Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016"

Transkript

1 Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Funktionshinderområdet. Tidigare undersökningar har genomförts på lite olika sätt. Senast, 2014, genomfördes en enkät utifrån de olika insatserna inom LSS. För 2012 genomfördes en gemensam för Individ- och familjeomsorgen (IFO) samt LSS-verksamheten. För år 2016 har Marks kommun deltagit i en nationell brukarundersökning med stöd av Sveriges kommuner och landsting, SKL. Brukarundersökningen riktar sig till vuxna personer med funktionsnedsättning inom boende och sysselsättning/daglig verksamhet enligt SoL och LSS samt boendestöd enligt SoL. Syftet med undersökningen är att få fram jämförbara mått på brukarupplevd kvalitet inom LSS och verksamheter för personer med psykisk funktionsnedsättning. Måtten kan sedan användas för jämförelser mellan kommuner och över tid. Resultat kommer att presenteras på kommun- och (där så är möjligt) enhets- /verksamhetsnivå i kommun- och landstingsdatabasen Kolada i januari Undersökningen genomfördes under september och oktober månad. Enkäterna besvarades i ett webbaserat program som heter Pict-O-Stat där det är möjligt att få text, tal och pictogrambilder via en så kallad surfplatta. Det fanns utsedd personal som besökte boendena och daglig verksamheter/sysselsättning och träffade varje brukare. Personalen hade med sig surfplattan och vid behov gav stöd att svara på enkäten om brukaren så önskade. Några brukare fick en pappersenkät via brev. Detta gäller de brukare som erhåller boendestöd och ovan nämnda stöd som ges utanför kommunens egna verksamheter. I vissa verksamheter finns brukare med både LSS och SoL beslut, då har verksamheten placerats i den det finns flest beslut inom. Alla brukare som erhåller stöd inom de enheter som ingår i undersökningen har räknats med/erbjudits en enkät. Enheterna är dock medvetna om att vissa brukare inte har den kognitiva eller faktiska förmågan att svara. Denna sammanställning är av övergripande karaktär, uppdelad mellan Socialpsykiatri och LSS. En fördjupad analys, per enhet och kön, kommer att genomföras när den nationella statistiken publiceras.

2 Socialpsykiatri Svarsfrekvens Svarsfrekvens Socialpsykiatri Sysselsättning Boende Boendestöd Totalt Besvarade Antal Svarsfrekvens 53% 63% 28% 39% Tidigare år har socialpsykiatrins brukare antingen ingått i Funktionshinder eller i IFO varför jämförande siffror är svårt att ta fram. Totalt för socialpsykiatrin var det 39 procent som besvarade enkäten. De brukare som har boendestöd, bor på externt köpta boendeplatser samt individuell placerad sysselsättning har erbjudits en pappersenkät med svarskuvert. Här kan man notera att de som erbjudits att svara genom surfplatta har en betydligt högre svarsfrekvens. Bakgrund Bakgrund Kön Socialpsykiatri 53 st st 25 st 53% 47% Av de 53 personer som valde att besvara enkäten, var 53 % kvinnor (28 kvinnor) och 47 % män (25 män). Könsfördelningen över hela Socialpsykiatrins klientel är inte framtaget. Kvinna Man Totalt

3 Självbestämmande: Får du bestämma om saker som är viktiga för dig hemma/ i din sysselsättning? Kvinna 71% 25% 4% Man 9 1 Totalt 81% 17% 2% Totalt uppger 81 procent av de som svarat att de får vara med och bestämma vad som är viktigt utifrån självbestämmande. Skillnaden mellan könen är dock stor, där kvinnor upplever att de har mindre självbestämmande än männen. Svaren och innebörden av könsskillnaden kommer att behöva analysers vidare. Självbestämmande: Får du den hjälp du vill ha hemma/i din sysselsättning? Kvinna 54% 33% 13% Man 85% 15% Totalt 74% 21% 5% Totalt uppger 74 procent av de som svarat att de får den hjälp de behöver. Även denna fråga gällande självbestämmande är skillnaden stor mellan könen. Männen är generellt mer nöjda än kvinnorna. Svaren och innebörden av könsskillnaden kommer att behöva analysers vidare.

4 Bemötande: Bryr sig personalen om dig? Kvinna 75% 8% 17% Man 95% 5% Totalt 85% 8% 7% Totalt upplever 85 procent av de som svarat att personalen bryr sig om dem. Även här finns viss könsskillnad och männen är generellt mer nöjda med bemötandet och upplever att personalen visar omsorg om dem. En av de som svarat har kommenterat att denne inte blivit bra bemött, utan önskar att personalen fick mer utbildning. Bemötande: Pratar personalen med dig så att du förstår vad de menar? Alla Några Ingen Kvinna 63% 33% 4% Man 8 Totalt 74% 25% 1% Totalt upplever 74 procent av dem som svarat att personalen pratar med dem så att de förstår. Åter igen är det skillnad mellan könen och verksamheten kan se att kommunikation och bemötande hos personalen behöver utvecklas. Socialförvaltningen ska sträva efter att öka på det goda bemötandet och kompetensutveckla personalen. Kommunen har arbetat aktivt med just bemötande, tex genom den framtagna Bemötandeguiden. Det är viktigt att kunna bemöta och samtala med personer som har såväl språkliga som kognitiva svårigheter.

