PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT"

Transkript

1 STYRDOKUMENT Dnr E 2018/589 PRINCIPER FÖR SAMFINANSIERING AV EXTERNFINANSIERADE FORSKNINGSPROJEKT VID INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI Beslutsfattare Handläggare Fredrik Engström Ragnar Francén Beslutsdatum Giltighetstid Tillsvidare Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori 1 (5) Olof Wijksgatan 6, Box 200, Göteborg

2 Detta dokument specificerar de principer utifrån vilka institutionen fattar beslut om samfinansiering av externfinansierade forskningsprojekt. I dokumentet Rutiner vid forskningsansökningar specificeras mer generellt vilka rutiner som gäller när forskare vill ansöka om externa forskningsmedel, inklusive de faktorer som avgör vilka externfinansierade projekt som får förläggas vid institutionen. Notera också att principerna i detta dokument endast gäller samfinansiering av forskningsprojekt, dvs inte ansökningar om medel för anordnande av konferenser och resor (eller andra mindre ansökningar). Bakgrund: Översiktlig beskrivning av institutionens intäkter och utgifter vad gäller forskningsmedel Intäkter. Institutionens forskningsmedel kommer huvudsakligen från två källor: tilldelning från fakulteten samt medel från externa forskningsfinansiärer (forskningsprojekt). En mindre del forskningsmedel består också av samfinansiering till vissa forskningsprojekt från fakulteten samt GU centralt. Tilldelningen från fakulteten baseras på fakultetens Principer för fördelning av fakultetsanslaget vid Humanistiska fakulteten. Enligt nuvarande modell 1 tilldelas institutionerna medel baserat på två typer av faktorer: (i) Bastilldelning. För varje heltidsanställd lektor, docentkompetent lektor samt professor tilldelas institutionen medel motsvarande (enligt en schablonlönekostnad) 10, 20 respektive 35 procents anställning, samt 10 procent kompetensutveckling för professorer. (ii) Prestationsbaserad tilldelning. Fakultetens prestationstilldelning baseras på institutionernas andel av: publikationer (45 %); externa medel (30 %); examina inom forskarutbildningen (25 %). Relationen mellan basanslaget för forskning och det prestationsbaserade anslaget varierarar mellan åren, dels beroende på att antalet lärare, och kategori av lärare, varierar mellan åren, dels på hur stora avsättningar som görs för forskningssatsningar på fakultetsnivån. 2 Utgifter De externa medlen går oavkortat till respektive forskningsprojekt (och i den mån finansiären tillåter detta till indirekta kostnader). Tilldelningen från fakulteten ska täcka (inklusive indirekta kostnader): - Lönekostnader för internfinansierad forskning för professorer och lektorer (se Principer för lärares och forskares arbetstid för hur denna bestäms) samt för professorer kompetensutveckling. 3 - Kompetensutveckling för lektorer (kan också komma från utbildningsmedel). 1 Det finns indikationer från fakulteten att modellen kan komma att ändras inom ett par år kom ca 1/3 av institutionens fakultetsmedel från bastilldelningen, och ca 2/3 från prestationstilldelningen. 3 Detta är de utgiftsposter som motsvarar bastilldelningen. Bastilldelningen täcker dock inte dessa poster, eftersom schablonlönen som tilldelningen baseras på är lägre än faktiska löner. Därför används också prestationsbaserad tilldelning för dessa kostnader. 2 (5)

3 - Medfinansiering av externfinansierade projekt. - Forskarutbildning. o Lönekostnader för doktorander o Handledning o Övrigt: tex tryck av avhandling, resor - Forskningsresor (medel avsätts i enlighet med Principer för tjänsteresor och övriga forskningsomkostnader ) - Seminarieverksamhet (5% för seminarieledning samt kr avsätts per år och ämnesseminarium) - Arvoden, sakkunniga 4 - Datautrustning - Institutionskonferens - Kostnader relaterade till sjukskrivningar - Övriga kostnader Samfinansiering (också kallat medfinansiering ) Om ett externfinansierat forskningsprojekt inte får full kostnadstäckning från den externa forskningsfinansiären så krävs samfinansiering från medelförvaltaren för att projektet ska kunna genomföras. Samfinansiering från institutionen kan ta sig två olika former. 1. En anställd som har internfinansierad forskning i sin tjänst kan samfinansiera ett projekt med hela eller delar av denna forskningstid. 2. Institutionens övriga forskningsbudget används för att samfinansiera projektet. Vissa typer av projekt faller också under Göteborgs universitets centrala strategiska samfinansieringspolicy 5, eller fakultetens samfinansieringspolicy och erhåller därför samfinansiering från dessa instanser. Institutionens möjligheter att samfinansiera är avhängigt ett antal olika faktorer 6 : Ett forskningsprojekt genererar (utöver de medel som kommer direkt från bidraget) intäkter till institutionen genom fakultetens prestationstilldelning: baserat på externa medel, publikationer (i den mån projektet genererar publikationer), och examina inom forskarutbildningen (om doktorander anställs i projektet). Eftersom medel från bastilldelningen inte täcker kostnader för den schablonforskning och kompetensutveckling för professorer som den är baserad på (se fotnot 3) så används prestationstilldelningen för att täcka dels resten av dessa kostnader samt samtliga övriga 4 Se Om någon av dessa faktorer ändras så kan institutionens samfinansieringspolicy komma att behöva ändras. 3 (5)

4 forskningskostnader. Detta betyder att även om prestationstilldelningen möjliggör samfinansiering så kan externfinansierade forskningsprojekt inte förfoga över alla de medel de genererar. Beroende på fakultetens nuvarande tilldelningsmodell, så är det svårt att med precision uppskatta hur mycket prestationstilldelning ett projekt kommer att generera. Hur mycket medel en publikation och en viss summa erhållna externa medel ger i prestationstilldelning beror dels på fakultetens forskningsbudget totalt innevarande år, och dels på hur många publikationer som producerats och hur mycket externa medel som har erhållits på fakulteten som helhet. Till detta kommer osäkerheten kring om tilldelningsmodellen från fakulteten kommer att ändras, och hur en ny modell kommer att se ut. Institutionens forskningsbudget har för närvarande inte ett ackumulerat överskott. Ovanstående faktorer ligger till grund för följande samfinansieringspolicy: - Forskare som söker projektmedel för att förlägga ett forskningsprojekt vid institutionen ska i första hand, i de fall det är möjligt, söka full finansiering av projektet. Detta gäller i dagsläget tex Vetenskapsrådets projekt. - Om forskningsfinansiären inte medger att man söker för full finansiering, ska forskarna söka för så hög finansieringsgrad som är möjligt. 7 - När samfinansiering krävs från institutionen görs bedömningen att projektet kan förläggas vid institutionen om samfinansieringen maximalt uppgår till den av projektet genererade prestationstilldelning som är baserad på externa medel. I dagsläget ligger den på ca 30 %: dvs ett projekt som fått 1 miljon kronor i externa medel kan förväntas generera ca kr i prestationstilldelning. I praktiken innebär detta att projekt som finansieras av tex Riksbankens Jubileumsfond (som ger ca 20% till indirekta kostnader) kan samfinansieras, men att de utgör ett gränsfall. 8 - Om ett projekt har lägre finansieringsgrad än detta (vilket tex gäller för projekt som finansieras av de flesta Wallenberg-stiftelser) så kan projektet förläggas vid institutionen endast om a. projektet i fråga faller under antingen rektors eller fakultetens strategiska samfinansieringspolicy (vilket i många fall är fallet); eller 7 Även om forskningsfinansiären tillåter full finansiering kan det finnas andra externa hinder för att söka full finansiering. Ett exempel är om en forskare som är anställd på institutionen erbjuds att delta i en forskningsansökan med en extern huvudsökande, där en förutsättning för deltagandet är att institutionen samfinansierar en del av de indirekta kostnaderna. 8 Institutionens indirekta kostnader för forskning och lokalkostnader varierar från år till år ligger de sammantaget på ca 56%. 4 (5)

5 b. den del av finansieringen av OH som saknas för projektet kan täckas genom samfinansiering av (delar av) projektdeltagarnas internfinansierade forskningstid. - Vissa forskningsfinansiärer tillåter att man söker för full kostnadstäckning (dvs, för alla indirekta kostnader) men skär rutinmässigt ner anslagen de beviljar projekt. I dessa fall kan institutionen, efter diskussioner med projektledaren, efter beviljandet ta beslutet att samfinansiera projektet för att en större del av projektet (såsom det beskrevs i ansökan) ska kunna genomföras. - I de fall det är möjligt skall en del av samfinansieringen som krävs för ett projekt utgöras av samfinansiering av (delar av) projektdeltagarnas internfinansierade forskning. - Ovan specificerade principer innebär att olika projekt inte konkurrerar med varandra om samfinansiering. Varje projekt som (i linje med dokumentet Rutiner vid forskningsansökningar ) i övrigt bedöms vara lämpligt att placera vid institutionen, får samfinansiering så länge projektet bedöms kunna bära sig självt ekonomiskt (i enlighet med principerna ovan). Närmste chef ansvarar för att medarbetaren skall ha rensat, gallrat och arkiverat sina elektroniska dokument. Administrativ chef ansvarar för att eventuella behörigheter avslutas. IT-ansvarig hämtar den utrustning som medarbetaren haft som arbetsredskap på FLoV, t.ex. mobil, dator, läsplatta och tillbehör. Samt meddelar växel och IT-enhet att ta bort kopplingen mellan telefonnummer och medarbetarbetaren som skall sluta. Kommunikatör ansvarar för att personallista och eventuell annan information på FLoVs hemsida uppdateras när anställningen upphör. Personaladministratör bestämmer tid med medarbetaren för att lämna in nycklar och GU-kort. Personaladministratör ansvarar för att anställningen är korrekt avslutad i Primula. 5 (5)

Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr

Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr 1 Prognos T1 år 2018 Grundutbildning Tkr Utvecklingsmedel mm Lärarutbildning Vetenskapsteori Lingvistik MLT AMP PF TF Logikprogrammet LA Kommunikatörspr Evidens Totalt grundutbildningen BUDGET PROGNOS

Läs mer

Naturvetenskapliga fakulteten FÖRSLAG Ledningsgruppen BUDGET 2013

Naturvetenskapliga fakulteten FÖRSLAG Ledningsgruppen BUDGET 2013 Naturvetenskapliga fakulteten FÖRSLAG Ledningsgruppen 2012-11-14 BUDGET 2013 Ändringar i budgetförslaget 2012-10-25 I den nya arbets- och delegationsordningen framhålls institutionernas självbestämmande

Läs mer

Uppdrag samt medel för fristående kurs och program på grund- och avancerad nivå 2017 Basprislapp är 47,3 tkr ( 28,3 tkr per hst och 19,0 tkr per hpr)

Uppdrag samt medel för fristående kurs och program på grund- och avancerad nivå 2017 Basprislapp är 47,3 tkr ( 28,3 tkr per hst och 19,0 tkr per hpr) Uppdrag samt medel för fristående kurs och program på grund- och avancerad nivå 2017 Basprislapp är 47,3 tkr ( 28,3 tkr per hst och 19,0 tkr per hpr) Institution /ämnen /program Uppdrag Anslag, tkr Merkostnad

Läs mer

Policy för externa projektansökningar från självfinanserade forskare vid MMK

Policy för externa projektansökningar från självfinanserade forskare vid MMK Policy för externa projektansökningar från självfinanserade forskare vid MMK Typ av dokument Beslutad av Policy Beslutsdatum 2018-09-13 Dnr Giltighetstid Ersätter dokument - Ansvarig förvaltningsavdelning

Läs mer

Regler för pensionerade professorers verksamhet som emerita/emeritus vid Högskolan Dalarna

Regler för pensionerade professorers verksamhet som emerita/emeritus vid Högskolan Dalarna Regler för pensionerade professorers verksamhet som emerita/emeritus vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2014-12-01 Revidering: 2015-03-23 Dnr: DUC 2014/763/10 Gäller fr o m: 2015-03-23 Ersätter: Regler

Läs mer

Uppdrag samt medel för fristående kurs och program på grund- och avancerad nivå 2016 Basprislapp är 48 tkr ( 28,9 tkr per hst och 19,1 tkr per hpr)

Uppdrag samt medel för fristående kurs och program på grund- och avancerad nivå 2016 Basprislapp är 48 tkr ( 28,9 tkr per hst och 19,1 tkr per hpr) Uppdrag samt medel för fristående kurs och program på grund- och avancerad nivå 2016 Basprislapp är 48 tkr ( 28,9 tkr per hst och 19,1 tkr per hpr) Institution /ämnen /program Uppdrag Anslag, tkr Merkostnad

Läs mer

Föreskrifter för hantering av forskningsmedel vid Fakultetsnämnden för naturvetenskap, teknik och medier

Föreskrifter för hantering av forskningsmedel vid Fakultetsnämnden för naturvetenskap, teknik och medier Föreskrifter för hantering av forskningsmedel vid NMT DNR: MIUN 2016/03 Föreskrifter för hantering av forskningsmedel vid fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier Beslutsfattare: Handläggare: Fakultetsnämnden

Läs mer

Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning

Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning Beslut ALF-kommittén 2015-10-06 Direktiv för hantering av basenheternas ALF-medel för klinisk forskning 1. Bakgrund Den 1 maj 2015 trädde ett nytt regionalt avtal mellan Umeå universitet och Västerbottens

Läs mer

Bokslut ALF Datum:

Bokslut ALF Datum: Bokslut ALF 2016 Datum: 2017-02-06 Innehåll 1 Resultat... 3 2 Grundutbildning... 5 3 Forskning... 6 4 Balanserade medel... 8 2 1 Resultat Resultatet för år 2016 är ett underskott med 4,2 mnkr (år 2015:

Läs mer

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR

Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Forskningsnämnden Dnr: 2012-114-77 Fastställda: 2012-02-07 Reviderat 2014-03-18 Bedömningskriterier för finansiering av forskning vid HKR Bedömningskriterierna syftar till att säkerställa kvalitet och

Läs mer

Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar

Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar BESLUT Dnr: E2017/29 2017-12-12 Anslagsfördelning och budget 2018 samt planeringsramar 2019 2020 1 Förslag till beslut Styrelsen beslutar: att 2018 avsätta 95 %, 374 276 tkr, av grundutbildningsanslaget

Läs mer

Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS

Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS Riktlinjer 1 (5) Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS Dessa riktlinjer ersätter Ö 887/2012 Riktlinjer för hantering av externa forskningsbidrag vid FHS fastställda den 9 juni 2014.

Läs mer

Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013

Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013 2013-10-23 N 2013/180 Sektion ekonomi Budget och uppföljning Kansli N Lena Svensson, ekonomichef Kommentarer till kvartalsbokslutet per 30 september samt ekonomisk prognos 2013 Analys av det ekonomiska

Läs mer

Tilldelningssystem för mötes- kompetensutvecklings- och forskningstid vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Tilldelningssystem för mötes- kompetensutvecklings- och forskningstid vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap 2016-11-15 Tilldelningssystem för mötes- kompetensutvecklings- och forskningstid vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap Medarbetare bör meddela berörd studierektor om de planerar att ta tjänstledigt,

Läs mer

Full kostnadsredovisning, kostnadsbärare och projektbudgetmall

Full kostnadsredovisning, kostnadsbärare och projektbudgetmall Full kostnadsredovisning, kostnadsbärare och projektbudgetmall Varför införs modellen? Tydliggöra indirekta kostnader på alla nivåer Förbättrad uppföljning och budgetering av totalkostnaderna för olika

Läs mer

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015

Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse 2015 Ulf Nilsson Forskningsrådgivare HANTERINGSORDNING FÖR PROJEKTANSÖKNINGAR TILL KNUT OCH ALICE WALLENBERGS STIFTELSE 1 / 5-04-11 Dnr F /40 Hanteringsordning för projektansökningar till Knut och Alice Wallenbergs

Läs mer

Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma kostnader (revidering bilaga )

Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma kostnader (revidering bilaga ) Sid 1 (7) Umeå universitet, 901 87 Umeå Rektor Regler Dnr: 2010/378 Datum: 2010-05-25 Ansvarig enhet: Planeringsenheten Giltighetstid: Tillsvidare Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN FÖRSLAG TILL BESLUT Datum Dnr: Handläggare: 2016-10-10 E 2016/274 Marianne Edshage, fakultetsekonom Anna Nordling, kc/utbildningsledare Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN BESLUT Datum Dnr: Handläggare: 2016-10-20 E 2016/274 Marianne Edshage, fakultetsekonom Anna Nordling, kc/utbildningsledare Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning vid Humanistiska

Läs mer

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga

Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga Sid 1 (3) Utlysning av medel för medeldyr utrustning från den Teknisknaturvetenskapliga fakulteten vid Umeå universitet höstterminen 2018 Ändamål Den vid Umeå universitet utlyser härmed medel för finansiering

Läs mer

Bokslutsrapport för verksamhetsåret 2018 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna

Bokslutsrapport för verksamhetsåret 2018 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna 1 2019-01-25 Kansli HT Ekonomichef Jonas Sundin Ekonomichef Bokslutsrapport för verksamhetsåret 2018 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna Chefens sammanfattning Resultaträkning Utfall 2017

Läs mer

Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor)

Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor) 1 Institutionen för p sykologi Robert Holmberg Prefekt Förslag om avräkning av forsknings- och kompetensutvecklingstid vid externa bidrag för lektorer och professorer (så kallade trappor) Institutionen

Läs mer

UTKAST ARBETS- OCH DELEGATIONSORDNING

UTKAST ARBETS- OCH DELEGATIONSORDNING STYRDOKUMENT Dnr F X XXXX/XX UTKAST ARBETS- OCH DELEGATIONSORDNING INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI Publicerad Beslutsfattare Fredrik Engström, prefekt Handläggare Beslutsdatum

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN BESLUT Datum Dnr: Beslutad av Handläggare: 2018-10-30 E 2018/234 Humanistiska fakultetsstyrelsen Ann Eliasson Anna Nordling Mikael Strömberg Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning

Läs mer

Avvikelse bud-utfall. Bud 2017 Jan- Mar

Avvikelse bud-utfall. Bud 2017 Jan- Mar 1 2017-04-27 Dnr V 2017/517 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2017-03-31 Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Utf 2016 Utf 2017 Bud 2017 bud-utfall Prognos 1 budgetprognos

Läs mer

Utlysning av medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området 2015 (dnr FS )

Utlysning av medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området 2015 (dnr FS ) Utlysning av medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området 2015 (dnr FS 2.1.6-943-15) K1. ALLMÄNT 1. F1. Namn 2. F2. Institution/Enhet/Skola 3. F3. Är det tre år eller kortare tid sedan

Läs mer

Till Humanistiska fakultetsnämnden. Anhållan om rekrytering av universitetslektor i musikvetenskap

Till Humanistiska fakultetsnämnden. Anhållan om rekrytering av universitetslektor i musikvetenskap 2011-12-12 Till Humanistiska fakultetsnämnden Anhållan om rekrytering av universitetslektor i musikvetenskap Med hänvisning till nedan redovisat underlag anhåller Institutionen för kulturvetenskaper härmed

Läs mer

Transfereringar handledning och rutinbeskrivning

Transfereringar handledning och rutinbeskrivning Transfereringar handledning och rutinbeskrivning I universitetets verksamhet förekommer att Göteborgs universitet (GU) är mottagare av medel som ska vidareförmedlas till en part utanför universitetet.

Läs mer

Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma kostnader (revidering bilaga )

Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma kostnader (revidering bilaga ) Umeå universitet, 901 87 Umeå Rektor Regler Dnr: 2010/378 Datum: 2010-05-25 Ansvarig enhet: Planeringsenheten Giltighetstid: Tillsvidare Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma

Läs mer

Utbildningsanslag FKH budget 2017 Utbildningssmedel 2017 FKH (tkr) FKH (Brutto) Avsättning strategiska medel centralt FKH:s anslag NLU

Utbildningsanslag FKH budget 2017 Utbildningssmedel 2017 FKH (tkr) FKH (Brutto) Avsättning strategiska medel centralt FKH:s anslag NLU Utbildningsanslag FKH budget 2017 Utbildningssmedel 2017 FKH (tkr) FKH (Brutto) 182 741 Avsättning strategiska medel centralt FKH:s anslag -5 847 NLU (Brutto) 44 310 Avsättning strategiska medel centralt

Läs mer

Utlysning: medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 24 augusti 2016)

Utlysning: medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 24 augusti 2016) : medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 24 augusti 2016) Denna utlysning av anslag till forskningstid är en del av Lärarhögskolans vid Umeå universitet resursfördelningssystem

Läs mer

Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel

Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel 1 Uppsala-noden inom ULF prövar en modell för fördelning av forskningsmedel 1. Inledning Uppsala universitet har tillsammans med Göteborgs-, Umeå- och Karlstads universitet fått i uppdrag av regeringen

Läs mer

T Rapportperiod: Organisation: i Laboratoriemedicin, Lund

T Rapportperiod: Organisation: i Laboratoriemedicin, Lund 1 T1 2019 Status: Påbörjad Rapportperiod: 2019-04-30 Organisation: i314200 Laboratoriemedicin, Lund Chefens sammanfattning År: 2019 Period: April Kostnadsställe: i314200 Laboratoriemedicin, Lund Resultaträkning

Läs mer

Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna

Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna Regler för ansökningar om extern forskningsfinansiering vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2018-01-29 Dnr: HDa 1.2-2018/168 Reviderad: 2019-06-18 Gäller tills vidare fr o m: 2018-03-01 Ersätter: Handläggningsordning

Läs mer

Tertialrapport per den 30 april 2019 samt prognos för verksamhetsåret 2019 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna

Tertialrapport per den 30 april 2019 samt prognos för verksamhetsåret 2019 avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna 1-05-23 Kansli HT Ekonomichef Jonas Sundin Ekonomichef Tertialrapport per den 30 april samt prognos för verksamhetsåret avseende Humanistiska och teologiska fakulteterna Chefens sammanfattning Resultaträkning

Läs mer

Ekonomisk rapportering per Sammanfattning. Dnr V 2017/

Ekonomisk rapportering per Sammanfattning. Dnr V 2017/ 1 2017-10-24 Dnr V 2017/1504 Naturvetenskapliga fakulteten Monika Bengtsson Ekonomisk rapportering per 2017-09-30 1. Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Naturvetenskapliga fakulteten Utfall 2017 Budget

Läs mer

Uppdrag att ge förslag till hur finansiering med utbildningsbidrag under forskarutbildningen kan ersättas med doktorandtjänst

Uppdrag att ge förslag till hur finansiering med utbildningsbidrag under forskarutbildningen kan ersättas med doktorandtjänst 1 2010-02-26 2009/608 Uppdrag att ge förslag till hur finansiering med utbildningsbidrag under forskarutbildningen kan ersättas med doktorandtjänst En arbetsgrupp bestående av Anita Sjölander (ordf.) Håkan

Läs mer

Humanistiska fakulteten Dekan Beslut Dnr Sid 1 (8) Fastställande av bokslut för humanistiska fakulteten för år 2014 Årets resul

Humanistiska fakulteten Dekan Beslut Dnr Sid 1 (8) Fastställande av bokslut för humanistiska fakulteten för år 2014 Årets resul Humanistiska fakulteten Dekan Beslut 2015-02-23 Dnr 212-1143-13 Sid 1 (8) Fastställande av bokslut för humanistiska fakulteten för år 2014 Årets resultat för humanistiska fakulteten är -6,0 mnkr. Resultatet

Läs mer

Strategiska rekryteringar 15

Strategiska rekryteringar 15 Sida 1 (8) UTLYSNING Strategiska rekryteringar 15 KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att tillsammans med näringslivet ansöka om finansiering för strategiska rekryteringar.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA

INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA INSTRUKTION FÖR ENHETEN FÖR EKONOMISK HISTORIA Typ av dokument: Instruktion Datum: (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid: 2019-01-01 - tillsvidare Område: Organisation, delegation och beslutsstruktur

Läs mer

Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå. Giltighetstid Fr o m den 1 januari 2013

Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå.  Giltighetstid Fr o m den 1 januari 2013 Styrdokument Dnr G 213 99/107 Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå Publicerad Beslutsfattare Handläggare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Hans Abelius Beslutsdatum 2012-06-25 Giltighetstid

Läs mer

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014.

Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli juni 2014. Jan Lif Prefekt FUS 1 / 7 2012-05-21 Institutionsstyrelsen Följande dokument utgör institutionens kommande forsknings- och utbildningsstrategiska plan för perioden 1 juli 2012 30 juni 2014. Allmänt En

Läs mer

Budget och uppföljning

Budget och uppföljning NORMERANDE BESLUT 2013-10-21 Dnr V 2013/776 Budget och uppföljning Område/uppgift Ansvarig chef Handläggare Giltighetstid Uppföljning Administrativa stödet, Ekonomienheten Lars Nilsson, ekonomidirektör

Läs mer

Utlysning: medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 30 augusti 2013)

Utlysning: medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga området (senast 30 augusti 2013) : medel för forskningstid inom det utbildningsvetenskapliga (senast 30 augusti 2013) Denna utlysning är en del av Lärarhögskolan vid Umeå universitets satsning på kvalitetsbaserad resursfördelning för

Läs mer

Bilaga till 2015 års versksamhetsuppdrag Budget 2015 tkr BIO-skolan UTBILDNING FORSKNING TOTALT VH 1, 2, 21, 91 VH 3, 4, 93 GRU-anslag 17 100 17 100 FoFu-anslag 128 323 128 323 Bidrag fr externa finansiärer

Läs mer

Kompetensförsörjningsplan

Kompetensförsörjningsplan 1 Kompetensförsörjningsplan 2015-2017 Kompetensförsörjningsplan 2015-2017 2 Kompetensförsörjningsplan 2015-2017 3 Innehåll Allmänt... 4 Personalkategorier... 4 Utbildning... 5 Förutsättningar... 5 Behov...

Läs mer

Karolinska Institutet Regler för anställning efter 67 års ålder. Regler för anställning efter 67 års ålder Gäller från och med

Karolinska Institutet Regler för anställning efter 67 års ålder. Regler för anställning efter 67 års ålder Gäller från och med Karolinska Institutet Regler för anställning efter 67 års ålder Regler för anställning efter 67 års ålder Gäller från och med 2017-07-01 Karolinska Institutet Regler för anställning efter 67 års ålder

Läs mer

Forskning: Förstärkning av befintlig forskning eller resurs för arbete i olika forskningsmiljöer.

Forskning: Förstärkning av befintlig forskning eller resurs för arbete i olika forskningsmiljöer. Sociologiska institutionen Personalplan 2018 Riktlinjer för personalplanering Nedsättning i tjänst för forskning och kompetensutveckling I personalplanen för år 2018 beräknas nedsättningen för forskning,

Läs mer

Rättsmedicinalverkets forskningspolicy

Rättsmedicinalverkets forskningspolicy POLICY (PO) 1 (5) Rättsmedicinalverket Beslutsdatum Dnr Robert Kronstrand Beslutsfattare Ikraftträdande Version Lars Werkström 2019-01-29 1.0 - Godkänd Rättsmedicinalverkets forskningspolicy Syfte med

Läs mer

Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2015

Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2015 Humanistiska fakultetskansliet FÖRSLAG TILL BESLUT 2014-10-15 E 2014/274 Humanistiska fakultetsstyrelsen Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2015 Övergripande planeringsförutsättningar De samlade

Läs mer

Strategi för forskning och forskarutbildning

Strategi för forskning och forskarutbildning Strategi för forskning och forskarutbildning Fastställd 2013-02-20 Företagsekonomiska institutionen Företagsekonomiska institutionen 2013-02-20 Handelshögskolan vid Göteborgs universitet Strategidokument

Läs mer

Mötet väljer Aryo Makko till Mötesordförande. Ordförande förklarar mötet öppnat.

Mötet väljer Aryo Makko till Mötesordförande. Ordförande förklarar mötet öppnat. Stockholms universitet Nätverk för de internationella relationernas historia Styrelseprotokoll Konstituerande möte Historiska institutionen, SL), Rum D900 2018-05-04, kl. 10 Närvarande Hans Blix Thomas

Läs mer

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016

Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 1 (5) Diarienummer CIF 2016/2 Regler och anvisningar för ansökan om bidrag till forskningssamarbeten inom idrottsforskning 2016 Vänligen läs igenom detta dokument innan du påbörjar en ansökan. Var ute

Läs mer

Institutionen för språk och litteraturer

Institutionen för språk och litteraturer HANDLINGSPLAN OCH VERKSAMHETSPLAN 2016 Institutionen för språk och litteraturer DATUM: 2015-12-01 BESLUTAD AV: Prefekten vid institutionen för språk och litteraturer KONTAKTPERSON: Gunnar Bergh FORSKNING

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR STÄLLNING SOM ANKNUTEN PROFESSOR EMERITUS/EMERITA

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR STÄLLNING SOM ANKNUTEN PROFESSOR EMERITUS/EMERITA HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR STÄLLNING SOM ANKNUTEN PROFESSOR EMERITUS/EMERITA Typ av dokument: Handläggningsordning Datum: (revideringsdatum), 2018-02-20 (beslutsdatum) Beslutad av: rektor Giltighetstid:

Läs mer

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet

Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet HANDLÄGGNINGSORDNING 1 2016-04-14 STYR 2016/339 Rektor Handläggningsordning gällande universitetsgemensam finansiering av forskningsinfrastruktur vid Lunds universitet Fastställd av rektor 2016-04-14 Lunds

Läs mer

Riktlinje om extern finansiering

Riktlinje om extern finansiering RIKTLINJE Gäller från och med 2008-01-01 Riktlinje om extern finansiering Gäller fr o m 2008-01-01 Denna riktlinje grundar sig på: Syfte Regleringsbrev innevarande år Förordning (2002:760) om uppdragsutbildning

Läs mer

EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN

EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN EKONOMISTYRNINGSMODELL FÖR GRUNDUTBILDNINGEN Fastställd av institutionsstyrelsen 2009-04-01 Reviderad 2012-12-07 Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori införde 2009 en ekonomistyrningsmodell

Läs mer

Universitets- och fakultetsgemensamma kostnader 2015

Universitets- och fakultetsgemensamma kostnader 2015 STYRANDE DOKUMENT Dnr SLU ua 2014.1.1.1-4389 Sakområde: Budgetar, anslagsfördelning och verksamhetsuppdrag Dokumenttyp: Årligen återkommande planeringsoch styrdokument Beslutsfattare: Rektor Avdelning/kansli:

Läs mer

Områdesnämnden för humanvetenskap

Områdesnämnden för humanvetenskap 1 (5) 2016-03-15 BESLUT Dnr SU FV-1.1.2-0792-16 Områdesnämnden för humanvetenskap Fredrik Oldsjö Områdeskanslichef Riktlinjer för hantering av indirekta kostnader i samband med anlitande av lärare anställda

Läs mer

FS Bilaga p 6

FS Bilaga p 6 Bokslut Lärarhögskolan Innehåll LÄRARHÖGSKOLANS RESULTAT, TOTALA INTÄKTER OCH KOSTNADER... 3 GRUNDUTBILDNINGSVERKSAMHETENS INTÄKTER, KOSTNADER OCH RESULTAT: TOTALT SAMT PER VERKSAMHET 3 FORSKNINGSVERKSAMHETENS

Läs mer

Kostnadsfördelning på projekt

Kostnadsfördelning på projekt Sid 1(5) Rektorskansliet Internrevision Håkan Tegnefur Styrelsen och rektor Kostnadsfördelning på projekt Vi har i enlighet med fastställd revisionsplan för verksamhetsåret 2002 utfört granskning inom

Läs mer

Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019

Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019 Forsknings- och innovationskontoret Rangnar Nilsson rangnar.nilsson@gu.se 2019-04-15 Dnr GU 2019/86 1 / 5 Utlysning av bidrag ur Adlerbertska forskningsstiftelsen 2019 Forskningsbidrag ur Adlerbertska

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI

INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI 2017-09-13 INSTITUTIONEN FÖR FILOSOFI, LINGVISTIK OCH VETENSKAPSTEORI PM Datum: 2017-09-13 Dnr: PAR 2017/448 Mottagare: Humanistiska fakultetsstyrelsen Anhållan om inrättande av professur i vetenskapsteori

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Dnr G 213 4367/07 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Nedanstående riktlinjer är antagna av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens sammanträde

Läs mer

Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma kostnader (ersätter beslut dnr: 2010/378)

Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma kostnader (ersätter beslut dnr: 2010/378) Sid 1 (7) Regler och rutiner för medfinansiering av universitetsgemensamma kostnader (ersätter beslut 2010-05-25 dnr: 2010/378) Som huvudregel gäller att finansiärer ska bidra till full kostnadstäckning

Läs mer

Strategisk kompetensförsörjningsplan

Strategisk kompetensförsörjningsplan Strategisk kompetensförsörjningsplan 2017-2019 Institutionen för idé- och samhällsstudier Fastställd 2016-11-25 Institutionens diarienummer: Idésam 1.1-102-16 Beredning Föregående års kompetensförsörjningsplan

Läs mer

Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2014

Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2014 Humanistiska fakultetsstyrelsen BESLUT 2013 11-21 E 2013/393 Verksamhetsuppdrag och anslagsfördelning år 2014 Övergripande planeringsförutsättningar De samlade intäkterna på statsanslagen uppgår för 2014

Läs mer

Lokalt arbetstidsavtal för lärare vid Stockholms konstnärliga högskola

Lokalt arbetstidsavtal för lärare vid Stockholms konstnärliga högskola 1/5 2014-12-11 Dnr 1349/1.2.3 /2014 Lokalt arbetstidsavtal för lärare vid Stockholms konstnärliga högskola 1. Bakgrund Fördelningen av årsarbetstiden för lärare ska fastställas i lokalt kollektivavtal.

Läs mer

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential.

Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. 1 Josefin Fernius 2018-12-04 Forskningskoordinator Grants Office, LiU Rutiner och tidsplan för nominering till Knut och Alice Wallenberg Stiftelse: Forskningsprojekt av hög vetenskaplig potential. KAWs

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

SUHF-MODELLEN EN ÖVERSIKT eller Hur ska vi finansiera vår stödverksamhet?

SUHF-MODELLEN EN ÖVERSIKT eller Hur ska vi finansiera vår stödverksamhet? SUHF-MODELLEN EN ÖVERSIKT eller Hur ska vi finansiera vår stödverksamhet? EKONOMIENHETEN Agenda Bakgrund & historik Varför? Lite om SUHF Påläggsmetoden Grundprinciper Hur funkar det på Göteborgs universitet?

Läs mer

BOKSLUT 2018 Samhällsvetenskaplig fakultet

BOKSLUT 2018 Samhällsvetenskaplig fakultet BOKSLUT 2018 Samhällsvetenskaplig fakultet Dnr: FS 1.3.2-511-19 Bokslut för verksamhetsåret 2018 för Samhällsvetenskaplig fakultet Bokslutet 2018 för Samhällsvetenskaplig fakultet: Kapitel 1: Resultaträkningen

Läs mer

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma.

Juniorforskare/Fullständig ansökan Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Juniorforskare/Fullständig ansökan 2016. Instruktioner till ansökningsformuläret i Prisma. Den information som du har skrivit in i skissen är automatiskt överförd till den fullständiga ansökan och i den

Läs mer

ODONTOLOGISKA FAKULTETEN: SÖKSTRATEGIER Odontologiska fakultetens strategiska prioriteringar för forskning

ODONTOLOGISKA FAKULTETEN: SÖKSTRATEGIER Odontologiska fakultetens strategiska prioriteringar för forskning (Dnr. Led 2016/570) 1 (av 5) Malmö högskola, Odontologiska fakulteten, ODONTOLOGISKA FAKULTETEN: SÖKSTRATEGIER 2018-2020 Detta dokument är den sökstrategi som arbetats fram vid Odontologiska fakulteten

Läs mer

KK-stiftelsens utlysningar 2015 / 2016

KK-stiftelsens utlysningar 2015 / 2016 KK-stiftelsens utlysningar 2015 / 2016 Avans Finansiering till utveckling av utbildningsprogram på avancerad nivå. Syftet är att dels förnya forskningsbaserade utbildningsmiljöer vid nya lärosäten, dels

Läs mer

Forskning om åldrande och hälsa 2019

Forskning om åldrande och hälsa 2019 Forskning om åldrande och hälsa 2019 För att stärka forskningen inom områden med betydande behov och samhälleliga utmaningar utlyses projekt- och postdok-medel inom Åldrande och hälsa. Utlysningen ska

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR STÄLLNING SOM ANKNUTEN PROFESSOR EMERITUS/EMERITA

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR STÄLLNING SOM ANKNUTEN PROFESSOR EMERITUS/EMERITA HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR STÄLLNING SOM ANKNUTEN PROFESSOR EMERITUS/EMERITA Typ av dokument: Handläggningsordning Datum: Beslutad av: rektor Giltighetstid: - tillsvidare Område: Personal Ansvarig förvaltningsenhet:

Läs mer

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF-info maj 2016 Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF = Samverkan Avtal mellan staten och vissa landsting om samarbete om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av hälso och sjukvården

Läs mer

HÖG 15 - Forskningsprojekt

HÖG 15 - Forskningsprojekt Sida 1 (8) UTLYSNING HÖG 15 - Forskningsprojekt KK-stiftelsen inbjuder Sveriges nya universitet och högskolorna att ansöka om finansiering av forskningsprojekt. Forskningsprojekten ska bedrivas i samproduktion

Läs mer

Karolinska Institutet Regler och anvisningar för anknytning. Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med

Karolinska Institutet Regler och anvisningar för anknytning. Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med 2017-07-01 Regler och anvisningar för anknytning Dnr 1-556/2017 Innehåll Regler... 4 Tillämpningsområde... 4 Allmänna förutsättningar... 4 Förutsättningar

Läs mer

Samlad expertis för bästa finansieringsutfall. Birgitta Larsson Forskningsservice Lunds Universitet

Samlad expertis för bästa finansieringsutfall. Birgitta Larsson Forskningsservice Lunds Universitet Samlad expertis för bästa finansieringsutfall Birgitta Larsson Forskningsservice Lunds Universitet Disposition Forskningsfinansiering Lunds universitet Vad gör Forskningsservice? Strategiska forskningsområden

Läs mer

Kommittédirektiv. Befattningsstruktur vid universitet och högskolor. Dir. 2006:48. Beslut vid regeringssammanträde den 27 april 2006.

Kommittédirektiv. Befattningsstruktur vid universitet och högskolor. Dir. 2006:48. Beslut vid regeringssammanträde den 27 april 2006. Kommittédirektiv Befattningsstruktur vid universitet och högskolor Dir. 2006:48 Beslut vid regeringssammanträde den 27 april 2006. Sammanfattning av uppdraget En särskild utredare skall göra en översyn

Läs mer

Bedömningskriterier vid anställning av biträdande lektor, universitetslektor och professor inom det Naturvetenskapliga området.

Bedömningskriterier vid anställning av biträdande lektor, universitetslektor och professor inom det Naturvetenskapliga området. Bedömningskriterier vid anställning av biträdande lektor, universitetslektor och professor inom det Naturvetenskapliga området. Typ av dokument Beslutad av Regelsamling (HF, AOSU och Områdesnämndens beslut)

Läs mer

Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid

Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid 1 (7) BESLUT ON/FN 2013-06-10 Rev. 2014-09-16 (del.) SU FV-1.9-2638-14 Carina Nymark Utredare Kriterier för bedömning av vetenskaplig och pedagogisk skicklighet vid anställning som biträdande lektor och

Läs mer

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar

ALF-info maj Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF-info maj 2017 Anders Bjartell vice-dekan med ALF-ansvar ALF = Samverkan Avtal mellan staten och vissa landsting om samarbete om utbildning av läkare, klinisk forskning och utveckling av hälso och sjukvården

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Styrelsen vid humanistiska fakulteten, Institutionen för språk och litteraturer anhåller härmed om att få ledigkungöra en tillsvidareanställning som professor i

Läs mer

Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med

Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med Regler och anvisningar för anknytning Gäller från och med 2018-10-25 Regler och anvisningar för anknytning Dnr 1-678/2018 Innehåll Tillämpningsområde... 2 Allmänna förutsättningar... 2 Förutsättningar

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING EXTERNA FORSKNINGSBIDRAG

HANDLÄGGNINGSORDNING EXTERNA FORSKNINGSBIDRAG HANDLÄGGNINGSORDNING EXTERNA FORSKNINGSBIDRAG Typ av dokument: Handläggningsordning Datum: Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Ekonomi Ansvarig förvaltningsenhet: Planeringsenheten och Ekonomienheten

Läs mer

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff

Mina ansökningar (/applications) / Familjen Kamprads stiftelse Forskning/Utbildning 2016 Utlysning av anslag för eff OBS Detta är endast ett exempel. Denna blankett ska inte användas och skickas in till stiftelsen. ; Populärvetenskaplig beskrivning (måste skrivas på svenska). Genom att besvara ett antal frågor lämnar

Läs mer

IKEs modell för fördelning av arbetsuppgifter, 2018

IKEs modell för fördelning av arbetsuppgifter, 2018 Beslutad på IKEs institutionsstyrelse: 180201 IKE 2017 00970 IKEs modell för fördelning av arbetsuppgifter, 2018 IKE har tagit fram och dess styrelse beslutat om ett dokument som reglerar institutionens

Läs mer

Anvisningar för projektskisser 2014

Anvisningar för projektskisser 2014 2013-12-11 Anvisningar för projektskisser 2014 Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, Forte, främjar och stöder grundforskning och behovsstyrd forskning inom sitt ansvarsområde: hälsa, arbetsliv

Läs mer

Ekonomisk rapportering per , Naturvetenskapliga fakulteten

Ekonomisk rapportering per , Naturvetenskapliga fakulteten 1 2018-01-29 Dnr V 2017/2025 Kansli N Monika Bengtsson Ekonomichef Ekonomisk rapportering per 2017-12-31, Naturvetenskapliga fakulteten 1. Sammanfattning Kostnadsställe: 15 NAT Utfall 2016 Utfall 2017

Läs mer

Rekommenderad arbetsgång för externa bidragsprojekt, exklusive EU-finansierade projekt inom Umeå universitet

Rekommenderad arbetsgång för externa bidragsprojekt, exklusive EU-finansierade projekt inom Umeå universitet Rekommenderad arbetsgång för externa bidragsprojekt, exklusive EU-finansierade projekt inom Umeå universitet Dokumentansvarig: Kristina Strindlund Controller Ekonomienheten Innehållsförteckning 1. Inledning...

Läs mer

Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016

Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016 Frågor och svar om Idéslussar i kommuner utvecklingsprojekt 2016 Frågor och svar om utlysningen. Frågorna har delats in i fyra underrubriker; Innan du ansöker, Bedömning av ansökan, Under utvecklingsprojektets

Läs mer

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen

Organisationsbeskrivning för Temainstitutionen Institutionen för Tema 2006-05-02 Dnr Tema 67/04-20 Beslut IS 2005-04-21 Senast reviderad 2007-01-26 BESLUT Beskrivningar för ledningsfunktioner och organisation vid Tema Temainstitutionen är indelad i

Läs mer

Frågor till forskningsledarna om kvalitet i forskning

Frågor till forskningsledarna om kvalitet i forskning Frågor till forskningsledarna om kvalitet i forskning Fakultetsnämnden har för avsikt att i kommande möten resonera kring vad som kännetecknar god kvalitet inom forskning. Under 2018 kommer därför forskningsledarna

Läs mer

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK. För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN

Endast arbetsmaterial ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK. För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN ANSÖKAN OM BIDRAG TILL INTERNATIONELLA NÄTVERK För ansökningsperiod, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Avtal om Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa, Centre for Health Equity Studies (CHESS).

Avtal om Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa, Centre for Health Equity Studies (CHESS). STOCKHOLMS UNIVERSITET Tidigare Dnr SU 50-0580-99 KAROLINSKA INSTITUTET Tidigare Dnr KI 4467/97 Nytt Dnr SU 301-2581-05 Nytt Dnr KI 6154/05-103 Avtal om Centrum för forskning om ojämlikhet i hälsa, Centre

Läs mer

REGEL FÖR CHEFENS ANSVAR OCH BEHÖRIGHET ATT FÖRFOGA ÖVER MYNDIGHETENS MEDEL

REGEL FÖR CHEFENS ANSVAR OCH BEHÖRIGHET ATT FÖRFOGA ÖVER MYNDIGHETENS MEDEL REGEL FÖR CHEFENS ANSVAR OCH BEHÖRIGHET ATT FÖRFOGA ÖVER MYNDIGHETENS MEDEL Typ av dokument: Regel Datum: 2018-02-20 Dnr: FS 1.1-368-18 Beslutad av: Giltighetstid: Tillsvidare Område: Ansvarig förvaltningsenhet:

Läs mer