Brukarundersökning 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brukarundersökning 2010"

Transkript

1 Brukarundersökning 2010 Under 2010 har olika brukarundersökningar gjorts inom VoO för att mäta hur nöjda brukarna är och hur de grundläggande behoven uppfylls inom de olika verksamhetsområdena. Denna sammanställning lyfter främst fram resultat kring genomförande, dvs hur brukarna upplever kvalitén på de insatser de är beviljade, hur nöjda de är med personalens bemötande samt vilket inflytande brukarna har på de insatser som utförs. Slutligen förs en kort diskussion kring resultatet Äldreomsorgen En rikstäckande undersökning Öppna jämförelser av äldres uppfattning av kvalitet i hemtjänst och äldreboenden 2010, som gjorts av Socialstyrelsen, är årets resultat högre inom alla faktorer jämfört med 2008, med undantag från Vårdinsatser inom Äldreboende. Eslöv ligger lika eller högre än riksgenomsnittet på samtliga faktorer förutom Vårdinsatser på äldreboende som är lägre (bilaga 1). Äldreboende När det gäller trygghet i boendet känner 86 % sig trygga och 85 % är nöjda med sin boendemiljö. Trots att nöjdheten gällande vårdinsatser har minskat, så är nöjdhetsgraden fortfarande över 80 %. Inflytande är en nöjdhetsfaktor som har ökat från 68 % 2008, till 73 % På frågan hur nöjd man är med hur personalen bemöter en och den respekt som personalen visar är nöjdhetsgraden 80 %. De faktorer som ligger under 70 % nöjdhet inom äldreboende är Maten (66 %), Social samvaro och aktiviteter (62 %) samt Information (69 %). De två sista faktorerna har ökat sedan 2008 och Social samvaro och aktiviteter hör dessutom till de 25 % bästa i förhållande till andra kommuners resultat i Öppna jämförelser. Hemtjänst Även inom hemtjänsten är tryggheten i det egna hemmet stort (83 %). När det gäller nöjdhetsgraden beträffande omfattningen av den hjälp man är beviljad och hur väl den beviljade hjälpen motsvarar ens behov är 80 % nöjda. Inom hemtjänsten har nöjdhetsgraden gällande inflytandet ökat från 67 % 2008, till 74 % Den faktor som brukare inom hemtjänsten är mest nöjda med är bemötande som ligger på 86 % och där Eslöv hör till de 25 procent bästa i förhållande till andra kommuners resultat. Inom hemtjänsten ligger Social samvaro och aktiviteter (66 %) och Information (69 %) under 70 % nöjdhet.

2 Verksamheter med inriktning funktionshinder När det gäller brukarundersökningar inom verksamheter med inriktning funktionshinder såsom LSS boende, Daglig verksamhet, Socialpsykiatri, Personlig assistans och Korttidsvistelse/Korttidstillsyn har olika undersökningsmetoder använts beroende på brukarnas utvecklingsnivå. Här presenteras resultaten från enkät och Pict-O-Stat. LSS boende, korttidsvistelse/korttidstillsyn och Personlig assistans Samtliga tre verksamheter har använt sig av enkät. Inom Lss boende har enkäter enbart använts till företrädare för dem som har svårt att själv uttrycka sina åsikter. Det är brukarens företrädare som har svarat på enkäten och när det gäller barn och ungdomar deras föräldrar. Övriga boende har använt sig av Pictostat, Delaktighetsmodell, samtalsgrupper och säsongsamtal. Pict-O-Stat resultaten hade för låg svarsfrekvens, så det finns inget adekvat resultat att redovisa. Resultaten från övriga metoder presenteras separat. De frågeområden som enkäten har berört är; utförande, bemötande, inflytande, trygghet, helhetsomdöme och synpunkter. Frågeområdena är gemensamma för enkäten oavsett målgrupp, men frågorna inom områdena varierar. Enkäten har besvarats av brukaren/brukarens företrädare/vårdnadshavare som har fått ta ställning till frågor kring hur nöjda de är utifrån en 10 gradig skala. Nedan presenteras resultatet från enkäten. LSS boende Helhetsomdömet 8,9 8,8 Trygghet 9,4 8,9 Bemötande 9,4 9,2 Inflytande 8,4 8,3 Utförande 8,6 8,7 Korttidsvistelse/korttidstillsyn Helhetsomdömet 9,2 8,8 Trygghet 9,5 8,7 Bemötande 9,6 8,6 Inflytande 8,2 7,8 Utförande 8,7 8,5 Personlig assistans Helhetsomdömet 7,9 8,6 Trygghet 8,1 8,6 Bemötande 8,6 9,3 Inflytande 7,9 7,2 Utförande 8,2 8,3

3 Synpunkter Av de totalt 79 svarande är det 73 stycken som vet vart de ska vända sig för att framföra synpunkter. Av dessa har 43 stycken vid ngt tillfälle framfört synpunkter. Avvikelserna mellan 2009 och 2010 är marginella. Daglig verksamhet Daglig verksamhet har använt sig av Pict-O-Stat. Pict-O-Stat är ett enkätverktyg som använder sig av Pictogramsymboler, fotografier och inspelat tal för att presentera och förtydliga frågeställningar och svarsalternativ för personer med olika former av kognitiv funktionsnedsättning. När det gäller inflytande visar resultatet att nästan 80 % tycker att de får vara med och bestämma hur sina arbetsdagar ska se ut, över 80 % känner att de får den hjälp de behöver, 80 % vill vara i sin grupp och nästan 80 % vet vem de ska prata med om de vill byta arbetsplats. Socialpsykiatrin Socialpsykiatrin har använt sig av Pict-O-Stat. Resultatet från socialpsykiatrin, särskilt boende, när det gäller inflytande, visar att nästan 80 % bestämmer själv vad de ska göra en ledig dag, 80 % kan gå ut när de vill, 100 % får vara själva i sin lägenhet när de vill och 60 % bestämmer själv när de vill få hjälp. När det gäller hjälpen anser 100 % att de får hjälp när de behöver. Resultatet från socialpsykiatrin, boendestöd, när det gäller inflytande, visar att 100 % bestämmer själv vad de ska göra en ledig dag, 100 % kan gå ut när de vill, 100 % får vara själva i sin lägenhet när de vill och 60 % bestämmer själv när de vill få hjälp. När det gäller hjälpen anser 80 % att de får hjälp när de behöver.

4 Diskussion Bemötande och inflytande Vård och omsorg har sedan flera år utgått från strategin Vi ser individen för att höja kvalitet för brukaren. Som ett led i att säkerställa kvalitén tog förvaltningen 2008 fram tre ledstjärnor, Egenmakt, Kvalitet och Förändringsvilja, som utgör förvaltningens värdegrund. Egenmakt står för att Brukarna kan påverka hur våra tjänster utförs och Kvalitet står för Kvalitet i varje möte alla möten präglas av empati, lyhördhet och respekt. Det vill säga att det till stor del handlar om brukarnas inflytande och medarbetarnas bemötande. När det gäller inflytande och bemötande så är över 80 % av brukarna inom äldreomsorgen, daglig verksamhet och socialpsykiatrin nöjda och inom Lss Boende, Personlig assistans och kortttidsvistelse/korttidstillsyn ligger nöjdhet i bemötande från 7,9-9,4 på en 10 gradig skala. Hemtjänsten hör dessutom till de 25 procent bästa när det gäller bemötande i förhållande till andra kommuners resultat. Att resultatet har ökat de sista två åren när det gäller bemötande och inflytande kan vara en effekt av det förankringsarbete av ledstjärnorna som har skett ute i verksamheterna sedan Ledstjärnorna har bland annat förankrats på arbetsplatsträffar med hjälp av spelet Values Interweave, som syftar till att konkretisera värderingar och av teamledare i dialogsamtal med alla i arbetslaget. Genomförandet När det gäller den hjälp och stöd som brukarna får, upplever majoritet av verksamheterna en nöjdhet på över 80 %. En förklaring till detta kan vara de genomförandeplaner som finns som till största del utgår ifrån brukarnas individuella behov. När det gäller genomförandet kan även kompetensutveckling av medarbetare vara en bidragande faktor till det goda resultatet. Olika kompetenssatsningar har under året genomförts kopplat till brukarinflytande och bemötande. Enligt medarbetarenkäten 2010 ansåg 83 % (jmf med 62,5 % 2009) att kompetensutvecklingen bidragit till att arbetsplatsens mål hade uppnåtts samt att 84 % (jmf 58 % 2009) kunde ge exempel på hur deras kompetensutvecklig hade haft betydelse för att utföra/förbättra deras arbete. Kvalitetsdagen och kvalitetspristävlingen syftar även den till att förbättra genomförandet inkom 22 olika tävlingsbidrag som juryn tog ställning till. Under kvalitetsdagen hölls en inspirationsföreläsning för alla medarbetare och pris utdelades till det arbetslag som under föregående år hade genomfört den bästa förbättringsåtgärden i syfte att förbättra kvalitén för brukarna. Under kvalitetsdagen utdelades även priser för bästa kvalitetsförslag inom resp. ledstjärna. Även ett gott ledarskap kan vara en bidragande faktor till nöjda brukare. I medarbetarenkäten var 89 % av medarbetarna nöjda med relationen till närmaste chef.

5 Verksamhetsspecifikt Äldreomsorg Styrkorna inom äldreomsorgen är tryggheten i boendet och bemötandet. Utvecklingsområde inom Äldreomsorgen är Social samvaro och aktiviteter samt Information. När det gäller Social samvaro och aktiviteter kommer stimulansmedel från Det sociala innehållet användas till projekt, såsom t.ex. Bunnemetoden, Sinnesträdgård, Wii spel och Hund i vården. Det sociala innehållet kommer även lyftas speciellt under 2011 med teamledarna. När det gäller information kommer bland annat förvaltningens informatör få en 100 % informatörstjänst, istället för nuvarande på 50 %. Även när det gäller information kommer teamledarna och kontaktmannaskapet spela en viktig roll. Korttidsvistelse/korttidstillsyn Förbättringen sedan 2009 kan troligtvis hänföras till att arbetet med genomförandeplaner har intensifierats och genomförts fullt ut. Förra årets goda resultat har följts upp och frågorna har på olika sätt lyfts fram i de olika arbetslagen. Personlig assistans När det gäller personlig assistans har man blivit bättre på hur assistansen stämmer med vad man blivit beviljad och hur väl assistenterna utfört arbetsuppgifterna, medan möjligheten att påverka vem som arbetar som assistent har sjunkit. Här behövs bland annat en ökad tydlighet gentemot brukaren/brukarens företrädare kring kommunens regelverk som styrs av olika lagar ex. LAS. Bemötandesiffrorna har sjunkit och kommer att vara i fokus inom de olika assistentgrupperna framöver. Inflytandet har förbättrats, vilket till stor del beror på att delaktigheten i utformandet av genomförandeplaner har ökat. Tryggheten upplevs som sämre, och inom detta område krävs ett ökat fokus på brukarna och brukarnas behov. Även här kan väl utformade genomförandeplaner vara en möjlighet, då ett av delområdena är hur väl assistenterna vet vad brukaren behöver hjälp med. Alla brukare har erbjudits genomförandeplan, men flertalet har tackat nej. Åtgärder inom de olika delområdena och fler genomförandeplaner kan leda till att helhetsomdömet ökar. Socialpsykiatrin Inom socialpsykiatrin är brukarna 100 % nöjda inom flera områden. Utifrån resultaten av pictostat kommer åtgärder att ske inom de områden som går under 80 %.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012.

Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012. Så tycker brukarna med bostad med särskild service, personlig assistans samt boendestöd. En brukarundersökning genomförd mars 2012. Oktober 2012 Sammanfattning Brukarundersökningen som genomfördes under

Läs mer

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012

Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 www.ljungby.se Rapport Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Brukarundersökning personer med funktionsnedsättning (LSS) 2012...3

Läs mer

Landskrona stad. Delaktighetsmodellen Rapport efter brukarundersökning

Landskrona stad. Delaktighetsmodellen Rapport efter brukarundersökning Landskrona stad Delaktighetsmodellen Rapport efter brukarundersökning 2013-2014 KARLSSON CECILIA - OMS September 2015 INNEHÅLL SIDA 1. BAKGRUND 2 2. SYFTE 5 3. METOD 5 4. RESULTAT 6 5. SLUTSATS 8 1 1.

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Hur nöjda är våra brukare?

Hur nöjda är våra brukare? 2010-10-05 Ärendenr: Nf 247/2010 Handläggare: Annelie Fridman Hur nöjda är våra brukare? Resultat från enkätundersökning 2010 inom Förvaltningen för funktionshindrade Vård och Stöd Förvaltningen för funktionshindrare

Läs mer

Vad tycker du? dududu?

Vad tycker du? dududu? Vad tycker du? dududu? Landskrona stad Rapport från Brukarundersökning 2013-2014 Område funktionshinder Författare: Cecilia Karlsson 2014-06-19 INNEHÅLL SIDA INNEHÅLL 1 BAKGRUND 2 Brukarundersökning 2011-2012

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Värdighetsgarantier. inom Vård och omsorg

Värdighetsgarantier. inom Vård och omsorg Värdighetsgarantier inom Vård och omsorg Om Hjo kommuns värdighetsgarantier Värdighetsgarantierna för Vård och Omsorg är garantier som mer konkret talar om vad brukarna inom Vård och Omsorg i Hjo kommun

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2015

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2015 Dnr 41-639/215 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 215 stockholm.se Brukarundersökning 215 3 (42) Innehållsförteckning Om undersökningen 4 Sammanfattning av årets resultat 4 Vård och omsorgsboende

Läs mer

Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2010 Bemanningsenheten

Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2010 Bemanningsenheten Omsorgsnämnden Verksamhetsplan/Kvalitetsredovisning 2010 Bemanningsenheten 1 Innehållsförteckning 1 Omsorgsnämndens kvalitetsarbete 1.1 Metod. 4 1.2 Enkäter 4 2 Omsorgsnämndens mål... 4 3 Verksamhetsinformation

Läs mer

Vad tycker du? Landskrona stad. Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder

Vad tycker du? Landskrona stad. Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder Vad tycker du? Landskrona stad Rapport från brukarundersökning 2011 Område funktionshinder Författare: Cecilia Karlsson Mars 2012 INNEHÅLL SIDA INNEHÅLL 1. SAMMANFATTNING 2. INLEDNING 3. BAKGRUND 3. FNs

Läs mer

Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen 78 %.

Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen 78 %. Emma Nilsson 0413-622 61 2014-01-13 Medarbetarenkät Vård och Omsorg 2013 Medarbetarenkäten 2013 besvarades av 722 personer (n= 892), vilket ger en svarsfrekvens på 81 %. För kommunen som helhet är svarsfrekvensen

Läs mer

Rapport från brukarundersökning

Rapport från brukarundersökning Rapport från brukarundersökning 2016 Omsorgsförvaltningen Område stöd och service Författare: My Erdfelt INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 BAKGRUND... 3 Pict-O-Stat... 3 SKL (Sveriges kommuner

Läs mer

Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016

Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016 Resultat av brukarundersökning Funktionshinder 2016 Rapport Mölndals stad 1 Innehåll 1. Om undersökningen.. 3 2. Syfte.. 3 3. Enkäten. 3 4. Svarsfrekvens.. 4 5. Vård- och omsorgsnämndens mål... 5 6. Resultat.

Läs mer

KOMPASSEN. Flens kommun. Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. 2011-08-24

KOMPASSEN. Flens kommun. Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. 2011-08-24 KOMPASSEN Verktyg för brukarrelaterad kostnads- och resultatuppföljning. Flens kommun 2011-08-24 Upplägg/Metod Enkäter från personal och brukare samlas in av utredare och registreras i ITverktyget Dialog

Läs mer

Brukarundersökning av socialnämndens mål 2010

Brukarundersökning av socialnämndens mål 2010 DANDERYDS KOMMUN Socialkontoret Handläggare: Lotten Rudberg Flismark Tjänsteutlåtande 21-11-15 Socialnämnden den 24.1 211 SN 21/162 Brukarundersökning av socialnämndens mål 21 Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Eksjö Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Eksjö Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Eksjö Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/385 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2016 Brukarnas upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun Postadress Besöksadress

Läs mer

Resultat av brukarundersökningar 2009

Resultat av brukarundersökningar 2009 Resultat av brukarundersökningar 2009 Hur personer som brukar tjänster inom Handikappomsorgen upplever utförandet av tjänsten Välkommen! På dom här sidorna kan du styra dig fram och läsa om undersökningar

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017 2018-02-06 Dnr SN 2018/22 Mari-Louise Brunstedt och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2017 Brukarnas upplevelser av sina insatser hos socialtjänsten i

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för Hemmet för Gamla (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för Hemmet för Gamla (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Hemmet för Gamla (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Brommagården_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Brommagården_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Brommagården_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1

Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Brukarundersökning 2013 Daglig g verksamhet/boende med särskild service/personlig assistans Mariann G Luthman 1 Syfte mäta utifrån brukarperspektivet i styrkortet Brukarna/kunderna upplever att de får

Läs mer

- höja svarsfrekvensen - minst 90 % skall vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare

- höja svarsfrekvensen - minst 90 % skall vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare Brukarundersökning 2012 Uppdrag - enligt styrkortet Genomföra - brukarundersökning årligen - höja svarsfrekvensen - minst 90 % skall vara nöjda Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare

Läs mer

Enkät brukare oktober/november 2013

Enkät brukare oktober/november 2013 1 Socialförvaltningen 2013-12-03 Anette Österberg/Utvecklingsledare/TÖS Enkät brukare oktober/november 2013 Bakgrund 2011 genomfördes den första gemensamma brukarundersökningen inom äldreomsorg, socialpsykiatri,

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet

Läs mer

Medarbetarenkäter i entreprenadverksamheter LSS april 2011

Medarbetarenkäter i entreprenadverksamheter LSS april 2011 sida 1 (9) Socialförvaltningen Planeringsavdelningen Eva Jonsson Medarbetarenkäter i entreprenadverksamheter LSS april 2011 Boenden: Humana Omsorg AB och Carema Care AB Daglig verksamhet: Carema Care AB

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_skog 2 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_skog 2 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_skog 2 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med

Läs mer

Brukarundersökning 2017

Brukarundersökning 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2017-11-07 ON 2017/0102 53515 Omsorgsnämnden Brukarundersökning 2017 Förslag till beslut Omsorgsnämnden antecknar informationen till

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Lötängen 2 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Lötängen 2 (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Karlskoga_Lötängen 2 (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Årsta VoB_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Årsta VoB_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Årsta VoB_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er

Läs mer

Nöjd-Kund-Undersökning (NKU) inom särskild handikappomsorg 2009

Nöjd-Kund-Undersökning (NKU) inom särskild handikappomsorg 2009 RAPPORT 1 (7) HANDLÄGGARE Utvecklingssekreterare Brita Havåsen TELEFON 0522-69 70 52 brita.havasen@uddevalla.se Nöjd-Kund-Undersökning (NKU) inom särskild 2009 Bakgrund Socialnämnden har i sitt måldokument

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Solna Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Solna Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Solna Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2016 Dnr 41-766/16 November 16 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 16 stockholm.se November 16 Utgivare: Äldreförvaltningen Kontaktperson: Elisabeth Landström Dnr 41-766/16 Innehåll Innehåll

Läs mer

Kundundersökning 2013. Personlig assistans

Kundundersökning 2013. Personlig assistans Kundundersökning 2013 Personlig assistans Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom personlig assistans.

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Orsa Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Orsa Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Orsa Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Värdighetsgarantier. inom Vård och omsorg

Värdighetsgarantier. inom Vård och omsorg Värdighetsgarantier inom Vård och omsorg Om Hjo kommuns värdighetsgarantier Värdighetsgarantierna för Vård och Omsorg är garantier som mer konkret talar om vad brukarna inom Vård och Omsorg i Hjo kommun

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Rinkeby-Kista Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Rinkeby-Kista Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Rinkeby-Kista Särskilt boende Resultaten för er stadsdel Det här är en sammanställning av resultaten för er stadsdel från undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Lund Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Lund Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Lund Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Lomma Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Lomma Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Lomma Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Katrineholm Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Katrineholm Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Katrineholm Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för Spånga-Tensta Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för Spånga-Tensta Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Spånga-Tensta Särskilt boende Resultaten för er stadsdel Det här är en sammanställning av resultaten för er stadsdel från undersökningen

Läs mer

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger

Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger Verksamheter för personer med funktionsnedsättning Assistansenheten Barbro Färninger Resultat av brukarundersökning personlig assistans 2014 Resultat från brukarundersökning inom personlig assistans 2014

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Eksjö Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Eksjö Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Eksjö Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Tingsryd Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Tingsryd Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Tingsryd Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Bollnäs Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Oxelösund Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Oxelösund Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Oxelösund Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS

Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS Brukarundersökning Bostad med särskild service LSS 2017-02-09 KS2017.0497 U N D E R R U B R I K Brukarundersökning Finspångs 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: @finspang.se Webbplats:

Läs mer

Brukarundersökning. Personlig assistans Handikappomsorgen 2008

Brukarundersökning. Personlig assistans Handikappomsorgen 2008 Brukarundersökning Personlig assistans Handikappomsorgen 2008 Januari 2009 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar

Läs mer

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 1 (9) Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 2 (9) SAMMANFATTNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 RESULTAT... 3 HEMTJÄNST... 3 SÄRSKILT BOENDE OCH VÄXELVÅRD... 4 NÖJD-KUND-INDEX

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Alingsås Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Alingsås Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Alingsås Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres uppfattning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Axelsbergs vob_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Axelsbergs vob_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Axelsbergs vob_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad

Brukarundersökning inom socialpsykiatrin Stockholm Stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 Stockholm Stad Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2016 HVB hem Farsta Enkätfabriken undersökningar 2 Presentation Om undersökningen Svarsfrekvens

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Mårtensgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Mårtensgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Mårtensgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Sörklippans äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Sörklippans äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Sörklippans äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Stenhagen (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Stenhagen (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Stenhagen (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016

Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Brukarundersökning Funktionshinderområdet 2016 Socialnämnden genomför vartannat år en brukarundersökning inom Funktionshinderområdet. Tidigare undersökningar har genomförts på lite olika sätt. Senast,

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Skarpnäck Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Skarpnäck Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Skarpnäck Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres

Läs mer

Omsorgspolitisk färdriktning i Södermöre kommundel

Omsorgspolitisk färdriktning i Södermöre kommundel Handläggare Datum Ann-Christine Kittel-Olsson 2014-12-01 Omsorgspolitisk färdriktning i Södermöre kommundel 2015-2018 1. Bakgrund Södermöre kommundel har uppdraget att tillhandahålla en god vård- och omsorg.

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Liljeforstorg 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Liljeforstorg 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Liljeforstorg 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Kulltorps vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Kulltorps vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Kulltorps vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Umeå Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Umeå Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Umeå Hemtjänst Deltagare Totalt svarade 94 714 personer på årets enkät för äldre med hemtjänst, vilket är 65,4% av de tillfrågade. I Umeå svarade 899

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Persikan Akalla - nytt boende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Persikan Akalla - nytt boende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Persikan Akalla - nytt boende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Danderyd Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Danderyd Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Danderyd Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Eriksdalsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Eriksdalsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Eriksdalsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Växjö_Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Hässelby-Vällingby Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Hässelby-Vällingby Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Hässelby-Vällingby Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga

Läs mer

Kundundersökning 2011

Kundundersökning 2011 Lidingö stad Äldre- och handikappnämnden Kvalitets- och uppföljningsenheten 181 82 Lidingö Tel; vxl. 8-731 3 www.lidingo.se Kundundersökning 211 Lidingö stad Äldre- och handikappnämnden En urvalsundersökning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Mälarbacken vob_somatisk (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Mälarbacken vob_somatisk (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Mälarbacken vob_somatisk (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Stora Sköndal Kyrkbyn (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Stora Sköndal Kyrkbyn (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Stora Sköndal Kyrkbyn (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Nässjö_Parkgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Nässjö_Parkgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Nässjö_Parkgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Vård och omsorgs system med kundenkäter

Vård och omsorgs system med kundenkäter 2013-05-17 1 (13) Vård och omsorgs system med kundenkäter Kundernas synpunkter på beviljad insats är en betydelsefull komponent i arbetet med att utveckla kvaliteten i kundens insatser. Genom kundenkäterna

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Sabbatsbergsbyns vob (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Sabbatsbergsbyns vob (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Sabbatsbergsbyns vob (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Toftagården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Toftagården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Växjö_Toftagården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Medarbetarenkät 2013 Vårgårda

Medarbetarenkät 2013 Vårgårda Medarbetarenkät 2013 Vårgårda Instämmer inte Instämmer helt 1 2 3 4 Medel Svarande Inget svar Jag är insatt i min arbetsplats mål 1,5% 7,2% 37,8% 53,6% 3,4 685 0 Min arbetsplats mål följs upp och utvärderas

Läs mer

Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene?

Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene? Vad tycker de äldre om särskilt boende i Götene? Sammanställning av resultatet från den nationella brukarundersökningen inom särskilt boende 2014 Resultat Nationell brukarundersökning 2014 särskilt boende

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Brukarundersökning inom Boendestöd 2017

Brukarundersökning inom Boendestöd 2017 Brukarundersökning inom Boendestöd Pict-O-Stat undersökning Oktober Innehållsförteckning Brukarundersökning inom boendestöd.... Bakgrund.... Metod och syfte.... Frågor.... Svarsfrekvens.... Resultat boendestöd

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Hallsberg Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Hovslund (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Hovslund (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Växjö_Hovslund (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Kumla Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Kumla Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Kumla Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Saxlyckan (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Saxlyckan (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Karlskoga_Saxlyckan (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Åre Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Åre Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Åre Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 12 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) N Kent Hansson

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Hamrelund (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Hamrelund (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Bollnäs_Hamrelund (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Tavastehus vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Tavastehus vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Tavastehus vårdboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_lund 1 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_lund 1 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_lund 1 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Stockholms län Resultat för AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

49 Redovisning - Brukarundersökning inom hemtjänsten 2016

49 Redovisning - Brukarundersökning inom hemtjänsten 2016 Protokoll Omsorgs och utbildningsutskottet Sida 1 av 10 Ärendeförteckning 48 Redovisning - Brukarundersökning inom Särskilt boende 2016 49 Redovisning - Brukarundersökning inom hemtjänsten 2016 50 Uppdragshandling

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Villa Hovstallet (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Villa Hovstallet (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Villa Hovstallet (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Borås Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Borås Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Borås Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Hallsberg_Kullängen 1 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Hallsberg_Kullängen 1 (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Hallsberg_Kullängen 1 (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Lidköping Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Lidköping Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Lidköping Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Förslag till värdighetsgarantier inom Vård och Omsorg

Förslag till värdighetsgarantier inom Vård och Omsorg STAB Sida 1 (9) Enhet Datum Kansli 2013-01-30 Handläggare Dnr Annica Carter 2013-48 Omvårdnadsutskottet Förslag till värdighetsgarantier inom Vård och Omsorg På sidan 4-6 presenteras förslag till värdighetsgarantier

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Åre Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Åre Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Åre Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Solna_Skoga vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Solna_Skoga vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Solna_Skoga vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Nässjö_Lillsjögården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Nässjö_Lillsjögården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Nässjö_Lillsjögården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer