Dnr Ten 2009/276 Dnr Kst 2009/117 Detaljplan för Mälarbanan, Barkarby Kallhäll, fastigheterna Barkarby 2:3 m. fl., Järfälla kommun - yttrande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dnr Ten 2009/276 Dnr Kst 2009/117 Detaljplan för Mälarbanan, Barkarby Kallhäll, fastigheterna Barkarby 2:3 m. fl., Järfälla kommun - yttrande"
  • Gun Ek
  • för 8 år sedan
  • Visningar:

Transkript

1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Tekniska nämnden Dnr Ten 2009/276 Dnr Kst 2009/117 Detaljplan för Mälarbanan, Barkarby Kallhäll, fastigheterna Barkarby 2:3 m. fl., Järfälla kommun - yttrande Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag 1 Tekniska nämndens yttrar sig i enlighet med bygg- och miljöförvaltningens tjänsteskrivelse, Ärendet i korthet Banverket planerar för en utbyggnad av Mälarbanan till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll. Respektive berörd kommun har till uppgift att se till att mark detaljplaneläggs så att utbyggnaden kan genomföras. Tekniska nämnden yttrar sig över förslag till detaljplan för Mälarbanans utbyggnad. Bygg- och miljöförvaltningens enheter Väg och trafik, Vatten och avlopp, Park och natur samt Avfall har lämnat underlag till nämndens yttrande. Handlingar 1 Bygg- och miljöförvaltningens tjänsteskrivelse, Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kalhäll 3. Planbeskrivning, Genomförandebeskrivning, Plankarta med bestämmelser (5 kartblad), Illustrationskarta (5 kartblad), Sammanfattning av miljökonsekvensbeskrivning, Kommunstyrelsens planutskotts protokoll, , Samrådsredogörelse, Bakgrund Banverket planerar för en utbyggnad av Mälarbanan till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll. Respektive berörd kommun har till uppgift att se till att mark detaljplaneläggs så att utbyggnaden kan genomföras. Första etappen är det område som nu är aktuellt för detaljplaneläggning: delsträckan Barkarby - Kallhäll inom Järfälla kommun. Detaljplanens syfte är att möjliggöra en utbyggnad av Mälarbanan för att: - Förbättra tågens punktlighet Bygg- och miljöförvaltningen Besöksadress: Riddarplatsen 5, 8 tr. Administration Postadress: JÄRFÄLLA Frédéric Klinghoffer, Förvaltningsjurist/nämndsekreterare Telefon växel: Telefon: (direkt) E-post: tekniskanamnden@jarfalla.se Webbplats: Fax: Organisationsnummer: Postgiro: Bankgiro:

2 (5) - Möjliggöra fler tåg - Förkorta restiden - Minska trängseln på tågen - Öka tillgängligheten oavsett människors fysiska förmåga - Förbättra möjligheten att köra godståg - Minska järnvägens barriäreffekt - Minska miljöbelasningen i regionens resande - Förbättra säkerheten - Göra stationsmiljöenr mer attraktiva och tillgängliga Tekniska nämnden har beretts tillfälle att yttra sig över förslaget till detaljplan. Synpunkter Bygg- och miljöförvaltningen lämnar följande synpunkter på detaljplaneförslaget: Väg och trafik I planbestämmelserna anges under rubriken Användning av mark att gång- och cykelväg ( GCVÄG ) på allmän plats ska vara avsedd för moped klass 1. Detta är innebär att en så kallad EU-moped med en maxhastighet på 45 kilometer i timmen skulle få framföras på gång- och cykelvägen. Detta är felaktigt eftersom dessa mopeder inte får köras på cykelbanor. Moped klass 2 med en maxhastighet på 25 kilometer i timmen och äldre mopeder vars maxhastighet är 30 kilometer i timmen får däremot framföras på cykelväg. För att öka tillgängligheten och därmed attraktionen till den spårbundna kollektivtrafiken bör kommunens alla tre pendeltågsstationer ha dubbla entréer. För alla nya broar och tunnlar som byggs för gång och cykel ska ramperna klara lutningskraven på 5 %. Väg- och trafiksektionen har som intention att knyta samman gång- och cykelvägen som går mellan Mälarbanan och E18 med den gång- och cykelväg som kommer söderifrån och som slutar strax norr om Bergslagsvägen i Stockholms kommun. Det är därför viktigt att det i detaljplanens sydligaste del mellan Mälarbanan och E18 beaktas en framtida gång- och cykelväg som ska löpa söderut, dvs inga master eller annat som kan hindra gång-och cykelvägen bör placeras där. I Barkarby, på den västra sidan, tas några parkeringsplatser i anspråk av spårutbyggnaden. Föreslagen lösning på hur dessa parkeringsplatser ska ersättas måste redovisas tydligare. Ägarfrågor måste lösas. Idag har både kommunen och JHAB parkeringsplatser där. De nya parkeringsplatser som tillkommer bör inte förhindra byggandet av det tänkta punkthuset i Barkarby centrum. Vidare bör man studera möjligheten till p-däck eller p-hus i flera våningar på den sydligaste parkeringen, dels för att parkeringstalen är låga i området och för att området blir bullerstört. Det bör studeras om inte Veddestavägen kan få en bättre koppling till Skälbyvägen så att bussterminalen och Helikoptervägen kan nås via ett vanligt trevägskors. Detta skulle dock medföra att kommunen troligen behöver överta fastigheten Barsbro 1:192.

3 (5) Eventuellt behov av att behålla ett antal p-platser (inkl. handikapparkering) utmed Vasavägen bör studeras. Det skulle i så fall handla om endast ett fåtal platser men som skulle underlätta besök till området. Platsen där Frihetsvägen går i tunnel under järnvägen bör förses med belysning, vilket bör bekostas av Banverket. I planförslaget föreslås att utfartsförbudet på Järfällavägen vid Jakobsbergs norra industriområde ligger kvar men nu med vissa undantag. Spårutbyggnaden påverkar i hög grad fastigheterna i detta område. För fastigheten Jakobsberg 22:13, som tidigare beviljats tillfällig utfart mot Järfällavägen, blir den södra delen av fastigheten otillgänglig för fordon med ett bibehållet utfartsförbud. Av den anledningen föreslår väg- och trafiksektionen att man även här tar bort utfartsförbudet men endast för den sydligaste delen av nämnda fastighet. Den nya gång- och cykelbron mellan Passadvägen och Järfällavägen blir ett mycket välkommet tillskott till det kommunala gång- och cykelnätet. Självklart bör ramperna upp på bron och även bron i sig klara tillgänglighetskraven men man bör även studera att göra gena kopplingar med t.ex. trappor för att förkorta gångstråk mellan bostäder och naturområden. Detta tror vi kommer att komplettera ramperna väl och öka nyttjandet av bron. För att säkerställa att parkeringsplatserna som illustrerats vid kolonilottsområdet i Kallhäll räknar vi med att det ingår som en kompensationsåtgärd från Banverkets sida. Vatten och avlopp Ett s.k. u-område (se planbestämmelser) för allmänna underjordiska ledningar krävs inom planerad instänsglad yta för mast till Banverkets mobiltelefonnät vid Barkarby station. Nytt läge på gång- och cykelväg nordväst om nya Barkarbybron kommer i konflikt med planerade dammar för Bällstaån. Ett läge närmare järnvägen utan kurvan ut på gärdet skulle inkräkta mindre på möjliga ytor för åtgärder på Bällstaån. Ytterligare kulvertering av Bällstaån som nämns i miljökonsekvensbeskrivningen strider mot Järfälla kommuns ambitioner att reducera omfattningen på Bällstaåns kulverteringar. Kompensationsåtgärder för Bällstaån ska utformas i samråd med Järfälla kommuns projekt för ombyggnad av Bällstaån. Miljökonsekvensbeskrivning för Mälarbanan, Barkarby-Kallhäll, finns i sin helhet på Park och natur Breddningen av Mälarbanan till fyra spår medför på vissa platser djupa och branta bergsschakter. Dessa schaktområden bör ligga inom banverkets banområde och därmed ansvarsområde gällande skötsel och rasrisk. Även befintliga bergsschakter bör ingå i banområdet. Redovisning av schakt och bank bör förtydligas.

4 (5) För att kommunen ska se trygg och snygg ut från pendel-, region- eller fjärrtåg bör stängslet längs med spåren följa banområdets användningsgräns och därmed de olika förvaltarnas skötsel- och ansvarsområden. Grönområde omkring gång- och cykelvägar måste förtydligas som park eller natur. I nuvarande kommunala skötselplan anges ingen skötsel på naturmark. Ekodukten och andra viktiga passager bör få definitionen park om området kontinuerligt ska vårdas genom skräpplockning eller slyröjning. Bygg- och miljöförvaltningen förutsätter att projektet bekostar förslag inom planområdet och att driftkostnaderna räknas som volymökning. Exakt placering och utformning av bulleråtgärder bör hanteras genom gestaltningsprogrammet. Yttrande om föreslagen placering av bullerskärm alternativt staket tas upp i remissvar till gestaltningsprogrammet. Planområdes gräns samt detaljplanegränser inom Etapp 2 är svårlästa. Speciellt gäller det området för den gamla bussterminalen. Hur stor del av den gamla bussterminalens yta ska övergå till park? (Se plankarta, s 1 samt illustrationskarta, s 1). Området över och närmast ekodukten eller parkodukt föreslås definieras som park (se plankarta, s 5). Avfall Återvinningsstationen vid Barkarby station finns inte nämnd i planskisserna däremot finns återvinningsstationen i Kallhäll markerad. Det har i tidigare sammanhang nämnts att en del av marken som idag används för containrar (insamling av tidningar förpackningar) vid Barkarby station ska användas för annat ändamål (se illustrationskarta, s 5). Idag saknas det en komplett återvinningsstation på den västra sidan vid Jakobsbergs station. Det kan i framtiden finnas ett behov för detta. Avfallsenheten vill återigen påpeka att avfallsutrymmen i och i anslutning till stationsområdena ska placeras i gatuplan för att vara tillgängliga för sopbilen både under byggnadstiden och efter färdigställandet. Det är vidare inte nödvändigt att informera om att möjlighet för kompostering av organiskt material bör finnas i enlighet med kommunens avfallsplan , eftersom avfallsplanen ingår i kommunens renhållningsordning (se planbeskrivning, s 16).

5 (5) Förpacknings- och Tidningsinsamlingen saknas i sändlistan och det är viktigt att de har möjlighet att yttra sig så att den avsatta platsen blir användbar både storleksmässigt och ur hämtningssynpunkt. Per-Olof Kroon Bygg- och miljödirektör Frédéric Klinghoffer Förvaltningsjurist/nämndsekreterare Expedieras Kommunledningskontoret, planavdelningen

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll Banverkets järnvägsplan Järfälla kommuns detaljplan Samrådstid januari 8 februari 00 Öppet hus 6, 7 och 8 januari 00 Kallhäll

Läs mer

INBJUDAN TILL UTSTÄLLNING

INBJUDAN TILL UTSTÄLLNING INBJUDAN TILL UTSTÄLLNING Utbyggnad av Mälarbanan, delen Barkarby Kallhäll Järnvägsplan Detaljplan inklusive tillhörande miljökonsekvensbeskrivning Utställningstid: 15 november t.o.m. 13 december 2010

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo genom Solna, Sundbyberg och Stockholm Välkommen! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för

Läs mer

Information om Mälarbanans utbyggnad

Information om Mälarbanans utbyggnad Information om Mälarbanans utbyggnad Sträckan Huvudsta Duvbo, lägesrapport december Hej! Mälarbanan ska byggas ut från två till fyra spår mellan Tomteboda och Kallhäll för att möta den ökade efterfrågan

Läs mer

Delen Jakobsberg. Beskrivningen omfattar sträckan från strax norr. sen för Jakobsberg. Korridorernas namn och indelning

Delen Jakobsberg. Beskrivningen omfattar sträckan från strax norr. sen för Jakobsberg. Korridorernas namn och indelning 5. A LT E R N AT I V Korridorernas namn och indelning Delen Jakobsberg Kallhäll Jakobsberg Kista Vattmyran Barkarby Spånga Ulriksdal Solna Sundbyberg Tomteboda Beskrivningen omfattar sträckan från strax

Läs mer

KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08

KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08 KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Åsa Håkanson 2011-11-08 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 8 november 2011, kl 18.00 Veddestarummet, Riddarplatsen 5, 9 tr,

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 22 februari 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Tibble Visinge Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för persontrafik

Läs mer

2015-09-07. Dnr Ten 2015/495 Plan för mer infartsparkering i Jakobsberg och Kallhäll - återrapportering till kommunstyrelsen

2015-09-07. Dnr Ten 2015/495 Plan för mer infartsparkering i Jakobsberg och Kallhäll - återrapportering till kommunstyrelsen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2015-09-07 Tekniska nämnden Dnr Ten 2015/495 Plan för mer infartsparkering i Jakobsberg och Kallhäll - återrapportering till kommunstyrelsen Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens

Läs mer

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund

Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Ny framsida ska komma Marco! Inbjudan till samråd 7 mars 2012 Järnvägsplan utbyggnad till dubbelspår på Roslagsbanan sträckan Täby kyrkby Kragstalund Bakgrund Roslagsbanan är en smalspårig järnväg för

Läs mer

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad, sträckan Duvbo Spånga

Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad, sträckan Duvbo Spånga Inbjudan till samråd om Mälarbanans utbyggnad, sträckan Duvbo Spånga Samråd för järnvägsplan Samråd till med 15 juni 2015 Öppet hus: 26 maj 2015 kl. 17 20 Plats: Trafikverket, Stormbyvägen 2-4, Spånga

Läs mer

MÄLARBANAN, Barkarby Kallhäll fastigheterna Barkarby 2:3 m fl, Järfälla kommun

MÄLARBANAN, Barkarby Kallhäll fastigheterna Barkarby 2:3 m fl, Järfälla kommun 2010-10-27 1 (6) Dnr Kst 2009/117 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för MÄLARBANAN, Barkarby Kallhäll fastigheterna Barkarby 2:3 m fl, Järfälla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan

Läs mer

1 Dnr Mbn KON Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen

1 Dnr Mbn KON Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Emma Ekelund 2017-12-05 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 19 december 2017, kl. 18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen

Läs mer

Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Spånga Barkarby

Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Spånga Barkarby Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Spånga Barkarby Granskning 26 januari 23 februari 2015 Öppet hus: tisdag den 10 februari 2015 kl. 17 20 Plats: Trafikverket,

Läs mer

Dnr Ten 2011/812 Upphandling av driftentreprenader för parkskötsel och barmarksunderhåll 2012-2015

Dnr Ten 2011/812 Upphandling av driftentreprenader för parkskötsel och barmarksunderhåll 2012-2015 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2012-02-02 Tekniska nämnden Dnr Ten 2011/812 Upphandling av driftentreprenader för parkskötsel och barmarksunderhåll 2012-2015 Förslag till beslut Tekniska nämnden beslutar enligt

Läs mer

Delen Sundbyberg Ulvsundaleden

Delen Sundbyberg Ulvsundaleden Delen Sundbyberg Ulvsundaleden Kallhäll Jakobsberg Allén Barkarby Kista Annedal Järnvägsgatan Spånga Ulriksdal Sundbyberg C Solna Sundbybergbe Tomteboda Bällstavägen Landsvägen Beskrivningen omfattar sträckan

Läs mer

Mälarbanan delen Tomteboda-Kallhäll. järnvägen byggs ut för tätare och snabbare förbindelser för fler resenärer

Mälarbanan delen Tomteboda-Kallhäll. järnvägen byggs ut för tätare och snabbare förbindelser för fler resenärer Kallhäll Barkarby Ulriksdal Sundbyberg Tomteboda Mälarbanan delen Tomteboda-Kallhäll järnvägen byggs ut för tätare och snabbare förbindelser för fler resenärer Information om Banverkets två förslag till

Läs mer

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Barkarby-Kallhäll Banverkets järnvägsplan Järfälla kommuns detaljplan Samrådstid 11 januari 8 februari 2010 Öppet hus 26, 27 och 28 januari 2010

Läs mer

Beskrivning av Kista korridor Inre Korridorernas namn och indelning

Beskrivning av Kista korridor Inre Korridorernas namn och indelning 5. A LT E R AT I V Beskrivning av Kista korridor Inre Korridorernas namn och indelning Delen Tomteboda Solna E18 Spårområde Hagalund Kallhäll Jakobsberg Frösunda Kista Barkarby Spånga E4 Solna Sundbyberg

Läs mer

Välkommen till lunchrummet på plan 8, kl. 17.00, där det serveras mat och dryck före sammanträdet.

Välkommen till lunchrummet på plan 8, kl. 17.00, där det serveras mat och dryck före sammanträdet. Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Johan Malm KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) 2015-05-27 Miljö- och bygglovsnämnden Onsdagen den 3 juni 2015, kl. 18.00 Veddestarummet, 9 tr, Riddarplatsen 5, Posthuset,

Läs mer

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1

Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Dnr: 642/2017 Upprättad 20 oktober 2017 Redaktionellt ändrad "DAG månad ÅR" Ändring av detaljplan (akt 1283K-15703) genom upphävande för fastigheten Berga 1:8 m.fl., Kullavägen, etapp 1 Helsingborgs stad

Läs mer

1 Bygg- och miljöförvaltningens tjänsteskrivelse 2010-05-20

1 Bygg- och miljöförvaltningens tjänsteskrivelse 2010-05-20 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (6) 2010-05-20 Tekniska nämnden Dnr Ten 2010/107 Utvärdering av driftentreprenader inom VA, parkskötsel och gaturenhållning Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag

Läs mer

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta

Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta Inbjudan till samråd för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta Trafikverkets järnvägsplan Solna stads detaljplan, Spårområde vid kv Tegen Samrådstid: 8 augusti 19 september 2012 Öppet hus:

Läs mer

Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Remissen besvaras med hänvisning till vad som sägs i stadens promemoria.

Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar följande. Remissen besvaras med hänvisning till vad som sägs i stadens promemoria. PM 2017:265 RI (Dnr 123-1570/2017) Upphörande av underhåll på sidospår längs Mälarbanan i Sundbyberg (bdl 404) och Spånga (bdl 445) i Sundbybergs och Stockholms stad, Stockholms län samt hemställan om

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för SKAVKULLA 1:2 m fl. Nättraby Karlskrona kommun, Blekinge län Dnr. 1925/10 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Tidplan MBN beslut om samråd 2011-03-10 Samråd 2011-03 MBN beslut

Läs mer

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK

269 Dnr: SBN 2018/94. Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK 269 Dnr: SBN 2018/94 Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-TRAFIK Ändring av detaljplan för kvarteret Harven, Lidköpings kommun Ändring av detaljplan

Läs mer

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet

DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet Hanna Bäckgren 0413-620 18 Dnr 1120/2009 2010-01-04 DETALJPLAN för Drottningen S:1 i Eslöv, Skåne län flerbostadshus på Sallerupsområdet SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har sänts ut för samråd under tiden

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft

PLANBESKRIVNING. Upprättad Reviderad Godkänd Antagen Lagakraft Dnr 2011SBN0268 1 (6) Samhällsbyggnadsförvaltningen Christian Blomberg PLANBESKRIVNING Utökad handel i ALUNDA Fastigheterna Marma 1:44, del av 1:67 och del av samfälligheten Marma S:1 Östhammars kommun,

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2014-08-25 Dnr KS2013/307 1(7) Detaljplan för Rymningen 15:25 med flera Enköpings kommun - enkelt planförfarande Antagen 200X-XX-XX Laga kraft 200X-XX-XX PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR FRAMTAGANDE AV PROGRAM FÖR MÄLARBANAN

STARTPROMEMORIA FÖR FRAMTAGANDE AV PROGRAM FÖR MÄLARBANAN 2011-20093-53 STADSBYGGNADSKONTORET SID 1 (5) 2008-11-2325 Handläggare: Eric Tedesjö Tfn 08-50827569 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR FRAMTAGANDE AV PROGRAM FÖR MÄLARBANAN Förslag till beslut

Läs mer

Bygg- och miljöförvaltningens förslag till miljö- och bygglovsnämnden

Bygg- och miljöförvaltningens förslag till miljö- och bygglovsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2010-04-08 Miljö- och bygglovsnämnden Mbn dnr 2009-973 PL, All 10-28 Detaljplan för handel vid Nettovägen (f d Kodak), fastigheterna Veddesta 2:18 och 2:83 och del av fastigheten

Läs mer

Viksjöleden. Veddesta. Solna Skälbyvägen. Tomteboda Befintlig Barkarby station

Viksjöleden. Veddesta. Solna Skälbyvägen. Tomteboda Befintlig Barkarby station 5. A LT E N AT I V Befintlig/Kista korridor yttre Korridorernas namn och indelning Delen Barkarby Kallhäll Viksjöleden Jakobsberg Kista Barkarby Spånga Veddesta Ulriksdal Solna Sundbyberg Tomteboda Befintlig

Läs mer

Samrådsyttrande över tillägg till detaljplan för Vålösundet Östra del 2, Kristinehamn

Samrådsyttrande över tillägg till detaljplan för Vålösundet Östra del 2, Kristinehamn Tjänsteskrivelse Sida 1(1) Tekniska förvaltningen Ingrid Järnefelt,0550-88113 ingrid.jarnefelt@kristinehamn.se Datum 2016-03-04 Tn/2016:32 404 Planer Samrådsyttrande över tillägg till detaljplan för Vålösundet

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Dnr Kst 2015/188 Utveckling av Söderhöjden i Jakobsberg - planuppdrag och ramavtal

Dnr Kst 2015/188 Utveckling av Söderhöjden i Jakobsberg - planuppdrag och ramavtal TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2015-04-27 Kommunfullmäktige Dnr Kst 2015/188 Utveckling av Söderhöjden i Jakobsberg - planuppdrag och ramavtal Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

2015-10-09 Reviderad

2015-10-09 Reviderad Kommunstyrelsens arbetsutskott er KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (6) 2015-10-09 Reviderad Kommunstyrelsen Måndagen den 12 oktober 2015, kl. 18.30 Birgittasalen, Kommunalhuset, Jakobsberg Justering Fredagen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård)

PLANBESKRIVNING. Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN. Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) Datum Diarienr 2011-09-26 KS 23/11 Samhällutvecklingsförvaltningen DETALJPLAN SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT Storbyn 39:1. (Färilas fritidsgård) LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING Planområdet

Läs mer

Detaljplan för Mälarbanan, sträckan Spånga till Barkarby- samrådsförslag. Svar på remiss från stadsbyggnadsnämnden.

Detaljplan för Mälarbanan, sträckan Spånga till Barkarby- samrådsförslag. Svar på remiss från stadsbyggnadsnämnden. Sida 1 (9) 2014-06-16 Kontaktpersoner Exploateringskontoret Sophie Dahllöf Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 83 Sophie.dahllof@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2014 08 28 Trafiknämnden

Läs mer

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303

Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE. Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Byggnadsnämndens arbetsutskott GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Datum 2017-11-16 Dnr PL/2016:31 (189057) D636 P6/16.01 Detaljplan för bostäder inom del av Åsa 3:205 och 3:303 Genomförande Byggnadsnämnden beslöt,

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län

Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län 1(5) Datum: 2017-02-13, 2017-04-10 Diarienummer: Detaljplan del av Perstorp 23:4 vid kvarteret Syrenen (ny parkering) Perstorps kommun, Skåne län GRANSKNINGSHANDLING Detaljplanen har Upprättats: 2017-02-13,

Läs mer

Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta

Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta Inbjudan till granskning av järnvägsplan för Mälarbanans utbyggnad, sträckan Tomteboda-Huvudsta Spårområde vid kv Tegen Granskning: 18 mars 15 april 2013 Öppet hus: 27 mars 2013 kl. 17-19, Solna stadsbibliotek

Läs mer

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343

- MARK OCH PLANERING Dnr 2014/70 DP/ä 253/343 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 2014-10-01 2014-10-31 ANTAGANDE 2015-01-20 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Område vid kyrkan Hov 73:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala län Enkelt

Läs mer

DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län

DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sida Antagendeshandling 1(6) Datum 2006-11-20 Referens Planbeskrivning DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län E-post Organisationsnr KRISTINEHAMNS KOMMUN

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: Ks: PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: Ks: PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-06-04 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 Detaljplan för del av fastigheterna Tälje 2:48 och Stenbocken 3 i Norrtälje stad Dnr: 10-10059.214 Ks: 10-509 PLANBESKRIVNING Röd markering

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Tillägg till detaljplan (335) för kontor inom Ledet 1:5 m fl Ale kommun, Västra Götalands län

Tillägg till detaljplan (335) för kontor inom Ledet 1:5 m fl Ale kommun, Västra Götalands län Tillägg till detaljplan (335) för kontor inom Ledet 1:5 m fl Ale kommun, Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande 2013-05-29 Antagen 2013-06-19 Laga kraft 2013-xx-xx HANDLINGAR Följande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Förslag till samrådsyttrande gällande detaljplan för del av Heden 1:11 m fl i Frövi tätort, Lindesbergs kommun

Förslag till samrådsyttrande gällande detaljplan för del av Heden 1:11 m fl i Frövi tätort, Lindesbergs kommun TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-30 Dnr:SBB2017-272 1 (5) Förslag till samrådsyttrande gällande detaljplan för del av Heden 1:11 m fl i Frövi tätort, Lindesbergs kommun Förslag till beslut Direktionen föreslås

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer

upprättat en Vatten och avloppsplan för områden med enskild VAförsörjning. Bygg- och miljöförvaltningens förslag till Tekniska nämnden

upprättat en Vatten och avloppsplan för områden med enskild VAförsörjning. Bygg- och miljöförvaltningens förslag till Tekniska nämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) 2012-11-05 Tekniska nämnden Dnr Ten 2012/619 Fastställande av Vatten och avloppsplan för områden med enskild VAförsörjning Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

PM Trafik Kongahälla. Logotypen

PM Trafik Kongahälla. Logotypen Logotypen KUNG_LOGO_4FNEG_BÅRD.EPS/TIF PM Trafik Kongahälla KUNG_LOGO_4FPOS_VÄNSTER.EPS/TIF KUNG_LOGO_4FPOS_CENTR.EPS/TIF KUNG_LOGO_4FPOS_HÖGER.EPS/TIF KUNG_LOGO_SV_VÄNSTER.EPS/TIF KUNG_LOGO_SV_CENTR.EPS/TIF

Läs mer

73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla från kommunstyrelsen

73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla från kommunstyrelsen UTDRAG Sid 1 (2) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och ungdomsnämnden 2013-10-03 Expedieras till Kommunstyrelsen 73 Dnr Bun 2013/179 Policy för nationella minoriteters rättigheter i Järfälla

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Torsdag den 15 februari 2018, kl Drabantrummet, plan 8

Tekniska nämndens arbetsutskott Torsdag den 15 februari 2018, kl Drabantrummet, plan 8 Tekniska nämndens arbetsutskott Ella-Britt Örnstedt KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) 2018-02-08 Tekniska nämnden Torsdag den 22 februari 2018, kl. 18.00 Veddestarummet, plan 9, Riddarplatsen 5, Jakobsberg

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm

Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart Stockholm Kommunledningskontoret Planbeskrivning Helena Johansson Sidan 1 av 10 Planarkitekt 08-579 216 57 Planbeskrivning Detaljplan för dagvattendamm och serviceväg i Kronåsen, Tureberg, som berörs av Förbifart

Läs mer

Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad

Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad Enkelt planförfarande enligt PBL Kap 5 28 Detaljplan för fastigheten Tälje 3:1, Bergrummet i Norrtälje stad SAMRÅDSHANDLING 2008-02-26 ANTAGANDEHANDLING POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST PLUSGIRO

Läs mer

Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden. Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen T J Ä N S T E S K R I V E L S E 1 (5) 2016-03-18 Kommunstyrelsen Dnr Kst 2016/104 Detaljplan för fördelningsstation för eldistribution i Barkarbystaden Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens

Läs mer

Planområdets ungefärliga lokalisering

Planområdets ungefärliga lokalisering 1(6) 2018-02-20 Antagandehandling Granskningsredogörelse för förslag till ny detaljplan för Vega 8 m.fl Planområdets ungefärliga lokalisering Innehållsförteckning 2(6) Granskningens genomförande... 3 Detaljplanens

Läs mer

2013-10-29. Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared Dnr KS 2013-187

2013-10-29. Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared Dnr KS 2013-187 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2013-10-29 332 Ändring av detaljplaner inför byggnation av gång- och Cykelbana utmed väg 153 igenom Ullared

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Delen Solvalla Bromsten

Delen Solvalla Bromsten Delen Solvalla Bromsten Kallhäll Bromsten Rissne Jakobsberg Duvbovägen Kista Barkarby Spånga Sundbyberg Solna Sundby Ulvsundavägen Tomteboda Bromstensvägen Beskrivningen omfattar sträckan från strax söder

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-02-15 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

1 Dnr Mbn KON Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen

1 Dnr Mbn KON Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Emma Jacobsson 2017-04-12 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 25 april 2017, kl.18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

1 Dnr Mbn Kon Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen. 2 Dnr Mbn Bygg Begäran om yttrande från JO

1 Dnr Mbn Kon Rapporter och information från bygg- och miljöförvaltningen. 2 Dnr Mbn Bygg Begäran om yttrande från JO KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Miljö- och bygglovsnämndens arbetsutskott Evelyn Garate 2018-04-24 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 24 april 2018, kl. 18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen

Läs mer

Dnr Ten 2010/85 Stationär sopsug i Barkarbystaden

Dnr Ten 2010/85 Stationär sopsug i Barkarbystaden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (7) 2010-02-01 Tekniska nämnden Dnr Ten 2010/85 Stationär sopsug i Barkarbystaden Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag 1 Tekniska nämnden ger Bygg- och miljöförvaltningen

Läs mer

Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden, kommunstyrelse och kommunfullmäktige

Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden, kommunstyrelse och kommunfullmäktige TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) 2014-05-22 Tekniska nämnden Dnr Ten 2014/337 Mål och budget 2015- samhällsuppdraget Förslag till beslut Bygg- och miljöförvaltningens förslag till tekniska nämnden, kommunstyrelse

Läs mer

Dnr Kst 2018/885 Planuppdrag för fastighet Jakobsberg 18:19 och del av Jakobsberg 18:1

Dnr Kst 2018/885 Planuppdrag för fastighet Jakobsberg 18:19 och del av Jakobsberg 18:1 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Kommunstyrelsen Dnr Kst 2018/885 Planuppdrag för fastighet Jakobsberg 18:19 och del av Jakobsberg 18:1 Förslag till beslut Kommunstyrelseförvaltningens förslag till kommunstyrelsen

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Enkelt planförfarande Kartan visar

Läs mer

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Gällinge Skår 2:1. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik December 2016 Utges av i december 2016 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 5 2 Nulägesbeskrivning 6 2.1 Biltrafik... 6 2.2 Gång- och cykeltrafik... 8 2.3 Parkering... 10 3 Planförslag

Läs mer

Detaljplan för del av Östra Torn 27:2 m.fl. (Trafikplats Ideon) i Lund godkännande PÄ 23/2014

Detaljplan för del av Östra Torn 27:2 m.fl. (Trafikplats Ideon) i Lund godkännande PÄ 23/2014 Stadsbyggnadskontoret TJÄNSTESKRIVELSE 1 (5) Planavdelningen Handläggare: Daniel Hansson Tele 046-359 44 05 E post daniel.hansson@lund.se Byggnadsnämnden i Lund Detaljplan för del av Östra Torn 27:2 m.fl.

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för del av Flässjum 4:97 ODINSLUND Upprättad 2018-05-03 SBN 2017/195 Plan- och bygglagen (SFS 2010:900) Standardförfarande INKOMNA YTTRANDEN Statliga verk, myndigheter och

Läs mer

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg

Antagen SBN , 97 Laga kraft SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg 1084 Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde Antagen SBN 2010-09-07, 97 Laga kraft 2010-10-06 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för kvarteren Järnet och Malmen Tofta industriområde,

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (6) ANTAGANDEHANDLING 2012-10-29 Dnr MSN 2010/96 214 Tillägg till PLANBESKRIVNING, PLANBESTÄMMELSER, PLANKARTA samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 313, Svetshallen

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-04-21 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DP 437 Dnr MSN 2007/92 214 (Tidigare Dnr ONÄ 2005/23 214) PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg av detaljplan DP 167- NO Hedvigslund, Älta 35:63 m. fl., Jaktstigen 5/Björkvägen 26, Nacka

Läs mer

Återvinningsstation Rensättravägen/Kummelvägen Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun

Återvinningsstation Rensättravägen/Kummelvägen Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun 1 (5) Planbeskrivning Upprättad februari 2015 Dnr: KFKS 2014/844-214 Återvinningsstation Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun Kartan visar områdets avgränsning.

Läs mer

Förslag till beslut Motionen avslås med hänvisning till utredning. Johanna Bergsman Enhetschef Plan och projekt

Förslag till beslut Motionen avslås med hänvisning till utredning. Johanna Bergsman Enhetschef Plan och projekt TJÄNSTESKRIVELSE Datum Sida 2018-08-10 1 (1) Kommunstyrelsen Motion om otrygg trafiksituation i Lagerlöfsparken KS2018/370/06 Förslag till beslut Motionen avslås med hänvisning till utredning. Sammanfattning

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde

Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Planområde Tranås kommun Detaljplan för Slakthuset 4 och del av Ängaryd 4:1 i Tranås stad Upprättad i december 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/09 Planområde Antagen av byggnadsnämnden

Läs mer

Tove Nilsson rev

Tove Nilsson rev KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA 1 (5) Tove Nilsson 2018-11-08 rev. 2018-11-13 Miljö- och bygglovsnämnden Tisdag den 20 november 2018, kl. 18.00 Veddestarummet, Posthuset, Riddarplatsen 5 Justering Torsdag

Läs mer

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg

Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i Storskogen, Sundbyberg STADSBYGGNADS- OCH MILJÖFÖRVALTNINGEN 2011-11-24 Lisa Brattström DNR 64/2010-214 PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING ENKELT FÖRFARANDE Detaljplan för del av kvarteret Vargen 2, Skogsbacken/Friluftsvägen i

Läs mer

Återvinningsstation Ulvsjövägen/Ältavägen Detaljplan för del av Älta 10:1, korsningen Ulvsjövägen och Ältavägen, Älta, Nacka kommun.

Återvinningsstation Ulvsjövägen/Ältavägen Detaljplan för del av Älta 10:1, korsningen Ulvsjövägen och Ältavägen, Älta, Nacka kommun. 1 (5) Planbeskrivning Upprättad februari 2015 Dnr: KFKS 2014/846-214 Återvinningsstation Detaljplan för del av Älta 10:1, korsningen Ulvsjövägen och Ältavägen, Älta, Nacka kommun. Kartan visar områdets

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Underlag för planuppdrag

Underlag för planuppdrag Detaljplan för del av fastigheten Pysslingen 1 m fl Helsingborgs stad Underlag för planuppdrag Syfte och process Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för bostadsändamål samt att

Läs mer

Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen)

Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen) Dnr: 2018/00251 Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Edsbyn sydöstra område 2 (Brånavägen) Ovanåkers kommun Gävleborgs län Granskningshandling 2019-01-23 1. Planens bakgrund, syfte och huvuddrag Ändringen

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG tillhör rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG tillhör rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2008-05-15 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2008-10-22 tillhör rev 2009-06-04 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten RÖ-MÄLBY 1:5 och del av RÖ-ÖSBY 1:17 i Rö församling. Dnr 08-10108.114

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana!

Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana! Hej och välkommen till ännu mer Tvärbana! Fram till 2030 växer Stockholm med runt 500 000 invånare. Det ställer krav, bland annat på möjligheterna att resa smart, både för människor och miljön. En viktig

Läs mer

JAKTVÄGEN, Barkarby Centrum, fastigheten Barsbro 1:313 m fl, Järfälla kommun

JAKTVÄGEN, Barkarby Centrum, fastigheten Barsbro 1:313 m fl, Järfälla kommun 2008-05-16 1 (12) Dnr Kst 2007/225 PROGRAM till detaljplan för JAKTVÄGEN, Barkarby Centrum, fastigheten Barsbro 1:313 m fl, Järfälla kommun Programområdet med läge för föreslaget bostadshus Kommunledningskontoret

Läs mer

Redovisning av delegationsbeslut på Fritids och folkhälsonämnden

Redovisning av delegationsbeslut på Fritids och folkhälsonämnden Redovisning av delegationsbeslut på Fritids och folkhälsonämnden 2018 02 21 1. Folkhälsoenheten: Yttrande över granskning för detaljplan för Sparsör, Paradis 1:4 m.fl, Vinkelvägen, Borås Stad (2017 00208

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 Ändring genom tillägg till detaljplan för Gredelby 7:75, Knivsta kommun Enkelt planförfarande ANTAGANDEHANDLING

Läs mer