Nyheter i COSMIC R8.1.1_10 & _11

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter i COSMIC R8.1.1_10 & _11"

Transkript

1 Sidan 1 R8.1.1_10 & Nyhetsbrev med information om förändringar och ny funktionalitet

2 Sidan 2 Innehåll 1. Allmänt... 4 Behåll fönster Läkemedel... 4 Rättning av administrationssätt rensas... 4 Navigering i Ny-fliken... 5 Ordinationsinformation... 6 Avslutade läkemedelsbehandlingar... 7 Går att ange tidsintervall vid utskrift av doseringsschema... 8 Nytt utseende för överlappande doser... 9 Förbättrat stöd vid iordningsställande och överlämnande av läkemedel för längre perioder (t.ex. dosettdelning)... 9 Nytt sätt att dokumentera administrering av kontinuerlig infusion Utseende i doseringsschema, Utdelningsvy och Läkemedelsflikarna Utdelningsvy / Dialogfönstret Registrera Delregistrera infusioner när pump inte används Registrera kontinuerliga infusioner som ges via pump eped Uppmärksamhetssignalen Ny funktionalitet och utseende i Uppmärksamhetssignalen (UMS) Översikter Anslutningsöversikten Analysyta Patientöversikt Min översikt Verksamhetsöversikt Vätskebalans Vårdadministration Öppenvård Slutenvård Resursplanering Tidbok Vårddokumentation Journaltabell Kronologisk journal Vårdplan Obstetrik Enhetsöversikten (Akutliggaren) Psykiatrimodulen (Aktivitetshanteraren) Remiss... 32

3 Sidan 3 Besökslista Skicka remiss Acceptera Remiss Nova Reminders... 33

4 Sidan 4 1. ALLMÄNT BEHÅLL FÖNSTER I samband med uppgraderingen till version R8.1 kom möjligheten att använda sig av funktionen Behåll fönster i Cosmic. Det innebär att patientbundna fönster, exempelvis Journal, Svar provbunden m fl, behålls öppna vid byte av patient. För att använda funktionen bocka i rutan Behåll fönster till vänster, under listan Mina genvägar. 2. LÄKEMEDEL RÄTTNING AV ADMINISTRATIONSSÄTT RENSAS Det här är inte en nyhet men en rättning av en viktig funktion. Tidigare har ordinationen rensats då man vid ordinering ändrat eller valt administrationssätt som sista steg i ordinationen. Rättningen består i av att byte eller val av administrationssätt inte längre rensar övrig angiven dosering i de flesta fall. Några situationer kvarstår dock där ordinationen rensas.

5 Sidan 5 NAVIGERING I NY-FLIKEN Nyfliken har fått ett nytt gränssnitt. I Nyfliken ligger nu vårdkontakt, telefonordination samt Recept/Administreras på enhet till höger Filtreringsfunktionen ligger nu till höger om sökfältet Varningar För mer information se COSMIC e-learning Läkemedel Nyheter i COSMCI R8.1 FP2 - Navigering i Nyfliken.

6 Sidan 6 ORDINATIONSINFORMATION Ordinationsinformationen har förtydligats gällande händelser och signerade varningar. Ordinationsinformation visar nu tydligare händelser och signerade varningar

7 Sidan 7 AVSLUTADE LÄKEMEDELSBEHANDLINGAR I läkemedelslistan ligger avslutade läkemedelsbehandlingar under en egen rubrik. Denna är ihopfälld men kan vecklas ut om man klickar på den. De avslutade behandlingarna sorteras i listan utifrån när de avslutats, den senast avslutade behandlingen ligger högst upp. Man kan se utdelningstillfällen för en avslutad behandling om man högerklickar på den och väljer Visa utdelningstillfällen. Nytt för denna uppdatering är att man kan se flera ordinationers utdelningstillfällen genom att hålla inne ctrl-tangenten och markera dessa innan högerklicksvalet. Man behöver zooma ut minst 4 dagar Ctrl klicka på valda läkemedel. Högerklicka och välj Visa utdelningstillfällen Utdelningstillfällena blir synliga.

8 Sidan 8 För mer information se COSMIC e-learning Läkemedel Nyheter i COSMCI R8.1 FP2 - Avslutade läkemedelsbehandlingar GÅR ATT ANGE TIDSINTERVALL VID UTSKRIFT AV DOSERINGSSCHEMA När man ska skriva ut ett doseringsschema till patienten kan man nu ange en tidsperiod för hur långt schema man vill skriva ut. Tidigare blev det max 30 dagar.

9 Sidan 9 NYTT UTSEENDE FÖR ÖVERLAPPANDE DOSER Lägg musen över symbolen och vänta någon sekund så visas information om överlappningen. FÖRBÄTTRAT STÖD VID IORDNINGSSTÄLLANDE OCH ÖVERLÄMNANDE AV LÄKEMEDEL FÖR LÄNGRE PERIODER (T.EX. DOSETTDELNING) Funktionen att iordningställa och överlämna flera läkemedel har uppdaterats. I Utdelningsvyn klickar man på knappen Iordningställ och överlämna. Man anger datum, tidsintervall (rekommenderat tidsintervall är max en vecka) för de doser man vill iordningställa och trycker på knappen Uppdatera. Aktuella doser listas. Klicka på den gröna pilen för att se alla doser och för att vid behov justera tex warandoser som kan vara gjorda med ett villkor. Fyll i aktuella tvingande fält såsom iordningsställda doser och motivering av framtida doser. Välj Iordningställ och överlämna för att slutföra. OBS! Kryssade och överhoppade doser, infusioner och injektioner med spädningar, vid behovsordination och eo-ordination utan utdelningstillfälle, kommer inte med i verktyget Iordningställ och överlämna. Se mer information i bilder och bildtext nedan.

10 Sidan 10 Om doseringen är oregelbunden så vecklas dosrutan ut automatiskt. Den går även att stänga/öppna med den gröna pilen till höger. Se Trombyl nedan.

11 Sidan 11 Om ordinationen har ändrats där ändringen startar någon gång under permissionsdagarna skapas två rader för det aktuella läkemedlet inramad med grå färg. Se Losec nedan.

12 Sidan 12 I det här fallet saknas en Warandos som behöver anges innan man kan genomföra iordningställandet. För mer information se COSMIC e-learning Läkemedel Nyheter i COSMCI R8.1 FP2 - Läkemedelsadministration/Iordningställ och överlämna dosett.

