Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning Överförmyndarnämnd 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning Överförmyndarnämnd 2014"

Transkript

1 Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning 2014 Överförmyndarnämnd 2014

2 Innehållsförteckning Måluppfyllelse... 3 Vision... 3 Kommunfullmäktiges mål... 3 All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad... 3 Medborgarna ska uppleva att de har goda möjligheter att påverka kommunens utveckling... 3 Medborgarna ska uppleva att Nybro kommun är en attraktiv plats att arbeta, leva och bo i... 3 Företagarna ska uppleva att Nybro kommun är en attraktiv kommun att verka i... 3 Nybro kommun ska ha en god ekonomisk styrning... 3 Tjänstegarantier... 4 Kommungemensamma... 4 Nämndsspecifika... 4 Uppdrag... 5 Verksamhet... 6 Årets verksamhet... 6 Intern kontroll... 6 Ekonomi... 7 Personal... 8 Framtid... 9 Sammanfattning Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

3 Måluppfyllelse Vision Vision "med sikte på " Nybro kommun har invånare och är i centrum i Glasriket mellan Kalmar och Växjö. Hela Nybro kommun kännetecknas av hållbarhet i alla avseenden - ekologiskt, ekonomiskt, kulturellt och socialt. Kommunfullmäktiges mål Kommunfullmäktiges mål: All vård, skola och omsorg ska vara god och kvalitetssäkrad Målet är uppnått. Länsstyrelsen i Skåne (för Uppvidinge) och Länsstyrelsen i Östergötland (för Nybro, Emmaboda och Torsås) har i inspektionsprotokoll och i årsredogörelser konstaterat att det finns en fungerande organisation för verksamheten i våra fyra kommuner. Sammanfattningsvis har Länsstyrelsen vid sin granskning funnit att handläggningen sker på ett rättssäkert och lämpligt sätt i enlighet med reglerna i föräldrabalken och i förmynderskapsförordningen. Kommunfullmäktiges mål: Medborgarna ska uppleva att de har goda möjligheter att påverka kommunens utveckling Kommunfullmäktiges mål: Medborgarna ska uppleva att Nybro kommun är en attraktiv plats att arbeta, leva och bo i Kommunfullmäktiges mål: Företagarna ska uppleva att Nybro kommun är en attraktiv kommun att verka i Kommunfullmäktiges mål: Nybro kommun ska ha en god ekonomisk styrning Målet är uppnått. Det gemensamma kontoret gör ett underskott på ca kr efter omsättning på ca kr, d v s ca 1%. Underskottet flyttas över till Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

4 Tjänstegarantier Kommungemensamma Kontakt För telefonservice och besök garanteras att i första hand komma fram till den sökta personen, i andra hand komma i kontakt med annan person och få sitt ärende framfört, information om när en person kan anträffas eller kunna lämna meddelande i en personlig röstbrevlåda. Tjänstegarantin följs, om längre handläggningstid behövs meddelas detta till berörd. Överförmyndarhandläggarna finns i Emmaboda, Torsås och Uppvidinge en dag i veckan. Övriga dagar finns handläggarna i Nybro och där finns även kansli och samtliga akter förvaras i Nybro. Telefontid samtliga vardagar mellan klockan Kallelser Kallelser till kommunens nämndsammanträden ska publiceras på kommunens hemsida senast fem dagar före planerat sammanträde. Protokoll Alla protokoll från kommunens nämndsammanträden ska publiceras på kommunens hemsida och finnas tillgängliga på huvudbiblioteket i Nybro senast två arbetsdagar efter det att protokollet justerats. Kommungemensam tjänstegaranti kring protokoll följs. Nämndsspecifika Överförmyndarnämnden i samverkans tjänstegarantier för verksamheten: Sammanträdestider 2014 samt protokoll finns på hemsidan och kommer även fortsättningsvis att läggas ut efter varje sammanträde. Oavsett hur förfrågan inkommit svarar handläggarna senast efter fem arbetsdagar. Om ärendet kräver längre handläggningstid bekräftas mottagandet, inom samma tid, med uppgift om vem som handlägger ärendet. Erbjudande om en tid för besök inom tio arbetsdagar. Vid minst ett tillfälle per år genomförs aktuell information eller utbildning för alla ställföreträdare. Tjänstegarantin följs, om längre handläggningstid behövs meddelas detta till berörd. Överförmyndarhandläggarna finns i Emmaboda, Torsås och Uppvidinge en dag i veckan. Övriga dagar finns handläggarna i Nybro och där finns även kansli och samtliga akter förvaras i Nybro. Telefontid samtliga vardagar mellan klockan Utbildning för nya ställföreträdare sker varje år en lördag under hösten och är ett samarbete med övriga kommuner i Kalmar län. Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

5 Uppdrag Nybro, Emmaboda, Torsås och Uppvidinge kommuner har fr o m en gemensam nämnd för samverkan kring överförmyndarfrågor. Värdkommun är Nybro och nämnden ingår således i Nybro kommuns organisation. Överförmyndarnämnden skall enligt föräldrabalken och förmynderskapsförordningen utöva tillsyn över förmyndares, gode mäns och förvaltares verksamhet. Vid tillsynen skall särskilt tillses att den enskildes tillgångar används för hans eller hennes nytta och att tillgångarna i övrigt är placerade så att tillräcklig trygghet finns för deras bestånd och ger skälig avkastning. Avsikten med tillsynen är att ge en garanti mot rättsförluster. Det kan avse underåriga, personer som på grund av hög ålder, sjukdom, psykisk störning eller andra funktionshinder inte kan tillvarata sina intressen. När det gäller arvoden för uppdragstagare är den största andelen arvoden utbetalda under de första åtta månaderna. Detta beroende på att de flesta årsredovisningar granskas under våren. Detta gäller dock ej gode män till ensamkommande barn, där månatliga arvoden granskas, betalas ut och återsöks hos Migrationsverket. Ett antal lagar och bestämmelser, främst Föräldrabalken och Förmynderskapsförordningen, styr överförmyndarnas verksamhet. Överförmyndaren ska rekrytera, stödja och kontrollera ställföreträdare för personer som har god man, förvaltare eller förmyndare. Överförmyndaren prövar också ansökningar som inkommer från ställföreträdare ang. förvaltningen m.m. Mål 75 procent av årsräkningarna där ställföreträdarna begär arvode ska vara granskade innan 15 juli. Vid minst ett tillfälle per år genomförs aktuell information eller utbildning för alla ställföreträdare samt nya nämndsledamöter. Kompetenshöjande utbildning för överförmyndarhandläggarna minst en gång per år. Efter en utvärdering kan konstateras att cirka 75 procent av årsräkningarna var granskade till den aktuella tidpunkten. När det gäller information och utbildning har effektmålen uppnåtts till 100 procent. Under 2013 har en ny tjänst med visst bidrag från Arbetsförmedlingen inrättats, främst p.g.a. att arbetsbelastningen med ensamkommande barn blivit omfattande i alla kommuner. Vi ser också en ökning av ärendeflödet i övriga ärenden. I samband med detta har det administrativa stödet från ekonomienheten tagits bort. Under 2014 har det blivit tydligt att behovet av resurser ökat ytterligare. Ensamkommande barn i alla fyra kommunerna har ökat dramatiskt. Planen är att anställa ytterligare en handläggare under Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

6 Verksamhet Årets verksamhet Nämnden (som är en obligatorisk nämnd) har bildats i syfte att säkra kompetens och rättssäkerhet. Eftersom myndigheten är liten kan en professionell handläggning ske endast genom samverkan kommuner emellan. Under året har handläggarna deltagit i utbildningar och informationsmöten gällande ny lagstiftning mm. Antalet ärenden (gode män, förvaltare och förmyndare) uppgick till 298 (+25) i Nybro, 138 (+9) i Emmaboda, 87 (-5) i Torsås, och 127 (+20) i Uppvidinge. Utbildning riktad till samtliga ställföreträdare och nämndsledamöter har genomförts under hösten. Utbildningen anordnas i första hand för ställföreträdare i hela Kalmar län samt Uppvidinge kommun. Vid möte med andra överförmyndare har gemensamt beslutats att sträva efter att storleken på normalarvoden skall vara likvärdig i kommunerna. Verksamhetens omfattning förutom ensamkommande barn har varit relativt stabil, inga större förändringar i antalet ärenden. Antalet ensamkommande barn har ökat kraftigt under året. Första januari i år fanns det i de fyra kommunerna totalt 30 ensamkommande barn. Under året har 55 nya ärenden tillkommit och i slutet av augusti fanns 67 aktuella ärenden. Lagen om god man för ensamkommande barn innehåller bestämmelser om god man för de ensamkommande barnen. Det är överförmyndaren som förordnar den gode mannen, beslutet ska ske så snart som möjligt. Med detta menas inom 2-3 dagar från det att ansökan kommer in till överförmyndaren. Vår uppgift i överförmyndarnämnden är att förordna och kontrollera att den utsedda personen utför sitt uppdrag på ett korrekt sätt. Det är i princip omöjligt att följa dessa riktlinjer om snabb handläggning i dagsläget, trots att förvaltningen prioriterat verksamheten kring ensamkommande barn. Den kraftiga ökningen av ensamkommande barn har inneburit att övrig handläggning blivit lidande. Överförmyndarnämnden har beslutat att under hösten utreda huruvida administrationen kring gode mäns redovisning och administration kan effektiviseras, att under hösten förstärka myndigheten med allmän administrativ kompetens samt att under våren genomföra rekrytering av ytterligare en handläggare. Finansiering av utökningen genomförs inom nämndens befintliga budget under 2014, och från och med 2015 kommer respektive kommuns ersättning till nämnden att ökas. Respektive kommun belastas procentuellt utifrån invånarantal Förhoppningen är att budgeten för administrationen kommer att hållas eller att underskottet för 2014 blir litet. Anledningen till befarat underskott är att arbetsbelastningen blivit betydligt större strax före och efter sommaren, då ensamkommande barn ökat och behovet av att förordna gode män för dessa barn därmed ökat drastiskt. Med anledning av detta har också nämnden äskat ökade resurser för Kostnader för uppdragstagare debiteras samtliga kommuner två gånger per år, för första halvåret och resterande kostnader Intern kontroll Länsstyrelsen i Skåne (för Uppvidinge) och Länsstyrelsen i Östergötland (för Nybro, Emmaboda och Torsås) har i inspektionsprotokoll och i årsredogörelser konstaterat att det finns en fungerande organisation för verksamheten i våra fyra kommuner. Sammanfattningsvis har Länsstyrelsen vid sin granskning funnit att handläggningen sker på ett rättssäkert och lämpligt sätt i enlighet med reglerna i föräldrabalken och i förmynderskapsförordningen. I januari 2015 har: Nybro: 298 öppna ärenden, varav 30 ensamkommande barn Emmaboda: 138 öppna ärenden, varav 7 ensamkommande barn Torsås: 87 öppna ärenden, varav 6 ensamkommande barn Uppvidinge: 127 öppna ärenden, varav 31 ensamkommande barn Dessutom tillkommer omsättning på ca 30% som beror på dödsfall, byten av gode män etc. Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

7 Ekonomi Driftsredovisning Resultat tkr Bokslut Bokslut Bokslut Budget Avvikelse BRUTTOINTÄKTER Personalkostnader Övriga kostnader Kapitalkostnader BRUTTOKOSTNADER NETTOKOSTNAD SKATTEMEDEL ÅRETS RESULTAT Investeringsredovisning Nettoinvesteringar, tkr Bokslut Bokslut Bokslut Budget Avvikelse Kommentar ekonomiskt resultat och årsprognos Det gemensamma kontoret gör ett underskott på ca kr efter omsättning på ca kr, d v s ca 1%. Underskottet flyttas över till Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

8 Personal Under 2013 har en ny tjänst med visst bidrag från Arbetsförmedlingen inrättats, främst p.g.a. att arbetsbelastningen med ensamkommande barn blivit omfattande i alla kommuner. Vi ser också en ökning av ärendeflödet i övriga ärenden. I samband med detta har det administrativa stödet från ekonomienheten tagits bort. Under 2014 har det blivit tydligt att behovet av resurser ökat ytterligare. Ensamkommande barn i alla fyra kommunerna har ökat dramatiskt. Planen är att anställa ytterligare en handläggare under Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

9 Framtid Trenden i alla fyra kommuner är således ökande, främst när det gäller ensamkommande barn beroende på så kallad anknytning. Avtalen med Migrationsverket om platser för ensamkommande har i stort sett spelat ut sin roll. De flesta kommer till kommunen på annat sätt. Arvoden till ställföreträdare kommer som tidigare år att bli något högre under 2014, eftersom ärendena är mer komplicerade. Arvodesberäkning görs i procent av basbeloppet. En viss ökning av arvodena finns inlagd i budget. Nya ställföreträdarskap har en tendens att bli svårare och tyngre och därmed ta mer tid i anspråk för gode mannen eller förvaltaren. Detta gör att arvodet blir högre mot tidigare ärenden. I de flesta av dessa ärenden är det kommunerna som står för arvodet, vilket innebär att budgeten ställs på prov. Länsträffar för länets överförmyndare sker två gånger per år. Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

10 Sammanfattning Länsstyrelsen i Skåne (för Uppvidinge) och Länsstyrelsen i Östergötland (för Nybro, Emmaboda och Torsås) har i inspektionsprotokoll och i årsredogörelser konstaterat att det finns en fungerande organisation för verksamheten i våra fyra kommuner. Det gemensamma kontoret gör ett underskott på ca kr efter omsättning på ca kr, d v s ca 1%. Underskottet flyttas över till Överförmyndarnämnd, Nämndernas verksamhetsberättelse till Årsredovisning (10)

Årsredovisning verksamheter 2013. Överförmyndare

Årsredovisning verksamheter 2013. Överförmyndare Årsredovisning verksamheter 2013 Överförmyndare Överförmyndare, Årsredovisning verksamheter 2013 2(8) 1 VERKSAMHETSOMRÅDE Verksamhetsområde Överförmyndare är för kommunen obligatorisk. Överförmyndaren

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Överförmyndarnämnden

Årsredovisning facknämnder Överförmyndarnämnden Årsredovisning facknämnder 2012 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nämndens egna mål... 4 3 Nämndens verksamhet 1... 5 3.1 Resultat... 5 3.2 Budgetavvikelse... 6 3.3 Verksamhetsanalys...

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Kulturhuset/Folkets Hus, Storfors. 17:00 Gruppmöte Socialdemokraterna och Vänsterpartiet Valsaren

Sammanträdesrum Valsaren, Kulturhuset/Folkets Hus, Storfors. 17:00 Gruppmöte Socialdemokraterna och Vänsterpartiet Valsaren STORFORS KOMMUN Datum 2016-03-07 Ersättare, pressen m fl FÖR KÄNNEDOM KALLELSE Ledamöterna i Kommunfullmäktige kallas till sammanträde. Tid: Onsdag den 16 mars 2016, kl. 18.00. Plats: Sammanträdesrum Valsaren,

Läs mer

Överförmyndarnämnden Budgetförslag 2015 2016 med plan för 2017-2018

Överförmyndarnämnden Budgetförslag 2015 2016 med plan för 2017-2018 1 Överförmyndarnämnden 2015 2016 med plan för 2017-2018 Rev 2015-05-15 Nämndens viktigaste mål för 2015 2016 Överförmyndarnämndens målarbete har rättssäkerhet och trygghet som fokusområden. Dessa begrepp

Läs mer

Ändamålsenlighet avseende överförmyndaren

Ändamålsenlighet avseende överförmyndaren Revisionsrapport Ändamålsenlighet avseende överförmyndaren Trelleborgs kommun Alf Wahlgren, certifierad kommunal revisor Carl-Gustaf Folkeson, revisionskonsult 21 juni 2011 Innehållsförteckning 1 Bakgrund

Läs mer

Överförmyndaren i Värnamo kommun

Överförmyndaren i Värnamo kommun Verksamhetsplan 2012-201 Överförmyndare: Verksamhetschef: Christer Fjordevik (KD) Anna Thorén Starby (Kommunjurist) Innehållsförteckning Sidnr Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys 1 Mål och riktlinjer

Läs mer

Årsredovisning facknämnder Överförmyndarnämnden

Årsredovisning facknämnder Överförmyndarnämnden Årsredovisning facknämnder 2013 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Nämndens egna mål... 4 2.1 Handläggningstider... 4 3 Nämndens verksamhet 1... 6 3.1 Resultat... 6 3.2 Budgetavvikelse...

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 55 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.45 ande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist

Läs mer

Granskning av överförmyndarna

Granskning av överförmyndarna Revisionsrapport Granskning av överförmyndarna Borgholms kommun Lisa Åberg Borgholms kommun Granskning av överförmyndarna Innehållsförteckning 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga och kontrollmål...

Läs mer

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104

Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Ärende 8 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-02-23 Kommunstyrelsen Linda Olsson Utredare/Jurist Telefon 08 555 010 53 linda.olsson@nykvarn.se Utökad budgetram för överförmyndaren KS/2016:104 Förvaltningens förslag

Läs mer

V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016

V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016 Tjänsteskrivelse 2017-02 - 14 Handläggare Maria Blomqvist Controllerenheten Diarienummer 2017ÖFN/0008 Överförmyndarnämnden V erksamhetsberättelse för Överförmyndarnämnden 2016 Förslag till beslut V erksamhetsberättelse

Läs mer

Ulrika Wenn Susanne Eriksson Maria Walther Rosenberg 43. Bo Lindgren. Ulrika Wenn. Bo Lindgren

Ulrika Wenn Susanne Eriksson Maria Walther Rosenberg 43. Bo Lindgren. Ulrika Wenn. Bo Lindgren Protokoll 1 (12) Plats och tid: Guldsmeden. hörnrummet 9.00-10:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Norberg (V) Bo Lindgren (S) Eva Cronberg (C) Lena Lindström (S) Eva Hallander (S) Övriga

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan Datum 2014-08-11 Verksamhetsplan 2015-2017 Överförmyndarnämnden Antagen i Överförmyndarnämnden 2014-09-03 Inledning Överförmyndarnämndens uppdrag är att utöva tillsyn över ställföreträdare

Läs mer

Budgetunderlag Överförmyndarnämnden

Budgetunderlag Överförmyndarnämnden Budgetunderlag 2018-2021 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Omvärldsanalys... 3 1.1 Överförmyndarverksamhet... 3 2 Verksamhetsutveckling... 6 3 Grunduppdrag... 7 3.1 Överförmyndarverksamhet...

Läs mer

Verksamhetsberättelse Utgåva: 2018 Rapportperiod: Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd

Verksamhetsberättelse Utgåva: 2018 Rapportperiod: Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd Verksamhetsberättelse Utgåva: Rapportperiod: -12-31 Organisation: Nyköping o Oxelösunds överförmyndarnämnd Uppdrag enligt budget Överförmyndarnämnden har till uppgift att efter anmälan utreda behovet av

Läs mer

Överförmyndare: Verksamhetsplan Sidnr. Innehållsförteckning

Överförmyndare: Verksamhetsplan Sidnr. Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2013-2014 Överförmyndare: Verksamhetschef: Innehållsförteckning Christer Fjordevik (KD) Anna Thorén Starby (Kommunjurist) Sidnr Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys 1 Mål och riktlinjer

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

Överförmyndare: Verksamhetsplan 2015. Sidnr. Innehållsförteckning

Överförmyndare: Verksamhetsplan 2015. Sidnr. Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2015 Överförmyndare: Verksamhetschef: Innehållsförteckning Christer Fjordevik (KD) Anna Thorén Starby (Kommunjurist) Sidnr Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys 1 Mål och riktlinjer

Läs mer

Öfn 66 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 66 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 66 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämnden godkänner redovisningen. Öfn 67 Vitesföreläggande Akt nr 1575 Innehållet i

Läs mer

Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen?

Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen? Vad gör en förmyndare, god man och förvaltare egentligen? Om någon på grund av sjukdom, psykisk störning, försvagat hälsotillstånd eller liknande förhållande behöver hjälp med att bevaka sin rätt, förvalta

Läs mer

Överförmyndarnämnden Budget med plan för

Överförmyndarnämnden Budget med plan för 1 Överförmyndarnämnden 2016 2017 med plan för 2018 2019 Nämndens prioriterade frågor och utmaningar 2016 2017 Överförmyndarnämnden har det yttersta ansvaret för verksamheten och all handläggning av nämndens

Läs mer

Överförmyndaren Verksamhetsplan Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys. Förändring, utveckling och trender

Överförmyndaren Verksamhetsplan Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys. Förändring, utveckling och trender Överförmyndare: Christer Fjordevik (kd) Verksamhetschef: Anna Thorèn Starby Sidnr Innehållsförteckning Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys 1 Förändring, utveckling och trender 1 Mål och uppföljning

Läs mer

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2009-2011 Överförmyndarnämnden Inledning 3 Verksamhetsidé 4 Verksamhet 5 Nöjda medborgare 5 Bra kvalitet 5 Medarbetare 6 Trygg, säker och utvecklande arbetsmiljö 6 Delaktighet och inflytande

Läs mer

Britt-Inger Pettersson (S) Eva Borgström (S) Björg Sjögren (opolitisk) Maria Nordenstam, handläggare 67

Britt-Inger Pettersson (S) Eva Borgström (S) Björg Sjögren (opolitisk) Maria Nordenstam, handläggare 67 1(16) Plats och tid Inspektören, klockan 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Elis Ivarsson (M), ordförande Marika Lindgren (S) Eva Strömberg (C) ersättare för Peter Danielsson (S) Margareta Berg (KD) Gun-Brith

Läs mer

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen

Inger Rossbol. Utses att justera. Justeringens plats och tid Kommunstyrelseförvaltningen Sammanträdesdatum 12 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Ann-Sofie

Läs mer

Delårsrapport augusti Överförmyndarnämnden Delår

Delårsrapport augusti Överförmyndarnämnden Delår Delårsrapport augusti 2018 Överförmyndarnämnden Delår 2 2018 Innehållsförteckning 1 Viktiga och intressanta händelser ur ett medborgar/brukarperspektiv... 3 2 Verksamhet... 4 2.1 Uppföljning av grunduppdrag...

Läs mer

Överförmyndarnämndens årsredovisning 2015

Överförmyndarnämndens årsredovisning 2015 Överförmyndarnämndens årsredovisning 2015 Verksamhet och måluppfyllelse Verksamhet År 2015 har präglats av förändring för överförmyndarnämndens verksamhet. Föräldrabalken ändrades vid årets början, vilket

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1. Delegationsordning för Överförmyndaren

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1. Delegationsordning för Överförmyndaren Överförmyndaren FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR 160520 FLIK SID Öf 1 Delegationsordning för Överförmyndaren Enligt 19 kap 14 Föräldrabalken får Överförmyndare uppdra åt en kommunal tjänsteman med

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033

Överförmyndarnämnden. Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer ÖFN 2016/0033 Överförmyndarnämnden Plats och tid Överförmyndarnämndens kansli, Kiliansgatan 12, klockan 14.00 15.15 Ledamöter Ersättare Övriga Gunnar

Läs mer

Beslutsunderlag Beräknade kostnader för Överförmyndarnämnden Tillägg som nämnden har att ta ställning till.

Beslutsunderlag Beräknade kostnader för Överförmyndarnämnden Tillägg som nämnden har att ta ställning till. E S LÖ VS KO M v Sammanträdesprotoked Sida 8 (18) 2013-09-04 7013-09- 18 39 C517-N, 000,00i ( udget 2014, plan 2015-2016 Ärendebeskrivning Enligt budgetprocessen har att senast den20 september lämna sitt

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner

Verksamhetsberättelse Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Verksamhetsberättelse 2017 Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Innehållsförteckning Viktiga händelser... 3 Ekonomisk sammanfattning... 4 Verksamhetsuppföljning... 4 Kommunfullmäktige... 5

Läs mer

Verksamhetsplan för Överförmyndaren

Verksamhetsplan för Överförmyndaren Verksamhetsplan för Överförmyndaren 2019-2021 Fastställd av: Kommunfullmäktige 20xx-xx-xx, xxx Fastställd av: XX-nämnden 20xx-xx-xx, xxx Dokumentet gäller : 2019-01-01 Dokumentet gäller för: Överförmyndaren

Läs mer

Beredning - Överförmyndarnämndens behov och prioriteringar 2019

Beredning - Överförmyndarnämndens behov och prioriteringar 2019 Överförmyndarnämnden 2018-03-12 1 (1) Socialförvaltningen Ledning ÖFNES/2018:33 Edit Asvelius 016-710 80 30 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Beredning - Överförmyndarnämndens behov och prioriteringar

Läs mer

Riktlinjer för särskild förordnad vårdnadshavare

Riktlinjer för särskild förordnad vårdnadshavare Riktlinjer för särskild förordnad Avseende ensamkommande flyktingbarn 2015-04-01 lena.bergstrom@upplands-bro.se 0721-788 059 www.upplands-bro.se Innehåll 1... 3 1.1 Inledning...3 1.2 Återflyttning av vårdnaden

Läs mer

behov och prioriteringar 2017

behov och prioriteringar 2017 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Socialförvaltningen Överförmyndarkontoret Anders Hagander 016-710 20 74 2016-04-11 1 (5) ÖFNES/2016:17 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Överförmyndarnämnden

Läs mer

Överförmyndaren Verksamhetsplan Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys. Förändring, utveckling och trender

Överförmyndaren Verksamhetsplan Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys. Förändring, utveckling och trender Överförmyndare: Christer Fjordevik (kd) Verksamhetschef: Anna Thorèn Starby Sidnr Innehållsförteckning Planeringsförutsättningar och omvärldsanalys 1 Förändring, utveckling och trender 1 Mål och uppföljning

Läs mer

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2019-2021 Budget 2019 Överförmyndarnämnden 1 Innehåll Omvärldsanalys -------------------------------------------------------------------------------------------- 4 Styrmodell --------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

behov och prioriteringar 2019

behov och prioriteringar 2019 Socialnämnden 2018-04-10 Socialförvaltningen Enheten för utveckling och innovation Maja Sejdic, 016-710 34 51 ÖFNES/2018:33 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs

Läs mer

Nämndplan Överförmyndarnämnden 2017

Nämndplan Överförmyndarnämnden 2017 Nämndplan 2017 Överförmyndarnämnden 2017 Innehållsförteckning 1 Nämndordförande har ordet... 3 2 Övergripande beskrivning av organisationen... 4 3 Prioriteringar för 2017... 6 4 Mål för nämnden... 7 5

Läs mer

Återrapportering med anledning av Länsstyrelsens inspektion

Återrapportering med anledning av Länsstyrelsens inspektion Överförmyndarnämnden 2017-01-13 Socialförvaltningen Överförmyndarkontoret ÖFNES/2017:7 Anders Hagander 016-710 20 74 1 (2) Överförmyndarnämnden Återrapportering med anledning av Länsstyrelsens inspektion

Läs mer

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet

Victoria Häggkvist, sekreterare Åsa Sjöberg, Handläggare. Justeras direkt efter sammanträdet 1(8) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, våning 3, 10:00--11.00 Beslutande ledamöter Leif Georgsson, ordf, (V) Kerstin Frånlund, (S) Magnus Svensson, (C) Lillemor Zidén, (M), tj ers Ej beslutande ersättare

Läs mer

Överförmyndarenheten bistår överförmyndarnämnden med förberedelser inför beslut, genomförande, uppföljningar och utvärderingar.

Överförmyndarenheten bistår överförmyndarnämnden med förberedelser inför beslut, genomförande, uppföljningar och utvärderingar. 1(6) Handläggare, titel, telefon Ewa Gouranius, enhetschef 011-15 13 72 Uppdragsplan 2016 1 Inledning Uppdragsplanen uttrycker överförmyndarnämndens politiska ambition inom nämndens ansvarsområde. Det

Läs mer

Årsrapport Överförmyndarnämnden 2015

Årsrapport Överförmyndarnämnden 2015 Årsrapport Överförmyndarnämnden 1 Verksamhet 1.1 Uppföljning av uppdrag Kommunfullmäktige har fastställt grunduppdrag för varje nämnd/styrelse. Dessa följs upp utifrån hur nämnden/styrelsen bedömer att

Läs mer

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C)

Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina Lönnqvist (S) Ann-Sofie Birgersson (C) Sammanträdesdatum 23 Plats och tid Eken, förvaltningshuset, Nybro, klockan 15.00-16.30 Beslutande Kenneth Petersson, ordförande (C) Inger Rossbol, vice ordförande (S) Brith-Louise Fagerstrand (S) Christina

Läs mer

Majvor Byström, chef administrativa enheten Åsa Sjöberg, sekreterare/handläggare

Majvor Byström, chef administrativa enheten Åsa Sjöberg, sekreterare/handläggare 1(16) Plats och tid Förvaltningsbiblioteket, vån 3, 10.00-11.15 Beslutande ledamöter Per-Eric Larsson (S), ordf Kerstin Frånlund (S) Magnus Svensson (C) Johan Nordenmark (M) Leif Georgsson (V) Ej beslutande

Läs mer

Orimligt långa handläggningstider i överförmyndarnämnden Skrivelse från Per Bolund och Stefan Nilsson (båda MP)

Orimligt långa handläggningstider i överförmyndarnämnden Skrivelse från Per Bolund och Stefan Nilsson (båda MP) PM 2012:64 RVII (Dnr 669-1030/2011) Orimligt långa handläggningstider i överförmyndarnämnden Skrivelse från Per Bolund och Stefan Nilsson (båda MP) Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Årsrapport Överförmyndarnämnden

Årsrapport Överförmyndarnämnden Årsrapport 2016 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Uppföljning av uppdrag... 3 1.2 Viktiga och intressanta händelser... 3 2 Måluppföljning... 4 2.1 I Mark ska vi vara en kreativ

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2017-2019 Budget 2017 Överförmyndarnämnden Budgetberedningens förslag till Kommunstyrelsen Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen -----------------------------------------------------------------

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(8) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:25 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1 1. Delegationsordning för Överförmyndaren. Lagrum Innehåll Delegat Ersättare

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1 1. Delegationsordning för Överförmyndaren. Lagrum Innehåll Delegat Ersättare HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Öf 1 1 Delegationsordning för Överförmyndaren Lagrum Innehåll Delegat Ersättare Föräldrabalken 10 kapitlet Om förmyndare 10:14 Förslag till

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Glunten, Kommunhuset, Nygatan 10 Strängnäs. Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 16:00 16:10. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden 17-21 2 17 Frågor till nämnder inför årlig granskning 2016...4 18 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...7 19 Vitesföreläggande enligt 16:13 Föräldrabalken...8 20 Vitesföreläggande

Läs mer

Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner

Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Verksamhetsberättelse delårsbokslut augusti 2017 Kommunfullmäktige m.m. Ordförande: Ingela Gardner Innehållsförteckning Viktiga händelser... 3 Ekonomisk sammanfattning... 4 Verksamhetsuppföljning... 4

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(11) Plats och tid Glunten, Strängnäs kommunhus, Nygatan 10 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 13:10 14:10. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll. Beslutande

Läs mer

Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005

Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005 Delegeringsordning Antagen av överförmyndarnämnden den 27 oktober 2005 Senast ändrad av överförmyndarnämnden den 24 oktober 2016, 77 Med handläggare i denna delegeringsordning avses tjänsteman hos kommunen

Läs mer

Revisionsrapport. Granskning av. Överförmyndarnämnden. Bollnäs kommun. Januari Ove Axelsson

Revisionsrapport. Granskning av. Överförmyndarnämnden. Bollnäs kommun. Januari Ove Axelsson Revisionsrapport Granskning av Överförmyndarnämnden Bollnäs kommun Januari 2006 Ove Axelsson INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Sammanfattning...3 1.1 Sammanfattande bedömning...3 2. Bakgrund...4 2.1 Uppdrag och

Läs mer

Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 83 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämnden godkänner redovisningen. Öfn 84 Beslut om redovisning i förenklad form Akt

Läs mer

När uppdragsplanen formuleras ska följande beaktas: Nämndens ansvarsområden enligt lagstiftning. Ekonomiska förutsättningar enligt budget

När uppdragsplanen formuleras ska följande beaktas: Nämndens ansvarsområden enligt lagstiftning. Ekonomiska förutsättningar enligt budget ALLMÄN 1(7) ÖVERFÖRMYNDARENHETEN (ÖFM) 2016-12-16 190 Handläggare, titel, telefon Ewa Gouranius, Uppdragsplan 2017 1 Inledning Uppdragsplanen uttrycker överförmyndarnämndens politiska ambition inom nämndens

Läs mer

Ordförande Justerande Utdragsbestyrkande 20

Ordförande Justerande Utdragsbestyrkande 20 överförmyndarnämnd 2015-09-15 20 Tid och plats Orbadenrummet, plan 5, Stadshuset, klockan 9:15-12:00 Paragrafer 15-22 ande Ulrika Dahlberg (MP) ordförande Åsa Olsson (FP) vice ordförande Cecilia Widéen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden

Sammanträdesprotokoll Överförmyndarnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2018-01-16 Skåne Fagerhults rummet i kommunhuset kl. 14.00-16.00 Beslutande Helena Vestman (KD) - ordförande Ingemar Svensson (S) - vice ordförande Lennart Anderberg

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden 1 Överförmyndarnämnden 2 Överförmyndarnämnden Plats och tid Väktaren, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 7-10 kl. 17:30-18:05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Holger

Läs mer

DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN

DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN Beslutanderätten delegeras inte i följande slag av ärenden (6 kap 34 kommunallagen, 19 kap 14 föräldrabalken) 1. ärenden som avser verksamhetens mål, inriktning,

Läs mer

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden

Verksamhetsplan Budget Överförmyndarnämnden Verksamhetsplan 2018-2020 Budget 2018 Överförmyndarnämnden Innehåll Planerings- och uppföljningsprocessen ----------------------------------------------------------------- 3 Omvärldsanalys --------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Ulf Torstensson (S) Cecilia Widéen (BP) Bertil Eriksson (KD)

Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande Ulf Torstensson (S) Cecilia Widéen (BP) Bertil Eriksson (KD) 1(15) Plats och tid Ajournering ande Överförmyndarenhetens kontor, tisdagen den 20 juni 2017 kl 08:45 10:45 Kl. 09:50 10:15 Ledamöter Ulrika Dahlberg (MP), Ordförande Åsa Olsson (L), 1:e vice ordförande

Läs mer

LAHOLMS KOMMUN Delegationsordning för överförmyndarnämnden

LAHOLMS KOMMUN Delegationsordning för överförmyndarnämnden LAHOLMS KOMMUN Delegationsordning för överförmyndarnämnden Beslutad av överförmyndarnämnden den 4 september 2000, 16. Att besluta på överförmyndarnämndens vägnar i följande ärenden eller grupper av ärenden

Läs mer

Vad händer på ÖFN 2017?

Vad händer på ÖFN 2017? Vad händer på ÖFN 2017? Antal registrerade ställföreträdare i pågående tillsynsärenden Överförmyndarnämnden får kritik från Länsstyrelsen Revisorerna Huvudorsak till brister Ca 2000 ensamkommande barn

Läs mer

Delegeringsordning för överförmyndarnämnden i Trollhättans Stad

Delegeringsordning för överförmyndarnämnden i Trollhättans Stad Delegeringsordning överförmyndarnämnden antagen 20 april 2016, diarienummer ÖN 2016/akt 0/288 Anmälan av delegeringsbeslut: Samtliga beslut som fattas med stöd av delegeringsordningen ska för all lagstiftning

Läs mer

Sammanställning av enkätundersökning inom överförmyndarförvaltningen

Sammanställning av enkätundersökning inom överförmyndarförvaltningen 2016-03-08 Sammanställning av enkätundersökning inom överförmyndarförvaltningen 1 Inledning Under januari 2014 sände överförmyndarförvaltningen ut en enkät till samtliga ställföreträdare, det vill säga

Läs mer

l)mark Delårsrapport augusti 2017 Överförmyndarnämnden

l)mark Delårsrapport augusti 2017 Överförmyndarnämnden l)mark Delårsrapport augusti 217 Överförmyndarnämnden Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 1.1 Uppföljning av uppdrag...................................................................... 3 1.2 Viktiga

Läs mer

Författningssamling 191.3

Författningssamling 191.3 Oskarshamns kommun Författningssamling 191.3 ERSÄTTNINGSREGLER OCH DELEGATIONSORDNING FÖR ÖVERFÖRMYNDARVERKSAMHETEN Fastställda av kommunfullmäktige 2001-04-09, 38 Gäller fr.o.m. 2001-05-15 A. ERSÄTTNINGSREGLER

Läs mer

Granskning av överförmyndarnämnden

Granskning av överförmyndarnämnden Revisionsrapport Granskning av överförmyndarnämnden Eskilstuna kommun Augusti 2006 Eva Gustafsson Stefan Wik Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Syfte...3 3 Metod...3 4 Kommunala mål och föräldrabalken...4

Läs mer

Budgetuppföljningsprognos (BUP 2) 2017 för Överförmyndarnämnden

Budgetuppföljningsprognos (BUP 2) 2017 för Överförmyndarnämnden Tjänsteskrivelse 2017-08-22 Handläggare Maria Blomqvist Controllerenheten Diarienummer 2016ÖFN/0005 Överförmyndarnämnden Budgetuppföljningsprognos (BUP 2) 2017 för Överförmyndarnämnden Förslag till beslut

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(11) Plats och tid Överförmyndarkansliet ANC, Arvika kl. 09.00-12.00 Beslutande Birgitta Eklund (S) ordförande Arne Persson (Hela Edas Lista) Patric Carlsson (V) ersättare för Bengt Nilsson (KD) Övriga

Läs mer

ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN. Anmälan om god man & förvaltare på grund av hälsoskäl

ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN. Anmälan om god man & förvaltare på grund av hälsoskäl Ö ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN Anmälan om god man & förvaltare på grund av hälsoskäl 2 (6) Innehållsförteckning Allmänt... 2 Förordnande av god man.......2 Förordnande av förvaltare... 2 Anmälningsskyldighet...

Läs mer

OBSERVERA ÄNDRAD LOKAL!

OBSERVERA ÄNDRAD LOKAL! Överförmyndarnämnden KALLELSE 1 2011-11-10 Ni kallas härmed till sammanträde med Överförmyndarnämnden Tisdag den 15 november 2011 kl. 13.30 i Överförmyndarenheten, Stortorget 1 v 4. OBSERVERA ÄNDRAD LOKAL!

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Sekretessärenden behandlades mellan 14:05 14:45 Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden i separat B-protokoll.

Läs mer

Plats: Kommunhuset i Stenungsund, Strandvägen 15, lokal Rodret

Plats: Kommunhuset i Stenungsund, Strandvägen 15, lokal Rodret Tid: 15:00-16:10 Plats: Kommunhuset i Stenungsund, Strandvägen 15, lokal Rodret Beslutande Jakob Hallman (KD) ordförande Lars-Erik Anderström (M) ersätter Anette Fransson (S) Anders Wingård (FpO) Marie

Läs mer

Överförmyndaren VERKSAMHETSPLAN

Överförmyndaren VERKSAMHETSPLAN VERKSAMHETSPLAN 2013 Sid 1 Stadshus Kaupungintalo City Hall Överförmyndarexpeditionen finns i stadshuset Överförmyndare: Linnéa Carlsson Överförmyndarens ersättare: Kirsi Heino Telefon: 0922-150 00 Telefax:

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Eskilstuna Strängnäs 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30 Sekretessärenden behandlades mellan 15:10 16:00. Av sekretesskäl protokollförs dessa ärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Överförmyndarnämnden. Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén. Marianne Hägglund Johan Nordenmark 1(6) Plats och tid Viktoriagården, 10:00 Beslutande Ledamöter Per-Eric Larsson Leif Georgsson Johanna Zidén Tjänstgörande ersättare Marianne Hägglund Johan Nordenmark Närvarande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sekreteraren, Stadshuset, klockan 13.00-14:30 Beslutande Ledamöter Elis Ivarsson (M), ordförande Marika Lindgren (S) Eva Strömberg, ersättare för Peter Danielsson (S) Margareta Berg

Läs mer

Resursförstärkning för överförmyndarnämnden för 2016

Resursförstärkning för överförmyndarnämnden för 2016 KF 16:1 KF 16:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Stabsavdelningen Dnr KS/2016:294 /-049 2016-04-29 1/2 KF 16:3 Handläggare Josefin Winnfors Tel. 0152-291 61 Kommunstyrelsen Resursförstärkning för överförmyndarnämnden

Läs mer

Revisionsrapport Överförmyndarnämnden och valnämnden Översiktlig granskning. Ragunda kommun

Revisionsrapport Överförmyndarnämnden och valnämnden Översiktlig granskning. Ragunda kommun Revisionsrapport Överförmyndarnämnden och valnämnden Översiktlig granskning Ragunda kommun 21 januari 2016 Innehåll Sammanfattning... 1 1. Inledning... 2 2. Resultat... 3 3. Revisionell bedömning... 5

Läs mer

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019

Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Överförmyndarnämnden Mitt Överförmyndarnämnden Mitt 23 augusti 2019 Sid 188 Upprop och dagordning... 4 189 Justering... 5 190 Information från ordförande... 6 191 Information från förvaltningen... 7 192

Läs mer

53 Yttrande över Länsstyrelsens tillsynsrapport från inspektion av Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs (KSKF/2017:668)

53 Yttrande över Länsstyrelsens tillsynsrapport från inspektion av Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs (KSKF/2017:668) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-03-13 Sida 1(2) 53 Yttrande över Länsstyrelsens tillsynsrapport från inspektion av Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs (KSKF/2017:668) Beslut

Läs mer

Rapport avseende granskning av överförmyndarens. Östersunds kommun

Rapport avseende granskning av överförmyndarens. Östersunds kommun Rapport avseende granskning av överförmyndarens tillsyn Östersunds kommun Oktober 2014 Innehåll Sammanfattning 1 1. Inledning 2 2. Granskningsresultat 3 3. Bedömning 7 Sammanfattning Uppdrag och bakgrund

Läs mer

Överförmyndarnämndens delegeringsordning

Överförmyndarnämndens delegeringsordning Överförmyndarnämndens delegeringsordning Delegeringsordning Diarienummer: Dokumentansvarig: Beslutad av: Ersätter tidigare beslut: Datum för beslut: Giltighetstid: : ÖN2016/0098 Nämndsekreterare/Kommunkansliet

Läs mer

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson

Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00. Ulrika Wenn Susanne Eriksson Linda Anderton. Louise Jonsson. Ulrika Wenn. Louise Jonsson Protokoll 1 (8) Plats och tid: Guldsmeden, Rådsrummet kl.09:00-10:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Alf Nordberg (V) Bo Lindgren (S) Louise Jonsson (M) Lena Gustafsson (S) Eva Hallander (S)

Läs mer

Nya arvodesriktlinjer för särskilt förordnad vårdnadshavare för ensamkommande barn

Nya arvodesriktlinjer för särskilt förordnad vårdnadshavare för ensamkommande barn SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Eikman Johan Datum 2017-05-15 Diarienummer SCN-2017-0261 Socialnämnden Nya arvodesriktlinjer för särskilt förordnad vårdnadshavare för ensamkommande barn Förslag till beslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Sida 1(8) Plats och tid Mölndals stadshus, rum 101, kl. 17:00 17:25 Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (FP), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Preliminär budget för överförmyndarnämnden

Preliminär budget för överförmyndarnämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) 2015-04-07 Överförmyndarens expedition Handläggare, titel, telefon Ewa Gouranius, enhetschef 011-15 13 72 Överförmyndarnämnden Preliminär budget 2016-2019 för överförmyndarnämnden

Läs mer

Missiv internkontrollplan 2018 delårsrapport 1 överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs

Missiv internkontrollplan 2018 delårsrapport 1 överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs 2018-04-09 1 (1) Socialförvaltningen Utveckling och ÖFNES/2017:124 Elin Lindh /016-710 42 26 Överförmyndarnämnden Eskilstuna Strängnäs Missiv internkontrollplan

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(6) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, klockan 09.00 11:15 Beslutande Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD), vice ordförande Göran Andreasson (S) Bo Augustsson (S) ersätter Margareta

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT Överförmyndarnämnden DELÅRSRAPPORT 2 2008 Ekonomiperspektiv (grön) Brukar/kundperspektiv (gul) VISION/ verks.idé Processperspektiv (gul) Medarbetar/ ledarperspektiv (grön) tarperspek tiv Samhällsperspektiv

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 13:00 16:30. Ajournering för paus mellan 14:45 15:00. Sekretessärenden behandlades mellan 13:45 14:45. Av sekretesskäl protokollförs

Läs mer

Överförmyndarnämnden. Uppföljningsrapport April 2015

Överförmyndarnämnden. Uppföljningsrapport April 2015 Överförmyndarnämnden Uppföljningsrapport April 2015 Uppföljningsrapport April 2015, Överförmyndarnämnden 2(8) 1 Verksamhetsanalys 1.1 Sammanfattning Kund/Brukare Överförmyndarnämnden är en myndighet som

Läs mer

Ärendeförteckning Allmänna ärenden

Ärendeförteckning Allmänna ärenden Överförmyndarnämnden 2009-12-15 Ärendeförteckning Allmänna ärenden Sid nr 1. Justeringsman 2 2. Månadsrapport 3 3. Faktura socialtjänsten 4 4. Budget 2010 5 5. Riktlinjer för 2010 års granskning 6 6. Internkontroll

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Överförmyndarnämnden Plats och tid Mölndals stadshus, rum 1115, kl. 17:00 17:50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Beslutande Jan Åke Johansson (S), ordförande Ulla Nilmander Jensen (L), vice ordförande Anders Fredén (MP) Övriga

Läs mer

Bilagor: image001.jpg;information om inspektionsrapport.pdf;rapport Södertörn 2017.pdf;

Bilagor: image001.jpg;information om inspektionsrapport.pdf;rapport Södertörn 2017.pdf; onsdag 2017 08 16 15:27 Inkommande mail Till: kommun@tyreso.se; huddinge@huddinge.se; kontaktcenter@botkyrka.se; haningekommun@haninge.se; kontaktcenter@nynashamn.se; Från: Lisa.Wellenius@lansstyrelsen.se

Läs mer