Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet"

Transkript

1 Dnr G /07 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Nedanstående riktlinjer är antagna av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens sammanträde den 23 oktober 2007 och ersätter tidigare riktlinjer (G /04). Riktlinjerna avser i första hand utbildningens formella aspekter med utgångspunkt i den praxis som tillämpas inom samhällsvetenskapliga fakulteten. 1. Regelverk Utbildning på forskarnivå bedrivs vid svenska lärosäten på uppdrag av regeringen och regleras av bestämmelser i högskolelagen, högskoleförordningen och det regleringsbrev för utbildningsområdet som regeringen föreskriver i enlighet med riksdagens beslut om inriktning och resursfördelning. Vid Göteborgs universitet (GU) har samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden (SFN) ansvar för utbildning på forskarnivå inom vissa delar av det humanistisk-samhällsvetenskapliga vetenskapsområdet. Fakultetsnämnden har dock delegerat ansvaret för antagning, genomförande och uppföljning av utbildningen vidare till institutionerna. Som framgår av tabellen nedan bedrivs utbildning på forskarnivå vid samtliga av fakultetens institutioner samt vid avdelningen för biblioteks- och informationsvetenskap, inom sammanlagt 12 ämnen. Ämne Biblioteks- och informationsvetenskap Offentlig förvaltning Freds- och utvecklingsforskning Humanekologi Socialantropologi Journalistik och masskommunikation Socialt arbete Psykologi Sociologi Teknik- och vetenskapsstudier Statsvetenskap Samhällsvetenskap med utbildningsvetenskaplig inriktning Institution Avdelningen för biblioteks- och informationsvetenskap i samarbete med Högskolan i Borås Förvaltningshögskolan Institutionen för globala studier Institutionen för journalistik och masskommunikation Institutionen för socialt arbete Psykologiska institutionen Sociologiska institutionen Statsvetenskapliga institutionen Fakultetsgemensam med placering vid institution

2 2. Antagning och finansiering av utbildning Institutionerna ansvarar för antagning till utbildning på forskarnivå. Vid antagningen skall institutionen se till att det upprättas en individuell studieplan enligt den mall som fakultetsnämnden antagit. Antagning får endast ske om fullgod finansiering kan erbjudas doktoranden för hela utbildningstiden. I första hand bör doktorand erbjudas anställning som doktorand finansierad antingen via fakultetsanslag eller via projektmedel och i andra hand utbildningsbidrag finansierat antingen via fakultetsanslag eller via projektmedel. Doktorand kan även bedriva utbildningen inom ramen för andra anställningar inom Göteborgs universitet, förutsatt att finansierad studietid medges motsvarande minst 50 % av heltid. Institution kan även anta doktorand med annan form av studiefinansiering men dessa fall skall godkännas av dekanus innan antagning kan ske. I de fall där doktorand antas med extern finansiering, t.ex. genom att arbetsgivare bekostar utbildning, skall ett tydligt avtal finnas som reglerar relationen mellan Göteborgs universitet/institutionen, doktoranden och den externe anslagsgivaren (Se bilaga 1. Mall för avtal). 3. Individuell studieplan Den individuella studieplanen skall ligga till grund för planeringen och utvärderingen av doktorandstudierna. Institutionen ansvarar för att studieplanen upprättas i enlighet med den mall som fakultetsnämnden fastställs och att studieplanen diarieförs och arkiveras. Den individuella studieplanen skall följas upp av institutionen minst en gång per år och senast den 15 november skall rapport lämnas till fakultetsnämnden angående hur utbildningen fortskrider. I samband med avrapporteringen skall kopia på den senast upprättade studieplanen för varje enskild doktorand jämte en sammanställning över samtliga doktorander, skickas till fakultetsnämnden. Rapporterna ställs därefter samman och redovisas i fakultetens årsredovisning, vilken ligger till grund för det fortlöpande strategiska arbetet. 4. Utbildningstid Studietiden för utbildning på forskarnivå omfattar fyra år om den bedrivs på heltid. Utbildningen kan också om särskilda skäl föreligger bedrivas på halvtid och omfattar då maximalt åtta år. Beslut som rör förändringar av utbildningstiden skall alltid meddelas fakultetsnämnden för kännedom samt antecknas i den individuella studieplanen.

3 Byte av studietakt Doktorand som är antagen på heltid respektive halvtid kan tillåtas ändra studietakt om särskilda skäl föreligger enligt motivering i den individuella studieplanen. Den totala studietiden vid byte av studietakt/studieuppehåll får inte överskrida maximalt åtta års studier på halvtid räknat från antagningstillfället och beviljas endast om institutionens finansieringssituation så tillåter. Ändring av studietakt kan också ske i form av att doktorand under en tidsbegränsad period beviljas studieuppehåll för annan verksamhet än utbildning. Det är däremot ej möjligt att ansöka om studieuppehåll enbart för att bedriva studier på annat håll. Doktorand som under sin utbildningstid önskar byta studietakt och/eller göra studieuppehåll skall anhålla om detta till den institution som ansvarar för utbildningen. I de fall där doktorand begär ledigt för verksamhet som inte faller inom ramen för den egna forskarutbildningen och för en tidsperiod som överskrider tre månaders heltidsstudier, skall ansökan beredas och beslutas av fakultetsnämnden. Ansökan skall ha inkommit senast 6 veckor före ledigheten, innehålla en tydlig motivering samt vara undertecknad av doktoranden, huvudhandledaren och prefekten. Doktorand som innehar doktorandanställning måste även ansöka om tjänstledighet för annan anställning under studieuppehållet. Institutionstjänstgöring Doktorand har inom ramen för utbildningstiden möjlighet till så kallad institutionstjänstgöring. Andelen institutionstjänstgöring får, enligt högskoleförordningen, uppgå till maximalt 20 % av studietiden och föranleder en förlängning av utbildningstiden på upp till ett år. Institutionstjänstgöring bör vara utformad så att den är meriterande för doktoranden och kan utgöras av undervisning, projektledning och/eller administrativa arbetsuppgifter. Även arbete med att ta fram forskningsansökningar i syfte att finansiera t.ex. utlandsvistelser eller egen framtida projektanställning kan räknas som institutionstjänstgöring. Förlängning av utbildningstid Förlängning av utbildningstid utöver vad som medges inom ramen för institutionstjänstgöring kan, enligt högskoleförordningen, endast ske om det finns särskilda skäl för det. Sådana skäl kan vara ledighet på grund av sjukdom, ledighet för tjänstgöring inom totalförsvaret eller för förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer eller föräldraledighet. (HF 6 kap. 36 ). Institutionen har, enligt samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens beslutsordning, rätt att bevilja förlängning av utbildningstid i enlighet med HF 6 kap. 36 och ansvarar för att ledigheten ersätts i enlighet med gällande regelverk.

4 För att erhålla förlängning på grund av sjukledighet respektive föräldraledighet eller motsvarande krävs att doktoranden anmält frånvaro till ansvarig administratör. Ledighet för förtroendeuppdrag ersätts enligt de regler som fastställts av Göteborgs universitets styrelse respektive samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden (se bilaga 2 och 3). Förlängning enligt ovanstående skall om möjligt ske under löpande budgetår. 5. Rätt till handledning och andra resurser Doktorand har under sin aktiva studietid rätt till handledning motsvarande ett minimum av 300 klocktimmar. Handledning sker i regel både vid schemalagda möten och i mer informella sammanhang, men minst ett möte per termin skall finnas dokumenterat och meddelat i den individuella studieplanen. Doktorand har utöver handledning rätt till sådana resurser som kan anses nödvändiga för att på ett tillfredsställande sätt kunna genomföra utbildningen. Till nödvändiga resurser räknas tillgång till en egen arbetsplats vid institutionen med rätt att utnyttja institutionens gemensamma utrustning och tjänster. Fakultetsnämnden ansvarar enligt Högskoleförordningen 6 kap , för att institutioner och doktorander fullföljer sina åtaganden så som dessa fastställts i den individuella studieplanen. Om doktorand inte fullföljer sina åtaganden skall fakultetsnämnden besluta att doktorand inte längre har rätt till handledning eller andra resurser. Vid beslutet skall hänsyn tas till huruvida institutionen fullföljt sina åtaganden. Skulle institution uppvisa tydliga brister i sina åtaganden kan fakultetsnämnden ompröva gällande delegation att bedriva utbildning på forskarnivå. 6. Övrig verksamhet Institutionerna ansvarar för att relevanta kurser erbjuds inom respektive ämne. Alla kurser på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten skall vara öppna för doktorander antagna vid fakultetens institutioner. Doktorander skall, i enlighet med vad som uttrycks i den allmänna studieplanen, göras delaktiga i institutionens forskningsmiljö. Deltagande i forskningsnätverk och vistelser vid andra lärosäten såväl inom som utom Sverige skall planeras. Det är synnerligen önskvärt att doktorander under sin utbildningstid deltar i minst en internationell vetenskaplig konferens eller workshop. Huvudhandledaren skall stödja doktoranden vad gäller att söka stipendier, projektmedel och liknande, avsedda att finansiera t.ex. utlandsvistelser och konferensavgifter. Doktorander som avser att undervisa skall erbjudas pedagogisk utbildning och tillgodoräknas denna.

5 7. Regler för doktorsavhandling/disputation och licentiatuppsats Bilaga 4: Regler för doktorsavhandling och disputation, dnr J6 1230/98 och Bilaga 5: Regler för licentiatuppsats, dnr J8 1231/98

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet MITTUNIVERSITETET 2011-02-15 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet 1. Vad är en doktorand 1 kap 4 HF: Med student avses i denna förordning den som är antagen till och bedriver

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Humanistiska fakultetskansliet Sigríður Beck 031-7861108 ALLMÄNNA ANVISNINGAR GÄLLANDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ 2013-12-10 Dnr:U 2013/773 1 / 5 Humanistiska fakultetsstyrelsen Allmänna anvisningar gällande

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 1 RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fastställda av SHV FN 2008-06-05. Dessa riktlinjer ersätter riktlinjer för forskarutbildning fastställda av SHV FN 2000-04-27.

Läs mer

BILAGA 4 Dnr Mahr /358

BILAGA 4 Dnr Mahr /358 Malmö högskola / Gemensam förvaltning Rektors kansli Peter Jönsson Forskningskoordinator 1(9) 2010-12-09 Ändrad 2012-06-07 BILAGA 4 Dnr Mahr 12-2012/358 Högskoleförordning och lokalt regelverk från och

Läs mer

Mall antagen av SFN den 3 september (11)

Mall antagen av SFN den 3 september (11) 1 (11) GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Upprättad (datum): Reviderad (datum): ACKUMULERAD INDIVIDUELL STUDIEPLAN * FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I VID (ämne) (institution) Personuppgifter

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16, 2019-06-11 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 1 RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fastställda av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2011-12-14. Högskoleförordningens bestämmelser för utbildning

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning HÖGSKOLAN I BORÅS REGLER Sid 1 (8) Regler vid doktorandanställning vid Högskolan i Borås Fastställd av rektor 2012-12-18, dnr 796-12-10 Innehållsförteckning 1 Värdegrund... 2 2 Inledning... 2 3 Antagning

Läs mer

Information till forskarstuderande antagna till Konstfack och annat lärosäte

Information till forskarstuderande antagna till Konstfack och annat lärosäte Information till forskarstuderande antagna till Konstfack och annat lärosäte ALLMÄN INFORMATION Dessa föreskrifter och denna information baseras på Högskolelagen SFS 1992:1434 och Högskoleförordningen

Läs mer

Behörighet. Beslut Dnr SU FV

Behörighet. Beslut Dnr SU FV 1 (11) Beslut 2013-12-10 Dnr SU FV-4.1.1-2492-13 Riktlinjer avseende utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Fastställda av Humanistiska fakultetsnämnden 2013-12-10 (ersätter tidigare riktlinjer

Läs mer

Umeå universitet, rektor Umeå

Umeå universitet, rektor Umeå Umeå universitet, rektor 901 87 Umeå Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Teresa Edelman 08-563 085 34 teresa.edelman@hsv.se

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet Universitetsstyrelsen, beslut 2007-02-15 Fastställd antagningsordning för utbildning på forskarnivå tillämpas vid antagning av doktorander från och med 2007-07-01 2017-02-01

Läs mer

Anmälan från Lunds Doktorandkår om förlängning av studiefinansiering i forskarutbildningen

Anmälan från Lunds Doktorandkår om förlängning av studiefinansiering i forskarutbildningen Lunds universitet Rektor Box 117 221 00 Lund Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Teresa Edelman BESLUT 2006-06-29

Läs mer

Anvisning om individuell studieplan

Anvisning om individuell studieplan ANVISNING Gäller från och med 2012-04-18 Anvisning om individuell studieplan Gäller fr o m 2007-07-01 Ändrad 2012-04-18 Denna anvisning grundar sig på: Högskoleförordningen (SFS 1993:100) Förordning om

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Fastställd av universitetsstyrelsen Dnr: UmU

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Fastställd av universitetsstyrelsen Dnr: UmU Umeå universitet Sid 1 (15) Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2012-12-11 Dnr: UmU 500-1168-11 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid:

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå. Beslutad av Högskolestyrelsen Dnr HIG 2011/511

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå. Beslutad av Högskolestyrelsen Dnr HIG 2011/511 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Beslutad av Högskolestyrelsen 2011-04-15 Dnr HIG 2011/511 INNEHÅLL 1. Inledning 1.1 Omfattning och innehåll 3 1.2 Allmänna bestämmelser 3 2. Tillträde/behörighet

Läs mer

Handläggningsordning vid ansökan och antagning till utbildning på forskarnivå samt anställning av doktorand

Handläggningsordning vid ansökan och antagning till utbildning på forskarnivå samt anställning av doktorand MITTUNIVERSITETET 2008-09-10 Fakulteten för humanvetenskap Rådet för utbildning på forskarnivå Handläggningsordning vid ansökan och antagning till utbildning på forskarnivå samt anställning av doktorand

Läs mer

Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå. Giltighetstid Fr o m den 1 januari 2013

Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå.  Giltighetstid Fr o m den 1 januari 2013 Styrdokument Dnr G 213 99/107 Regler för finansiering av utbildning på forskarnivå Publicerad Beslutsfattare Handläggare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Hans Abelius Beslutsdatum 2012-06-25 Giltighetstid

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten 1 (13) BESLUT 2016-10-27 Dnr SU FV-4.1.1-2492-13 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Fastställda av Humanistiska fakultetsnämnden 2013-12-10, reviderade 2016-10-18. Enligt

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Typ av dokument: Regel Datum: 2017-06-12 Dnr: FS 1.1-859-17 Beslutad av: Universitetsstyrelsen Giltighetstid: Tills vidare Område: Utbildning

Läs mer

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet

Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska Institutet Dnr 1-434/2014 Gäller från och med 2014-11-04 Regler och anvisningar: Indragning av resurser för doktorand vid Karolinska

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialantropologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007, reviderad

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Fastställd av universitetsstyrelsen Dnr: FS 1.1.

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Fastställd av universitetsstyrelsen Dnr: FS 1.1. Umeå universitet Sid 1 (15) Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Fastställd av universitetsstyrelsen 2014-02-20 Dnr: FS 1.1.2-25-14 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid:

Läs mer

Mall för individuell studieplan för doktorander ANVISNINGAR

Mall för individuell studieplan för doktorander ANVISNINGAR Mall för individuell studieplan för doktorander ANVISNINGAR 0 Doktorandens namn, institution etc Ange doktorandens namn, institution, personnummer, forskarutbildningsämne samt relevant kontaktinformation

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU)

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU) BESLUT 2006-12-14 UFV 2006/1972 Konsistoriet Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet (AFUU) Med antagningsordning avses enligt 6 kap 3 högskoleförordningen (2006:1053),

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007 (uppdaterad

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering: Ordförande

Läs mer

Utbildning på forskarnivå

Utbildning på forskarnivå Blekinge Tekniska Högskola Utbildning på forskarnivå Introduktion till forskarstudenter 2(15) Innehåll 1. Inledning... 3 2. Antagning... 3 3. Finansiering... 4 3.1 Anställning som doktorand... 5 3.2 Extern

Läs mer

Riktlinjer för användning av stipendier för finansiering av utbildning på forskarnivå

Riktlinjer för användning av stipendier för finansiering av utbildning på forskarnivå TEKNAT 2018/141 Riktlinjer för användning av stipendier för finansiering av utbildning på forskarnivå Teknisk-naturvetenskapliga fakulteten Fastställd av teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden 2019-09-10

Läs mer

PM för utbildning på forskarnivå

PM för utbildning på forskarnivå 1 (11) PM 2011-12-21 Johan Grundberg Utbildningsledare PM för utbildning på forskarnivå Detta dokument kompletterar Föreskrifter för utbildning på forskarnivå vid Stockholms universitet 2010-12-16, Antagningsordning

Läs mer

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå i nationalekonomi

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå i nationalekonomi Stockholms universitet Nationalekonomiska institutionen 2006-09-13 Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå i nationalekonomi.. namn för personnummer. adress..... antagningsdatum.... handledare

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Sid 1 Avd. för utbildningsstöd. Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås

HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Sid 1 Avd. för utbildningsstöd. Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS STYRDOKUMENT Sid 1 2014-04-10 Dnr 866-13 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås Denna Antagningsordning har genom beslut den 25 april 2014 fastställts av

Läs mer

Licentiatexamen För licentiatexamen ska följande mål vara uppfyllda:

Licentiatexamen För licentiatexamen ska följande mål vara uppfyllda: Fastställd datum 2012-05-03 Dnr FAK 2012/128 Fakultetsnämnden för hälsa, socialt arbete och beteendevetenskap (FHSAB) Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE STYRDOKUMENT Dnr U 2016/111 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Mall för individuell studieplan

Mall för individuell studieplan Mall för individuell studieplan LTH har tagit fram en mall för individuell studieplan för att underlätta inläggningen av individuell studieplan i Ladok. Mallen är inte obligatorisk utan är ett hjälpmedel

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap Fastställt datum 2012-05-09 Fakultetsnämnd FNT Dnr FAK 2012/157 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet BESLUT 2010-12-21 UFV 2009/1993 Rektor Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet Rektor vid Uppsala universitet har fastställt följande riktlinjer för utbildning på forskarnivå.

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 2013-06-07 Inom ämnet ges

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Dnr U 2013/471 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna bestämmelser

Läs mer

Riktlinjer avseende utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten

Riktlinjer avseende utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten 1 (13) Beslut 2015-06-02 Dnr SU FV-4.1.1-2492-13 Riktlinjer avseende utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Fastställda av Humanistiska fakultetsnämnden 2013-12-10, reviderade 2015-06-02

Läs mer

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Beslut: 2013-02-05 Revidering: 2013-05-08, 2015-02-03 Dnr: DUC 2013/295/10 Gäller fr.o.m.: 2013-02-15 Ansvarig för uppdatering: Sekreterare FUN HÖGSKOLAN

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå FÖRESKRIFTER 1 2013-06-15 Dnr LS 2012/719 Styrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Fastställd av universitetsstyrelsen 2013-06-15, XX. Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100)

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR STYRDOKUMENT Dnr U 2016/113 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Utbildning på forskarnivå

Utbildning på forskarnivå Blekinge Tekniska Högskola Utbildning på forskarnivå Introduktion till forskarstudenter Avdelningen för utbildningsstöd 2015 12 02 Blekinge Tekniska Högskola, Postadress: J4, 371 79 Karlskrona, Telefon:

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Dnr U 2013/469 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet BESLUT 2007-06-26 Rev 2009-04-17 UFV 2007/919 Rektor Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid Uppsala universitet Rektor vid Uppsala universitet har fastställt följande riktlinjer för utbildning på

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP STYRDOKUMENT Dnr U 2016/117 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT LICENTIATEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

REGEL- ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET

REGEL- ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET REGEL- ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET Typ av dokument: Regel Datum: 20 Beslutad av: Giltighetstid: Tills vidare Område: Utbildning och forskning Ansvarig förvaltningsenhet:

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Avdelningen Utbildningsstöd STYRDOKUMENT Dnr 633-18 2019-04-12 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Högskolan i Borås Målgrupp för styrdokumentet Publicerad Typ av styrdokument

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete Dnr U 2013/472 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetssstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i biblioteks- och informationsvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i biblioteks- och informationsvetenskap 2007-09-28 Dnr G 213 1227/07 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i biblioteks- och informationsvetenskap Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet

Läs mer

Individuell studieplan för forskarutbildningen

Individuell studieplan för forskarutbildningen ÖREBRO UNIVERSITET - Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap - Fakultetsnämnden för medicin, naturvetenskap och teknik - Sektionsnämnden för lärarutbildning Institutionens dnr Planen upprättad/reviderad

Läs mer

Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap

Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Dnr U 2013/509 Allmän studieplan mot licentiatexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Studieplanen är fastställd 2013-09-05 av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen. Utbildning på forskarnivå regleras

Läs mer

BESLUT Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet

BESLUT Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet BESLUT 1 2017-06-16 STYR 2017/409 Universitetsstyrelsen Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Lunds universitet Med stöd av 6 kap. 3 högskoleförordningen (1993:100) i dess lydelse från och

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden. Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng

Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden. Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i psykologi

Allmän studieplan för forskarutbildning i psykologi 1 (8) 2003-06-05 SAMFAK 2003/73 Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för forskarutbildning i psykologi 1. Mål för utbildningen Målet för forskarutbildningen är att doktoranden tillägnar

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Typ av dokument: Regel Datum: 2018-06-08 Dnr: FS 1.1-243-18 Beslutad av: Universitetsstyrelsen Giltighetstid: Tills vidare Område: Utbildning

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap MITTUNIVERSITETET Fakulteten för humanvetenskap Rådet för utbildning på forskarnivå 2012-08-30 Dnr 2005/704 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap Fastställd av Rådet för utbildning

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Byggteknik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Byggteknik Fastställt datum 2014-09-12 Fakulteten för teknik Dnr 2014/294 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för utbildning på forskarnivå

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE STYRDOKUMENT Dnr U 2016/112 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialt arbete, 240 högskolepoäng Den allmänna studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR STYRDOKUMENT Dnr U 2016/114 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Riktlinjer för ökad samordning av utbildning på forskarnivå

Riktlinjer för ökad samordning av utbildning på forskarnivå BESLUT 1 / 8 2009-10-27 dnr G 213 1153/08 Riktlinjer för ökad samordning av utbildning på forskarnivå Utlysning och antagning Gemensam utlysning skall ske två gånger per år, under senare hälften av varje

Läs mer

Riktlinjer för prolongation av utbildningsbidrag och anställning som doktorand inom

Riktlinjer för prolongation av utbildningsbidrag och anställning som doktorand inom Dnr SPRÅKFAK 2015/8 Riktlinjer för prolongation av utbildningsbidrag och anställning som doktorand inom Språkvetenskapliga Fastställd av Språkvetenskapliga fakultetsnämnden 2015-05-21 Innehållsförteckning

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP STYRDOKUMENT Dnr U 2016/118 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET BESLUT 2013-08-27 Humanistiska fakultetsnämnden Romanska och klassiska institutionen

STOCKHOLMS UNIVERSITET BESLUT 2013-08-27 Humanistiska fakultetsnämnden Romanska och klassiska institutionen 1 Dnr Su-159-4.2.1-0053-13 STOCKHOLMS UNIVERSITET BESLUT 2013-08-27 Humanistiska fakultetsnämnden Romanska och klassiska institutionen Allmän studieplan för Utbildning på forskarnivå i romanska språk med

Läs mer

Utebliven förnyelse av anställning som doktorand (KTH:s dnr , dossnr 413)

Utebliven förnyelse av anställning som doktorand (KTH:s dnr , dossnr 413) Kungl. Tekniska högskolan Rektor 100 44 Stockholm Juridiska avdelningen Teresa Edelman Utebliven förnyelse av anställning som doktorand (KTH:s dnr 930-2005-0118, dossnr 413) Anmälan N N har ifrågasatt

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Nationalekonomi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Nationalekonomi Fastställt datum 2013-01-31 Fakultetsstyrelsen Ekonomihögskolan Dnr FAK 2011/629 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik Ämnesbeskrivning

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik Ämnesbeskrivning Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt i universietets lokala regler för utbildning på forskarnivå. I universitetets arbets-, besluts- och delegationsordningar

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Beslutsdatum: 2018-12-06 Beslutsfattare: Högskolestyrelsen Dokumentansvarig: Ledningskansliet Dokumenttyp: Antagningsordning Datum för ikraftträdande: 2018-12-06

Läs mer

Fakultetsnämnden för naturvetenskap, teknik och medier Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kemi

Fakultetsnämnden för naturvetenskap, teknik och medier Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kemi Fakultetsnämnden för naturvetenskap, teknik och medier Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i kemi Fastställd av forskarutbildningsrådet vid fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier

Läs mer

Övergripande bestämmelser om studiefinansiering av forskarutbildning vid Högskolan i Borås

Övergripande bestämmelser om studiefinansiering av forskarutbildning vid Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS BESLUTSFÖRSLAG Rektors Stab Åsa Dryselius, jurist 2014-04-07 Dnr 241-14 Styrelsen Övergripande bestämmelser om studiefinansiering av forskarutbildning vid Högskolan i Borås Bakgrund Enligt

Läs mer

Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna

Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN Revidering: Dnr: HDa 1.2 2017/1573 Gäller fr.o.m. 2017-12-07 Ersätter: DUC 2013/723/10 Ansvarig för

Läs mer

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies Dnr 3149/2.4.3/2016 Fastställd av Fakultetsnämnden 2016-11-16 Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies Revideringshistorik Styrgruppsbeslut

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP U 2018/714 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet. Fastställd av rektor 2013-09-10 Dnr: UmU 500-953-13. Typ av dokument:

Regler för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet. Fastställd av rektor 2013-09-10 Dnr: UmU 500-953-13. Typ av dokument: Regler för utbildning på forskarnivå vid Umeå universitet Fastställd av rektor 2013-09-10 Dnr: UmU 500-953-13 Typ av dokument: Beslutad av: Giltighetstid: Område: Ansvarig enhet: Regel Rektor 2013-09-15

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP U 2018/715 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Delegationsordning för Fysikum

Delegationsordning för Fysikum BESLUT 20180614 Dnr SU 4021.1.2013218 Delegationsordning för Fysikum Bakgrund Fr.o.m. den 30 juni 2018 ska alla institutioner ha infört skriftliga besluts och delegationsordningar. Genom beslut av detta

Läs mer

Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet - Doktorandreglerna

Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet - Doktorandreglerna Styrdokument Dnr A 11 4591/10 Regler för studier på forskarnivå vid Göteborgs universitet - Doktorandreglerna Publicerad Beslutsfattare Handläggare www.styrdokument.adm.gu.se Rektor Kristina Ullgren Beslutsdatum

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap UMEÅ UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakulteten ALLMÄN STUDIEPLAN 2007-05-02 Dnr 512-1915-07 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i statsvetenskap Fastställande: Den allmänna studieplanen

Läs mer

Antagning av doktorander

Antagning av doktorander UFV 2013/433 Antagning av doktorander Rapport från internrevisionen Till konsistoriet 2013-04-10 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och riskbedömning 3 2 Granskningens omfattning och inriktning 3 2.1 Avgränsning

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå (Dnr SU

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå (Dnr SU Antagningsordning för utbildning på forskarnivå Typ av dokument Beslutad av Regler Universitetsstyrelsen Beslutsdatum 2018-02-16 Dnr Giltighetstid Ersätter dokument Ansvarig förvaltningsavdelning Ansvarig

Läs mer

Utbildning på forskarnivå ska ge internationella kontakter bland annat i form av medverkan vid forskningskonferenser.

Utbildning på forskarnivå ska ge internationella kontakter bland annat i form av medverkan vid forskningskonferenser. U 2018/718 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i freds- och utvecklingsforskning 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH FÖRESKRIFT Gäller från och med 2012-03-12 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid KTH Gäller fr o m 2001-06-07 Ändrad fr o m 2008-12-03, 2012-03-12 fastställd av universitetsstyrelsen 2008-12-03

Läs mer

ROLLER OCH ANSVARSFÖRDELNING INOM FORSKARUTBILDNINGEN VID TEKNISK-NATURVETENSKAPLIG FAKULTET

ROLLER OCH ANSVARSFÖRDELNING INOM FORSKARUTBILDNINGEN VID TEKNISK-NATURVETENSKAPLIG FAKULTET ROLLER OCH ANSVARSFÖRDELNING INOM FORSKARUTBILDNINGEN VID TEKNISK-NATURVETENSKAPLIG FAKULTET Typ av dokument: Regel Datum: Beslutad av: Teknisk-naturvetenskapliga fakultetsnämnden Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Forskarutbildning på institutionen för tillämpad informationsteknologi Regler, riktlinjer och rutiner

Forskarutbildning på institutionen för tillämpad informationsteknologi Regler, riktlinjer och rutiner Forskarutbildning på institutionen för tillämpad informationsteknologi Regler, riktlinjer och rutiner Version 2009-03-05 1. Allmänt Utbildning på forskarnivå vid institutionen för tillämpad IT (ITIT) syftar

Läs mer

Doktorandernas mål

Doktorandernas mål Rektor Fakultetsnämnder Sida 1/5 GUDK 2012-05-15 Doktorandernas mål 2012-2016 Inledning För att kunna föra fram doktorandernas åsikter och hålla en kontinuerlig dialog med universitetets ledning har Göteborgs

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i matematikdidaktik

Allmän studieplan för forskarutbildning i matematikdidaktik Allmän studieplan för forskarutbildning i matematikdidaktik Högskolepoäng: 240 Ansvarig: Teknisk- naturvetenskaplig fakultetsnämnd Huvudområde: Matematikdidaktik Nivå: Forskarutbildning Fördjupning: Filosofie

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik 1 (11) Dnr SU FV-3.2.5-3954-15 Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Institutionen för pedagogik och didaktik Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik PhD program in Education 1. Beslut

Läs mer

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA

ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA Dnr 1604/42/2010 ANTAGNINGSORDNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SÖDERTÖRNS HÖGSKOLA 1. Inledande bestämmelser Antagningsordning för utbildning på forskarnivå utgör en del av Södertörns högskolas lokala

Läs mer

Utbildningens mål Doktorsexamen För doktorsexamen ska följande mål vara uppfyllda:

Utbildningens mål Doktorsexamen För doktorsexamen ska följande mål vara uppfyllda: Fastställd datum 2012-04-10 Dnr FAK 2012/140 Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap (FHS) Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt

Läs mer

Föreskrifter för utbildning på forskarnivå vid Stockholms universitet

Föreskrifter för utbildning på forskarnivå vid Stockholms universitet 1 (5) BESLUT 2014-12-18 Dnr SU FV-1.1.2-0138-14 Rikard Skårfors Utbildningsledare Planeringsavdelningen Föreskrifter för utbildning på forskarnivå vid Stockholms universitet Detta beslut gäller från och

Läs mer

GU 2019/1464 Bilaga 10:1 SFS

GU 2019/1464 Bilaga 10:1 SFS Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i socialt arbete, 240 högskolepoäng Den allmänna studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 27

Läs mer

Utbildning på forskarnivå i filmvetenskap

Utbildning på forskarnivå i filmvetenskap STOCKHOLMS UNIVERSITET Humanistiska fakultetsnämnden 2007-06-13 filmvetenskapliga institutionen 1(6) Allmän studieplan för Utbildning på forskarnivå i filmvetenskap Föreskrifter rörande utbildning på forskarnivå

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet

Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Datum 2014-06-16 Dnr U 2014/465 1 Fakultetsstyrelsen Studieplan för forskarutbildningen till doktorsexamen i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan, Lunds universitet Studieplanen är fastställd av Fakultetsstyrelsen

Läs mer

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde Antagningsordning vid Högskolan i Skövde föreskrifter för antagning till utbildning på forskarnivå Antagningsordningen är fastställd av högskolestyrelsen 2011-01-20 och träder i kraft samma datum. Revidering

Läs mer