13 Sidan 13 NYTT SÄTT ATT DOKUMENTERA ADMINISTRERING AV KONTINUERLIG INFUSION För mer information se COSMIC e-learning Läkemedel R8.1 FP2: Läkemedelsadministration kontinuerlig infusion (6 korta filmer) Läkemedelsadministration kontinuerlig infusion med pump (5 korta filmer) Dosering (2 korta filmer) En kontinuerlig infusion kan vara användbart vid t ex infusion av Cordarone, Heparin, insulin mm. det vill säga situationer där man har en fast koncentration av läkemedlet men styr doseringen med infusionshastigheten. Ordinationen skapas av läkare som bockar för rutan Kontinuerlig infusion eller använder ordinationsmall för kontinuerlig infusion. UTSEENDE I DOSERINGSSCHEMA, UTDELNINGSVY OCH LÄKEMEDELSFLIKARNA Vid ordination av kontinuerlig infusion är det nu frivilligt att ange infusionshastighet. Dosen för en kontinuerlig infusion utan angiven hastighet presenteras med ett frågetecken (?) i doseringsschemat, utdelningsvyn och läkemedelsflikarna. Högerklicksvalet för Byte av påse heter nu Byt infusion (enbart för kontinuerlig infusion, troligen pga att det man byter kan vara en påse eller en spruta) Ny symbol för kontinuerlig infusion i Utdelningsvy och Läkemedelslista där slutet av symbolen har formen av en pil, vilket symboliserar att infusionen är pågående/kontinuerlig.

14 Sidan 14 UTDELNINGSVY / DIALOGFÖNSTRET REGISTRERA Det finns nyheter i följande flikar i dialogrutan Registrera för kontinuerlig infusion. Flik Byt påse Iordningställd Start Nyheter Fliken Byt påse tas bort och funktionaliteten flyttas till fliken Registrera. Det är valfritt att ange värden i fältet Iordningställd volym. Användaren måste registrera hur infusionen administreras, med en pump eller ej, genom att välja den aktuella radioknappen för Administreras via pump. Se bild nedan. Detta är för att få det korrekta stödet av systemet när man senare registrerar infunderade volymer. Det är inte möjligt att ändra hur infusionen administreras för en pågående infusion. För att ändra den måste den avslutas och en ny infusion måste startas. Det är valfritt att ange värden i fälten Volym och Infusionshastighet.

15 Sidan 15 Administrera via pump är alltid förvalt, men går att ändra vb. Flik Återstarta Registrera Nyheter Det är valfritt att ange värden i fältet Hastighet. Om infusionen är registrerad med pump, kan man i fönstret Registrera ange när pumpen nollställts. DELREGISTRERA INFUSIONER NÄR PUMP INTE ANVÄNDS För att göra en delregistrering av kontinuerlig infusion måste något av fälten Infunderad volym i pågående påse, Hastighet eller Påsbyte fyllas i. I fältet Infunderad volym i pågående påse anges den totala infunderade volymen av pågående påse. Kryssa i rutan Påsbyte för att registrera att byte av infusionspåse ska göras. Om denna ruta kryssas i är det obligatoriskt att ange Infunderad volym i pågående påse. Fälten Volym i ny påse och Batchnummer låses upp när rutan Påsbyte kryssas i.

16 Sidan 16 REGISTRERA KONTINUERLIGA INFUSIONER SOM GES VIA PUMP Cosmic får nu bättre stöd för att registrera administreringen av kontinuerliga infusioner via pump. Sjuksköterskan kan, baserat på ordinationen i Utdelningsvyn dokumentera om en kontinuerlig infusion ska ges via pump eller inte. Pump är alltid förvalt för kontinuerliga infusioner. När den fysiska pumpen nollställs ska detta dokumenteras i Cosmic genom att bocka i rutan som anger att pumpen är nollställd, samt fylla i infunderad volym. Om en

17 Sidan 17 kontinuerlig infusion ges via pump så behöver infunderad volym dock inte anges vid sprut- /påsbyten. EPED I denna leverans finns stöd för eped som ej ännu är helt färdigutvecklat. Enligt rekommendation från Cambio så kommer stödet för eped ej att aktiveras i nuvarande Cosmic. Planerad driftstart hösten 2018.

18 Sidan UPPMÄRKSAMHETSSIGNALEN NY FUNKTIONALITET OCH UTSEENDE I UPPMÄRKSAMHETSSIGNALEN (UMS) Nu möjligt att Avsluta en registrering som inte längre är aktuell. Registreringar som är Avslutade visas när rutan bockas i. Syns då nedgråad under en egen rubrik, Avslutad uppmärksamhetsinformation. Omsignera (korrigera) används om en tidigare registrering behöver redigeras, om uppgiften är felaktig och behöver korrigeras. Genom ändring av stavfel, vårdkontakt, datum eller om länk till journalanteckning behöver läggas till. Ny bedömning används om det finns ny information eller om en ny bedömning har gjorts.

19 Sidan 19 Knappen Makulera återfinns nu som val under knappen Fler alternativ. Finns fler bedömningar gjorda, makuleras de var för sig. En makulerad registrering visar nu endast rubriken och att bedömningen är makulerad. För att se en registrering/bedömningsinformation som är makulerad - markera aktuell registrering, klicka på Fler alternativ och Visa bedömningsinformation. Möjlighet att se versionshistorik ges i fönstret för Bedömningsinformation via Historik.

20 Sidan ÖVERSIKTER ANSLUTNINGSÖVERSIKTEN Om en patient är ansluten till någon vårdform har denna symbol visats i patientlisten. Vilken typ av vårdform, såsom t ex BVC eller Hemsjukvård, har visats endast som tooltip. I denna version av Cosmic visas vårdformen i klartext och ovanstående symbol är borttagen. ANALYSYTA Är inte längre en del av Patientöversikten utan ett eget menyval och sökbar via Meny. Möjlighet finns att lägga Analysytan som en genväg. Fönstret kan också öppnas med kortkommando Ctrl+6. För att enkelt ta sig till Patientöversikten från Analysytan finns nu ett nytt val via högerklick på Analysytan Öppna Patientöversikt. Det är möjligt att bocka ur om man inte önskar se värden på de kliniska parametrarna i samband med presentation av grafer. Heter nu Visa värden i graf.

21 Sidan 21 På Analysytan finns det öppningsbara fönstret Lägg till parametrar. Det är nu endast patientens Aktiva Läkemedel som visas förvalt när man öppnar. Möjlighet att även Inkludera avslutade läkemedel finns. Det finns nu möjlighet att ha en mall förvald när Analysytan öppnas. En sådan inställningen görs Centralt av EPJ och då per enhet.

