Komma Igång Guide. Välkommen till Tradedoubler!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Komma Igång Guide. Välkommen till Tradedoubler!"

Transkript

1 Komma Igång Guide Välkommen till Tradedoubler! Följande guide kommer att hjälpa dig att komma igång. Följ de enkla stegen nedan för att länka till annonsörer och börja tjäna ersättning. Introducerar ditt publisher konto Publisher Kontoinställningar Verifiera din sida Ansöka till program Skapa Annonser, Länkar & Banners Rabattkoder & Produktlistor Betalningar- bankdetaljer, skatt Betalningströskel Rapportering Begrepp Cookies & Login Problem

2 Introducerar ditt Publisher Konto Översikt av kontot Kontobalansen som visas på första sidan av ditt publisher konto är den summan som genererats sedan det senaste utbetalningstillfället och är ersättning som kommer att betalas ut. Klicka på din kontobalans för en mer detaljerad fördelning av olika händelser. Översikten på framsidan ger en snabb överblick av dina webbsidor över en given tidsperiod. Du kan välja en specifik webbsida och specifiera en tidsperiod. Publisher Kontoinställningar Lägga till webbsidor Du kan lägga till flera webbsidor till ett konto; de kan vara för flera marknader eller för samma. Du kommer att ha ett unikt site ID för var webbsida och du måste ansöka till de olika programmen med den webbsidan du planerar att marknadsföra med.

3 För att lägga till en ny sida, gå till Webbplatser > Lägg till Webbplats *vänligen notera att du måste följa verifikationsprocessen för var sida du lägger till. Cross Border Du kan välja att jobba med olika marknader genom att välja det land du vill marknadsföra var gång du lägger till en ny site. När en site är tillagd för en specifik marknad kommer du att kunna ansöka till de olika programmen i det landet. Verifiera din sida Verifieringssprocessen är väldigt viktig; tills du bevisat att du äger URLen du är registrerad med kommer du inte att kunna ansöka till de olika affiliate programmen. För att verifiera din sida/dina sidor måste du lägga till en kod in i källkoden av din sida. Instruktionerna för detta kommer att förklaras i ditt publisher konto. Om du inte kan verifiera din sida genom metoderna som beskrivs på ditt konto, kan du kontakta vårt publisher support team, som kommer att kunna ge dig instruktioner för en manuell verifiering. Ansöka till program Det första du måste göra när du lagt till alla sidor/marknader och blivit verifierad är att ansöka till alla program du vill arbeta med. Det finns ingen gräns till antalet ansökningar du kan göra, men vi råder publishers att ansöka till annonsörer som deras företagsmodell/innehåll komplementerar. Exponerade och nya program presenteras på framsidan av ditt konto och det går att ansöka direkt till programmet genom att trycka på knappen ansök. Du kan också använda sökfunktionen på första sidan av ditt konto eller genom Söksidan som du hittar genom fliken Annonsörer > Sök affiliateprogram.

4 Det finns flera sätt att söka till program, här är några: 1. Bocka i Program som Söktyp. Sök efter alla tillgängliga program genom att lämna fältet Programnamn eller ID tomt. Ändra rader per sida till ett högt nummer, t.ex 100. Sök efter ett specifikt program genom att fylla i en del av eller hela programnamnet i Programnamn eller ID fältet. Sök efter kategori, välj en eller fler kategorier som passer din sida och sök efter program inom dessa kategorierna. För att söka efter flera kategorier, håll ned Ctrl och klicka på var kategori du vill inkludera. 2. Om du har flera webbsidor som är registrerade hos Tradedoubler, se till att du väljer den sidan som du vill ansöka med genom rullistan Webbplats 3. Klicka Sök Gå med 4. För att gå med i ett program, antingen klicka på programmets namn och välj Ansök eller klicka på länken Ansök i kolumnen längst till höger.

5 Programinställningar / Ansöka 1. Om du har flera webbsidor registrerade hos Tradedoubler välj Webbplats i rullistan och se till att du valt en kategori. 2. Klicka på länken Viktigt! Läs avtalet 3. Läs avtalet och bocka i Jag har läst avtalet och godkänner det. 4. Klicka Ansök till programmet. 5. Du kommer att få ett direkt som meddelar dig att du är under behandling för programmet. 6. Annonsören granskar dina webbsidor och beslutar sig för att acceptera eller neka din ansökan. Detta kan ta upp till 14 arbetsdagar. Du kan i de flesta fall få ersättning från programmet direkt genom att placera annonser på din sida. Skulle du däremot bli nekad till programmet, förlorar du all ersättning som blivit intjänad under ansökningstiden. Ansöka till flera Annonsörers Program: Du kan ansöka till flera program samtidigt. Du har valet att bocka i relevanta eller alla program, sedan bläddra ned på sidan och klicka på knappen Ansök till valda program

6 Ansökan under övervakning: Ansökan kan bli satt under övervakning efter att den blivit skickad till kundansvariga eller kunden, men om du har varit under övervakning i mer än 5 arbetsdagar, vänligen kontakta publisher support. TIPS: Du borde ansöka till program som är relevanta till din webbsidas innehåll för att öka antalet konverteringar. Välja Annonser, Länkar och Banners Hitta ett programs annonser Du kan nu börja att lägga till annonser på din webbsida. Du borde välja det program som du har ansökt till eller är accepterad på och sedan välja en annons från det programmet. Om din ansökan är under behandling kommer du fortfarande ha möjligheten att lägga upp annonser, men inte alla program tillåter dig att marknadsföra dem i detta fallet. Du kan söka efter annonser i ett program på olika sätt: 1. Sök efter programmet genom att klicka på Mina Program på framsidan av ditt interface under Annonsörer. Om du har flera webbsidor välj en av dem i Webbplats fältet. Välj Under behandling eller Godkänd i Status rullistan. Klicka sök Klicka på IDt av programmet som du vill lägga till annonser från (i den 3:e kolumnen).

7 Välj fliken Länkar / Grafik. 2. Det finns en flik i verktygsfältet som kallas Annonshantering, klicka sök annonser. 3. Du kan också söka efter ett program genom att använda sökrutan. Bocka i Program som söktyp. Om du har flera webbsidor, väl en. Välj under behandling eller godkänd i rullistan webbplatsstatus. Klicka sök Klicka på programnamnet i sökresultaten och välj Länkar/Grafik.

8 4. Du har nu blivit omdirigerad till Länkar/Grafik fliken i programinställningarna. Klicka på Grafik för att se tillgängliga annonser, eller klicka på en lämplig kategori. Tillgängliga storlekar sektionen visar en fördelning av tillgängliga annonsstorlekar för programmet baserat på de mest vanliga bannersen. Klicka en storlek för att se alla tillgängliga banners i den storleken.

9 5. Det är också möjligt att söka efter annonser till ett specifikt program genom att använda sök affiliateprogram. Bocka i Grafik som söktyp Skriv i namnet eller ID:t för programmet Välj webbsida Klicka sök Välj Annons Listan av annonser inkluderar många olika typer; Text länkar, Bildlänkar, HTML banners och Flash annonser. 1. Välj annons och klicka på länken Visa Kod Visa Kod När du klickar på Visa Kod kommer ett pop-up fönster öppnas upp med HTML koden. Allt du behöver göra nu är att välja inställningar för koden och klistra in

10 den på din webbsida. Visa Kod pop-upen visar olika inställningar beroende på typen av annons. Exemplet nedan är koden för Textlänk. 1. Välj den webbsidan där din annons ska publiceras. Du kan endast välja mellan webbsidor med statusen Godkänd eller Under behandling. 2. Bocka i checkboxen för att välja: Javascript Custom 3. Använda cache prevention (valfritt): Ha denna ibockad, cache prevention används för att se till att din webbläsare inte cachar länken och således garanterar att alla intryck/impressions räknas.

11 4. Kopiera koden och klistra in den i HTML koden på din webbsida. Det kan ta upp till 15 minuter innan bilder syns på webbsidan. Skapa Annonser, Länkar & Banners För att börja använda länkar, banners och annonser på din sida måste du välja ett program som du har ansökt till och sedan välja ett grafiskt element eller en text länk för programmet. Det finns flera sätt att göra detta på: Klicka på Mina Program fliken under Annonsörer. Kör rapporten Klicka på ID fältet (3:e kolumnen) för programmet som du vill lägga till länkar/banners från. Välj Länkar/Grafik i programinterfacet. Klicka på Grafikkategorier (om det finns flera kategorier klicka på banner kategorin). På denna sidan har du möjligheten att använda dig av Textlänkar, bildlänkar, HTML banners osv. När du bestämt dig för en länk klicka på Visa Kod. Ett popup fönster kommer att öppnas med HTML koden. Allt du behöver göra nu är att klistra in koden på din webbsida. Alternativt om du vet programmet som du vill använda grafiska element av, kan du använda Sök affiliateprogram under Annonsörer på framsidan när du loggar in på ditt Tradedoubler konto. Bocka i Grafik, skriv in programmets namn i sökfältet och klicka sök.

12 Textlänkar Textlänkar används för att länka direkt till en annonsörs webbsida. Djuplänkning är en textlänk som dirigerar besökaren till en specifik sida på annonsörens webbsida snarare än till framsidan. Eftersom djuplänken innehåller information om annonsen i sig är djuplänkning mer riktad länkning. Du ka söka efter länkar på ett program genom att använda dig av sök affiliateprogram funktionen under Annonsörer >> Sök affiliate program, likaväl som program och annonser, välj textlänkar som sök alternativet. Eller gå till Annonshantering >> Mina Textlänkar. 1. Välj din annons, och välj antingen textlänk eller direktlänk. Om annonsen inte har en direktlänk är länken utbytt mot ett Nej. 2. Välj ditt textlänk format Textlänk Direktlänk 3. Följ instruktionerna

13 4. Kopiera in koden/länken på din hemsida. Rabattkoder & Produktlistor Rabattkoder & Erbjudanden Detta kan hittas under Verktyg >> Hitta Rabattkoder på ditt Publisher konto. Här hittar du rabattkoder för de program du är godkänd på, vissa program har dock inga rabattkoder tillgängliga. Vår voucher open API manual guidar dig genom hur du kan implementera detta feed på din site. Produktlistor Detta hittar du också under Verktyg >> Produktlistor. Här hittar du produktlistor för de program du är godkänd på. Du har möjlighet att ladda ner rapporten och skräddarsy den till dina egna specifika önskemål. Du kan också använda ett produkt URL för att få rapporten. Om du har några frågor angående detta vänligen kontakta ditt lokala Publisher Support Team. Products open API manual guidar dig genom hur du kan implementera detta feed på din site. Betalningar- bankdetaljer, skatt Betalnings Information Vänligen fyll i dina bankuppgifter under Konto >> Utbetalningsinformation. Om du behöver ändra bank land efter att du sparat dina bankuppgifter vänligen kontakta ditt lokala Publisher Support Team.

14 Tradedoubler skickar utbetalningar till Publishers en gång per månad (vanligtvis var tredje Tisdag varje månad), du kan se när nästa utbetalningsdag är under Detaljerad kontobalans som du hittar under Statistik. Du kommer här även kunna se hur mycket du får betalt vid nästa utbetalnings tillfälle. * Om du behöver ändra bolagsform eller bankkonto land efter att du sparat dina bankuppgifter vänligen kontakta ditt lokala Publisher Support Team.

15 Betalningströskel Beloppsgränser Normalt Februari Österike EUR Belgien EUR Brazilien BRL Danmark DKK Finland EUR Frankrike EUR Tyskland EUR Irland EUR Italien EUR Litauen Inte betald via systemet Nederländerna EUR Norge NOK Polen PLN Portugal EUR Ryssland Inte betald via systemet Spanien EUR Sverige SEK Schweiz CHF UK GBP *Om du vill ändra betalningströskeln till en högre summa vänligen kontakta ditt lokala Publisher Support Team. Rapportering Annonseffektivitet Denna rapport visar prestationen av annonserna i ett specifikt program, sorterat i olika tidsperioder.

