Handlingsprogram för Vasa Orden DL 19:s framtid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handlingsprogram för Vasa Orden DL 19:s framtid"

Transkript

1 VASA ORDEN AV AMERIKA DISTRIKTSLOGEN NORRA SVERIGE NR 19 En svensk vänskaps- och kulturorganisation Handlingsprogram för Vasa Orden DL 19:s framtid Rapport till Distriktsmötet 2013 för Vasa Orden, DL 19 1(10)

2 VASA ORDEN AV AMERIKA DISTRIKTSLOGEN NORRA SVERIGE NR 19 En svensk vänskaps- och kulturorganisation Handlingsprogram för Vasa Orden DL 19:s framtid Inledning På Distriktsmötet i Kungälv antogs motion nr:16 (enligt Enligt Protokoll ) Motionens lydelse: Vi föreslår att distriktsmötet utser en arbetsgrupp som skall utreda Vasa Orden DL 19:s framtid innehållande handlinsprogram på kort och lång sikt med hänsyn till den samhällsutveckling som vi har idag och därigenom lättare att rekrytera nya medlemmar. Distriktsmötet valde (Enligt Protokoll c ) följande personer att ingå i den grupp som skall utreda Vasa Orden DL 19:s framtid: Sy Charlotte Börjesson, Logen Göteborg nr 452 Br Jan-Ove Ahlgren, Logen Lidköping nr 636 Sy Conny Grön, Logen Lidköping nr 636 Br Morgan Andersson Logen Kongahälla nr 702 Br Hans Lundvall, Logen Eskilstuna nr 633 ersatte Sy Connie Grön Arbetsgruppen har tolkat kort och lång sikt enligt följande: Kort sikt = 1-2 år Lång sikt = 3-5 år Arbetsgruppen startade sitt arbete i augusti Möten har skett dels i fysisk form samt däremellan med Skypemöten. Dessutom har kontakter skett via mail. Vi i arbetsgruppen ville engagera så många vasamedlemmar som möjligt, att påverka vår ordens framtid. I en artikel i vår medlemstidning Vasa Kärven, hösten 2012 ställde vi 14 frågor till DL 19:s c:a 1500 medlemmar och de 23 lokallogerna. 2(10)

3 Arbetsgruppen fick tyvärr endast 3 (tre) svar från enskilda medlemmar och inget svar från någon lokalloge. Att vända den nedåtgående medlemsutvecklingen görs inte genom att en arbetsgrupp slår ett slag med en trollstav. Alla vasasyskon måste engagera sig. Följande handlingsprogram ska vara en plattform för att trygga DL 19 och dess lokallogers framtid med att rekrytera nya medlemmar och behålla dem vi har. Handlingsprogrammet ska ses som ett stöd och hjälpmedel för att nå dessa mål. Struktur Arbetsgruppen har valt att arbeta efter följande struktur: 3(10)

4 Syfte Vasa Orden av Amerikas primära syfte är att värna om svensk kultur och svenska traditioner, samt verka för att skapa och upprätthålla vänskapliga förbindelser mellan svenskar och svenskättlingar i USA och Kanada. Vasa Orden av Amerika skall sträva efter att till sig sluta medlemmar av god moralisk karaktär, födda i Sverige eller av Svenskt ursprung födda i USA eller Kanada. Vasa Orden av Amerika är en opolitisk och religiöst obunden organisation. Vision Vasa Orden av Amerika verkar i USA, Canada och Sverige för att bli ett starkt och livskraftigt Ordenssällskap. Vasa Orden av Amerika skall ge våra medlemmar det mervärde och känslan att tillhöra en Orden med hög status. Vasa Orden av Amerika skall vara kända som ett Ordenssällskap med hög kvalité på kulturutbud i sin verksamhet och med fokus på lika villkor för kvinnor och män. Mål Behålla nuvarande loger. Aktivera medlemmarna samt sänka medelåldern med 5 år genom yngre nyrekrytering. Kort sikt: År 2015 skall vi vara 1500 medlemmar. Lång sikt: År 2017 skall vi vara 1700 medlemmar. Strategi Vi skall på ett övergripande sätt och med tydlig profilering, långsiktigt marknadsföra Vasa Ordens kärnverksamhet i Sverige som är: Bedriva ett aktivt rekryteringsarbete Upprätthålla och utveckla nätverket med svenskättlingar i USA och Kanada. Vasa Ordens Kulturverksamhet. Unikt Ordenssällskap för kvinnor och män. Årets Svensk Amerikan utse yngre förmågor Vasa-Arkivet i Bishop Hill Upprätthålla Svenska traditioner och seder 4(10)

