ÖVNINGSUPPGIFTER. R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska. 1. Logga in och navigera. A Logga först in som BARNMORSKA med

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÖVNINGSUPPGIFTER. R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska. 1. Logga in och navigera. A Logga först in som BARNMORSKA med"

Transkript

1 ÖVNINGSUPPGIFTER R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska 1. Logga in och navigera A Logga först in som BARNMORSKA med inloggningsuppgifterna du blivit tilldelad. B Sök fram menyvalet Läkemedelslista i menyn och ange det som genväg genom att markera stjärnan. Sök i menyn F10 Man kan lika gärna söka fram menyvalet med hjälp av sökfunktionen. Kortkommando för att komma till läkemedelslistan är: Ctrl+L C Skriv in personnumret för den övningspatient som du tagit med dig. D Navigera därefter till Läkemedelslistan via menyvalet som du tidigare sökte fram. Det går att nå gamla vyer från dagens Cosmic även i nya R8.1. Observera att det i dessa vyer enbart går att läsa information om äldre ordinationer gjorda i R8.0. Det går till exempel inte att skicka recept från vyn som heter Recept. Elektronisk patientjournal Ing. 13/15, Akademiska sjukhuset Landstingets resurscentrum Uppsala tfn vx

2 2 (7) 2. Recept för nya ordinationer via Ny-fliken A Gå in på fliken Ny och kontrollera att knappen Recept är förvald i det övre högra hörnet. Radioknappen Recept kommer att vara förvald inom öppenvården! Alla nya ordinationer görs från fliken Ny! Om ett läkemedel ska ges av vårdpersonal så kan radioknappen Administreras på enhet klickas i istället. Detta val kommer att vara förvalt inom slutenvården! B C Ordinera med hjälp av ordinationsmall. Ordinera läkemedlet Abelonelle 28 med hjälp av en ordinationsmall. Sök fram och välj en ordinationsmall som motsvarar doseringen: 1 tablett x 1 tv, tills vidare. Lägg till och gå till utkorgen. Välj ett lämpligt antal uttag och ett lämpligt antal förpackningar per uttag och klicka slutligen på knappen Ange en ordinationsmall som favorit. Sök fram ordinationsmallen för Mirena 20 mikrogram/24 timmar och gör den till din favorit genom att klicka på den blåa stjärnan till höger. Rensa sökningen genom att klicka på den gula stjärnan bredvid sökrutan. Kontrollera att favoritmallen ligger kvar. Välj att favoritmallen läggs i utkorgen via knappen Lägg i utkorgen. Skicka inte iväg receptet ännu, utan låt det ligga kvar i Utkorgen. Observera att det ej går att skicka e- recept från utbildnings-/övningsmiljö! I samtliga uppgifter väljs därför alternativet Registrera istället för Skicka e-recept. Dubbelklick på en mall sätter in och signerar läkemedlet direkt. Väljer man istället valet Lägg i utkorgen så har man möjlighet att lägga till fler läkemedel innan man skickar iväg recepten. Vid markering av ordinationsmallen går det att se en förhandsgranskning längst ner. Information om mallen finns till höger. Favoriter syns i den första vyn man ser när man öppnar läkemedelsmodulen. Lägger man till de vanligaste läkemedlen som favoriter slipper man söka fram dessa varje gång man behöver ordinera.

3 3 (7) D E Ordinera med hjälp av kortnotation. Sök fram läkemedlet Prionelle 28 och välj produkt via sökresultatet och klicka på Ordinationsdetaljer. Markera först fältet Läkemedel och klicka i rutan Ordinationsorsak. Markera fältet Dosering och dosera med hjälp av en kortnotation som motsvarar doseringen: 1 tablett 1 gång per dag, tills vidare. Lägg i utkorgen. Skicka inte iväg receptet ännu, utan låt det ligga kvar i Utkorgen. Ordinera med hjälp av ordinationsmall. Ordinera läkemedlet Nexplanon med hjälp av en ordinationsmall. Sök fram och välj en ordinationsmall som motsvarar doseringen: 1 implantat var 3 år, tills vidare. Lägg till och gå till utkorgen. Välj ett lämpligt antal uttag och ett lämpligt antal förpackningar per uttag och klicka slutligen på knappen Listan över hur man gör en kortnotation nås från ikonen:

