område vid Tyresö kyrka

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "område vid Tyresö kyrka"

Transkript

1 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR område vid Tyresö kyrka Del av Tyresö 1:544 samt 1:454 inom Tyresö kommun, Stockholms län.

2 PLANBESKRIVNING 2 HANDLINGAR Till detta förslag till detaljplan hör en plankarta i skala 1:1000 med planbestämmelser, en genomförandebeskrivning, en miljökonsekvensbeskrivning, en fastighetsförteckning samt denna beskrivning med bilagor. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Bakgrund Syfte Tyresö kyrka är en av Sveriges populäraste förrättningskyrkor för vigslar, dop och begravningar. Församlingen har redan i dag en stor brist på administrations- och samlingslokaler för sin verksamhet. Underlaget för församlingens verksamhet kommer dessutom att öka ytterligare i och med förtätningen i Östra Tyresö och Strandområdet. Redan idag är det en stor andel permanentboende i kommundelen, vilket har gett akuta behov av nya förskolor i området. För att utreda hur dessa behov kan lösas i anslutning till kyrkans område fick miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i uppdrag av plan- och teknikberedningen att påbörja arbetet med en ny detaljplan för området. En detaljplan är ett juridiskt dokument som bestämmer hur marken får användas. Processen att ta fram en detaljplan är reglerad i Plan- och bygglagen. Ett program upprättades och sändes ut på programsamråd under tiden 24 juni till och med den 2 september Programmet innehöll en redovisning av de byggnader och de lokalbehov som finns i området. Lokaliseringen av nya verksamheter, som församlingslokaler och förskola, planerades inledningsvis i områdets norra del, i anslutning till Tyresövägen. Under det fortsatta arbetet konstaterade dock förvaltningen att det skulle bli svårt att uppnå de bullerkrav som gäller för förskolans lekgård i det föreslagna läget, då gården kommer mycket nära Tyresövägen. Att uppföra en ny byggnad och restaurera det gamla stallet för församlingsverksamhet visade sig också vara mycket kostsamt. Planområdet minskades därför och verksamheterna lokaliserades istället till den södra delen av planområdet. Planens syfte är att möjliggöra uppförandet av nya byggnader för församlingsverksamhet, administration och förskola med tillhörande parkering/infartsparkering. I planen ingår också att planlägga en förlängd gång- och cykelväg längs Tyresövägen/Breviksvägen i norra delen av planområdet. I övrigt ska området användas för begravningsändamål i enlighet med gällande detaljplan.

3 PLANBESKRIVNING 3 PLANDATA Lägesbestämning Areal Markägareförhållande Planområdet är beläget mellan Tyresövägen i norr och Slottsvägen i söder, strax väster om Tyresö kyrka. I väster begränsas området av Brakmarsvägen och i öster av den resterande delen av den planerade begravningsplatsen. Planområdet är ca kvm. Tyresö 1:544 ägs av Tyresö kommun. Tyresö 1:454 ägs av Tyresö församling. TIDIGARE STÄLLNINGS- TAGANDEN Riksintressen och byggnadsminnen Översiktliga planer Strandskydd Gällande planer Planprogram Planområdet gränsar till riksintresseområdet för kulturmiljövården runt Tyresö slott och kyrka. Att ett område är riksintresse för kulturminnesvården innebär att området ska skyddas mot åtgärder som påtagligt skadar kulturmiljön. Förändringar i närområdet ska dock kunna ske under förutsättningar att de är förenliga med intresset. Området närmast Tyresö slott är sedan 1991 byggnadsminnesförklarad. Slottsområdet med omgivningar är klassat som kulturhistoriskt värdefull miljö i Översiktsplanen för Tyresö kommun, antagen av Kommunfullmäktige Det är viktigt att ingen störande verksamhet etableras eller exploatering sker i slottsområdets närhet. Utblickar och inblickar ska bevaras och förstärkas. För det östra delarna av Tyresö har en fördjupad översiktsplan antagits under våren Planen syftar till att ange riktlinjer till hur området ska kunna detaljplaneläggas för permanent boende. För en del av planområdets södra delar runt Follbrinksströmmen gäller strandskydd. Eftersom den nya byggnaden är en tillbyggnad och bara kommer in på en del av strandskyddsområdet kommer strandskyddet att behållas. Någon strandskyddsdispens behövs inte för tillbyggnad av befintliga byggnader. För Tyresö 1:454 och 1:544 gäller detaljplan för begravningsplats för Tyresö kyrka. Planen har gällande genomförandetid. Ett program upprättades och sändes ut på programsamråd under tiden 24 juni till och med den 2 september En sammanfattning av inkomna yttranden med kommentarer finns i en särskild programsamrådsredogörelse.

4 PLANBESKRIVNING 4 FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Mark och Natur Området runt Tyresö kyrka är ett typiskt sprickdalslandskap med en öppen långsträckt dalgång i nord-sydlig riktning med omgivande blandskogsbevuxna bergsryggar. Landskapet har hållits öppet genom åkerbruk i dalen och bete i omkringliggande skogspartier. En viss igenväxning har skett men det finns fortfarande spår av beteslandskapet med äldre ekar och buskage av slån och nypon. Området ligger inom Nyfors värdekärna i den regionala grönstrukturen i den regionala utvecklingsplanen för Stockholmsregionen. Strax söder om planområdet rinner Follbrinksströmmen som med omgivningar är klassat som ett ekologiskt särskilt känsligt område med mycket högt naturvärde och är ett område av stort intresse för friluftslivet. I planområdets norra del har markföroreningar hittats i samband med en översiktlig inventering av tidigare uppställningsplatser för el-transformatorer. Markföroreningar kan också finnas vid läget för det gamla svinhuset som brann ner på 60-talet och delvis fungerade som bilverkstad. Omfattningen av markföroreningarna har inte undersökts, men de bedöms vara av mindre omfattning. Markarbeten i dessa område förutsätter att en grundligare markundersökning och en eventuell sanering. Inom området för kontor, församlingslokaler och förskola ska den befintlig vegetationen i största möjliga mån bevaras. På delar av kvartersmarken krävs marklov för att fälla träd med ett stamfång över 15 cm. Där ska också träden skyddas för skador på stam och rotsystem under byggtiden. Landskapsbild Det öppna lanskapsrummet som exponerar slottet och kyrkan är mycket viktigt för områdets karaktär. Siktlinjerna från Tyresövägen/Breviksvägen mot slottet och kyrkan ska bibehållas. Historiskt sett har byggnader placerats i gränsen mellan morän/berg och lera. Att placera de nya byggnaderna vid foten av kulle med stöd i landskapen överrensstämmer väl med bebyggelsetraditionen i området. Begravningsplatsen ska utföras med särskild hänsyn till det värdefulla kulturlandskapet. Nuvarande marknivåer, landskapets öppenhet och berg i dagen ska i huvudsak bibehållas. Utformningen av gångvägar, gravkvarter och

5 PLANBESKRIVNING 5 skyddsplanteringar runt parkeringsplatsen ska ägnas särskild uppmärksamhet. Nya höga träd, buskar och häckar ska i princip undvikas i de öppna delarna av dalgången. Avgränsningen mellan begravningsplatsen och Tyresövägen/Breviksvägen ska utformas med särskild omsorg. Geotekniska förhållanden Radon Fornlämningar Bebyggelseområdet Någon geoteknisk undersökning är inte gjord inför planarbetet. Flera äldre undersökningar finns. Mark och berggrundsförhållandena är av s.k. lågrisktyp ur radonsynpunkt. Elektromagnetiska fält samt radon i markoch grundvatten bedöms därför inte utgöra några hälsorisker. I den nordöstra delen av området för kontor, församlingslokaler och förskola står Tyresös enda runsten som upptäcktes Stenen är antagligen rest i någon gång under senare delen av 1000-talet. I planen finns ett skyddsområde utlagt runt stenen. Detta område får inte ingå i förskolans lekområde. Om man vid grävning eller annat arbete skulle påträffa ytterliggare fornlämningar som ej tidigare varit kända, föreligger anmälningsplikt enligt fornminneslagen. I planområdet finns fyra befintliga byggnader. Den gamla stallbyggnaden i norra delen av planområdet är uppfört runt förra sekelskiftet och används i dag som förråd. Byggnaden kommer att renoveras och användas som ekonomibyggnad för skötseln av begravningsplatsen i överrensstämmelse med gällande plan. Byggnaden behåller den q-märkning som finns i gällande plan, vilket innebär att ändringar på byggnaden inte får förvanska dess karaktär. I södra delen av planområde finns den s k Teliabyggnaden, en tegelbyggnad som idag främst används som administrations- och ekonomibyggnad, men också rymmer viss tekniska teleanläggningar. Byggnaden kommer i samband med en planändringen att q-märkas. I området finns även två mindre byggnader: en transformatorstation från 30-talet och en gammal tvättstuga, som troligen byggdes vid förra sekelskiftet. Dessa byggnader ska bevars på nuvarande platser och behåller den q-märkning som finns i gällande plan.

6 PLANBESKRIVNING 6 Ny bebyggelse Planförslaget innebär att byggnader för församlingsverksamhet, administration och förskola lokaliseras runt Telia-byggnaden längs Slottsvägen i södra delen av planområdet. På så sätt kan trycket, och därigenom förslitningsrisken, mot Tyresö kyrka minskas. Lokalerna för församlingsverksamheten koncentreras och ligger naturligt i nära anslutning till Tyresö kyrka och slott. Stor omsorg ska läggas vid de nya byggnadernas utformning, färgsättning och inplacering i området så att de väl anpassas till omkringliggande byggnader och kulturlandskapet. De nya byggnaderna ska putsas i en ljus kulör och taken ska bestå av rött lertaktegel eller svart plåt. Illustration av föreslagen nybyggnad med tillhörande parkering vid den s k Telia-byggnaden.

7 PLANBESKRIVNING 7 Tillgänglighet och säkerhet Gator, trafik och parkering Församlingshuset, förskolan och begravningsplatsen ska erbjuda god tillgänglighet för funktionshindrade. Brandförsvaret ska beredas tillfälle till att medverka vid byggsamråd för de brandsynepliktiga objekten, t ex förskola och samlingslokal. Tillfart till området sker via Brakmarsvägen. En ny parkeringsplats anläggs strax norr om bussvändslingan i planområdets södra del. Parkeringen kan både användas för besökande till förskolan och församlingslokalerna samt som infartsparkering för boende i Raksta, Solberga och Bergholm. Parkeringsytan ska avskärmas norr ut genom en skyddsplantering och vall, så att den inte syns från Tyresövägen/Breviksvägen. Mot Tyresövägen/ Breviksvägen och delar av Brakmarsvägen råder utfartsförbud. I norra delen av planområdet planläggs för en förlängning av gång- och cykelvägen längs Tyresövägen/ Brakmarsvägen. Möjlighet finns också att bygga ut en gångväg längs Brakmarsvägen enligt gällande plan. Kollektivtrafik Service Förskolan och församlingslokalerna får ett mycket gynnsamt kollektivtrafikläge. Närmaste busshållplats finns i hörnet Slottsvägen/Brakmarsvägen precis i anslutning till planområdet. Ett litet stadsdelscentrum med livsmedelsbutik och eventuellt några andra småbutiker håller på att byggas vid Lagergrens väg ca 1 km nordväst om planområdet. TEKNISK SERVICE Vatten och avlopp LOD ADMINISTRATIVA FRÅGOR Bebyggelsen i området ska anslutas till befintligt kommunalt VA-system. Föra att, så långt det är möjligt, skydda Follbrinksströmmen från ytterligare föroreningar bör antalet hårdgjorda ytor i området minimeras. Dagvattenbrunnarna i de hårdgjorda ytorna i området ska utrustats med någon typ av oljeavskiljare eller filter som förhindra föroreningar från bilar och parkeringsytor att spridas vidare. Planläggningen sker i Tyresö kommuns regi. I en särskild genomförandebeskrivning behandlas bland annat frågor om tidplan och planekonomi. Genomförandetiden är 5 år från det datum planen vunnit laga kraft.

8 PLANBESKRIVNING 8 Vad är en detaljplan och hur går det till? En detaljplan är ett juridiskt dokument som bestämmer hur marken får användas. Processen att ta fram en detaljplan är reglerad i plan- och bygglagen. 1. Program Först ska ett program göras där utgångspunkter och mål för planen anges. Programmet skickas på remiss till fastighetsägarna, myndigheter, föreningar och övriga berörda. 2. Samråd Kommunen tar fram ett samrådsförslag med programmet som underlag. Samrådshandlingarna skickas på remiss till berörda. I handlingarna beskrivs vad planen är tänkt att innehålla. Inom angiven tid finns möjlighet att yttra sig och tala om hur man som fastighetsägare eller övrig berörd anser att planen ska utformas. Efter att samrådet avslutats görs en samrådsredogörelse där samtliga yttranden besvaras. 3. Utställning Kommunen gör en bearbetning av planen efter synpunkter och annat som kommit fram och planen tas upp i kommunstyrelsen för beslut om utställning. Därefter skickas den till berörda fastighetsägare med flera. Nu finns ytterligare ett tillfälle att yttra sig över planen. Även efter utställningen görs en sammanställning av inkomna yttranden med svar från kommunen. Efter utställningen kan smärre justeringar av planen göras. 4. Antagande och genomförande Kommunstyrelsen och sedan kommunfullmäktige ska nu i tur och ordning anta planen. Det finns möjlighet för den som fortfarande är missnöjd att överklaga planen till länsstyrelsen och i sista hand till regeringen. 5. Laga kraft Om inga överklaganden kommer in vinner detaljplanen laga kraft efter 3 veckor eller när Länsstyrelsen eller Regeringen avgjort ärendet. Först när planen vinner laga kraft kan bygglov behandlas och beviljas. Bengt Lindvall Miljö- och stadsbyggnadschef Sara Kopparberg Ansvarig planarkitekt

Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd

Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Krusmyntan, äldreboende vid Basilikagränd Del av Näsby 4:1469 samt del av Basilikan 1

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats Tyresövägen Brakmarsvägen

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats Tyresövägen Brakmarsvägen Stadsbyggnadskontoret Karin Norlander, Planarkitekt februari 2009 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats Tyresövägen Brakmarsvägen Fastigheterna Tyresö 1:454, 1:823, 1:545 m fl inom

Läs mer

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE

Bagaren 10 m.fl. PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bagaren 10 m.fl. Inom Tyresö kommun, Stockholms län. PLANOMRÅDE PLANBESKRIVNING 2

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Kumla 33:2 samt del av Kumla 3:1264 och Snickaren 1. Inom

Läs mer

område vid Tyresö kyrka Del av Tyresö 1:544 samt 1:454 inom Tyresö kommun, Stockholms län.

område vid Tyresö kyrka Del av Tyresö 1:544 samt 1:454 inom Tyresö kommun, Stockholms län. Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Bertil Eriksson, 1:e miljöingenjör MILJÖKONSEKVENSBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR område vid Tyresö kyrka Del av Tyresö 1:544 samt 1:454 inom Tyresö kommun,

Läs mer

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2

Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Samhällsbyggnadsförvaltningen Mars 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2012KSM0812 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Transformatorstation i Tyresö centrum, alternativ 2 Del av Bollmora

Läs mer

Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen

Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen LAGA KRAFTHANDLING Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Studentbostäder, restaurang och livsmedelsbutik på Trollbäcksvägen Hanviken

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Förskolan Kattfoten Kattfoten 2, 3 och del av Näsby 51:2 samt del av Kumla 3:1264 i Skälsätra.

Läs mer

Mobiltelefonmast vid Knapstigen

Mobiltelefonmast vid Knapstigen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Mobiltelefonmast vid Knapstigen Del av fastigheten Brevik 1:1 Inom Tyresö kommun,

Läs mer

Omsorgsboende på Sjöhagsvägen

Omsorgsboende på Sjöhagsvägen LAGA KRAFTHANDLING December 2005 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Omsorgsboende på Sjöhagsvägen Kumla 108:2 inom Tyresö kommun,

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola. Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola. Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län Januari 2008 Stadsbyggnadskontoret Karin Norlander, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Fornuddens förskola Kumla 3:155, inom Tyresö kommun, Stockholms län PLANOMRÅDE Planbeskrivning

Läs mer

Mobiltelefonmast vid Häxvägen

Mobiltelefonmast vid Häxvägen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Mobiltelefonmast vid Häxvägen Del av fastigheten Näsby 4:1469 Inom Tyresö kommun,

Läs mer

Brygga och bad vid Trinntorp

Brygga och bad vid Trinntorp Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Brygga och bad vid Trinntorp Del av fastigheterna Trinntorp 1:1, Brevik 1:1 och Brevik

Läs mer

Villa Linde. Granskningshandling December, 2016 Dnr 2016 KSM Stadsbyggnadsförvaltningen Axel Lindqvist, Planarkitekt

Villa Linde. Granskningshandling December, 2016 Dnr 2016 KSM Stadsbyggnadsförvaltningen Axel Lindqvist, Planarkitekt Stadsbyggnadsförvaltningen Axel Lindqvist, Planarkitekt Granskningshandling December, 2016 Dnr 2016 KSM 1390 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Villa Linde Linde 13:9, inom Tyresö kommun,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR område vid Gränsvägen

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR område vid Gränsvägen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Soon Hammarström, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR område vid Gränsvägen Del av fastigheterna Kumla 3:928 och Kumla 3:1264. Inom Tyresö kommun,

Läs mer

Vidablicksvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Vidablicksvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Planeringsavdelningen PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Vidablicksvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms län PLANBESKRIVNING 2 HANDLINGAR

Läs mer

Mobiltelefonmast vid Gudöviken

Mobiltelefonmast vid Gudöviken Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Planeringsavdelningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Mobiltelefonmast vid Gudöviken Del av fastigheten Näsby 65:1

Läs mer

Näsby udde OMRÅDE FÖR PARK

Näsby udde OMRÅDE FÖR PARK Stadsbyggnadskontoret Annika Almqvist, Planarkitekt maj 2008 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Näsby udde OMRÅDE FÖR PARK Inom Tyresö kommun, Stockholms län Planområdet Postadress Besöksadress

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Område vid Dalskolan,

Område vid Dalskolan, Samhällsbyggnadsförvaltningen augusti 2014 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt 2013KSM1189 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Dalskolan, Del av Bollmora 2:1 och Bollmora 2:587

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Pelles Väg PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Näsby 4:1057 m.fl., område för villabebyggelse, inom Tyresö kommun, Stockholms län.

Pelles Väg PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Näsby 4:1057 m.fl., område för villabebyggelse, inom Tyresö kommun, Stockholms län. November 2007 Stadsbyggnadskontoret Karin Norlander, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Pelles Väg Näsby 4:1057 m.fl., område för villabebyggelse, inom Tyresö kommun, Stockholms län.

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G DP 453 Dnr MSN 2007/30 214 (tidigare ONS 2003/88 214) P L A N B E S K R I V N I N G G E N O M F ÖR A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för del av Sicklaön 118:2, vid Nysätravägen på Sicklaön, Nacka

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2014-06-12 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 483, del av Rotebro 2:8, Rotebro Samrådshandling

Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 483, del av Rotebro 2:8, Rotebro Samrådshandling Ändring, genom tillägg, av detaljplan nr 483, del av Rotebro 2:8, Rotebro Samrådshandling 2015-09-22 Dnr 2014/0672 KS 203 Innehåll Planbeskrivning 3 Syfte 3 Handlingar 3 Planområdet 3 Bakgrund och beslut

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Antagandehandling upprättad 2004-12-21

Antagandehandling upprättad 2004-12-21 Detaljplan för Åkarp 19:1 m.fl., Burlövs kommun, Skåne län. 209 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I handlingarna ingår denna beskrivning, genomförandebeskrivning, plankarta med planbestämmelser och illustrationsplan

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun

Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun Växthus Skummeslöv M LL L LL Lo Skummeslövs kyrka Detaljplan för del av Skummeslöv 19:1 Skottorp Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING HANDLINGAR 3 PLANENS SFTE OCH HUVUDDRAG 3 PLANDATA 3 Lägesbestämning

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplan för del av Grängshammar 1:2 ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-14 i Säters kommun, Dalarnas län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en karta i skala 1:1 000, vilken också redovisar

Läs mer

Mobiltelefonmast i Trinntorp

Mobiltelefonmast i Trinntorp Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Mobiltelefonmast i Trinntorp Del av fastigheten Trinntorp 1:1 Inom Tyresö kommun,

Läs mer

Plan- och genomförandebeskrivning

Plan- och genomförandebeskrivning Plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Rockebro 8:9 och del av Rockebro 8:2 i Sommens samhälle Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 244/12

Läs mer

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län

Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Förslag till ändring av detaljplan för del av Getterö Lilla 2:2, Gryt, Valdemarsviks kommun, Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2014-09-10 P L A N B E S K R I N N I N G HANDLINGAR

Läs mer

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen

Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kv. Pirålen, Seniorbostäder vid Kyrkogränd/Myggdalsvägen Del av Bollmora 2:580, del av Bollmora

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Hästhagens förskola. Tyresö 1:266 m fl, inom Tyresö kommun, Stockholms län

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Hästhagens förskola. Tyresö 1:266 m fl, inom Tyresö kommun, Stockholms län Juni 2007 Stadsbyggnadskontoret Karin Norlander, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Hästhagens förskola Tyresö 1:266 m fl, inom Tyresö kommun, Stockholms län Planbeskrivning 2 INLEDNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande Samrådshandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-02-15 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Mobiltelefonmast i Raksta

Mobiltelefonmast i Raksta Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Mobiltelefonmast i Raksta Del av fastigheten Raksta 1:4 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Mobiltelefonmast vid Dyviksudd

Mobiltelefonmast vid Dyviksudd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Mobiltelefonmast vid Dyviksudd Del av fastigheten Dyvik 1:1 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Restaurang vid Granängsvägen

Restaurang vid Granängsvägen LAGA KRAFTHANDLING April 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Henrik Svensson, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Restaurang vid Granängsvägen Del av Bollmora 1:94 inom Tyresö

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Planområde. Antagen av byggnadsnämnden:

Planområde. Antagen av byggnadsnämnden: Detaljplan för Grusåsen 3 (Junkaremålsskolan) i Tranås stad, Tranås kommun Upprättad i maj 2009 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 296/08 Planområde Antagen av byggnadsnämnden:

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt

Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt Stadsbyggnadskontoret September 2008 Sophia Norrman, Planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Cirkulationsplats vid Alléplan Del av Kumla 3:1264, inom Tyresö kommun, Stockholms län Postadress

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10

Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Tranås kommun Detaljplan för Hästen 5 Tranås stad Upprättad i juli 2010 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 65/10 Planområde Antagen av byggnadsnämnden 2010-10-21 Laga kraft

Läs mer

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan

Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning. Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Samhällsbyggnadskontoret Tillägg till plan- och genomförandebeskrivning Detaljplan för Del av Västra Industriområdet del av kv. Skrapan Småindustri, Handel Kiruna kommun Norrbottens län Upprättad i december

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203

DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB. Antagandehandling Dnr 2013/0357 KS.203 DETALJPLAN FÖR DEL AV TUREBERG 29:52, EDSBERGS BÅTKLUBB Antagandehandling 2014-05-15 Dnr 2013/0357 KS.203 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 3 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1

Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Detaljplan för Mottagningsstation Lima Besparingsskog 1:11 och s:1 Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i oktober 2017 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2017-02-15 Antagen

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun

Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun Lekebergs kommun Kommunstyrelsen Detaljplan Fjugesta 1:2 del av (Ändring av detaljplan 18 FJU-93) Knista församling i Lekebergs kommun 1814-P23 18-FJU-93 18-FJU-123 Planområde 18-FJU-231 P 35 m Samråd:

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande

PLANBESKRIVNING. Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande Antagandehandling (1-5) Enkelt planförfarande 2015-04-21 PLANBESKRIVNING Förslag till detaljplan för delar av fastigheterna FOSS 12:8 och FOSS 13:1 Munkedals Centrum Munkedals kommun PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

GG-arkitekter i Piteå. Planbeskrivning. JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan. Detaljplan för. Utställningshandling. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. 1 GG-arkitekter i Piteå Planbeskrivning Utställningshandling Detaljplan för JAKOB-LARSAGÄRDAN 4 Skillnadsgatan Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. Upprättat av GG-arkitekter i Piteå 1 2 JAKOB-LARSAGÄRDAN

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄRR 1:14 (SELÄTEROMRÅDET) Strömstads kommun Västra Götalands län Upprättad av VästArkitekter AB 2003-01-20 Antagen av KF 2003-10-16

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del)

Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del) Detaljplan för del av Hjälmaryd 2:1 (Malmgatans södra del) i Tranås tätort, Tranås kommun Upprättad i december 2007 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 333/07 Planområde Antagen

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län

PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län PROGRAM till detaljplan för Hjälmaröd 4:20 och 4:203 m fl i Kivik Simrishamns kommun, Skåne län Programmet har upprättats 2006-11-14 Handlingar 1(4) Planprogram, 2006-11-14 Fastighetsförteckning, 2006-11-14,

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/

OLOF MARKUSGÅRDEN. Detaljplan för. Del av fastigheten Mark Näktergalen 1. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer BN 2005/ Diarienummer BN 2005/0279 214 Detaljplan för OLOF MARKUSGÅRDEN Del av fastigheten Mark Näktergalen 1 Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-06-03 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (8) ANTAGNA PLANHANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Lessebo 9:1

Detaljplan för del av fastigheten Lessebo 9:1 1(10) 2018-05-03 Samrådshandling Planbesked Beslut Samråd Granskning Antagande Laga kraft Detaljplan för del av fastigheten Lessebo 9:1 Åkerhultsvägen/Riksväg 25 Lessebo samhälle Lessebo kommun Kronobergs

Läs mer

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu

Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Ändring och upphävande av detaljplan för Industriområde i Bu Malung-Sälens kommun Dalarna län Upprättad i december 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Instans Datum Beslut om samråd BN 2014-06-25 Beslut om

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/ DP 4-B-29:2

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/ DP 4-B-29:2 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/55.318 DP 4-B-29:2 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till plankarta med bestämmelser Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING

SAMRÅDSFÖRSLAG , rev ANTAGANDEHANDLING SAMRÅDSFÖRSLAG 2011-09-05, rev 2011-12-12 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för del av fastigheten Oxhalsö 2:112 i Blidö församling Dnr 11-30.214 Ks 11-69

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör

Antagen av kommunfullmäktige Laga kraft Genomförandetiden upphör Laga kraft 2013-10-09 Genomförandetiden upphör 2023-10-09 1(5) Detaljplan för del av Saritslöv 6:17 i Skurup Skurups kommun Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för ORRSKOGEN GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för ORRSKOGEN Malung-Sälens kommun Dalarnas län Upprättad i maj 2014 av Bygg-Teknik i Malung AB Karl-Erik Sigfrids GRANSKNINGSHANDLING PLANDATA Planhandlingarna är följande:

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Stadsarkitektkontoret 2012-01-12 SAMRÅD NORMALT PLANFÖRFARANDE Ändring av detaljplan för Gällstaö 1:29 m fl på Ekerö i Ekerö kommun, Stockholms län dnr PLAN.2010.27.214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun

Tillägg till detaljplan för kv. Lodjuret m.fl (fastigheten Lodjuret 11), Huddinge kommun DATUM DIARIENR 2015-04-10 1 (6) Tillägg till planbeskrivning-antagandehandling Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Tillägg till plankarta med bestämmelser Fastigheten Lodjuret

Läs mer

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7

ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 ANTAGANDEHANDLING 160302 ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:7 Ändring av byggnadsplan för Köpmanholmsområdet å Norra delen av Yxlan, avseende fastigheten Yxlö 2:174 Dnr 14-2290.214 Ks 14-2073.214 ÄNDRING

Läs mer

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län Dnr KS 140/2007 Detaljplan för fastigheten Åsen 1:69 i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Upprättad 2007-11-19 Kommunkansliet Antagen 2008-03-11 Laga kraft 2008-04-14 2 (8) Dnr

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8

INNEHÅLL. Vatten och avlopp...8 El- och telenät...8 Uppvärmning...8 INNEHÅLL Syfte och inledning...4 Planändringens syfte...4 Bakgrund...4 Planprocessen efter samrådet...4 Planområdet...5 Planändringens avgränsnig...5 Markägoförhållanden...5 Nuvarande markanvändning...

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR PLANBESKRIVNING SAMRÅDSSHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN HILLERSTORP 2:69 (RÄDDNINGSSTATIONEN) I GNOSJÖ KOMMUN HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Behovsbedömning Upprättad: 2017-09-12

Läs mer

Planområde. Flygfoto över fastigheten JANNELUND 10:4, Storgatan 1 från söder.

Planområde. Flygfoto över fastigheten JANNELUND 10:4, Storgatan 1 från söder. DEGERFORS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Kommunstyrelseförvaltningen Datum Handläggare 2009-03-30 K K Kerstin Jansson Beteckning KS 28-2009 Detaljplan för fastigheten JANNELUND 10:4 Degerfors kommun, Örebro län

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

Detaljplan för Del av Lagaholm 4:1 m.fl. ( Rökeri och laxbutik/restaurang) Laholms centralort Laholms kommun

Detaljplan för Del av Lagaholm 4:1 m.fl. ( Rökeri och laxbutik/restaurang) Laholms centralort Laholms kommun Detaljplan för Del av Lagaholm 4:1 m.fl. ( Rökeri och laxbutik/restaurang) Laholms centralort Laholms kommun INNEHÅLLSFÖRTECKNING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR 2 PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG 2 PLANDATA 2 Lägesbestämning

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633

DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO. Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 DETALJPLAN FÖR RAVINEN 7, ROTEBRO Laga kraft 2013-10-04 Dnr 2011/535 KS.203 Nr 633 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Fastigheten Tyresö 1:13

Fastigheten Tyresö 1:13 Stadsbyggnadsförvaltningen Sofia Landberg, Planarkitekt Samrådshandling maj, 2017 Dnr 2017KSM0457 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR BROBÄNKEN ETAPP 10 FÖR: Fastigheten Tyresö 1:13 Inom

Läs mer

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län

ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE Detaljplan för ÅSEN 1 i Älmhult, Älmhults kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör denna beskrivning, plankarta i ett blad med bestämmelser

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1 (5) tillhörande

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1 (5) tillhörande 1 (5) PLANBESKRIVNING tillhörande DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN LEJONET 12 SAMRÅDSHANDLING Katrineholms kommun Upprättad på Stadsarkitektkontoret i Katrineholm 2010-05-18 2 (5) DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN

Läs mer