SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Personalnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Personalnämnden 2009-06-11"

Transkript

1 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Stadshuset, kl Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Caroline Larsson Stålbert Tomas Teglund, tjg ers Johan Söderberg, tjg ers Övriga deltagande Annika Nyman, ers Åsa Etelämäki, ers Kristin Lindgren, personalchef Britta Fahlgren Adolfsson, bitr personalchef Annika Sjöström, HR Controller Birgitta Holmström, TCO Doris Lindberg, nämndsadministratör Utses att justera Tomas Teglund, Johan Söderberg ers Paragrafer Underskrifter.. /Harriet Classon, ordförande/ /Doris Lindberg, sekreterare/.. /Tomas Teglund, protokollsjusterare/ BEVIS OM ANSLAG Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdatum Anslaget har satts upp Anslaget tas ner efter Förvaringsplats för protokollet Personalnämndens kansli Underskrift. Doris Lindberg

2 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 2 Pn 86 Dnr Hälsoläget kommunhälsan Kommunhälsans rapport om hälsoläget per maj som varit utskickad redovisas. Informationen noteras.

3 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 3 Pn 87 Dnr Anslagsuppföljning kommunhälsan maj 2009 Det ackumulerade utfallet för perioden uppgår till tkr vilket innebär en resultatförsämring med 133 tkr i förhållande till motsvarande period föregående år (4 015 tkr). Resultatförändringen beror i huvudsak på ökade kostnader för arbetskraft med 134 tkr, som främst beror på ökade utbildningskostnader, resor och löneökningar. Prognos 2009 I förhållande till årsbudgeten på tkr beräknas årsprognosen uppgå till tkr vilket innebär ett överskott på 400 tkr. Känsligheten i lämnad prognos bedöms till kr. Största osäkerheten ligger i att täcka upp tjänstledigheter och hur vi lyckas med kommande rekrytering av psykolog, samt att beräkna intäkter för sålda tjänster enligt avtal till bolagen. Anslagsuppföljningen godkänns.

4 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 4 Pn 88 Dnr Hälsoläget totalt för kommunen Personalchef Kristin Lindgren kommenterar den rapport om hälsoläget per maj som varit utskickad och konstaterar att sjukfrånvaron fortsätter minska. Informationen noteras.

5 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 5 Pn 94 Dnr Nytt handikappolitiskt program Kommunstyrelsen har beslutat om organisation och budget för arbete med att ta fram ett nytt handikappolitiskt program. Styrgruppen vill att personalnämnden väljer två representanter som kan sitta med i en arbetsgrupp. Harriet Classon, ordförande, Åsa Gustafsson, vice ordförande väljs som representanter och den som har möjlighet deltar.

6 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 6 Pn 95 Dnr Rapport 1 från kartläggning av chefers arbetsuppgifter och ansvar Utifrån det kommunövergripande resultatet från medarbetarundersökningen 2008 har kommunledningskontoret i uppdrag att göra en översyn av chefsrollen, dess krav och förutsättningar. Under våren 2009 har två studenter från Personalvetarprogrammet, Umeå universitet genomfört två kartläggningar inom området. En C-uppsats tar upp vilket socialt stöd det finns för chefer och vad som hindrar att dessa stöd nyttjas. Som praktikuppgift har en student undersökt vilka olika typer av planer en chef inom Skellefteå kommun ska arbeta med enligt personalhandboken. Annika Sjöström redovisade en sammanfattning av undersökningarna som kommer att vara underlag för fortsatt arbete. Rapporten noteras.

7 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 7 Pn 96 Dnr Budget 2110 och plan Personalnämnden inkl kommunhälsan Personalnämndens planering inför 2010 har fokus på perspektiven medborgare/kund och medarbetare. Våra huvudsakliga utmaningar ligger i det strategiska arbetet med kompetensförsörjning, löne- och personalpolitik, attraktiva och hälsosamma arbetsplatser samt att tillhandahålla en väl fungerande företagshälsovård. Personalnämndens verksamhetsidé Personalnämnden bidrar till att förverkliga kommunvisionen genom att ge ledare och politiska beslutsfattare stöd och vägledning i arbetet med nyckelfaktorerna i medarbetarperspektivet utveckla kommunens personal- och lönepolitik utveckla samverkansformer tillhandahålla en väl fungerande företagshälsovård Kommentarer till budgetförslaget Utvecklingstendenser Konkurrensen om arbetskraften fortsätter att öka i takt med kommande generationsväxling, medborgarnas/kundernas förväntningar, den tekniska utvecklingen och konkurrensutsättning. Personalnämnden ser därför en utmaning i ett strategiskt arbete med kompetensförsörjningsfrågorna både på kort- och lång sikt. Det är avgörande att vi kan erbjuda önskad sysselsättningsgrad och tillsvidareanställning för medarbetarna och att öka delaktigheten. Andra utmaningar är att erbjuda villkor som gör det möjligt att kombinera arbete, fritid och föräldraskap samt att våra arbetsplatser är hälsosamma och sjukfrånvaron fortsätter minska. Att vi är kända för att ta till vara den kompetens som medarbetarna besitter samt skapar möjlighet till utveckling är ett annat exempel på utmaningar. Vi går mot en utveckling där den yngre generationen ställer högre krav på oss att agera som en tydlig, framåt och attraktiv arbetsgivare. I en undersökning som presenterats under 2007 har det visat sig att gymnasieungdomar i Skellefteå inte ser arbete i Skellefteå kommuns organisation som attraktivt.

8 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 8 Pn 96 fort Att vända den trenden är också en utmaning för personalnämnden som 2008 påbörjat ett projekt bl a i samarbete med gymnasieskolorna. Hälsoperspektivet har varit i fokus under flera år. Det förebyggande arbetsmiljö- och rehabiliteringsarbetet har på allvar börjat ge resultat med minskad sjukfrånvaro. Företagshälsovården har en viktig roll att fylla i det fortsatta arbetet med tidig rehabilitering, arbetsförmågebedömningar och att samordna en effektiv rehabiliteringsprocess. Regering och riksdag har avsatt medel för att medfinansiera en utbyggd företagshälsovård. Det förslag som togs fram under 2008 har inte förverkligats. Diskussioner förs nu med inblandade parter om ett koncept med ett betydligt mer begränsat sjukvårdsåtagande där landstingens medverkan inte längre är lika central. Fokus är istället på att företagshälsovården kommer in tidigt i sjukskrivningsprocessen, när möjligheterna att hjälpa anställda tillbaka i arbete är mer gynnsamma. Det finns ett behov av att få en definition av begreppet arbetsförmåga och att utveckla ett instrument vid bedömningar. Den utredning om arbetsförmåga som pågår förväntas bli klar först hösten Verksamhet I slutet av 2010 kommer ännu en medarbetarenkät att göras. Arbetet med mönsterarbetsplatser fortsätter också. De nya regler vid sjukskrivning samt den rehabiliteringskedja som införts från 1 juli 2008 innebär förändrade rutiner också i kommunens arbete med rehabilitering av medarbetare för att åter få dem i arbete. Tidsgränserna är starkt förkortade och kraven på bedömning av arbetsförmåga hos medarbetare ökar. Det är angeläget med uthållighet i arbetet med att minska sjukfrånvaron. Det framgångsrika samarbete som pågår med försäkringskassan är ett exempel på arbete som skall fortsätta. Verksamheten med tidig rehabilitering som kommunhälsan bedriver och det fokus som personalnämnden lägger på yrkesgrupper med hög sjukfrånvaro är andra exempel på viktiga områden. Personalnämndens uppgift med ansvar för löne- och personalpolitiken är strategiskt viktigt utifrån ett kund/medborgarperspektiv. Motiverade medarbetare med rätt kompetens ger attraktiva och hälsosamma arbetsplatser som i sin tur bidrar till att kommunmedborgarna får den service och det bemötande man har rätt att förvänta sig. Varje medarbetares sätt att möta kundens unika behov är avgörande för vår framgång och den kommungemensamma värdegrunden med värdeorden professionalitet, engagemang och framsynthet ska hela tiden vara i fokus.

9 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 9 Pn 96 forts Personalnämndens avsikt är att se till att personalpolitiken stödjer medarbetare som vill starta eget företag eller intraprenader. Fokus behöver också läggas på ett antal processer för att uppnå effektivt resursnyttjande. Styrkort för 2010 enligt bilaga. Driftbudget Årsbudget 2010 Plan 2011 Plan 2012 Intäkter Kostnader Nettokostnad Anslagsnivå Årsbudget 2010 Plan 2011 Plan 2012 Personalnämnd Personaladministration Företagshälsovård Kommentarer Personalnämndens driftbudget 2010 och plan uppgår till samma ram som Arbetskraftskostnader och övriga driftskostnader bedöms kunna täckas inom ram. Det fackliga kontot har en tendens att inte klaras inom budget. En översyn har gjorts inför 2009 och det arbetet kommer att fortsätta även Kommunhälsans beräknade intäkter 2010 påverkas av vilka avtal som träffas med de kommunala bolagen vad gäller leverans av företagshälsovård, d v s omfattning och typ av tjänster. I planen för har hänsyn tagits till beräknade löneökningar och övriga kostnadsökningar. Kommunhälsans åtgärder för att klara oförändrade ramar Öka kostnadsmedvetenheten bland de anställda Fortsatt restriktiv hållning med att tillsätta tjänster vid frånvaro Minskad förbrukning av övriga kostnader Öka intäkterna Samordna utbildningar med andra för att minska kostnader för resor och hotell Bibehålla en god arbetsmiljö

10 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 10 Pn 96 forts Investeringsbudget Årsbudget 2010 Plan 2011 Plan 2012 Plan 2013 Plan 2014 Intäkter Kostnader Nettoinvestering Investeringsprojekt Årsbudget 2010 Plan 2011 Plan 2012 Plan 2013 Plan 2014 Total kostnad Före 2010 Medicinsk och teknisk utrustning KH not Utbyte arbetsmiljövänliga arbetsplatser datautbildn lokaler not Maskiner o invent facken not Total Noter investeringsbudget 1 Medicinsk och teknisk utrustning kommunhälsan 2 Utbyte av möbler mm till datautbildningslokaler ca 30 arbetsplatser 10 platser åtgärdade Kopierings- och skrivarutrustning samt inventarier till fackliga organisationernas lokaler Avgifter och taxor Priser 2010 Avtalstyp Pris/timme Yrkeskategori Grundavtal skrivs i förväg, 900 kr Operativ personal debiteras 2 gånger/år Extra avtal utöver grundavtal, debiteras efter avslutad tjänst 900 kr 950 kr kr Företsköt, P-konsult Företagssjukgymnast Psykolog Företagsläkare

11 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 11 Pn 96 forts Harriet Classon föreslår att målet formuleras redovisa minst 65% av arbetstid mot kund. Vid behandling av ärendet yrkar Johan Söderberg att kommunhälsans mål om effektivs resursnyttjande formuleras redovisa minst 70% av arbetstid mot kund. Ordförande ställer sitt förslag och yrkandet var för sig under proposition och finner att personalnämnden bifallit ordförandes förslag. Votering begärs och verkställs över följande godkända voteringsproposition: Den som stöder ordförandes förslag röstar ja. Den som stöder Johan Söderbergs yrkande röstar nej. Vid uppropet avges 3 ja-röster (Harriet Classon, Lennart Burvall, Tomas Teglund) och 2 nej-röster (Johan Söderberg och Caroline Larsson Stålbert). Personalnämnden har således beslutat bifalla Harriet Classons förslag. Under förutsättning av genomförd samverkan. Fastställa budget och styrkort 2010 samt plan Fastställa åtgärder för att klara oförändrad ram i enlighet med budgetförslaget. Fastställa taxa för kommunhälsan i enlighet med förslaget.

12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 12 Pn 97 Dnr Internbudget 2009 personalnämnden inkl kommunhälsan Förslag till personalnämndens internbudget inkl resultatöverföring framgår av bilaga. Fastställa internbudget 2009.

13 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 13 Pn 98 Dnr Anslagsuppföljning personalnämnden maj 2009 Det ackumulerade utfallet per uppgår till 9,2 miljoner kr, vilket innebär en resultatförsämring med 2,1 miljoner kr i förhållande till motsvarande period föregående år. Resultatförändringen beror i huvudsak på hög förbrukningen av rehabiliteringsanslagen. I denna summa finns felaktiga registreringar av lönekostnader. Rättelse av detta pågår men innebär ändå en förbrukning av budget med ca 65% t o m avseende skol- och kulturkontoret, vilket i sin tur innebär att möjligheten att hålla budget för 2009 bedöms i dagsläget som mycket tveksam. Målsättningen att minska lönekostnader i förhållande till kostnader för aktiviteter vid rehabilitering kommer inte att uppnås under Strävan att allt eftersom minska lönekostnaderna kvarstår, men vi ser en stor svårighet att lyckas med det på grund av antalet åtgärder som förvaltningen måste genomföra för att tydliggöra anställdas arbetsförmåga inför en eventuell omplacering eller ett avslut. Rehabiliteringsanslaget för socialkontoret ligger på budget för perioden och bedömningen är att man kommer att hålla sig inom budget för året. Rehabiliteringsanslaget för övriga förvaltningar håller sig långt under budget men man aviserar att med anledning av de många arbetsförmågebedömningar som efterfrågas, att anslaget kommer att förbrukas. Prognos 2009 Bedömningen är att förbrukningen av personalnämndens budget exkl kommunhälsan kommer att avvika med ca kronor. Känsligheten i lämnad prognos bedöms till kronor. Anslagsuppföljningen godkänns. Skol- och kulturkontoret uppmärksammas på att ett överskridande för deras del får täckas inom barn- och grundskolenämndens ram.

14 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 14 Pn 99 Dnr Arkivplan Arkivplan för personalnämnden är upprättad och bifogas. Arkivplanen fastställs.

15 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 15 Pn 100 Dnr Värdegrund Personalchef Kristin Lindgren redovisar från träffen med nämndsordförandena och hur det fortsatta värdegrundsarbetet fortlöper. Redovisningen noteras.

16 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 16 Pn 101 Dnr Rapport om särskilda uppdrag från kommunfullmäktige Inga nya uppdrag från kommunfullmäktige har tillkommit sedan förra sammanträdet.

17 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 17 Pn 102 Dnr Medborgarförslag Inga medborgarförslag finns anmälda.

18 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 18 Pn 103 Delgivningar Delgives och lägges till handlingarna. Dnr Kommunal Anmälan/avanmälan av arbetsplatsombud för ny mandatperiod Mandatperioden gäller tiden Dnr Lärarförbundet Anmälan av fördelning av facklig tid för läsåret 2009/ Dnr SKTF Avanmälan/nyregistrering av fackliga förtroendemän. Dnr Kommunfullmäktige redovisning av handlingsplan för önskad sysselsättningsgrad för skol- och kulturkontoret 2009.

19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 19 Au 104 Dnr Anmälan av delegationsbeslut Föreligger följande anmälningar av delegationsbeslut t o m Anställande tillsvidare. Anställande för viss tid, viss säsong eller visst arbete, över en månad. Anställnings upphörande. Återkallande av kungörelse. Fastställande av lön. Fackliga företrädares ledighet med avlöningsförmåner enligt LFF. Entledigande enligt Lag om anställningsskydd (förtidspension). Pensionsavgång för lärare. Arbetstidsminskning för lärare i samband med ansökan om delpension. Omreglering av anställning på grund av beviljad partiell förtidspension. Omreglering av anställning på grund av beviljad partiell sjukersättning. Fritidsstudiebidrag. Ersättning inom förslagsverksamheten. att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Campus, kl 08.00-15.55 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman, tjg ers

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14

PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 PROTOKOLL 1 (10) 2011-02-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.10 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10

PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10 PROTOKOLL 1 (19) 2010-06-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00 15.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) 13.35 - Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2010-05-10 Personalnämnden Plats och tid Medelfors kl 08.00 17.15 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) 14.35 Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Stig Stefansson (C)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden 2008-06-02

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden 2008-06-02 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-15.45 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Stig Stefansson, tjg ers Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05

PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 PROTOKOLL 1 (18) 2012-11-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03

PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 PROTOKOLL 1 (16) 2010-09-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla

Lennart Burvall, justerare BEVIS OM ANSLAG. Justering av personalnämndens protokoll har tillkännagivits på kommunens anslagstavla PROTOKOLL 1 (25) 2009-12-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2011-01-26 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00-16.20 Beslutande Harriet Classon, (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) - 15.15 Maria Viksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Personalnämnden 2008-04-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Personalnämnden 2008-04-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (18) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.35 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Stålbert Larsson Annika Nyman,

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (30) Plats och tid Expolaris, 13.00 17.45 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Stig Stefansson, tjg ers - 17.00 Samtliga individärenden

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-10-05 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.15 11.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2010-12-22 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00-17.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10

PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10 PROTOKOLL 1 (22) 2010-02-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, kl 08.00-12.20 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Alf Marklund (S) Lennart Burvall (S) Åsa Gustafsson (FP) Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2012-05-07 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.45 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) 13.25 - Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14

PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14 PROTOKOLL 1 (20) 2012-03-14 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) 11.30 Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Personalnämnden 2007-01-24

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Personalnämnden 2007-01-24 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (23) Plats och tid KS-sammanträdesrum, kl 13.00-17.25 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03

PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03 PROTOKOLL 1 (14) 2013-10-03 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 8.15-12.20 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04

PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 PROTOKOLL 1 (15) 2013-09-04 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 08.30 12.40 Beslutande Harriet Classon (S) ordförande Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16)

PROTOKOLL 1 (16) PROTOKOLL 1 (16) 2016-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Maria Marklund (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25

PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 PROTOKOLL 1 (11) 2012-06-25 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 14.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (20)

PROTOKOLL 1 (20) PROTOKOLL 1 (20) 2011-06-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (18)

PROTOKOLL 1 (18) PROTOKOLL 1 (18) 2014-10-10 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.35 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Tomas Teglund (S) Lennart Burwall (S) Maria Wiksten (KD) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15

PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 PROTOKOLL 1 (17) 2012-08-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 15.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15

PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 PROTOKOLL 1 (15) 2014-01-15 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 13.00-16.10 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burvall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10

PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 PROTOKOLL 1 (15) 2015-04-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-12.00 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Tomas Andersson (S) Annika Nyman (S) Peder Zingmark (V) Tjänstgörande

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden 2008-08-20

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden 2008-08-20 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.40 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Alf Marklund (frånvarande 103) Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2014-09-18 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 13.00-15.30 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Lennart Burwall (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) - 16.40 Monica Grape (M)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31

PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 PROTOKOLL 1 (24) 2012-05-31 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 08.00 12.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande ersättare Annika

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07

PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07 PROTOKOLL 1 (14) 2014-05-07 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset rum 104, kl. 13.00-15.55 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas Teglund (S) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03

PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 PROTOKOLL 1 (16) 2014-02-03 Personalnämnden Plats och tid Skellefteå hamn och Nyponet klockan 8.15-12.00, 12.45-14:45 Beslutande Harriet Classon (S), ordförande Lennart Burwall (S) Monica Grape (M) Tomas

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Personalnämnden 2008-09-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Personalnämnden 2008-09-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert

Läs mer

PROTOKOLL 1 (19)

PROTOKOLL 1 (19) PROTOKOLL 1 (19) 2012-01-13 Personalnämnden Plats och tid Rönnskär, Kopparhallen kl 08-30 16.00 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03

PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03 PROTOKOLL 1 (15) 2015-03-03 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-11.30 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Tomas Andersson (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02

PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02 PROTOKOLL 1 (16) 2015-11-02 Personalnämnden Plats och tid Piteå havsbad, kl. 8.00-9.20 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S) Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03

PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 PROTOKOLL 1 (5) 2014-11-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, klockan 10.00-11.15 Beslutande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lennart Hägglund (KD) Rose-Marie Johansson

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden 2008-03-19

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Personalnämnden 2008-03-19 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (27) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Annika Nyman, tjg ers Stig Stefansson,

Läs mer

INLEDNING. Viktiga händelser. Utvecklingstendenser. Sammanfattning måluppfyllelse

INLEDNING. Viktiga händelser. Utvecklingstendenser. Sammanfattning måluppfyllelse INLEDNING Viktiga händelser Årets första månader har präglats av osäkerheten kring hur sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocesserna kommer att påverka arbetet med rehabilitering. Förslagen innebär att

Läs mer

PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08

PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08 PROTOKOLL 1 (17) 2011-09-08 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 17.30 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burvall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) Monica Grape (M) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2018-03-21 Gemensam nämnd Plats och tid Distanssammanträde, 2018-03-21, kl. 10.00 10.30 ande Lotta Åman (S), ordförande Mikael Lindfors (S) Ylva Olofsson (S) Tjänstgörande ersättare Johan

Läs mer

PROTOKOLL 1 (8)

PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) 2012-10-23 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.00-16.05 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Rose-Marie Johansson (S) Håkan Lindh

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (25) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-17.30 Beslutande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Tomas Teglund,tjg ers Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålberg Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2010-02-16 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 8.00-8.40 Beslutande Bert Öhlund (S), ordförande Rickard Carstedt (S) Harriet Classon (S) Lena Håkansson (S)

Läs mer

Personalnämnden 28 mars 2018

Personalnämnden 28 mars 2018 Personalnämnden Personalnämnden 28 mars 2018 Sid Justering... 3 13 Information från HR-direktör... 4 14 satesattestanter personalnämnden 2018... 5 15 Riktlinje arbetsanpassning och rehabilitering... 6

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-10-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.40 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S)

Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S) 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 12:55-14:25 Beslutande Camilla Ollas Hampus (C), ordförande Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S) Ersättare och övriga närvarande Anna Nises Borgström, personalchef

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6)

PROTOKOLL 1 (6) PROTOKOLL 1 (6) 2018-03-14 Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum (301), onsdag 2018-03-14 kl. 17.00 17.15 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Maria Marklund (S) Ann Åström

Läs mer

Sammanträdesplanering 2016 för personalnämnden

Sammanträdesplanering 2016 för personalnämnden PROTOKOLL 1 (19) 2015-09-10 Personalnämnden Plats och tid Sammanträdesrum 104, kl. 8.00-11.30 Beslutande Monica Widman Lundmark (S), ordförande Johan Söderberg (M), vice ordförande Annika Nyman (S) Peder

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Expolaris kl 13.00-16.50 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Övriga deltagande Annika

Läs mer

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG

Justerare Mari L Hedström Paragrafer BEVIS OM ANSLAG PROTOKOLL 1 (8) För- och grundskolenämnden 2016-09-20 Plats och tid Stadshuset, kl. 13.00-13.45 ande Fredrik Stenberg (S), ordförande Mari-Louise Larsson (S) Kamel Mnad (S) Jan Lundgren (S) Lena Nyström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Marie Lindqvist (V) Glenn Grimhage

Läs mer

Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro, sekreterare. Kommunledningskontoret

Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro, sekreterare. Kommunledningskontoret 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-09:55 Beslutande Joanna Stridh (C) ordf. Markus Gavatin (M) Jan Dahlquist (S) Ersättare och övriga närvarande Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro,

Läs mer

Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro, kommunsekreterare Erja Eloranta, projektledare 14

Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro, kommunsekreterare Erja Eloranta, projektledare 14 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-11:10 Beslutande Yvonne Junell (C), ordf. Markus Gavatin (M) Britt-Marie Essell (S) Ersättare och övriga närvarande Anna Nises Borgström, personalchef Terese

Läs mer

Pernilla de Vries, personalchef

Pernilla de Vries, personalchef HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, personalchefens tjänsterum, torsdagen den 17 februari kl 14.00 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande Ing-Britt Loberg (S) Anders

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-08-27 1 [7] Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunkontoret kl 18.30 20.30 Beslutande Förteckning enligt bilaga Övriga närvarande Bo Svensson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V)

Elisabet Haglund-Nyberg (S) Bo Claesson (KD) Ronnie Andersson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Vuxenutbildningen, Gröndalsvägen 20, Tumba, kl 19:00-21:00 ande Jill Melinder (S), ordförande Karin Pilsäter (FP) Bosse Olsson (MP) Lars Robin (M) Arzu Alan (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10)

PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) 2017-02-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshotellet, konferensrum Boviken, kl. 8.30-11.15 Beslutande Siv Brännström Lidman (S), ordförande Agneta Hansson (V) tom kl 9.50,

Läs mer

Plats och tid Ideboås, Åseda, tisdagen den 19 mars 2019 kl 14:00-16:25 Sammanträdet ajourneras 15:06-15:20

Plats och tid Ideboås, Åseda, tisdagen den 19 mars 2019 kl 14:00-16:25 Sammanträdet ajourneras 15:06-15:20 1(7) Plats och tid Ideboås, Åseda, tisdagen den 19 mars 2019 kl 14:00-16:25 Sammanträdet ajourneras 15:06-15:20 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M) Tjänstepersoner

Läs mer

Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro, kommunsekreterare Joakim Axelsson, nämndsekreterare Erja Eloranta, projektledare 21

Anna Nises Borgström, personalchef Terese Renbro, kommunsekreterare Joakim Axelsson, nämndsekreterare Erja Eloranta, projektledare 21 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 13:00-14:15 Beslutande Joanna Stridh (C), ordf. Yvonne Junell (C) Britt-Marie Essell (S) Ersättare och övriga närvarande Anna Nises Borgström, personalchef Terese

Läs mer

Personalnämnden 24 januari 2018

Personalnämnden 24 januari 2018 Personalnämnden Personalnämnden 24 januari 2018 Sid Justering... 4 1 Information om IRUP, planering... 5 2 Information från HR-direktör... 6 3 Riktlinje arbetsanpassning och rehabilitering... 7 4 Remissvar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande 33-40

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande 33-40 PERSONALUTSKOTTET 2016-12-07 1 Plats och tid Paletten Nämndhuset, kl. 13.15-15.00 Beslutande Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande Beslutande ersättare Ulrica Truedsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Konsumentnämnden 2009-06-09 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.40 Beslutande Övriga deltagande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Carina Lillbacka

Läs mer

Personalnämnden 25 januari 2017

Personalnämnden 25 januari 2017 Personalnämnden Personalnämnden 25 januari 2017 Sid Dagordning... 3 Justering... 4 1 Information om SAMklang... 5 2 Information om rekryteringen av ny HR-direktör... 6 3 Information från HR-direktören...

Läs mer

Riktlinjer för arbetslivsinriktad rehabilitering i Västerviks kommun

Riktlinjer för arbetslivsinriktad rehabilitering i Västerviks kommun Kommunstyrelsens förvaltning Ledningskontoret HR och kommunikation Dokumentansvarig befattning: HR strateg Revidering: vid inaktualitet Uppföljning: som en del av internkontrollen Riktlinjer för arbetslivsinriktad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Personalnämnden 26 september 2018

Personalnämnden 26 september 2018 Personalnämnden Personalnämnden 26 september 2018 Sid Justering... 3 51 Information från HR-direktör... 4 52 Revidering av personalnämndens delegationsordning... 5 53 Utredning av servicecenters samordningsfunktion

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer

Ulf Back, tf personalchef 9-14 Gunnel Granlund, sekreterare. Kommunledningskontoret

Ulf Back, tf personalchef 9-14 Gunnel Granlund, sekreterare. Kommunledningskontoret 1(2) Plats och tid Kommunledningskontoret 08:30-10:15 Beslutande Joanna Stridh (C) Ordf Yvonne Junell (C) Jan Dahlquist (S) 8-11 Ersättare och övriga närvarande Marie Staffas, bemanningschef 8 Ulf Back,

Läs mer

O,dföc:- \\,~ ~~ Mane\~öderqvist, Hässleholms kommun. ]9 -?-n Lexfo,,Wb. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Plats och tid

O,dföc:- \\,~ ~~ Mane\~öderqvist, Hässleholms kommun. ]9 -?-n Lexfo,,Wb. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Plats och tid 16) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Marie Söderqvist Johan Lex fors Maria Hallgren Rebecca Nordström Simon Pribe Personalchef HR-strateg HR-strateg HR-specialist PA-student

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Hotell Post, Oskarshamn, kl. 13:00 15:30, ajournering kl. 14.30-14.45 Beslutande Anita Hultgren (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr (V) 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Personalnämnden 16 mars 2016

Personalnämnden 16 mars 2016 Personalnämnden Personalnämnden 16 mars 2016 Ärenden Sid Justering... 3 6 Information om följande punkter:... 4 7 Kompetensförsörjningsstrategi för Sundsvall remissvar... 5 8 Ändringsbegäran av projektet

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2017-09-27 Gemensam nämnd Plats och tid Kommunhuset, Arvidsjaur, 2017-09-27, kl. 11.00 12.15 ande Maria Marklund (S), ordförande Mikael Lindfors (S) Ylva Olofsson (S) Tjänstemän Lars Ekberg,

Läs mer

Rutiner vid sjukfrånvaro/rehabilitering

Rutiner vid sjukfrånvaro/rehabilitering 1 2008-11-13 Personalkontoret 0611-34 80 00 Rutiner vid sjukfrånvaro/rehabilitering Bakgrund För att skapa ett enhetligt tillvägagångssätt vid medarbetares sjukfrånvaro och rehabilitering har personalkontoret

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-08-11 Fritidsnämnden Plats och tid E-fyran, stora grupprummet, kl. 13.00 16.30 Gruppmöten kl. 12.00 13.00 Beslutande Leif Öberg, (S) ordförande Joakim Wallström, (V) vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50 Lokal: Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (FP), 1:e vice

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Östgren. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Östgren. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset kl. 15.30-16.05 ande ledamöter Lars Handegard (V) Roland Johansson (SD) Jan Karlsson (C) Hanna Lindgren (S) Lotta

Läs mer

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors ~ ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Sammanträdesdatum Diarienummer 1(5) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Folke Lindgren Johan Lexfors Arbetsmiljöcontroller Personalstrateg Facldiga

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (24) Plats och tid Expolaris, kl 13.00-16.50 Beslutande Harriet Classon, ordf Alf Marklund Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Samtliga individärenden

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl

FÖREDRAGNINGSLISTA. Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl FÖREDRAGNINGSLISTA Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdagen den 16 november 2004 kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3

Läs mer

Riktlinje. Riktlinje för rehabilitering 2005-03-09 KS-193/2005 026. Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09

Riktlinje. Riktlinje för rehabilitering 2005-03-09 KS-193/2005 026. Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09 Riktlinje 2005-03-09 Riktlinje för rehabilitering KS-193/2005 026 Antagen av kommunstyrelsens personalutskott 2005-03-09 Riktlinjen anger hur Norrköpings kommun som arbetsgivare ska arbeta med arbetslivsinriktad

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-06-19 1 (15) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 juni 2007, kl 13.00-16.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2008-09-22 67. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00.

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2008-09-22 67. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00. 2008-09-22 67 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör, kl 18.30-21.00 Beslutande Christer Olsson (m) ordförande Axel Paulsson (c) 1:e vice ordförande Jill Andersson (s) 2:e vice ordförande Tony Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (7)

PROTOKOLL 1 (7) PROTOKOLL 1 (7) 2018-10-04 Nämnden för support och lokaler Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Guldrummet. Klockan 10.00 12.00 Beslutande Tomas Teglund (S), ordförande Hans Brettschneider (MP), vice

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Personalutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Tingssalen, den 4 februari 2015 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Rehabiliteringsprocessen Handbok för Pajala kommun

Rehabiliteringsprocessen Handbok för Pajala kommun Rehabiliteringsprocessen Handbok för Pajala kommun DOKUMENTNAMN Rehabiliteringsprocessen GILTIGHETSPERIOD Fr.o.m. 2013-02-11 DOKUMENTTYP Handbok BESLUTAT/ANTAGET KS 2013-02-11 11 DOKUMENTÄGARE Kommunstyrelsen

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2014-03-03 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Arvidsjaur, klockan 08.30-10.30. Beslutande Marcus

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Personalnämnden

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Personalnämnden SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid KS sammanträdesrum, kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Harriet Classon, ordf Lennart Burvall Åsa Gustafsson Caroline Larsson Stålbert Annika Nyman,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-09

PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-09 PROTOKOLL 1 (10) 2014-12-09 Konsumentnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 10.00 11.45 Beslutande Valter Stenberg (S), ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Inger Lundqvist (FP) Tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2015-03-10 Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl 14 00-15 30 ande Valter Stenberg (S), ordförande Lilian Nilsson (V) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Helena Moen (C) Lars-Erik Lidman(S) Harriet Sundström(S)

Läs mer

Enåsenrummet, tisdagen den 4 december 2018 kl 08:30-9:35

Enåsenrummet, tisdagen den 4 december 2018 kl 08:30-9:35 1(14) Plats och tid Enåsenrummet, tisdagen den 4 december 2018 kl 08:30-9:35 Beslutande Ledamöter Sören Görgård (C), 1:e vice ordförande Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V), ersättare för Lars Molin

Läs mer

Nämndernas styrkort år 2016

Nämndernas styrkort år 2016 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 69 Kommunfullmäktige 2015-09-15 223 Dnr KS 2015-000636 100 Nämndernas styrkort år 2016 Sammanfattning Budgetberedningen lämnar förslag till nämndernas styrkort för år 2016,

Läs mer