LindhagaBladet Feb 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LindhagaBladet Feb 2010"

Transkript

1 LindhagaBladet Feb 2010 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan V ordförande Tommy Södervall Axgatan Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan Sekreterare Viktoria Edvardsson Axgatan Ledamot Eddy Örnholt Axgatan Ledamot Leif Ahlberg Rågkornsgatan Ledamot Magdalena Dahl Rågkornsgatan KALLELSE TILL ÅRSMÖTE Årsmötet hålls tisdagen den 23 februari 2010 i Lindhagaskolans matsal. Följande tider gäller: Registrering och fika Årsmötesförhandlingar Dessa handlingar bifogas. 1. Kallelse och förslag till dagordning 2. Verksamhetsberättelse 3. Arbetsgruppens förslag till avfallshantering 4. Årsredovisning med revisionsberättelse 5. Styrelsens förslag till budget för Styrelsens förslag till avsättning till Underhålls- och förnyelsefonden st motioner dels angående ansvarsfrågan gällande vattenventiler samt motion om framtida byte av belysningsarmaturer till LED. 8. Styrelsens skrivelse till Mölndals stad om planerad byggnation i Lilla Fässbergsdalen. Styrelsen föreslår en årsavgift för 2010 på 7000kr som skall betalas vid 2 tillfällen Första betalning, 3500kr senast 30 april samt andra betalning, 3500kr senast 30 september. Vattenavgiften betalas samtidigt. Avgift utgår vid försenad betalning. Styrelsen har delat ut medlemslistor till gruppcheferna och ändringar eller byten av gruppchefer lämnas vänligen till Viktoria E. Axg. 87 Ändringar av gruppchefer görs en gång per år i samband med årsstämman. Hjärtligt välkomna på årsmötet. Styrelsen, Lindhaga samfällighet

2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR till Möten Under det gångna verksamhetsåret, har styrelsen haft 8 sammanträden varav 1 varit konstituerande. Olika arbetsgrupper har dessutom haft egna sammanträden, och möten. Frågor som behandlats har varit: Stadgeändring med anledning av motion gällande valberedning. Städdagar, vår och höst Förslag till ny gemensam avfallshantering (uppdrag till styrelsen vid årsmötet 2009). Områdets ev påverkan av planerad bebyggelse av Lilla Fässbergsdalen. Yttrande insänt till kommunen. Elavtal. Budget för 2010 Trafiksäkerhetshöjande åtgärder. Felparkerade bilar, både utomstående långtidsparkerare och medlemmar som ställer sig utanför markerade/tillåtna platser. Lekplatsernas underhåll, upprustning och resultatet av besiktningarna. Förslag till styrelsen om att införskaffa lekredskap till lite äldre barn. Snöröjning och angränsande frågor Gräsklippning VA ledningarnas skick och vattenläckan i en radhuslänga. Kabel-TV, underhåll och drift. Vad göra med systemet i framtiden. Offertförslag. Belysningsarmaturerna, framtida byte av teknik till t.ex. LED. Garage underhåll; Ommålning, reparationer och nya garageportar. Offertförslag. Årets förslag på avsättning till reparations- och underhålls fond. Uppdatering av underhålls och förnyelseplanen. Medlemsavgift och förslag på avsättning till underhålls- o förnyelsefonden. för år Utformning av hemsidan Medlemsinformation Lindhagabladet har utgivits 5 ggr. Hemsidan har uppdaterats i anslutning till Lindhagabladets utgivning samt dessemellan då något väsentligt inträffat. Informationsfoldern från år 2000, reviderad 2002 och 2007 innehåller info om samfälligheten, dess verksamhetsinriktning och relevant lagstiftning. Den reviderade versionen, återfinns även på föreningens hemsida. Där finns också stadgar för föreningen och annan nyttig information. Tag gärna del av detta.

3 Årets (2009) ekonomiska resultat Några kommentarer (Se bifogad årsredovisning) : Intäkter. Intäkterna under året utgörs av medlemsavgifter, per fastighet och räntor. Ränteintäkterna under året uppgår till 8790 vilket är avsevärt mindre än föregående år beroende på Riksbankens sänkning av reproräntan. Föreningens tillgångar är placerade dels på Riksgäldskontorets resp Bohusbankens konton Vatten. Vattenavgifterna går i princip plus minus noll men med tidsförskjutning gentemot kommunens fakturering. Förvaltning Förvaltningskostnaderna uppgick till eller 583:-/fastighet. Yt-underhåll Den största posten utgörs av snöröjning och sopning. Att den redovisade kostnaden understiger budget med ca 50 % beror på att firman som levererar tjänsten inte inkommit med faktura för snö-och halkbekämpning för december månad. Denna kostnad kommer därför att belasta 2010 års budget. Utfall per fastighet 352 kr. Övriga poster under rubriken: Asfaltering (lagning av ett stort antal potthål har skett till en kostnad av ca 17 kkr. Kostnad per fastighet 98 kr. Gräsklippning ca 41 kkr, Utfall per fastighet ca 236 kr. Kostnaden för tömning av containern (trädgårdsavfall) blev billigare än budgeterat tack vara att befarad kostnadsökning av transportkostnaderna uteblev (sänkt bensin/diseloljepris). Utfall per fastighet ca 167 kr. Lekplatser besiktigades lekplatserna med hjälp av extern firma. Innevarande års (2009) besiktningar har genomförts av styrelsen. Såväl gamla som nya upptäckta brister ha åtgärdats under året. Ett antal lekredskap av anskaffats och installerats under året. Kostnad ca 28 kkr:-. Utfall 161: /fastighet El- och TV-näten El-anläggningen El-anläggningen utgörs till stor del av belysning i området. Föreningen har under året haft ett rörligt elprisavtal vilket visat sig vara fördelaktigt. (medelpris 45,44 kwh vartill kommer påslaget 2,75 öre/kwh. Summa 48,19 öre/kwh). I december tecknades ett fastprisavtal för 6 månader till förmånliga 43 öre/kwh. Fast avgift om 120 kr/månad tillkommer. Avtalet kommer att omförhandlas i mitten av Kostnad: Ca 95 kkr. Utfall 546:-/fastighet.

4 Rep elanläggningen Smärre skador på elanläggningen, främst i garagen har åtgärdats. Dessutom har ett antal strålkastare på parkeringsplatserna måst bytas. Kostnad ca 9 kkr. Utfall 52:- per fastighet. Kabel TV Leverantörer som tidigare, d v s Com-Hem och Canal Digital. Sammanlagt tillhandahålls 17 kanaler. Kostnad: ca 172 kkr. 988:- per fastighet. P g a att leverantören ändrat frekvens på kanal 8 kan denna inte längre distribueras i vårt nät (begränsning i vårt gamla nät). Kabel TV-nätet Vi har inte haft några kabelskador under det gångna året. Endast rutinmässigt underhåll (justering av förstärkarnas nivåer) har skett. Kostnad ca 1 kkr. Utfall 7:- per fastighet. Nätet är gammal och måste ersättas i närtid. Styrelsen undersöker möjliga alternativ och återkommer med förslag till uppdatering av nätet. Garage Samtliga garage har målats om. Dessutom har ett relativt stort antal garageportar och gavlar reparerats. Behovet av reparationer var inte förutsett varför kostnaden för målning och reparationer överstigit budget med ca 50 %. Alla behövliga reparationer har dock inte genomförts p g av svårigheter att få tag på snickare. Dessa kvarvarande reparationer kommer att genomföras våren Kostnad ca 152 kkr. Utfall per fastighet 873:- per fastighet. Trots ommålning och reparationer förutses behov av portbyte inom den närmaste 3-5 årsperioden. Styrelsen undersöker möjliga alternativ till leverantörer. Innebär också att medel måste avsättas i underhålls- och förnyelsefonden. VA-Nät Under året har dessbättre ingen vattenläcka i yttre nätet inträffat. Dessvärre har en radhuslänga drabbats av vattenskada p g a att en T-koppling i tillvattenledningen i en av fastigheterna släppt. Kostnad för reparation av tillvattenledningen ca 3 kkr. Dagvattenledningar Ett stopp i en dagvattenledning från en garagelänga är under arbete. P g av höstens intensiva regnande bar inte marken någon grävmaskin varför arbetet beräknas kunna slutföras först våren Reparation av dagvattenbrunn i grändhusträdgård har skett. Slamsugning av dagvattenbrunnar i gångbanorna har påbörjats. Avslutas våren Övrigt vatten och avlopp. Ledningsnätet är nu 36 år gammalt och risken för att större skador skall inträffa kommer allt närmare. Det är därför viktigt att vi avsätter pengar i vår reparations/underhållsfond för dessa oundvikligen kommande reparationer.

5 Ansvarsfrågan för tillvattenledningen som ligger i resp radhuslängas bottenplatta och som förser resp fastighet med vatten är utredd med kommunens hjälp. Städdagar Föreningen har bjudit på fika och varm korv i anslutning till städdagarna och det är styrelsens uppfattning att det även 2009 varit ett uppskattat inslag som stärker gemenskapen och intresset för att diskutera de gemensamma frågorna i området. Underhålls- och förnyelsefond Som det redan påpekats ovan i de ekonomiska kommentarerna så ser styrelsen ett fortsatt behov av uppbyggnad av Underhålls- och förnyelsefonden. Detta p.g.a. att vi förutser kommande reparationer av de typer vi redan sett fler exempel på, alltså vattenläckor och kabelskador samt kommande utbyte av garageportar, förnyelse av TV- och belysningsarmaturer och vattenventiler/t-kopplingar i radhuslängorna. Därför föreslår styrelsen att årets avsättning till fonden blir : Med denna avsättning kommer fonden att uppgå till : eller : /fastighet. Vidare så lägger styrelsen en budget för 2010 som innehåller förslaget om en avsättning på :- till fonden. Anm: Skyldigheten att avsätta medel till en underhålls- och förnyelsefond framgår av Lag (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter. Mölndal Styrelsen Lindhaga Samfällighetsförening Förslag till ny avfallshantering för Lindhaga samfällighetsförening (2009 års stämmas uppdrag till styrelsen) Arbetsgruppen för avfallshantering (bestående av Hans Hansson, Stefan Runevik och Viktoria Edvardsson) har under året tittat på ett flertal alternativ till dagens avfallssystem. Arbetsgruppens huvudförslag redovisas nedan. Arbetsgruppen kommer göra en utförlig presentation på årsmötet av de olika alternativ som finns Det förslag som styrelsen förordar (skåp) beskrivs utförligare nedan. Mölndals stads renhållningstaxa finns att hämta på nätet. Den föreslagna förändringen innebär: 1. Stadgarna ändras och ansvaret för avfallshanteringen läggs på samfålligheten istället som för idag på varje fastighetsägare. Medlemmarna kommer alltså att betala avgiften för avfallshanteringen via avgiften till föreningen. Kommunen debiterar föreningen. Kostnaden kommer att ligga på ca 1000 kr per år och fastighet (jämför dagens avgift på ca kr beroende på sortering, frekvens och gångavstånd). 2 Alla säckar försvinner och man blir fri att disponera dagens sopskåp som man vill. 3. För att vi ska få räkna vårt "restavfall" som sorterat avfall och få den lägre taxan kräver kommunen att vi inom området även har hämtning av återvinningsmaterial.

6 4. Sorteringen kommer att innebära möjlighet att inom området lämna återvinningsmaterial i form av förpackningar av glas, metall, plast, plåt, och papp samt tidningar, matavfall och "sorterat avfall" (resten av soppåsen). 5. Man kan naturligtvis fortsätta med egen kompostering om man haft det tidigare. Kommunen kommer att förse oss med papperspåsar för att sortera ut matavfallet i. 6. Om vi missköter sorteringen kommer vi att debiteras extra avgift för osorterat avfall. 7. Längst in på varje P-plats kommer en rad av "sopskåp" placeras. Där kommer det att finnas plats för matavfall och restavfall. 8. Vid taxificka 3 &4?, kommer vi att ha kärl för återvinningsmaterialen. De kommer att stå omgärdade av ett plank. Planken görs som en utbyggnad av dem som finns där idag. Se skiss. 9. Förändringen kommer att innebära att vi behöver asfaltera ytterligare delar av parkeringsplatserna och bygga ut planken. Kostnaderna för detta uppskattas till :xxx kr. Sopskåp kommer att kosta ca kr. Fråga till stämman: Skall styrelsen arbeta vidare med gemensam avfallshantering och kan arbetsgruppens huvudförslag ligga till grund för fortsatt arbete