16 Annonsvisningar och Unika besökare: visar antal Annonsvisningar och Unika besökare en annons har genererat. Ett unikt intryck är en sökbegäran från en besökares webbläsare inom en förbestämd tidsperiod. Klicks och CTR (Click through Rate): Visar antal genererade klicks, och CTR, Desto högre procent desto bättre genererar en annons. Unika besökare (UB) and UVR (Unique Visitor rate): Visar antalet unika besökare och UVR. Leads: Antal genererade leads, värdet av leads och LR (Lead Rate), Desto högre procent desto bättre genererar en annons. Order värde: Värdet på transaktionen gjord via en annons Ersättning: Intjänad ersättning på en annons Key metrics: ecpm (earnings per 1000 impression), hur mycket ersättning du tjänar per varje 1000 annonsvisning. ecpc (earnings per click), hur mycket du tjänar varje gang någon klickar på en annons. Totala transaktioner månadsvis Den månadsvisa översikts rapporten ger en exakt beskrivning över din specificerade data uppdelat per månad. Du kan köra denna rapport för all dina siter eller välja en specifik site för att kunna välja ett program. Välj vad du vill se i denna rapport genom att använda boxarna i Avancerat.

17 Så fort du har annonserna och länkarna redo på din hemsida kan du se hur du genererar i flera rapporter. Du kan se rapporter under Statistik på ditt Publisher konto. Uppdelad kontobalansrapport Denna rapport visar status på de transaktioner som ni har genererat men ännu inte fått betalt för. Den ger dig information om nästa utbetalnings datum och minsta betalnings summa (betalningströskel) Denna rapport har flera sektioner.

18 Transaktioner under behandling: Under denna kategori finns en lista av annonsörer och provision skyldigt till dig för transaktioner som väntar på bekräftan från annonsören (statusen är satt under behandling) Transaktioner i program under behandling: Om du har ansökt till en annonsör och fortfarande väntar på bekräftan, kan du se all tjänad provision under denna sektion tills din ansökan är bekräftad. Rätt utbetalningsperiod men ej betalda fakturor av företaget: Tjänad provision som fortfarande ska betalas till Tradedoubler av annonsören via faktura betalning. Varje månad fakturerar Tradedoubler annonsörerna för all provision skyldig till affiliater. Datumet bredvid annonsörens namn är betalnings datumet för fakturan och om den är sen för betalning visas den i rött. Förbetalda transaktioner: Om du jobbar med annonsörer som har förbetalnings alternativet kan du se obetalda provisioner här. Ej ännu fakturerade transaktioner: Vi fakturerar våra annonsörer en gång i månaden så alla sälj som väntar på att bli skickade till annonsörerna stannar här tills dom har blivit skickade till annonsören sedan flyttas dom till sektionen I rätt utbetalningsperiod men ej betalda fakturor av företaget. Transaktioner som betalas vid nästa utbetalning: Dessa fakturor är redan betalda av annonsören och är redo att skickas till ditt bank konto vid nästa betalningsdag. Vi skickar betalning vid summor högre än 500SEK.

19 Ej genomförd utbetalning Detta är betalningar som har nekats av din bank. Vänligen kontrollera att dina bank uppgifter är korrekt ifyllda. Om dina bank uppgifter inte är korrekta kommer betalningen inte att gå igenom och du måste vänta till nästa betalnings tillfälle. Utbetalningsspecifikation Denna rapport visar transaktioner som blivit betalda till dig. Klicka på Summa i vald valuta kolumnen för en detaljerad vy av transaktionerna. Ersättning för Sales och Leads har en egen rad per transaktion medans klick and annonsvisningar aggregeras per dag. EPI information är också inkluderad. Översiktsrapport Översikts rapporten ger dig en exakt beskrivning över transaktionerna som du har genererat, nerbrutet per program och med specificerad tidsperiod.

20 Begrepp Publisher - När du lägger upp annonser på en site, i ett nyhetsbrev, på en sökmotor m.m. är en du en publisher. Hos TradeDoubler finns ett publisherteam som hjälper dig med frågor kring det som rör annonsering. Alla publishers får varje vecka ett nyhetsbrev från TradeDoubler. Affiliate - I relationen med varje enskild annonsör så är du en affiliate. Fritt översatt från engelskan betyder ordet "ansluten" eller "i samband med". I dagligt tal kan du säga att du är affiliate hos t.ex. Bokus. Eftersom alla som är affiliates är publishers används orden ofta som synonymer. Annonsör - Det företag som har ett affiliateprogram hos oss och i detta tillgängliggör annonsmaterial till affiliates i affiliateprogrammet. Affiliateprogram - När du vill börja annonsera för t.ex. Scandic ansöker du om att vara med i deras affiliateprogram. När du blir godkänd blir du en affiliate till dem. Programnamnet är ofta samma namn som företagsnamnet, sök på detta så hittar du både grafik och mer information om förutsättningarna. Crossborder - Har du en webbsida med besökare från andra länder? Eller har du skapat en utländsk version av din sajt? Som crossborder får du tillgång till affiliateprogram i andra länder och kan alltså tjäna pengar till ditt svenska konto, även om du kör annonser på engelska. Du behöver då registrera sin utländska site för den marknaden som du är intresserad av för att komma åt annonsörerna på den marknaden. Banner - För en nybörjare är det lätt att tänk att alla annonser på internet är "banners", men banners är ett av de annonsformaten vi ervjuder och utgörs av bildannonser i många olika storlekar och typer (flash, jpg, gif). Textannonser - Det har visat sig att textlänkar är väldigt lönsamma. Därför har våra annonsörer lagt in textlänkar som du kan använda ihop med AdMatch. Text ads är en rubrik, två textrader och en länkadress. AdMatch ihop med text ads är ett bra alternativ istället för Google AdSense. Den stora skillnaden är att du har totalkoll på vilka annonsörer som visas och vilka du tjänar pengar på. Cookie - En textfil som sparas av din webbläsare. Cookies är ofta en förutsättning för att mäta trafik och få detaljerad statistik. TradeDoubler använder cookies för att hålla

21 koll på vem som ska få betalt när det sker ett köp, men som tur är kan vår teknik klara sig även utan cookies. Detta innebär att vår spårning fungerar även om webbläsaren spärrar cookies. Cookietid - En annonsör har vanligtvis en cookietid på dagar. Under hela denna tid så sparas en cookie på besökarens dator. Detta innebär att vi ger ersättning för alla köp som sker inom 45 dagar. Om någon klickar på en annons behöver de alltså inte handla direkt, de har god tid att fundera. Sale/Avslut - Ett klickbaserat avslut, vilket innebär att besökaren har klickat på en annons och gjort sedan gjort ett köp. Lead - Ett klickbaserat avslut, men skillnaden från sales är att detta handlar om en aktivitet istället för köp. T.ex. kan det vara registrering för ett nyhetsbrev eller ansökan om något. isales/ileads - Det räcker med att någon ser din annons för att du ska kunna tjäna pengar. Många annonsörer erbjuder nämligen ersättning för isale. Om någon ser din annons för att därefter själv knappa in webbadressen så får du fortfarande ersättning, men ofta en lägre ersättning. I sammanhanget står i:et för impression och betyder annonsvisning. Glöm inte bort att lägga in kod för att spåra visningar på vanliga textlänkar, du behöver alltså inte använda grafik. Impression - Visning av en annons. CPA/CPO - Cost per action är kanske den vanligaste betydelsen, men även cost per acquisition används eftersom innebörden ofta är samma. Även CPO används som begrepp och betyder då "cost per order". Om du exempelvis får en CPA eller CPO på 5 % får du alltså fem procent i provision på varje köp som sker via dina länkar eller annonser. CPA/CPO är den vanligaste i ersättningsformen i våra affiliateprogram. CPC/EPC - Cost per click används för att berätta kostnaden för ett klick. Begreppet används också lite missvisande när det egentligen handlar om "earnings per click" (EPC). Innebörden är dock samma och visar hur mycket pengar varje klick är värt. Om någon klickar flera gånger i snabb följd är det fortfarande bara ett "klick". CPM/eCPM - Cost per mille, eller "kostnaden för tusen visningar". Bokstaven M betyder 1000 i det romerska nummersystemet. Istället för att säga att du får 1 öre per

22 annonsvisning, säger man att du får CPM 10. Om du istället får ersättning per köp, men vill räkna ut det faktiska värdet per visning, anger man detta som ecpm (efffektivt CPM). Om du har tusen annonsvisningar och fått en ersättning på 10 kr får du en ecpm 10. CTR/Klickfrekvens - Click through rate är hur många som klickar i procent. Om 1 av 100 har klickat på en annons innebär det CTR 1%. CTR är bra för att mäta hur pass lockande en viss annons eller textlänk är, den säger dock inget om hur pass stor del av klicken som leder till avslut. ecpm är därför oftast en intressantare siffra när man vill jämföra olika annonser. EPI - Du kan lägga in egna värden i statistiken genom att lägga till ett EPI-värden. Detta är väldigt bra när man har någon form av community eller reward-site och vill veta vem av besökarna som har handlat. Om du lägger till användarnamnet som EPI-värde så har du möjlighet att ge något som tack för att de handlar via dig. Att ge någon ett guldmedlemskap som tack är ett utmärkt sätt att locka till fler köp. Report key - Om du vill att en rapport automatiskt ska laddas ner av ditt system, utan användarnamn och lösenord, så behövs en rapportnyckel. Denna funktion är som ett API och rapportnyckeln motsvarar "api key". Hör av dig till supporten för att få din rapportnyckel och hjälp med hur man går tillväga. Pool - Istället för att bara lägga upp en specifik annons från en viss annonsör kan du lägga flera annonser i en "annonsroteringspool". Du hittar funktionen under "Annonshantering/Pooler". Du får en kod som du lägger på din webbsida, sen kan du själv byta annonser hur ofta du vill, eller låta vårt system optimera visningarna automatiskt. Keywordpolicy - Att annonsera på Google kan vara väldigt lönsamt men då är det extra viktigt att man håller koll på annonsörens keywordpolicy, där står vilka regler som gäller. Det är exempelvis vanligt att man inte får köpa annonsörens varumärken eller felstavningar av dessa. Vi rekommenderar at man alltid skapar en egen ladningssida som lyfter fram fördelar förknippade med dina sökord. AdMatch - Vi har en teknik som läser av webbsidan där annonsen ligger och automatiskt matchar den med våra annonsörer. Matchningen sker mot alla annonsörer där du är godkänd, se därför till att ansöka till alla relevanta program för att få ett bra underlag. AdMatch finns tillgängligt i tre annonsformat; vanlig grafik, produktannonser och text ads. Läs mer under menyn "Annonshantering". Där finns även en instruktionsvideo.

23 Cookies & Login Problem Vänligen läs igenom detta om du har problem med att logga in på ditt konto. Cookies kan vara blockerade i webbläsare eller säkerhetsprogram installerade på din dator. Vi har blivit informerade att vissa Internet säkerhetsprogram ibland lägger till till listan över blockerade domäner. Om så är fallet behöver du; - Kontrollera om du blockerar - Kontrollera om du har lagt till till tillåtna URL. - Kontrollera att inte blockeras i någon säkerhetsprogram. Om du använder Internet Explorer: Vänligen se nedan länk för instruktioner: Du måste upprepa denna process på alla installerade versioner av Internet Explorer. Även en gammal version som IE6 kan ha en aktiv blockerings lista som skapar dessa problem. Om du använder Firefox: Vänligen se nedan länk för instruktioner: Om du använder Chrome: Vänligen se nedan länk för instruktioner: Om du använder Opera: Vänligen se nedan länk för instruktioner: Om du använder Safari: Vänligen se nedan länk för instruktioner: ocale=sv_se&q=manage%20cookies Vänligen kontrollera alla installerade webbläsare på din dator eftersom deras blockerings lista fortfarande kan skapa dessa problem.

24 Kontakta oss För mer assistens med ditt Tradedoubler Publisher konto, vänligen kontakta ditt lokala Publisher Support Team. +46 (0)

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET

Mariah Gustavsson. Marknadsföring PÅ INTERNET Mariah Gustavsson Marknadsföring PÅ INTERNET Del 2 MARKNADSFÖRING PÅ INTERNET 6. Annonsering... 24 7. Sökordsannonsering... 35 8. Affiliatemarknadsföring... 42 9. E-postmarknadsföring... 47 10. Rekommendationsmarknadsföring...

Läs mer

7 steg för att starta ett affiliateprogram

7 steg för att starta ett affiliateprogram 7 steg för att starta ett affiliateprogram Affiliatemarknadsföring är en internetbaserad försäljningskanal där sk publicister (även affiliates eller publishers ) förmedlar besökare till en annonsör och

Läs mer

Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring

Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring Betala endast för resultat så fungerar affiliatemarknadsföring Affiliatemarknadsföring är prestationsbaserad försäljning på Internet där sk Publicister (även affiliates eller publishers ) förmedlar besökare

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version /

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version Version / Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4.1 Version 1.4.1 / 170510 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser,

Läs mer

Kampanjtaggning. Lathund. Google Analytics. Erik Nettelbrandt Sida 1 av 7

Kampanjtaggning. Lathund. Google Analytics. Erik Nettelbrandt Sida 1 av 7 Lathund Kampanjtaggning Google Analytics Erik Nettelbrandt 2017-02-07 Sida 1 av 7 Innehåll 1 Upptaggning av länkar för externa kampanjer... 3 1.1 Varför taggning?... 3 1.2 Hur fungerar det?... 3 1.3 Att

Läs mer

Hja lp till Mina sidor

Hja lp till Mina sidor Hja lp till Mina sidor Vanliga Frågor Varför godkänner inte Mina sidor mitt personnummer trots att jag har prövat flera gånger och är säker på att jag skrivit rätt? Du behöver använda ett 12 siffrigt personnummer

Läs mer

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete

Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Hur jag skapar en webbplats värd 90 000 kr/år på 49 dagar med endast 10 timmars arbete Använd SEO Systemet och skapa webbplatser som kan ge dig 90 000 kr per år så snabbt som möjligt. Denna specialrapport

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll 1) INLOGGNING VIA MEDARBETARWEBBEN... 4 2) INTERNET EXPLORER... 7 2.1 Java... 7 2.2 Popup- fönster... 9 2.3 Browser, 32-64-bitars

Läs mer

Visma Proceedo Att logga in - Manual

Visma Proceedo Att logga in - Manual Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.1 / 131028 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-10-24 Sida 2/22 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompabilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompabilitetsvyn...

Läs mer

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4

BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 BaraTrav Prenumeration och Installation Version 1.3.4 Prenumeration För att kunna använda BaraTrav behöver du en prenumeration. Den skapar du på BaraTrav.se. Du behöver registrera namn och adressuppgifter.

Läs mer

OpusCapita Business Network Portal

OpusCapita Business Network Portal OpusCapita Business Network Portal ANVÄNDARHANDBOK FÖR LEVERANTÖRER Version 2.0 Svenska Så här kommer du igång med fakturaregistrering i OpusCapita Business Network Portal Innan du kan börja använda portalen

Läs mer

Guide för kunder med Nordea e-legitimation

Guide för kunder med Nordea e-legitimation Dok namn: Guide för kunder Typ: typ Sida: 1(24) Beslutsfattare: beslutsfattare Status: status Datum: 2013-04-10 Ägare: Servicedesk Version: 1.0 Guide för kunder med Nordea e-legitimation Innehåll Guide

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2013-01-11 Sida 2/14 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Frågor och svar webb. Dra nytta av de frågor och svar som andra har ställt!

Frågor och svar webb. Dra nytta av de frågor och svar som andra har ställt! Frågor och svar webb Dra nytta av de frågor och svar som andra har ställt! Hur många klick kan jag räkna med att få? Omöjligt att svara på, ungefär som hur långt är ett snöre? Styrs helt av annonsens innehåll,

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Manual Interbook Bygdegårdar

Manual Interbook Bygdegårdar Manual Interbook Bygdegårdar Bidrag och föreningsuppgifter Datum: 2013 01 23 Version 1.0 Sidan 1 (10) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1. 1 Föreningsregistret... 3 1.2 Kontaktpersoner... 3 1.3 Huvudanvändare

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Grundkurs. för. OPTO Web

Grundkurs. för. OPTO Web Grundkurs för OPTO Web Innehållsförteckning 1. Logga in i OPTO... 1 2. Huvudmeny i OPTO... 2 3. Postlådan... 3 3.1 INFORMATIONSFLIKEN... 4 3.2 KONTERINGSFLIKEN... 5 3.3 MEDDELANDEFLIKEN... 6 3.4 FLÖDESFLIKEN...

Läs mer

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24

Användarhandledning. edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24 Användarhandledning edwise Webbläsarinställningar 2012-10-24 Sida 2/11 Innehållsförteckning 1 Webbläsarinställningar... 3 1.1 Internet Explorer Kompatibilitetsläge... 3 1.1.1 Inställningar för kompatibilitetsvyn...

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Om ni är intresserade av att annonsera på Internet så kontakta oss enklast via eller på telefon

Om ni är intresserade av att annonsera på Internet så kontakta oss enklast via eller på telefon ANNONSERINGSGUIDE VARFÖR ANNONSERA VIA ADTRADE PÅ INTERNET? Genom att annonsera via Adtrade når ni snabbt och kostnadseffektivt ut till ett stort antal svenska Internetanvändare. Annonsering på Internet

Läs mer

Användarguide SmartSMS 3.1. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto

Användarguide SmartSMS 3.1. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto Sida 1 av 33 Användarguide SmartSMS 3.1 Version 1.0 Document name: SmartSMS31_Guide.docx Issued by: Date: 2011-08-04 Reg.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN. 1.0 / Juni 2015

SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN. 1.0 / Juni 2015 SÅ HANTERAR DU BEHÖRIGHETER I INTERNETBANKEN 1.0 / Juni 2015 Hantera behörigheter i internetbanken Nu är det enklare för dig som företagare att administrera olika användares behörigheter i internetbanken.

