Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)"

Transkript

1 Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till , internt f S län Länk till informationssidan om Webcert (intranätet) version vers P

2 Nya webcert infördes 10 sept, 2018 Intyg som kan skickas elektroniskt till FK Läkarintyg för sjukpenning, FK7804 (ersätter FK7263) Läkarutlåtande för sjukersättning, FK7800 Läkarutlåtande för aktivitetsersättning vid nedsatt arbetsförmåga, FK7801 Läkarutlåtande för aktivitetsersättning vid förlängd skolgång, FK7802 Intyg som kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen Transportstyrelsens läkarintyg Transportstyrelsens läkarintyg diabetes Från och med 24 april 2019 upphör möjligheten att använda det gamla läkarintyget Läkarintyg sjukskrivning ICF i Cosmic.

3 RJLs egna ifyllandsstöd för läkarintyget upphör I och med lanseringen av nya Webcert upphör RJLs egna ifyllnadstöd för läkarintyg för sjukpenning att fungera. Läkare hänvisas att titta/skriva ut information från RJLs hemsida länk: Ifyllnadsstöd för läkarintyg (fd ICF)

4 Att skriva eller läsa ett intyg i Webcert Alla som ska skriva eller läsa intyg i Webcert gäller följande: Det krävs att man har Medarbetaruppdraget som heter MIU_Medarbetaruppdrag för_ Vårdenhetens namn på alla de vårdenheter där man ska kunna hantera intyg - beställning görs oftast via vårdenhetens IT-kontaktperson Det krävs även SITHS-kort samt för: Läkare: pinkod för inloggning (legitimering) OCH pinkod för signering (underskrift) Annan personal som behöver läsa intygen: pinkod för inloggning (legitimering)

5 TIPS! Om du vill ändra PIN-kod/-er till SITHS-kortet Högerklicka på ikonen Net ID nere i listen på bildskärmen Välj sedan Byta säkerhetskod(pin) Välj vilken PIN-kod du vill byta Följ instruktionerna

6 Att läsa ett intyg i Webcert Detta kan du göra från de vyer som visar intyget (Enhetens anteckningar, Patientöversikten, Blanketter samt Sjukskrivning) alternativt från Osignerat och Ovidimerat. Högerklicka eller dubbelklicka på aktuellt intyg - välj Öppna intyg i Webcert

7 Gamla intyg måste skrivas om vid förlängning av sjukskrivning Alla gamla intyg behöver skrivas om till det nya intyget för sjukpenning när det är dags att förnya sjukskrivningen. Klippa och klistra Om man vill klippa ut text från den gamla sjukskrivningsblanketten Läkarintyg sjukskrivning ICF (FK7263) i Cosmic till den nya blanketten Läkarintyg vid sjukpenning (FK7804) i Webcert, måste man först låsa upp det gamla intyget i Cosmic genom att förnya det. Då kan man klippa och klistra mellan systemen. OBS! Viktigt att man sedan stänger det gamla intyget i Cosmic och väljer Fortsätt utan att spara Länk till manual: Skapa ett nytt "Läkarintyg för sjukpenning (FK7804)" från ett gammalt "Läkarintyg sjukskrivning (FK7263)

8 Att skriva intyget Man skriver och hanterar intygen i Webcert som öppnas från COSMIC. Välj som vanligt Ny blankett Blanketten för Sjukpenning och de andra läkarutlåtandena som kan skickas elektroniskt finns i en ny mapp som heter Webcert i Blankettbiblioteket. OBS! Gå INTE via Webcert Fråga och svar från Externa applikationer eller Mina genvägar i Cosmic. Läkarintyget blir då inte synligt i Cosmic!

9 Att skriva intyg skyddad identitet (gäller fr.o.m ) Astrid Nordvall Persson

10 forts. Att skriva intyget Allt du dokumenterar sparas automatiskt. Både läkare och vårdadministratörer kan när som helst stänga Webcert och fortsätta att arbeta med utkastet eller radera det vid ett senare tillfälle. För att se det nya skapade intyget i Cosmic måste du uppdatera genom att trycka på knappen F5. Du kan också se intygsutkast som ännu inte blivit signerade. En läkare kan signera utkastet i Webcert. En vårdadministratör kan sätta statusen klar för signering.

11 Radera ett intygsutkast Det är möjligt att radera intygsutkast, dvs. osignerade intyg. Detta gör du genom att öppna intygsutkastet i Webcert. Klicka på knappen för att radera när intyget är öppnat i Webcert och radera intyget.

12 Att kopiera ett intyg som är skrivet i Webcert 1. Ta fram aktuellt läkarintyg som ska förnyas i Cosmic. Högerklicka och välj Ersätt/Förnya i Webcert 2. Nu kommer du till ett fönster där du kan ändra vårdkontakt, enhet, händelsedatum. Om du ändrar information här kommer originalintyget inte ändras. Däremot kommer en kopia skapas Därefter klickar du på Öppna intyg i Webcert

13 forts. Att kopiera ett intyg som är skrivet i Webcert 3. Inne i Webcert väljer du vilken typ av kopiering du vill göra Förnya Den vanligaste anledningen till att vilja förnya ett intyg är att patientens sjukskrivning ska förlängas. Endast signerade intyg kan förnyas. Fyll i de fält som inte följt med från det ursprungliga intyget. Fyll i eventuell intygsinformation som har ändrats. Klicka på Signera intyget, därefter väljer du om intyget ska skickas till Försäkringskassan (särskild ruta) Ersätt Används om intyget innehåller felaktiga uppgifter eller ny information tillkommit efter att intyget utfärdades. Korrigera de felaktiga uppgifterna Klicka på Signera intyget, därefter väljer du om intyget ska skickas till Försäkringskassan (särskild ruta)

14 Att makulera ett signerat intyg Om intyget innehåller ett allvarlig fel, t ex om intyget är utfärdat på fel patient ska du makulera intyget. Tryck på makulera En ruta kommer då upp där man måste ange makuleringsorsak, tryck återigen på makulera. Om intyget har skickats elektroniskt till FK kommer de att informeras om makuleringen, inklusive informationen om varför intyget makulerats. Makulerade intyg är inte tillgängliga för patienten i Mina intyg. Som vårdpersonal kan du titta på ett intyg som har blivit makulerat, men alla fält är gråa och går inte att redigera.

15 Kopiera ett låst utkast Om man påbörjat ett intyg/utlåtande i Webcert och det går två veckor, låser sig utkastet. Ett låst utkast kan kopieras. Vid kopiering skapas ett nytt utkast som går att redigera, alla information följer med från det ursprunliga låsta utkastet 2. Klicka på Kopiera i det låsta utkastet, se figur. 3. I informationsrutan som visas, klicka på Kopiera. 4. Ett nytt intygsutkast skapas med samma information som i det låsta utkastet. 5. Fyll i den intygsinformation som eventuellt saknas. 6. Avsluta genom att - Läkare: klicka på Signera intyget. därefter väljer du om intyget ska skickas till Försäkringskassan (särskild ruta)

16 Ärendekommunikation med Försäkringskassan

17 Komplettering av gamla intyg skrivna i Cosmic Tidigare funktion med mail i enhetens funktionsbrevlåda kommer att finnas under en övergångsperiod för frågor och svar gällande "gamla" intyg dvs de som inte är skrivna i Webcert Inkommer begäran om komplettering på det gamla intyget från Försäkringskassan (FK7263) finns två alternativ: 1. Läkaren gör om det gamla intyget i Cosmic genom att fylla i den nya blanketten Läkarintyg för sjukpenning (FK7804) i Webcert och samtidigt gör kompletteringen, signera och skicka till FK 2. Läkaren förnyar det gamla intyget Läkarintyg sjukskrivning ICF i Cosmic och skickar det elektroniskt till FK, vilket går att göra till mitten av mars, Oklart när uppdateringen av Webcert kommer ske.

