Snabbguide till de nya funktionerna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Snabbguide till de nya funktionerna"

Transkript

1 Snabbguide till de nya funktionerna

2 INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2 Gör en mall Hitta din mall eller mallar delade med dig Skapa en mall och placera den i en modul som du själv skapar Hitta mallar placerade i moduler Översikt över ikonerna som används i PhysioTools Online... 20

3 VAD ÄR NYTT I PHYSIOTOOLS Sidan Övningar Huvudbiblioteket och mitt bibliotek har ersatts av sidan Övningar, där du kan söka efter lämpliga övningar för dina patienter. Hela söksystemet är kraftigt genomarbetat med en serie nya effektiva funktioner för att underlätta för dig när du ska hitta den perfekta övningen för varje patientsituation. I detta dokument går vi igenom dessa funktion steg för steg så att du snabbt ska bli förtrogen med hur det fungerar. STARTA PHYSIOTOOLS Webbadress till er installation av PhysioTools Öppna din webbläsare och ange i adressfältet den adress som leder till er installation av PhysioTools Online Tips: När du kommer till inloggningssidan kan du spara den som en favorit så slipper du att komma ihåg den långa URL-adressen utantill. GÖR ETT TRÄNINGSPROGRAM Följ detta exempel för att bekanta dig med vårt söksystem och prova sedan på egen hand med egna förslag på övningar. Tips! Skriv ut denna instruktion och ha den tillgänglig när du provar det nya systemet. Direkt efter att du loggat in hamnar du på startsidan Hem. Klicka på ikonen Skapa ett träningsprogram eller på menyalternativet. Du möts då av en kort instruktion om hur söksystemet fungerar, se bild nedan.

4 I detta exempel har vi följande förutsättning: Du har en äldre patient som du vill ge ett knäprogram. Utrustningen ska vara med gummiband och position sittande. Du ska göra programmet helt klart, dvs redigera, skriva ut och slutligen dokumentera(spara) det för din patient så att du enkelt kan gå tillbaka senare för att se vad patienten fått för träningsprogram och därmed få en tydlig behandlingshistorik. En historik som också dina kolleger kan ta del av om de också har en vårdsituation med patienten (något som man kan ändra på i systemet). 1.) I fritextfältet uppe till vänster skriver du: knä gummiband. Notera att när du börjar skriva visar systemet genast associerade träffar. 2.) Slå på Enter-tangenten på ditt skrivbord för att utföra sökningen. 3.) Gå vidare till filtersystemet som du ser direkt under fritextsökfältet. 4.) Välj Startposition Sittande Sittande (Allt) 5.) Välj: Utrustning Stol eller pall

5 Nu ser du direkt till höger på sidan de övningar som matchade dina sökval. Ovanför bilderna och ovanför tabbarna ser du också dina gjorda sökval i form av taggar. Skulle du nu önska att snabbt ändra i ditt sökresultat kan du klicka bort en eller flera taggar. I det sökresultat vi nu har kan du välja ut (detta är nu bara ett exempel) tre olika övningar. Klicka på bilderna, de kommer då att bli markerade och direkt läggs bilden till bildlistan längst ner på sidan. På detta vis ser du alltid vilka bilder(övningar) som du har valt ut. Du kan genom att klicka på krysset uppe till höger på bilden ta bort felaktiga bilder. Vill du ändra position på bilderna är det bara att klicka (håll ner musknappen) och dra bilden till över en annan bild vars position du vill ersätta. Detta kan du också göra på sidan Redigera. 6.) Om du är nöjd med dina utvalda bilder. Kan du nu antingen gå direkt till sidan för Utskrift eller gå till sidan Redigera. Knapparna syns nere till höger på sidan och Redigera visas som en penna, Utskrift som en skrivare.

6 Tips! På sidan för Utskrift kan man också ändra i instruktionstexter, ange antal repetitioner, vikter etc. Dock finns ännu fler redigeringsalternativ på sidan Redigera, som att byta språk, byta ordning på bilderna, ange fler typer av värden per övning, ange träningsperiod (om man vill skicka programmet till vår app PT Momentum) 7.) Nu väljer vi att gå till sidan Redigera. Klicka på knappen med en penna nere till höger på sidan. 8.) Du ser nu dina utvalda övningar på sidan Redigera. Eftersom vi ännu inte valt ut en klient ska vi börja med att göra det. Klicka på Klienter i den övre menyn, längst upp på sidan. 9.) Klicka på knappen Ny längst ut till höger på sidan Klienter. 1) Fyll i förnamn, efternamn + ev. e-postadress (detta är en testpatient så hitta på uppgifter, ev. ange din egen e-postadress om du senare vill prova att e-posta ett träningsprogram eller skicka programmet till vår app PT Momentum så ser du senare hur det blir för patienten att få träningsprogrammet via något av dessa alternativ). 2) Vill du också skicka träningsprogram till patientens app PT Momentum ska du markera rutan Aktivera PT Momentum. Eftersom detta är ett test ange din egen e- postadress i fältet för e-post.

7 3) Detta är allt som behövs klicka nu på knappen Spara ute till höger. 4) Gå nu tillbaka till sidan Redigera genom att klicka på knappen Redigera. 5) Nu ser du uppe till vänster på sidan Redigera att du har patientens namn. 6) Ange en rubrik på träningsprogrammet i fältet uppe till vänster på sidan. 7) Markera respektive bild. I nedre delen ser du din markerade bild igen och tillhöger om den kan du ange eller ändra i instruktionstexterna. Gå igenom respektive bild och sätt lämpligt antal repetitioner per övning. 8) När detta är klart är det dags att gå till Utskrift. Här kan du välja antalet bilder du vill ha per sida genom att klicka i layoutalternative ute till vänster på sidan. 9) Skriv ut. Klicka på knappen med skrivare som du ser till höger på sidan. 10) I fönstret som öppnas väljer du någon av era installerade skrivare och skriver ut. 11) När detta är gjort följer en fråga om hur du vill dokumentera programmet. Välj alternativet Spara och signera. Programmet kommer då att sparas under aktuell klient (patient) och bli signerat på en gång. Det andra alternativet endast Spara

8 sparar också programmet under aktuell klient men med status Osignerat. 12) Nu är det klart. Du har gjort ett träningsprogram för en patient och sparat det så att du får en behandlingshistorik över din patient. Gör en mall. 1.) Klicka på Övningar i den övre meny eller på förstoringsglaset nere till högre, båda tar dig till söksidan för övningar. 2.) Sök fram några övningar, vilka som helst. Markera, säg 3 olika bilder så att de visas i nedre delen av sidan i listan. 3.) Klicka på knappen Redigera

9 4.) Ange en rubrik för din mall. Uppe till höger på sidan Redigera. 5.) Du kan också ändra i instruktionstexterna per övning. Dock vill du inte ange antal repetitioner etc. då detta görs när du ska göra ett patientspecifikt program baserat på mallen senare när du har en patient. 6.) När mallen är klar som du vill ha den ska du klicka på knappen Spara som, du ser knappen ute till höger på sidan. OBS! Även om du har en aktivt vald patient kommer själva mallen inte bli associerad med patienten. 7.) Nu öppnas ett fönster, välj där alternativet Mall.

10 8.) Nu öppnas ett nytt fönster. Välj om mallen endast ska vara synlig för dig eller också dina kolleger. Välj För mig. 9.) Klicka på fliken Sökord. Här kan du ange upp till tre olika sökord för din mall. Du kan skriva in egna sökord alternativt välja i listorna om där finns något som passar ditt val.

11 10.) De övriga tabbarna (Modul, Sammanfattning) är inte aktuella här. Klicka nu på knappen Spara så kommer din mall att sparas i systemet. Du hamnar automatiskt på sidan Redigera igen. Nu kan du ta bort all de bilder som du använt för din mall - mallen är redan sparad och klar - genom att klicka på knappen Avmarkera ute till höger på sidan. I fönstret som öppnas välj Rensa pågående träningsprogram. Din mall är sparad i systemet och i nästa steg ska vi se hur du hittar din mall och använder den. Hitta din mall eller mallar delade med dig. Gå till sidan för Övningar via knappen med ett förstoringsglas nere till höger. För att snabbt hitta alla mallar som du själv skapat gör så här:

12 1.) I tabbarna som du ser i ovankant (se bild) kickar du på Mall. 2.) Du ser nu alla mallar som finns i er installation, från PhysioTools, dina egna och sådana som delats ut av dina kolleger och gjorts tillgängliga för dig. För att snabbt se dina egna mallar som du själv gjort ska du nu (se nästa bild) klicka på tabben Mina.

13 3.) Mallarna listas med de 3 första bilderna som ingår i respektive mall. Står det en siffra bakom (till höger om bilderna) betyder det att det finns ytterligare det antal bilder i mallen. 4.) För att använda en mall klickar du bara på raden för den mall du vill använda och samtliga bilder i mallen läggs till bildlistan, nedre delen av fönstret och du har påbörjat ett nytt tränings program.

14 5.) Du kan nu välja att lägga till ytterligare bilder och/eller ta bort bilder som fanns i mallen, allt för att det ska bli perfekt för din aktuella patient. 6.) Nästa steg är att som tidigare beskrevs gå vidare till Utskrift eller Redigera. Har du inte redan valt ut en klient ska du innan utskrift gå till sidan Klienter och hämta fram korrekt klient. Har ni kopplat mot ert journalsystem finns alltid aktuell klient aktivt vald. 7.) Vill du snabbt se mallar som delats med dig ska du välja tabbarna Mallar och sedan tabben Delade. 8.) Du kan också söka på de sökord som du angav när du skapade mallen. Skriv in det i fritextsökfältet uppe till vänster på sidan Övningar så hittar du mallen direkt. Skapa en mall och placera den i en modul som du själv skapar Om ni har behov av att strukturera era mallar i enskilda moduler för att ni ser det som ett sätt få en bättre struktur följer ni dessa steg. 1) På sidan Övningar väljer du ut de övningar som du vill ha i din mall. 2) Går sedan till sidan Redigera (klicka på ikonen med en penna). 3) Skriv en rubrik för mallen (se bild)

15 4) Klicka sedan på knappen Spara som ute till höger på sidan Redigera. 5) I fönstret som öppnas välj Mall. 6) Ange synlighet, vem som ska kunna ha tillgång till mallen, välj För alla. 7) Ange sökord för din mall i nästa tabb: Sökord. 8) Gå till tabben Modul. Nu ska du antingen skapa en ny modul som du ska spara mallen i eller väljer du i listan av tidigare skapade moduler att placera mallen. Se bild.

16 9) Nu skapar vi en ny modul. Vi döper först modulen (se bild nedan). Sedan avgör vi om vilka som ska kunna se modulen. Här i exemplet väljer vi alla som har tillgång till er installation av PhysioTools (se bild). Sist spara vi modulen. Denna modul ska precis som kanske du valt för själva mallen vara synlig för alla dina kolleger som har tillgång till er installation av PhysioTools. Se bild.

17 10) Klicka sedan på knappen Spara i fönstret Ny modul (se bild ovan).

18 11) Nu ser du att din mall kommer att hamna i din just skapade modul (se bild). 12) Klicka nu på kappen Spara. Din nya mall sparas ner i systemet och placeras i en egen gjord modul. Hitta mallar placerade i moduler Nu ska vi se hur man får fram mallar placerade i egna moduler. 1) Gå till sidan Övningar (klicka på förstoringsglaset nere till höger). 2) I filtersystemet ute till vänster på sidan finns ingen kategori som heter Moduler. Du kan enkelt göra en inställning på sidan så att denna kategori visas.

19 3) Uppe till höger på sidan Övningar klickar du på länken Inställningar. (Se bild). 4) I fönstret om öppnas går det att göra en serie olika inställningar för sidan Övningar. Bl.a. kan man ändra i filtersystemet som visas på sidan. Efter begreppet Tillgängliga ordlistor (OBS! namnet kommer att ändras till Tillgängliga Filtersystem) finns en lista där det förvalda värdet heter PhysioTools Standard, klicka i listan och välj istället PhysioTools Standard + Modul + Ord. Klicka sedan på knappen OK för att bekräfta din inställning. Se bild.

20 5) Nu kommer du på sidan Övningar se kategorin Modul ute till vänster i filtersystemet. Klicka där och i listan av alla moduler ska du finna den modul som du nyss skapade i alfabetiskordning. Se bild. Klicka den och sedan på tabbarna Mallar Mina, överst för att snabbt filtrera fram dina egna mallar i denna modul. Dina kolleger kommer nu också att hitta både modulen liksom den innehållande mallen då du gjorde både mallen och modulen synlig för alla dina kolleger.

21 6) Nu är det bara att markera mallen som vanligt för att skapa ett träningsprogram för en patient. ÖVERSIKT ÖVER IKONERNA SOM ANVÄNDS I PHYSIOTOOLS ONLINE Gå till sidan Övningar Gå till sidan förhandsgranska Gå till sidan Redigera Rensa bprt utvalda övningar E-posta träningsprogrammet

22 Visa videofilm Spegelvänd en övning Rotera en övning Redigera en bild med olika figurer Ändra från foto till streckteckning eller tvärt om Lägg till en träningsdagbok Hitta alla mina klienter Meny att välja fler funktioner Inställningar Hjälp Finns evidens för övningen Mer information Bilaga, kan också lägga till en egen bilaga om du laddar upp en egen bild Indikerar att flera bilder finns för övningsmomentet Visa mina favoritövningar Klicka för att markera som favorit Är markerad som favorit En övning som du har laddat upp och endast är synlig för dig Övning som har delats med dig inom din enhet

23 Övning som delats med dig inom din organisation (installations nivå) Ändra instruktionstexternas språk Övningen innehåller fler bilder Antalet ytterligare bilder som finns i mallen

Innehåll. PhysioTools 2018 Manual PhysioTools Online Manual 1

Innehåll. PhysioTools 2018 Manual PhysioTools Online Manual 1 Användarmanual 2018 Innehåll... 0 Starta PhysioTools Online... 3 Få åtkomst till din installation... 3 Inloggningssidan... 3 Hem - Startsidan... 3 Klienter sök fram eller registrera ny... 3 Sök efter klienter...

Läs mer

PhysioTools - användarmanual

PhysioTools - användarmanual PhysioTools - användarmanual Innehåll 1 STARTA PROGRAMMET... 10 1.1...Logga in... 10 1.2...Inloggningssidan... 10 1.3...Start sidan/hem... 11 2 LICENSER HUR DE FUNGERAR... 11 3 SNABBGUIDE TILL ATT SKAPA

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund S2S SECRETS TO SPORTS Lathund BARKARÖ SK Hans Nehrman 2016-02-17 Detta dokument är en instruktion för användare av S2S Secrets to Sports 1. Logga in i S2S Syftet med dokumentet är att beskriva de vanligaste

Läs mer

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg

Kom igång med din butik. 1. Skapa kategorier och produkter 2. Att göra en beställning i butiken 3. Övriga verktyg Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos Talex! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2019-05-22 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid byte av lösenord

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19)

SORSELE KOMMUN. Handbok OEW. 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson. Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Handbok i OEW 28 sept 2012 Mari-Anne Englund Barbro Olofsson Sorsele kommun Version 2012-09-28, rev 131101 1 (19) Använd det användarnamn och lösenord som du fått. Fungerar det inte hör av dig till Mari-Anne

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: (Klicka på låset uppe till höger)

MANUAL Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via:   (Klicka på låset uppe till höger) MANUAL 2017-01-01 Nyregistrering som ny medlem eller loggar in gör du via: http://sli.se/apps/sli/?db=59 (Klicka på låset uppe till höger) 1 Registrera konto För att logga in eller skapa ett konto (bli

Läs mer

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel.

Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. 1 (15) 2018-02-28 Beställa varor från webbutiken för provtagningsmateriel, remisser och övrigt materiel. Innehållsförteckning Inloggning... 2 Regelverk för lösenord:... 3 Felmeddelanden vid första inloggning...

Läs mer

Att ladda ner från legimus.se

Att ladda ner från legimus.se Att ladda ner från legimus.se 1 Innehåll Logga in... 2 Första gången du loggar in... 2 Problem att logga in?... 2 Sök efter böcker... 3 Utökad sökning... 3 Träfflistan... 3 Sortera listan... 3 Ladda ner

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Visa även ej upplagda rapporter är de rapporter som ej är upplagda i programmet men som finns att ladda ner.

Visa även ej upplagda rapporter är de rapporter som ej är upplagda i programmet men som finns att ladda ner. Handbok Rapporter 0 Innehåll Innehållsförteckning Rapport - översikt... 2 Inställningar... 3 Ladda upp befintlig rapport... 4 Ladda upp ny rapport... 5 Byt namn... 6 Lägg en rapport som favorit... 6 Skriv

Läs mer

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs.

Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. Uppdatera Mobilus Professional till version 1.0.6 Mobilus får inte användas under tiden uppdateringen genomförs. OBS! Innan du påbörjar uppdateringen till version 1.0.6 måste du ladda ner och installera

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik

Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Snabbguide: Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Installationsanvisningar. till IST Analys

Installationsanvisningar. till IST Analys Installationsanvisningar för IEklient till IST Analys 2 Med rätt säkerhetsinställningar i din webbläsare ska det vara enkelt att komma igång med IST analys. Allt ska då laddas hem och starta automatiskt

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat

Snabbstartsguide. Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Snabbstartsguide Innehåll: Skapa ett projekt Hantera och redigera ett projekt Visa ett projekt/utvärderingsresultat Det här dokumentet har tagits fram för att hjälpa dig att snabbt kunna administrera utvärderingar

Läs mer

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita

Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Vård & Omsorg Datum Socialdokumentation och Genomförandeplan i Procapita Läsa och dokumentera När du loggat in i Procapita kommer du automatiskt till Mina sidor. 1. Byt sida genom att klicka på fliken

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision SiteVision AB Version 3 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygslisten...2

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Översikt av gränssnittet i Infobric Ease Meny I menyn finns olika knappar för att komma åt objekt och funktioner på arbetsplatsen. Till vänster visas arbetsplatsens namn. Klicka på namnet för att växla

Läs mer

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30 Snabbguide 1/13 Snabbguide Välkommen! Web Apps är en nyhet i Microsoft SharePoint Online, som ingår i Microsoft Office 365. Web Apps är bantade versioner av Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel och

Läs mer

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11

Användarmanual FormPipe Meetings. FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Användarmanual FormPipe Meetings FormPipe Meetings 1.3 2012-09-11 Revision number: 6 ID number: 10023309 Date: 2012-09-132012-09-11 Innehåll Innehåll... 3 Inledning... 4 Förkrav... 5 Installation... 5

Läs mer

Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8

Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8 Redigera kontaktsidor Sida 1 av 8 Häftet handlar om hur du redigerar de olika kontaktsidorna. Ett särskilt häfte finns för hur du länkar kontaktsidorna till högerspalten. Kontakter, Sunne kommun Kontaktsidorna

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Senselogic AB Version 2.4 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygsfält...2

Läs mer

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden

Infobank kvickguide. Kom i gång med Infobank. Logga in till Infobank. Installationsguiden Infobank kvickguide Kom i gång med Infobank Välkommen till SKL Kommentus webbaserad tjänst Infobank Arbetsrätten. Denna snabbguide ger dig en kort introduktion som användare av Infobank, så att du snabbt

Läs mer

Användarmanual TextAppen Online

Användarmanual TextAppen Online Användarmanual TextAppen Online Innehåll Innehåll... 2 Registera dig... 3 Logga in på Textappen online... 5 Samtal... 6 Ringa samtal... 6 Avsluta samtal... 7 Spara samtal... 7 Besvara samtal... 8 Ringa

Läs mer

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media Manual Astrakan Verktyg för skolanalys Motion Chart på enkelt sätt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehåll Manual för Verktyg för skolanalys... 3 Skapa ett konto och logga in... 3 Arbeta med analysdata och

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Kontakter och flikar

Kontakter och flikar Kontaktlistan... Söka efter och visa kontakter... 4 Markera kontakt som favorit... 5 VIP... 5 Blockerad... 6 Visa Outlook-kontakter i katalogen... 6 Ringa kontakt... 7 Ringa till ett externt nummer...

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord

Skapa innehåll. Logga in och administrera hemsidan. Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin. Byta lösenord Sidan 1 av 9 Logga in och administrera hemsidan Inloggningslänk: www.alvsbyn.se/wp-admin Byta lösenord 2. Klicka på Profil 3. Längst nere hittar du två fält: Nytt lösenord och Bekräfta nytt lösenord. Fyll

Läs mer

SPRINT-HANDBOK (version 0.4)

SPRINT-HANDBOK (version 0.4) 1. FÄRG OCH FORM Detta är programmets startmeny. Texten överst på bilden (Avsluta, Ny användare, Om... och Välj användare) blir synlig då markören förs upp den blåa ramen. en ny användare. 6. 4. 5. får

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Föreningen Nordens medlemsregister KomMed

Föreningen Nordens medlemsregister KomMed 1 Guide till Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2017-02-17 2 Denna lathund är utformad för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera medlemsregistret KomMed. KomMed

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

Föreningen Nordens lokala hemsidor

Föreningen Nordens lokala hemsidor Guide till Föreningen Nordens lokala hemsidor 2015-09-01 1 Innehåll Hjälpfilm... 3 Logga in... 3 Nytt inlägg... 4 Lägg till bild... 7 Lägga till bildgalleri... 10 Publicera... 12 Kalendarium... 14 Ta bort

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Manual till ApoEx beställningssystem Care

Manual till ApoEx beställningssystem Care Har du frågor eller behöver hjälp? Ring oss så hjälper vi dig. 010-10 10 222 Manual till ApoEx beställningssystem Care Skriv enkelt ut e-recept, beställ förbrukningsmaterial och läkemedel. Innehållsförteckning

Läs mer

Miljön i Windows Vista

Miljön i Windows Vista 1 Miljön i Windows Vista Windows Aero Windows Aero (Aero Glass), som det nya utseendet eller gränssnittet heter i Vista, påminner mycket om glas och har en snygg genomskinlig design. Det är enklare att

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1

IT-körkort för språklärare. Modul 3: Ljud, del 1 IT-körkort för språklärare Modul 3: Ljud, del 1 Innehåll Ladda ner Audacity och hjälpprogrammet LAME 3 Installera Audacity och LAME 7 Spela in med Audacity 9 Spara och exportera i MP3-format 11 Ladda upp

Läs mer

Manual för webbpublicering. Enköpings kommun

Manual för webbpublicering. Enköpings kommun Manual för webbpublicering Enköpings kommun Innehåll ATT LOGGA IN I SWWWING 3 Inloggningsrutan 3 GRÄNSSNITTET 4 Filhanteraren 4 Content Management 4 Verktyget Notify - Dags att uppdatera 4 SKAPA OCH REDIGERA

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se

Manual. Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Manual Anpassad för CMS Made Simple version 1.9.x (uppdaterad 2011-10-16) Birger Eriksson webblots.se Innehållsförteckning Start... 3 Lägg till ny sida...3 Redigera sida som redan finns...3 Titta på resultatet...

Läs mer

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2 2009-08-20 Manual för Typo3 version 4.2 1 2 Innehåll: 1. Allmänt 4 2. Grunderna i Typo3 5 2.1 Knappar 5 2.2 Inloggning 5 2.3 Den inledande vyn 6 2.4 Sidträdet 7 3. Sidor 8 3.1 Skapa en ny sida 8 3.1.1

Läs mer

Inloggning och hitta till dina sidor

Inloggning och hitta till dina sidor Lathund ibfborlange.se Detta är en enklare lathund framtagen för redaktörer på ibfborlange.se som har behov av att kunna redigera enklare information på sitt lags sida samt andra funktioner runt Idrottonline.

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

Snabbguide. Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna.

Snabbguide. Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Snabbguide Hur man öppnar en egen nätbutik Vill du öppna din egen nätbutik? Nu är det enklare än någonsin. Följ stegen i den här snabbguiden så är du redo att öppna dörrarna. Vad du borde förbereda innan

Läs mer

Snabbmanual. för. Lärresurshanteringsverktyget

Snabbmanual. för. Lärresurshanteringsverktyget Snabbmanual för Lärresurshanteringsverktyget Beskrivning av olika vyer i Lärresurshanteringsverktyget Skapa I detta fönster skapar man nya sidor och/eller väljer struktur på sin lärresurs. Men man redigerar

Läs mer

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn... 2 Fliken Min Blackboard... 2 Struktur inne

Läs mer

Manual till automatiseringen för administratörer

Manual till automatiseringen för administratörer Innehåll Manual till automatiseringen för administratörer... 1 Allmänt... 1 Aktivera en kursvärdering... 1 Samläsning av kurser att slå ihop flera kurser ( f d merge-funktionen )... 4 Dela ihopslagna kurser...

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

First Class ATT TÄNKA PÅ VID INSTALLATIONEN

First Class ATT TÄNKA PÅ VID INSTALLATIONEN ATT TÄNKA PÅ VID INSTALLATIONEN Det händer, speciellt i datorer med spärrkort att man, trots installationen, manuellt måste ställa in adress till FirstClass servern. Detta gör man endast om ett felmeddelande

Läs mer

Inställningstips Windows 8

Inställningstips Windows 8 @ Inställningstips Windows 8 2015 07-14 Ändra muspekare: 1. Navigera till Start fönstret (enklast att trycka på Windows tangenten.) 2. Skriv: mus, och sökfältet visast automatiskt. 2(11) 3. Välj: Inställningar,

Läs mer

Länka in bilder från webben hjälper dig att använda bilder som du inte har sparade på din egen dator.

Länka in bilder från webben hjälper dig att använda bilder som du inte har sparade på din egen dator. Länka in bilder från webben hjälper dig att använda bilder som du inte har sparade på din egen dator. Webben är en outsinlig källa av bildmaterial och somligt får du använda gratis! Verktyget Länka in

Läs mer

Snabbguide för användare SourceTech Telllus

Snabbguide för användare SourceTech Telllus Snabbguide för användare SourceTech Telllus Copyright SourceTech AB 2000-2012 Innehållet i denna manual är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse

Läs mer

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost:

EButiken.nu. Kom igång med din butik. Steg 1 Steg 2 Steg 3. Talex AB, EButiken.nu Tfn: Fax: Epost: Kom igång med din butik Tack för att du har valt en butik hos! Detta är en liten snabbguide som hjälper dig att komma igång med din butik. Den är skapad för att du snabbt ska få ett grepp om hur vårat

Läs mer

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning

Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Inställningar och visningssätt i CMS7.5, på sunne.se Sida 1 av 8 Formulärredigering, inställningar, visningssätt och versioner Innehållsförteckning Hjälp finns i den globala menyn... 1 Formulärredigering...

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

1 Tekniska förutsättningar In- och utloggning Inloggning Utloggning... 4

1 Tekniska förutsättningar In- och utloggning Inloggning Utloggning... 4 2016-11-22 DNR LIU-XXXX-YYYYY 1(15) Grundfunktioner Sammanfattning Denna manual omfattar de grundläggande och gemensamma funktionerna som finns i Raindanceportalen. Manualen beskriver tekniska förutsättningar,

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET

MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET Sida 0 av 17 Version: 124 (EL) MANUAL TILL SKYLTSYSTEMET Beskrivning och instruktioner för Skyltsystemet. 2010-10-01 Jerntorget Sverige AB JERNTORGET SVERIGE AB BOX 256, 792 24 MORA TFN: 0250-141 00 FAX:

Läs mer

LÅN Manual Koha. Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist

LÅN Manual Koha. Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist LÅN Manual Koha Luleå universitetsbibliotek Ulrika Hedkvist 2017-05-30 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Registrera ny låntagare 3 Radera låntagare 4 Ändra PIN-kod eller personnummer 5 Utlån 6 Utskrift på lån 7 Återlämning

Läs mer

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida

Lathund länkar. Skapa en intern länk som en sida Lathund länkar SiteVision hanterar enkelt olika typer av länkar: interna länkar (webbsidor som finns på egna webbplatsen) externa länkar (andras webbsidor) länkar till filer/dokument länkar till bilder

Läs mer

Part of Vitec Software Group. IntoWords Cloud. IntoWords Clouds funktioner

Part of Vitec Software Group. IntoWords Cloud. IntoWords Clouds funktioner Part of Vitec Software Group IntoWords Cloud IntoWords Clouds funktioner Innehåll Installera IntoWords Cloud... 3 Login i IntoWords Cloud... 4 Verktygslinjen... 4 IntoWords kontrollknappar... 6 Återställ

Läs mer

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data 5HVLVWHQVWDEHOO Tack för att du valde programmet 5HVLVWHQVWDEHOO! Vi hoppas att programmet ska vara till stor hjälp i ditt arbete. Har du synpunkter på programmet är du mycket välkommen att höra av dig

Läs mer

Filbindningar. Mike McBride Översättare: Stefan Asserhäll

Filbindningar. Mike McBride Översättare: Stefan Asserhäll Mike McBride Översättare: Stefan Asserhäll 2 Innehåll 1 Filbindningar 4 1.1 Inledning........................................... 4 1.2 Hur det här modulen används.............................. 4 1.2.1

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna.

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Att ta fram sitt schema i remissen. 1. Kopiera webbadressen och klistra in i adressfältet på din webbläsare;

Läs mer

Lathund Word. Här får du en liten Lathund i Word.

Lathund Word. Här får du en liten Lathund i Word. Lathund Word Här får du en liten Lathund i Word. Första sidan innehåller en text med textrutor. Textrutorna talar om vad det är för formatering. Du kan läsa i Lathunden hur du gör de olika formateringarna.

Läs mer

Introduktion till Gmail

Introduktion till Gmail Introduktion till Gmail Innehållsförteckning Logga in till Gmail (webbläsare)... 2 Översikt Gmail... 2 Läsa e-post... 3 Svara på och vidarebefordra e-post... 3 Skicka e-post... 4 Bifoga bilagor med e-post...

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Lär dig på 60 minuter. Windows10 GUIDE STOR. Nu kan du ta full kontroll över Windows 10 med vår presentation av de viktigaste funktionerna.

Lär dig på 60 minuter. Windows10 GUIDE STOR. Nu kan du ta full kontroll över Windows 10 med vår presentation av de viktigaste funktionerna. STOR GUIDE RIV UT OCH SPARA Nu kan du ta full kontroll över Windows 0 med vår presentation av de viktigaste funktionerna. Windows0 Lär dig KOM I GÅNG PÅ BARA EN TIMME Få en perfekt start med Windows 0

Läs mer

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning

Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Lathund för att lägga in information på ovanaker.se Innehållsförteckning Inloggning... 2 Redigeringsläget... 3 Skapa innehåll... 4 Verktygsfältet... 4 Lägga till textblock... 4 Ändra textformat... 5 Lägg

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Uppdatering av läsplatta och mötesapp

Uppdatering av läsplatta och mötesapp 1 (18) Datum 2014-03-18 Systemförvaltning W3D3 och meetings Instruktion Uppdatering av läsplatta och mötesapp Den här instruktionen visar hur du gör för att uppdatera din läsplatta. Uppdateringen är viktig

Läs mer

Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system.

Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system. Netwise Office Web 2007 Handbok Denna handbok behandlar ett standard konfigurerat Office Web 2007 system. Har du frågor gällande Netwise systemet ska du vända dig till: IT service helpdesk tel. 031-786

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Hur det ser ut i FC (repetition) 2. Hur man skickar och läser mail i FC (repetition) 3. Att skicka och ta emot en bilaga

Läs mer

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin

Skriv http:// före adressen och lämna bort www enligt modellen: http://foreningensnamn.hemochskola.fi/admin INTRODUKTION Välkommen att ta i bruk uppdateringsverktyget DigiStoff. För att använda verktyget behöver du en Internetuppkoppling och en webbläsare. Det rekommenderas att du använder webbläsaren Firefox.

Läs mer

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset

1 Allmänt. 2 Hur gör man. 2.1 Gå till lagets sida, Logga in genom att trycka på hänglåset 1 Allmänt Detta är den lilla instruktionen för att redigera innehållet för laget. För att få en lagsida skicka ett mail till webmaster, webmaster@vikingstad.nu Ange namn, epostadress och lag 1 ALLMÄNT...1

Läs mer