NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0"

Transkript

1 Sidan 1 NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0 NYHETER Allmänt Hjälpfunktion Hjälp om COSMIC kan fortfarande nås med kortkommandot F1. Här kan man även hitta länk till LULs instruktionsfilmer. Uppdateringar i datumfunktionaliteten OK-knappen har tagits bort och kalendern stängs när man valt datum eller klickar utanför kalendern. Undvik skroll i rullgardinsmenyer Alla alternativ i rullgardinsmenyer visas nu utan att man behöver skrolla. Skroll-listen ska bara synas om utrymmet på skärmen inte räcker till.

2 Sidan 2 Menyförändringar Bevakning finns ej längre. Det är messenger som ersätter bevakning. Remiss- och Svar delas upp i två moduler: Remiss och Beställning och Svar. Osignerat heter nu Osignerat och Ovidimerat. Ny Filtreringsfunktion i Osignerat och Ovidimerat: Filtrering kan ske bl.a. på Anteckning, Ordination och Remissvar.

3 Sidan 3 Term och språkförändringar I COSMIC R8.0 har en del språkförändringar gjorts för att anpassa COSMIC efter Patientdatalagen (PDL). Tidigare term Ny term Kommentar Vårdgivare Vårdpersonal Socialstyrelsen rekommenderar Hälso- och sjukvårdspersonal men den kortare termen Vårdpersonal används i COSMICs gränssnitt. Medicinskt ansvarig vårdgivare Huvudvårdgivare Medicinskt ansvarig personal Ansvarig personal Dessa termer blir en konsekvens av Socialstyrelsens rekommendation avseende Vårdpersonal som grundterm. Vårdgivarinstruktion Vårdpersonalinstruktion Vårdenhet Ansvarig enhet Enhet Medicinskt ansvarig enhet Standardvårdplan Standardiserad vårdplan Av Socialstyrelsens rekommenderade term. Skyddad identitet Skyddade personuppgifter Av Socialstyrelsens rekommenderade term. Alla vårdmottagare Alla patienter Blodsmitta Vårdmottagarelist Smitta Patientlist

4 Sidan 4 Utökat stöd för spärrhantering I tidigare releaser finns stöd för spärrhantering i Vårddokumentation, Läkemedel och Beställning och Svar. Från och med R8.0 stöds spärrhantering även i Remiss och i Vårdprocessöversikt. Är remissen spärrad så visas vårdåtagande och kontakter kopplade till denna remiss också som spärrade. I vårdprocessöversikten kan flera spärrade remisser/vårdåtaganden/vårdåtgärder/kontakter öppnas samtidigt. Utvärderingen av spärr för Remiss sker på både remitterande och remissmottagande enhet, vilket innebär att remissen alltid kommer att vara öppen för remitterande/remissmottagande enhet, men kan visas som spärrad för andra enheter. Detta gäller även remisser som skickas mellan två olika vårdgivare. en i Remiss spärras i följande områden: Inkommande remisser Utgående remisser

5 Sidan 5 Patientens svarslista Beställningsstatus Inkorg svar Osignerat och ovidimerat Remissväljaren Hämta-knappen Min egen lista Knappen Rensa har tagits bort från Min egen lista eftersom användare har rapporterat att det är alltför lätt att rensa hela listan av misstag. Det går fortfarande att ta bort mer än en patient genom att markera flera rader och klicka på Ta bort. När användaren klickar på Ta bort visas meddelandet " Vill du ta bort markerade patienter från Min egen lista?" En ny kolumn, Kommentar, har lagts till i fliken Min egen lista i fönstret Hämta Patient (öppnas med knappen Hämta i patientlisten). För att lägga till en kommentar dubbelklickar användaren i en tom cell, eller högerklickar och väljer Lägg till kommentar. En kommentar kan bestå av 500 tecken. Tooltipen visar hela kommentaren. För att öppna en befintlig kommentar dubbelklickar man i cellen. Då öppnas en dialogruta, där kommentaren kan tas bort eller redigeras. Tre nya ikoner i statuslisten När en patient är vald i patientlisten visas nu en ikon i statuslisten längst ned i COSMIC. Ikon Beskrivning Patienten ingår inte i Min egen lista. När muspekaren placeras över ikonen visas en tooltip med texten Spara vald patient i "Min egen lista". Vid dubbelklick öppnas en dialogruta där man kan lägga till patienten i Min egen lista och även skriva en kommentar. Det går fortfarande bra att lägga till en patient i Min egen lista på samma sätt som tidigare. Patienten ingår i Min egen lista. När muspekaren placeras över ikonen visas en tooltip med texten Spara kommentar för aktuell patient i "Min egen lista" Vid dubbelklick öppnas en dialogruta där man kan skriva en kommentar som sparas i Min egen lista. Patienten ingår i Min egen lista, och det finns en kommentar. När muspekaren placeras över ikonen visas en tooltip med texten Redigera kommentar för vald patient i "Min egen lista".

6 Sidan 6 Vid dubbelklick öppnas en dialogruta och man kan redigera i kommentaren och spara i Min egen lista. Senaste patienterna I fliken Senaste patienterna har förbättringar gjorts vilket gör att de patienter man valt i patientlisten sparas i Senaste patienterna. Remiss En helt ny remissmodul med ökad funktionalitet. För mer information se Navet: Beställning och svar Provbunden Ny inställning med val om vilken flik som ska öppnas vid Beställning provbunden. Ny inställning med val om vilken flik som ska öppnas vid Svar provbunden. Provbunden Patologi Ny inställning för val om onumrerade eller numrerade etiketter ska vara förvalt. Kontakta vårdsystemsamordnare om ni önskar någon förändring av inställningarna ovan. Svar provbunden Mikrobiologi Ny kolumn för Provmaterial kommer att presenteras efter kolumnen Besvarade undersökningar. Provtagningsunderlag Lokala analyser Dubbelklick på en rad/beställning för Lokala analyser öppnar nu Inmatning av Lokala analyser. Vårdadministration Resursplanering I fönstret Gruppadministration kan man nu hämta en grupp direkt in i grupplisten. Välj en patientgrupp från listan Grupper, högerklicka och välj Välj grupp. Bokningsunderlag remissväljaren. Viktigt att alltid välja rätt remiss, remissen kan läsas genom att klicka på ikonen i bredvid remissväljarrutan. Eftersom en remiss inte är kopplad till någon ansvarig enhet är listrutan Medicinskt ansvarig enhet nu alltid synlig och aktiverad i bokningsunderlaget. Viktigt att välja rätt medicinskt ansvar. Planerade vårdåtgärder förbättrad datumsökning så att Fr.o.m- fältet och T.o.m- fältet stödjer användaren att söka inom giltigt intervall. Om användaren väljer ett intervall som är

7 Sidan 7 större än vad som anges i inställningen (vanligen 93 dagar) så justeras datumet i det andra fältet till ett datum i intervallet. Om användaren väljer datum inom maxintervallet så ändras inte det andra fältet automatiskt. OBS! Vid utökad sökning för datumvillkor finns fortfarande möjligheten att lämna ett av fälten Fr.o.m eller T.o.m tomt. Fönstret Beläggning (bokning av vårdtillfälle) har ändrat utseende. Patientkort Ny synlig informationsflik Familjesituation barn. Fliken kommer bl a att innehålla utökad information om vårdnadshavare och syskon. Registreringar i denna flik får idag endast göras från barnavårdscentraler (BVC). Fält för klockslag har tillkommit efter datumfälten för född och avliden. Reminders Det finns nu möjlighet att ange 3 telefonnummer/e-postadresser. Det finns nu också möjlighet att skicka påminnelse enbart till patientens telefonnummer/epostadress. Om patienten är ansluten till en enhet där informationen om patientens bokade besök kan vara känsligt kan det vara viktigt att påminnelser om besök endast skickas till patienten. I

8 Sidan 8 dessa fall ska det vara möjligt att för dessa enheter endast skicka påminnelser till patientens telefonnummer/e-postadress.(notera: användare måste vara observanta på att patientens kontaktuppgifter läggs som Patientens telefonnummer/patientens e-postadress och förälders/vårdnadshavares/andras kontaktuppgifter läggs till som Annat telefonnummer/ Annan e-postadress.) Funktionaliteten motsvarar att lägga till Blockerade enheter ; stället för att påminnelser inte skickas alls till de valda enheterna skickas påminnelser endast till det telefonnumret/epostadressen som finns angivet under Patientens telefonnummer/patientens e-postadress. om enheten finns tillagd under Enheter, påminnelse endast till patient. Vårdkontakt och efterregistrering samt In- och utskrivning Fältet Vårdåtagande heter nu Remiss eftersom det visar till vilken remiss kontakten är kopplad. Vårdkontakt och efterregistrering Benämningen på fliken Vårdmottagarens besök är ändrad till Patientens besök.

9 Sidan 9 Patientlisten och kopplade nummer Symbolen som visar att person- och reservnummer är kopplade för en patient är ändrad. Den visar ett huvud med en länk. In- och utskrivning Benämningen på fliken Vårdmottagarens vårdtillfällen är ändrat till Patientens vårdtillfällen. I fliken Inskrivning under Upplysningar får lämnas ut har ett nytt alternativ lagts till, Patienten ej tillfrågad. Det går nu att skriva en kommentar till alternativet Nej. Följande ikoner visas i fönstren Inskrivningsöversikt och Enhetsöversikt: Patienten har ännu inte tillfrågats om information får lämnas ut. om patienten får ej lämnas ut. om patienten får ej lämnas ut, och det finns en kommentar om detta. Kommentarer visas i en tooltip. Knappen för Värdesaker i fliken Inskrivning har bytt plats, finns numera i nedre delen av fönstret. Det finns nu också stöd för historik i fönstret Värdesaker. Vårddokumentation Ny tillväxtkurva En ny förbättrad version är installerad. Bland annat ökning av antalet möjliga kurvor och bättre sortering. De verksamheter som använder tillväxtkurvan kan få separat informationsblad via sin vårdsystemsamordnare.

10 Sidan 10 Vårdplan Vid skapande av vårdåtagande för processdokumentation (vårdplan) har valen ändrats. Nu finns bara två val: Skapa vårdåtagande för vårdplan Hantera vårdplan Fönstret Skapa vårdåtagande för vårdplan är också ändrat och innhåller nu färre informationsfält än tidigare. Valet Hantera vårdåtagande ersätter Visa vårdåtagande och Ändra/Avsluta vårdåtagande. Här kan vårdåtagandet redigeras, avslutas eller återöppnas.

11 Sidan 11 Vårdåtaganden skapade i den gamla versionen av COSMIC R7.5 kan inte längre avslutas från journalvyn. För instruktioner om hur dessa vårdåtaganden avslutas var god se separata instruktioner. Vårdåtaganden skapade hanteras och avslutas på vanligt sätt i journalvyn. När en anteckning som är skriven utifrån ett vårdåtagande visas i den kronologiska presentationen står det nu en hänvisning att denna anteckning ska läsas i vårdplansvyn i anteckningshuvudet.

12 Sidan 12 Kodregistrering med diagnosverktyget Ändringar i området Sök koder. Tidigare fanns en ruta för Kod och en för Beskrivning, nu är det en ruta, Söktext. I söktextrutan kan användaren ange kod, beskrivning eller delar av båda. Minst två tecken krävs för att en sökning ska påbörjas. Före: Efter: Asteriskkoder är avbildade med symbolen * för att hjälpa användaren att skilja dem från andra koder, samt för att markera att koden behöver följas av en Dagger-kod. För en asteriskkod som är huvuddiagnos, användes symbolen D H * och för bidiagnos används symbolen D*. Inaktiva koder är överstrukna När man klickar på Hämta alla kan det vara så att någon/några koder är överstrukna. Det är alltså koder som är borttagna enligt Socialstyrelsen. Användaren kommer inte att kunna välja och lägga till inaktiva koder till kontakten.

13 Sidan 13 Om användaren lägger till en diagnoskod som kräver en orsakskod kommer en ruta upp med alla orsakskoder. Träfflistan minskar när användaren börjar skriva en orsakskod. Akutliggare Fliken Akutliggare byter namn till Enhetsöversikt.

14 Sidan 14 Ny presentation av prio-färgerna i Akutliggaren. Ny symbol för när prioritetsbedömning bör göras kryssas för. Kontaktinfo byter namn till Vårdkontaktinformation. Nu går samtliga snabbknappar i Enhetsöversikten att konfigurera bort i flikarna Pågående kontakter, Avslutade kontakter. Knappen Stäng är borttagen och fönstret går bara att stänga på krysset uppe i högra hörnet. Välja plats går nu att göra genom vänsterklick i kolumnen Plats. Idag visas ingenting i Akutliggaren om ingen patient är inskriven. I samband med R8 kan nu lediga platser visas som tomma rader i fliken Pågående kontakter så som i Inskrivningsöversikten. Detta betyder att samtliga tillgängliga platser (vårdrum och korridorsplatser) kan visas som tomma rader med en plats, även om ingen patient är inskriven eller tilldelad platsen. Korridormonitorn har nu fått standardikoner (minimera, återställ, stäng) tillgängliga i övre högra hörnet. När fönstret är minimerat är Korridormonitorn en ikon i Windows aktivitetslist, inte i COSMIC-fönstret. Ny layout vårdkontaktsinformation

15 Sidan 15 Ny layout vid högerklick i Enhetsöversikten Vårddokumentation Stavningskontroll Global ordlista samt användarspecifik ordlista. Import av extern ordlista till COSMIC stavningskontroll är möjlig. Stavningskontroll i bakgrunden är möjlig, aktiveras via inställning. Behörighet för att spara, editera och ta bort ord i den Globala ordlistan. Fraseditor Nytt urval för tillgång till enhetsspecifika fraser för olika arbetsenheter. Ny behörighet för att Öppna och Spara en fras. Sökfunktion för fraser inom den angivna arbetsenheten. Detta innebär att inga globala fraser som i COSMIC R7.5 kommer att finnas kvar utan fraserna får läggas in på nytt för varje enhet. Detta med undantag för de fraser som gäller Rädda hjärnan som kommer att läggas in för alla berörda enheter av central administratör. Fraseditorn kommer att vara tom direkt efter uppgraderingen efter R8.0 och får sedan fyllas på efter hand. om fraseditorn och hur den fylls på hos respektive arbetsenhet kommer att ges via vårdsystemsamordnare. Digital Diktering Minimerade diktatet är dynamiskt och följer användarens mönster. Programmet kommer ihåg var användaren senast placerade Diktat minimerat. När fönstret öppnas nästa gång placeras det på den plats i fönstret som användaren senast valde. Reservrutin Digital diktering En digital reservrutin för digital diktering kommer att finnas från och med avstängningen för uppgraderingen till R8.0. Denna reservrutin är tillgänglig för dikterare från COSMIC Läskopia och för sekreterare/lyssnare från COSMIC drift. Reservrutinen nås via menyvalet Digital diktering AudioNote (för diktering) och AudioList (för sekreterare/lyssnare).

16 Sidan 16 För utförligare instruktioner om reservrutinen hänvisas till manualer på COSMICs hemsida. Operationsmodulen TM Särskild information har skickats till Lasarettet i Enköping. Översikter Anslutningsöversikt Tidigare fanns Prioritet när man skapade en ny anslutning, det är nu borttaget. Nu finns istället Team. Kolumnen Prioritet är också borta, men istället finns kolumnen Team. Möjlighet finns nu att skapa två anslutningar för samma patient, men det måste då vara olika Medicinska ansvar. Det går alltså inte att ha två anslutningar för samma patient med samma Medicinska ansvar. Vårdprocessöversikten Remiss visas men innehållet i remissen kan inte längre ändras från översikten. Endast knapparna Nytt bokningsunderlag och Nytt snabbokningsunderlag är valbara i översikten. Inskrivningsöversikten Nytt högerklicksval: När användaren markerar en patient och högerklickar finns nu ett nytt val, Radiologisvar. Tidigare fanns Svar undersökning vilket nu är borttaget. Faktureringsöversikten Benämningen på knappen Godkänn samtliga för export är ändrad till Godkänn för export.

17 Sidan 17 RÄTTADE FEL Vårdadministration Slutenvård In- och utskrivning - Fliken Utskrivning: Det går nu återigen att ändra Vårdpersonal samt Fortsatt vårdplanering efter utskrivning. Öppenvård Registrering av aktivitet och utskrift i Vårdkontakt och efterregistrering. Kvitto skrivs inte ut när en aktivitet registreras och grundinställningen är att kvitto ska skrivas ut. Ångra tillbaks till bokat status i Vårdkontakt och efterregistrering. Felregistrerat besök eller uteblivenregistrering bakåt i tid kan ångras tillbaks till bokat status. Fönstret för e-frikort i Vårdkontakt och efterregistrering. Fönstret för e-frikort visas alltid först innan det lägger sig bakom fönstret Vårdkontakt och efterregistrering. Vårddokumentation Journaltabell Skapa ny kolumn: Felet att senaste kontakt inte alltid presenteras direkt vid ny kolumn är rättat. Kronologisk journal Felet att man inte får med alla undersökord om man filtrerar på huvudsökord är nu rättat. Obstetrikjournal Felet att senaste kontakt inte alltid presenteras direkt vid skapa partogram är rättat. Problem som ibland förekommit med saknade tooltips i partogrammet och att information inte hämtas till översiktdokument, ska vara rättade. Blanketter Förr visades en c/o adress bara med själva namnet vilket såg konstigt ut. Rättningen innebär att patientens c/o-adress nu innehåller texten C/O först i fältet.

18 Sidan 18 NYA FEL Vårdadministration Öppen- och slutenvård Asyl och LMA-kort. Oavsett om ett LMA-kort är giltigt eller inte finns kund Asyl vid registrering av kontakten. Det innebär att de gånger kund Asyl är förvalt vid registrering av ett besök eller vårdtillfälle bör giltighetstiden på det registrerade LMA-kortet kontrolleras. Om det ska vara en annan kund måste den läggas till som ett medlemskap i Patientkortet och väljas när kontakten registreras.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 2 2012-02-26

Lathund för Kommun. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 2 2012-02-26 KLARA SVPL Lathund för Kommun sid Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden d Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inkomna meddelanden Felsänt meddelande 7 Byt medverkande part 8 Lägga

Läs mer

Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1

Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1 Funktionsbeskrivning 2015-07-10 Version 3.1 1 Vad är WebCare WebCare är ett IT-stöd för informationsöverföring och samordnad vårdplanering mellan slutenvård, kommun och primärvård inom Stockholms län.

Läs mer

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.]

Seriehantering. [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se Seriehantering [En enkel guide för hur du som serieadministratör använder SVEMO TA.] Innehåll Inledning...

Läs mer

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF

Användarmanual Procapita HSL Journal ICF 2014-04-11 1 (33) Användarmanual Procapita HSL Journal ICF Karin Bendroth Silfwerbrand Vellinge Kommun 2014-04-11 2 (33) Innehåll Inoggning... 3 Centralen... 4 Komihåg... 4 Mina meddelanden... 5 Bevakningar...

Läs mer

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09

TERSUS SKOLSYSTEM AB. Ansökan. Barnomsorgen 2014-12-09 TERSUS SKOLSYSTEM AB Ansökan Barnomsorgen 2014-12-09 Innehåll Ansökan... 4 Inställningar Adela Administration... 5 Inställningar Ansökan... 6 Ansökan uppdatera kontaktuppgifter för existerande personer...

Läs mer

Easy Planning blir med dessa funktioner ett mycket kraftfullt verktyg för planering. Vi hoppas att våra kunder ska få stor nytta av programmet.

Easy Planning blir med dessa funktioner ett mycket kraftfullt verktyg för planering. Vi hoppas att våra kunder ska få stor nytta av programmet. Vad är nytt i Easy Planning 6.23 Många förbättringar har gjorts i denna release. Schemabilden har fått ett nytt utseende, formuläret för nya aktiviteter har nya funktioner samt ett flertal nya funktioner

Läs mer

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013 Sidan 1 NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013 NYHETER Läkemedel I tidigare SIL-versioner var alla importerade läkemedel klassade som 'godkända'. I SIL 3.0 är en ny klassificering introducerad

Läs mer

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen

KLARA-manual. för Skövde kommunanvändare. Omvårdnadsförvaltningen. Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen Omvårdnadsförvaltningen Datum 2010-04-28 KLARA-manual för Skövde kommunanvändare Arbetsgrupp: Andrea Eriksson, Carina Berg, Ewa Westerberg, Maria Mustonen 2 (11) Innehåll Inkomna meddelanden... 3 Patientadministrering...

Läs mer

Produktionssättning 2013-05-21

Produktionssättning 2013-05-21 Produktionssättning 2013-05-21 Inskrivning/utskrivning - Ett förtydligande i utplaceringshistorik har gjorts. Nu visas texten "(Tillbaka)" efter vårdenhetens namn när en utplacerad patient har flyttats

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25

Manual Behandlare. Stöd och behandling release 1.7. Stockholm, 2016-05-25 Manual Behandlare Stöd och behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 5 1.1. Stöd och behandling... 5 1.2. Roller och Behörigheter... 5 1.3. Förutsättningar för att kunna arbeta

Läs mer

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal

Treserva. Gemensamma funktioner. Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter. 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal Gemensamma funktioner Skrivbord, meddelande funktionen och personuppgifter Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 34 Senast reviderad: Manual för: 2014-09-24 VEC Gruppchef Samordnare Leg personal 2 (37) Innehåll

Läs mer

Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare

Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare Kort introduktion till SchoolSoft för vårdnadshavare SchoolSoft är ett modernt, webbaserat, system som gör informationsutbytet mellan pedagoger och föräldrar enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Detta

Läs mer

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas

Aktiviteter markeras som borttagna i databasen istället för att raderas Vad är nytt i Easy Planning 6.61 Detta är en större uppdatering som innehåller ett antal förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1.

Läs mer

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Närhälsan V7 - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. Innehåll Logga in...2 Glömt lösenord...3 Logga

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle

KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Sida: 0 av 11 Användarstöd KA Webb - utbildning Skapa utbildningstillfälle Version 3.1 Uppdaterat 2016-05-27 Sida: 1 av 11 Innehåll Om utbildningstillfällen... 2 Skapa utbildningstillfälle... 2 Gruppstart...

Läs mer

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 1 2010-10-04

KLARA SVPL Lathund för Sjukhus. Skapad för SAMSA av Lena Arvidsson & Marie Steffenburg Wennberg Version 1 2010-10-04 KLARA SVPL Lathund för Sjukhus Innehåll sid. Bakgrund och beskrivning Inkomna meddelanden 4 Kvittera meddelande 5 Administrativt meddelande 6 Inskrivningsmeddelande returnerat 7 som Felsänt Ändra/ Lägga

Läs mer

Kortkommandon i COSMIC. Referensguide

Kortkommandon i COSMIC. Referensguide i COSMIC Referensguide Innehållsförteckning 1. Om detta dokument...3 1.1. Versionshistorik... 3 1.2. Typografiska konventioner... 4 2. Ramverk i COSMIC...5 3. COSMIC Birth...6 4. COSMIC Care Administration...7

Läs mer

SchoolSoft för elever

SchoolSoft för elever SchoolSoft för elever 2015-04-28 Logga in... 4 Min profil... 6 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 8 Aktuellt... 10 Nyheter... 10 Kalender... 10 Verksamhetslogg... 13 Matsedel... 14 Bokningar... 14

Läs mer

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30

Mikromarc 3 Fjärrlån. Version 6.30 Mikromarc 3 Fjärrlån Version 6.30 Bibliotekscentrum Sverige AB, Växjö, januari 2015 Innehåll INLEDNING... 3 KOM IGÅNG MED FJÄRRLÅN... 4 KOPPLING MOT LIBRIS FJÄRRLÅN... 4 E-POSTINSTÄLLNINGAR... 4 FUNKTIONSINSTÄLLNINGAR...

Läs mer

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1

Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Användarhandledning Rapportgenerator Version: 1.1 Umefast AB 2008 www.umefast.se Innehåll 1. Rapportgenerator... 2 1.1. Syfte och avgränsningar... 2 1.2. Wizards... 2 1.3. Förutsättningar för arbete med

Läs mer

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare

PLATINA 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 1(23) Platina, för nya nämndsekreterare 2(23) INNEHÅLLSFÖRTECKNING NAVIGERING PÅ STARTSIDAN ------------------------------------------------------------ 3 HANTERA INSTANS ----------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Framsteg med resultatrapportering

Framsteg med resultatrapportering Guide Framsteg med resultatrapportering Senast uppdaterad: 2015-05-19 Via funktionen Framsteg kan läraren lägga upp kursens olika moment, exempelvis inlämningsuppgifter och närvaro. Läraren kan sedan ange

Läs mer

Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android

Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Phoniro Care - en IT-plattform inom vård och omsorg... 5 2 Terminologi och ikoner... 6 2.1 Terminologi... 6 2.2

Läs mer

Nyheter i PaletteArena 6.3

Nyheter i PaletteArena 6.3 Nyheter i PaletteArena 6.3 I april 2016 uppgraderade Sveriges lantbruksuniversitet sitt elektroniska fakturahanteringssystem PaletteArena (Palette) från version 5.3 till version 6.3. Det är inte mycket

Läs mer

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25

Skolan på webben. för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Skolan på webben för vårdnadshavare till barn i grundskola, särskola och träningsskola - Manual till SchoolSoft 2013-03-25 Ändra kontaktuppgifter... 4 Startsidan... 7 Veckovyn... 7 Dagsvyn... 7 Aktuellt...

Läs mer

Switch Driver 5. Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software

Switch Driver 5. Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software Switch Driver 5 Programvara för Radio Switch, JoyBox och JoyCable. Sensory Software Innehållsförteckning Att använda programvaran Switch Driver... 3 Installera programvaran Switch Driver... 4 Kontaktanslutning...

Läs mer

2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se. Studentmanual

2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se. Studentmanual 2015-09-16 Bb October 2014 iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn...

Läs mer

Introduktion - Svevac

Introduktion - Svevac Introduktion - Svevac Inloggning Det finns två olika versioner av Svevac. Den ena är den skarpa versionen (här kallad Svevac) där alla vaccinationsenheter anslutna till Svevac registrerar, och den andra

Läs mer

Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-04-28

Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-04-28 Informationsmaterial och manual Nytt körordersystem webb 2015-04-28 Ändringslogg Datum Notering Sign 2015-03-13 Första version LN 2015-03-20 Förtydligande dygnsorder LN 2015-04-28 Guide blockering pop-up

Läs mer

Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25

Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25 Sammanställning av nyheter/förändringar i KLARA SVPL i 6B 2009-11-25 Att nå eller arbeta på annan enhet/arbetsplats säkerhetsfråga o Det är nu möjligt att välja att gå över och arbeta på en enhet som din

Läs mer

Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23

Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23 Nationell patientöversikt Användarmanual 2.0 2015-11-23 1 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. INLOGGNING... 4 2.1 BESKRIVNING... 4 2.2 VAL AV PATIENT... 5 2.3 SAMTYCKE TILL SAMMANHÅLLEN JOURNALFÖRING...

Läs mer

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2018-11-25 2 0(14) 2018-11-25 2 1(14) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Registrera i SveDem manual

Registrera i SveDem manual Registrera i SveDem manual INTRODUKTION Denna manual förklarar hur man registrerar och tar ut rapporter i SveDem. Varmt välkomna att kontakta oss med frågor och synpunkter. Registret är under ständig utveckling.

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Smartair System. TS1000 Version 4.23

Smartair System. TS1000 Version 4.23 Smartair System TS1000 Version 4.23 Denna manual är ett komplement till: 2069-1001 Smartair System Installations och driftsättningsmanual version 4.20A Denna manual beskriver nyheter i Smartair TS1000

Läs mer

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved.

Användarmanual Jobb i Stan. CV-Handboken. Registrering, jobbsökning mm. Copyright Aditro. All rights reserved. Användarmanual Jobb i Stan CV-Handboken Registrering, jobbsökning mm. Innehållsförteckning: 2 Registrering 5-16 2.1 Skapa ett konto 5-6 2.2 Skapa ett CV 6 2.2.1 CV-profil (steg 1) 7-8 2.2.2 Arbetslivserfarenhet

Läs mer

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar

Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Att genomföra ett e-postutskick till klubbens medlemmar Medlem online innehåller en funktion där du kan göra ett utskick till de medlemmar som har en e-post registrerad i systemet. Observera att de medlemmar

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0

Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0 Nyheter och ändringar i Adela Barnomsorg och Grundskola 4.5.0 Publicerad 2013-12-10 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Ansökan elevkö Ny funktion för att hantera ansökningar

Läs mer

Godman redovisning 2012

Godman redovisning 2012 Godman redovisning 2012 Kort presentation av Godman redovisning 2012 och vad som är nytt och förändrat. Startsidan Programmets startsida har inte får några större förändringar. Det som är nytt är att det

Läs mer

Komma igång med Eventor

Komma igång med Eventor Guide Eventor Komma igång med Eventor Version 2.0, 2013-10-07 Starta med startsidan På Eventors startsida finns en kortare guide över hur du skaffar användarkonto och hur du loggar in. Börja med den för

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Dokumenttyp: Manual. Titel Manual - Huldra MVC. Manual Huldra MVC

Dokumenttyp: Manual. Titel Manual - Huldra MVC. Manual Huldra MVC Dokumenttyp: Manual Titel Manual - Huldra MVC Version 1.0 Skapat av PV IT/mn Sidan 1 (9) Versionsdatum 2012-03-01 Manual Huldra MVC Manual Huldra MVC... 1 1. Registrering i MVC Huldra... 2 1.1 Registrera

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Observera att reservnummer inte får tas ut i test- eller utbildningssyfte.

Observera att reservnummer inte får tas ut i test- eller utbildningssyfte. INSTRUKTION 2016-10-03 RGS IT Utveckling och förvaltning Magdalena Hellerstedt Instruktion för uttag av reservnummer Reservnumren är gemensamma för Region Kronoberg och skapas i Cosmic. Generering av reservnummer

Läs mer

Telefonist i 3Växel webb.

Telefonist i 3Växel webb. Telefonist. När du ska arbeta som telefonist i 3Växel Webb rekommenderar vi att du använder någon av webbläsarna Chrome, Firefox eller Safari. Logga in För att kunna svara på samtal som kommer till växelnumret

Läs mer

Manual för praktiker

Manual för praktiker Manual för praktiker Version: 2012-03-18 v.1 Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Hantering av

Läs mer

19. Skriva ut statistik

19. Skriva ut statistik 19. Skiva ut statistik version 2006-05-10 19.1 19. Skriva ut statistik Den här dokumentationen beskriver hur man skriver ut statistik från SPFs medlemsregister via Internet. Observera att bilderna är exempel

Läs mer

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000

Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund. Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Manual KundRad Webb Datum: 2009-04-14 Skapad av: Catharina Wramfors BFC Tekniksektionen Lund Vid problem med KundRad kontakta RSIT tel: 077-67 30 000 Innehåll: Inloggning och Ansökan om access. (användarkonto)

Läs mer

Användarhandbok för e-curia

Användarhandbok för e-curia Användarhandbok för e-curia Detta är en handbok för användare av datasystemet e-curia. Här beskrivs hur inlagor, domar och beslut kan utväxlas med kanslierna vid de domstolar som tillsammans utgör Europeiska

Läs mer

Internettjänsten Skolmjölk

Internettjänsten Skolmjölk Jordbruksverkets vägledning Internettjänsten Skolmjölk Mars 2008 VG 2:34 Jordbruksverkets vägledningar finns på vår hemsida: www.sjv.se Innehåll 1. Inledning... 4 2. Vad krävs för att söka stöd med hjälp

Läs mer

Software Translator 6.1 Manual

Software Translator 6.1 Manual Software Translator 6.1 Manual 1 Innehåll Sidan Inledning 3 Installation 4 Auktorisation 4 Översikt Programfönster 5 Menyer Arkiv 5 Visa 6 Språk 6 Verktyg 7 Hjälp 7 Handhavande Att lägga till ett program

Läs mer

Massutbyte av HCC. Manual för administration av massutbyte i SITHS Admin

Massutbyte av HCC. Manual för administration av massutbyte i SITHS Admin Massutbyte av HCC Manual för administration av massutbyte i SITHS Admin Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Förutsättningar... 2 1.2.1 Informera alla användare att de ska ha sina pinkoder

Läs mer

Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard

Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Wikis i Blackboard Innehåll Om Wiki- funktionen... 1 Skapa en Wiki... 1 Lägg till/ redigera innehåll i en Wiki... 3 Läsa/skriva

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Lathund för dokumentation i Treserva

Lathund för dokumentation i Treserva RUTIN 1(12) 2015-08-03 VON 2015/12, nr 2015.504 Socialförvaltningen Socialförvaltningens stab Iréne Eklöf, Medicinskt ansvarig sjuksköterska 0171-528 87 irene.eklof@habo.se Lathund för dokumentation i

Läs mer

Tips & tricks i COSMIC

Tips & tricks i COSMIC Sidan 1 Tips & tricks i Sidan 2 Innehåll 1. Allmänt... 3 Öppna Cosmic... 3 Användarmanualer... 3 Behåll fönster... 4 Använd 2 skärmar... 4 Vitmarkerade genvägar... 4 om aktuellt kortkommando... 5 2. Beställning

Läs mer

Logga in i Tidboken. Tidboksprogrammet öppnas via Start, Program, Effica Tidbok. Logga in med ditt användarid och lösenord och klicka Ok

Logga in i Tidboken. Tidboksprogrammet öppnas via Start, Program, Effica Tidbok. Logga in med ditt användarid och lösenord och klicka Ok Innehåll Logga in Ta fram tidbok Ändra i kalendern Uppdateringar Personliga inställningar Användarens profil Boka patienter Boka tider från journalen Avboka tider Besöks- och tidsbeställningar Studentschema

Läs mer

Trädportalen.se. Användarhandledning för rapportsystemet för skyddsvärda träd

Trädportalen.se. Användarhandledning för rapportsystemet för skyddsvärda träd Användarhandledning för rapportsystemet för skyddsvärda träd Innehåll Introduktion Trädportalen.se Visa träd (ej inloggad) Exportera data 4 Visa träd (inloggad) 5 Skapa rapport 6 Registrera konto 7 Ändra

Läs mer

Manual för version V2

Manual för version V2 Innehållsförteckning 1. Om 2. Installera Administration 3. Programmets skrivbord 4. Lägga upp din första kund 5. Kontaktpersoner 6. Besiktningsadresser 7. Kontrollpunkter/Besiktningspunkter 8. Koppla kontrollpunkter/besiktningspunkter

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter!

Manual. Logga in. OBS! Kontrollera så att korrekt epostadress finns ifyllt. Ändra inga andra uppgifter! Manual Logga in 1. Klicka på Logga in överst på sidan 2. Fyll i lägenhetsnummer och lösenord och tryck på knappen Logga in 3. Lyckas inloggningen kommer man till lägenhetens profilsida. OBS! Kontrollera

Läs mer

Nyheter och förändringar i advantum release 3.0

Nyheter och förändringar i advantum release 3.0 1(5) Fastighetsavdelning 2007-04-03 Nyheter och förändringar i advantum release 3.0 Nedan följer en mer detaljerad förteckning över de nyheter och förändringar som genomförts i den nya releasen av advantum.

Läs mer

Nyheter 3LPro 2014.Q2

Nyheter 3LPro 2014.Q2 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2014.Q2 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR: SVENSKNABBEVÄGEN

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

1. Nyheter. Innehåll. Vårdpersonal utan personlig förskrivarkod (Förbered uppgifter)

1. Nyheter. Innehåll. Vårdpersonal utan personlig förskrivarkod (Förbered uppgifter) Innehåll 1. Nyheter... 1 Registrera och ordinera i ett flöde... 1 Vårdpersonal utan personlig förskrivarkod (Förbered uppgifter)... 1 Denna patient är inte dospatient Dialog... 2 Fyll i Leveransadress...

Läs mer

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport Användarstöd Webbstöd till leverantörer för Arbetsmarknadsutbildningar, Förberedande utbildningar och Insatser Skapa Gemensam Utbildningsplan (GUP) Skapa periodisk rapport, Närvarorapportering Avvikelserapport

Läs mer

Clicker 5. Lathund kring de vanligaste och mest grundläggande funktionerna för att komma igång med Clicker. Habilitering & Hjälpmedel

Clicker 5. Lathund kring de vanligaste och mest grundläggande funktionerna för att komma igång med Clicker. Habilitering & Hjälpmedel Clicker 5 Lathund kring de vanligaste och mest grundläggande funktionerna för att komma igång med Clicker. Habilitering & Hjälpmedel Vad är Clicker 5? Clicker 5 är ett stöd till personer i behov av extra

Läs mer

Inledning. Att bli medlem

Inledning. Att bli medlem - Inledning Nedan följer en instruktion om hur man blir medlem på Vreta-Ytternäs hemsida och sedan en instruktion om hur man loggar in. Innan man kan logga in måste man registrera sig som medlem. Anledningen

Läs mer

Ansök till förskola och familjedaghem

Ansök till förskola och familjedaghem Ansök till förskola och familjedaghem Den här manualen är till för dig som vill ansöka om en plats i förskola eller på familjedaghem i Norrköpings kommuns e-tjänst. Manualen beskriver hur du gör för att

Läs mer

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker

Version: 2012-08-13 v.1.0. Manual för praktiker Version: 2012-08-13 v.1.0 Manual för praktiker Innehållsförteckning Inloggning... 2 Logga in... 2 Glömt lösenord... 2 Logga ut... 3 Behandlingar / Tjänster... 4 Lägg in era behandlingar... 4 Redigera behandling...

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC

Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC 1 (11) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2003 - Windows 2013-11-26 Installationsanvisning för Su Officemallar 2003 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall)

Delmoment 2: Skapa nyhetsmallen (om det inte redan finns en nyhetsmall) Lathund Nyheter SiteVision har en inbyggd nyhetsfunktion. Den kan bland annat sättas upp för att visa en artikel på flera olika ställen på webbplatsen, tex som en notis på startsidan eller som ett arkiv

Läs mer

Detta är en kort Manual för Vecturas portal för presentation av inventeringar. Adressen till portalen är: http://portal.vecturaxplorer.

Detta är en kort Manual för Vecturas portal för presentation av inventeringar. Adressen till portalen är: http://portal.vecturaxplorer. Manual Vectura Xplorer Portalen Senast ändrad 2012-07-02 Detta är en kort Manual för Vecturas portal för presentation av inventeringar. Adressen till portalen är: http:// För att komma in krävs användarnamn

Läs mer

Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden.

Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden. Nytt i TakeCare version 14.3 och 14.4 till samtliga användare. Produktionssättning 2014-11-11. Akutliggaren - Akutuppgifter Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare;

Läs mer

Manual Nedladdningsbara klienten NLK

Manual Nedladdningsbara klienten NLK Manual Nedladdningsbara klienten NLK www.bildtelefoni.net Direktlänk: www.tolk.sip.nu Copyright 2015 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Nedladdningsbara klienten, NLK, kan alla som har behov

Läs mer

Handledning till VIS. Verksamhets Informations System. Februari 2016 VIS förvaltningsgrupp

Handledning till VIS. Verksamhets Informations System. Februari 2016 VIS förvaltningsgrupp Handledning till VIS Verksamhets Informations System Februari 2016 VIS förvaltningsgrupp Innehållsförteckning Introduktion till VIS... 3 Starta QlikView... 3 Inloggning... 3 Utloggning... 3 Startsidan

Läs mer

KeyControl Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema

KeyControl Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema 9 Lägga upp ett nytt låssystem och låsschema Normalt läggs ett nytt låssystem upp genom import från låssmeden eller fabrikant, se 8.1 Importera låssystem. Det går även att lägga upp ett låssystem direkt

Läs mer

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Du ska nu få lära dig hur du enkelt kan göra ett bildspel i PowerPoint. Utifrån det du snart har lärt dig kan du sen göra mer avancerade bildspel genom att

Läs mer

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista

Lathund GUL Lärare. Allmänt. Hur du presenterar Dig själv för kursdeltagarna. Hur du lägger upp din kontaktlista Lathund GUL Lärare Allmänt I plattformen kallas din kurs för aktivitet Första gången du loggar in GUL så kommer du att få välja vilket språk du vill att plattformen skall ha. Därefter kommer du in i plattformen.

Läs mer

Mer om Outlook. Extratexter till kapitel 4 Mejla. I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till

Mer om Outlook. Extratexter till kapitel 4 Mejla. I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till B Mer om Outlook Extratexter till kapitel Mejla B 8 I avsnittet lär du dig: vad Outlook idag är och kan användas till hur Kalendern är uppbyggd och fungerar att använda funktionen Uppgifter hur du kan

Läs mer

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0

Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Administrativ manual RiksSvikt 3.7.0 Reviderad 2014-05-14 www.rikssvikt.se Innehållsförteckning Startsida...2 Aktivera e-tjänstekort...2 Inloggning...3 Administrera min profil...5 Skapa ny användare...5

Läs mer

Bruksanvisning för hjälpbegäran

Bruksanvisning för hjälpbegäran Bruksanvisning för hjälpbegäran Med verktyget för hjälpbegäran kan du öppna en fil som innehåller en stor mängd uppgifter för att kunna lösa ert problem och konsultera samtliga sända filer. Du kan skapa

Läs mer

Handbok Företagsinteckning

Handbok Företagsinteckning Handbok Företagsinteckning Denna handbok beskriver hur du arbetar i Bolagsverkets e-tjänst Företagsinteckning. Datum: 2009-10-21 Version: 1.2 Upprättad av: Conny Berglund Ändringar Version Datum Ändrade

Läs mer

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version:

Treserva. Genomförandewebben. Alla funktioner i Genomförande Webben. 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0. Senast reviderad: Manual för: Version: Genomförandewebben Alla funktioner i Genomförande Webben Treserva Omsorgskontoret Manual nr: 35 Senast reviderad: Manual för: Version: 2013-10-28 Omvårdnadspersonal 2.0 Sida 2 av 23 Innehåll Skrivbordet...

Läs mer

Grupphantering i Blackboard

Grupphantering i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-10 (Bb Learn 9.1.8) Grupphantering i Blackboard Om Grupper I syfte att stödja samarbete och kommunikation kan man skapa grupper i Blackboard.

Läs mer

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a

Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.2a Användarmeddelande (maj 2016) Ny programversion FLEX Lön Version 16.2a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i Flex Lön i version 16.2a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Lär dig sökmöjligheterna i Disgen 8

Lär dig sökmöjligheterna i Disgen 8 Det har blivit dags att titta på sökmöjligheterna i Disgen. Det finns egentligen två olika sökfunktioner i Disgen, Välj person och Sök personer. Här behandlas dessa båda funktioner. Välj person och Sök

Läs mer

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman

Lathund. Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster. Rollen huvudman Lathund Skolverkets behörighetssystem för e-tjänster Rollen huvudman Postadress: 106 20 Stockholm Besöksadress: Fleminggatan 14 Telefon: 08-527 332 00 vx Fax: 08-24 44 20 skolverket@skolverket.se www.skolverket.se

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation

Information till webbstödet för leverantörer. Gemensam del - behörigheter - företagsinformation Sida:1 av 36 Gemensam del Avd. Kompletterande arbetsförmedlingstjänster 2012-05-25 Version 3.x Information till webbstödet för leverantörer Gemensam del - behörigheter - företagsinformation (Uppdaterat

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Leveransinformation. Patch 5.0.5

Leveransinformation. Patch 5.0.5 Leveransinformation Prator Dokumenthistorik Version Innehåll Datum Prator 5.0.5 Innehåll i Patch 2016-02-01 Prator 5.0.4 Innehåll i Patch 2015-10-15 Prator 5.0.3 Innehåll i Patch 2015-06-09 Prator 5.0.2

Läs mer

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna.

LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN. Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. LITEN HANDLEDNING TILL E-TJÄNSTER I BJUVS KOMMUN Så här ser inloggningssidan ut. Börja med att skriva ditt användarnamn och lösenord i rutorna. 1 Första gången du loggar in ska du ange dina uppgifter i

Läs mer

MANUAL FÖR NATIONELLT KVALITETSREGISTER BRÖSTCANCER ADJUVANT BEHANDLING

MANUAL FÖR NATIONELLT KVALITETSREGISTER BRÖSTCANCER ADJUVANT BEHANDLING MANUAL FÖR NATIONELLT KVALITETSREGISTER BRÖSTCANCER ADJUVANT BEHANDLING Senaste uppdatering 2015-06-01 (Skapad den 2007-11-28) Ansvarigt Regionalt Cancercentrum REGISTERVERSIONER Omfattar registerversion/-er

Läs mer

COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION

COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION Sidan 1 COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION Översikt COSMIC Reminders möjliggör för enheter att automatiskt skicka påminnelser till patienter om kommande bokade besök. Likaså kan påminnelser skickas

Läs mer