Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning"

Transkript

1 Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering... 2 Sidans namn och slutpublicering, alltid högst upp... 2 Menyn Innehåll: sidans text i formulärläget... 3 Menyn Webbfot: visar vem som publicerat sidan... 3 Menyn Högerspalt: visar innehållet i högerspalten... 4 Länka till ett kontaktkort... 4 Menyn Inställningar: hur sidan ska visas : Alternativ för sidans datum : Sortera sidans ordning i menyn : Synonymer, sökord och beskrivning : Dölj sidan för sökning : Genväg till sida eller sida som hämtar innehåll... 6 Hantera versioner... 7 Så här gör du för att lägga till gadgeten Versioner... 8 Arbeta med olika versioner av sidan beroende på status... 8 Hjälp finns i den globala menyn Oavsett vilken sida du befinner dig på kan du alltid komma åt EpiServers användarhandbok. Du hittar hjälpen i den globala menyn, som ligger ovanför alla sidor. Klicka på listpilen överst på sidan för att visa menyn. Hjälpen öppnas när du klickar på? i högerkanten och sedan väljer CMS I hjälpen kan du leta efter rätt avsnitt i Innehåll eller använda sökfunktionen för att hitta svar på dina frågor.

2 Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 2 av 8 Formulärredigering I formulärredigering kan du göra allt, även det som inte möjligt i skrivläget/redigeraläget. 1. Gå till sidan som ska ändras och logga in med ditt användarnamn och lösenord Klicka på pennan (välkomstknappen uppe till höger) för att aktivera redigering 2. Klicka på knappen Formulärredigering som finns högst upp till höger på varje sida, bredvid Alternativ/Publicera. Nu öppnas sidan för formulärredigering Sidans namn och slutpublicering, alltid högst upp Högst upp i formulärläget visas alltid inställningar för sidans namn och slutpublicering. Det är det grå fältet som är synligt hela tiden du är inne i formulärläget. Kom ihåg att även alla inställningar som görs här ska publiceras. 1. Namn: Sidans namn kan du ändra här. Ska du ändra sidans namn ska du överväga att ändra namnet i webbadressen, se punkt 2 2. Namn i URL: Vid namnbyte eller när du kopierar en sida ska du överväga att också byta namn i URL, så sidan heter likadant både i sidnamnet och i webbadressen. När du skapar en ny sida får den automatiskt en webbadress/url baserat på var i strukturen den finns och namnet på sidan: exempel ik-och-fakta/val-2014 Kopierar du en sida, ärver den nya sidan den gamla adressen + en siffra, vilket kan bli missvisande, om den nya sidan får ett annat namn och nytt innehåll. Sidans namn i webbadressen kan innehålla flera ord, men inget å, ä eller ö. Du kan inte göra mellanslag utan får använda eller _ istället 3. Enkel adress: En enkel adress till sidan är praktiskt att hänvisa till i en annons eller ett utskick, därför att den är lättare att skriva och komma ihåg. En enkel adress ska innehålla ett ord utan å, ä eller ö (Exempel på en enkel adress är: samma sidas egentliga långa adress/url är: 4. Visa i navigering: Bockar du av rutan visas inte sidnamnet i menyerna på webbplatsen 5. Klicka på Verktyg för att få åtkomst till Utgångsdatum och arkivering. (Det är det enda alternativet under Verktyg som du kan behöva använda.) Här kan du ställa in ett datum för när sidan ska slutpubliceras, det vill säga när den inte längre ska gå att läsa på sunne.se. Klickar du på listpilen efter Utgångsdatum får du fram kalender och klocka där du ställer in tiden. Klickar du på knappen efter Arkivera till får du fram sidträdet där du kan välja en plats dit sidan ska arkiveras/flyttas vid inställt datum

3 Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 3 av 8 Under inställningarna i formulärläget finns en menyrad med alternativ för sidans innehåll Menyn Innehåll: sidans text i formulärläget När du öppnar en sida i formulärläget så är det menyn Inställningar som är aktiv 1. Kategori använder vi endast för nyheter. Ett särskilt häfte finns för detta som heter Skriva nyheter 2. Det alternativa sidnamnet visas i menyn. Sidans namn (rubrik) visas alltid högst upp på sidan och i webbadressen. Vill du att ett annat namn ska visas i menyn, så skriver du ett alternativt sidnamn här 3. I fältet för pufftexten kan du ändra texten (pufftexten skrivs normalt i skrivläget/redigeraläget) 4. I editorn visas samma text som i skrivläget/redigeraläget. Det går lika bra att ändra här Alla ändringar träder i kraft när du väljer att publicera sidan Menyn Webbfot: visar vem som publicerat sidan Att namn på Publicerad och datum syns längst ned på varje sida är god service, både för våra besökare och för oss själva, så att man vet vem man ska kontakta, när innehållet behöver justeras. Namnen är länkade till våra kontaktkort. Datumet på sidan uppdateras automatiskt varje gång sidan ändras, men namnet står kvar, även om någon annan gör en ändring. En sida behöver granskas/uppdateras minst en gång/år för att vi och våra besökare ska vara säkra på att den inte innehåller gamla uppgifter. Även om du inte gör någon förändring signalerar datum ändå att sidan granskas regelbundet. 1. Klicka i rutan för att visa sidfot 2. Faktaansvarig fyller du i om du publicerar sidan åt någon annan. Den är inte obligatorisk 3. Klicka på knappen efter Publicerad/uppdaterad av 4. Sidträdet öppnas och du letar reda på ditt kontaktkort i sidstrukturen under Kontakta oss 5. Markera önskat kontaktkort. Klicka OK 6. Publicera sidan Sidstrukturen för alla kontaktkort hittar du under Kontakta oss >> Kontakter. Här finns all personal ordnade i struktur efter arbetsplats eller arbetsuppgifter beroende på vad som gör oss lättare att hitta för våra besökare på webbplatsen, se bilden till höger. Saknar du kontaktkort eller innehåller kontaktkortet fel uppgifter kan du vända dig till kommunväxeln och be dem att uppdatera uppgifterna.