22 Sidan 22 PATIENTÖVERSIKT Knappen Analysera är borttagen i Patientöversikten. Analysytan finns nu som ett eget sökbart fönster. Det har tillkommit ett nytt högerklicksval i widgeten Kliniska parametrar, Svar och Läkemedel för att öppna Analysytan. MIN ÖVERSIKT Det finns ett nytt val vid högerklick på en bokning i Min kalender för att öppna patientens Analysyta.

23 Sidan 23 Det har tillkommit en ny widget/fönster i Min översikt, Frågor & svar. Det finns ännu ingen funktion kopplad till widgeten, utan det är en förberedelse inför en kommande integration i COSMIC med Webcert (hantering av elektroniska intyg). För intyg som skickas till Försäkringskassan kommer det framöver finnas möjlighet att hantera kommunikation av frågor och svar i den nya widgeten. Det som längre fram kommer visas upp i widgeten Frågor & svar, hämtar sin information från fönstret Osignerat och Ovidimerat. Det har där tillkommer en ny flik som heter Frågor & svar. VERKSAMHETSÖVERSIKT Det har tillkommit en ny widget/fönster i Verksamhetsöversikten, Frågor & svar. Det finns ännu ingen funktion kopplad till widgeten, utan är en förberedelse inför en kommande integration i COSMIC med Webcert (hantering av elektroniska intyg). För intyg som skickas till Försäkringskassan kommer det framöver finnas möjlighet att hantera kommunikation av frågor och svar i den nya widgeten. Det som längre fram kommer visas upp i widgeten Frågor & svar, hämtar sin information från fönstret Osignerat och Ovidimerat. Det har där tillkommer en ny flik som heter Frågor & svar.

24 Sidan VÄTSKEBALANS En inställning för att sortera i vilken ordning de förvalda parametrarna presenteras i fönstret Registrera värden är nu möjligt. Inställningen sköts Centralt av EPJ. Observera att signerade värden visas i alfabetisk ordning utifrån Vätskor in eller ut. 6. VÅRDADMINISTRATION ÖPPENVÅRD En journalreferens skapas när patienten registreras som utebliven i kassan. srutan om frikort kommer inte att komma upp för patienter som fyllt 85 år och uppåt.

25 Sidan 25 Ny status i Besökslistan När en patient uteblir från ett bokat besök kan användaren ändra status för besöket i Besökslistan genom att välja Utebliven i kolumnen Status. I kassan syns nu att patienten är utebliven markerad, men avsaknad av myntstapeln visar att faktura ännu inte är skickad. Faktura skickas som vanligt. SLUTENVÅRD Nytt utseende i fliken Frånvaro i In- och utskrivning. När registrering av Frånvaro/Permission ska göras, klicka på knappen Lägg till nere till höger i bilden, fyll i datum och klockslag. Det går nu också att skriva en kommentar om t ex varför patienten är frånvarande/på permission. Klicka OK och därefter Spara.

26 Sidan 26 När man sedan uppdaterar Inskrivningsöversikten och för muspekaren över ikonen för Frånvaro/Permission kommer en tooltip upp med information om permissionen samt även kommentar om man skrivit en sådan.

27 Sidan RESURSPLANERING TIDBOK Tydligare markering av helgdagar i Tidboken: Den användare som senast gjort en ändring i bokningen kan visas i Tidbokens tooltip via inställning. Meddelande vid bokning om att resursschema saknas kan konfigureras bort via inställning. Planerade vårdåtgärder - Bokad resurs visas i en ny kolumn i fliken Uteblivna vårdkontakter.

28 Sidan VÅRDDOKUMENTATION JOURNALTABELL Rättade fel Tooltip-rutan som visas när muspekaren hålls över något fastnar inte längre. Vid tillägg av ny rad behöver användaren inte längre signera innan dokumentation. KRONOLOGISK JOURNAL Nyheter Styrgruppen för denna uppgradering av COSMIC har beslutat att 1 2 veckor efter driftsättande ska de nya kronologiska presentationsvyerna börja användas av några i förväg utsedda pilotverksamheter, vilka kommer att få riktad information. En utvärdering kommer att göras innan breddinförande. Den nya presentationsvyn visas dock redan i och med denna version för alla i menyvalet Osignerat/Ovidimerat. För mer information om/utbildning i de nya vyerna hänvisas till COSMIC e-learning. E- kursen är uppdaterad med ny funktionalitet som tillkommit i denna uppgradering. (Se även nyheter under Vårdplan.) Kända fel I Osignerat/ovidimerat är knappen Sätt som ej klar för signering på engelska. Felet är anmält till leverantören. För sekreterare är även knappen Klar för signering på engelska. Vid bifoga fil på sökord kan det bli dubbla rader. Felet är anmält till leverantören. VÅRDPLAN Rättade fel Status fälls inte längre ihop när epikris påbörjas.

29 Sidan 29 Nyheter I läsläge i de nya presentationsvyerna kan användaren genom högerklick visa Sökordsinformation. Där återfinns hjälptext. Användbart då användaren önskar mer information om sökordets innebörd, definition etc, I navigationspanelen finns följande ny funktionalitet: Vid filtrering går det nu att söka bredare, d.v.s. sökresultat visas även för del av ord, namn etc. Minst tre bokstäver måste anges vid sökning. Läsläget kan breddas. COSMIC minns användarens senaste inställning. Teckenstorleken kan ändras. COSMIC minns användarens senaste inställning. Sök på sidan möjliggör fritextsökning av all information som visas i vald journalvy. Den framsökta informationen gulmarkeras. Med pilarna visas nästa resultat. Vid konfiguration av standardiserade- och individuella vårdplansmallar har möjlighet att sätta regler tillkommit. Reglerna tillser att vårdplaner inte kan stängas innan nödvändig/ladstadgad dokumentation gjorts. Mer information om detta kommer att skickas ut till berörda.

30 Sidan OBSTETRIK Nyheter Det är nu möjligt att registrera Graviditet även på patienter med manligt personnummer, vilket hittills varit ett problem i samband med juridiskt könsbyte. Observera att mappen Journalanteckningar under vyn Graviditet visar från och med denna version anteckningar med det nya presentationssättet. Konfigurationen är hårdkodad från leverantör och kan inte ändras. För mer information om/utbildning i de nya vyerna hänvisas till COSMIC e-learning Vårddokumentation, Nya presentationsvyerna. E-kursen är uppdaterad med den nya funktionalitet som tillkommit i denna uppgradering. Se även under kapitel 8 Vårddokumentation i detta nyhetsbrev. Rättade fel Dubbletter av översiktdokument (ÖD Mödravård och ÖD Förlossning) kan nu makuleras via högerklick. Bevakning födelseanmälan: Listans kolumn för moder kan sorteras på efternamn. 10. ENHETSÖVERSIKTEN (AKUTLIGGAREN) Tooltip på Uppmärksamhetssignalen är borttagen. Endast ikon visas om det finns något registrerat. en läses som vanligt via UMS-signalen. Sorteringen av medvetandegrad, AVPU, sorteras nu korrekt i prioriteringen. SpO2 i prioriteringen är nu kompletterad med information om tillsatt syrgas. Nytt val finns möjligt för parametern Luftvägar. Valen Fri och Ofri kompletteras med Hotad och kan väljas till om så önskas.

