Mall för individuell studieplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mall för individuell studieplan"

Transkript

1 Mall för individuell studieplan LTH har tagit fram en mall för individuell studieplan för att underlätta inläggningen av individuell studieplan i Ladok. Mallen är inte obligatorisk utan är ett hjälpmedel för de som önskar använda den. Detta är en kommenterad version av mallen, som är tänkt att utgöra ett stöd för att fylla i den. För mer information se avsnitt 5.2 Utvecklingssamtal och individuell studieplan. Efter att mallen hämtats hem arbetar doktoranden och handledare fram ett förslag till individuell studieplan med hjälp av mallen. En utskrift av förslaget tas med till utvecklingssamtalet då bland annat förslaget till individuell studieplan diskuteras. Efter samtalet gör doktoranden och handledare de ändringar som behövs. Därefter fastställer prefekten planen, under förutsättning att doktoranden, huvudhandledaren och prefekten är överens. När planen fastställts lägger institutionens sekreterare in planen i Ladok. En del av informationen skall även läggas in i särskilda funktioner i Ladok och dessa funktioner finns angivna i kommentarerna. Nästa gång den individuella studieplanen skall uppdateras är det tänkt att doktoranden och handledare utgår från den gamla ifyllda mallen och där gör de förändringar som behövs, resultatet blir sedan ett nytt förslag till plan. Vissa fält är inte tillämpliga för alla doktorander och kan därför raderas, vilket framgår av kommentarerna. Kommentarerna är skrivna med kursiverad text. I kommentarerna finns förklaringar till alla fält och för vilka fall de olika fälten skall fyllas i. För att underlätta, anges i kommentarerna om det finns en separat Ladokfunktion, där uppgifterna också skall läggas in. Vissa av uppgifterna skall läggas in i slutet av varje kalenderhalvår. Dessa uppgifter skall justeras i efterhand så att de stämmer överens med de i den individuella studieplanen, det vill säga de faktiska. INDIVIDUELL STUDIEPLAN (Ladok SA92) Doktorandens namn: Personnummer: Forskarutbildningsämne: Institution: Antagningsdatum: ÅÅÅÅ-MM-DD Handledare (Ladok SA91) Huvudhandledare: Biträdande handledare: 1 (7)

2 Fadderdoktorand: Eventuellt Mentor: Eventuellt Om fadderdoktorand eller mentor inte finns kan föregående rad strykas. Utvecklingssamtal Datum: ÅÅÅÅ-MM-DD Närvarande: Doktorand, huvudhandledare, bitr. handledare samt prefekt eller annan företrädare för institutionen. Examen Doktoranden är antagen för forskarutbildning till doktorsexamen / licentiatexamen. Välj ett alternativ. Stryk det andra. Alla doktorander som har anställning som doktorand är antagna till doktorsexamen. Doktorander med annan studiefinansiering kan vara antagna endast till licentiatexamen. - Licentiatexamen Om licentiatexamen har avlagts fylls följande i: Doktoranden har avlagt licentiatexamen: ÅÅÅÅ-MM-DD Om licentiatexamen inte har avlagts fylls följande i: Doktoranden avser att avlägga licentiatexamen: Ja / Nej Välj ett alternativ. Stryk det andra. Om nej, behöver nedanstående inte fyllas i Planerat datum för licentiatexamen: ÅÅÅÅ-MM-DD - Doktorsexamen. Om doktoranden är antagen enbart till licentiatexamen stryks detta avsnitt. Doktoranden avser att avlägga doktorsexamen: Ja / Nej Välj ett alternativ. Stryk det andra. Observera att i de fall då doktoranden är antagen till doktorsexamen är ett nej inte bindande för doktoranden utan doktoranden kan när som helst ändra uppfattning. 2 (7)

3 Om nej valts, behöver nedanstående inte fyllas i. Planerat datum för doktorsexamen: ÅÅÅÅ-MM-DD - Examensbenämning Här anges om doktoranden önskar annan examensbenämning än teknologie licentiatexamen respektive teknologie doktorsexamen, annars utgår avsnittet. Avklarad andel av doktorsexamen (Ladok RS92) Fylls i även om endast licentiatexamen avses. Ange avklarad andel av doktorsexamen i procent vid slutet av respektive kalenderhalvår. Ange för hela studietiden. Kalenderhalvår Planerad Faktisk Finansieringsplan (Ladok RG90) Här anges en plan för hur studiefinansieringen är ordnad Anställd som doktorand 100 % under hela studietiden: Ja / Nej Välj ett alternativ. Stryk det andra. En anställning som doktorand kan inte vara på mindre än 100%. Tjänstledighet, på grund av till exempel sjukdom, föräldraledighet eller annat noteras inte här. En doktorand med anställning som doktorand har rätt till denna fram tills att doktoranden studerat motsvarande fyra års heltidsstudier. Om doktoranden inte är klar efter detta eller inte förväntas vara klar efter detta kan annan studiefinansiering än anställning som doktorand vara aktuell. Då skall detta i detalj redovisas nedan. - Annan finansiering: Om svar nej på första frågan skall följande fyllas i, annars utgår rubriken. Om doktoranden har annan studiefinansiering än anställning som doktorand, skall denna specificeras för hela studietiden så noga som möjligt. Eventuella avsiktsförklaringar från eller avtal med finansiären bifogas studieplanen. 3 (7)

4 Planerad och faktisk aktivitetsgrad (Ladok RG90) Ange aktivitetsgrad för hela studietiden. Aktivitetsgrad anges för varje kalenderhalvår i andel av heltid som doktoranden ägnat åt sina forskarstudier. Vid beräkning av denna bör jämförelse göras med Planerad och faktisk institutionstjänstgöring. Summa dessa båda procentsatser skall vara mindre än eller lika med 100 %. Om doktoranden varit tjänstledig (inklusive sjukdom) är summan mindre än 100 %. Kalenderhalvår Planerad Faktisk Förklaring: Här anges eventuella förklaringar till terminer med mindre än 80 % aktivitetsgrad, annars utgår rubriken. Här beskrivs även eventuella tjänstledigheter med angivande av omfattning. Planerad och faktisk institutionstjänstgöring Ange institutionstjänstgöring och dess omfattning för hela studietiden. Kalenderhalvår Planerad Faktisk Beskrivning av institutionstjänstgöring: Ange halvårsvis inriktning av institutionstjänstgöringen. Pedagogisk utbildning och annan utbildning som krävs för utförandet av institutionstjänstgöringen: Ange genomförd och planerad utbildning inklusive omfattning och inriktning. Avklarad och återstående del av utbildningen För planeringen av omfattning och inriktning av kurser och avhandlingsarbete skall denna stämma överens med det som står i den allmänna studieplanen för forskarutbildningsämnet. 4 (7)

5 Plan för kursbundna studier Kurser räknas med i examen med kursens poängtal. Om det finns synnerliga skäl kan det här regleras att doktoranden inte skall få räkna med en kurs med fullt poängtal (Ladok RS94), se Studiehandboken avsnitt I sådant fall anges här både kursens poängtal och det poängtal som den får räknas i examen samt skälen för detta. Avklarade kurser: (Ladok RS90) Ange alla avklarade kurser inklusive eventuell kurskod, poäng i examen samt datum för sista kursmoment. Planerade kurser: Ange alla planerade kurser inklusive eventuell kurskod, poäng i examen samt planerat datum för sista kursmoment. Tillgodoräknade kurser: (Ladok RS90) Ange alla tillgodoräknade kurser, poäng i examen samt datum för sista kursmoment. Om doktoranden inte har några tillgodoräknade kurser utgår avsnittet. Plan för avhandlingsarbetet Vid beskrivningen av plan för avhandlingsarbetet bör det fästas stor vikt vid att den är beskriven på ett sådant sätt och med en sådan detaljrikedom att den går att följa upp. Beskrivning av planerad forskningsuppgift och forskningsinriktning: Ge en beskrivning av inriktningen på det vetenskapliga arbetet. Fullgjorda moment: Beskriv vilka moment som genomförts,till exempel vilka publikationer som färdigställts, hur långt arbetet kommit med andra publikationer och vilka konferenser som doktoranden deltagit i. Tidsplan för återstående moment: Beskriv vilka moment och publikationer som planeras med en tidsplan för respektive moment. 5 (7)

6 Planerad omfattning i poäng för arbetet med licentiatuppsats: p Om det under rubriken "Examen" ovan framgår att doktoranden inte avser att avlägga licentiatexamen eller om licentiatexamen redan avlagts utgår denna fråga. Planerad omfattning i poäng för arbetet med doktorsavhandling: p Om det under rubriken "Examen" ovan framgår att doktoranden inte avser att avlägga doktorsexamen utgår denna fråga och nedanstående avsnitt. Utformning av doktorsavhandling: Här anges om doktorsavhandlingen skall utformas som en monografi eller som en sammanläggningsavhandling. Avhandlingsspråk: Här anges vilket språk doktorsavhandlingen skall författas på. Plan för handledningen Beskriv hur doktoranden skall handledas. Omfattning: Tillgänglighet: Former för handledning och arbetsfördelning mellan handledare: Arbetsplats och materiella resurser Ange befintlig arbetsplats och materiella resurser samt framtida behov. Exempel på materiella resurser är datorkraft, laboratorier, kemikalier, bibliotek, litteratur, artiklar och databaser, samt medel för olika slags omkostnader. Övrigt Här kan annat som inte ryms under de tidigare rubrikerna anges. Exempelvis kan det här anges om doktoranden har fackliga eller studentfackliga uppdrag som inte har föranlett tjänstledighet. 6 (7)

7 Underskrift Undertecknade godkänner innehållet i den individuella studieplanen enligt ovan: Datum, ort samt underskrift av doktorand, huvudhandledare och företrädare för institutionen (om företrädaren inte är prefekt). Beslut Beslut att fastställa denna individuella studieplan har fattats av undertecknad. Datum, ort samt prefekts underskrift 7 (7)

Mall för individuell studieplan för doktorander ANVISNINGAR

Mall för individuell studieplan för doktorander ANVISNINGAR Mall för individuell studieplan för doktorander ANVISNINGAR 0 Doktorandens namn, institution etc Ange doktorandens namn, institution, personnummer, forskarutbildningsämne samt relevant kontaktinformation

Läs mer

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM 1 (5) INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID FYSIKUM 1. PERSONUPPGIFTER Efternamn Förnamn Personnummer Gatuadress Postadress Telefon, arbetet Upprättad (datum) Reviderad (datum) Telefon,

Läs mer

Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna

Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Instruktion för individuell studieplan för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN 2013-03-12 Revidering: 2015-03-17 Dnr: DUC 2013/723/10 Gäller fr.o.m. 2013-03-12 Ansvarig för uppdatering:

Läs mer

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR STUDIER PÅ FORSKARNIVÅ I FÖRETAGEKONOMI FÖR PERIODEN Personuppgifter Efternamn Förnamn Personnummer

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR STUDIER PÅ FORSKARNIVÅ I FÖRETAGEKONOMI FÖR PERIODEN Personuppgifter Efternamn Förnamn Personnummer INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR STUDIER PÅ FORSKARNIVÅ I FÖRETAGEKONOMI FÖR PERIODEN 20-20 1. Personuppgifter Efternamn Förnamn Personnummer Gatuadress Postadress Telefon, bostad Telefon, arbetet E-postadress

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet MITTUNIVERSITETET 2011-02-15 Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Mittuniversitetet 1. Vad är en doktorand 1 kap 4 HF: Med student avses i denna förordning den som är antagen till och bedriver

Läs mer

Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna

Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Instruktion för individuell studieplan (ISP) för doktorand antagen vid Högskolan Dalarna Beslut: FUN Revidering: Dnr: HDa 1.2 2017/1573 Gäller fr.o.m. 2017-12-07 Ersätter: DUC 2013/723/10 Ansvarig för

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/820 Allmän studieplan för doktorsexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

Anvisningar för ifyllande av individuell studieplan

Anvisningar för ifyllande av individuell studieplan Sida 1 (7) Anvisningar för ifyllande av individuell studieplan Dnr FAK 2012/239 2012-06-08 Anna Stafsudd, studierektor för utbildning på forskarnivå i företagsekonomi 4 november 2013 Nedan följer instruktioner

Läs mer

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN FÖR PERIODEN 2003 2004

INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN FÖR PERIODEN 2003 2004 Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden INDIVIDUELL STUDIEPLAN FÖR FORSKARUTBILDNINGEN FÖR PERIODEN 2003 2004 1. Personuppgifter Efternamn Andersson Gatuadress Studentvägen 1 Telefon, bostad 018-10 00 00

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: 2015/800 Allmän studieplan för doktorsexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december 2015

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/778 Allmän studieplan för doktorsexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/818 Allmän studieplan för doktorsexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

År: 1. Individuell studieplan för doktorander inom utbildningsvetenskap; svenska med didaktisk inriktning. Dagens datum

År: 1. Individuell studieplan för doktorander inom utbildningsvetenskap; svenska med didaktisk inriktning. Dagens datum 1 År: 1 Individuell studieplan för doktorander inom utbildningsvetenskap; svenska med didaktisk inriktning Antagen till utbildning på forskarnivå (åååå-mm-dd): Personnummer Namn Adress Dagens datum Avhandlingsarbetet

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/810 Allmän studieplan för doktorsexamen i tyska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/264 Allmän studieplan för doktorsexamen i historia Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016 och ersätter

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/65 Allmän studieplan för doktorsexamen i latin Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen Allmän studieplan för doktorsexamen i vetenskapsteori Dnr: U 2013/767 Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 19 december 2013. Studieplanen kompletteras

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr:U2015/777 Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 3 maj 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/819 Allmän studieplan för licentiatexamen i romanska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 17 november 2016.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/633 Allmän studieplan för doktorsexamen i humaniora med utbildningsvetenskaplig inriktning Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs

Läs mer

Anvisning om individuell studieplan

Anvisning om individuell studieplan ANVISNING Gäller från och med 2012-04-18 Anvisning om individuell studieplan Gäller fr o m 2007-07-01 Ändrad 2012-04-18 Denna anvisning grundar sig på: Högskoleförordningen (SFS 1993:100) Förordning om

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i japanska

Allmän studieplan för doktorsexamen i japanska = Allmän studieplan för doktorsexamen i japanska Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 12 november 2007. Studieplanen kompletteras med följande dokument,

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria

Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/798 Allmän studieplan för doktorsexamen i idé- och lärdomshistoria Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december

Läs mer

Lathund för individuella studieplaner

Lathund för individuella studieplaner LATHUND 2018-08-13 1 Kansli EHL Charlina Lunvald Lathund för individuella studieplaner I ISP-systemet ligger ansvaret för att initiera en studieplan på huvudhandledare. Igen annan kan skapa en studieplan.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U2015/732 Allmän studieplan för doktorsexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 26 november 2015.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/808 Allmän studieplan för doktorsexamen i japanska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/812 Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå i nationalekonomi

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå i nationalekonomi Stockholms universitet Nationalekonomiska institutionen 2006-09-13 Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå i nationalekonomi.. namn för personnummer. adress..... antagningsdatum.... handledare

Läs mer

Individuell studieplan

Individuell studieplan INDIVIDUELL STUDIEPLAN 1 (av 18) Individuell studieplan Diarienummer Dagens datum (åååå-mm-dd) Forskarstuderande Efternamn Förnamn Personnummer Adress Hemtelefon/Mobiltelefon E-post Antagen till forskarutbildning

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska

Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska = Allmän studieplan för doktorsexamen i engelska Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 18 januari 2008. Studieplanen kompletteras med följande dokument,

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i historia vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för doktorsexamen i historia vid Göteborgs universitet Allmän studieplan för doktorsexamen i historia vid Göteborgs universitet Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 16 april 2008. Studieplanen kompletteras

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 19 januari 2011 (ändr. den 12 december 2011). Studieplanen

Läs mer

Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap

Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap Institutionen för barn- och ungdomsvetenskap STOCKHOLMS UNIVERSITET Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i barn- och ungdomsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga

Läs mer

Mall antagen av SFN den 3 september (11)

Mall antagen av SFN den 3 september (11) 1 (11) GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Upprättad (datum): Reviderad (datum): ACKUMULERAD INDIVIDUELL STUDIEPLAN * FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I VID (ämne) (institution) Personuppgifter

Läs mer

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Beslut: 2013-02-05 Revidering: 2013-05-08, 2015-02-03 Dnr: DUC 2013/295/10 Gäller fr.o.m.: 2013-02-15 Ansvarig för uppdatering: Sekreterare FUN HÖGSKOLAN

Läs mer

Examensbenämning och ämnesbeskrivning. 1. Utbildningens mål HUMANISTISKA FAKULTETEN

Examensbenämning och ämnesbeskrivning. 1. Utbildningens mål HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2017/659 Allmän studieplan för doktorsexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/799 Allmän studieplan för licentiatexamen i litteraturvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 16 december 2015.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/817 Allmän studieplan för licentiatexamen i slaviska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den juni 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2017/658 Allmän studieplan för licentiatexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet Universitetsstyrelsen, beslut 2007-02-15 Fastställd antagningsordning för utbildning på forskarnivå tillämpas vid antagning av doktorander från och med 2007-07-01 2017-02-01

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/803 Allmän studieplan för licentiatexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/821 Allmän studieplan för licentiatexamen i grekiska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/777 Allmän studieplan för licentiatexamen i sinologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 december 2018. Studieplanen

Läs mer

1. Utbildningens mål HUMANISTISKA FAKULTETEN

1. Utbildningens mål HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2018/705 Allmän studieplan för doktorsexamen i språkvetenskaplig databehandling Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. Dnr: U 2015/776 Allmän studieplan för licentiatexamen i arkeologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen kompletteras med

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/809 Allmän studieplan för licentiatexamen i tyska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten Humanistiska fakultetskansliet Sigríður Beck 031-7861108 ALLMÄNNA ANVISNINGAR GÄLLANDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ 2013-12-10 Dnr:U 2013/773 1 / 5 Humanistiska fakultetsstyrelsen Allmänna anvisningar gällande

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Nationalekonomi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Nationalekonomi Fastställt datum 2013-01-31 Fakultetsstyrelsen Ekonomihögskolan Dnr FAK 2011/629 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/ 726 Allmän studieplan för doktorsexamen i lingvistik Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 26 november 2015. Studieplanen

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/415 Allmän studieplan för licentiatexamen i kulturstudier Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 22 september 2016.

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007. 1. Utbildningens

Läs mer

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Allmänna anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/416 Allmän studieplan för doktorsexamen i kulturstudier Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 22 september 2016.

Läs mer

Utbildning på forskarnivå

Utbildning på forskarnivå Utbildning på forskarnivå vid LTH - från antagning till examen Camilla Hedberg 130920 Detta material beskriver hanteringen av utbildning på forskarnivå vid LTH främst med inriktning på LADOK. Materialet

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007 (uppdaterad

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i Humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap

Allmän studieplan för licentiatexamen i Humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/782 Allmän studieplan för licentiatexamen i Humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet

Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet BESLUT 2008-09-18 Dnr G213 3740/08 Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet Studieplanen är fastställd av IT-universitetets fakultetsnämnd vid Göteborgs

Läs mer

Studieplan för doktorsexamen i spanska

Studieplan för doktorsexamen i spanska = Studieplan för doktorsexamen i spanska Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 2 januari 2008. Studieplanen kompletteras med följande dokument, tillgängliga

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2016/417 Allmän studieplan för licentiatexamen i Datalingvistik Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 30 mars 2017.

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/811 Allmän studieplan för licentiatexamen i engelska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 9 juni 2016. Studieplanen

Läs mer

Anmälan från Lunds Doktorandkår om förlängning av studiefinansiering i forskarutbildningen

Anmälan från Lunds Doktorandkår om förlängning av studiefinansiering i forskarutbildningen Lunds universitet Rektor Box 117 221 00 Lund Luntmakargatan 13, Box 7851, SE-103 99 Stockholm, Sweden Tfn/Phone: +46 8 563 085 00 Fax: +46 8 563 085 50 hsv@hsv.se, www.hsv.se Teresa Edelman BESLUT 2006-06-29

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/788 Allmän studieplan för licentiatexamen i etnologi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december. Studieplanen

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE STYRDOKUMENT Dnr U 2016/112 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I PEDAGOGISKT ARBETE Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

Studieplan för doktorsexamen i romanska språk

Studieplan för doktorsexamen i romanska språk Studieplan för doktorsexamen i romanska språk Planen avser utbildning på forskarnivå i italienska med litteraturvetenskaplig inriktning inom examensämnet romanska språk Studieplanen är fastställd av humanistiska

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete Dnr U 2013/472 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogiskt arbete Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetssstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik Ämnesbeskrivning

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i pedagogik Ämnesbeskrivning Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt i universietets lokala regler för utbildning på forskarnivå. I universitetets arbets-, besluts- och delegationsordningar

Läs mer

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/787 Allmän studieplan för doktorsexamen i konst- och bildvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 16 december

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/802 Allmän studieplan för doktorsexamen i nordiska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 februari 2016.

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/795 Allmän studieplan för licentiatexamen i religionsvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 18 februari 2016.

Läs mer

Studieplan för licentiatexamen i spanska

Studieplan för licentiatexamen i spanska = Studieplan för licentiatexamen i spanska Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 2 januari 2008. Studieplanen kompletteras med följande dokument, tillgängliga

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Dnr U 2013/471 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Pedagogik Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras genom allmänna bestämmelser

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/806 Allmän studieplan för doktorsexamen i svenska som andraspråk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 18 februari

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi vid Göteborgs universitet U 2013/69 Allmän studieplan för doktorsexamen i arkeologi vid Göteborgs universitet Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 2013-02-21. Studieplanen kompletteras

Läs mer

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet Dnr U2013/304 Allmän studieplan för konstnärlig utbildning på forskarnivå i design vid Göteborgs universitet 1. Beslut Föreskrifter rörande konstnärlig utbildning på forskarnivå respektive tillträde till

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR STYRDOKUMENT Dnr U 2016/114 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I ÄMNESDIDAKTIK MED INRIKTNINGAR Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 1 RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fastställda av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden 2011-12-14. Högskoleförordningens bestämmelser för utbildning

Läs mer

1.1 Allmänna nationella mål

1.1 Allmänna nationella mål Allmän studieplan för doktorsexamen i Litteraturvetenskap Dnr: U 2013/699 Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyreslen vid Göteborgs universitet den 21 november 2013 Studieplanen kompletteras

Läs mer

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap

Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Dnr U 2013/469 Allmän studieplan mot doktorsexamen i Barn- och ungdomsvetenskap Studieplanen är fastställd av Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsen 2013-09-05. Utbildning på forskarnivå regleras

Läs mer

HUMANISTISKA FAKULTETEN

HUMANISTISKA FAKULTETEN HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2017/626 Allmän studieplan för doktorsexamen i praktisk filosofi Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 23 november 2017.

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i (ämne)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i (ämne) MALL ALLMÄN STUDIEPLAN (ÄMNE) 1 2014-11-27 2016-02-04 (korr.) 2018-10-08 (korr.) Dnr U 2014/720 Fakultetsstyrelsen Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i (ämne) Mall för allmän studieplan är

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I TILLÄMPAD GEOKEMI. TFN-ordförande

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I TILLÄMPAD GEOKEMI. TFN-ordförande ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I TILLÄMPAD GEOKEMI TFN-ordförande 2015-12-10 1 Ämnesområde Tillämpad geokemi omfattar studier av grundämnenas förekomst och mobilitet i miljön, med särskilt

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I BIOKEMISK PROCESSTEKNIK. TFN-ordförande

ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I BIOKEMISK PROCESSTEKNIK. TFN-ordförande ALLMÄN STUDIEPLAN FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ I BIOKEMISK PROCESSTEKNIK TFN-ordförande 2014-04-24 Ämnet bytte namn 2014-03-25 (re-beslut 77-14) från Biokemisk och kemisk processteknik till Biokemisk

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap

Allmän studieplan för doktorsexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap = Allmän studieplan för doktorsexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 2 juni 2008. Studieplanen

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/805 Allmän studieplan för licentiatexamen i svenska som andraspråk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 31 mars

Läs mer

Individuell studieplan för forskarutbildningen

Individuell studieplan för forskarutbildningen ÖREBRO UNIVERSITET - Fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap - Fakultetsnämnden för medicin, naturvetenskap och teknik - Sektionsnämnden för lärarutbildning Institutionens dnr Planen upprättad/reviderad

Läs mer

Studieplan för doktorsexamen i spanska

Studieplan för doktorsexamen i spanska Studieplan för doktorsexamen i spanska Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 21 juni 2012. Studieplanen kompletteras med följande dokument, tillgängliga

Läs mer

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen Allmän studieplan för doktorsexamen i nordiska språk Dnr: U 2014/278 Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 8 maj 2014. Studieplanen kompletteras med

Läs mer

Allmän studieplan för forskarutbildning i kulturgeografi/ekonomisk geografi och geografi med inriktning mot kulturgeografi

Allmän studieplan för forskarutbildning i kulturgeografi/ekonomisk geografi och geografi med inriktning mot kulturgeografi ALLMÄN STUDIEPLAN 1 2014-10-23 Dnr U2014/722 Fakultetsstyrelsen Allmän studieplan för forskarutbildning i kulturgeografi/ekonomisk geografi och geografi med inriktning mot kulturgeografi Utbildningsplanen

Läs mer

Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden. Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng

Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden. Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i arbetsvetenskap, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i Miljövetenskap Fastställt datum 2012-05-09 Fakultetsnämnd FNT Dnr FAK 2012/157 Utbildning på forskarnivå vid Linnéuniversitetet regleras i Högskolelag och Högskoleförordning samt de lokala regler för utbildning på forskarnivå

Läs mer

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen följande:

Enligt examensordningen för doktorsexamen i Högskoleförordningen, Bilaga 2, är målen för doktorsexamen följande: Allmän studieplan för doktorsexamen i genusvetenskap Dnr: U 2013/703 Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 19 december 2013. Studieplanen kompletteras

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå inom området biblioteks- och informationsvetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå inom området biblioteks- och informationsvetenskap HÖGSKOLAN I BORÅS Biblioteks- och informationsvetenskap/ Bibliotekshögskolan 2014-05-27 Dnr 962-10-63 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå inom området biblioteks- och informationsvetenskap

Läs mer

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet

Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Dnr G 213 4367/07 Riktlinjer för utbildning på forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet Nedanstående riktlinjer är antagna av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämndens sammanträde

Läs mer

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies

Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies Dnr 3149/2.4.3/2016 Fastställd av Fakultetsnämnden 2016-11-16 Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå Individual study plan for doctoral (third-cycle) studies Revideringshistorik Styrgruppsbeslut

Läs mer

Instruktion. Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet

Instruktion. Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Instruktion Individuell studieplan för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Innehållsförteckning 1. Antagningsuppgifter och revisionsdatum... 2 1.1 Antagningsdatum och utbildningsform...

Läs mer

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN

RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN 1 RIKTLINJER AVSEENDE UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID SAMHÄLLSVETENSKAPLIGA FAKULTETEN Fastställda av SHV FN 2008-06-05. Dessa riktlinjer ersätter riktlinjer för forskarutbildning fastställda av SHV FN 2000-04-27.

Läs mer

Studieplan för licentiatexamen i romanska språk

Studieplan för licentiatexamen i romanska språk Studieplan för licentiatexamen i romanska språk = Planen avser utbildning på forskarnivå i italienska med språkvetenskaplig inriktning inom examensämnet romanska språk Studieplanen är fastställd av humanistiska

Läs mer

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna.

För universitetsgemensamma regler för forskarutbildning se Regler för utbildning på forskarnivå vid Göteborgs universitet Doktorandreglerna. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/801 Allmän studieplan för licentiatexamen i nordiska språk Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet den 31 mars 2016.

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap

Allmän studieplan för licentiatexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap Allmän studieplan för licentiatexamen i humaniora med inriktning mot utbildningsvetenskap Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 2 juni 2008. Studieplanen

Läs mer

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola 2019-03-12 Diarienummer U 2019/70 Ersätter: U 2016/572 Internationella avdelningen Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola Utöver föreskrifterna i högskoleförordningen

Läs mer

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP

ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP STYRDOKUMENT Dnr U 2016/118 ALLMÄN STUDIEPLAN MOT DOKTORSEXAMEN I IDROTTSVETENSKAP Publicerad Beslutsfattare Handläggare Beslutsdatum Giltighetstid Sammanfattning http://uf.gu.se/ Utbildningsvetenskapliga

Läs mer