Kvalitetsrapport för NTI-gymnasiet Luleå Läsår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsrapport för NTI-gymnasiet Luleå Läsår 2011-12"

Transkript

1 Kvalitetsrapport för NTI-gymnasiet Luleå Läsår

2 Förord Vi har nu avslutat vårt första år med den nya gymnasieskolan GY11 och sett vad det innebär konkret i verksamheten - för elever, personal och för skolan som helhet. Det har även varit det första året med den nya skollagen vars syfte är att bl a öka likvärdigheten i skolan. Samtidigt ändras vårt elevunderlag i och med att elevkullarna är nedåtgående ytterligare några år innan de vänder och blir större. Detta år har därmed varit ett år av förändringar och vi har nu fått en praktisk förståelse för vad nyheterna innebär. I arbetet framöver kommer vi att fokusera på att vidareutveckla det pedagogiska arbetet för att alla elever ska nå de mål de siktar mot. Den formativa bedömningen kommer att vara ett hjälpmedel för att nå dit. Hos personalen finns en stark vilja att bygga en skola som även fortsättningsvis ska vara ett attraktivt val för eleverna. Min övertygelse är att den framtid vi går mot är ljus. Nya utmaningar innebär nya möjligheter att hitta vägar man inte vandrat på förut. Tillsammans har vi, personal och elever, ett ansvar för att skapa en skola där vi arbetar med att ständigt förbättra vår verksamhet genom att bibehålla det som är bra samt ändra det som kan göras bättre. Vi har ett ansvar men också en möjlighet och en förmåga att skapa denna skola. Jag har en stark tro på vår förmåga. En av de saker vi ska bibehålla är det som kännetecknar NTI Luleå den lilla personliga skolan där eleverna syns, engagemanget från vår personal samt vår stämning av att du ska kunna vara dig själv. Hos oss ska alla vara välkomna. Både idag och i framtiden. Vänliga hälsningar Eva Kitok Rektor

3 Om NTI-gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan NTI har sedan starten bedrivit distansutbildningar inom elektronik och teknik samt IT och data på uppdrag av kommuner, näringsliv och privatpersoner. Förutom att NTI är en av Sveriges största utbildningsanordnare inom vuxenutbildning har även företaget sedan början av 2000-talet bedrivit gymnasieutbildning. Huvudinriktningen har varit inom media och data men har under senare år även omfattat teoretiska utbildningar. NTI-gymnasiet har idag ca 3000 elever fördelade på 14 gymnasieskolor från Malmö i söder till Luleå i norr. Skolan ingår i AcadeMedia, Sveriges största utbildningskoncern för såväl privat som offentlig verksamhet. I verksamheten, som sträcker sig från förskola till högskola, finns omkring elever och deltagare, över 240 enheter och medarbetare. Vår vision Kunskapsutveckling, entreprenörskap och trygghet skapar den bästa och mest inspirerande skolan för oss som vill äga framtiden. Vår verksamhetsidé NTI-gymnasierna erbjuder utbildningar för elever med intresse för IT, media och handel. Vårt mål

4 Vårt mål är att erbjuda Sveriges bästa IT-relaterade utbildningar. Detta innebär bland annat att alla våra elever ska nå grundläggande behörighet till universitet- och högskolestudier alternativt nå yrkesexamen och att minst 95% av eleverna tre år efter avslutat utbildning på NTI-gymnasiet ska vara studerande eller yrkesverksamma. Vårt kvalitetsarbete Vårt kvalitetsarbete handlar om att tydliggöra hur vi lyckas ge våra elever de förutsättningar de behöver i arbetslivet och som samhällsmedborgare, både kunskapsoch värdegundsmässigt. Arbetet bygger på en tydlig målsättning för hela verksamheten och för varje enskild enhet. Systematiskt och metodisk försöker vi ständigt tydliggöra vad vi gör, varför och vart det leder. Varje läsår genomförs, förutom intervjuer, observationer, betygs- och resultatsanalyser, en webbaserad brukar- och medarbetarundersökning där elever och medarbetare bedömer vad de tycker fungerar bra, vad som behöver förbättras och det förbättringsarbete som genomförts. Därefter analyserar elever, personal och skolledning resultaten samt diskuterar och föreslår förbättringsåtgärder. Efter att rektor beslutat om vilka förbättringsåtgärder som ska vidtas, genomförs de flesta av åtgärderna under höstterminen för att följas upp vid nästa brukar- och medarbetarundersökning. Vart tar eleverna vägen? Varje år mäter vi resultatet av utbildningen på lång sikt (exempelvis genom andelen som får jobb, alternativt studerar vidare på högskola eller universitet) för att se om de vi erbjuder är relevant vad gäller utbud och kvalitet i undervisningen. I januari 2012 undersökte NTI-gymnasiet hur det gått för de elever som gick ut NTI-gymnasiet Eskilstuna, Göteborg Kronhusgatan, Göteborg Södra Hamngatan, Luleå, Malmö, Stockholm och Sundsvall 2008, dvs för tre år sedan. Undersökningen visar bland annat att:

5 Andel som studerar vid högskola/universitet: 28% Andel som antingen studerar eller yrkesarbetar: 89% Andel som anser sig vara väl förbered för högre studier: 60% Andel som anser sig vara väl förbered för arbetslivet: 48% Andel som uppfattade undervisningen som mycket bra eller bra: 67% Andel som uppfattade lärarna som mycket bra eller bra: 88% Andel som uppfattade kamraterna och stämningen som mycket bra eller bra: 83% OM NTI-gymnasiet Luleå Historik Skolan startade sin verksamhet 2004 och har allt sedan dess haft en bra och kontinuerlig utveckling framåt. De första åren ökade volymen linjärt för att stabilisera sig runt elever. Kvalitetsarbetet går bra och utvecklas hela tiden. NKI (Nöjdkundindex) värdet har legat bra under de år som mätningen pågått, NMI (Nöjdmedarbetarindex) hade en nedgång för några år sedan och har därpå stigit för att nu vända nedåt igen. Program Vi har mediaprogrammet, estetiska programmet. EL programmet, EL- och energiprogrammet, teknikprogrammet. Elever Vid skolan går ca 260 elever fördelade på tre årskurser. Skolan har under året haft 263 elever i snitt fördelade på nio klasser enligt tabellen nedan:

6 Elevfördelning Flickor Pojkar Summa EE TE ES EC10A EC10B MP EC09A EC09B MP Totalt EC EE TE MP ES Personal På skolan har under året 27 personer arbetat fördelat på 18 lärare och 9 annan personal. Av dessa 18 lärare har 13 gymnasielärarbehörighet, 3 saknar enstaka poäng i sin gymnasielärarutbildning, 1 har grundskollärarutbildning samt 1 är lärare i yrkesämnen. Skolan har haft 1 rektorstjänst och 0,5 biträdande rektorstjänst. Rektor går den statliga rektorsutbildningen. Under året har lärarna varit uppdelade i två arbetslag, fördelade på följande sätt: Media/estet- ansvar för mediaprogrammet, estetiska programmet och dess elever. EL/teknik- ansvar för EL programmet, EL och energiprogrammet, teknikprogrammet och dess elever.

7 Skolan har under läsåret 2011/12 omfattat motsvarande ca 21,75 heltidtjänster enligt följande: 1,00 rektor 0,50 biträdande rektor 16,00 lärartjänster 0,30 skolsköterska 0,25 kurator 0,25 specialpedagog 0,30 studievägledare 0,75 administratör 0,50 systemtekniker 0,25 vaktmästare 0,25 caféföreståndare 0,65 cafépersonal 0,75 elevassistent Till förfogande finns även skolläkare och psykolog. Skolläkar- och psykolog- tjänster är upphandlade. Skolsköterskan har mottagningstider två dagar i veckan för hälsosamtal, hälsoundersökning samt andra frågor kopplade till skolhälsan. Lokal NTI-gymnasiet i Luleå är beläget mitt i stadens centrum. Skolan har bärbara datorer till samtliga elever och personal, detta kompletteras med en datasal för videoredigering, en inspelningsstudio för rörlig bild, två ljudinspelningsrum samt ett datalabb för CISCO/nätverk. Dessutom finns ett elevcafé, skolbibliotek samt ett antal grupprum och mycket fina uppehållsrum. Lokalerna är placerade på tre våningsplan och bottenvåning. Finansiering Verksamheten finansieras via kommunala bidrag per elev. Utbildningen fordrar inga elevavgifter eller andra kostnader för eleverna själva. Undervisning, läromedel, aktiviteter och skollunch är avgiftsfritt.

8 Formella studieresultat Andel slutbetyg och andel grundläggande behöriga till högskola av slutbetyg (jämförande bakåt, totalt och per program) Resultatmått Andel slutbetyg 76% 87% 94% Andel slutbetyg EC 85% 89% 92% Andel slutbetyg MP 67% 84% 96% Andel behöriga till högskola EC 73% 88% 83% Andel behöriga till högskola MP 90% 89% 100% Genomsnittligt slutbetyg (jämförande bakåt, totalt och per program) Resultatmått Genomsnittliga betygspoäng totalt 12,4 13,1 13,2 EC 11,4 12,4 12,4 MP 14,4 14,3 15,0 Resultat Nationella prov HT 2011 och VT 2012 i jämförelse med kursbetyg 2012 i Svenska, Engelska och Matematik för årskurs 2 och 3 LGY94.

9 Kurs Saknas IG G VG MVG Antal Ma B, NP Ma B, slutbetyg Ma C, NP Ma C, slutbetyg Ma D, NP Ma D, slutbetyg SvB, NP Sv B, slutbetyg En B, NP En B, slutbetyg

10 Resultat Nationella prov HT 2011 och VT 2012 i jämförelse med kursbetyg 2012 i Svenska, Engelska och Matematik för årskurs 1 GY11. Kurs Saknas F E D C B A Antal Ma 1a, slutbetyg Ma 1a, NP Ma 1b, slutbetyg Ma 1b, NP Ma 1c, slutbetyg Ma 1c, NP En 1, slutbetyg En 1, NP Sv 1, slutbetyg Sv 1, NP Upplevd kvalitet NTI-gymnasiet genomför årligen undersökningar av hur verksamheten upplevs av både elever och personalen. Arbetet sker för hela AcadeMedia i samarbete med Markör och Svensk kvalitetsindex och mäter förtroendet för skolan, men även hur vi uppnår de kärnvärden vi strävar mot. Elever Nöjdkundindex (2012, 2011, 2010)

11 Om du tänker på din skola i sin helhet. Hur nöjd är du då med den? Är din skola lika bra som du hoppades att den skulle vara? Tänk dig en perfekt skola. Hur nära en sådan skola upplever är din skola? 2012: : : 71 Rekommendationsgrad (2012, 2011, 2010) 2012: : : 75 Trivselgrad (2012, 2011) 2012: : 86 Trygghetsgrad (2012, 2011) 2012: : 92 Lärmöjligheter (tidigare kunskapsindex (2012, 2011) 2012: : 82 Medarbetare Medarbetarindex (2012, 2011, 2010) Tänk på all erfarenhet du har av att arbeta på din arbetsplats. Hur nöjd är du? Hur nöjd är du med ditt nuvarande arbete på din arbetsplats i relation till dina förväntningar? Hur nöjd är du med ditt nuvarande arbete på din arbetsplats jämfört med en ideal arbetsplats där du skulle vilja jobba? 2012: 65,2 2011: 71,0 2010: 70,7 Attraktionskraft (2012, 2011, 2010) Jag arbetar gärna kvar på min arbetsplats i minst 1 år till. Jag kan rekommendera den verksamhet som min arbetsplats tillhör som arbetsgivare.

12 Min arbetsplats bedriver en verksamhet som jag gärna rekommenderar till våraelever/ studenter/ föräldrar/ kunder. 2012: 73,1 2011: 82,6 2010: 88,2 Engagemang (2012, 2011, 2010) Jag känner mig motiverad i mitt arbete. Jag är villig att göra en extrainsats om det behövs. Hur nöjd är du med den utmaning som ditt arbete på minarbetsplats ger? Jag upplever mitt arbete som viktigt och meningsfullt 2012: 76,5 2011: 77,3 2010: 81,0 Analys Detta läsår har inneburit flera förändringar för skolan. Den nya gymnasieskolan har introducerats och vi har under året implementerat denna i verksamheten vilket inneburit nyheter i program, kurser, inriktningsval etc. De program vi hade tidigare, EC och MP har tagits bort i och med gymnasiereformen och vi har tre nya program parallellt med de gamla i årskurs 2 och 3. Vi har också haft byte i ledningen så att både rektor och biträdande rektor varit nya i sina roller. Detta ger en möjlighet att skapa nya traditioner och arbetssätt men det innebär också att både ledning och personal har nya roller att förhålla sig till. Vi har även haft färre elever än tidigare Minskningen i antalet elever beror på att årskullen är mindre, att intresset för de yrkesinriktade programmen minskat generellt i och med gymnasiereformen samt att våra marknadsföringsmöjligheter minskat då Luleå kommun ändrat sin policy för information till elever i årskurs 9. Det minskade elevantalet gör att våra resurser minskar och vi måste förhålla oss till detta. Samtidigt har vår elevgrupp har också ändrats på så sätt att fler elever än tidigare är i behov av stöd och vi har inte varit förberedda på detta. Detta har inneburit att vi måste omorientera vårt arbetssätt för att bättre passa de elever vi har. Detta arbete har bara börjat och vi har mycket kvar att göra här. Under året har vi genomfört fortbildning för personalen i samarbete med Specialpedagogisk a skolmyndigheten.

13 Dessa förändringar ligger förmodligen till grund för att trivseln hos elever såväl som lärare minskat. Personalen upplever att arbetsbelastningen under året varit högre än vanligt vilket också lett till att trivseln minskat. Det fackliga samarbetet har tagit fart och ger möjligheter till förändringar i arbetet och att kunna ta tillvara på personalens synpunkter på ett samlat sätt. Detta fångar även upp förändringsidéer som kan förankras smidigare. Samverkans gruppen är ett forum där personal och ledning tillsammans kan hitta lösningar och förändringar inför de ändrade förutsättningarna. Andelen slutbetyg har ökat, vilket är glädjande samt det genomsnittliga slutbetyget är högre, förutom på medieprogrammet, då värdet var högre förra året. Detta är givetvis glädjande. Vi har svårt att peka på någon enskild faktor bakom ökningen. En förklaring kan vara att eleverna hade bättre förkunskaper och därför en stabilare grund att stå på. En annan kan vara det arbete med formativ bedömning som vi inför på skolan, men det är förmodligen för tidigt att se något resultat av detta. Under året infördes nya CSN-regler vilket gjorde att skolket minskade. Reglerna välkomnades av såväl elever som lärare. Det är tveksamt om detta gett resultat i årets slutbetyg men på sikt tror vi att detta kommer att innebära att elevernas studieresultat ökar. Eleverna upplever att deras lärmöjligheter har minskat. En orsak till detta är att vi i år haft lite mer stök på skolan än förr, vilket har gjort att klassrumsklimatet i framför allt en klass varit oroligt. Mentorerna har arbetat intensivt med enskilda elever i klassen och vi har ibland haft dubbla lärare i klasserna. Det finns skillnader mellan de nationella proven och slutbetygen. Generellt sett bottnar detta i att det nationella provet är ett av flera sätt för eleverna att visa vilka kunskaper de uppnått. Mål som klarats av tidigare kanske missats vid det nationella provtillfället. Främst i matematik har eleverna efter det nationella provet kompletterat de mål de missat. De nationella proven testar flera mål men inte alla, främst i svenska och engelska. I svenska har flera elever fått sänkt betyg jämfört med det nationella provet eftersom

14 de inte uppnått kriterierna för exempelvis målet Dialekter och språklig variation eller de muntliga målen. I engelska berör proven inte litteraturhistorien som är en stor del av kursen. I en del fall har elever endast gjort de delar av det nationella provet som visade de mål de inte tidigare nått vilket är förklaringen till att en hög andel elever inte fullföljde det nationella provet. Dessa elever har fått ett lägre betyg på det nationella provet än i slutbetyg. Även i matematik har elever främst gjort de uppgifter som de inte visat upp att de kan innan, främst bland de elever som siktar på de högre betygen. I matematiken har de nya kurserna i årskurs 1 legat på en högre svårighetsgrad än tidigare. Eleverna har inte varit förberedda på de förkunskapskrav som krävdes. Efter det nationella provet har lärarna arbetat mycket individuellt med elever med de mål som de saknar. Detta har gjort att många elever klarat kursen. En del har också klarat kursen då den delats upp i mindre examinerade delar men har svårt med större prov. Vilka åtgärder har vidtagits innevarande år Akta huvudet är ett skolprojekt mot våld som vi har haft förmånen att ha här under två dagar och även en uppföljningsdag. Det har varit ettorna som har fått del av projektet och föräldramöte en kväll. Ett mycket givande och bra projekt som finansieras av allmänna arvsfonden. Åtgärdsprogram och särskilt stöd har vi arbetat med för att få in nya rutiner. Vi hade en ny specialpedagog och försökte introducera ett nytt åtgärdsprogram, gick igenom vad som gäller i nya skollagen kring detta. När sedan specialpedagogen bytt tjänst efter årsskiftet har vi påbörjat och introducerat ett nytt åtgärdsprogram. Specialpedagogiska skolmyndigheten vi under året haft kontakt med kring att stödbehovet

15 har ökat mycket. Vi har många elever som behöver stöd och anpassningar. De har haft en utbildning för lärarna kring pedagogiskt arbete och vi har Glädjens pedagogik som bok i kursen. Likabehandlingsplanen reviderades i början av VT tillsammans med personal och eleverna. Den nya likabehandlingsplanen finns i två versioner. Fullängd versionen av vår likabehandlingsplan är inklusive hänvisningar till aktuella lagar och en kortversion av likabehandlingsplanen, denna plan är mer lättläst och innehåller det viktigaste ur likabehandlingsplanen. Båda versionerna finns tillgängliga för personal, föräldrar och elever genom vår webbplattform. Extra resurser har funnits i matematik i form av Mattestuga, resurstid i klass med extra tid och extra personal. Vi har även satt in extra resurser under perioder när det varit extra stökigt i någon klass. Andra extra resurser har varit lovskolor, avlastning vid hög arbetsbelastning, vikare vid längre sjukskrivning, extra stöd för en elev i väntan på kammarrättsdom. Samarbete med Entreprenörsgymnasiet kring nationella prov har påbörjats Lokalerna och arbetsmiljö Vi har gjort iordning ett eget vilrum för personalen så att det nu finns ett för personal och ett för elever. Eleverna måste be personal att öppna om de ska använda elevvilrummet och de kan även använda det för att ringa ifrån. I personalens vilrum finns även en skrivbordsplats så att de kan gå undan om de behöver sitta och arbeta för sig själva. Gemensamma ordningsregler har arbetats fram under året och revideras och arbetas med vid behov. Studiedagar har delvis inriktats på att förbättra arbetsklimat för elever och personal. För övrigt har vi påbörjat arbetet med att implementera ett studietorg som ska bli en resurs för eleverna i deras studier. Det finns nu ett skolbibliotek och studieplatser där det ska finnas personal som hjälper till med handledning och stöd.

16 Analys Värdegrundsarbete Värdegrundsarbetet har i stort varit integrerat i den vanliga undervisningen och mentorstiden. Vid några tillfällen har det arbetats med värdegrundsfrågor i olika klasser, t.ex. värderingsövningar med skolkyrkan, filmer, besök och olika projekt. En del mentorsgrupper (klasser) har arbetat mer med värdegrundsarbete i klassen och en del mindre. En satsning som gjorts är tre dagar mot våld där vi engagerat Akta huvudet för ettorna som har fått del av projektet. Det genomfördes med olika föreläsningar, samtalsgrupper och föräldramöte en kväll. Ett mycket givande och bra projekt som finansieras av allmänna arvsfonden. Det var väldigt uppskattat bland elever, personal och föräldrar. Trygghetsgraden hade 2011 ett index på 92 för NTI gymnasiet i Luleå och vi har även år 2012 ett trygghetsindex på 92. Detta är väldigt högt om vi jämför, Academedia totalt har ett trygghetsindex på 84 och NTI gymnasierna 87. Våra elever på NTI gymnasiet i Luleå känner sig väldigt hemma och trygga på skolan. Några elevcitat kring vad som är viktigt för att känna sig trygg på skolan: Jag behöver inte oroa mig för att mina saker bli stulna Fin miljö, sköna soffor Trygghet ges av respekt. Respekt mellan elever samt mellan elever och lärare. Lärarna måste vara kompetenta och respektfulla. Dessutom är själva säkerheten viktig. Att veta att ens saker inte försvinner om man slutar titta på den ger trygghet. Lärare som bryr sig Inga gangsters

17 Bra elevfik, som ett socialt Mekka (flera har skrivit liknande). Individer som kommit med positiv energi, som varit härliga att ha i närheten. Det var kul och roligt att gå på NTI. Även om vi har det väldigt bra så måste vi fortsätta att arbeta med värdegrundsfrågor och elevernas trygghet. Alla elever på NTI gymnasiet i Luleå ska vara sedda och känna sig trygga på skolan. Hos oss ska man kunna vara den man är och olikheter ska accepteras

18 Arbetsplan för läsåret 2012/2013. Enhet: NTI Luleå Sammanfattning Enhet: NTI Luleå Utfall 2012 Enhetens etappmål 2013 NTI totalt 2012 KVALITET Behörighet 88% 100 % 86% Betygspoäng 13,2 13,9 13,0 Andel stud. och yrkesv. 89 % *** 94 % efter 3 år. Förädlingsvärde In: 5 (obs *** 2010) Ut: 2 (obs Bibehållet *** 2010) Starkt negativ förädlingsvärde, dvs ej negativt ATTRAKTIVITET NKI 62 65,25 62 NMI 62,6 65,7 65,4 Fyllnadsgrad vs Antal totalt Antal enl *** affärsplan juni 12: 264 affärsplan juni 13: 271 Fyllnadsgrad: 92 % Fyllnadsgrad: 94% *** Skolans huvudmål*

19 NTI Gymnasiet i Luleå ska vara Luleås bästa IT-relaterade utbildning *Skolans lokala huvudmål utifrån NTI:s övergripande mål. Systematiskt värdegrundsarbete Systematiskt värdegrundsarbete; Likabehandling/ kränkande behandling Fokusfråga 1* Utfall 2012 Mål 2013 Uppföljning Alla ska känna sig respekterade, trygga och sedda. Har inte funnits tidigare 100 % Maj Aktiviteter fokusfråga 1 Ansvarig Tidsram Rektors uppfölj. av aktivitet Ta fram och genomföra en enkät kring värdegrund och psykosociala arbetsmiljön med elever och personal Samtal i mentorsgrupperna för att alla ska känna sig respekterade, trygga och sedda. Bitr rektor och Skyddsombud Mentor April Maj Kontinuerligt Maj * Fokusfrågorna tas fram i samråd med personal och elever. Kvalité Delmål 1 Utfall 2012 Mål 2013 Uppföljning Betygspoäng* 13,2 13,9 Schoolsoft juni 2013 Aktiviteter delmål 1 Ansvarig Tidsram Rektors uppfölj. av aktivitet Regelbundna omprovstillfällen (onsdagar?) A-lag Under året Okt och juni

20 Samtliga lärare ger feedback vid utvecklingssamtal via formativa bedömningsmatriser och elever uppmuntras att nå längre än G/E Arbeta med att skapa positivare förväntningar på eleverna Lärare Samtliga Under året Under året Okt och juni Juni Delmål 2 Utfall 2011 Mål 2012 Uppföljning Behörighet* NTI Luleå 89% 100% Behörighet* NTI totalt 80% Behörighet* riket totalt - Aktiviteter del mål 2 Ansvarig Tidsram Rektors uppfölj. av aktivitet Utredning om särskilt stöd förbättras Bitr rektor Ht Jan och görs enhetligt Åtgärdsprogram upprättas förbättras Bitr rektor Ht Jan och görs enhetligt Uppföljning av åtgärdsprogram Bitr rektor Ht Jan förbättras och görs enhetligt Screening av åk 1 A-lag Ht Okt Tidigt utvecklingssamtal åk 1 (innan okt lov) med fokus på närvaro A-lag Ht Okt *se kurssammanställning i kvalitetsrapport Delmål 3 Utfall 2012 Mål Uppföljning 2013 Andel studerande eller yrkesverksamma efter 3 år 89 % *** Central mätn. VT årligen Aktiviteter delmål 3 Ansvarig Tidsram Rektors uppfölj av aktivitet

21 En dag på LTU bokas för eleverna A-lag/SYV ht Jan Ökat antal APL-platser arrangeras av skolan Bitr rektor/anders Under året Jan och juni Delmål 4 Utfall 2012 Mål 2013 Uppföljning Förädlingsvärde In: 5 (obs 2010) Bibehållet SCB/ central Ut: 2 (obs 2010) Starkt negativ dvs ej värde in mätning juni och ut, 2013 negativt Aktiviteter delmål 4 Ansvarig Tidsram Rektors uppfölj. av aktivitet IG/Fvarningar synliggörs för mentor Lärare/a-lag Under Okt och juni och rektor varje månad året Tydligare koppling mellan elevhälsan och arbetslagen Bitr rektor, a-lag Under året Start ht Likvärdig bedömning samtliga lärare ska ha kontakt med en annan skolas lärare inom samma ämne lärare Under året Regelbunden genomgång av studieplan mentor Under året Jan och juni Okt och juni Attraktivitet Delmål 5 Utfall 2012: 62 % NKI Etappmål 2013: 65,25% Fokusfråga 1: Lärare ger regelbunden info om hur skolarbetet går Mål för fokusfrågan: Andelen nöjda/mycket nöjda är idag 56. Mål: 59. Aktivitet Tidsram Ansvarig Rektors uppföljning av aktivitet Övriga kommentarer Formativ mall Under året Lärare Okt och juni fylls i för varje elev och finns tillgänglig för eleverna IG-varningar Under året A-lag Okt Start sept samlas upp månadsvis för att ge samlad bild Fokusfråga 2: Jag vet vad som krävs för Mål för fokusfrågan: Andelen

22 att få det betyg jag eftersträvar nöjda/mycket nöjda är idag 77. Mål: 80. Aktivitet Tidsram Ansvarig Rektorsuppföljning av aktivitet Övriga kommentarer Formativ mall Under året Lärare Okt och juni kopplas till kursuppgifterna Feedback via formativ mall(matris) Under året lärare Okt och juni Delmål 6 Utfall 2012: 62,6 % NMI Etappmål 2013: 65,7 % Fokusfråga 1: Jag arbetar gärna kvar på min arbetsplats 1 år till Aktivitet Tidsra Ansvarig m Individuell plan görs för vare personal för att tydliggöra arbetsuppgiftern a Mötestiderna styrs upp för att nyttjas mer effektivt Träffar i ämnesgrupper Mål för fokusfrågan: Idag 76%. Mål 79% Rektors Övriga uppföljnin kommentarer g av aktivitet Sept Rektor jan I medarbetarsamta l Under året Under året Rektor/samverkansgrup p Rektor/samverkansgrup p Fokusfråga 2: Jag känner mig motiverad i mitt arbete Mål för fokusfrågan: Idag 74%. Mål 77% Aktivitet Tidsram Ansvarig Rektors uppföljnin Övriga kommentarer g av aktivitet Rektor/bitr Innan feb Rektor Mars rektor auskulterar hos varje lärare och samtalar kring detta Medarbetarsamta l på hösten inför sept Rektor jan Juni Juni

23 det kommande året Möjliggöra fler informella möten för att öka vikänslan gemensam fikatid 1 ggr /vecka Start ht Rektor/bitr rektor Delmål 7 Utfall 2012 Mål 2013 Uppföljning Fyllnadsgrad vs affärsplan 92% (264st) 94% (271st) Juni 2012 Övergripande aktiviteter från MP* Tidsram Ansvarig Öppet hus ht marknföringsgrupp Jan Se över möjligheten att ht marknföringsgrupp Jan registrera nytt hemsideverktyg för att skicka ut direktinfo via sms eller mail till intresserade Arbeta för att få komma ut i skolor Sept-okt Rektor nov Rektors uppfölj av aktivitet Övr kommentarer *Här redovisas större aktiviteter från elevrekryteringsplanen/ marknadsföringsplanen. Luleå Eva Kitok, rektor NTI Gymnasiet Luleå

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!!

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport2013/2014 samtlokalarbetsplan Innehållsförteckning0 1. Om0NTI7gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om IT- Gymnasiet IT-Gymnasiet startade 1998 som en av Sveriges första fristående gymnasieskolor. Skolan startades genom ett samarbete

Läs mer

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!!

