systematiskt kvalitetsarbete Det systematiska kvalitetsarbetet är reglerat i skollagen, 4 kap och regleras på nationell-, huvudmannaoch enhetsnivå. Huvudmannanivå

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016

Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 i Anna-Karin Broström 20 augusti 2015 Lokal arbetsplan för Grundsärskolan 7-9 läsåret 2015/2016 Våren 2015 har kvalitetsarbetet på Grundsärskolan 7-9 ytterligare stärkts Mått/målet är nått när Processarbetet

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. Läsåret 2013/2014

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. Läsåret 2013/2014 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan Läsåret 2013/2014 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 90% och Helena Fridsson 80%. Övrig personal: Magdalena Burström

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Om fritidshemmet och vår verksamhet

Om fritidshemmet och vår verksamhet Enligt Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 Om fritidshemmet och vår verksamhet Fritidshemmet spelar en väsentlig roll i barns tillvaro idag. Vår verksamhet är ett betydelsefullt

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Jämjö kyrkskola. Läsåret

Kvalitetsredovisning. Jämjö kyrkskola. Läsåret Kvalitetsredovisning Jämjö kyrkskola Läsåret 2009-2010 1 Trygghet och tolerans i arbetsmiljön, läsåret 2009/2010 Prioriterat mål Skolan ska sträva efter att varje elev respekterar andra människors egenvärde,

Läs mer

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013-2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

Mål, genomförande, måluppfyllelse och bedömning

Mål, genomförande, måluppfyllelse och bedömning Kvalitetsredovisning för Snickargårdens förskola läsåret 2009/2010 Inledning Enligt förordning skall varje förskola årligen upprätta en kvalitetsredovisning. Den skall bland annat innehålla en bedömning

Läs mer

för Rens förskolor Bollnäs kommun

för Rens förskolor Bollnäs kommun för Bollnäs kommun 2015-08-01 1 Helhetssyn synen på barns utveckling och lärande Återkommande diskuterar och reflekterar kring vad en helhetssyn på barns utveckling och lärande, utifrån läroplanen, innebär

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Lokal arbetsplan. för. Nallens Förskola

Lokal arbetsplan. för. Nallens Förskola Lokal arbetsplan för Nallens Förskola En lokal arbetsplan beskriver vilken vision och vilka mål förskolan har inom varje målområde i läroplanen. Planen beskriver också hur förskolan tänker sig arbeta för

Läs mer

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015

Förskoleavdelningen. Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015 Förskoleavdelningen Lokal Arbetsplan för Blåsippan 2014-2015 Innehållsförteckning: 1. Förskolans värdegrund sida 3 2. Mål och riktlinjer sida 4 2.1 Normer och värden sida 4 2.2 Utveckling och lärande sida

Läs mer

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2012 2013 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Västra Vrams strategi för 2015-2016

Västra Vrams strategi för 2015-2016 Västra Vrams strategi för 2015-2016 Västra Vrams förskola den lilla förskolan med det stora hjärtat 1 Vår vision Lek, lärande och utveckling i ett positivt, välkomnande, tryggt och öppet klimat och i en

Läs mer

Härneviskolan Läsåret 10/11

Härneviskolan Läsåret 10/11 Härneviskolan Läsåret 10/11 Härneviskolan Läsåret 10/11 Härneviskolan är en F - 5 skola i den äldre delen av Bro samhälle, med gångavstånd till Bro pendeltågsstation. Skolan består av flera byggnader och

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin

Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin Köpings kommun Arbetsplan för lilla avdelningen, Förskolan Benjamin Läsår 2014 2015 Caroline, Ingrid, Anki Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets samlade utbildningssystem.

Läs mer

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012

Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 Teamplan Ugglums skola F-3 2011/2012 2015 har 10 åringen nått statens och våra mål men framförallt sina egna och har tagit ansvar för sin egen utveckling med stöd av vuxna. 10 åringen tror på sig själv

Läs mer

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9

Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 Ängskolan; förskoleklass och åk 1-9 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende elever, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Björnbärets Pedagogisk planering Läsåret 13-14

Björnbärets Pedagogisk planering Läsåret 13-14 Björnbärets Pedagogisk planering Läsåret 13-14 Skriven av Elisabeth Fors, Ulrika Söderström Normer och värden - Förskolan ska sträva efter att varje barn utveckla öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar.

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Skola Tundalsskolan Ort Robertsfors Ansvarig rektor Jan

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15

Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Kvalitetsredovisning Björbo skolan Läsåret 2014/15 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vi har under läsåret kontinuerligt arbetat med värdegrunden på skolan, bla har vi samtal med eleverna

Läs mer

Senast ändrat

Senast ändrat Köpings kommun Arbetsplan för Hattstugan Läsår 2015 2016 Lena Westling, Malin Arvidson, Monica Viborg, Ramona Vikman 2015 09 18 Vad är en arbetsplan? Förskolan är en egen skolform och ingår i samhällets

Läs mer

Lokal arbetsplan 2010/2011

Lokal arbetsplan 2010/2011 Lokal arbetsplan 2010/2011 Sofielundsskolan Arbetslag Bilingual Lokal arbetsplan vid Sofielundsskolan Huvudsyftet med den lokala arbetsplanen är att för alla i organisationen tydliggöra de mål som satts

Läs mer

ARBETSPLAN PILBÄCKSKOLAN LÅ VISION PILBÄCKSKOLAN ÄR EN SKOLA VARS ELEVER KÄNNER LUST ATT LÄRA HAR GODA KUNSKAPER BRYR SIG OM VARANDRA

ARBETSPLAN PILBÄCKSKOLAN LÅ VISION PILBÄCKSKOLAN ÄR EN SKOLA VARS ELEVER KÄNNER LUST ATT LÄRA HAR GODA KUNSKAPER BRYR SIG OM VARANDRA ARBETSPLAN PILBÄCKSKOLAN LÅ 12-13 VISION PILBÄCKSKOLAN ÄR EN SKOLA VARS ELEVER KÄNNER LUST ATT LÄRA HAR GODA KUNSKAPER BRYR SIG OM VARANDRA ORGANISATION SAMVERKAN är en skola på Hovområdet i Växjö. Skolan

Läs mer

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15

Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Lokal arbetsplan la sa r 2014/15 Förskolan Bäcken Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon och fax Internet Giro och org nr Sunne Kommun Sunne RO växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 40. Skäggebergsskolan

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Barn och utbildning Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Brattfors skola Grundskola, Förskoleklass Fritidshem Barbro Jansson Rektor 1 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar 3 2 Resultat och

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015

Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015 Kvalitetsarbete i skolan 2014-2015 Skola Fjällsjöskolan fskk åk 6 Ort Backe Ansvarig rektor Susanne Sjödin Kontaktinformation Dan Forsberg, 0624-512029 1. Vår skola I Fjällsjöskolan fskk- åk 6 går 50 barn.

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2010-2011. Kyrkskolan Möklinta

Kvalitetsredovisning 2010-2011. Kyrkskolan Möklinta Kvalitetsredovisning 2-2 Kvalitetsredovisning 2-2 3 (38) Kvalitetsredovisning 2-2 INNEHÅLL BESKRIVNING AV VERKSAMHETEN... 7 FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR VERKSAMHETENS MÅLUPPFYLLELSE... 8 Elevtalsutveckling...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

UTBILDNING KVALITET & UTVECKLING

UTBILDNING KVALITET & UTVECKLING Läsåret 2016-2017 UTBILDNING KVALITET & UTVECKLING Barns inflytande Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017

Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2016/2017 2016-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade områden läsåret 2016-2017... 3 Förväntansdokument... 5 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM

Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Arbetsmaterial för Sandviksskolan och Storsjöskolan 2015-08-11 Sammanfattning av styrdokument, Skolinspektionens bedömningsunderlag och Allmänna Råd för FRITIDSHEM Innehållsförteckning Fritidshem - Skolverket

Läs mer

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013

Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2012/2013 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2012/2013 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Förskollärare: Sofia Gladewitz 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Ulrika Bergman

Läs mer

Mål: Ekologi och miljö. Måldokument Lpfö 98

Mål: Ekologi och miljö. Måldokument Lpfö 98 Ekologi och miljö Måldokument Lpfö 98 Förskolan ska lägga stor vikt vid miljö- och naturvårdsfrågor. Ett ekologiskt förhållningssätt och en positiv framtidstro skall prägla förskolans verksamhet. Förskolan

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 4-9 2012

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Stavreskolan 4-9 2012 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2012 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Villerkulla fritidshem

Kvalitetsanalys 15/16. Villerkulla fritidshem Kvalitetsanalys 15/16 Villerkulla fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012

Arbetsplan för. förskoleklassen på Castorskolan. läsåret 2011/2012 Arbetsplan för förskoleklassen på Castorskolan läsåret 2011/2012 Organisation Personal Rektor: Gunilla Falk. Klassföreståndare: Kristina Jonsson Rosell 100% och Helena Fridsson 70%. Övrig personal: Thomas

Läs mer

Kvalitetsarbete i förskolan LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

Kvalitetsarbete i förskolan LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 Kvalitetsarbete i förskolan LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 Förskola/avdelning Fyrås förskola Ort Fyrås Hammerdal Ansvarig förskolchef Ewa Ottosson Kontaktinformation Fyrås förskola småfattran Fyrås 565 830

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Kvalitetsarbete för Vasaskolan period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för Vasaskolan period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för Vasaskolan period 2 (okt dec), läsåret 2013 2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Sätra skola arbetsplan 2014 2015

Sätra skola arbetsplan 2014 2015 Sätra skola Handläggare Vårt diarienummer Datum 140818 Sidan 1(6) Sätra skola arbetsplan 2014 2015 Gäller för Skola, Förskoleklass och Fritidshem MEDBORGARE Kunskapsförvaltningens verksamheter lägger grunden

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014

LOKAL ARBETSPLAN 2014 LOKAL ARBETSPLAN 2014 FÖRSKOLA: Västertorps förskola 1. UNDERLAG - Våga Visa-enkäten riktad till föräldrar - Självvärdering, riktad till pedagoger - TRAS och MIO - Handlingsplanen - Utvecklingssamtalshäftet

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Perioden januari-mars Hällingsjöskolan Förskoleklass-5 samt fritidshem och fritidsklubb Mål för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet Nationella mål för

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Kronan 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F-3 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Kvalitetsrapport. Svartå Förskoleklass, (Svartå) Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Ansvarig rektor: Jens Berisson

Kvalitetsrapport. Svartå Förskoleklass, (Svartå) Förskoleklass. Läsåret 2012/2013. Ansvarig rektor: Jens Berisson Kvalitetsrapport Förskoleklass Läsåret 2012/2013 Svartå Förskoleklass, (Svartå) Utbildningens syfte Förskoleklassen ska stimulera elevers utveckling och lärande och förbereda dem för fortsatt utbildning.

Läs mer

Handlingsplan för Ängstugans förskola läsåret 2012/2013

Handlingsplan för Ängstugans förskola läsåret 2012/2013 Handlingsplan för Ängstugans förskola läsåret 2012/2013 Detta dokument ligger till grund för arbetet i förskolan och innehåller nedbrutna mål från Lpfö98 (reviderad 2010) samt Nyköpings kommuns tjänstegarantier.

Läs mer

Statens skolverks författningssamling

Statens skolverks författningssamling Statens skolverks författningssamling ISSN 1102-1950 Förordning om ändring i förordningen (SKOLFS 2010:250) om läroplan för specialskolan samt för förskoleklassen och fritidshemmet i vissa fall; SKOLFS

Läs mer

Verksamhetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola, inriktning Träningsskolan. Läsåret 2014/2015

Verksamhetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola, inriktning Träningsskolan. Läsåret 2014/2015 Verksamhetsplan för fritidshemmet på Ljuraskolans grundsärskola, inriktning Träningsskolan Läsåret 2014/2015 Fritidshemmet på Ljura grundsärskola inriktning fritidshem Fritidshemmet Stjärnan har fritidsverksamhet

Läs mer

Ektorpsskolans lokala arbetsplan

Ektorpsskolans lokala arbetsplan EKTORPSRINGEN Ektorpsskolans lokala arbetsplan Fritidshemmet 2017/18 Enligt skollagens 14:e kapitel om Fritidshemmet finns ett antal mål för fritidshemsverksamheten. Fritidshemmet ska stimulera elevernas

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan

Kvalitetsarbete i skolan Kvalitetsarbete i skolan Gäller för verksamhetsåret 2011-2012 Skola Nybyskolan f-6 och Fritids Skräddaren Ort Ånäset Ansvarig rektor Maria Öhgren Kontaktinformation 0934-14231, 070-680 42 31 maria.ohgren@robertsfors.se

Läs mer

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 4 2. Läroplansmål

Läs mer

ARBETSPLAN FÖRSKOLAN EKBACKEN

ARBETSPLAN FÖRSKOLAN EKBACKEN ARBETSPLAN FÖRSKOLAN EKBACKEN Inledning Förskolan regleras i skollagen och har Skolverket som tillsynsmyndighet. Sedan 1 augusti, 1998, finns en läroplan för förskolan, Lpfö 98. Läroplanen är utformad

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

Handlingsplan för. Valbo förskoleenhet. Förskola Markheden. Avdelning solen 2013/2014

Handlingsplan för. Valbo förskoleenhet. Förskola Markheden. Avdelning solen 2013/2014 2011-10-31 Sid 1 (11) Handlingsplan för Valbo förskoleenhet Förskola Markheden Avdelning solen 2013/2014 X X X F Ö R S K O L E E N H E T Tfn 026-178000 (vx), 026-17 (dir) www.gavle.se Sid 2 (11) 2.1 NORMER

Läs mer

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011

Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011 Arbetsplan för Villa Villekullas fritidshem Juni 2011 Fritidshemmet ska ge den omsorg som krävs för att föräldrar ska kunna förena föräldraskap med förvärvsarbete och studier. Fritidshemmets uppgift är

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Tallbacksgården/Norrsätra förskolas arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse

Tallbacksgården/Norrsätra förskolas arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) 20160823 Tallbacksgården/Norrsätra förskolas arbetsplan tillika plan för ökad måluppfyllelse 2016-2017 I Sandvikens kommun är världen alltid närvarande. Här

Läs mer

Kållekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2017 juni 2018

Kållekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2017 juni 2018 Kållekärrs förskolor Arbetsplan augusti 2017 juni 2018 Ansvarig rektor/förskolechef Namn Pia Johnsson Datum 2017-09-05 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Kållekärrs förskolor Enheten ansvarar för följande

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer