Anteckningar. GRAA-gruppen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar. GRAA-gruppen"

Transkript

1 Anteckningar NÄRVARANDE Mirjam Rissanen-Hjorth, ordförande Mölndal Susanne Barre, Ale Pia Sneider, Alingsås Camilla Stensson, Alingsås Ulla Olsson, Göteborg Andrea Toth, GR Britt-Marie Bergstrand, Kungsbacka Minna Tervamäki, Kungsbacka Susanne Berglund, Lerum Maria Herrman Rendmar, Lerum Teres Linchausen, Lilla Edet Anna Jakobsson, Mölndal Andrea Hansson, Öckerö Nina Ljungberg, Öckerö John Nelander, sekreterare GR EJ NÄRVARANDE Linda Ressel, Ale Maria Järgenstedt, Härryda Pernilla Wiklund, Kungälv Lina Dahlqvist, Partille Christine Olausson, Partille Rebecka Apelqvist, Stenungssund Sandra Andrén, Tjörn Katarina Holmqvist, Tjörn 1. Laget runt: Det enskilt viktigaste förbättringsområdet gällande det lokala KAA-arbetet just nu? Mölndal: Kommunstyrelsen i Mölndal har fattat beslut om att en utredning och en handlingsplan om samlokalisering av arbetet med unga i Mölndal skall göras. Hanna Georgsson, student på Arbetsvetarprogrammet Gu, utför utredningen som sitt examensarbete. Detta genom att bland annat intervjua de olika förvaltningarna i kommunen, Arbetsförmedlingen, BUP och Samordningsförbundet. Hur ser samverkan ut idag och hur kan en samlokalisering praktiskt se ut för att gynna unga i Mölndal som är i behov av stöd? Rekrytering är också på gång för en pedagog med bland annat syfte att jobba med KAA-ungdomar och hemmasittare. En socialpedagog på 10% med 1 (6)

2 hemvist på Vuxenutbildningen kan också jobba med äldre KAA-ungdomar och underlätta övergången till Vux. KAA Mölndal har även framställt ett nytt vykort för hemskick, jobbar vidare med hembesök och betonar, likt många andra, om utmaningarna med portkoder. Ale: Kuratorn Susanne jobbar c:a 25% i sin tjänst med KAA och framhåller att hon får med sig mycket nyttigt från GRAA-gruppsmötena. Utöver hennes tjänst, finns även på förvaltningen Linda som bland annat jobbar med IKE och uppföljning av elever på externa gymnasieskolor. Lerum: KAA-ansvariga, Maria och Susanne (två heltidstjänster), berättar att KAA Lerum precis gjort ett omtag/nytag med en ny chef och att de hädanefter tillhör IM på Lerums gymnasium. De betonar att de kan skönja en betydande grupp inom gruppen bestående av tjejer med psykisk ohälsa. De kan också skönja en ökad kunskap om KAA från vårdnadshavare något som också lett till starkare krav från dem på kommunen gällande åtgärder för deras barn. Det har till och med kommit in en anmälan till Skolinspektionen från en förälder om att det saknas ändamålsenliga insatser inom KAA. betraktar denna utveckling som positiv, då det direkt ställer krav på ledning att ta KAA än mer på allvar. Göteborg: För det första berättar Ulla att hon ska sluta på Vägledningscentrum och följaktligen med sitt KAA-arbete, som hon under många år varit med och framgångsrikt byggt upp i Göteborgs stad. Vidare berättar hon att mycket fokus nu ligger på att föra in ett nytt elevregistersystem något som också har redogjorts för i tidigare minnesanteckningar. Ulla betonar också utmaningarna med att identifiera relevanta sysselsättningar primärt kopplat till studier och att det har blivit betydligt svårare att få in KAA-ungdomar på IM. Dessutom redogör Ulla för att KAA-tjänster i många stadsdelar har dragits ner, vilket redan kan betraktas vara en orsak till sämre uppföljningssiffror. Kungsbacka: De operativt KAA-ansvariga Britt-Marie och Minna betonar också att det finns många KAA-ungdomar med psykisk ohälsa och uttrycker ett missnöje över barnpsykiatrins bristande närvaro, bland annat på SIP-möten. Dessutom har nermonteringen av Söderbro och att KAA-verksamheten av oförklarlig anledning glömdes bort i samband med införandet av Trelleborgsmodellen inneburit att Kungsbacka på bara några år gått fram 8 tjänster i samverkan kring KAA till att det nu endast är 1,5 tjänst kvar. Öckerö: Här är det samverkansgrupper i fokus. De operativt KAA-ansvariga Andrea och Nina betonar dock svårigheter i att förmå andra kommunala verksamheter att erbjuda KAA-ungdomar insatser, då målgruppen är under 20 år. Bland annat har AME visat sig ointresserade. Andrea och Nina framhåller behovet av praktikplatser för målgruppen. De berättar också om verksamheten Studiecentrum där ungdomar kan läsa upp betyg i första hand svenska, engelska och matematik. Nina vill också betona det ovana och svåra i uppdraget som kurator att jobba med KAA. 2 (6)

3 Lilla Edet: KAA-ansvarig Teres berättar att ungdomscoacher har anställts, vilket ses som positivt. Politiken har informerats med varierad respons. Avsaknaden av en SYV-tjänst har föranlett att Teres genomfört syv-insatser på grundskolan och informerat alla nior om KAA. Vidare betonar hon det positiva samarbetet med Vuxenutbildningen och att hon i dubbla roller (också gymnasieansvarig) inte hinner med hembesök i dagsläget. Alingsås: De operativt KAA-ansvariga Camilla och Pia från Dinväg nästintill ursäktar sig inför de andra GRAA-grupps representanterna då de alltjämt har mycket bättre villkor rörande ändamålsenlig organisering, förankring och resurstilldelning och aktiviteter/åtgärder i jämförelse med flertalet andra medlemskommuner inom GR. Bra politisk förankring, två heltidstjänster, egna praktikplatser, egen klass med c:a 20 elever och mycket annat på gång. 2. Kommunernas köp av folkhögskoleplatser för unga som inte har fyllt 18 år (John Nelander, GR) Den 1/ kom en ändring i förordningen (2015: 218) om statsbidrag till folkbildningen som förtydligar regelverket kring statsbidrag till Folkhögskolor. Folkhögskolan kan anta en ungdom som är yngre än 18 till allmän kurs. Samtidigt finns inget lagrum för en kommunal huvudman som ger möjlighet för detta. Enligt kapitel Skollagen kan en hemkommun ersätta annan kommunal huvudman eller huvudman som genom beslut av Skolinspektionen är berättigad till bidrag för utbildning. Det innefattar andra kommunala huvudmän och fristående huvudmän. Det finns alltså inte utrymme att förhålla sig till andra skolformer annat än gymnasieskola och lag går före förordning. Vidare så stärks detta genom entreprenadförhållandena i samma lag kap 23, där det finns regleringar om under vilka förhållande som en kommun kan köpa utbildning på entreprenad. Folkhögskola kan inte inrymmas här heller. För sammanfattad info, se bifogad presentation. 3. Information om rapportering till Skatteverket (John Nelander, GR) Angående anmälan till Skatteverket när ungdomen med stor sannolikhet inte bor på sin folkbokföringsadress: Kommunen har skyldighet och Skatteverket ska starta en bättre/säkrare anmälningsfunktion framåt. Jurist på SKL har fastslagit att det finns en rapporteringsskyldighet enligt 2 folkbokföringsförordningen som gäller för kommuner generellt. Dock är socialtjänsten undantagen. Eftersom bestämmelsen är generellt skriven, kan det tolkas som att socialtjänst avser verksamhet enligt lagstiftningen om socialtjänst 3 (6)

4 - alltså inte skollagen. När man läser om bestämmelserna om aktivitetsansvaret, Skollagen 29 kap 9 har hemkommunen ansvar. Det betyder att uppgiften kan ligga på vilken nämnd som helst och uppgiften som sådan är inte socialtjänst, oavsett vilken nämnd i kommunen som har hand om uppgiften, även om den skulle ligga under socialnämnden i kommunen. Med socialtjänst i folkbokföringsförordningen menas, enligt juristens bedömning, lagstiftningen om socialtjänst. Rapporteringsskyldighet från kommunerna föreligger oavsett vilken nämnd som har hand om uppgiften. Från Skatteverket kommer följande information: Det pågår för närvarande en utvecklingsinsats som tar fram ett särskilt gränssnitt där KAA-ansvariga eller annan berörd personal kommer kunna rapportera in när de upptäcker att en person inte bor på sin folkbokföringsadress. Under 2019 ska Skatteverket ta fram: (i) ett webbgränssnitt för inrapportering via deras hemsida, och (ii) ett öppet API som större ingivare har möjlighet att ansluta sig mot. Vid anslutning mot det öppna API:et krävs en utvecklingsinsats även hos ingivaren (och någon form av avtal), men för webbgränssnittet ser myndigheten i nuläget inte att någon anslutning ska behövas även om de inte landat i exakt lösning för identifiering av myndighet. 4. Frågor rörande KAA-modulen i ELIN. Hur göra när KAA-ungdomar skrivs in på IM på gymnasieskola? Det är en administrativ fråga för att ungdomarna ska få busskort, lunch, tillgång till elevhälsa m.m. som skolungdomar har. Om ungdomar som får åtgärder inom KAA hade fått samma tillgång till de ovan nämnda förmånerna så hade läget varit annorlunda. Ungdomar som skrivs in på IM blir avslutade i KAA, eller aldrig ens aktuella om de registreras i rätt tid. Förslag från gruppen är att ungdomen ska registreras på en fiktiv IM-enhet som gör att de förblir aktiva i KAA. Men däremot blir ungdomen ändå avslutad när skolan rapporterar till ELIN - och då spelar den fiktiva IMenheten ingen roll. Alternativ/förslag: Skolan skapar en klass/grupp i sitt egna elevregistreringssystem som inte rapporteras till ELIN. På det sättet ligger ungdomen kvar i KAA och handläggare kan registrera aktiviteter på dem. Ex: prova på kurser på Gymnasieskolan -> Andra studier (StAn) eller Annan aktivitet-> en åtgärd som en ungdom deltagit i som inte ryms i något av de andra alternativen. (AnAtg) Rullistorna under Sysselsättning och Aktiviteter Sysselsättning och Aktiviteter innehåller idag många valbara alternativ för att det egna uppföljningsarbetet ska bli tydligare. Skolverket har färre alternativ och det diskuterades hur registreringen ska bli tydligare för handläggarna. 4 (6)

5 Alternativ 1: Visa SCB-koderna efter de olika valen, ex Elitidrott - ej avlönad (som kodas till AnSys) visas som Elitidrott ej avlönad (AnSys) så man vet vad alternativen kodas till i SCB-filen. (AnSys= Annan sysselsättning). Rullistan är i övrigt kvar med alla alternativen. Alternativ 2 Visa SCB-koderna efter de olika valen, men ta bort de utökade valalternativen så att bara Skolverkets specifika visas. Ny rullista under där man kan välja bland de specifika alternativen men som inte rapporteras till filen. Kommentar: Låter rörigt med fler rullistor och att man ska behöva registrera på två listor för att mer specifikt se vilken Sysselsättning/Aktivitet ungdomen har. Statistikönskemål Önskemål om att dra ut statistik från fliken Uppföljning. Där kan man se arbetet man lagt ner kring själva uppföljningen av ungdomen utöver eventuella aktiviteter. Gäller kanske i första hand uppföljningsförsöken/kontaktförsöken. Viktigt att kunna redovisa för politiken och för chefer hur mycket tid man lägger på att nå ungdomen innan man når hen. John kommer även ta upp frågan med Skolverket. Dokumentation i ELIN Ja till dokumentation i ELIN, men det måste vara säkert. Kanske börja med att få in en gemensam handlingsplan. I Indra finns en blankett under fliken Överl.IM som är förtryckt med ungdomens personuppgifter. Något liknande tänk för att få in handlingsplan i ELIN? Gruppen tar fram en gemensam handlingsplan, Alingsås och Göteborg har en redan, kanske kan inspireras av dem? Var ska den ligga? Under någon befintlig flik eller ska det skapas en ny som heter t.ex. Dokumentation? Hur blir det med sekretessen? Försvinner dokumenten när ungdomen byter kommun? Vad gäller för gallring? Finns de kvar lika länge som ungdomen? Steg 2 gällande dokumentation Expanderbar skrivruta. Viktigt att systemet är säkert, och vad får man egentligen skriva och inte? Går det att komma bort från egen dokumentation på annat ställe än i ELIN? Visning/sekretess När man sitter med en ungdom bredvid sig, ser den ungdomen andra ungdomars personuppgifter. Antingen om man har öppnat elevkortet från fliken Ungdomar eller om man sökt fram ungdomen med personnummer från startsidan, för då ser man Arbetsuppgifter till vänster. Kan man göra elevkortet större, så det döljer personuppgifterna för andra? Eller behöver man klarmarkera Arbetsuppgifterna så de försvinner? Risk för att man missar att följa upp ungdomar om man faktiskt använder Arbetsuppgifter. 5 (6)

6 5. Övriga frågor - Under vårens sista GRAA-gruppsmöte kommer fokus att ligga på att kartlägga/identifiera vilka diskussionsfrågor och ämnen som vore relevanta för kommuner utan regionala nätverk för KAA att ta sig an i sitt arbete. Samtidigt blir detta fokusområde ett sätt för självrannsakan och klargörande av vad medlemskommuner inom GR befinner sig i dagsläget. En annan fråga att behandla på nästa möte är eventuella konsekvenser av förändrad nationell arbetsmarknadspolitik och relationen mellan KAA och Arbetsförmedlingen. - Ett annat önskemål är att Jenny Sjöstrand (GR) närvarar på nästa möte och går igenom det nya analysverktyget kopplat till ELIN. 6. Vårens nästa möte Torsdagen den 23/5, kl.13:00-16:00 Vid protokollet: John Nelander Sekreterare 6 (6)

Anteckningar. GRAA-gruppen

Anteckningar. GRAA-gruppen Anteckningar NÄRVARANDE Mirjam Rissanen-Hjorth, ordförande Mölndal Susanne Barre, Ale Linda Ressel, Ale Marianne Hugon, Göteborg Andrea Toth, GR Britt-Marie Bergstrand, Kungsbacka Minna Tervamäki, Kungsbacka

Läs mer

Anteckningar. GRAA-gruppen

Anteckningar. GRAA-gruppen Anteckningar NÄRVARANDE Mirjam Rissanen-Hjorth, ordförande Mölndal Susanne Barre, Ale Ulla Olsson, Göteborg Andrea Toth, GR Maria Järgenstedt, Härryda Minna Tervamäki, Kungsbacka Anna Jakobsson, Mölndal

Läs mer

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen GRAA-gruppen Göteborg 2018-05-24 Anteckningar från möte med GRAA-gruppen Tid: Torsdagen 24 maj, kl. 09:00-12:00 Plats: Lokal Trean (GR, Anders Personsgatan 8) Närvarade: Mirjam Rissanen Hjorth, ordförande,

Läs mer

Anteckningar. GRAA-gruppen

Anteckningar. GRAA-gruppen Anteckningar NÄRVARANDE Mirjam Rissanen-Hjorth, ordförande Mölndal John Nelander, sekreterare GR Maria Järgenstedt, Härryda Britt-Marie Bergstrand, Kungsbacka Teres Linchausen, Lilla Edet Lina Dahlqvist,

Läs mer

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen GRAA-gruppen Göteborg 2017-09-20 Anteckningar från möte med GRAA-gruppen Tid: Onsdagen 20 september, kl. 09:00-12:00 Plats: Lokal Sjuan (GR, Anders Personsgatan 8) Närvarade: Karin Asplund, ordförande,

Läs mer

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen GRAA-gruppen Göteborg 2017-12-13 Anteckningar från möte med GRAA-gruppen Tid: Onsdagen 13 december, kl. 09:00-12:00 Plats: Lokal Sjuan (GR, Anders Personsgatan 8) Närvarade: Karin Asplund, ordförande,

Läs mer

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen GRAA-gruppen Göteborg 2017-05-03 Anteckningar från möte med GRAA-gruppen Tid: Onsdagen 3 maj, kl. 09:00-12:00 Plats: Lokal Trean (GR, Anders Personsgatan 8) Närvarade: Karin Asplund, ordförande, Göteborg

Läs mer

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor GRAA-gruppen Sammanställt av John Nelander, GR U 2016-11-30 Skollagen När en elev börjar eller slutar

Läs mer

Handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Vara kommun

Handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Vara kommun Handlingsplan för det kommunala (KAA) i Vara kommun Gäller fr.o.m. 2019-03-01 Antagen av bildningschef 2019-02-19 (KAA) i Vara kommun Sidan 1 Uppföljning av kommunernas aktivitetsansvar Kommunerna har

Läs mer

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen GRAA-gruppen Göteborg 2018-02-23 Anteckningar från möte med GRAA-gruppen Tid: Fredagen 23 februari, kl. 09:00-12:00 Plats: Lokal Sjuan (GR, Anders Personsgatan 8) Närvarade: Mirjam Rissanen Hjorth, ordförande,

Läs mer

Anteckningar vid konferens i Nätverket för det kommunala informationsansvaret (GRIA)

Anteckningar vid konferens i Nätverket för det kommunala informationsansvaret (GRIA) Nätverket för det kommunala informationsansvaret Göteborg 1 december 2014 Anteckningar vid konferens i Nätverket för det kommunala informationsansvaret (GRIA) Den 28 november tog Utbildningschefsnätverket

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2016-10-11 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Introduktionsprogramsgruppen Gymnasieantagningen 2016-09-29 Kartläggning av

Läs mer

!"#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström

!#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström !"#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström 24% av Sveriges ungdomar har fyra år efter uppropet inte fått slutbetyg i gymnasiet.!"#$%&' !"#$%&' Elever som är 16 år eller äldre och

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Rapport om Skolekonomnätverkets verksamhet maj 2014 maj 2016 Syfte/uppdrag: Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - initiera

Läs mer

Handlingsplan med rutiner för kommunalt aktivitetsansvar (KAA)

Handlingsplan med rutiner för kommunalt aktivitetsansvar (KAA) Handlingsplan med rutiner för kommunalt aktivitetsansvar (KAA) Datum: 2018-04-20 1 Innehåll Kommunalt aktivitetsansvar Fakta om det kommunala aktivitetsansvaret 3 Arbetsuppgifter inom det kommunala aktivitetsansvaret

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Anteckningar från möte i Förskolenätverket

Anteckningar från möte i Förskolenätverket ANTECKNINGAR Förskolenätverket Onsdag 2015-12-02 Anteckningar från möte i Förskolenätverket Tid: Onsdag 2 december 2015 kl. 13.00-16.00 Plats: Villa Odinslund, Göteborg Närvarande Maria Andersson, Ordförande

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: Version: 1.

Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: Version: 1. Riktlinjer för rapportering Och hantering av frånvaro Gymnasieskola. Framtagen av: Teres Linchausen. Datum: 2018-04-24 Version: 1.0 Innehåll Inledning... 3 Rutin kring rapportering och hantering av frånvaro....

Läs mer

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid 06 07 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,4 6,5 6,6 5,0 Lilla Edet 7,3 7,4 8, 4,9 Tjörn 6,8 7,4 7,6 6, Härryda 7,7 7,5 7,6 6,4 Mölndal 7,7 7,7 7,9 5,9

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2017-10-04 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA ÅR

KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA ÅR KOMMUNENS INFORMATIONSANSVAR FÖR UNGA 16-20 ÅR Halvårsrapport januari 2014 Datum: 2014-01-20 Sammanställt av: Lilian Lama, Uppföljningsansvarig Innehållsförteckning 1 Det kommunala informationsansvaret

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 090918 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen Datum: Fredag 18 september Deltagare: Magnus Thilén, Alingsås, Törbjörn Claesson Göteborg, Carina Danielsson Härryda,

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR DET KOMMUNALA AKTIVITETSANSVARET

HANDLINGSPLAN FÖR DET KOMMUNALA AKTIVITETSANSVARET HANDLINGSPLAN FÖR DET KOMMUNALA AKTIVITETSANSVARET GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunstyrelsen 2017-06-07, 194 Dnr: Ks 2017/366 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00

Läs mer

Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer

Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer Barn- och utbildningsnämnden Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer Antaget av Barn- och utbildningsnämnden (2015-10-01) Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) Strömstads kommun Lagstiftning Skollagen

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning Bilaga 1 Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning Innehållsförteckning Bilaga 1 KARTLÄGGNING AV MÅLGRUPPENS STORLEK OCH SAMMANSÄTTNING UNGA SOM INTE FULLFÖLJER GYMNASIET Ej behöriga till

Läs mer

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Introduktionsprogramsgruppen Gymnasieantagningen 2016-09-29 Kartläggning av

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 13 maj, kl 08.30 14.30 Plats: GR, lokal Vinga (135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson, Alingsås

Läs mer

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet Uppdrag DUA Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet 1. Målgrupp 2. Mål 3. Genomförande Gunilla Bergström Casinowsky, forskare FoU i Väst/GR gunilla.bergstromcasinowsky@grkom.se

Läs mer

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Åsa Holmstrand, Alingsås (gymn & vux) Elisabet Nord, Göteborg (förskola)

Läs mer

Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar

Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar LIDKÖPINGS KOMMUN Antagen av Carina Bertilsson, chef för KAA, 160519 Innehåll HANDLINGSPLAN FÖR AKTIVITETSANSVARET... 3 Aktivitetsansvaret har tre

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Introduktionsprogramsgruppen Gymnasieantagningen 2016-09-29 Kartläggning av

Läs mer

1. Skolbibliotek Julia Karlsson, skolbibliotikarie Rävlandaskolan, Härryda

1. Skolbibliotek Julia Karlsson, skolbibliotikarie Rävlandaskolan, Härryda Anteckningar NÄRVARANDE Åsa Holmstrand, Alingsås Elin Svensson, Alingsås Jonas Österberg, Göteborg Fredrik Johansen, Göteborg Rickard Callenmyr, Göteborg Elin Rosén, Härryda Nina Silfverblad, Kungälv Christian

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Regiongemensam elevenkät

Regiongemensam elevenkät 170518 Kvalitetsnätverket Regiongemensam elevenkät 2017 ÅRS UNDERSÖKNING 2017 ÅRS ENKÄT Nya frågor, målgrupper och indexberäkningar Anpassat till Skolinspektionens enkät Viss förändring i åk 2, särskilt

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Anteckningar. SYV-nätverket

Anteckningar. SYV-nätverket Anteckningar NÄRVARANDE Teija Kuusinen, Ale Tina Öberg, Göteborg Jonas Vilhelmsson, Göteborg + praktikant Lotta Maria Järgenstedt, Härryda Karin Samuelsson, Kungsbacka Angela Lyrhagen Eliasson, Kungsbacka

Läs mer

Anteckningar från möte med Introduktionsprogramsgruppen

Anteckningar från möte med Introduktionsprogramsgruppen Anteckningar från möte med Introduktionsprogramsgruppen ANTECKNINGAR Introduktionsprogramsgruppen 2018-05-18 Tid: Fredag 18 maj, kl. 9:00-12:00 Plats: At Work, Johan på Gårdas gata 5a, lokal Lucky Luke

Läs mer

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet

Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet HANDLING 2015-08-14 Fördelning av statsbidrag ur förordning 2015:403 utifrån arbetslöshet Arbetslöshetssiffrorna är från maj 2015. Öppet maj 15 Skolverkets siffror Andel i regionen Andel i riket Antal

Läs mer

Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket

Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket MISSIV 2014-11-28 ÄRENDE 1 Till Förslag till Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket Skol-IKT-nätverket har sett över nätverkets namn och syftesbeskrivning. Det nuvarande syftet upplevs

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/ /2024

Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/ /2024 Uppdatering av samverkansavtal för gymnasieskolan 2019/2010 2023/2024 Befintlig text: Samverkansavtalet gäller också de platser som medlemskommunerna erbjuder som gruppbaserade regionalt sökbara utbildningar

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 16 augusti 2018 kl 9 12 15 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen

Protokoll från sammanträde med sociala styrgruppen från sammanträde med sociala styrgruppen Tid: Torsdag den 30 oktober 2014, kl. 11.30-13.15 Sammanträdet sker i anslutning till heldagskonferensen Gör Göteborg Jämlikt som styrgruppen deltar i. Plats: Svenska

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

Det kommunala aktivitetsansvaret

Det kommunala aktivitetsansvaret PLAN FÖR Det kommunala aktivitetsansvaret Antaget av Barn- och utbildningsnämnden Antaget 2018-12-05 142 Giltighetstid 1 januari 2019-30 juni 2022 Dokumentansvarig Ansvarig verksamhetschef Håbo kommuns

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer

Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018

Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018 Nätverket för elevhälsa Göteborg 5 februari 2018 Anteckningar Tid: måndag 5 februari, kl. 08.30-13.00 (inklusive lunch) Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin,

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal 2012-11-16 ÄRENDE 2 Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal Inom ramen för GR-samarbetet initierades inför 2011 en regiongemensam elevenkät, vilken vänder sig till elever i årskurs 2, 5 och 8 i grundskolan

Läs mer

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017

Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017 Regiongemensam enkät i förskola och familjedaghem 2017 GR Sammanfattande resultat Offentliga och fristående förskolor, barn födda tidigare än 1 juli 2015 Om undersökningen För andra året i rad görs en

Läs mer

Arbetsförmedlingens uppdrag för unga med funktionsnedsättning

Arbetsförmedlingens uppdrag för unga med funktionsnedsättning Arbetsförmedlingens uppdrag för unga med funktionsnedsättning Göteborgs kranskommuner Orust Tjörn Stenungsund Kungälv Lilla Edet Ale Alingsås Lerum Partille Härryda Mölndal Kungsbacka Vad händer när skolan

Läs mer

GR Utbildning 2011-02-11 Anteckningar

GR Utbildning 2011-02-11 Anteckningar GR Utbildning 2011-02-11 Anteckningar Barnomsorgsnätverket Tid: Fredagen den 11 februari 2011, kl. 9.00 12.00 Plats: GR-huset, Gårdavägen 2, rum 260 Deltagare: Monika Larsson, Utbildningschefsgruppen,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Bortfallsrapport

Regiongemensam elevenkät Bortfallsrapport Regiongemensam elevenkät 2016 Bortfallsrapport Mölndal, april 2016 Kontaktperson Indikator: Karin Tidlund Kontaktperson GR: Jenny Sjöstrand Inledning Om undersökningen Den regiongemensamma elevenkäten

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort.

En slutkonferens är planerad till den 21 maj, inbjudan kommer inom kort. Anteckningar NÄRVARANDE Pia Alhäll, ordförande, Stenungsund Martin Nordström, vice ordförande, Öckerö Anders Hedman, Ale Johan Roos, Göteborg Mia Strand, Göteborg Tony Jivéus, Kungsbacka Lars-Gunnar Hermansson,

Läs mer

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Anteckningar Tid: måndag 11 december, kl. 09.00-15.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin, Alingsås

Läs mer

SYV-nätverket GR

SYV-nätverket GR SYV-nätverket GR 170922 Innehåll. Vad är Plug In 2.0? Kända erfarenheter, lärdomar och resultat Kommande erfarenheter, lärdomar och resultat Kommande spridningsaktiviteter Följdprojekt Studieresultat efter

Läs mer

Sysselsättning bland unga som omfattas av Kommunala aktivitetsansvaret

Sysselsättning bland unga som omfattas av Kommunala aktivitetsansvaret 2018-04-16 Sysselsättning bland unga som omfattas av Kommunala aktivitetsansvaret Tyresö kommun Höstterminen 2017-vårterminen 2018 Sofia Lindgren, studie- och yrkesvägledare Kommunala aktivitetsansvaret

Läs mer

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess

Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess Flyktingsituation extra ordinärt läge Politisk - tjänstemannaprocess 16/9 UG Åtgärder 18,19/9 F-styrelse Akut agenda 25/9 Kommunchefer 30/9 UC 2/10 Extra möte KSO, KC 16/10 F-styrelse Förslag Åtgärder

Läs mer

PLANER SKOLBIBLIOTEKSVERKSAMHET

PLANER SKOLBIBLIOTEKSVERKSAMHET PLANER SKOLBIBLIOTEKSVERKSAMHET 1. Finns det en biblioteksplan i din kommun? 2. Ingår skolbiblioteksverksamheten i planen? 3. Hur lyder texten om kommunens skolbiblioteksverksamhet? Sedan var frågan Hur

Läs mer

Det kommunala aktivitetsansvaret

Det kommunala aktivitetsansvaret PLAN FÖR Det kommunala aktivitetsansvaret Antaget av Barn- och utbildningsnämnden Antaget 2018-05-09 49 Giltighetstid 1 juli 2018-30 juni 2022 Dokumentansvarig Ansvarig verksamhetschef Håbo kommuns styrdokumentshierarki

Läs mer

Preliminärantagningen 2017

Preliminärantagningen 2017 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2017-04-06 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018

Framtidens modell för utbud och ekonomi. Vuxenutbildningsnätverkets konferens september 2018 Framtidens modell för utbud och ekonomi Vuxenutbildningsnätverkets konferens 17-18 september 2018 Statsbidragshantering Vilka statsbidrag ska GR söka Statsbidrag för rekryterande insatser Motprestation

Läs mer

Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019

Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019 www.pwc.se Uppföljning av revisionsrapport Kommunala aktivitetsansvaret i Lysekils kommun januari 2019 Inledning Från och med 1 januari 2015 skärptes skollagen och det blev tydligare att en kommun löpande

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2015

Regiongemensam elevenkät 2015 Regiongemensam elevenkät 2015 Textuell rapport En undersökning genomförd av Markör Marknad och Kommunikation AB Markör AB 1 (11) Uppdrag: Regiongemensam elevenkät 2015 Undersökning bland elever/barn och

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:7138 Robertsfors kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Robertsfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2018:7138 2(5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Skolundersökning 2012 Elevenkät. Göteborgsregionen Resultat

Skolundersökning 2012 Elevenkät. Göteborgsregionen Resultat Skolundersökning 2012 Elevenkät Göteborgsregionen Resultat Innehåll Innehåll Om undersökningen Bakgrund och syfte Metod och omfattning Genomförande Svarsfrekvens Liten ordlista Läsanvisning Resultat Årskurs

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2015

Regiongemensam elevenkät 2015 Regiongemensam elevenkät 2015 Totalrapport En undersökning genomförd av Markör Marknad Kommunikation AB Markör AB 1 (25) Uppdrag: Regiongemensam elevenkät Undersökning bland elever/barn vårdnadshavare

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Sammanträde 2013-11-29 Dnr 2013/01 ( 48 t.o.m. 57) 1(8) Tid: 2013-11-29 kl 13:00 15:00 Plats: Samordningsförbundet Ledamöter Närvarande: Frånvarande: Beatrice Berglund Arbetsförmedlingen, ordförande Malin Welin, Försäkringskassan

Läs mer

Utredningens Kap 3 Privata utförare i kommunal verksamhet

Utredningens Kap 3 Privata utförare i kommunal verksamhet SIGNERAD Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (5) Datum 2013-08-21 Vår referens Ann-Sofie Nordh Planerings- och antagningschef ann-sofie.nordh@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till

Läs mer

Handlingsplan KAA. Handlingsplan med rutiner för kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Sundbyberg HANDLINGSPLAN KAA BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

Handlingsplan KAA. Handlingsplan med rutiner för kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Sundbyberg HANDLINGSPLAN KAA BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handlingsplan KAA Handlingsplan med rutiner för kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Sundbyberg 2016-08-15 Antagen av Svante Tolf ansvarig chef för KAA Framtagen av Petra Wallin HANDLINGSPLAN KAA BARN-

Läs mer

Beställarverksamheten Barn och utbildningsförvaltningen Utbildnings och Arbetsmarknadsnämnden

Beställarverksamheten Barn och utbildningsförvaltningen Utbildnings och Arbetsmarknadsnämnden Arenan Beställarverksamheten Barn och utbildningsförvaltningen Utbildnings och Arbetsmarknadsnämnden Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) En hemkommun ska löpande under året hålla sig informerad om hur de

Läs mer

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde

Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Protokoll från Utbildningsgruppens sammanträde Tid: Torsdagen 31 augusti 2000, kl 14.00-16.30 Plats: GR-Huset, Gårdavägen 2, Rum Trappen Ledamöter Vivi-Ann Nilsson (s), Göteborg, Ordförande Hillevi Ottosson

Läs mer

Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016

Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016 Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016 Vennerstrand, Jenny Jenny.vennerstrand@skola.kumla.se Innehåll Bakgrund... 2 Uppdatering beträffande arbetet med projektet...

Läs mer

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Inspel från nätverk och intern kompetens Avstämning med Göteborg och Stenungsund (formella remisskommuner) Inspel från Teknikcollege och Vård- och

Läs mer

Regiongemensam elevenkät 2019

Regiongemensam elevenkät 2019 Regiongemensam elevenkät 2019 Göteborgsregionen Åk 2 GR rapport åk2 Om undersökningen Bakgrund Sedan 2011 har Göteborgsregionens medlemskommuner haft möjlighet att genomföra regiongemensamma elevenkäter.

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 25 oktober 2007, kl 14.00-17.00 Plats: GR-Huset, rum 135 Ledamöter Helene Odenjung (fp), Göteborg, ordförande Marie Lindén (v), Göteborg,

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2010 Till Länsstyrelsen Västra Götalands län 403 40 Göteborg Sökande Huvudman Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) Adress Postnummer Box 5073 402 22

Läs mer

Kommunala Aktivitetsansvaret

Kommunala Aktivitetsansvaret Kommunala Aktivitetsansvaret Handlingsplan och rutiner gällande det Kommunala Aktivitetsansvaret Utbildning och arbete Handläggare Albulena Ibishi Utbildning och arbete 0479-52 83 30 albulena.ibishi@osby.se

Läs mer

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad

Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Protokoll 1(5) 2009-04-16 LA/GH Sammanträde med GR:s styrgrupp för arbetsmarknad Tid: Torsdag den 16 april 2009, klockan 09.00-12.00 Plats: Ullevi konferens, Paradentrén, Göteborg Närvarande: Bengt Gustafsson

Läs mer

Ordförande Elisabeth Westin inleder mötet med att hälsa välkomna. Anna Orvefors från Tjörns kommun är ny ledamot, alla i gruppen presenterar sig.

Ordförande Elisabeth Westin inleder mötet med att hälsa välkomna. Anna Orvefors från Tjörns kommun är ny ledamot, alla i gruppen presenterar sig. Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum, ordförande Linda Hoffberg, Ale Gunilla Cederberg, Härryda Håkan Stenhede, Lerum Leif Gardtman, Lilla Edet Maria Andergården, Mölndal Karin Norlin, Partille

Läs mer

Studie- och yrkesvägledare i sommar

Studie- och yrkesvägledare i sommar 2015-06-16 Studie- och yrkesvägledare i sommar Har du frågor eller behöver hjälp med ditt gymnasieval? Här finns de studie- och yrkesvägledare i din kommun som du kan ta kontakt med i sommar. Kommunerna

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Fredag den 23 februari 2018 kl 9-12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Sebastian

Läs mer

Preliminärantagningen 2018

Preliminärantagningen 2018 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-04-12 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Gärdsmosseskolan - Åk 3 - Göteborgs Stad

Gärdsmosseskolan - Åk 3 - Göteborgs Stad Gärdsmosseskolan - Åk 3 - Göteborgs Stad Om undersökningen Syfte: Syftet med undersökningen var bland annat att få ett konkret underlag om hur elever och föräldrar uppfattar skolan inom ett antal utvalda

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 5 februari 2009, kl 08.30-10.50 Plats: GR-Huset, Rum 255 och rum 253 Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M),

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen den 7 april, 2006, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Leif Ivelind,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 15 maj 2008, kl 09.00-12.00 Plats: GR-Huset, Rum 255 och 253 Ledamöter Marie Lindén (v), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (m), Göteborg

Läs mer

Anteckningar från möte i SYV-nätverket

Anteckningar från möte i SYV-nätverket ANTECKNINGAR SYV-nätverket 2014-04-24 Anteckningar från möte i SYV-nätverket Tid: Torsdag den 24 april 2014, kl 13.30-16.30 Plats: GR, Pater Noster (rum 219) Deltagare Catarina Gustafsson, ordf Louise

Läs mer