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport201/201 Förord Innehållsförteckning0 1. Om0NTI7gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

Kvalitetsrapport 2016 / 17

Kvalitetsrapport 2016 / 17 MALMÖ Kvalitetsrapport 2016 / 17 Förord Innehållsförteckning0 1. Om0NTI7gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Kvalitetsrapport för NTI- gymnasiet Malmö Läsår 2011-12

Kvalitetsrapport för NTI- gymnasiet Malmö Läsår 2011-12 Kvalitetsrapport för NTI- gymnasiet Malmö Läsår 2011-12 Studenten 2012 1 Kvalitetsrapport NTI- gymnasiet Malmö läsår 2011-12 Förord Mitt första år som rektor på NTI gymnasiet i Malmö har varit oerhört

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015

Kvalitetsrapport för. Montessoriskolan Castello. läsåret 2014-2015 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello läsåret 2014-2015 2 Kvalitetsrapport Pysslingens skolors kvalitetsarbete syftar till att säkerställa att varje barn och elev oavsett skola ges möjlighet

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!!

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport2013/2014 samtlokalarbetsplan Innehållsförteckning0 1. Om0IT6Gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Fria Läroverken Karlstad

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Fria Läroverken Karlstad Plan mot diskriminering och kränkande behandling Fria Läroverken Karlstad Läsåret 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Ansvariga för planen Rektorsgruppen Magnus

Läs mer

!!!! Kvalitetsrapport,2012/2013,och$! lokal%arbetsplan%2013/2014%för!!!!!!

!!!! Kvalitetsrapport,2012/2013,och$! lokal%arbetsplan%2013/2014%för!!!!!! Kvalitetsrapport,2012/2013,och$ lokal%arbetsplan%2013/2014%för Förord 1. Om#NTI#gymnasiet)$ NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt

Läs mer

ARBETSPLAN 1 2013-2014

ARBETSPLAN 1 2013-2014 ARBETSPLAN 1 2013-2014 1 Arbetsplanen omfattar under läsåret såväl gymnasiesärskolans som lärvux verksamhet. I kommande arbetsplaner behandlas verksamheterna var och en för sig. TÄBY GYMNASIESÄRSKOLA ÄR

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE KVALITETSRAPPORT - REKTOR Enhet: KAPLANSKOLAN, EE, EC, VF och EN. Rektor: Kristin Lundholm. Frågor att besvara KUNSKAPER Måluppfyllelse och resultat 1 Beskriv i vilken grad

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KVALITETSAVDELNINGEN ENHETEN FÖR INSPEKTI ON GYMNASIEINSPEKTÖR ULLA CARLSSON ZACKRI SSON SID 1 (15) 2008-03-21 ENHETSCHEF JUKKA KUUSISTO Rapport från inspektion av Gymnasieskolan

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

2014 / 2016. Utvecklingsplan för Stage4you Academy

2014 / 2016. Utvecklingsplan för Stage4you Academy 2014 / 2016 Utvecklingsplan för Stage4you Academy 2014 / 2016 Utvecklingsplan för Stage4you Academy Syftet med Stage4you Academy s lokala utvecklingsplan är att fortsätta vårt arbete med att utveckla skolan

Läs mer

Kvalitetsrapport!2016/2017!!!!!!!!!!!!!

Kvalitetsrapport!2016/2017!!!!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport2016/2017 78 Förord Innehållsförteckning0 1. Om07 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 2. 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 2.6 2.7 3. 4. 5. 6. 7.. 2. 0 1. Om0IT6Gymnasiet00 IT-Gymnasiet startade 1998 som en av Sveriges

Läs mer

Kvalitetsrapport. Hagaskolan. Åk 7 9 Sammanställning

Kvalitetsrapport. Hagaskolan. Åk 7 9 Sammanställning Kvalitetsrapport 2011 2012 Hagaskolan Åk 7 9 Sammanställning Kunskaper och värden Prioriterade områden: Svenska, matematik, engelska och särskilt stöd. Åk 7 9 Årskurs 9 Andel elever (%) i årskurs 9 som

Läs mer

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!!

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport201/201 Förord Innehållsförteckning0 1. Om070 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Älvdalens Utbildningscentrum. Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling. Läsåret 11/12

Älvdalens Utbildningscentrum. Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling. Läsåret 11/12 Älvdalens Utbildningscentrum Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling Läsåret 11/12 Innehåll 1. Bakgrund... 3 1.2 Former för samråd... 3 2. Resultat och måluppfyllelse inom gymnasieskolan...

Läs mer

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem

4 AUGUSTI 2014. Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan. förskoleklass, grundskola, fritidshem 4 AUGUSTI 2014 Verksamhetsplan för Örsundsbroskolan förskoleklass, grundskola, fritidshem 2014/2015 1 Beskrivning och presentation av enheten Presentation av enheten Örsundsbroskolan ligger c:a två mil

Läs mer

Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2014

Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2014 Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2014 Gymnasieskola Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 3 Verksamhetens förutsättningar... 4 Organisation... 4 Ekonomi och nyckeltal... 5 Lokaler... 7 Personal...

Läs mer

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010

Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Sammanställning av studerandeprocessundersökning GR, hösten 2010 Utbildningsanordnare: NTI Utbildning: El (2 starter) och El-automation (3 starter) Antal utskick: 69 Antal svar: 22 Svarsfrekvens: 32% Här

Läs mer

Utbildningsförvaltningen 2014-11-19 Gymnasieskolan Spyken

Utbildningsförvaltningen 2014-11-19 Gymnasieskolan Spyken Utbildningsförvaltningen 2014-11-19 Gymnasieskolan Spyken Karin Stavne Maria Hedelin Björse John Jönsson Peter Magnusson Anna-Lena Månsson Rektor Bitr rektor NA Bitr rektor HU Bitr rektor ES Bitr rektor

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan

Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan Rinkebyskolan Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (12) 2015-02-09 Handläggare Carina Rennermalm Telefon: Till Rinkebyskolan Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan Förslag till beslut Rinkebyskolan 16305 Spånga

Läs mer

Kvalitetsrapport för NTI-gymnasiet Sundsvall Läsår 2011-12

Kvalitetsrapport för NTI-gymnasiet Sundsvall Läsår 2011-12 Kvalitetsrapport för NTI-gymnasiet Sundsvall Läsår 2011-12 1 Kvalitetsrapport NTI-gymnasiet Sundsvall läsår 2011-12 2 Kvalitetsrapport NTI-gymnasiet Sundsvall läsår 2011-12 Förord Under det gångna året

Läs mer

Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor)

Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor) Gymnasieskola Magnus Alehed (rektor), Jan Ohlsson (bitr rektor), Anders Olsson-Lenz (bitr rektor) Skolsyster Ingela Bergling, Specialpedagog Agneta Ernstson, Kurator Åsa Berg Alma Lindblom, Elevrådsordförande

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN för år 201 1

LOKAL ARBETSPLAN för år 201 1 LOKAL ARBETSPLAN för år 201 1 1 VISION Vuxenutbildningen är en mötesplats som främjar lärande, reflektion och utveckling utifrån de studerandes förutsättningar och behov. 2 POLICY Verksamheten vid Vuxenutbildningen

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Barn och utbildning Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet 2015 Ferlinskolan Gun Palmqvist rektor Innehållsförteckning 1. Resultat och måluppfyllelse... 2 1.1 Kunskaper....2 1.1.1 Måluppfyllelse...2

Läs mer

2009-02-27. Avsikten är att kvalitetsredovisningen skall lämnas direkt i detta formulär. Ansvarig skriver i de gråmarkerade fälten.

2009-02-27. Avsikten är att kvalitetsredovisningen skall lämnas direkt i detta formulär. Ansvarig skriver i de gråmarkerade fälten. 2009-02-27 KVALITETSREDOVISNING 2009 VUXENUTBILDNINGEN, VUX Avsikten är att kvalitetsredovisningen skall lämnas direkt i detta formulär. Ansvarig skriver i de gråmarkerade fälten. Område/skola/arbetslag:

Läs mer

Kvalitetsredovisning Bobygda skola 2007

Kvalitetsredovisning Bobygda skola 2007 Kvalitetsredovisning Bobygda skola 2007 1 Innehållsförteckning GRUNDFAKTA 3 VÅRT KVALITETSARBETE 3 VISION 5 NORMER OCH VÄRDEN 5 ELEVERNAS ANSVAR OCH INFLYTANDE 6 KUNSKAPER 7 SKOLA OCH HEM 8 EXEMPEL PÅ

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2007 2008 Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg

Kvalitetsredovisning 2007 2008 Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg Kvalitetsredovisning 2007 2008 Drottning Blankas Gymnasieskola Varberg Innehållsförteckning Inledning... 3 1 Grundfakta... 4 2 Underlag och rutiner för att ta fram kvalitetsredovisningen... 5 Dokument...

Läs mer

Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015

Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015 Plan för elevhälsoarbetet på Emanuelskolan 2015 Vision På Emanuelskolan har eleverna en fysiskt bra arbetsmiljö, är trygga och trivs i skolan. Man kan komma till skolan som man är och man utvecklas som

Läs mer

Utvärderingsrapport heltidsmentorer

Utvärderingsrapport heltidsmentorer Utvärderingsrapport heltidsmentorer Kungstensgymnasiet Lena Lindgren Katarina Willstedt 2015-02-27 stockholm.se Utgivningsdatum: 2015-02-27 Utbildningsförvaltningen, Uppföljningsenheten Kontaktperson:

Läs mer

Skolbeslut för gymnasieskola

Skolbeslut för gymnasieskola Beslut Elfrida Andréegymnasiet Säves väg 10 621 82 Visby 2011-02-23 Skolbeslut för gymnasieskola efter tillsyn av Elfrida Andréegymnasiet i Gotlands kommun 2011-02-23 Skolbeslut Tillsyn i Elfrida Andréegymnasiet

Läs mer

Kvalitetsredovisning för läsåret 2012

Kvalitetsredovisning för läsåret 2012 1(6) Kvalitetsredovisning för läsåret 2012 Naturvetenskapsprogrammet (NV/NA), Östrabo 1, Uddevalla Gymnasieskola 2(6) Innehållsförteckning Naturvetenskapsprogrammet (NV/NA), Östrabo 1, Uddevalla Gymnasieskola...

Läs mer

Jäderfors skolas kvalitetsredovisning 2012-2013

Jäderfors skolas kvalitetsredovisning 2012-2013 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(14) Margareta Skog 2013-06-24 Jäderfors skolas kvalitetsredovisning 2012-2013 Inledning Järbo/Jäderfors ro kvalitetsredovisar sin verksamhet

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Gislaveds särskola Vi har i år haft två klasser med särskoleelever på Gislaveds Gymnasiums nationella särskoleprogram.. Vi har två nationella program: Programmet

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

KVALITETSRAPPORT Vux lä sä ret 2014-2015 Rektor Hildä Vidmärk Enhet SFI 2015-09-08

KVALITETSRAPPORT Vux lä sä ret 2014-2015 Rektor Hildä Vidmärk Enhet SFI 2015-09-08 KVALITETSRAPPORT Vux lä sä ret 2014-2015 Rektor Hildä Vidmärk Enhet SFI 2015-09-08 REKTORS KVALITETSRAPPORT 1 FÖRBÄTTRINGAR Vilka förbättringar har genomförts under året och vilka resultat ha de gett?

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan 7-9 2014/2015

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan 7-9 2014/2015 Kvalitetsredovisning Fröviskolan 7-9 2014/2015 1 Innehållsförteckning 1. Grundfakta 3 2. Resultat 2.1 Normer och värden 3 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanens mål 5 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15 Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2014-05-12 Tjänsteskrivelse Vår referens Ann Andersson Ekonomichef Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15 Ärende

Läs mer

Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram:

Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram: Elevhälsoplan Bakgrund Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på fyra yrkesförberedande gymnasieprogram: El- och energiprogrammet Hantverksprogrammet

Läs mer

UTVÄRDERING. av utvecklingsområden efter läsåret 2013/14

UTVÄRDERING. av utvecklingsområden efter läsåret 2013/14 Dokumentation grundsärskola Malmö stad KVALITETSRAPPORT UTVÄRDERING av utvecklingsområden efter läsåret 2013/14 skickas senast 1/9 till grfkvalitet@malmo.se Skola: Stenkulaskolan / Grundsärskolan Rektor:

Läs mer

Mediagymnasiet Nacka Strand. Skolan erbjuder. Inför låsåret 2012/2013 erbjuder vi: Estetiska programmet, estetik och media.

Mediagymnasiet Nacka Strand. Skolan erbjuder. Inför låsåret 2012/2013 erbjuder vi: Estetiska programmet, estetik och media. Skolan erbjuder Inför låsåret 2012/2013 erbjuder vi: Estetiska programmet, estetik och media. Estetiska programmet, estetik och media med speciell inriktning på Foto. Estetiska programmet, Teater Estetiska

Läs mer

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium

Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Revisionsrapport Elevers övergångar från grundskola till gymnasium Katrineholms kommun April 2010 Marie Lindblad 2010-05-06 Marie Lindblad Kerstin Svensson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Bakgrund

Läs mer

Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015)

Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015) 2015-06-08 1 (8) Kvalitetsrapport (läsår 2014/2015) NT-Gymnasiet Ansvarig för redovisningen Gunilla Carlsson, rektor 2 (8) Sammanfattning Verksamheten har hög måluppfyllelse vad det gäller kunskaper och

Läs mer

Mötesplats för skolledare på sfi

Mötesplats för skolledare på sfi Mötesplats för skolledare på sfi Bakgrund: efterfrågan i GRINT-intervjuer Nätverkande Gemensamma frågor Pedagogiska frågor i fokus Hur leda lärarlag i utveckling Hur slår vi vakt om kvaliteten på sfi inför

Läs mer

Vi har utgått från verksamhetsplan 10/11, utvärderingar, enkäter, betygsresultat, närvarostatistik, arbetsplan för profilen, mm.

Vi har utgått från verksamhetsplan 10/11, utvärderingar, enkäter, betygsresultat, närvarostatistik, arbetsplan för profilen, mm. Verksamhetsberättelse för SPSP-arbetslaget läsåret 10-11 Enhet: Uppgiftslämnare: Kontaktperson: Rekarnegymnasiet SPSP-laget Sahra Holmgren (Hg) 1. Underlag och rutiner för att skriva verksamhetsberättelsen

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning. Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning. Mål/Åtaganden. Normer och värden

Kvalitetsredovisning. Inledning. Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning. Mål/Åtaganden. Normer och värden Kvalitetsredovisning Inledning På Blackebergs gymnasium arbetar ca 1140 personer, varav ca 1040 är elever och ett hundratal personal. Skolan erbjuder två studieförberedande program: det naturvetenskapliga

Läs mer

Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015 Skolan, huvudman och organisation Uppdragsgivare Skolverket gav Sociala Missionen rätt att bedriva Gymnasieskolan Futurum 2001-01-22. Sociala Missionen

Läs mer

ELEVHÄLSA. Elevhälsa - definition. Mål. Friskfaktorer

ELEVHÄLSA. Elevhälsa - definition. Mål. Friskfaktorer ELEVHÄLSA Elevhälsa - definition Elevernas hälsa är allas angelägenhet och ansvar. Lärande och hälsa går hand i hand. Elever arbetar och presterar bättre om de mår bra fysiskt, psykiskt och socialt. Varje

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Beslut 2012-10-19 Djurgymnasiet Stockholm terese.laurentkarlsson@djurgymnasiet.com Rektorn vid Djurgymnasiet mimi.englund@djurgymnasiet.com Beslut för gymnasieskola efter tillsyn av Djurgymnasiet i Stockholms

Läs mer

Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010

Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010 Kvalitetsredovisning för läsåret 2009-2010 Skola/förskola/arbetslag: Heurika, Fredrika Bremergymnasierna Organisation och förutsättningar för verksamheten Heurika ansvarar för utbildningen på (bilaga 01)

Läs mer

Beslut för fristående grundskola

Beslut för fristående grundskola Internationella Engelska Skolan i Sverige AB Rektorn vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla Beslut för fristående grundskola efter tillsyn av Internationella Engelska Skolan i Järfälla kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Kvalitetsrapport 2015 Tanumskolan åk 7-9

Kvalitetsrapport 2015 Tanumskolan åk 7-9 Kvalitetsrapport 2015 Tanumskolan åk 7-9 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Åk 3 Studieresultat ämnesprov grundskolan Antal elever Antal elever som har: Procent Nått målen i ämnesprovet* Svenska

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Kyrkerörsskolan. Läsår 2010 / 2011. Anneli Jonsson / Charlotta Robson

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Kyrkerörsskolan. Läsår 2010 / 2011. Anneli Jonsson / Charlotta Robson Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Kyrkerörsskolan Läsår 2010 / 2011 Anneli Jonsson / Charlotta Robson Rektor 2010-11-08 Innehållsförteckning Del 1 Kyrkerörsskolans

Läs mer

Lokal arbetsplan för Komvux i Lund (beslutad av skolutvecklingsgruppen 2011-11-10)

Lokal arbetsplan för Komvux i Lund (beslutad av skolutvecklingsgruppen 2011-11-10) Lokal arbetsplan för Komvux i Lund (beslutad av skolutvecklingsgruppen 2011-11-10) 2 Våra mål Komvux ska erbjuda flexibel utbildning av hög kvalitet som speglar individens och samhällets behov av kunskap

Läs mer

Gnosjö kommuns Kvalitetsredovisning 2005

Gnosjö kommuns Kvalitetsredovisning 2005 Gnosjö kommuns Kvalitetsredovisning 2005 Innehåll: 1. Inledning. 1:1 Gnosjö skolor.. 1:2 Kvalitetsarbetet 2. Vision.. s. 1 3. Styrdokument.. 3:1 Skolplanen 3:2 Skolstyrelsens övergripande strategier. 3:3

Läs mer

Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014

Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014 Kvalitetsredovisning Ljungbyhedsskolan Färingtofta skola läsåret 2013-2014 Områdets beskrivning av verksamheten, nyckeltal Personaltäthet Ljungbyhedsskolan: Totalt antal personal: 39.89 varav lärartjänster

Läs mer

Vilken rätt till stöd i förskola och skola har barn/elever med funktionsnedsättningar?

Vilken rätt till stöd i förskola och skola har barn/elever med funktionsnedsättningar? 2011-12-07 Vilken rätt till stöd i förskola och skola har barn/elever med funktionsnedsättningar? Den 1 juli 2011 började den nya skollagen att tillämpas 1. Lagen tydliggör alla barns/elevers rätt till

Läs mer

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet,

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet, 1 (7) Författningsbilaga Skollagen Fristående skolor Nedanstående paragraf har ny lydelse från och med den 1 mars 2010. Denna nya lydelse ska tillämpas på utbildning som påbörjas efter den 1 juli 2011,

Läs mer

Kvalitetsredovisning fo r la sa ret 2013

Kvalitetsredovisning fo r la sa ret 2013 1 (8) 2014-02-28 Dnr: Handläggare Rektor Johan Romberg Telefon 0522-697417 johan.romberg@uddevalla.se Östrabo 1, Naturvetenskapsprogrammet Uddevalla Gymnasieskola Kvalitetsredovisning fo r la sa ret 2013

Läs mer

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik

Nulägesanalys. Nolhagaskolan grundskola 13/14. Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik 140917 Nulägesanalys Nolhagaskolan grundskola 13/14 Denna nulägesanalys har ringat in att utvecklingsområde läsåret 14/15 är: Ämnesfortbildningar i språkutvecklande arbetssätt och matematik Uppföljning

Läs mer

Elevhälsoplan Ekebygymnasiet

Elevhälsoplan Ekebygymnasiet Elevhälsoplan Ekebygymnasiet Bakgrund Ekebygymnasiet i Uppsala har funnits sedan mitten av 80-talet. Här går ca 400 elever fördelade på tre yrkesförberedande gymnasieprogram: El- och energiprogrammet Hotell-

Läs mer

Lokal likabehandlingsplan 2015-2016

Lokal likabehandlingsplan 2015-2016 Lokal likabehandlingsplan SYAB Transportgymnasium Diskrimineringslagen 3 kap 16 En utbildningsanordnare som avses i 14 ska varje år upprätta en plan med en översikt över de åtgärder som behövs för att

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Dokumentation Överkalix gymnasieskola/komvux

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Dokumentation Överkalix gymnasieskola/komvux Överkalix kommun Skolförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Dokumentation Överkalix gymnasieskola/komvux Fastställt 2014-09-30 VERKSAMHETSBESKRIVNING... 3 METOD... 3 Metod gymnasieskolan...

Läs mer

KOMETSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING

KOMETSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING KOMETSKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING Det händer att uttryck som jag bara skojade eller tål du inte lite skämt används till personer som precis blivit/känt sig kränkta, diskriminerade

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkestaskolan 2015-2016 1 Innehåll Diskrimineringslagen och skollagen... 3 Definitioner av nyckelbegrepp... 3 Handlingsplikt och krav på aktiva åtgärder...

Läs mer

Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2013

Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2013 Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2013 Gymnasieskola Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 3 Verksamhetens förutsättningar... 4 Organisation... 4 Ekonomi och nyckeltal... 5 Lokaler... 6 Personal...

Läs mer

Strategi Program» Plan Policy Riktlinjer Regler. Utbildningsförvaltningen. Bildningsstaden Borås

Strategi Program» Plan Policy Riktlinjer Regler. Utbildningsförvaltningen. Bildningsstaden Borås Strategi Program» Plan Policy Riktlinjer Regler Utbildningsförvaltningen Bildningsstaden Borås Faställt av: Utbildningsnämnden Datum: 26 oktober 2010 För revidering ansvarar: Utbildningsnämnden, förutom

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet, Mediaprogrammet Akademi, Sinclair. Kvalitetsredovisning för läsåret 2012/2013

Samhällsvetenskapsprogrammet, Mediaprogrammet Akademi, Sinclair. Kvalitetsredovisning för läsåret 2012/2013 Samhällsvetenskapsprogrammet, Mediaprogrammet Akademi, Sinclair Kvalitetsredovisning för läsåret 2012/2013 Utbildningen Medieprogrammet är ett studieförberedande program med yrkespraktik, som fasas ut

Läs mer

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Bli den du är! Var och en ska kunna bli allt det som den har förutsättning att bli! Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun Elevhälsan ska bidra

Läs mer

Full fart mot Framtiden

Full fart mot Framtiden Strategidokument gäller from hösten 2013 Studie- och arbetsmarknadsfrågor Grundskola / Gymnasieskola Full fart mot Framtiden Strategi för Studie- och arbetsmarknadsfrågor - för utveckling i Södertäljes

Läs mer

1. Pedagogik. Arbetsplan för NKC Vuxenutbildning i Nynäshamn 2008 2009

1. Pedagogik. Arbetsplan för NKC Vuxenutbildning i Nynäshamn 2008 2009 1 Arbetsplan för NKC Vuxenutbildning i Nynäshamn 2008 2009 1. Pedagogik Livslångt lärande Personalen på NKC ska vara väl förtrogen med begreppet livslångt lärande. Den nya lärplattformen, Fronter, har

Läs mer

Utvecklingsförvaltningen Den 25 november 2010. Kvalitetsredovisning 2009/10 C3L

Utvecklingsförvaltningen Den 25 november 2010. Kvalitetsredovisning 2009/10 C3L Utvecklingsförvaltningen Den 25 november 2010 Kvalitetsredovisning 2009/10 C3L Innehållsförteckning 1. FÖRORDNING OM KVALITETSREDOVISNING... 3 2. SAMMANFATTNING... 3 2.1 STARKA SIDOR... 3 2.2 OMRÅDEN FÖR

Läs mer

Skolutvecklingsplan Österlengymnasiet läsåret 2013/2014

Skolutvecklingsplan Österlengymnasiet läsåret 2013/2014 Barn- och utbildningsförvaltningen Österlengymnasiet 2013-08-01 Skolutvecklingsplan Österlengymnasiet läsåret 2013/2014 Skolutvecklingsplan inför läsåret 2013-2014 Var är vi? (bildkälla: skolverket.se)

Läs mer

Lokal arbetsplan för Samilsdalskolan åk 7-9

Lokal arbetsplan för Samilsdalskolan åk 7-9 Lokal arbetsplan för Samilsdalskolan åk 7-9 Inledning Vid Sammilsdalskolan åk 7-9 går ca 275 elever. Skolan har en idrott- och hälsaprofil som bland annat återspeglas i elevernas schema och timplan. I

Läs mer

Dokumentation av kvalitetsarbetet i Mjölby kommuns förskolor och skolor

Dokumentation av kvalitetsarbetet i Mjölby kommuns förskolor och skolor 1 (15) Utbildningsförvaltningen 2015-06-08 Dokumentation av kvalitetsarbetet i Mjölby kommuns förskolor och skolor Innehåll Inledning... 1 Vision... 2 Uppdrag och mål... 2 Pedagogiskt ledarskap... 2 Hur

Läs mer

Myggenäs skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Förskoleklass Fritidshem Grundskola årskurs 1-5 Förberedelseklass

Myggenäs skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Förskoleklass Fritidshem Grundskola årskurs 1-5 Förberedelseklass Myggenäs skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Förskoleklass Fritidshem Grundskola årskurs 1-5 Förberedelseklass Ansvarig rektor Namn Inger Fält Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn

Läs mer

Kvalitetsrapport för Hulanskolan 20121212

Kvalitetsrapport för Hulanskolan 20121212 1 (8) 2012-11-20 Lärande Lärande Centralt Hulanskolan Kvalitetsrapport för Hulanskolan 20121212 LERUM100, v 1.0, 2008-07-25 1. Allmän del - Beskrivning av verksamheten Verksamhetsidé På Hulanskolan har

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE KVALITETSRAPPORT - REKTOR Enhet: BA/Bp, IN/IP, IPIA Rektor: Stefan Andersson Frågor att besvara KUNSKAPER Måluppfyllelse och resultat 1 Beskriv i vilken grad eleverna inom

Läs mer

NORDENS TEKNIKERINSTITUT AB HUVUDMANNA- RAPPORT 2014

NORDENS TEKNIKERINSTITUT AB HUVUDMANNA- RAPPORT 2014 NORDENS TEKNIKERINSTITUT AB HUVUDMANNA- RAPPORT 2014 Kunskapsutveckling, entreprenörskap och trygghet skapar den bästa och mest inspirerande skolan för oss som vill äga framtiden 1 Inledning NTI- gymnasierna

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan

Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan Dennis Holm 2015-10-01 Bergvretenskolan Verksamhetsplan 2015/2016 Bergvretenskolan 1 Övergripande beskrivning av enheten Bergvretenskolan är belägen i sydöstra delen av Enköpings tätort. Närområdet består

Läs mer

Kalmar. Kvalitetsrapport

Kalmar. Kvalitetsrapport Kalmar Kvalitetsrapport Plusgymnasiet AB 2013-2014 Innehåll 1 Inledning Beskrivning av Plusgymnasiet i Kalmar... 3 Historik, fakta, organisation... 3 Utbildningar... 3 Elever... 3 Personal... 3 2 Förutsättningar

Läs mer

Stålvallaskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Maria Sjödahl Nilsson

Stålvallaskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Maria Sjödahl Nilsson Barn- och utbildning Stålvallaskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2014-2015 Rektor Maria Sjödahl Nilsson Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3

Läs mer

2013-01-01-2013-08-31 - BUN - Uppföljning - Delårsrapport

2013-01-01-2013-08-31 - BUN - Uppföljning - Delårsrapport 2013-01-01-2013-08-31 - BUN - Uppföljning - Delårsrapport Barn- och utbildningsnämnden BILAGA 2 Information om verksamheternas arbete - Uppföljningstema medborgar/brukarfokusering - Elevresultat Medborgar/brukarfokusering

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Hantverksprogrammet 1 Systematiskt kvalitetsarbete i Uddevalla kommun Enligt skollagen ska det systematiska kvalitetsarbetet inriktas mot att uppfylla de nationella målen för utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011

Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Kvalitetsarbete i skolan Samundervisningsgrupperna årskurs 7-9. Här ingår särskoleelever och grundskoleelever. Gäller för verksamhetsåret 2010-2011 Skola Tundalsskolan Ort Robertsfors Ansvarig rektor Jan

Läs mer

Diskussion kring klassrum/verksamhetsbesök (2011)

Diskussion kring klassrum/verksamhetsbesök (2011) Diskussion kring klassrum/verksamhetsbesök (2011) Vad är era egna erfarenheter kring att genomföra klassrumsbesök? Syfte, möjligheter och utmaningar med klassrumsbesök? Hur förbereder man sig som rektor

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i gymnasieförordningen (1992:394); SFS 2006:1090 Utkom från trycket den 12 september 2006 utfärdad den 31 augusti 2006. Regeringen föreskriver 1 i fråga

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2014-2015. Mikael Elias Gymnasium Eskilstuna

Kvalitetsredovisning 2014-2015. Mikael Elias Gymnasium Eskilstuna Kvalitetsredovisning 2014-2015 Mikael Elias Gymnasium Eskilstuna 1 Innehållsförteckning 1. Information om huvudmannen 2. Information om vår skola 3. Skolans förutsättningar 3.1. Personal 3.2. Elever 4.

Läs mer