4 Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 4 av 8 Menyn Högerspalt: visar innehållet i högerspalten Har du skrivit/länkat något i högerspalten från skriv/redigeraläget, så ser du det när du väjer menyalternativet Högerspalt i formulärläget. I princip ska alla länkar alltid göras i högerspalten. Detta gör vi av tillgänglighetsskäl, för att underlätta för den som har ett funktionshinder. Han/hon behöver då inte scrolla på sidan för att leta efter en speciell länk eller ett dokument, utan kan gå direkt till högerspalten för att hitta det man söker. I högerspalten finns fyra editorer för länkar och information. Alla går att redigera direkt från skrivläget, med undantag av länkning till kontaktkort. Det kan du bara göra i formulärläge. Kontakt: Här finns plats att länka upp tre kontaktkort och möjlighet att lämna övrig information som till exempel öppettider Dokument: Länkar till dokument för mer information, blanketter och så vidare Länkar: Länka till andra webbsidor- interna eller externa - för mer information Fritexteditor: Plats för valfri rubrik och valfritt textinnehåll Länka till ett kontaktkort Varje anställd i kommunen ska ha ett kontaktkort på webbplatsen. Kontaktkorten finns sökbara under toppmenyn Kontakta oss på webbplatsen. Kontaktkorten används också för att länka upp kontaktinformation på webbsidornas högerspalt, under rubriken Kontakt. En särskild instruktion finns för detta. I korthet går det till så här: 1. Klicka på knappen efter Kontaktkort, i menyn för högerspalt 2. Sidträdet öppnas. Leta reda på det kontaktkort som ska visas i sidstrukturen under Kontakta oss. (Läs mer om sidstrukturen för kontakta oss på föregående sidan) 3. Publicera sidan En utförligare instruktion för att länka till kontaktkort finns i ett särskilt häfte Instruktionen heter Ändra kontaktkort i högerspalten och du hittar den här: Menyn Högerspalt (Scripteditor) använder vi inte längre.

5 Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 5 av 8 Menyn Inställningar: hur sidan ska visas Siffrorna i pratbubblorna på bilden hänvisar till texten på sidan. 1: Alternativ för sidans datum a. Publicerad: Sidan får automatiskt dagens datum och tid när du publicerar den. Vill du schemalägga publiceringen till en viss tid i framtiden, så gör du det här. Klicka på Ändra så öppnas en kalender där du ställer in datum och klockslag b. Skapad: Sidan får automatiskt dagens datum och tid när du skapar den. Om du kopierar sidan för att använda den någon annan stans, så ärver den kopierade sidan detta datum. För att undvika att ge sidan ett aktuellt datum: klicka på Ändra så öppnas en kalender där du ställer in datum och klockslag c. Uppdatera modifieringsdatum: Betyder uppdaterad. Datumet har betydelse om man söker med tidsfaktor på Google (senaste året, månaden, veckan etc) 2: Sortera sidans ordning i menyn Sidorna i trädstrukturen och menyn är som standard ordnade Enligt skapadatum (senast överst). Men ibland vill man sortera sidorna annorlunda. Klicka på listpilen för att välja exempelvis alfabetisk ordning eller enligt sorteringsindex. a. Om du väljer att sortera med sorteringsindex kan du med hjälp av siffror själv bestämma ordningen för hur sidorna ska visas i menyn b. För att sorteringsordningen ska fungera måste både den överordnade och de underordnade sidorna i strukturen ha samma typ av sorteringsordning c. På undersidorna skriver du in siffror som anger i vilken ordning sidorna ska presenteras. Sidan som har den lägsta siffran hamnar högst upp i menyn. Lämpligt är att börja med jämna 10-tal, då finns det möjlighet att skjuta in sidor däremellan, när man behöver ändra ordningen 3: Synonymer, sökord och beskrivning a. Synonymer Vid synonymer kan du skriva in ord som du tror att folk söker på, som inte förekommer alls i texten men ända används, för att göra sidan lättare att hitta. Ett sådant exempel är dagis b. Sökord Vid sökord kan du skriva in ord som kan användas för sökning från sökmotorer som till exempel Google. Här kan du till exempel lägga till vanliga felstavningar, som Fryksellska c. Beskrivning Vill du ha en annan beskrivning än den som finns i sidans pufftext, synlig vid sökning, så skriver du det här