7

8 LINDHAGA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Årsredovisning för räkenskapsåret Styrelsen för Lindhaga samfällighetsförening får härmed avge följande redovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret Styrelsens förvaltningsberättelse lämnas på särskild bilaga. Föreningens tillgångar är betryggande försäkrade. Årets verksamhet har gett ett överskott på kronor. Inga händelser av avgörande betydelse för föreningen har inträffat under eller efter räkenskapsåret. Vinstdisposition Efter beslut på ordinarie föreningsstämma 2009 disponerades föregående års resultat sålunda: Till stämmans förfogande stående vinstmedel Överfördes till underhålls- och förnyelsefonden Överfördes i ny räkning Styrelsen föreslår att årets resultat disponeras sålunda: Balanserade vinstmedel Årets resultat Överföres till underhålls- och förnyelsefonden Balanseras i ny räkning Beträffande bolagets resultat och ställning i övrigt, hänvisas till efterföljande resultat- och balansräkningar. 0

9 RESULTATRÄKNINGAR INTÄKTER Årsavgifter Övriga intäkter SUMMA INTÄKTER KOSTNADER Förvaltningskostnader Ytunderhåll El- och TV-nät Garage Orienteringstavlor VA-nät Summa kostnader Vatten 0 0 Resultat före räntor Ränteintäkter Räntekostnader Årets nettoresultat

10

11

12 Tillägg nr 6 till Underhålls- och förnyelsefonden F n (jan 2010) finns såvitt känt, inte några större akuta behov av underhålls- eller reparationsåtgärder utöver det rutinunderhåll som sker via driftbudgeten. Inom några års sikt förutses (ej i prioritetsordning) åtgärder som kommer att belasta underhålls- och förnyelsefonden såsom: Byte av garageportar Byte till energieffektivare belysning Uppgradering av TV-kabelnätet. Underhåll/byte av tillvattenledningar i radhusen. Underhåll/byte av hela eller delar av vatten- och avloppsledningsnätet. Befintliga avstängningsventilers status bedöms som det mest akuta problemet. Underhålls- förnyelsefonden finns i sin helhet på föreningens hemsida Motion till årsmötet 23/ Bakgrund Som framgår av Lindahagabladet juni 2009 har vi haft allvarliga vattenläckor i två radhuslängor (1996 respektive 2009). I båda fallen har röret för inkommande vatten till hela radhuslängan lossnat, hela bottenplattan vattenfyllts och isoleringen blivit vattenskadad. Golven har fått bryta upp och husen har varit i det närmaste obeboeliga. Torktiden har varit 6-8 veckor. Det inkommande vattenröret finns i en inspektionsbrunn i ett gavelradhus i respektive radhus länga. Inspektionsbrunnen är svåråtkomlig, den finns under torkskåpet. I brunnen finns en avstängningskran som stänger vattnet i hela längan. Ansvarsfrågan Frågan om ansvaret för de vattenledningarna finns reglerat i ett dokument som finns på vår hemsida (Fastighetsbildningsmyndigheten i Mölndal: Beskrivning över gemensamhetsanläggning som skall inrättas för 2365 H m fl stadsägor i Mölndals kommun, aktbil B , Dnr 63/73) Byggnadsnämnden i Mölndal är enligt Mölndals kommuns författningssamling Fastighetsbildningsmyndighet (Reglemente för byggnadsnämnden 1) men i praktiken handläggs frågorna av det kommunala lantmäteriet. I avsnitt B i vårt dokument från 1974 står det att Gemensamhetsanläggningen skall omfatta:

13 a) Garagelängor och parkeringsområden.. b) Ledningar för kallvatten och spillvatten från s k förbindelsepunkter i kvartersgräns fram till bottenplattans ytterkant vid kedjehusen resp. fram till bottenplattans överkant inom varje radhusfastighet. Till sagda ledningar som berör såväl stg 2365 E som deltagande fastigheter hör även ventiler, vattenmätarebrunnar, brandposter mm samt inspektionsbrunnar, rensanordningar o d. Styrelsen har bett det kommunala lantmäteriet om ett förtydligande och fått följande svar: I lantmäteriakt 14-MÖL-7123 från 1974, finns väl beskrivet vad som ingår avseende ledningar och ventiler. Se exempelvis sidan 2 i protokollet, aktbilaga PR1 och första sidan i beskrivningen till anläggningsbeslutet, aktbilaga B. Finns det trots detta något oklart kan man efter årsskiftet (ny lagstiftning) fastighets bestämma omfattningen av anläggningsbeslutet. Vi kan inte tolka detta på annat sätt än att vi gemensamt genom Lindhaga samfällighetsförening har allt ansvar för vattenledningarna inklusive ventilerna. Om samfällighetsföreningen har det ekonomiska och praktiska ansvaret så har ju också föreningen beslutsrätt över de åtgärder som måste genomföras för att långsiktigt hålla nere kostnaderna för vattenskador och för att förhindra att fler fastighetsägare drabbas. Om det bedöms vara nödvändigt att byta ledningar och ventiler så bör det vara rimligt att göra en extra utdebitering som då måste beslutas av nästa årsmöte eller av ett extra årsmöte. Förslag till beslut Vi vill därför föreslå att årsmötet beslutar att uppdra åt styrelsen att entydigt klarlägga ansvarsfrågan att ta fram förslag på lämpliga åtgärder för att förhindra att ytterligare vattenläckor uppstår och kostnadsberäkna dessa åtgärder att föreslå finansiering av de ganska stora kostnader som åtgärderna med all säkerhet för med sig. att styrelsens förslag skall redovisas i sin helhet senast vid nästa ordinarie årsmöte. Allan Johansson P-O Magnusson Mölndal Styrelsens fråga till stämman Skall/kan förslagsställarnas förslag till styrelsen antas? Motion ang: Utredning av ev. byte belysningsarmaturer. Undertecknad föreslår att Styrelsen får i uppdrag att: Under våren/sommaren 2010, utreda aspekter på ett ev. byte av våra belysningsarmaturer till LED teknik. Redovisa resultatet i septembers utgåva av Lindhagabladet. Om resultatet visar på ekonomiska fördelar och inga andra större nackdelar, skall Styrelsen även kalla till extramöte under september för omröstning om att utföra arbetet redan innan den mörka delen av året.

14 Utredningen skall studera alla aspekter av ett byte. Som exempel på detta kan nämnas: Besparingspotential Kostnader för byte Kostnader för reservdelar och uppskattad livslängd. Tid för intjänande av investeringen Möjligt finansieringssätt. Ljusbild från olika armaturer (vi behöver troligen olika armaturer på P-platser resp. gångarna, ev. behålla gamla typen på P-platserna) Allmän ljuskvalité, färgspektra etc. Bländrisk, både på gångvägarna och inne i husen.... Vi har vid tidigare undersökningar i föreningen av byte till energisnålare armaturer, kommit fram till att LED tekniken kommer starkt. Dock har man då valt att vänta några år till så att priserna går ned. Detta kan ev. vara fallet nu vilket indikeras av att man vid 3-våningshusen på Axgatan har bytt till LED teknik i sina armaturer på P-plats och gångvägar. Medlemmarna i Lindhaga kan även göra ett studiebesök där på kvällstid för att själva se hur det skulle kunna se ut. Mats Löfgren Axgatan 79 Styrelsens förslag ang motion belysningsarmaturer Arbetsgrupp tillsätts enl förslagsställarens förslag. Styrelsen bedömer dock att längre tid behövs för att ta fram ett bra underlag samt att förslagsställaren knyts till gruppen och att ev beslut fattas först vid nästa års årsmöte (2011). Styrelsen Lindhaga Samfällighetsförening. Styrelsens fråga till Stämman. Antar Stämman styrelsens förslag? Lilla Fässbergsdalen Styrelsens yttrande till Mölndals Stad med anledning av tänkt utbyggnad av Lilla Fässbergsdalen. Mölndal Med denna skrivelse vill styrelsen för Lindhaga samfällighet framföra vår stora oro för det faktum att det kan komma att ske en markant ökning av cykel- och mopedtrafik genom vårt område då Lilla Fässbergsdalen bebyggs. Lindhaga har i dag två brandgator som går parallellt med Axgatan och Rågkornsgatan. Redan i dagsläget är det mycket cykel- och mopedtrafik på dessa gator. Boende i området har vid

15 upprepade tillfällen framfört klagomål på att de som cyklar och åker moped i vårt område kör mycket fort. Styrelsen är medveten om att det handlar om såväl boende i vår förening som personer boende utanför vår förening. Våra medlemmar har i interna informationsblad uppmanats att iaktta stor försiktighet vid färd i området för att undvika olyckor. Det finns många häckar och buskage i området som skymmer sikten i korsningar och det bor många småbarn i området. Med en ökad cykel- och mopedtrafik bedöms risken för olyckor öka. Styrelsen Lindhaga Samfällighetsförening yrkar därför på att eventuella cykelbanor från det nya området dras så att risken för utökad trafik i vårt område minimeras. Styrelsen Lindhaga Samfällighetsförening yrkar också på att kommunen i god tid informerar styrelsen om faktorer som kan komma påverka vårt boende i negativ riktning. Styrelsen för Lindhaga samfällighet. Kontaktperson för styrelsen är ordförande Kaj Lautiainen, tel: alt mobil: Anm: Den som vill veta mer om den planerade utbyggnaden kan läsa detta på Mölndals stad hemsida

Lindhaga Samfällighetsförening

Lindhaga Samfällighetsförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2009-01-01 till 2009-12-31 Möten Under det gångna verksamhetsåret, har styrelsen haft 8 sammanträden varav 1 varit konstituerande. Olika arbetsgrupper har dessutom haft egna

Läs mer

Förslag till dagordning

Förslag till dagordning Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Godkännande av dagordningen 3. Val av ordförande till årsmötet 4. Val av sekreterare till årsmötet 5. Val av justeringsmän tillika rösträknare 6. Upprop

Läs mer

Lindhaga Samfällighetsförening

Lindhaga Samfällighetsförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2008-01-01 till 2008-12-31 Möten Under det gångna verksamhetsåret, har styrelsen haft 9 sammanträden varav 1 varit konstituerande. Olika arbetsgrupper har dessutom haft egna

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

LindhagaBladet Feb 2011

LindhagaBladet Feb 2011 LindhagaBladet Feb 2011 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Magdalena Dahl Rågkornsgatan 172 877749 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Viktoria Edvardsson

Läs mer

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2

Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Sidan 1 av 11 Kallelse till årsstämma 2010 för Klevbergets samfällighetsförening 1 och 2 Onsdag 21 april kl 19.30 i Stenhamra Församlingsgård Styrelsen för Klevbergets samfällighetsförening 1och 2 bilägger

Läs mer

Erikslunds Femte Samfällighetsförening

Erikslunds Femte Samfällighetsförening Erikslunds Femte Samfällighetsförening Protokoll fört vid ordinarie Höststämma den 3 november 2011. Styrelsens ordförande Stig Hedlund hälsade mötesdeltagarna välkomna och förklarade stämman öppnad. 1.

Läs mer

Lindhaga Samfällighetsförening

Lindhaga Samfällighetsförening VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2007-01-01 till 2007-12-31 Möten Under det gångna verksamhetsåret, har styrelsen haft 11 sammanträden varav 1 varit konstituerande. Olika arbetsgrupper har dessutom haft egna

Läs mer

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30

Välkomna till. Årsmöte 2016. Lindåsskolans matsal. Onsdag 23 mars 18.30 Välkomna till Årsmöte 2016 Lindåsskolans matsal Onsdag 23 mars 18.30 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2016. Mötet kommer att hållas i

Läs mer

Lindhaga Samfällighetsförening Version: Jan 2012

Lindhaga Samfällighetsförening Version: Jan 2012 Lindhaga Samfällighetsförening Version: Jan 2012 Införda ändringar: Jan 2012 Kabel-TV kanalplanen reviderad. Innehållet - grundläggande information om området och om vårt gemensamma ansvar för de anläggningar

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma.

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. KALLELSE TILL ÅRSMÖTE GULSIPPANS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2014 Medlemmarna i Gulsippans samfällighetsförening kallas härmed till ordinarie årsstämma. Tid: kl. 19:00, torsdagen den 27:e november 2014. Plats:

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013.

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING KALLELSE. Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (1) KALLELSE Medlemmarna i Ouvertyrens Samfällighetsförening kallas till ordinarie föreningsstämma 2013. Tid: Söndagen den 24 mars 2013, kl. 12.00 14.00 Plats: Mörtviksskolans

Läs mer

LindhagaBladet Juni 2015

LindhagaBladet Juni 2015 LindhagaBladet Juni 2015 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Kamran Khwaja Axgatan 81 276739 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Julia Strömberg Rågkornsgatan

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Handlingar inför föreningsstämman 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen ordinarie stämma onsdagen den 15 April i skogsängskyrkan med början

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE Styrelsen för Kungspudelns (KSF), 717909-4201, avger följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2011-01-01 2011-12-31. SAMFÄLLIGHETENS ÄNDAMÅL Enligt 3 i stadgarna (antagna

Läs mer

LindhagaBladet Mars 2010

LindhagaBladet Mars 2010 LindhagaBladet Mars 2010 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Magdalena Dahl Rågkornsgatan 172 877749 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Viktoria Edvardsson

Läs mer

Lunds Renhållningsverk Taxor 2015 Gäller fr.o.m. 2015-01-01 TAXOR 2015

Lunds Renhållningsverk Taxor 2015 Gäller fr.o.m. 2015-01-01 TAXOR 2015 Lunds Renhållningsverk Taxor 2015 Gäller fr.o.m. 2015-01-01 TAXOR 2015 Vad finns i soppåsen? Visste du att - det i snitt är kvar 35% matavfall 30% förpackningar i restavfallet som skulle kunna sorteras

Läs mer

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler

Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler Samfälligheten Bangården Information och ordningsregler 1/5 Inledning Målsättningen med denna skrift är att informera om Samfälligheten Bangården. Den redovisar samtidigt vilka regler som gäller för medlemmarna

Läs mer

Tid: Tisdag- 2010-03-09 med start 19.00. 2 Godkiinnande av dagordningen Dagordningen godkiindes utan iindringar

Tid: Tisdag- 2010-03-09 med start 19.00. 2 Godkiinnande av dagordningen Dagordningen godkiindes utan iindringar Protokoll från ordinarie årsmöte. Tisdasen 9/3 2010 i Lindhasa Samfiillighetsltirenins Plats: Lindhaga skolan Tid: Tisdag- 2010-03-09 med start 19.00 1. Mötets öppnande Ordfiiranden Kaj Lautiainen öppnar

Läs mer

Viksäters samfällighetsförening

Viksäters samfällighetsförening Viksäters samfällighetsförening Vi i styrelsen vill hälsa nya medlemmar inflyttade under 2007 välkomna och till samtliga medlemmar vill vi lämna aktuell information. Vi bifogar kontaktuppgifter för Viksäters

Läs mer

2 Den eller de som äger fastighet benämns delägare. Delägares fastighet benämns delägarfastighet.

2 Den eller de som äger fastighet benämns delägare. Delägares fastighet benämns delägarfastighet. Antagna vid årsmöte 2014-02-25. STADGAR Allmänna bestämmelser 1 1 mom. Föreningens namn är Sångkörens Samfällighet. 1 2 mom. Föreningens uppgift är att handha gemensamhetsanläggningar inom kvarteret Sångkören

Läs mer

LindhagaBladet Sep 2009

LindhagaBladet Sep 2009 LindhagaBladet Sep 2009 Ordförande Kaj Lautinen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Tommy Södervall Axgatan 77 87 77 71 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Viktoria Edvardsson Axgatan

Läs mer

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening

Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Kallelse till årsstämma i Brittsommars Samfällighetsförening Tid: Måndag 2016-04-11, 19.00-21.30 Plats: Strandskolan/Masten l Förvaltningsberättelse och revisionsberättelse samt utgift och inkomststat

Läs mer

LindhagaBladet Sep 2015

LindhagaBladet Sep 2015 LindhagaBladet Sep 2015 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Kamran Khwaja Axgatan 81 276739 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Julia Strömberg Rågkornsgatan

Läs mer

Lindhaga Samfällighetsförening Mars 2016

Lindhaga Samfällighetsförening Mars 2016 Lindhaga Samfällighetsförening Mars 2016 Innehållet - grundläggande information om området och om vårt gemensamma ansvar för de anläggningar och den verksamhet som ingår i samfälligheten - är i första

Läs mer

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015

Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 1 (6) Verksamhetsberättelse med årsbokslut för verksamhetsåret 1/9 2014 31/8 2015 Org nr 716417-1956 Styrelsens sammansättning Peter Lindén, ordförande Göran Randquist, kassör Helena Nildén, sekreterare

Läs mer

LindhagaBladet Feb 2017

LindhagaBladet Feb 2017 LindhagaBladet Feb 2017 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 0733-829495 V ordförande Kamran Khwaja Axgatan 81 0704-039410 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 070-6029732 Sekreterare Julia Strömberg

Läs mer

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen

Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Boplatsens Samfällighetsförening Lund Samtliga delägare kallas till ordinarie föreningsstämma för Boplatsens Samfällighetsförening Tisdagen den 19 april 2011 kl 19.00 i gemensamhetslokalen Dagordning 1.

Läs mer

Tillsammans gör vi det bättre

Tillsammans gör vi det bättre Tillsammans gör vi det bättre Verksamhetsberättelse för Bärnstenens Samfällighetsförening 2015 2016 Styrelsen för Bärnstenens samfällighetsförening, Umeå får härmed avge följande verksamhetsberättelse.

Läs mer

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd

Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012. Teknisk nämnd Kvartalsrapport 3 med prognos. September 2012 Teknisk nämnd Innehållsförteckning 1 Verksamheten till och med september... 3 2 Det ekonomiska utfallet till och med september... 4 2.1 Åtgärder med anledning

Läs mer

Minneslista. Sopförråd

Minneslista. Sopförråd Sopförråd Inom samfälligheten finns två sopförråd. Sopförråden används dels för sopkärl och dels för förvaring av samfällighetens gemensamma saker, t.ex. stegar och gräsklippare. Sophämtning Varje fastighetsägare

Läs mer

Populärversion villor och radhus Renhållningstaxa för 2016

Populärversion villor och radhus Renhållningstaxa för 2016 Populärversion villor och radhus Renhållningstaxa för 2016 Fullständig version finns på kommunens webbplats www.kungalv.se Gäller fr.o.m 2015-10-01 Om inget annat framgår är taxan per år och inklusive

Läs mer

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31

Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Förvaltningsberättelse för Samfällighetsföreningen Bodika, org.nr 716407-6528, under verksamhetsåret 2008, 2008-01-01 2008-12-31 Samfällighetsföreningen Fastigheterna i Samfällighetsföreningen byggdes

Läs mer

å r s r e d o v i s n i n g 2011

å r s r e d o v i s n i n g 2011 å r s r e d o v i s n i n g 2011 för HSB:s BOSTADSRÄTTSFÖRENING BERGSHAMRA i SOLNA HSB:s Bostadsrättsförening Bergshamra Föreningsstämma 2012 Solna i maj 2012 Ordinarie föreningsstämma för medlemmarna

Läs mer

Renhållningstaxa för Alingsås kommun år 2016

Renhållningstaxa för Alingsås kommun år 2016 Renhållningstaxa för Alingsås kommun år 2016 Antagen av kommunfullmäktige 2015-12-09, 45 Renhållningstaxa Alingsås kommun år 2016 1 1 Renhållningstaxa för Alingsås... 3 1.1 Avfallsföreskrifter i Alingsås

Läs mer

Välkommen till Orgelns Samfällighet

Välkommen till Orgelns Samfällighet Välkommen till Orgelns Samfällighet Med hjälp av detta informationsblad ska vi försöka ge er en inblick i och känsla för vad det innebär att bo i vårt område. Vad är en Samfällighet? En samfällighetsförening

Läs mer

LindhagaBladet Feb 2012

LindhagaBladet Feb 2012 LindhagaBladet Feb 2012 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 875058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Viktoria Edvardsson Axgatan

Läs mer

Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30

Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30 Södra Näs och Nygårds Vägförening ÅRSMÖTE 2013 VERKSAMHETSÅRET 2012-05-01 2013-04-30 Söndagen den 7 juli 2013 kl 14.00 (registrering från 13.30) Ankarskolans matsal, Träslövsläge Södra Näs och Nygårds

Läs mer

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma

Kallelse. Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 10:e ordinarie årsstämma Kallelse Styrelsen önskar alla varmt välkomna till: Parklyckans Samfällighetsförenings 1:e ordinarie årsstämma Tid: 2/4-215 Klockan 18.3 Plats: BRF Brunnsängens gårdshus Innehåll: Dagordning Resultat jämfört

Läs mer

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad

Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren 1(15) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Spinnmästaren i Halmstad Org. nr avger härmed årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 01.01.2014-31.12.2014

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014 JORDVÄPPLINGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Samfällighetsförening för kvarteren och VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 JANUARI 31 DECEMBER 2014 Årsstämma Ordinarie årsstämma ägde rum den 13 mars 2014 i Björnbodaskolans

Läs mer

LindhagaBladet Sep 2013

LindhagaBladet Sep 2013 LindhagaBladet Sep 2013 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 875058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Stefan Runevik Axgatan

Läs mer

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013

Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Brf Ängsbyle Årsredovisning 2013 Bostadsrättsföreningen Ängsbyle Grindvägen 24B 761 62 Norrtälje Telefon och fax 0176 16677 angsbyle@telia.com Organisationsnummer: 714400-2420 KALLELSE/DAGORDNING Föreningens

Läs mer

LindhagaBladet Mars 2014

LindhagaBladet Mars 2014 LindhagaBladet Mars 2014 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 87 5058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Stefan Runevik Axgatan

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården

Årsredovisning. Brf Slottsträdgården Årsredovisning för Brf Slottsträdgården 769600-1523 Räkenskapsåret 2014 l (12) Styrelsen för BrfSlottsträdgården får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM

STADGAR. för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM STADGAR för BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN VÄSTERTORP I STOCKHOLM 1 STADGAR för Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm 1 Föreningens namn Föreningens namn är Bostadsrättsföreningen Västertorp i Stockholm.

Läs mer

Omprövning av Seskarö ga:ll

Omprövning av Seskarö ga:ll - LANTMÄTERIET Aktbilaga PR1 Sida 1 Protokoll 2013-11-06 Ärendenummer Förrättningslantmätare Jonas Pettersson Ärende Omprövning av Seskarö ga:ll Kommun: Raparanda Län: Norrbotten - Handläggning Sökande,

Läs mer

Verksamhetsåret 2005

Verksamhetsåret 2005 Verksamhetsåret 2005 SKOGSBYNS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Verksamhetsåret 2005 Innehåll Styrelsens verksamhetsberättelse för 2005 Resultaträkning Balansräkning Revisionsberättelse Budgetuppföljning 2005 och

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2010/2011 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 31 maj 2010 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Kallelse. Dagordning

Kallelse. Dagordning Kallelse Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Beritta Gurris kallas härmed till ordinarie föreningsstämma tisdagen den 5 oktober 2010 kl 18.00 Lokal: Restaurang Ribersborg, Limhamnsvägen Anmälan senast

Läs mer

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare

Lennart Rönning, VD JanÅke Hermansson, adjungerad ledamot, ej under 147-151 Ewa Pettersson, sekreterare 2011-11-29 150 Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger kl. 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Söderström, ordförande Lisa Levin, vice ordförande Uno Eriksson, vice ordförande Hans Forsell, tjänstgörande

Läs mer

LindhagaBladet Februari 2015

LindhagaBladet Februari 2015 LindhagaBladet Februari 2015 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 87 5058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Stefan Runevik

Läs mer

Underhållsplan 2015-2017. för. Samfällighetsföreningen Grimsta B Upplands Väsby

Underhållsplan 2015-2017. för. Samfällighetsföreningen Grimsta B Upplands Väsby Ver. 1.3-2015-02-16 Sida 1 (7) Underhållsplan 2015-2017 för Samfällighetsföreningen Grimsta B Upplands Väsby Ver. 1.3-2015-02-16 Sida 2 (7) Innehållsförteckning Sida 1. Innehållsförteckning... 2 2. Dokumenthistorik...

Läs mer

Kallelse till föreningsstämma

Kallelse till föreningsstämma Kallelse till föreningsstämma Medlemmarna i Bostadsrättsföreningen Barkarby Äng kallas härmed till ordinarie föreningsstämma Tisdagen 31 maj 2016 kl. 18.30 i restaurangen på äldreboendet Flottiljen, Korpralsvägen

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning sommaren 2010 Lomma kommun Våren 2010 genomförde

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014

Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Brf Safiren 11 Styrelsens arbetsordning mandatperioden 2013/2014 Arbetsordning antagen vid konstituerande styrelsemöte den 10 juni 2013 Denna arbetsordning skall uppdateras varje år. Styrelsens ordförande

Läs mer

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar?

Medlemsinformation. Innehåll. Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal lägenheter: 65. Historik. Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Medlemsinformation Innehåll Historik Vad säger lagen och HSB:s stadgar? Så fungerar vår bostadsrättsförening Bra att veta Gemensamma insatser Hemförsäkring Trastsångsvägen 2 132 Byggnadsår: 1983 Antal

Läs mer

Kallelse till Årsstämma 2016

Kallelse till Årsstämma 2016 Till samtliga fastighetsägare inom Stadskällarens Samfällighetsförening Kallelse till Årsstämma 2016 Härmed kallas du, som ägare av fastighet i Stadskällarens Samfällighetsförening, till ordinarie årsstämma

Läs mer

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Vallda Parks Samfällighetsförening 717907-5473 Årsredovisning 2012-01-01-2012-12-31 1 Innehåll Sida Innehållsförteckning 2 Verksamhetsberättelse 3-4 Förslag till vinstdisposition 5 Resultaträkning 6 Balansräkning

Läs mer

40 år. Välkomna till. Årsmöte 2012

40 år. Välkomna till. Årsmöte 2012 40 år Välkomna till Årsmöte 2012 Lindåsskolans matsal Söndag 25 mars 15.00 Kallelse Styrelsen för Anläggningssamfälligheten Östra Lindås kallar härmed medlemmarna till årsmöte 2012. Mötet kommer att hållas

Läs mer

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar

LÖGLA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING. Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal. Årsmöteshandlingar Årsmöte 18 juni 2011 kl. 10:00 Rosenlundskyrkans församlingssal Årsmöteshandlingar Verksamhetsberättelse för perioden 1 maj 2010 30 april 2011 Ordinarie årsmöte hölls lördagen den 12 juni 2010 i Rosenlundskyrkans

Läs mer

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014

Styrelsens svar på två inkomna motioner samt en proposition till Extra årsmöte den 27:e november 2014 Kallelse till Extra Årsmöte i Sävedalens AIK 2014-11-27 kl 19.00 Mötet hålls i SAIK-stugan Kåsjön där kaffe och bulle serverades innan öppnandet. Extra möte är utlyst för att behandla de motioner som inkom

Läs mer

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26

PROTOKOLL. Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Kista kyrka (Kryptan), 2015-03-26 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 2 av 8 Århus samfällighetsförenings ordinarie årsstämma Sida 3 av 8 1. Stämman öppnas Stämman öppnades av samfällighetsföreningens ordförande, Per-Arne

Läs mer

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan

Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Till Brf Strandlyckans medlemmar Varmt välkommen till Bostadsrättsföreningen Strandlyckan Vi hoppas att denna information kan vara till nytta för dig och ditt boende i vår förening. Våra hus var färdiga

Läs mer

Höstmöteshandlingar 2010 1(14)

Höstmöteshandlingar 2010 1(14) Höstmöteshandlingar 2010 1(14) TILL KLUBBENS MEDLEMMAR HÖSTMÖTE TORSDAGEN DEN 25 NOVEMBER 2010 KL 19.00 Medlemmarna i Kungl. Drottningholms Golfklubb kallas härmed till allmänt möte i klubbhusrestaurangen.

Läs mer

Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna

Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna Sida 1 av 5 Informationshandbok för Sofia Gyllenhielms samfällighetsförening Sigtuna Sida 2 av 5 Styrelsen har sammanställt vad som gäller utifrån anläggningsbeslut, avtal, lag om förvaltning av samfälligheter

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand

Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand Tegelviksgatan 37-39 116 41 Stockholm Brf Sofia Strand, Tegelviksgatan 39, 116 41 Stockholm Sida 1 Välkommen till Bostadsrättsföreningen Sofia Strand!

Läs mer

Information till nya medlemmar

Information till nya medlemmar Bostadsrättsföreningen Stensveden Utgåva 3 2012-12-18 Information till nya medlemmar Vår förening är en fristående bostadsrättsförening. En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening,

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30 1(14) Brf Torsgården Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2007-07-01--2008-06-30 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer

Rämshyttans samfällighetsförening

Rämshyttans samfällighetsförening Styrelsens förslag till årsstämman 2016 1(7) Rämshyttans samfällighetsförening Underhålls och förnyelseplan 2016 2020 Lantmäteriets anläggningsbeslut 1976-12-17 och 1994-09-28, m.fl Styrande lagstiftning

Läs mer

T A X A FR.O.M 1 JANUARI 2016 FÖR RENHÅLLNINGSAVGIFTER INOM TROLLHÄTTANS KOMMUN

T A X A FR.O.M 1 JANUARI 2016 FÖR RENHÅLLNINGSAVGIFTER INOM TROLLHÄTTANS KOMMUN T A X A FR.O.M 1 JANUARI 2016 FÖR RENHÅLLNINGSAVGIFTER INOM TROLLHÄTTANS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige den 2015-xx-xx, xx, med stöd av Miljöbalken (SFS 1998:808) 27 kap. 4, att gälla fr.o.m.. För

Läs mer

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal

HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal Sid 1 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Styrelsen för HSB Brf Eklanda Dunge i Mölndal får härmed avge årsredovisning för verksamhetsåret 2009-01-01 -- 2009-12-31. Verksamhetens art och inriktning Föreningen har till

Läs mer

Björnö tomtägareförening 802419-2885. VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE Stämmokallelsen sändes 2011 02 01. Styrelsenwww.ingaro.com

Björnö tomtägareförening 802419-2885. VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE Stämmokallelsen sändes 2011 02 01. Styrelsenwww.ingaro.com VÄLKOMMEN TILL ÅRSMÖTE Stämmokallelsen sändes 2011 02 01. Dag 2011 03 01 Tid 18.30, registrering från 18.00 Plats Brunns skola, matsalen Förslag till dagordning 1) Årsmötet öppnas av styrelsens ordförande

Läs mer

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING

S ÖRA V ÄSTRA S AMFÄLLIGHETSFÖRENING 1. Stämmans öppnande Styrelseordföranden Sara Johansson öppnade mötet klockan 19:05. 2. Val av ordförande att leda stämmans förhandlingar Sara förslog Fredrik Drotte som ordförande, och han valdes omgående

Läs mer

Villaägarföreningen Dungen

Villaägarföreningen Dungen Villaägarföreningen Dungen Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Villaföreningen Dungen, den 9 mars 2006 1. Stämmans öppnande i sal 616 Segeltorpskolan Mötet öppnades av Robert Tham som hälsade de närvarande

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Tyresö kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2013 Tyresö kommun Våren 2013 genomförde

Läs mer

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna.

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1(4) Art: Årsmöte Tid: kl 19.00 20.45 Plats: Kvarterslokalen N ärvarande: 18 st, se närvarolista. 1. Mötets öppnande Ordförande Christer Nilsson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

Välkomna till Årsstämma 2012 Samfälligheten Tröskan! SAMF TRÖSKAN, STÖPEN

Välkomna till Årsstämma 2012 Samfälligheten Tröskan! SAMF TRÖSKAN, STÖPEN Välkomna till Årsstämma 2012 Samfälligheten Tröskan! 1 Innan vi drar igång! 2 Föredragningslista/Agenda 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer för stämman 3. Årsredovisning och revisionsberättelse

Läs mer

LindhagaBladet Mars 2012

LindhagaBladet Mars 2012 LindhagaBladet Mars 2012 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 270962 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 875058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 871443 Sekreterare Nazma Babar Axgatan 105

Läs mer

www.balderslev.se Plusgiro 72 10 19 8

www.balderslev.se Plusgiro 72 10 19 8 www.balderslev.se Plusgiro 72 10 19 8 Datum: Måndagenden 7 april 2014 Tid: Klockan 19.00 (kom i god tid för avprickning i röstlängd) Plats: Församlingssalen, Bårslövs kyrka OBS! Medtag översända handlingar

Läs mer

LindhagaBladet September 2014

LindhagaBladet September 2014 LindhagaBladet September 2014 Ordförande Kaj Lautiainen Axgatan 131 27 09 62 V ordförande Leif Ahlberg Rågkornsgatan 126 87 5058 Kassör Sven Göran Palm Rågkornsgatan 56 87 14 43 Sekreterare Stefan Runevik

Läs mer

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar

Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar Föreningen Spelberoende HELSINGBORG Stadgar 1 1 Föreningens ändamål Föreningen Spelberoende Helsingborg med organisationsnummer 843003-0083 är en partipolitisk och religiös obunden sammanslutning som vill

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Trollhättans kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2007 Trollhättans kommun Våren

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Gullmaren. Redovisningen omfattar

Bostadsrättsföreningen Gullmaren. Redovisningen omfattar Årsredovisning Styrelsen för bostadsrättsföreningen Gullmaren i Stockholm Organisationsnummer: 769602-5563 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31

Läs mer

b) Fastställande av röstlängd

b) Fastställande av röstlängd a) Stämmans öppnande b) Fastställande av röstlängd 49 st c) Val av stämmoordförande Björn Eriksson d) Val av stämmosekreterare Ann-Louise Johansson e) Val av en person som har att jämte ordföranden justera

Läs mer

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun.

Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Invånarnas uppfattning om hur gator, parker, vatten och avlopp samt avfallshantering sköts i Lomma kommun. Sammanfattning av resultaten från en enkätundersökning våren 2004 Lomma kommun Våren 2004 genomförde

Läs mer

Kantarellstigens Samfällighetsförening

Kantarellstigens Samfällighetsförening Kantarellstigens Samfällighetsförening Extrastämma 2009 I enligt med tidigare utsänd kallelse håller föreningen extra stämma onsdagen den 9 september vid föreningens förråd med början kl 19.00. Styrelsen

Läs mer

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun.

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun. Information från Bokenäs Fiber - Februari 2014 Hej medlem, Nu verkar det som om vintern har släppt greppet och vi planerar att komma igång med grävningen igen efter vinteruppehållet. Närmast på tur är

Läs mer

Stagar för Kyllaj Hamnförening

Stagar för Kyllaj Hamnförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är Kyllaj Hamnförening. 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte på Gotland. 3 Föreningens ändamål Föreningen är en allmännyttig, tillika religiöst och politiskt obunden,

Läs mer

från och med 2014-03-01 Antagen av kommunfullmäktige 2013-12-18

från och med 2014-03-01 Antagen av kommunfullmäktige 2013-12-18 1 Avfallstaxa från och med 2014-03-01 Antagen av kommunfullmäktige 2013-12-18 2 Innehåll... 1 1 Allmänt... 3 1.1 Principer... 3 1.2 Ansvar... 3 1.3 Avgiftsskyldighet... 3 1.4 Betalning och fakturering...

Läs mer

2016-03-01. Upphandling av tjänsten fastighetsnära hämtning av förpackningar och tidningar. KS/2015:97

2016-03-01. Upphandling av tjänsten fastighetsnära hämtning av förpackningar och tidningar. KS/2015:97 Ärende 16 TJÄNSTESKRIVELSE 2016-03-01 Kommunstyrelsen Johan Dahlberg Avfallsansvarig Samhällsbyggnadsavdelningen 08-555 020 95 johan.dahlberg@nykvarn.se Upphandling av tjänsten fastighetsnära hämtning

Läs mer

ÖVERSIKT UH-PLAN 2009-2028

ÖVERSIKT UH-PLAN 2009-2028 ÖVERSIKT UH-PLAN 2009-2028 År 2009 Mark Lekutrustning målas i 7 lekparker, sandbyte i 14 sandlådor+skogsvårdsåtgärder Garageportar justering 2010 Mark Skogsvårdsåtgärder Styrelselokalen målas och golv

Läs mer

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING VÄRBYÄNGENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL 2015-07 Protokoll 07 fört vid styrelsemöte i hus 117 den 22/6 2015 Närvarande: Mikael Rydell (MR), Kent Larsson (KL), Henrik Ohlsson (HO), Björn Johansson (BJ),

Läs mer

BRF RENEN 21 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23

BRF RENEN 21 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23 ORDNINGSREGLER Uppdaterad: 2011-05-23 För allas trevnad rekommenderas medlemmarna i Brf Renen 21 att beakta reglerna i Brf Renen 21 stadgar samt följande ordningsregler: Balkonger: Balkongerna får inte

Läs mer

Bybladet. Oktober 2015

Bybladet. Oktober 2015 Bybladet Oktober 2015 Bybladet innehåller: Ordförande har ordet Städdagen hösten 2015 Fasadprojektet Takprojektet Byte av filter Möjlighet till fler nycklar Kostnad för borttappade brickor till tvättstugan

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö Sid. 1 (5) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö 1. Årsmötets öppnande Ordföranden hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet. På

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 1(14) Brf Stora Badhusgatan 30 i Göteborg Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 6 - balansräkning

Läs mer