31 Sidan PSYKIATRIMODULEN (AKTIVITETSHANTERAREN) Vårdform kommer inte längre visas som en ikon i patientlisten utan skrivas ut i text. Vid vårdformsbyte kommer en ruta visas med uppmaning att kontrollera att vårdformen stämmer. Det kommer bli ett nytt utseende av olika presentationsvyer i Cosmic och bl a i fliken Avslutade i Aktivitetshanteraren. Man kan justera bredden och textstorleken med hjälp av knapparna till höger. = Breddar informationsrutan. COSMIC minns användarens senaste inställning.

32 Sidan 32 = Förstorar texten. Man kan välja mellan Normal, Mellan, Stor. COSMIC minns användarens senaste inställning. 12. REMISS BESÖKSLISTA Ny kolumn för Remisstyp högerklick visar Remissinformation. Om ingen remiss finns som grund är kolumnen tom SKICKA REMISS Förvalt värde tas bort för Remisstyp för användare på Akademiska sjukhuset som tidigare haft Konsultationsremiss. Ett aktivt val måste nu göras.

33 Sidan 33 ACCEPTERA REMISS När det finns en pågående Begäran om komplettering måste den makuleras innan man kan fortsätta hantera remissen. Tool tip på släckt knapp. 13. NOVA NEWS är nu implementerat i Nova och går att registrera från Patientvyn om den är inlagd i mall. 14. REMINDERS Reminders uppgraderas till version 2.0. I och med uppgraderingen kommer nyheter som att:

34 Sidan 34 Påminnelserna skapas inte längre direkt efter att bokningen gjorts, utan via kontinuerlig mining som läser av när och om påminnelser ska skickas. Via expanderad Patientlist är det nu möjligt att se om aktuell patienten är aktiverad för Reminders eller ej. Möjlighet att skicka påminnelse till patient i samband med att e-recept skickas. Påminnelse för e-recept skickas till patient under förutsättning att: - Aktuell enhet är aktiverad för Reminders för e-recept. Görs av vårdsystemsamordnare efter önskemål från respektive verksamhet. - Aktuell patient är aktiverad för Reminders och har korrekta telefonnummer/e-postadress registrerad. - Vårdkontakten som receptet kopplas till är på den aktuella enheten. - Receptförskrivaren aktivt bockar i rutan Skicka notifiering till patient innan e-receptet skickas.

35 Sidan 35 Om aktuell patient inte är aktiverad för Reminders och om receptförskrivaren bockat i rutan om att Skicka notifiering till patient kommer istället nedan felmeddelande visas.

36 Sidan 36 Om akutell enhet inte är aktiverad för Reminders för e-recept visas inte rutan Skicka notifiering till patient. I fönstret Remindersadministration presenteras som tidigare en överblick över skickade SMS och e-postmeddelanden. Ny rullist Plugin har tillkommit. Rullisten är förinställd så att Reminders för både E-recept och Resursplanering visas.

37 Sidan 37 Ny kolumn för Beskrivning har också tillkommit och ger vid felsökning förklaring till varför avisering inte är skickad, t ex Reminders ej aktiverat, Dubblett, Ombokning, Patient avliden, Enhet blockerd av patient osv.

Tips & tricks i COSMIC

Tips & tricks i COSMIC Sidan 1 Tips & tricks i Sidan 2 Innehåll 1. Allmänt... 3 Öppna Cosmic... 3 Användarmanualer... 3 Behåll fönster... 4 Använd 2 skärmar... 4 Vitmarkerade genvägar... 4 om aktuellt kortkommando... 5 2. Beställning

Läs mer

ÖVNINGSUPPGIFTER. R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska. 1. Logga in och navigera. A Logga först in som BARNMORSKA med

ÖVNINGSUPPGIFTER. R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska. 1. Logga in och navigera. A Logga först in som BARNMORSKA med 2017-09-01 ÖVNINGSUPPGIFTER R8.1 Läkemedel PRIMÄRVÅRDEN Barnmorska 1. Logga in och navigera A Logga först in som BARNMORSKA med inloggningsuppgifterna du blivit tilldelad. B Sök fram menyvalet Läkemedelslista

Läs mer

Nyheter i COSMIC R8.1.1_12

Nyheter i COSMIC R8.1.1_12 R8.1.1_12 Sidan 1 R8.1.1_12 Nyhetsbrev med information om rättningar/förändringar R8.1.1_12 Sidan 2 Innehåll 1. Obstetrik... 3 2. Blanketter... 3 3. Beställning och Svar... 3 4. Läkemedel... 3 Makulera

Läs mer

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation

Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Godkänt den: 2018-12-12 Ansvarig: Barbro Nordström Gäller för: Region Uppsala Uppmärksamhetssignalen (UMS) i COSMIC Manual för dokumentation Innehåll Uppmärksamhetssignal...2 Skapa ny registrering...2

Läs mer

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1

Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 Hantering av influensavaccinationer i Cosmic R8.1 För sjuksköterskor Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2018-10-15 Revidering Stiina Bergwall, CVU 2018-10-04 Revidering Stiina Bergwall,

Läs mer

Manual för att ordinera infusioner i COSMIC R8.1

Manual för att ordinera infusioner i COSMIC R8.1 2017-09-26 Manual för att ordinera infusioner i COSMIC R8.1 A) Ordinera infusion med samma tillsats vid varje dos Ange i nyfliken det läkemedel som ska ordineras. En lista på mallar och produkter visas.

Läs mer

Nyheter i COSMIC R8.1.1_13

Nyheter i COSMIC R8.1.1_13 Sidan 1 sdatum R8.1.1_13 Nyhetsbrev med information om rättningar/förändringar Sidan 2 sdatum Innehåll 1. Cosmic Viewer... 3 Nyheter... 3 Sök i externt arkiv - ändringar... 3 Lagra filer i externt arkiv

Läs mer

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner

Cosmic för kommunen Övergripande funktioner Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2018-11-25 2 0(14) 2018-11-25 2 1(14) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Beskrivning av läkemedelsutskrift som används vid driftstopp av Cosmic

Beskrivning av läkemedelsutskrift som används vid driftstopp av Cosmic Godkänt den: 2018-03-27 Ansvarig: Maria Storbjörk Gäller för: Region Uppsala Beskrivning av läkemedelsutskrift som används vid driftstopp av Cosmic Innehåll Syfte och omfattning...2 Bakgrund...2 Beskrivning...2

Läs mer

Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor

Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor Cecilia Gustafsson, Folkhälsa och sjukvård 2018-04-13 1:4 0(16) Läkemedelslistan via Link och Messenger för kommunernas sjuksköterskor Josefine Laago 2018-04-13 1:4 1(16) Innehåll 1. Läkemedelslistan åtkomst

Läs mer

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic

Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Manual för dokumentation av Enkel och Fördjupad läkemedelsgenomgång samt Läkemedelsberättelse i Cosmic Dokumenthistorik Datum Ändring Handläggare 131021 Tillägg filter och nytt rubriksökord. Emma Halme

Läs mer

Kortkommandon i COSMIC

Kortkommandon i COSMIC 1 (11) Utfärdare sdatum i COSMIC Cambio 2015-10-02 i COSMIC Cambio + Healthcare Systems AB Universitetsvägen 14, SE-583 30 Linköping, Sweden +46 13 20 03 00 Drottninggatan 89, SE-136 60 Stockholm, Sweden

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. vecka

Aktuellt COSMIC R8.1. vecka Aktuellt COSMIC vecka 41 2017 Innehåll i detta nummer Lägesrapport Lägesrapport Status: Läkemedelsmigrering Utbildning E-kurs: Läkemedelsmigrering och överföring Ny funktionalitet vid Migrering av läkemedel

Läs mer

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804)

Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) Information om nya webcert via Cosmic och nya läkarintyget för sjukpenning (FK7804) g nya S Felanmäl alla tekniska fel till 010-241 41 41, internt 141 41 f S län Länk till informationssidan om Webcert

Läs mer

Vårdsystem, Objekt Läkemedel

Vårdsystem, Objekt Läkemedel 1(8) Vårdsystem, Objekt Läkemedel 2018-07-13 Leveransbesked 5.9 Denna version innehåller ett flertal utvecklings- och rättningsärenden. Nedan ser du de ändringar som berör flest användare. Undvik till

Läs mer

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0 Sidan 1 NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R8.0 NYHETER Allmänt Hjälpfunktion Hjälp om COSMIC kan fortfarande nås med kortkommandot F1. Här kan man även hitta länk till LULs instruktionsfilmer. Uppdateringar

Läs mer

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013

NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013 Sidan 1 NYHETER, RÄTTNINGAR OCH FEL I COSMIC R7.5 SP3 MAJ 2013 NYHETER Läkemedel I tidigare SIL-versioner var alla importerade läkemedel klassade som 'godkända'. I SIL 3.0 är en ny klassificering introducerad

Läs mer

Nyheter i COSMIC R8.1

Nyheter i COSMIC R8.1 Sidan 1 R8.1 Preliminärt nyhetsbrev med information om större förändringar i COSMIC R8.1 Sidan 2 Innehåll 1. Allmänt... 4 Expandera Patientlisten... 4 Uppdaterade statusfärger... 4 2. Läkemedel... 4 3.

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. Efter uppgraderingen!

Aktuellt COSMIC R8.1. Efter uppgraderingen! Aktuellt COSMIC R8.1 Efter uppgraderingen! Innehåll i detta nummer Lägesrapport R8.1 Lägesrapport Efter stoppet Information Support R8.1 Rutiner för återgång/efterregistrering Ny funktionalitet vid Migrering

Läs mer

Aktuellt COSMIC R8.1. Nummer 12 Vecka dagar kvar.

Aktuellt COSMIC R8.1. Nummer 12 Vecka dagar kvar. Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 12 Vecka 39 2017 5 dagar kvar. Innehåll i detta nummer Lägesrapport R8.1 Hålltider för uppgraderingen till COSMIC R8.1 Utbildning R8.1 Utbildning Ny funktionalitet vid Migrering

Läs mer

Kortkommandon i COSMIC

Kortkommandon i COSMIC 1 (7) Utfärdare sdatum i COSMIC Cambio 2014-04-25 i COSMIC Cambio + Healthcare Systems AB Brigadgatan 14, 587 58 Linköping 013-20 03 00 Ringvägen 100, 118 60 Stockholm 08-691 49 00 www.cambio.se 2 (7)

Läs mer

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1

Cosmic för kommunen Nyheter i Cosmic R8.1 Ansvarig Anknytning Datum Versi on Sidor 2017-10-13 1 0(10) 2017-10-13 1 1(10) Innehållsförteckning 1. COSMIC FÖR KOMMUNEN... 2 1.1. INLOGGNING... 2 1.2. PATIENTLISTEN... 3 1.2.1. Utökad patientlist...

Läs mer

Kortkommandon i COSMIC. Referensguide

Kortkommandon i COSMIC. Referensguide i COSMIC Referensguide Innehållsförteckning 1. Om detta dokument...3 1.1. Versionshistorik... 3 1.2. Typografiska konventioner... 4 2. Ramverk i COSMIC...5 3. COSMIC Birth...6 4. COSMIC Care Administration...7

Läs mer

Manual Cosmic Link kommun

Manual Cosmic Link kommun Manual Cosmic Link kommun Sökord: Link, ärendeöversikt, persons ärende, samordning, SIP Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2019-04-16 Manual skapad Karin Andersson Kihlberg, CVU Förvaltningen

Läs mer

SIEview. Version 1.1. Användarmanual

SIEview. Version 1.1. Användarmanual SIEview Version 1.1 Användarmanual 2 (29) Innehållsförteckning 1 Generell introduktion SIEview... 3 1.1 Söknivåer... 4 1.2 Spärrad folder... 4 2 Patientöversikten... 5 2.1 Patientuppgifter... 6 2.2 Vårdkontakter...

Läs mer

Birth/Obstetrik i COSMIC. Användarmanual

Birth/Obstetrik i COSMIC. Användarmanual 2018-02-16 Birth/Obstetrik i COSMIC Användarmanual Elektronisk patientjournal Ing. 13/15, Akademiska sjukhuset Resurscentrum Region Uppsala 751 85 Uppsala tfn vx 018-611 00 00 www.regionuppsala.se 2 Innehåll

Läs mer

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler

SIEview ersätter MIA för att läsa Region Skånes Melior journaler SIEview är en webbapplikation som visar upp information från Melior-databaser i hela regionen. SIEview består av två delar SIEview-översikt och Patientjournal SIEview - patientöversikt nås via knappen

Läs mer

Versionsnyheter PMO 6.1 Release

Versionsnyheter PMO 6.1 Release Versionsnyheter PMO 6.1 Release 2015-09-04 Förändring sker i följande moduler 1 Anteckning 2 Att göra 3 Checklista 4 Internpost 5 Lab 6 Löpande journal 7 Patientdata 8 Signera 9 Tidbok 10 Vaccination 11

Läs mer

Manual Link. Sjökvist Lotta

Manual Link. Sjökvist Lotta Manual Link Sjökvist Lotta 2018-11-15 2018-11-15 1 Innehåll LINK - Vårdsamordning i Cosmic... 2 Bakgrund... 2 Kopplingar till andra delar av Cosmic... 2 Översikt över fönster i LINK... 3 Åtkomst till ärende

Läs mer

Manual för BPSD-register

Manual för BPSD-register Manual för BPSD-register 1 OBSERVERA! För att programmet ska fungera måste du ha Internet Explorer 8.0 För att lägga in ny patient i systemet Gå in på huvudsidan Gå in på skattningar Skriv in personnummer

Läs mer

Lathund. Läkemedelsordination av barnmorskor

Lathund. Läkemedelsordination av barnmorskor Lathund Läkemedelsordination av barnmorskor Lathunden beskriver hur det praktiskt görs och är uppdelad i fyra delar: 1. Överföra ordinationer från gamla läkemedelsmodulen 2. Läkemedel där recept finns

Läs mer

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor

Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Manual Cosmic Messenger Ansvarig Anknytning Sidor Lotta Sjökvist, Folkhälsa och sjukvård 24131 20171018 1 1(13) Cosmic Messenger Funktionsbrevlådor Innehåll 1. Inledning... 3 1.1. Generell användning...

Läs mer

Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden.

Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare; Avvikit och Avliden. Nytt i TakeCare version 14.3 och 14.4 till samtliga användare. Produktionssättning 2014-11-11. Akutliggaren - Akutuppgifter Vid utskrivning från akutliggaren finns nu två nya alternativ vid val av mottagare;

Läs mer

COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för primärvård

COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för primärvård COSMIC R8.1 Läkemedelsmodulen för primärvård 170914 Läkemedel i primärvård - Innehåll Utbildning Standardrutin för läkemedelshantering Gamla läsvyer R8.0 Migrering Ordinera Administrera Förbrukningsartiklar

Läs mer

Lathund. Rutin för Barnmorska. Läkemedelsordination av barnmorskor. Innehåll. Preventivmedelsbesök. Gravid kvinna som har läkemedelsbehandling

Lathund. Rutin för Barnmorska. Läkemedelsordination av barnmorskor. Innehåll. Preventivmedelsbesök. Gravid kvinna som har läkemedelsbehandling Rutin för Barnmorska Preventivmedelsbesök Barnmorska sätter ut preventivmedel som för närvarande inte används. Barnmorska ska migrera de läkemedel som de har förskrivningsrätt på det vill säga det preventivmedel

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5

Inledning... 3. F-skattsedel... 3. Remissen... 3. Nya ikoner... 3. Utskrift av journalanteckningar... 4. Anamnes... 5 Inledning... 3 Innehåll... 3 F-skattsedel... 3 Remissen... 3 Streckkodläsare... 3 Indikator på FK-perioden... 3 Nya ikoner... 3 Utskrift av journalanteckningar... 4 Tidsmemo, utan patientkoppling... 4

Läs mer

Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2

Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2 PM 1 (10) Kommunikationsenheten Handläggare Mats Andersson 2018-10-11 Kontrollfrågor efter avslutad e-utbildning Cosmic Link2 Nedan följer ett antal kontrollfrågor som används för att säkerställa kunskaperna

Läs mer

Manual för BPSD-register

Manual för BPSD-register Manual för BPSD-register 1 OBSERVERA! För att programmet ska fungera måste du ha Internet Explorer 8.0 För att lägga in ny patient i systemet Gå in på huvudsidan Gå in på skattningar Skriv in personnummer

Läs mer

Första introduktionen i T4

Första introduktionen i T4 Första introduktionen i T4 Tidbok Hur man öppnar sin tidbok. Klicka på ikonen Tidbok längst upp på listen och skriv ditt namn ok Klicka på personalträdet (resurspaletten) längst upp till höger och välj

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret

Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret Uppdaterad feb 2017 / Version 2 MANUAL till BPSD-registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår

Läs mer

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen Handbok vårdplan Innehållsförteckning: 1. sök vårdplan.sid. 1 2. skapa vårdplan och lägg till sökord..sid. 2 3. redigera anteckningar i vårdplan..sid. 4 4. ta bort/avsluta sökord och anteckning i vårdplansdelen

Läs mer

Detta dokument beskriver de nyheter som kommer i Pascals release 2.1 som driftsätts den 14/

Detta dokument beskriver de nyheter som kommer i Pascals release 2.1 som driftsätts den 14/ Nyheter i Pascal 2.1 Detta dokument beskriver de nyheter som kommer i Pascals release 2.1 som driftsätts den 14/4 2018. Startsida På startsidan har texten i den gula varningsbannern om patienter som man

Läs mer

Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer

Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer Lathund BHV Registrera tillväxt samt vaccinationer Denna lathund riktar sig till BVC-sjuksköterskor inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Från 2014-05-19/21 ska BVC-sjuksköterskor börja registrera uppgifter

Läs mer

erecept Läkemedelsförskrivning i Obstetrix Status-symboler som förekommer

erecept Läkemedelsförskrivning i Obstetrix Status-symboler som förekommer Obstetrix VGR Västra Götalandsregionen 2019-03-05 erecept 1.7.0.100 Sammanfattning Nya krav på ökad säkerhet från ehälsomyndigheten innebär bland annat att den befintliga PINkoden försvinner, förskrivaren

Läs mer

h Cosmic R8.1 i primärvård IT-avdelningen för primärvård Virdings allé Uppsala

h Cosmic R8.1 i primärvård IT-avdelningen för primärvård Virdings allé Uppsala h2018 08 2018-09-04 Lathund, vaccinationer på BVC 1. Hitta tidigare givna vaccinationer 2. Sök fram vaccinationsmall och gör den till Favorit 3. Ordinera vaccin med hjälp av Favorit 4. Administrera vaccination

Läs mer

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal

1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal 1. Snabbstartsguide, kom igång med Pascal Här får du en snabbintroduktion till verktyget och lär dig var du hittar olika funktioner. Vill du veta mer och de olika funktionerna kan du gå in under respektive

