INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE"

Transkript

1 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437 Närvarande: Ulla Mauritzson, Oskar Lindwall, Louise Peterson, Nils Hammarén, Ivar Armini, Annika Bergviken Rensfeldt, Hans Rystedt, Pernilla Lagerlöf, Anna Backman, Cecilia Björck, Linda Jerneskog, Anne Bivall 1. Information från prefekterna Nils Hammarén hälsas välkommen som ny ledamot i institutionsrådet (IR). Viktiga frågor som berör personal, ekonomi och arbetsmiljö ska tas upp på IR som är ett rådgivande organ till prefekten. De frågor som ska behandlas på IR finns listade i universitetets arbetsordning och är även inskrivna på IPKL:s hemsida. Viktiga frågor för IR under 2016: Inom utbildningen handlar det om det stora underskottet i fakultetsuppdraget, IPKL:s pedagogiska utveckling samt LUN:s omorganisation. Inom forskningen handlar det om att stötta forskarna vid ansökningar om forskningsmedel. Ca miljoner om året brukar IPKL få. Inom samverkansområdet har en kartläggning av vilken samverkan IPKL gör påbörjats. Inom forskarutbildningen arbetas det med frågan om ohälsosam stress hos doktorander. Endast externfinansierade doktorander kommer att antas under året. Hans Rystedt: KAM-miljöerna har fått uppdaterade hemsidor och uppföljning av deras verksamhet är planerad till IPKL-mötet i maj. Beredningsgruppen för forskning har tagit fram förslag på två gästprofessorer till Waernska gästprofessuren för läsåret Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande 1 (5) Pedagogen hus B, Läroverksgatan 15, Box 300, Göteborg

2 En jämförelse ska göras av institutionernas användning av fakultetsmedlen. Beredningsgruppen för forskning ska analysera förra årets forskningsansökningar för att försöka förbättra resultaten. Annika Bergviken Rensfeldt: I samband med LUN:s omorganisation är det viktigt att rutinerna för hur vi ska arbeta blir belysta. Omorganisationen kommer att påverka det administrativa arbetet. Utbildningsvetenskapliga fakulteten gick med stort underskott inom utbildningen under förra året. IPKL hade 60 hst i fakultetsuppdraget och utfallet blev 58 hst. I vissa kurser är prestationsgraden 0 % och det behöver utredas vad det beror på. Relationen mellan söktryck och antagning varierar mycket mellan institutionens olika program och det är viktigt att det följs upp. En aktuell fråga är hur vi ska arbeta med den pedagogiska utvecklingen på IPKL. Ökad internationalisering och varierade examinationsformer är viktigt för att utveckla utbildningen. Ulla Mauritzson: I pressen har det skrivits om ett s.k. snabbspår för utbildning av lärare och förskollärare men det är inget som IPKL har blivit kontaktat om. Alla som tillhör SACO har fått besked om sin nya lön och den betalas ut i februari, retroaktivt från 1 oktober OFR:s medlemmar får sin nya lön i april, liksom de oorganiserade. Doktorandernas nya löner är ännu inte undertecknade. Universitetets arkitekt och fastighetschefen på GU var med på förra prefektrådet och deltog i en workshop om lokalfrågan. Enligt universitetets policy är GU ett cityuniversitet. Det ska undersökas hur fakultetens byggnader används idag och vilka möjligheter som finns för ombyggnad. 2. Information från studentkåren SPIRA-mässan är en nätverksmässa för studenter och arbetsgivare som hålls 30 mars på Pedagogen. 9 februari anordnades Hållbarhetsdagen som innehöll flera intressanta föreläsningar. 28 januari hade doktoranderna möte där bl.a. rapporten om ohälsosam stress togs upp. Anna Backman valdes in som doktorandrepresentant i institutionsrådet från och med april. Lena Andersson utsågs till doktorandrepresentant i beredningsgruppen för val av ny prefekt och proprefekt. Den tidigare doktorandkonferensen kallas numera planeringsseminarium för doktorander. 2 (5)

3 En fråga från doktorandgruppen är om IPKL kan stå för tryckkostnaden för posters. Frågan handläggs av Pia Nykänen. Ett beslut har fattats om att doktorander får tilldelning av timmar med faktor fem för att genomföra en ny föreläsning i en kurs och 10 timmar extra för att medverka i kurser som är nya för dem. 3. Budgetarbete och ekonomi Bokslutet är klart och IPKL:s resultat blev kr plus. Tidigare skulle alla lärares tjänstgöringsplaner skickas in till de fackliga organisationerna senast 28 februari men från och med i år räcker det att skicka in en lista där de som godkänt sin planering är markerade med grönt. De som inte godkänner planeringen ska markeras med gult eller rött och deras tjänstgöringsplaner ska även i fortsättningen skickas in till de fackliga organisationerna. De lärare som är oorganiserade ingår inte i rapporteringen till de fackliga organisationerna. 4. Strategiskt arbete Övningsförskoleprojektet Elisabeth Mellgren informerar om Övningsförskoleprojektet som pågår mellan 2014 och Det omfattar hela Förskollärarprogrammet och genererar ca 25 miljoner kr. Projektet innebär ett ökat samarbete mellan universitet och förskolor för att förbättra den verksamhetsförlagda utbildningen och utveckla förskolans kvalitet. Projektet leds av en styrgrupp med representanter från kommunen och Lärarutbildningsnämnden. Solveig Sotevik är projektledare och Sonja Sheridan är vetenskaplig ledare. Alla VFU-kurslärare är kopplade till ett av de 20 övningsförskoleområdena studenter är involverade i projektet och ca 500 lokala lärarutbildare. Minst 50 % av de lokala lärarutbildarna ska ha genomgått handledarutbildning innan projektet är slut. Två utbildare från USA har kommit till IPKL för att hålla utbildning i ECERS som är ett instrument för kvalitetsbedömningar som används i flera länder. Sex medarbetare utbildas på IPKL och de ska sedan vidareutbilda ytterligare användare. Information om kompetensutvecklingstid/strategisk tid 2016 Ulla Mauritzson var på MBL-förhandling i förra veckan och tog då upp frågan om justering av kompetensutvecklingstiden. Fakultetsanslaget ska huvudsakligen täcka tre områden: doktorander, strategisk tid för lektorer, docenter och professorer samt medfinansiering. Den strategiska tiden till lektorer, docenter och professorer behöver ses över. Alla lärare har enligt avtal rätt till 3 (5)

4 10 % i kompetensutveckling och institutionen ger dessutom 10 % för möten och samverkan. Professorerna har om det är möjligt villkorad strategisk forskningstid på 25 %, vilket ger 425 timmar per år och docenterna har 20 % i villkorad strategisk tid, vilket ger 340 timmar. Universitetslektorerna har 9,4 % i villkorad strategisk tid, vilket eventuellt borde höjas till 10 %. Adjunkterna har 40 timmar om året i administrativ tid. De som har fyllt 67 år får ingen strategisk tid alls och inte heller de som arbetar mindre än 40 %. Detta innebär att docenters och professorers tid justeras nedåt något och universitetslektorer något uppåt. Vi behöver använda de medel vi får för utbildningen så därför bör fler timmar läggas där och i linje med det har timtilldelningen för handledning och examinationer höjts. Anstormingen av arbetsuppgifter har inte gett anledning att justera kompetensutvecklingstiden tidigare men institutionen avser att införa denna modell under Frågan bör tas upp på nästa IPKLmöte. Seminarieserie KAM-ECE KAM-ECE har ansökt om medel för en utåtriktad seminarieserie med fokus på migration, asylsökande och flerspråkighet i förskolan. De beviljas kr + 5 % av tjänst för seminariesekreterare Agneta Pihl. Valprocessen I beredningsgruppen för val av prefekt och proprefekt ingår Sylvi Vigmo, Agneta Simeonsdotter Svensson, Karin Lager samt Eva Wennberg som medverkar istället för Malin Behnke. Malin kommer att vikariera på fakulteten på 100 % från 1 april till 30 september. Under tiden kommer Elin Johansson att arbeta med institutionens webbsidor på 20 %. Ulla Mauritzson går i pension från 1 juli och beredningsgruppen samarbetar med dekanen i arbetet med att hitta en ersättare för henne. 5. Personal och rekrytering Arbetet med rekrytering är både svårt och tidskrävande. Christian Mehrstam som erbjöds en tjänst som universitetslektor har valt att tacka nej och Valerie Margrain från Australien kommer tyvärr inte heller. Nyanställda universitetslektorer är Live Stretmo, Airi Bigsten, Annika Åkerblom och Patrik Lilja. Nyanställda universitetsadjunkter är Osa Lundberg, Zvezdan Memedov och Mona Alfredsson Wessman. Ca 130 personer har sökt tjänsten som studieadministratör på IPKL. Tre personer beräknas bli anställda. IPKL har just nu ca 90 tillsvidareanställda varav de flesta arbetar 100 %. Av dem är 14 administratörer. IPKL behöver fler universitetslektorer samt fler universitetsadjunkter inom den verksamhetsförlagda utbildningen. 4 (5)

5 Vissa institutioner som medverkar i våra kurser vill att deras lärare ska göra föreläsningar och inte seminarier. Det kommer att bli problem med bemanningen om de drar sig ur våra kurser till hösten. 6. Miljöarbete, arbetsmiljö och likabehandling, lokalfrågan Inget nytt om arbetsmiljö och likabehandling. Ulla Mauritzson sitter med i den Lokala arbetsmiljökommittén som arbetar med att lösa lokalfrågan. Det är stort behov av nya lokaler eftersom både IPKL och IDPP växer kraftigt. IR diskuterar om IPKL bör tacka ja till lokaler i A-huset och kommer fram till att det verkar vara en bra lösning på kort sikt. Nu finns information i entrén till B-huset om hur mycket el solpanelerna på taket producerar. 7. Övriga punkter På vårens sista IPKL-möte 20 juni blir det föreläsningar av några av IPKL:s nya docenter. Därefter kommer hela institutionen att gå ut och äta middag tillsammans. Vid anteckningarna, Anne Bivall 5 (5)

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: 2016-10-17 Tid: kl. 9-12 Plats: B4 437 Närvarande: Frånvarande: Cecilia Wallerstedt, Louise Peterson,

Läs mer

Minnesanteckningar institutionsrådet

Minnesanteckningar institutionsrådet INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: 2015-11-16 Tid: kl. 9-12 Plats: B4 437 Närvarande: Ulla Mauritzson, Pia Nykänen, Ivar Armini, Oskar Lindwall,

Läs mer

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: 2016-09-12 Tid: kl. 13-16 Plats: B4 437 Närvarande: Frånvarande: Cecilia Wallerstedt, Annika Bergviken

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 1/12 1 / 7 2012-01-24 Tid: tisdag 24 januari 2012, kl 13.00 15.35 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Institutionsrådet, minnesanteckningar

Institutionsrådet, minnesanteckningar Institutionsrådet, minnesanteckningar 2014-05-19 Närvarande: Ulla Mauritzson, Sonja Sheridan, Inger Brännberg, Johannes Lunneblad, Doris Gustafson, Oskar Lindwall, Annika Bergviken Rensfeldt, Jonas Lindbäck,

Läs mer

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: 2018-09-03 Tid: kl. 13-16 Plats: B4 437 Närvarande: Cecilia Wallerstedt, Annika Bergviken Rensfeldt, Louise

Läs mer

Tid: måndag 22 augusti 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111

Tid: måndag 22 augusti 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 6/11 1 / 6 2011-08-22 Tid: måndag 22 augusti 2011, kl 13.00 15.20 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

Institutionsrådet, minnesanteckningar

Institutionsrådet, minnesanteckningar Institutionsrådet, minnesanteckningar 2014-03-10 Närvarande: Ulla Mauritzson, Mona Lundin, Oskar Lindwall, Inger Brännberg, Johannes Lunneblad, Doris Gustafson, Annika Bergviken Rensfeldt, Cecilia Björck,

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal. Företrädare för studenterna Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 9/11 1 / 7 2011-11-21 Tid: måndag 21 november 2011, kl 13.00 15.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna Inger Brännberg Annika Lantz-Andersson Johannes Lunneblad Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 12/11 1 / 7 2011-12-12 Tid: måndag 12 december 2011, kl 13.00 15.45 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal

Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt, ordförande. Företrädare för lärarna. Företrädare för teknisk-administrativ personal Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 8/11 1 / 7 2011-10-24 Tid: måndag 24 oktober 2011, kl 13.00 15.10 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

Tid: måndag den 24 januari 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111

Tid: måndag den 24 januari 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 1/11 1 / 5 2011-01-24 Tid: måndag den 24 januari 2011, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

Björn H var också med och ska anföras som närvarande på föregående IR.