18 Komplettering av nya intyg skrivna i webcert Berörd läkare får sina kompletteringar från FK levererad till Cosmic-vyn Osignerade och ovidimerade i fliken Frågor och svar. Du öppnar intyget genom att: Högerklicka eller dubbelklicka på intyget - välj Öppna intyg i Webcert

19 Ärendekommuniktion av nya intyg skrivna i webcert I Webcert visas all ärendekommunikation till höger om intyget. Alla påbörjade meddelanden till Försäkringskassan sparas automatiskt. Du kan avbryta och återvända till Webcert senare för att skriva klart meddelandet. En fråga från Försäkringskassan har alltid ett ämne: - Arbetstidsförläggning - Avstämningsmöte - Övrigt - Komplettering (se nästa sida) - Påminnelse Klicka på rutan svara och skriv ditt svar i textfältet, klicka på Skicka

20 Svara på en komplettering Frågan som kompletteringsbegäran avser är inramad och motsvarar frågans rubrik i intyget. o Välj Komplettera intyg. Ett nytt intygsutkast öppnas till vänster på skärmen. Intygsutkastet innehåller samma information som det ursprungliga intyget. o Fyll i de uppgifter som behöver läggas till. Signera och skicka för att skicka intyget till Försäkringskassan. När intyget eller meddelandet har skickats markeras frågan automatiskt som hanterad. Om du ex. väljer att svara på en komplettering via telefon måste du trycka på rutan Hanterad i kompletteringsbegäran i Webcert för att kompletteringen ska försvinna i Cosmics Osignerade och ovidimerade - flik Frågor och svar.

21 Skriva en fråga till Försäkringskassan Om du har en fråga till Försäkringskassan kan du ställa den till FK om du klickar på ny fråga och väljer ämne och skriver den fråga du har. Klicka på Administrativa frågor vid intyget i Webcert Skriv din fråga i textfältet, välj ämne och klicka på Skicka.

22 Översikt alla FK-ärenden på vårdenheten Alla inkomna kompletteringar för hela vårdenheten syns i Verksamhetsöversikten i Cosmic. Vissa medarbetare har av som verksamhetschefen fått behörighet (3-4 pers). Rutiner/bevakning måste finnas så att ärenden som eventuellt kommer in efter att en medarbetare ex. slutat sin anställning på enheten tas om hand om av någon annan läkare.

23 Nya webcert information/filmer Länk till intranätsidan om Webcert finns här Vi rekommenderar Cambios elearning (filmer) om Webcert. Länk finns här. Google chrome behöver användas som webbläsare. På inloggningssidan för elearning: välj Jönköping längst ner välj sedan alternativet Logga in med samma konto som är inloggat på datorn gå till Kurskatalogen i sökrutan skriv in webcert

ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT

ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT ELEKTRONISKA INTYG WEBCERT WEBCERT Webcert används för att utfärda elektroniska läkarintyg och skicka dessa till anslutna mottagare samt att kommunicera med Försäkringskassan. Webcert kan användas av hälso-

Läs mer

Användarmanual. Webcert frågor & svar

Användarmanual. Webcert frågor & svar Användarmanual Webcert frågor & svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Syfte och målgrupp... 2 1.2. Referenser... 2 1.3. Versionshistorik... 2 2. Roller och behörigheter i Webcert... 3 2.1. Läkare...

Läs mer

Användarmanual. Webcert integration

Användarmanual. Webcert integration Användarmanual Webcert integration Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Syfte och målgrupp... 3 1.2 Referenser... 3 1.3 Versionshistorik... 3 2. Roller och behörigheter i Webcert... 3 2.1 Läkare...

Läs mer

Användarmanual. Webcert integration

Användarmanual. Webcert integration Användarmanual Webcert integration Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Syfte och målgrupp... 3 1.2 Referenser... 3 1.3 Versionshistorik... 3 2. Roller och behörigheter i Webcert... 3 2.1 Läkare...

Läs mer

Användarmanual. Webcert integration

Användarmanual. Webcert integration Användarmanual Webcert integration Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Syfte och målgrupp... 3 1.2 Referenser... 3 1.3 Versionshistorik... 3 2. Roller och behörigheter i Webcert... 3 2.1 Läkare...

Läs mer

Användarmanual. Webcert för privatläkare

Användarmanual. Webcert för privatläkare Användarmanual Webcert för privatläkare Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Målgrupp... 2 1.3 Referenser... 2 1.4 Versionshistorik... 3 2. Börja använda Webcert... 4 2.1 Vem räknas

Läs mer

Release notes. Webcert 6.0

Release notes. Webcert 6.0 Release notes Webcert 6.0 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Förbättrad funktionalitet... 3 2.1 Utfasning av läkarintyg FK 7263... 3 2.2 Besvara kompletteringsbegäran... 3 3. Ny design... 4 3.1 Sidhuvudet...

Läs mer

Användarmanual. Webcert integration version 6.4

Användarmanual. Webcert integration version 6.4 Användarmanual Webcert integration version 6.4 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Syfte och målgrupp... 3 1.2 Referenser... 3 2. Roller och behörigheter i Webcert... 4 2.1 Läkare... 4 2.2 Tandläkare...

Läs mer

Användarmanual. Webcert frågor och svar

Användarmanual. Webcert frågor och svar Användarmanual Webcert frågor och svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Om Webcert... 2 1.2. Syfte och målgrupp... 2 1.3. Referenser... 3 1.4. Versionshistorik... 3 2. Roller och behörigheter

Läs mer

Användarmanual. Webcert integration

Användarmanual. Webcert integration Användarmanual Webcert integration Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Syfte... 3 1.2 Målgrupp... 3 1.3 Referenser... 4 1.3.1 Tjänstereferenser... 4 1.3.2 Dokumentationsreferenser... 4 1.3.3 Övriga

Läs mer

Användarmanual. Webcert fristående

Användarmanual. Webcert fristående Användarmanual Webcert fristående Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 1.1 Syfte och målgrupp... 4 1.2 Referenser... 4 1.3 Versionshistorik... 4 2. Roller och behörigheter i Webcert... 5 2.1 Läkare...

Läs mer

Användarmanual. Webcert för privatläkare

Användarmanual. Webcert för privatläkare Användarmanual Webcert för privatläkare Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Syfte... 3 1.2. Målgrupp... 3 1.3. Referenser... 3 1.4. Versionshistorik... 4 2. Börja använda Webcert... 4 2.1. Vem räknas som privatläkare?...

Läs mer

Release notes. Webcert 6.1

Release notes. Webcert 6.1 Release notes Webcert 6.1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Ny funktionalitet... 3 2.1 Vårdens intyg... 3 2.1.1 Funktionen Godkänna intygsmottagare... 3 2.1.2 Notifiering till integrerade journalsystem...

Läs mer

PMO - Nationella intyg

PMO - Nationella intyg Beskrivning Diarienr: Ej tillämpligt 1(7) Dokument ID: 09-127057 Fastställandedatum: 2018-09-11 Giltigt t.o.m.: 2019-09-11 Upprättare: Ingrid T Durhem Fastställare: Ingrid Durhem PMO - Nationella intyg

Läs mer

Användarmanual. Webcert integration

Användarmanual. Webcert integration Användarmanual Webcert integration Innehåll 1. Inledning... 2 1.1. Syfte... 2 1.2. Referenser... 2 1.3. Versionshistorik... 3 2. Roller och behörigheter i Webcert... 4 2.1. Läkare... 4 2.2. Tandläkare...

Läs mer

Sjukskrivningsprocessen AT-läkare

Sjukskrivningsprocessen AT-läkare Sjukskrivningsprocessen AT-läkare 2019-03-06 Susanne Leander Processledare för sjukskrivning och rehabilitering tillbaka till arbete 072-519 46 47 susanne.leander@rjl.se Pågående sjukfall, FKs statistik

Läs mer

Användarmanual. Webcert fristående

Användarmanual. Webcert fristående Användarmanual Webcert fristående Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 1.1 Syfte och målgrupp... 4 1.2 Referenser... 4 1.3 Versionshistorik... 4 2. Roller och behörigheter i Webcert... 5 2.1 Läkare...

Läs mer

Användarmanual. Webcert integration

Användarmanual. Webcert integration Användarmanual Webcert integration Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1. Syfte och målgrupp... 3 1.2. Referenser... 3 1.3. Versionshistorik... 4 2. Roller och behörigheter i Webcert... 5 2.1. Läkare...

Läs mer

Uppdaterat Fråga Svar

Uppdaterat Fråga Svar Uppdaterat 2018-09-19 Fråga Svar Att tänka på inför start Hur tar man bort favoritmappen för gamla läkarintyg? I min favoritmapp ligger även "intyg för tillfällig föräldrapenning" det vill jag ju inte

Läs mer

Användarmanual. Webcert fråga-svar

Användarmanual. Webcert fråga-svar Användarmanual Webcert fråga-svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Målgrupp... 2 1.3 Referenser... 3 1.3.1 Tjänstereferenser... 3 1.3.2 Dokumentationsreferenser... 3 1.3.3 Övriga

Läs mer

Användarmanual. Webcert fristående version 6.4

Användarmanual. Webcert fristående version 6.4 Användarmanual Webcert fristående version 6.4 Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 1.1 Syfte och målgrupp... 4 1.2 Referenser... 4 2. Roller och behörigheter i Webcert... 5 2.1 Läkare... 5 2.2 Tandläkare...

Läs mer

Användarmanual. Webcert Fråga/Svar

Användarmanual. Webcert Fråga/Svar Användarmanual Webcert Fråga/Svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Bakgrund... 2 1.2. Syfte och målgrupp... 2 1.3. Definitioner och benämningar... 2 2. Användning av Webcert... 3 2.1. Att logga

Läs mer

Användarmanual. Webcert integration

Användarmanual. Webcert integration Användarmanual Webcert integration Innehåll 1. Inledning... 2 1.1. Syfte... 2 1.2. Målgrupp... 2 1.3. Referenser... 3 1.4. Versionshistorik... 4 2. Roller och behörigheter i Webcert... 5 2.1. Läkare...

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning Senast uppdaterad: 2019-03-18 2 (10) Innehåll 1. Inledande

Läs mer

Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Läkare

Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Läkare 2014-11-28 Version 2.0 Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Läkare Systemförvaltning EPJ (Elektronisk patientjournal) Ing. 88, Akademiska sjukhuset Landstingets resurscentrum 751 85 Uppsala tfn

Läs mer

Användarmanual. Webcert fråga-svar

Användarmanual. Webcert fråga-svar Användarmanual Webcert fråga-svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Om Webcert... 2 1.2. Syfte och målgrupp... 2 1.3. Referenser... 3 1.4. Versionshistorik... 3 2. Roller och behörigheter i Webcert...

Läs mer

Användarmanual. Webcert fråga-svar

Användarmanual. Webcert fråga-svar Användarmanual Webcert fråga-svar Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Syfte... 2 1.2 Målgrupp... 2 1.3 Referenser... 3 1.3.1 Tjänstereferenser... 3 1.3.2 Dokumentationsreferenser... 3 1.3.3 Övriga

Läs mer

Release notes och kända fel. Webcert 4.1

Release notes och kända fel. Webcert 4.1 Release notes och kända fel Webcert 4.1 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1. Versionshistorik... 2 2. Genomförda förändringar... 3 2.1. Ny/förbättrad funktionalitet... 3 2.2. 2.3. 2.4. 2.1.1. Funktion

Läs mer

Användarmanual Intygsstatistik. Nationell statistik

Användarmanual Intygsstatistik. Nationell statistik Användarmanual Intygsstatistik Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaring... 3 1.2 Bortfall av läkarintyg... 4 1.3 Jämställd uppföljning... 4 2. Rapporter i nationell statistik... 5 2.1 Sjukfall...

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Sjukskrivningsprocessen. Adam Löfving DL, Försäkringsmedicinskt sakkunnig

Sjukskrivningsprocessen. Adam Löfving DL, Försäkringsmedicinskt sakkunnig Sjukskrivningsprocessen Adam Löfving DL, Försäkringsmedicinskt sakkunnig (ange enhet via Infoga sidfot) 2018-09-06 (ange enhet via Infoga sidfot) 2018-09-06 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978

Läs mer

Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Brevlådebevakare (vårdenhetsadministratör)

Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Brevlådebevakare (vårdenhetsadministratör) 2014-12-02 Version 2.1 Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Brevlådebevakare (vårdenhetsadministratör) Systemförvaltning EPJ (Elektronisk patientjournal) Ing. 88, Akademiska sjukhuset Landstingets

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa tandvårdsintyg i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Logga in i... 4 3 Beställ tandvårdsintyg... 6 4. Makulera tandvårdsintyg... 8 5. Visa tandvårdsintyg... 9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (9) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänst Se och ändra ansvar för ensamkommande Senast uppdaterad: 2018-03-09 2 (9) Innehåll 1. Inledande information... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2.

Läs mer

Annan användare är inloggad

Annan användare är inloggad Instruktion: Logga in i Treserva med tjänste-id eller reservkort När du ska logga in på din arbetsdator ska du använda dig av ditt tjänste-id. Du loggar in på olika sätt beroende på om din dator är avstängd,

Läs mer

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA

ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA ANVÄNDARHANDBOK FÖR SVENSKT BRÅCKREGISTER PÅ INCA Uppdaterad Sammanställt av Version 2.6 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Vad är INCA?... 3 2 Innan du börjar... 3 2.1 Systemkrav... 3 2.2 Autentisering...

Läs mer

Manual till Möbelfaktas e-deklaration

Manual till Möbelfaktas e-deklaration Manual till Möbelfaktas e-deklaration Innehåll 1. Inloggning... 2 2. Överblick deklarationer... 3 3. Ny e-deklaration... 3 4. Signera... 4 5. Förnyelsedeklaration... 5 6. Processen... 8 7. Logga ut...

Läs mer

0. Inloggning till Symfoni

0. Inloggning till Symfoni Sidan 1 av 5 0. Inloggning till Symfoni Förutsättningar Symfoni för vårdgivare (hantering av förhandsbedömningar samt uppsökande verksamhet) Följande förutsättningar gäller för att Du skall kunna logga

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder

Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder Kontroll av e-tjänstekort och tillhörande PIN-koder Alla e-tjänstekort behöver kontrolleras innan kortkrav införs på enheten. Kontrollera extra noga Om ett e-tjänstekort har en kortare giltighetstid än

Läs mer

Manual Melior - Sesam LMN

Manual Melior - Sesam LMN 2017-12-15 Manual Melior - Sesam LMN Läkemedelsnära produkter VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN regionservice.vgregion.se/lmn Innehåll Uthopp från Melior till Sesam LMN... 3 Förskrivning vid patientbundet uthopp...

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Webbformulär i TakeCare

Webbformulär i TakeCare 1/42 Webbformulär i TakeCare 2/42 Boka formulär... 4 Schemalagda formulär... 7 Typ av schema... 8 Boka direkt... 8 En gång i framtiden... 8 Flera gånger i framtiden... 8 Intervall... 9 Dag... 9 Vecka...

Läs mer

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN

INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN INNEHÅLL ANVÄNDARMANUAL MIN VÅRDPLAN Din roll som behandlare i Min vårdplan... 2 Logga in... 2 Behandlarvyn... 3 Slå på dina aviseringar... 3 Starta en vårdplan... 4 Så här använder du som behandlare vårdplanen...

Läs mer

Inera Medcert Testspecifikation

Inera Medcert Testspecifikation Inera Medcert Testspecifikation Inledning Innan man kan börja testa måste man ha tillgång till en installation av Medcert, och för att Medcert skall fungera korrekt måste samtliga funktioner vara rätt

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Användarmanual Intygsstatistik. Verksamhetsstatistik

Användarmanual Intygsstatistik. Verksamhetsstatistik Användarmanual Intygsstatistik Verksamhetsstatistik Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaring... 3 1.2 Bortfall av läkarintyg... 4 1.3 Jämställd uppföljning... 5 2. Behörigheter och förutsättningar...

Läs mer

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod...

Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden Byt säkerhetskod... Installationsmanual för externa användare Innehåll Net ID installation... 2 Instruktion för nedladdning av HCC... 7 Låsa upp kort med hjälp av PUK-koden... 13 Byt säkerhetskod... 16 Net ID installation

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Lathund. Beställa F-kort i Tandvårdsfönster

Lathund. Beställa F-kort i Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Beställa F-kort i Tandvårdsfönster Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Logga in... 4 3 Ansöka F-kort... 6 3.1 Steg

Läs mer

Vanliga frågor gällande Meddix SIP - öppenvård

Vanliga frågor gällande Meddix SIP - öppenvård Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Instruktion Hälso och sjukvårdensledningens 1.0 6 administrativa enhet Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Annika Lind Annika Lind

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T

Wordpress. Kom ihåg att spara sidan ofta, du sparar här. Skapa ny sida. + Nytt högst upp på sidan sida. Klistra in text lilla T Wordpress Om ni vill ha någonting på startsidan på www.heby.se eller på intranätet - skicka ett mail till webmaster@heby.se och skriv vad som ska läggas in på startsidan. Även om ni har behörighet så ska

Läs mer

Datum Version 1.2. Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog

Datum Version 1.2. Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog Behörighetsbeställning till LINK i Region Västmanlands HSA-katalog INLOGGNING I HSA Du måste vara inloggad mot Region Västmanlands nätverk och ha ett SITHS-kort för att komma åt regionens HSA-katalog.

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(14) Användarbeskrivning för T99 Webb 2016-02-15 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 5 Kunskapstest... 6 Ej godkänd... 7 Godkänt resultat...

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben

Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Vårdgivarwebben Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa

Läs mer

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ

Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Administration av kommunala behörigheter inom RÖ Instruktion för Behörighetsadministratörer www.regionostergotland.se Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Grunder... 3 2.1 Logga in... 3 2.2 Gränssnittet...

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

Tjänsteavtal för ehälsotjänst

Tjänsteavtal för ehälsotjänst Tjänsteavtal för ehälsotjänst Bilaga 2. Specifikation av Tilläggstjänster INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 2. Kompletterande tjänster och funktioner... 3 2.1. Konsultstöd... 3 2.2. Meddelandetjänsten...

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Starta program i utbildningsmiljön via Inera

Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandling Västra Götalandsregionen 2019-04-10 Starta program i utbildningsmiljön via Inera Stöd och behandlings utbildningsmiljö heter Designverktyget. Här kan du som vårdpersonal testa program

Läs mer

PMO- Lathund Inloggning

PMO- Lathund Inloggning PMO- Lathund Inloggning Logga in Öppna journal Anteckningar i annat sekretessområde (Blå huset) Byta användare i öppen journal Stänga journal Stänga PMO Manual: PMO- Lathund Inloggning. Version 1.1 Fastställd

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(24) Användarbeskrivning för T99 Webb 2018-02-28 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 3 Kunskapstest... 5 Ej godkänd... 6 Godkänt resultat...

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

Intygstjänster

Intygstjänster Intygstjänster 2018-09-26 Vad är Intygstjänster? Navet för hantering av elektroniska intyg mellan vård, myndigheter och invånare. Omfattar en infrastruktur och flera webbapplikationer som vänder sig till

Läs mer

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0

MARKNADSPLATSEN 2.0. Lathund för fakturagranskare. Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Lathund för fakturagranskare Sammanfattning Instruktioner om hur du granskar fakturor i Marknadsplatsen 2.0 Charlotte Dahlqvist charlotte.dahlqvist@vgregion.se Innehåll Introduktion... 2 Granskarens roll...

Läs mer

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1

Visma Proceedo. Att logga in - Manual. Version 1.3 / 140414 1 Visma Proceedo Att logga in - Manual Version 1.3 / 140414 1 Innehållsförteckning 1) INLOGGNING VIA VERKTYG OCH SYSTEM... 3 2) INTERNET EXPLORER... 6 2.1 Java... 6 2.2 Popup-fönster... 8 2.3 Browser, 32-

Läs mer

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER

PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 1 PREMIUM COMAI WEBBKALENDER 2.0 ADMINISTRATÖR utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014 Manual för BPSD-registret Version 7 / juni 2014 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 För sjuksköterskor Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2018-10-15 Revidering Stiina Bergwall, CVU 2018-10-04 Revidering Stiina Bergwall,

Läs mer

Nätverksträff IT-stöd

Nätverksträff IT-stöd Nätverksträff IT-stöd Tider 13.15 Digitala Vårdmöten - Tekniken 13.30 Stefan pratar Intune och hemsidan 13.45 Conny kör SITHS/EFOS 14.00 Bikupa 14.15 Fika 14.45 Genomgång av andra vanliga fel/felsökning

Läs mer

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat

Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat Guide Hämta SITHS-certifikat till Telia e-leg och logga in till Telia SITHS Admin med SITHS-certifikat 1 (10) 1 Så här gör du för att hämta ditt SITHS-certifikat till din Telia e-legitimation. Öppna mejlet

Läs mer

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination 04-0-0 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien . Inloggning till Svevac. SITHS-kort SITHS-kortet måste vara isatt i datorn innan start

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post:

UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare. Procapita VoO. Användarnamn. Support Telefon: E-post: UTBILDNINGSMATERIAL Handläggare Procapita VoO Användarnamn. Support Telefon: 248450 E-post: dsoit-support@nykoping.se 1 Mina sidor... 3 Kom ihåg... 4 Nya Meddelanden... 5 Läsa, skriva och skicka meddelanden...

Läs mer

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3

Innehållsförteckning. Logga in med etjänstekort i Infektionsregistret 3. Installation av kortläsare till e-tjänstekort 3 Instruktioner för inloggning, behörighetsansökan, användning av e-tjänstekort till Infektionsregistret samt installation av kortläsare till e-tjänstekort 1 Innehållsförteckning Logga in med etjänstekort

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (18) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer

Arbetsflöden för hantering av Försäkringskassans medicinska underlag

Arbetsflöden för hantering av Försäkringskassans medicinska underlag Arbetsflöden för hantering av Försäkringskassans Intygstjänster 2014-2015 Sid 1/22 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Revisionshistorik... 2 1. Inledning... 3 2. FK AF1 - Skapa medicinskt vid

Läs mer

erecept Läkemedelsförskrivning i Obstetrix Status-symboler som förekommer

erecept Läkemedelsförskrivning i Obstetrix Status-symboler som förekommer Obstetrix VGR Västra Götalandsregionen 2019-03-05 erecept 1.7.0.100 Sammanfattning Nya krav på ökad säkerhet från ehälsomyndigheten innebär bland annat att den befintliga PINkoden försvinner, förskrivaren

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. Efter uppgraderingen!

Aktuellt COSMIC R8.1. Efter uppgraderingen! Aktuellt COSMIC R8.1 Efter uppgraderingen! Innehåll i detta nummer Lägesrapport R8.1 Lägesrapport Efter stoppet Information Support R8.1 Rutiner för återgång/efterregistrering Ny funktionalitet vid Migrering

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

Användarmanual Intygsstatistik. Landstingsstatistik

Användarmanual Intygsstatistik. Landstingsstatistik Användarmanual Intygsstatistik Landstingsstatistik Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaring... 3 1.2 Bortfall av läkarintyg... 4 1.3 Jämställd uppföljning... 5 2. Behörigheter och förutsättningar...

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

ÖVNINGSUPPGIFTER. R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska. 1. Logga in och navigera. A Logga först in som BARNMORSKA med

ÖVNINGSUPPGIFTER. R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska. 1. Logga in och navigera. A Logga först in som BARNMORSKA med 2017-09-01 ÖVNINGSUPPGIFTER R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska 1. Logga in och navigera A Logga först in som BARNMORSKA med inloggningsuppgifterna du blivit tilldelad. B Sök fram menyvalet Läkemedelslista

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Inloggning till Symfoni

Inloggning till Symfoni Sidan 1 av 5 Inloggning till Symfoni Förutsättningar Symfoni för vårdgivare kunna logga in och i Symfoni för vårdgivare: Din vårdenhet måste vara registrerad i SLL:s vårdgivarregister Menuett, med rätt

Läs mer

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal 2017-03-20 Enheten för e-hälsa Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal Hur man loggar in, fördelar ett ärende, besvarar ett ärende och ändrar sina personliga inställningar. Support för vårdpersonal

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare

E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare 1 (19) Arbetsinstruktion E-signatur (beslut) i Platina för administratörer eller handläggare Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva i detalj hur e-signatur (beslut) i informationshanteringssystemet

Läs mer