Läs mer

Nyheter Melior 218sp1

Nyheter Melior 218sp1 Nyheter Melior 218sp1 Planerat datum för uppgradering: Nyheter Melior Läkemedel Förändrat gränssnitt i sätt in dialogen Rimlighetskontroll < 18 år Läkemedelsetiketter Ta bort hel ordinationsmall Nytt fält

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Nyheter Melior 218 sp1 - Läkemedel. Eped - barnläkemedelsinformation

Nyheter Melior 218 sp1 - Läkemedel. Eped - barnläkemedelsinformation Nyheter Melior 218 sp1 - Läkemedel Eped - barnläkemedelsinformation Melior 218 sp1 - eped eped är ett nationellt samarbete där barnläkemedelsinformation (läkemedelsinstruktioner och rimlighetskontroll)

Läs mer

Manual Utskrivningsinformation i Melior

Manual Utskrivningsinformation i Melior Datum 160927 Ver 2 Förvaltningsgrupp Läkemedelssystem Manual Utskrivningsinformation i Melior Rapporten utskrivningsinformation Journaltext i Melior Aktuella ordinationer Läkemedelslistan hämtas automatiskt

Läs mer

Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa

Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa Insieme Consulting AB 2017-10-20 Lathund Hälskontrollsystemet Schemaläggare Schemaläggning, Ankomstregistrera, E-remiss, personfliken, statistik och Ringa Innehållsförteckning Innehållsförteckning... -

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2

Användarmanual SIP i Prator Slutligt dokument, antagen Bilaga 3.2 SIP i Prator Avsnitt Kommentar Samtycke Menprövning Samtycke ska alltid inhämtas innan uppstart av SIP om samtycke tas från annan än den enskilde så ska denna person namnges Allmänt EVRY Prator 5.0.0 finns

Läs mer

Korrespondens och intyg HighEdit

Korrespondens och intyg HighEdit Korrespondens och intyg HighEdit Läsa dokument Funktionen för att läsa och skriva mallbaserade brev och intyg finns under fliken Korr/Intyg. 1 Ta fram patientens journalmapp. 2 Välj fliken Korr/Intyg.

Läs mer

ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR

ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR ALTERNATIV VID VAL/START AV FUNKTIONER I MELIOR Generellt i programmet fungerar Windows-standard när det gäller att bläddra, öppna och stänga fönster ALT + understruken bokstav trycka TAB tills dess önskad

Läs mer

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014

Manual för BPSD-registret. Version 7 / juni 2014 Manual för BPSD-registret Version 7 / juni 2014 Logga in Logga in till registret överst till höger på hemsidan. (Observera att du hittar testdatabasen längre ner på hemsidan) Fyll i ditt personliga användarnamn

Läs mer

Integration Mobimed Cambio Cosmic Ambulansverksamheten

Integration Mobimed Cambio Cosmic Ambulansverksamheten Riktlinje Process: 3 RGK Hälsa, vård och tandvård Område: Rutiner verksamheten Faktaägare: Richard Andersson, Sektionsledare Ambulansverksamheten Fastställd av: Stefan Engdahl, Verksamhetschef Ambulansverksamheten

Läs mer

Lokal administration kommun Cosmic

Lokal administration kommun Cosmic Dok-nr 28643 Författare Version Carina Lundahl, systemförvaltare, Systemförvaltning A 3 Godkänd av Giltigt fr o m Carina Engerström, förvaltningsledare, Verksamhetsutveckling vård och hälsa 2019-06-03

Läs mer

Versionsnyheter PMO 9.1

Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-06 Åsa Karén Versionsnyheter PMO 9.1 2018-03-12 1. BVC Kontroll vid flytthantering 2. BVC Ny samlad inmatning för nyfödd 3. Lab Indikation på flikar som innehåller data 4. Lab Koppla labsvar från

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9)

Författare Avd Telefon Datum Version Sid Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS (9) Helena Håkansson, Lotta Sjökvist FS 2017-03-06 1.1 1 (9) Link - Samordnad vårdplanering i Cosmic Link ger möjlighet för slutenvård, kommun och primärvård att hantera de olika faserna i vårdplaneringsprocessen.

Läs mer

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se 1 2013-10-31 Så här beställer du Raindanceportalen version 2013 vår Stockholms universitet E-post: portalen@eko.su.se 2 Innehåll Så här beställer du 1 1. Introduktion av beställningsportalen 3 1.1 Varukorgen...

Läs mer

Lathund. Egna anteckningar. Läkemedelsordination av barnmorskor. Innehåll

Lathund. Egna anteckningar. Läkemedelsordination av barnmorskor. Innehåll Egna anteckningar Lathund Läkemedelsordination av barnmorskor Lathunden beskriver hur det praktiskt görs och är uppdelad i fyra delar: 1. Överföra ordinationer från gamla läkemedelsmodulen 2. Läkemedel

Läs mer

Manual e-remiss i Hälsokontrollsystemet (ROCK-IT)

Manual e-remiss i Hälsokontrollsystemet (ROCK-IT) www.insieme.se Manual e-remiss i Hälsokontrollsystemet (ROCK-IT) Version Datum Kommentar Författare 1 Marlene SandbergAndersson 2 2014-09-02 Uppdaterad Marlene SandbergAndersson 3 2014-09-17 Uppdaterad

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Vårdkontakt- och efterregistrering (Kassa) i Cosmic

Vårdkontakt- och efterregistrering (Kassa) i Cosmic INSTRUKTION 2016-10-03 Ver 3.2 FG RPVA Vårdkontakt- och efterregistrering (Kassa) i Cosmic VÅRDKONTAKT- OCH EFTERREGISTRERING (KASSA) I COSMIC... 1 1 ADMINISTRERA KASSAN... 2 1.1.1 Öppna kassan... 2 1.1.2

Läs mer

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef

Sociala system. för rollen Vodok Enhetschef Sociala system för rollen Vodok Enhetschef 2013-02-27 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inloggning 3 1.1 Inloggningsfönstret 3 1.1.1 Mitt konto 4 1.1.2 Min stadsdel 4 1.1.3 Dokumentation 4 1.1.4 Kontakter och support

Läs mer

Releasedokument för astra WEB 2013-12-03

Releasedokument för astra WEB 2013-12-03 Releasedokument för astra WEB 2013-12-03 1 Nya Funktioner Bevakning skicka till flera lärare Nu finns det möjlighet att skicka bevakningar till flera lärare samtidigt. Man kan välja att skicka bevakningen

Läs mer

Lathund, vaccinationer på BVC

Lathund, vaccinationer på BVC Lathund, vaccinationer på BVC 1. Hitta tidigare givna vaccinationer 2. Sök fram vaccinationsmall och gör den till Favorit 3. Ordinera vaccin med hjälp av Favorit 4. Administrera vaccination 5. Överblick,

Läs mer

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning

SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning SPF/MiRiaM Manual avancerad sökning 2016-09-15 Skapat av: Fältström Ingrid 1 (31) Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 1.1 Begreppsförklaringar... 3 1.1.1 Kolumn... 3 1.1.2 Lista... 3 1.1.3 Posttyp...