Läs mer

Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst

Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst 1 Lathund för publicering i KI Commons wikitjänst (juni 2013) Skapa ett konto 1. Gå till webbplatsen: http://www.kicommons.wikispaces.net/ och klicka på Join längst upp till höger i webbläsarfönstret.

Läs mer

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac

Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Inloggning till Winst och installation av Java för användare med Mac Version 1.0 2014-02-24 2 (5) Innehåll 1 FÖRUTSÄTTNINGAR... 3 2 LADDA NER OCH INSTALLERA JAVA... 3 3 INLOGGNING TILL WINST MED MAC...

Läs mer

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor.

Mer information om RefWorks, andra referenshanteringsprogram och hur man refererar hittar du på Linköpings universitetsbiblioteks webbsidor. Guide till RefWorks För att förenkla hanteringen av referenser och referenslistor finns det flera olika verktyg, s.k. referenshanteringsprogram. Med dem kan du samla, organisera och presentera dina referenser.

Läs mer

Cookies tillåtna Popup fönster tillåtna För IE 9 10, behöver blandat innehåll tillåtas OBS!

Cookies tillåtna Popup fönster tillåtna För IE 9 10, behöver blandat innehåll tillåtas OBS! Systemkrav myschenker.se Dessa systemkrav måste vara helt uppfyllda för att full funktionalitet ska kunna garanteras: Cookies tillåtna Popup fönster tillåtna För IE 9 10, behöver blandat innehåll tillåtas

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem

Uppdaterad För dig som är Klubbmedlem Uppdaterad 2013-04-15 För dig som är Klubbmedlem 1 Innehållsförteckning Klicka på sidan här i innehållsförteckningen och du länkas dit direkt. Du behöver inte skrolla i dokumentet manuellt. Inledning...3

Läs mer

Cookies tillåtna Popup fönster tillåtna För IE 9 11, behöver blandat innehåll tillåtas OBS!

Cookies tillåtna Popup fönster tillåtna För IE 9 11, behöver blandat innehåll tillåtas OBS! Avancerade systemkrav myschenker.se Dessa systemkrav måste vara helt uppfyllda för att full funktionalitet ska kunna garanteras: Cookies tillåtna Popup fönster tillåtna För IE 9 11, behöver blandat innehåll

Läs mer

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan.

1. Klicka på Registrera dig-knappen/länken för att komma till sign up-sidan. Här nedan följer instruktioner om hur du som artist och kreatör kan ladda upp dina digitala verk och göra dem tillgängliga för försäljning i Digishop. Surfa in på http://www.sn.se/digishop och klicka på

Läs mer

Guide. 10 steg till en lyckad dwords annonsering

Guide. 10 steg till en lyckad dwords annonsering Guide 10 steg till en lyckad dwords annonsering HUR HAMNAR MAN HÖGT PÅ GOOGLE? Det är en vanlig fråga bland många företag idag. Med tanke på att 96% av svenskar använder sig av Google i första hand när

Läs mer

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator.

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator. Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed Installera skrivaren Installationen fungerar för Windows, använder du MAC, kontakta vår support för separat instruktion, ring på 031-780 06 00 alternativt

Läs mer

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag

Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag 2017-05-16 Snabbhjälp Kulturdatabasen.se Projektbidrag Kulturdatabasen.se Projektbidrag är en webbapplikation som ska användas för att ansöka om och redovisa regionalt projektbidrag från Kultur och bildning,

Läs mer

lokalnytt.se Manual kundadministration

lokalnytt.se Manual kundadministration lokalnytt.se Manual kundadministration version 2.0 2012-08-23 Innehåll Inledning... sidan 2 Rekommendationer... sidan 2 Gemensamma funktioner... sidan 3 Inloggning... sidan 4 Startsida... sidan 5 Objekt...

Läs mer

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE

INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE INSTRUKTIONER FÖR DIGITAL ANSÖKAN AV UTVECKLINGSBIDRAG OCH BIDRAG TILL INTERNATIONELLT KULTURSAMARBETE Det finns två sätt att gå till ansökningsformulärsidan: 1. http://kulturdatabasen.se/projektbidrag

Läs mer

Kom igång med MATCHADS Manual för byråer

Kom igång med MATCHADS Manual för byråer Kom igång med MATCHADS Manual för byråer Kom igång med MatchAds Logga in - Du får ett login och lösenord av din MatchAds kontakt. Du loggar in i systemet via följande länk: https://matchads.cxad.cxense.com/signin?3

Läs mer

Priset per lönespecifikation är endast 15 kr exkl. moms. Alla registreringar och ändringar av anställdas data och lönedata är gratis.

Priset per lönespecifikation är endast 15 kr exkl. moms. Alla registreringar och ändringar av anställdas data och lönedata är gratis. Kom igång med Swelön Swelön är ett webbaserat lönesystem som utvecklats av Swelön AB. Det används via en internet browser, t.ex. Internet Explorer, Google Chrome eller Mozilla Firefox. Allt du behöver

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Kom igång med TYCKOMETER

Kom igång med TYCKOMETER Kom igång med TYCKOMETER Innehåll Så här gör du för att registrera din skola... 2 Så här gör du för att registrera dig som frågeledare... 3 Skapa frågor... 4 TyckoMaster... 5 TyckoTest... 6 Skapa ny grupp...

Läs mer

Integration med Vitec Express

Integration med Vitec Express i Softphone Integration med Vitec Express Med s molnväxellösning FrontOffice och Vitecs molnbaserade affärssystem Vitec Express kan mäklare jobba i Vitec och kommunicera med kunder på ett mycket enkelt

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Denna snabbguide ger dig en överblick över de vanligaste momenten en systemadministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en enkel guide till utbildade systemadministratörer. Översikt av Infobric

Läs mer

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem

Vaka Användarmanual. Användarmanual. VAKA Passersystem Användarmanual VAKA Passersystem axema Sida 1 Copyright Axema Access Control AB, Stockholm 2012. 200xx-sv Vaka användarmanual Axema Access Control AB är ett svenskt säkerhetsföretag som sedan 1992 utvecklar

Läs mer

Innehåll. Inloggningen. Kort manual för dig som ska jobba med medarbetare som publicerare. Den innehåller lite

Innehåll. Inloggningen. Kort manual för dig som ska jobba med medarbetare som publicerare. Den innehåller lite Innehåll Inloggningen Redigeringsfönstret Egenskaper Redigering av standardsida. Skapa ett nytt block Bildblock Länklista Lnu-Play Lägga till kontaktperson Personallistor Engelsk version. Fakta tips mm

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

Provverktyget i Fronter för lärare

Provverktyget i Fronter för lärare Provverktyget i Fronter för lärare Det här är en guide för att skapa ett prov i Fronter. Skapad: 2011-08-16 Innehåll Hur skapar jag ett prov i Fronter?... 3 IKT-pedagogiskt centrum... 20 2 Hur skapar jag

Läs mer

Pyramid Business Studio - e-line & Betalkort

Pyramid Business Studio - e-line & Betalkort Pyramid Business Studio - e-line & Betalkort 21 mars 2005 Pyramid E-handel med betalkort via DebiTech fr om 3.39A Betalningssätt I kontaktregistret har val av betalningssätt tillkommit betalkort eller

Läs mer

2. Vad ska jag göra för att garanterat få återbäring, när jag handlar via Lyoness?

2. Vad ska jag göra för att garanterat få återbäring, när jag handlar via Lyoness? 1 FAQs 1. Hur får jag pengar tillbaka när jag handlar via Lyoness? Logga in på www.lyoness.se och sök i listan på våra partnerbutiker efter den nätbutik du vill handla i. Klicka på butikens logotyp eller

Läs mer

Introduktion och Guide till WMR

Introduktion och Guide till WMR Introduktion och Guide till WMR Innehållsförteckning INTRODUKTION 2 LOGGA IN 3 HEMSIDAN 3 WMR RAPPORTER 5 STANDARD RAPPORTER: 5 1. 2. 3. 4. 8. 1. BILJETTINFORMATION 5 2. PERIODINFORMATION 6 3. KUNDINFORMATION

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

Manual Administration digitala läromedel

Manual Administration digitala läromedel Manual Administration digitala läromedel 4-6 SP A N SK SV EN SK M A TE M EN G EL A A A TI K SK A 9 7 RE LI G IO H IS TO RI LL SK SA M H Ä U N SK A P N A RI AFI G RA IS TO HEO G TE KN IK FY SI K BI O LO

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ)

AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) AIG QuickGuard - Vanliga frågor (FAQ) Här presenteras ett antal frågor och svar med avsikt att tillhandahålla support till förmedlare

Läs mer

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2.

Krav på webbläsare. Manual för arbetslöshetkassorna. De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox 2. Användarmanual till IAF:s portal för arbetslöshetskassor 1 (8) Manual för arbetslöshetkassorna Krav på webbläsare De webbläsare som är kompatibla med portalen är minst Internet Explorer 6.x och Firefox

Läs mer

VARFÖR ANNONSERA VIA ADTRADES ANNONSUTBYTE PÅ INTERNET?

VARFÖR ANNONSERA VIA ADTRADES ANNONSUTBYTE PÅ INTERNET? ANNONNSUTBYTESTJÄNST VARFÖR ANNONSERA VIA ADTRADES ANNONSUTBYTE PÅ INTERNET? Genom att bli medlem i Adtrades annonsutbyte når ni snabbt och kostnadseffektivt ut till ett stort antal svenska Internetanvändare.

Läs mer

Kom igång med TIS-Office

Kom igång med TIS-Office Kom igång med TIS-Office Denna guide hjälper dig att komma igång med TIS-Office, mer information om hur man använder programmet finns i manualer på TIS-Office CD-skivan och i den inbyggda hjälpfunktionen

Läs mer

Lösningar till inloggningsproblem i Faveo

Lösningar till inloggningsproblem i Faveo Lösningar till inloggningsproblem i Faveo INSTRUKTION LÖSNINGAR TILL KÄNDA FEL Vid felmeddelande när man loggar in i Faveo, kontrollera följande punkter: Inställningar för popup-fönster Betrodda platser

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Installationsanvisning för Garmin Communicator Plugin

Installationsanvisning för Garmin Communicator Plugin för Garmin Communicator Förord På uppdrag av Naturvårdsverket erbjuder Viltskadecenter support för de svenska användarna av databasen Rovbase. Det här är en manual riktad till de som behöver överföra data

Läs mer

Quick guide for Basware Portal

Quick guide for Basware Portal Quick guide for Basware Portal INSTRUKTIONER FÖR ATT SKICKA FAKTUROR GENOM BASWARE PORTAL Er kund har införskaffat en lösning genom Basware för att erbjuda sina leverantörer en möjlighet att kostnadsfritt

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Materialspecifikation för alla Portalens mässajter

Materialspecifikation för alla Portalens mässajter Materialspecifikation för alla Portalens mässajter BADRUMSPORTALEN BYGGPORTALEN ENERGIPORTALEN GOLVPORTALEN KÖKSPORTALEN POOLPORTALEN SOVRUMSPORTALEN TRÄDGÅRDSPORTALEN VILLAPORTALEN Annonsplatser på STARTSIDAN

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

uppdaterings - guide för

uppdaterings - guide för uppdaterings - guide för Media Nav navigationssystemet i din Renault Uppdatera GRATIS! * www.renault.naviextras.com *Inom 90 dagar efter leverans av din bil. Välkommen in i media navs värld! Du har precis

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost:

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost: Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur vårat

Läs mer

Användarmanual Vikariekalendern

Användarmanual Vikariekalendern Användarmanual Vikariekalendern Vikariekalendern är ett tilläggsprogram till Winlas Resurs där vikarier, poolanställda, m.fl. kan skriva in de tider då kan arbeta. Kalendern går att komma åt via Internet

Läs mer

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice

Din guide till. Klientinstallation MS Driftservice Din guide till Klientinstallation MS Driftservice September 2012 Innehåll ALLMÄNT... 3 Gamla klienter... 3 Installation... 3 Vid problem... 5 inställningar för brandväggar... 6 Inställningar för Windows

Läs mer

2011 Prislista. Din resa börjar här! www.escape360.com

2011 Prislista. Din resa börjar här! www.escape360.com 0 Prislista www.escape0.com Din resa börjar här! När det gäller resor är webben en överlägsen källatill information och inspiration. På ESCAPE 0º samlar vi de hetaste nyheterna och de bästa tipsen för

Läs mer

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION!

Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! Välkommen på kurs hos RIGHT EDUCATION! När du startar på en ny kurs, börja med att orientera dig i kursupplägget så att du får en uppfattning om vad kursen innehåller. Du har full översikt över kursens

Läs mer

Jag har flyttat eller bytt e-post adress. Hur ändrar jag mina adressuppgifter? Jag har registrerat mig, men har inte fått någon bekräftelse. Varför?

Jag har flyttat eller bytt e-post adress. Hur ändrar jag mina adressuppgifter? Jag har registrerat mig, men har inte fått någon bekräftelse. Varför? Varför måste jag registrera mig för att delta på Bjud.fi? Kan jag registrera mig mer än en gång? Jag har flyttat eller bytt e-post adress. Hur ändrar jag mina adressuppgifter? Jag har registrerat mig,

Läs mer

Användarmanual för Content tool version 7.5

Användarmanual för Content tool version 7.5 Användarmanual för Content tool version 7.5 TM WEB Express AB Manual Content tool 7.5 Sid 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 OM PUBLICERINGSVERKTYGET... 3 1.1 ALLMÄNT... 3 2 ÖVERSIKT... 3 3 ALLMÄNT OM WEBBSIDAN

Läs mer

Sk dd y.com e-hand l e Så kommer du igång

Sk dd y.com e-hand l e Så kommer du igång Skydd.com e-handel Så kommer du igång 1. Inledning 2. Så här lägger du order 3. Mer om sökfunktionen 4. Bläddra i sortimentet och våra toppsäljare 5. Den nya produktvyn 6. Våra kampanjer och erbjudanden

Läs mer

Bordermail instruktionsmanual

Bordermail instruktionsmanual Bordermail instruktionsmanual Du kan själv skapa upp till 4 nya e-postadresser via självadministrationssidorna Du kan läsa och skicka e-post på 2 sätt För att komma till självadministrationssidorna öppna

Läs mer

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

KARLSTADS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (7) Guide till Zotero Med referenshanteringsprogrammet Zotero kan du enkelt samla dina referenser till böcker, artiklar m.m. och infoga källhänvisningar samt skapa litteraturlistor i MS Word, OpenOffice

Läs mer

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network!

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network! Integrerade tjänster Skicka Välkommen till InExchange Network! Innehåll Logga in... 2 Skickade fakturor... 3 Sök efter och ta fram skickade fakturor... 3 Hur sammanställer jag en rapport på skickade fakturor?...

Läs mer

Komma igång med det nya AdWords-gränssnittet En guide till ändringar av kampanjhanteringen

Komma igång med det nya AdWords-gränssnittet En guide till ändringar av kampanjhanteringen Komma igång med det nya AdWords-gränssnittet En guide till ändringar av kampanjhanteringen Inledning och översikt Tack vare er användare har AdWords växt. Sedan 2005 har vi lagt till över 20 verktyg och

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Manual Mjukvara Allvis Software (SV )

Manual Mjukvara Allvis Software (SV ) ALLVIS Manual Mjukvara 1 Allvis Manual Mjukvara Inledning Denna manual innehåller instruktioner som hjälper dig komma igång med Allvis mjukvara. Fler dokument och videos finns tillgängligt på hemsidan

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen.

Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. Det här dokumentet går kortfattat igenom registrerings- och ansökningsprocessen. 1. Webbläsare Följande versioner av webbläsare stöds: Netscape från version 7.x Firefox från version 1.x Internet Explorer

Läs mer

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter Eviras anvisning Eviras anvisning Tas i bruk 10/2009 TIHY Godkänd av Föredragande Mera information Matti Huttunen Pia Vilen Dataadministrationsenheten

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum:

ABBs leverantörsfakturaportal. Handledning - Användare. Version: 1.0 Datum: ABBs leverantörsfakturaportal Handledning - Användare Version: 1.0 Datum: 2005-10-03 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Att komma igång... 3 3. Inloggning och huvudfunktioner... 4 4. Företagsinställningar...

Läs mer

För att kunna använda SmartPigs i WinPig.Net måste du köra WinPig.net med administratörsrättigheter. Gör så här:

För att kunna använda SmartPigs i WinPig.Net måste du köra WinPig.net med administratörsrättigheter. Gör så här: Quickguide till SmartPigs - Inställningar När du vill använda SmartPigs i WinPig.net är det ett antal inställningar som ska göras. De beskrivs här nedan. Hur du registrerar i SmartPigs beskrivs i dokumenten

Läs mer

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page:

ABB AB Instruction. Prepared: Prepared date: Approved: Approved date: Lang: Revision Page: COFI/SASLS Lars Andersson 2010-10-13 Andersson Lars V 2011-12-07 sv A 1 (15) Godkänd ABBs Leverantörsfakturaportal - Handledning Användare Giltighetsområde Denna instruktion gäller för samtliga leverantörer

Läs mer

Kom igång med Skype (PC)

Kom igång med Skype (PC) Kom igång med Skype (PC) 1. För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer du till sidan där du kan ladda ner Skype

Läs mer

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto

Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto Uppgift 3: Skapa ett Youtube-konto 1 Skapa ett Youtube-konto Det är dags att skaffa ett användarkonto på Youtube! Youtube är den största internetsajten i världen när det gäller videodelning, och Youtube

Läs mer

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31

Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31 Instruktion för installation av etikettskrivare 2.31 1/20 Dokumenthistorik: Revision Datum Utförd av Kommentar 1.0 2017-10-20 Jonte Rydberg Första utgåva 1.7 2018-11-08 Jonte Rydberg Uppdaterat info för

Läs mer