Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd"

Transkript

1 Handling 2012 nr 89 Yttrande över motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar: Den av Patrik Ehn väckta motionen avslås med hänvisning till trafiknämndens yttrande. Göteborg den 16 maj 2012 Göteborgs kommunstyrelse Anneli Hulthén Christina Hofmann 1(1)

2 Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 1711/11 Repronummer 76/12 Stadsledningsstaben Stadsutveckling, Klimat och Miljö Hedwig Andrén Telefon E-post: Motion av Patrik Ehn (SD) om nya Göta Älvbrons segelfria höjd 149/11 Motionen Sverigedemokraterna föreslår i en motion till kommunfullmäktige att den nya Göta Älvbron får en segelfrihöjd om lägst 20 meter samt föreslår en utredning om det på samma brofundament kan byggas en låg och smal gång- och cykelbro med en lättviktig och snabbmanövrerad broklaff. Motionären menar att det är möjligt att tillmötesgå näringslivets krav på segelfri höjd samtidigt som man löser cykeltrafikens önskan om en lågbro. Remissinstanser Motionen remitterades till fastighetsnämnden och byggnadsnämnden. Remissinstansernas svar framgår av nedanstående tabell. Remissinstans Beslut Kommentar Trafiknämnden Avstyrker Trafikkontoret anser att avvägningar om brohöjden hanterades i samband med att programmet Program för detaljplaner, ny bangårds- och älvförbindelse och i beslutet från kommunfullmäktige står att bron ska anläggas med meters segelfrihöjd. Byggnadsnämnden Avstyrker Stadsbyggnadskontoret hänvisar till kommunfullmäktiges beslut i samband med att programmet Program för detaljplaner, ny bangårdsoch älvförbindelse där det står att bron ska anläggas med meters segelfrihöjd. 1(8)

3 Ekonomiska konsekvenser En utredning och en konsekvensanalys bör rymmas inom befintlig organisation och ram. Barnperspektivet Jämställdhetsperspektivet Mångfaldsperspektivet Miljöperspektivet Omvärldsperspektivet Bilaga 1 Bilaga 2 Bilaga 3 Motionen Trafiknämndens handlingar Byggnadsnämndens handlingar Stadsledningskontoret Hedwig Andrén Ulf Högberg Göteborgs Stad Stadsledningskontoret, tjänsteutlåtande 2(8)

4 Bilaga 1 Motionen Motion till Göteborgs kommunfullmäktige om nya Göta Älvbrons segelfria höjd Göteborgs Stad vill inte tillmötesgå sjöfartens krav på att en nybyggd Göta Älvbro måste ha samma segelfria höjd som den nuvarande med 19,5 meter. Kommunens beslut grundas bland annat på att cyklister inte skulle orka cykla uppför backen. Sverigedemokraterna menar att det är möjligt att tillmötesgå näringslivets krav på segelfri höjd samtidigt som man löser cykeltrafikens önskan på lågbro. Genom att på samma fundament som den stora bron uppföra en enklare låghöjds-gc-bro med snabböppnad lättviktsklaff kan cykeltrafiken få en plan väg över älven, men får acceptera att broklaffen öppnas för sjöfart. Den cykelbro som kommunfullmäktige tidigare beslutade bygga, men som staten klokt nog stoppade, var ingen bra idé och att bygga en ny Göta Älvbro som lågbro är betraktar vi som ett hårt slag mot fartygstrafiken, men även kollektivtrafiken och biltrafiken som då skulle få stanna åtskilligt fler gånger för broöppning varje trafikdygn. Det faktum att bilköer och störningar i spårvägstrafiken redan idag uppstår borde ha lett till ett beslut om att bygga en högre bro, men misstaget kan rättas till. Hur skall Göteborgs stad klara av att utöka och förbättra kollektivtrafiken om den hela tiden måste ha tidstillägg för alla broöppningar? En lägre Göta Älvbro än dagens 19,5 segelfria meter skulle innebära oönskade ekonomiska och miljömässiga konsekvenser. Sverigedemokraterna vill bygga ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart Göteborg och föreslår därför kommunfullmäktige att besluta: att den nya Göta Älvbron ges en segelfri höjd om lägst 20 meter att utreda om det på samma brofundament är möjligt att bygga en låg och smal GC-bro med lättviktig och snabbmanövrerad broklaff Sverigedemokraterna i Göteborg den 6 oktober Patrik Ehn, gruppledare och ledamot (SD) Göteborgs Stad Stadsledningskontoret, tjänsteutlåtande 3(8)

5 Bilaga 2 Trafiknämndens handlingar Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Nummer 2/12 44 Diarienummer 1171/10 Motion av Patrik Ehn (SD) om nya Götaälvbrons segelfria höjd Yttrande kommunstyrelsen Förslag till beslut enligt trafikkontorets tjänsteutlåtande. Nämnden beslutar att bifalla kontorets förslag 1. avstyrka motionen 2. som eget yttrande till kommunstyrelsen översända trafikkontorets tjänsteutlåtande. Paragrafen förklaras omedelbart justerad. Vid protokollet Eva Nordqvist Justerat Owe Nilsson Roland Rydin Rätt utdraget intygar i tjänsten Eva Nordqvist Göteborgs Stad Stadsledningskontoret, tjänsteutlåtande 4(8)

6 TN 44/12 Tjänsteutlåtande Trafikavdelningen Trafiknämnden Patrik Fridh Telefon Diarienummer 1171/10 E-post: Motion av Patrik Ehn (SD) om nya Götaälvbrons segelfria höjd Förslag till beslut Trafiknämnden föreslås besluta att att avstyrka motionen som eget yttrande till kommunstyrelsen översända trafikkontorets tjänsteutlåtande. Sammanfattning Sverigedemokraterna vill bygga ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart Göteborg och föreslår därför kommunfullmäktige att besluta dels att den nya Götaälvbron ges en segelfri höjd om lägst 20 meter dels att utreda om det på samma brofundament är möjligt att bygga en låg och smal gång- och cykelbro med lättviktig och snabbmanövrerad broklaff. Trafikkontoret avstyrker motionen för att avvägningar om brohöjden hanterades i samband med att programmet Program för detaljplaner, ny bangårds- och älvförbindelse och i beslutet från kommunfullmäktige står att bron ska anläggas med meters segelfrihöjd. Ekonomiska konsekvenser Trafikkontoret bedömer inte att det ger några ekonomiska konsekvenser att avstyrka motionen. Birgitta Hellgren Trafikdirektör Henrik Petzäll Avdelningschef Trafik Bilaga: Motion av Patrik Ehn (SD) om nya Götaälvbrons segelfria höjd Göteborgs Stad Stadsledningskontoret, tjänsteutlåtande 5(8)

7 Ärendet Nedan anges ett utdrag ur Sverigedemokraternas motion: Sverigedemokraterna menar att det är möjligt att tillmötesgå näringslivets krav på segelfri höjd samtidigt som man löser cykeltrafikens önskan på lågbro. Genom att på samma fundament som den stora bron uppföra en enklare låghöjds-gc-bro med snabböppnad lättviktsklaff kan cykeltrafiken få en plan väg över älven, men får acceptera att broklaffen öppnas för sjöfart. Det faktum att bilköer och störningar i spårvägstrafiken redan idag uppstår borde ha lett till ett beslut om att bygga en högre bro, men misstaget kan rättas till. Hur skall Göteborgs stad klara av att utöka och förbättra kollektivtrafiken om den hela tiden måste ha tidstillägg för alla broöppningar? En lägre Göta Älvbro än dagens 19,5 segelfria meter skulle innebära oönskade ekonomiska och miljömässiga konsekvenser. Sverigedemokraterna vill bygga ett ekonomiskt och ekologiskt hållbart Göteborg och föreslår därför kommunfullmäktige att besluta: att den nya Göta Älvbron ges en segelfri höjd om lägst 20 meter att utreda om det på samma brofundament är möjligt att bygga en låg och smal GC-bro med lättviktig och snabbmanövrerad broklaff Bakgrund Trafikkontoret har bedömt att befintlig Götaälvbro är uttjänt senast år Finansiering av en ny Götaälvbro ingår i det Västsvenska paketet och den nya bron kan utgöra en värdig symbol för Västsverige vid Göteborgs 400-års jubileum Kommunfullmäktige har gett byggnadsnämnden i uppdrag att ta fram en detaljplan för ny Götaälvbro i Stadstjänaregatans förlängning. Kommunfullmäktige har beslutat att den ska ha meters segelfrihöjd. Handläggare från stadsbyggnadskontoret, trafikkontoret och fastighetskontoret arbetar tillsammans i en arbetsgrupp med utgångspunkt från kommunfullmäktiges beslut. Trafikkontorets synpunkter Trafikkontoret arbetar för att den nya Götaälvbron på bästa sätt ska samordna de vitt skilda intressena som dels påverkas av bron dels påverkar bron. Där ingår att samordna bil-, kollektiv-, cykel och fotgängarfrågor med såväl bebyggelsefrågor som sjöfarten på älven. Allt för att skapa den goda staden. Trafikkontoret har under 2011 fortlöpande rapporterat till trafiknämnden hur arbetet fortskrider och avser göra det framöver också. Trafikkontoret avstyrker motionen för att avvägningar om brohöjden hanterades i samband med att programmet Program för detaljplaner, ny bangårds- och älvförbindelse och i beslutet från kommunfullmäktige står att bron ska anläggas med meters segelfrihöjd. Göteborgs Stad Stadsledningskontoret, tjänsteutlåtande 6(8)

8 Bilaga 3 Byggnadsnämndens handlingar Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum , Dnr 0620/11 Motion om nya Göta Älvbrons segelfria höjd. Kommunstyrelsen hade till byggnadsnämnden för yttrande översänt ovan nämnda motion från Patrik Ehn (SD). Stadsbyggnadskontoret hade ingett ett utlåtande så lydande: Tjänsteutlåtande etc. bil. 8 Byggnadsnämnden beslöt: att avstyrka motionen. Vid protokollet Agnetha Carlsson Göteborgs Stad Stadsledningskontoret, tjänsteutlåtande 7(8)

9 Göteborgs Stad Stadsledningskontoret, tjänsteutlåtande 8(8)

Remissinstanser Motionen har remitterats för yttrande till trafiknämnden som hört Trafikverket.

Remissinstanser Motionen har remitterats för yttrande till trafiknämnden som hört Trafikverket. Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-03-22 Diarienummer 1503/15 Repronummer 103/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se, H 169/15 Jörgen Fogelklou

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 87 Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) om att förlänga klätterhindret på Älvsborgsbron för att förhindra fler självmord Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag

Läs mer

Anneli Hulthén Jonas Andrén

Anneli Hulthén Jonas Andrén Handling 2015 nr 223 Yttrande över Motion av Mats Mattsson (SD) om att snarast stoppa arbetet med Västlänken och utreda Länkverkets samhällsnytta Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag

Läs mer

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-26 Diarienummer 0760/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av

Läs mer

Anneli Hulthén Lina Isaksson

Anneli Hulthén Lina Isaksson Handling 2013 nr 138 Yttrande över motion av Kjell Björkqvist (FP) och Birgitta Ling-Fransson (FP) om en utredning över var och hur framtida kollektivtrafik kan utformas med skilda körbanor Till Göteborgs

Läs mer

96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande.

96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande. Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2011-05-02 Nummer 5/11 96 Diarienummer 0990/11 Delegation avseende boendeparkering Förslag till beslut enligt Trafikkontorets tjänsteutlåtande. Roland Rydin (M) yrkar

Läs mer

Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum , Dnr 0359/10

Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum , Dnr 0359/10 Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2013-10-29 380, Dnr 0359/10 Detaljplan för Bro över Göta älv Till behandling företogs ärende angående ovan nämnda detaljplan inom stadsdelarna Gullbergsvass och Tingstadsvassen.

Läs mer

Motion av Mikael Jansson (sd) om förbättrade avlämningsmöjligheter vid förskolor

Motion av Mikael Jansson (sd) om förbättrade avlämningsmöjligheter vid förskolor Tjänsteutlåtande Utfärdat 2008-09-26 Diarienummer 0354/08 Repronummer 264/08 Stadsutveckling och samhällsanalys Stadsutveckling Lena Lundblad Telefon 031-368 02 32 E-post: lena.lundblad@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Yttrande över motion av Lars Hansson (SD) och Jörgen Fogelklou (SD) om tilläggshandling för avtalet om Västsvenska paketet gällande Västlänken

Yttrande över motion av Lars Hansson (SD) och Jörgen Fogelklou (SD) om tilläggshandling för avtalet om Västsvenska paketet gällande Västlänken Handling 2015 nr 222 Yttrande över motion av Lars Hansson (SD) och Jörgen Fogelklou (SD) om tilläggshandling för avtalet om Västsvenska paketet gällande Västlänken Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens

Läs mer

Motion av Mikael Jansson (SD) angående folkomröstning om trängselskatten

Motion av Mikael Jansson (SD) angående folkomröstning om trängselskatten Tjänsteutlåtande Utfärdat 2010-05-06 Diarienummer 0579/10 Repronummer 134/10 Stadsutveckling och samhällsanalys Stadsutveckling Annette Borg Telefon 031-368 02 82 E-post: annette.borg@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden

Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden Yttrande (SD) Kommunstyrelsen 2016-09-21 Ärende 3.3 Yttrande gällande Motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltning AB Framtiden

Läs mer

Protokollsutdrag. Ordföranden. Sammanträdesdatum 2010-02-02

Protokollsutdrag. Ordföranden. Sammanträdesdatum 2010-02-02 Ordföranden Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2010-02-02 Justering av taxor för avgiftsparkering och vissa tillstånd, dnr 2516/08 Hemställan Kommunfullmäktige Förslag till beslut enligt Trafikkontorets

Läs mer

Anneli Hulthén Christina Hofmann

Anneli Hulthén Christina Hofmann Handling 2013 nr 216 Yttrande över motion av Thomas Åvall (SD) och Robert Quiding (SD) om att anlägga en 450 meter lång kaj för kryssningsfartyg vid Röda Sten Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens

Läs mer

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stödja omställningen av fordonsflottan

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stödja omställningen av fordonsflottan Göteborg den 12 maj 2017 Yrkande (KD, M, L) Kommunstyrelsen 2017-05-17 Ärende 3.6 Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stödja omställningen av fordonsflottan Bilen är för många en

Läs mer

Förslag från Färdtjänstnämnden om avgift för färdtjänstresor och färdtjänstens månadskort

Förslag från Färdtjänstnämnden om avgift för färdtjänstresor och färdtjänstens månadskort Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-01-26 Diarienummer 1447/14 Repronummer 10/15 Facknämnder Stadsutveckling Christina Gustafsson Telefon 031-368 04 45 E-post: christina.gustafsson@stadshuset.goteborg.se Förslag

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson

Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson Handling 2016 nr 66 Yttrande över motion av Marianne Bergman (KD) om att ändra Göteborgs Stads regler för installation av solceller på hus inom detaljplanelagt område Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens

Läs mer

Förslag om avgifter för färdtjänstresor och månadskort 2019

Förslag om avgifter för färdtjänstresor och månadskort 2019 Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-09 Diarienummer 1845/17 Handläggare Bo Carlryd Telefon: 031-3680329 E-post: bo.carlryd@stadshuset.goteborg.se Förslag om avgifter för färdtjänstresor

Läs mer

Göteborg Energi AB:s hemställan om avyttring av ägarandel i Lidköping Biogas AB. Anneli Hulthén Jonas Andrén

Göteborg Energi AB:s hemställan om avyttring av ägarandel i Lidköping Biogas AB. Anneli Hulthén Jonas Andrén Handling 2015 nr 49 Göteborg Energi AB:s hemställan om avyttring av ägarandel i Lidköping Biogas AB Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson

Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson Handling 2017 nr 56 Kommunens ansvar för städning enligt Lag (1998:814) med särskilda bestämmelser om gaturenhållning och skyltning 4 Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsområde 2016 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten

Verksamhetsområde 2016 Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-02-11 Diarienummer 0429/16 Repronummer 0037/16 Stadsutveckling Christina Bertilson Telefon 031-368 02 14 E-post: christina.bertilson@stadshuset.goteborg.se Verksamhetsområde

Läs mer

Yrkande om handlingsplan för särskilt begåvade barn

Yrkande om handlingsplan för särskilt begåvade barn Yrkande V Kommunstyrelsen 2018-08-22 Ärende 2.2.21 Yrkande om handlingsplan för särskilt begåvade barn Utbildningsnämnden har begärt igångsättningsbeslut för ta fram en handlingsplan för särskilt begåvade

Läs mer

Yttrande över motion av Thomas Åvall (SD) om att avskaffa avgiften för trygghetslarm

Yttrande över motion av Thomas Åvall (SD) om att avskaffa avgiften för trygghetslarm Handling 2012 nr 139 Yttrande över motion av Thomas Åvall (SD) om att avskaffa avgiften för trygghetslarm Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Yttrande över motion från Mats Eriksson (SD) och Lars Hansson (SD) om att ingen post skall ge högre ersättning än vad ett kommunalråd får

Yttrande över motion från Mats Eriksson (SD) och Lars Hansson (SD) om att ingen post skall ge högre ersättning än vad ett kommunalråd får Handling 2015 nr 126 Yttrande över motion från Mats Eriksson (SD) och Lars Hansson (SD) om att ingen post skall ge högre ersättning än vad ett kommunalråd får Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 118 Yttrande över motion av Björn Tidland (SD) om ett program för ungdomsbostäder Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Ulf Kamne Malin Hagenklev

Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten Ulf Kamne Malin Hagenklev Handling 2015 nr 87 Verksamhetsområde för Göteborgs Stads allmänna vattentjänster; vatten, spillvatten och dagvatten 2015 Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Anneli Hulthén Jonas Andrén

Anneli Hulthén Jonas Andrén Handling 2015 nr 200 Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) om ändrad uthyrningspolicy för Göteborgs kommunala fastighetsbolag Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om en inventering och plan för utbyggnaden av säkra cykelparkeringar

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om en inventering och plan för utbyggnaden av säkra cykelparkeringar Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-02-01 Diarienummer 1242/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson

Läs mer

Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun. Anneli Hulthén Jonas Andrén

Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun. Anneli Hulthén Jonas Andrén Handling 2015 nr 231 Avgifter för resa till och från arbete/studier i annan kommun Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i

Läs mer

Dagliga leveranser. Motion av Björn Tidland (SD) om revidering av regler för flyttning av fordon

Dagliga leveranser. Motion av Björn Tidland (SD) om revidering av regler för flyttning av fordon TN 28/16 Tjänsteutlåtande Trafiknämnden 2016-02-11 Diarienummer 3402/15 Dagliga leveranser Anne-Charlotte Fransson Telefon 031-368 25 54 E-post: anne-charlotte.fransson@trafikkontoret.goteborg.se Motion

Läs mer

Yrkande om motion från Liberalerna om sopsortering i Slottsskogen

Yrkande om motion från Liberalerna om sopsortering i Slottsskogen Yrkande (SD) Kommunstyrelsen 2016-11-23 ärende 3.2 Yrkande om motion från Liberalerna om sopsortering i Slottsskogen Liberalerna föreslår i denna motion möjliggöra sopsortering och återvinning i Slottsskogen.

Läs mer

Ang. Motion av Martin Forsell (VägV) m fl om att utreda möjligheterna att starta upp en egnahemrörelse

Ang. Motion av Martin Forsell (VägV) m fl om att utreda möjligheterna att starta upp en egnahemrörelse Göteborg den 27 april Yrkande (M) (L) (KD) Kommunstyrelsen 2018-05-02 Ärende 3.1 Ang. Motion av Martin Forsell (VägV) m fl om att utreda möjligheterna att starta upp en egnahemrörelse Martin Forsell (VägV)

Läs mer

Handling 2015 nr 197. Förslag om i vilka tidningar uppgift om tid och plats m m för kommunfullmäktiges sammanträden ska införas under 2016

Handling 2015 nr 197. Förslag om i vilka tidningar uppgift om tid och plats m m för kommunfullmäktiges sammanträden ska införas under 2016 Handling 2015 nr 197 Förslag om i vilka tidningar uppgift om tid och plats m m för kommunfullmäktiges sammanträden ska införas under 2016 Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

Yttrande över revisionsredogörelse 2017

Yttrande över revisionsredogörelse 2017 Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-15 Diarienummer 1760/18 Handläggare Peter Kim Telefon: E-post: peter.kim@fastighet.goteborg.se Yttrande över revisionsredogörelse 2017 Förslag till

Läs mer

Yttrande över motion av Björn Tidland (SD) om Skansen Lejonet

Yttrande över motion av Björn Tidland (SD) om Skansen Lejonet Handling 2016 nr 144 Yttrande över motion av Björn Tidland (SD) om Skansen Lejonet Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar: Den

Läs mer

Yttrande över remiss från Transportstyrelsen gällande luftrumsförändring vid Säve flygplats

Yttrande över remiss från Transportstyrelsen gällande luftrumsförändring vid Säve flygplats Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-12-29 Diarienummer 1884/17 Stadsutveckling Henrik Levin Telefon 031-368 02 45 E-post: henrik.levin@stadshuset.goteborg.se Yttrande över remiss från Transportstyrelsen gällande

Läs mer

Kommunstyrelsen Protokollsanteckning (KD, M, L) Ärende 3. Dnr 0624/16

Kommunstyrelsen Protokollsanteckning (KD, M, L) Ärende 3. Dnr 0624/16 Kommunstyrelsen 2016-03-23 Protokollsanteckning (KD, M, L) Ärende 3. Dnr 0624/16 Yttrande till Förvaltningsrätten i mål 2889-1 laglighetsprövning enligt kommunallagen Ledamöterna i Göteborgs kommunstyrelse

Läs mer

Central momsfunktion - överföring av momsredovisning från kommunstyrelsen till nämnden för intraservice

Central momsfunktion - överföring av momsredovisning från kommunstyrelsen till nämnden för intraservice Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-02-15 Diarienummer 1380/16 Handläggare Magnus Borelius, Ywonne Bergkvist Telefon: 031-3680023, 031-3680362 E-post: fornamn.efternamn@forvaltning.goteborg.se

Läs mer

Ulf Kamne Lina Isaksson

Ulf Kamne Lina Isaksson Handling 2017 nr 5 Förslag till reviderat och uppdaterat reglemente rörande fasta arvoden i Göteborgs Stads inköp och upphandlingsnämnd Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

Försäljning av fastigheterna Lerum Härskogen 1:7 och 1:8 i Lerums kommun

Försäljning av fastigheterna Lerum Härskogen 1:7 och 1:8 i Lerums kommun Kommunfullmäktige Handling 2019 nr 133 Försäljning av fastigheterna Lerum Härskogen 1:7 och 1:8 i Lerums kommun Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Utdelning i Stiftelsen Wilhelm Röhss donationsfond

Utdelning i Stiftelsen Wilhelm Röhss donationsfond Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018 03 21 Diarienummer 0689/18 Handläggare Jan Persson Telefon: 031 368 03 46 E-post: jan.persson@stadshuset.goteborg.se Utdelning i Stiftelsen Wilhelm

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén

Ann-Sofie Hermansson Jonas Andrén Handling 2016 nr 86 Yttrande över motion av Björn Tidland (SD) om revidering av regler för flyttning av fordon Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige

Läs mer

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD)

Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt - svar på motion väckt av Arnold Boström (SD) och Mats Arkhem (SD) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 28 januari 2015 17 Paragraf Diarienummer KS-2014/857.359 Förbättra möjligheten att ställa ifrån sig cykel på ett bekvämt och säkert sätt

Läs mer

Hemställan från Göteborg Energi AB Fusion mellan Ale Energi och Ale Fjärrvärme AB. Ann-Sofie Hermansson Christina Hofmann

Hemställan från Göteborg Energi AB Fusion mellan Ale Energi och Ale Fjärrvärme AB. Ann-Sofie Hermansson Christina Hofmann Handling 2017 nr 37 Hemställan från Göteborg Energi AB Fusion mellan Ale Energi och Ale Fjärrvärme AB Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat BN Diarienummer 1449/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat BN Diarienummer 1449/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-12-28 BN 2016-01-19 Diarienummer 1449/15 Avdelningen för verksamhetsstyrning Sven Boberg Telefon 031-368 16 95, E-post: sven.boberg@sbk.goteborg.se Yttrande över motion om

Läs mer

Anneli Hulthén Jonas Andrén

Anneli Hulthén Jonas Andrén Handling 2015 nr 230 Samlokalisering Alelyckan - marköverföring mellan kretslopp och vattennämnden och fastighetsnämnden Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stärka detaljhandeln i Göteborg

Motion av Axel Josefson (M) och Hampus Magnusson (M) om att stärka detaljhandeln i Göteborg Styrelsehandling 15 Utfärdat 16-11-10 Diarienummer 0218-16 Marknad & Affärsutveckling Carina Bergsten Telefon 0722-557990 E-post: carina.bergsten@p-bolaget.goteborg.se Motion av Axel Josefson (M) och Hampus

Läs mer

Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag

Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag Handling 2017 nr 110 Ägardirektiv för Göteborgs Stads Upphandlingsbolag Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag i tjänsteutlåtande

Läs mer

Motion av David Lega (KD) om att tillsätta en näringslivschef för att underlätta företagandet i Göteborg

Motion av David Lega (KD) om att tillsätta en näringslivschef för att underlätta företagandet i Göteborg Återremissyrkande (KD) 2017-05-03 Ärende 3.1 Motion av David Lega (KD) om att tillsätta en näringslivschef för att underlätta företagandet i Göteborg FÖRSLAG TILL BESLUT I KOMMUNSTYRELSEN - Ärendet återremitteras

Läs mer

69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326)

69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-26 Sida 1(2) 69 Svar på motion Bättre koll på bilköerna (KSKF/2018:326) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer Stefan

Läs mer

Remiss från Trafikverket - Samråd vägplan E45 Slakthusmotet

Remiss från Trafikverket - Samråd vägplan E45 Slakthusmotet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2016-05-04 317, Dnr 0410/16 Remiss från Trafikverket - Samråd vägplan E45 Slakthusmotet Tidigare behandling Bordlagt den 20 april 2016, 274. Handlingar Stadsledningskontorets

Läs mer

Trafikslagsövergripande trafikledning Göta älv - Storgöteborg

Trafikslagsövergripande trafikledning Göta älv - Storgöteborg Trafikslagsövergripande trafikledning Göta älv - Storgöteborg Kort överblick 2019-06-03 Trafikledning Göta älv - Storgöteborg Yrkessjöfart Fritidssjöfart Göta älvbron / Hisingsbron Kollektivtrafik (spårvagn

Läs mer

Svar på motion Bättre koll på bilköerna

Svar på motion Bättre koll på bilköerna Kommunstyrelsen 2019-02-28 Kommunledningskontoret Miljö och samhällsbyggnad KSKF 2018:326 Eva Lehto 016-710 54 51 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion Bättre koll på bilköerna Förslag till beslut Förslag

Läs mer

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2013-05-27 Diarienummer 0860/05 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 031-368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Förlängning av markanvisning

Läs mer

Begäran om uppdrag till kontoret att sälja fastigheter för småhusändamål inom Göteborgs kommun

Begäran om uppdrag till kontoret att sälja fastigheter för småhusändamål inom Göteborgs kommun Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-03-08 Diarienummer 1405/18 Handläggare Anders Stenlund Telefon: 031 368 12 18 E-post: anders.stenlund@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret

Läs mer

Fusion av AB Gothenburg European Office och Göteborgs Stadshus AB. Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson

Fusion av AB Gothenburg European Office och Göteborgs Stadshus AB. Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson Handling 2017 nr 82 Fusion av AB Gothenburg European Office och Göteborgs Stadshus AB Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag

Läs mer

Remiss från Trafikverket angående revidering av riksintresset Göteborgs hamn, Frihamnen och Kvillepiren

Remiss från Trafikverket angående revidering av riksintresset Göteborgs hamn, Frihamnen och Kvillepiren Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-09 Diarienummer 0940/16 Stadsutveckling Lena Risfelt Telefon 031-368 03 61 E-post: lena.risfelt@stadshuset.goteborg.se Remiss från Trafikverket angående revidering av

Läs mer

Handling 2017 nr 62. Yttrande över motion av Kristina Palmgren (L) om möjlighet till sopsortering och återvinning i Slottsskogen

Handling 2017 nr 62. Yttrande över motion av Kristina Palmgren (L) om möjlighet till sopsortering och återvinning i Slottsskogen Handling 2017 nr 62 Yttrande över motion av Kristina Palmgren (L) om möjlighet till sopsortering och återvinning i Slottsskogen Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0447/15 Repronummer 191/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0447/15 Repronummer 191/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-19 Diarienummer 0447/15 Repronummer 191/15 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Axel Josefson (M)

Läs mer

Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket ----

Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket ---- Handling 2016 nr 65 Yttrande över motion av Jörgen Fogelklou (SD) angående avtal mellan Göteborgs Stad och migrationsverket Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Remissvar till Miljö- och energidepartementet Rapport från Energimyndigheten och Naturvårdsverket om kommunal tillstyrkan av vindkraft

Remissvar till Miljö- och energidepartementet Rapport från Energimyndigheten och Naturvårdsverket om kommunal tillstyrkan av vindkraft Kommunstyrelsen Datum 2017-11-29 Diarienummer 1205/17 Till Miljö- och energidepartementet m.registrator@regeringskansliet.se m.remisser-energi@regeringskansliet.se Remissvar till Miljö- och energidepartementet

Läs mer

Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige och som ännu ej besvarats. Ulf Kamne Lina Isaksson

Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige och som ännu ej besvarats. Ulf Kamne Lina Isaksson Handling 2016 nr 1 Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige och som ännu ej besvarats Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Handling 2016 nr 71. Till Göteborgs kommunfullmäktige

Handling 2016 nr 71. Till Göteborgs kommunfullmäktige Handling 2016 nr 71 Yttrande över motion av David Lega (KD) och Marianne Bergman (KD) om att Göteborgs Stad begär hos regeringen att få vara försökskommun i utredningen om privat initiativrätt för detaljplaner

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0993/12 Repronummer 256/15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0993/12 Repronummer 256/15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-10-01 Diarienummer 0993/12 Repronummer 256/15 Kommunikation/Demokrati Klas Forsberg Telefon 031-3680618 E-post: klas.forsberg@stadshuset.goteborg.se Riktlinjer e-förslag

Läs mer

Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige och som ännu ej besvarats

Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige och som ännu ej besvarats Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-08-24 Diarienummer 0347/16 Ledningsstaben Lina Isaksson Telefon 031-368 04 09 E-post: lina.isaksson@stadshuset.goteborg.se Redovisning av motioner som väckts i kommunfullmäktige

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0791/17. Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon E-post:

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0791/17. Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon E-post: Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-05-08 Diarienummer 0791/17 Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon 031-368 03 29 E-post: bo.carlryd@stadshuset.goteborg.se Upplåtelse med arrende av del av fastigheten Sannegården

Läs mer

Ang. Förhandling med Västra Götalandsregionen för att ingå avtal om spårvagnstrafik

Ang. Förhandling med Västra Götalandsregionen för att ingå avtal om spårvagnstrafik Göteborg den 14 mars 2017 Yttrande (M, KD, L) Kommunstyrelsen 2017-03-14 Ärende 2.2.3 Ang. Förhandling med Västra Götalandsregionen för att ingå avtal om spårvagnstrafik Kommunfullmäktige beslutade i februari

Läs mer

Svar på remiss angående motion av Jerker Schmidt (L) om att inrätta ett veteranmonument i Göteborg

Svar på remiss angående motion av Jerker Schmidt (L) om att inrätta ett veteranmonument i Göteborg Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-06-22 Diarienummer 0989/16 Fri konst och kultur Cecilia Borgström-Fälth Telefon: 031-368 32 66 E-post: cecilia.borgstrom-falth@kultur.goteborg.se Svar på remiss angående

Läs mer

Motion av Staffan Levinsson (SD) m fl om att återuppta högtidlighållandet av Gustav Adolf-dagen

Motion av Staffan Levinsson (SD) m fl om att återuppta högtidlighållandet av Gustav Adolf-dagen Handling 2015 nr 129 Motion av Staffan Levinsson (SD) m fl om att återuppta högtidlighållandet av Gustav Adolf-dagen Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen föreslår att

Läs mer

Uppsägning av tomträtt Backa 168:1

Uppsägning av tomträtt Backa 168:1 Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-05-21 Diarienummer 1759/18 Handläggare Jonny Wigrup Telefon: 031-368 13 16 E-post: jonny.wigrup@fastighet.goteborg.se Uppsägning av tomträtt Backa 168:1

Läs mer

Detta yttrande gäller sättet att uttrycka sig på i tjänsteutlåtandet i förslag till beslut punkt 2.

Detta yttrande gäller sättet att uttrycka sig på i tjänsteutlåtandet i förslag till beslut punkt 2. Yttrande (SD) Kommunstyrelsen 2015-09-23 Ärende 2.1.6 Yttrande gällande Redovisning av Kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon, Diarienummer

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum Nummer 8/15. Tid Klockan 13:00-17:45. Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20

Protokoll. Sammanträdesdatum Nummer 8/15. Tid Klockan 13:00-17:45. Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20 Tid Klockan 13:00-17:45 Plats Trafikkontoret, Sessionssalen plan 1 Köpmansgatan 20 Paragrafer 211-244 Justeringsdag 2015-11-05 Underskrifter Sekreterare Betty Karlsson Ordförande Johan Nyhus Justerande

Läs mer

Yttrande angående Motion av Hampus Magnusson (M) och Axel Josefson (M) om att tillskapa fler båtplatser i Göteborg, H 81/15

Yttrande angående Motion av Hampus Magnusson (M) och Axel Josefson (M) om att tillskapa fler båtplatser i Göteborg, H 81/15 Yttrande MP, S, V Kommunstyrelsen Ärende 3.2 Yttrande angående Motion av Hampus Magnusson (M) och Axel Josefson (M) om att tillskapa fler båtplatser i Göteborg, H 81/15 Göteborg är en stad där friluftslivet

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-10-26 Reviderat 2015-11-11 Diarienummer 1536/15 Repronummer 329/15 Ledningsstaben Intern service Jonas Andrén Anders Brännström Telefon 031-368 05 69 E-post: jonas.andren@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Bilagor 1. Översiktlig karta över området. 2. Fastighetsnämndens beslut om markanvisning till Västtrafik,

Bilagor 1. Översiktlig karta över området. 2. Fastighetsnämndens beslut om markanvisning till Västtrafik, Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2013-10-28 diarienummer 5097/11 Exploateringavdelningen Maria Brandt telefon 368 10 67 e-post: maria.brandt@fastighet.goteborg.se Återtagande av Västtrafiks markanvisning

Läs mer

Handling 2016 nr 145. Till Göteborgs kommunfullmäktige

Handling 2016 nr 145. Till Göteborgs kommunfullmäktige Handling 2016 nr 145 Yttrande över motion av Lars Hansson (SD), Jörgen Fogelklou (SD), Staffan Levinsson (SD) om att alla högstadieelever (årskurs 7-9) i de kommunala skolorna i Göteborg Stad ska ges möjlighet

Läs mer

Handling 2016 nr 121. Till Göteborgs kommunfullmäktige

Handling 2016 nr 121. Till Göteborgs kommunfullmäktige Handling 2016 nr 121 Rättelse av fullmäktiges beslut 2015-12-03, 18: Bemyndigande till fastighetsnämnden att sälja fastigheterna Stussbäcken 1:7-9 samt 1:19 i Alingsås kommun respektive Orrevik 1:15 i

Läs mer

Ulf Kamne Jonas Andrén

Ulf Kamne Jonas Andrén Handling 2015 nr 213 Yttrande över motion av Lars Hansson (SD) om att införa avgiftsfri parkering för elbilar på alla stadens parkeringar m m Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen

Läs mer

Yrkande om Motion av Catarina Pettersson (VägV) och Marie-Louise Bergström (VägV) om att flytta kommunal verksamhet utanför stadens centrala delar

Yrkande om Motion av Catarina Pettersson (VägV) och Marie-Louise Bergström (VägV) om att flytta kommunal verksamhet utanför stadens centrala delar Yrkande S, MP, V Kommunstyrelsen Ärende 3.4 Yrkande om Motion av Catarina Pettersson (VägV) och Marie-Louise Bergström (VägV) om att flytta kommunal verksamhet utanför stadens centrala delar Motionärerna

Läs mer

Yttrande till kommunstyrelsen över motion av Axel Darvik (L) om fler små bostäder (Attefallshus) i småhusområdena

Yttrande till kommunstyrelsen över motion av Axel Darvik (L) om fler små bostäder (Attefallshus) i småhusområdena Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2016-02-08 Diarienummer 5979/15 Analys och utredning Lars-Gunnar Krantz Telefon: 368 12 16 E-post: lars-gunnar.krantz@fastighet.goteborg.se Yttrande till kommunstyrelsen

Läs mer

Anneli Hulthén Jonas Andrén

Anneli Hulthén Jonas Andrén Ersätter tidigare utsänd handling Handling 2015 nr 221 Kommunikationsprogram för Göteborgs Stad Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Yrkande angående motion av Matilda Granberg Stålbert (KD) om att minska barngrupperna i förskolan

Yrkande angående motion av Matilda Granberg Stålbert (KD) om att minska barngrupperna i förskolan Kommunstyrelsen 2016-03-02 Ärende 3.1 Dnr H 44/15 Yrkande(KD)(M)(L) Yrkande angående motion av Matilda Granberg Stålbert (KD) om att minska barngrupperna i förskolan Förslag till beslut: - att Stadsledningskontoret/kommunstyrelsen

Läs mer

Ulf Kamne Jonas Andrén

Ulf Kamne Jonas Andrén Handling 2015 nr 210 Förslag till utdelning ur Stiftelsen Wilhelm Röhss donationsfond Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets förslag

Läs mer

500- respektive 100-årsjubiléer i Stockholm Motion (2016:9) av Rickard Wall (-)

500- respektive 100-årsjubiléer i Stockholm Motion (2016:9) av Rickard Wall (-) Utlåtande 2017:159 RII (Dnr 106-128/2016) 500- respektive 100-årsjubiléer i Stockholm Motion (2016:9) av Rickard Wall (-) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:9)

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson

Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson Handling 2016 nr 227 Yttrande över motion av Axel Josefson (M), Ann Catrine Fogelgren (L) och David Lega (KD) om att ändra ägardirektivet för Förvaltnings AB Framtiden Till Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer

Västtrafik Konsekvenser för kollektivtrafiken - ny Göta Älvbro

Västtrafik Konsekvenser för kollektivtrafiken - ny Göta Älvbro Västtrafik Konsekvenser för kollektivtrafiken - ny Göta Älvbro 2012-04-04 Yttrande över program ny Bangårds- och Älvförbindelse..måste utformas för ett kapacitetsstärkt, robust och flexibelt kollektivtrafiksystem

Läs mer

Tillämpningsbeslut av generellt gallringsbeslut för e-postloggar i Outlook i Microsoft Exchange för myndigheter i Göteborgs Stad

Tillämpningsbeslut av generellt gallringsbeslut för e-postloggar i Outlook i Microsoft Exchange för myndigheter i Göteborgs Stad Arbetsmarknad och vuxenutbildning Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-11-10 Diarienummer 1138/17 Handläggare Johan Bergström Telefon 031-368 60 29 E-post: johan.bergstrom@arbvux.goteborg.se Tillämpningsbeslut

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson

Ann-Sofie Hermansson Lina Isaksson Handling 2017 nr 138 Yttrande över motion av Hampus Magnusson (M) och Axel Josefson (M) om att arbeta fram en strategi för fiskenäringen i Göteborg Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag

Läs mer

172 Svar på motion - Låt cyklister cykla mot enkelriktat (KSKF/2016:613)

172 Svar på motion - Låt cyklister cykla mot enkelriktat (KSKF/2016:613) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-09-05 Sida 1(2) 172 Svar på motion - Låt cyklister cykla mot enkelriktat (KSKF/2016:613) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen anses besvarad.

Läs mer

ÅRSSTÄMMA HANDLING nr Fastställande av arvoden åt styrelsen, revisorerna och lekmannarevisorerna

ÅRSSTÄMMA HANDLING nr Fastställande av arvoden åt styrelsen, revisorerna och lekmannarevisorerna ÅRSSTÄMMA HANDLING nr 11 2016-03-04 Fastställande av arvoden åt styrelsen, revisorerna och lekmannarevisorerna Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-10-26 Reviderat 2015-11-11 Diarienummer 1536/15 Repronummer

Läs mer

Yttrande över remiss Promemoria Vattenmiljö och vattenkraft

Yttrande över remiss Promemoria Vattenmiljö och vattenkraft Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-09-19 Diarienummer 1052/17 Stadsutveckling Henrik Levin, Anna Cognell Telefon 031-368 03 90 E-post: anna.cognell@stadshuset.goteborg.se Yttrande över remiss Promemoria Vattenmiljö

Läs mer

Älvstranden AB:s hemställan om försäljning av aktier innehållande enskilda fastigheter

Älvstranden AB:s hemställan om försäljning av aktier innehållande enskilda fastigheter Yttrande (SD) Kommunstyrelsen 2017-11-29 Ärende 2.1.1 Älvstranden AB:s hemställan om försäljning av aktier innehållande enskilda fastigheter SD har ingen representant i Stadshus AB, trots att vårt parti

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /15

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer N /15 Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-18 Diarienummer N138-0049/15 Utvecklingsavdelningen Erén Andersson Telefon 031-3665000, Fax 031-3666001 E-post: fornamn.efternamn@vastrahisingen.goteborg.se Granskning

Läs mer

Motion av David Lega (KD) om att utbilda ledande politiker och tjänstemän i företagandets villkor

Motion av David Lega (KD) om att utbilda ledande politiker och tjänstemän i företagandets villkor Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-02-24 Diarienummer 1388/16 Stadsledningskontoret Ledningsstaben Lisa Hederstierna, Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 80, 368 02 33 E-post: lisa.hederstierna@stadshuset.goteborg.se

Läs mer

Handling 2016 nr 101. Till Göteborgs kommunfullmäktige

Handling 2016 nr 101. Till Göteborgs kommunfullmäktige Handling 2016 nr 101 Yttrande över motion av Tom Heyman (VägV) m fl om att uppdra åt kommunstyrelsen att utreda förutsättningarna för ett maritimt centrum i anslutning till Frihamnen Till Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer

Handling 2017 nr 137. Till Göteborgs kommunfullmäktige

Handling 2017 nr 137. Till Göteborgs kommunfullmäktige Handling 2017 nr 137 Yttrande över motion av Jonas Ransgård (M), Helene Odenjung (L) och David Lega (KD) om olika åtgärder för att öka tryggheten i Göteborg Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Miljöberedningen. Nej. Klockan 13:30-15:40, A-salen SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 18 maj 2017 KS-2017/73 1 (13) Nämnd Offentligt sammanträde Miljöberedningen Nej Sammanträdesdag 18 maj 2017 Tid och plats Beslutande Klockan 13:30-15:40, A-salen Ledamöter

Läs mer

Göteborg Energi ABs hemställan om framtida inriktning för Skövde Biogas AB. Anneli Hulthén Jonas Andrén

Göteborg Energi ABs hemställan om framtida inriktning för Skövde Biogas AB. Anneli Hulthén Jonas Andrén Handling 2015 nr 229 Göteborg Energi ABs hemställan om framtida inriktning för Skövde Biogas AB Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker stadsledningskontorets

Läs mer

Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon

Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag avseende Göteborgs Gatu AB, Kommunleasing AB och Försäkrings AB Göta Lejon Tjänsteutlåtande Utfärdat 2015-06-17 Diarienummer 1199/15 Repronummer 185/15 Stadsutveckling Frank Lund Telefon 031-368 01 78 E-post: frank.lund@stadshuset.goteborg.se Redovisning av kommunfullmäktiges

Läs mer

Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld

Ann-Sofie Hermansson Mathias Sköld Handling 2017 nr 187 Yttrande över motion av Staffan Levinsson (SD), Lars Hansson (SD), Jörgen Fogelklou (SD) och Björn Tidland (SD) om att minska antalet stadsdelsnämnder Till Göteborgs kommunfullmäktige

Läs mer