6 Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 6 av 8 4: Dölj sidan för sökning När man inte vill att sidan ska gå att leta fram i sökning eller kunna listas upp i A-Ö, då är det de här rutorna du bockar i. (Till exempel en testsida, eller en sida som bara är påbörjad och inte klar att publicera.) Kom också ihåg att avmarkera Visa i navigering (finns i det översta grå fältet), så visas inte sidnamnet i menyerna på webbplatsen 5: Genväg till sida eller sida som hämtar innehåll Ibland behöver man ha en sida synlig på flera platser på webben. Istället för att skapa en kopia av sidan kan man då skapa genväg. Fördelen med genväg är att du bara har en sida att uppdatera (med kopia har du två). Ändrar du något på originalsidan så sker genast exakt samma förändring på genvägssidan. Här finns två användbara alternativ: I exemplet jobbar vi med strukturen under Miljö och hälsoskydd. Genväg till sida i EpiServer CMS: Genvägen skickar dig till en sida som finns på ett annat ställe på webbplatsen. I exemplet sidan Avlopp och vatten som är en genväg till en sida på Tekniska enhetens sidstruktur I sidträdet visas en orange pil som pekar uppåt åt höger, se bilden Hämta innehåll från sida i EpiServer CMS: Genvägen hämtar allt innehåll från en annan sida till den sida du är på. I exemplet är det sidan Elda utomhus som hämtar innehåll från Räddningstjänstens sida till vår sida. I sidträdet visas en lila pil som pekar nedåt åt vänster Så här gör du genväg till sida a. Skapa en ny sida på önskad plats (i vårt exempel under Miljö och hälsoskydd), av önskad sidtyp (i exemplet en vanlig sida) och namnge den (här: Avlopp och vatten). Sidan ska i övrigt vara tom b. Gå in i formulärläget. Klicka på menyn Inställningar och på länken Hantera, se bilden på föregående sida, pratbubbla 5 c. Klicka på listpilen och välj Genväg till sida i EpiServer CMS d. I dialogrutan ska du klicka på knappen (inringad i bilden) för att öppna sidträdet. Här markerar du önskad sida som genvägen ska gå till. (I exemplet väljer vi Avlopp och vatten, kommunalt, se bilden, som ligger under Tekniska, tillsyn och underhåll.) Vid behov väljer du att öppna sidan i nytt fönster, men det är ovanligt vid intern länkning som detta är. Klicka ok. Spara och publicera sidan. När användaren surfar till sidan skickas han/hon vidare till sidan Avlopp och vatten, kommunalt, under menyn för Tekniska, tillsyn och underhåll. Tittar vi på sidan i redigerings/skrivläge, så är den tom, se bilden till höger. Högst upp finns en gul rand med text som informerar oss om att: Genvägstyp är satt till "Genväg till sida i EPiServer CMS". Besökare omdirigeras när de klickar på sidans namn.

7 Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 7 av 8 Så här gör en sida som hämtar innehåll a. Skapa en ny sida på önskad plats (i vårt exempel under Miljö och hälsoskydd), av önskad sidtyp (i exemplet en vanlig sida) och namnge den (här: Elda utomhus). Sidan ska i övrigt vara tom b. Gå in i formulärläget. Klicka på menyn Inställningar och på länken Hantera, se bilden sidan 5, pratbubbla 5 c. Listpilen: välj Hämta innehåll från sida i EpiServer CMS d. I dialogrutan ska du klicka på knappen (inringad i bilden) för att öppna sidträdet. Här markerar du önskad sida som innehållet ska hämtas från. (I exemplet väljer vi Elda ute, se bilden, som ligger under Räddningstjänst.) Klicka ok. Spara och publicera sidan. När användaren surfar till sidan är han/hon kvar på samma plats och kan läsa sidans innehåll som är hämtat från originalsidan som finns under Räddningstjänst. Tittar vi på sidan i redigerings/skrivläge, så ser vi högst upp på sidan en gul rand med text som informerar oss om att: Genvägstyp är satt till "Hämta data från sida i EPiServer CMS". Innehållet hämtas från en annan sida i EpiServer CMS. Skriv aldrig in någon text i en sådan sida för då försvinner originaltexten. Ska sidans innehåll redigeras så ska ändringen göras på originalsidan. Hantera versioner En sida som är skapad får efter varje ändring en ny version. Gadgeten versioner visar minst 5 versionerna av sidan. För varje version syns det när och av vem (användarnamnet) som sidan redigerades. Du kan när som helst titta på en tidigare publicerad version. Du kan också ändra eller ompublicera äldre versioner om det behövs. Den senast publicerade versionen har statusen Publicerad och det är den versionen som visas för våra besökare i visaläget. Den publicerade versionen har en rund symbol.

