Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning"

Transkript

1 RAPPORT januari 2014 Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning Sammanfattning I Pilen för 2013 för Omsorgsnämnden och Individ och familjeomsorgsnämnden finns mål om att medborgare ska uppleva god kvalitet vid varje möte med socialförvaltningen. Indikatorerna för detta är bemötande, inflytande, trygghet och respekt och ska mätas genom brukarundersökningar. Mellan den 9 och 23 november genomfördes en brukarundersökning i verksamheterna tillhörande funktionshinderomsorgen. Metoden var pappersenkät som distribuerades via kontaktperson och återsändes i slutet svarskuvert. Svarsfrekvensen var ganska låg men på en generaliserbar nivå. Resultatet är i stort sätt goda men det finns ett utrymme till att bli ännu bättre och få ännu nöjdare brukare. Prioriterade åtgärder för boende, boendestöd och övrigt stöd i boendet är åtgärder inom områdena trygghet med tystnadsplikten, delaktighet, bemötande, påverkan, information och sammantagen nöjdhet. Prioriterade åtgärder för arbete och sysselsättning är åtgärder inom områdena bemötande, delaktighet, påverkan och sammantagen nöjdhet. Inför nästa års undersökning har metodförbättringar synliggjorts vilket borgar för skarpare resultat. Varje verksamhet ska analysera sina resultat och prioritera utifrån sin analys. Metod 2013 års brukarundersökning har genomförts med förvaltningens egna resurser. Arbetsgruppen har bestått av utvecklingsledare från kvalitets och utvecklingsstaben samt verksamhetschef och utsedd grupp från funktionshinderomsorgen. Frågorna har valts enligt Pilens målsättningar utifrån medborgarperspektivet - bemötande, inflytande, trygghet och respekt. Varje kontaktman/alt. utsedd person, har ansvarat för att distribuera enkäten till brukaren. Kontaktmannen har också kunnat svara på praktiska frågor om enkäten samt påmint brukaren om att svara. Brukaren har återsänt den besvarade enkäten i igenklistrade svarskuvert.

2 I instruktionen framhölls att personalen endast i undantagsfall skulle vara behjälplig med ifyllandet av enkäten då det i första hand är legal företrädare eller anhörig som ska anlitas för den hjälpen. Boende, boendestöd, personlig assistans och annat stöd i vardagen Deltagande/ Svarsfrekvens Utlämnade Inkomna % Totalt % Varav: -Stöd i gruppbostad Stöd i servicebostad Stöd i särskilt boende Grindhem/Sjöhem Boendestöd Norrboda 6 8 -Boendestöd Norrhem Boendestöd NP-teamet Boendestöd Norråsagatan Boendestöd/case manager Söderhaga Öppenvård Färgaren Boendestöd annan 4 4 -Hjälp i hemmet/hemtjänst 8 5 -Personlig assistans Annat 8 74% 64% 100% 45% 18% 8% 41% 31% 100% 63% 64% Analys av metod och svarsfrekvens Arbetsgruppen hade hypotesen att svarsfrekvensen skulle bli mycket hög när ansvaret lades på kontaktpersonen som kunde säkerställa att den besvarades och återsändes. Så har inte blivit fallet och arbetsgruppen kommer fortsätta arbeta med utformning av frågeformulär, distributionsätt och metod till nästa års enkät. En av anledningarna till den låga svarsfrekvensen som anförts är att brukaren/företrädaren inte tar enkäten på lika stort allvar när den kommit från den vanliga personalen som om den kommit från externt undersökningsföretag eller för den delen från kommunen mer anonymt. En brist i enkäten är att det inte framgår vem som svarat på enkäten, vilket också en del gode män påpekat, därför kan inte heller någon analys göras om det finns skillnader utifrån den aspekten.

3 Resultat på verksamhetsgrenarna har redovisats för respektive områdeschef där det finns minst 8 svarande. Här gäller dock att inte dra några långtgående slutsatser eller generalisera resultatet på grund av de låga antalet svarande. Några kommentarer till delresultaten finns redovisade i rapporten. Resultat och förbättringsområden Drygt hälften av de som svarat är över 50 år medan övriga fördelas jämt mellan under 36 år och mellan 36 och 50 år. 35% av de svarande bor i särskilt boende och 65 % i ordinärt boende. Svarsfrekvensen är förutom för personlig assistans lägre för ordinärt boende än för särskilt boende. 89% av de svarande att de alltid eller oftast blir bra bemötta, andelen som angivit det mest positiva alternativet, alltid bra bemötande, är 53%. Upplevelsen av gott bemötande är för en del en helhetskänsla men för andra mycket beroende av senaste mötet eller liknande. 65% anger att de varit delaktiga när genomförandeplanen gjordes, 14% anger delvis och 21% har inte varit det eller vet inte. Ett förtydligande på frågan fanns med i enkäten men en definition saknades vilket kan förklara ett relativt lågt resultat. Positiva svar om personalens hänsyn till åsikter och önskemål är relativt högt, 86%, men frågan om självbestämmandet angående tider svarar mindre än hälften, 47%, positivt på. 3 av 4 känner sig trygga med att personalen respekterar tystnadsplikten vilket är ett lågt resultat, särskilt på gruppbostäderna 65%. 7 av 10 får alltid eller oftast tydlig, relevant information. En orsak till många vet inte- svar på bland annat informationsfrågan, särskilt på gruppboendena, kan bero på att enkäten besvarades av annan än brukaren själv. 82% tycker att tillgängligheten är bra genom att svara att det är mycket eller ganska lätt att få kontakt med personal när man behöver det. 3 av 4 anser att personalen tar hänsyn till brukarens levnadsätt utifrån kultur, religion eller tradition. 20% vet inte eller har ingen åsikt i frågan, möjligen beroende på att frågeställningen inte varit aktuell. Sammanfattningsvis är 85% mycket eller ganska nöjda med det stöd som ges från funktionshinderomsorgens verksamheter. Synpunkter som förekommer fler gånger är att stödet är olika beroende på personal samt att det är påfrestande att byta personal eller personalgrupp. Oro för att ovidkommande diskuteras och att inte sekretessen hålls är också noterbart bland synpunkter i enkätsvaren. Skillnader i svaren på tillgänglig personal skiljer sig mellan särskilt boende och ordinärt boende och även om tillgängligheten ska vara stor för brukarna är det naturligt och eftersträvansvärt att det är lättare att nå personal på särskilda boenden.

4 Kommentarer Anger det som avviker positivt eller negativt från snittresultatet per verksamhet med minst 8 svarande. Gruppbostad De sex gruppbostäderna redovisar 100% positiva svar på bemötande men låg upplevelse av delaktighet. Något högre resultat för hänsyn till åsikter och högre med tillgänglighet personal 92%. Lägre resultat redovisas på frågorna tydlig, relevant information, 54%, lägre trygg med tystnadsplikten 65% och på hänsyn till levnadssätt. Sammantaget är 100% mycket eller ganska nöjda med det stöd som ges i gruppbostad. Många vet inte-svar kan, som tidigare nämnts, bero på att god man/anhörig har svarat på enkäten. Servicebostad Boende i servicebostad är yngre än snittet i enkäten. De redovisar något högre känsla av självbestämmande, högre resultat för tydlig, relevant information 86% samt högre på resultat på frågan om hänsyn till levnadssätt. Särskilt boende SoL Hög svarsfrekvens och äldre brukare än snittet redovisas här. 100% positiva svar tillgänglighet och på bemötandefrågan även om mer än hälften svarat det näst högsta svarsalternativet, oftast bra bemötande. Lägre resultat för delaktighet 53%, och självbestämmande gällande tider, 41%. Högre andel känner sig trygga med att personalen respekterar tystnadsplikten. Boendestöd Norrboda 3 av fyra anger att de varit delaktiga när deras genomförandeplan gjordes vilket är högre än snittet i enkäten. Boendestöd Norrhem Brukare som svarat på enkäten och får boendestöd från Norrhem är äldre än snittet. Något lägre andel positiva svar på bemötandefrågan,78%, men högre andel känner sig delaktiga och får en tydlig, relevant information. Tillgänglighet till personal anges sämre än snittet medan högre andel känner sig trygga med att personalen respekterar tystnadsplikten. BS/CM Söderhaga Bemötandefrågan får färre positiva svar än snittet, 73%, liksom frågan om tillgänglighet till personal. Öppenvård Färgaren Svarande på enkäten är äldre än snittet. Delaktighet är högre liksom frågorna gällande inflytande.

5 Personlig assistans Svarande är äldre än snittet. Lågt värde för tydlig, relevant information 57% vilket i någon mån kan bero på att personaliga assistenter hittills haft svårare att själva söka relevant information. Prioriterade åtgärder Att personalen inte talar om brukare och brukares personliga förhållande är avgörande för tryggheten i stödet. Andelen trygga med detta är för låg och insatser behöver så att en större andel brukare känner sig trygga. Delaktighet ger ökad nöjdhet i stödet därför utveckla metoder för ökad känsla för delaktighet i planering av insatserna i samband med att genomförandeplanen upprättas. Verksamheterna ska sträva mot att brukarna alltid upplever bra bemötande Påverkan är viktig för nöjdhet och välbefinnande. Arbeta med vad som är viktigt för påverkan och hur den kan öka. Information är viktig och ska vara tydlig och lättförståelig. Insatser behövs för att fler ska känna att de får bra information, relevant för insatsen. Sammantagna nöjdheten kan bli högre. En analys behövs för att urskilja faktorer som ökar den sammantagna nöjdheten. Arbete-sysselsättning Deltagande/ Svarsfrekvens Utlämnade Inkomna % Övr. Totalt Arbete-sysselsättning (190*) Varav: -Arbetsmarknadsenheten Mosshaga daglig verksamhet Norrboda daglig verksamhet Almenäs Företagsgruppen Annan plats % 53% 63% 35% 58% *summan av svarande i de olika verksamheterna, 17 svarande har angett att de har sin sysselsättning på mer än en enhet. Analys av metod och svarsfrekvens Analysen av metod och svarsfrekvens är i stort sett densamma som för boendeenkäten.

6 Resultat och förbättringsområden Av de svarande bor 61% i ordinärt boende och 39% i särskilt boende. AME:s deltagare har inte svarat på frågan om boende då alla där bor i ordinärt boende. Största andelen svarande är under 36 år dock är åldersfördelningen ganska jämn. 93% har svarat att personalen alltid eller oftast bemöter på ett bra sätt. 76% blir alltid bra bemötta. 71% har angett att de varit delaktiga när deras genomförandeplan/handlingsplanen upprättades. Figuren nedan visar sambandet mellan upplevd delaktighet i genomförandeplanen och andel positiva svar på övriga frågor. Den som svarar Ja på frågan om delaktighet vid upprättandet av genomförandeplanen har generellt svarat mer positivt på alla andra frågor. Att personalen tar hänsyn till brukarens åsikter och önskemål har nästan tre av fyra angett (74%) medan den verkliga påverkan på arbetet anser sig drygt hälften (55%) ha. 88% anser att de alltid eller oftast får tydlig, relevant information och 86% har svarat positivt om tillgängligheten till personal. 87% har svarat att man känner sig mycket eller ganska trygg med att personalen respekterar tystnadsplikten och 85% anser att personalen alltid eller oftast tar hänsyn till svarandes sätt att leva utifrån kultur, religion eller tradition. Sammanfattningsvis är 87% mycket eller ganska nöjd med det stöd som ges. Kommentarer Arbetsmarknadsenheten Tillgänglighet, lätt att få kontakt med personal, är lägre än snittet och 23% har angett svarsalternativet mycket svårt. En delförklaring kan vara en sammanblandning med svårigheter att få tag på sin socialsekreterare. Trygg med tystnadsplikt högt liksom påverkansmöjlighet och hänsyn till åsikter och önskemål.

7 Sammanfattande nöjdhet 76% något lägre än snittet. Arbetsmarknadsenhetens deltagare har stora förväntningar på att komma ut i arbete vilket inte kan tillgodoses i hög utsträckning. Detta kan vara en analys till det lägre resultatet. Mosshaga daglig verksamhet Låg andel ja-svar på delaktighetfrågan vilket kan bero på att många av brukarna behöver företrädare för att framföra sina synpunkter och kan därför ha angett delvis på frågan om delaktighet. Den analysen gäller också för frågan om möjlighet till påverkan. Norrboda daglig verksamhet Brukarna på Norrboda daglig verksamhet är yngre än snittet men för övrigt inget som avviker från den sammanlagda enkäten. Almenäs 100% positiva svar på bemötandefrågan, liksom på frågorna om att personalen tar hänsyn till åsikter och önskemål, tydlig relevant information samt tillgänglighet till personal. En hög andel, 84%, anser att de var delaktiga när genomförandeplanen gjordes och 68% anser att de har påverkansmöjligheter, vilket är högre än snittet. Företagsgruppen Noteras att fler svarande i företagsgruppen har angett att de bor i särskilt boende. Hög andel, 80%, anger att de varit delaktiga när genomförandeplanen gjordes. Annan plats De som angivit annan plats är till exempel de som har en individuell placering på företag och brukare som inte direkt kunnat ange sin tillhörighet i de nya delarna av daglig verksamhet. Det är en övervikt på ordinärt boende i den här svarsgruppen samt att de är yngre än snittet. Något högre andel anger att de får tydlig, relevant information. 100% positiva svar på tillgänglighet och den sammantagna nöjdheten är hög, 95%. Prioriterade åtgärder Verksamheterna ska sträva mot att brukarna alltid upplever bra bemötande Delaktighet ger ökad nöjdhet i stödet därför utveckla metoder för ökad känsla för delaktighet i planering av insatserna i samband med att genomförandeplanen upprättas. Upplevelsen av delaktighet skiljer sig mellan enheter så en väg att gå är att lära av varandra. Påverkan är viktig för nöjdhet och välbefinnande. Arbeta med vad som är viktigt för påverkan och hur den kan öka. Sammantagna nöjdheten kan bli högre. En analys behövs för att urskilja faktorer som ökar den sammantagna nöjdheten.

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Funktionshinderområdet. Tidigare undersökningar har genomförts på lite olika sätt. Senast,

Läs mer

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015 Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015 Kvalitet- och beställarenheten Carolina Day, verksamhetsutvecklare Helena Bertilsson, verksamhetsutvecklare Innehållsförteckning

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017 2018-02-06 Dnr SN 2018/22 Mari-Louise Brunstedt och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017 Brukarnas upplevelser av sina insatser hos socialtjänsten i

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/283 Mari-Louise Brunstedt och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Brukarnas upplevelser av sina insatser hos socialtjänsten i

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/385 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2016 Brukarnas upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun Postadress Besöksadress

Läs mer

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS 2017-02-09 KS2017.0497 U N D E R R U B R I K Brukarundersökning Finspångs 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: @finspang.se Webbplats:

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2017

Brukarundersökning IFO 2017 2018-01-31 Dnr: SN 2017/317 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2017 Brukares upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016

Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016 Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016 Rapport Mölndals stad 1 Innehåll 1. Om undersökningen.. 3 2. Syfte.. 3 3. Enkäten. 3 4. Svarsfrekvens.. 4 5. Vård- och omsorgsnämndens mål... 5 6. Resultat.

Läs mer

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2013.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2013. Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd En brukarundersökning genomförd mars 2013. Hultsfred Maj 2013 2 Sammanfattning Brukarundersökningen som genomfördes

Läs mer

Enkät brukare oktober/november 2013

Enkät brukare oktober/november 2013 1 Socialförvaltningen 2013-12-03 Anette Österberg/Utvecklingsledare/TÖS Enkät brukare oktober/november 2013 Bakgrund 2011 genomfördes den första gemensamma brukarundersökningen inom äldreomsorg, socialpsykiatri,

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Tidigare undersökningar har genomförts på lite olika

Läs mer

Brukarundersökningar 2014 Hemtjänst och särskilt boende

Brukarundersökningar 2014 Hemtjänst och särskilt boende sida () Brukarundersökningar Hemtjänst och särskilt boende sida () Bakgrund Att genomföra brukarundersökningar för att följa upp brukares upplevda kvalitet av verksamheten är en del av socialförvaltningens

Läs mer

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Rapport 2018-01-25 VON 230/17 Vård- och omsorgsförvaltningen Enheten för kvalitet- och verksamhetsutveckling s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Undersökning av kvaliteten i hemtjänst och särskilt boende

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Hur nöjda är våra brukare?

Hur nöjda är våra brukare? 2010-10-05 Ärendenr: Nf 247/2010 Handläggare: Annelie Fridman Hur nöjda är våra brukare? Resultat från enkätundersökning 2010 inom Förvaltningen för funktionshindrade Vård och Stöd Förvaltningen för funktionshindrare

Läs mer

Nöjdhetsundersökning Daglig verksamhet

Nöjdhetsundersökning Daglig verksamhet Nöjdhetsundersökning Daglig verksamhet 2016-12-07 KS.2017.0066 U N D E R R U B R I K Nöjdhetsundersökning Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

Brukarundersökning Bostad med särskild service

Brukarundersökning Bostad med särskild service Brukarundersökning Bostad med särskild service 2016-01-14 KS 2016.356-1 UNDERRUBRIK Brukarundersökning Finspångs 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: @finspang.se Webbplats: www.finspang.se

Läs mer

Kunduppföljning av personlig assistans i Nordanstigs kommun 2014

Kunduppföljning av personlig assistans i Nordanstigs kommun 2014 Kunduppföljning av personlig assistans i Nordanstigs kommun 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-09-30 Bakgrund I december 2009 beslutade

Läs mer

Brukarundersökning. Socialförvaltningen 2015 VT

Brukarundersökning. Socialförvaltningen 2015 VT Brukarundersökning Socialförvaltningen 2015 VT Innehållsförteckning 1 Information om undersökningen... 3 2 Tillvägagångssätt... 4 3 Svarsandel 2015 VT... 5 3.1 Övergripande resultat... 5 2 1 Information

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska. Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011

Sammanfattning på lättläst svenska. Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011 Sammanfattning på lättläst svenska Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011 Sammanfattning till lättläst svenska har gjorts av Centrum för

Läs mer

Nöjd-Kund-Undersökning (NKU) inom särskild handikappomsorg 2009

Nöjd-Kund-Undersökning (NKU) inom särskild handikappomsorg 2009 RAPPORT 1 (7) HANDLÄGGARE Utvecklingssekreterare Brita Havåsen TELEFON 0522-69 70 52 brita.havasen@uddevalla.se Nöjd-Kund-Undersökning (NKU) inom särskild 2009 Bakgrund Socialnämnden har i sitt måldokument

Läs mer

VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KUND VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN

VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KUND VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KUND VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN 2 VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KUND! För att du som kund ska veta vad du kan förvänta dig av oss har vi värdighetsgarantier

Läs mer

Så upplever medborgarna vård- och omsorgsplanering inför utskrivning från Östersunds sjukhus. - Resultat av medborgarenkät 2017

Så upplever medborgarna vård- och omsorgsplanering inför utskrivning från Östersunds sjukhus. - Resultat av medborgarenkät 2017 Så upplever medborgarna vård- och omsorgsplanering inför utskrivning från Östersunds sjukhus - Resultat av medborgarenkät 2017 Medborgare, november 2017 Överraskande positivt. Och jag som gruvade mig Sida:

Läs mer

KOMPASSEN. Flens kommun. Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. 2011-08-24

KOMPASSEN. Flens kommun. Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. 2011-08-24 KOMPASSEN Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. Flens kommun 2011-08-24 Upplägg/Metod Enkäter från personal och brukare samlas in av utredare och registreras i ITverktyget Dialog

Läs mer

Förslag till beslut Äldrenämnden godkänner rapporten.

Förslag till beslut Äldrenämnden godkänner rapporten. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-02 Dnr: 2014/312-ÄN-012 Emelie Ågren - aw736 E-post: emelie.agren@vasteras.se Kopia till Attendo, proaros, Skultuna kommundelstjänst Äldrenämnden

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014

BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 Genomlysning av samtliga LSS-verksamheter samt boendestöd med undantag av daglig verksamhet Sammanställd juni 2014 Sammanfattning

Läs mer

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2014

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2014 Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2014 Kvalitet- och beställarenheten Helena Bertilsson, verksamhetsutvecklare 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Om undersökningen...

Läs mer

Resultat av brukarenkäter 2012. Funktionsstöd

Resultat av brukarenkäter 2012. Funktionsstöd Resultat av brukarenkäter 2012 Funktionsstöd Svarsfrekvens Brukarenkät 2012 Enkätt Lagrum Vem Utskickade enkäter Inkomna svar % Avlösarservice LSS o SoL Företrädare 37 13 35% Bostad barn LSS Företrädare

Läs mer

Bakgrund och syfte. Metod. Urval/målgrupp. Svarsfrekvens

Bakgrund och syfte. Metod. Urval/målgrupp. Svarsfrekvens Brukarundersökning inom personlig assistans 2015 Bakgrund och syfte Brukarundersökningen är genomförd under perioden juni till oktober 2015. Undersökningsperioden var från början juni juli men fick förlängas

Läs mer

Brukarundersökning. Personlig assistans Handikappomsorgen 2008

Brukarundersökning. Personlig assistans Handikappomsorgen 2008 Brukarundersökning Personlig assistans Handikappomsorgen 2008 Januari 2009 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar

Läs mer

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre!

Har du förbättringsidéer eller synpunkter kring din insats från oss? Om du inte är nöjd är det viktigt att vi får veta det. Vi vill bli bättre! Socialförvaltningen Insatsen bostad med särskild service eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Tjänstedeklaration Beslutad av

Läs mer

Vad tycker du? Landskrona stad. Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder

Vad tycker du? Landskrona stad. Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder Vad tycker du? Landskrona stad Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder Författare: Cecilia Karlsson Mars 2012 INNEHÅLL SIDA INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING 2. INLEDNING 3. BAKGRUND 3. FNs

Läs mer

Brukarundersökning inom Boendestöd 2017

Brukarundersökning inom Boendestöd 2017 Brukarundersökning inom Boendestöd Pict-O-Stat undersökning Oktober Innehållsförteckning Brukarundersökning inom boendestöd.... Bakgrund.... Metod och syfte.... Frågor.... Svarsfrekvens.... Resultat boendestöd

Läs mer

Granskningsrapport. Brukarrevision. Kungsladugårdsteamet Boendeverksamheten

Granskningsrapport. Brukarrevision. Kungsladugårdsteamet Boendeverksamheten Granskningsrapport Brukarrevision Kungsladugårdsteamet Boendeverksamheten 2013 Nominerad till 2009 INLEDNING Syftet med brukarrevisionsarbetet är att söka finna nya och bättre sätt att ta reda på vad de

Läs mer

Brukarundersökning avseende myndighetsutövningen och Personligt ombud

Brukarundersökning avseende myndighetsutövningen och Personligt ombud Socialtjänsten Till Vård- och omsorgsnämnden Datum 2018-02-07 Dnr VON 2018/0015 Brukarundersökning avseende myndighetsutövningen och Personligt ombud Sammanfattning Socialförvaltningen har genomfört en

Läs mer

Kundundersökning inom handikappomsorgen, Karlstads kommun 2012 Kundundersökning

Kundundersökning inom handikappomsorgen, Karlstads kommun 2012 Kundundersökning Kundundersökning inom handikappomsorgen, Karlstads kommun 2012 Kundundersökning ATTITYD I KARLSTAD AB Attityd i Karlstad AB 2012 1 Sammanfattning Den nu föreliggande undersökningen inom LSS-området (LSS:

Läs mer

Brukarundersökning inom Äldreomsorgen (ÄO) och Handikappomsorgen (HO), 2007

Brukarundersökning inom Äldreomsorgen (ÄO) och Handikappomsorgen (HO), 2007 Socialförvaltningen Box 99 362 22 Tingsryd Jan Borgehed tel. 0477-443 19 jan.borgehed@tingsryd.se 2007-09-25 Brukarundersökning inom Äldreomsorgen (ÄO) och Handikappomsorgen (HO), 2007 Bakgrund/genomförande

Läs mer

Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning)

Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning) 2015-08-31 1 (7) Instruktioner för brukarundersökning inom individoch familjeomsorg (myndighetsutövning) För frågor om undersökningen, kontakta: Carolina Björkman, carolina.bjorkman@skl.se Introduktion

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 Socialnämnden Brukarundersökning hemtjänsttagare med daglig hjälp november 2009 Sammanfattning

Läs mer

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE jonkoping.se I område personlig assistans i Jönköpings kommun arbetar vi tillsammans med dig för att främja hälsa och inflytande

Läs mer

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 1 (9) Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 2 (9) SAMMANFATTNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 RESULTAT... 3 HEMTJÄNST... 3 SÄRSKILT BOENDE OCH VÄXELVÅRD... 4 NÖJD-KUND-INDEX

Läs mer

Landskrona stad. Delaktighetsmodellen Rapport efter brukarundersökning

Landskrona stad. Delaktighetsmodellen Rapport efter brukarundersökning Landskrona stad Delaktighetsmodellen Rapport efter brukarundersökning 2013-2014 KARLSSON CECILIA - OMS September 2015 INNEHÅLL SIDA 1. BAKGRUND 2 2. SYFTE 5 3. METOD 5 4. RESULTAT 6 5. SLUTSATS 8 1 1.

Läs mer

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012. Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012. Oktober 2012 Sammanfattning Brukarundersökningen som genomfördes under

Läs mer

Resultat brukarundersökning LSS boende

Resultat brukarundersökning LSS boende Brukarundersökning LSS boende () 22--9 Verksamhetsavdelningen Resultat brukarundersökning LSS boende Antal enkäter som lämnats ut var 2 st, antal svarande var 4 st vilket ger en svarsfrekvens på 6 % De

Läs mer

Brukarundersökning. Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006

Brukarundersökning. Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006 Brukarundersökning Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006 sept 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att

Läs mer

VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KUND VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN

VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KUND VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN VÄRDIGHETSGARANTIER VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KUND VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN VÅRA LÖFTEN TILL DIG SOM KUND! För att du som kund ska veta vad du kan förvänta dig av oss har vi värdighetsgarantier för

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen i Danderyds kommun 2016? Källa: Vad tycker äldre om äldreomsorgen? 2016 Socialstyrelsen

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen i Danderyds kommun 2016? Källa: Vad tycker äldre om äldreomsorgen? 2016 Socialstyrelsen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen i Danderyds kommun 2016? Om undersökningen På regeringens uppdrag undersöker Socialstyrelsen årligen de äldres uppfattning om äldreomsorgen. 2016 års undersökning genomfördes

Läs mer

Enkätundersökning. riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014

Enkätundersökning. riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014 Enkätundersökning riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 SYFTE... 3 UTFORMNING AV ENKÄTEN... 3 ÅRETS UNDERLAG... 4 MÅLVÄRDET... 4 RESULTAT

Läs mer

Brukarundersökning Stöd- och aktivitetsenheten

Brukarundersökning Stöd- och aktivitetsenheten HÄGERSTEN LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG Brukarundersökning Stöd- och aktivitetsenheten 2012 Stöd- och aktivitetsenheten är en sammanslagning av de tidigare enheterna socialpsykiatriska

Läs mer

Bra planering, trevlig och lyssnande handläggare

Bra planering, trevlig och lyssnande handläggare Så upplever medborgarna planering av socialtjänst inför utskrivning från Östersunds sjukhus - Resultat av medborgarenkät 1 Medborgare, november 1 Bra planering, trevlig och lyssnande handläggare Östersunds

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2016/87-ÄN-012 Emelie Ågren - aw736 E-post: Äldrenämnden

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2016/87-ÄN-012 Emelie Ågren - aw736 E-post: Äldrenämnden TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2016-02-29 Dnr: 2016/87-ÄN-012 Emelie Ågren - aw736 E-post: emelie.agren@vasteras.se Kopia till Västerås Stad vård och omsorg Skultuna kommundelsförvaltning

Läs mer

Uppföljande intervjuer kring tillgänglighet, information och nöjdhet hösten 2009

Uppföljande intervjuer kring tillgänglighet, information och nöjdhet hösten 2009 2010-02-15 Ärendenr: Nf 60/2010 Handläggare: Annelie Fridman Sophia Greek Uppföljande intervjuer kring tillgänglighet, information och nöjdhet hösten 2009 Vård och Stöd Förvaltningen för funktionshindrare

Läs mer

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 November 2008 2 Innehåll Sammanfattning... 4 1 Inledning... 5 2 Metod... 5 3 Redovisning av resultat... 5 4 Resultat... 6 4.1 Svarsfrekvens... 6 4.2

Läs mer

Kundundersökning 2011

Kundundersökning 2011 Lidingö stad Äldre- och handikappnämnden Kvalitets- och uppföljningsenheten 181 82 Lidingö Tel; vxl. 8-731 3 www.lidingo.se Kundundersökning 211 Lidingö stad Äldre- och handikappnämnden En urvalsundersökning

Läs mer

Socialförvaltningen i Örebro kommun. Brukarundersökning. Bemötande våren 2012. Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare

Socialförvaltningen i Örebro kommun. Brukarundersökning. Bemötande våren 2012. Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare Socialförvaltningen i Örebro kommun Brukarundersökning Bemötande våren 2012 Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 Redovisning av frågor

Läs mer

Brukarundersökningar 2012

Brukarundersökningar 2012 sida 1 (12) Brukarundersökningar 2012 Hemtjänst & Särskilt boende sida 2 (12) INLEDNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 SVARSFREKVENS... 3 RESULTAT SÄRSKILT BOENDE... 3 RESULTAT HEMTJÄNSTEN... 8 ANALYS...

Läs mer

Vad tycker du? dududu?

Vad tycker du? dududu? Vad tycker du? dududu? Landskrona stad Rapport från Brukarundersökning 2013-2014 Område funktionshinder Författare: Cecilia Karlsson 2014-06-19 INNEHÅLL SIDA INNEHÅLL 1 BAKGRUND 2 Brukarundersökning 2011-2012

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 Önneröd Sands gruppbostad

Verksamhetsplan 2012 Önneröd Sands gruppbostad Verksamhetsplan 2012 Önneröd Sands gruppbostad Verksamhetsplan för Önneröd Sands gruppbostad 2012 Önneröd Sand är ett boende enligt LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade. Gruppbostaden

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2015

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2015 Dnr 41-639/215 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 215 stockholm.se Brukarundersökning 215 3 (42) Innehållsförteckning Om undersökningen 4 Sammanfattning av årets resultat 4 Vård och omsorgsboende

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? KUNGSHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING DNR 1.6-697-2012 2012-12-04 Handläggare: Christina Egerbrandt Telefon: 08 508 08 032 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 18 december 2012 Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Kvalitetsbarometern LSS 2015

Kvalitetsbarometern LSS 2015 Sammanfattning med tabeller WEBBVERSION Kvalitetsbarometern LSS Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna stad Bo Engström UTREDNINGSSPECIALISTEN September Bakgrund Solna

Läs mer

Vård och omsorgs system med kundenkäter

Vård och omsorgs system med kundenkäter 2013-05-17 1 (13) Vård och omsorgs system med kundenkäter Kundernas synpunkter på beviljad insats är en betydelsefull komponent i arbetet med att utveckla kvaliteten i kundens insatser. Genom kundenkäterna

Läs mer

Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav. för kunder. i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning.

Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav. för kunder. i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning. Kvalitetsdeklarationer och Kvalitetskrav för kunder i dagverksamhet med social inriktning och demensinriktning i Varbergs kommun KVALITETSDEKLARATIONER Varbergs kommun har som en av sina strategiska målsättningar

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING 2008

BRUKARUNDERSÖKNING 2008 sida 1 (10) BRUKARUNDERSÖKNING 2008 SOCIALFÖRVALTNINGEN Falkenbergs Kommuns sida 2 (10) SAMMANFATTNING... 3 METOD... 4 RESULTAT HEMTJÄNST... 4 RESPEKT... 4 SJÄLVBESTÄMMANDE... 4 TRYGGHET... 5 PERSONALKONTINUITET...

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Under hösten 2016 genomfördes

Läs mer

Gruppbostad & daglig verksamhet

Gruppbostad & daglig verksamhet & daglig verksamhet BRUKARUNDERSÖKNING 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-02-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND OCH GENOMFÖRANDE... 3 2 RESULTAT... 4 2.1 BAKGRUNDFAKTOR...4 2.1.1 Kön... 4 2.2 SJÄLVBESTÄMMANDE...4

Läs mer

Resultat av brukarundersökning inom LSS 2014

Resultat av brukarundersökning inom LSS 2014 Resultat av brukarundersökning inom LSS 2014 Metod Ingen nationell brukarundersökning görs inom området LSS och det finns inga kommuner att jämföra sig med. Vård och omsorg har under 2014 gjort en egen

Läs mer

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger Resultat av brukarundersökning personlig assistans 2014 Resultat från brukarundersökning inom personlig assistans 2014

Läs mer

Brukarundersökning Korttid Äldreomsorg

Brukarundersökning Korttid Äldreomsorg Brukarundersökning Korttid 2018 Äldreomsorg November 2018 Innehållsförteckning 1 Bakgrundsfakta... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Metod... 3 1.3 Frågor... 3 1.4 Svarsfrekvens... 3 1.5 Bakgrundsfrågor... 3 1.6

Läs mer

Vård och omsorg. Äldreomsorg, handikappomsorg, hälso- och sjukvård

Vård och omsorg. Äldreomsorg, handikappomsorg, hälso- och sjukvård e c i v r e S i t n a r a g Vård och omsorg Äldreomsorg, handikappomsorg, hälso- och sjukvård Servicegaranti Vård och omsorg Äldreomsorg Du som har kontakt med oss skall möta en kunnig och vänlig personal,

Läs mer

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Brukarundersökning 2013 Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Syfte mäta utifrån brukarperspektivet i styrkortet Brukarna/kunderna upplever att de får

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

- höja svarsfrekvensen - minst 90 % skall vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare

- höja svarsfrekvensen - minst 90 % skall vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare Brukarundersökning 2012 Uppdrag - enligt styrkortet Genomföra - brukarundersökning årligen - höja svarsfrekvensen - minst 90 % skall vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015

VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 VERKSAMHETSPLAN FÖR OMSORG OM FUNKTIONSHINDRADE 2013-2015 Upprättad 2013-01-23 2(7) INLEDNING Omsorgen om funktionshindrade riktar sig till personer med fysiska och psykiska funktionshinder och deras familjer.

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016 Dnr 41-766/16 November 16 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 16 stockholm.se November 16 Utgivare: Äldreförvaltningen Kontaktperson: Elisabeth Landström Dnr 41-766/16 Innehåll Innehåll

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 2016

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 2016 Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 6 Här är en kortfattad presentation av arbetsmarknads- och socialförvaltningens kund- och brukarundersökning,

Läs mer

Nationell Brukarundersökning FO år 2016

Nationell Brukarundersökning FO år 2016 Nationell Brukarundersökning FO år 2016 Tyresö kommun / 2017-01-19 2 (10) Sammanfattning Under hösten 2016 har en nationell brukarundersökning inom funktionsnedsättning genomförts i syfte att mäta den

Läs mer

Den nationella värdegrunden för äldreomsorg Den lokala värdighetsgarantin för äldreomsorgen i Huddinge. Erika Svärdh, kommunikationschef, SÄF

Den nationella värdegrunden för äldreomsorg Den lokala värdighetsgarantin för äldreomsorgen i Huddinge. Erika Svärdh, kommunikationschef, SÄF Den nationella värdegrunden för äldreomsorg Den lokala värdighetsgarantin för äldreomsorgen i Huddinge Erika Svärdh, kommunikationschef, SÄF Nationell värdegrund i socialtjänstlagen Den 1 januari 2011

Läs mer

Vad är boendestöd? När du ansöker ska du vara beredd på att ta emot stöd. Ditt boendestöd utgår från det beslut som du har fått efter din ansökan.

Vad är boendestöd? När du ansöker ska du vara beredd på att ta emot stöd. Ditt boendestöd utgår från det beslut som du har fått efter din ansökan. Boendestöd Vad är boendestöd? Här får du en kort information om vad boendestöd är och hur det kan fungera att få boendestöd. Du är med och planerar hur du vill lägga upp ditt stöd och vad som är viktigt

Läs mer

Brukarundersökning. Stöd och service Handikappomsorgen 2006

Brukarundersökning. Stöd och service Handikappomsorgen 2006 Brukarundersökning Stöd och service Handikappomsorgen 2006 sept 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar efter

Läs mer

Insatsen vård- och omsorgsboende

Insatsen vård- och omsorgsboende Socialförvaltningen Insatsen vård- och omsorgsboende Tjänstedeklaration Beslutad av socialnämnden 2013-06-13, 80. Varför tjänstedeklarationer? Insatsen vård- och omsorgsboende Vi vill förtydliga vad våra

Läs mer

Kvalitetsbarometern LSS 2013:2

Kvalitetsbarometern LSS 2013:2 Sammanfattning med tabeller WEBBVERSION Kvalitetsbarometern LSS 2013:2 Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Nacka kommun Bo Engström UTREDNINGSSPECIALISTEN November 2013

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 Brukarundersökning IFO 2016 Myndighetsutövning Social barn- och ungdomsvård Ekonomiskt bistånd Missbruks- & beroendevård 2 Bakgrund I samband med utvecklingen av Öppna jämförelser har behovet av nationella

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personlig assistans 2018

Rapport Brukarundersökning personlig assistans 2018 Rapport Brukarundersökning personlig assistans 2018 Sammanställd av sektionschefer och socialförvaltningens kvalitetsgrupp Innehållsförteckning Rapport... 1 Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Resultat...

Läs mer

Rapport om resultat och genomförande av SKL:s brukarundersökning

Rapport om resultat och genomförande av SKL:s brukarundersökning OMSORGSNÄMNDEN Handläggare Jeanette Nordin Monica Pettersson Datum 2018-03-12 Omsorgsnämnden Diarienummer OSN-2018-0161 Rapport om resultat och genomförande av SKL:s brukarundersökning 2017 Förslag till

Läs mer

Bilagor Målavstämning hemtjänst 2014

Bilagor Målavstämning hemtjänst 2014 TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-20 Dnr: 2015/54-ÄN-012 Christina Becker - am282 E-post: christina.becker@vasteras.se Kopia till Utförare och leverantörer av hemtjänst i Västerås

Läs mer

Kvalitetsdeklaration för utförande verksamheter inom missbruk och socialpsykiatri

Kvalitetsdeklaration för utförande verksamheter inom missbruk och socialpsykiatri TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-11-11 SN-2013/4615.710 1 (2) missbruk och socialpsykiatri Förslag till beslut antar förvaltningens förslag till kvalitetsdeklaration för utförande verksamheter inom missbruk och socialpsykiatri.

Läs mer

Vad tycker Du om oss?

Vad tycker Du om oss? Vad tycker Du om oss? Patientenkät 216 Beroendecentrum Stockholm Marlene Stenbacka Innehåll Sid. Sammanfattning 2 Bakgrund 3 Metod 3 Resultat 4 Figurer: Figur 1a, 1b. Patientenkät för åren 211, 213-216.

Läs mer

Brukarundersökning i daglig verksamhet Pict-O-Stat undersökning

Brukarundersökning i daglig verksamhet Pict-O-Stat undersökning Brukarundersökning i daglig verksamhet Pict-O-Stat undersökning Brukarundersökning inom daglig verksamhet Bakgrund Socialcheferna, genom Skaraborg kommunalförbund har tagit beslut om att alla kommuner

Läs mer

Rapport till Vara kommun om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning

Rapport till Vara kommun om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning om undersökning inom omsorgen om personer med funktionsnedsättning personlig assistent år 29/21 SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en undersökning bland personer inom kommunens omsorg om personer

Läs mer

Brukarundersökningar 2015 BIM/Gruppverksamhet Barn-Tonår och Familjerådgivningen

Brukarundersökningar 2015 BIM/Gruppverksamhet Barn-Tonår och Familjerådgivningen sida 1 (8) Brukarundersökningar 2015 BIM/Gruppverksamhet Barn-Tonår och Familjerådgivningen sida 2 (8) sida 3 (8) Inledning Att genomföra brukarundersökningar för att följa upp brukares upplevda kvalitet

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Kundundersökning 2013. Personlig assistans

Kundundersökning 2013. Personlig assistans Kundundersökning 2013 Personlig assistans Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom personlig assistans.

Läs mer

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-20 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen. Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund

Vård- och omsorgsförvaltningen. Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund Vård- och omsorgsförvaltningen Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund Kvalitetsmätning 2010 2 Inledning 3 Syfte 3 Målgrupp 3 Arbetsprocess 3 Enkätens uppbyggnad 3 Svarsfrekvens och bortfall

Läs mer

Lokala värdighetsgarantier

Lokala värdighetsgarantier Lokala värdighetsgarantier Genomförandeplan Äldre i Degerfors kommun med sociala omsorgs- och vårdinsatser ska få en individuell genomförandeplan upprättad. Tidsaspekten för upprättandet ser olika ut,

Läs mer

Insatsen ledsagarservice enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

Insatsen ledsagarservice enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Socialförvaltningen Insatsen ledsagarservice enligt lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Tjänstedeklaration Beslutad av omsorgsnämnden 2011-12-15, 148 Övertagen av socialnämnden 2012-09-01

Läs mer

Funktionshinderomsorgen informerar!

Funktionshinderomsorgen informerar! Funktionshinderomsorgen informerar! 2016-12-01 Funktionshinderomsorgens organisation Intellektuellt och fysiskt funktionshinder Psykiskt funktionshinder, missbruk och beroende Personlig assistans Arbete

Läs mer