4 4 (7) F Ordinera med hjälp av ordinationsmall. Ordinera läkemedlet Depo provera 150mg/ml injektionsvätska, suspension im med hjälp av en ordinationsmall. Sök fram och välj en ordinationsmall som motsvarar doseringen: 1 ml var 12 v, tills vidare. Lägg till och gå till utkorgen. Välj ett lämpligt antal uttag och ett lämpligt antal förpackningar per uttag och klicka slutligen på knappen G Skicka iväg recept som ligger i Utkorgen: Navigera till fliken Utkorg. Fyll i ett lämpligt antal uttag och ett lämpligt antal förpackningar per uttag för varje läkemedel och klicka slutligen på knappen H Ordinera ett läkemedel som ska hämtas ut på apoteket och sedan administreras av vårdpersonal: Ändra tillbaka till Sök efter: Läkemedel i fliken Ny. Gör nu en ordination för läkemedlet Depo- Provera 150 mg/ml injektionsvätska, lösning. Dosera enligt följande: 1 ampull ges intramuskulärt var 3:e månad, tills vidare. Se till att ordinationen startar idag så att en dos kan administreras på en gång. Lägg till och gå till Utkorgen. Välj ett lämpligt antal uttag och antal förpackningar per uttag för och klicka slutligen på knappen Läkemedel som ska ges av vårdpersonal, exempelvis i hemmet, måste ändras till Administreras på enhet. Annars kan inte BM/sjuksköterskan registrera att dosen har givits i utdelningsvyn. Först skrivs ett recept som vanligt och därefter ändras ordinationen till Administreras på enhet via Läkemedelslistan. Om läkemedlet däremot inte ska hämtas ut på apoteket först så kan radioknappen Administreras på enhet klickas i direkt vid ordinationstillfället. Förslag på kortnotation: 1 var 12v tv Månad går ej att ange i kortnotation och istället måste veckor anges. Högerklicka nu på läkemedlet i Läkemedelslistan och välj Ändra. Klicka i radioknappen Administreras på enhet istället för Recept högst upp. Signera och öppna listan.

5 5 (7) 3.Recept för befintliga ordinationer (Receptöversikt) A Navigera till fliken Receptöversikt. Samtliga uppgifter inom detta block kommer att ske i denna vy. Recept går även att skriva på befintliga ordinationer via läkemedelslistan och det går att förnya recept via menyvalet patientöversikt. B Makulera recept: Makulera receptet för Abelonelle som du tidigare registrerade genom att högerklicka och välj Makulera recept. Nytt i och med R8.1 är att man vid makulering av recept inte längre behöver ringa apoteket för att få recepten makulerade i deras system. Ange en makuleringsorsak, exempelvis fel patient. C Du inser att patienten visst skulle ha ett recept på Neovletta. Skicka därför ett recept på detta genom att högerklicka på det i Receptöversikten och välj Skriv recept Välj en lämplig förpackning och antal uttag, skriv eventuellt en instruktion och klicka därefter på knappen Kontrollera receptinformationen för läkemedlet genom att högerklicka på det och välja Visa receptinformation. D Förnya recept: Förnya receptet du tidigare skrev på Abelonelle genom att högerklicka på raden med läkemedelsnamnet och välj Förnya recept. Välj om ordinationstid ska visas på receptet genom att bocka i/ur rutan och skriv eventuellt en patientinstruktion. I patientinstruktionens högra fält kan man skriva en instruktion till patienten. Om texten överskrider teckenbegränsningen så går det ändå att förhandsgranska och skriva ut hela instruktionen och ge till patienten. Recept kan även förnyas direkt i läkemedelslistan genom att högerklicka på ett läkemedel och välja Förnya recept. Välj antal förpackningar och antal uttag och Högerklicka sedan på den gula receptraden och välj Visa receptinformation. Testa även att förnya recept från Patientöversikten via högerklick.

6 6 (7) A 4. Läkemedelslistan egen medicinering Skriv in egenmedicinering genom att klicka på knappen Egenmedicinering längst ner till höger. Exempelvis: Johannesört, 1 tablett två gånger per dag. Gå till Journaltabell Klicka på knappen Läkemedelsrapport, ett nytt fönster öppnas Klicka på knappen Hämta från läkemedelslistan Välj de läkemedel som ska visas i Journaltabellen Klicka på OK Informationen i fönstret delas nu upp i läkemedel förskriva av vårdgivare, och självförskrivna (av patienten själv) Klicka på Signera, knappen för Läkemedelsrapport ändrar utseende, en lista läggs till framför tabletten. Detta visar att läkemedel har valts för att visas i journaltabellen. Egenmedicinering kan t.ex. vara naturläkemedel som patienten använder och som det finns värde av att ha med i läkemedelslistan. Sätts ut och makuleras som andra läkemedel. 5. Utdelningsvyn Uppgifter barnmorskemottagning A Ordinera en infusion: Logga in Ordinera med en färdig mall intravenös infusion i form av läkemedlet Venofer 20 mg/ml injektions-/infusionsvätska, lösning 105 ml var 1v i 5 v. I denna uppgift ska radioknappen högst upp ändras till Administreras på enhet, annars kommer inget utdelningstillfälle att skapas. Klicka på Ordinationsdetaljer. Doseringen för infusioner bör göras via knappen Lägg till dos eftersom det inte går att ange t.ex. infusionstid och infusionshastighet via kortnotation. Denna uppgift skulle också gå att göra genom att som sjuksköterska göra en telefonordination. Välj administrationssätt: intravenös infusion Läkemedlet ska först spädas enligt följande:

7 7 (7) B C 5 ml Venofer spädes med 100 ml natriumkloridlösning 0,9 %. Detta anges under rubriken Spädning/blandning. Välj därefter att dosera via knappen Lägg till dos med följande dosering: 105 ml ges som en engångsdos under 15 minuter. Välj annan ordinatör Läkare Spara och därefter Signera och öppna listan. Starta en infusion: Starta infusionen för Venofer genom högerklick och Starta. Avsluta en infusion: Avsluta sedan infusionen för Venofer genom högerklick och Avsluta. Ange hur mycket av infusionen som gått in i patienten och klicka på Avsluta. Det går att lägga till produkter till pågående infusioner genom att högerklicka på utdelningstillfället i läkemedelslistan och välja Lägg till produkt. Infusioner pausas och återstartas via högerklick. Påsbyte görs även det via högerklick. Delregistrering via högerklick kan användas för att t.ex. ändra hastighet för infusionen. Då anges mängd som gått in i patienten och hastigheten kan ändras.

Manual för att ordinera infusioner i COSMIC R8.1

Manual för att ordinera infusioner i COSMIC R8.1 2017-09-26 Manual för att ordinera infusioner i COSMIC R8.1 A) Ordinera infusion med samma tillsats vid varje dos Ange i nyfliken det läkemedel som ska ordineras. En lista på mallar och produkter visas.

Läs mer

Lathund. Rutin för Barnmorska. Läkemedelsordination av barnmorskor. Innehåll. Preventivmedelsbesök. Gravid kvinna som har läkemedelsbehandling

Lathund. Rutin för Barnmorska. Läkemedelsordination av barnmorskor. Innehåll. Preventivmedelsbesök. Gravid kvinna som har läkemedelsbehandling Rutin för Barnmorska Preventivmedelsbesök Barnmorska sätter ut preventivmedel som för närvarande inte används. Barnmorska ska migrera de läkemedel som de har förskrivningsrätt på det vill säga det preventivmedel

Läs mer

Lathund. Läkemedelsordination av barnmorskor

Lathund. Läkemedelsordination av barnmorskor Lathund Läkemedelsordination av barnmorskor Lathunden beskriver hur det praktiskt görs och är uppdelad i fyra delar: 1. Överföra ordinationer från gamla läkemedelsmodulen 2. Läkemedel där recept finns

Läs mer

Nyheter i COSMIC R8.1.1_12

Nyheter i COSMIC R8.1.1_12 R8.1.1_12 Sidan 1 R8.1.1_12 Nyhetsbrev med information om rättningar/förändringar R8.1.1_12 Sidan 2 Innehåll 1. Obstetrik... 3 2. Blanketter... 3 3. Beställning och Svar... 3 4. Läkemedel... 3 Makulera

Läs mer

Lathund. Egna anteckningar. Läkemedelsordination av barnmorskor. Innehåll

Lathund. Egna anteckningar. Läkemedelsordination av barnmorskor. Innehåll Egna anteckningar Lathund Läkemedelsordination av barnmorskor Lathunden beskriver hur det praktiskt görs och är uppdelad i fyra delar: 1. Överföra ordinationer från gamla läkemedelsmodulen 2. Läkemedel

Läs mer

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 För sjuksköterskor Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2018-10-15 Revidering Stiina Bergwall, CVU 2018-10-04 Revidering Stiina Bergwall,

Läs mer

COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för primärvård

COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för primärvård COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för primärvård 170914 Läkemedel i primärvård - Innehåll Utbildning Standardrutin för läkemedelshantering Gamla läsvyer R8.0 Migrering Ordinera Administrera Förbrukningsartiklar

Läs mer

Vaccinationer i primärvården efter R &

Vaccinationer i primärvården efter R & Vaccinationer i primärvården efter R8.1 171024 & 171026 Pia Leierdahl projektledare för Cosmic R8.1 i primärvård Standardrutin för läkemedelshantering Standardrutin för läkemedelshantering Centrala beslut,

Läs mer

h Cosmic R8.1 i primärvård IT-avdelningen för primärvård Virdings allé Uppsala

h Cosmic R8.1 i primärvård IT-avdelningen för primärvård Virdings allé Uppsala h2018 08 2018-09-04 Lathund, vaccinationer på BVC 1. Hitta tidigare givna vaccinationer 2. Sök fram vaccinationsmall och gör den till Favorit 3. Ordinera vaccin med hjälp av Favorit 4. Administrera vaccination

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor

Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor Cecilia Gustafsson, Folkhälsa och sjukvård 2018-04-13 1:4 0(16) Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor Josefine Laago 2018-04-13 1:4 1(16) Innehåll 1. Läkemedelslistan åtkomst

Läs mer

Lathund, vaccinationer på BVC

Lathund, vaccinationer på BVC Lathund, vaccinationer på BVC 1. Hitta tidigare givna vaccinationer 2. Sök fram vaccinationsmall och gör den till Favorit 3. Ordinera vaccin med hjälp av Favorit 4. Administrera vaccination 5. Överblick,

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. Efter uppgraderingen!

Aktuellt COSMIC R8.1. Efter uppgraderingen! Aktuellt COSMIC R8.1 Efter uppgraderingen! Innehåll i detta nummer Lägesrapport R8.1 Lägesrapport Efter stoppet Information Support R8.1 Rutiner för återgång/efterregistrering Ny funktionalitet vid Migrering

Läs mer

Tips & tricks i COSMIC

Tips & tricks i COSMIC Sidan 1 Tips & tricks i Sidan 2 Innehåll 1. Allmänt... 3 Öppna Cosmic... 3 Användarmanualer... 3 Behåll fönster... 4 Använd 2 skärmar... 4 Vitmarkerade genvägar... 4 om aktuellt kortkommando... 5 2. Beställning

Läs mer

Situation Cosmic Rutiner utanför Cosmic. Kommentar. Signerat läkemedel på fel patient. Ssk

Situation Cosmic Rutiner utanför Cosmic. Kommentar. Signerat läkemedel på fel patient. Ssk Dokumentnamn: emedelshantering i, MT-kliniken Utfärdande PE: Hjärt- och medicincentrum (HMC) Utfärdande enhet: MT-kliniken (Mag-tarmmedicinska kliniken) Framtagen av: (Namn, titel) Rikard Svernlöv, överläkare

Läs mer

Vårdsystem, Objekt Läkemedel

Vårdsystem, Objekt Läkemedel 1(8) Vårdsystem, Objekt Läkemedel 2018-07-13 Leveransbesked 5.9 Denna version innehåller ett flertal utvecklings- och rättningsärenden. Nedan ser du de ändringar som berör flest användare. Undvik till

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

Beskrivning av läkemedelsutskrift som används vid driftstopp av Cosmic

Beskrivning av läkemedelsutskrift som används vid driftstopp av Cosmic Godkänt den: 2018-03-27 Ansvarig: Maria Storbjörk Gäller för: Region Uppsala Beskrivning av läkemedelsutskrift som används vid driftstopp av Cosmic Innehåll Syfte och omfattning...2 Bakgrund...2 Beskrivning...2

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Lotta Sjökvist, Folkhälsa och sjukvård 24131 20171018 1 1(13) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Generell användning...

Läs mer

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal 1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal Här får du en snabbintroduktion till verktyget och lär dig var du hittar olika funktioner. Vill du veta mer och de olika funktionerna kan du gå in under respektive

Läs mer

Skånegemensamma rutiner för läkemedelsmodulen i PMO

Skånegemensamma rutiner för läkemedelsmodulen i PMO Skånegemensamma rutiner för läkemedelsmodulen i PMO 2017-02-13 PMO:s läkemedelsmodul ska användas för all dokumentation av ordination och administrering av läkemedel. Aktuell medicinering Ordination görs

Läs mer

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO 1 Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO Stäm av läkemedelslistan Om ikonen

Läs mer

Användarmanual Vårdgivargränssnitt

Användarmanual Vårdgivargränssnitt Användarmanual Vårdgivargränssnitt INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 3 1.1 INLEDNING... 3 1.2 AVSEDD ANVÄNDNING... 3 1.3 AVSEDDA ANVÄNDARE... 3 1.4 ASTHMATUNER INGÅENDE DELAR... 3 1.5 VIKTIG INFORMATION

Läs mer

Rutiner för läkemedelshantering i Cosmic R8.1

Rutiner för läkemedelshantering i Cosmic R8.1 Dok-nr 18153 Författare Version Carina Lundahl, systemförvaltare, Systemförvaltning A 2 Godkänd av Giltigt fr o m Thomas Muhr, överläkare, Kardiologiska kliniken US 2018-02-23 Rutiner för läkemedelshantering

Läs mer

Nyheter i Pascal 2.1. Startsida

Nyheter i Pascal 2.1. Startsida Nyheter i Pascal 2.1 Startsida På startsidan har texten i den gula varningsbannern om patienter som man saknar vårdrelation till, ändrats för att förtydliga vad vårdrelation är. Texten lyder nu: detta

Läs mer

Systemförvaltning EPJ Receptförskrivning Cosmic

Systemförvaltning EPJ Receptförskrivning Cosmic Systemförvaltning EPJ Dkumenttyp: Versin 1.6 Sidan 1 av 10 Titel: Receptförskrivning i Csmic Skapat av Maria Strbjörk Versinsdatum 2013-04-24 Receptförskrivning Csmic Systemförvaltning EPJ Landstinget

Läs mer

Nyheter Melior 218sp1

Nyheter Melior 218sp1 Nyheter Melior 218sp1 Planerat datum för uppgradering: Nyheter Melior Läkemedel Förändrat gränssnitt i sätt in dialogen Rimlighetskontroll < 18 år Läkemedelsetiketter Ta bort hel ordinationsmall Nytt fält

Läs mer

Nyheter i COSMIC R8.1.1_10 & _11

Nyheter i COSMIC R8.1.1_10 & _11 Sidan 1 R8.1.1_10 & Nyhetsbrev med information om förändringar och ny funktionalitet Sidan 2 Innehåll 1. Allmänt... 4 Behåll fönster... 4 2. Läkemedel... 4 Rättning av administrationssätt rensas... 4 Navigering

Läs mer

Manual Melior - Sesam LMN

Manual Melior - Sesam LMN 2017-12-15 Manual Melior - Sesam LMN Läkemedelsnära produkter VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN regionservice.vgregion.se/lmn Innehåll Uthopp från Melior till Sesam LMN... 3 Förskrivning vid patientbundet uthopp...

Läs mer

Detta dokument beskriver de nyheter som kommer i Pascals release 2.1 som driftsätts den 14/

Detta dokument beskriver de nyheter som kommer i Pascals release 2.1 som driftsätts den 14/ Nyheter i Pascal 2.1 Detta dokument beskriver de nyheter som kommer i Pascals release 2.1 som driftsätts den 14/4 2018. Startsida På startsidan har texten i den gula varningsbannern om patienter som man

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler SIEview är en webbapplikation som visar upp information från Melior-databaser i hela regionen. SIEview består av två delar SIEview-översikt och Patientjournal SIEview - patientöversikt nås via knappen

Läs mer

Användarmanual Läkemedel

Användarmanual Läkemedel Version: 1.2 Sidan 1 av 52 Användarmanual 1 Version: 1.2 Sidan 2 av 52 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄN BESKRIVNING... 5 2 INGÅENDE ANVÄNDARFUNKTIONER... 6 3 LÄKEMEDELSLISTAN... 7 3.1 GENERELL BESKRIVNING...

Läs mer

Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till

Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till Godkänt den: 2016-03-21 Ansvarig: Gäller för: Barbro Nordström Landstinget i Uppsala län Begränsad behandling, vårdrutinavsteg Ställningstagande till Rutinen gäller för patienter över 18 års ålder. Innehåll

Läs mer

Nyheter i COSMIC R8.1.1_13

Nyheter i COSMIC R8.1.1_13 Sidan 1 sdatum R8.1.1_13 Nyhetsbrev med information om rättningar/förändringar Sidan 2 sdatum Innehåll 1. Cosmic Viewer... 3 Nyheter... 3 Sök i externt arkiv - ändringar... 3 Lagra filer i externt arkiv

Läs mer

Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer

Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer Denna lathund riktar sig till BVC-sjuksköterskor inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Från 2014-05-19/21 ska BVC-sjuksköterskor börja registrera uppgifter

Läs mer

Manual Utskrivningsinformation i Melior

Manual Utskrivningsinformation i Melior Datum 160927 Ver 2 Förvaltningsgrupp Läkemedelssystem Manual Utskrivningsinformation i Melior Rapporten utskrivningsinformation Journaltext i Melior Aktuella ordinationer Läkemedelslistan hämtas automatiskt

Läs mer

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013 Sidan 1 NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013 NYHETER Läkemedel I tidigare SIL-versioner var alla importerade läkemedel klassade som 'godkända'. I SIL 3.0 är en ny klassificering introducerad

Läs mer

Manual Cosmic Link kommun

Manual Cosmic Link kommun Manual Cosmic Link kommun Sökord: Link, ärendeöversikt, persons ärende, samordning, SIP Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2019-04-16 Manual skapad Karin Andersson Kihlberg, CVU Förvaltningen

Läs mer

Läkemedelshantering för sjuksköterskor med förskrivningsrätt (distriktssköterskor)

Läkemedelshantering för sjuksköterskor med förskrivningsrätt (distriktssköterskor) Läkemedelshantering för sjuksköterskor med förskrivningsrätt (distriktssköterskor) Innehåll Överföra ordinationer från gamla läkemedelsmodulen... 2 Läsvy, tidigare menyval Läkemedel R8.0... 3 Läkemedel

Läs mer

Användardokumentation. -LMB Läkemedelsbehandling

Användardokumentation. -LMB Läkemedelsbehandling Användardokumentation -LMB Läkemedelsbehandling FUNKTION SIDA 2 (39) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Funktion... 3 Formulär LMB översikt... 4 Menyval Ny- ordination... 7 Färdigställa ordinationer...

Läs mer

Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter

Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter Nytt i Melior - Filtrering av vårdkontakter Förvalt visas vårdkontakter på enheter under närmaste inloggade nod. Fria aktiviteter visas alltid Ett rött plustecken indikerar att det finns vårdkonakter på

Läs mer

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 131021 Tillägg filter och nytt rubriksökord. Emma Halme

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. vecka

Aktuellt COSMIC R8.1. vecka Aktuellt COSMIC vecka 41 2017 Innehåll i detta nummer Lägesrapport Lägesrapport Status: Läkemedelsmigrering Utbildning E-kurs: Läkemedelsmigrering och överföring Ny funktionalitet vid Migrering av läkemedel

Läs mer

Manual Uppföljning av COSMIC elearning i SAS

Manual Uppföljning av COSMIC elearning i SAS Rev. 2017-08-18 Manual Uppföljning av COSMIC elearning i SAS Du kan nu följa upp genomförandet av anvisade e-kurser inför uppgraderingen till COSMIC R8.1. För att söka fram utdata gällande genomförda e-kurser

Läs mer

Ansvarig/Utfärdare Datum Utgåva nr Sida (Sidantal) Cerner Sverige AB (42)

Ansvarig/Utfärdare Datum Utgåva nr Sida (Sidantal) Cerner Sverige AB (42) Cerner Sverige AB 2017-02-07 1.0 1 (42) Cerner e-recept Användarmanual 1.6.04.300 E-recept 1.6.04.300 Cerner Sverige AB Vasagatan 12 111 20 Stockholm Sweden Copyright Cerner Sverige AB Copyright Cerner

Läs mer

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning.

I dokumentet beskrivs hur man i medlemsregistret (MiRiaM) utför en så kallad avancerad sökning. Avancerad sökning Innehåll Avancerad sökning...1 1. Avancerad sökning...1 1.1 Allmänt...1 1.2 Begreppsförklaringar... 2 1.2.1 Posttyp... 2 1.2.2 Kolumn... 2 1.2.3 Lista... 2 1.2.4 Rad... 3 1.2.5 Vy...

Läs mer

Öppna det recept som ska makuleras genom att dubbelklicka på preparatet (eller högerklicka) och välj "Öppna recept".

Öppna det recept som ska makuleras genom att dubbelklicka på preparatet (eller högerklicka) och välj Öppna recept. Lathund för AsynjaVisph Elektronisk makulering E-recept Endast e-recept med korrekt status är möjliga att makulera elektroniskt. Status måste vara Mottagen eller Mottagen med kommentar. E-recept äldre

Läs mer

Nyheter Melior 218 sp1 - Läkemedel. Eped - barnläkemedelsinformation

Nyheter Melior 218 sp1 - Läkemedel. Eped - barnläkemedelsinformation Nyheter Melior 218 sp1 - Läkemedel Eped - barnläkemedelsinformation Melior 218 sp1 - eped eped är ett nationellt samarbete där barnläkemedelsinformation (läkemedelsinstruktioner och rimlighetskontroll)

Läs mer

Fällor och fel Pascal och nya dosreceptet

Fällor och fel Pascal och nya dosreceptet Fällor och fel Pascal och nya dosreceptet För att uppmärksamma dig som använder Pascal på de vanligaste problemen och riskerna som finns och hur du lättast kommer runt dem. Innehållsförteckning 1 Dosreceptet

Läs mer

LOK Nätverk för Sveriges Läkemedelskommittéer

LOK Nätverk för Sveriges Läkemedelskommittéer 1 Patientens samlade läkemedelslista ansvar och riktlinjer för hantering i öppen vård. -LOK:s rekommendationer om hur en samlad läkemedelslista bör hanteras- Detta dokument innehåller LOK:s (nätverket

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. Nummer 12 Vecka dagar kvar.

Aktuellt COSMIC R8.1. Nummer 12 Vecka dagar kvar. Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 12 Vecka 39 2017 5 dagar kvar. Innehåll i detta nummer Lägesrapport R8.1 Hålltider för uppgraderingen till COSMIC R8.1 Utbildning R8.1 Utbildning Ny funktionalitet vid Migrering

Läs mer

Förändringar i läkemedelsjournalen. Release för TakeCare 12.6

Förändringar i läkemedelsjournalen. Release för TakeCare 12.6 Förändringar i läkemedelsjournalen Release för TakeCare 12.6 Nyheter/ info Tydligare visning av spärr i läkemedelsjournalen (se bild) När man skickar recept visas inte telefonnr för valfritt apotek. Valfritt

Läs mer

Elektroniska recept inom långvarig öppen eller sluten vård. Nationella verksamhetsmodeller från Uppdaterad

Elektroniska recept inom långvarig öppen eller sluten vård. Nationella verksamhetsmodeller från Uppdaterad Elektroniska recept inom långvarig öppen eller sluten vård Nationella verksamhetsmodeller från 1.1.2017 Uppdaterad 7.8.2017 En klients recept inom långvarig öppen eller sluten vård När en klient får långvarig

Läs mer

Publicerat för enhet: Sjukhusgemensamt Version: 5

Publicerat för enhet: Sjukhusgemensamt Version: 5 Publicerat för enhet: Sjukhusgemensamt Version: 5 Innehållsansvarig: Ingela Fruberg, IT-samordnare, Informationssystem (infru); Susanne Martinsson, Systemförvaltare, Giltig från: 2019-02-27 Informationssystem

Läs mer

SIEview. Version 1.1. Användarmanual

SIEview. Version 1.1. Användarmanual SIEview Version 1.1 Användarmanual 2 (29) Innehållsförteckning 1 Generell introduktion SIEview... 3 1.1 Söknivåer... 4 1.2 Spärrad folder... 4 2 Patientöversikten... 5 2.1 Patientuppgifter... 6 2.2 Vårdkontakter...

Läs mer

Snabbguide till de nya funktionerna

Snabbguide till de nya funktionerna Snabbguide till de nya funktionerna INNEHÅLL Vad är nytt i PhysioTools... 2 Sidan Övningar... 2 Starta PhysioTools... 2 Webbadress till er installation av PhysioTools... 2 Gör ett träningsprogram... 2

Läs mer

Frågor och svar angående Pascal- nytt verktyg för dosordination

Frågor och svar angående Pascal- nytt verktyg för dosordination Frågor och svar angående Pascal- nytt verktyg för dosordination Nedan kan du ta del av svaren på många av de frågor som ställts under utbildningen avseende användandet av Pascal. Dokumentet uppdateras

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

Manual Link. Sjökvist Lotta

Manual Link. Sjökvist Lotta Manual Link Sjökvist Lotta 2018-11-15 2018-11-15 1 Innehåll LINK - Vårdsamordning i Cosmic... 2 Bakgrund... 2 Kopplingar till andra delar av Cosmic... 2 Översikt över fönster i LINK... 3 Åtkomst till ärende

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Standardrutiner för läkemedelshantering i Cosmic version R8.1

Standardrutiner för läkemedelshantering i Cosmic version R8.1 Godkänt den: 2017-06-25 Ansvarig: Torbjörn Linde Gäller för: Region Uppsala Standardrutiner för läkemedelshantering i Cosmic version R8.1 Innehåll Bakgrund och allmänna principer... 3 Läkemedel ska som

Läs mer

YTTRANDE Svensk förening för anestesi och intensivvårds yttrande om promemorian Ds 2016:44

YTTRANDE Svensk förening för anestesi och intensivvårds yttrande om promemorian Ds 2016:44 YTTRANDE 2017-03-31 Svensk förening för anestesi och intensivvårds yttrande om promemorian Ds 2016:44 Svensk förening för anestesi och intensivvård (SFAI) välkomnar det omfattande betänkandet om en Nationell

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

Nyheter i Pascal från 28 september

Nyheter i Pascal från 28 september Nyheter i Pascal från 28 september Registrera och ordinera i ett flöde Förbereda Att förbereda uppgifter till en ny dospatient Användare utan personlig förskrivarkod kan förbereda uppgifter inför registrering

Läs mer

Ordinationslistor för läkemedel och infusioner avd 34

Ordinationslistor för läkemedel och infusioner avd 34 Ordinationslistor för läkemedel och infusioner avd 34 Ordinationerna skrivs för hand och skall signeras varje dag. Observera att läkare och SSK har ett gemensamt ansvar för att alla listor har namn och

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE

HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE HANDBOK PROCAPITA UTFÖRARE Vellinge juni-10 Gunilla Andersson INLOGGNING Dubbelklicka på ikonen Logga in med användarnamn och lösenord, för att komma in i Centralen. Till vänster i fönstret finns Navigeringslistorna.

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Rutin för dosdispenserade läkemedel

Rutin för dosdispenserade läkemedel Redaktör och ansvarig utgivare:. Redaktion: Järpens hälsocentral. Skolvägen 29. 830 05 Järpen. per.magnusson@jll.se 1(5) De regionala anvisningarna för dosdispenserade läkemedel har nedan omsatts i lokal

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2

Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2 PM 1 (10) Kommunikationsenheten Handläggare Mats Andersson 2018-10-11 Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2 Nedan följer ett antal kontrollfrågor som används för att säkerställa kunskaperna

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Läkare

Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Läkare 2014-11-28 Version 2.0 Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Läkare Systemförvaltning EPJ (Elektronisk patientjournal) Ing. 88, Akademiska sjukhuset Landstingets resurscentrum 751 85 Uppsala tfn

Läs mer

Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Brevlådebevakare (vårdenhetsadministratör)

Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Brevlådebevakare (vårdenhetsadministratör) 2014-12-02 Version 2.1 Webcert 0.5 Fråga-svar-funktion Lathund för Brevlådebevakare (vårdenhetsadministratör) Systemförvaltning EPJ (Elektronisk patientjournal) Ing. 88, Akademiska sjukhuset Landstingets

Läs mer

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2018-11-25 2 0(14) 2018-11-25 2 1(14) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Journalia Rutin Region Norrbotten

Journalia Rutin Region Norrbotten Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (5) Journalia Rutin Region Norrbotten Lagrum och styrande förutsättningar Journalia är Region Norrbottens system för Antikoagulantiabehandling och används framför allt

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Versionsnyheter för PMO version 8.1

Versionsnyheter för PMO version 8.1 Versionsnyheter för PMO version 8.1 Detta är Versionsnyheterna för PMO version 8.0/8.1. I det här dokumentet beskrivs den förändrade funktionaliteten i PMO från föregående version. Viktig information Kvarvarande

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen Handbok vårdplan Innehållsförteckning: 1. sök vårdplan.sid. 1 2. skapa vårdplan och lägg till sökord..sid. 2 3. redigera anteckningar i vårdplan..sid. 4 4. ta bort/avsluta sökord och anteckning i vårdplansdelen

Läs mer

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord

Manual Assessio WebTest. Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Manual Assessio WebTest Logga in på sidan https://webtest.assessio.com/sv med användarnamn och lösenord Startsidan På Startsidan kan man bland annat Se sina tre senaste testresultat Beställa rapporter

Läs mer

Förbered/Registrera ny dospatient

Förbered/Registrera ny dospatient Förbered/Registrera ny dospatient Hämta ny dospatient för att förbereda Användare utan personlig förskrivarkod (t.ex. sjuksköterska, sekreterare, AT-läkare) kan förbereda uppgifter inför registrering av

Läs mer

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet

Dashboard - en översikt i ekonomisystemet Dashboard - en översikt i ekonomisystemet I version 2017.3 möts du av en dashboard, en översikt som ger dig viktig information om vad som är aktuellt i ditt ekonomisystem. Du kan själv välja om du vill

Läs mer

Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura

Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura När du loggar in i websesam finns rubriken efaktura i menyn till höger. Här kan du söka fram fakturor du vill granska på två olika sätt: a) Ange vilken

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

Behörighetsadministration i Meddix SVP

Behörighetsadministration i Meddix SVP 1(20 ) Behörighetsadministration i Meddix SVP Sökord Samordnad vårdplanering, användare, användarkonto, behörighet Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 150512 Ändrat från Landstinget i Östergötland

Läs mer

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal

Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal 2017-03-20 Enheten för e-hälsa Mina vårdkontakter Lathund för vårdpersonal Hur man loggar in, fördelar ett ärende, besvarar ett ärende och ändrar sina personliga inställningar. Support för vårdpersonal

Läs mer

Sökord. Dokumenthistorik. Apodos, dosförpackade läkemedel, dosdispenserade läkemedel, apodospåsar, dospåsar,

Sökord. Dokumenthistorik. Apodos, dosförpackade läkemedel, dosdispenserade läkemedel, apodospåsar, dospåsar, IT-centrum, Caroline Swahn 2014-12-17 1(18) Pascal och dosreceptet Råd för tolkning och hantering Dokumentet är framtaget i samarbete mellan Landstinget i Östergötlands län (LiÖ), Landstinget i Jönköpings

Läs mer

Råd för tolkning och hantering Pascal och nya dosreceptet

Råd för tolkning och hantering Pascal och nya dosreceptet Råd för tolkning och hantering Pascal och nya dosreceptet För att uppmärksamma dig som använder Pascal på de vanligaste fallgroparna och hur du lättast kommer runt dem. Innehållsförteckning Revisionshistorik...

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Författarmanual. Skapa uppgift. Innehållsförteckning Enheten för pedagogik, IKT och lärande (PIL)

Författarmanual. Skapa uppgift. Innehållsförteckning Enheten för pedagogik, IKT och lärande (PIL) 2018-04-16 Enheten för pedagogik, IKT och lärande (PIL) Författarmanual Skapa uppgift Innehållsförteckning ATT SKAPA UPPGIFT... 2 ATT PUBLICERA UPPGIFT... 4 DELA PUBLICERAD UPPGIFT MED KOLLEGA... 4 SKICKA

Läs mer

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination. 2014-11-25 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien

LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination. 2014-11-25 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien LATHUND- Svevac Registrering av person och vaccination 04--5 Landstinget i Jönköpings län Smittskydd Vårdhygien . Inloggning till Svevac. SITHS-kort SITHS-kortet måste vara isatt i datorn innan start av

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-06 1.1 1 (9) Link - Samordnad vårdplanering i Cosmic Link ger möjlighet för slutenvård, kommun och primärvård att hantera de olika faserna i vårdplaneringsprocessen.

Läs mer

Manual Cosmic Link kommun

Manual Cosmic Link kommun Manual Cosmic Link kommun Sökord: Link, ärendeöversikt, persons ärende, samordning, SIP Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2019-05-13 Kompletteringar gjorda Karin Andersson Kihlberg, CVU

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Förvaltningsgruppen för läkemedelssystem och PMO

Förvaltningsgruppen för läkemedelssystem och PMO Registrering av Varning för allvarlig läkemedelsöverkänslighet i Melior och PMO All allvarlig läkemedelsöverkänslighet ska registreras i journalen så att varningstriangel visas, i Melior under Läkemedelsöverkänslighet

Läs mer

Manual Svevacadministratör

Manual Svevacadministratör SVEVAC Manual Svevacadministratör Ändringsförteckning Version Datum Ändring Ändrat av 1,0 111121 Första utgåvan Anna Skogsberg 1,1 120116 Lagt till ändra lösenord Anna Skogsberg Sida 2 av 9 Innehållsförteckning

Läs mer

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i Melior

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i Melior Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i Melior 1 Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i Melior Stäm av läkemedelslistan

Läs mer