5 Trygghet: Känner du dig trygg med personalen? Alla Några Ingen Kvinna 42% 5 8% Man 8 Totalt 62% 34% 4% Totalt upplever 62 procent av de som svarat att de känner sig trygg med personalen. Mindre än hälften av kvinnorna känner sig trygga med all personal och hälften känner sig trygg med några av personalen. Några som svarat känner sig inte alls trygg med någon av personalen. Svaren och innebörden av könsskillnaden kommer att behöva analysers vidare för att säkerställa tryggheten för brukarna. Trygghet: Är du rädd för något hemma/på din sysselsättning? Aldrig Ibland Ofta Kvinna 33% 54% 13% Man 5 5 Totalt 45% 49% 6% Totalt uppger 45 procent av dem som svarat att de aldrig är rädda för något. Även här är könsfördelningen olika. Analyser behöver göras på enhetsnivå, detta då över hälften av de som svarat uppger att de ibland eller ofta är rädda i sitt hem eller på sin sysselsättning. Det är viktigt att kartlägga otrygghetsskapande faktorer. Att ibland vara rädd har några kommentterat med: Har svårt stå upp av värk samt spindlar.

6 Trivsel: Trivs du hemma/på din sysselsättning? Kvinna 61% 3 9% Man 9 1 Totalt 75% 21% 4% Totalt uppger 75 procent av de som svarat att de trivs i sitt hem eller på sin sysselsättning. Skillnaden mellan könen är stor, männen trivs mer i sitt hem och på sin sysselsättning än vad kvinnorna gör. Analyser behöver göras så att verksamheterna ökar på trivseln inom de olika enheterna. Sammanfattning: Av de som valt att delta kan det utläsas skillnader i könsfördelningen, inom vissa områden är skillnaderna stora. På samtliga frågor är det kvinnorna som svarat mindre positiva till självbestämmande, bemötande, trygghet och trivsel. Här är det viktigt att verksamheten gör djupare analyser på enhetsnivå för att försöka finna förklaringar till könsskillnaden. Faktorer som behöver arbetas med är bland annat att öka på det goda bemötandet, öka trivseln och kompetensutveckla personalen samt så är det viktigt att kartlägga otrygghetsskapande faktorer. I den pågående översynen av socialpsykiatrins verksamhet är det viktigt att väga i resultatet av denna undersökning, speciellt gällande könsojämlikhet i de olika områdena. Svarsfrekvensen skiljer sig åt mellan de olika enheterna och det blir viktigt att se över formerna av undersökningsmetod i kommande brukarundersökningar. Här kan man notera att de som erbjudits att svara genom surfplatta har en betydligt högre svarsfrekvens. Lägst svarsfrekvens har boendestödet, vilka endast fick pappersenkät hemskickat med svarskuvert. Sammanställningen av undersökning gällande Socialpsykiatrins verksamhet är av övergripande karaktär. En fördjupad analys, per enheter och kön, kommer att genomföras när den nationella statistiken publiceras.

7 LSS Svarsfrekvens Svarsfrekvens LSS Gruppbostad Servicebostad Daglig verksamhet Totalt Besvarade Antal Svarsfrekvens 77% 83% 73% 76% 84% 82% 8 78% 76% 74% 72% 7 68% Den totala svarsfrekvensen för LSS blev 76 procent var svarsfrekvensen 39 procent och för 2014 var svarsfrekvensen 31 procent. För 2014 ingick dock samtliga insatser inom LSS, och om man hade flera insatser fick man svara en för varje insats. I år genomfördes enkäten i stora delar genom att brukarna fick svara på enkäten via en surfplatta. Värt att notera är att det blev en mycket högre svarsfrekvens genom detta. Här kan man tex jämföra med att både år 2012 och 2014 besvarades 80 procent av enkäten inte av brukaren själv utan av någon annan (anhörig, god man etc.). Bakgrund Bakgrund Kön LSS 75 st 72 st 5 48% 3 st 2% 150 st Könsfördelningen är jämnt fördelat. En person har helt 10 hoppat över frågan. Jämfört med hur könsfördelningen är totalt inom verksamheterna stämmer svarsfrekvens överens med detta. Kvinna Man Annat Totalt

8 Självbestämmande: Får du bestämma om saker som är viktiga för dig hemma/ i din dagliga verksamhet? Kvinna 67% 24% 9% Man 68% 27% 5% Procent 68% 25% 7% Totalt anser 68 procent av de som svarat att de får bestämma om saker som är viktiga och 25 procent tycker att de ibland får bestämma. Frågan om man får bestämma om saker som är viktiga har i denna form av självbestämmande inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. I ordinärt boende eller på en arbetsplats kan man inte alltid bestämma över allt, dock är frågan värd att analyser mera utifrån de olika verksamheterna. Självbestämmande: Får du den hjälp du vill ha hemma/i din dagliga verksamhet? Kvinna 79% 19% 2% Man 79% 1% Procent 78% 19% 3% Totalt är det 78 procent som uppger att de får den hjälp de behöver, för 2012 var siffran 56 procent. Enligt LSS-lagen ges insatser för att brukarna ska erhålla goda levnadsvillkor. Dock kan socialförvaltningen inte alltid leva upp till brukarnas önskemål om det faller utanför lagens intentioner. Överlag är brukarna nöjda, en person har lämnat kommentaren: jag vill inte ha någon hjälp.

9 Bemötande: Bryr sig personalen om dig? Kvinna 76% 19% 5% Man 83% 14% 3% Procent 79% 17% 4% Totalt har 79 procent av de som svarat uppgett att personalen bryr sig om brukaren. Frågan om personalen bryr sig om brukaren har i denna form av bemötande inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. Det är fyra av fem som svarat ja på denna fråga, värt att noter är att det är olika bland könen. Socialförvaltningen ska sträva efter att öka på det goda bemötandet och kompetensutveckla personalen. Kommunen har arbetat aktivt med just bemötande, tex genom den framtagna Bemötandeguiden. En person har kommenterat med följande: jag bryr mig inte om personalen. Bemötande: Pratar personalen med dig så att du förstår vad de menar? Alla Några Ingen Kvinna 64% 3 6% Man 83% 17% 0 Procent 73% 24% 3% Totalt uppger 73 procent av de som svarat att personalen så att de kan förstå vad de menar. Frågan om personalen pratar förståerligt har i denna form av bemötande inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. Värt att notera är att det är fler kvinnor som upplever att de inte förstår personalen. Svaren och innebörden av könsskillnaden kommer att behöva analysers vidare.

10 Trygghet: Känner du dig trygg med personalen? Alla Några Ingen Kvinna 73% 23% 4% Man 84% 14% 2% Procent 79% 18% 3% Totalt upplever 79 % av de som svarat att de känner sig trygga med alla i personalen. Frågan om brukaren känner sig trygg med personalen har i denna form av bemötande inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. Naturligtvis ska alla känna sig trygga, här är kvinnorna mindre trygga vilket kan grunda sig i att fler kvinnor upplever att de inte förstår vad personalen säger. Trygghet: Är du rädd för något hemma/i din dagliga verksamhet? Aldrig Ibland Ofta Kvinna 36% 4% Man 78% 18% 4% Procent 69% 26% 5% Totalt uppger 69 procent av de som svarat att de aldrig är rädda för något i sitt hem/på sin dagliga verksamhet. Frågan om brukaren känner sig rädd för något har i denna form av trygghet inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. Även här är könsfördelningen olika och analyser behöver göras på enhetsnivå. Att ibland vara rädd på sin dagliga verksamhet blir tydlig i de kommentrer som inkommit: trånga utrymmen är jag rädd för samt jag kan bli rädd när det kommer in otrevliga människor i affären ex a-lagare.

11 Trivsel: Trivs du hemma/på din dagliga verksamhet? Kvinna 81% 12% 7% Man 82% 13% 5% Procent 81% 12% 7% Totalt är det 81 procent som trivs i sitt hem eller på sin dagliga verksamhet. Frågan om brukaren trivs har i denna form av trivsel inte tidigare ställts, varför inga jämförande tal finns. Några har lämnat kommentar kring frågan: ibland när det blir bråk grannen under mig får hemska utbrott ibland då får jag oro i magen som en stor nervklump samt ibland är vi för många. Sammanfattning: Av de som valt att delta kan det utläsas skillnader i könsfördelningen. På flera frågor har kvinnorna som svarat varit mindre nöjda, mindre trygga och mer rädda för något. Här är det viktigt att verksamheten gör djupare analyser på enhetsnivå för att försöka finna förklaringar till könsskillnaden. Viktigt att notera i svaren är att trots att en del upplever att de inte är helt nöjda med bemötandet och inte är helt trygga så trivs över 80 procent i sin bostad eller på sin dagliga verksamhet. Tidigare undersökningar har genomförts med pappersenkäter som skickats ut och då har svarsfrekvensen legat mellan procent. Av dessa svar så har det endast varit 20 procent av brukarna själva som besvarat enkäten. I årets enkät är det bara brukarna själva som besvarat enkäten. Slutsatsen man kan dra av detta är att undersökningsmetoden ger en ökad delaktighet i att få brukarnas egna upplevelser av sina insatser. Sammanställningen av LSS-verksamhetens undersökning är av övergripande karaktär. En fördjupad analys, per enheter och kön, kommer att genomföras när den nationella statistiken publiceras.

Nationell Brukarundersökning FO år 2016

Nationell Brukarundersökning FO år 2016 Nationell Brukarundersökning FO år 2016 Tyresö kommun / 2017-01-19 2 (10) Sammanfattning Under hösten 2016 har en nationell brukarundersökning inom funktionsnedsättning genomförts i syfte att mäta den

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017 2018-02-06 Dnr SN 2018/22 Mari-Louise Brunstedt och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017 Brukarnas upplevelser av sina insatser hos socialtjänsten i

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/283 Mari-Louise Brunstedt och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Brukarnas upplevelser av sina insatser hos socialtjänsten i

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Tidigare undersökningar har genomförts på lite olika

Läs mer

Brukarundersökning inom Boendestöd 2017

Brukarundersökning inom Boendestöd 2017 Brukarundersökning inom Boendestöd Pict-O-Stat undersökning Oktober Innehållsförteckning Brukarundersökning inom boendestöd.... Bakgrund.... Metod och syfte.... Frågor.... Svarsfrekvens.... Resultat boendestöd

Läs mer

Nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet. Workshop 18 mars

Nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet. Workshop 18 mars Nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet Workshop 18 mars Brukarundersökning inom funktionshinderområdet Utgår från områdena i ÖJ funktionsnedsättning: - Både LSS- och socialpsykiatriverksamheter

Läs mer

Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Serviceboenden totalt

Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Serviceboenden totalt Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Serviceboenden totalt 1 Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Svarsfrekvenser Resultat totalt Resultat per boende Kvalitetsbarometern

Läs mer

Gruppbostad & daglig verksamhet

Gruppbostad & daglig verksamhet & daglig verksamhet BRUKARUNDERSÖKNING 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-02-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 BAKGRUND OCH GENOMFÖRANDE... 3 2 RESULTAT... 4 2.1 BAKGRUNDFAKTOR...4 2.1.1 Kön... 4 2.2 SJÄLVBESTÄMMANDE...4

Läs mer

Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Gruppboenden totalt

Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Gruppboenden totalt Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Gruppboenden totalt 1 Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Svarsfrekvenser Boenden utan eget resultat Resultat totalt Resultat

Läs mer

Rapport från brukarundersökning

Rapport från brukarundersökning Rapport från brukarundersökning 2016 Omsorgsförvaltningen Område stöd och service Författare: My Erdfelt INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 BAKGRUND... 3 Pict-O-Stat... 3 SKL (Sveriges kommuner

Läs mer

Nacka Kommun LSS. Totalresultat servicebostad, Oktober 2018

Nacka Kommun LSS. Totalresultat servicebostad, Oktober 2018 Nacka Kommun LSS Totalresultat servicebostad, 2018 Oktober 2018 Innehåll Sammanfattning 3 Om undersökningen 5 Resultat, totalt 6 Resultat per boende 18 Slutsats 30 Sammanfattning Om undersökningen Undersökningen

Läs mer

Resultat av brukarenkät - Funktionsnedsättning 2017

Resultat av brukarenkät - Funktionsnedsättning 2017 Resultat av brukarenkät - Funktionsnedsättning 2017 Bakgrund SKL har i samverkan med kommuner och specialister tagit fram enkätunderlaget och utgår från Lagen (1993:387) om vård stöd och service till vissa

Läs mer

Brukarenkät Daglig verksamhet/sysselsättning 2016

Brukarenkät Daglig verksamhet/sysselsättning 2016 Socialförvaltningen Monica Bylund/ Susanne Norlander RAPPORT Brukarenkät Daglig verksamhet/sysselsättning 2016 Projektledare: Monica Bylund och Susanne Nordlander Rehabiliteringskonsulenter OOF. Hjälppersoner:

Läs mer

Rapport om resultat och genomförande av SKL:s brukarundersökning

Rapport om resultat och genomförande av SKL:s brukarundersökning OMSORGSNÄMNDEN Handläggare Jeanette Nordin Monica Pettersson Datum 2018-03-12 Omsorgsnämnden Diarienummer OSN-2018-0161 Rapport om resultat och genomförande av SKL:s brukarundersökning 2017 Förslag till

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Analys och arbetet framåt

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Analys och arbetet framåt Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Analys och arbetet framåt Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Funktionshinderområdet, där socialpsykiatrin och verksamheter enligt

Läs mer

Resultat brukarundersökning LSS boende

Resultat brukarundersökning LSS boende Brukarundersökning LSS boende () 22--9 Verksamhetsavdelningen Resultat brukarundersökning LSS boende Antal enkäter som lämnats ut var 2 st, antal svarande var 4 st vilket ger en svarsfrekvens på 6 % De

Läs mer

Brukarundersökning i daglig verksamhet Pict-O-Stat undersökning

Brukarundersökning i daglig verksamhet Pict-O-Stat undersökning Brukarundersökning i daglig verksamhet Pict-O-Stat undersökning Brukarundersökning inom daglig verksamhet Bakgrund Socialcheferna, genom Skaraborg kommunalförbund har tagit beslut om att alla kommuner

Läs mer

Brukarundersökning 2013 Bemötande, tillgänglighet och information

Brukarundersökning 2013 Bemötande, tillgänglighet och information Dnr NAV/2013:205 2014-03-18 Brukarundersökning 2013 Bemötande, tillgänglighet och information NAV/2013:205 2013-11-25 Arbete och Välfärd Sofie Johansson, utredare Mats Karlsson, utredare Dnr NAV/2013:205

Läs mer

Vägledning för genomförande av nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet 2016

Vägledning för genomförande av nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet 2016 2016-06-13 Vård och omsorg Helena Henningson Emma Everitt Vägledning för genomförande av nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet 2016 För frågor om undersökningen kontakta: Emma Everitt,

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015

Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015 Verksamhetsuppföljning Socialpsykiatri (Boendestöd, Kompassens särskilda boendestöd, Sysselsättningen) Mars, april 2015 Bakgrund Verksamhetsuppföljning för Socialpsykiatrins verksamheter har genomförts

Läs mer

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012. Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012. Oktober 2012 Sammanfattning Brukarundersökningen som genomfördes under

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska. Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011

Sammanfattning på lättläst svenska. Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011 Sammanfattning på lättläst svenska Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011 Sammanfattning till lättläst svenska har gjorts av Centrum för

Läs mer

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS 2017-02-09 KS2017.0497 U N D E R R U B R I K Brukarundersökning Finspångs 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: @finspang.se Webbplats:

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014

BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 BRUKARUNDERSÖKNING INOM OMSORGEN FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING 2014 Genomlysning av samtliga LSS-verksamheter samt boendestöd med undantag av daglig verksamhet Sammanställd juni 2014 Sammanfattning

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stödboende Kungsholmen Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Brukarundersökning Individ- och familjeomsorg 2016 Analys och arbetet framåt Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Individ- och familjeomsorgen, IFO. Under hösten 2016 genomfördes

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2017-03-14 22 Kundundersökning inom verksamheter för personer med funktionsnedsättningar (SN 2017.032) Beslut Arbetsutskottet noterar

Läs mer

Nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet Workshop 18 mars

Nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet Workshop 18 mars Nationell brukarundersökning inom funktionshinderområdet Workshop 18 mars MVTe, Kistamässan 25 jan. 2017, Mia Ledwith Brukarundersökningar för funk (och IFO) Få nationella frågor möjlighet för kommunerna

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/385 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2016 Brukarnas upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun Postadress Besöksadress

Läs mer

Enkätundersökning. riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014

Enkätundersökning. riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014 Enkätundersökning riktad till enskilda inom handikapp- och psykiatriomsorgen 2014 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING... 3 SYFTE... 3 UTFORMNING AV ENKÄTEN... 3 ÅRETS UNDERLAG... 4 MÅLVÄRDET... 4 RESULTAT

Läs mer

Enkät brukare oktober/november 2013

Enkät brukare oktober/november 2013 1 Socialförvaltningen 2013-12-03 Anette Österberg/Utvecklingsledare/TÖS Enkät brukare oktober/november 2013 Bakgrund 2011 genomfördes den första gemensamma brukarundersökningen inom äldreomsorg, socialpsykiatri,

Läs mer

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2013.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2013. Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd En brukarundersökning genomförd mars 2013. Hultsfred Maj 2013 2 Sammanfattning Brukarundersökningen som genomfördes

Läs mer

Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Daglig verksamhet totalt

Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Daglig verksamhet totalt Nacka Kommun Kvalitetsbarometern LSS 2017 Daglig verksamhet totalt 1 Innehåll Sammanfattning Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Svarsfrekvenser DV utan eget resultat Resultat totalt Resultat

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 HVB hem Farsta Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen Svarsfrekvens

Läs mer

Kundundersökning LSS SN

Kundundersökning LSS SN Kundundersökning LSS 2017 10 SN 2018.154 143 VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Socialnämndens arbetsutskott 2018-08-28 92 Kundundersökning LSS 2017 (SN 2018.154) Beslut Socialnämndens arbetsutskott

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Brukarundersökning. Stöd och service Handikappomsorgen 2006

Brukarundersökning. Stöd och service Handikappomsorgen 2006 Brukarundersökning Stöd och service Handikappomsorgen 2006 sept 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar efter

Läs mer

Nacka Kommun LSS. Totalresultat gruppboenden, Oktober 2018

Nacka Kommun LSS. Totalresultat gruppboenden, Oktober 2018 Nacka Kommun LSS Totalresultat gruppboenden, 218 Oktober 218 Innehåll Sammanfattning 3 Om undersökningen 7 Resultat, totalt 8 Resultat per boende 2 Slutsats 32 Kontakt 33 Sammanfattning Målgrupp och Metod

Läs mer

Nöjdhetsundersökning Daglig verksamhet

Nöjdhetsundersökning Daglig verksamhet Nöjdhetsundersökning Daglig verksamhet 2016-12-07 KS.2017.0066 U N D E R R U B R I K Nöjdhetsundersökning Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se

Läs mer

Brukarenkät Bostad med särskild service 2015

Brukarenkät Bostad med särskild service 2015 Socialförvaltningen Monica Bylund/ Susanne Nordlander RAPPORT 2015-12 Brukarenkät Bostad med särskild service 2015 Projektledare: Monica Bylund Verksamhetsutvecklare och Susanne Nordlander Rehabiliteringskonsulent

Läs mer

Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning

Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning RAPPORT januari 2014 Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning Sammanfattning I Pilen för 2013 för Omsorgsnämnden och Individ och familjeomsorgsnämnden

Läs mer

Brukarundersökning. Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006

Brukarundersökning. Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006 Brukarundersökning Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006 sept 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2015 Boendestöd Spanga Tensta Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015

Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015 Resultat från brukarundersökning inom funktionshinder, Mölndals stad, 2015 Kvalitet- och beställarenheten Carolina Day, verksamhetsutvecklare Helena Bertilsson, verksamhetsutvecklare Innehållsförteckning

Läs mer

Uppdrag enligt styrkort

Uppdrag enligt styrkort Uppdrag enligt styrkort - genomföra brukarundersökning årligen - höja svarsfrekvensen - minst 90 % skall vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare värderar oss och upplever

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET 2019

VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET 2019 VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET 2019 För mer information om undersökningen kontakta: Anna Thomsson, anna.thomsson@skl.se INLEDNING Sveriges kommuner

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten 2008 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar

Läs mer

VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET 2018

VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET 2018 VÄGLEDNING FÖR GENOMFÖRANDE AV NATIONELL BRUKARUNDERSÖKNING INOM FUNKTIONSHINDEROMRÅDET 2018 För mer information om undersökningen kontakta: Anna Thomsson, anna.thomsson@skl.se Innehållsförteckning INLEDNING...

Läs mer

Brukarundersökning Bostad med särskild service

Brukarundersökning Bostad med särskild service Brukarundersökning Bostad med särskild service 2016-01-14 KS 2016.356-1 UNDERRUBRIK Brukarundersökning Finspångs 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: @finspang.se Webbplats: www.finspang.se

Läs mer

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2015 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2015 Gruppboende Ullevidevägen gruppbostad, Attendo LSS A Enkätfabriken undersökningar

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stödboende Sodermalm Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Brukarundersökning 2013 Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Syfte mäta utifrån brukarperspektivet i styrkortet Brukarna/kunderna upplever att de får

Läs mer

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-20 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Brukarundersökning av socialnämndens mål 2010

Brukarundersökning av socialnämndens mål 2010 DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Lotten Rudberg Flismark Tjänsteutlåtande 21-11-15 Socialnämnden den 24.1 211 SN 21/162 Brukarundersökning av socialnämndens mål 21 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 Brukarundersökning IFO 2016 Myndighetsutövning Social barn- och ungdomsvård Ekonomiskt bistånd Missbruks- & beroendevård 2 Bakgrund I samband med utvecklingen av Öppna jämförelser har behovet av nationella

Läs mer

Vad tycker du? Landskrona stad. Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder

Vad tycker du? Landskrona stad. Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder Vad tycker du? Landskrona stad Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder Författare: Cecilia Karlsson Mars 2012 INNEHÅLL SIDA INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING 2. INLEDNING 3. BAKGRUND 3. FNs

Läs mer

Nacka kommun Kvalitetsbarometern LSS 2016 Gruppboende totalt

Nacka kommun Kvalitetsbarometern LSS 2016 Gruppboende totalt Nacka kommun Kvalitetsbarometern LSS Gruppboende totalt Innehåll Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Svarsfrekvenser Förklaring av kvalitetsindex Resultat Per fråga jämfört med år och där

Läs mer

Vad tycker du? Medborgarundersökning i sektor LSS hösten 2018

Vad tycker du? Medborgarundersökning i sektor LSS hösten 2018 Vad tycker du? Medborgarundersökning i sektor LSS hösten 2018 Författare: Ann-Christin Rydén-Persson Kvalitetsansvarig / Sektor LSS Östersunds kommun 1 Innehållsförteckning 1. Inledning s.3 2. Bakgrund

Läs mer

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2017 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2017 Gruppboende Sköndals LSS AB Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation

Läs mer

MÅLUPPFYLLELSER SOCIALNÄMNDEN TERTIAL 1, 2014

MÅLUPPFYLLELSER SOCIALNÄMNDEN TERTIAL 1, 2014 MÅLUPPFYLLELSER SOCIALNÄMNDEN TERTIAL 1, 2014 En måluppföljning ska göras per första tertialet i april. Samtliga mål som ska mätas under 2014 och finns i Kommunplanen ska följas upp och kommenteras. Samtliga

Läs mer

Nacka Kommun Boendestöd

Nacka Kommun Boendestöd Nacka Kommun Boendestöd Totalresultat Oktober Innehåll Sammanfattning 3 Om undersökningen 4 Resultat 5 Slutsats 16 Kontakt 17 Sammanfattning Målgrupp och Metod Undersökningen har genomförts som en postal

Läs mer

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Rapport 2018-01-25 VON 230/17 Vård- och omsorgsförvaltningen Enheten för kvalitet- och verksamhetsutveckling s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Undersökning av kvaliteten i hemtjänst och särskilt boende

Läs mer

Analys och kommentarer till Öppna jämförelser 2015 stöd till personer med funktionsnedsättning

Analys och kommentarer till Öppna jämförelser 2015 stöd till personer med funktionsnedsättning 2015-07-08 er till Öppna jämförelser 2015 stöd till personer med funktionsnedsättning Bakgrund och ärendebeskrivning Sveriges kommuner och landsting, SKL och Socialstyrelsen har i år genomfört en sjätte

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Individ- och familjeomsorgen

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Individ- och familjeomsorgen SMEDJEBACKENS KOMMUN 2013-11-22 Familje- och utbildningsförvaltningen Individ- och familjeomsorgen Familje- och utbildningsnämnden Brukarundersökning individ- och familjeomsorgen perioden maj t.o.m. oktober

Läs mer

Resultat av brukarundersökning inom LSS 2014

Resultat av brukarundersökning inom LSS 2014 Resultat av brukarundersökning inom LSS 2014 Metod Ingen nationell brukarundersökning görs inom området LSS och det finns inga kommuner att jämföra sig med. Vård och omsorg har under 2014 gjort en egen

Läs mer

Brukarundersökning Personlig assistans 2018

Brukarundersökning Personlig assistans 2018 Brukarundersökning Personlig assistans 2018 Funktionsstödsförvaltningen Upprättad Datum: Ansvarig: Författare: Förvaltning: Avdelning: 2019-02-20 Charlotte Widén Odder Linda Byrin Funktionsstödsförvaltningen

Läs mer

Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016

Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016 Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016 Rapport Mölndals stad 1 Innehåll 1. Om undersökningen.. 3 2. Syfte.. 3 3. Enkäten. 3 4. Svarsfrekvens.. 4 5. Vård- och omsorgsnämndens mål... 5 6. Resultat.

Läs mer

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 November 2008 2 Innehåll Sammanfattning... 4 1 Inledning... 5 2 Metod... 5 3 Redovisning av resultat... 5 4 Resultat... 6 4.1 Svarsfrekvens... 6 4.2

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2017 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2017 Utförare - Sysselsättning Tur och Retur Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation

Läs mer

Sammanfattning på lättläst svenska. Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011

Sammanfattning på lättläst svenska. Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011 Sammanfattning på lättläst svenska Upplevd kvalitet i bostad med särskild service och i daglig verksamhet Solna och Sollentuna kommun 2011 Sammanfattning till lättläst svenska har gjorts av Centrum för

Läs mer

Arbete och välfärdsnämnden. Brukarundersökning individ och familjeomsorg Kristianstads kommun {{date}} 1

Arbete och välfärdsnämnden. Brukarundersökning individ och familjeomsorg Kristianstads kommun {{date}} 1 Arbete och välfärdsnämnden Brukarundersökning individ och familjeomsorg Kristianstads kommun {{date}} 1 Innehåll Syftet med brukarundersökningen... 3 Genomförandet... 3 Resultat... 4 Tabell 1: Individ

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Stockholms stad Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2018 Utförare Sysselsättning Mellanmålet Rehab AB sysselsättning 2 Presentation Om

Läs mer

Nacka kommun Kvalitetsbarometern LSS 2016 Serviceboende totalt

Nacka kommun Kvalitetsbarometern LSS 2016 Serviceboende totalt Nacka kommun Kvalitetsbarometern LSS Serviceboende totalt Innehåll Om undersökningen Bakgrund och syfte Genomförande Svarsfrekvenser Förklaring av kvalitetsindex Resultat Per fråga jämfört med år och där

Läs mer

Mötesanteckning 7 februari 2019

Mötesanteckning 7 februari 2019 MÖTEN 1(5) VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET 2019-02-07 Vårt diarienummer G 2018/000046 Handläggare, titel, telefon Emma Johansson, sakkunnig Mötesanteckning 7 februari 2019 Närvarande 2 representanter FUB 2 representanter

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2017

Brukarundersökning IFO 2017 2018-01-31 Dnr: SN 2017/317 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2017 Brukares upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Brukarundersökning 2015

Brukarundersökning 2015 2016-01-13 Brukarundersökning 2015 Socialförvaltningen Vetlanda här växer människor och företag 2 Innehåll Bakgrund... 3 Metod och mätperiod... 3 Antal svar, bortfall och svarsfrekvens... 3 Kön... 3 Resultat...

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 2016

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 2016 Arbetsmarknads- och socialförvaltningens resultat av kund- och brukarundersökningen, KBU, år 6 Här är en kortfattad presentation av arbetsmarknads- och socialförvaltningens kund- och brukarundersökning,

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2019 Stockholms stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2019 Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2019 Stockholms stad Stockholms stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2019 Utförare - Boendestöd 1:a Aktiva valet i norden AB 2 Presentation Om undersökningen

Läs mer

Hur nöjda är våra brukare?

Hur nöjda är våra brukare? 2010-10-05 Ärendenr: Nf 247/2010 Handläggare: Annelie Fridman Hur nöjda är våra brukare? Resultat från enkätundersökning 2010 inom Förvaltningen för funktionshindrade Vård och Stöd Förvaltningen för funktionshindrare

Läs mer

Brukarundersökning. Socialförvaltningens reception. Juni 2006

Brukarundersökning. Socialförvaltningens reception. Juni 2006 Brukarundersökning Socialförvaltningens reception 2006 Juni 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar efter

Läs mer

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2013

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2013 Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 213 Sysselsättning Socialnämnden Presentation Om undersökningen Svarsfrekvens Resultat Resultat per fråga över tid Resultat regiform Resultat

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 2015

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 2015 Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 15 Här är en kortfattad presentation av arbetsmarknads- och socialförvaltningens kund- och brukarundersökning (enkäter) 15. Undersökningen genomfördes

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Boendestöd Hagersten Liljeholmen - Egen regi Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation

Läs mer

MÅLUPPFYLLELSER SOCIALNÄMNDEN TERTIAL 2, 2014

MÅLUPPFYLLELSER SOCIALNÄMNDEN TERTIAL 2, 2014 MÅLUPPFYLLELSER SOCIALNÄMNDEN TERTIAL 2, 2014 En måluppföljning ska göras per tertial 2 augusti 2014. Samtliga mål som ska mätas under 2014 och finns i Kommunplanen ska följas upp och kommenteras. Samtliga

Läs mer

Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2013

Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2013 Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 21 Boendestöd Spånga-Tensta stadsdel Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat boende Stadsdel

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2017 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2017 Utförare - Sysselsättning Emma sysselsattning arbetstraning Enkätfabriken undersökningar

Läs mer

Nacka Kommun LSS. Totalresultat daglig verksamhet, Oktober 2018

Nacka Kommun LSS. Totalresultat daglig verksamhet, Oktober 2018 Nacka Kommun LSS Totalresultat daglig verksamhet, 218 Oktober 218 Innehåll Sammanfattning 3 Om undersökningen 6 Resultat, totalt 8 Resultat per verksamhet 21 Slutsats 34 Kontakt 35 Sammanfattning Målgrupp

Läs mer

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2017 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2017 Daglig verksamhet Höken DV-Frösunda LSS AB Enkätfabriken undersökningar

Läs mer

Brukarundersökning. Jobbcoaching ett projekt för sysselsättning

Brukarundersökning. Jobbcoaching ett projekt för sysselsättning Brukarundersökning Jobbcoaching ett projekt för sysselsättning 009 Bakgrund Sedan 003 arbetar socialförvaltningen i Tingsryd med Balanserad styrning som metod att styra sin verksamhet. I den Balanserad

Läs mer

Kostnad per brukare 2013

Kostnad per brukare 2013 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Kristina Appert 2014-05-14 SN 2013/0688 0480-45 09 50 Socialnämnden Kostnad per brukare 2013 Förslag till beslut Socialnämnden fattar inget beslut med

Läs mer

Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser

Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser Flerårsplan avseende bostäder för personer med funktionsnedsättning Avser 2018-2024 Framtagen av: Verksamhetschef Helen Persson, funktionshinderavdelningen Datum: 2017-11-20 Sammanfattning Utifrån lagen

Läs mer

Brukarundersökning 2010

Brukarundersökning 2010 Brukarundersökning 2010 Under 2010 har olika brukarundersökningar gjorts inom VoO för att mäta hur nöjda brukarna är och hur de grundläggande behoven uppfylls inom de olika verksamhetsområdena. Denna sammanställning

Läs mer

Brukarenkät Daglig verksamhet/sysselsättning 2014

Brukarenkät Daglig verksamhet/sysselsättning 2014 Socialförvaltningen Monica Bylund/ Susanne Nordlander RAPPORT 2014-11-11 Brukarenkät Daglig verksamhet/sysselsättning 2014 Projektledare: Monica Bylund och Susanne Nordlander Rehabiliteringskonsulenter

Läs mer

Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2010

Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2010 Uppföljning av socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2010 Uppföljning av kvalitetsgarantier inom socialförvaltningen 2010 Bakgrund Socialnämnden införde kvalitetsgarantier inom äldreomsorgen, individ-

Läs mer

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2017 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2017 Gruppboende Farsta Strand gruppbostad Nytida AB Enkätfabriken undersökningar

Läs mer

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad

Brukarundersökning inom funktionsnedsättning Stockholm Stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom funktionsnedsättning 2016 Korttidstillsyn Enskede-Årsta-Vantör Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation

Läs mer

Brukarundersökning inom handikappomsorgen - gruppbostäder och daglig verksamhet

Brukarundersökning inom handikappomsorgen - gruppbostäder och daglig verksamhet Tjänsteskrivelse 1(24) 2013-01-16 SN 2011.0088 Handläggare: Patrik Jonsson, 22. socialkansliet Socialnämnden Brukarundersökning inom handikappomsorgen - gruppbostäder och daglig verksamhet Sammanfattning

Läs mer

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2013

Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2013 Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 21 Sysselsättning Skarpnäck Presentation Om undersökningen Svarsfrekvens Resultat Resultat per fråga över tid Resultat regiform Resultat kön

Läs mer