Björn H var också med och ska anföras som närvarande på föregående IR. Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande Institutionsrådet (IR) MINNESANTECKNINGAR 1 / 6 2012-09-18 Närvarande ledamöter: Charlotte Eriksson, Doris Gustafson, Sonja Sheridan Ulla Mauritzson,

Läs mer

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande

Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt, ordförande Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 3/12 1 / 6 2012-03-20 Tid: tisdag 20 mars 2012, kl 13.00 16.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Ulla Mauritzson prefekt,

Läs mer

Tid: måndag 19 september 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111

Tid: måndag 19 september 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 7/11 1 / 7 2011-09-19 Tid: måndag 19 september 2011, kl 13.00 15.30 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

Tid: måndag den 16 maj 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132

Tid: måndag den 16 maj 2011, kl Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 4/11 1 / 7 2011-05-16 Tid: måndag den 16 maj 2011, kl 09.00 13.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 132 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437

Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: Tid: kl Plats: B4 437 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Minnesanteckningar institutionsrådet Datum: 2018-12-03 Tid: kl. 13-16 Plats: B4 437 Närvarande: Frånvarande: Cecilia Wallerstedt, Annika Bergviken

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2014 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2014-2016 och Verksamhetsplan för 2014 samt har diskuterats på IR.

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2015 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens handlingsplan för 2015-2017

Läs mer

Det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL

Det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2011 vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Fastställd av institutionsstyrelsen

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANADE DATUM: 2013-12-23 AVSÄNDARE: Mona Lundin, Elisabeth Mellgren, Sonja Sheridan och Ulla Mauritzson KONTAKTPERSON:

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet vid IPKL för 2016 Planen är formulerad med utgångspunkt i institutionens Handlingsplan för 2016-2018

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Underlag till MBL 2019-03-07 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande Cecilia Wallerstedt, prefekt Saco OFR-s SEKO MBL 19 2019-03-07

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2013

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2013 Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2013 Behandlad i institutionsrådet vid IPKL 2013-02-18 och med utgångspunkt i institutionens verksamhets- och handlingsplan för 2013-2015 1 Arbetsmiljöarbetet

Läs mer

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL)

Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling. Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) HANDLINGSPLAN Dnr V 2014/715 Handlingsplan för jämställdhet och likabehandling Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande (IPKL) Publicerad http://www.ipkl.gu.se/internt/styrdokument/ Beslutsfattare

Läs mer

Dagordning och minnesanteckningar: Utbildningsrådet IPKL MINNESANTECKNINGAR 1 / 6

Dagordning och minnesanteckningar: Utbildningsrådet IPKL MINNESANTECKNINGAR 1 / 6 Utbildningsrådet IPKL MINNESANTECKNINGAR 1 / 6 2013-06-04 Kl 13.00 16.00 Lokal: B1 111 Närvarande: Inger Brännberg Anne Kultti Elisabeth Mellgren Ann-Charlotte Mårdsjö Olsson Monica Haraldsson Sträng Birgitta

Läs mer

Företagsekonomiska institutionen

Företagsekonomiska institutionen HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Företagsekonomiska institutionen DATUM: 170222 BESLUTAD AV: Patrik Ström, prefekt KONTAKTPERSON: Linda Vidén Ljungars, administrativ chef FORSKNING SOM

Läs mer

Tid: måndag 11 oktober 2010, kl Plats: LinCS-salen, Pedagogen, Läroverksgatan 5, Göteborg

Tid: måndag 11 oktober 2010, kl Plats: LinCS-salen, Pedagogen, Läroverksgatan 5, Göteborg Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 2/10 1 / 10 2010-10-11 Tid: måndag 11 oktober 2010, kl 13.00 16.00 Plats: LinCS-salen, Pedagogen, Läroverksgatan 5, Göteborg Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt

Läs mer

ARBETSTIDSAVTAL FÖR LÄRARE. Gäller från 1 januari 2018 Partsgemensam presentation med Saco-S och OFR/S

ARBETSTIDSAVTAL FÖR LÄRARE. Gäller från 1 januari 2018 Partsgemensam presentation med Saco-S och OFR/S ARBETSTIDSAVTAL FÖR LÄRARE Gäller från 1 januari 2018 Partsgemensam presentation med Saco-S och OFR/S Förutsättningar: Centralt Villkorsavtal /Villkorsavtal-T 2 kap 2 samt bilaga 2 och 5 Lokalt arbetstidsavtal

Läs mer

Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt, ordförande Sheridan Sonja stf prefekt, föredragande 5. Brännberg Inger föredragande 9

Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt, ordförande Sheridan Sonja stf prefekt, föredragande 5. Brännberg Inger föredragande 9 Institutionsstyrelsen PROTOKOLL 5/11 1 / 10 2011-06-20 Tid: måndag 20 juni 2011, kl 09.00 12.00 Plats: Pedagogen, Läroverksgatan 15, Göteborg, lokal B1 111 Närvarande Ledamöter: Mauritzson Ulla prefekt,

Läs mer

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

HANDLINGSPLAN & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2014-2016 & VERKSAMHETSPLAN 2014 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2013-12-10 FASTSTÄLLD AV: Ulla Mauritzson, prefekt, Mona Lundin, proprefekt, Elisabeth Mellgren,

Läs mer

PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT

PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT STYRDOKUMENT Dnr E 2018/589 PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT VID INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI Beslutsfattare Handläggare Fredrik Engström

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden.

Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden. Göteborgs universitet Lärarutbildningsnämnden 1 Lärarutbildning Lärarfortbildning Skolutveckling 2 Lärarutbildningens omfattning vid Göteborgs universitet Ca 4 000 studenter Ca 30 medverkande institutioner

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE

INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 INSTITUTIONEN FÖR PEDAGOGIK, KOMMUNIKATION OCH LÄRANDE DATUM: 2016-10-16 BESLUTAD AV: Cecilia Wallerstedt KONTAKTPERSON: Cecilia Wallerstedt FORSKNING SOM

Läs mer

Tilldelningssystem för mötes- kompetensutvecklings- och forskningstid vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Tilldelningssystem för mötes- kompetensutvecklings- och forskningstid vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap 2016-11-15 Tilldelningssystem för mötes- kompetensutvecklings- och forskningstid vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap Medarbetare bör meddela berörd studierektor om de planerar att ta tjänstledigt,

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2012

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2012 Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2012 vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Fastställd av institutionsstyrelsen

Läs mer

Verksamhetsplan för MND 2010

Verksamhetsplan för MND 2010 Dnr SU 408 11-0067-10 1(9) Institutionen för matematikämnets och naturvetenskapsämnenas didaktik, MND Verksamhetsplan för MND 2010 Denna verksamhetsplan är beslutad av institutionsstyrelsen 10-02-11. Inledning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut

GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut GÖTEBORGS UNIVERSITET 1 Humanistiska fakulteten 2007-06-07 Enligt humanistiska fakultetens delegationsordning fattar fakultetsnämnden beslut 1. om anslagsframställningar, årsredovisningar, budget, verksamhetsberättelse

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2019 2021 OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2018-10-23 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se FORSKNING

Läs mer

Aktuell bemanningsplan

Aktuell bemanningsplan Institutionen för Historiska studier Aktuell bemanningsplan gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning i kraft

Läs mer

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015

IPKL-möte 26 januari klockan i sal BE 015 IPKL-möte 26 januari klockan 13-16.30 i sal BE 015 13.00-13.30 Dekan Roger Säljö kommer till IPKL och redogör för fakultetens förväntningar på institutionen, Kort redovisning av institutionens Handlingsplan

Läs mer

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM:

HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2019 IKI Ansvarsfördelning DATUM: 2019-01-21 BESLUTAD AV: Prefekt Frode Slinde KONTAKTPERSON: Frode Slinde Frode.slinde@gu.se Innehållsförteckning SAMTLIGA LÄRARE OCH

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga faku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2017-12-14 09:00-12:45 Al 136, hus A, Pedagogen Åke

Läs mer

Likabehandlingsplan 2012

Likabehandlingsplan 2012 Likabehandlingsplan 2012 Arbetet vid institutionen för didaktik och pedagogisk profession (IDPP) ska genomsyras av viljan att sträva efter god arbetsmiljö där alla anställda och studenter oavsett kön,

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2016-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin, prefekt KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor)

Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor) 1 Institutionen för p sykologi Robert Holmberg Prefekt Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor) Institutionen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 2/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-02-28 Tid Måndag den 28 februari klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Mall för aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling

Mall för aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande Beslutad av: Cecilia Wallerstedt, prefekt Dnr: M2016/15 Mall för aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling Instruktioner: OBS! FYLL I INSTITUTIONENS/MOTSVARANDES

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 5/2011 Christin de Flon 2011-06-13 Tid Måndag den 13 juni klockan 13 16.30 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson

Läs mer

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Askim Frölunda Högsbo Centrum Lundby Majorna Linné Norra Hisingen Västra Göteborg Västra Hisingen Örgryte Härlanda Östra Göteborg Askim

