INBJUDAN till markanvisningstävling för kvarter 8, 15 och 16 i Norrtälje Hamn. Inlämning av Anbud senast 9 december 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INBJUDAN till markanvisningstävling för kvarter 8, 15 och 16 i Norrtälje Hamn. Inlämning av Anbud senast 9 december 2015"

Transkript

1 INBJUDAN till markanvisningstävling för kvarter 8, 15 och 16 i Norrtälje Hamn Inlämning av Anbud senast 9 december 2015 Illustration 1: En hållbar skärgårdstad för barn, båtar och bad POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E - POST PLUSGIRO Box 800, Norrtälje Estunavägen kommunstyrelsen@norrtalje.se ORGANISATIONSNUMMER TELEFAX WEBB BANKGIRO KOMMUNSTYRELSEKONTORET

2 2 (18) 1. INBJUDAN Norrtälje kommun inbjuder härmed till anbud för markanvisningar för uppförande av bostäder med fri upplåtelseform inom tre kvarter, nr 8, 15 och 16 nedan i bild, inom en del av Norrtälje Hamn i Norrtälje stad. Anbud kan lämnas kvartersvis på 8, 15 eller 16. Totalt omfattas ca ljus BTA med äganderätt till marken. Bedömningen av inlämnade anbud görs i två (2) steg. I steg 1 bedöms endast den ersättning (kr per ljus BTA) som exploatören är villig att betala, givet att Norrtälje Hamns övriga förutsättningar är uppfyllda. En till fyra exploatörer med de högsta anbuden (ersättningsnivå) går vidare till steg 2. I steg 2 bedöms hur väl Projektförslagen lever upp till Norrtälje Hamns profil, ambitioner om innovation, hållbarhet och gestaltning mm. Utifrån en helhetsbedömning anvisas marken till bästa Anbud preliminärt juni Anbud lämnas senast 9 december 2015 och markanvisning planeras ske i juni Planarbete kan påbörjas under Inbjudan till markanvisningstävlingen är öppen. Bilden ovan visar kv 8, 15 och 16 (inom blå markering) som ingår i markanvisningstävlingen - totalt ca ljus BTA.

3 3 (18) 2. PROJEKT NORRTÄLJE HAMN Kvarteren som omfattas av markanvisningstävlingen enligt denna inbjudan ingår i projekt Norrtälje Hamn. Vision Norrtälje Hamn ska bli en hållbar och levande stadsdel där möten mellan människor står i fokus. Den nya stadsdelen ska bli en förläggning av Norrtäljes befintliga stadskärna. De värdeord som gäller för Norrtälje Hamn är att stadsdelen ska bli en levande stadsdel för barn, båtar och bad. BARN innebär höga krav på trygghet, miljökvaliteter, grönområden, lekplatser, skolor, förskolor och begränsad biltrafik. BÅTAR innebär att det ska finnas utrymme för båtplatser för boende och besökare, skärgårdstrafik och evenemang för båtlivet. BAD innebär att det ska finnas badmöjligheter i hamnen och att hälsoaktiviteter av olika slag skall främjas. Det innebär också en målsättning att uppnå långsiktig god vattenkvalitet i området. Ambitioner och inriktning för Norrtälje Hamn finns samlat i ett styrdokument kallat Utbyggnadsstrategi som också är en utgångspunkt för de byggherrar som avser att utveckla och exploatera hamnområdet. Utbyggnadsstrategin för Norrtälje Hamn utgår från sex övergripande teman som har formulerats för att uppfylla kommunens vision för stadsdelen. I strategin finns konkreta principer som fyller dessa teman med innehåll genom ställningstaganden, inriktningar och idéer som ska leda mot uppfyllandet av visionerna. 1. Hela Norrtälje stad 2. En mötesplats 3. En blandstad 4. En tillgänglig stadsdel 5. En vacker skärgårdsstad 6. En miljöanpassad och resurssmart stadsdel Utbyggnadsstrategin är en del av Anbudsunderlaget och ska ge inriktning, inspiration och underlag för gestaltning, hållbarhet och annan inriktning av framtida bebyggelse i linje med visionen kring Norrtälje Hamn.

4 4 (18) Hållbarhetsprofil och stadsdelscertifiering Det har beslutats att Norrtälje Hamn ska utvecklas med tydlig hållbarhetsprofil med inriktning mot certifiering av planeringsprocessen enligt kommande svenskt system för certifiering av stadsdelar (Citylab Action 0.1). Systemet är för närvarande under utveckling av SGBC (Sweden Green Building Council). Tanken är att hållbarhetsarbetet och utvecklingen av områdets profil ska ske i samverkan mellan olika byggherrar inom Norrtälje Hamn. Den/De aktörer som får markanvisning inom kvarteren 8, 15 och 16 blir viktiga aktörer i samverkan och förutsätts delta aktivt i vårt samverkansforum Strategisk Byggherresamverkan och dess aktiviteter. Detta kommer bl.a. att inkludera deltagande i utvecklingen av ett hållbarhetsprogram för stadsdelen vilket kommer att påbörjas under hösten 2015 för de aktörer som etablerat sig i området hittills. Det är viktigt att värdeorden för Norrtälje Hamn får prägla arbetet med Anbudsförslagen. Norrtälje kommun värdesätter användning av byggnadsteknik, system, material och utformning som innebär god energi- och resurshushållning och liten påverkan på klimat och miljö, liksom tillskapande av ekologiska värden och ekosystemtjänster. Under hösten 2015 kommer det eventuellt också att utarbetas en särskild grönytefaktor för Norrtälje Hamn. De aktörer som erhåller markanvisning förväntas på olika sätt tillämpa och bidra till denna. Blandstad Norrtälje kommun eftersträvar att Norrtälje Hamn ska bli en blandstad med många olika funktioner och blandning av människor. För att uppnå detta ska Norrtälje Hamn b.la. omfatta bostäder med olika upplåtelseformer. Inom kvarteren ska det finnas lokaler för verksamheter som butiker, restauranger och kontor samt servicefunktioner för framförallt barn och äldre.

5 5 (18) 3. MARKANVISNING FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR KV. 8, 15 & 16 Lokalisering och omgivning Markanvisningsområdet är beläget inom Norrtälje Hamnområde bara några hundra meter ifrån Norrtälje centrum. I direkt anknytning finns bussförbindelser till Norrtälje busstation. Avståndet till busstationen är endast ca 700 meter och lämpar sig därför väl även för gång och cykel. Från busstationen finns i sin tur direktbussar med hög turtäthet till Stockholm via Danderyds sjukhus och Östra Station (KTH). Även bussförbindelser till närliggande orter och Uppsala utgår från busstationen. Markanvisningsområdet ligger i nära förbindelse till Societetsparken och de centrala delarna av Norrtälje tätort och med närhet till stora grönområden. Havet och Norrtäljeviken ligger endast två kvarter söder ut. I Societetsparken sker redan idag många event. Där finns också lekpark, tennisbanor samt en utomhusscen. Flera grundskolor samt gymnasieskola finns på promenadavstånd från markanvisningsområdet. Inom/i direkt anslutning till Norrtälje Hamn kommer det att anläggas en eller flera nya förskolor. Bilden ovan visar stadskärnan i Norrtälje stad och Norrtälje Hamn (grönt) och kv 8, 15 och 16 (blått).

6 6 (18) Koncept vad är viktigt för markanvisningar i Norrtälje Hamn? Nedanstående punkter är viktiga för markanvisningen inom Norrtälje Hamn och anbudslämnare ska i processen (se steg 2) kunna redovisas Projektförslagen kopplade till anbuden. Således är det viktigt att i tidigt skede förhålla sig till konceptet för hamnområdet. Viktiga kriterier utöver ersättningsnivå för markanvisningar i Norrtälje Hamn är; Vision Norrtälje Hamn Strategi för hållbar stadsbyggnad Hållbart byggande - koncept Gestaltning och genuint uttryck Taklandskap variation och uttryck Variation - övergripande Parkeringsstrategi Lokaler i bottenvåningar Förväntad byggrätt och Ekonomiska förutsättningar för markanvisning Byggstart Detaljplan Norrtälje kommunen är huvudman för allmän plats mark inom Norrtälje Hamn och omfattningen framgår i huvudsak av den s.k. skelettplanen som vann laga kraft januari Marken som omfattas av framtida kvarter 8, 15 och 16 består idag av flera fastigheter inom området som efter fastighetsregleringar med stöd av lagakraft vunna skelettplanen (detaljplanen för allmänplats) kommer ägas av kommunen. Markanvisningsområdena kommer att ingå i ett eller flera planarbeten där vinnaren/na i markanvisningstävlingen för kv 8, 15 och 16 ska medverka och kan därmed påverka de slutliga planhandlingarna. Inriktningen för detaljplanerna är att möjliggöra mer än 300 bostäder ca ljus BTA (se tabell nedan) inkl. lokaler för verksamheter. Kommunen ställer därmed krav på att på viss del lokaler ska etableras i bottenvåningarna.

7 7 (18) Anbudslämnare skall upprätta planhandlingar som kommunen granskar. Granskningskostnad framgår av ekonomiska förutsättningar nedan. Övriga plankostnader ansvarar Anbudslämnaren för. För att byggherren slutligt ska kunna förvärva marken krävs att detaljplanen vinner laga kraft. Byggrätter för bostader mm Markanvisningen omfattar totalt tre (3) kvarter inom Norrtälje Hamn vilka skall bebyggas med flerbostadshus i tre till fem våningar Benämnda kv 8, 15 och 16 i illustrationsplanen (bilaga 3) för Norrtälje Hamn. Förutsättningar för området, gestaltning och utformning finns i huvudsak samlat i Utbyggnadsstrategin för Norrtälje Hamn (bilaga 2). Snitthöjden bedöms ligga över fyra våningar men ska ha et varierat uttryck. Totalt omfattar kvarteren därför upp mot kvm ljus BTA byggrätt och har en total markareal om ca kvm. Efter antagen detaljplan fastighetsbildas kvartersmarken till egna fastigheter. Uppgifterna nedan är preliminära i detta skede. Kvarter Bedömd byggrätt (ca) Ändamål Markareal (kvm) ca Bostäder och lokaler Bostäder och lokaler Bostäder och lokaler Kommunen ställer krav på att på viss del av ändamålet skall innebära att lokaler etableras i bottenvåningarna. Kvarter 8 vetter såväl mot kajstråket som mot en av huvudgatorna i området. Kvarter 15 vetter mot en stadsdelspark och mot en av huvudgatorna. Kvarter 16 vetter mot en av huvudgatorna. Omfattningen från anbudslämnaren får beskrivas i Anbudet men kommunens intentioner och förväntningar avseende lokaler beskrivs bl.a. i Utbyggnadsstrategin i avsnitt Bebyggelsens omfattning, antal ljus BTA, lägenheter samt anbudsområdenas avgränsning, kan komma att ändras under detaljplanearbetet.

8 8 (18) Befintliga bostäder, byggnader och markförhållanden Befintliga bostäder före tillträde Kommunen ansvarar för att kvarter 8, 15 och 16 vid tillträdet kommer vara utrymda från de verksamhetsutövare och boende som idag finns i de befintliga byggnaderna i området. Inga rättigheter från nuvarande boende på dessa fastigheter kommer att belasta Anbudslämnaren vid ett framtida fastighetsköp. Befintliga byggnader Befintliga byggnader kommer att, vid tillträdesdagen eller efter överenskommelse, vara rivna och framtida kvartersmark lämnas obebyggd. Markförhållanden Marken inom Norrtälje Hamn som helhet är förorenad i olika grad till följd av tidigare verksamheter, utfyllnader mm. Efterbehandlingsåtgärder (marksanering) kommer att genomföras av kommunen, före tillträdet eller efter överenskommelse, så att marken blir lämplig för bostadsändamål. Det finns sannolikt samordningsvinster att detaljstudera genomförande och tidpunkten för detta för bästa resursutnyttjande. Kommunen ansvarar för dessa kostnader och tar ansvar för att marken i kvarteren inte innehåller högre halter av föroreningar än vad som är godtagbart med hänsyn till planerad markanvändning enligt beslut från tillsynsmyndighet. Tidplan för detta upprättas i överenskommelse med Anbudslämnaren. Kommunen reserverar sig att fullfölja markanvisningen om extraordinära efterbehandlingskostnader skulle uppstå. Vad som i dagsläget är känt om geotekniska förhållanden framgår av Markteknik (bilaga 7). Undersökningarna redovisar angränsande mark och ger en översiktlig bild av markförhållandena som bedöms räcka för anbudsprocessen.

9 9 (18) Ekonomiska förutsättningar för markanvisningen Anbudslämnaren ska beakta och förutsätta att; Gatukostnadsersättning tas ut av kommunen med kr per ljus BTA (utöver ersättning för byggrätter - Grundanbudet). VA-avgift tas ut enligt för varje tidpunkt gällande VA-taxa. Fastighetsbildningskostnader mm delas lika med Norrtälje kommun. Plangranskningsersättning tas ut med 20 kr per ljus BTA. Framtagande av planhandlingar, plankonsult, utredningar bekostas av Anbudslämnaren. Plankostnadsavtal upprättas med kommunen om detta. Engångsavgift för anslutning till sopsug skall antas med 140 kr per ljus BTA för boende. Särskilt avtal om sopsug med på angiven kostnadsnivå tecknas vid markanvisningen. Årsavgift (driftkostnad) för sopsugsgemenskapen skall antas med 14 kr per ljus BTA för boende. Efterbehandling av mark (sanering) bekostas av Norrtälje kommun till en nivå som säkerställer att marken inte innehåller högre halter av föroreningar än vad som är godtagbart med hänsyn till planerad markanvändning enligt beslut från tillsynsmyndighet. Rivning av befintliga byggnader utförs och bekostas av kommunen. Kvarter 8, 15 och 16 består idag av flera fastigheter, någon fastighet finns i av kommunen ägt bolag och övriga fastigheter utgörs av tidigare privat egendom inlöst av kommunen. Detta skall Anbudslämnaren ha kännedom om. Överlåtelseform mm förhandlas vid senare skede.

10 10 (18) Tider Tider för Anbud för Markanvisningen beskrivs under Anbudet nedan. I övrigt gäller preliminärt: Detaljplanarbete påbörjas snarast efter markanvisningen sannolikt under år 2016 tillsammans med vinnaren av respektive markanvisning. Tillträde/byggstart för kvarter 8 bedöms kunna ske Tillträde/byggstart för kvarter 15 bedöms kunna ske Tillträde/byggstart för kvarter 16 bedöms kunna ske Eventuella förskjutningar i tidsplanen orsakade av förhållanden som kommunen inte råder över föranleder inte ersättningsanspråk inom ramen för markanvisningen. 4. ÖVRIGA FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR MARKANVISNING Vatten och avlopp Det allmänna VA-nätet byggs ut inom planerat gatunät i Norrtälje Hamn för att möjligagöra anslutning till ny bebyggelse. Området kan VA-försörjas via det kommunala VA-systemet. Anslutningskostnaderna utgår från vid varje tidpunkt gällande kommunal VA-taxa. Anslutning sker till kommunal anslutningspunkt vid fastighetsgräns. Dagvatten Åtgärder för fördröjning inom fastigheten bör ske. Kommunen ser positivt på förslag och system som utnyttjar dagvattnet som resurs. Anslutning sker till kommunal dagvattenavledning med anslutningspunkt vid fastighetsgräns. Dagvattnet kommer att behandlas i en dagvattenanläggning i kommunal regi. Energiförsörjning Alla kvarter inom Norrtälje Hamn kan anslutas till fjärrvärme. Leverantör av fjärrvärme är Norrtelje Energi. Elnät byggs ut inom Norrtälje Hamn och fastigheterna ansluts till detta. Elnätet ägs av Norrtälje Energi.

11 11 (18) Kommunen är positiv till utnyttande av kvartersmark/byggnader för lokal produktion av t.ex. solel och solvärme. Internet Alla kvarter inom Norrtälje Hamn skall kunna anslutas till nätverk för fiberanslutning för internetaccess mm. Norrtälje kommun kommer att tillse att flera leverantörer ges möjligheter till internetuppkoppling via fiberoptik. Kommunen önskar att teknikens möjligheter för intelligenta hus och hem inklusive optimering av energianvändning och stödjande av hållbara livsstilar utnyttjas på ett för framtiden flexibelt sätt. Avfall Avfallshandering kommer i huvudsak att ske med sopsug. Inriktningsbeslut för sopsug som metod för hantering av avfall förväntas tas hösten Inriktningsbeslutet förutsätter att sopsugsanläggningen får ett kommunalt huvudmannaskap. Byggherren är ansvarig för att miljöutrymmen för eventuell övrig källsortering uppförs inom byggnaden. Särskilt avtal om sopsug tecknas vid markanvisning. Parkering Boendeparkering inom Norrtälje Hamn ska anordnas inom kvartersmark. Inom kvarteren ska det anläggas parkering som tillgodoser kommunens parkeringsnorm vid varje aktuell tidpunkt. Kommunens parkeringsstrategi är dock under utredning (fr maj 2015) och kommer sannolikt förändras för en mer flexibel och hållbar syn på parkeringsbehovet inom Norrtälje stad. Under utredningstiden gäller övergångsbestämmelser (se tabell nedan) vilka innebär att olika åtgärder medför möjligheter att minska antalet parkeringsplatser i förhållande till normen. Nuvarande P-norm boende P-norm besök TOTALT på kvartersmark Övergångsbestämmelser - tillgodoräknande Avtal om bilpool (minst 5 år för fastigheten) Cykelparkeringsnorm 2/lgh med takfaciliteter (plats för cykelkärra, cykelpump, ladduttag för elcykel m.m.), 0,8/lgh 0,1/lgh 0,9/lgh Upp till -0,2/lgh Upp till -0,15/lgh

12 12 (18) Samutnyttjande av parkeringsplatser med annan fastighetsägare/brf eller mellan olika verksamheter (avtal ska finnas på minst 5 år) Erbjuda prova-på-kort i kollektivtrafiken Friköp av parkeringsplatser i parkeringshus (f h dl f ) Upp till -0,15/lgh (förhandlas fram) 0,8/lgh En helhetsbedömning av parkeringsbehovet mm får tillsammans med Anbudslämnare förhandlas om vad som bör gälla för kv 8, 15 och 16 givet det koncept och Projektförslag som Anbudslämnaren inkommer med.

13 13 (18) 5. ANBUDSFÖRFARANDE AV MARKANVISNINGSTÄVLINGEN Anbudsförutsättningar - underlag För Anbudet och Projektförslaget gäller som förutsättningar enligt nedan. Handlingarna överlämnas tillsammans med inbjudan. 1. INBJUDAN att lämna Anbud dat Utbyggnadsstrategi för Norrtälje Hamn (Version för markanvisningstävling ) 3. Illustrationsplan situationsplan över projekt Norrtälje Hamn 4. Båtplan och PM Båtplan dat Visionsbilder 6. Skelettplanen (detaljplan för allmän plats) 7. Markteknik 8. Flygfoto 9. Grundkarta, dwg-fil 10. 3D-modellfil Genomförande av Anbud och Projektförslag Markanvisningstävlingen sker i två (2) steg. Steg 1 innebär att; Grundanbud per kvarter lämnas senast 9 december 2015 avseende ersättning (kr per ljus BTA) för byggrätter i de kvarter anbuden avser. Norrtälje kommuns bedömning sker endast på basis av anbudens ersättningsnivå. Intressenterna som lämnar anbud garanterar och förutsätts uppfylla kraven enligt anbudsförutsättningarna underlag i denna Inbjudan. En till fyra Grundanbud per kvarter går vidare till steg 2. Besked om vilka Anbudslämnare som erbjuds att utveckla anbudet i steg 2 lämnas senast 17 december Krav på anbudets omfattning beskrivs i Inlämningskrav för anbudet nedan.

14 14 (18) Steg 2 innebär att; Utvalda Anbudslämnare från steg 1 förväntas senast 15 mars 2015 upprätta och presentera sitt Projektförslag och beskriva hur väl projektförslaget lever upp till Norrtälje Hamns profil, ambitioner om innovation, hållbarhet och gestaltning, aktivering av bottenvåning, parkering, taklandskap, samt principer i övrigt som beskrivs i kap 1-4 och Anbudsförutsättningar i övrigt. Krav på anbudets omfattning beskrivs i Inlämningskrav för anbudet nedan. Norrtälje kommun gör en helhetsbedömning utifrån förutsättningarna i Inbjudan hur Projektförslagen sammantaget uppfyller förväntningar och krav som är relevanta under Steg 2 i anbudsprocessen. Grundanbudet tillåts att justeras uppåt i konkurrensbedömningen i steg 2. Bedömning och eventuell förhandlingar sker under våren 2016 och avsikten är att slutlig markanvisningar sker senast under juni 2016 för kvarter 8, 15 och 16. Genomförandet efter markanvisningen; Markanvisningsavtal kommer att tecknas mellan Norrtälje kommun och vinnarna av markanvisningstävlingen med hänvisning (villkorsvis) till tävlingsförutsättningarna och vinnande Projektförslag. Detta beräknas kunna ske våren Detaljplanearbetet ska därefter utgå från de vinnande Projektförslagen och planerna tas fram i samråd med vinnande Anbudslämnare. Detaljplanen beräknas vinna laga kraft under 2017, under förutsättning att ärendet inte överklagas. Bygglov bedöms kunna sökas parallellt med detaljplanearbetet. ANBUDET Anbudsform Markanvisningen faller inte inom ramen för Lag om offentlig upphandling (LOU 1992:1528). Kommunen äger rätt att utifrån en helhetsbedömning av förväntningar och krav anvisa marken till de exploatörer som uppvisar bästa Anbud och Projektförslag, Profilvärden och Koncept mm som är relevant under Steg 2 i anbudsprocessen.

15 15 (18) Anbudsobjekt Anbudslämnare ska lämna separata Anbud avseende de av kvarter 8, 15, 16 som anbudslämnaren visar intresse för. Anbud skall tydligt redovisa vilket kvarter som avses. Byggrätterna i angivna kvarter avser fri upplåtelseform och äganderätt till marken. Inlämningskrav för Anbudet - Handlingar För att Anbudet ska anses komplett skall Anbudslämnaren inlämna nedanstående Anbudshandlingar. Norrtälje kommun reserverar sig för att inte beakta Anbud som inte är kompletta och tydliga enligt nedan. Observera således att det tydligt skall framgå vilka handlingar som avser vilket Anbud om flera Anbud lämnas enligt ovan. Av Anbudet ska klart framgå hur ställda krav uppfylls. Samtliga handlingar skall vara i digitalt format (PDF) lämnat på usb-minne. Samtliga kartor, skisser och planer ska vara anpassade till A3-format. Undertecknade originalanbud lämnas på begäran. Anbudslämnaren är bunden av sitt Anbud till 31 augusti ANBUDET STEG 1 SKALL OMFATTA FÖLJANDE HANDLINGAR: 1. Formella handlingar (A4, PDF) Byggerrens namn, adress och organisationsnummer Namn på byggherrens kontaktperson, telefonnummer, . Registeringsbevis, högst tre månader gammalt Ratingintyg, högt tre månader gammalt, enligt Upplysningscentralens soliditets- /likviditetsbedömning Senaste årsbokslut Skatteverket blankett SKV 4820, ifylld av Skatteverket, högst tre månader gammal Anbudet skall vara undertecknat behöriga företrädare för Anbudslämnaren. 2. Grundanbud (A4, PDF) Grundanbud ersättning för byggrätter per kvm ljus BTA i aktuellt kvarter. Tydliggörande av vilket kvarter Anbudet avser. Byggherrens miljö- och hållbarhetspolicy Byggherrens relevanta referensprojekt, minst 2 stycken

16 16 (18) ANBUDET STEG 2 SKALL OMFATTA FÖLJANDE HANDLINGAR: 3. Handlingsförteckning över Anbudshandlingar per Anbud (A4, PDF) 4. Projektförslaget (A4/A3 PDF.) Beskrivning av hur Projektförslaget lever upp till Norrtälje Hamns profil och Koncept, ambitioner om innovation, hållbarhet, principer och ambitioner för ett energieffektivitet klimatsmart och resurseffektivt projekt samt gestaltning, aktivering av bottenvåning, parkering, taklandskap, samt principer för tekniska lösningar mm som beskrivs i kap 1-4 och Anbudsförutsättningar i övrigt. Exploateringsuppgifter såsom bedömning av antal lägenheter/lokaler, lokallägen, lägenhetsfördelning kvadratmeter BTA, BOA, LOA. Situationsplan där dispositionen av området och dess relation till omgivningen visas. Sketchup-fil med Projektförslaget där volym, variation, gestaltningsgrepp och koncept tydligt framgår samt annat som Anbudslämnaren vill åberopa. Arkitektens relevanta referensprojekt, minst 2 stycken Preliminär tidplan för utbyggnaden och eventuella etapper 5. Slutanbud (A4, PDF.) Slutanbud avseende ersättning för byggrätter per kvm ljus BTA för det Projektförslag som inlämnats. Dock ej lägre än Grundanbudet i steg 1. Språk Tävlingsförslaget ska vara på svenska. 6. BEDÖMNINGAR, BESLUT, TIDER MM Tider Frågor för steg 1 ställs senast 1 december 2015 enligt Kontakt nedan. Anbudsinlämning steg 1 skall ske senast 9 december 2015 kl 12:00 Besked om vilka anbudslämnare som erbjuds fullfölja steg 2 sker senast den 17 december Anbudslämning för steg 2 (för de som fått detta besked) skall ske senast 15 mars 2015 kl 12:00 Preliminär tid för beslut i kommunfullmäktige om markanvisning senast augusti 2016.

17 17 (18) Bedömning Bedömning av inkomna Anbud och Projektförslag mm utförs av en för projekt Norrtälje Hamn utsedd grupp tjänstemän (Bedömningsgruppen) vid kommunens kommunstyrelsekontor. Anbudsförslagen kan komma att förhandlas med anbudslämnare i steg 2 - som bäst anses uppfylla bedömningskriterier med sammanlagda bästa resultat med syfte att teckna avtal om markanvisning i respektive kvarter. Beslut om markanvisning Beslut om markanvisning ska godkännas av Norrtälje kommunfullmäktige efter framställt beslutsförslag av Bedömningsgruppen enligt ovan. Denna markanvisningstävling faller inte inom ramen för lag om offentlig upphandling (LOU 2007:1091). Kommunen förbehåller sig fri prövningsrätt av inkomna förslag och rätt att förkasta samtliga tävlingsförslag utan ersättningsskyldighet till respektive förslagställare. Äganderätt, Upphovsrätt och nyttjanderätt Inlämning av Anbuden innebär att kommunen ges rätt att utan ersättning till upphovsman eller anbudsgivare har rätt att ställa ut och/eller publicera förslagen, samt mångfaldiga det för behandling inom kommunen för projektet och på ett sätt som inte strider mot upphovsrättsliga regler efter att markanvisning har skett utan ersättning. Kontakt - kompletterande information Kompletterande frågor ska ställas via epost till matilda.johansson2@norrtalje.se eller roger.gustafsson@norrtalje.se Frågorna ska vara kommunen tillhanda senast

18 18 (18) Inlämning av Anbud Komplett Anbudet ska ha inkommit till Norrtälje kommun senast den 9 december 2015 kl. 12:00. Anbuden skickas eller lämnas till: Norrtälje kommun att. Matilda Johansson Box Norrtälje Anbudet kan också lämnas i Norrtälje kommunhus kontaktcenter (reception), Estunavägen 14 OBS! Märk Anbudet / försändelsen med Anbud Norrtälje Hamn.

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

INBJUDAN till markanvisningstävling för kvarteret Smeden - kvarteret 15 i Norrtälje Hamn

INBJUDAN till markanvisningstävling för kvarteret Smeden - kvarteret 15 i Norrtälje Hamn 2017-10-19 INBJUDAN till markanvisningstävling för kvarteret Smeden - kvarteret 15 i Norrtälje Hamn En hållbar skärgårdstad för barn, båtar och bad. P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L E

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp

INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp Inbjudan till markanvisningstävling 1(6) 2014-05-27 (Rev. 2014-07-07) Evolution KS 2014/366 INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING markanvisning för bostäder och handel i centrala Tierp del av Kv. Lejonet

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

Inbjudan till markanvisningstävling

Inbjudan till markanvisningstävling Inbjudan till markanvisningstävling Området Magnus Stenbock www.helsingborg.se/stenbock MARKANVISNINGSTÄVLING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu möjligheten att lämna anbud på tre fastigheter i centrala

Läs mer

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad.

Hovshaga Centrum ligger i den norra delen av Växjö. Läget är attraktivt med närhet till både stadskärnan och till Kronobergshalvöns natur och bad. Inbjudan Växjö kommun bjuder in till markanvisningstävling för byggnation på Hovshaga Centrum. Tävlingen omfattar sex områden benämnda 1-6. Förslag kan lämnas på ett eller flera områden. Bakgrund och avgränsning

Läs mer

Exploateringsområde. Inbjudan. Förutsättningar

Exploateringsområde. Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter i Gantofta där ett nytt bostadsområde har planlagts och ska

Läs mer

Parkeringsstrategi för norra Tyresö centrum

Parkeringsstrategi för norra Tyresö centrum Parkeringsstrategi för norra Tyresö centrum Rapport Norra Tyresö Centrum 2014-05-12 Version 1,0 RAPPORT 2 (12) Datum Författare Version Ändring 2014-05-12 Karl/Hedda 1,0 RAPPORT 3 (12) Innehåll 1 Bakgrund...4

Läs mer

"Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling"

Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling Dnr. 0958/12 Markanvisningsutlysning September 2013 "Stenungsund, det goda kustnära samhället med framtidstro och utveckling" Bostäder i Stora Höga/Getskär, Stenungsunds kommun Innehållsförteckning 1.

Läs mer

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla

Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden. Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla Inbjudan Markanvisningstävling Malmudden Utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska pärla 1 Markanvisningstävling Malmudden Vill du vara med och utveckla Malmudden och skapa Luleås nya arkitektoniska

Läs mer

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma

2006-12-08. Prospekt. Markanvisning i Ullstämma 2006-12-08 Prospekt Markanvisning i Ullstämma Underlag för intresseanmälan rörande exploatering för bostadsändamål i Ullstämma Linköpings kommun Teknik och Samhällsbyggnad Drottninggatan 45 581 81 Linköping

Läs mer

Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde

Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde Johan Buhre Sidan 1 av 6 Exploateringsingenjör Dnr 2015/0007 STBN-2 Diariekod: 236 Anbudsinbjudan för tre industritomter söder om Breddens industriområde Inbjudan till anbudsgivning Den här inbjudan avser

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan

Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Elin Waher Diarienummer KSN-2014-1241 Inbjudan till markanvisning för bostadsrätter i Gottsunda centrum genom intresseanmälan Uppsala Kommun inbjuder härmed

Läs mer

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun

Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Marktilldelning 2015-09-22 Marktilldelning av del av fastigheten Hageby 4:2 (tomten A) och fastigheten Balkongen 1 (tomten B) i Norrköpings kommun Inbjudan till marktilldelning för bostadsbebyggelse genom

Läs mer

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1

Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Tekniska Förvaltningen Mark- och exploateringskontoret 2014-08-20 1(8) Program för markanvisningsprocess: Södra Råbylund II, Vittran 1 och Älvan 1 Markanvisningsprocess Lunds kommun avser sälja två fastigheter,

Läs mer

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen.

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen. 1 Mellan Järfälla kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-0043, nedan kallad Kommunen, och Brabo Stockholm AB, org nr 556610-1696, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende

Läs mer

Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg

Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg Entré till det nya bostadsområdet Hällalund Foto: Motala kommun Inbjudan till markanvisning i attraktiva Borensberg Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Hällalund 2016-01-14

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen

Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen KS10.431 Detaljplan för fastigheten Hjällsnäs 9:10 m fl, Gråbo Centrum i Lerums kommun Etapp 1, östra delen Genomförandebeskrivning utställningshandling 2013-02-27 rev. 2013-03-25 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Program för markanvisningstävling

Program för markanvisningstävling G RA 16 D I B 20 RT ARS E NA 1 M M Ä L ST 3 NA SE HANINGES NYA STADSDEL VEGA Program för markanvisningstävling Tillsammans fortsätter vi framtidsbygget! Innehållsförteckning Inbjudan till markanvisningstävling...

Läs mer

Riktlinjer för kommunala markanvisningar. Motala kommun

Riktlinjer för kommunala markanvisningar. Motala kommun Riktlinjer för kommunala markanvisningar Motala kommun Beslutsinstans: Datum: Reviderande instans: Datum: Gäller från: Diarienummer: Paragraf: Diarienummer: Paragraf: Inledning Den 1 januari 2015 trädde

Läs mer

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07

Prospekt Markanvisning i norra Motala. Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Bild: Tomter avsedda för ny byggnation Prospekt Markanvisning i norra Motala Motala kommun bjuder in till uppförande av ny bostadsbebyggelse i Bråstorp 2016-03-07 Motala kommun Samhällsbyggnadssenheten

Läs mer

Inbjudan anbudsförfarande

Inbjudan anbudsförfarande Inbjudan anbudsförfarande - Hälsinggårdsskolan Inbjudan Falun kommun inbjuder härmed till ett anbudsförfarande för att förvärva och uppföra bostäder inom det som tidigare var Hälsinggårdsskolan i Falun.

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum

Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum Paradiset Inbjudan till intresseanmälan för projekttävling om Nytt landmärke i Huddinge centrum 1 (8) Inbjudan Inbjudan har tagits fram av Huge Fastigheter i samråd med Sveriges Arkitekter. Sammanfattning

Läs mer

Anbud ska vara Nacka kommun tillhanda senast xx juni 2016 kl 17.00

Anbud ska vara Nacka kommun tillhanda senast xx juni 2016 kl 17.00 2016-02-23 1 (13) PM Nybackakvartertet i Orminge centrum. Idéskiss Nybackakvarteret, en del av Orminge centrum Inbjudan till markanvisning 155 lägenheter med fri upplåtelseform 15 500 BTA bostäder Byggstart

Läs mer

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323)

Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och byggnadsnämnden Datum: 2016-02-10 D.nr: BYGGd-2015-150.214 Samråd om ändring i detaljplan för del av Årbol 1:4 mm (Tavlan) i Ed, Dals- Eds kommun, Västra Götalands län (15-STY-4323) Plan- och

Läs mer

Markanvisningstävling för bostäder i Solhagaparken

Markanvisningstävling för bostäder i Solhagaparken MARKANVISNINGSPROGRAM Datum: Markanvisningstävling för bostäder i Solhagaparken 2 (13) Inledning inbjuder exploatörer till markanvisning för bostäder i Solhagaparken. Markområdet är beläget i stadsdelen

Läs mer

Markanvisningar Stavlund etapp 1

Markanvisningar Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Näringslivskontoret Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2016-04-07 1/2 Handläggare Jörgen Altin Tel. 0152-293 03 Kommunstyrelsen Markanvisningar Stavlund etapp 1 Förslag

Läs mer

Inbjudan. Förutsättningar

Inbjudan. Förutsättningar Inbjudan Nu inbjuder Helsingborgs stad genom mark och exploateringsenheten byggherrar att göra en intresseanmälan för tilldelning av byggrätter vid Mariehällsvägen, inom Mariastaden. Vi ställer oss även

Läs mer

Inbjudan till anbudstävling för att förvärva och uppföra bostäder inom Seglarbyn i Gustavsberg, Värmdö kommun

Inbjudan till anbudstävling för att förvärva och uppföra bostäder inom Seglarbyn i Gustavsberg, Värmdö kommun 2014-01-30 Inbjudan till anbudstävling för att förvärva och uppföra bostäder inom Seglarbyn i Gustavsberg, Värmdö kommun Illustration 1: Flygbild över Gustavsberg med Seglarbyn inom den markerade cirkeln

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun

MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN. i Mölnlycke Härryda kommun MARKANVISNINGSTÄVLING ENEBACKEN i Mölnlycke Härryda kommun 1 2 Inbjudan till markanvisningstävling Enebacken i Mölnlycke INBJUDAN TILL MARKANVISNINGSTÄVLING Genom denna markanvisningstävling ser vi förslag

Läs mer

Workshop Norra Tyresö Centrum

Workshop Norra Tyresö Centrum 8 1 2 1 3 1 0 2 Workshop ställning Samman Workshop Norra Tyresö Centrum Workshopen genomfördes den 18 december 2013 i Tyresö centrum. Frågan som ställdes i inbjudan till de femtiontal exploatörer och berörda

Läs mer

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng.

Detaljplanen syftar till att genom normalt planförfarande skapa förutsättningar för nybyggnation av bostäder i Rönnäng. 1/6 1/6 2/6 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad 2012-11-02 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning har till uppgift att redovisa de organisatoriska, tekniska, ekonomiska och fastighetsrättsliga

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse

HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta och Illustration Samrådsredogörelse Bilagor Fastighetsförteckning oktober 2011 Grundkarta DETALJPLAN - UTSTÄLLNINGSHANDLING för Hällekis

Läs mer

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun

Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 1 av 5 Tävlingsinformation för prekvalificering till projekttävling Inbjudan till Prekvalificering Skelettplan för Kronetorpsområdet Burlövs kommun Sidan 2 av 5 1. TÄVLINGEN Burlövs kommun inbjuder

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats:

MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats: MARKANVISNINGSAVTAL 1(6) Mellan Gotlands kommun, nedan kallad kommunen, och XXXX, nedan kallad byggherren, har följande avtal träffats: 1 Anvisning Kommunen anvisar ett markområde motsvarande del av fastigheten

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593

A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 A N T A G A N D E H A N D L I N G 593 Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Fastighetsförteckning Planområde Detaljplan för

Läs mer

Tjänsteskrivelse Förslag till riktlinjer för kommunal markanvisning i Vallentuna kommun

Tjänsteskrivelse Förslag till riktlinjer för kommunal markanvisning i Vallentuna kommun VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNING 2015-02-28 DNR KS 2014.352 ANNA-CARIN MATTSSON SID 1/2 EXPLOATERINGSCHEF ANNA-CARIN.MATTSSON@VALLENTUNA.SE KOMMUNFULLFMÄKTIGE Tjänsteskrivelse

Läs mer

Kumla 3:1076 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län

Kumla 3:1076 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR. Inom Tyresö kommun, Stockholms län Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Anders Lind, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Kumla 3:1076 Inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2 ALLMÄNT

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-06-09, rev 2010-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-06-09, rev 2010-10-27 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-06-09, rev 2010-10-27 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt PBL 5:28 TILLÄGG till detaljplan för fastigheten HUMLÖ 1:4, Måsholmen, i Frötuna församling Dnr 10-10110.214 Ks

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE

DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2008-08-11 NORMALT PLANFÖRFARANDE (UTSTÄLLNINGSHANDLING) DETALJPLAN FÖR DEL AV SKÅR 1:6 m fl FÖRSKOLA OCH GRUPPBOENDE Tjörns Kommun, Västra Götaland INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1.INLEDNING

Läs mer

Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541

Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541 Mark och exploatering Malin Ekdahl 036-10 24 45 malin.ekdahl@jonkoping.se 2014-05-13 1 (5) Inbjudan till byggnation inom Kungsängen etapp 1 (kvarter D), Jönköpings kommun Tn 2015:541 Inom Jönköpings kommun

Läs mer

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5)

DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. i Ödsmål UPPDRAG SAMRÅD UNDERRÄTTELSE ANTAGANDE 1(5) 1(5) Dnr 0481/10 Antagandehandling 2015-09-16 DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Stenungsunds kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Koncept 2011-03-02 Samråd Datum: 2011-04-05 FN Diarienummer: 0573/08 Plannummer: (FIIa xxxx) Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon: 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se

Läs mer

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun

TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för TÖRINGE 7:40 (f d Vinbygården) Falkenbergs kommun P L A N B E S K R I V N I N G Upprättad 2013-08-19 Reviderad 1 (9) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING 3 2 PLANENS

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2010-04-27 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2011-04-20, rev. 2011-11-21 ANTAGANDEHANDLING UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 20XX-XX-XX Detaljplan för fastigheten Tälje 4:73 m.fl. (kv Båtsman) i Norrtälje stad enligt

Läs mer

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan

Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2012-02-15 Antagandehandling Dnr: 09BMN1037 Handläggare: Thobias Nilsson Hagaström 77:15 mfl, Hagaströmsskolan Detaljplan för skola Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun. Dnr. Plan.2012.2. Dnr. Plan.2012.2 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Kvantumvallen, Del av fastigheten Vägskälet 17 m.fl. Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm

Läs mer

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län

Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län Samrådshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västervik, Västerviks kommun, Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-03-16 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen består

Läs mer

Område vid Peppargränd

Område vid Peppargränd Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Karin Persson, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Område vid Peppargränd Fastigheterna Näsby 4:882 och 4:870 samt Odlingslotten

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Hallsås 1:47 m fl, Norra Hallsås etapp1, planändring omtag del 1b, i Lerums kommun

Detaljplan för fastigheten Hallsås 1:47 m fl, Norra Hallsås etapp1, planändring omtag del 1b, i Lerums kommun KS 10.886 Detaljplan för fastigheten Hallsås 1:47 m fl, Norra Hallsås etapp1, planändring omtag del 1b, i Lerums kommun Genomförandebeskrivning - Utställningshandling SEKTOR SAMHÄLLSBYGGNAD Mark- och projektenheten

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad -

PLANBESKRIVNING. Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län. Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Dnr 2011SBN1258 1 (14) Samhällsbyggnadsförvaltningen PLANBESKRIVNING Tallparksgården, Öregrund Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2014-03-11 Reviderad - Detaljplanen omfattar följande handlingar:

Läs mer

Allmänt Målsättningen med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse i ett attraktivt läge på Tjuvsundsberget söder om centrala Kungshamn.

Allmänt Målsättningen med detaljplanen är att möjliggöra bostadsbebyggelse i ett attraktivt läge på Tjuvsundsberget söder om centrala Kungshamn. Detaljplan för TJUVSUNDSBERGET del av fastigheten Gravarne 3:1 Kungshamn, Sotenäs kommun Antagen 2006-03-09 Laga kraft 2006-04-10 A Upprättad 2005-11-10 Justerad 2006-03-09 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSFÖRSLAG 2012-01-09 ANTAGANDEHANDLING ENKELT PLANFÖRFARANDE enligt ÄPBL 5:28 Detaljplan för fastigheten Edsbro-Åsby 15:1 i Edsbro- Ununge församling Dnr 11-185.214 Ks 11-230 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling

Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling SAMRÅDSFÖRSLAG 2009-06-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2010-02-01, rev 2010-04-12 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av fastigheten Nysättra 11:25 i Roslagsbro-Vätö församling Dnr 06-10252.214 Ks 07-566 LANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Jägarparken. del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2011.9. tillhörande Dnr Plan.2011.9 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för Jägarparken del av fastigheten Sandbäcken 3:1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-10-29

Läs mer

Försäljning av Ringstorps vattentorn

Försäljning av Ringstorps vattentorn Försäljning av Ringstorps vattentorn i Helsingborg www.helsingborg.se/vattentornet ANBUDSFÖRSÄLJNING 1 Inbjudan Helsingborgs Stad erbjuder nu den unika möjligheten att lämna anbud på den kulturhistoriska

Läs mer

Exploatören och Staden skall tillsammans verka för att Markområdet planläggs för ny bebyggelse omfattande ca 140 ekvivalenta bostadslägenheter.

Exploatören och Staden skall tillsammans verka för att Markområdet planläggs för ny bebyggelse omfattande ca 140 ekvivalenta bostadslägenheter. 1 (5) Mellan Solna kommun (org. nr. 212000-0183), genom dess kommunstyrelse, nedan kallad Staden, och JM AB (publ) (org. nr. 556045-2103), nedan kallad Exploatören, har under de förutsättningar som anges

Läs mer

Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45. Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01

Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45. Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01 Program för detaljplan för Ås-Hov 1:173, Byn 1:4 och 1:45 Sjövillan Krokoms kommun 2015-10-01 Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen 8 Tel. 0640-161 00 Fax 0640-161 05 krokoms.kommun@krokom.se

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214

Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 SAMRÅDSFÖRSLAG 2014-11-28 Detaljplan för del av fastigheten Gräddö 7:2 i Rådmansö församling enligt PBL Dnr 13-1406.214 Ks 13-1156.214 PLANBESKRIVNING P O S T A D R E S S B E S Ö K S A D R E S S T E L

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Komministerbostället i Mörby på Färingsö. Del av fastigheten Mörby 2:1:1 säljes med utvecklingsmöjligheter

Komministerbostället i Mörby på Färingsö. Del av fastigheten Mörby 2:1:1 säljes med utvecklingsmöjligheter Komministerbostället i Mörby på Färingsö Del av fastigheten Mörby 2:1:1 säljes med utvecklingsmöjligheter Mörby 2:1:1 Mörby 2:1 består av fyra delar. Mörby 2:1:1 omfattar området kring det gamla komministerbostället.

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel.

FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ. Järvzoo. Flygbild över Järvsö, planområdet vid Vallmovägen är markerat med en cirkel. Datum Dnr: 2011-01-28 KS 25/11 Samhällsutvecklingsförvaltningen SAMRÅD ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR ÖJE 2:28 M. FL. VILLATOMTER VID VALLMOVÄGEN I JÄRVSÖ LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN PLANBESKRIVNING

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen

PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sara Kopparberg, Ansvarig planarkitekt PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Livsmedelsbutik i Lindalen Kumla 33:2 samt del av Kumla 3:1264 och Snickaren 1. Inom

Läs mer

Markanvisning tillsammans med Locum för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station)

Markanvisning tillsammans med Locum för kommersiellt ändamål inom fastigheten Vasastaden 1:16 (Norra Station) TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR E2007-554-00587 Gunilla Wesström Stora Projekt Telefon: 08-508 263 83 gunilla.wesstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-11-19 Markanvisning tillsammans med Locum för

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheten Tälje 2:4 m fl, Banvallen samt kvarteret Församlingshemmet i Norrtälje stad.

Detaljplan för del av fastigheten Tälje 2:4 m fl, Banvallen samt kvarteret Församlingshemmet i Norrtälje stad. 1 1 LEDNINGSKONTORET Mark- och exploatering SAMRÅDSFÖRSLAG 2002-12-16 UTSTÄLLNINGSFÖRSLAG 2005-02-21 Rev 2005-09-01 Detaljplan för del av fastigheten Tälje 2:4 m fl, Banvallen samt kvarteret Församlingshemmet

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214

Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMRÅDSREDOGÖRELSE 2014-10-16 Detaljplan för fastigheterna Förrådet 1 och 2 med flera i Norrtälje stad Dnr 14-277.214 Ks 14-269.214 SAMMANFATTNING Syftet med planen är att möjliggöra uppförande av drygt

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Västberga 1:1 i Liseberg till Föreningen Blomsterfonden.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Västberga 1:1 i Liseberg till Föreningen Blomsterfonden. 01278 2011-11-18 DNR E2010-513- Annika Norberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 271 26 annika.norberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-12-15 Markanvisning för bostäder inom

Läs mer

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby

Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby 1 (8) Detaljplan för Söderby Huvudgård 2:345, Norrby Enkelt planförfarande Planbeskrivning Till denna planbeskrivning hör följande handlingar: - plankarta (inkl illustrationskarta) Gudöbroleden Planområde

Läs mer

s. u 1 0 /11c; 1 Markanvisningsavtal SALA KOMMUN 1 Anvisning 3 Reservation Bilaga~ L ~3 ~ lnk. 2015-05- 2 7 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING

s. u 1 0 /11c; 1 Markanvisningsavtal SALA KOMMUN 1 Anvisning 3 Reservation Bilaga~ L ~3 ~ lnk. 2015-05- 2 7 KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING s. u 1 0 /11c; 1 Bilaga~ L ~3 ~ SALA KOMMUN Kommunstyrelsens förvaltning lnk. 2015-05- 2 7 Opl,; KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Mellan ägaren av Kristina 4:271, Sala kommun, org.nr 212000-2098, Box 304,

Läs mer

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt

Torpartäppan 6. Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856. Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samhällsbyggnadsförvaltningen Sophia Norrman Winter, planarkitekt Samrådshandling augusti, 2014 Dnr 2013 KSM 0856 PLANBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Torpartäppan 6 Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061

Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Anders Carlquist Datum KS-2013/1061 2014-02-27 Kommunstyrelsen Markanvisningsavtal Gredelby 7:85 KS-2013/1061 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun

A N T A G A N D E H A N D L I N G. Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun A N T A G A N D E H A N D L I N G Handlingen består av: Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Utlåtande Detaljplan för 589 Bråkstrecket 2, Bråstorp, Motala kommun Planområde

Läs mer

Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun

Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun Tillväxtkontoret 2014-10-17 SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för nr 1302 Trädgårdsstaden i Bro Upplands-Bro kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna genomförandebeskrivning följer ÄPBL (1987:10) HANDLINGAR Till

Läs mer

Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress. Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84.

Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress. Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84. Köpekontrakt Säljare Kalmar kommun, 212000-0746 Box 611 391 26 Kalmar Köpare Företagsnamn, organisationsnummer Adress Postadress Fastighet Fastigheten Kalmar Tallbocken 1, Norra vägen 84. 1 Överlåtelseförklaring

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje. Samhällsbyggnadskontoret. Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Samhällsbyggnadskontoret PLANBESKRIVNING Detaljplan för Urberget 2 och 19 inom Ronna i Södertälje Arkivnummer: 0181K-P1642A Dnr: 2010-01312-214 Upprättad 2013-05-15 Laga Kraft 2013-07-09 LAGA KRAFTHANDLING

Läs mer

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen

Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 ANTAGANDEHANDLING. Gredelbyvägen Handläggare Datum Diarienummer Menna Hagstroem 2011-11-22 PLA 2011/20005-1 telefon 018-34 70 98 Ändring genom tillägg till detaljplan för Gredelby 7:75, Knivsta kommun Enkelt planförfarande ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129

SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 SOLNA STAD Normalt förfarande 1 (11) Miljö- och byggnadsförvaltningen Jonas Ellenfors 2015-10-05 BND 2015:129 Granskningshandling Planbeskrivning Detaljplan för Palsternackan 2 m.fl. inom stadsdelen Huvudsta,

Läs mer

S A M R Å D S H A N D L I N G

S A M R Å D S H A N D L I N G 1(5) S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för Växthuset 18 m fl Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2004-03-16 1 INLEDNING Detaljplanearbetet syftar till att ompröva den nuvarande markanvändningen

Läs mer

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04

ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 2011-08-10 Dnr KS 2011/574 Detaljplan för Polkan 5 m.fl. Arvika kommun, Värmlands län ANTAGEN 2011-09-12 LAGA KRAFT 2011-10-04 Detaljplan för Polkan 5 beskrivning 2(10) PLANBESKRIVNING Handlingar Planen

Läs mer

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se.

Mer information om den upphandlande myndigheten finns på www.ostragoinge.se. Upphandlingen omfattar en lärportal för kommunens förskola, fritidshem, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och vuxenutbildning. Kontraktstid är fr.o.m. undertecknande

Läs mer

MARKANVISNINGSRIKTLINJER BOTKYRKA KOMMUN

MARKANVISNINGSRIKTLINJER BOTKYRKA KOMMUN 1 (8) MARKANVISNINGSRIKTLINJER BOTKYRKA KOMMUN Riktlinjerna är framtagna av kommunledningsförvaltningen och beslutade i kommunfullmäktige 83. Markanvisning Med markanvisning avses en överenskommelse mellan

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 1(6) Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 Antagen av kommunfullmäktige 2008-04-29 Laga kraft 2008-06-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I DJUPEDALEN I Partille kommun, Västra

Läs mer

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD VAXHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2014-01-15 Förslag till Detaljplan för Skarpö etapp 3, Skarpö 1:13 m.fl. Vaxholms stad, Stockholms län, Dp 403 Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde!

Återbruk av pappersbruk. En ny stadsdel på 24 hektar skall utvecklas ur ett äldre industriområde! Vision 2.1 Denna Vision är ett levande dokument och ett arbetsredskap för att utveckla en ny attraktiv stadsdel. Det innebär att Visionen kommer uppdateras allt eftersom utvecklingsprocessen fortsätter.

Läs mer

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum

Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Stadsbyggnadskontoret GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Stormarknad, butiker och gata i Tyresö Centrum Forellen 17, Bollmora 2:1, Bollmora 2:588 Inom Tyresö kommun, Stockholms län. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5

Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 1 LAGAKRAFTHANDLING Enkelt planförfarande Detaljplan för fastigheten Funäsdalen13:32 och 77:5 Funäsdalen 13:32 och 77:5, Funäsdalen HÄRJEDALENS KOMMUN, Jämtlands län MBN 290 PLAN 0041/2010 Planförfattare

Läs mer

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN

MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN MARKANVISNING FÖR FASTIGHETEN PASSAREN 2, FLINTEBRO I SKURUPS KOMMUN På Flintebro-området i den västra delen av Skurup vill vi se en förtätning med nya bostäder. En detaljplan är antagen som möjliggör

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret.

INBJUDAN TILL MARKANVISNING. Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. INBJUDAN TILL MARKANVISNING Askeslätt etapp 2A norra, kvarteret Honungsblomstret. Samhällsbyggnadsnämnden 2018 Innehåll Inledning... 3 Områdesbeskrivning... 3 Tekniska förutsättningar... 5 Ambition...

Läs mer

Utlåtande 2013: RI+RV (Dnr 302-313/2013)

Utlåtande 2013: RI+RV (Dnr 302-313/2013) Utlåtande 2013: RI+RV (Dnr 302-313/2013) Markanvisning för bostäder och handel till ICA Fastigheter Sverige AB samt intentionsavtal avseende fastighetsreglering mellan fastigheterna Årsta 1:1 och Postgården

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagen av KF 2004-11-18 Laga kraft 2004-12-17 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för del av Kebal 2:203 m. fl., Strömstads kommun Organisatoriska frågor Detaljplan Gällande detaljplan för Kebalviken upphävs

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden 10 till Stena Fastigheter i Stockholm AB.

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden 10 till Stena Fastigheter i Stockholm AB. Germund Larsson Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 275 21 germund.larsson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-10-28 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Tempelriddarorden

Läs mer

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö

datum 2016-04-08 Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö datum 2016-04-08 diarienummer 2014-1209 Dp 5445 GRANSKNINGSHANDLING PLANBESKRIVNING Detaljplan för fastigheten SKJUTSSTALLSLYCKAN 4 i Kirseberg i Malmö INLEDNING DETALJPLANENS SYFTE Syftet med detaljplanen

Läs mer