8 Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 8 av 8 Så här gör du för att lägga till gadgeten Versioner En gadget är ett litet program som kan göras tillgängligt i resursfönstret till vänster (där du hittar sidträdet, som också är en gadget). Om du inte redan har gadgeten Versioner i ditt vänstra resursfönster (där sidträdet finns) så gör du så här för att lägga till det: 1. Klicka på kugghjulet (inringat i bilden längst till höger) som finns i det vänstra resursfönstret, högst upp till vänster ovanför sidträdet och välj Lägg till gadget 2. Klicka på Versioner i listan 3. Troligtvis hamnar gadgeten längst ned i resursfönstret. Använd rullisten för att scrolla ned, så hittar du den där Arbeta med olika versioner av sidan beroende på status En sida kan ha olika status i versionslistan: En Publicerad version är den senast publicerade sidversionen och den som visas för besökare Utkast är en automatiskt sparad version av sidan som inte är publicerad Tidigare publicerad är en sidversion som var publicerad före den senast publicerade sidan Klar att publicera är en sida som väntar på att publiceras av någon med tillräckliga rättigheter Tidsstyrd publicering är en sida som angetts att den ska publiceras vid en specifik tidpunkt I versionslistan väljer du vilken innehållsversion du vill redigera. När du klickar på en version visas den markerade versionen av sidans innehåll i mittfältet. Samtidigt ändras informationen under knappen Alternativ/publicera så att du kan arbeta vidare med sidan och göra dina ändringar på vanligt sätt. Status Utkast Tidigare publicerad Alternativ/publicera Klicka på Publicera och du kan: Publicera ändringar eller Schemalägga publicering, välja Klar att publicera eller Återställa till publicerat Klicka på Alternativ och du kan: Ompublicera sidan eller Redigera utkast eller skapa Nytt utkast härifrån Klar att publicera Tidsstyrd publicering Klicka på Publicera och du kan: Godkänna och publicera sidan Klicka på Alternativ och du kan: Ta bort schemaläggning och redigering eller skapa Nytt utkast härifrån

Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8

Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8 Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8 Häftet handlar om hur du redigerar de olika kontaktsidorna. Ett särskilt häfte finns för hur du länkar kontaktsidorna till högerspalten. Kontakter, Sunne kommun Kontaktsidorna

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Manual HSB Webb brf 2004 03 23

Manual HSB Webb brf 2004 03 23 NYHETER Manual HSB Webb brf 2004 03 23 Nu kan man sätta en hemavdelning på ett arbetsflöde, så att det bara blir synligt från den avdelningen och nedåt i strukturen under en förening. Ett arbetsflöde blir

Läs mer

Manual för att publicera på Samarbetsportalen

Manual för att publicera på Samarbetsportalen Manual för att publicera på Samarbetsportalen Ansvar och innehåll I rollen som webbredaktör ansvarar du för att: informationen från din verksamhet är uppdaterad och korrekt, dvs att sidorna granskas med

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

Redigera text och länka på www.sunne.se

Redigera text och länka på www.sunne.se Redigera text och länka i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 18 Redigera text och länka på www.sunne.se Häftet innehåller anvisningar för hur du redigerar text och länkar internt (till andra sidor på sunne.se)

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

SLU-anpassad Episerver-lathund

SLU-anpassad Episerver-lathund 1(26) Webbförvaltning 2013-06-07 SLU-anpassad Episerver-lathund Användarsupport SLU IT-stöd, 018-67 66 00, it-stod@slu.se, https://internt.slu.se/it-stod Information om webbarbete, bl.a. FAQ, hittar du

Läs mer

Skriva nyheter på sunne.se

Skriva nyheter på sunne.se Skriva nyheter på sunne.se, CMS 7.5 Sidan 1 av 6 Skriva nyheter på sunne.se Det är extra viktigt att skriva en intressant rubrik och en sammanfattande ingress för en nyhet. Rubriken och ingressen är dörren

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt

APA för nybörjare. Innan du börjar. Översikt APA för nybörjare Den här texten är tänkt som en snabb introduktion hur du kan använda publiceringssystemet APA (Advanced Publication Application) för att redigera webbplatser. Texten kräver inga förkunskaper

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga

Välkomna till. Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Välkomna till Utbildning i Episerver 9 för Handboksredaktörer och Handboksansvariga Komma igång Öppna din webbläsare och ange URL:en: http://beta.kristianstad.se/epis erver/ Skapa favoritlänk i IE Logga

Läs mer

Redigera forskarprofil i EpiServer

Redigera forskarprofil i EpiServer Redigera forskarprofil i EpiServer Innehåll Logga in... 2 Navigera... 3 Favoriter... 3 Redigera innehåll på sidan... 4 Namn... 4 Signatur... 4 Är forskarstuderande... 4 Mina doktorander... 4 Visa mina

Läs mer

En kalender i EpiServer CMS 5 tillåter dig att skapa event som sorteras i datumordning.

En kalender i EpiServer CMS 5 tillåter dig att skapa event som sorteras i datumordning. Snabbguide till EpiServer CMS 5 Kalender Vad är en kalender? En kalender i EpiServer CMS 5 tillåter dig att skapa event som sorteras i datumordning. I EpiServer CMS 5 finns en central kalender för alla

Läs mer

Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering.

Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering. Lär känna EPiserver Detta dokument presenterar publiceringsverktyget EPiServer CMS. Exempelvis grundläggande funktioner och navigering. EPiServer CMS EPiServer CMS är en plattform för innehållshantering

Läs mer

VÄSTERVIKS KOMMUN. EPiServer - Lathund. Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08

VÄSTERVIKS KOMMUN. EPiServer - Lathund. Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08 VÄSTERVIKS KOMMUN EPiServer - Lathund Regler och redigering av dina sidor 2014-01-08 Dokumentet informerar och guidar dig i verktyget för EpiServer 7. Utformad av Beatrice Runesson, kommunstyrelsens förvaltning,

Läs mer

Men banners kan också placeras i composerblock samt på nyhets- och artikelsidor. Du kan skapa en banner i vilken editor som helst i EpiServer CMS 5.

Men banners kan också placeras i composerblock samt på nyhets- och artikelsidor. Du kan skapa en banner i vilken editor som helst i EpiServer CMS 5. Snabbguide till EpiServer CMS 5 Banners Vad är en banner? En banner är egentligen en bild. Med en banner menas oftast en reklambild eller ett erbjudande. Exempel på banners på innebandy.se (banners är

Läs mer

Arbeta med bilder på sunne.se i CMS 7.5 Sida 1 av 9

Arbeta med bilder på sunne.se i CMS 7.5 Sida 1 av 9 Arbeta med bilder på sunne.se i CMS 7.5 Sida 1 av 9 Infoga, redigera och ta bort bilder på sunne.se En webbsida bäddar inte in en bild i sidan som många andra program, till exempel Word. Alla bilder och

Läs mer

STEGBESKRIVNING - WEBB

STEGBESKRIVNING - WEBB STEGBESKRIVNING - WEBB Logga in och Ut 1. Öppna upp en webbläsare (Chrome eller Firefox) 2. Skriv in sökvägen: www.krukmakarenshus.org/wp-admin/ 3. Fyll i inloggningsuppgifterna och tryck Logga in 3. När

Läs mer

Lathund steg för steg

Lathund steg för steg Lathund Lathund steg för steg Jessica Mattsson Administrativ assistent och Lotta Karlsson Informationsansvarig och Webbredaktör Oktober 2014 Innehållsförteckning Logga in... 1 Logga in på Insidan... 1

Läs mer

Bloggen har tre sidtyper

Bloggen har tre sidtyper Handbok för bloggare i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 12 Bloggen har tre sidtyper Blogginläggen Dina återkommande inlägg (berättelser, kåserier, personliga iakttagelser) som du skriver för din klass/grupp.

Läs mer

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Manual Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Innehållsförteckning Start... 3 Lägg till ny sida...3 Redigera sida som redan finns...3 Titta på resultatet...

Läs mer

Snabbguide till EpiServer CMS 5. Globalt delat innehåll. Vad är globalt delat innehåll?

Snabbguide till EpiServer CMS 5. Globalt delat innehåll. Vad är globalt delat innehåll? Snabbguide till EpiServer CMS 5 Globalt delat innehåll Vad är globalt delat innehåll? Globalt delat innehåll innebär att samma information kan visas på olika ställen på webbplatsen. När du ändrar i informationen

Läs mer

Lathund FE-edit i Typo3

Lathund FE-edit i Typo3 1(6) Lathund Front-end-editing (FE-edit) i Typo3 Front-end-editing (FE-edit) är ett förenklat sätt att redigera innehåll med Typo3. Helt kort går det ut på att man redigerar innehållet medan man surfar

Läs mer

Inledning/innehållsförteckning. Hej!

Inledning/innehållsförteckning. Hej! WORDPRESS LATHUND Inledning/innehållsförteckning Hej! Det här är en lathund för dig som har en hemsida i Möcklenföreningarnas webbportal. Vi hoppas att den ska vara till hjälp. Är det något du inte förstår

Läs mer

Manual för Episerver 5 för redaktörer i förskola och skola www.mark.se Innehåll

Manual för Episerver 5 för redaktörer i förskola och skola www.mark.se Innehåll Manual för Episerver 5 för redaktörer i förskola och skola Marks kommuns hemsida www.mark.se ses bäst i text storlek mellan. Du kan ändra i Explorer Visa, textstorlek. Webbplatsen är byggd för upplösningen

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Lathund till Survey & Report

Lathund till Survey & Report Lathund till Survey & Report Johan Jäger Medicinska fakultetens kansli Medicinska fakultetens kansli 581 83 Linköping 013-28 46 45, www.liu.se/medfak 2(32) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b.

2. Dels går det att klicka sig fram via appsamlingen (2a) (som liknar en rutig kvadrat). Klicka på E-post (2b). 2b. Google E-post I Google Apps for Education (GAFE) ingår motsvarande Googles G-mail som e-postprogram. Eftersom det är skolan som administrerar våra GAFE-konton samt att vi behåller vår gamla domän zonline.se

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

Lathund - Redaktörer

Lathund - Redaktörer Lathund - Redaktörer 1. Logga in sid 3 2. Ladda upp/publicera dokument...sid 4-6 2.1 Att lägga till ett dokument...sid 5 2.2 Var publiceras mitt dokument...sid 6 3. Jobba i befintligt dokument...sid 7

Läs mer

Lathund för redaktörer. Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar

Lathund för redaktörer. Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar 2014-11-17 Lathund för redaktörer Lokala webbplatser Sacoföreningar, Sacoråd och Akademikerföreningar Åsa Widert Schoug Saco Box 2206 103 15 Stockholm Besök: Lilla Nygatan 14 Tel växel: 08-613 48 00 Fax:

Läs mer

Verktygen i Fronter, för lärare

Verktygen i Fronter, för lärare Verktygen i Fronter, för lärare Denna manual beskriver hur man använder verktygen i Fronter och skapar innehållet, t ex nyheter, mappar och forum. Rev 2014-07-07 1 Innehållsförteckning Hitta mitt kursrum...

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Studieförbundet Vuxenskolan Manual

Studieförbundet Vuxenskolan Manual Studieförbundet Vuxenskolan Manual EPiServer 7.5 2014-12-08 Maria Björk Cloud Nine AB Linnégatan 89 E, Box 10304, 100 55 Stockholm, Sweden T +46 8 120 330 24 M +46 735 93 90 24 maria.bjork@cloudnine.se

Läs mer

Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7

Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7 Arbeta med bilder på bloggen Sida 1 av 7 Infoga, redigera och ta bort bilder på bloggen En webbsida bäddar inte in en bild i sidan som många andra program, till exempel Word. Alla bilder och bildobjekt

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

SJF LATHUND EPISERVER 7.0

SJF LATHUND EPISERVER 7.0 SJF LATHUND EPISERVER 7.0 LOgGA IN. Logga in URL: http://test.sjf.discoworks.se/epiui/cms SKAPA OCH REDIGERA SIDOR. Skapa sida Öppna trädnavigeringen genom att klicka på den mörkgrå struktursymbolen längst

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg.

Välj bloggen som du använder i skolan, i detta fallet heter den Min Skolblogg. Guide: Etiketter i Blogspot Hej! Denna guide kommer att visa hur man kan använda Etiketter i sin blogg för att sortera sina inlägg. För alla dina inlägg handlar ju inte om samma sak, eller hur? Ett exempel

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Miljön i Windows Vista

Miljön i Windows Vista 1 Miljön i Windows Vista Windows Aero Windows Aero (Aero Glass), som det nya utseendet eller gränssnittet heter i Vista, påminner mycket om glas och har en snygg genomskinlig design. Det är enklare att

Läs mer

Ellibot 1.0. Interaktivmedia Content Management System. Publicera för webben

Ellibot 1.0. Interaktivmedia Content Management System. Publicera för webben Ellibot 1.0 Interaktivmedia Content Management System Publicera för webben Innehåll Logga in 3 Skapa en ny webbsida 4 o Publicering 5 o Information 5 o Standardfiler 6 o Innehåll 7 Hur man skapar en länk

Läs mer

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media Manual Astrakan Verktyg för skolanalys Motion Chart på enkelt sätt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehåll Manual för Verktyg för skolanalys... 3 Skapa ett konto och logga in... 3 Arbeta med analysdata och

Läs mer

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO

Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Manual för hantering av lagsida inom BSK HFO Denna manual innehåller följande ämnen: Strukturen för en lagsida Roller i IdrottOnline Logga in på IdrottOnline Publicera en nyhet Använda en bild (ladda upp

Läs mer

Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter

Villaägarna. Redaktörsmanual för Samfälligheter Villaägarna Redaktörsmanual för Samfälligheter Grundstruktur för Samfälligheter... 3 Behörigheter... 3 Hitta din förenings webbplats... 4 Redigera sidor... 5 Samfällighet... 7 Övre delen... 8 Undre delen...

Läs mer

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden...

Logga in... 3. Översikt/Dashboard... 4. Avvikande produkter... 4. Arbeten misslyckades... 4. Senaste gjorda... 4. Systemmeddelanden... Innehållsförteckning Logga in... 3 Översikt/Dashboard... 4 Avvikande produkter... 4 Arbeten misslyckades... 4 Senaste gjorda... 4 Systemmeddelanden... 4 Användare... 6 Lägg till ny användare... 6 Redigera/radera

Läs mer

Logga in till EPiSERVER

Logga in till EPiSERVER Logga in till EPiSERVER utbildningskane utbildningskane Navigering Väl inloggad i EPiServer möter du följande användargränssnitt (se bild nedan). Menyer och fönster är utsatta i bilden med siffror, vilka

Läs mer

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se

Wordpress och Sociala medier av Sanna Ohlander 110319. Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se Guide till hur du skapar och förändrar inlägg och sidor på staffanstorp.se 1 Innehållsförteckning Tänk på! Sid 3 Logga in sid 4 Panel sid 5 Sidor och inlägg 1. Skapa eller redigera en sida eller inlägg

Läs mer

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan.