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010

INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= Mål och visioner Strategiplan 2007-2010 INSTITUTIONEN FÖR MAT, HÄLSA OCH MILJÖ MHM= och visioner Strategiplan 2007-2010 och visioner Strategiplan 2007-2010 1. Inledning Vår vision Verksamheten vid Institutionen för mat, hälsa och miljö, MHM,

Läs mer

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2015

Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2015 PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN Plan för det systematiska arbetsmiljöarbetet 2015 Fastställd av prefekt 2015-02-05 Det systematiska arbetsmiljöarbetet vid psykologiska institutionen En god arbetsmiljö är en

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2011-12-12 Tid Måndag den 12 december klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Lokalt arbetstidsavtal för lärare vid Stockholms konstnärliga högskola

Lokalt arbetstidsavtal för lärare vid Stockholms konstnärliga högskola 1/5 2014-12-11 Dnr 1349/1.2.3 /2014 Lokalt arbetstidsavtal för lärare vid Stockholms konstnärliga högskola 1. Bakgrund Fördelningen av årsarbetstiden för lärare ska fastställas i lokalt kollektivavtal.

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: 2017-02-15 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Vårt mål är att Göteborgs universitet

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN 2016 2018 V 2015/902 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: utkast 2015-11-10 BESLUTAD AV: KONTAKTPERSON: Mats Björkin FORSKNING SOM PÅVERKAR Mål för perioden

Läs mer

Riktlinjer för anställda

Riktlinjer för anställda Riktlinjer för anställda Följande riktlinjer och villkor gäller för anställda vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion. Riktlinjerna kompletterar de regler som gäller vid Göteborgs universitet

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2017-06-15 Dnr V 2017/464 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Fakultetskansliet RIKTLINJER dnr V 2017/464 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2018-07-01 2024-06-30

Läs mer

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel

Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Försöksverksamhet med övningsförskolor i Göteborgs Stad per stadsdel Askim Frölunda Högsbo Centrum Lundby Majorna Linné Norra Hisingen Västra Göteborg Västra Hisingen Örgryte Härlanda Östra Göteborg Askim

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR LIKABEHANDLING Institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet

HANDLINGSPLAN FÖR LIKABEHANDLING Institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet HANDLINGSPLAN FÖR LIKABEHANDLING 2010-2011 Institutionen för språk och litteraturer vid Göteborgs universitet Den övergripande målsättningen med likabehandlingsarbetet vid institutionen för språk och litteraturer

Läs mer

Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet

Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet Utbildningsvetenskapliga fakultetskansliet Protokoll från sammanträde med beredning för forskning (BF) Datum: 2019-03-11 Tid: 16:30-17:30 Plats: A1 135b, Plan 1, Pedagogen Hus A Närvarande: Eva Reimers,

Läs mer

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013

UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLAN 2013 HUMANISTISKA FAKULTETEN DATUM: 2014-01- 15 AVSÄNDARE: Dekanus Margareta Hallberg KONTAKTPERSON: Kanslichef Anna Nordling FORSKNING SOM PÅVERKAR nu bättre samordning

Läs mer

RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX

RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX RESURSTILLDELNINGSDOKUMENT 20XX Allmänt Dokumentet tar sin utgångspunkt i det lokala avtalet om arbetstid och arbetstidsberoende ersättningar för lärare vid Mittuniversitetet ( MIUN 2011/641). Resurstilldelningsdokumentet

Läs mer

Forskning: Förstärkning av befintlig forskning eller resurs för arbete i olika forskningsmiljöer.

Forskning: Förstärkning av befintlig forskning eller resurs för arbete i olika forskningsmiljöer. Sociologiska institutionen Personalplan 2018 Riktlinjer för personalplanering Nedsättning i tjänst för forskning och kompetensutveckling I personalplanen för år 2018 beräknas nedsättningen för forskning,

Läs mer

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande

Tid Måndag den 6 december klockan Institutionen för didaktik och pedagogisk profession. Plats. Närvarande GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 4/2010 Tid Måndag den 6 december klockan 14 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann

Läs mer

Statsvetenskapliga institutionen

Statsvetenskapliga institutionen DIARIE NR V 2017/68 HANDLINGSPLAN 2017 2019 OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Statsvetenskapliga institutionen DATUM: 2016-11-30 BESLUTAD AV: Mikael Gilljam, prefekt KONTAKTPERSON: Anna-Karin Ingelström, administrativ

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr

Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr 1 Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr Utvecklingsmedel mm Lärarutbildning Vetenskapsteori Lingvistik MLT AMP PF TF Logikprogrammet LA Kommunikatörspr Evidens Totalt grundutbildningen BUDGET PROGNOS

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen

Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Protokoll från sammanträde med Utbildningsvetenskapliga f aku ltetsstyrelsen Datum: Tid: Plats: Närvarande ledamöter 2016-01-28 09:00-11 :40 Al 136, hus A, Pedagogen

Läs mer

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden

Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden Fakultetskansliet RIKTLINJER 1 / 4 2014-12-11 dnr V 2014/900 Riktlinjer inför val till fakultetsstyrelse och institutionsråd perioden 2015-07-01 2018-06-30 FÖRUTSÄTTNINGAR Val till fakultetsstyrelse och

Läs mer

Prefekten informerar

Prefekten informerar Prefekten informerar 4 december 2018 Explosionen i Enoch-Thulin-laboratoriet GU fysik Lönerevisionen Utåtriktad verksamhet Nyheter från universitet och fakulteter Aktuella utlysningar Kommande seminarier

Läs mer

Strategisk plan

Strategisk plan 1 (7) -04-26 Beslutad på IS -06-08 Strategisk plan -2018 A. Lägesbeskrivning En av tidigare strategisk plan (2013-2015) visar att vi de tre senaste åren arbetat med fortsatt integration inom institutionen,

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK

STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK 1 (5) PROTOKOLL 2014-10-28 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-10-28 Dnr SU 525 1.3.1 2014-4 Konferensrummet Frescati, kl. 9.00

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

Arbets- och delegationsordning

Arbets- och delegationsordning Institutionen för Historiska studier Arbets- och delegationsordning gällande från 2015-01- 01 Bakgrund I samband med att Göteborgs universitet omorganiseras träder en ny arbets- och delegationsordning

Läs mer

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession

Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Christin de Flon 2012-01-23 Tid Måndag den 23 januari klockan 13 15.45 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete

Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Protokoll Sammanträdesdatum: 111031 Institutionsstyrelsen- Socialt arbete Ledamöter: Närvarande: Jan Petersson, ordförande Marie Albertsson, lärarrepresentant, vice ordf. Daniel Nilsson Ranta, lärarrepresentant

Läs mer

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Institutionen för kost- och idrottsvetenskap HANDLINGSPLAN 2018 2020 OCH VERKSAMHETSPLAN 2018 Institutionen för kost- och idrottsvetenskap DATUM: 2017-10-20 BESLUTAD AV: Prefekt Claes Annerstedt KONTAKTPERSON: Claes Annerstedt claes.annerstedt@ped.gu.se

Läs mer

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde

Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier Protokoll från institutionsstyrelsens sammanträde 2016-12-01 Tid: 09.00 12.00 Plats: Tupprummet, 14:340 Närvarande: Ordinarie Henrik Edgren

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 1/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-01-24 Tid Måndag den 24 januari 2011 klockan 13 16.15 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist

Läs mer

Förskollärarprogrammet 210 hp

Förskollärarprogrammet 210 hp Förskollärarprogrammet 210 hp Elisabeth Mellgren Programledare elisabeth.mellgren@ped.gu.se tel. 031 7862197 Utbildningen omfattar tre olika områden: Utbildningsvetenskaplig kärna (K 60 hp) Förskolepedagogik

Läs mer

Jämställdhetsplan 2011 2013

Jämställdhetsplan 2011 2013 Jämställdhetsplan 2011 2013 Antagen av institutionsstyrelsen 2011-06-08 Innehåll Jämställdhet mellan kvinnor och män... 2 Ansvarsfördelning... 2 Jämställdhetsplanen antagen 2007... 3 Läget vt- 11... 3

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2016-12-06 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper

ARBETSORDNING UPPSALA UNIVERSITET senast reviderad Dnr: UTBVET 2017/441. Arbetsordning för. Fakultetsnämnden för utbildningsvetenskaper Arbetsordning för Fakulteten för utbildningsvetenskaper 1 Innehåll 1. Inledning 3 2. Fakultetsnämnd och dekan 3 3. Fakultetskollegiet för utbildningsvetenskaper 3 4. 4 5. Arbetsutskottet 5 6. Programkommittén

Läs mer

Institutionen för kulturvetenskaper

Institutionen för kulturvetenskaper HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2017 Institutionen för kulturvetenskaper DATUM: Dnr: V 2016/892 2016-11-29 BESLUTAD AV: Mats Björkin KONTAKTPERSON: Ingrid Jarlsmark FORSKNING SOM PÅVERKAR Institutionen

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon

GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr 3/2011 Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Sammanträdesdatum Christin de Flon Christin de Flon 2011-04-04 Tid Måndag den 4 april klockan 13 16 Plats Institutionen för didaktik och pedagogisk profession Närvarande Ledamöter Jonas Emanuelsson prefekt, ordförande Ann Zetterqvist stf

Läs mer

Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier

Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier Likabehandlingsplan 2016-2018 för Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier ALLMÄNNA MÅL Institutionen för Asien-, Mellanöstern- och Turkietstudier ansluter sig till de mål och riktlinjer

Läs mer

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH

Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Ledningsgrupper, råd och andra organ CBH Strategiskt råd Det strategiska rådet har uppgifter och ansvar enligt KTH:s arbetsordning och utgör rådgivande organ till skolchefen i följande ärenden: Viktigare

Läs mer

Riktlinjer för anställda vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion

Riktlinjer för anställda vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion Bil. 3: IS 25/2 2009 Riktlinjer för anställda vid Institutionen för litteratur, idéhistoria och religion Följande riktlinjer och regler gäller för anställda vid institutionen för litteratur, idéhistoria

Läs mer

Likabehandlingsplan 2012 Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Likabehandlingsplan 2012 Utbildningsvetenskapliga fakulteten Likabehandlingsplan 2012 Arbetet vid ska genomsyras av viljan att sträva efter god arbetsmiljö där alla anställda och studenter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnicitet, ålder,

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET

TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET 1(5) TILL DIG SOM ÄR HUVUDSAMORDNARE/VFU- SAMORDNARE FÖR LÄRARSTUDENTER VID KARLSTADS UNIVERSITET Lärarutbildningen på Karlstads universitet startade redan 1843. På Karlstads universitet utbildas förskollärare,

Läs mer

Ansökan avseende försöksverksamhet med övningsförskolor

Ansökan avseende försöksverksamhet med övningsförskolor Lärarutbildningsnämndens kansli Mats d Hermansson Utbildningsledare, FD mats.hermansson@gu.se ANSÖKAN 1 / 7 2014-03-26 Dnr GU: V 2014/19 Universitets- och högskolerådet Box 45093 104 30 STOCKHOLM Dnr UHR:

Läs mer

PLAN FÖR DET SYSTEMATISKA ARBETSMILJÖARBETET Institutionen för ekonomi och samhälle

PLAN FÖR DET SYSTEMATISKA ARBETSMILJÖARBETET Institutionen för ekonomi och samhälle STYRDOKUMENT Dnr V 2014/911 GÖTEBORGS UNIVERSITET PLAN FÖR DET SYSTEMATISKA ARBETSMILJÖARBETET Institutionen för ekonomi och samhälle Beslutsfattare Birgit Karlsson Beslutsdatum 2014-12-26 Giltighetstid

Läs mer

Institutionsledningen

Institutionsledningen Rollbeskrivning Institutionsledningen (prefekter/viceprefekter) 1 (9) Inledande kommentar Nedanstående beskrivningar utgör ramar som måste preciseras inom varje institution. Institutionsledningen kan välja

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande HANDLINGSPLAN 2016 2018 OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande DATUM: 2015-11-09 BESLUTAD AV: Ulla Mauritzson, prefekt KONTAKTPERSON: ulla.mauritzson@ped.gu.se

Läs mer

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande

Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande UPPFÖLJNING AV VERKSAMHETSPLANEN 2015 Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande DATUM: 2015-12-21 BESLUTAD AV: Prefekt KONTAKTPERSON: ulla.mauritzson@ped.gu.se FORSKNING SOM PÅVERKAR Vision

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Jä mstä lldhetsplän vid Kriminologiskä institutionen fo r 2013.

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Jä mstä lldhetsplän vid Kriminologiskä institutionen fo r 2013. STOCKHOLMS UNIVERSITET Jä mstä lldhetsplän vid Kriminologiskä institutionen fo r 2013. 1. Utvärdering av måluppfyllelsen i tidigare jämställdhetsplan I 2009 års jämställdhetsplan uppställdes ett stort

Läs mer