Brukarundersökningar 2014 Hemtjänst och särskilt boende

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Brukarundersökningar 2014 Hemtjänst och särskilt boende"

Transkript

1 sida () Brukarundersökningar Hemtjänst och särskilt boende

2 sida () Bakgrund Att genomföra brukarundersökningar för att följa upp brukares upplevda kvalitet av verksamheten är en del av socialförvaltningens kvalitetsarbete. Denna rapport baseras på två olika enkätundersökningar riktade till brukare med hemtjänst samt till brukare i särskilt boende. Syfte Att ta reda på hur brukarna upplever kvaliteten i respektive verksamhet för att kunna följa upp och använda resultatet i verksamheternas förbättringsarbete. Tillvägagångssätt Hemtjänstenkäter har skickats till brukarnas folkbokföringsadresser. I särskilt boende har enkäterna lämnats till de särskilda boendena, där de sedan själva har ansvarat för att distribuera enkäter till alla boende. Enkäterna innehåller frågor utformade efter kvalitetsbestämmelserna för respektive verksamhet. Sammanfattning Sammanfattningsvis visar samtliga mätningar ett högt betyg då samtliga kvalitetsområden på samtliga insatser och utförare ligger på eller över medelvärdet, som anses vara gränsen för nöjd. Kortfattat kan man därför sammanfatta brukarundersökningarna som att brukarna är nöjda med utförandet av deras insatser. Den överlag relativt låga och framförallt ojämna svarsfrekvens ska dock beaktas vid resultatgranskning. Generellt över båda undersökningarna kan man se att påstående Jag blir väl bemött av personalen ligger väldigt högt på samtliga enheter. För hemtjänsten ser man att påståendet Det är oftast samma personal som kommer har lägst medelvärde på sex av enheterna, medan det är högt på de övriga två. För särskilt boende är det Jag har tillräckligt inflytande över maten som serveras samt Jag är nöjd med möjligheten till utevistelse som generellt har de lägsta medelvärdena. De lämnade synpunkterna i enkäternas öppna fråga för hemtjänsten handlar främst om att personalen är väldigt bra och trevlig men att de har för lite tid och därför är stressade samt att det är för många olika personer som kommer. I särskilt boende handlar synpunkterna främst om att personalen är för få samt att det efterfrågas mer aktiviteter och/eller bättre möjligheter till utevistelse. Resultatet är som tidigare nämnt väldigt bra överlag, men det påvisar trots allt vissa skillnader och områden som ligger lite lägre än övriga. Enheterna har fått ta del av sitt resultat och ska inkomma med kommentarer till det. För egen regin kommer ett fortsatt analysarbete sedan att ske i de lokala kvalitetsråden, som bland annat kommer att föreslå åtgärder för att höja kvaliteten i verksamheten.

3 sida () Resultatredovisning Resultatet baseras på de inkomna enkätsvaren. Brukarna har i enkäterna fått bedöma påståenden utefter en tiogradig skala och positionera sig mellan instämmer inte alls och instämmer helt. Under anses vara inte godkänt, mellan och nöjd och eller högre mycket nöjd. Medelvärde per kvalitetsområde har sedan räknats fram och sammanställts i ett spindeldiagram för att få en tydlig överblick av resultatet. Medelvärdet har avrundats till närmaste heltal. Kvalitetsområdena är delaktighet, trygghet tillgänglighet, personal, verksamhetsinnehåll och nöjdhet. För särskilt boende är även kost ett kvalitetsområde. Frågorna som ingår i kvalitetsområdena presenteras under respektive undersökning. Varje enkät innehåller också en öppen fråga där den svarande har möjlighet att lämna övriga synpunkter. Lämnade synpunkter kommer att presenteras sammanfattat i respektive resultatredovisning. Att beakta när det gäller resultatet är den relativt låga och ojämna svarsfrekvensen. Vissa enheter har en relativt hög svarsfrekvens medan andra har en betydligt lägre, framförallt i undersökningen särskilt boende. Resultatet presenteras i två delar:. Hemtjänst - Centrum - Blommans - Floragården - Humana - Inlandet - Norr - Rehability - Öster. Särskilt boende - Berguven - Björkhaga - Boken - Floragården - Furugården - Hjortsberg - Solhaga - Tallgläntan - Älvgården - Ätranhemmet

4 sida ().Hemtjänst Undersökningen genomfördes under november och december. Den totala svarsfrekvensen för hela undersökningen är %, och varierar mellan och % per utförare. Viktigt att notera är även skillnaden i storlek mellan utförarna när man tittar på resultatet. Resultatet bygger på fem stycken kvalitetsområde, som i sin tur innehåller ett antal påståenden som brukaren har tagit ställning till. : en arbetar efter det som överenskommits i genomförandeplanen, personalen respekterar mina synpunkter på den vård och omsorg jag får, jag är delaktig i de beslut som gäller mig, jag får information av personalen vid förändringar som påverkar mig Trygghet : Jag känner mig trygg med personalen, det är oftast samma personal som kommer, jag får stöd av personalen att komma i kontakt med hälso- och sjukvårdspersonal vid behov : Jag blir väl bemött av personalen, jag tycker att personalen är kunnig, personalen har tillräckligt med tid för att stödja mig : Jag får det stöd och den uppmuntran jag behöver, jag får den hjälp och det stöd som jag har blivit beviljad, personalen kommer på den tid som är överenskommen : Jag är nöjd med stödet/omvårdnaden i sin helhet, hur väl uppfyller hemtjänsten dina förväntningar, hur nära eller långt ifrån är din hemtjänst en perfekt hemtjänst enligt dig

5 sida () Blommans Antal svar: % ( av ) Enkäten besvarades av: mig själv, % närstående, % Ett högt och jämnt resultat med :or på samtliga kvalitetsområden.

6 sida () Centrum Antal svar: % ( av ) Enkäten besvarades av: mig själv % närstående % förvaltare/god man % Ombud % Resultatet visar att brukarna ger samtliga kvalitetsområden ett högt betyg. Betyget för trygghet - tillgänglighet är dock lite lägre än övriga, det är främst Det är oftast samma personal som kommer som drar ner medelvärdet. Så är också fallet för de övriga hemtjänstenheterna i egen regin samt Floragården. I de lämnade synpunkterna framförs att personalen gör ett mycket bra arbete, men att de behöver mera tid.

7 sida () Floragården Antal svar: % ( av ) Enkäten besvarades av: mig själv, % närstående, % Resultatet visar att brukarna ger samtliga kvalitetsområden höga betyg, något högre för delaktigheten än övriga. Lägst medelvärde för Det är oftast samma personal som kommer. Lämnade synpunkter berör främst tidsbrist hos personalen samt beröm till personalen.

8 sida () Humana Antal svar: % ( av ) Enkäten besvarades av: mig själv % närstående % Ett väldigt högt och jämnt resultat med :or på samtliga kvalitetsområden.

9 sida () Inlandet Antal svar: % ( av ) Enkäten besvarades av: mig själv, % närstående % ombud, % Resultatet visar att brukarna ger samtliga kvalitetsområden höga betyg, dock något lägre på trygghet tillgänglighet vars medelvärde främst dras ner på grund av Det är oftast samma personal som kommer. Synpunkterna handlar om att personalen gör ett bra jobb trots stress.

10 sida () Norr Antal svar: % ( av ) Enkäten besvarades av: mig själv % närstående, % förvaltare/god man, % Ombud, % Resultatet visar ett högt och jämnt betyg, med ett något högre betyg för delaktighet än för de övriga. Synpunkterna berör främst att personalen är trevlig men stressad, skillnaderna i kompetens bland personalen samt kritik mot personalkontinuiteten.

11 sida () Rehability Antal svar: % ( av ) Enkäten besvarades av: mig själv, % närstående, % Resultatet visar att brukarna ger ett mycket högt betyg, dock något lägre för delaktigheten. Synpunkterna framför främst beröm till personalen.

12 sida () Öster Antal svar: % ( av ) Enkäten besvarades av: mig själv % närstående % Resultatet visar att brukarna ger ett högt betyg, dock något lägre för trygghet tillgänglighet beroende på ett lågt medelvärde på Det är oftast samma personal som kommer. Synpunkterna framför kritik mot personalkontinuiteten samt tidsbrist hos personalen.

13 sida ().Särskilt boende Undersökningen genomfördes under november och december. Den totala svarsfrekvensen för undersökningen är %, per enhet varierar svarsfrekvensen mellan % och %. Svarsfrekvensen ska därför beaktas och resultatet tolkas med försiktighet. Resultatet bygger på sex stycken kvalitetsområde, som i sin tur innehåller ett antal påståenden som brukaren har tagit ställning till. : en arbetar efter det som har överenskommits i genomförandeplanen, personalen respekterar mina synpunkter på den vård och omsorg jag får, jag är delaktig i de beslut som gäller mig, jag får information av personalen vid förändringar som påverkar mig : Jag känner mig trygg i boendet, det är lätt att komma i kontakt med personal när jag har behov av det, jag får stöd av personalen att komma i kontakt med hälso- och sjukvårdspersonal när jag har behov av det, jag känner mig trygg med den hälso- och sjukvård jag erhåller : Jag blir väl bemött av personalen, jag tycker att personalen är kunnig, jag har en socialt omsorgsansvarig/kontaktman bland personalen som hjälper mig när jag har behov av det, personalen har tillräckligt med tid för att stödja mig när jag behöver det : Jag är nöjd med möjligheten till fysiska aktiviteter på mitt boende, jag är nöjd med möjligheten till sociala aktiviteter på mitt boende, jag är nöjd med möjligheten till utevistelse på mitt boende Kost: Jag har tillräckligt inflytande över maten som serveras, måltiderna serveras under trivsamma former, jag är nöjd med mina möjligheter att få något att äta och dricka utöver måltiderna : Det är trevlig stämning på boendet, jag är nöjd med stödet/omvårdnaden i sin helhet, hur väl uppfyller boendet dina förväntningar, hur nära eller långt ifrån är ditt boende ett perfekt boende enligt dig

14 sida () Berguven Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Närstående % Kost Resultatet är högt, något högre betyg för kvalitetsområde personal och något lägre för verksamhetsinnehåll än övriga områden. Synpunkterna framhåller bland annat svårigheten med att svara åt demenssjuka personer samt att personalbemanningen upplevs som låg.

15 sida ()

16 sida () Björkhaga Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv % Närstående % Förvaltare/God man, % Ombud, % Kost Resultatet visar ett högt men något ojämnt betyg för de olika kvalitetsområdena, med en :a för trygghet tillgänglighet och en :a för verksamhetsinnehållet. För verksamhetsinnehållet är det främst Jag är nöjd med möjligheten till utevistelse som drar ner medelvärdet.

17 sida () Boken Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv, % Närstående, % Förvaltare/God man, % Kost Resultatet visar ett högt betyg rakt igenom, trygghet tillgänglighet och personal har ett något högre medelvärde än övriga områden. I synpunkterna önskas mer personal och fler aktiviteter.

18 sida () Floragården Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv, % Närstående, % Kost Verksamhets-innehåll Resultatet visar ett högt betyg rakt igenom, trygghet tillgänglighet och personal har ett något högre medelvärde än övriga områden. Synpunkterna handlar bland annat om mer personal.

19 sida () Furugården Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv, % Närstående, % Kost Ett något ojämnt och i förhållandevis lågt resultat med en :a för verksamhetsinnehållet. Inom verksamhetsinnehåll får alla delar, dvs jag är nöjd med möjligheten till fysisk aktivitet, social aktivitet och utevistelse, låga betyg.

20 sida () Hjortsberg Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv, % Närstående, % Kost Resultatet visar ett något ojämnt och förhållandevis lågt betyg (i jämförelse med övriga enheter i undersökningen) Medelvärdet ligger dock på eller högre för samtliga områden. Inom verksamhetsinnehåll får alla delar, dvs jag är nöjd med möjligheten till fysisk aktivitet, social aktivitet och utevistelse, låga betyg. Synpunkterna efterfrågar också fler aktiviteter samt mer information från personalen.

21 sida () Solhaga Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv, % Närstående, % Förvaltare/God man, % Kost Ett relativt högt och ojämnt resultat, med en :a för trygghet tillgänglighet och en :a för verksamhetsinnehåll. På verksamhetsinnehållet är det främst Jag är nöjd med möjligheten till utevistelse som drar ner medelvärdet. De lämnade synpunkterna handlar också om bristen på aktiviteter.

22 sida () Tallgläntan Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv % Närstående % Förvaltare/God man % Kost Ett högt men något ojämnt resultat, men en :a för trygghet tillgänglighet och en :a för verksamhetsinnehållet. På verksamhetsinnehållet är det främst Jag är nöjd med möjligheten till utevistelse som drar ner medelvärdet. Synpunkterna uttrycker ett behov av mer tid för personalen och önskemål om aktiviteter.

23 sida () Älvgården Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv % Närstående % Kost Verksamhets-innehåll Ett relativt högt resultat med en :a på verksamhetsinnehåll som lägst, där det främst är Jag är nöjd med möjligheten till utevistelse som drar ner medelvärdet.

24 sida () Ätranhemmet Svarsfrekvens: % ( av ) Enkäten besvarades av: Mig själv, % Närstående, % Kost Ett väldigt högt resultat med en :a på kost som lägsta, där det främst är Jag har tillräckligt inflytande över maten som serveras som drar ner medelvärdet.

25 sida () Slutsats Undersökningarnas låga och ojämna svarsfrekvens gör att resultaten ska tolkas med försiktighet, men några generella slutsatser kan ändå dras. Hemtjänst Den fråga som får lägst medelvärde är Det är oftast samma personal som kommer. De två utförare med minst antal brukare får dock höga medelvärden. För egen regin är detta ett känt problem sedan tidigare, då verksamheten har krav på sig att vara kostnadseffektiva styrs inte alltid planeringen av vem som är socialt omsorgsansvariga utan av andra orsaker. En annan fråga som ligger lägre är en har tillräckligt med tid för att stödja mig. Ser man tillbaka på tidigare genomförda brukarundersökningar, även inom andra verksamhetsområden, så är det vanligt att de svarande uppfattar att det är ont om tid. I den öppna frågan Övriga synpunkter är det också synpunkter om personalkontinuiteten och tidsbristen som framförs mest. Den fråga som ligger allra högst är Jag blir väl bemött av personalen som har ett väldigt högt medelvärde för samtliga utförare. Särskilt boende Den fråga som får lägst medelvärde är Jag är nöjd med möjligheten till utevistelse. Även de andra två frågorna under verksamhetsinnehåll, nöjd med möjligheten till fysiska och sociala aktiviteter ligger relativt lågt. De lämnade synpunkterna handlar också mycket om önskemål om mer aktiviteter och/eller bättre möjligheter till utevistelse, tillsammans med att personalen är för få. Detta är ett förbättringsområde. En annan fråga som ligger lågt är Jag har tillräckligt med inflytande över maten som serveras. Det kan bero på att brukarna idag endast har en rätt att välja på, och att de därför uppfattar att de inte har något inflytande. Under ska tvårättssystem för boendena införas succesivt, det finns därför anledning att förvänta att siffrorna ser annorlunda ut vid nästa brukarundersökning. Den fråga som ligger allra högst är Jag blir väl bemött av personalen som har högst eller näst högst medelvärde för samtliga utförare. Fortsättning Enhetscheferna/verksamhetscheferna kommer att få ta del av sitt resultat för att sedan inkomma med kommentarer om hur man avser använda resultatet i sitt förbättringsarbete. När det gäller särskilt boende kommer fokus framförallt att ligga på verksamhetsinnehållet. För egen regin kommer ett fortsatt analysarbete sedan att ske i de lokala kvalitetsråden som kommer att föreslå åtgärder för att höja kvaliteten ytterligare i verksamheten.

Brukarundersökningar 2014 Boendestöd, bostad med särskild service, daglig verksamhet, korttidsvistelse och ledsagarservice enligt LSS

Brukarundersökningar 2014 Boendestöd, bostad med särskild service, daglig verksamhet, korttidsvistelse och ledsagarservice enligt LSS sida () Brukarundersökningar Boendestöd, bostad med särskild service, daglig verksamhet, korttidsvistelse och ledsagarservice enligt LSS sida () Bakgrund Att genomföra brukarundersökningar för att följa

Läs mer

Brukarundersökningar 2015 BIM/Gruppverksamhet Barn-Tonår och Familjerådgivningen

Brukarundersökningar 2015 BIM/Gruppverksamhet Barn-Tonår och Familjerådgivningen sida 1 (8) Brukarundersökningar 2015 BIM/Gruppverksamhet Barn-Tonår och Familjerådgivningen sida 2 (8) sida 3 (8) Inledning Att genomföra brukarundersökningar för att följa upp brukares upplevda kvalitet

Läs mer

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd

Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 1 (9) Brukarundersökningar 2009 äldreomsorg, bistånd och anhörigstöd sida 2 (9) SAMMANFATTNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 RESULTAT... 3 HEMTJÄNST... 3 SÄRSKILT BOENDE OCH VÄXELVÅRD... 4 NÖJD-KUND-INDEX

Läs mer

Brukarundersökningar 2012

Brukarundersökningar 2012 sida 1 (12) Brukarundersökningar 2012 Hemtjänst & Särskilt boende sida 2 (12) INLEDNING... 3 BAKGRUND... 3 METOD... 3 SVARSFREKVENS... 3 RESULTAT SÄRSKILT BOENDE... 3 RESULTAT HEMTJÄNSTEN... 8 ANALYS...

Läs mer

Granskning av genomförandeplaner inom hemtjänsten i Falkenberg egen regi och externa utförare, april maj 2015.

Granskning av genomförandeplaner inom hemtjänsten i Falkenberg egen regi och externa utförare, april maj 2015. sida 1 (6) Granskning av genomförandeplaner inom hemtjänsten i Falkenberg egen regi och externa utförare, april maj 2015. sida 2 (6) Innehåll BAKGRUND... 3 SYFTE... 3 TILLVÄGAGÅNGSSÄTT... 3 SLUTSATS...

Läs mer

Enkät brukare oktober/november 2013

Enkät brukare oktober/november 2013 1 Socialförvaltningen 2013-12-03 Anette Österberg/Utvecklingsledare/TÖS Enkät brukare oktober/november 2013 Bakgrund 2011 genomfördes den första gemensamma brukarundersökningen inom äldreomsorg, socialpsykiatri,

Läs mer

Bodals förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011

Bodals förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011 Föräldrar Förskola - Våren svar, 3% Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 9 6 8 0 Medelvärde 3 3, 3 3, 39 6. Mitt barns tankar

Läs mer

Kundundersökning 2013. Hemtjänst

Kundundersökning 2013. Hemtjänst Kundundersökning 2013 Hemtjänst Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom hemtjänsten, undantaget kunder

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING 2008

BRUKARUNDERSÖKNING 2008 sida 1 (10) BRUKARUNDERSÖKNING 2008 SOCIALFÖRVALTNINGEN Falkenbergs Kommuns sida 2 (10) SAMMANFATTNING... 3 METOD... 4 RESULTAT HEMTJÄNST... 4 RESPEKT... 4 SJÄLVBESTÄMMANDE... 4 TRYGGHET... 5 PERSONALKONTINUITET...

Läs mer

Uppföljning av boende för vuxna och daglig verksamhet, LSS 2010

Uppföljning av boende för vuxna och daglig verksamhet, LSS 2010 sida 1 (9) Socialförvaltningen Planeringsavdelningen Eva Jonsson Uppföljning av boende för vuxna och daglig verksamhet, LSS 2010 sida 2 (9) Innehållsförteckning Uppföljning av boendet för vuxna och daglig

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Sätunaskolan. Föräldrar År 5 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Sätunaskolan. Föräldrar År 5 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Föräldrar År - Våren svar, 3% Utveckling och lärande 3 4 2 Medelvärde 3, 2. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande. 0 3 9 20 2 3 3, 43 2 7 3. Mitt barn får det stöd

Läs mer

Äpplets Montessoriförskola

Äpplets Montessoriförskola Föräldrar Förskola - Våren svar, 00% Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 8 9 3 8 Medelvärde 3 3, 74 48 33 3 3, 4. Mitt barns

Läs mer

Abborrens förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011

Abborrens förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011 Föräldrar Förskola - Våren 9 svar, 4% Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 49 48 48 40 4 Medelvärde,4,, 8 9 6, 4. Mitt barns

Läs mer

Ur o Skur Skogsbacken

Ur o Skur Skogsbacken Föräldrar Förskola - Våren Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och 70 behov. 4 svar, 7% 7 Medelvärde,,7, 7, 4 7 4, 4. Mitt barns tankar

Läs mer

Engelska skolan, Järfälla

Engelska skolan, Järfälla Föräldrar År 8 - Våren 9 svar, 6% Utveckling och lärande. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande. 0 8 0 6 8 Medelvärde, 0,. Mitt barn får det stöd och den hjälp som

Läs mer

Källskolan. Föräldrar År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun

Källskolan. Föräldrar År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun Utveckling och lärande 47 4 Medelvärde 8 3. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande. 83 7 föregående år 00 38 38 6 5 3, 3. Mitt barn får det stöd och den hjälp som

Läs mer

Kuben, Montessori. Föräldrar Förskola - Våren 2012

Kuben, Montessori. Föräldrar Förskola - Våren 2012 Föräldrar Förskola - Våren svar, % Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 0 3 3, 9 9 7 3,. Mitt barns tankar och idéer tas till

Läs mer

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008

Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 Kvalitetsmätning inom äldreboende i Ale kommun 2008 November 2008 2 Innehåll Sammanfattning... 4 1 Inledning... 5 2 Metod... 5 3 Redovisning av resultat... 5 4 Resultat... 6 4.1 Svarsfrekvens... 6 4.2

Läs mer

Eddaskolan. Elever År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Eddaskolan. Elever År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År - Våren 2 svar, 9% Kunskaper och bedömning 2 Medelvärde 9 2, 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena., 1 2 7, 7 27 1 2. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

Bakgrund och syfte. Metod. Urval/målgrupp. Svarsfrekvens

Bakgrund och syfte. Metod. Urval/målgrupp. Svarsfrekvens Brukarundersökning inom personlig assistans 2015 Bakgrund och syfte Brukarundersökningen är genomförd under perioden juni till oktober 2015. Undersökningsperioden var från början juni juli men fick förlängas

Läs mer

Kundundersökning inom äldreomsorgen 2012 Attitydundersökning

Kundundersökning inom äldreomsorgen 2012 Attitydundersökning Kundundersökning inom äldreomsorgen 2012 Attitydundersökning ATTITYD I KARLSTAD AB 2012 Attityd i Karlstad AB 2012 1 Sammanfattning Den nu föreliggande undersökningen inom äldreomsorgen avser två undersökningsområden;

Läs mer

Bo skola. Föräldrar År 3 - Våren Genomsnitt Lidingö stads kommunala verksamheter

Bo skola. Föräldrar År 3 - Våren Genomsnitt Lidingö stads kommunala verksamheter Föräldrar År - Våren svar, % Utveckling och lärande 5 Medelvärde. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande. 0 70,5 67,7 5 7. Mitt barn får det stöd och den hjälp som

Läs mer

Kvalitetsuppföljning, Åkershus 28 (2010-04-15) Bilaga 1. 1(3) Bilaga 1 Enkät till anhöriga/gode män - resultat NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna

Läs mer

Fastebolskolan. 3. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 4. Lärarna i min skola hjälper mig i skolarbetet om jag behöver det.

Fastebolskolan. 3. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 4. Lärarna i min skola hjälper mig i skolarbetet om jag behöver det. Elever År - Våren svar, 00% Kunskaper och bedömning. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. Medelvärde,,,. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.,,,. Lärarna i min

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen. Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund

Vård- och omsorgsförvaltningen. Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund Vård- och omsorgsförvaltningen Brukarnas upplevelser av sin personliga assistans i Lund Kvalitetsmätning 2010 2 Inledning 3 Syfte 3 Målgrupp 3 Arbetsprocess 3 Enkätens uppbyggnad 3 Svarsfrekvens och bortfall

Läs mer

Kvarnens förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2012

Kvarnens förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2012 Föräldrar Förskola - Våren svar, % Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 0 40 8 40 3 30 0 Medelvärde 3, 00 39 3, 3 9 4 3, 4.

Läs mer

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena.

Källskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun. 2. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. Kunskaper och bedömning Medelvärde 9,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 8, föregående år 1 10, 8 1,1. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 9,0 föregående år

Läs mer

Socialförvaltningen.

Socialförvaltningen. Socialförvaltningen Brukarundersökning bland brukare som får insatser från vård och omsorg Sammanfattning Varje år i oktober genomför socialförvaltningen en brukarundersökning bland alla brukare som har

Läs mer

Kund- och närståendeundersökning Vård- och omsorgsboende

Kund- och närståendeundersökning Vård- och omsorgsboende Kund- och närståendeundersökning 2013 Vård- och omsorgsboende Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder på vård-

Läs mer

Rapport till Vara kommun om undersökning av särskilt boende år 2010

Rapport till Vara kommun om undersökning av särskilt boende år 2010 om undersökning av särskilt boende SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en undersökning bland personer med särskilt boende. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39

SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 SMEDJEBACKENS KOMMUN 2010-04-16 Socialförvaltningen Anita Jernberg Utredningssekreterare Telefon: 0240-66 03 39 Socialnämnden Brukarundersökning hemtjänsttagare med daglig hjälp november 2009 Sammanfattning

Läs mer

Brukarundersökning IFO 2016

Brukarundersökning IFO 2016 2017-02-13 Dnr SN 2016/385 Marie Nyström och Maria Ekeroth Utvecklingsledare, Kansliet Brukarundersökning IFO 2016 Brukarnas upplevelser av kontakten med socialtjänsten i Haninge kommun Postadress Besöksadress

Läs mer

Kundundersökning 2013. Personlig assistans

Kundundersökning 2013. Personlig assistans Kundundersökning 2013 Personlig assistans Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder inom personlig assistans.

Läs mer

Brukarundersökning. Personlig assistans Handikappomsorgen 2008

Brukarundersökning. Personlig assistans Handikappomsorgen 2008 Brukarundersökning Personlig assistans Handikappomsorgen 2008 Januari 2009 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar

Läs mer

Brukarundersökning. Jobbcoaching ett projekt för sysselsättning

Brukarundersökning. Jobbcoaching ett projekt för sysselsättning Brukarundersökning Jobbcoaching ett projekt för sysselsättning 009 Bakgrund Sedan 003 arbetar socialförvaltningen i Tingsryd med Balanserad styrning som metod att styra sin verksamhet. I den Balanserad

Läs mer

Förskolan Virvelvinden

Förskolan Virvelvinden Föräldrar Förskola - Våren 3 svar, % Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. Förskolan Virvelvinden föregående år 8 3 8 3, 33.

Läs mer

Förskolan Urfjäll. Föräldrar Förskola - Våren 2011

Förskolan Urfjäll. Föräldrar Förskola - Våren 2011 Föräldrar Förskola - Våren svar, 60% Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 3 Medelvärde 3,4 38 38 3,3 4. Mitt barns tankar och

Läs mer

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten

Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten Brukarundersökning Individ- och familjeomsorgen Introduktionsenheten 2008 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Lidingö kommun Skolundersökning Föräldrar förskola Kalvhagens förskola Antal svar för aktuell förskola: 5 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 8 Svarsfrekvens: 8 % Svarsfrekvens: % 2 Presentation

Läs mer

Norrbackaskolan. Elever År 5 - Våren 2011. Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Norrbackaskolan. Elever År 5 - Våren 2011. Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År 5 - Våren Kunskaper och bedömning 9 9 svar, % Medelvärde 7 0,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 5 9 0, 00 9 5, 55,. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.,

Läs mer

Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun

Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun Redovisning av brukarenkät gällande hemtjänsten i Nordanstigs Kommun Dokumenttyp Dokumentnamn Rapport Brukarenkät 2008 Dokumentägare Dokumentansvarig OA-förvaltningen Berit Burman Dokumentinformation Redovisning

Läs mer

Traktor förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2012

Traktor förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2012 Föräldrar Förskola - Våren svar, 88% Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 0 Medelvärde,,, 00 9,. Mitt barns tankar och idéer

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2015

Solna stad Skolundersökning 2015 Solna stad Skolundersökning 2015 December 2015 Spanska skolans förskola - Föräldrar förskola 32 respondenter Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola,

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Lidingö kommun Skolundersökning 24 Föräldrar förskola Mimers Källa, föräldrakooperativ Antal svar för aktuell förskola: 22 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 8 Svarsfrekvens: % Svarsfrekvens: %

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2015

Solna stad Skolundersökning 2015 Solna stad Skolundersökning 2015 December 2015 Spanska skolan Skola - Föräldrar åk 3 9 respondenter Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola, och grundskola.

Läs mer

Albatross Montessoriskola

Albatross Montessoriskola Elever År - Våren svar, 00% Kunskaper och bedömning 46 43 4 Medelvärde. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 3 0 3, 64 3 64 3 3 3. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.

Läs mer

Kundundersökning inom äldreomsorgen och handikappomsorgen 2012

Kundundersökning inom äldreomsorgen och handikappomsorgen 2012 Ärende 12 Dnr VON-2012-199 Dpl 2 sid 1 (2) VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN Utvecklingsstab Tjänsteskrivelse 2012-06-07 Pia Adenmark, 054-540 55 72 pia.adenmark@karlstad.se Vård- och omsorgsnämnden Kundundersökning

Läs mer

Brukarenkät Äldreomsorg 2008

Brukarenkät Äldreomsorg 2008 Brukarenkät Äldreomsorg 2008 Margareta Bolinder Kvalitetsledare BRUKARENKÄT ÄLDREOMSORG 2008 SAMMANFATTNING Syftet med undersökningen är att mäta hur nöjda brukarna är med vården de får av äldreomsorgen.

Läs mer

Verksamhetsutövare tycker till om miljötillsynen. Arvidsjaur hösten Miljö- och byggenheten Annika Lidström

Verksamhetsutövare tycker till om miljötillsynen. Arvidsjaur hösten Miljö- och byggenheten Annika Lidström Verksamhetsutövare tycker till om miljötillsynen Arvidsjaur hösten 2008 Miljö- och byggenheten Annika Lidström Inledning Miljö- och byggenheten har genomfört en enkätundersökning bland verksamhetsutövarna

Läs mer

Norrbackaskolan. Elever År 3 - Våren 2012

Norrbackaskolan. Elever År 3 - Våren 2012 Elever År - Våren 7 svar, 0% Kunskaper och bedömning. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 7 0 7 Medelvärde,,,,7. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 7 7 7,7,7,7,.

Läs mer

Öppna Jämförelser - Vård och omsorg om äldre 2013

Öppna Jämförelser - Vård och omsorg om äldre 2013 Öppna Jämförelser - Vård och omsorg om äldre 2013 2014-01-20 En sammanfattning för Trollhättans Stad Nedan redovisas en sammanfattning för Trollhättans stad. Analys av resultaten sker i fortsatt tillsammans

Läs mer

Rosa Tornet, Montessori

Rosa Tornet, Montessori Rosa Tornet, Montessori Föräldrar Förskola - Våren 0 svar, 8% Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 8 8 9 Medelvärde 5 5,,8,8

Läs mer

Familjedaghem i Viksjö

Familjedaghem i Viksjö Föräldrar Familjedaghem - Våren 1 svar, % Utveckling och lärande 3. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 83 9 Medelvärde 13 3,. Mitt barns tankar och

Läs mer

Uppföljning och utvärdering av insatserna. Upplevd kvalitet av insatserna på Kvinnohemmet Rosen

Uppföljning och utvärdering av insatserna. Upplevd kvalitet av insatserna på Kvinnohemmet Rosen Uppföljning och utvärdering av insatserna Upplevd kvalitet av insatserna på Kvinnohemmet Rosen Sammanfattande bedömningar av klienterna i samband med att placeringen avslutas Rapport -- Rapporten är sammanställd

Läs mer

Brukarundersökning Korttid Äldreomsorg

Brukarundersökning Korttid Äldreomsorg Brukarundersökning Korttid 2018 Äldreomsorg November 2018 Innehållsförteckning 1 Bakgrundsfakta... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Metod... 3 1.3 Frågor... 3 1.4 Svarsfrekvens... 3 1.5 Bakgrundsfrågor... 3 1.6

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2015

Kvalitetsberättelse 2015 2016-02-26 Kvalitetsberättelse 2015 Kvalitets- och utredningsavdelningen Falkenbergs kommun 311 80 Falkenbergs kommun. Telefon växel: 0346-88 60 00. Fax: 0346-133 40 e-post: kontaktcenter@falkenberg.se

Läs mer

Ekillaskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

Ekillaskolan. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Elever År - Våren 9 svar, % Kunskaper och bedömning 9 Medelvärde,. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena., 0, 0,9. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår.,0 9, 9 0,.

Läs mer

Råbergsskolan. Föräldrar År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter. Råbergsskolan föregående år

Råbergsskolan. Föräldrar År 3 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter. Råbergsskolan föregående år Föräldrar År 3 - Våren 5 svar, 56% Utveckling och lärande. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande. 3 5 53 56 3 Medelvärde,9 3. Mitt barn får det stöd och den hjälp

Läs mer

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola

Skolundersökning 2014 Föräldrar förskola Lidingö kommun Skolundersökning 214 Föräldrar förskola Montessoriförskolan Äpplet Antal svar för aktuell förskola: 2 Antal svar för alla förskolor i kommunen: 18 Svarsfrekvens: 91 % Svarsfrekvens: 9 %

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2015

Solna stad Skolundersökning 2015 Solna stad Skolundersökning 2015 December 2015 Tallbackaskolan - Föräldrar åk 8 28 respondenter Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola, och grundskola.

Läs mer

Utvärdering av Näregården 2008

Utvärdering av Näregården 2008 Utvärdering av Näregården 008 Utvärdering av Näregården Om Näregården Gruppbostaden Näregården som tidigare var en länsresurs ligger på Mössebergskanten i Falköping. Sedan 00 är Näregården ett kobminerat

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2015

Solna stad Skolundersökning 2015 Solna stad Skolundersökning 2015 December 2015 Vittra Frösunda förskola - Föräldrar förskola 64 respondenter Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola,

Läs mer

Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning

Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning RAPPORT januari 2014 Analys av brukarundersökning i verksamhet bostad och stöd i vardagen och i verksamhet arbete och sysselsättning Sammanfattning I Pilen för 2013 för Omsorgsnämnden och Individ och familjeomsorgsnämnden

Läs mer

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Fastebol förskola

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Fastebol förskola Järfälla kommun Skolundersökning 15 Föräldrar förskola Fastebol förskola Antal svar: 58 (svarsfrekvens: 95 %) Antal svar Järfälla, alla förskolor: 71 (svarsfrekvens: 66 %) 1 Innehåll Om undersökningen

Läs mer

Kvalitet inom äldreomsorgen

Kvalitet inom äldreomsorgen Revisionsrapport* Kvalitet inom äldreomsorgen Mora kommun Februari 2009 Inger Kullberg Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning och bakgrund...4 2.1 Revisionsfråga...5 2.2 Revisionsmetod...5

Läs mer

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Engelska skolan, Järfälla åk 8

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Engelska skolan, Järfälla åk 8 Järfälla kommun Skolundersökning Föräldrar grundskola Engelska skolan, Järfälla åk 8 Antal svar: 6 (svarsfrekvens: %) Antal svar Järfälla åk 8 totalt: 3 (svarsfrekvens: 8 %) Innehåll Om undersökningen

Läs mer

Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2016 Bygglov, Arvidsjaurs kommun Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun

Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2016 Bygglov, Arvidsjaurs kommun Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun Utvärdering Kund-/brukarundersökning 2016 Bygglov, Arvidsjaurs kommun 2016-03-22 Daniel Risberg, Arvidsjaurs Kommun 1(6) Kund-/brukarundersökning Bygglov Arvidsjaurs kommun Bakgrund Arvidsjaurs miljö-

Läs mer

Öppna jämförelser 2012

Öppna jämförelser 2012 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2013-01-21 ON 2013/0026 53515 Omsorgsnämnden Öppna jämförelser 2012 Förslag till beslut Omsorgsnämnden antecknar informationen till

Läs mer

Lidingö stad Skolundersökning 2013 Föräldrar förskola

Lidingö stad Skolundersökning 2013 Föräldrar förskola Lidingö stad Skolundersökning 2 Föräldrar förskola Forellens förskola Antal svar för aktuell förskola: st. Svarsfrekvens: procent Antal svar totalt för alla förskolor: 242 st. Svarsfrekvens: 49 procent

Läs mer

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Ur o Skur Skogsbacken

Järfälla kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Ur o Skur Skogsbacken Järfälla kommun Skolundersökning Föräldrar förskola Ur o Skur Skogsbacken Antal svar: 63 (svarsfrekvens: 8 %) Antal svar Järfälla, alla förskolor: 7 (svarsfrekvens: 66 %) Innehåll Om undersökningen Förklaring

Läs mer

Resurscentrum Kundundersökning 2011

Resurscentrum Kundundersökning 2011 Resurscentrum Kundundersökning 2011 September 2011 Genomförd av CMA Research AB Resurscentrum Kundundersökning 2011, sid 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 2 Fakta om undersökningen 5 Resultat kundnöjdhet

Läs mer

Insatsen vård- och omsorgsboende

Insatsen vård- och omsorgsboende Socialförvaltningen Insatsen vård- och omsorgsboende Tjänstedeklaration Beslutad av socialnämnden 2013-06-13, 80. Varför tjänstedeklarationer? Insatsen vård- och omsorgsboende Vi vill förtydliga vad våra

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Ekillaskolan åk 8

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Ekillaskolan åk 8 Sigtuna kommun Skolundersökning 1 Föräldrar grundskola Ekillaskolan åk 8 Antal svar: (svarsfrekvens: %) Antal svar Sigtuna åk 8 totalt: 1 (svarsfrekvens: 8 %) 1 Innehåll Om undersökningen Förklaring av

Läs mer

Källskolan. Föräldrar År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun

Källskolan. Föräldrar År 8 - Våren Genomsnitt Upplands-Bro kommun Utveckling och lärande 44 44 Medelvärde 9,4 2. Mitt barn får uppgifter och utmaningar som leder till utveckling och lärande.,8 4 4,. Mitt barn får det stöd och den hjälp som behövs. 7, 5 8,4 4. Skolan

Läs mer

Socialförvaltningen i Örebro kommun. Brukarundersökning. Bemötande våren 2012. Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare

Socialförvaltningen i Örebro kommun. Brukarundersökning. Bemötande våren 2012. Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare Socialförvaltningen i Örebro kommun Brukarundersökning Bemötande våren 2012 Sammanställd av: Marie Kindahl Karlsson Administrativ samordnare INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 Redovisning av frågor

Läs mer

Uppföljning av Socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2011

Uppföljning av Socialförvaltningens kvalitetsgarantier 2011 Uppföljning av Socialförvaltningens kvalitetsgarantier Uppföljning av kvalitetsgarantier inom socialförvaltningen Bakgrund Socialnämnden införde kvalitetsgarantier inom äldreomsorgen, individ- och familjeomsorgen

Läs mer

Vad tycker du om bemanningen i demensvården?

Vad tycker du om bemanningen i demensvården? Vad tycker du om bemanningen i demensvården? Resultat av Socialstyrelsens webbenkät 14 september 7 november 2011 2011-11-08 Om enkäten Enkäten har genomförts som en webbenkät under perioden 14 september

Läs mer

Nyborgen förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2012

Nyborgen förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2012 Nyborgen förskola Föräldrar Förskola - Våren svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 0 Medelvärde,,, 00 9,. Mitt barns tankar

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Montessori Elefanten förskola

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Montessori Elefanten förskola Sigtuna kommun Skolundersökning 21 Föräldrar förskola Montessori Elefanten förskola Antal svar: 18 (svarsfrekvens: 8 %) Antal svar Sigtuna, alla förskolor: (svarsfrekvens: %) 1 Innehåll Om undersökningen

Läs mer

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 2015

Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 2015 Arbetsmarknads- och socialförvaltningens KBU resultat 15 Här är en kortfattad presentation av arbetsmarknads- och socialförvaltningens kund- och brukarundersökning (enkäter) 15. Undersökningen genomfördes

Läs mer

Ärlingheden förskola

Ärlingheden förskola Föräldrar Förskola - Våren 7 svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 44 40 Medelvärde,,, 9, 4. Mitt barns tankar och idéer

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017

Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 2017 Bilaga Dnr 4.1-142/218 Februari 217 Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 stockholm.se Redovisning av brukarundersökning inom äldreomsorgen 217 Februari 217 Utgivare: Äldreförvaltningen

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Montessori Sandsborg förskola

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar förskola Montessori Sandsborg förskola Sigtuna kommun Skolundersökning 215 Föräldrar förskola Montessori Sandsborg förskola Antal svar: (svarsfrekvens: 8 %) Antal svar Sigtuna, alla förskolor: 15 (svarsfrekvens: 5 %) 1 Innehåll Om undersökningen

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2016 Föräldrar förskola Montessori Mälaren förskola

Sigtuna kommun Skolundersökning 2016 Föräldrar förskola Montessori Mälaren förskola Sigtuna kommun Skolundersökning 216 Föräldrar förskola Montessori Mälaren förskola Antal svar: 2 (svarsfrekvens: 83 %) Antal svar Sigtuna, alla förskolor: 139 (svarsfrekvens: 1 %) 1 Innehåll Om undersökningen

Läs mer

Kund-/brukarundersökning 2007, Bygglov Arvidsjaurs kommun Totalt. Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2007 Bygglov Arvidsjaurs kommun

Kund-/brukarundersökning 2007, Bygglov Arvidsjaurs kommun Totalt. Utvärdering. Kund-/brukarundersökning 2007 Bygglov Arvidsjaurs kommun 1(6) Utvärdering Kund-/brukarundersökning 200 Bygglov Arvidsjaurs kommun 200-0-0 Sara Lindgren, Arvidsjaurs Kommun 2(6) Kund-/brukarundersökning Bygglov Arvidsjaurs kommun Arvidsjaurs miljö- och byggenhet

Läs mer

Brukarundersökning. Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006

Brukarundersökning. Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006 Brukarundersökning Socialpsykiatrins boendestöd Handikappomsorgen 2006 sept 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att

Läs mer

Skutan förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011

Skutan förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2011 Föräldrar Förskola - Våren 26 svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 0 0 6 Medelvärde,6, 2 9,2. Mitt barns tankar och idéer

Läs mer

BAKGRUND... 3 UPPFÖLJNING AV KVALITET, PLANERAD TILLSYN... 3 SAMMANFATTNING... 3 RESULTATREDOVISNING...

BAKGRUND... 3 UPPFÖLJNING AV KVALITET, PLANERAD TILLSYN... 3 SAMMANFATTNING... 3 RESULTATREDOVISNING... sida 1 (8) Tillsynsbesök Särskilt boende, Falkenberg egen regi: Älvgården, Tallgläntan, Berguven, Solhaga, Boken, Ätranhemmet, utfört mellan december 2014 och januari 2015. sida 2 (8) Innehåll BAKGRUND...

Läs mer

Solna stad Skolundersökning 2015

Solna stad Skolundersökning 2015 Solna stad Skolundersökning 2015 December 2015 Spanska skolan Skola - Elever åk 3 17 respondenter Om undersökningen Bakgrund Solna stad genomför regelbundet en brukarundersökning i förskola, och grundskola.

Läs mer

Brukarenkät hemtjänsten 2011

Brukarenkät hemtjänsten 2011 Rapport 0-0-0 (5) Handläggare Johan Norbelie Planeringssamordnare 0-5 90 johan.norbelie@bollebygd.se Brukarenkät hemtjänsten 0 Omsorgsförvaltningen i Bollebygd genomför varje år en enkätundersökning bland

Läs mer

Kund- och närståendeundersökning Gruppbostäder och servicebostäder

Kund- och närståendeundersökning Gruppbostäder och servicebostäder Kund- och närståendeundersökning 2013 Gruppbostäder och servicebostäder Gävle kommun 2013-12-16 2 Om undersökningen Under september-oktober 2013 har enkäter skickats ut till samtliga Omvårdnad Gävles kunder

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Väringaskolan

Sigtuna kommun Skolundersökning 2015 Föräldrar grundskola Väringaskolan Sigtuna kommun Skolundersökning Föräldrar grundskola Väringaskolan Antal svar: (svarsfrekvens: %) Antal svar Sigtuna, alla grundskolor: (svarsfrekvens: %) 1 Innehåll Om undersökningen Förklaring av diagram

Läs mer

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende?

Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? Omvårdnad Gävle Vad tycker de närstående om omvårdnaden på särskilt boende? November 2017 Markör AB 1 (15) Uppdrag: Beställare: Närstående särskilt boende Omvårdnad Gävle Kontaktperson beställaren: Patrik

Läs mer

Bolinders förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2012

Bolinders förskola. Föräldrar Förskola - Våren 2012 Föräldrar Förskola - Våren svar, % Utveckling och lärande. Mitt barn stimuleras till utveckling och lärande utifrån sina förutsättningar och behov. 0 7 Medelvärde, 00 0 0, 9. Mitt barns tankar och idéer

Läs mer

Sigtuna kommun Skolundersökning 2016 Föräldrar grundskola S:t Pers skola

Sigtuna kommun Skolundersökning 2016 Föräldrar grundskola S:t Pers skola Sigtuna kommun Skolundersökning 6 Föräldrar grundskola S:t Pers skola Antal svar: (svarsfrekvens: %) Antal svar Sigtuna, alla grundskolor: 68 (svarsfrekvens: %) Innehåll Om undersökningen Förklaring av

Läs mer

Bra planering, trevlig och lyssnande handläggare

Bra planering, trevlig och lyssnande handläggare Så upplever medborgarna planering av socialtjänst inför utskrivning från Östersunds sjukhus - Resultat av medborgarenkät 1 Medborgare, november 1 Bra planering, trevlig och lyssnande handläggare Östersunds

Läs mer

Brukarundersökning. Socialförvaltningens reception. Juni 2006

Brukarundersökning. Socialförvaltningens reception. Juni 2006 Brukarundersökning Socialförvaltningens reception 2006 Juni 2006 Bakgrund Från 2003 har socialförvaltningen i Tingsryd påbörjat ett arbete med s.k. Balanserad styrning. Det innebär att vi arbetar efter

Läs mer

S:t Olofs skola. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter

S:t Olofs skola. Elever År 8 - Våren Genomsnitt Sigtuna kommuns kommunala verksamheter Kunskaper och bedömning 0 7 Medelvärde,0. Jag vet vad jag ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. 9, föregående år 0, 00 9,0. Jag tycker att lärarna förklarar så att jag förstår. 7,0 föregående år

Läs mer