5 Förenkla vårt regelverk Vi behöver inte så stort regelverk för dagens medlemsantal. Behåll vår konstitution. Arbetsordningen beskriver våra ritualer och ska vi fortsätta med att vara ett ordenssällskap ska vi ha en väl beskrivande arbetsordning. Vi ska göra mötena mer effektiva, men utan att röra våra ritualer för mycket. Vi föreslår att antalet tjänstemän i lokallogerna minskas. Vi föreslår att lokallogernas tjänstemän väljs på två år (tvåårstermin). Vid behov kan antalet uppställda logemöten minskas per år. Ceremonier och ritualer Kan göras enklare. Inför gäster samtidigt. Protokoll och årsrapporter kan skickas ut i för väg, och enbart godkännas på logemötet. Inbesparad tid kan användas för rapportering om kulturaktiviteter. Vid installation kan omvalda tjänstemän återinta sina platser direkt. Nytänkande Vasa Orden av Amerika måste tänka nytt och framåt samt anpassa sig till dagens och morgondagens medlemmars behov och intresse för delaktighet i vår orden. Vi tycker att vi inom Vasa Orden av Amerika borde kunna hitta nya och givande verksamhet och förenklingar. Dagens moderna kommunikationsteknik ger oss möjlighet att använda nya vägar för kontakt, rapportering och arbetsmöten. Detta sparar tid på logemöten och ger oss mer tid för kulturverksamhet, föredrag och underhållning. Reception kan förkortas och förenklas avsevärt. 5(10)

6 Skapa mer PR för Vasa i samband med ÅSA-firandet. Ändra statuterna så att vi kan välja personer som har ett större publikt värde. Återgå med utnämnandet till Stockholm för att uppmärksammas mer. Vi måste få ut Vasa Orden av Amerika till en bredare publik och med rätt marknadsföring är ÅSA en perfekt väg. Görs inte ÅSA om kan vi lika gärna lägga ner det. Distriktlogen och Lokallogernas Hemsidor Hemsidor utvecklas så att de tilltalar uppsatta målgrupper. Videofilm - en kort eller flera korta - med budskap bör finnas på distriktets webbplats. Ta hjälp av en media konsult vid behov. Utveckla ungdomsutbytet Utse årets Svenska Vasastudent som erhåller ett stipendium för besök i USA. Sociala media hör hemma hos både DL 19 och lokallogerna Vasa Orden måste använda sig av de aktuella sociala media som finns tillgängliga för att kommunicera snabbt och enkelt, både inom och utanför vår orden. För Vasa Ordens överlevande är det nödvändigt att vi når ut där människor finns och kan ta del av vår orden för att få in fler medlemmar. Idag är en av de största och mest använda mediet för kommunikation och information människor emellan Facebook. Taktik Taktiken styrs av vad som bestäms av och tidigare beskrivits i Syfte, Vision och Strategi. Varje lokalloge utarbetar en handlingsplan för rekrytering av nya medlemmar. Handlingsplanen skall intressera och locka aktiva personer i alla åldrar. Aktivera logens Medlemskommitté och faddrar till medlemmar som inte deltar på mötena. Lokallogerna skall uppmuntras och stöttas för att genomföra olika aktiviteter i bland annat media och bli mer kända genom tydlig profilering. Syns vi inte, finns vi inte. 6(10)

7 Kontakt Amerika Denna punkt på dagordningen måste alltid fyllas med ett intressant innehåll. Distriktskulturledaren kan tillföra information direkt till Kulturledaren som kan framföras på lokallogens möten. Uppmuntra logerna att aktivt använda denna punkt. Det behöver inte vara direkta kontakter utan kan lika gärna vara t ex. En ny film, info om val, händelser och dylikt. För att det ska bli lite kontinuitet på denna punkt kan logen utse någon som inför mötet ser till att det finns material att berätta om. Kulturledaren vore lämplig. Vissa punkter på Kontakt Amerika/Amerikainformation kan flyttas till Efterkapitlet då även gäster kan vara intresserade. Använda Skype som ett nätverk mellan vasasyskonen. Intresseområden kan vara: Vasaminnen, amerikakontakter, släktforskning, trädgård, bilar, musik, vin, resor, sport etc. Uppdatera befintligt kontaktnät för Vasa Ordens värdfamiljer. Kontakter med Bishop Hill. Kontakter med vänloger. Exempel på övriga aktiviteter Kontakta kommunens kulturnämnd för eventuellt samarbete. Besök andra Loger och ta vara på intryck och utbyt erfarenheter. Få medlemmar att uppleva Vasakänslan: Värme, gemenskap och gemytlig stämning. God mat och gott att dricka. Underhållning som är intressant och givande. Trevlig och rolig samvaro. DL 19 skapar fördjupat samarbete med Sverige Amerika Centret. Logerna rekommenderas besöka Sverige Amerika Centret i Karlstad för att få mer kunskap om verksamheten. 7(10)

8 Exempel på rekryteringsgrupper: Mottagare av tidningen Sverige & Amerika Andra ordenssällskap Släktforskarföreningar Hembygdsföreningar Aktiva seniorer Musiksällskap Teatergrupper Universitet och högskolor Distriktlogen föreslås starta studiecirkel för kulturledare Utveckla och höj kvalitén på kulturverksamheten. Lokallogen föreslås starta en kulturkommitté Exempel på aktiviteter mellan mötena: Teater Resor Konserter Studiebesök Museum Boule Golf Matlagningskurs Vin/ölprovning Choklad/marmeladprovning Studiecirklar om Amerika Släktforskning Dans Körsång 8(10)

9 Klädkod Vid logemöten beslutar respektive lokalloge om klädkod med hänsyn till möteskaraktär, åldersstruktur etc. Alla medlemmar skall alltid bära medlemsmärke för att visa och marknadsföra sitt medlemskap. Namnbricka med vasamärket och namnbricka med logetillhörighet bör bäras vid logemöten. Tidsplan Vid ett positivt beslut kan processen omgående starta med att genomföra handlingsprogrammet. Då bör det kortsiktiga målet kunna uppnås. Startas och genomförs det kortsiktiga handlingsprogrammet bör även målet kunna uppnås. Resurser Uppdaterad informationsfolder för nyrekrytering finns nu på distriktets hemsida för nerladdning. Se till att lokallogerna har en egen info-folder där lokallogen profileras. Här skulle DL19 och DL20 kunna ta fram en mall, baserad på befintlig folder där plats lämnats för Lokallogens egen text. Ta fram ett kort i korrespondenskortsformat med kortfattad information om Vasa Orden av Amerika som kan användas som en första information till presumtiva medlemmar. Planera för en rekryterings-kampanj. Kampanjens utformning utförs av en Rekryteringskommitté som utses av Exekutiva Rådet. Utveckling av hemsidan. Hemsidan kan användas till mycket mer än vad som görs idag. Exekutiva Rådet utser några Framtidsgrupper med exempelvis tre Vasasyskon i varje grupp, som besöker och samarbetar med Lokallogerna. Exekutiva Rådets medlemmar bör mer aktivt besöka, engagera och stötta Lokallogerna. Utvärdering Utvärdering av Logernas verksamhet och medlemsrekrytering skall aktivt följas upp två gånger om året av Exekutiva Rådet. Om åtgärder behövs, delegeras det av Exekutiva Rådet till Distriktsdeputerad, Framtidsgrupp alt. Tjänstemän i lokallogen. 9(10)

10 Rekommendation Arbetsgruppen för Vasa Orden Distriktlogen 19:s framtid rekommenderar att distriktsmötet antager detta handlingsprogram. Sammanfattning Arbetsgruppen tackar för förtroendet för att vi har fått arbeta med dessa viktiga frågor för Vasa Orden Distriktlogen 19:s framtid. Under förutsättning att ovanstående föreslagna åtgärder verkställes är vi i arbetsgruppen övertygade att Vasa Orden Distriktlogen 19:s framtid kommer att utvecklas positivt. Götene, Lycke, Göteborg och Eskilstuna, Arbetsgruppen för Vasa Orden Distriktlogen 19:s framtid... Jan-Ove Ahlgren Morgan Andersson Logen Lidköping nr 636 Logen Kongahälla nr Charlotte Börjesson. Hans Lundvall Logen Göteborg nr 452 Logen Eskilstuna nr (10)

VASA ORDEN AV AMERIKA

VASA ORDEN AV AMERIKA VASA ORDEN AV AMERIKA En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation LOGEN BRÅVIKEN N:r 751 NORRKÖPING-SÖDERKÖPING Förslag till Logemötesprotokoll Datum: 2014-10-11 Plats: W-6 lokalen Bredgatan

Läs mer

Dokumentation från SPF mot framtiden Ett steg till 22/1 2013

Dokumentation från SPF mot framtiden Ett steg till 22/1 2013 Dokumentation från SPF mot framtiden Ett steg till 22/1 2013 Därför gick jag med i SPF: - Meddelande per post - Personlig kontakt via telefon - Påverkan av vänner och kollegor - Granne tipsade - Gick av

Läs mer

VASA ORDEN AV AMERIKA

VASA ORDEN AV AMERIKA VASA ORDEN AV AMERIKA En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation LOGEN BRÅVIKEN N:r 751 NORRKÖPING-SÖDERKÖPING Förslag till Logemötesprotokoll 2015-04-18 Datum: 2015-04-18 Plats: W-6 lokalen

Läs mer

TB-logen i Eskilstuna. Arbetsordningar

TB-logen i Eskilstuna. Arbetsordningar TB-logen i Eskilstuna Arbetsordningar 2014-12-18 Arbetsordning för styrande mästare 2014-02-21 Att Eskilstunalogen arbetar efter ordens statuter och dess syfte och har en attraktiv verksamhet som ska bidra

Läs mer

1 (5) Verksamhetsplan 2012

1 (5) Verksamhetsplan 2012 1 (5) Verksamhetsplan 2012 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring betydelsen

Läs mer

LOGE-JOURNALEN nr 3, 2017

LOGE-JOURNALEN nr 3, 2017 LOGE-JOURNALEN nr 3, 2017 En resumé från Logemöte 2017-04-01 vid Logen Bråviken Nr 751 Som vid förra logemötet var det vårfläktar när vi anlände till logehuset; solen sken, fåglarna kvittrade och det var

Läs mer

Götene Rune Kjernald

Götene Rune Kjernald Götene 2017-11-09 Rune Kjernald DISPOSITION Dagens och morgondagens SPF Seniorer Vad vill SPF Seniorerna uppnå, lokalt centralt Valberedningens uppdrag? Att vara förtroendevald i en seniorförening Valberedningen

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2016 För samhällsansvar och livskvalité

Verksamhetsplan 2015-2016 För samhällsansvar och livskvalité Verksamhetsplan 2015-2016 För samhällsansvar och livskvalité Vision Lions skall vara den ledande moderna, miljömedvetna hjälporganisationen i Sverige. Vårt uppdrag är att göra skillnad för människor när

Läs mer

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter

Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter Organisation och Fördelning av arbetsuppgifter SPF Seniorerna 159 Hässleholm Föreningens stadgar utgör grunden för framtiden och fördelning av arbetsuppgifter, SPF:s normalstadgar antogs vid årsmötet den

Läs mer

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019

Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 Wä-Skepparslöv VERKSAMHETSPLAN och BUDGET 2019 1 SPF Seniorernas värdegrund (antagen av kongressen 2017) SPF Seniorerna är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Vi värnar om varje

Läs mer

Innehåll. Inledning 3. Träff 1 Vi-anda och identitet 4. Träff 2 Rekrytera och Behålla samt Påverkan och inflytande 7

Innehåll. Inledning 3. Träff 1 Vi-anda och identitet 4. Träff 2 Rekrytera och Behålla samt Påverkan och inflytande 7 Studieplan Innehåll Inledning 3 Träff 1 Vi-anda och identitet 4 Träff 2 Rekrytera och Behålla samt Påverkan och inflytande 7 Träff 3 Synas och höras samt Ordning och reda 9 Tips och förslag på material

Läs mer

Mål och riktning från förbund och distrikt

Mål och riktning från förbund och distrikt SPF Seniorerna Leksand Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning Mål och riktning 2018 2021 från förbund och distrikt...2 Värdegrund...2 SPF Seniorerna Leksand...3 A. t med föreningens verksamhet...3 B.

Läs mer

Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry. Styrelsen. Verksamhetsplan 2018

Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry. Styrelsen. Verksamhetsplan 2018 1 Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry Styrelsen Verksamhetsplan för år 2018 2 Allmänt. Föreningens syfte enligt stadgarna: Föreningens syfte är att arbeta för sina medlemmars

Läs mer

Vår förening i morgon! Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba?

Vår förening i morgon! Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba? Dialog om föreningen. Kanske vi hittar nya sätt att tänka och jobba? - Vad tänker och tycker du? - 6 svarsalternativ på varje fråga - 1 av dem är när du har eget förslag Gör så här: Läs frågan som ni har

Läs mer

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG)

Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) Kommunikationsplan 2016 Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg () Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2 Grundläggande begrepp... 3 2 Syfte, strategi och mål... 3 2.1 Syfte... 3

Läs mer

IOGT-NTO är en stark folkrörelse

IOGT-NTO är en stark folkrörelse Arbetsplan 2012 IOGT-NTO Kalmar län Utvecklingsplanen utgår från IOGT-NTO:s strategiska inriktning 2010-2015, som antogs vid kongressen 2009. IOGT-NTO Kalmar län har valt att prioritera några av punkterna

Läs mer

Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation

Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation Extra Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation DM har ordet Kära Vasamedlemmar! Nu är det ca två veckor sen vi hade vårt Distriktsmöte

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

De unga entreprenörerna! Wallumni. - Anders Walls stiftelses stipendienätverk. Kenneth Alness 58år!!!!

De unga entreprenörerna! Wallumni. - Anders Walls stiftelses stipendienätverk. Kenneth Alness 58år!!!! De unga entreprenörerna! Wallumni - Anders Walls stiftelses stipendienätverk Kenneth Alness 58år!!!! Vad är Wallumni? Anders Walls Stiftelse grundades 1981 och delar årligen ut stipendier till unga begåvningar

Läs mer

Att skapa möjligheter för erfarenhets- och kompetensutbyten mellan parkerna och trädgårdarna

Att skapa möjligheter för erfarenhets- och kompetensutbyten mellan parkerna och trädgårdarna Vision Sverige ska vara en självklar destination för trädgårdsturism och vara en medpart i flera europeiska sammanhang när det gäller tillvaratagandet och utvecklingen av det gemensamma trädgårdskulturarvet.

Läs mer

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5

Distriktsstödsgruppen 2 Kommunikationsgruppen 3 Påverkansgruppen 4 Utbildningsgruppen 5 Detta dokument innehåller beskrivning av vilka arbetsgrupper Förbundet Vi Unga har 2015. Vilka övergripande uppdrag de har och de konkreta arbetsuppgifter de har under året. Dokumentet är ett komplement

Läs mer

Hållbar utveckling för barn & unga

Hållbar utveckling för barn & unga Hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med miljö och hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och unga.

Läs mer

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER

Svenska Cykelstäder. Verksamhetsplan för Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 VERKSAMHETSPLAN SVENSKA CYKELSTÄDER Kansli Svenska Cykelstäder info@svenskacykelstader.se 073-324 77 84 Svenska Cykelstäder Verksamhetsplan för 2018 2019 Antagen vid höstmöte 17 oktober 2017 Introduktion Svenska Cykelstäder vill öka andelen

Läs mer

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet

Verksamhetsplan SPF Seniorerna Bohusdistriktet Verksamhetsplan 2016-2017 SPF Seniorerna Bohusdistriktet 1 Mål och inriktning 2016-2017 Vår verksamhetsplan tar utgångspunkt i Mål och Riktlinjer för kongressperioden 2015-2017 som beslöts av SPF Seniorernas

Läs mer

SWOT-analys som del i organisationsutredningen DSF Fullmäktige 2016

SWOT-analys som del i organisationsutredningen DSF Fullmäktige 2016 SWOT-analys som del i organisationsutredningen 2015 DSF Fullmäktige 2016 Styrkor/fördelar med föreningen som den fungerar nu: Starka som grupp för att synliggöra, bevaka och utveckla professionen Stor

Läs mer

Förändrings- och förnyelsearbete - Föreningen Norden genomför omfattande förändringar i organsation och verksamhet

Förändrings- och förnyelsearbete - Föreningen Norden genomför omfattande förändringar i organsation och verksamhet Norden gör från hösten 2014-2017 med sikte på 100-årsjubileum 2019 Förändrings- och förnyelsearbete - Föreningen Norden genomför omfattande förändringar i organsation och verksamhet Demografiska utmaningar

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till höstens arbetsgrupper i världens bästa förening! FUF-bladet Seminariegruppen Biståndsdebatten.se Projektgruppen FUF-nätverket Vem kan söka till

Läs mer

Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation

Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation DM har ordet Kära Vasavänner, Sköna Maj välkommen till vår jord igen! Efter en varm och skön

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

VASA ORDEN AV AMERIKA

VASA ORDEN AV AMERIKA VASA ORDEN AV AMERIKA En Svensk-Amerikansk Vänskaps- och Kulturorganisation DISTRIKTSLOGEN SÖDRA SVERIGE NR 20 ****** PROGRAM FÖR LOKALLOGERNA HÖSTEN 2015 VÅREN 2016 VASA ORDEN AV AMERIKA Stiftad den 18

Läs mer

samhällsinformation öppnar hösten 20

samhällsinformation öppnar hösten 20 samhällsinformation öppnar hösten 20 Kulturen ska vara en drivkraft i samhällsutvecklingen och samverkan med lokala kulturföreningar, bildningsförbund, kulturella nätverk och övriga fria utövare ska utvecklas.

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28

Styrelsemötesprotokoll. Playstar spelförening. Datum: 2012-04-28 Styrelsemötesprotokoll Playstar spelförening Datum: 2012-04-28 2 Playstars styrelsemöte 2012-04-28 Innehåll Dagordning:... 3 Bilagor:... 4 Bilaga 1 Röstlängd... 7 Bilaga 2 Adjungeringar... 8 Bilaga 3 Beslutsunderlag:

Läs mer

Svensk Friidrotts Ungdomsråds. Verksamhetsinriktning 2011

Svensk Friidrotts Ungdomsråds. Verksamhetsinriktning 2011 Svensk Friidrotts Ungdomsråds Verksamhetsinriktning 2011 Omslag Andreas Rydberg, stavhopp, Världsungdomsspelen 2010 Foto: John-Eric Ericsson Utgivare Svensk Friidrotts Ungdomsråd ungdomsradet@ungfriidrott.se

Läs mer

Medlemsvärvning & Medlemsvård

Medlemsvärvning & Medlemsvård Medlemsvärvning & Medlemsvård En liten handbok från PRO Värmland PRO Sveriges största pensionärsorganisation! Organisationen för Sveriges alla pensionärer. Finns på de flesta orter i Värmland. PRO erbjuder

Läs mer

SPF Seniorerna. SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt att uppbära någon form av pension.

SPF Seniorerna. SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt att uppbära någon form av pension. SPF Seniorerna SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt att uppbära någon form av pension. Vi finns över hela landet Ca 270 000 medlemmar Knappt 800

Läs mer

Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg

Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg Styrelsemöte Föreningen Social Omsorg Söndagen den 26: e maj, 2013 Malmskillnadsgatan 54, Stockholm Närvarande Jim-Alex Minorsson Hirschi (sammankallande), Anette Hagberg-Gustafsson, Ingrid Johansson,

Läs mer

Hur bildar jag en lokalgrupp?

Hur bildar jag en lokalgrupp? Hur bildar jag en lokalgrupp? Innehåll Vilka är vi? Så här gör du för att starta en lokalgrupp Hur går det första mötet till? Det lokala årsmötet Vad kan vi som lokalgrupp göra? Hur finansierar vi verksamheten?

Läs mer

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi

Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi ANTAGEN PÅ ÅRSMÖTE 2014-10-12 Författare: Karin Nordh, föreningsadministratör Karolina Nord, styrelseledamot. 1 Innehåll Studentradion i Sveriges Kommunikationsstrategi...

Läs mer

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING

LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING WEBBINAR LOKALAMBASSADÖRER OSPRIDD SANNING 24 JANUARI 2019 ospriddsanning.se ospriddsanning.se Syftet är att uppmärksamma beslutsfattare på vilka behov kvinnor med spridd bröstcancer har och säkerställa

Läs mer

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se

SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar. www.ssu.se a v ti k A SSU:s Klubbmaterial Aktiviteter demokrati och ekonomi aktiva förtroendevalda medlemmar www.ssu.se publicerat våren 2013 AKTIVA De aktiva är de som arrangerar aktiviteter i SSU-klubben och bär

Läs mer

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype

Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00. Närvaro: via Skype Webbaserat styrelsemöte den 18/5 kl 19.00-21.00 Närvaro: via Skype Anna-Carin Forsman (A-C F) Anne Heino ( AH) Louise Nilsson (LN) Marie Persson (MP) Josephine Halldén Isaksson (JHI) Camilla Höglund (CH)

Läs mer

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010

Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 1(3) Avsiktsförklaring för samverkan mellan Statens kulturråd och Gotlands kommun avseende kulturverksamhet 2009 2010 Syfte Statens kulturråd (Kulturrådet) och Gotlands kommun vill gemensamt utveckla samverkan

Läs mer

Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015

Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015 Resultatet från gruppövning på träffen för förtroendevalda på Nytorp 27 augusti 2015 Frågor för framtagande av ny medlemsutvecklingsstrategi: A. MEDLEMMAR I LRF Vad gör en medlem nöjd? - Medlemsrabatter

Läs mer

Barn och unga för en hållbar utveckling

Barn och unga för en hållbar utveckling Barn och unga för en hållbar utveckling BARN OCH UNGA FÖR EN HÅLLBAR UTVECKLING Välkommen till Grön Flagg! Håll Sverige Rent har utvecklat ett nytt digitalt verktyg för att göra ert arbete enklare och

Läs mer

Enkätundersökning i Stockholms kommun Hur är det att vara ny medlem i PRO?

Enkätundersökning i Stockholms kommun Hur är det att vara ny medlem i PRO? Enkätundersökning i Stockholms kommun 2016 Hur är det att vara ny medlem i PRO? Vi frågade de nya medlemmarna Varit med i max 13 månader. PRO förening i Stockholms kommun. Helt nya i PRO och inte dem som

Läs mer

Proposition 1 Antagande av nya stadgar

Proposition 1 Antagande av nya stadgar Proposition 1 Antagande av nya stadgar Föreningens nuvarande stadgar antogs av årsmötet vid föreningens grundande i maj 2014. Under det gånga verksamhetsåret har styrelsen sett över stadgarna och arbetat

Läs mer

Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry. Styrelsen. Verksamhetsplan 2017

Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry. Styrelsen. Verksamhetsplan 2017 1 Korsholms pensionärsförening rf Mustasaaren eläkeläisyhdistys ry Styrelsen Verksamhetsplan för år 2017 2 Allmänt. Föreningens syfte Föreningens syfte är att arbeta för sina medlemmars trivsel och tillvarata

Läs mer

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1

Bilden av PRO. Ur PROs kommunikationsplan. 27 februari 2016 www.pro.se/stockholm 1 Bilden av PRO PRO är en vital organisation för alla Sveriges pensionärer. PRO driver rakryggat pensionärernas intressen och erbjuder medlemmarna en mötesplats för gemenskap, personlig utveckling, glädje

Läs mer

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015

FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds verksamhetsplan för verksamhetsåret 2015 FSAstuds ska under verksamhetsåret 2015 koncentrera verksamheten till tre fokusområden: En starkare studentorganisation En yrkesidentitet redan under studietiden

Läs mer

Styrelsen ser gärna att medlemmar engagerar sig i projekt och ordnar informella nätverk, samtalskvällar och dylikt.

Styrelsen ser gärna att medlemmar engagerar sig i projekt och ordnar informella nätverk, samtalskvällar och dylikt. VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGET 2014 Humanisterna Syd organisation Styrelsen ser gärna att medlemmar engagerar sig i projekt och ordnar informella nätverk, samtalskvällar och dylikt. Större aktiviteter (projekt)

Läs mer

Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation

Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation Distriktslogen Norra Sverige nr 19, Vasa Orden av Amerika En svensk-amerikansk vänskaps- och kulturorganisation DM har ordet Kära Vasamedlemmar och läsare! När tidningen når er är det snart dags att fira

Läs mer

Hurra vad vi är bra; vi har kul; vi vill bli fler; vi gör bra saker men vi måste tala om det!

Hurra vad vi är bra; vi har kul; vi vill bli fler; vi gör bra saker men vi måste tala om det! Seminarium om hemsidor och sociala medier i klubbarnas kommunikation, PETS 2 mars 2019 / Maud Brandin: Göteborg City RK ett exempel Anpassad version för publik publicering Bild 1 Hurra vad vi är bra; vi

Läs mer

FÖRENINGSHJÄLPEN. Vill din förening växa och få nya ideer?

FÖRENINGSHJÄLPEN. Vill din förening växa och få nya ideer? FÖRENINGSHJÄLPEN Vill din förening växa och få nya ideer? Studieförbundet Vuxenskolan brinner för föreningslivet och gör allt för att stötta och utveckla samhällsengagemang och demokrati. Genom utbildningar,

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013

Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Branschorganisationen Svensk Tillgänglighet - BoST Protokoll från styrelsemöte 20 augusti 2013 Närvarande: Per Skedung Ulla Bohman Andreas Bakken Per-Anders Öhrn Stefan Eklund Åkerberg Zdenka Sramkova

Läs mer

Förslag till Verksamhetsplan 2011

Förslag till Verksamhetsplan 2011 1 (5) Förslag till Verksamhetsplan 2011 CSR Västsverige ger medlemmar ökad konkurrenskraft genom att omsätta kunskap i konkret handling. CSR Västsverige utvecklar och sprider verktyg och kompetens kring

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019

Söder Gävle. Verksamhetsplan 2019 Söder Gävle Verksamhetsplan 2019 1 Verksamhetsplan 2019 PRO är en självständig, oberoende och partipolitisk obunden organisation. En organisation som verkar för ett samhälle där medborgarna har ekonomisk

Läs mer

Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret

Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret 1 Klubb- och medlemsutveckling Ta fram en aktivitetsplan för det kommande Rotaryåret Inom varje Rotaryklubb skall det finnas en Medlemsutvecklingskommitté, som leds av en ordförande och som har ansvaret

Läs mer

2 oktober. Beskriv kort vad är en värdegrund är för att alla ska förstå. Goda exempel i regionen kopplat till hjärtefrågorna.

2 oktober. Beskriv kort vad är en värdegrund är för att alla ska förstå. Goda exempel i regionen kopplat till hjärtefrågorna. Ann-Charlotte Lundströmer Visions center i Luleå Sida 1 Närvarande: Gunilla Lidström, Marie Sandström, Katarina Holmqvist, Anne-Sofie Koivisto, Anders Aidanpää, Roger Östman, Eva Vinsa, Annica Berg-Flemström

Läs mer

Vägledning om insamling

Vägledning om insamling VERKTYGSLÅDA OM Vägledning om insamling Insamling är en viktig strategi att förena människor i samhället och tillgodose lokala behov på ett effektivt sätt. Det finns många sätt att genomföra insamlingar,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR LOGEN 101 ANSGARIUS,

VERKSAMHETSPLAN FÖR LOGEN 101 ANSGARIUS, VERKSAMHETSPLAN FÖR LOGEN 101 ANSGARIUS, 2008 2009 Logens ändamål är: Att i Växjö med omnejd verka för att bröderna i Vänskap, Kärlek och Sanning utövar människokärlek och barmhärtighet genom att besöka

Läs mer

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214 Equmeniakyrkans insamlingsdag till equmenia infaller på tacksägelsedagen den 13 oktober. Temat för insamlingen är att Växa Tillsammans. I denna kampanjguide har vi försökt samla lite tankar och idéer för

Läs mer

VARFÖR VIT JUL? Diskutera

VARFÖR VIT JUL? Diskutera ARRANGERA VIT JUL VARFÖR VIT JUL? När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet då finns vi där och gör julen till

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb

Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb Verksamhetsplan 2017 Holmsund brukshundklubb VISION OCH MÅLBESKRIVNING VISION Holmsund Brukshundklubb är en klubb där alla medlemmar är välkomna att trivas och utvecklas oavsett mål med hundägandet. Allt

Läs mer

Framtidsgruppen Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg

Framtidsgruppen Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg Framtidsgruppen Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg Framtidsutredning 2015-2017 Framtidsutredning, RM 2010-2011 Framtidsutredning 2006-2007 UPPDRAG från GR 2015 Lions framtid Konkurrenter

Läs mer

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik

Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Strategisk plan för kulturen i Örnsköldsvik Inledning Med det här dokumentet vill vi visa på kulturens 1 - kulturarvens 2 och konstarternas 3 - betydelse för ett samhälle som blickar framåt och vill växa.

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

Framtidsgruppen. Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg

Framtidsgruppen. Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg Framtidsgruppen Ingemar Karlsson Jan-Åke Rispling LC Askersund LC Karlsborg Framtidsutredning 2015-2017 Framtidsutredning, RM 2010-2011 Framtidsutredning 2006-2007 UPPDRAG från GR 2015 Lions framtid Konkurrenter

Läs mer

Idrottslyftet - mer och fler år 5. Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner.

Idrottslyftet - mer och fler år 5. Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner. Idrottslyftet - mer och fler år 5 Detta är en sammanfattning av inkomna kommentarer i redovisningen av Speciella mål och visioner. Sagt om samarbetet i Nätverket Proffsiga och trevliga instruktörer (punktliga).

Läs mer

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf

qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Programområde Kultur och bibliotek ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk

Läs mer

Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015

Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015 Verksamhetsplan Rimforsa IF 2015 Verksamhetsidé RIF ska erbjuda barn, ungdomar och vuxna meningsfull fritid i form av olika aktiviteter, där varje individ kan utvecklas tillsammans med andra och efter

Läs mer

Vår framtid. En satsning på idrotten golf

Vår framtid. En satsning på idrotten golf Vår framtid som golfnation En satsning på idrotten golf 2011 2017 SGF:s syfte & mål med projektet Tillsammans med klubbar och distrikt samla Golfsverige i en satsning som främjar golfintresset, verkar

Läs mer

POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION

POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION POLICY FÖR DIGITAL KOMMUNIKATION Inledning PRO är beroende av att medlemmar och omvärlden har ett starkt förtroende för organisationen. Det är av stor betydelse hur vi kommunicerar så att det inte innebär

Läs mer

förslag till åtgärder

förslag till åtgärder Föreningsprogram Föreningsprogrammets förslag till åtgärder VERKSAMHETEN 1. Föreningarnas grundläggande verksamhet och program byggs modigt upp på nytt Föreningens verksamhet utgår från medlemmarna och

Läs mer

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna:

Distriktet. Distriktet förväntar sig att kårerna: Förslag Södra Skånes scoutdistrikt Distriktet Distriktet har idag ett omfattande ansvar för att stödja kårer och kretsar samt andra organisationer inom vår verksamhet. Detta ansvar tar vi genom att under

Läs mer

KULTUR OCH HÄLSA FÖR SENIORER

KULTUR OCH HÄLSA FÖR SENIORER KULTUR OCH HÄLSA FÖR SENIORER Dikt av Bengt Bratt för att illustrera hur vi definierar kultur när vi arbetar med kultur och hälsa. Kultur är att arbeta, bo och bygga. Kultur är skrattet och gråten tillsammans.

Läs mer

Hållbar utveckling för barn & unga

Hållbar utveckling för barn & unga Hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med miljö och hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och unga.

Läs mer

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17

MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 MÖTESHANDLINGAR STYRELSEMÖTE 2014-02-17 KALLELSE STYRELSEMÖTE Tid Måndagen 17:e Februari 2014 kl 18:30 Plats Ung Pirat - Stockholms kansli på Styrbjörnsvägen 3 i Hägersten Möteshandlingar Möteshandlingar

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet

Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet Kommunikationsstrategi för Vårdförbundet 2014-2018 Beslutad av förbundsstyrelsen i november 2014. Kommunikationsstrategin gäller förtroendevalda och medarbetare i Vårdförbundet. Kommunikationsstrategin

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Områden Vice projektledare... 4 Personalansvarig... 4 Kommunikationsansvarig... 5 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig... 6 Logistikansvarig... 6 Sponsoransvarig... 7

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen:

HANDLINGSPLAN. Här nedan förklaras de olika stegen i mallen: HANDLINGSPLAN För att arbeta med strategierna behövs en handlingsplan med olika insatser. Svenska Kyrkans Unga har en del kampanjer som sker varje år och sedan en verksamhetsinriktning från Stora årsmötet.

Läs mer

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson

Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Dagordning 160420: Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala Kallade: Johanna Mäkinen, Oscar Norberg, Ossian Matthiessen, Hanna Riese, Johanna Hemberg, Thérèse Lelli, Kim Larsson Plats: Hos Johanna H, Studentvägen

Läs mer

Kulturstrategi för Finspångs kommun

Kulturstrategi för Finspångs kommun Kulturstrategi för Finspångs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-01-29 11 Kulturstrategi Finspångs kommun 612 80 Finspång Telefon 0122-85 000 Fax 0122-850 33 E-post: kommun@finspang.se Webbplats:

Läs mer

KULTURPLAN Åstorps kommun

KULTURPLAN Åstorps kommun KULTURPLAN Åstorps kommun Godkänd av Bildningsnämnden 2012-06-13, 57, dnr 12-86 Antagen av Kommunfullmäktige 2012-11-19, 131 dnr 2012-333 Kulturplan Åstorps kommun Inledning Nationella kulturpolitiska

Läs mer

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld

Arbetsplan Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Arbetsplan 2020-2021 Alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld Junis strävan är att alla barn får växa och ha kul i en demokratisk drogfri värld. Vårt mål är att göra positiv skillnad

Läs mer

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare)

Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) AU Telefonmöte 20140425 Närvarande: Pontus Eriksson (samordnare), Mari Nordström (vice samordnare) och Conny Allaskog (sekreterare) 1. Justerad Arbetsordning NSPH Skåne Arbetsordningen har justerats enligt

Läs mer

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Spira Assistans AB Org.nr 556815 4305 info@spiraassistans.se 040-15 66 85 2 Innehåll Presentation 5 Dina kontaktpersoner 10 Arbetsmiljö

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

En vi-känsla bland personal och barn/ elever. Tillsammans gör vi skillnad! barn och unga är aktiva med arbetet

En vi-känsla bland personal och barn/ elever. Tillsammans gör vi skillnad! barn och unga är aktiva med arbetet En vi-känsla bland personal och barn/ elever Tillsammans gör vi skillnad! 255 000 barn och unga är aktiva med arbetet I Hässleholms kommun är en liten del av våra 70-tal förskolor och skolor Grön Flagg

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10

Kommunikationsplan. Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 Kommunikationsplan Nätverket för strategisk folkhälsoarbete i Gävleborg (NSFG) 2014-01-10 1 Innehållsförteckning 1 Inledning 3 1.1 Grundläggande begrepp.. 3 1.2 Bakgrund. 3 1.3 Nulägesbeskrivning 3 2 Syfte,

Läs mer

UMEÅ STUDENTKÅRS FRAMTIDA ARBETE

UMEÅ STUDENTKÅRS FRAMTIDA ARBETE UMEÅ STUDENTKÅR Box 7652 90713 Umeå Tel: 090-786 90 00 Framtidsrapporten 2009-02-26 UMEÅ STUDENTKÅRS FRAMTIDA ARBETE Hösten 2008 inledde Umeå studentkårs framtidsgrupp sitt arbete med att diskutera kring

Läs mer

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege

Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Kommunikationsplan för föreningen Vård- och omsorgscollege Bakgrund Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan arbetsliv och utbildning inom vård och omsorg. Samarbetet ska leda till höjd kvalitet

Läs mer

(Meddelanden) EUROPAPARLAMENTET

(Meddelanden) EUROPAPARLAMENTET 4.8.2011 Europeiska unionens officiella tidning C 229/1 II (Meddelanden) MEDDELANDEN FRÅN EUROPEISKA UNIONENS INSTITUTIONER, BYRÅER OCH ORGAN EUROPAPARLAMENTET Arbetsordning för Konferensen mellan de parlamentariska

Läs mer

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat.

Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat. Kompis Sverige 2018 Deltagare och resultat www.kompissverige.se Vi öppnar upp Sverige genom möten mellan människor Kompis Sverige skapar möten mellan nya och etablerade svenskar, och ökar därmed deltagarnas

Läs mer

Information till legitimerade tandhygienister. Marknadsföring. sociala medier

Information till legitimerade tandhygienister. Marknadsföring. sociala medier SVERIGES Information till legitimerade tandhygienister Marknadsföring och sociala medier TANDHYG Information till legitimerade tandhygienister Marknadsföring och sociala medier Inledning Marknadsföring

Läs mer