FUB och Klippan - Vårt webbverktyg 2014-03-01. I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. Vårt webbverktyg Komma igång del 1 I din webbläsare, skriv in www.fub.se/user eller klicka på Logga in längst ner på startsidan. 1. Ta fram ditt användarnamn och skriv in 2. Ta fram ditt lösenord och skriv

Läs mer

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör

Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Kom igång! Snabbstart för dig som är administratör Innehåll Snabbstart och användarmanual 4 Personalhandbokens uppbyggnad 5 Redigeringsläget 6 Att redigera i personalhandboken 7 Publicering av de redigerade

Läs mer

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual

Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23. DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Version: 1.0.1 Datum: 2012-05-23 DynaMaster 5 Golf Övergripande manual Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Systemkrav 3 2 Logga in 4 3 Översikt 5 4 Verktygsfält och funktioner 6 4.1 Översikt gränssnitt

Läs mer

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden).

När du valt grupp får du upp denna sida med alla medlemmar i gruppen. Klicka på kalender som finns på den grå menyraden (inringad i rött på bilden). Lathund MyClub Innehåll Närvaroregistrering... 2 Skapa aktiviteter i kalendern... 7 Skapa kallelse när du skapar aktivitet... 14 Ta bort aktivitet från kalendern... 18 Närvaroregistrering mobil... 19 Närvaroregistrering

Läs mer

Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver

Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver Manual till Hällekis IFs hemida i EPiserver Innehållsförteckning INLEDNING...3 LOGGA IN I EPISERVER...3 BYTA LOGINUPPGIFTER...4 STRUKTUREN PÅ MIN LAGSIDA I EPISERVER...4 STRUKTUR...4 BESKRIVNING AV FLIKARNA...5

Läs mer

Webbmanual för nyhetsredaktörer på Fågelviksgymnasiet

Webbmanual för nyhetsredaktörer på Fågelviksgymnasiet Datum 2013-01-28 Webbmanual för nyhetsredaktörer på Fågelviksgymnasiet Del 1 introduktion till EpiServer, skapa sidor och skriva samt publicering av kontaktuppgifter och länkar Tibro kommun 543 80 TIBRO

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Komma igång med AivoBeställning Äldreomsorg

Komma igång med AivoBeställning Äldreomsorg Komma igång med AivoBeställning Äldreomsorg Logga in För att kunna beställa måste du först logga in i systemet med de inloggningsuppgifter som du fått från köket/din leverantör. 1. Fyll i Användarnamn

Läs mer

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad:

Diabetes.se CMS guide för föreningar. Senast uppdaterad: Diabetes.se CMS guide för föreningar Senast uppdaterad: 2016 11 28 Innehåll Inledning... 3 Frågor... 3 Logga in... 4 Om Föreningens sidor... 6 Skapa ny sida... 7 Redigera en sida/lägg till information

Läs mer

Verktygen i Fronter, för lärare

Verktygen i Fronter, för lärare Verktygen i Fronter, för lärare Denna manual beskriver hur man använder verktygen i Fronter och skapar innehållet, t ex nyheter, mappar och forum. 2012-07-18 Innehållsförteckning Hur hittar jag mitt kursrum?...

Läs mer

1. Surfa till www.gavle.se 2. Längst ned på startsidan finns rubriken Medarbetare, klicka på rubriken.

1. Surfa till www.gavle.se 2. Längst ned på startsidan finns rubriken Medarbetare, klicka på rubriken. Medvind webb Lathund för visstidsanställda 2014-06-02 Extern inloggning Hitta inloggning till Medvind hemifrån: 1. Surfa till www.gavle.se 2. Längst ned på startsidan finns rubriken Medarbetare, klicka

Läs mer

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb

Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb Lathund skapa och redigera sidor en projektwebb 1. Gå in via redigeringsadressen: https://projektwebbaradmin.lansstyrelsen.se/miljosamverkanskane 2. Skapa sida Navigera till den del av webbplatsen där

Läs mer

Vad går vi igenom. I mån av tid: Visar vi också kalendern Arbetsrum Sorteringsindex Koppla idrott/lag

Vad går vi igenom. I mån av tid: Visar vi också kalendern Arbetsrum Sorteringsindex Koppla idrott/lag Hemsida Vad går vi igenom Introduktion i IdrottOnline Personliga uppgifter och inloggning Behörigheter Grundstruktur på respektive sektionssidor Skapa, spara och publicera text och bild Infoga länk och

Läs mer

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android

Version 1.9.2a. Tidrapportering med ctimesheet på Android Version 1.9.2a Tidrapportering med ctimesheet på Android Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Webbklient för användare

Webbklient för användare Webbklient för användare Time Care Planering 4.2.30xx Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 1 (23) Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 2 (23) Innehållsförteckning

Läs mer

Manual - Introduktionskurs SiteVision

Manual - Introduktionskurs SiteVision Sidan 1 Manual Introduktionskurs SiteVision 20141125 Version 2 Innehållsförteckning Logga in 2 Redigera text 3 Om bilder på ale.se 6 Lägga till en bild 7 Lägga till en länk i text 9 Lägga till länkar under

Läs mer

www.faltbiologerna.se

www.faltbiologerna.se Redigering av www.faltbiologerna.se sammanställt av Magnus Bjelkefelt, november 2011 reviderad oktober 2012 Innehållsförteckning 1. Logga in................................................... 2 1.1 Var

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

SLU anpassad lathund

SLU anpassad lathund SLU anpassad lathund för personpresentation i EPiServer uppdaterad 17 maj 2011 För att kunna använda CV mallen på SLU webben krävs två saker: 1. Att man är anställd på SLU och har AD behörighet. Detta

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Snabbguide till EpiServer 6. Begrepp

Snabbguide till EpiServer 6. Begrepp Snabbguide till EpiServer 6 Svensk innebandy har en gemensam webbplattform som heter EpiServer 6. För att få en så effektiv och bra webbplats som möjligt krävs en insats av Dig som redaktör i form av arbetssätt

Läs mer

Byalag.se Administrationsmanual

Byalag.se Administrationsmanual Byalag.se Administrationsmanual Snabbmeny: Återgå till huvudmenyn - Ladda hem Manual Skriv ut denna sida Inledning Du läser nu ett kompendie på hur man uppdaterar www.byalag.se på ett enkelt och smidigt

Läs mer

12 Webb och kurshemsidor

12 Webb och kurshemsidor 12 Webb och kurshemsidor Många lärare använder sig av kurswebbsidor eller egna personliga webbsidor som ett ställe att samla information och dokumentation kring sitt arbete. Om du ska skapa en webbsida,

Läs mer

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign

Installatörswebben. Luleå Energi Elnät AB INSTRUKTION. Istallatörswebben Revision datum Jan Rosén Sign INSTRUKTION Namn Datum Istallatörswebben 2017-05-11 Författare Luleå Energi Elnät AB Godkänd av Revision datum Jan Rosén Sign 2017-05-11 1.0 Version Installatörswebben LULEÅ ENERGI AB, Energigränden 1,

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Lathund Google Kalender (i webbläsare)

Lathund Google Kalender (i webbläsare) Lathund Google Kalender (i webbläsare) För att komma till Google Kalender skriver du www.calendar.google.com i webbläsaren. För att logga in skriver du förnamn.efternamn@zonline.se och sedan ditt lösenord.

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS

ANVÄNDARMANUAL FÖR WORDPRESS FÖR WORDPRESS Surfa in på http://klubb.seko.se/< din sida >/wp-admin/ vet du inte vad < din sida > är kan du logga in direkt på http://klubb.seko.se/wp-admin 3. Fyll i ert användarnamn 3. Fyll även i ert

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

GRUNDKURS I INFOGLUE VÅR 2015

GRUNDKURS I INFOGLUE VÅR 2015 GRUNDKURS I INFOGLUE VÅR 2015 VER.2.5 Materialet utarbetat av Eva Fyrberg, kommunikationsenheten och Pontus Sundén Kommunikationsenheten 2015-05-06 Erik Dahlbergsgatan 11B, Box 100, 405 30 Göteborg, Tel:

Läs mer

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra)

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) fr.o.m 10 juni 2011 Introduktion... 2 Inloggning... 2 E-post... 3 Samla e-posten i konversationer eller som separata meddelanden... 3 Skicka e-post... 3 Adresslistor...

Läs mer

Internet. En enkel introduktion. Innehåll:

Internet. En enkel introduktion. Innehåll: Internet En enkel introduktion Innehåll: Datorns olika delar Starta datorn Så gör du om du kan webbadressen Så gör du om du inte kan webbadressen Kortfattad repetition Alingsås bibliotek, 2012 2 3 4 6

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund S2S SECRETS TO SPORTS Lathund BARKARÖ SK Hans Nehrman 2016-02-17 Detta dokument är en instruktion för användare av S2S Secrets to Sports 1. Logga in i S2S Syftet med dokumentet är att beskriva de vanligaste

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

!!! Instruk(onsmanual. Ale kommun www.ale.se. Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni

!!! Instruk(onsmanual. Ale kommun www.ale.se. Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni Instruk(onsmanual Ale kommun www.ale.se Roll: Webbredaktör Version: 1.0 Datum: 2013-12- 02 Ansvarig: Anne Kolni 1 av 23 Kom i gång med Sitevision 3 Redigeringsläget i Sitevision 4 Struktur 5 Skapa en ny

Läs mer

batklubben.eu s hemsida

batklubben.eu s hemsida batklubben.eu s hemsida redigera din sida av webbplatsen 1. Skriv in http://www.din_doman.se/admin i browserns adressfält. 2. Skriv in ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan, och tryck OK. 3.

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Logga in i Episerver 6: Logga in genom att skriva http://rfs.se/gui i webbläsaren. Skriv ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan. Klicka

Läs mer

Skapa sidor, redigera befintliga samt lägga upp och länka till dokument. Mejla info@handels.se då riskerar inget att falla mellan stolarna.

Skapa sidor, redigera befintliga samt lägga upp och länka till dokument. Mejla info@handels.se då riskerar inget att falla mellan stolarna. Lathund handels.se Skapa sidor, redigera befintliga samt lägga upp och länka till dokument https://www.handels.se/templates/login.aspx?returnurl=/secure är adressen för att kunna logga in i Episerver.

Läs mer