Extra trafikbeställning avseende tågtrafik för 2019

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Extra trafikbeställning avseende tågtrafik för 2019"

Transkript

1 Kollektivtrafikförvaltningen Datum Sida 1 (5) Ledning Dalatrafik Dnr LD18/01179 Uppdnr Extra trafikbeställning avseende tågtrafik för 2019 Ordförandens förslag 1. Extra trafikbeställning avseende tågtrafik för linjen mellan Ludvika och Smedjebacken godkänns Sammanfattning Med mål att bygga upp ett smart kollektivssystem i länet genomfördes ett projekt för att samordna trafiken runt Ludvika/Smedjebacken. Regionala Kollektivtrafikmyndigheten vill utöka tågtrafiken mellan Smedjebacken-Ludvika i samband med tidstabellskiftet augusti 2019 för att öka möjligheten för arbets- och studiependling till i området. Följden av extratågen är att samma tåg trafikerar hela sträckan från Smedjebacken till Borlänge (via Ludvika) utan byte vid attraktiva tidpunkter på dygnet. Att samtidigt få kommunerna att införa samordnade start- och sluttider för skolorna ger en optimal möjlighet att både minska antalet körda kilometer samt att minska behovet av antalet bussar. Genom att erbjuda resenärerna extra avgångar med tågtrafik i attraktivt tidsläge samt göra skolskjutsarna effektivare kan reducering av antalet bussar ske samtidigt som trafikbehovet uppfylls. Regionala Kollektivtrafikmyndigheten (RKTM) vill söka extra tåglägen för att kunna arbeta vidare med att samordna trafiken i området. Ansökan om tåglägen sker till Trafikverket och måste ske före En ansökan är inte bindande, men kan innebära en kostnad om ansökan återtas för sent. en måste senare ta beslut om att nyttja eller återta ansökan om de extra tåglägena. Detta är en nödvändig åtgärd för att uppnå önskade besparingar. I ärendet redovisas följande dokument: a) Beslutsunderlag b) Process Ansökan om tågläge Postadress Besöksadress Kontakt Handläggare Box 712 Vasagatan Benjaminsson Bengt Falun Falun landstinget.dalarna@ltdalarna.se Förvaltningschef bengt.benjaminsson@ Org.nr: dalatrafik.se

2 Kollektivtrafikförvaltningen Datum Dnr Sida 2 (5) LD18/01179 Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Bakgrund RKM har uppgiften att bygga upp ett smart kollektivtrafiksystem i vårt län. För att skapa förutsättningar för en långsiktig robust kollektivtrafik genomförde Kollektivtrafikförvaltningen 2016/2017 ett projekt Samordnad kollektivtrafik Ludvika/Smedjebacken tillsammans med Tåg i Bergslagen (TiB).I projektet ingick att åstadkomma ett effektivare utnyttjande av de resurser som används i den befintliga trafiken. En förutsättning var att tågtrafik ska vara stommen i systemet och att parallellgående busstrafik reduceras eller, i förekommande fall, helt tas bort. Det sker bl.a. genom en anpassning av skoltiderna i kommunerna till kollektivtrafikens avgångar. Därigenom elimineras långa och dubbla turer samt möjligheten till att spara på fordon ökas. Smedjebackens kommun har till och med sommar 2019 avtal med annan aktör än Dalatrafik för sin skoltrafik. När avtalet löpt ut är målet att RKTM tar över och planerar även denna trafik för att optimera skoltrafik med arbetspendling. Målet med utökandet av spårbunden trafik och minskande av busstrafik är att genom samordning av kollektivtrafikens resurser i området utnyttja resurserna på ett effektivt sätt. Därigenom uppnås attraktivare tidtabeller, vilket erbjuder medborgarna ett enklare vardagsresande, och samtidigt en besparing för RKTM. Effekter p.g.a. utökad spårbunden trafik och minskad busstrafik: Ökad andel för kollektivtrafiken avseende persontransport i området Spara resurser i form av fordon. Skapa bättre förutsättningar för att på ett hållbart sätt integrera de lokala arbetsmarknaderna Mindre antal vägfordon och ökad tågtrafik ger mindre miljöbelastning. Ökad turtäthet på järnväg ger större möjlighet för såväl studie- och arbetspendling. Ärendebeskrivning En av förutsättningarna för en samordnad kollektivtrafik i Ludvika/Smedjebacken är att öka kollektivtrafiken på järnväg. Utökningen som är planerad medför med en (1) extra tur åt vardera håll. Den utökade trafiken ökar möjligheten att bo i Smedjebacken och arbeta eller studera i Ludvika eller Borlänge utan att behöva byta färdmedel.

3 Kollektivtrafikförvaltningen Datum Dnr Sida 3 (5) LD18/01179 Att planera utökad tågtrafik kräver en längre tidsram än med busstrafik. För att köra fler tåg från och med hösten 2019 krävs att RKTM ger uppdraget till Tåg i Bergslagen (TiB) att söka om så kallade tåglägen hos Trafikverket. Ansökan ska vara inlämnad senast I ansökan specificeras varje avgång med exakt tid, start, stopp längs vägen, slutdestination, fordonstyp samt vilka dagar tåget ska köras. I Trafikverkets process fördelas kapaciteten och de rörelser, som respektive trafikföretag har ansökt om, planeras in. Resultatet redovisas i Tågplan 2019 som börjar gälla Den eventuella resterande tillgängliga kapaciteten, s.k. restkapacitet, fördelas efter att tågplanen är fastställd (september 2018). Det innebär att man kan få köra i de lediga luckor som eventuellt kan finnas. Ansökningar om ianspråktagande av viss restkapacitet behandlas i den ordningsföljd som de kommer in. Det innebär att om RKTM ska vara säker på att få de extra avgångarna under 2019, måste arbetet med ansökan ske under mars I ansökan anges att de sökta tåglägena inte avses bli utnyttjade förrän vid Dalatrafiks tidtabellsskifte i augusti Ansökan om tåglägen är inte bindande. RKTM kan återta hela eller delar av en ansökan under processens gång. en måste senare ta beslut om att nyttja eller återta ansökan om extra tåglägen. Om återtagandet sker efter ett visst datum tas en kostnad ut av Trafikverket. RKTM ser dock problem med att skicka in ansökan i efterhand av flera anledningar: de resterande tiderna fördelas 6 månades senare än om ansökan sker i tid. de resterande tider som finns inte fyller våra resenärers behov då tågtiderna, tillsammans med skolskjutsar, är grunder för övrig kollektivtrafik kan inte planeringen optimeras. För att utökningen av tågtrafik ska bidra till ett mer kostnadseffektivt och smartare kollektivtrafiksystem krävs att skolorna anpassar sina starttider efter skolskjutsarnas tidtabell, dvs att skolorna slutar samma tider varje dag. Därigenom kan skolskjutsar enkelt läggas i tidtabellen och vara öppna för alla resenärer. På många ställen körs idag samma skolskjutslinje med två turer. En gång för de äldre barnen som ska till centralorten och en gång för de mindre barnen som ska skola i närområdet. Det fordon som kör tidiga turen är då kvar i centralorten när den andra startar så det behövs i många fall två fordon. (Två turer och två fordon.)

4 Kollektivtrafikförvaltningen Datum Dnr Sida 4 (5) LD18/01179 Exempel på förslag: Om de mindre byskolorna (F-6) börjar före tar samma fordon med sig både yngre och äldre barn i samma tur. Lämnar de mindre barnen vid skolan och kör vidare mot högstadieskola som startar strax efter kl Om gymnasieskolorna startar runt kl i centralorten kommer dess elever precis i tid. Alla tre åldrarna på elever levererades med ett och samma fordon. En förutsättning för RKTM ska kunna införa optimerad skolstrafik i Ludvika och Smedjebackens kommuner är att Dalatrafik får planera skoltrafiken i Smedjebacken. Det avtal som Smedjebacken har i dagsläget för skoltrafiken löper ut sommaren Effekten av optimerade skoltider i Ludvika och Smedjebacken är att det finns goda möjligheter till att minska fordonsbehovet numerärt och samtidigt ge bättre anslutningar till stråktrafiken med en tydlig tidtabell utan varianter. Det gynnar såväl skolans behov såväl som arbetspendlarnas behov samt att det medför en kostnadsbesparing för RKTM. Det kan nämnas att under sommarhalvåret är kollektivtrafiken i Dalarna närmare 30 % lägre jämfört med terminsstart. Läsårstiderna för skolorna skiljer både kommunalt och regionalt vilket medför att Dalatrafik måste starta upp skoltrafiken i hela länet även om bara en skola har startat höstterminen. Kollektivtrafiken har bara vinster av att skolorna i hela länet har skolstart under samma vecka för höstterminen samt att skolorna i respektive kommun samordnar sina schemalagda skoldagar. Finansiering och ekonomiska konsekvenser Enligt Tåg i Bergslagen påverkas inte utökningen av tågtrafik den befintliga fordonsparken. Skälet är att förändringar i tågtrafiken i Region Örebro förväntas frigöra ett fordon som kan användas i Dalarna. Därav behövs inget extra fordon hyras in och inga andra kostnader än så kallad rullkostnad tillkommer. Rullkostnad = Antal trafikeringsdagar*antal turer*avstånd*pris/km Rullkostnaderna är beräknade på 210 trafikeringsdagar/år. När en resenär reser med periodkort eller skolkort på TiB tåg betalar RKTM periodkortsersättning till operatören. I dagsläget ( ) är den på drygt 30 kr/tillfälle. En utökad trafik (Fagersta-)Smedjebacken-(Ludvika-)Borlänge beräknas kosta:

5 Kollektivtrafikförvaltningen Datum Dnr Sida 5 (5) LD18/01179 Rullkostnad kr Ersättning för periodkort och skolkort kr 1 Totalt kr 1 Ersättningen är beräknade på de resande som idag har möjlighet att åka både buss som tåg. (Borlänge Resecentrum, Ludvika Resecentrum och Smedjebacken Resecentrum) En förutsättning för utökad trafik är att Region Västmanland betalar för trafiken i sitt län. Rullkostnaden för trafiken i Västmanland beräknas till kronor. En förutsättning för att uppnå besparing är en minskning av befintlig busstrafik. Om en minskning ska kunna ske krävs att Ludvika och Smedjebackens kommuner är villiga att anpassa sina skoltider till kollektivtrafikens nya tidtabell efter tidtabellsskiftet augusti Det är likväl en förutsättning att RKTM får i uppdrag av Smedjebackens kommun att planera dess skoltrafik för att kunna optimera och samordna arbetspendlingen till och från kommunen. Med kommunernas samarbete kan RKTM därigenom minska fordonsbehovet. Enligt beräkningar i projektet Samordnad kollektivtrafik Ludvika/Smedjebacken kan åtta (8) bussar tas bort, vilket motsvarar en besparing om cirka kronor/per år. Miljö Optimering och samordning av kollektivtrafiken i Ludvika och Smedjebacken bidrar till en förbättrad miljö. Fordonsreduceringen medverkar till minskade CO2 utsläpp, minskat slitage på vägar, begränsade emissioner av PM10, utsläpp av tungmetaller och lättflyktiga ämnen som orsakats av bromsbeläggningar. Att trafikera området med färre bussar medför också till minskat buller. Samverkan med fackliga organisationer Beslutet kräver ingen samverkan. Uppföljning Förvaltningschefen ger löpande information till kollektivtrafiknämnden angående samordningen av skolstarter och planering av dessa. Därtill ska beslutet följas upp vid kollektivtrafiknämndens sammanträde den 29 maj Nämnden måste vid ett senare tillfälle ta beslut om att nyttja eller avstå de extra tåglägena.

6 Bilaga1, Process ansökan om tågläge Hämtad kl

7 Central förvaltning Datum Sida 1 (2) Ekonomienhet Dnr LD18/00517 Uppdnr Revidering av beslut avseende Omställningsplan Ordförandens förslag 1. Omställningsplan för perioden , enligt bilaga b), fastställs. Sammanfattning Kollektivtrafikförvaltningen har i uppdrag att under effektivisera sin verksamhet så att den, med bibehållen kvalité, kostar 55 mkr mindre fram till I ärendet redovisas följande dokument: a) Beslutsunderlag b) Omställningsplan Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget Vid kollektivtrafiknämndens sammanträde den 21 februari beslutades det om Budget och verksamhetsplan. I beslutet ingick en bilaga avseende Omställningsplan Vid publicering av handlingarna inför sammanträdet kom fel bilaga med. Samma bilaga följde även med i protokollspubliceringen. Därför är nämnden nödgad att på nytt besluta om Omställningsplan Kollektivtrafikförvaltningen har ett uppdrag att under år ställa om sin verksamhet och minska kostnaderna med 55 mkr. Omställningen ska ske med bibehållen kvalité. Besparingen var en del av överenskommelsen om Landstinget Dalarnas övertagande av kollektivtrafiken i länet. Genom besparingen skapas ekonomisk balans efter skatteväxlingen. Förvaltningen har tagit fram en omställningsplan för att realisera besparingen. I den framgår de olika delar som behöver utföras för att kunna genomföra effektiviseringen på 55 mkr. Samverkan med fackliga organisationer Samverkan enligt MBA äger rum den 28 mars. Postadress Besöksadress Kontakt Handläggare Box 712 Vasagatan Wiklund Krister Falun Falun Org.nr: Ekonom Dalatrafik krister.wiklund@dalatrafik.se

8 Central förvaltning Datum Dnr Sida 2 (2) LD18/00517 Uppföljning Beslutet följs upp genom delårsrapporter och årsredovisning samt månadsoch periodrapporter. Det informeras löpande vid nämndens sammanträden avseende status för aktiviteterna i omställningsplanen.

9

Avtal om tilläggstrafik på Dalabanan

Avtal om tilläggstrafik på Dalabanan BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Central förvaltning Datum 2015-02-16 Sida 1 (3) Ekonomienhet Dnr LD14/03061 Uppdnr 982 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2015-02-16 Landstingsstyrelsen 2014-03-02

Läs mer

Landstingsstyrelsen föreslår fullmäktige besluta a t t godkänna beställning av trafik för 2010

Landstingsstyrelsen föreslår fullmäktige besluta a t t godkänna beställning av trafik för 2010 LANDSTINGSSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum 2009-06-01 110 Beställning av trafik 2010 Dnr LD09/01162 Beslut Landstingsstyrelsen föreslår fullmäktige besluta a t t godkänna beställning av trafik

Läs mer

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. Skoltrafik i andra län

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. Skoltrafik i andra län Utredning av skoltrafik i Uppsala län Slutrapport Bilaga 18 Skoltrafik i andra län KTN2013-0050 Kollektivtrafikförvaltningen UL December 2013 1 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Dalarnas län... 3 2.1 Skolskjuts...

Läs mer

Anskaffning av tågfordon för regionala kollektivtrafikmyndigheten samt borgen och finansiering

Anskaffning av tågfordon för regionala kollektivtrafikmyndigheten samt borgen och finansiering Landstinget ~ DALARNA Central förvaltning Ekonomienhet 9 BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Datum 215-9-28 Sida 1 (4) Dnr LD15/1867 Uppdnr 193 215-8-31 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 215-9-14 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Datum Kommunstyrelsen. Remissyttrande Regionalt Trafikförsörjningsprogram i Norrbottens län Dnr 8/2018

Datum Kommunstyrelsen. Remissyttrande Regionalt Trafikförsörjningsprogram i Norrbottens län Dnr 8/2018 Arvidsjaurs kommun Árviesjávrien kommuvdna Delegeringsbeslut Datum 2018-01-30 3 Nämnd/Styrelse Ärendegrupp Delegat Föredragande Kommunstyrelsen 2. Besluta på nämndens vägnar i ärende som är så brådskande,

Läs mer

Struktur- och förändringsplan 2015: Landstingsgemensamt

Struktur- och förändringsplan 2015: Landstingsgemensamt BESLUTSUNDERLAG Central förvaltning Datum 2015-06-01 Sida 1 (4) Administrativ enhet Dnr LD15/01693 Uppdnr 1090 2015-06-01 2015-06-15 16 Landstingsfullmäktige Struktur- och förändringsplan 2015: Landstingsgemensamt

Läs mer

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare:

Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00. Deltagare: Pressinfo - presskonferens 2015-02-09 kl. 11.00 Deltagare: Leif Nilsson, ordf. Region Dalarna Claes Annerstedt, VD Dalatrafik Bengt Benjaminsson, Trafikchef Dalatrafik Bakgrund: Idag den 9 februari presenterar

Läs mer

Scenarioanalyser för att finansiera kollektivtrafikens framtida underskott

Scenarioanalyser för att finansiera kollektivtrafikens framtida underskott 1 (7) Tjänsteutlåtande Datum 2015-03-10 Västra Götalandsregionen Kollektivtrafiksekretariatet Handläggare: Jan Efraimsson Telefon: 0703 63 92 89 E-post: jan.efraimsson@vgregion.se Till kollektivtrafiknämnden

Läs mer

Förvaltningschefens tjänsteutlåtande samt nedanstående underlag;

Förvaltningschefens tjänsteutlåtande samt nedanstående underlag; 1(3) Strategisk utveckling Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-10-23 Trafiknämnden 2018-12-04, punkt 9 Ärende TN 2018-1298 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen) Överenskommelse

Läs mer

Försäljning av fastigheten Ludvika Persbo 64:166, Länsarkivet Håksberg. 1. Fastigheten Ludvika Persbo 64:166 försäljs.

Försäljning av fastigheten Ludvika Persbo 64:166, Länsarkivet Håksberg. 1. Fastigheten Ludvika Persbo 64:166 försäljs. I Il ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Administrativ enhet 00001 9 BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Datum 2015-09-28 Sida 1 (2) Dnr LD15/01128 Uppdnr 1051 2015-09-14 Landstingsstyrelsen 2015-09-28

Läs mer

Revidering av avgifter för utlämnande av kopior av journalhandlingar och övriga allmänna handlingar

Revidering av avgifter för utlämnande av kopior av journalhandlingar och övriga allmänna handlingar I ~ Landstinget _ DALARNA 000214 Central förvaltning 2014-06-16- -17 Sida 1 (3) Ledningsenhet Dnr LD14/01393 Uppdnr 781 2014-05-12 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2014-06-02 Landstingsstyrelsen 2014-06-16--17

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen Regionstyrelsen 218-239 2018-11-28 kl:09.00-13.35 Plats: Regionens hus, sal A 223 Allmän trafikplikt inför upphandling av busstrafik Diarienummer: RJL 2018/2474 Beslut Regionstyrelsen föreslår regionfullmäktige

Läs mer

1. Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet 2. Stockholms läns landsting,

1. Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet 2. Stockholms läns landsting, 1 (10) Överenskommelse avseende behörighet för Kommunalförbundet Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet att fatta beslut om allmän trafikplikt gällande busstrafik i Stockholms län Denna överenskommelse avseende

Läs mer

PROTOKOLL Kol lektivtrafi knäm nden. Protokoll från Kollektivtrafiknämndens sammanträde

PROTOKOLL Kol lektivtrafi knäm nden. Protokoll från Kollektivtrafiknämndens sammanträde I 111 ~ Landstinget DALARNA Kol lektivtrafi knäm nden Sammanträde 2017-11 -16 5-7 Sida 1 (6) Protokoll från s sammanträde Tid : Torsdag 16 november 2017 kl 9.00-12.00 Plats: Borlänge, Dalatrafiks lokaler,

Läs mer

Svar på revisorernas granskning av landstingets avskrivningar

Svar på revisorernas granskning av landstingets avskrivningar BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Central förvaltning Datum 2015-02-16 Sida 1 (2) Ekonomienhet Dnr LD14/03280 Uppdnr 957 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2015-02-16 Landstingsstyrelsen Svar

Läs mer

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen!

17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! 17 augusti kommer trafikrevolutionen till Älvdalen! Så här blir det Det var över 30 år sedan sist. Nu är det äntligen dags för en ny busstrafik i hela Dalarna, anpassad efter hur resbehovet ser ut idag.

Läs mer

Sammanträde i Kultur- och bildningsnämnden

Sammanträde i Kultur- och bildningsnämnden Kultur- och bildningsförvaltningen Sammanträde 2014-02-11 Sida 1 (5) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2014-02-11 10:00 Plats: Fornby Folkhögskola, Fornbyvägen 9, 78462 Borlänge Dessa

Läs mer

Hemställan från Dalarnas Forskningsråd om administrativt stöd för återstående avvecklingsåtgärder

Hemställan från Dalarnas Forskningsråd om administrativt stöd för återstående avvecklingsåtgärder BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Central förvaltning Datum 2013-01-28 Sida 1 (2) Ledningsenhet Dnr LD12/00725 Uppdnr 428 2013-01-14 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2013-01-28 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Sammanträde Protokoll från Kollektivtrafiknämndens sammanträde. Tid: Måndag 18 december 2017, kl

Sammanträde Protokoll från Kollektivtrafiknämndens sammanträde. Tid: Måndag 18 december 2017, kl I llj ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Administrativ enhet Sammanträde 2017-12-18 8-10 Sida 1 (7) Protokoll från s sammanträde Tid: Måndag 18 december 2017, kl. 13.00-16.00 Plats: Borlänge, Dalatrafiks

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för bröst-, prostata-, tjocktarms- och ändtarmscancervård

Uppdragsbeskrivning för bröst-, prostata-, tjocktarms- och ändtarmscancervård BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Central förvaltning Datum 2015-02-16 Sida 1 (3) Ledningsenhet C-fv Dnr LD14/03577 Uppdnr 947 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2015-02-16 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Ny trafik från 19 augusti

Ny trafik från 19 augusti Ny trafik från 19 augusti Stråktrafiken försvinner och ersätts med annan trafik Landsbygdslinjer förändras och utökas Flexen förändras både geografiskt och tidsmässigt Varför ny trafik? Utredning av trafikområde

Läs mer

Förslag till fördelning av stöd till ideella idéburna organisationer 2015

Förslag till fördelning av stöd till ideella idéburna organisationer 2015 BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Kultur- och bildningsförvaltningen Datum 2015-02-16 Sida 1 (1) Kultur- och bildningskansli Dnr LD14/02412 Uppdnr 932 2014-12-09 Kultur- och bildningsnämnd 2015-02-16

Läs mer

Förslag till beslut Trafiknämnden föreslås besluta

Förslag till beslut Trafiknämnden föreslås besluta 1(3) Strategisk utveckling Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2017-09-15 Trafiknämnden 2017-10-24, punkt 8 Ärende TN 2017-1165 Infosäkerhetsklass K1 (Öppen) Överenskommelse

Läs mer

Trafikförsörjningsprogram för kollektivtrafik Västmanlands län

Trafikförsörjningsprogram för kollektivtrafik Västmanlands län Bilaga 1: Prioriterade stråk Trafikförsörjningsprogram för kollektivtrafik Västmanlands län Remissversion mars Stråkbeskrivning I denna del redovisas de 13 prioriterade stråk som finns för kollektiva resor

Läs mer

Upphandling av kollektivtrafik i Dalarnas län

Upphandling av kollektivtrafik i Dalarnas län Upphandling av kollektivtrafik i Dalarnas län Upphandling 2014 - Bemanningsplan Uppdragsgivare: Region Dalarna Styrgrupp: Projektledare: Projektsekreterare: Dalatrafiks ledningsgrupp Peter Holmberg Lena

Läs mer

Tolkning av arvodesbestämmelserna 8 och 19

Tolkning av arvodesbestämmelserna 8 och 19 BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsens arbetsutskott Central förvaltning Datum 2015-02-02 Sida 1 (4) Ledningsenhet C-fv Dnr Uppdnr 948 2014-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Tolkning av arvodesbestämmelserna

Läs mer

Ärende 9. Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering

Ärende 9. Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering Ärende 9 Mer kollektivtrafik i Degerfors och Karlskoga kommun - genomförande och medfinansiering Tjänsteskrivelse 1 (4) 2015-12-14 KS 2015.0036 Handläggare Hans Bergh-Nilsson Kommunstyrelsen Mer kollektivtrafik

Läs mer

Kommunremiss Valkretsindelning

Kommunremiss Valkretsindelning Hej, Översänder protokollsutdrag samt bilagor från Landstingsstyrelsens sammanträde 2017-04-10 44. Kommunremiss Valkretsindelning Dalarnas kommuner och de politiska partier som finns representerade i Landstingsfullmäktige

Läs mer

I ärendet redovisas följande dokument: a) Beslutsunderlag b) Framtidsplan för Landstinget Dalarna 2025

I ärendet redovisas följande dokument: a) Beslutsunderlag b) Framtidsplan för Landstinget Dalarna 2025 I ~ II Landstinget DALARNA Central förvaltning Ledningsenhet nllagra AU 6 3;lA BESLUTSUNDERLÄG Landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum 2013-05-06 Sida 1 (2) Dnr LD11/01660 Uppdnr 522 2013-05-06 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt

Kommunkontoret Direktjustering. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lena Högfeldt 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 08:00-09:00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Bertil Börjesson (Hela Edas Lista) ersättare för Björn Källman

Läs mer

Motionssvar - Fria bussresor för pensionärer

Motionssvar - Fria bussresor för pensionärer MOTIONSSVAR SID 1(3) Monica Johansson (S) Landstingsstyrelsens ordförande DATUM DIARIENR 2016-01-27 LS-LED15-0943-4 ÄRENDEGÅNG MÖTESDATUM Landstingsstyrelsen 2016-02-16 Motionssvar - Fria bussresor för

Läs mer

250/16 Tillägg till inriktning för kollektivtrafiken

250/16 Tillägg till inriktning för kollektivtrafiken Landstingsstyrelsen PROTOKOLLSUTDRAG SID 1(2) D A T U M D I A R I E N R 2016-12-13 LS-LED16-1963-2 250/16 Tillägg till inriktning för kollektivtrafiken 2016-2017 Diarienummer: LS-LED16-1963 Behandlat av

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård

Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-03-11, punkt 11 Beslut om allmän trafikplikt för tvärförbindelse mellan Stockholms norra och södra skärgård Ärendebeskrivning

Läs mer

I Central förvaltning Personalen het

I Central förvaltning Personalen het . Landstinget II DALARNA I Personalen het ~'taga BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen LS ~ 1 ~i A Datum 2013-11-04 Sida 1 (3) Dnr LD13/02597 Uppdnr 643 2013-10-21 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2013-11-04

Läs mer

Motionssvar - Fria bussresor för pensionärer

Motionssvar - Fria bussresor för pensionärer MOTIONSSVAR SID 1(3) Monica Johansson (S) Landstingsstyrelsens ordförande D A T U M D I A R I E N R 2016-01-27 LS-LED15-0943-4 Ä R E N D E G Å N G M Ö T E S D A T U M Landstingsstyrelsen 2016-02-16 Motionssvar

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-06-03, punkt 9 Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Ekerö Klara Mälarstrand Ärendebeskrivning Trafiknämnden

Läs mer

En sammanfattning av Trafikverkets process för kapacitetstilldelning samt prioriteringskriterier

En sammanfattning av Trafikverkets process för kapacitetstilldelning samt prioriteringskriterier 0(6) September 2013 Bilaga ärende 4 En sammanfattning av Trafikverkets process för kapacitetstilldelning samt prioriteringskriterier Detta PM har tagits fram av MÄLAB med stöd av Bengt Hultin, Järnvägshuset

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt

Beslut om allmän trafikplikt PM 1 (5) Handläggare Anders Lennartsson Beslut om allmän trafikplikt Sammanfattning ÖstgötaTrafiken har, i sin roll som stöd till den regionala kollektivtrafikmyndigheten, genomfört trafikpliktsutredning

Läs mer

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren

Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren Kalmar Länstrafik Stab och sekretariat TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-04-17 Landstingsstyrelsen Sida 1 (2) Avgiftsfri kollektivtrafik för ungdomar under sommaren Förslag till beslut 1. Landstingsstyrelsen,

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i Vallentuna

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i Vallentuna 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-09-27, punkt 14 Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i Vallentuna beskrivning Trafiknämnden föreslås besluta om

Läs mer

Trafikbeställning 2019

Trafikbeställning 2019 TJÄNSTEUTLÅTANDE Kansliavdelningen Dnr KS/2018:227-014 2018-05-16 1/5 Handläggare Kristina Welin 0152-292 45 Trafikbeställning 2019 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att 1. föreslå Sörmlands

Läs mer

Landstingsstyrelsen föreslår fullmäktige: 1. Avtal enligt bilaga b) godkänns under förutsättning att berörda kommuner fattar motsvarande beslut

Landstingsstyrelsen föreslår fullmäktige: 1. Avtal enligt bilaga b) godkänns under förutsättning att berörda kommuner fattar motsvarande beslut I 111 ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Ekonomienhet seslutsunderlag 81l19a LS. SF+ Landstingsstyrelsen ' Datum 2015-02-16 Sida 1 (3) Dnr LD14/03061 Uppdnr 982 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Återkoppling på revisorernas granskning av styrelsens uppdrag att tillvarata positiva exempel

Återkoppling på revisorernas granskning av styrelsens uppdrag att tillvarata positiva exempel BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Central förvaltning Datum 2015-02-16 Sida 1 (3) Ledningsenhet C-fv Dnr LD14/03668 Uppdnr 968 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2015-02-16 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i områdena

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i områdena 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-04-29, punkt 11 Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik i områdena Järfälla och Upplands-Bro Ärendebeskrivning Trafiknämnden

Läs mer

Allmän trafikplikt för stadstrafiken i Linköping och Norrköping samt kungörelse av beslut

Allmän trafikplikt för stadstrafiken i Linköping och Norrköping samt kungörelse av beslut BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Eva Skagerström 2018-02-15 TSN 2018-31 Trafik- och samhällsplaneringsnämnden Allmän trafikplikt för stadstrafiken i Linköping och Norrköping samt kungörelse av beslut

Läs mer

O O Q Q 9 ~tum 2015-04-27 Sida 1 (3) Anskaffning av reservhelikopter till Svensk Luftambulans

O O Q Q 9 ~tum 2015-04-27 Sida 1 (3) Anskaffning av reservhelikopter till Svensk Luftambulans I ~ Landstinget 111 DALARNA Ledningsenhet C-fv O O Q Q 9 ~tum 2015-04-27 Sida 1 (3) Dnr LD15/01187 Uppdnr 1052 2015-04-13 Landstingsstyrelsen 2015-04-27 Anskaffning av reservhelikopter till Svensk Luftambulans

Läs mer

Avsiktsförklaring objekt Mötesspår Ramnäs-Brattheden

Avsiktsförklaring objekt Mötesspår Ramnäs-Brattheden 1 (5) Ärendenummer Trafikverket Region Västmanland BIG TRV-xxxx:xxxx xxx Avsiktsförklaring objekt Mötesspår Ramnäs-Brattheden All gul text (stödtext/exempel) i detta dokument ska raderas när förslaget

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Kollektivtrafiknämnden Johan Gomér Enhetschef 0451-29 89 79 johan.gomer@skanetrafiken.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-29 Dnr 1500318 1 (6) Kollektivtrafiknämnden Avsiktsförklaring Malmö med koppling Sverigeförhandlingen

Läs mer

00009 ~ Svar på motion från Birgitta Sacredeus (KO): Central kökoord i nator

00009 ~ Svar på motion från Birgitta Sacredeus (KO): Central kökoord i nator I II ~ Landstinget DALARNA 00009 ~ BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Central förvaltning 2013-06-10- Datum -11 Sida 1 (2) Medicinsk enhet Dnr LD12/03640 Uppdnr 422 2013-05-06 Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på. linjen Söder Mälarstrand Kungsholmstorg Klara Mälarstrand.

Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på. linjen Söder Mälarstrand Kungsholmstorg Klara Mälarstrand. 1(6) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 Jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2014-03-11, punkt 10 Beslut om allmän trafikplikt för pendelbåtstrafik på linjen Söder Mälarstrand Kungsholmstorg Klara Mälarstrand

Läs mer

Protokoll från Landstingsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde

Protokoll från Landstingsstyrelsens arbetsutskotts sammanträde I ~ Landstinget IJ DALARNA Sammanträde 2014-09-29 80 PROTOKOLL Omedelbar justering Sida 1 (3) Protokoll från s sammanträde Tid: 2014-09-29, kl 10:00 Plats: Falun, Landstingshuset, Futurum Beslutande Ingalill

Läs mer

Subvention av avgift för preventivmedel

Subvention av avgift för preventivmedel Central förvaltning Datum 2013-01-28 Sida 1 (5) Medicinsk enhet Dnr LD12/03562 Uppdnr 412 2013-01-28 2013-02-18 Landstingsfullmäktige Subvention av avgift för preventivmedel Ordförandes förslag föreslår

Läs mer

I Central förvaltning Administrativ enhet

I Central förvaltning Administrativ enhet ., Landstinget II DALARNA I Central förvaltning Administrativ enhet ~llaga LS 117,4 BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Datum 2013-11-04 Sida 1 (3) Dnr LD13/02242 Uppdnr 652 2013-10-21 Landstingsstyrelsens

Läs mer

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015

BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 KOLLEKTIVTRAFIKMYNDIGHETEN I VÄSTERNORRLANDS LÄN DNR: 13/00266 2014-12-01 UPPHANDLING SÄRSKILD KOLLEKTIVTRAFIK 2015 BILAGA 5: RESOR OCH TRANSPORTER SÄKO 2015 Sida 1 (6) Bilaga 5 Resor och transporter Sida

Läs mer

Avveckling av det enkla bolaget CeHis

Avveckling av det enkla bolaget CeHis BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsens arbetsutskott Central förvaltning Datum 2015-02-02 Sida 1 (3) Ledningsenhet C-fv Dnr LD14/03690 Uppdnr 970 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott Avveckling

Läs mer

Förslag till beslut Hållbarhetsnämnden föreslår att regionsstyrelsen/regionfullmäktige ska besluta följande

Förslag till beslut Hållbarhetsnämnden föreslår att regionsstyrelsen/regionfullmäktige ska besluta följande 2018-01-09 Dnr RS 2017/1765 Trafikutveckling X-trafik Andréas M Eriksson Trafikplan 2019 Förslag till beslut Hållbarhetsnämnden föreslår att regionsstyrelsen/regionfullmäktige ska besluta följande 1. Region

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00-10.15 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Patrik Engström (S) Johan Thomasson (M) Lis Linnberg (FP) Anita Tärneborg

Läs mer

Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter

Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter TJÄNSTEUTLÅTANDE KS 18:1 Stabsavdelningen Handläggare Kristina Welin Tel. 0152-292 45 Kommunstyrelsen Dnr KS/2015:289-014 2015-05-08 1/3 Trafikbeställning inför 2016 års tidtabell samt redovisning av synpunkter

Läs mer

Slutrapport för Kollektivtrafikutredning Ludvika med förslag till nytt trafikupplägg och genomförandeplan

Slutrapport för Kollektivtrafikutredning Ludvika med förslag till nytt trafikupplägg och genomförandeplan 1 (4) 2013-09-30 Slutrapport för Kollektivtrafikutredning Ludvika med förslag till nytt trafikupplägg och genomförandeplan Uppdraget Önskemål om översyn av kollektivtrafiken fanns med redan i kommunens

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik inom Ekerö

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik inom Ekerö 1(5) Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2016-09-27, punkt 13 Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik inom Ekerö beskrivning Trafiknämnden föreslås besluta om allmän

Läs mer

Svar på revisorernas granskning av förekomst av bisysslor

Svar på revisorernas granskning av förekomst av bisysslor BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Central förvaltning Datum 2013-01-28 Sida 1 (3) Personalenhet Dnr LD12/03031 Uppdnr 397 2013-01-14 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2013-01-28 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Sammanträde i Servicenämnden

Sammanträde i Servicenämnden DAGORDNING Servicenämnden Landstingsservice Sammanträde 2014-02-20 Sida 1 (5) Sammanträde i Servicenämnden Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 2014-02-20 kl 10.00-15.00 Plats: Foajén, Gastronomen,

Läs mer

YTTRANDE. Trafikförsörjningsprogram för Skåne 2016

YTTRANDE. Trafikförsörjningsprogram för Skåne 2016 1 (5) YTTRANDE Trafikförsörjningsprogram för Skåne 2016 Region Skåne är regional kollektivtrafikmyndighet i Skåne med politiskt och ekonomiskt ansvar för den samhällsfinansierade kollektivtrafiken i länet.

Läs mer

Svar på revisorernas granskning av landstingets tillämpning av regelverket för meddelar- och yttrandefrihet

Svar på revisorernas granskning av landstingets tillämpning av regelverket för meddelar- och yttrandefrihet BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsens arbetsutskott Central förvaltning Datum 2015-02-02 Sida 1 (3) Personalenhet Dnr LD14/03256 Uppdnr 959 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2015-02-16 Landstingsstyrelsen

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-05-17 Dnr 1500318 1 (6) Regionala utvecklingsnämnden Avsiktsförklaring storstadsåtgärder

Läs mer

Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län. Remissversion maj 2012

Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län. Remissversion maj 2012 Utkast till Regionalt trafikförsörjningsprogram för Gävleborgs län Remissversion maj 2012 1. Inledning Ny kollektivtrafiklag Begreppsförklaring Beslut om allmän trafikplikt Trafikförsörjningsprogram Organisation

Läs mer

Ändra sidfot under "I nfoga - Sidhuvud/sidfot" 1

Ändra sidfot under I nfoga - Sidhuvud/sidfot 1 201 6-1 2-02 Ändra sidfot under "I nfoga - Sidhuvud/sidfot" 1 Tåg i Bergslagen - Om den gemensamma affären Kl. 10.15 Organisation Tåg i Bergslagen Region Gävleborg Region Dalarna Region Örebro Landstinget

Läs mer

O O O Landstingsfullmäktige. Svar på motion från Bo Brännström (FP): Utred konsekvenserna

O O O Landstingsfullmäktige. Svar på motion från Bo Brännström (FP): Utred konsekvenserna I ~ Landstinget _ DALARNA BESLUTSUNDERLAG O O O 2 1 2 Landstingsfullmäktige Central förvaltning Datum 2013-02-18 Sida 1 (2) Hälso- och sjukvårdsenhet Dnr LD12/02550 Uppdnr 409 2013-01-14 Landstinqsstyrelsens

Läs mer

Svar på skrivelser från Lokala hälso- och sjukvårdsberedningarna för Norra Dalarna och Västerdalarna-Nedansiljan angående Gränssjukvårdsförordningen

Svar på skrivelser från Lokala hälso- och sjukvårdsberedningarna för Norra Dalarna och Västerdalarna-Nedansiljan angående Gränssjukvårdsförordningen I ~ Landstinget _ DALARNA Ledningsenhet ~ILAGA L5 S> tita Datum 2014-06-02 Sida 1 (3) Dnr LD14/00115 Uppdnr 718 2014-05-12 s arbetsutskott 2014-06-02 Svar på skrivelser från Lokala hälso- och sjukvårdsberedningarna

Läs mer

Nytt trafikutbud i Borlange kommun 2016-08-14

Nytt trafikutbud i Borlange kommun 2016-08-14 Mattias Ahlström 2016-03-09 Nytt trafikutbud i Borlange kommun 2016-08-14 Övergripande fakta Det nya linjenätet liknar på många sätt det tidigare linjenätet, med den stora skillnaden att linje 151/152

Läs mer

Uppdrag till Västtrafik 2015-2016

Uppdrag till Västtrafik 2015-2016 Sida 1(1) Bilaga 1.1 Datum 2014-09-09 Diarienummer KT-09-2014 Till Västtrafik Uppdrag till Västtrafik 2015-2016 Kollektivtrafiknämnden beslutar om följande uppdrag till Västtrafik 2015-2016; Inriktning

Läs mer

Komplettering KL 13:00 13: Inriktningsbeslut och beslut om delgenomförande av investeringsobjekt Fordon LS

Komplettering KL 13:00 13: Inriktningsbeslut och beslut om delgenomförande av investeringsobjekt Fordon LS Stockholms läns landsting Komplettering 6(9) Förslag 2017:100 Landstingsstyrelsen PROTOKOLL 2017-0084 KL 13:00 13:05 271-274 272 Inriktningsbeslut och beslut om delgenomförande av investeringsobjekt Fordon

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten

Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten 1(4) Handläggare Jens Plambeck 08-6861651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-11-17, punkt 8 Beslut om allmän trafikplikt för sjötrafik Storholmen Tranholmen Ropsten Ärendebeskrivning Trafiknämnden

Läs mer

Svar på motion från Birgitta Sacrédeus (KD): Yrkesintroduktion En ny väg till jobb för ungdomar!

Svar på motion från Birgitta Sacrédeus (KD): Yrkesintroduktion En ny väg till jobb för ungdomar! BESLUTSUNDERLAG Central förvaltning Datum 2016-05-12 Sida 1 (2) Personalenhet Dnr LD14/01056 Uppdnr 841 2016-05-12 Landstingsstyrelsens personalutskott 2016-05-30 Landstingsstyrelsen 2016-06-13--14 Landstingsfullmäktige

Läs mer

Datum _. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget

Datum _. Beskrivning av ärendet och skälen för förslaget I Il ~ Landstinget DALARNA Central förvaltning Ekonomienhet BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige 000219 2015-11-23- Datum _ 24 Sida 1 (2) Dnr LD15/03361 Uppdnr 1176 2015-10-19 Budgetberedningen 2015-11-09

Läs mer

Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i östra Sverige

Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i östra Sverige LANDSTINGET I UPPSALA LÄN FÖREDRAGNINGSPROMEMORIA Sammanträdesdatum Sida Landstingsstyrelsen 2012-10-29 6 (34) Dnr CK 2012-0356 178 Avsiktsförklaring avseende utveckling av den regionala tågtrafiken i

Läs mer

20 Svar på motion - Återinför direkttåg från Eskilstuna till Stockholm (KSKF/2016:577)

20 Svar på motion - Återinför direkttåg från Eskilstuna till Stockholm (KSKF/2016:577) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-01-24 Sida 1(2) 20 Svar på motion - Återinför direkttåg från Eskilstuna till Stockholm (KSKF/2016:577) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen

Läs mer

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik inom Stockholms innerstad samt inom Lidingö stad

Beslut om allmän trafikplikt för busstrafik inom Stockholms innerstad samt inom Lidingö stad Stockholms läns landsting t j ä n s t e t j t i ATANDE Trafiknämnden Datum Identitet 1 (5) 2012-11-16 TN 1211-0253 Handläggare: Jens Plambeck 08-686 1651 [STYRELSESAMMANTRÄDE ÄRENDE Nit 2011-12- 11 b Beslut

Läs mer

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf Borås Stad Från: Charlotta Tornvall Skickat: den 20 december 2018 09:54 Till: Borås Stad Ämne: VB: Återkoppling från höstens dialogmöte 2018 dnr 2018-00507 Bifogade filer: Borås_återkoppling_dialogmöte.pdf

Läs mer

PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR

PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR 1/7 Innehåll PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR 2015 2 1 Allmänt om planeringssamverkan 3 - Gemensam tidplan för planeringssamordning mellan tåg och buss... 3 - Långsiktig plan för gemensamt tidtabellsskifte för

Läs mer

Kommunfullmäktigeärenden

Kommunfullmäktigeärenden Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige sammanträder 2017-06-15, kl. 18.30, Lindberghallen Djurås Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid Fastställande av dagordning Anmälan av jäv

Läs mer

Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter

Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter BEGREPP OCH METODER FÖR DEN ÅRLIGA RAPPORTEN Vägledning för regionala kollektivtrafikmyndigheter 1 Bakgrund De regionala kollektivtrafikmyndigheterna

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden DAGORDNING Datum 2017-02-06 1 (6) Sammanträde i kollektivtrafiknämnden Ledamöter och ersättare i kollektivtrafiknämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-06 09.30 Plats: Hässleholm, Skånetrafiken 1.

Läs mer

Datum Ert datum Handläggare. Väg- och järnvägsavdelningen Anders Mattsson Susanna Angantyr

Datum Ert datum Handläggare. Väg- och järnvägsavdelningen Anders Mattsson Susanna Angantyr TSJ 2011-542 BESLUT 1(6) 2011-05-09 2010-11-02 Anders Mattsson Sökande Veolia Transport Sverige AB Box 1820 171 24 SOLNA Motpart Trafikverket 781 89 BORLÄNGE Saken Prövning av tvist enligt 8 kap. 9 järnvägslagen

Läs mer

Svar på motion från Bo Brännström (FP): Brist på läkare på landstingets vårdcentraler. 1. Motionen är med vad som anförts besvarad.

Svar på motion från Bo Brännström (FP): Brist på läkare på landstingets vårdcentraler. 1. Motionen är med vad som anförts besvarad. Landstinget ~ DALARNA Hälso- och sjukvård Dalarna Division Primärvård BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Datum 2015-09-28 Sida 1 (3) Dnr LD14/01457 000 32 5 Uppdnr 837 2015-08-31 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Samtrafikplanen 2014 Datum: 2013-09-20 Rev. nr: 2 (se rött ändringsstreck) Författare: Ingrid Grönlund 1/7

Samtrafikplanen 2014 Datum: 2013-09-20 Rev. nr: 2 (se rött ändringsstreck) Författare: Ingrid Grönlund 1/7 1/7 Innehåll 1. PLANERINGSFÖRUTSÄTTNINGAR 2014 2 1 Allmänt om planeringssamverkan 3 2. Gemensam tidplan för arbetet med tåg- och busstidtabeller för vintersommar-höst 2014 4 3 Långsiktig plan år 2014-2019

Läs mer

Yttrande över remiss: Kollektivtrafik för Västmanland, trafikplan 2030

Yttrande över remiss: Kollektivtrafik för Västmanland, trafikplan 2030 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Carlén Göran Davidsson Per Klintström Helena Datum 2016-11-07 Diarienummer KSN-2016-2018 Kommunstyrelsen Yttrande över remiss: Kollektivtrafik för Västmanland, trafikplan

Läs mer

Jönköpings Länstrafik

Jönköpings Länstrafik Jönköpings Länstrafik Jönköpings Länstrafik AB bildades 1980. 1 januari 2012 - en förvaltning i Landstinget i Jönköpings län - Jönköpings Länstrafik. Landstinget är den nya kollektivtrafikmyndigheten.

Läs mer

Regionala utvecklingsnämnden

Regionala utvecklingsnämnden Regionala utvecklingsnämnden Stina Nilsson Projektledare 040-675 32 58 Stina.J.Nilsson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2017-11-16 Dnr 1500318 1 (5) Regionala utvecklingsnämnden Överenskommelse om utbyggnad

Läs mer

Förslag till beslut om priser och nivå på rabatter för Sörmlandstaxan

Förslag till beslut om priser och nivå på rabatter för Sörmlandstaxan Kommunstyrelsen 2016-05-12 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF2016:339 Eva Lehto 016-710 54 51 1 (4) Kommunstyrelsen Förslag till beslut om priser och nivå på rabatter för Sörmlandstaxan

Läs mer

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. KTF UL:s arbetsprocesser kring skoltrafik

Utredning av skoltrafik i Uppsala län. KTF UL:s arbetsprocesser kring skoltrafik Utredning av skoltrafik i Uppsala län Slutrapport Bilaga 3 KTF UL:s arbetsprocesser kring skoltrafik KTN2013-0050 Kollektivtrafikförvaltningen UL December 2013 1 Innehåll 1 Försäljningsavdelningen... 3

Läs mer

Datum _ 16 Sida 1 (6) Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård

Datum _ 16 Sida 1 (6) Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård I ~ Landstinget Il DALARNA 2015-06-15- Datum _ 16 1 (6) Administrativ enhet 000006 Dnr LD15/01693 Uppdnr 1088 2015-06-01 Landstingsstyrelsen 2015-06-15- Struktur- och förändringsplan 2015: Hälso- och sjukvård

Läs mer

Fler turer att välja på. Framtidens kollektivtrafik i stråket Sydnärke Örebro Mats Gunnarsson, MP, Vice ordf RKTM ÖLL

Fler turer att välja på. Framtidens kollektivtrafik i stråket Sydnärke Örebro Mats Gunnarsson, MP, Vice ordf RKTM ÖLL Fler turer att välja på Framtidens kollektivtrafik i stråket Sydnärke Örebro Mats Gunnarsson, MP, Vice ordf RKTM ÖLL Eller Hur kan kommunerna spara $ & ändå få mer busstrafik? Bild Patrik Hansson www.phbuss.se

Läs mer

Datum _ 25 Sida 1 (3) 1. Lönepolicy för Landstinget Dalarna enligt bilaga b) fastställs.

Datum _ 25 Sida 1 (3) 1. Lönepolicy för Landstinget Dalarna enligt bilaga b) fastställs. I ~ Landstinget Il DALARNA BESLUTSUNDERLAG Landstingsfullmäktige Central förvaltning 2014-11-24- Datum _ 25 Sida 1 (3) Personalenhet 000143 Dnr LD14/01798 Uppdnr 801 2014-08-25 Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Folktandvårdens kansli, Bergsskolegränd 8 A, Falun Dessa handlingar finns att tillgå på Internet adress www.ltdalarna.se.

Folktandvårdens kansli, Bergsskolegränd 8 A, Falun Dessa handlingar finns att tillgå på Internet adress www.ltdalarna.se. 1111'111 Folfil~?rx!rden Tandvårdsförvaltning Sammanträde Sida 1 (9) Sammanträde i Ordförande kallar till sammanträde. Tid: 201 5-03-04 09.00 Plats: Folktandvårdens kansli, Bergsskolegränd 8 A, Falun Dessa

Läs mer

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet

Förslag till föredragningslista Arbetsutskottet Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-04-24 Sida 1(5) Till Arbetsutskottets ledamöter Direktionens övriga ledamöter och ersättare

Läs mer

Restider med kollektivtrafik till kommunhuvudorter i Linnéstråket

Restider med kollektivtrafik till kommunhuvudorter i Linnéstråket Sidan 1 (7) Restider med kollektivtrafik till kommunhuvudorter i Linnéstråket Kalmar länstrafik har gjort en sammanställning inklusive analys av restider med kollektivtrafik (buss och/eller tåg) och bil

Läs mer

Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130

Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 340 Medborgarförslag om att låta pensionärer åka buss gratis mellan klockan 9.30-14.30. KS 2014-130 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Bedömning av framtidens kollektivtrafik år 2017 och år 2030

Bedömning av framtidens kollektivtrafik år 2017 och år 2030 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOn 14 (21) Sammanträdesdatum 2011-12-20 324 Dnr 2011/300 Bedömning av framtidens kollektivtrafik år 2017 och år 2030 INLEDNING Skrivelse från Västmanlands

Läs mer

~01~ ~~9- '~ ~~~ Överenskommelse om kollektivtrafiken isörmland. ÖVERENSKOMMELSE ~jq

~01~ ~~9- '~ ~~~ Överenskommelse om kollektivtrafiken isörmland. ÖVERENSKOMMELSE ~jq Kommunstyrelsen ~01~ ~~9- '~ ~~~ Kommunstyrelsens handling nr 53/2011 ÖVERENSKOMMELSE 2011-06-09 ~jq R.EGIONFÖI~BL14bfiT ~(~R1~ILAND.~I71C,

Läs mer