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

Nyheter i COSMIC R8.1

Nyheter i COSMIC R8.1 R8.1.1_09 Sidan 1 R8.1 Nyhetsbrev med information om större förändringar i COSMIC R8.1 R8.1.1_09 Sidan 2 Innehåll 1. Allmänt... 4 Expandera Patientlisten... 4 Utvandrad patient... 4 Uppdaterade statusfärger...

Läs mer

Frågor och svar i samband med release

Frågor och svar i samband med release Frågor och svar i samband med release 5.2.0.0 Vårdplaner, bilagor m.m. Avslut av journal och delning. När journal avslutas bryts delningen från HSL till Social journal och vice versa. Avslut av vårdplan

Läs mer

Nyheter i Pascal 2.1. Startsida

Nyheter i Pascal 2.1. Startsida Nyheter i Pascal 2.1 Startsida På startsidan har texten i den gula varningsbannern om patienter som man saknar vårdrelation till, ändrats för att förtydliga vad vårdrelation är. Texten lyder nu: detta

Läs mer

Manual. BPSD-registret. September 2018 / 1

Manual. BPSD-registret. September 2018 / 1 Manual BPSD-registret September 2018 / 1 I ett kvalitetsregister är det viktigt att det är genomtänkta och korrekta data som skrivs in. Data som ni skriver in kommer att användas i den direkta omvårdnaden,

Läs mer

Manual Cosmic Link kommun

Manual Cosmic Link kommun Manual Cosmic Link kommun Sökord: Link, ärendeöversikt, persons ärende, samordning, SIP Dokumenthistorik Datum Kommentar Handläggare, enhet 2019-05-13 Kompletteringar gjorda Karin Andersson Kihlberg, CVU

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION

COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION Sidan 1 COSMIC REMINDERS ANVÄNDARINTRODUKTION Översikt COSMIC Reminders möjliggör för enheter att automatiskt skicka påminnelser till patienter om kommande bokade besök. Likaså kan påminnelser skickas

Läs mer

Vid sjukskrivning > 28 dagar inom övriga slutenvården

Vid sjukskrivning > 28 dagar inom övriga slutenvården Cosmic R8.0, vers 2015-10-30 Vid sjukskrivning > 28 dagar inom primärvården och psykiatrin Alla patienter som sjukskrivs > 28 dagar ska ha ett vårdåtagande och det kan se olika ut vem som signalerar för

Läs mer

Rutin för AsynjaVisph

Rutin för AsynjaVisph Rutin för AsynjaVisph Innehållsförteckning Patientuppgifter... 2 Det finns flera sätt att nå patientuppgifter... 2 Barn som saknar namn (nyfödd)... 2 Skyddade personuppgifter... 3 Fliken Allmänt... 4 Fliken

Läs mer

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal

Lathund Procapita Omvårdnadspersonal Lathund Procapita Omvårdnadspersonal 1 Innehåll 1. Logga in och byt lösen... 3 2. Mina Sidor... 4 3. Nya meddelanden... 5 4. Sök dokumentation Hänt sen sist... 6 5. Digital signering Delegeringsbeslut...

Läs mer

PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK...

PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK... Britt Karlsson 036-32 41 94 2017-04-17 1 1 (9) PATIENT INSKRIVEN PÅ EN KLINIK FLYTTAS TILL VÅRDENHET PÅ ANNAN KLINIK... 2 Förflyttning... 2 1. Patienten får en vårdplats på annan klinik på grund av t.ex.

Läs mer

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO

Koll på läkemedelslistan. Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO 1 Koll på läkemedelslistan Praktiska tips för att hålla läkemedelslistan aktuell i PMO Stäm av läkemedelslistan Om ikonen

Läs mer

Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014

Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014 Nytt i TakeCare från och med 10 juni 2014 (version 14.0 + 14.1) Förändrat utseende i TakeCare TakeCare-skrivbordet och Patientraden har fått nytt utseende. Följande förändringar har genomförts: Sök/välj

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior

Sekreterare och Plussekreterare Version via Melior Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 via Melior Logga in i Melior. Öppna MedSpeech via Externa program i menyraden, välj Utskrift diktatlista, v.g. se nedan. MedSpeech startar och du får upp en

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola Novaschem Integration Procapita Education Grundskola Augusti 2013 Education Sida 2/15 Innehåll FÖRBEREDELSER... 3 Nytt läsår... 3 Pågående läsår... 3 Förberedelser övrigt... 3 Procapita... 4 Export från

Läs mer

Innehåll 1 Öppna kassa Vårdkontakt och efterregistrering Frikort Registrera vara Besökslista... 13

Innehåll 1 Öppna kassa Vårdkontakt och efterregistrering Frikort Registrera vara Besökslista... 13 Godkänt den: 2018-06-03 Ansvarig: Ingela Andersson Gäller för: Region Uppsala Innehåll 1 Öppna kassa...2 2 Vårdkontakt och efterregistrering...3 2.1 KONTAKT- OCH BETALREGISTRERA ETT BOKAT BESÖK... 4 2.2

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna

Lathund. Urval för tandregleringsbehandling via remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna 1 (35) Lathund remiss i Tandvårdsfönster (TVF) Specialiserad tandvård för barn och unga vuxna Allmän tandvård för barn och unga vuxna 2 (35) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 2 Skapa remiss som remittent...

Läs mer

SportAdmin i GF Nikegymnasterna

SportAdmin i GF Nikegymnasterna SportAdmin i använder SportAdmin som system för medlemshantering, fakturering och hemsida. Här nedan kommer du att kunna läsa om de funktioner som du som ledare behöver ha koll på i systemet. För att logga

Läs mer

Produktionssättning 2013-05-21

Produktionssättning 2013-05-21 Produktionssättning 2013-05-21 Inskrivning/utskrivning - Ett förtydligande i utplaceringshistorik har gjorts. Nu visas texten "(Tillbaka)" efter vårdenhetens namn när en utplacerad patient har flyttats

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer